Svenska kyrkan i Umeå jobb i Umeå

Hitta lediga jobb hos Svenska kyrkan i Umeå i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Umeå.

Kyrkogårdsarbetare, Umeå

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Jan 16
Sommarjobb, Umeå kyrkogårdar
Kyrkogårdsförvaltningen
Söker du sommarjobb och tycker om praktiskt arbete utomhus, blomplantering, gräsklippning eller annat parkarbete? Kyrkogårdsförvaltningen söker nu ett antal personer inför sommaren 2020. Du behöver vara 18 år eller äldre. Välkommen med din ansökan!
Om arbetet
Som sommarjobbare på kyrkogården får du arbeta med ogräsrensning, blomplantering, gräsklippning och annat parkarbete. Du kan också få utföra andra praktiska arbetsuppgifter. Arbetet är fysiskt ansträngande, förlagt utomhus. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer förläggas vid en av våra fem kyrkogårdar. Backens arbetsområde omfattar Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö kyrkogård. Norra arbetsområdet omfattar Västra kyrkogården och Norra kyrkogården där även vårt krematorium finns. I din ansökan anger du vilken kyrkogård och vilken period du helst arbetar.
Anställningsvillkor:
Heltidsarbete, 40 timmar per vecka
Måndag till fredag, 07.00-16.00.
Lön enligt avtal. De med anställningstid upp till 3 månader har timlön, de med längre anställningstid har månadslön.

Anställningsperioder
Backens arbetsområde (Backen, Röbäck och Tavelsjö)
4 maj–30 oktober
10 juni–14 augustiNorra arbetsområdet (Västra och Norra kyrkogården)
4 maj–30 oktober
4 maj–25 september
1 juni–10 juli *
13 juli–21 augusti *

* Det är möjligt att söka anställning för dessa två perioder som en sammanhängande period, det vill säga 1 juni–21 augusti 2020.
Om dig
Du är 18 år eller äldre.
Du tycker om praktiskt arbete utomhus.
Att du hanterar svenska språket i tal och skrift är ett krav.
Utbildning inom eller tidigare erfarenhet av kyrkogårds-, trädgårds- eller anläggningsarbete är meriterande.

Ansökan
Ansök senast 11 mars via formulär på vår webbplats:
www.svenskakyrkan.se/umea/sommarjobb
Intervjuer sker löpande. På grund av ett stort antal ansökningar kommer vi endast att kontakta de som erbjuds arbete. 
Läs mer om hur vi behandlar de personuppgifter som du skickar in till oss: www.svenskakyrkan.se/umea/behandling-av-personuppgifter

Ansök nu

Församlingsherde

Komminister
Läs mer Sep 16
Tegs församling i UmeåVill du ta steget att leda en församling med rik verksamhet inom barn och familj och med många olika uttryck för andlighet och kristen tro? Nu söker vi en församlingsherde till Tegs församling.Församlingen Tegs församling ligger på södra sidan av Ume älv och består av både landsbygd och tätort. Församlingen präglas av en öppenhet och vilja att finnas till för det omgivande samhället. I församlingen finns en rik verksamhet för barn, unga och familjer som samlar många deltagare.Om digVi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har flerårig erfarenhet av arbetsledning.Det är meriterande om du gått någon utbildning inom chefs- och ledarskap. Vi ser gärna att du har goda erfarenheter av att främja och utveckla ett ökat ideellt ansvarstagande. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i din roll som församlingsherde. Vi söker en strukturerad person som är duktig på att bygga och bibehålla goda relationer och samspela med andra både inom och utom organisationen.Du anställs som komminister i Umeå pastorat med ledningsansvar som ett tidsbegränsat uppdrag.AnsökanVi tar emot ansökningar löpande. Hör gärna av dig till kyrkoherde Lena Fagéus så berättar hon mer om församlingen, Umeå och jobbet

Ansök nu

Präst

Komminister
Läs mer Sep 20
Om Umeå landsförsamlingFörsamlingen finns i en växande del av Umeå. Här finns också ett historiskt område med en medeltida kyrka i centrum. Under 2017 invigdes församlingens nya verksamhetslokaler med en renoverad prästgård och intilliggande paviljong i en unik kombination. Lokalerna ger goda förutsättningar för församlingens vardagsverksamhet, ett arbete som du som präst är med och formar.Dina arbetsuppgifterDu kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå landsförsamling tillsammans med bl.a. diakoner, pedagoger och övriga präster. Som präst kommer du ansvara för kyrkliga handlingar, leda gudstjänster och utveckla gudstjänstlivet i församlingen. I arbetet finns olika inriktningar, men vi vill särskilt betona vikten av att utveckla konfirmandarbetet och arbete med ungdomar.I arbetet ingår att:möta människor i samband med dop, vigsel och begravningforma församlingens konfirmandarbete i nära samarbete med kollegorvara med och utveckla gudstjänsts- och församlingslivOm digVi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, har förmåga till nytänkande och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra. Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan.Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.Arbetstid/arbetsvillkorTjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.Instruktioner för ansökanSkicka CV, personligt brev och prästbrev till umea.pastorat@svenskakyrkan.se och skriv "Präst Umeå landsförsamling” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 15 oktober. Om ossSvenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Vaktmästare

Kyrkvaktmästare
Läs mer Sep 11
Vill du vara med och skapa mötesplatser för alla åldrar och vara kyrka mitt i byn? Vi söker en vaktmästare till Tavelsjö församling som utgör en aktiv och viktig del i församlingsarbetet - praktiskt och i mötet med människor. Är det du?Om Tavelsjö församlingFörsamlingen i Tavelsjö har en självklar plats i samhället genom ett nära och mångårigt samarbete med föreningar och övriga aktörer i samhället. Arbetslaget som består av sju medarbetare med olika roller, präglas av en kreativ stämning och ett stort engagemang. Tavelsjö kyrka ligger vackert till med utsikt över Tavelsjön. Intill kyrkan ligger församlingsgården där många olika verksamheter bedrivs, såsom öppen förskola, barn- och vuxenverksamhet. Inom församlingen finns även Kyrkans lägergård med kapell som nyttjas flitigt till både läger, retreater, dop och bröllop.Dina arbetsuppgifter I arbetet ingår bland annat:Fastighetsskötsel inomhus och utomhus i kyrkan, församlingsgård och lägergårdTillsyn och städning av lokalerFörbereda och tjänstgöra vid gudstjänster och kyrkliga handlingar.Ansvar för visning och besiktning i samband med uthyrningAdministrativa uppgifter, t.ex. beställningar, statistik och registerI arbetet ingår tjänstgöring på dagtid, kvällar och helger.Om digVi söker dig som trivs med att självständigt planera och hantera olika arbetsuppgifter. Du har bred kompetens inom fastighetsskötsel. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen som vaktmästare hos oss. Som person är du flexibel och har ett lösningsfokuserat arbetssätt. Du känner ett engagemang för kyrkans verksamhet, är serviceinriktad och har förmåga att skapa en trivsam miljö.Du bör ha god datorvana. Körkort krävs.Vi utgår från att du är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värdegrund.Arbetstid/arbetsvillkorAnställningen är heltid och tillsvidare med start 1 december eller enligt överenskommelse.Om ossSvenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR och kommunikationsenhet.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Församlingsherde

Komminister
Läs mer Aug 16
Tegs församling i UmeåVill du ta steget att leda en församling med rik verksamhet inom barn och familj och med många olika uttryck för andlighet och kristen tro? Nu söker vi en församlingsherde till Tegs församling.Församlingen Tegs församling ligger på södra sidan av Ume älv och består av både landsbygd och tätort. Församlingen präglas av en öppenhet och vilja att finnas till för det omgivande samhället. I församlingen finns en rik verksamhet för barn, unga och familjer som samlar många deltagare.Om digVi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har flerårig erfarenhet av arbetsledning.Det är meriterande om du gått någon utbildning inom chefs- och ledarskap. Vi ser gärna att du har goda erfarenheter av att främja och utveckla ett ökat ideellt ansvarstagande. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i din roll som församlingsherde. Vi söker en strukturerad person som är duktig på att bygga och bibehålla goda relationer och samspela med andra både inom och utom organisationen.Du anställs som komminister i Umeå pastorat med ledningsansvar som ett tidsbegränsat uppdrag.

Ansök nu

Församlingsherde

Komminister
Läs mer Jun 20
Tegs församling i UmeåVill du ta steget att leda en församling med rik verksamhet inom barn och familj och med många olika uttryck för andlighet och kristen tro? Nu söker vi en församlingsherde till Tegs församling.Församlingen Tegs församling ligger på södra sidan av Ume älv och består av både landsbygd och tätort. Församlingen präglas av en öppenhet och vilja att finnas till för det omgivande samhället. I församlingen finns en rik verksamhet för barn, unga och familjer som samlar många deltagare.Om digVi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har flerårig erfarenhet av arbetsledning.Det är meriterande om du gått någon utbildning inom chefs- och ledarskap. Vi ser gärna att du har goda erfarenheter av att främja och utveckla ett ökat ideellt ansvarstagande. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i din roll som församlingsherde. Vi söker en strukturerad person som är duktig på att bygga och bibehålla goda relationer och samspela med andra både inom och utom organisationen.Du anställs som komminister i Umeå pastorat med ledningsansvar som ett tidsbegränsat uppdrag till och med juni 2024, eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker den 19 och 26 augusti och tillträde den 1 januari 2020 eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Präst

