Skatteverket jobb i Umeå

Hitta lediga jobb hos Skatteverket i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Umeå.

Kravanalytiker

Kravanalytiker
Läs mer Dec 1
Vill du använda ditt driv och dina erfarenheter av att arbeta med kravfångst och kravanalys? Du är ambitiös och inte rädd för att kliva in i nya områden för att identifiera och tydliggöra förmågor och behov.

Hos oss är du en del av vårt agila tåg och vår förnyelse resa, som bidrar till samhällsnyttan och skapar värde för våra kunder. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med kravfångst tillsammans med Produktägare och utvecklingsteam där ni tillsammans säkerställer att vi bygger rätt saker utifrån behov och regelverk. I nära samverkan med verksamheten levererar ni färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med olika team och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet har ställt om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och bidrar till att förändringsresan fortsätter. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter där omvärldsbevakning och externa och interna kontakter med våra kunder ingår.

Hos oss jobbar du med krav och analys och bidrar till vår förnyelseresa som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen, med placering i Umeå där vi är över 120 medarbetare. I det här jobbet har du möjlighet att jobba delvis hemifrån.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/omoss/jobbahososs/arbetsplatsenochkollegorna/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html.

I det här jobbet ska du:

- vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation 
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar 
- agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
- ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
- ha förmågan och viljan att lära dig nya saker
- vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar kunna kommunicera på svenska

Du ska även ha:

- eftergymnasial utbildning inom it eller aktuell/ flerårig arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig
- flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom krav, kravhantering och kravanalys. 

Bra att veta


Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Sektionschef inom allvarligt skatteundandragande, Umeå eller Skellefteå

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 24
Hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap för att skapa samhällsnytta.

Du har en viktig roll i vår fortsatta utveckling. Var med och gör samhället möjligt.

Om jobbet
Som chef och ledare på Skatteverket ser du till helheten, skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa resultat, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag. I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga och arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du blir chef för en skattesektion 2 på enhet 41 på Skatteavdelningen. Vi arbetar huvudsakligen med skrivbordsutredningar avseende oredovisade inkomster på fysiska personer inom allvarligt skatteundandragande. Vi jobbar även tillsammans med andra myndigheter, både direkt och indirekt. Arbetet på sektionen sker genom teambaserat arbetssätt. Du har personalansvar för sektionens medarbetare som över tid ligger på omkring 15 medarbetare. Du ingår i enhetens ledningsgrupp där du har ett stort ansvar tillsammans med dina kollegor för enhetens uppdrag och resultat. Du ger förutsättningar för ett hållbart arbetsliv för dina medarbetare. Din placeringsort kan vara Umeå eller Skellefteå.

Vår verksamhet är i ständig utveckling och förändring. Vi har en gemensam syn på hur ledarskapet bidrar till det, hur vi når resultat och främjar en förändringskultur. Som chef och ledare hos oss är du med och driver utveckling av både verksamhet och ledarskap. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
- ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
- ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
- kunna hantera och analysera informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa och förmedla information
- ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom Skatteverket
- aktuell erfarenhet av ledarskap, samordning eller projektledning. 

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av arbete inom beskattningsområdet på Skatteverket.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Systemutvecklare till en ny 24/7 plattform

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Nov 8
Nu expanderar vi i Umeå! Vi ska bygga upp helt nya utvecklingsteam för ett nytt verksamhetsområde inom SPAR.

Vill du använda din problemlösningsförmåga, din kreativitet samt få möjlighet att utvecklas, samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning. Vilket möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant och arbeta utforskande kring såväl arbetssätt som teknik. Nu drar vi igång arbetet med att bygga en riktig 24/7 plattform som verkligen är värd namnet! https://www.statenspersonadressregister.se/master/start/

Om jobbet


Du arbetar med systemutveckling i ett banbrytande projekt där ni tillsammans ansvarar för utvecklingen av Skatteverkets nya 24/7 plattform. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som att ta fram en robust arkitektur och verka för en säkerhetsmässigt stabil lösning. I nära samverkan med verksamheten levereras en plattform som förenklar för företag och privatpersoner via en hög tillgänglighet. Du arbetar både självständigt och tillsammans med ditt och andra agila team. Vi är alla lagspelare som är vana att bygga starka relationer och lösa komplexa problem tillsammans.

Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med moderna utvecklingsmiljöer och plattformar. Utveckling sker bl.a. i Java, Elasticsearch, Oracledatabas. Plattformen är containerbaserad med Kubernetes, Openshift, Rancher, Tekton, Jenkins, CMS-system, m.m.

Hos oss jobbar du med problemlösning, tar fram lösningsförslag och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. Det finns möjligheter att både jobba hemifrån och på kontoret. 

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen, med placering i Umeå där vi är ca 150 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation 
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar 
- agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
- ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
- ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
- kunna kommunicera på svenska.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 120p/180hp med en för tjänsten relevant inriktning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
- flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som systemutvecklare.

Det är önskvärt om du har erfarenhet av plattforms relaterad utveckling.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/omoss/jobbahososs.4.18e1b10334ebe8bc80004.htmlkan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Servicetjänsteman

Kontorsvaktmästare
Läs mer Sep 26
Tycker du om att ge service i kontorsmiljö? Att ta ansvar och ge det där lilla extra? Vi söker nu en medarbetare till Skatteverkets kontorsservice i Umeå.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet


Du erbjuder service i kontorsmiljö i form av arbetsuppgifter såsom arbetsplatsservice, lokalt teknikstöd, hantera felanmälningar, beställningar, hantering av behörigheteskort, tjänstebilshantering och godshantering med lyft. Med ditt serviceinriktade sätt och din önskan att leverera med kvalitet möter du våra interna och externa kunders olika behov. Du har sinne för detaljer, tar initiativ och känner ansvar för dina arbetsuppgifter och för verksamheten.
I arbetsuppgifterna ingår även viss posthantering, REK och paket.

Sektionen har verksamhet på flera orter vilket innebär att du vid behov kan behöva vara beredd på att åka till de andra orterna och då främst Örnsköldsvik, Lycksele och Skellefteå.
I Umeå arbetar ca 300 personer på Skatteverket/Kronofogden utlokaliserade på två olika kontor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara teamorienterad, men också kunna arbeta självständigt
- vara serviceinriktad med ett gott bemötande
- kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter och driva arbetsdagen framåt
- ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska. 
- kunna analysera informationsflöden, se samband och avgränsa. 

Du ska även ha:

- en avslutad 2- eller 3-årig gymnasial utbildning
- aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av service i kontorsmiljö
- B-körkort

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från liknande arbetsuppgifter på Skatteverket eller offentlig sektor. Det är också önskvärt att du har erfarenhet av att ge teknikstöd lokalt.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 9
Nu expanderar vi vårt kontor i Umeå! Vill du använda din problemlösningsförmåga, få möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning som möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket SAFe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar som GIT, Spring, Node.js, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, Java EE, Angular, React, JavaScript, Python (AI/ML) mfl.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen, med placering i Umeå där vi är ca 120 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation 
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar 
- agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
- ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande.
- ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
- kunna kommunicera på svenska.

Du ska även ha:

- aktuell och relevant eftergymnasial utbildning inom it, alternativt för tjänsten relevant
arbetslivserfarenhet
- flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som systemutvecklare. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

 

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Junior systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 9
Nu expanderar vi vårt kontor i Umeå! Vill du använda din problemlösningsförmåga, få möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning som möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar som GIT, Spring, Node.js, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, Java EE, Angular, React, JavaScript, Python (AI/ML) mfl.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen, med placering i Umeå där vi är ca 120 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring 
- vara lösningsorienterad och se helheten för att skapa förutsättningar för fler än dig själv
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa.

Du ska även ha:

- aktuell och relevant eftergymnasial utbildning inom it, alternativt för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet
- kunskap om systemutvecklingsspråket Java.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Systemarkitekt

Systemarkitekt
Läs mer Sep 1
Vill du vara med på Skatteverkets resa och bidra till den digitala transformationen för att underlätta vardagen för miljontals privatpersoner och företagare? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en del av den kreativa utmaningen och möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant när det gäller teknologier och utvecklingsmiljöer.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som systemarkitekt och del av Skatteverkets arkitekturstyrning är du en nyckelperson när dels målarkitektur ska implementeras, dels i det agila införandet. Skatteverket har infört SAFe som agilt ramverk, och du jobbar tillsammans med it- och verksamhetsarkitekter som en del av tågledningen inom en utvecklingsvärdeström. Du har kunskap om och intressen kring både legacy-teknik och den senaste tekniken, t ex mikrotjänster, container-teknik, digital tillgänglighet, samt erfarenhet från verksamhetsutveckling och agila arbetsmetoder.

Som systemarkitekt implementerar du arkitekturkoncept baserat på förmågor och du bidrar med att skapa nytta för verksamhet och kunder. Du rör dig obehindrat mellan strategiska, taktiska och operativa sammanhang samt mellan legacy-system och den senaste tekniken. Du får gärna ha en pedagogisk ådra där du kan förklara komplicerad information till olika sorters publik på ett enkelt sätt. Det är därför extra värdefullt om du har jobbat i en agil kontext med MVP-perspektiv under flera år. I jobbet ingår även att coacha teamen till att skapa hållbara, framtidssäkra lösningar baserade på containertjänster och mikroarkitektur.

Vår nya plattform innehåller en privat molnlösning, vi använder container-teknik och bygger mikrotjänster. Vi ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av Skatteverkets it-system. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden.

Vi värnar om en kultur där du får utveckla dig själv, lyfta andra och fördjupa din kunskap genom att dela med dig av den. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Din placeringsort är Umeå och där är vi ca 150 medarbetare på it-avdelningen.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar
- agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
- ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
- ha förmågan och vilan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställe om vid förändring 
- kunna kommunicera på svenska. 

Du ska även ha:

- högskoleutbildning inom relevant område, alternativt vara certifierad it-arkitekt
- flerårig (+3 år) erfarenhet i en roll som it-arkitekt, t.ex. som systemarkitekt, lösningsarkitekt, enterprisearkitekt, integrationsarkitekt, integrationsspecialist eller liknande aktuell erfarenhet av olika integrationsmönster och intresse av mikrotjänstarkitektur
- uppdaterad och aktuell programmeringskunskap inom ett eller flera språk såsom t.ex. Java
- aktuell erfarenhet av agil utveckling.

Det är önskvärt att du har arbetslivserfarenhet från en komplex miljö med många olika system och beroenden inom statlig myndighet. Det är även ett plus om du har erfarenhet av lean-agilt ledarskap och samarbete samt erfarenhet av att hålla i workshops eller prata inför åhörare.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Enterprisearkitekt

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 16
Vill du vara med på Skatteverkets resa och bidra till den digitala transformationen? Vi förstärker arkitekturområdet och söker nu en erfaren enterprisearkitekt med tidigare erfarenhet från snabbrörliga och komplexa it landskap.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som it-arkitekt och del av Skatteverkets arkitekturstyrning är du en nyckelperson i arbetet runt målarkitektur och den förflyttning Skatteverket gör mot en informationsdriven och digitaliserad verksamhet. Du jobbar framförallt mot folk- och fastighetsområdet men som EA har du ett helhetstänk och stöttar även andra områden med din kompetens.

Skatteverket använder SAFe som agilt ramverk där it, som en del av Skatteverkets verksamhet, arbetar tillsammans med de andra avdelningarna i agila utvecklingsvärdeströmmar. Du kommer att coacha lösningsarkitekter och utvecklingsteam så att de kan tillämpa och realisera målarkitektur och logisk arkitektur. Du är en del av folk- och fastighetsavdelningens arkitektteam där samtliga tio medlemmar ständigt rör sig mellan rollerna som enterprisearkitekt och systemarkitekt. Vi är en mix av it- och verksamhetsarkitekter spridda på fyra orter som trivs väldigt bra med att ständigt zooma in och zooma ut mellan enterprise- och systemarkitektur!

