Polismyndigheten jobb i Umeå

Hitta lediga jobb hos Polismyndigheten i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Umeå.

Arkivhandläggare till Rättsavdelningen, Rättsektionen i Nord

Arkivarie
Läs mer Nov 18
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en arkivhandläggare för tillsvidareanställning till rättsavdelningen vid rättssektion Nord, med placering i Umeå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Om arbetsplatsen
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Informationsförvaltningens huvudsakliga verksamhet består bl.a. av att ta emot, diarieföra, arkivera och förvalta polisens handlingar. I uppdraget ingår även att utveckla informationshanteringen inom polisen. Arkivhandläggarna står tillsammans med arkivarierna för verksamhetens specialistkompetens inom arkivering, gallring och vård av myndighetens handlingar. Vissa arbetsuppgifter är mycket nära den polisiära verksamheten och andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten. Arkivbestånden består till stor del av kriminalärenden från polisens brottsutredande verksamhet från år 1965 och framåt. Även en stor del förvaltningsärenden och administrativa handlingar förvaras i arkiven.
Arbetsuppgifter
Som arkivhandläggare arbetar du med att förvalta, vårda och tillhandahålla arkivbestånden i fysiska arkiv. Några av arbetsuppgifterna som ingår är att söka efter och ta fram handlingar, ta emot leveranser, delta i ordnings- och förteckningsarbeten, in- och utsortering av handlingar, omflyttningar av arkivhandlingar, låna ut och kopiera akter, genomföra gallring och ha kontakt med fastighetsförvaltare om arkivlokalerna. Det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom Informationsförvaltningens verksamhetsområde.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
3-årig gymnasieutbildning, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
minst 6 månaders erfarenhet av att arbeta med arkiv
god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
erfarenhet av att arbeta i en arkivdepå/centralarkiv eller motsvarande slutarkiv
erfarenhet av att arbeta med arkiv inom offentlig förvaltning
utbildning inom arkivvård, ordnande och förtecknande eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
erfarenhet av att arbeta med digital arkivbildning
datorvana och förmåga att sätta dig in i nya system

För att lyckas i rollen som arkivhandläggare ska du vara en ansvarstagande, flexibel och strukturerad person. Du behöver kunna arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Du behöver kunna utföra visst fysiskt ansträngande arbete, så som att lyfta arkivkartonger i samband med leverans och gallring. Du är även mån om att ge bra service till de som efterfrågar handlingar från arkivet.
Resor kan förekomma i tjänsten.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Cecilia Aspholm, cecilia.aspholm@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Ylva Gamrell, ylva.gamrell@polisen.se
Fackliga företrädare
Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01. Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10. Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92. Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
Övrig information
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 2 december 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A650.001/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A650.001/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.
En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering . Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Administratör till Receptionen i Umeå

Kontorsreceptionist
Läs mer Nov 23
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland.

Vi söker nu en administratör till receptionen i polisområde Västerbotten med placering i Umeå. Receptionen är Polismyndighetens ansikte utåt och ofta den första kontakten för allmänheten - en viktig kontaktyta. Verksamheten är både en myndighetsutövning och en servicefunktion med tillgänglighet för såväl extern som intern service. Att tjänstgöra som administratör i reception är ett betydelsefullt arbete i att stärka förtroendet för polisverksamheten genom att ha engagemang, kvalitet och säkerhet i handläggningen av ärenden kombinerat med effektivitet.


ARBETSUPPGIFTER
Du kommer att arbeta i direkt kontakt med våra besökare via besök, telefon och mail. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av att vara allmänheten behjälplig med att handlägga passansökningar samt ansökningar om nationellt ID-kort. Du kan också komma att vara behjälplig med arbetsuppgifter kopplade till vår receptionsverksamhet såsom handläggning av hittegods, beslag, anmälningsmottagning samt delgivning.

Då inflödet av ärenden i vår reception är varierande kan ytterligare arbetsuppgifter tillkomma.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade genom studier
• goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
• minst ett års aktuell erfarenhet av arbete i en servicefunktion som innefattat personliga kontakter som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten
• god datavana och lätt för att lära dig nya IT-system
• B-Körkort

Det är meriterande om du har:

• arbetslivserfarenhet inom receptionsarbete med många direktkontakter i form av personliga möten, eller liknande erfarenhet som arbetsgivare bedömer likvärdig
• erfarenhet av arbete inom myndighet eller offentlig förvaltning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten
• ytterligare språkkunskaper utöver engelska och de nordiska språken

ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den xx 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Vapenundersökare till Nationellt Forensiskt Centrum i Umeå

Vapentekniker
Läs mer Nov 8
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Nationellt forensiskt centrum, NFC, är en avdelning i Polismyndigheten. I nära samverkan med utredningsverksamheten leder, utvecklar och utför vi forensiskt arbete för en framgångsrik brottsbekämpning. Vi verkar inom områdena informationsteknik, biologiska spår, kemi och teknik samt droganalys. Som processägare ansvarar vi för den forensiska processen inom polisen, från kriminaltekniska platsundersökningar, laborativ verksamhet och it-forensik till forensiska expertutlåtanden i brottmål. I uppdraget ingår också att bedriva strategisk forskning och utveckling för att framtidssäkra polisens forensiska förmåga. Det gör vi i nära samarbete med såväl nationella operativa avdelningen, Noa, och polisregionerna, som med externa samarbetspartners både i Sverige och utomlands. Vi agerar också expertstöd och bedriver utbildning. I dag är vi drygt 600 medarbetare, men då hela verksamheten är inne i en expansiv utvecklingsfas räknar vi med att vara ännu flera vid årsskiftet 2022-2023. Vi har tolv driftställen, från Umeå i norr till Malmö i söder. Vi söker nu vapenundersökare till laboratoriet i Umeå. I Umeå arbetar 15 medarbetare med olika forensiska undersökningar och arbetsplatsen är i Polisstationen i Umeå.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen undersökning av beslagtagna illegala vapen.
Arbetet innebär att du forensiskt söker spår, hanterar, identifierar, undersöker funktion och provskjuter vapen för att redovisa information om detta i dokument för användning i den fortsatta förundersökningsprocessen. Detta ställer även krav på att man kontinuerligt följer utvecklingen inom vapenområdet för att hålla kunskaper uppdaterade. I uppdraget ingår även säkring av DNA. I arbetet förekommer exponering för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det krav på förmåga att hantera situationer professionellt med fokus på verksamhetens mål.

Direkta kontakter med uppdragsgivare inom rättsväsendet ställer krav på god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt. I arbetsuppgifterna ingår att dokumentera och redovisa utförda undersökningar på svenska. Vid behov uppträder man som sakkunnig i domstol. Arbetet kräver ett fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende. Arbetsuppgifterna kan eventuellt komma att utökas med ytterligare arbetsmoment.

Vid NFC genomgår du en intern utbildning/upplärning med efterföljande examination innan behörighet ges att självständigt arbeta som vapenundersökare. Du kommer initialt att arbeta praktiskt tillsammans med gruppen i Umeå i deras dagliga verksamhet för att lära dig grunderna. Utbildningen består i huvudsak av praktiskt arbete i Umeå varvat med kortare utbildningsperioder i Linköping.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• erfarenhet av tekniskt/mekaniskt praktiskt arbete alternativt akademisk examen på kandidatnivå inom teknikområdet eller motsvarande.
• erfarenhet av att genomföra undersökningar och dokumentera information, sammanställa fakta eller skriva rapporter
• goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och i skrift
• goda kunskaper i det engelska språket, både i tal och skrift
• god datorvana
• fullgott färg-, siffer- och bokstavsseende

Det är meriterande om du har:
• minst 3 års arbetslivserfarenhet
• god vana av att hantera och använda vapen som kan verifieras med bevis t.ex. praktiserande jägare/tävlingsskytt, militär eller polis
• erfarenhet av ISO-certifierat kvalitetsarbete
• kriminalteknisk förståelse och kompetens
• utredningsvana, antingen polisiär eller från annan verksamhet
• tidigare erfarenhet av arbete vid myndighet

Vi söker dig som är målinriktad, produktionsorienterad och kvalitetsmedveten. Rollen innebär många kontaktytor och vi ser det som en självklarhet att du är prestigelös och bidrar till ett gott samarbetsklimat. Arbetsuppgifterna ställer krav på en förmåga att urskilja detaljer och för att bli framgångsrik i rollen som vapenundersökare är du dessutom lösningsorienterad och strukturerad. Du är också öppen för återkoppling, nya perspektiv samt ständig inlärning och självutveckling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå

Enligt gällande lagstiftning, kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens eliminerings databas.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev . Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Analytiker till underrättelseenhetens regionala analysgrupp, Umeå

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 11
Arbetsplatsbeskrivning
Är du redo för en större uppgift? Nu söker vi analytiker till regionala analysgruppen med placering i Umeå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.
Arbetsbeskrivning
Som analytiker kommer du att ha en nyckelroll i arbetet mot allvarlig och organiserad brottslighet. I arbetsuppgifterna ingår bland annat att fortlöpande bearbeta och analysera underrättelsematerial. Detta arbete ska därefter kunna omsättas till meningsfulla underrättelseprodukter och presenteras på lämpligt vis för olika typer av mottagare.
Detta kan innebära bland annat:
· bearbetning av olika typer av information, främst kvalitativ men även kvantitativ
· analys av nämnd information utifrån såväl givna frågeställningar som mer öppna tematiska informations- och kunskapsbehov
· arbete i databaser och analysverktyg
· delgivning av slutsatser genom såväl författande av skriftliga produkter som genom muntlig och visuell presentation för stora och små grupper
· löpande omvärlds- och lägesbevakning.
Vi söker dig som har:
· polisexamen eller högskoleutbildning inom beteendevetenskap, samhällsvetenskap, kriminologi, statistik eller liknande som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
· erfarenhet och vana av att hantera, strukturera och analysera stora informationsmängder av såväl kvalitativt som kvantitativt slag som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.
· utbildning och/eller motsvarande erfarenhet av analys och skriftlig produktion av exempelvis rapporter eller utredningar.
· goda kunskaper i att presentera genomförda analyser anpassat till mottagaren skriftligt, muntligt och i presentationsprogram.
· god datorvana och god kunskap i Office-paketet.
· mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska.
· svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har:
· tidigare erfarenhet av arbete inom brottsbekämpning eller underrättelseverksamhet.
· fördjupad kompetens eller kunskap inom något för tjänsten relevant kunskapsområde, exempelvis research, kriminell ekonomi eller särskilda former av analyser.
· ytterligare språkkunskaper utöver svenska, norska, danska och engelska.
· tidigare erfarenhet av arbete i databas- och analysverktyg som exempelvis iBase, Analyst’s Notebook eller GIS.
· körkort klass B.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är allmänbildad, samhällsintresserad och har ett intresse för polisiär verksamhet och brottslighet som fenomen. Du är kreativ och analytisk med ett kritiskt och konstruktivt tänkande, men är även öppen för andras perspektiv och lösningar. Du tycker om att utvecklas och är noggrann och strukturerad. Vi ser att du som person är engagerad, flexibel och trivs med att samarbeta med andra, men samtidigt även kan driva ditt arbete självständigt. Det är viktigt att du har en social förmåga att etablera och vidmakthålla kontakter och du förväntas också kunna genomföra föredragningar för både mindre och större grupper. Vi ställer också höga krav på att du har hög integritet och sekretessmedvetenhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Fackliga företrädare
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14.
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Dagtid, flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Tester kan komma att användas i denna rekryteringsprocess.
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till Jobb.nord@polisen.se senast den 28/11 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A629.649/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sambandsansvarig till Regionledningscentralen, region Nord

Larmoperatör
Läs mer Nov 11
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu ytterligare en Sambandsansvarig till Regionledningscentral Nord (RLC) i Umeå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
RLC leder den operativa polisverksamheten i hela Polisregion Nord. Polisregionen består av de fyra nordligaste länen och omfattar dryg 52% av Sveriges yta. Dygnet runt, året runt bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop av radiooperatörer och befäl. Genom långtgående förstahandsåtgärder skapar RLC ett så bra underlag som möjligt för att medborgaren ska få den hjälp denne behöver, oavsett om det handlar om att hjälpa via telefon eller beordra en polisbil till platsen.
Vid RLC arbetas det också med större händelser i regionen, exempelvis festivaler, EU-möten, idrottsevenemang etc.
Samverkan med andra myndigheter och organisationer är en viktig del i sektionens uppdrag. Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är RLC en bärande del i det brottsbekämpande arbetet i hela Polismyndigheten.
Ledningsstödsgruppen vid RLC Nord ansvarar för utbildning, sambandstjänst och administration av Regionledningscentralens operativa system. I gruppen ingår utöver Sambandsansvariga även Systemadministratörer, Expedition, NVR-ansvariga och Kompetens- och Utvecklingssamordnare.


Arbetsuppgifter
Som Sambandsansvarig hanterar du sambandsfrågor inom hela Region Nord. Du deltar även i det nationella samordningsarbetet kring sambandsfrågor. En stor del i rollen innebär att samverka med Polisområden och regionala enheter.
Sambandsansvarig är en länk mellan Polismyndighetens systemförvaltning, IT-avdelning och RLC i teknikfrågor, samt regionens kontaktperson i sambandsfrågor gentemot Nationella Operativa Avdelningen (NOA) och Nationella Ledningscentralen (NLC).
Du agerar även som Polisregionens företrädare gentemot andra myndigheter och externa organisationer i regionen.
I rollen ingår att organisera och planera utbildningar, samt vid behov hjälpa till att hålla utbildningar. Du bidrar till utvecklingsarbetet genom att löpande utvärdera och utveckla arbetsmetodiken i RLC samt öka förståelsen för teknik och metodik hos den yttre personalen.
Sambandsansvarig medverkar vid upprättande av sambandsplaner/kommenderingar hos polisområden och berörda enheter samt samverka med dessa gällande handläggning av sambandsfrågor.
Du är också sakkunnig i ämnesområdet vilket kan innebära att du deltar i utredningar både internt och externt.
Visst arbete med signalskydd kan förekomma.
I övrigt innebär rollen som Sambandsansvarig att medverka och känna ansvar för hela Ledningsstödsgruppens, såväl som sektionens, arbete. Ditt arbete präglas av en helhetssyn och du samverkar nära Regionens polisområden och de regionala enheterna.
Funktionen Sambandsansvarig bemannas året runt. Uppdraget fördelas av gruppchef löpande under året. Du kommer inledningsvis fungera som ställföreträdande Sambandsansvarig.

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
· Minst gymnasial examen
· B-körkort
· Bred erfarenhet av arbete med sambandsfrågor
· Kunskap om, och praktisk erfarenhet av, arbete med radiokommunikation
· Goda kunskaper i svenska i såväl tal som skrift
· God datakunskap
Meriterande är om du har
· Erfarenhet av arbete inom Polismyndigheten efter 2015
· Erfarenhet av arbete i larm- eller ledningscentral
· Praktisk erfarenhet av arbete som utbildare/instruktör
· Verkat i stabsarbete
· Deltagit i förändringsarbete
· Erfarenhet av arbete med signalskydd
Personliga egenskaper
Rollen innebär många interna och externa kontakter. Därför ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Du har god samarbetsförmåga och en förmåga att sprida information och kommunicera på ett enkelt men effektivt sätt.
Du har ett gott omdöme, är ansvarstagande och självgående i ditt arbete. Som person är du också positiv och engagerad. Du har förmåga att inspirera andra runt omkring dig och ser helheten före delarna i uppdraget. Du kan arbeta effektivt både enskilt och tillsammans med andra.
Vi förutsätter att du har ett stort teknikintresse.
Mycket stor vikt kommer läggas vid dina personliga egenskaper.


Kontaktpersoner
För mer information om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef:
André Westberg, rekryterande chef, 070-694 47 51 / andre.westberg@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Emilia Höglund, HR-konsult, 073-394 82 19 / emilia.hoglund@polisen.se


Fackliga företrädare
Företrädare för Seko Polisen, Polisförbundet, SACO och Fackförbundet ST region Nord, samtliga nås via växeln 114 14.


Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning, med provanställning om 6 månader.
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Dagtid, möjlighet till flex
Tillträde: Snarast (enligt överenskommelse).
Välkommen med din ansökan i form av ett personligt brev eller CV senast den 27/11 vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A628.530/2022 i mailets ärendemening.
Det är viktigt att du i din ansökan svarar på hur du uppfyller de kvalifikationer som vi efterfrågar.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Handläggare och administrativt stöd till brott i nära relation, Umeå

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 10
Är du redo för en större uppgift? Till brott i nära relation 1 (BINR 1) söker vi nu en handläggare och administrativt stöd. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

BINR 1 gruppen tillhör utredningssektionen i PO Västerbotten i PO Västerbotten som har ett länsgemensamt ansvarsområde för hela Polisområdet. Vid utredningssektionen finns ytterligare 7 grupper, BINR 2, BINR 3, bedrägeri, span, grova brott, jourhavande fu-ledare, stationsbefäl.

BINR1 utreder och handlägger ärenden där barn upp till 18 år är målsägare. Gruppen består av 7 medarbetare, både poliser och civila utredare, ett administrativt stöd samt en gruppchef.ARBETSUPPGIFTER
Som handläggare och administrativt stöd i gruppen, brott i nära relation, brott mot barn, arbetar du i huvudsak med åklagarledda förundersökningar där brott mot barn utreds. Du kommer bland annat att:

• Planera in och boka barnförhör.
• Registrera/upprätta anmälningar, bereda ärenden och utföra vissa utredningsåtgärder.
• Hålla vittnesförhör samt rätta förhör.
• Tidvis följa med förhörsledarna på misstankeförhör, vittnesförhör, barnförhör.
• Vid barnförhör kunna bistå med att sköta tekniken och skriva sammanfattningar.
• Närvara vid olika samverkansträffar.
• Sköta kontakter med privatpersoner såsom vårdnadshavare till misstänkt.


Ärendekategorin omfattas av krav på skyndsam handläggning varför dessa ärenden är högt prioriterade inom hela rättskedjan. Arbetsformen utgörs av såväl arbete enskilt som tillsammans med andra handläggare och utredare. Du arbetar i nära samverkan med andra myndigheter och organisationer så som juridiska ombud, socialtjänsten med flera. Du kommer att tillsammans med trevliga och engagerade kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Polisexamen eller annan utbildning som polismyndigheten bedömer vara ett för uppgifterna relevant område, exempelvis som, socionom, kriminolog, jurist eller beteendevetare.
• Aktuell erfarenhet av utredning som bedöms som relevant för funktionen tex. från socialtjänsten eller annan rättsvårdande myndighet.
• Erfarenhet och vana att hantera och strukturera stora informationsmängder.

• Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska.
• B Körkort för manuell växel, då resor i tjänsten kommer att bli aktuellt

Du kommer att ha möjlighet och ska vara beredd att gå den utbildning som polismyndigheten i samråd med dig beslutar om. Studier på annan ort samt självstudier kan vara aktuellt.

Det är meriterande om du även har:

• Erfarenhet av att jobba som utredare inom polismyndigheten
• Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter
• Utbildning för utredningsarbete med barn
• Arbetslivserfarenhet från utredningar med barn.
• Kunskaper i andra språk än svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett stort intresse för tjänsten, är engagerad, ansvarstagande samt har god samarbetsförmåga. Uthållighet, stresstålighet och att du är strukturerad är andra framgångsfaktorer i det uppdrag du kommer att få hos oss. Du har social kompetens och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Vidare är det önskvärt att du har ett lösningsorienterat fokus och är flexibel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå

Fackliga företrädare:
Polisförbundet region Nord: Mattias Borin, ST region Nord: Mattias Keskitalo Nilsson,
SACO-S region Nord: Ingegerd Nilsson-Ramm och SEKO polisen: Ehrenfried Jäschke, samtliga nås via polisens växel 11414.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den xx 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Utredare till brott i nära relation, Umeå

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 10
Är du redo för en större uppgift? Till brott i nära relation 1 (BINR 1) söker vi nu en utredare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Västerbotten, Västernorrland, Jämtland och Norrbotten. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.