Komminister
Läs mer Jun 24
Ålidhems församlingÄr du prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan och har erfarenhet av att arbeta i församling? Vill du vara med och bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten? Kanske är det dig vi söker till denna viktiga tjänst.Om Ålidhems församling Ålidhems församling är en av sex församling i Umeå pastorat. Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar, ett 40-tal anställda och omfattar även Kyrkstugan, Tomtebo och Kyrkan på Campus. Arbetslaget präglas av mycket värme och kreativitet.I församlingen finns även Carlskyrkan som är en samarbetskyrka EFS-Svenska kyrkan. Där bedrivs ett livaktigt arbete präglat av ideellt engagemang och miljötänk. Dina arbetsuppgifterDu kommer att vara en del av arbetslaget i Ålidhemsenheten tillsammans med bl.a. diakoner, pedagoger och övriga präster. Du är verksam i en församling där kyrka gestaltas tillsammans med ideella medarbetare och förtroendevalda. Som präst arbetar du även med förrättningar i andra församlingar inom Umeå pastorat. I arbetet ingår att: ·        värna om gudstjänsten och hela dess sammanhang,·        möta människor i samband med dop, vigsel och begravning,·        forma församlingens konfirmandarbete i nära samarbete med konfirmandarbetslaget, ·        vara med och bygga vidare på det vuxenpedagogiska arbetet i församlingen. Om digDu är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper: du är trygg, tar egna initiativ och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra. Du värdesätter gudstjänstens olika språk och vill stödja andra som vill dela tro och liv. Det är meriterande om du har erfarenhet av vuxenpedagogik och vuxenkonfirmation. Körkort behövs för tjänsten. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.ArbetsvillkorTjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.UpplysningarSista ansökningsdag är den 9 augusti. Intervjuer kommer att hållas i Ålidhemskyrkan den 21/8 samt 23/8. Om oss Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Personaladministratör

HR-assistent
Läs mer Jun 12
Vi söker nu en personaladministratör till Svenska kyrkan i Umeå. I denna roll kommer du i nära samarbete med personalstrategen ta fram rutiner utifrån befintliga styrdokument samt vara med och utveckla arbetet med personalfrågor i Svenska kyrkan i Umeå.Du kommer självständigt att arbeta med både längre processer och mer avgränsade uppdrag som bland annat innebär:Att utforma rekryteringsannonser utifrån kravspecifikationer från arbetsledare och vara en sammanhållande länk i rekryteringskedjan,Administration av anställningsbevis och andra dokument inom personalområdet,Att vara pastoratets kontaktperson i lönefrågorSom personaladministratör är du direkt underställd personalstrateg Jenny Björk, tillika HR-ansvarig inom Svenska kyrkan i Umeå. Arbetsplatsen är belägen centralt i Umeå. Tjänsten är en heltids visstidsanställning under hösten, med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde den 26 augusti eller enligt överenskommelse.Vem är du?Du är en självständig och strukturerad person som har lätt för att växla mellan olika perspektiv. Du har alltid ett gott bemötande och en god förmåga att kommunicera med andra, både muntligt och skriftligt. För att lyckas i denna roll är det även viktigt att snabbt kunna sätta sig in i aktuellt sammanhang och förstå kulturen och människorna inom de olika yrkesrollerna.Du är personalvetare och bör ha minst ett års erfarenhet av arbete med personalfrågor. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Ansök nu

Husmor 30%

Husmor
Läs mer Maj 22
Har du erfarenhet av serveringsverksamhet och vill arbeta med matlagning och bakning utifrån ett hållbarhetsperspektiv? Läs vidare!Som husmor i Umeå Maria församling är du en del av ett arbetslag på 17 medarbetare med olika yrken. Din roll utgör en del av en stödjande verksamhet som gör det möjligt för församlingen att skapa mötesplatser i kyrkan.I arbetet ingår bland annat:Bakning och matlagning vid större och mindre sammankomsterInköp och planering av serveringVärdskap i samband med våra olika verksamheterVara kontaktperson för ideella medarbetareOm digVi söker dig som har erfarenhet av köks- och serveringsarbete och är van att organisera.Utbildning inom området restaurang, både varm och/eller kall mat, är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du serviceinriktad och har förmåga att skapa en välkomnande miljö. Du är öppen i mötet med människor och inser vikten av ett gott värdskap. Vi tror att du inspireras av att arbeta klimatsmart och med hållbarhetsfokus.Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrundArbetstid/arbetsvillkorArbetet omfattar 30% till och med 31 december 2019, med placering i Mariakyrkan på Mariehem. Tillträde enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Diakon

Diakon
Läs mer Apr 25
Vill du tillsammans med andra stå i ett utåtriktat arbete med uppdraget att möjliggöra ideellt engagemang? Då ska du komma till Umeå stadsförsamling. Om Umeå stadsförsamlingUmeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. I församlingen finns fyra kyrkor: Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan samt Ersmarkskyrkan som är en samarbetskyrka. Församlingen omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling har drygt 50 anställda som arbetar inom sex enheter. Vi söker en diakon till Centrumenheten som består av 14 medarbetare. Församlingsgården Öst på stan och Umeå stads kyrka är primära tjänsteställen. Dina arbetsuppgifterSvenska kyrkan i Umeås församlingsinstruktion uttrycker målen: Söka en utökad och fördjupad samverkan till stöd för människor i utsatta livssituationer, samt: Vara ett självklart sammanhang för personer som vill engagera sig ideellt för människor i utsatta livssituationer och annat diakonalt arbete. Att arbeta med dessa målsättningar kommer att vara dina två primära arbetsuppgifter. Om digVi söker dig som är vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning och ser dig själv som möjliggörare snarare än hjälpare. Du trivs när du får söka nya vägar och utveckla verksamhet tillsammans med andra. Du är öppen för samverkan med ideella, EFS och andra aktörer. Du är prestigelös och vill skapa förutsättningar för andra människor att komma till sin rätt och har erfarenhet av att möta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.ArbetsvillkorTjänsten är tillsvidare. Tillträde 15 augusti eller enligt överenskommelse.Om ossSvenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Suomenkielinen pappi

Komminister
Läs mer Apr 29
Haluatko olla mukana kehittämässä suomenkielistä seurakuntatyötä?Silloin olet ehkä se, jota etsimme! TYÖTEHTÄVÄSI KOLME OSAA  - Ruotsin kirkon Uumajan suomenkielinen seurakuntatyö  - Suomen - ja ruotsinkielisen sairaalakirkon työ  - Jumalanpalvelukset ja kirkolliset toiminnat Uumajan seurakunnissa.Pääasiallisin toiminta on suomenkielinen työ Ruotsin kirkon Uumajan seurakunnissa.Toiminta ja työtehtävät Ålidhemin kirkon tiloissa mm. jumalanpalvelukset, ryhmätoiminta, diakonityö ja yhteistyö suomenkielisten yhdistysten kanssa.Työ antaa hyvät edellytykset kehittää toimintaa ja uudistaa jumalanpalvelustyötä.Vastuu sairaalakirkon työstä Norrlannin yliopistollisessa sairaalassa. Työ käsittää toimintaa potilaiden, omaisten ja sairaalahenkilökunnan kanssa sekä suomeksi, ruotsiksi että meänkielellä.Osa virasta käsittää jumalanpalvelukset ja kirkolliset palvelut koko alueella, mutta lähtökohtana on Ålidhemin kirkko ja Ålidhemin seurakunta.SINUSTAEtsimme sinua, joka on vihitty papiksi Suomen tai Ruotsin kirkon säännösten mukaan ja olet hyväksytty Luulajan hiippakunnan tuomiokapitulissa.Vaatimuksena ovat suomen-ja ruotsinkielentaito, ja on eduksi, jos osaat meänkieltä.Jos olet lisäkouluttautunut sielunhoitoon, se katsotaan eduksi.Lähtökohtaisesti edellytämme, että sinä jaat Ruotsin kirkon perusarvot.TYÖAIKA/TYÖEHDOTTyö on kokoaikatyö ja jatkuva

Ansök nu

Finskspråkig präst

Komminister
Läs mer Apr 25
Vill du vara med och utveckla Svenska kyrkans finskspråkiga församlingsarbete? Då är du kanske den vi söker!Dina arbetsuppgifterArbetet innefattar tre delar:Svenska kyrkan i Umeås finskspråkiga församlingsarbeteFinsk- och svenskspråkigt arbete vid SjukhuskyrkanGudstjänster och kyrkliga handlingar inom Umeå pastoratI den huvudsakliga delen av tjänsten arbetar du som präst i det finskspråkiga församlingsarbetet som är en del av Svenska kyrkan i Umeå. Verksamheten bedrivs i Ålidhemskyrkans lokaler och består bl.a. av gudstjänster, gruppverksamheter, diakonal verksamhet och samarbete med finskspråkiga organisationer. Arbetet ger goda möjligheter att bidra till en utveckling av verksamheterna och förnyelse av gudstjänstlivet.I arbetet vid Sjukhuskyrkan på Norrlands Universitetssjukhus kommer du att ansvara för den norra sjukvårdsregionen som innefattar de fyra nordligaste länen. Arbetet består av uppsökande verksamhet bland patienter, anhöriga och personal och du kommunicerar både på finska, svenska och meänkieli.I en del av tjänsten kommer du arbeta med gudstjänster och kyrkliga handlingar i hela vårt pastorat, men din utgångspunkt är Ålidhemskyrkan i Ålidhems församling.Om digDu är prästvigd enligt Svenska eller Finska kyrkans ordning och förklaras behörig för tjänsten av Domkapitlet i Luleå stift. Du kommunicerar obehindrat på finska och svenska. Kunskaper i meänkieli är meriterande.Det är meriterande om du har vidareutbildning i själavård men det är inget krav för tjänsten.Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du har förmågan att skapa förtroendefulla relationer. Som person är du utåtriktad och initiativrik då tjänsten innebär självständigt uppsökande arbete.Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund.Arbetstid/arbetsvillkorArbetet är på heltid och tillsvidare.

Ansök nu

Församlingsherde

Komminister
Läs mer Mar 25
Vi söker nu en församlingsherde som vill vara med och leda och utveckla arbetet med att bygga församling i det mångskiftande och rörliga sammanhang som Ålidhems församling utgör.

Församlingen
Ålidhems församling omfattar en del av Umeås snabbt växande delar med bland annat Norrlands universitetssjukhus och två universitet. Församlingen är ung och präglas av mångfald, rörlighet och ett internationellt perspektiv genom studenter, kyrkan på Campus, vår vänförsamling i Tumaini, Tanzania, samt genom den finska församlingskretsen och den eritreanska församlingen. I församlingen finns också Carlskyrkan som är en av samarbetskyrkorna med EFS inom Umeå pastorat.
I församlingen finns flera körer, samtalskvällar, regnbågsgrupp och en omfattande sommarverksamhet. Som del av Umeå pastorat samverkar vi med andra församlingar kring bland annat diakoni och konfirmander. Under de närmaste åren vill vi särskilt utveckla våra gudstjänster, stimulera samtal kring tro och liv bland vuxna, samt stärka det ideella engagemanget.