Du tar fram nya arkitekturkoncept baserat på verksamhetsförmågor och rekommenderar vad som skapar nytta för verksamhet och kunder. Du rör dig på en strategisk och taktisk nivå, men praktiskt arbete kan också vara att t ex bidra i till att definiera Minimal Viable Products.

Skatteverkets it-verksamhet och tekniska miljö är bred men vi förflyttar oss stegvis över till en modern, privat molnlösning, microservices och container teknik. Verksamhetsområdet är inne i en omfattande förnyelse där det finns möjlighet för dig att bidra till nya lösningar som möter dagens och framtidens krav från både verksamhet och våra kunders behov.

Skatteverkets it-avdelning är en av Sveriges största med närmare 1400 medarbetare som ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av Skatteverkets it-landskap. Du kommer tillhöra it-avdelningen på någon av våra sektioner i Umeå.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår  https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara resultatinriktad och se till både gruppens och din egen prestation
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och göra avgränsningar
- agera medvetet och professionellt utifrån en god självinsikt
- ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
- ha förmågan och viljan att lära dig nya saker, vara flexibel och kunna ställa om vid förändringar
- kunna utrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Du ska även ha:

-  eftergymnasial utbildning inom relevant område, alternativt dokumenterad flerårig aktuell erfarenhet av arbete inom it-området
- minst tre års aktuell och relevant erfarenhet av applikationsarkitektur på enterprisenivå i en stor komplex it-miljö
- aktuell erfarenhet av olika integrationsmönster och tjänstebaserad arkitektur
- flera års aktuell erfarenhet av att använda modeller för att analysera och dokumentera arkitektur
- minst tre års erfarenhet av att arbeta i en stor organisation
- aktuell erfarenhet av agil utveckling
- vana att leda och stötta andra arkitekter och ha erfarenhet av att leda workshops för verksamhetsmodellering.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

UX-designer

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Aug 17
Skatteverket fortsätter sin digitaliseringsresa för att underlätta vardagen för miljontals privatpersoner och företagare.

Till vår it-avdelning i Umeå söker vi nu en erfaren UX-designer som vill göra skillnad och skapa oöverträffade användarupplevelser av våra e-tjänster till nytta för hela samhället. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Vi möter medborgare och företag genom våra digitala e-tjänster, tex Preliminär inkomstdeklaration och Registrera företag. Att transformera vår komplexa verksamhet till enkla och effektiva lösningar för kunden är en del av den kreativa utmaningen och möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant när gäller arbetssätt, teknologier och utvecklingsmiljöer.

Som UX-designer hos oss arbetar du med och i våra utvecklingsteam och har till uppgift att utforma användarupplevelsen för de system och e-tjänster som vi utvecklar i tät samverkan med verksamheten och andra intressenter.

Som Ux-designer bidrar du med din kompetens och kunskap och utvecklar UX-arbetet inom Skatteverket. Du arbetar tillsammans med andra och sprider din kunskap till andra inom verksamheten. Du arbetar långsiktigt med kundinsikter, tekniska förutsättningar och att utveckla interaktion, koncept och flöden i våra digitala tjänster och omsätter det i tjänster som överträffar kundens behov och förväntningar.

Du kommer vara med i en spännande tid där Skatteverket gör stora förflyttningar – både tekniskt och i hur vi jobbar. Vår gemensamma arbetsmetodik är baserad på Scaled Agile Framework, SAFe. Vår utgångspunkt är att våra medarbetare under eget ansvar ska få möjligheten att utveckla sin kompetens på det sätt som passar individen, både genom utbildning och lärande i arbetet. Vi värnar om en kultur där man inte bara jobbar för att utveckla sig själv utan även för att lyfta andra och att fördjupa sin kunskap genom att dela med sig av den.

Det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid. Vi har flexibel arbetstid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag samt möjlighet till distansarbete. För oss är det viktigt att du trivs på arbetet; både med dina arbetsuppgifter, i ditt team och med övriga på kontoret.

Skatteverkets it-avdelning har närmare 1400 medarbetare, vilket innebär varierande arbetsuppgifter och spännande utmaningar även för dig som är erfaren i yrket. Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen i Umeå där vi är ca 120 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
- vara en person som tar ansvar och är strukturerad
- vara nyfiken, nytänkande och utvecklingsinriktad
- kommunicera på svenska i tal och skrift
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa.

Du ska även ha:

- aktuell och relevant eftergymnasial utbildning inom it, alternativt för tjänsten relevant
arbetslivserfarenhet
- flera års erfarenhet som UX-designer
- en UX-designportfölj, konkreta exempel som du medverkat i att utveckla
- god förståelse för innebörden av att arbeta i en miljö som tillämpar designsystem.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att jobba med tillgänglighetsfrågor och WCAG.

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsprov i rekryteringsprocessen kan förekomma.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Maj 6
Nu expanderar vi vårt kontor i Umeå! Vill du använda din problemlösningsförmåga, få möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning som möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar som GIT, Spring, Node.js, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, Java EE, Angular, React, JavaScript, Python (AI/ML) mfl.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen, med placering i Umeå där vi är ca 120 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring 
- vara lösningsorienterad och se helheten för att skapa förutsättningar för fler än dig själv
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa.

Du ska även ha:

- aktuell och relevant eftergymnasial utbildning inom it, alternativt för tjänsten relevant
arbetslivserfarenhet
- flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som systemutvecklare. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

UX-designer

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Maj 12
Skatteverket fortsätter sin digitaliseringsresa för att underlätta vardagen för miljontals privatpersoner och företagare.

Till vår it-avdelning i Umeå söker vi nu en erfaren UX-designer som vill göra skillnad och skapa oöverträffade användarupplevelser av våra e-tjänster till nytta för hela samhället. Var med och gör samhället möjligt!  

Om jobbet
Vi möter medborgare och företag genom våra digitala e-tjänster, tex Preliminär inkomstdeklaration och Registrera företag. Att transformera vår komplexa verksamhet till enkla och effektiva lösningar för kunden är en del av den kreativa utmaningen och möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant när gäller arbetssätt, teknologier och utvecklingsmiljöer.

Som UX-designer hos oss arbetar du med och i våra utvecklingsteam och har till uppgift att utforma användarupplevelsen för de system och e-tjänster som vi utvecklar i tät samverkan med verksamheten och andra intressenter.

Som Ux-designer bidrar du med din kompetens och kunskap och utvecklar UX-arbetet inom Skatteverket. Du arbetar tillsammans med andra och sprider din kunskap till andra inom verksamheten. Du arbetar långsiktigt med kundinsikter, tekniska förutsättningar och att utveckla interaktion, koncept och flöden i våra digitala tjänster och omsätter det i tjänster som överträffar kundens behov och förväntningar.

Du kommer vara med i en spännande tid där Skatteverket gör stora förflyttningar – både tekniskt och i hur vi jobbar. Vår gemensamma arbetsmetodik är baserad på Scaled Agile Framework, SAFe. Vår utgångspunkt är att våra medarbetare under eget ansvar ska få möjligheten att utveckla sin kompetens på det sätt som passar individen, både genom utbildning och lärande i arbetet. Vi värnar om en kultur där man inte bara jobbar för att utveckla sig själv utan även för att lyfta andra och att fördjupa sin kunskap genom att dela med sig av den.

Det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid. Vi har flexibel arbetstid, friskvårdstimme, friskvårdsbidrag samt möjlighet till distansarbete. För oss är det viktigt att du trivs på arbetet; både med dina arbetsuppgifter, i ditt team och med övriga på kontoret.  

Skatteverkets it-avdelning har närmare 1400 medarbetare, vilket innebär varierande arbetsuppgifter och spännande utmaningar även för dig som är erfaren i yrket. Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen i Umeå där vi är ca 120 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god samarbetsförmåga, vara hjälpsam och ha ett gott bemötande
- vara en person som tar ansvar och är strukturerad 
- vara nyfiken, nytänkande och utvecklingsinriktad
- kommunicera på svenska i tal och skrift
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa.

Du ska även ha:

- aktuell och relevant eftergymnasial utbildning inom it, alternativt för tjänsten relevant
arbetslivserfarenhet
- flera års erfarenhet som UX-designer
- en UX-designportfölj, konkreta exempel som du medverkat i att utveckla
- god förståelse för innebörden av att arbeta i en miljö som tillämpar designsystem.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av att jobba med tillgänglighetsfrågor och WCAG. 

Bra att veta

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsprov i rekryteringsprocessen kan förekomma.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi  samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Data scientist

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Maj 5
Svenska samhället är beroende av folkbokföringens uppgifter och information.

Därför satsar vi på AI och vill ta nästa steg genom att bygga upp ett team för tillämpad AI. Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning som möjliggörs av Skatteverkets höga ambitioner. Vill du använda din problemlösningsförmåga, få möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Var med och gör samhället möjligt! 

Om jobbet


Du arbetar i vårt team för tillämpad AI där ni tillsammans ansvarar för framtagande och vidareutveckling av våra AI-baserade lösningar. Skatteverket använder aktivt AI inom andra områden, men nu vill vi ta nästa steg genom att bygga upp det teamet inom Folk- och fastighetsavdelningen.

Du bidrar med din data science kompetens och kan visa vägen mot rättvisa och robusta modeller. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar vardagen för företag, privatpersoner samt oss på Skatteverket. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet, samt deltar i övergripande arbete inom AI-området på Skatteverket i stort. Naturligtvis hjälper vi varandra på ett prestigelöst sätt och delar varandras utmaningar.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet arbetar agilt med stöd av ramverket SAFe. Vi växer snabbt vad gäller teknik och plattform för AI/ML, och du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter där man kan dra nytta av dessa.

Hos oss jobbar du med problemlösning, tar fram lösningsförslag och modeller som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. Det finns goda möjligheter att delvis jobba hemifrån.

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen, med placering i Umeå där vi är ca 120 medarbetare.Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring
- vara lösningsorienterad och se helheten för att skapa förutsättningar för fler än dig själv
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa.

Du ska även ha:

- relevant eftergymnasial utbildning inom it eller för tjänsten relevant inriktning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
- flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som data scientist.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom utlämnande av handling

Skattehandläggare
Läs mer Maj 13
Vill du vara med och skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom utlämnande av handling kommer du att ha ett lärorikt arbete som innebär handläggning med hög servicenivå.

Om jobbet


Dina arbetsuppgifter som handläggare innebär i huvudsak att lämna ut allmänna handlingar/uppgifter från Skatteverkets olika verksamhetssystem. Begäran om utlämnande kommer från offentliga aktörer och allmänheten. Du kommer att handlägga mängdärenden men det kan även förekomma mer kvalificerade ärenden där du måste göra en sekretessprövning utifrån lagar och regler.

Du handlägger dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra.

Placeringsort för anställningen är Umeå. Du tillhör skattesektion 7 på skatteenhet 12.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha hög servicekänsla med kundfokus och gott bemötande
- vara bra på att samarbeta och dela med dig av dina kunskaper
- ta ansvar för att driva ditt eget och gruppens arbete framåt
- ha en god kommunikativ förmåga
- ha förmåga att strukturera ditt arbete eftersom du kommer att hantera stora mängder av handlingar.

Du ska även ha:

- en avslutad gymnasieutbildning med grundläggande behörighet till högskola/universitet
- en aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av administrativt arbete.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av ärendehandläggning. Det är också önskvärt att du har vana av att arbeta i olika digitala miljöer.   