BINR 1 gruppen tillhör utredningssektionen i PO Västerbotten i PO Västerbotten som har ett länsgemensamt ansvarsområde för hela Polisområdet. Vid utredningssektionen finns ytterligare 7 grupper, BINR 2, BINR 3, bedrägeri, span, grova brott, jourhavande fu-ledare, stationsbefäl.

BINR1 utreder och handlägger ärenden där barn upp till 18 år är målsägare. Gruppen består av 7 medarbetare, både poliser och civila utredare, ett administrativt stöd samt en gruppchef.


ARBETSUPPGIFTER
Som utredare i gruppen, brott i nära relation, brott mot barn, arbetar du i huvudsak med åklagarledda förundersökningar där brott mot barn utreds. Arbetet som barnutredare består av kvalificerade utredningar gällande främst vålds- och sexualbrott mot barn. Du inhämtar information samt genomför förhör med brottsutsatta, vittnen samt misstänkta personer. Ärendekategorin omfattas av krav på skyndsam handläggning varför dessa ärenden är högt prioriterade inom hela rättskedjan.

Arbetsformen utgörs av såväl arbete enskilt som tillsammans med andra utredare. Du arbetar i nära samverkan med andra myndigheter och organisationer så som juridiska ombud, socialtjänsten med flera. Du kommer att tillsammans med trevliga och engagerade kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige


KVALIFIKATIONER
• Polisexamen eller annan utbildning som polismyndigheten bedömer vara ett för uppgifterna relevant område, exempelvis som, socionom, kriminolog, jurist eller beteendevetare.
• Aktuell erfarenhet av utredning som bedöms som relevant för funktionen tex. från socialtjänsten eller annan rättsvårdande myndighet.
• Erfarenhet och vana att hantera och strukturera stora informationsmängder.

• Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i såväl svenska som engelska.
• B Körkort för manuell växel, då resor i tjänsten kommer att bli aktuellt

Du kommer att ha möjlighet och ska vara beredd att gå den utbildning som polismyndigheten i samråd med dig beslutar om. Studier på annan ort samt självstudier kan vara aktuellt.

Meriterande
• Erfarenhet av att jobba som utredare inom polismyndigheten
• Erfarenhet av samverkan med andra myndigheter
• Utbildning för utredningsarbete med barn
• Arbetslivserfarenhet från utredningar med barn.
• Kunskaper i andra språk än svenska och engelska.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har ett stort intresse för tjänsten, är engagerad, ansvarstagande samt har god samarbetsförmåga. Uthållighet, stresstålighet och att du är strukturerad är andra framgångsfaktorer i det uppdrag du kommer att få hos oss. Du har social kompetens och en kommunikativ förmåga som innebär att du är lyhörd, tydlig och kan anpassa ditt budskap efter mottagare och situation. Vidare är det önskvärt att du har ett lösningsorienterat fokus och är flexibel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.ÖVRIGT
Fackliga företrädare:
Polisförbundet region Nord: Mattias Borin, ST region Nord: Mattias Keskitalo Nilsson,
SACO-S region Nord: Ingegerd Nilsson-Ramm och SEKO polisen: Ehrenfried Jäschke, samtliga nås via polisens växel 11414.

Placeringsort: Umeå

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den xx 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

SAMORDNARE TILL ARBETSLIVSKRIMINALITETS CENTRET (AKC) UMEÅ

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 21
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


BESKRIVNING AV ARBETSUPPGIFTER
Inom ramen för den myndighetsgemensamma satsningen mot Arbetslivskriminalitet har 2 st AKC inrättats i landet. Verksamheten leds av en Regional styrgrupp (RSN) där operativa chefer från varje myndighet finns representerade.
https://www.regeringen.se/492c41/contentassets/5b586d95646845daab7c51ca2e6036e5/uppdrag-att-inratta-regionala-center-mot-arbetslivskriminalitet-och-om-varaktig-myndighetssamverkan.pdf
Så som handläggare/ samordnare får du en nyckelfunktion inom AKC och är en del av polisens underrättelseverksamhet.
Du kommer att arbeta i polisen underrättelsesystem samt gemensamt upprättade databaser.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Skapa förutsättningar i det dagliga arbetet för att myndighetsgemensamma ärenden samt kontroller planeras, genomförs samt följs upp.
Samverka internet inom myndigheten samt med övriga myndigheter inom satsningen.
Upprätta underrättelseprodukter.
Brottsförebyggande arbete
Metodutveckla verksamhetenKVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
Är polis enligt polisförordningen (2014:1104) eller akademisk examen inom t.ex. samhällsvetenskap, ekonomi, juridik eller har annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivare bedömer relevant.
Har erfarenhet av kvalificerat handläggningsarbete i närtid.
Har minst 5 års arbetslivserfarenhet.
Har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligen och skriftligen.
Har god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.


Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av utrednings eller underrättelsearbete.
Analysutbildning/ analytikerutbildning.
Erfarenhet av myndighetssamverkan.


PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som:
Har en god förmåga att arbeta från ”ax till limpa” och slutföra påbörjade uppdrag.
Har en kreativ förmåga att hitta lösningar på problem och frågeställningar.
Har ett stort engagemang och positivt förhållningssätt till arbetsuppgiften.
Är noggrann i sitt arbete.
Är flexibel och kan hantera ett flertal parallella arbetsuppgifter/processer.
Är prestigelös och har god förmåga att engagera medarbetare.Vi kommer lägga mycket stor vikt vid de personliga egenskaperna.
Funktionen och verksamheten är ny och arbetsuppgifterna kan därför komma att förändras eftersom att verksamheten utvecklas.
BESKRIVNING AV ARBETSPLATSEN
AKC är en del av Polisregion Nords Underrättelseenhet och är lokaliserad till Ridvägen 10, Umeå.
Arbetet sker främst i kontorslandskap där medarbetare från övriga 8 myndigheter finns representerade.


Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Fackliga företrädare: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14
Anställningen kräver svenskt medborgarskap
Ansökan:
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev till jobb.nord@polisen.se senast den 14/11 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A587.762/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

HANDLÄGGARE TILL REGIONALA UNDERRÄTTELSE CENTRET, UMEÅ RUC

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 21
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 32000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se


BESKRIVNING AV ARBETSPLATSEN
Regionala Underrättelsecentret är en del av Polisregion Nords Underrättelseenhet och är lokaliserad till Ridvägen 10, Umeå.
Arbetet sker främst i kontorslandskap där medarbetare från övriga 11 myndigheter finns representerade.


BESKRIVNING AV ARBETSUPPGIFTER
Inom ramen för den myndighetsgemensamma satsningen mot Organiserad brottslighet har 7 st Regionala Underrättelse Center (RUC) inrättats i landet. Verksamheten styrs av ett Regionalt Samverkansråd (RSR) där operativa chefer från varje myndighet finns representerade.
Som handläggare är du en del av polisens underrättelseverksamhet. Du kommer att arbeta i polisen underrättelsesystem samt gemensamt upprättade databaser.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Skapa förutsättningar i det dagliga arbetet för att myndighetsgemensamma ärenden drivs.
Samverka med övriga myndigheter inom satsningen.
Samverka med olika enheter inom Polismyndigheten.
Upprätta underrättelseprodukter.
Arbeta med underrättelsecykeln.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
Är polis enligt polisförordningen (2014:1104) eller har polisutbildning sedan tidigare.
Har minst 3 års aktuell polisiär arbetslivserfarenhet
Har goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligen och skriftligen. Har god förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift.


MERITERANDE
Det är meriterande om du har:
Erfarenhet av utrednings- eller underrättelsearbete.
Analysutbildning/ analytikerutbildning.
Erfarenhet av myndighetssamverkan.
Arbetat med alla delar i underrättelsecykeln


PERSONLIGA EGENSKAPER
Vi söker dig som:
Har en god förmåga att arbeta från ”ax till limpa” och slutföra påbörjade uppdrag.
Har en kreativ förmåga att hitta lösningar på problem och frågeställningar.
Har ett stort engagemang och positivt förhållningssätt till arbetsuppgiften.
Är noggrann i sitt arbete.
Är flexibel och kan hantera ett flertal parallella arbetsuppgifter/processer.
Är prestigelös och har god förmåga att engagera medarbetare.Vi kommer lägga mycket stor vikt vid de personliga egenskaperna.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Tomas Östberg, chef Regionala Underrättelsecentret Nord, tfn 070-620 67 63
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:Emma Sundvall, emma.sundvall@polisen.se
Fackliga företrädare: SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Ansökan:
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till Jobb.nord@polisen.se senast den 2022-11-14. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A587.505/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef till brottsförebyggande-ingripandeverksamheten, Umeå

Inspektör, Polisen
Läs mer Okt 3
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Västerbotten består av tre lokalpolisområden; Umeå, Södra Lappland och Skellefteå. Lokalpolisområde Umeå har verksamhet i Umeå, Vännäs, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln samt Bjurholm.

Nu söker vi dig som vill arbeta som gruppchef hos brottsförebyggande-ingripandeverksamheten (BF-IGV), grupp 3, med placering i Umeå.

ARBETSUPPGIFTER
Som chef för BF-IGV 3 rapporterar du till lokalpolisområdeschefen samt ingår i lokalpolisområdets operativa ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet och dess resultat. I uppdraget ingår det ledarskap på distans och utöver det förväntas du kunna samverka nära med andra gruppchefer inom BFG-IGV för att tillsammans lösa ut behov/krav som kan uppstå i en minutoperativ verksamhet. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.


KVALIFIKATIONER
Krav
Detta är en möjlighet för dig som har:
• polisexamen i enlighet med Polisförordningen med godkänd aspirantutbildning
• minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef eller arbetsledare, den senaste femårsperioden
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde såsom brottsförebyggande och brottsbekämpande arbete

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
• erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• Ingått i ledningsforum
• erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
• erfarenhet som förundersökningsledare eller liknande
• erfarenhet av utredningsarbete
• chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 oktober 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult ninwa.youssef@polisen.se

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Gruppchef till brottsoffer och personsäkerhetsektionen, Umeå

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 21
Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Brottsoffer- och personsäkerhet, BOPS, är en sektion under utredningsenheten och består av tre grupper i polisområdena Västernorrland/Jämtland, Norrbotten och Västerbotten.
BOPS uppdrag innebär bland annat att, stödja och skydda brottsoffer och vittnen utifrån bedömt behov. Avlasta utredningsverksamheten samt arbete med avhopparverksamhet. Målsägandes medverkan i rättsprocessen är en viktig beståndsdel. Sektionen har både öppen och dold verksamhet. En stor del av arbetet går ut på att fånga upp brottsoffer och ge stöd till dessa, ofta i samarbete med andra utredande enheter inom polisen eller andra myndigheter.


Arbetsuppgifter
Uppdraget som gruppchef för brottsoffer och personsäkerhet 2
Som chef för brottsoffer och personsäkerhet 2 rapporterar du till sektionschefen samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området brottsoffer- och personsäkerhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Du ska tillsammans med dina medarbetare verka för verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete. Du ska ingå i Brottsoffer- och personsäkerhetssektionens ledningsgrupp Du har arbetsmiljöansvar och sköter utvecklings samt lönesamtal. Du ska ansvara och verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar. Slutligen ska du företräda hela Polismyndigheten både externt och internt och arbeta för att stärka förtroendet för polisverksamheten.


Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
• polisexamen i enlighet med polisförordningen
• minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef den senaste treårsperioden
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde såsom brottsförebyggande och brottsbekämpande arbete
• ingått i ledningsforum
Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
• erfarenhet av brottsoffer och personsäkerhetsverksamhet
• aktuell erfarenhet av den regionala problembilden i region Nord
• erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
• erfarenhet av samverkan med andra delar av polisorganisationens verksamhet
• chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation
Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.


Kontaktpersoner
Vid frågor kontakta Ninwa Youssef, HR-konsult, på telefon 010-56 36 436 alternativt rekryterande chef Johan Winberg på tfn 072-200 51 93 / johan.winberg@polisen.se


Fackliga företrädare
SEKO polisen Nord, ST region Nord, SACO-S region Nord, Polisförbundet region Nord. Samtliga nås via polisens växel 114 14.


Övrig information:


Anställning
• Tillsvidareanställning med provanställning i funktion som chef grupp
• Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
• Placering vid Umeå
• Veckoplanerad arbetstid


Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 30 september 2022 via e-post till jobb.nord@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A533.041/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.


Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kommunikatör, Umeå (Vikariat)

Chefssekreterare
Läs mer Sep 8
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en driven kommunikatör till vårt team i Polisregion Nord. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 35 000 medarbetare. Kommunikationsavdelningen är en av Polismyndighetens nationella avdelningar som har ansvar för att proaktivt styra, utveckla och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete samt vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd i hela myndigheten.

Till kommunikationsavdelningen i Polisregion Nord söker vi nu en driven kommunikatör. Du kommer att tillhöra en grupp om 12 personer som består av kommunikatörer, presstalespersoner och redaktörer.

ARBETSUPPGIFTER
Som kommunikatör kommer du att arbeta brett med kommunikationsfrågor i en händelsestyrd och föränderlig miljö. Du är ett kommunikationsstöd för chefer och andra nyckelfunktioner och arbetar med analys, planering, genomförande och uppföljning av interna och externa kommunikationsinsatser. Du producerar och publicerar text, bild för olika kanaler samarbetar tillsammans med andra medarbetare för att utveckla och förbättra polisens kommunikation och kommunikationskanaler.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Initiera, planera, driva, genomföra och följa upp kommunikationsinsatser antingen genom egna operativa insatser eller i samarbete med andra
• Ge stöd till chefer och sakkunniga i kommunikationsfrågor
• Producera och publicera texter, filmer och kommunikationsunderlag
• Samverka både inom och utom myndigheten i kommunikationsfrågor
• Genomföra vissa kompetenshöjande insatser inom kommunikation
• Genomföra workshops inom kommunikationsområdet
• Stöd vid behov av kriskommunikation
• Samordna mediekontakter


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Högskoleutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig
• Erfarenhet av att arbeta med intern och extern kommunikation
• Vana att producera, skriva, filma och utveckla kommunikationsmaterial
• Erfarenhet av att arbeta i publicerings- och redigeringsverktyg.
• Mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska och engelska.
• Van att arbeta med digitala kanaler
• Van att arbeta med medier

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet eller annan offentlig verksamhet
• Erfarenhet av kriskommunikation

För att lyckas i arbetet behöver du vara en social person som är bra på att skapa goda relationer och du tycker om att arbeta i grupp såväl som självständigt. Du är målinriktad och samtidigt prestigelös. Du arbetar planerat men kan samtidigt snabbt byta fokus för att hantera aktuella frågor här och nu. Du kommer att arbeta i medborgarnas tjänst och därför är det viktigt att du förstår vidden av det förtroendeskapande arbete det innebär att arbeta med kommunikationsfrågor hos polisen.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 22a september 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

IT-forensiker till utredningsenheten i Umeå

IT-forensiker
Läs mer Sep 7
Är du redo för en större uppgift? Till vårt team söker vi nu en IT-forensiker som är analytisk, kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.
Polisregion Nord har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden. Regionen är indelad i fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten och ett Regionkansli.
Som IT-forensiker vid den regionala forensiska sektionen är du placerad i Umeå.
Arbetsbeskrivning
Som IT-forensiker är din arbetsuppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Arbetsuppgifterna innefattar att planera, säkra, extrahera, analysera och värdera digitala spår från elektroniska enheter eller källor.
Du kommer att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång samt biträda vid förhör.
Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål.
Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för denna verksamhet och det ställer också krav på ditt intresse att följa, förstå och tillgodogöra dig denna.
Resor förekommer såväl inom regionen som nationellt och ibland med kort varsel vilket ställer krav på flexibilitet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
akademisk utbildning med en för tjänsten relevant inriktning, exempelvis inom it-forensik eller systemvetenskap. Alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevant
mycket goda IT-kunskaper och en förmåga att pedagogiskt kunna förklara komplexa IT-relaterade frågor
mycket goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, operativsystem och nätverk samt en god förmåga att sätta dig in i nya tekniker och fenomen
goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
B-körkort
anställningen kräver svenskt medborgarskapDet är meriterande om du även har:
tidigare utredningserfarenhet från brottsbekämpande verksamhet
tidigare erfarenhet från att jobba inom Polisen
etablerade kontaktnät inom IT
erfarenhet av operativsystemen Linux och/eller OSX
erfarenhet av programmeringsspråk, t.ex. Python
erfarenhet av s.k. ”live forensics” och/eller undersökningar av minnesdumpar

Vi söker dig som är analytiskt lagd och har en fallenhet för problemlösning. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och har ett gott ordningssinne. Du har förmåga att arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter under tidspress och kan snabbt ställa om när hastigt uppkomna situationer uppstår.
Du har en god samarbetsförmåga och kan arbeta bra med andra människor samtidigt som du har förmågan att självständigt driva ditt arbete och fatta beslut, inom ramen för delegationen. Du kan kommunicera och relatera till andra på ett lyhört och konstruktivt sätt.
Arbetet innebär många kontaktytor såväl internt som externt. Vilket ställer krav på att du är kommunikativ och god förmåga att skapa kontakt och dialog. Du har även god förmåga att skriftligen dokumentera genomförda analyser samt muntligen kunna föredra och förklara dessa.
Det ställs stora krav på integritet och ett professionellt förhållningssätt eftersom att du kommer att hantera material som kan vara stötande och obehagligt. Du har förmåga att hantera sådana situationer med fokus på utredningen och verksamhetens mål.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Fackliga företrädare:
SEKO polisen Nord, ST region Nord, SACO-S region Nord, Polisförbundet region Nord. Samtliga nås via polisens växel 114 14.
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Veckoplanderad arbetstid 40/h v
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: civil handläggare/polisassistent med funktion som forensiker IT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 21/9 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A490.918/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef till Rättstillämpning, Rätts Nord, placering Umeå

Administrativ chef
Läs mer Sep 5
Om Arbetsplatsen
Polisens rättsavdelning ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Rätts Nord innefattar länen Jämtland, Västernorrland, Västerbotten samt Norrbotten och har cirka 80 medarbetare fördelade i 6 grupper, med en gruppchef i varje grupp. Grupperna har sin placering på många orter i regionen. Rätts Nord leds av en sektionschef med placering i Umeå.
Arbetsuppgifter
Vi söker nu en gruppchef till Rättstillämpning med placering i Umeå.
Verksamhetsuppdraget
Verksamhetsområdet rättstillämpning ansvarar bl.a. för sekretessprövningar, skadestånds- och ersättningsärenden, juridisk rådgivning, skriva rättsutredningar, remisshantering, skriva yttranden till JO, JK, DI eller SIN samt hantera överklaganden.
En viktig del i gruppens arbete är också att stötta den polisoperativa verksamheten i juridiska frågor. Gruppen hanterar också en stor del av sekretessprövningar av begäran av att få ut allmänna handlingar
Rättstillämpningsgruppen har i dag 13 medarbetare och är en regional grupp inom Rätts Nord där medarbetarna är jämt fördelade mellan Luleå, Umeå, Östersund och Sundsvall. Därmed förväntas du kunna leda medarbetare såväl direkt som på distans.
Uppdraget som chef för Rättstillämpning Nord
Som chef för rapporterar du till rättschefen i Umeå samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt för att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom ditt ansvarsområde och dess resultat, men deltar även aktivt i att utveckla och se helheten inom både sektionen och nationellt. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef, den senaste femårsperioden
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde, förvaltningsrätt
erfarenhet av myndighetsutövning
juristexamen
körkort för personbilVi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
ingått i lednings forum
erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
chefs- och ledarskapsutbildning för lägst direkt nivå
arbetsmiljöutbildning och formellt delegerat arbetsmiljöansvarNär vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
Analys och helhetssyn
Mål och resultat
Utveckling och förändring
Social säkerhet
Muntlig och skriftlig kommunikation
Skapa delaktighet och motivation


Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver svenskt medborgarskap.
Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den den 18 september 2022 via e-post till: jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A484.617/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
För facklig kontakt se hela annonsen på www.polisen.se
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef till Informationsförvaltningen, Rätts Nord, placering Umeå

Administrativ chef
Läs mer Sep 5
Om Arbetsplatsen
Polisens rättsavdelning ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Rätts Nord innefattar länen Jämtland, Västernorrland, Västerbotten samt Norrbotten och har cirka 80 medarbetare fördelade i 6 grupper, med en gruppchef i varje grupp. Grupperna har sin placering på många orter i regionen. Rätts Nord leds av en sektionschef med placering i Umeå.
Arbetsuppgifter
Vi söker nu en gruppchef till Informationsförvaltningen med placering i Umeå.
Verksamhetsuppdraget:
Den grupp du är chef för ansvarar för registratur och arkiv. Informationsförvaltningens uppgifter är bl.a. att diarieföra ärenden och inkommande handlingar som förs i allmänna och hemliga diarier, bevaka officiella e-post brevlådor samt delta i postöppning, ansvara för arkivförvaring av pappersarkiv, ge stöd och utöva tillsyn inom ramen för diarieföring, dokumenthantering och arkivering, bidra till upprätthållande av förteckningar inom området, samt ibland fatta tjänstemannabeslut gällande utlämnande av allmänna handlingar med tillhörande sekretessprövning i ärenden som finns i e-arkiv samt i ärenden som förvaras i rättsavdelningens arkiv.
Informationsförvaltningsgruppen har i dag 14 medarbetare och är en regional grupp inom Rätts Nord där medarbetarna är jämt fördelade mellan Luleå, Umeå, Östersund och Sundsvall. Därmed förväntas du kunna leda medarbetare såväl direkt som på distans.
Uppdraget som chef för Informationsförvaltning Nord
Som chef för rapporterar du till rättschefen i Umeå samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt för att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom ditt ansvarsområde och dess resultat, men deltar även aktivt i att utveckla och se helheten inom både sektionen och nationellt. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef den senaste femårsperioden.
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde, förvaltningsrätt
erfarenhet av myndighetsutövning
för funktionen relevant högskole/universitetsutbildning
körkort för personbilVi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
ingått i lednings forum
erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
utbildning inom arkivering
chefs- och ledarskapsutbildning för lägst direkt nivå
arbetsmiljöutbildning och formellt delegerat arbetsmiljöansvarNär vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
Analys och helhetssyn
Mål och resultat
Utveckling och förändring
Social säkerhet
Muntlig och skriftlig kommunikation
Skapa delaktighet och motivationLäs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Tjänsten är säkerhetsklassad och kräver svenskt medborgarskap.
Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 18 september den 2022 via e-post till: jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A484.643/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
För facklig kontakt se hela annonsen på www.polisen.se.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Serviceman sökes till polismyndigheten i Umeå

Kontorsvaktmästare
Läs mer Sep 7
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med drygt 35 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Polisområde Västerbotten består av tre lokalpolisområden (LPO), Umeå, Södra Lappland och Skellefteå. Lokalpolisområde Umeå har verksamhet i Umeå, Vännäs, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln samt Bjurholm.

Gruppen Stöd/service 3 som finns i Umeå består i nuläget av sju medarbetare som hanterar lokalpolisområdets garageverksamhet och vaktmästeri inom Stöd/service-verksamheten handlägger vi och ger intern service i olika ärenden över hela lokalpolisområdet. Tillgänglighet, bemötande och kvalitet är ledord för verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som serviceman arbetar du självständigt med breda och varierande arbetsuppgifter, både praktiskt och administrativt. Du förväntas kunna ta egna initiativ och fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde och agera med en öppen och hjälpsam inställning.

Du tillhör vår grupp som arbetar i garaget och kommer att ha hand om våra tjänstebilar vilket innefattar att bland annat städa och tvätta dem. Du ser också till att de transporteras till och från märkesverkstäder och besiktningsorgan samt utför enklare reparationer. Du ansvarar för att hålla ordning i vårt garage och ser till att vi har de material och reservdelar vi behöver hemma.

I arbetsgruppen ingår även vaktmästeriet och vi samarbetar mellan garage och vaktmästeri. Arbetsuppgifterna innefattar därmed bära- och köra möbler, montering av möbler och kontorsutrustning, andra vaktmästaruppdrag.

Sammanfattningsvis innebär arbetet varierande arbetsuppgifter och det kan vara såväl högt tempo som fysiskt ansträngande i form av tunga lyft. Du som söker ska vara beredd att vara behjälplig med många olika arbetsuppgifter i hela polisområdet. Våren 2023 står vi inför en stor flytt där arbetsgruppen kommer ha en bärande roll. God fysik är därmed av vikt inför detta uppdrag.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som:
• Har avslutat gymnasium med fullständiga betyg eller annan utbildning motsvarande gymnasieexamen
• Erfarenhet av verkstadsarbete, eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
• God förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• God datavana och förmågan att sätta dig in i nya system
• God fysik då arbetet kan vara fysiskt krävande
• Körkort B

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Har körkort A, BE, C eller utökad B-behörighet, B96
• Har erfarenhet av arbete inom statlig eller annan offentlig verksamhet
• Har läst Fordon- och transportprogrammet eller utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
• Har arbetslivserfarenhet som mekaniker, serviceman eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

I rollen som serviceman ser vi att du är serviceinriktad och samarbetar bra med kollegor. Du driver ditt arbete framåt själv och har en positiv attityd vilket medför att du gärna ser lösningar istället för problem. Då arbetsuppgifterna kan komma att variera ser vi att du är flexibel och har förmågan att prioritera och se vad som behöver göras härnäst. Du har en god förmåga att skapa en egen struktur i ditt arbete och trivs med ordning och reda runt om dig, även i stressiga situationer.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT

Facklig företrädare
SEKO polisen, ST region Nord, Polisförbundet region Nord, SACO-S region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114

Övrig information:
Anställningen: Tillsvidareanställning med start november/december 2022.
Placeringsort: Umeå
Arbetstid: Heltid. Arbetstiden är dagtid måndag fredag, Flextid
Funktion: Administratör med funktionen serviceman


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 16-09-2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

RLC-befäl till Regionledningscentralen i Umeå

Polisassistent
Läs mer Aug 15
Är du Polis och vill du arbeta på en arbetsplats i händelsernas centrum? Regionledningscentralen ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela Region Nord. Hos oss bedöms och prioriteras idag ca 1 500 000 telefon- och radioanrop samt ca 190 000 händelserapporter per år. Arbetsplatsen är förlagd på Ridvägen 10 i Umeå där RLC-operatörer, RLC-befäl, gruppchefer, vakthavande befäl samt stödverksamheter arbetar sida vid sida. Det pågår ett ständigt arbete i syfte att utveckla verksamheten.
Arbetsbeskrivning
Under ledning av vakthavande befäl ansvarar RLC-befäl för den löpande driften i regionledningscentralen och ledningen av den händelsestyrda verksamheten i regionen. Som RLC-befäl arbetsleder du operatörer och ger dem fortlöpande stöd i hanteringen av enskilda ärenden. Som RLC-befäl har du inte det direkta personalansvaret, men sörjer för att det är en god arbetsmiljö under de pass du arbetar. I arbetet som RLC-befäl ingår bland annat att göra prioriteringar i ärenden och inkomna samtal, fatta beslut om omprioriteringar, kvalitetssäkra operatörernas arbete samt följa upp och avsluta händelserapporter. Vid grövre brott eller allvarligare händelser ska RLC-befäl kunna hantera ett enskilt ärende och utöva initial operativ ledning av de yttre resurserna tillsammans med berörda parter. RLC-befäl leder den händelsestyrda verksamheten i nära samverkan med yttre befäl, jourhavande förundersökningsledare i polisområdet, förundersökningsledare vid PKC, Stationsbefäl mm. RLC-befäl ansvarar även för att dela RLC:s operativa lägesbild i samband med polisområdenas utsättningar, fortlöpande hålla PKC och växel underrättade om information som har eller kan komma att få stor inverkan på polisens samlade frontdeskverksamhet. RLC-befäl fattar myndighetsbeslut enligt delegationsordning samt ansvarar för att enskilda ärenden hanteras enligt gällande författningar och i enlighet med polisens nationella mål och de mål som enligt myndighetens nya styrmodell har utarbetats av medarbetare och chefer vid regionledningscentralen. I ansvaret ingår också att samverka med andra myndigheter och organisationer/samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelserna, Räddningstjänsterna och ambulansverksamheten i regionen. RLC befäl kan i förekommande fall tjänstgöra i stabfunktion vid särskild händelse.
Kvalifikationer
Polisexamen, i enlighet med Polisförordning (2014:1104).
Erfarenhet som arbetsledare/arbetsledning. Även du som inte haft en ren arbetsledande funktion är välkommen att söka om du haft arbetsledning som en del av ditt uppdrag.
Bred polisiär erfarenhet från olika delar av polisens verksamhet.
Kunskap om polisens styrning och uppdrag i samhället samt relevanta regelverk för polismyndighetens verksamhet.
Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som skrift.
Kunskap i MS Office-paketet.

Det är meriterande om även har:
Erfarenhet av utrednings- och lagföringsverksamhet.
Erfarenhet från insatsplanering och tjänstgöring i ledningsstab vid särskild händelse.
Operatörsutbildning
Ledarskapsutbildning, direkt nivå/motsvarande.
Kunskap om operativ ledning.
Kunskap om utredning och lagföring och metoder enligt Polisens nationella utredningsdirektiv (PNU).
Kunskap om RLC:s relevanta IT-stöd (Storm MA/Cortex/Karta m.fl.).
Utbildning i operativ ledning Grund och/eller Stab och/eller Yttre ledning. (och/eller Taktisk ledning)

Personliga egenskaper
Förmåga att skapa väl fungerande arbetslag som kan upprätthålla en hög tillgänglighet och ge medborgarna ett bra bemötande och god service.
Förmåga att via RLC-operatörer leda och ge yttre resurser erforderligt stöd för att fullgöra tilldelade uppdrag.
Förmåga att självständigt kunna fatta beslut inom ramen för operativ ledning och delegationsordning.
Ha tillit och förtroende för människors förmåga och vilja att bidra.
Förmåga att kommunicera tydligt och rakt och vara lyhörd, vilket inkluderar förmågan att läsa av medarbetarnas reaktioner i enskilda ärenden.
Förmåga att lyssna, föra konstruktiv dialog, samverka och fatta beslut.
Förmåga att verka i enlighet med Polisens värdegrund, medarbetarpolicy och ledarkriterier.
Förmåga att realisera polismyndighetens inriktning avseende likabehandling i den egna verksamheten.

För att arbeta som RLC-befäl kommer du att genomgå en operatörsutbildning förlagd i Umeå. Därefter genomgår du en tre veckor lång nationell befälsutbildning med praktik.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Kontaktpersoner: Stefan Andersson, gruppchef RLC, stefan-j.andersson@polisen.se, 073-800 32 46. Helena Jonsson, HR-konsult helena.jonsson@polisen.se.
Fackliga företrädare: SEKO polisen, ST region Nord, Polisförbundet region Nord, SACO-S region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14.
Övrig information: I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar. Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 12/9 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A399.715/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Kommunikationsstrateg, Umeå (Vikariat)

Marknadskommunikatör
Läs mer Jul 18
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Kommunikationsavdelningen leder och samordnar Polismyndighetens kommunikationsarbete och ska vara ett proaktivt strategiskt och operativt stöd för hela myndigheten.

ARBETSUPPGIFTER
Utlysningen gäller ett vikariat upp till två år där du kommer att ansvara för att driva kommunikationsuppdrag och att utveckla den interna och externa kommunikationen, genom att bland annat identifiera och analysera kommunikationsbehov, ge råd och stöd vid kommunikationsplanering och genomföra kommunikationsinsatser. Du arbetar även operativt med att ta fram olika kommunikationsmaterial.
Utöver ovan utgör du även ett stöd till chefer och andra sakkunniga i kommunikationsfrågor och arbetar för att stärka den kommunikativa förmågan inom polisen.

I uppdraget ska du:

• Initiera, planera, driva, genomföra och följa upp komplexa kommunikationsinsatser antingen genom egna insatser eller i samarbete med andra.
• Vara en senior rådgivare inom kommunikation till chefer och sakkunniga
• Delta i regionsövergripande arbetsgrupper och uppdrag
• Genomföra kompetenshöjande insatser inom kommunikation

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Relevant högskoleutbildning eller annan utbildning som bedöms likvärdig
• Minst fem års erfarenhet av att arbeta med internt och externt strategiskt och operativt kommunikationsarbete i en större organisation
• Erfarenhet av att samverka med både interna och externa aktörer
• Erfarenhet av att vara rådgivande inom kommunikation till chefer och ledningsgrupper
• Vana att projektleda komplexa kommunikationsuppdrag med många intressenter
• Kommunikativ förmåga, god skribent och van att producera kommunikationsmaterial
• Digital kompetens

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Erfarenhet av ledningsgruppsarbete
• Erfarenhet av att utveckla kommunikativt ledarskap
• Erfarenhet av att ta fram kommunikationssystem
• Erfarenhet av kriskommunikation
• Erfarenhet av arbete i publicerings- och redigeringsverktyg
• Projektledarutbildning
• Erfarenhet av coaching

För att lyckas i rollen som kommunikationsstrateg ser vi att du är lyhörd för verksamhetens behov samtidigt som du självständigt driver ditt arbete framåt. Självklart kommunicerar du på ett tydligt och pedagogiskt sätt. Anställningen innebär många olika kontaktytor där vi ser att du arbetar relationsskapande och agerar förtroendeingivande internt och externt.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 22a augusti 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

RLC-Operatör, Polismyndigheten

SOS-operatör
Läs mer Aug 3
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu operatörer till vår Regionledningscentral i Umeå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas.
Region Nords Regionledningscentral, RLC, ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela Region Nord. På RLC region Nord bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Det hanteras idag cirka 1 500 000 telefon- och radioanrop per år. Här hanteras operativa ärenden av hög prioritet i regionen. RLC´s uppdrag är att vara en del av polisens nationella frontdesk, vilket innebär att vi är en av de första kontakterna in till polismyndigheten för medborgaren.
Arbetsuppgifter RLC-operatörernas huvuduppdrag är att dygnet runt under ledning av RLC-befäl ta emot inkommande samtal till Regionledningscentralen, ge god service till medborgarna, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag enligt en nationellt fastställd prioriteringsordning. I ansvaret ingår att upprätthålla hög tillgänglighet i RLC, ge medborgarna ett bra bemötande samt säkerställa att polisen snabbt kan respondera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar eller skyndsam hjälp av polis. I rollen är det viktigt att du verkar i enighet med Polismyndighetens värdegrund och medarbetarpolicy.
Som RLC-operatör:
-hanterar du med stöd av RLC-befäl den händelsestyrda verksamheten utifrån en tydlig inriktning att Polisen ska vidta rätt initiala åtgärder för att klara upp fler brott.
-arbetar du i team men också självständigt med löpande ärenden och insatser
-upprätthåller du en överblick över alla yttre resurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevakar att patrull som beordrats att utföra ett uppdrag kan avsluta detta på ett säkert sätt
-samverkar du med interna och externa myndigheter, organisationer och samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelserna, Räddningstjänsterna, Fjällräddningsorganisationen och Ambulansverksamheten i regionen
Nyfiken på att veta mer om jobbet? Kolla gärna in polisens film på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=yVVWAbbkCrA
Kvalifikationer
Gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade genom studier
Minst 2 års arbetslivserfarenhet
Mycket goda datakunskaper och förmåga att använda olika datasystem
Mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i svenska
God förståelse och muntlig kunskap i engelska.
Svenskt medborgarskap


Meriterande är
Eftergymnasial utbildning inom juridik eller annat relevant område som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
Arbetslivserfarenhet eller erfarenhet från ideell verksamhet av att bemöta människor i kris.
Arbetslivserfarenhet av arbete med hög simultanförmåga som larmcentralen, ambulans, sjukvården, försvarsmakten, kommunikationscentral, kundtjänst eller liknande arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Erfarenhet av radiokommunikation.
Erfarenhet av Polisens IT-system .
Genomgått operatörsutbildning i enlighet med RLC´s riktlinjer.
Behärskar annat språk utöver svenska och engelska. muntligt och förståelse.
Minst 2 års sammanhängande arbetslivserfarenhet på heltid.Personliga egenskaper I rollen som RLC-operatör är dialogen med medborgaren viktig och en stor del av arbetet handlar om att kommunicera, skapa förtroende och bemöta människor i utsatta och stressade situationer. Därför söker vi dig med god förmåga att agera lyhört, kontaktskapande och empatiskt, även under stressande förhållanden. Du kommer också hantera olika arbetsuppgifter parallellt och stundtals är arbetsbelastningen hög. Att du kan prioritera dina arbetsuppgifter, dokumentera och arbeta på ett systematiskt sätt är därför viktigt. Som operatör kommer du att leda polisoperativ verksamhet och överblicka yttre resurser och händelser. Du behöver därför ha förmåga till helhetssyn och gott omdöme, kunna fatta beslut och agera självständigt, samt ge tydliga direktiv till andra när det behövs. Arbetsplatsen är prestigelös och det händelsestyrda arbetet bygger på ett väl fungerande samarbete, både internt och externt. Vi förväntar oss därför att du har en positiv attityd och tycker om att samarbeta med andra.
Tester/Arbetsprover kan komma att användas under urvalsarbetet för att mäta kvalifikationer och förmågor. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.
Kontaktpersoner För mer information om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef:
v. 26-29 John Ekersund, Gruppchef RLC, 070-228 05 81 eller via mail john.ekersund@polisen.se
v. 30 Anna Oscarsson Larsson, Gruppchef RLC, 072- 200 48 67 eller via mail anna.oscarsson@polisen.se
v. 31 Minna Nikkanen, HR-konsult, 073-034 04 10 eller via mail minna.nikkanen@polisen.se
Fackliga företrädare
Företrädare för Seko Polisen, Polisförbundet, SACO och Fackförbundet ST region Nord, samtliga nås via växeln 114 14.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, med provanställning om 6 månader. Arbetsort: Umeå Arbetstid: Arbetet bedrivs i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor, vilket innebär, dagtid, kvällstid, natt och helger. Tillträde: Anställningen kommer att inledas med en utbildning för att bli certifierad RLC-operatör, med start januari 2023.
Utbildning Din placering inleds med en ca 17 veckor lång utbildning, varvat med teori och praktik, på heltid. Utbildningsstart är planerad till januari 2023. En förutsättning för att bli aktuell för tjänsten som operatör är att du är tillgänglig under hela utbildningsperioden. Under utbildningens teoretiska delar sker arbetet företrädesvis måndag – fredag, under praktiktiden sker arbetet på treskift måndag- söndag
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 17 augusti 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A368.118/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter kontakta aktuell HR-konsult
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök nu