Om dig
Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har erfarenhet av arbetsledning i kyrklig kontext. Vi förutsätter att du som söker ser positivt på ett nära samarbete med EFS.

Det är meriterande om du har flerårig erfarenhet av uppdrag som chef, har gått någon utbildning inom chefs- och ledarskap och fördjupad teologisk utbildning men det är inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i din roll som församlingsherde. Vi söker en strukturerad person som är duktig på att bygga och bibehålla goda relationer och samspela med andra både inom och utom organisationen.

Du anställs som komminister i Umeå pastorat med ledningsansvar som ett tidsbegränsat uppdrag i första hand till och med juni 2023, eller enligt överenskommelse. Intervjuer sker den 2-3/5 och tillträde den 12 augusti eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Sommarjobb kyrkogård

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Feb 26
Är du 18 år eller äldre och gillar att arbeta praktiskt utomhus? Sök sommarjobb på Umeås kyrkogårdar!

Som sommarjobbare på våra kyrkogårdar får du arbeta med blomplantering, gräsklippning, ogräsrensning och annat parkarbete. Du kan också få utföra andra praktiska arbetsuppgifter.

Arbetstiderna är 07-16 måndag till fredag. Under sommaren 2019 finns fyra anställningsperioder:
29 april - 31 oktober
29 april - 27 september
10 juni - 12 juli*
15 juli - 23 augusti*

* Det är möjligt att söka anställning för dessa två perioder som en sammanhängande period, det vill säga 10 juni - 23 augusti 2019.

Svenska kyrkan i Umeå ansvarar för fem kyrkogårdar som är uppdelade i två områden. Ange i din ansökan vilken kyrkogård du är intresserad av.

Norra/västra arbetsområdet:
Umeå norra kyrkogård (Sandbackavägen 55, Umeå)
Umeå västra kyrkogård (Kungsgatan 28, Umeå)

Backens arbetsområde:
Backens kyrkogård (Klockarvägen 3, Umeå)
Röbäcks kyrkogård (Riksvägen 134, Röbäck)
Tavelsjö kyrkogård (Kyrkogårdsvägen 12, Tavelsjö)

Ansökan ska innehålla:
- För- och efternamn
- Personnummer
- Adress
- Telefonnummer
- E-postadress
- Önskad anställningsperiod (se datum ovan)
- Önskad kyrkogård
- Eventuell tidigare praktik eller anställning, samt utbildning och ev. körkortsbehörighet
- Eventuella referenser
- Övriga upplysningar samt eventuella önskemål om ledighet under anställningsperioden

Vi kontaktar endast de som blir erbjudna anställning. Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Administrativ assistent

Administrativ assistent
Läs mer Feb 18
Är du en god administratör och nyfiken på ett serviceinriktat arbete inom Svenska kyrkan? Nu söker vi dig som vill ingå i ett arbetslag som arbetar med administration och service inom begravningsverksamheten.

Om arbetsplatsen
Svenska kyrkan är på statens uppdrag huvudman för begravningsverksamheten i Umeå pastorat. Arbetet bedrivs vid fem kyrkogårdar; Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård, Tavelsjö kyrkogård, Västra kyrkogården och Norra kyrkogården där vårt krematorium finns. Administrationen av begravningsverksamheten sker vid pastoratskansliet, centralt i Umeå. Kyrkogårdsförvaltningen har cirka 20 helårsanställda, och under sommarsäsongen ytterligare ett sjuttiotal medarbetare på våra kyrkogårdar.

Dina arbetsuppgifter
Som administrativ assistent kommer du bland annat att handlägga begravningsärenden och beställningar av gravskötsel, registrera ärenden i våra system och svara på frågor från besökare och gravrättsinnehavare.

Vi söker dig som

• Uttrycker dig väl i tal och skrift
• Har dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete
• Har lätt för att lära dig nya system
• Har god samarbetsförmåga
• Är lyhörd, då arbetet innebär möten med människor i sorg.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som administrativ assistent. Som person är du strukturerad och har ett gott ordningssinne. Du är serviceinriktad, tar egna initiativ och trivs med att arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra. Du har lätt för att ta till dig ny kunskap då arbetet kräver grundläggande kunskaper om aktuell lagstiftning och gravrätt.

Anställningen är en tidsbegränsad visstidsanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse eller den 1 april 2019, tom 31 augusti 2019. Din arbetsplats är den centralt belägna församlingsgården, Östra Esplanaden 9.

Välkommen med din ansökan med personligt brev och CV senast den 5 mars till epost: umea.pastorat@svenskakyrkan.se. Skriv ”Administrativ assistent” i ämnesraden. Urval sker löpande så sök tjänsten redan idag.

Ansök nu

Församlingspedagog med musikinriktning

Församlingspedagog
Läs mer Dec 20
I arbetet ingår att:
• Leda barnkörer som medverkar i gudstjänst
• Ansvara för öppen förskola och Babysång
• Tillsammans med andra anordna barnläger.

Har du en pedagogisk utbildning och brinner för musik? Har du erfarenhet av att leda barnkör? Då kanske du är den vi söker!

Ålidhems församling är en av sex församling i Umeå pastorat. Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus som båda ligger i närheten av Ålidhemskyrkan. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar, ett 40-tal anställda och omfattar bl.a. Kyrkstugan, Tomtebo och Kyrkan på Campus. Arbetslaget präglas av mycket värme och kreativitet.

Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ålidhemsenheten tillsammans med präster, diakoner, musiker och övriga pedagoger. Du ansvarar för att leda olika barngrupper i åldrar upp till 12 år.

Vi söker dig som är utbildad pedagog, alternativt har likvärdig kompetens. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med barn och musik i pedagogisk verksamhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av församlingsarbete.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du trygg, tar eget initiativ och ansvar för uppgifter samtidigt som du gärna arbetar i team.
Körkort behövs för tjänsten.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och vill vara med och utveckla vårt församlingsliv.


Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Förskolechef

Förskolechef
Läs mer Dec 28
Som förskolechef arbetar du utifrån skollag och aktuella styrdokument. Du leder och samordnar verksamheten i förskolorna i nära dialog med medarbetarna. Du har ett relationellt förhållningssätt och förstår vikten av att se och bekräfta barnet och dess familj som viktiga förutsättningar för barnet att lära och utvecklas.

Vi söker dig som:

• Är utbildad förskollärare eller har motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt.
• Har gått rektorsprogrammet.
• Har erfarenhet av att arbeta som ledare.
• Är trygg i din roll som ledare och är duktig på att bygga och bibehålla goda relationer.
• Har lätt att samarbeta med andra.

Vi utgår från att du är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värdegrund.


Svenska kyrkan i Umeå driver två förskolor, Sandalen på Haga och Prästkragen på Ålidhem. Förskolorna har kristen profil med fokus på barn och familj, förskolans läroplan och hållbart lärande. Förskolan Sandalen har nära till park- och grönområde och inrymmer två avdelningar med barn mellan ett och fem år. Förskolan Prästkragen finns på Ålidhem, i Ålidhemskyrkans lokaler.

Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar, begravningsverksamhet och ett kansli. Svenska kyrkan i Umeå driver sedan januari 2012 förskolan Prästkragen på Ålidhem och sedan 2016 förskolan Sandalen.

Ansök nu

Kantor

Kantor
Läs mer Dec 20
I arbetet ingår bland annat:
• att leda barnkör och vuxenkör
• att spela vid gudstjänster, dop, vigslar och begravningar


Vi söker en vikarierande kantor till Västerslättskyrkan, Umeå stadsförsamling.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Västerslättskyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har drygt 50 anställda som arbetar inom sex enheter. Arbetslaget i Västerslättskyrkan består av 7 personer med olika roller.

Västerslättskyrkan ligger i en expansiv del av Umeå med både flerbostadshus, villor och nyproducerade lägenheter. I området bor många äldre samtidigt som många barnfamiljer flyttar in. Västerslättskyrkan finns alltså i ett område som förändras påtagligt med fler barn- och ungdomar, men också en växande grupp äldre.

Vi söker dig som är utbildad kantor, alternativt har likvärdig utbildning och erfarenhet.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du flexibel och kan arbeta med människor i alla åldrar. Du har förmåga att bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten, både i församlingen och i arbetslaget

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund.


Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Finskspråkig präst

Komminister
Läs mer Nov 26
Arbetet innefattar tre delar:

- Svenska kyrkan i Umeås finskspråkiga församlingsarbete
- Finsk- och svenskspråkigt arbete vid Sjukhuskyrkan
- Gudstjänster och kyrkliga handlingar inom Umeå pastorat

I den huvudsakliga delen av tjänsten arbetar du som präst i det finskspråkiga församlingsarbetet som är en del av Svenska kyrkan i Umeå. Verksamheten bedrivs i Ålidhemskyrkans lokaler och består bl.a. av gudstjänster, gruppverksamheter, diakonal verksamhet och samarbete med finskspråkiga organisationer. Arbetet ger goda möjligheter att bidra till en utveckling av verksamheterna och förnyelse av gudstjänstlivet.

I arbetet vid Sjukhuskyrkan på Norrlands Universitetssjukhus kommer du att ansvara för den norra sjukvårdsregionen som innefattar de fyra nordligaste länen. Arbetet består av uppsökande verksamhet bland patienter, anhöriga och personal och du kommunicerar både på finska, svenska och meänkieli.

I en del av tjänsten kommer du arbeta med gudstjänster och kyrkliga handlingar i hela vårt pastorat, men din utgångspunkt är Ålidhemskyrkan i Ålidhems församling.

Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Du kommunicerar obehindrat på finska och svenska. Kunskaper i meänkieli är meriterande.

Det är meriterande om du har vidareutbildning i själavård men det är inget krav för tjänsten.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi tror att du har förmågan att skapa förtroendefulla relationer. Som person är du utåtriktad och initiativrik då tjänsten innebär självständigt uppsökande arbete.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund.

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Husmor , Tegs församling

Husmor
Läs mer Okt 22
Har du erfarenhet av serveringsverksamhet och vill delta i utvecklingen av mat och servering utifrån ett hållbarhetsperspektiv? Läs vidare!