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Junior systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Maj 5
Nu expanderar vi vårt kontor i Umeå! Vill du använda din problemlösningsförmåga, få möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning som möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar som GIT, Spring, Node.js, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, Java EE, Angular, React, JavaScript, Python (AI/ML) mfl.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen, med placering i Umeå där vi är ca 120 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring 
- vara lösningsorienterad och se helheten för att skapa förutsättningar för fler än dig själv
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa.

Du ska även ha:

- aktuell och relevant eftergymnasial utbildning inom it, alternativt för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet
- kunskap om systemutvecklingsspråket Java.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom utlämnande av handling

Skattehandläggare
Läs mer Mar 11
Vill du göra skillnad för de brottsbekämpande myndigheterna och skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom utlämnande av handling kommer du att ha ett lärorikt arbete som innebär kvalificerad handläggning, snabba beslut och myndighetssamverkan.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet


Dina arbetsuppgifter som handläggare innebär i huvudsak att lämna ut allmänna handlingar/uppgifter från Skatteverkets olika verksamhetssystem. Begäran om utlämnande kommer båda från offentliga aktörer och allmänheten. I dina arbetsuppgifter ingår att bedöma vilka uppgifter som är relevanta i ärendet genom att till exempel kontakta myndigheter via telefon och mejl. Du ska även göra en sekretessprövning utifrån lagar och regler. Utlämnandet kan ske både muntligt och skriftligt. Du kommer handlägga kvalificerade ärenden men en stor del enklare mängdärenden förekommer också.

Du handlägger dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra.

Placeringsort för anställningen är Umeå. Du tillhör skattesektion 7 på skatteenhet 12.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha hög servicekänsla med kundfokus och gott bemötande
- vara bra på att samarbeta och dela med dig av dina kunskaper
- ta ansvar för att driva ditt eget och gruppens arbete framåt
- ha en god kommunikativ förmåga
- ha förmåga att strukturera ditt arbete eftersom du kommer att hantera stora mängder av handlingar.

Du ska även ha:

- avslutad och relevant högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom exempelvis ekonomi, juridik, rättsvetenskap eller samhällsvetenskap.

Det är önskvärt att du har minst tre års aktuell arbetserfarenhet av handläggning och gärna hos en statlig myndighet.  

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Erfaren systemutvecklare med arkitekturintresse

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Mar 1
Nu expanderar vi vårt kontor i Umeå! Vill du använda din problemlösningsförmåga, få möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning som möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant.

Om jobbet


Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som att ta fram en robust arkitektur inom både utveckling och förvaltning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet samt deltar i övergripande arkitekturarbete. Naturligtvis hjälper vi varandra på ett prestigelöst sätt och delar varandras utmaningar.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet arbetar agilt med stöd av ramverket Safe. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar som GIT, Spring, Node.js, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, Java, Angular, React, JavaScript, Python (AI/ML) mfl.

Hos oss jobbar du med problemlösning, tar fram lösningsförslag och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. Det finns goda möjligheter att delvis jobba hemifrån.

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen, med placering i Umeå där vi är ca 120 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring 
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 120p/180hp med en för tjänsten relevant inriktning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
- flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som systemutvecklare.

Det är önskvärt att du har kunskap om testdriven utveckling och/eller Continious Integration/Continious Delivery (CI/CD), samt att ha jobbat med och/eller ha intresse för arkitekturfrågor. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Erfaren systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Mar 1
Nu expanderar vi vårt kontor i Umeå! Vill du använda din problemlösningsförmåga, få möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning som möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant.

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar som GIT, Spring, Node.js, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, Java EE, Angular, React, JavaScript, Python (AI/ML) mfl.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen, med placering i Umeå där vi är ca 120
medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring 
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 120p/180hp med en för tjänsten relevant inriktning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
- flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som systemutvecklare.

Det är önskvärt att du har kunskap om testdriven utveckling och/eller Continious Integration/Continious Delivery (CI/CD)

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Erfaren systemutvecklare med intresse för databasutveckling

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Mar 1
Nu expanderar vi vårt kontor i Umeå! Vill du använda din problemlösningsförmåga, få möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning som möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant.

Om jobbet
Du arbetar som databasadministratör i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både dba och CM relaterade arbetsuppgifter. I din roll som dba arbetar du bland annat med kapacitetsberäkningar, databas tuning, monitorering mm. Vi har flera utvecklingsteam och teamet du arbetar i ser till att knyta ihop helheten och stötta utvecklingsteamen inom databasrelaterade frågor. Du är driven och arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar som Oracle db, GIT, Spring, Node.js, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, Java EE, Angular, React, JavaScript, Python (AI/ML) mfl.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor IT-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen, med placering i Umeå där vi är ca 120 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring 
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 120p/180hp med en för tjänsten relevant inriktning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
- Flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som databasadministratör eller databasutvecklare.

Det är önskvärt att du har Det är önskvärt att du har kunskap om testdriven utveckling och/eller om CI/CD

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader./Anställningen är tidsbegränsad till och med dag, månad, år.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Servicetjänsteman

Kontorsvaktmästare
Läs mer Mar 4
Tycker du om att ge service i kontorsmiljö? Att ta ansvar och ge det där lilla extra? Vi söker nu en medarbetare till Skatteverkets kontorsservice i Umeå.

Om jobbet
Du erbjuder service i kontorsmiljö främst i form av arbetsuppgifter inom vaktmästeri såsom arbetsplatsservice, hantera felanmälningar, beställningar, tjänstekortshantering, hantering av behörighetskort, lokalt it-stöd, tjänstebilshantering och godshantering med tunga lyft. Med ditt serviceinriktade sätt och din önskan att leverera med kvalitet möter du våra interna och externa kunders olika behov. Du har sinne för detaljer, tar initiativ och känner ansvar för dina arbetsuppgifter och för verksamheten. I arbetsuppgifterna ingår även dokumenthantering i form av posthantering, diarium och arkiv.

Sektionen har verksamhet på flera orter vilket innebär att du vid behov kan behöva vara beredd på att åka till de andra orterna och då t ex. Örnsköldsvik.
I Umeå arbetar ca 300 personer på Skatteverket/Kronofogden utlokaliserade på två olika kontor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara teamorienterad, men också kunna arbeta självständigt
- vara serviceinriktad med ett gott bemötande
- kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter och driva arbetsdagen framåt
- ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska. 

Du ska även ha:

- en avslutad 2- eller 3-årig gymnasial utbildning
- god kunskap om och aktuell erfarenhet av vaktmästeri och service i kontorsmiljö
- god it-mognad och vara mycket van att använda datorn som arbetsredskap
- B-körkort. 

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från liknande arbetsuppgifter på Skatteverket eller annan myndighet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom borgenärsområdet

Skattehandläggare
Läs mer Feb 21
Har du aktuell erfarenhet av att arbeta med kunden i fokus och med arbetsuppgifter med inriktning mot företag? Trivs du med både självständigt arbete och samarbete och vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom borgenärsområdet har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, mejl och brev i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. 

Arbetsuppgifterna omfattar hantering av de tillfälliga anstånden och de av regeringen ytterligare föreslagna förändringarna av de tillfälliga anstånd som föreslås. Arbetsuppgifterna omfattar även urvalsärenden gällande bolag och enskilda näringsidkare med skulder till staten. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov.

I arbetet ingår att utreda och riskbedöma företag, göra ekonomiska analyser av företags betalningsförmåga på lång och kort sikt, arbeta med förebyggande arbete, handlägga anstånd, handlägga betalningsuppmaningar och obetalda skatter, arbeta med offensiv återkallelse av godkännande för F-skatt samt ansöka om konkurs.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 56 på skatteavdelningen och på vår sektion är vi cirka 20 medarbetare. Placeringsort är Umeå.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt kunna planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara flexibel, ha förmåga att arbeta med olika arbetsuppgifter och kunna fatta beslut
- ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift
- vara bra på att samarbeta samt hjälpa och stötta andra för att nå gemensamma mål
- ha en god analytisk förmåga för att både kunna se detaljer och helheten.

Du ska även ha:

- en högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt en avslutad KY/YH-utbildning inom ekonomi omfattande 80 KY-poäng/400 YH-poäng

Det är önskvärt att du har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av utredande arbete eller handläggning inom ekonomi från myndighet exempelvis Skatteverket eller Kronofogden eller aktuell erfarenhet från inkassobolag, bank, försäkringsbolag eller redovisningsbyrå där du arbetat mot företag.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Operativ husansvarig

Driftchef, fastighet
Läs mer Jan 26
Gillar du att arbeta med förvaltning av lokaler, fysisk arbetsmiljö och säkerhet? Då har du hittat rätt! Vi söker en engagerad och kommunikativ person med god samarbetsförmåga till oss på arbetsplatsenheten.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar både självständigt och i team med den fysiska arbetsmiljön och säkerheten i Skatteverkets lokaler genom att bl.a. leda kontorets arbetsmiljökommitté tillsammans med chefer, arbetstagarorganisationer samt skydds- och arbetsmiljöombud.

I rollen som operativ husansvarig ansvara du för att våra lokaler uppfyller kraven på inomhusmiljö (ljud, ljus, ventilation etc.), säkerhet och tillgänglighet. Det innebär att du samverkar med fastighetsägare, leverantörer, intern skyddsorganisation och andra aktörer inom Skatteverket.

Vi är på en utvecklingsresa och jobbar aktivt med att utveckla hur vi använder våra egna lokaler men även lokaler som vi i framtiden delar tillsammans med andra myndigheter.

För oss är det en självklarhet att du ska ha balans mellan arbete och fritid. På arbetsplatsenheten arbetar ca. 50 medarbetare. Enheten arbetar teambaserat och du tillhör sektion Arbetsplats 2 som består av 15 medarbetare och är utspridda på ett antal olika orter runt om i landet. Dina kollegor och närmaste chef kan sitta på annan ort och det är därför viktigt att du kan och vill kommunicera och samarbeta under virtuella former. 

Placeringsorten är Umeå, Sundsvall eller Härnösand.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god samarbetsförmåga   
- ha god kommunikativ förmåga i svenska i tal och skrift
- ha god helhetssyn
- ha gott bemötande
- vara stresstålig
- vara självständig

Du ska även ha:

- en avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg
- arbetslivserfarenhet av och goda kunskaper om fysisk arbetsmiljö
- erfarenhet av att organisera och leda möten

Det är önskvärt att du har b-körkort samt erfarenhet av brandskydds- och säkerhetsarbete.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Juniora systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jan 20
Nu expanderar vi vårt kontor i Umeå! Vill du använda din problemlösningsförmåga, få möjlighet att
utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning som möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant.

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med
utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska
miljön omfattar bland annat plattformar som GIT, Spring, Node.js, Red Hat OpenShift, MuleSoft
Anypoint, Java EE, Angular, React, JavaScript, Python (AI/ML) mfl.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen, med placering i Umeå där vi är ca 120
medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring 
- vara lösningsorienterad och se helheten för att skapa förutsättningar för fler än dig själv
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 120p/180hp med en för tjänsten relevant inriktning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig.

Det är önskvärt med aktuell erfarenhet av programmering.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Systemarkitekt

Systemarkitekt
Läs mer Jan 13
Vill du vara med på Skatteverkets resa och bidra till den digitala transformationen för att underlätta vardagen för miljontals privatpersoner och företagare? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en del av den kreativa utmaningen och möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant när det gäller teknologier och utvecklingsmiljöer.

Vi förväntar oss att du som systemarkitekt har kunskap om och intressen kring både legacy-teknik och den senaste tekniken, t ex mikrotjänster, container-teknik, digital tillgänglighet, samt erfarenhet från verksamhetsutveckling och agila arbetsmetoder.

Om jobbet
Som systemarkitekt och del av Skatteverkets arkitekturstyrning är du en nyckelperson när dels målarkitektur ska implementeras, dels i det agila införandet. Skatteverket har infört SAFe som agilt ramverk, och du jobbar tillsammans med it- och verksamhetsarkitekter som en del av tågledningen inom en utvecklingsvärdeström.

Du implementerar arkitekturkoncept baserat på förmågor och du bidrar med att skapa nytta för verksamhet och kunder. Som systemarkitekt rör du dig obehindrat mellan strategiska, taktiska och operativa sammanhang samt även mellan legacy och den senaste tekniken. Du får gärna ha en pedagogisk ådra där du kan förklara komplicerad information till olika sorters publik på ett enkelt sätt. Det är därför extra värdefullt om du har jobbat i en agil kontext med MVP-perspektiv under flera år. I jobbet ingår även att coacha teamen till att skapa hållbara, framtidssäkra lösningar baserade på containertjänster och mikroarkitektur.

Vår nya plattform innehåller en privat molnlösning, vi använder container-teknik och bygger mikrotjänster. Vi ansvarar för utveckling, drift och förvaltning av Skatteverkets it-system. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden.

Vi värnar om en kultur där du får utveckla dig själv, lyfta andra och fördjupa din kunskap genom att dela med dig av den. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Din placeringsort är Umeå och vi är ca 150 medarbetare på it-avdelningen.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha förmåga att se helheten och analysera komplexa frågor och problem
- ha god samarbetsförmåga, bidra till ett positivt och entusiasmerande arbetsklimat genom en coachande ledarstil
- ha god förmåga att kommunicera tydligt på svenska i tal och skrift, för att kunna förmedla komplicerad information vidare, på ett enkelt och pedagogiskt sätt
- vara resultatinriktad, genom att du bland annat formulerar mål, identifierar
prioriteringar och visar på handlingskraft
- vara nyfiken, drivande och ha ett intresse för trender och nya standarder inom systemutveckling, mjukvaruarkitektur och infrastruktur.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning inom relevant område, alternativt vara certifierad it-arkitekt
- flerårig (3 år) erfarenhet i en roll som it-arkitekt, t.ex. som systemarkitekt, lösningsarkitekt, enterprisearkitekt, integrationsarkitekt, integrationsspecialist eller liknande
- aktuell erfarenhet av olika integrationsmönster och intresse av mikrotjänstarkitektur
- uppdaterad och aktuell programmeringskunskap inom ett eller flera språk såsom t.ex. Java
- aktuell erfarenhet av agil utveckling.

Det är önskvärt att du har arbetslivserfarenhet från en komplex miljö med många olika system och beroenden inom statlig myndighet. Det är även ett plus om du har erfarenhet av lean-agilt ledarskap och samarbete samt erfarenhet av att hålla i workshops eller prata inför åhörare.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Erfarna systemutvecklare

Applikationsutvecklare/Apputvecklare
Läs mer Dec 21
Nu expanderar vi vårt kontor i Umeå! Vill du använda din problemlösningsförmåga, få möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan? Att transformera vår komplexa verksamhet till intuitiva och effektiva lösningar för kunden är en kreativ utmaning som möjliggörs av Skatteverkets ambition att vara i framkant.

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar som GIT, Spring, Node.js, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, Java EE, Angular, React, JavaScript, Python (AI/ML) mfl.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du kommer tillhöra ett kompetent gäng på it-avdelningen, med placering i Umeå där vi är ca 120 medarbetare. 

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring 
- vara lösningsorienterad och se helheten för att skapa förutsättningar för fler än dig själv
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 120p/180hp med en för tjänsten relevant inriktning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
- flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som systemutvecklare.

Det är önskvärt att du har kunskap om testdriven utveckling och/eller om CI/CD. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Trainee systemutveckling

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Dec 16
Som trainee hos oss är du med och bygger it-system och lösningar som är en del av grunden för ett fungerande samhälle.

Vi söker dig som är nyexaminerad och vill utvecklas tillsammans med oss. Vi skapar möjligheter och förutsättningar – resten är upp till dig. Var med och gör samhället möjligt! 

Om jobbet
Som trainee inom systemutveckling ingår du i ett av våra agila utvecklingsteam från dag ett. I nära samverkan med verksamheten levererar teamen färdiga lösningar som förenklar för miljontals privatpersoner och företag. Våra system bidrar till ett väl fungerande samhälle genom att skapa förutsättningar för bland annat beskattning, folkbokföring, demokratiska val, brottsbekämpning och internationella samarbeten.

Skatteverkets it-traineeprogram är nytt och vi planerar att anställa ca 14 traineer på fem olika orter. Under programmet får du kunskap om Skatteverkets verksamhet och bygger på din erfarenhet inom avancerad systemutveckling. Du har en individuell utvecklingsplan som följs upp och revideras under programperioden så att du kan skapa det bästa upplägget utifrån dina förutsättningar och verksamhetens behov. Du har en erfaren mentor som stöd och bollplank. Traineeprogrammet pågår 18 månader och din vardag består av praktik, utbildning, temadagar och workshops, parallellt med att du jobbar i teamet. Programmets upplägg är noga framtaget för att du ska ha den bästa starten på din karriär. Självklart inleds programmet med en kick-off.

10 av traineerna har inriktningen systemutveckling. Du har varierande arbetsuppgifter i en modern utvecklingsmiljö som bland annat omfattar Red Hat OpenShift (OCP), Linux, Kubernetes, Docker, Java, Spring Boot, React, Angular, TypeScript, JavaScript, MuleSoft, ActiveMQ, Kafka, GIT, Gradle och Jenkins samt inom webbområdet även SiteVision.

Som trainee och medarbetare inom systemutveckling får du använda din problemlösningsförmåga till att skapa system som underlättar vardagen för många. På vår stora it-avdelning med nära 1400 kollegor har du möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha en balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör en av sektionerna inom applikationsenheten med placering i Umeå.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara en teamspelare och se till både gruppens och din egen prestation
- ha förmågan och viljan att lära dig nya saker och att kunna tänka om när det behövs
- kunna analysera informationsflöden, se samband, mönster och avgränsa
- vara nyfiken, gilla utmaningar och ha förmågan att driva din egen och verksamhetens utveckling framåt
- uttrycka dig väl i tal och skrift och kommunicera på ett engagerande sätt.

Du ska även ha:

- pågående eller nyligen avslutad utbildning inom it (minst 180 hp) från högskola eller universitet med examen från år 2020 eller framåt, dock senast augusti 2022.
- erfarenhet av systemutveckling från studietiden.

Det är önskvärt att du har kännedom om Java, TypeScript, JavaScript, React, Angular eller liknande ramverk, kunskap inom lean/agila utvecklingsmetoder samt ett genuint intresse för systemutveckling.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och inleds med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb. På https://skatteverket.se/traineeprogramkan du läsa mer om programmet.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Servicetjänsteman

Driftchef, fastighet
Läs mer Dec 7
Gillar du att arbeta med förvaltning av lokaler, fysisk arbetsmiljö och att se till att medarbetare har det bra på sin arbetsplats? Då har du hittat rätt! Vi söker en engagerad och kommunikativ person med god samarbetsförmåga till oss på arbetsplatsenheten.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar självständigt med den fysiska arbetsmiljön och säkerheten i Skatteverkets lokaler genom att bl.a. leda kontorets arbetsmiljökommitté tillsammans med chefer, arbetstagarorganisationer samt skydds- och arbetsmiljöombud. Vi på Skatteverket är på en utvecklingsresa och jobbar aktivt med att utveckla hur vi använder våra egna lokaler men även lokaler som vi i framtiden delar tillsammans med andra myndigheter.

För oss på Skatteverket är det en självklarhet att du ska ha balans mellan arbete och fritid. På arbetsplatsenheten arbetar ca. 50 medarbetare. Enheten arbetar teambaserat och du tillhör sektion Arbetsplats 2  som består av 15 medarbetare och är utspridda på ett antal olika orter runt om i landet. Dina kollegor och närmaste chef kan komma att sitta på annan ort och det är därför viktigt att du kan och vill kommunicera och samarbeta under virtuella former. 

Placeringsorten är Umeå, Sundsvall eller Härnösand.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god samarbetsförmåga   
- ha god kommunikativ förmåga i svenska i tal och skrift
- ha god helhetssyn
- ha gott bemötande
- vara stresstålig
- vara självständig.   

Du ska även ha:

- en avslutad gymnasieutbildning med godkända betyg
- arbetslivserfarenhet av och goda kunskaper om fysisk arbetsmiljö
- erfarenhet av att organisera och leda möten

Det är önskvärt att du har b-körkort samt erfarenhet av brandskydds- och säkerhetsarbete.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Databasdesigner

Databasdesigner
Läs mer Nov 2
Som databasdesigner på it-avdelningen i Umeå utvecklar vi samhälls-och verksamhetskritiska system.

Om du gillar att designa, optimera, administrera och underhålla databasmiljöer för våra projekt och uppdrag, är denna tjänst något för dig! Var med och gör samhället möjligt! 

Om jobbet
Du arbetar med med verktyg som TOAD, PowerDesigner och OEM; Oracle Enterprise Manager. Du arbetar med att bevaka databasområdet och jobba med tekniska förbättringar och rutiner. Hos oss får du jobba med de bästa inom området. En naturlig del av din vardag är kunskapsutbyte med kollegor och att stötta utvecklingsprojekt med problemlösning. Du verkar för ett väl fungerande samarbete och genom detta ges du möjlighet till kontinuerlig utveckling. Vår tekniska utvecklingsmiljö bjuder på spännande utmaningar och stimulerar till kreativa lösningar.

Du kommer tillhöra ett trevligt gäng inom applikationsenhet 3 på it-avdelningen, med placering i Umeå – där vi är ca 120 personer. Skatteverkets it-avdelning har närmare 1300 medarbetare inklusive konsulter, vilket innebär varierande arbetsuppgifter och spännande utmaningar även för dig som är erfaren i yrket.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha analytisk förmåga och god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring.

Du ska även ha:

- högskolexamen inom datateknik, systemvetenskap eller annan relevant utbildning för tjänsten
- aktuell arbetslivserfarenhet som databasdesigner eller databasadministratör (minst 8 års erfarenhet)
- aktuell och gedigen erfarenhet av

Det är önskvärt att du har erfarenhet av Oracles databaser, har bred kunskap om systemutveckling och systemintegration i olika miljöer samt har kunskap om UNIX.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad till och med 2022-12-31.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Utredare/revisor inom allvarligt skatteundandragande

Kvalificerad skattehandläggare
Läs mer Sep 29
Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Vill du arbeta med utredningar som förebygger och motverkar skatteundandragande? Är du intresserad av att vara en del av arbetet med polis och andra myndigheter i det myndighetsgemensamma samarbetet med uppgiften att förhindra utnyttjande av välfärdssystemet? I det här jobbet får du möjligheten att kombinera många kontakter med din analytiska förmåga.

Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet


I det här jobbet arbetar du med att utreda personer, företag och nätverk som systematiskt och medvetet minskar eller undviker att betala skatt. Det kan exempelvis vara att använda sig av osanna fakturor, nyttja oredovisad arbetskraft, bygga företagsstrukturer för att dölja olagliga penningtransaktioner eller felaktigt utnyttja våra utbetalningssystem. Utredningarna har ibland internationella inslag och kan innebära samarbete med andra myndigheter för att motverka organiserad brottslighet. Du förväntas bidra till ett utvecklande arbetsklimat och goda relationer både internt och externt.