RLC-Operatör, Polismyndigheten

SOS-operatör
Läs mer Jun 28
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu operatörer till vår Regionledningscentral i Umeå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Hos oss finns goda möjligheter att utvecklas.
Region Nords Regionledningscentral, RLC, ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela Region Nord. På RLC region Nord bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Det hanteras idag cirka 1 500 000 telefon- och radioanrop per år. Här hanteras operativa ärenden av hög prioritet i regionen. RLC´s uppdrag är att vara en del av polisens nationella frontdesk, vilket innebär att vi är en av de första kontakterna in till polismyndigheten för medborgaren.
Arbetsuppgifter RLC-operatörernas huvuduppdrag är att dygnet runt under ledning av RLC-befäl ta emot inkommande samtal till Regionledningscentralen, ge god service till medborgarna, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag enligt en nationellt fastställd prioriteringsordning. I ansvaret ingår att upprätthålla hög tillgänglighet i RLC, ge medborgarna ett bra bemötande samt säkerställa att polisen snabbt kan respondera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar eller skyndsam hjälp av polis. I rollen är det viktigt att du verkar i enighet med Polismyndighetens värdegrund och medarbetarpolicy.
Som RLC-operatör:
-hanterar du med stöd av RLC-befäl den händelsestyrda verksamheten utifrån en tydlig inriktning att Polisen ska vidta rätt initiala åtgärder för att klara upp fler brott.
-arbetar du i team men också självständigt med löpande ärenden och insatser
-upprätthåller du en överblick över alla yttre resurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevakar att patrull som beordrats att utföra ett uppdrag kan avsluta detta på ett säkert sätt
-samverkar du med interna och externa myndigheter, organisationer och samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelserna, Räddningstjänsterna, Fjällräddningsorganisationen och Ambulansverksamheten i regionen
Nyfiken på att veta mer om jobbet? Kolla gärna in polisens film på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=yVVWAbbkCrA
Kvalifikationer
Gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade genom studier
Minst 2 års arbetslivserfarenhet
Mycket goda datakunskaper och förmåga att använda olika datasystem
Mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i svenska
God förståelse och muntlig kunskap i engelska.
Svenskt medborgarskap


Meriterande är
Eftergymnasial utbildning inom juridik eller annat relevant område som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
Arbetslivserfarenhet eller erfarenhet från ideell verksamhet av att bemöta människor i kris.
Arbetslivserfarenhet av arbete med hög simultanförmåga som larmcentralen, ambulans, sjukvården, försvarsmakten, kommunikationscentral, kundtjänst eller liknande arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Erfarenhet av radiokommunikation.
Erfarenhet av Polisens IT-system .
Genomgått operatörsutbildning i enlighet med RLC´s riktlinjer.
Behärskar annat språk utöver svenska och engelska. muntligt och förståelse.
Minst 2 års sammanhängande arbetslivserfarenhet på heltid.Personliga egenskaper I rollen som RLC-operatör är dialogen med medborgaren viktig och en stor del av arbetet handlar om att kommunicera, skapa förtroende och bemöta människor i utsatta och stressade situationer. Därför söker vi dig med god förmåga att agera lyhört, kontaktskapande och empatiskt, även under stressande förhållanden. Du kommer också hantera olika arbetsuppgifter parallellt och stundtals är arbetsbelastningen hög. Att du kan prioritera dina arbetsuppgifter, dokumentera och arbeta på ett systematiskt sätt är därför viktigt. Som operatör kommer du att leda polisoperativ verksamhet och överblicka yttre resurser och händelser. Du behöver därför ha förmåga till helhetssyn och gott omdöme, kunna fatta beslut och agera självständigt, samt ge tydliga direktiv till andra när det behövs. Arbetsplatsen är prestigelös och det händelsestyrda arbetet bygger på ett väl fungerande samarbete, både internt och externt. Vi förväntar oss därför att du har en positiv attityd och tycker om att samarbeta med andra.
Tester/Arbetsprover kan komma att användas under urvalsarbetet för att mäta kvalifikationer och förmågor. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.
Kontaktpersoner För mer information om tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef:
v. 26-29 John Ekersund, Gruppchef RLC, 070-228 05 81 eller via mail john.ekersund@polisen.se
v. 30 Anna Oscarsson Larsson, Gruppchef RLC, 072- 200 48 67 eller via mail anna.oscarsson@polisen.se
v. 31 Minna Nikkanen, HR-konsult, 073-034 04 10 eller via mail minna.nikkanen@polisen.se
Fackliga företrädare
Företrädare för Seko Polisen, Polisförbundet, SACO och Fackförbundet ST region Nord, samtliga nås via växeln 114 14.
Anställningsform: Tillsvidareanställning, med provanställning om 6 månader. Arbetsort: Umeå Arbetstid: Arbetet bedrivs i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor, vilket innebär, dagtid, kvällstid, natt och helger. Tillträde: Anställningen kommer att inledas med en utbildning för att bli certifierad RLC-operatör, med start januari 2023.
Utbildning Din placering inleds med en ca 17 veckor lång utbildning, varvat med teori och praktik, på heltid. Utbildningsstart är planerad till januari 2023. En förutsättning för att bli aktuell för tjänsten som operatör är att du är tillgänglig under hela utbildningsperioden. Under utbildningens teoretiska delar sker arbetet företrädesvis måndag – fredag, under praktiktiden sker arbetet på treskift måndag- söndag
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 3 augusti 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A368.118/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter kontakta aktuell HR-konsult
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök nu

Teknikspecialist inom kamerateknik till Utredningssektionen, region Nord

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Maj 30
Arbetsplatsbeskrivning
Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Utredningssektionen består idag av fyra grupper fördelade på Teknikspaning 1, Teknikspaning 2, Miljöbrott och Brottssamordningen. Teknikspaningsgrupp 1 ansvarar för den operativa spaningstekniken som används vid utredningssektionen.
Regionens polisiära kamerabevakning bedrivs idag som projekt men kommer att övergå i permanent form. Verksamheten är i en uppbyggnadsfas och kommer till initialt att integreras med regionens övriga teknikspaningsverksamhet.
Vi söker dig som vill arbeta som teknikspecialist hos Teknikspaning 1 med Umeå som arbetsort.
Arbetsbeskrivning
Kamerabevakning inom polisen är ett snabbt växande område och prognosen är att verksamheten kommer växa inom den närmaste framtiden. I kamerabevakningskonceptet ingår både fast kamerabevakning såväl som tillfällig bevakning som används t.ex. vid evenemang eller andra händelser där det beslutats om att kamerabevakning ska göras. Här kommer du tillsammans med dina kollegor utgöra grunden till den verksamhet som hanterar regionens polisära kamerabevakning. Vidare förekommer det resor inom regionen.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av:
kameratekniskt arbete som går ut på att installera, felsöka och underhålla övervakningskameror
arbete med bildanalys vilket innebär att hantera och exportera bildmaterial som kan ingå i förundersökningar
samverka med andra enheter inom regionen, samt vid behov ge stöd inom sektionen
bidra till regionen kamerabevakningsförmåga och arbetssätt utvecklas


Kvalifikationer
Krav
Detta är en möjlighet för dig som har:
relevant eftergymnasial utbildning gärna säkerhetstekniker, it-tekniker eller motsvarande
minst ett års arbetslivserfarenhet som exempelvis säkerhetstekniker, it-tekniker alternativt arbetslivserfarenhet som polisanställd med stort tekniskt kunnande och intresse om polisiära system och IT
goda datorkunskaper samt fallenhet för att lära dig arbeta med nya hård- och mjukvaror inom området
goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift
goda kunskaper i engelska språket
svenskt medborgarskap


Meriterande
Det är meriterande om du även har:
arbetslivserfarenhet av installation, dokumentation och driftsättning av larm- och kameraövervakningssystem
behörig ingenjör CCTV
dokumenterad erfarenhet av Genetec VMS eller likvärdiga program som arbetsgivaren bedömer som relevant
erfarenhet av arbete med nätverksanslutna kamerasystem
erfarenhet av arbete med video och bildredigering
god kännedom om polisregionens interna struktur och beslutsvägar
utökad körkortsbefogenhet för att köra tungt släp/C1 lastbil
utbildning i lift/mobilarbetsplattformPersonliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen måste du vara driven, serviceinriktad och ha god samarbetsförmåga, då du kommer samverka med intressenter inom och utanför myndigheten. Vidare måste du vara självgående, strukturerad och initiativtagande eftersom du förväntas kunna planera, prioritera och organisera ditt arbete för att både kunna hålla tidsramar och leverera mot uppsatta mål.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta bemannande chef: Daniel Darstedt, Gruppchef, daniel.darstedt@polisen.se.
Har du frågor gällande rekryteringen kontakta ansvarig HR-konsult: Ninwa Youssef, ninwa.youssef@polisen.se
Facklig information
Polisförbundet polisregion Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Flexibel arbetstid
Tillträde: enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist
Arbetsprov kan eventuellt förekomma
I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och enkät via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den A310.651/2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A310.651/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Serviceman till lokalpolisområdet Umeå, Visstid

Kontorsvaktmästare
Läs mer Jun 16
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Västerbotten består av tre lokalpolisområden (LPO), Umeå, Södra Lappland och Skellefteå. Lokalpolisområde Umeå har verksamhet i Umeå, Vännäs, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln samt Bjurholm.

Gruppen Stöd/service 3 som finns i Umeå består i nuläget av sju medarbetare som hanterar lokalpolisområdets garageverksamhet och vaktmästeri inom Stöd/service-verksamheten handlägger vi och ger intern service i olika ärenden över hela lokalpolisområdet. Tillgänglighet, bemötande och kvalitet är ledord för verksamheten.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som serviceman arbetar du självständigt med varierande arbetsuppgifter, både praktiskt och administrativt. Arbetet innebär varierande uppgifter och kan vara fysiskt ansträngande i form av till exempel tunga lyft. Du förväntas kunna ta egna initiativ och fatta beslut inom ramen för ditt ansvarsområde och agera med en öppen och hjälpsam inställning. Du planerar självständigt inom verksamheten i lokalpolisområdet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att:
• ge lokalservice och medverkande vid mindre flyttar, montering, och uppsättning av inventarier såsom möbler, anslagstavlor, lås och nycklar, byte av trasig belysning och andra vanligt förekommande vaktmästaruppgifter
• ge kontorsservice såsom post- och godshantering, inköp, beställning och påfyllnad av material och varor, varumottagning och arbete med uniformspersedlar
• vid behov även vara behjälplig med att utföra andra arbetsuppgifter i lokalpolisområdet kopplat till stöd/service.

KVALIFIKATIONER
Krav
Detta är en möjlighet för dig som har:
• avslutad och godkänd 3-årig gymnasieutbildning, gärna då med inriktningen bygg, el, eller motsvarande
• god datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system
• god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift
• god fysik då arbetet kan vara fysiskt krävande och tunga lyft förekommer
• B-körkort

Meriterande
Det är meriterande om du även har:
• erfarenhet av arbete som vaktmästare, fastighetsskötare, serviceman eller annan arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• utbildning inom fastighetsskötsel
• kunskap och/eller erfarenhet i ekonomisystemet UBW eller motsvarande
• kunskap och/eller erfarenhet om regelverket som styr processen om offentlig upphandling
• kunskap och/eller erfarenhet inom lås och larm
• kunskap och/eller erfarenhet av post- och godshantering
• erfarenhet av arbete inom polisen, annan myndighet eller offentliga förvaltningar
• utökad B-behörighet, B96 eller BE

ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 21 juni 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Polisregion Nord söker en Förundersökningsledare, Polisområde Västerbotten

Inspektör, Polisen
Läs mer Maj 24
Utredningsgruppen för grova brott i polisområde Västerbotten arbetar främst med utredningar gällande grova våldsbrott och grova narkotikabrott. Grova brott tillhör utredningssektionen och är organisatoriskt placerad i Umeå med personal i både Umeå och Skellefteå och med ansvar för hela polisområdet. Utredningsgruppen arbetar även när utrymme finns med att stödja polisområdet vid alla typer av brottsärenden. Inom utredningssektionen finns förutom grova brott, en grupp med stationsbefäl, en grupp med jourhavande förundersökningsledare, två spaningsgrupper, en bedrägerigrupp samt tre grupper brott i nära relation.
Arbetsuppgifter
Som förundersökningsledare/utredningsledare vid grova brott har du i huvudsak ansvar för att:
utöva arbetsledning inom utredningsprocessen enskilt eller i samverkan med åklagare
fatta beslut i eller utanför förundersökning gällande grova brott men även i andra typer av brott
verka som utredningsledare/spaningsledare i en särskild utredningsorganisation vid händelse av ett grovt brott, så kallad PUG-organisation
ansvara för handläggning av försvunna personer
samverka och stödja utredningsarbete vid andra grupper vid utredningssektionen och de tre lokalpolisområdena när behov finns
kunna svara som chef när ordinarie gruppchef är frånvarande, samt tillsammans med denne verka för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar

Kvalifikationer
Polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104)
Erfarenhet av utredningsarbete gällande grova brott

Det är meriterande om du har:
genomgått förundersökningsledarutbildning
genomgått nationell utbildning för utredning av grova våldsbrott, SMUG, basutbildningen PUG eller har likvärdig kompetens eller erfarenhet av att arbeta i PUG-organisation
erfarenhet av arbete med spaning och hemliga tvångsmedel

Personliga egenskaper
Du skall vara en trygg och stabil person med gott omdöme och samarbetsförmåga. Du ska kunna prioritera och strukturera i ditt arbete. Det är viktigt att du har en arbetsledande förmåga samt är stresstålig. Utöver det ser vi att du är flexibel och serviceinriktad.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget kontakta gruppchef David Helgesson, tel: 070-689 05 83 om rekryteringsprocessen kontakta HR-konsult Marita Lindblom tel: 070-347 50 36.
Fackliga företrädare
Polisförbundet region Nord, ST region Nord, SACO-S region Nord, SEKO polisen, samtliga nås via polisens växel 114 14.
Övrigt
Anställning: tillsvidareanställning/placering som Polisinspektör i funktion som förundersökningsledare vid utredningsenheten, gruppen grova brott
Arbetstidsförläggning: veckoplanerad arbetstid 5:2.
Placeringsort: Umeå
Tillträde enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras före anställning.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV, vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Skicka din ansökan via e-post till: jobb.nord@polisen.se, senast 7 juni 2022. Märk din ansökan med dnr A302.102/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd tag kontakt med HR-konsult innan du skickar din ansökan.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-tekniker, Umeå

IT-tekniker/Datatekniker
Läs mer Maj 20
Vill du ha en större uppgift? Polismyndighetens IT-avdelning söker IT-tekniker till enheten för Leverans och Support, med placering i Umeå för tillsvidareanställning. Kanske har du en bakgrund inom IT eller ett brinnande intresse för teknik och IT. Leverans och Support är Polismyndighetens fältorganisation som finns närmast kärnverksamheten.
Polisens IT-avdelning har ca 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt!
Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser inom IT.
Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och inte problem och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet.
Du kommer utgå från Umeå i ditt arbete, med resor runt om i Västerbottens- län, även resor inom övriga region Nord kan förekomma. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår i tjänsten. Det förekommer tyngre lyft och obekväma arbetsställningar under arbetsdagen.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
IT-inriktad gymnasial – eller eftergymnasial utbildning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
Minst två års arbetslivserfarenhet, varav minst ett år som IT-tekniker/supporttekniker i närtid
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
B-körkort och vana att köra bil
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har något eller flera av följande:
Erfarenhet av att arbeta med att ge service
Vana vid att hantera ärendehanteringssystemet Remedy ARS eller motsvarande.
God kunskap om telefoni/mobiltelefoni samt audio/videoutrustning.
Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
Kunskap om Active Directory.
Arbete inom stödfunktion i en större organisation.Då tjänsten kräver många kontaktytor inom myndigheten ser vi att du har ett gott sinne för service samt arbetar strukturerat och effektivt. Du har en positiv inställning till människor och arbete samt en förmåga att vara engagerad och förtroendeingivande. Vi ser gärna att du har en förmåga att se lösningar istället för problem och att du kan arbeta självständigt, likväl som i grupp.
Vårt uppdrag som stödverksamhet präglas av polisens värdegrund. Vi är Engagerade, Tillgängliga och Effektiva.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Gruppchef, Stefan Sundqvist, 010-56 83 911.
Fackliga företrädare
Saco: 114 14
Polisförbundet: Sofia Ask, 010-563 87 10
ST: Johan Gertz, 010-56 770 92
Seko Polisen: Karna Tillheden, 010-561 66 27
Övrig information
Placeringsort: Umeå, resor förekommer i tjänsten inom hela länet
Anställningsform: Tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Ansökan
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast 2022-06-05. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A273.505/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd eller har frågor om rekryteringsprocessen så kontakta ansvarig HR-konsult Linda Kristiansen, linda.kristiansen@polisen.se
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Beslutsfattare till Gränspolisen i Region Nord

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 6
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en beslutsfattare till vårt team som är initiativrik och självgående. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Placeringsort sker enligt överenskommelse i något av regionens län.
Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.
Gränspolisen är en sektion inom Operativa enheten som bedriver verksamhet i region Nord. Sektionen är indelad i fem grupper, en i varje län, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland samt en grupp som handlägger regionala frågor. Sektionen har i dag drygt 60 medarbetare.
Gränspolisen arbetar till stor del med att handlägga verkställighetsärenden. I detta arbete ingår bland annat att utreda identiteter, planera genomförandet samt delta i verkställigheter av avlägsnandebeslut. I vissa fall kan det innebära tjänst utanför landets gränser. Gränspolisen har även ett ansvar för den yttre gränskontrollen men genomför även inre utlänningskontroll, främst i form av arbetsplatskontroller. Utredning av brott mot Utlänningslagen kommer även att hanteras på sektionen. Vid gränspolisen utgör även en del av arbetet att ge stöd till Polismyndighetens övriga linjeverksamhet samt samverkan med andra myndigheter.
Vi söker nu dig som är intresserad av ett vikariat och vill arbeta som beslutsfattare kopplat till utlänningsärenden vid gränspolisen i Region Nord.
Arbetsuppgifter
Som beslutsfattare har du ett övergripande ansvar för tillämpningen av utlänningsrätten i polisregionen. Du kommer fatta beslut enligt utlänningslagen såsom exempelvis beslut om avvisning, förvar, uppsikt och återreseförbud. Att företräda Polismyndigheten i domstol kommer att vara en del av din vardag.
Som en del i ditt uppdrag ingår att utbilda, både vid sektionen men även i övriga regionen.
Som beslutsfattare ska du också stötta sektionen med rättsutredningar och bereda ärenden kopplade till gränspolisens uppdrag.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Eftergymnasial utbildning som arbetsgivare bedömer vara relevant för arbetsuppgifterna såsom socionom, jurist eller likande.
God kunskap och erfarenhet att tolka lagstiftning i ditt dagliga arbete
Erfarenhet av handläggningsarbete eller beslutsfattande inom offentlig verksamhet
God kommunikativ förmåga på svenska i tal och skrift.

Det är meriterande om du även har:
God erfarenhet av handläggning/tillämpning av utlänningsrätt inom offentlig förvaltning
Erfarenhet av att genomföra muntliga förhandlingar samt företräda i domstol

Eftersom gränspolisens arbete innebär att man tar stort eget ansvar ska du vara självgående och flexibel. Arbetet med utsatta människor ställer krav på personlig mognad samt en pedagogisk insikt, vilket bör avspegla sig i ditt arbetssätt.
Du är motiverad och utvecklingsbenägen inom sakområdet utlänningsrätt. Gränspolisen är även en stödfunktion till annan verksamhet och du bör därför ha förmåga till helhetstänkande.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Åsa Mårtensson Heidenberg Gruppchef, 010-568 17 41
Fackliga företrädare
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, samtliga nås via växeln, 114 14.
Övrig information
Arbetsort: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, 40h/v
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Beslutsfattare utlänningsärenden
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult Camilla.dahlgren@polisen.se
En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Gruppchef till stöd/servicegrupp inom lokalpolisområde Umeå

Avdelningschef, statlig
Läs mer Apr 25
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Västerbotten består av tre lokalpolisområden, LPO Umeå, Södra Lappland och Skellefteå. Lokalpolisområde Umeå har verksamhet i Umeå, Vännäs, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln samt Bjurholm.

Gruppen Stöd/service 1 som finns i Umeå hanterar lokalpolisområdets externa service såsom receptionsverksamhet med t ex. passhantering, hittegods samt beslagsverkssamhet.

Vi söker nu gruppchef till lokalpolisområde Umeå, Stöd/Service grupp 1 med placeringsort Umeå.