Som husmor är du en del av ett arbetslag med olika yrkesgrupper. Din roll utgör en del av en stödjande verksamhet som gör det möjligt för församlingen att skapa mötesplatser i verksamhet och gudstjänst.

I arbetet ingår bland annat:
• Bakning och matlagning vid större och mindre sammankomster
• Inköp och planering av servering
• Värdskap i samband med bl.a. verksamhet och kurser

Vi söker dig som har erfarenhet av köks- och serveringsarbete och är van att organisera.
Utbildning inom området restaurang är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du serviceinriktad och har förmåga att ta ansvar för helheten. Du är öppen i mötet med människor och inser vikten av ett gott värdskap. Vi tror att du har lätt att anpassa dig efter förändringar i verksamhetens behov och att du inspireras av att arbeta klimatsmart och med hållbarhetsfokus.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund.

Tegs kyrka är en stor och öppen kyrka med verksamheter för alla åldrar, allt från bebiscafé och körer till tisdagsträffar för daglediga. Här hålls många dop och minnesstunder.

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Präst Ersbodakyrkan , Umeå stadsförsamling

Komminister
Läs mer Sep 18
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ersbodakyrkan tillsammans med diakoner, pedagoger, andra präster och musiker. I tjänsten ingår att vara arbetsledare för Ersbodaenheten och att ingå i församlingens ledningsgrupp. I uppdraget ingår att:

• Ansvara för den dagliga verksamhetsledningen och arbetsleda medarbetarna i Ersbodaenheten
• Bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten, både i församlingen och i arbetslaget
• Tillsammans med anställda och ideella medarbetare utveckla gudstjänstlivet i Ersbodakyrkan
• Arbeta med människor i alla åldrar och från olika kulturer
• Arbeta med konfirmander och kyrkliga handlingar i hela pastoratet

Är du prästvigd i Svenska kyrkan och vill vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Har du ett intresse för ledarskap och tycker om att påverka? Läs vidare!

Om Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling
Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Ersbodakyrkans vision för 2022 är att vara ”en kreativ växtplats för en mångfald av människor som tillsammans lever ett vardagsnära liv rotat i Jesus Kristus”.

Arbetslaget består av 10 personer och många ideellt engagerade.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har drygt 50 anställda som arbetar inom sex enheter.

Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning.

Det är meriterande om du har arbetat som präst och har erfarenhet av arbetsledning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, är flexibel, och har ett intresse för ledarskap.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Kyrkoherde till Svenska kyrkan i Umeå

Kyrkoherde
Läs mer Sep 10
Som kyrkoherde i Umeå pastorat har du det yttersta ansvaret för att leda Svenska kyrkan i Umeå i samspel med förtroendevalda, anställda och ideella medarbetare. Du vågar visa tillit till dina medarbetare genom delegationer och i vardagens arbete, och leder i hög utsträckning genom andra. Till din hjälp kommer du bland annat att ha en kanslichef som kan frigöra mer tid till ditt pastorala uppdrag.

Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har behörighet att söka tjänst som kyrkoherde. Du har flerårig erfarenhet av att arbeta som chef och har gått en fördjupande chefs- och ledarskapsutbildning. Du är duktig på att bygga och bibehålla goda relationer och kan kombinera lyhördhet inför organisationens erfarenheter med mod att prova nya vägar.

Vi tror att dina personliga egenskaper, i kombination med dina tidigare erfarenheter, är avgörande för hur väl du kommer att trivas och fungera i din roll som kyrkoherde i Umeå pastorat. Vi söker en teologiskt reflekterande person som är trygg, strukturerad och drivande i sitt uppdrag.
Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Svenska kyrkan i Umeå består av 67 000 medlemmar, 200 anställda, hundratals ideella och förtroendevalda, samt sex församlingar med olika storlek och prägel. Här finns en god samverkan med EFS och i pastoratet finns tre samarbetskyrkor.

Umeå är en stad med ung befolkning och storslagna drömmar. Här finns ett myllrande student- och kulturliv, Sveriges högst rankade sjukhus och världens bästa designhögskola. Atmosfären är öppen och präglas av nytänkande och en vilja att vara en så attraktiv plats som möjligt, både för befintliga och nyinflyttade invånare. Det märks inte minst genom det stora kulturutbudet och det utvecklade samarbetet mellan näringslivet och Umeå kommun. Läs mer på www.umea.se

Ansök nu

Präst Ersbodakyrkan , Umeå stadsförsamling

Komminister
Läs mer Jun 14
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ersbodakyrkan tillsammans med diakoner, pedagoger, andra präster och musiker. I tjänsten ingår att vara arbetsledare för Ersbodaenheten och att ingå i församlingens ledningsgrupp. I uppdraget ingår att:

• Ansvara för den dagliga verksamhetsledningen och arbetsleda medarbetarna i Ersbodaenheten
• Bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten, både i församlingen och i arbetslaget
• Tillsammans med anställda och ideella medarbetare utveckla gudstjänstlivet i Ersbodakyrkan
• Arbeta med människor i alla åldrar och från olika kulturer
• Arbeta med konfirmander och kyrkliga handlingar i hela pastoratetÄr du prästvigd i Svenska kyrkan och vill vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Har du ett intresse för ledarskap och tycker om att påverka? Läs vidare!

Om Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling
Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Ersbodakyrkans vision för 2022 är att vara ”en kreativ växtplats för en mångfald av människor som tillsammans lever ett vardagsnära liv rotat i Jesus Kristus”.

Arbetslaget består av 10 personer och många ideellt engagerade.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har drygt 50 anställda som arbetar inom sex enheter.

Om dig
Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning.

Det är meriterande om du har arbetat som präst och har erfarenhet av arbetsledning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, är flexibel, och har ett intresse för ledarskap.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Präst Västerslättskyrkan , Umeå stadsförsamling

Komminister
Läs mer Jun 8
Du kommer att vara en del av arbetslaget på Västerslätt tillsammans med diakon, pedagoger och musiker. I tjänsten ingår att vara arbetsledare för Västerslättsenheten och att ingå i församlingens ledningsgrupp. I uppdraget ingår att:

• Ansvara för den dagliga verksamhetsledningen och arbetsleda medarbetarna i Västerslättsenheten
• ”Tänka utanför boxen” och tillsammans med övriga medarbetare, utveckla Västerslättskyrkans verksamhet och profil
• Bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten, både i församlingen och i arbetslaget
• Ansvara för att utveckla gudstjänstlivet i Västerslättskyrkan tillsammans med anställda och ideella medarbetare
• Arbeta med människor i alla åldrar
• Arbeta med konfirmander och kyrkliga handlingar i hela pastoratet


Är du prästvigd i Svenska kyrkan och vill vara med och hitta nya sätt att vara kyrka? Har du ett intresse för ledarskap och tycker om att påverka? Läs vidare!

Om Västerslättskyrkan, Umeå stadsförsamling
Västerslättskyrkan ligger i en expansiv del av Umeå med både flerbostadshus, villor och nyproducerade lägenheter. I området bor många äldre samtidigt som många barnfamiljer flyttar in. Västerslättskyrkan finns alltså i ett område som förändras påtagligt med fler barn- och ungdomar, men också en växande grupp äldre. I Västerslättskyrkans finns många barn i olika verksamheter samt en regelbunden gudstjänstfirande gemenskap. Utifrån de förändrade förutsättningarna i området finns en utmaning att utveckla arbetet i kyrkan och finna nya vägar för framtiden.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Västerslättskyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har drygt 50 anställda som arbetar inom sex enheter. Arbetslaget i Västerslättskyrkan består av 8 personer.

Om dig
Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning.

Det är meriterande om du har arbetat som präst och har erfarenhet av arbetsledning.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, är flexibel, och har ett intresse för ledarskap.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Församlingspedagog Centrumenheten , Umeå stadsförsamling

Församlingspedagog
Läs mer Jun 8
I arbetsuppgifterna ingår

• Ansvara för barngrupper, öppen förskola och söndagsskola tillsammans med andra anställda och ideella medarbetare
• Tillsammans med andra medarbetare finnas med i barnkörsverksamheten
• Lägerverksamhet


Klappar ditt hjärta för barn? Vill du möta barn och utveckla verksamhet riktad till barn- och barnfamiljer? Vi söker nu en församlingspedagog till Centrumenheten i Umeå stadsförsamling. Du blir en del av ett stort arbetslag och en omfattande verksamhet med tjänstgöring i Umeå stads kyrka och församlingsgård, samt till viss del i andra lokaler i församlingen.

Om Centrumenheten, Umeå stadsförsamling
Umeå stadsförsamling har drygt 50 anställda fördelade på sex enheter, där Centrumenheten med sina 15 medarbetare är en av dessa. Gudstjänster firas i Umeå stads kyrka medan verksamheten främst är förlagd till Församlingsgården Öst på stan.

Om dig
Vi söker dig som har en pedagogisk utbildning och är väl förankrad i kristen tro och kyrkans tradition.

Det är meriterande att du har en utbildning inom Svenska kyrkans profilutbildning församlingspedagog. Kunskaper inom musik och drama samt tidigare erfarenhet av att arbeta med barn är också meriterande. Du som söker har gärna körkort men det är inte ett krav för tjänsten.

Vi ser att personliga egenskaper är särskilt viktiga i arbetet och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet i urvalet av kandidater. Du är en trygg person som trivs bra både i lek, skapande verksamhet och vill leda samtal och undervisning i möte med barn. Du är flexibel och kan tjänstgöra i flera av församlingens lokaler samt viss tid på kvällar och helger.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Arbetsledare Ålidhems församling

Kanslichef/verksamhetschef, församling
Läs mer Jun 8
Du kommer att har din arbetsplats i Ålidhemskyrkan och vara närmaste arbetsledare för medarbetarna där. Du är direkt underställd församlingsherden och ingår i församlingens ledningsgrupp tillsammans med församlingens övriga arbetsledare.

Som arbetsledare kommer du arbeta med samordning och ledning av de medarbetare som ansvarar för den dagliga verksamheten i kyrkan. Du har också ansvar för arbetsmiljöfrågor, rekrytering och rehabilitering för dina medarbetare och ges en aktiv roll att tillsammans med församlingsherde och övriga arbetsledare i ledningen av Ålidhems församling.