Hos oss får du arbeta med kvalificerade utredningar som kräver analytisk förmåga, kreativitet och noggrannhet. Du driver dina ärenden både självständigt och tillsammans med andra, har en god samarbetsförmåga och arbetar teambaserat med dina kollegor i en virtuell organisation. Utredningsformen växlar mellan revision och skrivbordsutredningar.

Arbetet förutsätter god IT-vana och erfarenhet av digital informationssökning.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Vi eftersträvar ständigt lärande och utveckling både som organisation och för våra medarbetare. 

Du tillhör enhet 41 på skatteavdelningen. Enheten arbetar inom programmen allvarligt skatteundandragande och särskild myndighetssamverkan. Placeringsort är Umeå.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara kreativ samt resultat- och lösningsinriktad
- vara analytisk, kunna avgränsa dina utredningar och fatta beslut
- vara trygg i en digital och virtuell arbetsmiljö
- tala och skriva sakligt och på ett sätt som är lätt att förstå
- ta ansvar för att driva ditt och gruppens arbete mot uppsatta mål
- ha ett gott bemötande och omdöme samt vara stabil som person.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller flerårig aktuell och relevant erfarenhet av utredningsarbete inom Skatteverket
- minst två års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet inom exempelvis revision, redovisning, analysarbete inom ekonomiområdet alternativt aktuell erfarenhet av utredningsarbete från brottsutredande myndighet eller skatterättsligt utredningsarbete från myndighet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Systemförvaltare/utvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 29
Vill du använda din problemlösningsförmåga och skriva kod som har betydelse för många? Hos oss levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner.

Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan. Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Du arbetar som systemförvaltare/utvecklare i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du analyserar, designar och konfigurerar/utvecklar, samt kravställer och testar. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för Skatteverkets interna processer och funktioner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet arbetar agilt med stöd av ramverket Safe, vilket innebär att du arbetar i ett team som tillsammans utvecklar och förvaltar system. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg.

Hos oss jobbar du med problemlösning, utveckling och förvaltning som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör tjänstesektion 1 på applikationsenhet 3 på it-avdelningen, med placering i Umeå. På vår sektion är vi 10 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha analytisk förmåga och god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ara drivande och ta ansvar för din leverans och ditt bidrag i uppdraget
- ha god samarbetsförmåga och har helhetssyn
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
- vara flexibel och öppen för förändring.

Du ska även ha:

- minst 5 års erfarenhet av och PL/
- minst 5 års erfarenhet av skalprogrammering i Linuxmiljö
- minst 5 års erfarenhet av Windowsplattformar och Webb-servrar, inklusive lastbalansering
- minst 5 års erfarenhet av att arbeta i agilt team samt erfarenhet av ITIL-processer
- erfarenhet av Oracle- samt MS - databaser.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av ärendehanteringssystem, komplexa integrationer samt erfarenhet av utveckling och förvaltning av inköpta it-system. Det är även önskvärt att du har erfarenhet av att lösa prestandaproblem relaterade till databaser och att du har erfarenhet av arbete på Skatteverket.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Erfaren systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Sep 3
Vi söker dig som är resultat och kvalitetsinriktad med stort fokus på utveckling! Vill du arbeta tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor inom it? Som systemutvecklare hos Skatteverket är du med och gör skillnad för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige.

Låter det som något för dig? Var med och gör samhället möjligt!

Om jobbet
Som systemutvecklare förväntas du bidra till att Skatteverket fortsätter ligga i framkant och är ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Du och dina kollegor ansvarar för både design och utveckling, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat flera generationer av teknikstackar så som GIT, Spring, Node.js, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint,WLS, Oracle Db, Java EE, Angular, JavaScript m.m.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid. Du tillhör applikationsenhet 3 på it-avdelningen med placering i Umeå där vi är ca.120 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha analytisk förmåga och god problemlösningsförmåga
- vara flexibel och öppen för förändring
- vara resultatinriktad och ta egna initiativ
- ha god kommunikativ förmåga i svenska och engelska i tal och skrift
- ha god samarbetsförmåga och kunna dela med dig av din kompetens till omgivningen
- se helheten och driva utvecklingen framåt genom att testa nya arbetssätt och tekniker, utvärdera och justera.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 120p/180hp med en för tjänsten relevant inriktning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
- kunskap och erfarenhet av systemutvecklingsspråk
- flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som systemutvecklare.
-  

Det är önskvärt att du har erfarenhet av något/några av följande:
integrationer inom systemutveckling, frontend-utveckling med Javascript i något modernt ramverk som React, Angular eller Vue, goda kunskaper i Spring och Java, CI/CD i Jenkins, kontainerbaserade system som t ex Kubernetes (Openshift plattformen).

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Sektionschef inom applikationsutveckling

Driftchef, data
Läs mer Aug 30
Motiveras du av att se andra växa och att leda team i förändring? Som sektionschef på Skatteverket IT har du en avgörande roll i vår digitaliseringsresa, och du får vara med och göra samhället möjligt!

Om jobbet


Som chef och ledare på Skatteverket är du med och driver utveckling av både verksamhet, arbetssätt och ledarskap.

Du ser till helheten och förstår den egna verksamhetens roll i denna helhet samt utifrån det skapar förutsättningar och agerar medvetet i vardagen. Tillsammans med andra arbetar du för att skapa värde med fokus på kunden, med grund i vårt samhällsbärande uppdrag.

I ditt ledarskap möjliggör du utveckling och lärande genom att ge mandat och skapa stort handlingsutrymme; du förstärker och följer upp de beteenden och den kultur som behövs för att vi tillsammans ska kunna genomföra vårt uppdrag. Du förväntas agera och leda även om svaren inte är givna, vägvalen inte tydliga eller arbetssätten inte självklara. Med mod och insikt utmanar du våra invanda tankesätt och arbetssätt och är själv öppen för att låta dig utmanas.

Du är chef för en sektion på applikationsenhet 1 på it-avdelningen, där du har personalansvar för 20 medarbetare, du ingår i enhetens ledningsgrupp och rapporterar till enhetschefen. Sektionens inriktning är utveckling och förvaltning av samhällskritiska system inom beskattningsområdet. Du kommer att coacha högt tekniskt kompetenta medarbetare och team som jobbar med utveckling och underhåll av mjukvara. Du kommer att jobba med rekrytering och kompetensplanering, verksamhetsutveckling och ständiga förbättringar av våra processer och verktyg. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med den verksamhet sektionen har som uppgift att stödja samt andra delar av Skatteverkets organisation. Att bygga nätverk, såväl interna som externa är därför en viktig del av rollen.

Inom Skatteverket har vi nyligen infört det agila ramverket SAFe. Det innebär en omfattande och spännande organisations- och kulturförändring där du spelar en viktig roll som ledare.


Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha förmåga att se helheten med fokus på kundvärde
- ha förmåga att skapa rätt förutsättningar utifrån din förståelse för verksamhet och uppdrag
- kunna hantera och analysera stora informationsflöden, se samband och mönster, avgränsa och förmedla information vidare
- ha förmåga att agera medvetet i vardagen utifrån en god självinsikt
- ha förmåga att kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra.

Du ska även ha:

- relevant högskoleutbildning inom it, minst 180hp (120p)
- aktuell erfarenhet av agilt ledarskap inom IT-utveckling
- aktuell erfarenhet av att leda i förändring, tekniskt och organisatorisk
- god teknisk förståelse för mjukvaruutveckling och uppdaterad på de senaste tekniktrenderna.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet av ledarroll med personal och budgetansvar. Det är meriterande om du har erfarenhet av SAFe.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år, med möjlighet till förlängning.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, vår syn på ledarskap och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom konkurs och skuldsanering

Skattehandläggare
Läs mer Sep 1
Har du administrativ erfarenhet från exempelvis inkassobolag, ekonomiavdelning eller myndighet och trivs med både självständigt arbete och samarbete.

Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom konkurs och skuldsanering har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet                                          
Du arbetar med administrativa uppgifter och handlägger samt fattar beslut i ärenden inom borgenärsområdet. Den löpande ärendehanteringen berör främst skuldsanering och konkurser. Du anmäler och bevakar statens fordringar i dessa ärenden. Du har kontakter via telefon, mejl och brev med andra myndigheter, privatpersoner samt företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid.

I arbetet med skuldsanering ingår bland annat att utreda, göra bedömningar och skriva yttranden till Kronofogden. Dina arbetsuppgifter inom konkurshantering innefattar bland annat registrering av nya konkurser, posthantering och att bevaka statens fordringar.

Du planerar din arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.  

Du tillhör skattesektion 2 på skatteenhet 51 i Umeå. På vår sektion är vi 17 personer.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt
- vara noggrann och strukturerad
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik, ekonomi eller samhällsvetenskap alternativt ha en avslutad gymnasieutbildning tillsammans med ett par års aktuell arbetslivserfarenhet från handläggning eller administration inom ekonomi.

Det är önskvärt att du har arbetslivserfarenhet från myndighet. Annan arbetslivserfarenhet med ekonomiska sammanställningar, återkrav eller budget/skuldrådgivning är också meriterande.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom konkurs och skuldsanering

Skattehandläggare
Läs mer Sep 10
Har du administrativ erfarenhet från exempelvis inkassobolag, ekonomiavdelning eller myndighet och trivs med både självständigt arbete och samarbete.

Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom konkurs och skuldsanering har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet                                          
Du arbetar med administrativa uppgifter och handlägger samt fattar beslut i ärenden inom borgenärsområdet. Den löpande ärendehanteringen berör främst skuldsanering och konkurser. Du anmäler och bevakar statens fordringar i dessa ärenden. Du har kontakter via telefon, mejl och brev med andra myndigheter, privatpersoner samt företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid.

I arbetet med skuldsanering ingår bland annat att utreda, göra bedömningar och skriva yttranden till Kronofogden. Dina arbetsuppgifter inom konkurshantering innefattar bland annat registrering av nya konkurser, posthantering och att bevaka statens fordringar.

Du planerar din arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.  

Du tillhör skattesektion 2 på skatteenhet 51 i Umeå. På vår sektion är vi 17 personer.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt
- vara noggrann och strukturerad
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik, ekonomi eller samhällsvetenskap alternativt ha en avslutad gymnasieutbildning tillsammans med ett par års aktuell arbetslivserfarenhet från handläggning eller administration inom ekonomi.

Det är önskvärt att du har arbetslivserfarenhet från myndighet. Annan arbetslivserfarenhet med ekonomiska sammanställningar, återkrav eller budget/skuldrådgivning är också meriterande.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Kvalificerad jurist/ekonom inom beskattningsområdet

Kvalificerad skattehandläggare
Läs mer Aug 25
Är du jurist eller ekonom och har ett stort intresse för skatterättsliga frågor? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Du får ett omväxlande och utvecklande arbete där du som förankrande särskild kvalificerad beslutsfattare (FSKB) rättssäkrar Skatteverkets komplicerade utredningar.

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter som FSKB innebär att du analyserar, prövar bevisfrågor, bygger upp rättslig argumentation och tar ställning i spetsiga juridiska frågeställningar. Du har ansvar för den rättsliga kvaliteten i våra utredningar och skriver även beslut i Skatteverkets mer komplicerade ärenden t ex revision m.m. Arbetsuppgifterna är omväxlande med många komplexa frågeställningar att ta ställning till. Beroende på din tidigare erfarenhet och på behovet i verksamheten kan det även bli aktuellt med att lägga en del av din tid på att föra verkets talan i domstolsprocesser.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med utredare och revisorer. Alla bidrar med sin specialistkompetens vilket skapar ett bra arbetsklimat och en god stämning.

I alla våra kontakter med medborgare är samverkan viktig. Du behöver vara lyhörd och förstå medborgarens behov. Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra vår verksamhet. Du behöver ha modet att delta i detta förändringsarbete.

Vi erbjuder dig flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 51 som har verksamhet i Falun, Gävle, Hudiksvall, Luleå, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örnsköldsvik och Östersund.

Placeringsort för tjänsterna: Falun, Gävle, Hudiksvall, Luleå, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örnsköldsvik och Östersund.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- pedagogiskt kunna förmedla kunskaper och erfarenheter i tal och skrift
- vara analytisk och se både helheten och viktiga detaljer
- driva och ta ställning i rättsliga frågor såväl självständigt som i samråd med andra
- vara prestigelös, hjälpsam och bra på att samarbeta

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom juridik eller ekonomi alternativt motsvarande erfarenhet förvärvad genom kvalificerat arbete vid Skatteverket


- några års aktuell erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom beskattningsområdet


Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete som FSKB, skatteombud eller har processerfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet som särskild kvalificerad beslutsfattare (SKB) inom det skatterättsliga området.

 

Bra att veta
Anställningarna är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

För att söka tjänsten vänligen klicka på länken nedan för att komma vidare till ansökningsformuläret. Referensnummer 2021/939

https://skatteverket.varbi.com/se/apply/positionquick/423063/?where=4

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom beskattning av företag och privatpersoner

Skattehandläggare
Läs mer Aug 25
Är du ekonom och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom beskattning har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kundkontakter.

Om jobbet

Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid.  Du arbetar med frågor om moms, arbetsgivaravgifter, inkomstskatt och ibland med flera områden samtidigt. På enheten hanterar vi även internationella beskattningsfrågor. Arbetets innehåll och komplexitet kan variera över tid och beror på verksamhetens behov.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är varierat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Arbetet innebär många kundkontakter och i samband med inlämningen av inkomstdeklarationerna kommer en stor del av din arbetstid innehålla service, både via telefon och e-post.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 12 på Skatteavdelningen, som har medarbetare i Umeå, Örnsköldsvik och Skellefteå. Enheten har totalt ca 160 medarbetare fördelat på nio sektioner. Din placeringsort blir Umeå, där det finns tre sektioner.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- kunna fatta beslut under tidspress

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi, alternativt flerårig aktuell och relevant erfarenhet av arbete inom ekonomi, till exempel från redovisning, revision, finans, försäkringsbolag eller utredande uppgifter på myndighet.

Det är önskvärt att du har minst två års erfarenhet från arbete inom ekonomi, till exempel från redovisning, revision, finans eller utredande uppgifter på myndighet. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Kvalificerad jurist/ekonom inom beskattningsområdet

Föredragande/Beredningsjurist
Läs mer Jun 2
Är du jurist eller ekonom och har ett stort intresse för skatterättsliga frågor? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Du får ett omväxlande och utvecklande arbete där du som förankrande särskild kvalificerad beslutsfattare (FSKB) rättssäkrar Skatteverkets komplicerade utredningar.

Om jobbet

Dina arbetsuppgifter som FSKB innebär att du analyserar, prövar bevisfrågor, bygger upp rättslig argumentation och tar ställning i spetsiga juridiska frågeställningar. Du har ansvar för den rättsliga kvaliteten i våra utredningar och skriver även beslut i Skatteverkets mer komplicerade ärenden t ex revision m.m. Arbetsuppgifterna är omväxlande med många komplexa frågeställningar att ta ställning till. Beroende på din tidigare erfarenhet och på behovet i verksamheten kan det även bli aktuellt med att lägga en del av din tid på att föra verkets talan i domstolsprocesser.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med utredare och revisorer. Alla bidrar med sin specialistkompetens vilket skapar ett bra arbetsklimat och en god stämning.

I alla våra kontakter med medborgare är samverkan viktig. Du behöver vara lyhörd och förstå medborgarens behov. Vi arbetar ständigt med att utveckla och förbättra vår verksamhet. Du behöver ha modet att delta i detta förändringsarbete.

Vi erbjuder dig flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 51 som har verksamhet i Falun, Gävle, Hudiksvall, Luleå, Skellefteå, Sundsvall, Umeå, Uppsala, Västerås, Örnsköldsvik och Östersund.

Placeringsort för tjänsterna är: Skellefteå, Umeå, Östersund, Hudiksvall eller Gävle

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- pedagogiskt kunna förmedla kunskaper och erfarenheter i tal och skrift
- vara analytisk och se både helheten och viktiga detaljer
- driva och ta ställning i rättsliga frågor såväl självständigt som i samråd med andra
- vara prestigelös, hjälpsam och bra på att samarbet

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik alternativt motsvarande erfarenhet förvärvad genom kvalificerat arbete vid Skatteverket.
- några års aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom beskattningsområdet

Det är önskvärt att du har erfarenhet av arbete som FSKB, skatteombud eller har processerfarenhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet som särskild kvalificerad beslutsfattare (SKB) inom det skatterättsliga området.

Bra att veta
Anställningarna är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

För att söka tjänsten vänligen klicka på länken nedan för att komma vidare till ansökningsformuläret. Referensnummer 2021/797.

https://skatteverket.varbi.com/se/apply/positionquick/409846/?where=4
Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom beskattning av företag och privatpersoner

Skattehandläggare
Läs mer Maj 26
Är du ekonom och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom beskattning har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kundkontakter.

Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, brev och digitala brevlådor i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid.  Du arbetar med frågor om moms, arbetsgivaravgifter, inkomstskatt och ibland med flera områden samtidigt. På enheten hanterar vi även internationella beskattningsfrågor. Arbetets innehåll och komplexitet kan variera över tid och beror på verksamhetens behov.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är varierat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kundkontakter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 12 på Skatteavdelningen, som har medarbetare i Umeå, Örnsköldsvik och Skellefteå. Enheten har totalt ca 160 medarbetare fördelat på nio sektioner. Din placeringsort blir Umeå, där det finns tre sektioner.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- tala och skriva enkelt och tydligt
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål. 
- kunna fatta beslut under tidspress.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi, alternativt flerårig aktuell och relevant erfarenhet av kvalificerat arbete inom ekonomi, till exempel från redovisning, revision, finans eller utredande uppgifter på myndighet.
- minst två års erfarenhet från arbete inom ekonomi, till exempel från redovisning, revision, finans eller utredande uppgifter på myndighet.

Det är även önskvärt att du har erfarenhet av kundbemötande. 

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vår samhällsbärande roll, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. Vi använder inte personligt brev i våra rekryteringar och du ska därför inte bifoga det i din ansökan.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare till underrättelseverksamheten

Kvalificerad skattehandläggare
Läs mer Maj 12
Vill du arbeta med operativa och taktiska analyser avseende ekonomisk brottslighet? Vill du vara med och skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som underrättelsehandläggare på skattebrottsenheten får du ett omväxlande och utvecklande arbete där du drar nytta av din analytiska förmåga.

Om jobbet
Underrättelseverksamhetens huvudsakliga uppdrag är att inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelseprodukter. Som underrättelsehandläggare arbetar du huvudsakligen med operativa och taktiska analyser avseende allvarlig ekonomisk brottslighet inom Skatteverkets ansvarsområde. Du är en del av att skapa förutsättningar för övriga verksamhetsområden inom Skatteverket och andra brottsbekämpande myndigheter att förebygga och motverka ekonomisk brottslighet. Du behöver vara flexibel i ditt arbetssätt eftersom du kommer att växla mellan rutinartade och mer kvalificerade arbetsuppgifter. Arbetet kräver ett högt säkerhets- och sekretessmedvetande.

Du förväntas bidra till ett utvecklande arbetsklimat och goda relationer med interna och externa samarbetspartners. Eftersom vi lever i en snabbt föränderlig omvärld med nya krav innebär det att du behöver trivas i en organisation som hela tiden lever i förändring och utveckling. Under din introduktion får du en grundutbildning fördelat på flera block som varvas med praktik.

Du planerar din arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor i team och ni ger och får stöd av varandra. Det finns även möjlighet att delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina ordinarie arbetsuppgifter. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Underrättelseverksamheten finns i Umeå, Sundsvall, Uppsala, Solna, Örebro, Linköping, Göteborg och Malmö. Placeringsort är Umeå.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha god analytisk förmåga, se orsakssamband och dra slutsatser på ett effektivt sätt
- vara driven och initiativtagande för att nå resultat och uppställda mål
- ha god förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar
- ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
- ha god förmåga att samarbeta med andra och bidra till arbetsgruppens utveckling
- vara förändringsbenägen och tycka om att vara med och utveckla verksamheten
- ha hög integritet och vara stabil som person.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ett för tjänsten relevant område alternativt flerårig aktuell arbetslivserfarenhet av kvalificerat arbete inom ett för tjänsten relevant område
- aktuell arbetslivserfarenhet från underrättelseverksamhet, gärna med inriktning på ekonomisk brottslighet alternativt aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av utredningsarbete inom Skatteverket eller andra myndigheter som ingår i samverkan mot organiserad brottslighet

Det är önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet av att bearbeta eller analysera i systemmiljö som exempelvis i2 eller Palantir. Det är även önskvärt att du har aktuell arbetslivserfarenhet av insamling och bearbetning av data från internet.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Lösningsarkitekt med stort teknikintresse som vill göra skillnad

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Apr 16
Vill du arbeta tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor? Som lösningsarkitekt ingår du i ett team med lösningsarkitekter där ni ansvarar för lösningar som förenklar för företag och privatpersoner.

Du får möjlighet att i vår stora och prioriterade förändringsresa inom Folkbokföringen utvecklas, samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan i stort. Vågar du missa denna möjlighet att vara med och påverka?

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling och livscykelhantering i ett agilt tåg där ni tillsammans ansvarar för de tekniska lösningarna. Du är en engagerad och driven lösningsarkitekt. I nära samverkan med lösningsarkitekter och verksamheten levereras färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med kollegor och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt. En stor del av arbetet är att stötta våra utvecklingsteam i arkitekturella frågor. Arbetet innebär även att blicka framåt kring t ex AI/ML och automation.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet arbetar i agila team med stöd av ramverket SAFe och du är med och påverkar den fortsatta förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat Linux, Red Hat OpenShift, Kubernetes, Docker, MuleSoft Anypoint, Java, Spring, WLS, ActiveMQ, Kafka, Angular, React, WebComponents, REST, OAuth2, ADFS, Oracle Db, GIT, Gradle, och Jenkins. Som en del av vår förändringsresa kommer du att hantera mikroservicearkitektur, frontendarkitektur och inom vårt legacy  avveckling av våra äldre lösningar, vilket innebär att du behöver jobba med flera arkitekturstilar.

Hos oss jobbar du med problemlösning och tar fram lösningar som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör it-avdelningen, med placering i Umeå och vi är drygt 120 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha analytisk förmåga och god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha mycket god samarbetsförmåga
- ha mycket god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring.

Du ska även ha:

- en högskoleutbildning inom it om minst 180 högskolepoäng (120 poäng)
- minst tre års erfarenhet av systemutveckling.

Det är önskvärt att du har erfarenhet av något/några av följande:

- erfarenhet av att ha jobbat med integrationer inom systemutveckling
- frontend-utveckling med Javascript i något modernt ramverk som React, Angular eller Vue
- frontendarkitektur
- tjänstedesign och UX
- goda kunskaper i Spring och Java
- CI/CD i Jenkins
- säkerhetsarkitektur och vana att jobba med OAuth2
- kontainerbaserade system som t ex Kubernetes (Openshift plattformen).

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverket har en samhällsbärande roll. Vårt arbete berör alla privatpersoner och företag och genom vårt uppdrag bidrar vi till ett väl fungerande samhälle. Vår utveckling är kunddriven och vi samverkar med andra för att skapa effektiva lösningar. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Servicetjänsteman Umeå

Kontorsvaktmästare
Läs mer Apr 14
Tycker du om att ge service i kontorsmiljö? Att ta ansvar och ge det där lilla extra? Vi söker nu en medarbetare till Skatteverkets kontorsservice i Umeå.

Om jobbet
Du erbjuder service i kontorsmiljö främst i form av arbetsuppgifter inom vaktmästeri såsom arbetsplatsservice, hantera felanmälningar, beställningar, tjänstekortshantering, hantering av behörigheter, tjänstebilshantering och godshantering med tunga lyft. Med ditt serviceinriktade sätt och din önskan att leverera med kvalitet möter du våra interna och externa kunders olika behov. Du har sinne för detaljer, tar initiativ och känner ansvar för dina arbetsuppgifter och för verksamheten.
I arbetsuppgifterna ingår även dokumenthantering i form av posthantering, diarium och arkiv.

Sektionen har verksamhet på flera orter vilket innebär att du vid behov kan behöva vara beredd på att åka till de andra orterna och då främst Örnsköldsvik, Lycksele och Skellefteå.
I Umeå arbetar ca 300 personer på Skatteverket/Kronofogden utlokaliserade på två olika kontor. Din placeringsort är Umeå.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara teamorienterad, men också kunna arbeta självständigt
- vara serviceinriktad med ett gott bemötande
- kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter och driva arbetsdagen framåt
- ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska.

Du ska även ha:

- en avslutad 2- eller 3-årig gymnasial utbildning alternativt motsvarande erfarenhet förvärvad genom relevant arbetslivserfarenhet.
- god kunskap om och aktuell erfarenhet av vaktmästeri och service i kontorsmiljö
- B-körkort.

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från liknande arbetsuppgifter på Skatteverket eller annan myndighet. Det är också önskvärt att du har god datavana.

Bra att veta
Anställningarna är tidsbegränsade till och med 2021-11-30 respektive 2022-08-31.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska riktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

När du ansöker bifogar du ditt cv. I webbformuläret svarar du också på några kompletterande frågor som bland annat ersätter ett personligt brev.

Med anledning av covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Jan 18
Vill du arbeta tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor inom it? Som systemutvecklare levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner.

Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan.

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är systemutvecklare där du också bidrar inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar och tekniker som Linux, Red Hat OpenShift, Kubernetes, Docker, MuleSoft Anypoint, Java, Spring, WLS, ActiveMQ, Kafka, Angular, React, WebComponents, REST, OAuth2, ADFS, Oracle Db, GIT, Gradle, och Jenkins.

Hos oss jobbar du med problemlösning och tar fram lösningar som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör it-avdelningen, med placering i Umeå och vi är 120 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha analytisk förmåga och god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring.

Du ska även ha:

- en högskoleutbildning inom it om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) 
- minst tre års erfarenhet av systemutveckling

Det är önskvärt att du har erfarenhet av något/några av följande:

- frontend-utveckling med Javascript i något modern ramverk som React, Angular eller Vue
- tjänstedesign och UX
- goda kunskaper i Spring
- CI/CD i Jenkins
- säkerhetsarkitektur och vana att jobba med OAuth2.

Bra att veta 

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Med anledning av Covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom beskattning av företag och privatpersoner

Skattehandläggare
Läs mer Dec 18
Vill du vara med och skapa samhällsnytta? Vill du arbeta med att motverka osund konkurrens och bidra till att skapa förutsättningar för att bedriva verksamhet på lika villkor? I det här jobbet ingår du i ett utredningsteam och får möjlighet att arbeta med utmanande utredningar och göra kontrollbesök hos företag.

Om jobbet
Du utreder företag som är verksamma inom en miljö där det finns risk för osund konkurrens på grund av olika former av skatteundandragande. Ofta, men inte alltid, är miljö detsamma som bransch. Utredningarna avser flera olika skatteslag och bedrivs i samarbete med andra utredare. I arbetet ingår också att hämta in data från olika affärssystem som sedan kartläggs, bearbetas och analyseras. I vissa miljöer gör vi kontrollbesök, medan vi i andra använder oss av revision och andra utredningsmetoder. Arbetsuppgifterna är både omväxlande och utvecklande då våra miljöer varierar över tid.

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samarbete med andra. Vi arbetar teambaserat vilket innebär att du arbetar nära dina kollegor både på orten men också virtuellt på hela enheten. Du kommer ingå i ett av de virtuella utredningsteam som finns på enheten där ni både ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper på såväl bredden som djupet.

Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid. Som en av medarbetarna på Skatteenhet 31 får du möjlighet att ta stort ansvar och bidra till samhällsnytta. Din placering blir i Umeå.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara kreativ, resultat- och lösningsorienterad
- vara utvecklingsinriktad
- ta ansvar för att driva ditt eget och teamets arbete framåt
- tala och skriva enkelt och tydligt på svenska samt tala och förstå engelska
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål
- vara stabil som person
- vara trygg i en digital och virtuell arbetsmiljö

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom ekonomi eller juridik, alternativt ha tillägnat dig motsvarande kunskaper genom arbete
- B-körkort

Det är önskvärt att du har några års aktuell arbetslivserfarenhet från ekonomi-, juridik-, och/eller revisionsarbete.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Dec 18
Vill du arbeta tillsammans med kunniga och utvecklingsinriktade kollegor inom it? Som systemutvecklare levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner.

Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan.

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är systemutvecklare där du också bidrar inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar och tekniker som Linux, Red Hat OpenShift, Kubernetes, Docker, MuleSoft Anypoint, Java, Spring, WLS, ActiveMQ, Kafka, Angular, React, WebComponents, REST, OAuth2, ADFS, Oracle Db, GIT, Gradle, och Jenkins.

Hos oss jobbar du med problemlösning och tar fram lösningar som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör it-avdelningen, med placering i Umeå och vi är 120 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha analytisk förmåga och god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring.

Du ska även ha:

- en högskoleutbildning inom it om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) 
- minst tre års erfarenhet av systemutveckling

Det är önskvärt att du har erfarenhet av något/några av följande:

- frontend-utveckling med Javascript i något modern ramverk som React, Angular eller Vue
- tjänstedesign och UX
- goda kunskaper i Spring
- CI/CD i Jenkins
- säkerhetsarkitektur och vana att jobba med OAuth2.

Bra att veta 

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och strategiska inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Med anledning av Covid-19 genomför vi tills vidare våra intervjuer via videolänk. Det är viktigt att vi tillsammans minskar risken för smittspridning.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Servicetjänsteman, Kontorsservice

Backofficepersonal
Läs mer Okt 23
Tycker du om att ge service i kontorsmiljö? Att ta ansvar och ge det där lilla extra? Vi söker nu en medarbetare till Skatteverkets kontorsservice i Umeå.

Om jobbet
Du erbjuder service i kontorsmiljö främst i form av arbetsuppgifter inom vaktmästeri såsom arbetsplatsservice, hantera felanmälningar, beställningar, tjänstekortshantering, hantering av behörigheter, tjänstebilshantering och godshantering med tunga lyft. Med ditt serviceinriktade sätt och din önskan att leverera med kvalitet möter du våra interna och externa kunders olika behov. Du har sinne för detaljer, tar initiativ och känner ansvar för dina arbetsuppgifter och för verksamheten.
I arbetsuppgifterna ingår även dokumenthantering i form av posthantering, diarium och arkiv.

Sektionen har verksamhet på flera orter vilket innebär att du vid behov kan behöva vara beredd på att åka till de andra orterna och då främst Örnsköldsvik, Lycksele och Skellefteå.
I Umeå arbetar ca 300 personer på Skatteverket/Kronofogden utlokaliserade på två olika kontor

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- vara teamorienterad, men också kunna arbeta självständigt
- vara serviceinriktad med ett gott bemötande
- kunna ta ansvar för dina arbetsuppgifter och driva arbetsdagen framåt
- ha god kommunikativ förmåga i tal och skrift på svenska

Du ska även ha:

- en avslutad 2- eller 3-årig gymnasial utbildning med godkända betyg
- god kunskap om och aktuell erfarenhet av vaktmästeri och service i kontorsmiljö
- B-körkort 

Det är önskvärt att du har aktuell erfarenhet från liknande arbetsuppgifter på Skatteverket eller annan myndighet. Det är också önskvärt att du har god datavana.

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad till och med juni 2022 

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Okt 22
Har du en pågående eller nyligen avslutad högskoleutbildning inom it? Vill du använda din problemlösningsförmåga och skriva kod som har betydelse för många? Hos oss levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner.

Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan.

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar, tekniker och verktyg som Git, Spring, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, WLS, Oracle DB, Java, Angular m.m.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Din placeringsort är Umeå och vi är ca 150 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha analytisk förmåga och god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring.

Du ska även ha:

- en pågående eller nyligen avslutad högskoleutbildning om minst 180hp inom it-området
- kunskap av systemutvecklingsspråket Java.

Det är önskvärt att du har kunskaper i C, frontendutveckling och GIT.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Scrum Master

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Okt 14
Är du resultat- och kvalitetsinriktad samt brinner för ett teambaserat arbetssätt? Vill du använda din problemlösningsförmåga till att underlätta för teamet att nå sina mål och leveranser? Vi söker en Scrum Master till ett av våra team i Umeå.

Hos oss levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan.

Om jobbet

Du arbetar i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Som Scrum Master ansvarar du för att underlätta för teamet att nå sina mål och leveranser genom att vägleda teamet i överenskomna principer och arbetssätt. Du förbereder och leder planeringar och jobbar aktivt med att underlätta kommunikation, koordination, samordning och samarbete i teamet, mellan utvecklingsteam och med verksamheten. Du har ansvar för teamets kontinuerliga utveckling och kunskapsspridning. Tillsammans skapar du och teamet en kultur som engagerar och framkallar det bästa ur varje medarbetare.

Ditt arbete är kreativt och utgår ifrån kunden, där du får komma med många innovativa förslag. Hos oss utförs arbetet i team där ni tillsammans reflekterar och kommer med förslag på förbättringar och lösningar samt hjälper varandra på ett prestigelöst sätt. Problemlösning och nytänkande är en viktig del av teamets arbete och kännetecknas av förbättrande, respekt, ärlighet och öppenhet.

Du kommer att arbeta i ett team med många olika kompetenser såsom krav, utveckling, test, testautomation, dokumentation, release, miljöarbete och driftsättning och därmed har du goda möjligheter till ett aktivt arbetsplatslärande. Arbetet bedrivs agilt med tät kundkontakt och frekventa leveranser. Vi arbetar enligt principen ”you build it you run it” vilket innebär att teamet har ansvar för både nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av system.

Scrum Master rollen är på ca 50%. Övrig tid förväntas du medverka som aktiv teammedlem i utveckling och förvaltning av tjänster inom teamets ansvarsområde.

Hos oss får du möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknikstackar så som GIT, Spring, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, WLS, Oracle DB, Java, Angular m.m.

Vi jobbar utifrån ett agilt arbetssätt med SAFe som ramverk, och du kommer att jobba teambaserat i en av våra värdeströmmar.

Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor IT-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Din placeringsort är Umeå där vi är ca 150 medarbetare.