ARBETSUPPGIFTER
Som gruppchef för Stöd/Service rapporterar du till lokalpolisområdeschefen där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhetsområden inom den externa servicen, men även att tillsammans med övriga chefer och arbetsledare vara en del i lokalpolisområdets samtliga verksamhetsområden.

Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Svensk polisexamen, i enlighet med Polisförordningen (2014:1104) med godkänd aspirantutbildning
• Minst 6 månaders aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
• Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• Erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet med fördel från offentlig förvaltning

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

• Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• Ingått i ledningsforum
• Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
• Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna på https://polisen.se/ledarkriterier/
Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

ÖVRIGT
Anställning:
• Tillsvidareanställning som polisinspektör i funktionen gruppchef
• Placeringsort: Umeå

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 9 maj 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

RLC-operatörer till RLC, Polismyndigheten Umeå

SOS-operatör
Läs mer Mar 29
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu operatörer till vår Regionledningscentral i Umeå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Arbetsplatsbeskrivning
Region Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2 000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.
Region Nords Regionledningscentral, RLC, ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. RLC är en sektion vid operativa enheten. Arbetsplatsen består av RLC-operatörer och befäl som tjänstgör på Ridvägen 10 i Umeå. På RLC region Nord bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Det hanteras idag cirka 1 500 000 telefon- och radioanrop per år. Här hanteras operativa ärenden av hög prioritet i regionen.
RLC´s uppdrag är att vara en del av polisens nationella frontdesk, vilket innebär att vi är en av de första kontakterna in till polismyndigheten för medborgaren.
Arbetsuppgifter
RLC-operatörernas huvuduppdrag är att dygnet runt under ledning av RLC-befäl ta emot inkommande samtal till Regionledningscentralen, ge god service till medborgarna, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag enligt en nationellt fastställd prioriteringsordning. I ansvaret ingår att upprätthålla hög tillgänglighet i RLC, ge medborgarna ett bra bemötande samt säkerställa att polisen snabbt kan respondera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar eller skyndsam hjälp av polis. I rollen är det viktigt att du verkar i enighet med Polismyndighetens värdegrund och medarbetarpolicy.
Som RLC-operatör:
hanterar du med stöd av RLC-befäl den händelsestyrda verksamheten utifrån en tydlig inriktning att Polisen ska vidta rätt initiala åtgärder för att klara upp fler brott.
arbetar du i team men också självständigt med löpande ärenden och insatser
upprätthåller du en överblick över alla yttre resurser, kommunicerar med dessa via radio samt bevakar att patrull som beordrats att utföra ett uppdrag kan avsluta detta på ett säkert sätt
samverkar du med interna och externa myndigheter, organisationer och samarbetspartners som SOS Alarm, Länsstyrelserna, Räddningstjänsterna, Fjällräddningsorganisationen och Ambulansverksamheten i regionenHos oss finns goda utvecklingsmöjligheter.
Nyfiken på att veta mer om jobbet? Kolla gärna in polisens film på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=yVVWAbbkCrA
Kvalifikationer
Gymnasieexamen eller motsvarande kunskaper förvärvade genom studier
Minst 2 års arbetslivserfarenhet
Mycket goda datakunskaper och förmåga att använda olika datasystem
Mycket goda kunskaper muntligt och skriftligt i svenska
God förståelse och muntlig kunskap i engelska.
Svenskt medborgarskap


Meriterande är:
Eftergymnasial utbildning inom juridik eller annat relevant område som arbetsgivaren bedömer likvärdigt.
Arbetslivserfarenhet eller erfarenhet från ideell verksamhet av att bemöta människor i kris.
Arbetslivserfarenhet av arbete med hög simultanförmåga som larmcentralen, ambulans, sjukvården, försvarsmakten, kommunikationscentral, kundtjänst eller liknande arbete som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Erfarenhet av radiokommunikation.
Erfarenhet av Polisens IT-system .
Genomgått operatörsutbildning i enlighet med RLC´s riktlinjer.
Behärskar annat språk utöver svenska och engelska. Muntligt och förståelse.
Minst 2 års sammanhängande arbetslivserfarenhet på heltid.


Personliga egenskaper
I rollen som RLC-operatör är dialogen med medborgaren viktig och en stor del av arbetet handlar om att kommunicera, skapa förtroende och bemöta människor i utsatta och stressade situationer. Därför söker vi dig med god förmåga att agera lyhört, kontaktskapande och empatiskt, även under stressande förhållanden. Du kommer också hantera olika arbetsuppgifter parallellt och stundtals är arbetsbelastningen hög. Att du kan prioritera dina arbetsuppgifter, dokumentera och arbeta på ett systematiskt sätt är därför viktigt. Som operatör kommer du att leda polisoperativ verksamhet och överblicka yttre resurser och händelser. Du behöver därför ha förmåga till helhetssyn och gott omdöme, kunna fatta beslut och agera självständigt, samt ge tydliga direktiv till andra när det behövs.
Arbetsplatsen är prestigelös och det händelsestyrda arbetet bygger på ett väl fungerande samarbete, både internt och externt. Vi förväntar oss därför att du har en positiv attityd och tycker om att samarbeta med andra.
Tester/Arbetsprover kan komma att användas under urvalsarbetet för att mäta kvalifikationer och förmågor. Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning, med provanställning om 6 månader.
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Arbetet bedrivs i skift på alla tider av dygnet under årets alla veckor, vilket innebär, dagtid, kvällstid, natt och helger.
Tillträde: Anställningen kommer att inledas med en utbildning på 17 veckor ( praktik+teori) för att bli certifierad RLC-operatör, med start under september/oktober 2022
En förutsättning för att bli aktuell för tjänsten som operatör är att du är tillgänglig under hela utbildningsperioden.
Under utbildningens teoretiska delar sker arbetet företrädesvis måndag – fredag och kan komma att genomföras på annan ort, under praktiktiden sker arbetet på treskift måndag- söndag
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 10 april 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A179.676/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A179.676/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Bilinspektör till trafikpolisen med placering i Umeå

Bilinspektör
Läs mer Mar 17
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en bilinspektör till vår trafiksektion som är initiativtagande, serviceinriktad och lösningsorienterad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen är indelad i fyra regionala enheter Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten och ett Regionkansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Operativa enheten består av fem sektioner, Trafiksektionen, ATK-sektionen (automatisk trafiksäkerhetskontroll), PKC (Polisens kontaktcenter), RLC (Regionala ledningscentralen) och Gränspolissektionen. Vid enheten finns också en grupp för operativ samordning (trafik, hund, insatsverksamhet, krisberedskap) samt en grupp som ansvarar för regionens processansvar avseende räddningstjänst/fjällräddning.

Trafiksektionen består av fyra trafikgrupper, en i varje geografiskt polisområde.

Vi söker nu dig som vill arbeta som bilinspektör vid trafikgruppen i Västerbotten med Umeå som arbetsort.

ARBETSUPPGIFTER
Polisens trafiksäkerhetsarbete syftar till att bidra till ett minskat antal döda och skadade i trafiken. För att nå målet med färre dödade och skadade i trafiken är trafiksäkerhetsarbetet inriktat mot dessa prioriterade områdena; hastighet, nykterhet, förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion.

Kontroller av nyttotrafiken innebär att personal med specialistkompetens måste finnas för att uppnå de av EU fastställda nivåerna. Inom området förar- och fordonskontroll samt flygande inspektion, har vi bilinspektörer och trafikpoliser som tillsammans arbetar ute på väg med dessa arbetsuppgifter.

Arbetstiden styrs av verksamhetens behov och arbete på obekväm tid förekommer regelbundet. Arbetet bedrivs nästan uteslutande utomhus och under alla väderförhållanden.

Arbetsuppgifterna består huvudsakligen i att genomföra:
• flygande inspektion främst av tunga fordon
• kontroll av yrkesförares kör- och vilotider
• kontroll av taxi, vilotider m.m.
• kontroll av lastsäkring
• kontroll av tillstånd för yrkestrafik
• vägning av fordon
• tekniska undersökningar av fordon

KVALIFIKATIONER
Krav
Detta är en möjlighet för dig som har:
• har gymnasieutbildning med teknisk inriktning (lägst matematik 3 och fysik 1) eller annan av arbetsgivaren bedömd relevant utbildning som exempelvis certifierad besiktningstekniker, fordonstekniker eller motsvarande
• har minst 3 års dokumenterad arbetserfarenhet från fordonsområdet
• körkortsbehörighet B
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska, då du i arbetet måste kunna konversera med bilförare från andra länder
• kunskaper i Word och Excel samt vana i att använda datorer som dagligt arbetsredskap


Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
• certifikat för nivå K2/R2 eller är validerad på nivå F3 enligt Transportstyrelsens föreskrift TSFS 2017:53
• körkortsbehörighet för samtliga fordonsslag, specifikt tyngre fordon (om du inte har samtliga körkortsbehörigheter, gäller körkortstillstånd på de behörigheter som saknas).
• utbildning som fordonsingenjör
• ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska


Personliga egenskaper
Arbetet som bilinspektör kräver att du är serviceinriktad och tycker om att arbeta i grupp. Det krävs också att du har ett stort intresse för fordon, att du tar ansvar för att nå uppställda mål samt för att skapa bra resultat. Du bör vara initiativtagande, driven i ditt arbete samt lösningsorienterad. Vi värdesätter din positiva inställning och strukturerade förmåga högt.

Vid anställningen kommer vi lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Vänligen specificera tydligt i din ansökan hur dina erfarenheter och kompetenser faller in under de kvalifikationer vi eftersöker.

Vi värdesätter kunskaper och erfarenheter som tillför myndigheten kompetens ur ett mångfaldsperspektiv.

ÖVRIGT
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Periodplanering
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Bilinspektör

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28 mars 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult Ninwa Youssef, ninwa.youssef@polisen.se

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

HR-konsult rekrytering och bemanning placering Umeå

HR-konsult/PA-konsult
Läs mer Mar 2
Nu söker vi självgående och engagerade HR-konsulter med erfarenhet och intresse av rekrytering till Polismyndighetens HR-avdelningen med placering i region Nord. Vi söker dig som trivs med stor variation i dina arbetsuppgifter där du både driver egna rekryteringsprocesser och agerar konsultativt i kontakten med rekryterande chefer.

Rekrytering och bemanning är en sektion inom HR-avdelningen. Vi har bred kompetens och ansvarar för att tillhandahålla ett professionellt, tillgängligt och enhetligt stöd inom framförallt rekrytering och bemanning. Sektionen består av cirka 130 medarbetare som ansvarar för Polismyndighetens rekrytering och tillhörande administration. Det här är ett nationellt uppdrag med placering i Umeå. Resor i landet förekommer, när det är lämpligt att resa.

ARBETSUPPGIFTER
Huvuduppdraget som HR-konsult är att stötta rekryterande chefer genom hela rekryteringsprocessen, från första kontakt till anställningsbeslut. Du driver självständigt flertalet parallella rekryteringsprocesser och agerar som konsultativt HR-stöd till rekryterande chef. Uppdraget är viktigt, varierande och lärorikt eftersom vi har en stor bredd i de roller vi rekryterar till. För att trivas hos oss behöver du vara bekväm med att utföra de flesta av dina arbetsuppgifter i digital miljö likväl som du behöver vara bekväm med att din närmaste chef finns på distans.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• Eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom HR-området. Alternativt motsvarande kunskaper inhämtade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga.
• Minst två års erfarenhet av att självständigt driva, planera, prioritera och genomföra hela rekryteringsprocesser, inklusive tillhörande administration. Erfarenheten skall vara i nutid max tre år bakåt i tiden.
• Erfarenhet av att arbeta med kompetensbaserad intervjuteknik.
• Mycket god vana av arbete i olika ärendehanteringssystem.
• Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• Erfarenhet av rekrytering inom offentlig sektor.
• Erfarenhet av att arbeta med arbetspsykologiska tester kopplat till rekryteringsprocesser.

Personliga egenskaper:

Du är van vid att arbeta självständigt och ta ansvar för dina processer samt har ett bra eget driv. För att trivas i rollen behöver du tycka om att arbeta konsultativt, ha förmåga att kunna hantera flera processer parallellt samt vara bekväm med att göra omprioriteringar.

Du är ordningsam, strukturerad och prestigelös och tar stort ägandeskap över dina arbetsuppgifter. Vi ser framför oss att du har god kommunikativ förmåga där du är lyhörd för olika behov, samtidigt som du företräder etablerade riktlinjer, processer och gällande lagstiftning. Med hög integritet, gott omdöme och ett professionellt förhållningssätt skapar du förtroende och goda relationer både internt och externt. Du har även en god förmåga att arbeta i grupp och vilja att bidra till teamets uppsatta mål, utveckling, samarbete och trivsel.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå
Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 13 mars 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Byggnadsingenjör med miljö och energikompetens, Umeå

Byggnadsingenjör
Läs mer Feb 10
Är du redo för en större uppgift? Vill du arbeta i en av Sveriges mest spännande verksamheter och samtidigt vara en del av att skydda vårt samhälle? Vi söker nu en handläggare/ byggnadsingenjör med miljö och energikompetens till lokalförsörjningsenhetens teknikgrupp. Hos oss kommer du utvecklas tillsammans med engagerade och motiverande kollegor, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Arbetsplatsbeskrivning
Enheten för lokalförsörjning ingår i ekonomiavdelningen och ska säkerställa verksamhetsanpassade och kostnadseffektiva lokaler för Polismyndigheten. Enheten planerar och styr lokalbeståndet på kort och lång sikt genom hantering av uppsägningar, omförhandling och nytecknande av hyresavtal samt prioritering av större projekt och utvecklingsinsatser. Enheten genomför om-, till- och nybyggnationer, hanterar kravuppföljning av lokaler samt planerar och samordnar drift och underhåll i befintligt lokalbestånd. Enheten för löpande dialog med verksamheten för att förstå dess behov ur ett lokalperspektiv.

Som en del av lokalförsörjningsenheten ingår fastighetsutvecklingssektionen. Fastighetsutvecklingssektionen är indelad i tre grupper; juridikgruppen, teknikgruppen och strategigruppen.

Teknikgruppens ansvar:
• Ta fram lokalstandarder och ge stöd vid tillämpning av dessa
• Ge expertstöd till projektledare och förvaltare i det dagliga arbetet
• Representera lokalförsörjningsenheten i ekonomiavdelningens krisberedskapsarbete
• Uppgifter som följer av ekonomiavdelningens processansvar för systematiskt brandskyddsarbete, SBA

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som byggnadsingenjör kommer du, tillsammans med övriga gruppmedlemmar i teknikgruppen, tillhandahålla kvalificerat stöd till lokalförsörjningsenhetens medarbetare men även till övriga medarbetare inom myndigheten. En viktig förutsättning för oss på lokalförsörjningsenheten är att polisen inte äger några fastigheter utan vi är kravställare i rollen som hyresgäst. I tjänsten som byggnadsingenjör kommer du bl.a. att i tidiga skeden stödja projektledare och förvaltare med expertkunskaper inom byggnadsteknik och i detta fall även stötta organisationen i nybyggnationer och ombyggnationer med kunskap om hur olika tekniska lösningar bidrar till projektetens energiprestanda och övriga miljöfrågor. Du följer utvecklingen och håller dig uppdaterad kring innovationer, nya tekniska produkter och system inom energiområdet. Det ingår även i rollen att ta fram nya lokalstandarder och förvalta befintliga.

Teknikgruppen arbetar nationellt, så resor förekommer.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• Högskoleingenjörsexamen inom fastighet och bygg eller motsvarande arbetslivserfarenhet som polismyndigheten bedömer relevant
• 5 års arbetslivserfarenhet som byggnadsingenjör i närtid
• Erfarenhet i närtid av energi- och miljöfrågor i byggnationer
• Körkort B
• Svenskt medborgarskap


Meriterande
Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av projektledning
• Erfarenhet av att ha arbetat med skyddsobjekt, sjukhus eller laboratorier
• Erfarenhet av att arbeta i offentlig verksamhet/myndighet


Personliga Egenskaper
Då rollen innebär att man befinner sig i en miljö där många olika kompetenser, viljor och intressenter samlas är det av vikt att du vill bygga och förvalta goda relationer med såväl kollegor inom lokalförsörjningsenheten, övriga myndigheten samt med externa nätverk och intressenter. Att du är både kommunikativ, serviceinriktad och flexibel är också av vikt såväl som noggrannhet, struktur och utvecklingsfokus för att lyckas i rollen som byggnadsingenjör.

Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personlig lämplighet.


ÖVRIGT
Arbetsort: Umeå
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24/2-2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Gruppchef till stöd/servicegrupp inom lokalpolisområde Umeå

Avdelningschef, statlig
Läs mer Feb 10
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisområde Västerbotten består av tre lokalpolisområden, LPO Umeå, Södra Lappland och Skellefteå. Lokalpolisområde Umeå har verksamhet i Umeå, Vännäs, Nordmaling, Robertsfors, Vindeln samt Bjurholm.

Gruppen Stöd/service 1 som finns i Umeå hanterar lokalpolisområdets externa service såsom receptionsverksamhet med t ex. passhantering, hittegods samt beslagsverkssamhet.

Vi söker nu gruppchef till lokalpolisområde Umeå, Stöd/Service grupp 1 med placeringsort Umeå.


ARBETSUPPGIFTER
Som gruppchef för Stöd/Service rapporterar du till lokalpolisområdeschefen där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhetsområden inom den externa servicen, men även att tillsammans med övriga chefer och arbetsledare vara en del i lokalpolisområdets samtliga verksamhetsområden.

Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten. Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Svensk polisexamen med godkänd aspirant och/eller annan för funktionen relevant examen
• Minst 6 månaders aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
• Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• Erfarenhet av det aktuella verksamhetsområdet med fördel från offentlig förvaltning

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

• Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• Ingått i ledningsforum
• Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
• Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
• Chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna på https://polisen.se/jobb-och-utbildning/lediga-jobb/ledarkriterier/
Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå
Tillsvidareanställning som polisinspektör resp. handläggare i funktionen gruppchef med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 24 feb 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Polismyndigheten söker receptionister för vikariat placering Umeå

Receptionist, telefonist
Läs mer Feb 8
Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 33 500 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Polisregion Nord har drygt 2200 anställda och omfattar Sveriges fyra nordligaste län. Polisregionen är indelad i fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland samt fyra regionala enheter, Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten och Regionkansliet. Verksamheten är omfattande och innefattar en stor bredd av arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

Polisområde Västerbotten har verksamhet i hela Västerbottens län fördelat på tre lokalpolisområden, en utredningssektion samt ett polisområdeskansli.
Vi söker nu 1 - 2 receptionister för minst 1 års vikariat inom receptionsarbete, anmälningsupptagning och godshantering med placering i Umeå. Du anställs som administratör med funktionsbenämningen receptionist.

ARBETSUPPGIFTER
Som administratör i receptionen är du Polismyndighetens ansikte utåt. Du kommer att arbeta i direktkontakt med våra besökare via besök, telefon och mejl. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att handlägga passansökningar, ansökningar om nationellt ID-kort samt i receptionen övrigt förekommande arbetsuppgifter. Vidare kan du också komma att vara behjälplig med arbetsuppgifter kopplade till vår receptionsverksamhet såsom handläggning av hittegods, beslag och anmälningsmottagning.