Vill du ha ett meningsfullt och varierande arbete där du får frihet och ansvar att vara med och utveckla medarbetare och verksamhet i Ålidhems församling? Har du arbetat som chef eller ledare tidigare och är nyfiken på ett nytt uppdrag? Vi söker nu en arbetsledare till våra medarbetare i Ålidhemskyrkan - känner du dig träffad?

Vi söker dig
Som har erfarenhet av arbetsledning och är väl förtrogen med arbete i församling. Du har en högskoleutbildning i grunden, alt motsvarande erfarenhet via andra vägar.

Det är meriterande om du har en utbildning inom något av kyrkans fyra profilyrken och/ eller någon form av chefs- och ledarskapsutbildning, men det är inga krav för tjänsten.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du strukturerad, lyhörd och har ett genuint intresse och engagemang för personalfrågor och att utveckla våra arbetssätt och rutiner. Du är duktig på att bygga relationer, skapa förtroende och ta vara på de kunskaper och erfarenheter som finns i arbetslaget.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Om Ålidhems församling
Ålidhems församling är en av sex församling i Umeå pastorat. Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus som båda ligger i närheten av Ålidhemskyrkan. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar, ett 40-tal anställda och omfattar bl a även Kyrkstugan, Tomtebo och Kyrkan på Campus. Arbetslaget präglas av mycket värme och kreativitet.

I församlingen finns även Carlskyrkan som är en samarbetskyrka EFS-Svenska kyrkan. Den bedriver ett livaktigt arbete präglat av ideellt engagemang och miljötänk.


Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Personaladministratör till Svenska kyrkan i Umeå

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jun 28
Du kommer självständigt att arbeta med både längre processer och mer avgränsade uppdrag som bland annat innebär:

• att utforma rekryteringsannonser utifrån kravspecifikationer från arbetsledare och vara en sammanhållande länk i rekryteringskedjan,
• administration av anställningsbevis och andra dokument inom personalområdet,
• att vara pastoratets kontaktperson i lönefrågor

Som personaladministratör är du direkt underställd personalstrateg Jenny Björk, tillika HR-ansvarig inom Svenska kyrkan i Umeå. Arbetsplatsen är belägen centralt i Umeå.

Vi söker nu en personaladministratör till Svenska kyrkan i Umeå. I denna roll kommer du i nära samarbete med personalstrategen ta fram rutiner utifrån befintliga styrdokument samt vara med och utveckla arbetet med personalfrågor i Svenska kyrkan i Umeå.

Du är en självständig och strukturerad person som har lätt för att växla mellan olika perspektiv. Du har alltid ett gott bemötande och en god förmåga att kommunicera med andra, både muntligt och skriftligt. För att lyckas i denna roll är det även viktigt att snabbt kunna sätta sig in i aktuellt sammanhang och förstå kulturen och människorna inom de olika yrkesrollerna.

Du är personalvetare och bör ha minst ett års erfarenhet av arbete med personalfrågor. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Svenska kyrkan i Umeå (Umeå pastorat) består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.

Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt.

Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.
Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea.

Ansök nu

Församlingspedagog / Fritidsledare Ålidhems församling

Församlingspedagog
Läs mer Jun 1
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ålidhemsenheten tillsammans med präster, diakoner, musiker och övriga pedagoger. I tjänsten som församlingspedagog eller fritidsledare kommer du bland annat att ansvara för gruppverksamhet för barn och familjer tillsammans med andra pedagoger. Du kommer att ha kontakt med och handleda ideella och tillsammans med andra planera och genomföra samlingar och gudstjänster med små och stora.

Har du arbetat i pedagogisk verksamhet och har intresse och erfarenhet av att arbete med musik och körsång? Läs vidare!

Om Ålidhems församling
Ålidhems församling är en av sex församling i Umeå pastorat. Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus som båda ligger i närheten av Ålidhemskyrkan. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar, ett 40-tal anställda och omfattar bl a även Kyrkstugan, Tomtebo och Kyrkan på Campus. Arbetslaget präglas av mycket värme och kreativitet.

I församlingen finns även Carlskyrkan som är en samarbetskyrka EFS-Svenska kyrkan. Den bedriver ett livaktigt arbete präglat av ideellt engagemang och miljötänk.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog eller fritidsledare, alternativt har likvärdig kompetens. Du har tidigare arbetet i pedagogisk verksamhet och har intresse och erfarenhet av att arbeta med musik och körsång.

Det är meriterande, men inte ett krav, att du arbetat i församling med barngrupper av olika slag och ser gärna att du är utbildad för Bibeläventyret.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du flexibel, har ett intresse för olika pedagogiska metoder och arbetar gärna i team.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Präst Ålidhems församling

Komminister
Läs mer Jun 1
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ålidhemsenheten tillsammans med präster, diakoner, pedagoger och musiker. I tjänsten som präst kommer du att möta människor i livets olika delar vid exempelvis dop, konfirmation, vigsel och begravning. Du kommer att vara med i arbetet med att utveckla och förnya gudstjänstlivet i en församling i ett ungt och expansivt område. I tjänsten kommer du även att forma och driva församlingens konfirmandarbete i nära samarbete med konfirmandarbetslaget.

Är du präst och har erfarenhet av att arbeta i församling? Vill du vara med och bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten? Läs vidare!

Om Ålidhems församling
Ålidhems församling är en av sex församling i Umeå pastorat. Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus som båda ligger i närheten av Ålidhemskyrkan. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar, ett 40-tal anställda och omfattar bl a även Kyrkstugan, Tomtebo och Kyrkan på Campus. Arbetslaget präglas av mycket värme och kreativitet.

I församlingen finns även Carlskyrkan som är en samarbetskyrka EFS-Svenska kyrkan. Den bedriver ett livaktigt arbete präglat av ideellt engagemang och miljötänk.

Om dig
Vi söker dig som är prästvigd och har erfarenhet av att arbeta som präst i församling.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person gillar du möten med konfirmandåldrar, är flexibel och stresstålig.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Förskollärare Sandalen

Lärare i förskola/Förskollärare
Läs mer Maj 25

Som förskollärare arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du driver arbetet i nära relation med förskolechef som också arbetar i barngrupperna och tillsammans skapar vi en trygg, rolig och lärorik förskola.

I din roll som förskollärare vill du arbeta relationellt och förstår vikten av att se och bekräfta barnet för att i nära relation skapa en känsla av att barnet kan lära och utvecklas.

Är du utbildad förskollärare och vill bli en del av vårt härliga arbetslag på Haga? Läs vidare!

Om förskolan Sandalen
Svenska kyrkan i Umeå driver förskolan Sandalen på Haga i Umeå. Förskolan har en kristen värdegrund och förutom läroplan och relationellt lärande i fokus lägger vi stor tonvikt vid att se och bekräfta hela familjen. Vi lägger mycket tid på de personliga relationerna och sätter alltid barnen i det främsta rummet. Sandalen ligger centralt i Umeå med närhet till park och grönområde. Förskolan består av två avdelningar med sammanlagt 20 barn mellan ett och fem år där du kommer att ingå i ett arbetslag på sju personer.

Om dig
Vi söker nu dig som är utbildad förskollärare.

Det är meriterande, men inte ett krav för tjänsten, att du har erfarenhet av relationellt lärande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du initiativrik och har en förmåga att möta människor med kärlek, omsorg och professionalitet. Du är van att möta olika människor och ser olikheter som en potential för lärande. Du gillar att arbeta tillsammans med andra och ser kollegialt lärande som en förutsättning för ditt yrke.

Vi utgår från att du är medlem i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värdegrund.Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar och ett kansli. Svenska kyrkan i Umeå driver sedan januari 2012 förskolan Prästkragen på Ålidhem och sedan 2016 förskolan Sandalen.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Diakon / diakoniassistent till Tegs församling

Diakon
Läs mer Maj 25
I tjänsten kommer du att samarbeta med präster, pedagoger, musiker och diakoner i arbetslaget och församlingen.

Exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter är att:
• Leda samlingar för äldre och andakter på äldreboenden
• Möta människor i samtal och/eller med behov av ekonomiskt stöd
• Medverka i gudstjänster, exempelvis sinnesrogudstjänst
• Göra hembesök
• Medverka i 12-stegs andlighet
• Medverka i utveckling av Tegs församlings diakonala arbete


Är du vigd diakon eller har liknande erfarenheter och vill pröva på diakoniyrket? Vi söker nu dig som vill vara en del av vårt engagerade arbetslag på Teg!

Om Tegs församling
Tegs församling har ca 13 000 medlemmar och omfattar även Böleäng, Röbäck och Yttersjö. Inom Tegs församling finns mycket kreativitet och många sammanhang, allt från bebiscafé till pensionärsträffar. Du är en viktig del i ett arbetslag som delar mycket glädje och tillsammans driver och utvecklar arbetet i Tegs församling.

Om dig
Vi söker dig som är vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning eller har liknande kompetens.

Arbetet innebär mycket kontakter med andra människor och det är därför viktigt att du som söker har goda sociala färdigheter och förmåga till organisering och ledarskap.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Två medarbetare till ungdomsenheten , Umeå stadsförsamling

Ungdomsledare
Läs mer Maj 25
I arbetsuppgifterna ingår att:

• Ansvara för konfirmandgrupper
• Leda olika ungdomsgrupper
• Driva och utveckla ledarutbildning
• Delta i arbetet med våra gudstjänster
• Möta unga människor i enskilda samtal


Är du pedagog, musiker, präst eller diakon och älskar att möta ungdomar? Tror du att unga människor kan och vill göra skillnad? Vill du vara en del i ett arbetslag som jobbar i team med gemensamt fokus? Hoppas du blir nyfiken och vill veta mer!

Om Ungdomsenheten
Umeå stadsförsamling har drygt 50 anställda fördelade på sex enheter, där Ungdomsenheten är en av dessa. Vi i Ungdomsenheten är ett kreativt arbetslag på sex personer som bär ansvaret för att driva ungdomsarbetet i Umeå stadsförsamling, samt tillsammans med pastoratets fem övriga församlingar, driva och utveckla vårt arbete med konfirmander. Vi åker ofta på läger då vi tror att vi har bättre förutsättningar att mötas och växa tillsammans som människor och i vår tro när vi får dela livet med varandra. Under somrarna är vi på konfirmationsläger på Norrbyskär med många konfirmander. Arbetet med unga ledare är A och O och vi har en stor ledarutbildning med många engagerade ungdomar. Vi möter också många ungdomar på olika ungdomskvällar, i enskilda samtal, i samverkan med andra organisationer, i gudstjänstlivet och på vårt gemensamma kontor.