Om dig:

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://www.skatteverket.se/omoss/jobbahososs/skatteverketsmedarbetarpolicy.4.5c281c7015abecc2e2010e5b.html

I det här jobbet ska du:

- vara en lyhörd och samarbetsvillig person som gillar att arbeta i team
- ha ett strukturerat och metodiskt arbetssätt
- vara resultatinriktad och ta egna initiativ
- förstå och analysera komplexa frågor och problem
- ha mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

Du ska även ha:

- relevanthögskoleutbildning med en för tjänsten relevant inriktning
- aktuell erfarenhet av arbete som Scrum Master
- flerårig aktuell och relevant arbetslivserfarenhet som systemutvecklare

Det är önskvärt att du har kunskaper inom Java, C, frontendutveckling, erfarenhet av testautomatisering, Continious Integration/Continious Delivery (CI/CD), Oracle DB, Oracle Weblogic Server, GIT, Gradle, Maven, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, Angular eller liknande samt SAFe eller motsvarande agilt ramverk. 

Bra att veta 

Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan.

 

 

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Systemutvecklare

Systemutvecklare/Programmerare
Läs mer Okt 9
Vill du använda din problemlösningsförmåga och skriva kod som har betydelse för många? Hos oss levererar du och ditt team lösningar som förenklar för företag och privatpersoner.

Du får möjlighet att utvecklas samtidigt som du bidrar till samhällsnyttan.

Om jobbet
Du arbetar med systemutveckling i ett agilt team där ni tillsammans ansvarar för både utveckling och förvaltning. Du är utvecklare, men bidrar också inom andra områden som kravställning och testning. I nära samverkan med verksamheten levererar teamet färdiga lösningar som förenklar för företag och privatpersoner. Du arbetar både självständigt och tillsammans med teamet och ni hjälper varandra på ett prestigelöst sätt.

Skatteverkets utvecklingsverksamhet ställer om till att arbeta agilt med stöd av ramverket Safe och du är med och påverkar den förändringsresan. Du får möjlighet till varierande arbetsuppgifter med utvecklingsmiljöer som omfattar flera generationer av teknik, plattformar och verktyg. Den tekniska miljön omfattar bland annat plattformar, tekniker och verktyg som Git, Spring, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, WLS, Oracle DB, Java, Angular m.m.

Hos oss jobbar du med problemlösning och skriver kod som har betydelse för många. Tillsammans med dina kollegor har du roligt på jobbet samtidigt som du bidrar till samhällsnytta. Du har frihet och eget ansvar att bidra till nya lösningar. Vi är en stor it-avdelning som erbjuder dig utvecklingsmöjligheter både på djupet och på bredden. Du har flexibel arbetstid och det är en självklarhet för oss att du har balans mellan arbete och fritid.

Din placeringsort är Umeå och vi är ca 120 medarbetare.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha analytisk förmåga och god problemlösningsförmåga
- vara utvecklingsinriktad
- ha god samarbetsförmåga
- ha god kommunikationsförmåga och lätt för att uttrycka dig i tal och skrift
- vara flexibel och öppen för förändring.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om 180/120 inom it
- aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling

Det är önskvärt att du har kunskaper i Java, C och frontendutveckling. Det är även önskvärt med erfarenhet av testautomatisering, Continious Integration/Continious Delivery (CI/CD), Oracledatabas, Oracle Weblogic Server, Git, Gradle, Maven, Red Hat OpenShift, MuleSoft Anypoint, Angular eller liknande samt SAFe eller motsvarande ramverk.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Sektionschef, it-avdelningen

Driftchef, data
Läs mer Sep 29
Samhällsutvecklingen går allt snabbare.

Kraven på oss som myndighet att vara följsamma till förändringar i omvärlden ökar. Till en av våra sektioner i Umeå söker vi nu en ledare som kan hjälpa oss i förflyttningen mot framtiden. Det kommer att bli utmanande, men har du rätt driv, flexibilitet och kompetens så har vi arenan för dig!

Om jobbet


Du är chef i första linjen och har verksamhets- och personalansvar för din sektion. Du leder, planerar och följer upp arbetet så att det bedrivs effektivt och kvalitetssäkert. Tillsammans med medarbetarna utvecklar du verksamheten i linje med vår strategiska inriktning, bland annat genom att använda digitaliseringens möjligheter. Du uppmuntrar till samarbete och nytänkande, och skapar förutsättningar för ett aktivt medarbetarskap som leder till resultat, utveckling och en god arbetsmiljö. Du ingår i enhetens ledningsgrupp, rapporterar till enhetschefen och har tillsammans med övriga chefer ett helhetsansvar för verksamheten.

Som sektionschef hos oss leder och utvecklar du medarbetare och verksamhet i en organisation som bidrar till samhällsnytta. Inom Skatteverket pågår just nu ett agilt införande med ramverket SAFe, samt införande av en ny utvecklingsplattform (OCP). Det innebär en omfattande och spännande organisations och kulturförändring där du kommer att spela en viktig roll. It-avdelningen erbjuder dig goda utvecklingsmöjligheter och en chans att utvecklas mot ett stort antal roller inom en komplex och varierad it-miljö. Skatteverkets it-avdelning finns på sju orter, vi ansvarar för utveckling, drift, förvaltning och underhåll av Skatteverkets it-system.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- kommunicera tydligt och skapa ett klimat där vi lyssnar på varandra
- visa tillit till medarbetarnas förmågor och främja ett aktivt medarbetarskap
- vara stabil och trygg som person, som ledare och i din arbetsgivarroll
- kunna leda, fatta beslut och driva arbetet mot uppställda mål
- visa mod i ledarskapet genom att vara öppen för nytänkande
- leda utveckling och lärande hos medarbetare genom att skapa förutsättningar och engagemang
- ha förmågan att driva verksamhetsutveckling och verka för helheten

Du ska även ha:

- relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt
- praktisk erfarenhet av att bygga verksamhet som använder agilt arbetssätt
- aktuell erfarenhet av att leda IT-utveckling och förvaltning
- ha erfarenhet av att rekrytera personal
- aktuell erfarenhet från ledande roller inom it och tjänsteutveckling.

Det är önskvärt att du har praktisk erfarenhet av att den utveckling du ansvarar för använder SAFe som ramverk. Det är även önskvärt att du har relevant  erfarenhet av att leda i förändring.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader. Förordnandet som sektionschef är tidsbegränsat i tre år.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet.  

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Arkivassistent

Arkivassistent
Läs mer Aug 20
Det vi gör på Skatteverket har betydelse för företagaren, individen, andra myndigheter, samhällsfunktioner och Sverige.

Vi ska skapa förutsättningar i kundens vardag och underlätta med digitala tjänster. Vår övergripande ambition är att Skatteverket ska fortsätta att ligga i framkant och vara ett föredöme inom svensk statsförvaltning. Framtiden är inget som ska upptäckas utan något vi gemensamt, tillsammans med andra, är med och skapar. Vi har stora möjligheter att göra skillnad.

Om jobbet
Vi erbjuder dig en arbetsplats där du får utföra samhällsviktiga, intressanta och utvecklande arbetsuppgifter inom information och dokumenthantering. Ditt arbete resulterar i nytta för medborgare och företag, något som får Sverige att gå framåt. Med öppenhet, respekt, gott bemötande samt mångfald ingår du i ett positivt och utvecklingsinriktat arbetslag.

Som arkivassistent på Dokument 1 ingår du i den administrativa avdelningen på Skatteverket och levererar tjänster till övriga Skatteverket samt Kronofogden inom posthantering, diarieföring och arkivering. Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att du arbetar med att rensa, samsortera, plockgallra, ordna och förteckna arkiv med tillhörande administration. Det arbetslag du kommer ingå i kännetecknas av ett aktivt medarbetarskap som stimulerar till kreativitet, lärande och utveckling samtidigt som vi ser till att finna en god balans mellan arbete och fritid.

Som medarbetare bidrar du aktivt till hög kvalitet och service i våra leveranser. På Dokument 1 är vi idag 24 medarbetare och arbetar gränsöverskridande med andra orter inom den administrativa avdelningen, vilket innebär att arbete på andra orter också förekommer. Din placeringsort är Umeå.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- ha ordningssinne, vara strukturerad och mycket noggrann
- vara ansvarstagande, har god förmåga att planera och organisera sitt arbete
- ha god samarbetsförmåga
- vara serviceinriktad och ha god kommunikationsförmåga.

Du ska även ha:

- en fullständig gymnasial utbildning som är avslutad
- aktuell arbetslivserfarenhet från arkivarbete
- god datorvana.

Det är önskvärt att du har akademiska meriter i form av högskolepoäng.
Det är också önskvärt med erfarenhet av att ordna och förteckna enligt allmänna arkivschemat och/eller ha kunskap om vårt förteckningsprogram Klara.
Det är också önskvärt med aktuell erfarenhet av arkivarbete inom offentlig förvaltning.  

Bra att veta
Anställningen är tidsbegränsad till och med 31 december 2021.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning. Du måste vara svensk medborgare för att bli aktuell för det här jobbet.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!


Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu

Handläggare inom borgenärsområdet

Skattehandläggare
Läs mer Jul 6
Har du erfarenhet inom exempelvis inkassobolag, bank eller myndighet och trivs med både självständigt arbete och samarbete? Vill du skapa samhällsnytta tillsammans med kunniga kollegor? Som handläggare inom borgenärsområdet har du ett omväxlande och lärorikt arbete som innebär utredning och många kontakter.

Om jobbet
Du arbetar med handläggning och utredning av ärenden som varierar i omfattning och komplexitet. Det innebär att du analyserar och bedömer olika typer av underlag. Du begär in kompletteringar via telefon, mejl och brev i kontakt med privatpersoner och företag. Med stöd av lagar och regler gör du en bedömning av underlaget och fattar beslut. Vissa ärenden är enkla och snabba medan andra tar mer tid. 

Arbetsuppgifterna omfattar urvalsärenden gällande bolag och enskilda näringsidkare med skulder till staten. Arbetets innehåll, bredd och komplexitet bestäms utifrån verksamhetens behov.

I arbetet ingår att:

- utreda och riskbedöma företag
- göra ekonomiska analyser av företags betalningsförmåga på lång och kort sikt
- arbeta med förebyggande arbete
- handlägga betalningsuppmaningar och obetalda skatter
- handlägga anstånd
- arbeta med offensiv återkallelse av godkännande för F-skatt
- ansöka om konkurs

Du planerar din egen arbetsdag och driver dina ärenden både självständigt och i samverkan med andra. Du arbetar nära dina kollegor och ni ger och får stöd av varandra. Arbetet är kvalificerat och du lär dig och får nya kunskaper både på bredden och på djupet. Är du intresserad kan du även delta i olika förbättrings- och utvecklingsuppdrag parallellt med dina vanliga arbetsuppgifter. Arbetet innebär många kontakter, exempelvis med kunder och andra myndigheter.

Det är en självklarhet för oss att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör skatteenhet 51 på skatteavdelningen och på vår sektion är vi idag 18 kollegor placerade i Sundsvall och Umeå. Placeringsort är Umeå.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår https://skatteverket.se/medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

- självständigt planera och driva ditt arbete framåt för att nå resultat
- vara flexibel, ha förmåga att arbeta med olika arbetsuppgifter och kunna fatta beslut
- vara hjälpsam och bemöta andra med vänlighet och respekt
- ha förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift vara bra på att samarbeta och stötta andra för att nå gemensamma mål.

Du ska även ha:

- högskoleutbildning om minst 180 högskolepoäng (120 poäng) inom en för tjänsten relevant inriktning alternativt en avslutad KY/YH-utbildning inom ekonomi omfattande 80 KY-poäng/400 YH-poäng
- aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av utredning eller handläggning från myndighet eller liknande erfarenhet inom företagsområdet från exempelvis inkassobolag eller bank

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

På https://skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Ansök nu