Du kommer få genomgå en två veckors internutbildning och det är en förutsättning att du blir godkänd för att kunna påbörja arbetet som administratör i receptionen hos oss. Utbildningen kommer att genomföras digitalt och/eller på annan ort.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Avslutad 3 årig gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom studier
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
• Aktuell arbetslivserfarenhet inom receptionsarbete bestående av direktkontakter i form av personliga möten samt administrativt arbete, eller liknande erfarenhet som arbetsgivare anser likvärdigt.
• God datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system
• B- körkort

Det är meriterande om du:
• Har minst 6 månaders sammanhängande arbetslivserfarenhet av receptionsarbete inom de senaste 5 åren.
• Har kunskap/färdighet gällande polisiära datasystem såsom RES, hittegods och Durtvå
• Har ytterligare språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har hög serviceförmåga och trivs med att vara myndighetens ansikte utåt. Du har vana av receptionsarbete eller liknande och ser detta vikariat som en möjlighet att bygga på din arbetslivserfarenhet. Du arbetar gärna i växlande arbetstempo och har alltid fokus på att leverera ett bra kundbemötande samt kan hantera stressiga situationer. Vidare trivs du att arbeta i en grupp där samarbete är en stor del av vardagen samt är strukturerad och ansvarfull. Egenskaper som flexibel och initiativtagande värderas högt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, dvs vikariat på minst 1 år med möjlighet till förlängning
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid enligt kollektivavtalet ASA/Polis, 40 tim/v måndag - söndag.
Funktion: Administratör Reception

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas.

Hur du ansöker:
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 16 feb 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämpligt att skicka via systemet, vänligen kontakta aktuell HR-konsult.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Varm välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Vapenhandläggare till Rättsavdelningen, Umeå

Servicehandläggare
Läs mer Jan 10
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu vapenhandläggare till rättsavdelningen med placering i Umeå. De närmaste åren kommer Polismyndigheten att göra en stor satsning inom vapenområdet och vi behöver din hjälp att lyckas! Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att Sverige blir tryggare och säkrare.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare.

Den förvaltningsrättsliga verksamheten innefattar bland annat utfärdande och återkallande av tillstånd att inneha vapen, utfärdande av tillstånd att anordna idrottstävlingar, konserter, demonstrationer och använda offentlig plats eller genomförande av sprängning, utfärdande och återkallande av ordningsvaktsförordnanden samt bestridande av parkeringsanmärkning. Vissa arbetsuppgifter utförs i nära samarbete med den polisoperativa verksamheten.


ARBETSUPPGIFTER
I din funktion som vapenhandläggare vid rättsavdelningen kommer du att arbeta med att handlägga ärenden där privatpersoner eller organisationer ansöker om tillstånd att få inneha vapen, till exempel för jakt- eller målskytteändamål. Du kommer att bedöma personers lämplighet att inneha vapen, vilket kommer ställa stora krav på din förmåga att vara noggrann och att ha integritet. Arbetsuppgifterna består till stor del av att pröva inkomna ansökningar och att skriva beslut som du antingen ska föredra för din chef eller själv besluta i. Handläggningen sker främst i polisens digitala ärendehanteringssystem. I arbetet kan det förekomma andra arbetsuppgifter som kan kopplas till tillståndsförfarandet avseende vapenlicenser.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:

• 3-årig gymnasiekompetens, alternativt annan utbildning som arbetsgivare bedömer som likvärdig
• god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

• läst gymnasieinriktning mot samhällsvetenskap och/eller juridik, eller erfarenheter förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant
• arbetslivserfarenhet från Polismyndigheten
• juridiska kunskaper/erfarenhet av att söka i lagtext och att göra juridiska bedömningar
• erfarenhet av IT-baserade dokument- och ärendehanteringssystem
• relevant erfarenhet av handläggning av myndighetsärenden
• kunskaper inom relevant lagstiftning

Personliga egenskaper
För att lyckas i rollen som vapenhandläggare ska du vara intresserad av handläggningsarbete och trivas med ett tidvis högt tempo. Du har ett strukturerat arbetssätt, en god analytisk förmåga, ser sammanhang och kan prioritera rätt saker. Du kan arbeta självständigt, har en god samarbets- och kommunikationsförmåga. Du är intresserad av att lära dig ny lagstiftning och nya arbetsmetoder.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.


ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 17 januari 2022. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arrestantvakter till Utredningsverksamheten i Umeå för semestervikariat

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Jan 10
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Nord har drygt 2000 anställda och omfattar Sveriges fyra nordligaste län. Polisregionen är indelad i fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland samt fyra regionala enheter, Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten eller Regionkansliet. Verksamheten är omfattande och innefattar en stor bredd av arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

Polisområde Västerbotten har verksamhet i hela Västerbottens län fördelat på tre lokalpolisområden, en utredningssektion samt ett polisområdeskansli.

Vi söker nu flertalet administratörer för sommarvikariat, 8-10 veckor under perioden Juni till Augusti inom arrestbevakning med placering i Umeå.

ARBETSUPPGIFTER
Som semestervikarie hos oss kommer du att ha ansvar för vår arrestverksamhet. Du sköter den dagliga verksamheten tillsammans med den ordinarie personalen och har hand om personer som av olika anledningar är frihetsberövade. Arrestbevakning arbetsleds av stationsbefäl.

Ytterliga arbetsuppgifter kan tillkomma då inflödet av ärenden kan variera i hög grad.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som:
• Är polisstuderande och har läst minst termin 3 på polishögskolan med godkända betyg i kursen självskydd
• Har B-körkort

Det är meriterande om du:
• Har erfarenhet av servicearbete med många externa direktkontakter i form av personliga möten
• Har vana av att arbeta med människor i utsatta miljöer
• Har erfarenhet av servicearbete inom polisen, annan myndighet eller offentlig förvaltning
• Har kunskap/färdighet gällande polisiära datasystem såsom RES, hittegods och Durtvå

Som medarbetare är du polisens ansikte utåt och förväntas arbeta utifrån engagemang, tillgänglighet och effektivitet vilket ställer krav på:
• att kunna arbeta i ett växlande arbetstempo utan att detta påverkar noggrannhet eller kundbemötande
• ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt
• en god samarbetsförmåga
• social kompetens då arbetet är utåtriktat med daglig kontakt med människor

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Facklig företrädare
SEKO polisen, ST region Nord, Polisförbundet region Nord, SACO-S region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14.

Övrigt
Anställningen
• Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som administratör med funktion arrestantvakt under 8-10 veckor under perioden juni-augusti, anställningstidens längd, start- och sluttid kan variera.
• Arbetsort: Umeå
• Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid, enligt kollektivavtalet ASA/Polis 40 tim/v måndag söndag
• Funktion: Administratör Arrestantvakt

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas.

Hur du ansöker
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 17 januari 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämpligt att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med HR-konsult Camilla Dahlgren.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Receptionister till Umeå för semestervikariat

Receptionist, telefonist
Läs mer Jan 10
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 33 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Nord har drygt 2000 anställda och omfattar Sveriges fyra nordligaste län. Polisregionen är indelad i fyra polisområden, Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland samt fyra regionala enheter, Operativa-, Utrednings-, Underrättelseenheten eller Regionkansliet. Verksamheten är omfattande och innefattar en stor bredd av arbetsuppgifter och bedrivs nära medborgarna.

Polisområde Västerbotten har verksamhet i hela Västerbottens län fördelat på tre lokalpolisområden, en utredningssektion samt ett polisområdeskansli.

Vi söker nu flertalet administratörer för sommarvikariat, 8-10 veckor under perioden Juni till Augusti inom receptionsarbete, anmälningsupptagning och godshantering med placering i Umeå.

ARBETSUPPGIFTER
Som administratör i receptionen är du Polismyndighetens ansikte utåt. Du kommer att arbeta i direktkontakt med våra besökare via besök, telefon och mejl. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att handlägga passansökningar, ansökningar om nationellt ID-kort samt i receptionen övrigt förekommande arbetsuppgifter. Vidare kan du också komma att vara behjälplig med arbetsuppgifter kopplade till vår receptionsverksamhet såsom handläggning av hittegods, beslag och anmälningsmottagning.

En förutsättning för att du skall kunna påbörja arbetet som administratör i receptionen är att du blir godkänd och certifierad på den obligatoriska internutbildningen som inleder de första två veckorna. Utbildning kan komma att genomföras på annan ort.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• Avslutad 3 årig gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom studier
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift
• Arbetslivserfarenhet inom service och administration liknande receptionsarbete med många externa direktkontakter i form av personliga möten.
• God datorvana och lätt för att lära dig nya IT-system
• B- körkort

Det är meriterande om du:
• Har erfarenhet av servicearbete inom polisen, annan myndighet eller offentlig förvaltning
• Har kunskap/färdighet gällande polisiära datasystem såsom RES, hittegods och Durtvå
• Är polisstuderande
• Är studerande vid juristprogrammet

Som medarbetare är du polisens ansikte utåt och förväntas arbeta utifrån engagemang, tillgänglighet och effektivitet vilket ställer krav på:
• att kunna arbeta i ett växlande arbetstempo utan att detta påverkar noggrannhet eller kundbemötande
• ett serviceinriktat och flexibelt förhållningssätt
• en god samarbetsförmåga
• social kompetens då arbetet är utåtriktat med daglig kontakt med människor

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Facklig företrädare
SEKO polisen, ST region Nord, Polisförbundet region Nord, SACO-S region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14.

Övrigt
Anställningen
• Anställningsform: Tidsbegränsad anställning som administratör under 8-10 veckor under perioden juni-augusti, anställningstidens längd, start- och sluttid kan variera.
• Arbetsort: Umeå
• Arbetstid:
Receptionsverksamhet: Veckoplanerad arbetstid enligt kollektivavtalet ASA/Polis, 40 tim/v måndag söndag.
• Funktion: Administratör Reception

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas.

Hur du ansöker
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast 17 januari 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Har du skyddad identitet, referenser eller liknande information som du själv bedömer som olämpligt att lämna ut, registrera dig inte i systemet utan ta istället kontakt med HR-konsult Camilla Dahlgren.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Jurist till Rättsavdelningen med placering i Umeå, vikariat

Organisationsjurist
Läs mer Dec 20
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en jurist till ett vikariat på rättsavdelningen med placering på rättstillämpning i Umeå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Om arbetet
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden. Vissa uppgifter är mycket operativt verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.
Arbetsuppgifter
Som jurist arbetar du självständigt med kvalificerad juridisk rådgivning, gör rättsutredningar, sekretessprövningar samt handlägger skadestånds- och ersättningsärenden. I arbetet kan även ingå remisshantering och förberedande av yttranden till JO och JK. Ibland håller du utbildningar och du kan även komma att delta i projektgrupper. Du kommer även fungera som en juridisk rådgivare till den operativa polisiära verksamheten. Vid större händelser som kräver en polisiär stab kan du få biträda med juridisk kompetens. Du handlägger överklaganden till förvaltningsdomstolarna, varvid muntlig förhandling kan ingå. Arbetsuppgifterna består till viss del av att skriva och fatta beslut.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
jurist kandidatexamen eller juristexamen
minst 2 års relevant erfarenhet av självständigt juridiskt arbete
mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du:
har erfarenhet av självständigt juridiskt arbete inom domstol, myndighet eller annan offentlig förvaltning
är notariemeriterad
har god kunskap i sekretesslagstiftning
har erfarenhet av att skapa utbildningsmaterial och hålla utbildning

För att lyckas i rollen som jurist inom polisen ska du vara lösningsfokuserad, flexibel och kunna leverera med god kvalitet även vid ett tidvis högt arbetstempo. Du är serviceinriktad och trivs med att arbeta utvecklings- och resultatinriktat. Du kan arbeta självständigt och har en god samarbetsförmåga. Du är självgående i ditt arbetssätt och kan driva processer vidare. Du är tydlig i ditt budskap och har en god pedagogisk och kommunikativ förmåga.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Ulrika Sundqvist, ulrika.sundqvist@polisen.se, 070-351 26 12.
Undrar du något om rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig HR-konsult:
Camilla Dahlgren, camilla.dahlgren@polisen.se
Fackliga företrädare
SACO, nås via växeln 114 14
Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92
Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
Övrig information:
Anställningsform: Vikariat, ca 12 månader
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Jurist, Rättstillämpning, Rättsavdelningen Umeå
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 12/1 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr.A722.202/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A722.202/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT-tekniker, Umeå

Helpdesktekniker/Supporttekniker
Läs mer Dec 28
Polisens IT-avdelning har ca 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 34 000 medarbetare. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och har en möjlighet att göra skillnad på riktigt!
Arbetsbeskrivning
Vi inom Leverans och Support har ett helhetsansvar för införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser inom IT.
Du kommer som IT-tekniker stöta på en varierad arbetsvardag, vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Vi fokuserar på lösningar och inte problem och vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet.
Du kommer utgå från Umeå i ditt arbete, med resor runt om i Västerbottens- län, även resor inom övriga region Nord kan förekomma. Beredskaps- och dispatcherarbete ingår i tjänsten. Det förekommer tyngre lyft och obekväma arbetsställningar under arbetsdagen.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
IT-inriktad gymnasial – eller eftergymnasial utbildning alternativt motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
Minst tre års arbetslivserfarenhet, varav minst två år som IT-tekniker/supporttekniker i närtid
Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
B-körkort och vana att köra bil
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.
Det är meriterande om du har något eller flera av följande:
Erfarenhet av att arbeta med att ge service
Vana vid att hantera ärendehanteringssystemet Remedy ARS eller motsvarande
God kunskap om telefoni/mobiltelefoni samt audio/videoutrustning
Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio
Kunskap om Active Directory
Arbete inom stödfunktion i en större organisationDå tjänsten kräver många kontaktytor inom myndigheten ser vi att du har ett gott sinne för service samt arbetar strukturerat och effektivt. Du har en positiv inställning till människor och arbete samt en förmåga att vara engagerad och förtroendeingivande. Vi ser gärna att du har en förmåga att se lösningar istället för problem och att du kan arbeta självständigt, likväl som i grupp.
Vårt uppdrag som stödverksamhet präglas av polisens värdegrund. Vi är engagerade, tillgängliga och effektiva.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Fackliga företrädare
Saco: 114 14
Polisförbundet: Sofia Ask, 010-563 87 10
ST: Johan Gertz, 010-56 770 92
Seko Polisen: Karna Tillheden, 010-561 66 27
Övrig information
Placeringsort: Umeå, resor förekommer i tjänsten
Anställningsform: Tillsvidareanställning, med 6 månaders provanställning.
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse, så snart som möjligt.
Ansökan
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast 2022-01-11. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A727.535/2021 i mailets ärendemening.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Registrator till rättsavdelningen i Umeå

Registrator
Läs mer Nov 29
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en registrator till rättsavdelningen med placering på informationsförvaltning i Umeå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Polismyndighetens rättsavdelning består av ca 800 medarbetare som ansvarar för ett flertal viktiga funktioner i Polismyndigheten. Allt ifrån att ge rättslig styrning och stöd till hela Polismyndigheten, handlägga skadestånds- och förvaltningsärenden, ansvara för Polismyndighetens författningssamling och andra styrdokument till att samordna ärenden om utlämnade av allmänna handlingar och ansvara för personuppgiftsbehandling.
Vid rättsenhet nord arbetar för närvarande sammanlagt sex grupper inom områdena rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Vi söker en registrator som vill arbeta för gruppen informationsförvaltning. Det geografiska ansvarsområdet omfattar de fyra nordligaste länen.


Arbetsuppgifter
Som registrator är du ett viktigt verksamhetsstöd i Polismyndighetens hantering av allmänna handlingar och mellan- och centralarkiv.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:
ansvara för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring
bedöma och hantera allmänna handlingar i enlighet med regelverket och interna bestämmelser
delta i postöppning, fördela inkommande post och e-post, diarieför handlingar m.fl. arbetsuppgifter inom informationsförvaltningens ansvarsområden
göra sökningar och plockar fram ärenden till medarbetare inom Polismyndigheten och till allmänheten, försäkringsbolag, andra myndigheter, massmedia m.fl. som begär att få ut allmänna handlingar
göra sekretessbedömningar och lämnar ut allmänna handlingar
tillsammans med övriga medarbetare ständigt förbättra diarieföringen av allmänna handlingar
informera och utbilda medarbetare i diarieföring i allmänna diariet

Arbetsuppgifter inom rättsenhetens övriga ansvarsområde kan förekomma vid behov.

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
fullgjord gymnasieutbildning
för området relevant utbildning som exempelvis registratorsutbildning eller erfarenhet förvärvade på annat sätt som arbetsgivaren bedömer relevant
goda kunskaper i Officepaketet
arbetar med dator som ditt främsta arbetsverktyg

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
kännedom om de bestämmelser som reglerar verksamhetsområdet såsom Offentlighets- och sekretesslagen, Tryckfrihetsförordningen och Förvaltningslagen
erfarenhet av att göra presentationer och hålla utbildning för grupp
erfarenhet av registratorsarbete och administration i offentlig förvaltning
arbetslivserfarenhet av elektroniskt ärende- och dokumenthanteringssystem
arbetslivserfarenhet i rollen som registrator de senaste 5 åren
B-körkort
kunskaper i engelska i tal och skriftArbetsuppgifterna ställer krav på att hålla god struktur, noggrannhet och ordningssinne vilket är en förutsättning för ett professionellt utförande av arbetsuppgifterna. Du kan arbeta självständigt såväl som i grupp. Du är serviceinriktad, omdömesgill och ansvarstagande, har god problemlösningsförmåga och har ett eget driv utifrån givna ramar. Du har god pedagogisk förmåga. Det kräver även att du har en utpräglad förmåga att snabbt kunna växla i arbetstempo och arbetsuppgifter.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Susanne Bäcklund, susanne.backlund@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Isabelle Nyberg, isabelle.nyberg@polisen.se

Fackliga företrädare
SACO-S, Fredrik Bergh, Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10, Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92, SEKO Polisen, Karna Tillheden tfn 010-561 66 27

Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Registrator
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 19 december 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A671.577/2021 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A671.577/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!


Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Gruppchef, Regionledningscentralen, Operativa enheten, Region Nord, Umeå

Administrativ chef
Läs mer Dec 8
Är du redo för en större uppgift?
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 34000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Polisregion Nord omfattar Sveriges fyra nordligaste län, har drygt 2000 anställda och består av fyra polisområden: Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Regionen har även fyra regionala enheter operativa-, utrednings-, underrättelseenheten samt Regionkansliet som lyder direkt under regionpolischefen.
Regionledningscentralen, RLC, är en sektion vid den Operativa enheten. RLC hanterar polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. På RLC i Region Nord bedöms och prioriteras idag ca 1 500 000 telefon- och radioanrop samt ca 190 000 händelserapporter per år. På RLC arbetar idag RLC-operatörer, RLC-befäl, gruppchefer, vakthavande befäl samt stödverksamheter som arbetar sida vid sida. Medarbetarna är fördelade på 11 grupper, och 8 av dessa grupper består av RLC-operatörer.
Det pågår ett ständigt arbete i syfte att utveckla verksamheten och vi söker nu drivna och engagerade Gruppchefer.
Arbetsuppgifter
Du ska inom ramen för ditt ansvarsområde verka för att verksamhetens uppdrag utförs samt tillsammans med dina medarbetare arbeta långsiktigt i att arbeta framåt med verksamhetens långsiktiga förändrings-och utvecklingsarbete. Du ansvarar för såväl utvecklingssamtal som lönesamtal för dina medarbetare samt ingår i RLC ´s ledningsgrupp.
I din funktion som gruppchef ansvarar och verkar du för en miljö som stimulerar till samarbete, kreativitet och ständiga förbättringar. Som arbetsgivarrepresentant företräder du hela Polismyndigheten både externt och internt och arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Du kommer i huvudsak att arbeta i Chefsuppdraget, men du kommer också få möjlighet att arbeta utifrån vad som passar din kompetensprofil kopplat till verksamhetens behov och sektionens långsiktiga mål.
Uppdraget som Gruppchef för operatörsgrupp
Som gruppchef på RLC rapporterar du till sektionschef samt ingår i ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för operatörsgruppens verksamhet inom området och dess resultat. Som grupp chef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden.
Polisexamen, i enlighet med Polisförordning (2014:1104) och/eller utbildning inom juridik eller annat relevant område som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten.
Erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde som operativ verksamhet eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
Erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat.
Ingått i ledningsforum.
Erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen.
Erfarenhet av polisorganisationens verksamhet.
Genomgått ”Det direkta ledarskapet” alternativt motsvarande ledarutbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
Analys och helhetssyn
Mål och resultat
Utveckling och förändring
Social säkerhet
Muntlig och skriftlig kommunikation
Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/siteassets/jobbannonsdokument/polismyndighetens-ledarkriterier-overgripande-beskrivning.pdf/download?v=c11d41a147deb335a3f04ee24e779337].
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Fackliga företrädare Polisförbundet Region Nord, ST Region Nord, SACO, Region Nord och SEKO Region Nord. Samtliga nås via polisens växel 114 14.
Övrig information:
Anställning: Tillsvidare, Heltid
Placeringsort: Umeå
Arbetstidsförläggning: Veckoplanerad 5:2
Start enligt överenskommelse
Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 19 december 2021 via e-post till jobb.nord@polisen.se. Vi vill att du beskriver i din ansökan på vilket sätt du uppfyller kvalifikationerna för tjänsten. Märk din ansökan med ref.nr A682.323/2021 i mailets ämnesfält.
Har du skyddade personuppgifter, skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arrestantvakter till utredningssektionen i Umeå

Arrestantvakt/Arrestvakt
Läs mer Nov 12
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en arrestantvakt till utredningssektionen i Västerbotten som består av 8st grupper totalt ca 80st medarbetare där du kommer ingå i gruppen utredningsjour 2, tillsammans med Stationsbefälen och ha placeringsort Umeå.