Om dig
Vi söker dig som har arbetat i församling och brinner för att arbeta med ungdomar.

Du är en trygg person som gärna reflekterar om tro och liv tillsammans med ungdomar, som trivs bra både i lek och i det nära, ibland svåra, samtalet. Vi tror att du vill vara en del av ett team med gemensamt ansvar, att du är kreativ, modig och att ditt hjärta klappar starkt för unga människor.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Det är meriterande att du har en utbildning inom något av Svenska kyrkans fyra profilyrken; pedagog, diakon, musiker eller präst. Vi ser gärna att du som söker har körkort men det är inte ett krav för tjänsten. Vi ser att personliga egenskaper är särskilt viktiga i arbetet med ungdomar och kommer därför lägga stor vikt vid personlig lämplighet i urvalet av kandidater.Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. I församlingen finns fyra kyrkor: Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan samt Ersmarkskyrkan som är en samarbetskyrka. Församlingen omfattar både Umeås stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Administratör till Tegs församling

Administrativ assistent
Läs mer Apr 10
Umeå pastorats administrativa enhet är en stödjande enhet med tio medarbetare, varav fyra arbetar på pastoratskansliet med bokning av kyrkliga handlingar samt övrig personal- och medlemsadministration, och sex medarbetare som jobbar som administratörer vid våra olika församlingar, där Du blir en av dem. Tegs församling har ca 13 000 medlemmar och omfattar även Böleäng, Röbäck och Yttersjö. Som administratör i församling arbetar du nära församlingsherden och övriga medarbetare och medlemmar i församlingen med informationsskapande, sammanställning av underlag, scheman, planering, ekonomirapporter mm. Du arbetar även nära församlingsrådet i din roll som sekreterare.

I tjänsten ingår bland annat att:

• Vara sekreterare i församlingsrådet, ledningsgruppen och kommittéer. Det innefattar såväl att skriva kallelser och protokoll som praktiska förberedelser.
• Bistå församlingsherden med förberedda underlag och löpande personaladministration.
• Skapa informationsuppdrag som att sammanställa information till månadsblad och affischer, uppdatera webbsidor externt och internt.
• Arbeta med verksamhetsplan, budget och attestering av fakturor.
• Göra inköp av kontorsmaterial mm.
• Uppdatera register och statistik.
• Viss tjänstgöring i den centrala administrativa enheten på pastoratskansliet
• Tillsammans med hela administrativa enheten arbeta för ett utvecklande av rutiner och gemensamma arbetssätt.


Svenska kyrkan i Umeå söker en administratör med uppgift att ge stöd till anställda och förtroendevalda och att självständigt ansvara för administrativa rutiner. Du kommer att ingå i Umeå pastorats gemensamma administrativa enhet, och ha din arbetsplats i Tegs församling.

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi eller administration och arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering. Du har goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande, men inte ett krav för tjänsten, om du har arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering med anknytning till kyrkans verksamhet. Det är även meriterande om du är van att arbeta med andra datorprogram för webbpublicering och ekonomihantering.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som Administratör hos oss. Som person är du strukturerad och gillar att ha ordning och reda. Du är positiv och serviceinriktad och trivs med att arbeta såväl självständigt som att samarbeta med andra.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och att du delar Svenska kyrkans värdegrund.Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. www.svenskakyrkan.se/umea

Ansök nu

Administratör till Ålidhems församling

Administrativ assistent
Läs mer Apr 6
Umeå pastorats administrativa enhet är en stödjande enhet med tio medarbetare, varav fyra arbetar på pastoratskansliet med bokning av kyrkliga handlingar samt övrig personal- och medlemsadministration, och sex medarbetare som jobbar som administratörer vid våra olika församlingar, där Du blir en av dem. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar och omfattar bl a även Kyrkstugan, Tomtebo, kyrka på Campus. Som administratör i församling arbetar du nära församlingsherden och övriga medarbetare och medlemmar i församlingen med informationsskapande, sammanställning av underlag, scheman, planering, ekonomirapporter mm. Du arbetar även nära församlingsrådet i din roll som sekreterare.

I tjänsten ingår bland annat att:

• Vara sekreterare i församlingsrådet, ledningsgruppen och kommittéer. Det innefattar såväl att skriva kallelser och protokoll som praktiska förberedelser.
• Bistå församlingsherden med förberedda underlag och löpande personaladministration.
• Skapa informationsuppdrag som att sammanställa information till månadsblad och affischer, uppdatera webbsidor externt och internt.
• Arbeta med verksamhetsplan, budget och attestering av fakturor.
• Göra inköp av kontorsmaterial mm.
• Uppdatera register och statistik.
• Viss tjänstgöring i den centrala administrativa enheten på pastoratskansliet
• Tillsammans med hela administrativa enheten arbeta för ett utvecklande av rutiner och gemensamma arbetssätt.


Svenska kyrkan i Umeå söker en administratör med uppgift att ge stöd till anställda och förtroendevalda och att självständigt ansvara för administrativa rutiner. Du kommer att ingå i Umeå pastorats gemensamma administrativa enhet, och ha din arbetsplats i Ålidhems församling.

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi eller administration och arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering. Du har goda kunskaper i Officepaketet.

Det är meriterande, men inte ett krav för tjänsten, om du har arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering med anknytning till kyrkans verksamhet. Det är även meriterande om du är van att arbeta med andra datorprogram för webbpublicering och ekonomihantering.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som Administratör hos oss. Som person är du strukturerad och gillar att ha ordning och reda. Du är positiv och serviceinriktad och trivs med att arbeta såväl självständigt som att samarbeta med andra.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och att du delar Svenska kyrkans värdegrund.Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. www.svenskakyrkan.se/umea

Ansök nu

Församlingspedagog Vik 80%

Församlingspedagog
Läs mer Mar 29
I tjänsten som församlingspedagog ingår att:

• Ansvara för gruppverksamhet för barn och familjer tillsammans med andra pedagoger
• Kontakt med och handledning av ideella
• Tillsammans med andra planera och genomföra samlingar och gudstjänster för små och stora


Är du församlingspedagog eller har likvärdig pedagogisk kompetens? Har du intresse och förmåga att möta livets stora frågor tillsammans med människor i olika åldrar? Nu har vi en tjänst för dig!

Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog eller har likvärdig pedagogisk kompetens.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Vi ser det även som positivt om du tidigare arbetat inom Svenska kyrkan eller en liknande organisation men det är inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som församlingspedagog hos oss. Som person är du öppen i mötet med andra och van att arbeta självständigt. Vi ser även att du har förmåga att tillsammans med människor i olika åldrar reflektera över och möta livets stora frågor.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund.Umeå Maria församling är en av sex församlingar i Umeå pastorat. Mariakyrkan är den enda kyrkan i församlingen. I kyrkan finns ändamålsenliga lokaler för olika typer av verksamhet inriktat mot: barn och familj, unga, daglediga, körer, keramikverkstad, skapande verksamhet samt samtalsgrupper. Vårt arbetslag på Mariakyrkan består av 15 medarbetare där det finns utrymme för många kreativa uttryck för kristen tro.

Vi söker nu dig som vill vikariera för en av våra medarbetare som går på föräldraledighet under hösten. Du blir en del av vårt arbetslag som tillsammans har ansvar för en god verksamhet och miljö i Mariakyrkan och uppdraget att vara kyrka på Marieområdet.

Ansök nu

Diakon till Ungdomsenheten Umeå stads församling

Församlingsdiakon
Läs mer Mar 29
Du är en viktig del i ett team som tillsammans driver och utvecklar konfirmand och ungdomsarbetet i församlingen. Som diakon i ungdomsenheten bär du ett särskilt ansvar för att de diakonala perspektiven ska vara levande i våra olika sammanhang.

Exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter är att:
* Ansvara för konfirmandgrupper
* Leda olika ungdomsgrupper
* Driva och utveckla ledarutbildning
* Delta i arbetet med våra gudstjänster
* Möta unga människor i enskilda samtal

Är du diakon och älskar att möta ungdomar? Tror du att unga människor kan och vill göra skillnad? Vill du vara en del i ett arbetslag som jobbar i team med gemensamt fokus? Hoppas du blir nyfiken och vill veta mer!

Vi söker dig som är vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning.

Vi tror att du är en trygg person som gärna reflekterar om tro och liv tillsammans med ungdomar, som trivs bra både i lek och i det nära, ibland svåra samtalet. Vi tror att du vill vara en del av ett team med gemensamt ansvar, att du är kreativ, modig och att ditt hjärta klappar starkt för unga människor.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Det är önskvärt att du som söker har körkort men det är inte ett krav för tjänsten.

Om Ungdomsenheten

Umeå stadsförsamling har drygt 50 anställda fördelade på sex enheter, där Ungdomsenheten är en av dessa. Vi i Ungdomsenheten är ett kreativt arbetslag på sex personer som tillsammans bär ansvaret för att driva och utveckla konfirmand- och ungdomsarbetet i Umeå stadsförsamling. Vi åker ofta på läger då vi tror att vi har bättre förutsättningar att mötas och växa tillsammans som människor och i vår tro när vi får dela livet med varandra. Under somrarna är vi på konfirmationsläger på Norrbyskär med många konfirmander. Arbetet med unga ledare är A och O och vi har en stor ledarutbildning med många engagerade ungdomar. Vi möter också många ungdomar på olika ungdomskvällar, i enskilda samtal, i samverkan med andra organisationer, i gudstjänstlivet och på vårt gemensamma kontor.

Ansök nu

Präst Tomtebo , Ålidhems församling

Komminister
Läs mer Mar 23

Du kommer att vara en del av arbetslaget på Tomtebo tillsammans med diakoner, pedagoger och musiker. I tjänsten ingår att vara arbetsledare för Tomteboenheten och du kommer ingå i församlingsherdens ledningsgrupp. Som präst kommer du också att arbeta med konfirmander och kyrkliga handlingar i hela pastoratet.

Är du prästvigd i Svenska kyrkan och vill vara med och bygga upp en kyrklig verksamhet i en växande stadsdel? Vi hoppas att du vill läsa vidare om denna spännande tjänst!

Tomtebo är ett av Umeås mest expansiva områden. Ålidhems församling bedriver redan idag verksamhet på Tomtebo, men vi vill förstärka arbetslaget ytterligare. Vi söker därför dig som vill vara med i arbetet att fortsätta bygga församling på Tomtebo.

Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Du har arbetat som präst och har även erfarenhet av ledaruppdrag.

Det är meriterande om du har erfarenhet av utvecklingsarbete då vi står i ett expansivt skede där pastoratet vill bygga en kyrka och därmed synliggöra vårt församlingsarbete i den del av Umeå som Tomtebo utgör.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, har förmåga till nytänkande och ett intresse för ledarskap.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Kyrkomusiker Tomtebo , Ålidhems församling

Kantor
Läs mer Mar 23

Du kommer att vara en del av arbetslaget på Tomtebo tillsammans med präster, diakoner och pedagoger. I tjänsten som kyrkomusiker kommer du bland annat att ansvara för musik vid gudstjänster och bedriva körarbete med såväl barn som vuxna. Det förväntas att du vill vara med i utvecklingen av musiklivet i den del av Ålidhems församling som Tomtebo utgör.

Är du utbildad kyrkomusiker och har erfarenhet av att arbeta som musiker i församling? Vill du vara med och bygga upp en kyrklig verksamhet i en växande stadsdel? Vi hoppas att du vill läsa vidare om denna spännande tjänst!

Tomtebo är ett av Umeås mest expansiva områden. Ålidhems församling bedriver redan idag verksamhet på Tomtebo, men vi vill förstärka arbetslaget ytterligare. Vi söker därför dig som vill vara med i arbetet att fortsätta bygga församling på Tomtebo.

Vi söker dig som är utbildad kantor eller liknande och har erfarenhet av att arbeta som musiker i församling.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som kyrkomusiker hos oss. Som person är du flexibel, tycker om att arbeta i team och är intresserad av nytänkande då arbetet kommer att innebära mycket utvecklingsarbete.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Administrativ assistent till kyrkogårdsförvaltningen

Administrativ assistent
Läs mer Apr 3
I arbetsuppgifterna ingår bland annat:

• Handläggning av begravningsärenden och gravskötselbeställningar
• Registreringsarbete i våra gemensamma system
• Att svara på frågor som kommer via besökare, telefon och e-post
• Samordning av arbete inom kyrkogårdsförvaltningen


Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå söker dig som vill ingå i ett arbetslag som arbetar med administration och service inom begravningsverksamheten.

Vi söker dig som:

• Uttrycker dig väl i tal och skrift
• Är van att arbeta med dator som verktyg
• Har lätt för att lära dig nya datasystem

Det är meriterande om du har:

• erfarenhet av att hjälpa kunder via telefon
• erfarenhet av orderhantering/beställningar
• minst ett års dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete.
… men det är inte ett krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som administrativ assistent. Som person är du noggrann och har ett gott ordningssinne. Du har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra.


Svenska kyrkan i Umeå sköter på statens uppdrag begravningsverksamheten i Umeå pastorat. I vårt förvaltningsområde ingår Norra kyrkogården, Västra kyrkogården, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö kyrkogård. På Norra kyrkogården finns även vårt krematorium. Förvaltningen har cirka 20 helårsanställda, och under sommarsäsongen ytterligare ett sjuttiotal säsongsanställda.

Ansök nu

Församlingsherde , Umeå landsförsamling

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Mar 2
Som församlingsherde i Umeå landsförsamling kommer du i nära samverkan med församlingsrådet att leda det fortsatta arbetet i församlingen tillsammans med anställda och ideella.

Under de senaste åren har arbetet i församlingen präglats av diakonala utmaningar i samband med den stora flyktingvågen 2015 och den ökande andel EU-migranter som sökt sig till vårt samhälle. I arbetet finns utvecklingsmöjligheter inom flera olika inriktningar, men vi vill särskilt betona vikten av att utveckla arbetet med ungdomar.

Som församlingsherde i Umeå landsförsamling får du också ett ansvar att ta en aktiv del i ledningsmötet för Umeå pastorat. Här finns stora möjligheter att bidra med sin kompetens och utveckla församlingslivet på flera plan.

Vill du vara med och utveckla församlingslivet i ett av Umeås mest expansiva områden? Är du präst och nyfiken på nästa ledaruppdrag? Vi hoppas att du vill läsa vidare och blir intresserad av att veta mer om denna spännande tjänst.

Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har flerårig erfarenhet av arbetsledning i kyrklig kontext. Vi förutsätter att du som söker ser positivt på ett nära samarbete med EFS.

Det är meriterande om du har erfarenhet av församlingsutveckling, och om du gått fördjupande utbildning inom chefs- och ledarskap men det är inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i din roll som församlingsherde. Vi söker därför en person som är trygg och strukturerad men också drivande i sitt uppdrag.

Umeå landsförsamling finns i ett expansivt område med mycket barnfamiljer. Församlingen flyttade under 2017 in i nya fina lokaler och är inne i en fas av förnyelse och utveckling. Arbetslaget består av 17 medarbetare som du kan se via annonsen på vår hemsida.

I församlingen finns två kyrkor, Backens kyrka och Grisbackakyrkan. Backens kyrka är en av Västerbottens äldsta kyrkor och den första kyrkan på platsen byggdes i början av 1500-talet. Grisbackakyrkan är en samarbetskyrka tillsammans med EFS och bedriver ett rikt och livaktigt barn- och ungdomsarbete.

Umeå – En attraktiv stad som vill mer
Umeå är en framgångsrik och levande universitetsstad som vuxit mer än de flesta andra svenska städer under 2000-talet. Atmosfären är öppen och präglas av nytänkande och en vilja att vara en så attraktiv plats som möjligt, både för befintliga och nyinflyttade invånare. Det märks inte minst genom det stora kulturutbudet och det utvecklade samarbetet mellan näringslivet och Umeå kommun.

Ansök nu

Församlingsherde , Tavelsjö församling

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Mar 2
Som församlingsherde i Tavelsjö församling kommer du i nära samverkan med församlingsrådet att leda det fortsatta arbetet i församlingen tillsammans med anställda och ideella.

Då Tavelsjö församling är ett sammanhållet arbetslag så finns en positiv anda av att hjälpas åt utifrån behov, oavsett roll och kompetens. Som präst får du ett särskilt ansvar att arbeta med att utveckla våra gudstjänster då gudstjänstlivet har sina utmaningar. Som församlingsherde i Tavelsjö får du också ett ansvar att ta en aktiv del i ledningsmötet för Umeå pastorat. Här finns stora möjligheter att bidra med sin kompetens och utveckla församlingslivet på flera plan.

Vill du vara med och utveckla församlingslivet i ett av Umeås mest attraktiva områden en bit utanför staden? Är du präst och nyfiken på ett ledaruppdrag? Vi hoppas att du är nyfiken och vill veta mera om denna intressanta tjänst.

Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och är intresserad av att fortsätta leda förnyelsearbetet i Tavelsjö församling.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbetsledning, och om du gått fördjupande utbildning inom chefs- och ledarskap men det är inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas att i din roll som församlingsherde. Vi söker därför en person som är utvecklingsorienterad och lyhörd, och samtidigt drivande i sitt uppdrag.

Tavelsjö ligger ca. 30 km nordväst om Umeå och församlingen präglas av en levande landsbygd och ett stort engagemang i bygden. Församlingen i Tavelsjö har en självklar plats i samhället genom ett nära och mångårigt samarbete med föreningar och övriga aktörer i samhället. Arbetslaget består av sju medarbetare och präglas av en kreativ stämning och ett engagemang att utveckla verksamheten på olika sätt.

Tavelsjö kyrka ligger vackert till med utsikt över Tavelsjön och inom församlingen finns även Kyrkans lägergård med kapell som nyttjas flitigt till både läger, retreater, dop och bröllop. Kapellet är inte minst känt från många TV-gudstjänster.

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare med inriktning arbetsledning

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Mar 2
Tjänsten innebär sedvanligt kyrkogårdsarbete med utökat ansvarsområde. Du kommer vid semestrar leda och fördela arbetet på norra/västra arbetsområdet inom Svenska kyrkan i Umeå.

Arbetet kommer periodvis innebära ansvar för visst administrativt arbete i form av exempelvis inköp, fakturor och personalrapportering men till största delen arbetar du med praktiskt arbete i arbetslaget.

Som kyrkogårdsarbetare kommer du att arbeta med förekommande arbetsuppgifter på en kyrkogård såsom vård och underhåll av gröna miljöer, gravgrävning, tjänstgöring vid begravningar, underhåll och skötsel av maskiner samt montering av gravstenar. Inomhusstädning och fastighetsvård kan också förekomma samt arbete i krematoriet. Du kommer även ha kontakt med anhöriga som ska se ut en grav, så kallad gravvisning. Helgarbete förekommer. Det är av värde att ha god fysik med tanke på att arbetet tidvis är fysiskt krävande.

Vill du ha ett meningsfullt och varierande arbete där du får arbeta utomhus? Har du ett intresse för att utvecklas och ta ansvar? Vi söker nu en kyrkogårdsarbetare med inriktning arbetsledning som vid kyrkogårdsföreståndarens frånvaro kan leda och fördela arbetet på norra/västra kyrkogårdens arbetsområde i Svenska kyrkan i Umeå.

Vi söker dig som:
Har gymnasiekompetens med kunskap och erfarenhet av grönyte- och trädgårdsskötsel. Du har datavana samt god förmåga att kommunicera i tal och skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Det är meriterande om du har:

* utbildning med trädgårdsinriktning
* erfarenhet av kyrkogårdsarbete
* erfarenhet av arbetsledning
* förarbevis för hjullastare

… men det är inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som kyrkogårdsarbetare. Som person är du lyhörd, positiv och noggrann. Du trivs med att ingå i ett arbetslag såväl som med att arbeta självständigt. Dina sociala färdigheter är av vikt då arbetet innebär att du kommer möta människor i sorg.

Svenska kyrkan i Umeå ansvarar för begravningsverksamheten i Umeå. I kyrkogårdsförvaltningen ingår Norra kyrkogården, Västra kyrkogården, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö kyrkogård. På Norra kyrkogården finns även vårt krematorium. Kyrkogårdsförvaltningen har cirka 20 helårsanställda och under sommarsäsongen ytterligare ett sjuttiotal säsongsanställda.

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare till Backens arbetsområde

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Mar 2
Som kyrkogårdsarbetare kommer du att arbeta på Backens arbetsområde (Backens, Röbäcks och Tavelsjö kyrkogårdar) med förekommande arbetsuppgifter på en kyrkogård såsom vård och underhåll av gröna miljöer, gravgrävning, tjänstgöring vid begravningar, underhåll och skötsel av maskiner samt montering av gravstenar. Inomhusstädning och fastighetsvård kan också förkomma samt arbete i krematoriet. Viss administration ingår också i arbetsuppgifterna. Helgarbete förekommer. Under sommarhalvåret ingår att handleda säsongsanställda. Det är av värde att ha en god fysik med tanke på att arbetet tidvis är fysiskt krävande. Vi förväntar oss att du är intresserad av att utvecklas och ta dig an ett större ansvarsområde med tiden.

Vill du ha ett meningsfullt och varierande arbete där du får arbeta utomhus? Vill du ha en tjänst där du kan utvecklas och ta större ansvar? Vi söker nu en Kyrkogårdsarbetare till Backens arbetsområde inom Svenska kyrkan i Umeå.

Vi söker dig som:
Har gymnasiekompetens och erfarenhet av grönyte- och trädgårdsskötsel. Du har datavana samt god förmåga att kommunicera i tal och skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Det är meriterande om du har:

* utbildning med trädgårdsinriktning
* erfarenhet av kyrkogårdsarbete eller motsvarande arbetslivserfarenhet
* erfarenhet av arbetsledning
* förarbevis för hjullastare

… men det är inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som kyrkogårdsarbetare. Som person är du lyhörd, positiv och noggrann. Du trivs med att ingå i ett arbetslag såväl som med att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har goda ledaregenskaper och tycker om att motivera andra människor. Dina sociala färdigheter är av vikt då arbetet innebär att du kommer möta människor i sorg.

Svenska kyrkan i Umeå ansvarar för begravningsverksamheten i Umeå. I kyrkogårdsförvaltningen ingår Norra kyrkogården, Västra kyrkogården, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö kyrkogård. På Norra kyrkogården finns även vårt krematorium. Kyrkogårdsförvaltningen har cirka 20 helårsanställda och under sommarsäsongen ytterligare ett sjuttiotal säsongsanställda.

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare med inriktning arbetsledning

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Mar 2
Tjänsten innebär sedvanligt kyrkogårdsarbete med utökat ansvarsområde. Du kommer periodvis att i samrådan med kyrkogårdsföreståndaren, leda och fördela arbetet på Backens arbetsområde (Backens, Röbäcks och Tavelsjö kyrkogårdar) inom Umeå pastorat. Arbetet kommer också innebära ansvar för visst administrativt arbete i form av exempelvis inköp, fakturor och personalrapportering. Du kommer även delta i det praktiska arbetet tillsammans med arbetslaget.

Som kyrkogårdsarbetare kommer du att arbeta med förekommande arbetsuppgifter på en kyrkogård såsom vård och underhåll av gröna miljöer, gravgrävning, tjänstgöring vid begravningar, underhåll och skötsel av maskiner samt montering av gravstenar. Inomhusstädning och fastighetsvård kan också förekomma samt arbete i krematoriet. Du kommer även ha kontakt med anhöriga som ska se ut en grav, så kallad gravvisning. Helgarbete förekommer. Det är av värde att ha god fysik med tanke på att arbetet tidvis är fysiskt krävande.

Vill du ha ett meningsfullt och varierande arbete där du får arbeta utomhus? Har du ett intresse för att utvecklas och ta ansvar? Vi söker nu en Kyrkogårdsarbetare med inriktning arbetsledning som vid kyrkogårdsföreståndarens frånvaro kan leda och fördela arbetet på Backens arbetsområde inom Svenska kyrkan i Umeå.

Vi söker dig som:

Har gymnasiekompetens med trädgårdsinriktning och erfarenhet av kyrkogårdsarbete och arbetsledning. Du har datavana samt god förmåga att kommunicera i tal och skrift. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Det är meriterande om du har:

* förarbevis för hjullastare

… men det är inget krav för tjänsten.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som kyrkogårdsarbetare. Som person är du lyhörd, positiv och noggrann. Du trivs med att ingå i ett arbetslag såväl som med att arbeta självständigt. Vi ser gärna att du har goda ledaregenskaper och tycker om att motivera andra människor. Dina sociala färdigheter är av vikt då arbetet innebär att du kommer möta människor i sorg.

Svenska kyrkan i Umeå ansvarar för begravningsverksamheten i Umeå. I kyrkogårdsförvaltningen ingår Norra kyrkogården, Västra kyrkogården, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö kyrkogård. På Norra kyrkogården finns även vårt krematorium. Kyrkogårdsförvaltningen har cirka 20 helårsanställda och under sommarsäsongen ytterligare ett sjuttiotal säsongsanställda.

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Musikpedagog Ersbodakyrkan

Musikpedagog/Musiklärare
Läs mer Jan 25
Ersbodakyrkan har i dagsläget en barn- och ungdomsverksamhet som sträcker sig över åldrarna 0-16 år med verksamheter som t ex öppen förskola, barnkör, låg- och mellanstadiegrupper och fritidsgård i samverkan med kommunen. Vi har ett väl upparbetat samarbete med skolorna som bl a innebär vandringar och samlingar i kyrkan. I vår strävan att utveckla vår barn- och familjeverksamhet ser vi att musiken och sången är en allt viktigare resurs.

Vi söker därför en musikpedagog med uppgift att forma och utveckla en musik- och körverksamhet för barn, yngre ungdomar och familjer. I tjänsten ingår även arbetsuppgifter som inte är direkt kopplat till sång och musik.


Vi söker dig som:
· Är utbildad musiklärare, rytmikpedagog eller har annan musikpedagogisk kompetens.
· Har erfarenhet av, och tycker om att jobba med, barn, yngre ungdomar och deras föräldrar.
· Tillsammans med Ersbodakyrkans arbetslag och ideella vill utveckla arbetet som helhet i Ersbodakyrkan, särskilt det musikaliska och pedagogiska arbetet.
· Vill verka för att barn och ungdomar känner sig hemma i gudstjänsten.
· Gärna samverkar med andra aktörer i samhället.
· Stimuleras av att söka nya vägar att vara kyrka.
· Är genuint intresserad av människor och vill vara med i arbetet med att bygga mötesplatser och skapa goda relationer.

Då arbetslaget till övervägande del består av kvinnor ser vi gärna manliga sökande. Erfarenhet av församlingsarbete är värdefullt. Att du är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans tro och värderingar är en självklarhet.

Tjänsten är tillsvidareanställning på heltid. I tjänsten ingår viss del arbete på kvällar och helger, samt läger.

Det finns stora möjligheter att forma sitt arbete och vara med och utveckla vår verksamhet. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet. Tillträde i maj/juni 2018 eller enligt överenskommelse.Ersbodakyrkan
En stadsdelskyrka i Umeå stadsförsamling. Ersboda, som har ca 8000 invånare, är ett mångkulturellt område. Förutom gudstjänster och ett stort diakonalt arbete spänner Ersbodakyrkans verksamhet över allt från bibelsamtalsgrupper och konstutställningar till språkkafé och läxhjälp. Vi prioriterar den dagliga bönen varför vi har gemensamma bönesamlingar under veckan.

Ansök nu

Härbärgesvärd

Bovärd/Fastighetsvärd/Husvärd
Läs mer Jan 26
I ditt arbete kommer du att ta emot och hälsa välkommen samt hjälpa nattgästerna med praktiska frågor. På morgonen kommer du hjälpa till vid eventuella frågor och därefter låsa efter de sista gästerna. Du kommer även fungera som en länk mellan eu-migranterna, myndigheter och sjukvård.


Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. Det är meriterande om du kan spanska, engelska eller rumänska. Vi ser det som självklart att du delar kyrkans värderingar och syn på alla människors lika värde.

Svenska kyrkan är både en professionell arbetsorganisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt. Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.
Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.

Ansök nu

Resursstöd i grupp med barn i behov av särskilt stöd

Barnskötare
Läs mer Jan 25
Förskolan har en kristen värdegrund och vill sätta barn och familj, förskolans läroplan och hållbart lärande i fokus. Vi lägger mycket tid på de personliga relationerna och sätter alltid barnen i det främsta rummet. Som resurs arbetar du utifrån aktuella styrdokument, planerar, genomför, dokumenterar och utvecklar den pedagogiska verksamheten tillsammans med resten av arbetslaget. Du arbetar för att skapa en trygg, rolig och lärorik förskola.


Vi söker dig som:

* Är utbildad barnskötare eller har relevant erfarenhet av yrket.
* Har vana att arbeta med barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
* Kan tecken som stöd och har vana att jobba med bildstöd
* Aktivt vill jobba för att hålla hög kvalitet på verksamheten.
* Har lätt att samarbeta med andra och beredd att ta till dig av handledning från ansvarspedagog
* Har ett starkt engagemang för att möta människor med kärlek, omsorg och professionalitet.
* Klarar ett jobb som är fysiskt krävande.

Vi förutsätter att du som söker är medlem i Svenska kyrkan och delar kyrkans tro och värderingar.

Förskolan Prästkragen ligger ett stenkast ifrån Ålidhems Centrum med närhet till park och grönområden. Förskolan består av en avdelningar med 15 barn mellan ett och fem år.

Svenska kyrkan är både en professionell arbetsorganisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt. Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.

Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.

Svenska kyrkan i Umeå driver sedan januari 2012 förskolan Prästkragen på Ålidhem och sedan 2016 förskolan Sandalen på Haga. Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea/forskola

Ansök nu

Samordnare för Mötesplats

Konsulent på stifts-/nationell nivå
Läs mer Okt 22

Sommarjobbare i Kyrkstugan

Servitör/Servitris, kafé och konditori
Läs mer Mar 12