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.


ARBETSUPPGIFTER
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter som arrestantvakt består av mottagning, avvisitering, bevakning, tillsyn och frigivning av arrestavdelningen omhändertagna och frihetsberövade personer. Arrestantvakter arbetar alltid minst 2st när de hanterar frihetsberövade det innebär att du kommer arbeta nära en arrestantvaktskollega.

Du kommer också att vara behjälplig med, utredningsåtgärder, transkribering av förhör, transporter, delgivningar, administration och dokumentation m.m.
Kontroll och övervakning av teknisk utrustning (bl.a. övervakningskameror, porttelefoni och interna larm) är andra arbetsuppgifter som arrestverksamheten ansvarar för.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som:
• Har minst 2 års yrkeserfarenhet av att bemöta personer i utsatta situationer.
• B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
• Har erfarenhet av arrestantvaktsuppdrag.
• Har en ordningsvaktsutbildning, väktarutbildning, skyddsvaktsutbildning eller utbildning inom behandlingsarbete.
• Har språkkunskaper utöver svenska och engelska.

Personliga egenskaper

Som arrestantvakt är du en av få personer som våra frihetsberövade träffar, du är även en central person för de polisanställda som hanterar utredningarna med de frihetsberövade personerna. Du är även Stationsbefälet förlängda arm i arresten

Allt detta sammantaget kräver att du:
• Är en individ som uppträder med mognad och integritet, har god självkännedom och empatisk förmåga.
• Kan agera på ett lugnt och professionellt sätt, även under stressiga situationer.
• Har en mycket god samarbetsförmåga men kan även arbeta självständigt
• Innehar förmågan att prioritera och snabbt kan växla mellan arbetsuppgifter och tempo
• Har ett stort intresse av att arbeta med människor och ser en utmaning i att arbetet ibland kan vara prövande.

Du bör också vara vid god hälsa, både psykiskt och fysiskt. Arbetet kräver att du vid vissa tillfällen måste agera fysiskt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå
Fast/ordinarie lista 5:1 med måltidsuppehåll

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens rekryteringssystem Visma Recruit.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Är du en blivande finansiell utredare och drömmer om att bli polis? Se hit!

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 18
Är du redo för en större uppgift? Drömmer du om att bli polis? Sitter du idag med en gedigen arbetslivserfarenhet inom finansiell utredning och en högskoleexamen som du önskar att du kunde kombinera med att arbeta som polis och därigenom bidra till att göra vårt samhälle tryggare? Då har vi en spännande nyhet för dig! Under hösten 2021 kommer vi rekrytera till vår funktionsinriktade polisutbildning.
Vad innebär den funktionsinriktade polisutbildningen? Den funktionsinriktade polisutbildningen är en grundutbildning till polis för prioriterade funktioner i Polismyndighetens verksamhet. Den vänder sig till specifika målgrupper som bär med sig särskild kompetens och erfarenhet, varför utbildningen kan komprimeras i omfattning och utformning. Deltagare i den funktionsinriktade polisutbildningen är anställda och har lön från Polismyndigheten under utbildningen. Studierna omfattar heltid och har mycket hög studietakt.
Utbildningsmålen är samma som för polisprogrammet, med möjlighet till anpassning i pedagogiskt upplägg utifrån deltagares förkunskaper, förförståelse och erfarenheter som specialister. Kurserna motsvarar i allt väsentligt samma ämnesinnehåll som polisprogrammet och leder till samma polisexamen.
Efter avslutade och godkända studier och aspirantutbildning samt säkerhetsprövning anställs deltagaren som polisassistent, får en tillsvidareanställning och placeras vid Polisregion Nord, Polisområde Västerbotten med funktionen Utredare finans och placering Umeå eller Skellefteå enligt överenskommelse.
Beskrivning av din blivande arbetsplats
Polisområde Västerbotten består av tre lokalpolisområden: Umeå, Skellefteå och Södra Lappland samt en utredningssektion.
Bedrägeribrottsgruppen i polisområde Västerbotten arbetar främst med utredningar gällande bedrägerier, penningtvättsbrott samt annan ekonomisk brottslighet. Gruppen består idag av åtta utredare och en gruppchef som även fungerar som förundersökningsledare. Varav fyra utredare sitter i Skellefteå och fyra utredare samt gruppchef i Umeå.
Bedrägeribrottsgruppen tillhör utredningssektionen och är organisatoriskt placerad i Umeå och Skellefteå, men med ansvar för hela polisområdet. Inom utredningssektionen finns förutom bedrägeribrottsgruppen, en grupp för grova brott, en grupp med stationsbefäl, en grupp med jourhavande förundersökningsledare, en spaningsgrupp, samt tre grupper brott i nära relation.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Högskoleexamen (120 hp) eller 120 hp inom ekonomi eller andra relevanta ämnen
Minst två års arbetslivserfarenhet av att inhämta, hantera och analysera komplex information där du har använt lagstiftning och regelverk som utgångspunkt, gärna ifrån utredande verksamhet
Arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant, exempelvis revisor, ekonom eller skattebrottsutredning
Giltigt svenskt körkort (B-behörighet), ej automat
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelskaDet är meriterande om du har:
Erfarenhet av tillgångsutredning
Erfarenhet av analys och visualiseringsprogram exempelvis GeoTime, ArcGis, Analyst's Notebook
Erfarenhet av att ha arbetat med stora datamängder i exempelvis Excel
Erfarenhet av att utreda brott av ekonomisk karaktär

Sökande måste även uppfylla de generella behörighetskraven för polisutbildningen. Beakta särskilt:
Särskild behörighet för polisutbildningen.

Mer information om behörighet och antagningskrav till polisutbildningen hittar du här:
https://polisen.se/om-polisen/bli-polis/ansoka-till-polisutbildningen/antagningskrav-till-polisutbildningen/
Personliga egenskaper
För att lyckas i uppdraget ser vi att du är en trygg, stabil och flexibel person med gott omdöme. Arbetet innefattar i perioder höga arbetstoppar och du ska kunna hantera uppdrag med kort framförhållning, under tidspress och parallellt med andra uppdrag. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är analytisk och noggrann. Du har förmågan att driva utredningar effektivt både självständigt och i nära samarbete internt med kollegor samt externt med andra parter. Vi ser även att du är kommunikativ, du har god förmåga att kunna sammanställa och föredra ärenden på ett pedagogiskt och tydligt sätt.
Att du har ett gott omdöme, är rätts- och säkerhetsmedveten och har en tydlig moralisk kompass är viktigt för oss. Hos oss kommer du att ställas inför utmanande situationer, din grundtrygghet är därför avgörande för att du ska trivas och må bra i rollen som polisanställd.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om funktionen efter genomförd och godkänd aspirant är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Johan Stabbfors Gruppchef, bedrägerigruppen, Utredningssektionen, PO Västerbotten, tfn: 070-689 04 96, e-post: johan.stabbfors@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult, Britt Holmgren, tfn: 070-693 34 10, e-post: britt.holmgren@polisen.se
Undrar du något om den funktionsinriktade polisutbildningen kontakta representant från regionen, Britt Fredriksson, tfn: 070-342 69 04, e-post: britt.fredriksson@polisen.se
Facklig företrädare
SEKO polisen Nord, ST region Nord, SACO-S region Nord, Polisförbundet region Nord. Samtliga nås via polisens växel 114 14.
För mer information om anställning och villkor se annonsen på www.polisen. se via "Ansök här" knappen.

Ansök nu

Arbetsmiljöspecialist, HR Nord

Arbetsmiljöinspektör
Läs mer Sep 7
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Arbetsmiljöspecialist till vårt team HR Nord som vill vara med och driva arbetsmiljöfrågor i en komplex organisation. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
HR-avdelningens främsta uppgift bli att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Ansvaret omfattar följande områden arbetsgivarpolitik/avtal, chefs- och medarbetarskap, kompetens inklusive Polismyndighetens utbildningsverksamhet, arbetsmiljö och kultur. Vidare ansvarar avdelningen för värdeskapande samarbete med arbetstagarorganisationerna, myndighetens personalansvarsnämnd.
HR i region Nord har i uppdrag att verka för att de myndighetsgemensamma målsättningarna inom kompetensförsörjning, chefs- och medarbetarskap, arbetsmiljö och Arbetsgivarutveckling implementeras i regionen. HR region Nord leds av en HR-chef där gruppen består av HR-administratör, HR-konsulter, HR-partners samt en Arbetsmiljöspecialist. Polisregion Nord består av Norrbotten, Västerbotten, Jämtland och Västernorrlands län.
Arbetsuppgifter
Polismyndigheten har sedan några år en beslutad arbetsmiljöstrategi med en hälsofrämjande inriktning. I rollen som arbetsmiljöspecialist kommer du att utgöra ett konsultativt stöd till verksamheten i frågeställningar där behov av specialistkompetens inom arbetsmiljö finns. Du arbetar självständigt, men i nära samarbete med övriga HR-medarbetare och stödavdelningar.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Konsultativt stöd inom arbetsmiljöfrågor
Stöd i tolkning av relevanta lagar, avtal och interna styrdokument
Regionövergripande riskbedömningar
Implementera och utveckla processer och arbetsmetoder
Omsätta nationella riktlinjer för arbetsmiljö till regional tillämpning
Företräda HR i den regionala skyddskommittén
Andra vanligt förekommande arbetsuppgifter inom områdetResor förekommer i tjänsten.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
akademisk utbildning inom relevant område och/eller förvärvad arbetslivserfarenhet som kan bedömas likvärdig
mycket goda kunskaper om arbetsmiljölagstiftning
flerårig erfarenhet av att med goda resultat arbetat med strategiskt och praktiskt arbetsmiljöarbete
erfarenhet av att ha arbetat i en konsultativ roll
mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
vana av att arbeta i MS Office paketet
B-körkortVi ser det som meriterande om du utöver ovan har:
erfarenhet av arbetsmiljöarbetet inom verksamhet som bedrivs dygnet runt
erfarenhet av förändrings- och utvecklingsarbete
erfarenhet av att implementera och utveckla processer och arbetsmetoder
planera och leda utbildningar
arbetslivserfarenhet inom offentlig sektor i närtidFör att lyckas i uppdraget som Arbetsmiljöspecialist bör du vara trygg och väl förankrad i din yrkesroll. Du har förmåga att skapa förtroendefulla relationer, där du motiverar samt skapar förutsättningar för utvecklingsinsatser. Du är drivande och resultatinriktad i rollen där du stöttar chefer i att omsätta nationella strategier i verksamheten för att implementera och uppnå resultat som leder till önskvärda effekter.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper. Placeringsort: Region Nord. Huvudort är Umeå. Luleå, Sundsvall eller Östersund kan även vara aktuellt.
Tillträde: Så snart som möjligt enligt överenskommelse
Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.
En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Polismyndigheten söker IT-Forensiker till Region Nord med placering Umeå

IT-forensiker
Läs mer Sep 8
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu IT-Forensiker till vårt team som är analytiskt och självständig. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Region Nord har drygt 2200 anställda vilka är fördelade i fyra polisområden, tre regionala enheter och ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Den It-forensiska verksamheten bedrivs i alla regionens polisområden och tillhör organisatoriskt det regionala it-brottscentrumet.
Vi söker nu en IT-forensiker till vårt team i Umeå.
Arbetsuppgifter
Som IT-forensiker är din arbetsuppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Arbetsuppgifterna innefattar att planera, säkra, extrahera, analysera och värdera digitala spår från elektroniska enheter eller källor.
Du kommer att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång samt biträda vid förhör.
Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål.
Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för denna verksamhet och det ställer också krav på ditt intresse att följa, förstå och tillgodogöra dig denna.
Resor förekommer såväl inom regionen som nationellt och ibland med kort varsel vilket ställer krav på flexibilitet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Akademisk utbildning med en för tjänsten relevant inriktning, exempelvis inom it-forensik eller systemvetenskap. Alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevant.
Goda kunskaper inom olika operativsystems uppbyggnad och funktion.
Goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, mjukvara och mobila applikationer.
Goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift.
B-körkort.


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
Erfarenhet av it-forensiskt arbete.
Erfarenhet av olika operativsystemen, framför allt linux.
Erfarenhet av relevanta programmeringsspråk, framför allt Python.
Erfarenhet av sk. ”live forensics” och/eller undersökningar av minnesdumpar.
Tidigare utredningserfarenhet från brottsbekämpande verksamhet.
Etablerade kontaktnät inom IT.Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytiskt lagt och har en fallenhet för problemlösning. Du är noggrann och kvalitetsmedveten samt har ett gott ordningssinne och är strukturerad.
Du uppskattar eget ansvar där du självständigt driver ditt arbete framåt och med din kreativitet löser du tilldelad uppgift utifrån givna ramar och regler.
Du har en god samarbetsförmåga och kan snabbt växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du har förmåga att arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter under tidspress och kan snabbt ställa om när hastigt uppkomna situationer uppstår.
Du har god förmåga att skriftligen dokumentera genomförda analyser samt muntligen kunna föredra och förklara dessa. Det ställs stora krav på personlig mognad, integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Det ställs även särskilda krav på förmåga att professionellt kunna hantera material som kan vara stötande och obehagligt.
Du är utvecklingsorienterad och har intresse för den snabba teknikutvecklingen och har förmåga att omsätta det i möjligheter som förbättrar IT-forensikens arbetsmetoder och verktyg.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och förmågan att arbeta i grupp.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Mikael Lund, gruppchef IT-forensik 2, tfn: 010-568 33 89.
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Minna Nikkanen 073-034 04 10, minna.nikkanen@polisen.se
Fackliga företrädare
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Samtliga nås via växeln, telefonnummer 114 14
Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Anställning som handläggare med funktionen Forensiker IT.
Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansök
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 13 september 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A474.514/2021 i mailets ärendemening. Skriv också tydligt i din ansökan vilken ort du är intresserad av att jobba på.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A474.514/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Polismyndigheten söker IT-Forensiker till Region Nord med placering Umeå

IT-forensiker
Läs mer Aug 24
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu IT-Forensiker till vårt team som är analytiskt och självständig. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Region Nord har drygt 2200 anställda vilka är fördelade i fyra polisområden, tre regionala enheter och ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Den It-forensiska verksamheten bedrivs i alla regionens polisområden och tillhör organisatoriskt det regionala it-brottscentrumet.
Vi söker nu en IT-forensiker till vårt team i Umeå.
Arbetsuppgifter
Som IT-forensiker är din arbetsuppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Arbetsuppgifterna innefattar att planera, säkra, extrahera, analysera och värdera digitala spår från elektroniska enheter eller källor.
Du kommer att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång samt biträda vid förhör.
Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål.
Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för denna verksamhet och det ställer också krav på ditt intresse att följa, förstå och tillgodogöra dig denna.
Resor förekommer såväl inom regionen som nationellt och ibland med kort varsel vilket ställer krav på flexibilitet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Akademisk utbildning med en för tjänsten relevant inriktning, exempelvis inom it-forensik eller systemvetenskap. Alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevant.
Goda kunskaper inom olika operativsystems uppbyggnad och funktion.
Goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, mjukvara och mobila applikationer.
Goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift.
B-körkort.


Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
Erfarenhet av it-forensiskt arbete.
Erfarenhet av olika operativsystemen, framför allt linux.
Erfarenhet av relevanta programmeringsspråk, framför allt Python.
Erfarenhet av sk. ”live forensics” och/eller undersökningar av minnesdumpar.
Tidigare utredningserfarenhet från brottsbekämpande verksamhet.
Etablerade kontaktnät inom IT.Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytiskt lagt och har en fallenhet för problemlösning. Du är noggrann och kvalitetsmedveten samt har ett gott ordningssinne och är strukturerad.
Du uppskattar eget ansvar där du självständigt driver ditt arbete framåt och med din kreativitet löser du tilldelad uppgift utifrån givna ramar och regler.
Du har en god samarbetsförmåga och kan snabbt växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du har förmåga att arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter under tidspress och kan snabbt ställa om när hastigt uppkomna situationer uppstår.
Du har god förmåga att skriftligen dokumentera genomförda analyser samt muntligen kunna föredra och förklara dessa. Det ställs stora krav på personlig mognad, integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Det ställs även särskilda krav på förmåga att professionellt kunna hantera material som kan vara stötande och obehagligt.
Du är utvecklingsorienterad och har intresse för den snabba teknikutvecklingen och har förmåga att omsätta det i möjligheter som förbättrar IT-forensikens arbetsmetoder och verktyg.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och förmågan att arbeta i grupp.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Mikael Lund, gruppchef IT-forensik 2, tfn: 010-568 33 89.
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Minna Nikkanen 073-034 04 10, minna.nikkanen@polisen.se
Fackliga företrädare
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Samtliga nås via växeln, telefonnummer 114 14
Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Anställning som handläggare med funktionen Forensiker IT.
Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansök
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 6 september 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A474.514/2021 i mailets ärendemening. Skriv också tydligt i din ansökan vilken ort du är intresserad av att jobba på.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A474.514/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Internationell operativ handläggare, placering Umeå

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 26
Vi söker nu medarbetare till funktion som Internationell operativ handläggare till gruppen Samordning grova brott som tillhör utredningssektionen vid regionala utredningsenheten i Polisregion nord.
Har just du ett stort intresse av att vara länken mellan svensk polis och polis i övriga delar av världen? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige och världen.
Beskrivning av arbetsplats
Tjänsten som IOH-handläggare är en specialistfunktion och din grupptillhörighet kommer att vara Samordning grova brott, men utbildningar och vissa möten har du tillsammans med landets övriga IOH. Nationella uppkopplingar med Internationella Enheten, NOA samt veckomöten via video med övriga IOH och Europoldesken i Haag är en naturlig del av din arbetsdag/vecka. Du kommer vara ensam IOH i region nord och ledning kan komma att ske på distans.
Arbetsuppgifter
En IOH-handläggare fungerar som länk mellan regionen och Polismyndighetens internationella samarbetspartners; Interpol, Europol, Schengen/Sirene och Nordic Liaison Officers(NLO)-sambandsmännen. Du kommer att utgöra ett tydligt stöd i det internationella operativa samarbetet för utredare och övriga aktörer inom det rättsliga området. Huvudsakliga arbetsuppgifter är att, inom ramen för brotts- och ärendesamordningen samt jourverksamheten, i det löpande flödet av utredningar och underrättelser, monitorera och säkerställa att internationell information efterfrågas och tillvaratas och därigenom bidra till och öka Polismyndighetens förmåga att klara upp brott.
I arbetsuppgiften ingår även planering och genomförande av informations- och utbildningsinsatser i syfte att stärka Polisregionens generella kompetens inom aktuellt område. Uppdraget kan innebära innebära en del resor, nationellt så väl som internationellt. Även andra arbetsuppgifter som gruppen ansvarar för kan bli tilldelad av närmaste chef.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
· polisexamen alternativt akademisk examen inom beteendevetenskap, sociologi, juridik, kriminologi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
· flerårig erfarenhet av polisiär verksamhet (civil eller polis)
· utmärkta kunskaper i både svenska och engelska i tal och skrift (test genomförs)
· B-körkort
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet av:
· underrättelseverksamhet
· arbete med brottssamordning och träffrapporter
· arbete i internationella sammanhang
· att utbilda och/eller föreläsa
Personliga egenskaper
Vi söker dig som:
· har intresse och förmåga att bygga och upprätthålla arbetskontakter internt såväl som externt
· trivs med att driva och utveckla arbetet för det egna ansvarsområdet framåt
· trivs och arbetar väl i en miljö med stundtals hög arbetsbelastning
· är van att arbeta med stora mängder material, analysera detta och på ett tydligt och pedagogiskt vis förmedla detta vidare
· har hög sekretessmedvetenhet
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef
Joakim Oja, 070-285 22 70 eller processledare på internationella sektionen Sorella Ekdahl tfn 070 300 46 85.
Har du frågor om rekryteringsprocessen kan du kontakta HR-konsult Cecilia Frisell, 072-228 74 34.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Saco-S, ST Polisen, SEKO Polisen, nås via Polisens växel tfn: 114 14
Övrig information
Arbetsort: Utredningssektionen vid RUE, Umeå
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare
Anställningsbenämning: Handläggare alternativt polisinspektör
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 16 augusti 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A426.136/2021 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr. A426.136/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Registrator till rättsavdelningen, på informationsförvaltningen i Umeå

Registrator
Läs mer Jul 6
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Registrator till vår avdelning som är strukturerad, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Polismyndighetens rättsavdelning består av ca 800 medarbetare som ansvarar för ett flertal viktiga funktioner inom Polismyndigheten. Allt ifrån att ge rättslig styrning och stöd till hela Polismyndigheten, handlägga skadestånds- och förvaltningsärenden, ansvara för Polismyndighetens författningssamling och andra styrdokument till att samordna ärenden om utlämnade av allmänna handlingar och ansvara för personuppgiftsbehandling.
Den breda variationen av arbetsuppgifter gör rättsavdelningen till en spännande och attraktiv arbetsplats. Vissa uppgifter är mycket verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med andra avdelningar inom Polismyndigheten.
Vid rättsenhet Nord arbetar för närvarande sammanlagt sex grupper inom områdena rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Det är inom Informationsförvaltningen som registratur- och arkivfunktioner ingår. Det geografiska ansvarsområdet omfattar de fyra nordligaste länen. Placering kommer att vara i Umeå. Resor i tjänsten kan förekomma.
Arbetsuppgifter
Informationsförvaltning innebär ett ansvar för att styra, utveckla och följa upp verksamheten inom registratur, arkivfrågor och e-tjänster.
Som registrator är du ett viktigt verksamhetsstöd i Polismyndighetens hantering av allmänna handlingar. Du ansvarar för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring och är van vid digitalt ärende- och dokumenthanteringssystem. Som registrator bedömer och hanterar du allmänna handlingar i enlighet med regelverket och interna bestämmelser. I rollen förväntas du tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar, samt med hjälp av din pedagogiska förmåga informera och utbilda medarbetare i diarieföring i det allmänna diariet.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:
Hantera och fördela inkommande post/e-post
Diarieföra handlingar
Söka fram ärenden till medarbetare inom Polismyndigheten
Stödja medarbetare internt
Tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar
Informera och utbilda medarbetare i diarieföring i allmänna diariet

Kvalifikationer
Gymnasieexamen
För området relevant utbildning som exempelvis registratorsutbildning eller förvärvade erfarenheter som registrator som arbetsgivaren bedömer relevant
Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Mycket god datorvana
Mycket god erfarenhet av elektroniskt ärende- och dokumenthanteringssystem

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
Tidigare erfarenhet av registratorsarbete/administration inom offentlig förvaltning
Minst 2 års erfarenhet i rollen som registrator de senaste 5 åren
Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
God vana i Officepaketet
Kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktionens ansvarsområden
Övriga språkkunskaper utöver svenska och engelska
Erfarenhet och/eller intresse av att göra presentationer/hålla utbildning för grupp
B-körkort

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad, ansvarstagande, serviceinriktad och lösningsfokuserad. Du är van och kan arbeta självständigt såväl som i grupp och har god samarbetsförmåga. Du bör vara stresstålig och flexibel och kunna hantera ett flertal parallella arbetsuppgifter/processer.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Susanne Bäcklund, susanne.backlund@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Magnus Söderberg, magnus-c.soderberg@polisen.se
Fackliga företrädare
Saco-S Avdelningarna, saco-s.avdelningarna@polisen.se
ST vid Nationella avdelningarna, st.nationella-avdelningarna@polisen.se
Seko Polisen, sekopolisen@polisen.se
OFR/P Sofia Ask sofia.ask@polisen.se
Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 12 juli 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A390.436/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 33 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Ansök nu

Registrator till rättsavdelningen, informationsförvaltningen i Umeå

Registrator
Läs mer Jun 22
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en Registrator till vår avdelning som är strukturerad, ansvarstagande och lösningsfokuserad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Polismyndighetens rättsavdelning består av ca 700 medarbetare som ansvarar för ett flertal viktiga funktioner inom Polismyndigheten. Allt ifrån att ge rättslig styrning och stöd till hela Polismyndigheten, handlägga skadestånds- och förvaltningsärenden, ansvara för Polismyndighetens författningssamling och andra styrdokument till att samordna ärenden om utlämnade av allmänna handlingar och ansvara för personuppgiftsbehandling.
Den breda variationen av arbetsuppgifter gör rättsavdelningen till en spännande och attraktiv arbetsplats. Vissa uppgifter är mycket verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med andra avdelningar inom Polismyndigheten.
Vid rättsenhet Nord arbetar för närvarande sammanlagt sex grupper inom områdena rättstillämpning, förvaltningsrätt och informationsförvaltning. Det är inom Informationsförvaltningen som registratur- och arkivfunktioner ingår. Det geografiska ansvarsområdet omfattar de fyra nordligaste länen. Placering kommer att vara i Umeå. Resor i tjänsten kan förekomma.
Arbetsuppgifter
Informationsförvaltning innebär ett ansvar för att styra, utveckla och följa upp verksamheten inom registratur, arkivfrågor och e-tjänster.
Som registrator är du ett viktigt verksamhetsstöd i Polismyndighetens hantering av allmänna handlingar. Du ansvarar för att upprätthålla en effektiv och rättssäker diarieföring och är van vid digitalt ärende- och dokumenthanteringssystem. Som registrator bedömer och hanterar du allmänna handlingar i enlighet med regelverket och interna bestämmelser. I rollen förväntas du tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar, samt med hjälp av din pedagogiska förmåga informera och utbilda medarbetare i diarieföring i det allmänna diariet.
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att:
Hantera och fördela inkommande post/e-post
Diarieföra handlingar
Söka fram ärenden till medarbetare inom Polismyndigheten
Stödja medarbetare internt
Tillsammans med övriga medarbetare ständigt kvalitetssäkra och förbättra diarieföringen av allmänna handlingar
Informera och utbilda medarbetare i diarieföring i allmänna diariet

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Gymnasieexamen
Relevant utbildning som registratorsutbildning eller förvärvade arbetslivserfarenheter som registrator
Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
Goda kunskaper i engelska i tal och skrift
God vana i Officepaketet och MS Outlook

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
Minst 2 års erfarenhet i rollen som registrator de senaste 5 åren
Tidigare erfarenhet av registratorsarbete/administration inom offentlig förvaltning
God erfarenhet av elektroniskt ärende- och dokumenthanteringssystem
Kännedom om lagar och förordningar som styr offentlig verksamhet och registratorsfunktionens ansvarsområden
Övriga språkkunskaper utöver svenska och engelska
Erfarenhet och/eller intresse av att göra presentationer/hålla utbildning för grupp
B-körkort

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen behöver du vara strukturerad, ansvarstagande, serviceinriktad och lösningsfokuserad. Du är van och kan arbeta självständigt såväl som i grupp och har god samarbetsförmåga. Du bör vara stresstålig och flexibel och kunna hantera ett flertal parallella arbetsuppgifter/processer.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Susanne Bäcklund, susanne.backlund@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Magnus Söderberg, magnus-c.soderberg@polisen.se
Fackliga företrädare
Saco-S Avdelningarna, saco-s.avdelningarna@polisen.se
ST vid Nationella avdelningarna, st.nationella-avdelningarna@polisen.se
Seko Polisen, sekopolisen@polisen.se
OFR/P Sofia Ask sofia.ask@polisen.se
Övrig information:
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 23 juni 2021. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A316.706/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Ansök nu

Gruppchef till Enheten Leverans och Support, IT-avdelningen.

Gruppchef, teknik
Läs mer Maj 31
Är du redo för en större uppgift? Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.
Arbetsplatsbeskrivning
Enheten Leverans och support ska ha lokal närvaro i varje region. Gruppen tillhör sektionen Nord/Mitt och består av 9 tekniker placerade i Umeå, Luleå och Vilhelmina.
De ansvarar för service och leveranser i Västerbotten och Norrbottens län. Servicekontoren sköter införande, leverans och service av ny teknik, inklusive koordinering och samordning av större leveranser. Vi hanterar all användarutrustning såsom pc, radio, skrivare, kringutrustning, kommunikation, telefoni, mobiltelefon och audio/videokonferens.
Arbetsbeskrivning
Uppdraget som gruppchef för Leverans och Support
Som chef för Gruppen Nord 1 rapporterar du till sektionschef samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området Leverans och Support och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
· Minst ett års erfarenhet av att ha arbetet som chef, arbetsledare, uppdragsledare eller liknande
· Aktuell erfarenhet av verksamhetsområdet (IT)
· Erfarenhet att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
· Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift
Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
· Kunskap och erfarenhet av agila metoder
När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
· Analys och helhetssyn
· Mål och resultat
· Utveckling och förändring
· Social säkerhet
· Muntlig och skriftlig kommunikation
· Skapa delaktighet och motivation
Läs mer om ledarkriterierna
Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Kontaktpersoner
Vid frågor kontakta Elin Melkersson, HR-konsult 114 14 alternativt rekryterande chef tf Sektionschef Anton Svedmark på tfn 010-56 37277, 070 976 76 62.


Fackliga företrädare
Fredrik Bergh, SACO, tfn 010-563 91 37
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 0732-490 42
Övrig information
Anställning
Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Anställningen kan komma att inledas med en provanställning på 6 mån
Arbetstidsförläggning: Förtroendearbetstid
Placering vid It-avdelningen, Leverans och Support, Nord/Mitt Grupp Nord 1 med placering i Umeå alt Luleå
Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 9/6 2021 via e-post till jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr.A304.358/2021 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök nu

Polismyndigheten söker IT-Forensiker till region Nord

IT-utredare
Läs mer Maj 12
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu IT-Forensiker till vårt team som är analytiskt och självständig. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Beskrivning av arbetsplats
Region Nord har drygt 2200 anställda vilka är fördelade i fyra polisområden, tre regionala enheter och ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. Den It-forensiska verksamheten bedrivs i alla regionens polisområden och tillhör organisatoriskt det regionala it-brottscentrumet.
Vi vill nu utöka vårt team och söker därför medarbetare till Umeå, Luleå, Östersund samt Sundsvall.
Arbetsuppgifter
Som IT-forensiker är din arbetsuppgift att bistå utredare med forensisk bevis- och informationssäkring av digitala medier, som kan utgöra en viktig del i en brottsutredning. Arbetsuppgifterna innefattar att planera, säkra, extrahera, analysera och värdera digitala spår från elektroniska enheter eller källor.
Du kommer att biträda vid husrannsakningar där t.ex. elektroniska databärare ska säkras. Det förekommer även att du får vittna i samband med rättegång samt biträda vid förhör.
Genom ditt arbete kommer du bli exponerad för material som kan vara stötande och obehagligt. Därför ställs det särskilda krav på förmåga att hantera sådana situationer professionellt med fokus på utredningen och verksamhetens mål.
Den snabba teknikutvecklingen i samhället är en särskild utmaning för denna verksamhet och det ställer också krav på ditt intresse att följa, förstå och tillgodogöra dig denna.
Resor förekommer såväl inom regionen som nationellt och ibland med kort varsel vilket ställer krav på flexibilitet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Akademisk utbildning med en för tjänsten relevant inriktning, exempelvis inom it-forensik eller systemvetenskap. Alternativt att du har motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer relevant.
Goda kunskaper inom olika operativsystems uppbyggnad och funktion.
Goda kunskaper om vanligt förekommande hårdvara, mjukvara och mobila applikationer.
Goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift.
B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:
Erfarenhet av it-forensiskt arbete.
Erfarenhet av olika operativsystemen, framför allt linux.
Erfarenhet av relevanta programmeringsspråk, framför allt Python.
Erfarenhet av sk. ”live forensics” och/eller undersökningar av minnesdumpar.
Tidigare utredningserfarenhet från brottsbekämpande verksamhet.
Etablerade kontaktnät inom IT.

Vi söker dig som är analytiskt lagt och har en fallenhet för problemlösning. Du är noggrann och kvalitetsmedveten samt har ett gott ordningssinne och är strukturerad.
Du uppskattar eget ansvar där du självständigt driver ditt arbete framåt och med din kreativitet löser du tilldelad uppgift utifrån givna ramar och regler.
Du har en god samarbetsförmåga och kan snabbt växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. Du har förmåga att arbeta med långsiktiga uppdrag såväl som uppgifter under tidspress och kan snabbt ställa om när hastigt uppkomna situationer uppstår.
Du har god förmåga att skriftligen dokumentera genomförda analyser samt muntligen kunna föredra och förklara dessa. Det ställs stora krav på personlig mognad, integritet och ett högt säkerhetsmedvetande. Det ställs även särskilda krav på förmåga att professionellt kunna hantera material som kan vara stötande och obehagligt.
Du är utvecklingsorienterad och har intresse för den snabba teknikutvecklingen och har förmåga att omsätta det i möjligheter som förbättrar IT-forensikens arbetsmetoder och verktyg.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och förmågan att arbeta i grupp.


Övrig information:
Fackliga företrädare
Fackliga kontaktpersoner:
SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen
Samtliga nås via växeln, telefonnummer 114 14

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Sundsvall, Östersund, Umeå eller Luleå
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Anställnings som handläggare med funktionen Forensikter IT.

Tester kan förekomma i rekryteringsprocessen.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.nord@polisen.se senast den 21/5 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A239.248/2021 i mailets ärendemening. Skriv också tydligt i din ansökan vilken ort du är intresserad av att jobba på.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A239.248/2021 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Forensisk fotograf Umeå visstid

Fotograf
Läs mer Apr 15
Arbetsplatsbeskrivning
Nationellt forensiskt centrum (NFC) är en nationell avdelning inom Polismyndigheten. Den verksamhet som tidigare utfördes vid Statens kriminaltekniska laboratorium har övergått till den nya avdelningen NFC vid inom Polismyndigheten vid omorganisationen 2015. Avdelningen består numera av totalt 12 driftsställen från Umeå i norr till Malmö i söder. Antalet anställda är sammanlagt drygt 600 personer.
NFC:s uppgift är att som opartiskt expertorgan utföra undersökningar i brottmål åt rättsväsendets myndigheter. Avdelningen har ansvar för den kriminaltekniska verksamheten inom Polismyndigheten. Inom avdelningen finns fyra verksamhetsområden; undersökning och analys, utbildning och information, forskning och utveckling samt expertstöd inom de forensiska områdena.
NFC Nord
Laboratoriesektion Nord finns i Umeå, Sundsvall, Uppsala och Örebro och arbetar huvudsak med att analysera de spår som kriminaltekniker, lokala brottsplatsundersökare och andra poliser samlar in på brottsplatser. Det kan exempelvis handla om spårsäkring av DNA, identifiering av vapen, framkallning av fingeravtryck och spårfotografering.
Arbetsbeskrivning
NFC Nord (Umeå) söker nu en fotograf som skall arbeta med spårfotografering. Arbetsuppgifterna omfattar huvudsakligen fotografering av spår och fingeravtryck för jämförande undersökning samt fotografering i studio. I arbetet ingår även bildhantering – d.v.s. registrering, redigering och arkivering.
Du kommer att ha kontakter med uppdragsgivare inom polis, åklagare och domstol i ditt arbete. I arbetet förekommer att du exponeras för material som kan vara stötande eller obehagliga och arbetet sker ibland i påfrestande miljöer, därför ställs det krav på förmåga att hantera situationer professionellt med fokus på rättsäkerhet och verksamhetens mål.
KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
eftergymnasial utbildning inom fotografi alternativt motsvarande goda kunskaper inom foto och bildredigering förvärvade på annat sätt, som arbetsgivaren bedömer likvärdigt
mycket goda kunskaper i bildhantering och redigering
mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
goda kunskaper i engelska språket, både i tal och skrift
fullgott färg- siffer- och bokstavsseende
B-körkort
mycket god datorvana i både Mac- och PC-miljö
goda tekniska kunskaper


MERITERANDE
· professionell fotografering av objekt eller produkter i studiomiljö
· erfarenhet av fotografering med professionell fotoutrustning, exempelvis blixtar eller andra ljuskällor
· erfarenhet av specialfotografering där teknisk problemlösning behövs
· mycket goda kunskaper i bildredigering med Photoshop och Bridge/Lightroom
· kunskap eller erfarenhet inom forensisk fotografering
· erfarenhet av ISO-certifierat kvalitetsarbete
· tidigare erfarenhet av administrativt rutinarbete och dokumentation, vid myndighet eller liknande organisation.
PERSONLIGA EGENSKAPER
Då arbetet är såväl strukturerat och rutinbetonat, som oförutsägbart ser vi att du är flexibel i ditt förhållningssätt samt har god förmåga att prioritera. Du är analytisk, noggrann och kvalitetsmedveten i ditt arbete, samt har god förmåga förstå helhetsperspektivet i rättskedjan.
För att lyckas i rollen krävs det att du trivs med att självständigt arbeta med dina ansvarsområden. Samtidigt är du lyhörd och har en god förmåga samarbeta med kollegor och andra parter i rättskedjan, samt har lätt att lära dig ny verksamhet och nya perspektiv.
Arbetet som fotograf är en viktig del i rättskedjan. Det är helt avgörande att du är en person som känner stort ansvar inför dina arbetsuppgifter, arbetar med stor noggrannhet och kan leverera ett resultat som håller hög kvalitet, oavsett om arbetsuppgiften är enkel och rutinbetonad eller komplex och utmanande. Du har förmågan att arbeta under tidspress och kan hantera att komma i kontakt med stötande eller obehagligt material.
Vi kommer lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
KONTAKTPERSONER
Gruppchef Tomas Holmgren 010-568 25 26
Fackliga förträdare NFC
Polisförbundet Per Thollin, 010-56 383 00
Fackförbundet ST Heléne Tapper, 010-56 281 78
SEKO Polisen Anders Sandqvist, 010-56 91167
SACO Fredrik Bergh 010-563 91 37
ÖVRIG INFORMATION
Anställningsform: tidsbegränsat tom 2021-12-31 med eventuell förlängning.
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Veckoplanering 40 timmars arbetsvecka. Arbetstidsförläggningen är normalt 8 timmar vardagar mellan 07.00-19.00 samt att ibland kan arbete på veckoslut förekomma.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Forensisk fotograf
Enligt gällande lagstiftning, kräver anställningen att blivande anställd lämnar ett DNA-prov för registrering i myndighetens elimineringsdatabas.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till (t.ex.) jobb.na@polisen.se senast den 29 april 2021. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A219.165/2021 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd kontaktar du ansvarig HR-konsult Lilian Westin, 072-242 62 27.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu