SCA Obbola AB jobb i Umeå

Hitta lediga jobb hos SCA Obbola AB i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Umeå.

Underhållsplanerare

Underhållsplanerare
Läs mer Jul 5
Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar.

Ett hållbart arbetsliv

Har du ett genuint intresse för mekanik och teknik? Är du en lagspelare som gillar struktur och planering? Nu söker vi en Underhållsplanerare till Obbolas pappersbruk.
Välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Som Underhållsplanerare för mekaniskt underhåll kommer du att bereda och planera underhållsarbeten i tät kommunikation med planerarkollegor, gruppchefer och tekniker. Tjänsten innefattar också en kontinuerlig dialog med produktionen via olika mötesforum.

Du bereder och planerar för arbeten på alla förekommande typer av processutrustningar. Du ansvarar för att se till så arbeten kan utföras i rätt tid och till rätt kvalitet genom att bereda arbetsorder med nödvändiga reservdelar, instruktioner och övrigt som behövs för att utföra arbetet. Du förbereder också för att arbetet kan utföras på ett säkert sätt genom att förbereda riskbedömningar och underlag för arbetstillstånd.
Du utgör en viktig funktion i planeringen av underhållsstopp, både för våra årliga större stopp såväl som kortare underhållsstopp. Du deltar i uppföljning av respektive underhållsstopp.
Du jobbar tillsammans med övriga organisationen med förbättring och utveckling för att ständigt utveckla vår verksamhet.

Vem är du?

Vi söker dig som har en industriteknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet som kan bedömas likvärdig. Du har några års erfarenhet från mekaniskt underhållsarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i underhållssystem, underhållsplanering och/eller arbetsledning.
Som person är du en lagspelare som sätter värde i att ha kul på jobbet. Du trivs med att samverka med dina kollegor, samtidigt som du har förmåga att arbeta självständigt och prioritera dina uppgifter. Du är nyfiken och ser möjligheter till förbättringar. Din förmåga att kommunicera och bygga relationer är viktig, då tjänsten innebär många olika kontaktytor.
För att lyckas i rollen som underhållsplanerare tror vi att du har en naturlig fallenhet att se tekniska lösningar och ett genuint intresse för mekanik och teknik. Du har en ingående förståelse för vad som behövs för att våra tekniker ska kunna genomföra ett effektivt och högklassigt underhållsarbete. Kanske har du själv arbetat som mekaniker/ tekniker inom industri i några år och söker nya utmaningar?
Våra kärnvärden – ansvar, högklassighet och respekt – är grunden för allt vi gör på SCA. Därför är det viktigt att dina värderingar överensstämmer med dem.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du stora möjligheter att växa och utvecklas. Vi uppmuntrar till kompetensutveckling, till att ta ansvar och till att du förverkligar dina idéer. På SCA är vi måna om varandra och vi erbjuder ett öppet, stöttande arbetsklimat. Vi förstår också vikten av ett hållbart arbetsliv

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten: Peter Granberg, Gruppchef Underhåll, 090-704321, peter.granberg@sca.com
För ytterligare information om rekryteringsprocessen: Stina Hedlund, HR-specialist, stina.hedlund@sca.com                                                                                                                  
Facklig företrädare: Unionen – Elisabeth Burström 090-154 173, Ledarna – Peter Olsson 090-154 111, 076-118 40 48, Sveriges ingenjörer – Michael Larsson 090-154 185, 070-343 00 01
Sista ansökningsdag är 4 augusti. På grund av semesterledighet kan svar dröja.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Underhållstekniker El

Industrielektriker
Läs mer Jul 3
Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, 2,6 miljoner hektar i norra Sverige. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar.  
SCA har en effektiv och integrerad värdekedja med ett miljöcertifierat skogsbruk och moderna produktionsanläggningar belägna i anslutning till skogsinnehavet. SCAs snabbt växande skog binder koldioxid, bolagets produkter bidrar till ett mer hållbart samhälle och den förnybara fibern kan ersätta produkter baserade på fossila råvaror.

Ett hållbart arbetsliv

Har du en bakgrund inom El och vill vara med på vår resa mot framtidens fabrik?
Vi på SCA Obbola söker just nu en erfaren industrielektriker.

Varmt välkommen med din ansökan!

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som elektriker ingår du i en avdelning för El och Automationsunderhåll (EA).
Arbetet innebär att du i stor utsträckning arbetar självständigt med förebyggande och avhjälpande underhållsinsatser inom el.
I din befattning förväntas du planera och utföra inkommande arbetsorder på ett säkert och effektivt sätt i kombination med ett mer akut avhjälpande underhåll. En annan del i rollen innebär att säkerställa att vårt underhållssystem, SAP, används enligt rutin för att kunna planera och följa upp arbetsorder.
Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta allt från arbete i låg och mellanspännings-ställverk till felsökning och underhåll av motorer, I/O, frekvensomriktare, belysning och andra elektriska utrustningar som finns i anläggningen.

Vem är du?

Vi söker dig som i grunden har läst gymnasial utbildning inom el/automation och har jobbat ett par år i branschen.
Vi tror att du är självgående och lösningsorienterad för att möjliggöra ett planerat och strukturerat arbete.

Meriterande är om du har vana av att jobba i SAP-underhållssystem och arbetslivserfarenhet från industrin.

Som elektriker arbetar du med många kontaktytor inom organisationen och därför bör du trivas med att samverka med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom självständighet och god samarbetsförmåga. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att ni tillsammans i teamet når resultat inom verksamhetsområdet. För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en trygg lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Johan Åkerman, Gruppchef EA, 090-15 42 26.
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 090- 154214.
Sista ansökningsdag är 2024-08-25. Urval sker löpande.

Ansök nu

IT Area specialist

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Jun 19
Om SCA

Ett hållbart arbetsliv

Har du ett genuint intresse för IT? Är du serviceorienterad och vill jobba verksamhetsnära? Nu söker vi vår nästa kollega till rollen som IT Area specialist till SCA Obbolas pappersbruk.

Produktionen i Obbola ökar från dagens 450 000 ton kraftliner till 725 000 ton årligen i och med vår investering av ny pappersmaskin, detta för att möta förväntad ökning av efterfrågan på förnybara förpackningar. Vi har i och med investeringen också skapat förutsättningar för att driva utveckling inom digitalisering.

Vill du utvecklas och tänka nytt så kommer du att trivas hos oss, för vi ger alla möjlighet att nå sin fulla potential. Vi vet att det är människorna som gör framgångarna!

Välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Som IT Area Specialist är du lokalt IT-ansvarig och arbetar främst med IT-system som stödjer produktionen på Obbolas pappersbruk. Du är kontaktytan mellan IT och produktion och du arbetar med att leda, förvalta och utveckla IT-lösningar för verksamhetens behov, exempelvis är ett av dina arbetsområden vår beslutstödslösning byggd i Microsoft miljö.

Vi arbetar med ständiga förbättringar och du blir en viktig del i arbetet att driva digitaliseringsprojekt. Du kommer att delta i förbättrings- och investeringsprojekt, till exempel i rollen som delprojektledare.

Du ingår i ett team av IT Area Specialister och arbetet bedrivs ofta i samarbete med verksamheten, med andra teknikavdelningar inom SCA samt med våra leverantörer.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning med relevant inriktning. Kanske har du motsvarande arbetslivserfarenhet eller ser detta som en möjlighet att utvecklas ännu mer inom IT. Du gillar att jobba verksamhetsnära och att hantera många olika IT-relaterade frågor. Om du tidigare varit i kontakt med processindustrin och har en grundläggande produktionsförståelse är det meriterande.

Som person föredrar du att samarbeta men kan även arbeta självständigt, du gillar problemhantering och ser lösningar i ett större perspektiv. Du är engagerad, gillar ordning och reda och är systematisk i ditt sätt att arbeta. Du har en förmåga att arbeta med flera parallella uppdrag.

Du har lätt för att kommunicera på såväl engelska som svenska, både i tal och i skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av Microsoft miljön, relationsdatabaser, integrationer och digitalisering.

Våra kärnvärden – ansvar, högklassighet och respekt – är grunden för allt vi gör på SCA. Därför är det viktigt att dina värderingar överensstämmer med dem.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du stora möjligheter att växa och utvecklas. Vi uppmuntrar till kompetensutveckling, till att ta ansvar och till att du förverkligar dina idéer. På SCA är vi måna om varandra och vi erbjuder ett öppet, stöttande arbetsklimat. Vi förstår också vikten av ett hållbart arbetsliv.

Som anställd hos oss får du jobba med den allra senaste tekniken och vara en del i omställningen till ett hållbart samhälle. Våra skogar och de produkter vi sätter på marknaden bidrar med en klimatnytta större än utsläppen från Sveriges alla personbilar under ett år. Vi tar vara på precis varje del av de träd som vi avverkar och producerar produkter från skogen som bidrar till att motverka klimatförändringarna. Att göra skillnad på riktigt ger arbetet en extra dimension. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Peter Brunesson, IT-Chef, 090-154104, peter.brunesson@sca.com
För mer information om rekryteringsprocessen: Stina Hedlund, stina.hedlund@sca.com

Facklig företrädare: Elisabeth Burström, Unionen, 090-154173
Facklig företrädare för Sveriges Ingenjörer är Michael Larsson 090-154140,

Sista ansökningsdag 15/5

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

IT Area specialist

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Apr 24
Om SCA

Ett hållbart arbetsliv

Har du ett genuint intresse för IT? Är du serviceorienterad och vill jobba verksamhetsnära? Nu söker vi vår nästa kollega till rollen som IT Area specialist till SCA Obbolas pappersbruk.

Produktionen i Obbola ökar från dagens 450 000 ton kraftliner till 725 000 ton årligen i och med vår investering av ny pappersmaskin, detta för att möta förväntad ökning av efterfrågan på förnybara förpackningar. Vi har i och med investeringen också skapat förutsättningar för att driva utveckling inom digitalisering.

Vill du utvecklas och tänka nytt så kommer du att trivas hos oss, för vi ger alla möjlighet att nå sin fulla potential. Vi vet att det är människorna som gör framgångarna!

Välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Som IT Area Specialist är du lokalt IT-ansvarig och arbetar främst med IT-system som stödjer produktionen på Obbolas pappersbruk. Du är kontaktytan mellan IT och produktion och du arbetar med att leda, förvalta och utveckla IT-lösningar för verksamhetens behov, exempelvis är ett av dina arbetsområden vår beslutstödslösning byggd i Microsoft miljö.

Vi arbetar med ständiga förbättringar och du blir en viktig del i arbetet att driva digitaliseringsprojekt. Du kommer att delta i förbättrings- och investeringsprojekt, till exempel i rollen som delprojektledare.

Du ingår i ett team av IT Area Specialister och arbetet bedrivs ofta i samarbete med verksamheten, med andra teknikavdelningar inom SCA samt med våra leverantörer.

Vem är du?

Vi söker dig som har en högskole- eller universitetsutbildning med relevant inriktning. Kanske har du motsvarande arbetslivserfarenhet eller ser detta som en möjlighet att utvecklas ännu mer inom IT. Du gillar att jobba verksamhetsnära och att hantera många olika IT-relaterade frågor. Om du tidigare varit i kontakt med processindustrin och har en grundläggande produktionsförståelse är det meriterande.

Som person föredrar du att samarbeta men kan även arbeta självständigt, du gillar problemhantering och ser lösningar i ett större perspektiv. Du är engagerad, gillar ordning och reda och är systematisk i ditt sätt att arbeta. Du har en förmåga att arbeta med flera parallella uppdrag.

Du har lätt för att kommunicera på såväl engelska som svenska, både i tal och i skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av Microsoft miljön, relationsdatabaser, integrationer och digitalisering.

Våra kärnvärden – ansvar, högklassighet och respekt – är grunden för allt vi gör på SCA. Därför är det viktigt att dina värderingar överensstämmer med dem.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du stora möjligheter att växa och utvecklas. Vi uppmuntrar till kompetensutveckling, till att ta ansvar och till att du förverkligar dina idéer. På SCA är vi måna om varandra och vi erbjuder ett öppet, stöttande arbetsklimat. Vi förstår också vikten av ett hållbart arbetsliv.

Som anställd hos oss får du jobba med den allra senaste tekniken och vara en del i omställningen till ett hållbart samhälle. Våra skogar och de produkter vi sätter på marknaden bidrar med en klimatnytta större än utsläppen från Sveriges alla personbilar under ett år. Vi tar vara på precis varje del av de träd som vi avverkar och producerar produkter från skogen som bidrar till att motverka klimatförändringarna. Att göra skillnad på riktigt ger arbetet en extra dimension. 

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Peter Brunesson, IT-Chef, 090-154104, peter.brunesson@sca.com
För mer information om rekryteringsprocessen: Stina Hedlund, stina.hedlund@sca.com

Facklig företrädare: Elisabeth Burström, Unionen, 090-154173
Facklig företrädare för Sveriges Ingenjörer är Michael Larsson 090-154140,

Sista ansökningsdag 15/5

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Underhållsplanerare

Underhållsplanerare
Läs mer Apr 24
SCA

Ett hållbart arbetsliv

Är du en lagspelare som gillar struktur och planering? Drivs du av att kontinuerligt förbättra och optimera underhållsarbete? Då kanske detta är din nya utmaning! Nu söker vi en Underhållsplanerare till Obbolas pappersbruk.

På SCA har du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Med skogens kraft bidrar vi till en hållbar framtid och hjälper våra kunder över hela världen att minska sina fossila avtryck. Vill du utvecklas och tänka nytt så kommer du att trivas hos oss, för vi ger alla möjlighet att nå sin fulla potential. Vi vet att det är människorna som gör framgångarna!

Välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Som Underhållsplanerare ansvarar du för beredning och planering av det mekaniska underhållet inom ditt verksamhetsområde. I arbetet ingår att du planerar, riskbedömer, bereder, leder och följer upp förebyggande och avhjälpande underhållsinsatser löpande samt vid stopp. Din uppgift är att på bästa sätt planera att de inkomna arbetsorderna utförs på ett säkert och effektivt sätt. Planeringen sker i nära samarbete med driften och gruppchefer inom underhåll.

Du medverkar också vid budgetförslag, uppföljning och styrning. Vidare deltar du i projekt tillsammans med kollegor inom underhåll, för att driva utveckling av pappersbruket.

För oss är det en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom ditt ansvarsområde.

Vem är du?

Vi söker dig som strävar efter att genomföra arbetet på ett effektivt och högklassigt sätt genom en god planeringsförmåga samt ett systematiskt arbetssätt. Du är en lagspelare och i relationen med dina kollegor skapar du förtroende, tillit och visar stor integritet. Som person har du en drivkraft att hela tiden vilja utvecklas, både i din yrkeskompetens och som person. Du bidrar med din energi samt med din förmåga att prestigelöst dela med dig av kunskaper och erfarenheter.

Du har en teknisk gymnasial utbildning med verkstad/mekanisk inriktning eller motsvarande utbildning samt erfarenhet från processindustrin. Vidare krävs grundläggande datakunskaper. Erfarenhet av SAP-underhållssystem är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom ledaregenskaper, självständighet och samarbetsförmåga.

Våra kärnvärden – ansvar, högklassighet och respekt – är grunden för allt vi gör på SCA. Därför är det viktigt att dina värderingar överensstämmer med dem.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du stora möjligheter att växa och utvecklas. Vi uppmuntrar till kompetensutveckling, till att ta ansvar och till att du förverkligar dina idéer. På SCA är vi måna om varandra och vi erbjuder ett öppet, stöttande arbetsklimat. Vi förstår också vikten av ett hållbart arbetsliv.
Tjänsten är tillsvidareanställningmed tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten: Peter Granberg, Gruppchef Underhåll, 090-704321, peter.granberg@sca.com

För ytterligare information om rekryteringsprocessen: Stina Hedlund, HR-specialist, stina.hedlund@sca.com

Facklig företrädare: Unionen – Elisabeth Burström 090-154 173, Ledarna – Peter Olsson 090-154 111, 076-118 40 48, Sveriges ingenjörer – Michael Larsson 090-154 185, 070-343 00 01

Sista ansökningsdag är 6/5

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Underhållsplanerare

Underhållsplanerare
Läs mer Apr 19
SCA

Ett hållbart arbetsliv

Är du en lagspelare som gillar struktur och planering? Drivs du av att kontinuerligt förbättra och optimera underhållsarbete? Då kanske detta är din nya utmaning! Nu söker vi en Underhållsplanerare till Obbolas pappersbruk.

På SCA har du möjlighet att göra skillnad på riktigt. Med skogens kraft bidrar vi till en hållbar framtid och hjälper våra kunder över hela världen att minska sina fossila avtryck. Vill du utvecklas och tänka nytt så kommer du att trivas hos oss, för vi ger alla möjlighet att nå sin fulla potential. Vi vet att det är människorna som gör framgångarna!

Välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Som Underhållsplanerare ansvarar du för beredning och planering av det mekaniska underhållet inom ditt verksamhetsområde. I arbetet ingår att du planerar, riskbedömer, bereder, leder och följer upp förebyggande och avhjälpande underhållsinsatser löpande samt vid stopp. Din uppgift är att på bästa sätt planera att de inkomna arbetsorderna utförs på ett säkert och effektivt sätt. Planeringen sker i nära samarbete med driften och gruppchefer inom underhåll.

Du medverkar också vid budgetförslag, uppföljning och styrning. Vidare deltar du i projekt tillsammans med kollegor inom underhåll, för att driva utveckling av pappersbruket.

För oss är det en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom ditt ansvarsområde.

Vem är du?

Vi söker dig som strävar efter att genomföra arbetet på ett effektivt och högklassigt sätt genom en god planeringsförmåga samt ett systematiskt arbetssätt. Du är en lagspelare och i relationen med dina kollegor skapar du förtroende, tillit och visar stor integritet. Som person har du en drivkraft att hela tiden vilja utvecklas, både i din yrkeskompetens och som person. Du bidrar med din energi samt med din förmåga att prestigelöst dela med dig av kunskaper och erfarenheter.

Du har en teknisk gymnasial utbildning med verkstad/mekanisk inriktning eller motsvarande utbildning samt erfarenhet från processindustrin. Vidare krävs grundläggande datakunskaper. Erfarenhet av SAP-underhållssystem är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom ledaregenskaper, självständighet och samarbetsförmåga.

Våra kärnvärden – ansvar, högklassighet och respekt – är grunden för allt vi gör på SCA. Därför är det viktigt att dina värderingar överensstämmer med dem.

Vad erbjuder vi dig?

Hos oss får du stora möjligheter att växa och utvecklas. Vi uppmuntrar till kompetensutveckling, till att ta ansvar och till att du förverkligar dina idéer. På SCA är vi måna om varandra och vi erbjuder ett öppet, stöttande arbetsklimat. Vi förstår också vikten av ett hållbart arbetsliv.

Som anställd hos oss får du jobba med den allra senaste tekniken och vara en del i omställningen till ett hållbart samhälle. Våra skogar och de produkter vi sätter på marknaden bidrar med en klimatnytta större än utsläppen från Sveriges alla personbilar under ett år. Vi tar vara på precis varje del av de träd som vi avverkar och producerar produkter från skogen som bidrar till att motverka klimatförändringarna. Att göra skillnad på riktigt ger arbetet en extra dimension. 

Tjänsten är tillsvidareanställningmed tillträde så snart som möjligt eller enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten: Peter Granberg, Gruppchef Underhåll, 090-704321, peter.granberg@sca.com

För ytterligare information om rekryteringsprocessen: Stina Hedlund, HR-specialist, stina.hedlund@sca.com                                                                                                                    
Facklig företrädare: Unionen – Elisabeth Burström 090-154 173, Ledarna – Peter Olsson 090-154 111, 076-118 40 48, Sveriges ingenjörer – Michael Larsson 090-154 185, 070-343 00 01
Sista ansökningsdag är 6/5
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarjobba i Umeåområdet 2024

Processoperatör, pappersmassa
Läs mer Feb 12
SCA Obbola AB

I sommar har du chans att starta din karriär. Som en av våra sommarjobbare blir du del av vår breda verksamhet och får möjlighet att jobba inom produktion, skog eller kontor. Vill du växa med skogen och växa med oss?

Nu söker vi sommarjobbare till våra enheter i Umeåområdet - SCA Obbola och SCA Logistics.Vi skapar vår framtid idag - varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning
Nu får du möjlighet att vara med och bidra till en hållbar framtid och samtidigt få en inblick i hur arbetet på ett stort företag går till. Du arbetar i en modern industrimiljö som har världens största och moderna pappersmaskin.

På SCA jobbar vi säkert, har stort engagemang för våra kollegor och gillar att lära oss nya saker. Som sommarvikarie på SCA är du en del av det dagliga arbetet på din avdelning där du får chansen att växa och utvecklas tillsammans med oss.

Du söker generellt till Umeåområdet och inte till en specifik enhet. Hos oss får du möjlighet att jobba inom följande områden:


Drift/process

Processoperatör inom massa och papper 

Hjullastarförare


Underhåll

Mekaniker 


El och automation 

Fastighetstekniker


Underhållsingenjör


Administration/Stödprocesser

Flödesplanerare 


Innesäljare


Laboratorietekniker 


Vem är du?
För att du ska kunna erbjudas ett sommarjobb behöver du ha fyllt 18 år när du anställs.

Vi söker dig som är intresserad av att vara semestervikarie för vår ordinarie personal. Det innebär att vi i första hand söker dig som kan jobba hela perioden från mitten av juni till slutet av augusti.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

I din ansökan anger du genomförd eller pågående utbildning samt vilket område du önskar jobba inom. I urvalet tittar vi på vilken utbildning och vilka erfarenheter du har för att matcha mot de befattningar du önskar sommarjobba inom.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA är att ha ett bra arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt. Så vill du vara med och skapa en hållbar framtid? Sök sommarjobb hos oss!


Mer information
Har du frågor rörande Obbola pappersbruk: 
Processoperatör Sara Axelsson, 090-704354, Ulf Hansson, 090-154074
Hjullastarförare Mattias Olsson, 090-154195
Mekaniker Petter Löfgren 090-154155, Jim Lindqvist 090-154108
El och Automation Johan Åkerman 090-154226, Filip Edström 090-704396
Fastighetstekniker Daniel Häggström 090-154188
Innesäljare och Flödesplanerare Hans Nordlander 090-154153
Underhållsingenjör Amanda Albano, 090-154127
Laboratorietekniker Hans Thorén, 090-154176

Fackliga företrädareObbola:
Jonas Jansson 090-154 214  Pappers
Elisabeth Burström 090-154 173 Unionen

För frågor rörande Logistics: Malin Westrin, 060-19 35 60, malin.westrin@sca.com  

Fackliga företrädare Logistics:
Unionen: Åsa Holm +4690153718
Ledarna: Ulf Lundberg +4690153708
Hamnarbetarförbundet: Kent Sehlstedt +46706458909
Transportarbetareförbundet: Sefan Nilsson +090153726


Sista ansökningsdag är 2024-02-18. Efter 20 januari gör vi löpande urval så skicka gärna in din ansökan redan idag. Vår intervjuperiod sträcker sig från februari fram till slutet av april. Vi hanterar din ansökan efter sista ansökningsdag och kallelse till intervju eller annan kommunikation med dig sker via e-post.

Ansök nu

Sommarjobba i Umeåområdet 2024

Processoperatör, pappersmassa
Läs mer Jan 13
SCA Obbola AB

I sommar har du chans att starta din karriär. Som en av våra sommarjobbare blir du del av vår breda verksamhet och får möjlighet att jobba inom produktion, skog eller kontor. Vill du växa med skogen och växa med oss?

Nu söker vi sommarjobbare till våra enheter i Umeåområdet - SCA Obbola och SCA Logistics.Vi skapar vår framtid idag - varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning
Nu får du möjlighet att vara med och bidra till en hållbar framtid och samtidigt få en inblick i hur arbetet på ett stort företag går till. Du arbetar i en modern industrimiljö som har världens största och moderna pappersmaskin.

På SCA jobbar vi säkert, har stort engagemang för våra kollegor och gillar att lära oss nya saker. Som sommarvikarie på SCA är du en del av det dagliga arbetet på din avdelning där du får chansen att växa och utvecklas tillsammans med oss.

Du söker generellt till Umeåområdet och inte till en specifik enhet. Hos oss får du möjlighet att jobba inom följande områden:


Drift/process

Processoperatör inom massa och papper 

Hjullastarförare


Underhåll

Mekaniker 


El och automation 

Fastighetstekniker


Underhållsingenjör


Administration/Stödprocesser

Flödesplanerare 


Innesäljare


Laboratorietekniker 


Vem är du?
För att du ska kunna erbjudas ett sommarjobb behöver du ha fyllt 18 år när du anställs.

Vi söker dig som är intresserad av att vara semestervikarie för vår ordinarie personal. Det innebär att vi i första hand söker dig som kan jobba hela perioden från mitten av juni till slutet av augusti.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

I din ansökan anger du genomförd eller pågående utbildning samt vilket område du önskar jobba inom. I urvalet tittar vi på vilken utbildning och vilka erfarenheter du har för att matcha mot de befattningar du önskar sommarjobba inom.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA är att ha ett bra arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt. Så vill du vara med och skapa en hållbar framtid? Sök sommarjobb hos oss!


Mer information
Har du frågor rörande Obbola pappersbruk: 
Processoperatör Sara Axelsson, 090-704354, Ulf Hansson, 090-154074
Hjullastarförare Mattias Olsson, 090-154195
Mekaniker Petter Löfgren 090-154155, Jim Lindqvist 090-154108
El och Automation Johan Åkerman 090-154226, Filip Edström 090-704396
Fastighetstekniker Daniel Häggström 090-154188
Innesäljare och Flödesplanerare Hans Nordlander 090-154153
Underhållsingenjör Amanda Albano, 090-154127
Laboratorietekniker Hans Thorén, 090-154176

Fackliga företrädareObbola:
Jonas Jansson 090-154 214  Pappers
Elisabeth Burström 090-154 173 Unionen

För frågor rörande Logistics: Malin Westrin, 060-19 35 60, malin.westrin@sca.com  

Fackliga företrädare Logistics:
Unionen: Åsa Holm +4690153718
Ledarna: Ulf Lundberg +4690153708
Hamnarbetarförbundet: Kent Sehlstedt +46706458909
Transportarbetareförbundet: Sefan Nilsson +090153726


Sista ansökningsdag är 2024-02-18. Efter 20 januari gör vi löpande urval så skicka gärna in din ansökan redan idag. Vår intervjuperiod sträcker sig från februari fram till slutet av april. Vi hanterar din ansökan efter sista ansökningsdag och kallelse till intervju eller annan kommunikation med dig sker via e-post.

Ansök nu

Underhållstekniker El

Industrielektriker
Läs mer Jan 25
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld
Har du en bakgrund inom El och vill vara med på vår resa mot framtidens fabrik?
Vi på SCA Obbola söker just nu en erfaren industrielektriker.

Varmt välkommen med din ansökan!

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning
Som elektriker ingår du i en avdelning för El och Automationsunderhåll (EA).
Arbetet innebär att du i stor utsträckning arbetar självständigt med förebyggande och avhjälpande underhållsinsatser inom el.
I din befattning förväntas du planera och utföra inkommande arbetsorder på ett säkert och effektivt sätt i kombination med ett mer akut avhjälpande underhåll. En annan del i rollen innebär att säkerställa att vårt underhållssystem, SAP, används enligt rutin för att kunna planera och följa upp arbetsorder.
Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta allt från arbete i låg och mellanspännings-ställverk till felsökning och underhåll av motorer, I/O, frekvensomriktare, belysning och andra elektriska utrustningar som finns i anläggningen.

Vem är du?
Vi söker dig som i grunden har läst gymnasial utbildning inom el/automation och har jobbat ett par år i branschen.
Vi tror att du är självgående och lösningsorienterad för att möjliggöra ett planerat och strukturerat arbete.

Meriterande är om du har vana av att jobba i SAP-underhållssystem och arbetslivserfarenhet från industrin.

Som elektriker arbetar du med många kontaktytor inom organisationen och därför bör du trivas med att samverka med andra. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet såsom självständighet och god samarbetsförmåga. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att ni tillsammans i teamet når resultat inom verksamhetsområdet. För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en trygg lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten: Johan Åkerman, Gruppchef EA, 090-15 42 26.
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 090- 154214.
Sista ansökningsdag är 2024-02-11 och urval sker löpande.

Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. 
För mer information, besök sca.comSCA - Vi drivs av skogens kraft
Läs mer om SCA som arbetsplats på SCA som arbetsgivare – SCA
Följ våra ambassadörer på SCA (@wearescasweden) • Foton och videor på Instagram
Lyssna på några av våra medarbetare på Spotify: SCA • Vi drivs av skogens kraft • Jobcast (spotify.com)

Ansök nu

Sommarjobba i Umeåområdet 2024

Processoperatör, pappersmassa
Läs mer Dec 14
SCA Obbola AB

I sommar har du chans att starta din karriär. Som en av våra sommarjobbare blir du del av vår breda verksamhet och får möjlighet att jobba inom produktion, skog eller kontor. Vill du växa med skogen och växa med oss?

Nu söker vi sommarjobbare till våra enheter i Umeåområdet - SCA Obbola och SCA Logistics.Vi skapar vår framtid idag - varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning
Nu får du möjlighet att vara med och bidra till en hållbar framtid och samtidigt få en inblick i hur arbetet på ett stort företag går till. Du arbetar i en modern industrimiljö som har världens största och moderna pappersmaskin.

På SCA jobbar vi säkert, har stort engagemang för våra kollegor och gillar att lära oss nya saker. Som sommarvikarie på SCA är du en del av det dagliga arbetet på din avdelning där du får chansen att växa och utvecklas tillsammans med oss.

Du söker generellt till Umeåområdet och inte till en specifik enhet. Hos oss får du möjlighet att jobba inom följande områden:


Drift/process

Processoperatör inom massa och papper 

Hjullastarförare


Underhåll

Mekaniker 


El och automation 

Fastighetstekniker


Underhållsingenjör


Administration/Stödprocesser

Flödesplanerare 


Innesäljare


Laboratorietekniker 


Vem är du?
För att du ska kunna erbjudas ett sommarjobb behöver du ha fyllt 18 år när du anställs.

Vi söker dig som är intresserad av att vara semestervikarie för vår ordinarie personal. Det innebär att vi i första hand söker dig som kan jobba hela perioden från mitten av juni till slutet av augusti.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

I din ansökan anger du genomförd eller pågående utbildning samt vilket område du önskar jobba inom. I urvalet tittar vi på vilken utbildning och vilka erfarenheter du har för att matcha mot de befattningar du önskar sommarjobba inom.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA är att ha ett bra arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt. Så vill du vara med och skapa en hållbar framtid? Sök sommarjobb hos oss!


Mer information
Har du frågor rörande Obbola pappersbruk: 
Processoperatör Sara Axelsson, 090-704354, Ulf Hansson, 090-154074
Hjullastarförare Mattias Olsson, 090-154195
Mekaniker Petter Löfgren 090-154155, Jim Lindqvist 090-154108
El och Automation Johan Åkerman 090-154226, Filip Edström 090-704396
Fastighetstekniker Daniel Häggström 090-154188
Innesäljare och Flödesplanerare Hans Nordlander 090-154153
Underhållsingenjör Amanda Albano, 090-154127
Laboratorietekniker Hans Thorén, 090-154176

Fackliga företrädareObbola:
Jonas Jansson 090-154 214  Pappers
Elisabeth Burström 090-154 173 Unionen

För frågor rörande Logistics: Malin Westrin, 060-19 35 60, malin.westrin@sca.com  

Fackliga företrädare Logistics:
Unionen: Åsa Holm +4690153718
Ledarna: Ulf Lundberg +4690153708
Hamnarbetarförbundet: Kent Sehlstedt +46706458909
Transportarbetareförbundet: Sefan Nilsson +090153726


Sista ansökningsdag är 2024-02-18. Efter 20 januari gör vi löpande urval så skicka gärna in din ansökan redan idag. Vår intervjuperiod sträcker sig från februari fram till slutet av april. Vi hanterar din ansökan efter sista ansökningsdag och kallelse till intervju eller annan kommunikation med dig sker via e-post.

Ansök nu

Inspektör förebyggande underhåll

Underhållsmekaniker
Läs mer Dec 13
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld
Som medarbetare är du, tillsammans med vår moderna tillverkningsanläggning, hjärtat i vår produktion. 
Till vår avdelning underhåll pappersbruk söker vi dig som jobbar proaktivt och vill medverka till utvecklingen av det framtida underhållet för vår industri. Tjänsten är en projektanställning till och med 2024-12-31.

Varmt välkommen med din ansökan till SCA Obbolas pappersbruk, strax utanför Umeå!

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
Din nästa utmaning
Du ingår i ett engagerat team som jobbar med förebyggande underhåll för att optimera livslängd och driftsäkerhet av vår maskinutrustning. 
Du kommer att jobba med ronderande inspektioner av maskinutrustning och du ansvarar för uppföljning och uppdateringar i underhållssystemet SAP. Du genomför vibrationsanalyser, medverkar vid grundorsaksanalyser och är en viktig kugge för att utveckla det framtida underhållet. Arbetet sker i huvudsak i processmiljö.
Vem är du?
Vi söker dig som har en mekanisk förståelse och ett teknikintresse, men framför allt en känsla för förebyggande underhåll och driftsäkerhet.

Du har gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning inom relevant område, tekniskt kunnig samt har god analytisk förmåga och förståelse för den tekniska processen. Erfarenhet utav vibrationsanalys samt CAT1, CAT2 utbildning anses meriterande.
Du är ansvarsfull, systematisk, serviceinriktad och nyfiken på att lära nytt. För att lyckas i rollen är det också viktigt att du är lösningsorienterad och är bra på att samarbeta.
Vi ser gärna att du har yrkeserfarenhet inom processindustrin, men främst att du drivs av tekniska lösningar och har förmåga att utvecklas inom yrkesområdet.

Stor hänsyn tas till personliga egenskaper där vi värdesätter god samarbetsförmåga, ett strukturerat arbetssätt samt att din personlighet och ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden; Respekt, Högklassighet och Ansvar.  Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.
Vad erbjuder vi dig?
Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv.
Vi erbjuder dig en fri roll med stort eget ansvar. Arbetet ger dig goda möjligheter till såväl teknisk som personlig utveckling. Ett arbete där varje dag är stimulerande, varierande och händelserik.
För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsten är en projektanställning till och med 2024-12-31 med tillsättning enligt överenskommelse.
Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten: Jim Lindqvist, gruppchef underhåll, 072-2266973, jim.lindqvist@sca.com
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 090-15 42 14, jonas.jansson@sca.com
Välkommen med din ansökan senast 2024-01-07. Urval sker löpande under ansökningsperioden.

Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. 

För mer information, besök sca.comSCA - Vi drivs av skogens kraft
Läs mer om SCA som arbetsplats på SCA som arbetsgivare – SCA
Följ våra ambassadörer på SCA (@wearescasweden) • Foton och videor på Instagram
Lyssna på några av våra medarbetare på Spotify: SCA • Vi drivs av skogens kraft • Jobcast (spotify.com)

Ansök nu

Industrielektriker

Industrielektriker
Läs mer Nov 7
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld
Har du en bakgrund inom El och vill vara med på vår resa mot framtidens fabrik? Vi på SCA Obbola söker just nu en industrielektriker.
Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
Din nästa utmaning
Som elektriker ingår du i en avdelning för El och Automationsunderhåll (EA).
Arbetet innebär att du i stor utsträckning arbetar självständigt med förebyggande och avhjälpande underhållsinsatser inom el. Hela anläggningen är din arbetsplats och du arbetar mestadels med avhjälpande underhåll.
I din befattning förväntas du planera och utföra inkommande arbetsorder på ett säkert och effektivt sätt i kombination med ett mer akut avhjälpande underhåll. En annan del i rollen innebär att säkerställa att vårt underhållssystem, SAP, används enligt rutin för att kunna planera och följa upp arbetsorder.
Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta allt från arbete i ställverk till renovering och felsökning av motorer, frekvensomriktare och andra elektriska utrustningar som finns i anläggningen.
Vem är du?
Du har som lägst gymnasial utbildning inom el eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av SAP-underhållssystem är meriterande såväl som erfarenhet från industri. Utöver detta vill vi att du har grundläggande datakunskaper.
Som elektriker arbetar du med många kontaktytor inom organisationen och därför bör du trivas med att samverka med andra. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet såsom självständighet och god samarbetsförmåga. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att ni tillsammans i teamet når resultat inom verksamhetsområdet. Vi tror att du är självgående och lösningsorienterad för att möjliggöra ett planerat och strukturerat arbete.

För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning enligt överenskommelse.
Arbetstiden är för närvarande dagtid.
Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten: Johan Åkerman, Gruppchef EA, 090-15 42 26.
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 090- 154214.
Sista ansökningsdag är: 2023-11-28 och urval sker löpande.
Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. 
För mer information, besök sca.comSCA - Vi drivs av skogens kraft
Läs mer om SCA som arbetsplats på SCA som arbetsgivare – SCA
Följ våra ambassadörer på SCA (@wearescasweden) • Foton och videor på Instagram
Lyssna på några av våra medarbetare på Spotify: SCA • Vi drivs av skogens kraft • Jobcast (spotify.com)

Ansök nu

Förrådsarbetare

Lagerarbetare
Läs mer Nov 7
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
Vi söker nu Förrådsarbetare till vårt team på Förrådet. Välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning
Som förrådsarbetare arbetar du med godsmottagning av insatsvaror, kemikalier och allt övrigt ankommande gods. I befattningen ingår också godsutlämning, kläd- och transportservice, hantering av farligt avfall, skrothantering samt andra inom avdelningen förekommande arbetsuppgifter.

Vem är du?
Vi tror att du som söker tjänsten är en driven och noggrann person som trivs med att arbeta mot uppsatta mål. Vidare ser vi att du är en person med hög arbetsmoral som är självgående, flexibel samt är en positiv lagspelare. Vi söker dig med gymnasieutbildning eller motsvarande och B-körkort är ett krav i tjänsten. Vi ser gärna att du har truckförarbevis motsvarande B-truckar enligt TLP2 samt hjullastarbevis C2. God materialkännedom, datavana, gärna från SAP, samt erfarenhet från liknande arbete är meriterande.  

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.

Vad erbjuder vi dig?
Tjänsten är en projektanställning t.o.m. 2024-12-31 med tillträde enligt överenskommelse.

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?
För ytterligare information om tjänsten:
Kjell-Ove Karlsson Avdelningschef underhåll, Förråd 090-15 42 22

Fackliga företrädare:
Facklig kontaktperson för Pappers avd. 29 är Jonas Jansson, tel. 090-15 42 14


Varmt välkommen med din ansökan, dock senast 2023-11-28.

Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. 
För mer information, besök sca.comSCA - Vi drivs av skogens kraft
Läs mer om SCA som arbetsplats på SCA som arbetsgivare – SCA
Följ våra ambassadörer på SCA (@wearescasweden) • Foton och videor på Instagram
Lyssna på några av våra medarbetare på Spotify: SCA • Vi drivs av skogens kraft • Jobcast (spotify.com)

Ansök nu

Produktionschef till Umeå

Produktionschef, tillverkning
Läs mer Nov 9
Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. 
?

Framtidens Fabrik - i ständig utveckling
Är du en trygg ledare med erfarenhet av att utveckla potentialen hos både medarbetare, process och teknik? Vill du arbeta i en miljö som präglas av ett stort engagemang och drivkraft att ständigt förbättras? Nu söker vi en produktionschef som vill vara en del av resan mot framtidens fabrik.

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vår vision att bidra till en hållbar framtid genom att skapa värde i och av skogen.

Din nästa utmaning
I rollen som Produktionschef har du huvudansvaret för samtliga processavsnitt inom SCA Obbolas massa- och pappersbruk.  Du ansvarar för att leda och utveckla produktionsorganisationen och dess medarbetare mot uppsatta mål. I målen ingår det ett tydligt fokus på säkerhet, produktivitet, kvalitet och kostnad. Rollen innebär förutom optimering av verksamheten ett ansvar för att driva förändringsprocesser och utveckla produktionen inom ramen för vårt förbättringsarbete.

Som produktionschef är du en viktig kugge i vidareutvecklingen av våra processer och förverkligandet av vår strategi. Du rapporterar till fabrikschefen och ingår i fabrikens ledningsgrupp. Du kommer vara en del i en tydlig och framåtlutad organisation som tillsammans arbetar för ständig förbättring mot gemensamma mål. Samarbetet sker över gränserna och vi ligger i framkant både vad gäller teknik och kompetens.


Vem är du?
Vi söker dig som har en utbildning på akademisk nivå, civilingenjör eller motsvarande kompetens förvärvad genom betydande erfarenhet. Du har erfarenhet av kvalificerade uppgifter i ledande ställning, erfarenheterna bör även innefatta ledning av förändrings- och utvecklingsarbete med goda resultat. Meriterande om du har tidigare erfarenhet inom processindustri och främst massa- och pappersindustri.

Som person är du en tydlig ledare som har förmågan att leda och motivera, kan omsätta strategier till handling och leda i förändring. Du har en stark drivkraft för att få saker genomförda och drivs av att genom ständiga förbättringar kontinuerligt utveckla verksamheten. Du tänker strategiskt och holistiskt med ett framåtriktat perspektiv och trivs att jobba i tvärfunktionella team.
Vi förutsätter att du har goda kunskaper i svenska och engelska.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten: Karin Ovemar, Fabrikschef, +4690154102, karin.ovemar@sca.com  
För mer information om rekryteringsprocessen: Stina Hedlund, HR specialist rekrytering, +4676-1179615, stina.hedlund@sca.com

Facklig företrädare:
Unionen -? Elisabeth Burström 090-154 173
Ledarna – Peter Olsson 090-154 111, 076-118 40 48
Sveriges ingenjörer – Michael Larsson 090-154 185, 070-343 00 01

Sista ansökningsdag är 27 november.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Industrielektriker

Industrielektriker
Läs mer Okt 5
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Har du en bakgrund inom El och vill vara med på vår resa mot framtidens fabrik? Vi på SCA Obbola söker just nu en industrielektriker för skiftgång.
Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som skiftgående elektriker ingår du i en avdelning för El och Automationsunderhåll (EA).
Arbetet innebär att du i stor utsträckning arbetar självständigt med förebyggande och avhjälpande underhållsinsatser inom el. Hela anläggningen är din arbetsplats och du arbetar mestadels med avhjälpande underhåll.
I din befattning förväntas du planera och utföra inkommande arbetsorder på ett säkert och effektivt sätt i kombination med ett mer akut avhjälpande underhåll. En annan del i rollen innebär att säkerställa att vårt underhållssystem, SAP, används enligt rutin för att kunna planera och följa upp arbetsorder.
Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta allt från arbete i ställverk till renovering och felsökning av motorer, frekvensomriktare och andra elektriska utrustningar som finns i anläggningen.

Vem är du?

Du har som lägst gymnasial utbildning inom el eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av SAP-underhållssystem är meriterande såväl som erfarenhet från industri. Utöver detta vill vi att du har grundläggande datakunskaper.
Som skiftelektriker arbetar du med många kontaktytor inom organisationen och därför bör du trivas med att samverka med andra. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet såsom självständighet och god samarbetsförmåga. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att ni tillsammans i teamet når resultat inom verksamhetsområdet. Vi tror att du är självgående och lösningsorienterad för att möjliggöra ett planerat och strukturerat arbete.

För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.


Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillsättning enligt överenskommelse.
Arbetstiden är för närvarande skiftgång.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Johan Åkerman, Gruppchef EA, 090-15 42 26.
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 090- 154214.
Sista ansökningsdag är: 2023-10-31 och urval sker löpande.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Laboratorietekniker

Laboratorieassistent
Läs mer Sep 15
Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. 
?

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Har du förmågan att kommunicera och trivs med både gemensamt och självständigt arbete? Då kanske detta är din nya utmaning! Till SCA i Obbola söker vi en laboratorietekniker. Varmt välkommen med din ansökan!

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som laboratorietekniker ingår du i ett team av medarbetare med ansvarsområden inom produktlab, miljölab och processlab. Du kommer att planera och genomföra laboratoriearbete inom produktlab och tillsammans med dina kollegor ansvara för analyser av fabrikens färdiga papper. Detta innebär i huvudsak fysikalisk provning av olika styrkor och kvalitetsparametrar. Dessa analyser utförs med analysutrustning som är väldigt specifik för vår bransch. Vi har helt nya lokaler som togs i bruk juni 2022 vilket innebär en väldigt ljus och trevlig arbetsmiljö.

Rollen innebär inhämtning av pappersprover, analys och rapportering av resultat och avvikelser. Ditt arbetssätt är systematiskt och metodiskt där det finns tydliga rutiner för att säkerställa kvalitén i processen. Ditt arbete styrs av produktionen vilket innebär att du har nära kontakt med olika personer runt om på avdelningarna för att bedöma om du kan genomföra ditt arbete efter utsatt plan eller behöver förändra och anpassa arbetet efter eventuell avvikelse och förändringar i produktion. 

Vem är du?

Vi söker dig som trivs med att samarbeta och kommunicera, samtidigt som du har förmågan att självständigt planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du kommer få ta stort eget ansvar och bör vara noggrann och kunna göra egna bedömningar för beslutsfattande. Arbetet som laboratorietekniker styrs av produktion vilket innebär att du behöver kunna anpassa dig till oförutsedda händelser och snabbt omprioritera arbetet.
Du har gymnasieutbildning med inriktning natur, teknik eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet från laborativt arbete eller arbete inom industri. 
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt. 

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på ca 9 månader med start omgående.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Hans Thorén, Laboratoriechef, 090154176 hans.thoren@sca.com
För mer information om rekryteringsprocessen: Stina Hedlund, 076-1179615, stina.hedlund@sca.com

Facklig företrädare: Elisabeth Burström 090-154173

Vi tillämpar löpande urval, skicka därför in din ansökan omgående.
Sista ansökningsdag är: 2 oktober 2023

Ansök nu

Mekaniker

Underhållsmekaniker
Läs mer Sep 7
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Vi söker Mekaniker för tillsvidareanställning. I rollen får du möjlighet att utvecklas, både inom din yrkeskompetens och som person.Varmt välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

I rollen som mekaniker kommer du dels att arbeta i vår verkstad med reparationer med inriktning mot förebyggande underhåll. Dels utföra underhållsarbete av mekanisk utrustning i produktionsmiljö. Andra förekommande arbetsuppgifter är förebyggande underhåll genom smörjning, oljebyten och tillståndskontroller av processutrusning.

Vem är du?

Vi söker dig som har studerat industri, teknik eller fordon på gymnasiet eller någon motsvarande utbildning. Det är meriterande om du jobbat som mekaniker inom industrin.
För att lyckas i den här rollen tror vi att du är initiativtagande och en engagerad lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att ni tillsammans i teamet når resultat inom verksamhetsområdet.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.
Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.

Vad erbjuder vi dig?

Tjänsten är tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Petter Löfgren, gruppchef underhåll, 070-607 41 55, petter.lofgren@sca.com
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05, jonas.jansson@sca.com
Urval sker löpande under ansökningsperioden vars sista ansökningsdag är 2023-09-30.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. 
För mer information, besök sca.comSCA - Vi drivs av skogens kraft
Läs mer om SCA som arbetsplats på SCA som arbetsgivare – SCA
Följ våra ambassadörer på SCA (@wearescasweden) • Foton och videor på Instagram
Lyssna på några av våra medarbetare på Spotify: SCA • Vi drivs av skogens kraft • Jobcast (spotify.com)

Ansök nu

Ingenjör med inriktning mot driftsäkerhetsfrågor

Drift- och underhållsingenjör, anläggning
Läs mer Aug 23
Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Nu söker vi en ingenjör till vårt underhållsteam som vill vara med och bidra till ökad driftsäkerhet i våra anläggningar.
Produktionen i Obbola ökar från dagens 450 000 ton kraftliner till 725 000 ton årligen i och med vår investering av ny pappersmaskin, detta för att möta förväntad ökning av efterfrågan på förnybara förpackningar. 

Varmt välkommen med din ansökan!

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som ingenjör med arbetsuppgifter för en driftsäker anläggning är du en del i vårt underhållsteam på massabruket. Där bidrar du med specialistkompetens för att utveckla arbetssätt, teknik och utrustning med det övergripande målet att öka driftsäkerheten på våra anläggningar.
Du analyserar drift- och underhållsorganisationens frågeställningar och på ett lämpligt sätt förklarar resultatet av ditt arbete för att i nästa steg kunna ta fram och implementera förbättringar. Du ansvarar för uppföljning av underhållsinsatser, uppdaterar befintliga samt arbetar fram nya underhållsplaner och instruktioner för ett kontinuerligt underhållsarbete.
Allt arbete sker i nära samverkan med produktion och övriga underhållsavdelningar och du förväntas bygga tillitsfulla arbetsrelationer där samarbete och kunskapsöverföring främjas. I organisationen utgör du en nyckelroll i att bida till fortsatt teknisk utveckling. Genom att hålla dig uppdaterad inom branschen och förstå verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv kommer du kunna bidra till fortsatt utveckling. 

Vem är du?

Du har en ingenjör/civilingenjörs- utbildning med en teknisk inriktning som tex underhåll/maskin/energi/fysik eller motsvarande. Som person är du positiv, engagerad, kommunikativ och ser inga hinder i att leda och ansvara för olika forum inom vår verksamhet. Meriterande är tidigare erfarenheter av arbete med underhållsfrågor, förbättringsprojekt, teknik och ledarskap. Meriterande är även kunskaper i underhållssystemet SAP.
Rollen bygger på att kunna förstår helheten inom verksamheten. Att främja samarbete och god kommunikation ligger i grund för att du ska kunna bidra till välunderbyggda analyser som resulterar i utvecklingen av nya lösningar.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Marcus Fröling, 090-154087, marcus.froling@sca.com

För mer information om rekryteringsprocessen: Stina Hedlund, 076-1179615 stina.hedlund@sca.com

Facklig företrädare: 
Sveriges ingenjörer - Michael Larsson, 090-154149
Unionen - Elisabeth Burström, 090-154173
Ledarna - Peter Olsson, 090-154111

Sista ansökningsdag är: 2023-09-11

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare till Umeå och Piteå

Organisationsutvecklare
Läs mer Aug 14
Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

En hållbar arbetsplats – en renare värld

SCA Containerboard söker nu två verksamhetsutvecklare till våra pappersbruk i Obbola och Munksund.
Ett systematiskt arbete med ständiga förbättringar är en framgångsfaktor för att vi ska nå våra mål. Vill du arbeta med förändring och utveckling i ett företag där det finns ett tydligt stöd och stort engagemang kring dessa prioriterade frågor? Då kan det vara dig vi söker!

Varmt välkommen med din ansökan.
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi en plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara att stödja verksamhetens chefer och medarbetare i det systematiska förbättringsarbetet. Du kommer att vara metodspecialist och coacha till förändring. Du är den som påverkar, initierar, stöttar och utvecklar förändringsarbetet. Du kommer att coacha medarbetare och chefer individuellt och i grupp och leda workshops, utbildningar och projekt. Du blir därmed ett välbekant ansikte i hela organisationen. En viktig del av arbetet är även att samverka med dina kollegor inom Verksamhetsutveckling i andra delar av SCA.

Vem är du?

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen eller har motsvarande arbetslivserfarenhet. Det är meriterande om du hunnit arbeta med någon metodik för ständiga förbättringar och/eller förändringsledning ett antal år eller kommer från en tidigare chefsposition. Har du erfarenhet av industri är det meriterande. Som person är du processinriktad, strukturerad och har en stark egen drivkraft att leverera resultat. Du har mycket god kommunikations- och pedagogisk förmåga och tycker om att arbeta i lag och utveckla människor och organisationer.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Tjänsterna är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Obbola, Umeå respektive Munksund, Piteå.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten i Obbola kontakta: Maria Lindgren, Verksamhetsutvecklare, 090-154 112, maria.lindgren@sca.com
För mer information om tjänsten i Munksund kontakta: Magnus Cederlund, Teknisk chef, 0911-98 337, magnus.cederlund@sca.com

För mer information om rekryteringsprocessen kontakta: Stina Hedlund, HR-specialist rekrytering, 076-1179615 stina.hedlund@sca.com

Fackliga företrädare Obbola:
Sveriges Ingenjörer -  Michael Larsson 090-154149
Unionen - Elisabeth Burström 090-154 173 
Ledarna – Peter Olsson 090-154 111

Fackliga företrädare Munksund:
Sveriges Ingenjörer – Mats Wiklund
Unionen – Lars Grankvist
Ledarna -Mikael Westerlund
Ring via växeln på 0911-980 00

Sista ansökningsdag är: 2023-09-04

Ansök nu

Processoperatör

Processoperatör, papper
Läs mer Jul 4
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Till SCA Obbola söker vi processoperatörer till avdelningen rullmaskin.
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som processoperatör på rullmaskin arbetar du i slutfasen av processen för tillverkningen av liner, en pappersprodukt som används i ytskiktet på wellpapp. Arbetet som processoperatör på rullmaskinen innebär ett nära samarbete med dina kollegor på avdelningen för att tillsammans jobba för att styra och optimera produktionen. Det är ett rörligt och varierande jobb där du dagligen ställs inför situationer som behöver lösas för att få produktionen att fortgå. Arbetet innebär också att säkerställa produktens kvalitetsnivå genom analyser och regelbunden uppföljning mot produktspecifikation samt vid behov utföra justeringar.

Vem är du?

Som person är du noggrann, strukturerad och med en stark vilja att tillsammans med ditt team hitta lösningar på problem som kan uppstå i produktion.  Samtidigt behöver du kunna jobba självständigt då arbetet i vissa fall kräver det.
Du har en avslutad gymnasieutbildning där matematik 2 och fysik 1 ingår eller har erfarenheter som vi bedömer likvärdiga. Truckkort B1 och traverskort är meriterande för tjänsten men inget krav. 
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsterna är projektanställningar med tillsättning enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Malin Algotsson, 070-267 90 30, malin.algotsson@sca.com
Facklig företrädare för Pappers avd 29: Jonas Jansson, tel 090-15 42 14.
Sista ansökningsdag är: 2023-08-06. Urval sker löpande.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. 
För mer information, besök sca.comSCA - Vi drivs av skogens kraft
Läs mer om SCA som arbetsplats på SCA som arbetsgivare – SCA
Följ våra ambassadörer på SCA (@wearescasweden) • Foton och videor på Instagram
Lyssna på några av våra medarbetare på Spotify: SCA • Vi drivs av skogens kraft • Jobcast (spotify.com)

Ansök nu

Tekniker inom förebyggande underhåll

Underhållsmekaniker
Läs mer Jul 29
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Till SCA i Obbola söker vi dig som vill jobba med förebyggande underhåll. I den här rollen får du möjlighet att utvecklas, både inom din yrkeskompetens men också som person. Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.


Din nästa utmaning

Som tekniker arbetar du i mindre team med tillståndskontroll av vår produktionsutrustning. Du arbetar bland annat med förebyggande underhåll, utförande av smörjning, smörjsystem, oljebyten samt tillsyn och tillståndskontroller med analys. Arbetet sker i huvudsak i produktionsmiljö. I rollen är du delaktig i upprättande och uppdatering av ronder, rutiner och instruktioner för det förebyggande underhållsarbetet. Du arbetar aktivt med att säkerställa att underhållssystemet (SAP) används på rätt sätt samt medverkar vid uppföljning och styrning av underhållsplanerna.
Du arbetar nära underhålls- och driftorganisationen med grundorsaksanalyser för att bedriva ett systematiskt förbättringsarbete. Du är dessutom ett stöd för driftsorganisationernas operatörsunderhåll.

Vem är du?

Vi söker dig som är handlingskraftig och ansvarsfull. Du är självgående och kan själv planera din arbetsdag. Du förväntas arbeta förebyggande och är en engagerad lagspelare med viljan att nå uppsatta mål.
Du har teknisk gymnasieutbildning eller erfarenhet vi bedömer likvärdig. Har en analytisk förmåga och intresse för tekniska processer. Erfarenhet från liknande underhålls- och förbättringsarbete i processindustri och erfarenhet från att jobba i underhållssystem är meriterande men inget krav.
Självklart har du fokus på säkerhet, kvalitet och noggrannhet i dina arbetsuppgifter. 
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsten är en projektanställning t.o.m. 2023-12-31 med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Ludvig Persson, Avdelningschef underhåll, 0730-46 72 80, ludvig.persson@sca.com
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05, jonas.jansson@sca.com
Sista ansökningsdag är: 2023-07-31. Urval sker löpande.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Hjullastarförare

Truckförare
Läs mer Jul 29
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
Till SCA i Obbola söker vi dig som vill jobba som hjullastarförare. Anställningen är en projektanställning till och med 2023-12-31 med tillsättning enligt överenskommelse.

Din nästa utmaning

Som hjullastarförare sköter du interna produktionsnära transporter under drift. Det är arbetsuppgifter såsom lossning och lastning av returfiberbalar från lastbil till returfiberavdelningen, lastning av färdiga rullar på lastbil samt bränsleblandning till vår fastbränslepanna. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt bidra till en säker arbetsmiljö samt att hålla regelbunden kontakt med övriga kollegor i produktionsorganisationen för att säkerställa våra slutprodukters kvalitetskrav. Du verkar för att optimala driftsförhållanden uppnås och att stopp- och avbrottstid i produktionen minimeras. Samarbete är en viktigt grund då du tillsammans med dina kollegor tar fram, dokumenterar, implementerar och följer upp ständigt förbättringar i våra gemensamma arbetssätt.

Vem är du?

Vi söker dig som har lämplig utbildning på gymnasienivå eller motsvarande samt truckkort över 10 ton, TLP klass C2 eller hjullastare gods. Du behöver även ha Trafikverkets förarbevis alternativt B-behörighet. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.
Utöver detta vill vi att du har grundläggande datakunskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom självständighet och god samarbetsförmåga. För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att ni tillsammans i teamet når resultat inom verksamhetsområdet. För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Albin Nilsson, gruppchef drift, 070-339 59 46
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05
Sista ansökningsdag är: 2023-07-31. Urval sker löpande. 
Välkommen med din ansökan!

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.
?

Ansök nu

Tekniker inom förebyggande underhåll

Underhållsmekaniker
Läs mer Jun 29
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Till SCA i Obbola söker vi dig som vill jobba med förebyggande underhåll. I den här rollen får du möjlighet att utvecklas, både inom din yrkeskompetens men också som person. Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.


Din nästa utmaning

Som tekniker arbetar du i mindre team med tillståndskontroll av vår produktionsutrustning. Du arbetar bland annat med förebyggande underhåll, utförande av smörjning, smörjsystem, oljebyten samt tillsyn och tillståndskontroller med analys. Arbetet sker i huvudsak i produktionsmiljö. I rollen är du delaktig i upprättande och uppdatering av ronder, rutiner och instruktioner för det förebyggande underhållsarbetet. Du arbetar aktivt med att säkerställa att underhållssystemet (SAP) används på rätt sätt samt medverkar vid uppföljning och styrning av underhållsplanerna.
Du arbetar nära underhålls- och driftorganisationen med grundorsaksanalyser för att bedriva ett systematiskt förbättringsarbete. Du är dessutom ett stöd för driftsorganisationernas operatörsunderhåll.

Vem är du?

Vi söker dig som är handlingskraftig och ansvarsfull. Du är självgående och kan själv planera din arbetsdag. Du förväntas arbeta förebyggande och är en engagerad lagspelare med viljan att nå uppsatta mål.
Du har teknisk gymnasieutbildning eller erfarenhet vi bedömer likvärdig. Har en analytisk förmåga och intresse för tekniska processer. Erfarenhet från liknande underhålls- och förbättringsarbete i processindustri och erfarenhet från att jobba i underhållssystem är meriterande men inget krav.
Självklart har du fokus på säkerhet, kvalitet och noggrannhet i dina arbetsuppgifter. 
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsten är en projektanställning t.o.m. 2023-12-31 med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Ludvig Persson, Avdelningschef underhåll, 0730-46 72 80, ludvig.persson@sca.com
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05, jonas.jansson@sca.com
Sista ansökningsdag är: 2023-07-31. Urval sker löpande.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Hjullastarförare

Truckförare
Läs mer Jun 29
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
Till SCA i Obbola söker vi dig som vill jobba som hjullastarförare. Anställningen är en projektanställning till och med 2023-12-31 med tillsättning enligt överenskommelse.

Din nästa utmaning

Som hjullastarförare sköter du interna produktionsnära transporter under drift. Det är arbetsuppgifter såsom lossning och lastning av returfiberbalar från lastbil till returfiberavdelningen, lastning av färdiga rullar på lastbil samt bränsleblandning till vår fastbränslepanna. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt bidra till en säker arbetsmiljö samt att hålla regelbunden kontakt med övriga kollegor i produktionsorganisationen för att säkerställa våra slutprodukters kvalitetskrav. Du verkar för att optimala driftsförhållanden uppnås och att stopp- och avbrottstid i produktionen minimeras. Samarbete är en viktigt grund då du tillsammans med dina kollegor tar fram, dokumenterar, implementerar och följer upp ständigt förbättringar i våra gemensamma arbetssätt.

Vem är du?

Vi söker dig som har lämplig utbildning på gymnasienivå eller motsvarande samt truckkort över 10 ton, TLP klass C2 eller hjullastare gods. Du behöver även ha Trafikverkets förarbevis alternativt B-behörighet. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.
Utöver detta vill vi att du har grundläggande datakunskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom självständighet och god samarbetsförmåga. För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att ni tillsammans i teamet når resultat inom verksamhetsområdet. För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Albin Nilsson, gruppchef drift, 070-339 59 46
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05
Sista ansökningsdag är: 2023-07-31. Urval sker löpande. 
Välkommen med din ansökan!

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.
?

Ansök nu

Driftsäkerhetsingenjör

Drift- och underhållsingenjör, anläggning
Läs mer Maj 15
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Produktionen i Obbola ökar från dagens 450 000 ton kraftliner till 725 000 ton årligen i och med vår investering av ny pappersmaskin, detta för att möta förväntad ökning av efterfrågan på förnybara förpackningar.
Nu söker vi en driftsäkerhetsingenjör till vårt underhållsteam som vill vara med och bidra till ökad driftsäkerhet i våra anläggningar.
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som driftsäkerhetsingenjör är du en del i vårt underhållsteam på massabruket. Där bidrar du med specialistkompetens för att utveckla arbetssätt, teknik och utrustning med det övergripande målet att öka driftsäkerheten på våra anläggningar.
Som driftsäkerhetsingenjör arbetar du med att analysera drift- och underhållsorganisationens frågeställningar och på ett lämpligt sätt kunna förklara resultatet av ditt arbete för att i nästa steg kunna ta fram och implementera förbättringar. Du ansvarar för uppföljning av underhållsinsatser, uppdatera befintliga samt arbetar fram nya underhållsplaner och instruktioner för kontinuerligt underhållsarbete.
Allt arbete sker i nära samverkan med produktion och övriga underhållsavdelningar och du förväntas bygga tillitsfulla arbetsrelationer där samarbete och kunskapsöverföring främjas. I organisationen utgör du en nyckelroll i att bida till fortsatt teknisk utveckling. Genom att hålla dig uppdaterad inom branschen och förstå verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv kommer du kunna bidra till fortsatt utveckling. 

Vem är du?

Du har ingenjör/civilingenjör utbildning med inriktning maskinteknik eller energiteknik.  Massabruket består av bland annat pannor samt en ångturbin där stor vikt ligger vid de årliga revisionsbesiktningarna och underhållet för att följa regelverk och myndighetskrav. Meriterande är därför att ha erfarenhet och kunskaper kring arbete med turbiner, pannor och tryckkärl samt att vara insatt i AFS 2017:3. Meriterande är även arbete i underhållssystemet SAP.
Som driftsäkerhetsingenjör har du en roll som bygger på att kunna förstår helheten inom verksamheten. Att främja samarbete och god kommunikation ligger i grund för att du ska kunna bidra till välunderbyggda analyser som resulterar i utvecklingen av nya lösningar.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Marcus Fröling, 090-154087, marcus.froling@sca.com
 För mer information om rekryteringsprocessen: Alma Henriksson, 090154045, alma.henriksson@sca.com
Facklig företrädare: 
Sveriges ingenjörer - Michael Larsson, 090-154149
Unionen - Elisabeth Burström, 090-154173
Ledarna - Peter Olsson, 090-154111
Sista ansökningsdag är: 2023-05-15.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök sca.com

Ansök nu

Driftsäkerhetsingenjör

Drift- och underhållsingenjör, anläggning
Läs mer Maj 5
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Produktionen i Obbola ökar från dagens 450 000 ton kraftliner till 725 000 ton årligen i och med vår investering av ny pappersmaskin, detta för att möta förväntad ökning av efterfrågan på förnybara förpackningar.
Nu söker vi en driftsäkerhetsingenjör till vårt underhållsteam som vill vara med och bidra till ökad driftsäkerhet i våra anläggningar.
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som driftsäkerhetsingenjör är du en del i vårt underhållsteam på massabruket. Där bidrar du med specialistkompetens för att utveckla arbetssätt, teknik och utrustning med det övergripande målet att öka driftsäkerheten på våra anläggningar.
Som driftsäkerhetsingenjör arbetar du med att analysera drift- och underhållsorganisationens frågeställningar och på ett lämpligt sätt kunna förklara resultatet av ditt arbete för att i nästa steg kunna ta fram och implementera förbättringar. Du ansvarar för uppföljning av underhållsinsatser, uppdatera befintliga samt arbetar fram nya underhållsplaner och instruktioner för kontinuerligt underhållsarbete.
Allt arbete sker i nära samverkan med produktion och övriga underhållsavdelningar och du förväntas bygga tillitsfulla arbetsrelationer där samarbete och kunskapsöverföring främjas. I organisationen utgör du en nyckelroll i att bida till fortsatt teknisk utveckling. Genom att hålla dig uppdaterad inom branschen och förstå verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv kommer du kunna bidra till fortsatt utveckling. 

Vem är du?

Du har ingenjör/civilingenjör utbildning med inriktning maskinteknik eller energiteknik.  Massabruket består av bland annat pannor samt en ångturbin där stor vikt ligger vid de årliga revisionsbesiktningarna och underhållet för att följa regelverk och myndighetskrav. Meriterande är därför att ha erfarenhet och kunskaper kring arbete med turbiner, pannor och tryckkärl samt att vara insatt i AFS 2017:3. Meriterande är även arbete i underhållssystemet SAP.
Som driftsäkerhetsingenjör har du en roll som bygger på att kunna förstår helheten inom verksamheten. Att främja samarbete och god kommunikation ligger i grund för att du ska kunna bidra till välunderbyggda analyser som resulterar i utvecklingen av nya lösningar.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Marcus Fröling, 090-154087, marcus.froling@sca.com
 För mer information om rekryteringsprocessen: Alma Henriksson, 090154045, alma.henriksson@sca.com
Facklig företrädare: 
Sveriges ingenjörer - Michael Larsson, 090-154149
Unionen - Elisabeth Burström, 090-154173
Ledarna - Peter Olsson, 090-154111
Sista ansökningsdag är: 2023-05-15.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök sca.com

Ansök nu

Driftsäkerhetsingenjör

Drift- och underhållsingenjör, anläggning
Läs mer Apr 5
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Produktionen i Obbola ökar från dagens 450 000 ton kraftliner till 725 000 ton årligen i och med vår investering av ny pappersmaskin, detta för att möta förväntad ökning av efterfrågan på förnybara förpackningar.
Nu söker vi en driftsäkerhetsingenjör till vårt underhållsteam som vill vara med och bidra till ökad driftsäkerhet i våra anläggningar.
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som driftsäkerhetsingenjör är du en del i vårt underhållsteam på massabruket. Där bidrar du med specialistkompetens för att utveckla arbetssätt, teknik och utrustning med det övergripande målet att öka driftsäkerheten på våra anläggningar.
Som driftsäkerhetsingenjör arbetar du med att analysera drift- och underhållsorganisationens frågeställningar och på ett lämpligt sätt kunna förklara resultatet av ditt arbete för att i nästa steg kunna ta fram och implementera förbättringar. Du ansvarar för uppföljning av underhållsinsatser, uppdatera befintliga samt arbetar fram nya underhållsplaner och instruktioner för kontinuerligt underhållsarbete.
Allt arbete sker i nära samverkan med produktion och övriga underhållsavdelningar och du förväntas bygga tillitsfulla arbetsrelationer där samarbete och kunskapsöverföring främjas. I organisationen utgör du en nyckelroll i att bida till fortsatt teknisk utveckling. Genom att hålla dig uppdaterad inom branschen och förstå verksamheten utifrån ett helhetsperspektiv kommer du kunna bidra till fortsatt utveckling. 

Vem är du?

Du har ingenjör/civilingenjör utbildning med inriktning maskinteknik eller energiteknik.  Massabruket består av bland annat pannor samt en ångturbin där stor vikt ligger vid de årliga revisionsbesiktningarna och underhållet för att följa regelverk och myndighetskrav. Meriterande är därför att ha erfarenhet och kunskaper kring arbete med turbiner, pannor och tryckkärl samt att vara insatt i AFS 2017:3. Meriterande är även arbete i underhållssystemet SAP.
Som driftsäkerhetsingenjör har du en roll som bygger på att kunna förstår helheten inom verksamheten. Att främja samarbete och god kommunikation ligger i grund för att du ska kunna bidra till välunderbyggda analyser som resulterar i utvecklingen av nya lösningar.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Marcus Fröling, 090-154087, marcus.froling@sca.com
 För mer information om rekryteringsprocessen: Alma Henriksson, 090154045, alma.henriksson@sca.com
Facklig företrädare: 
Sveriges ingenjörer - Michael Larsson, 090-154149
Unionen - Elisabeth Burström, 090-154173
Ledarna - Peter Olsson, 090-154111
Sista ansökningsdag är: 2023-05-15.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. 
Vi erbjuder papper för förpackningar, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2022? ca 3 300 anställda och en försäljning om 21 miljarder kronor.
SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök sca.com

Ansök nu

Hjullastarförare semestervikariat

Traktorförare, industri
Läs mer Mar 22
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.


Vi söker dig som vill jobba som semestervikarie under perioden maj till och med augusti 2023.
Tillsättning enligt överenskommelse.

Din nästa utmaning

Som hjullastarförare sköter du interna produktionsnära transporter under drift. Det är arbetsuppgifter såsom lossning och lastning av returfiberbalar från lastbil till returfiberavdelningen, lastning av färdiga rullar på lastbil samt bränsleblandning till vår fastbränslepanna. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt bidra till en säker arbetsmiljö samt att hålla regelbunden kontakt med övriga kollegor i produktionsorganisationen för att säkerställa våra slutprodukters kvalitetskrav. Du verkar för att optimala driftsförhållanden uppnås och att stopp- och avbrottstid i produktionen minimeras. Samarbete är en viktigt grund då du tillsammans med dina kollegor tar fram, dokumenterar, implementerar och följer upp ständigt förbättringar i våra gemensamma arbetssätt.

Vem är du?

Vi söker dig som har lämplig utbildning på gymnasienivå eller motsvarande samt truckkort över 10 ton, TLP klass C2 eller hjullastare gods. Du behöver även ha Trafikverkets förarbevis alternativt B-behörighet. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.
Utöver detta vill vi att du har grundläggande datakunskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom självständighet och god samarbetsförmåga. För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att ni tillsammans i teamet når resultat inom verksamhetsområdet. För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Albin Nilsson, gruppchef drift, 070-339 59 46
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05
Sista ansökningsdag är: 2023-04-10. Urval sker löpande. 
Välkommen med din ansökan!

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Processoperatör Returfiber

Processoperatör, pappersmassa
Läs mer Feb 28
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
Pappersbruket i Obbola genomför stora investeringar i en ny produktionsanläggning. I samband med starten av vår nya pappersmaskin kommer en ny returfiberanläggning att tas i drift. Vi söker därför processoperatörer till avdelning returfiber.
Anställningsformen är projektanställning till och med 20240131. Tillsättning enligt överenskommelse.

Din nästa utmaning

På returfiberavdelningen produceras returfibermassa från återvunna korrugerade kartonger. Det sker genom uppslagning, rening och fraktionering av de återvunna kartongerna.

Som processoperatör ansvarar du för att den returfibermassa som levereras till pappersmaskinen är av rätt kvalitet och kvantitet i relation till efterfrågan. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt bidra till en säker arbetsmiljö samt att hålla regelbunden kontakt med övriga kollegor i produktionsorganisationen för att säkerställa våra slutprodukters kvalitetskrav. Du verkar för att optimala driftsförhållanden uppnås och att stopp- och avbrottstid minimeras. Samarbete är en viktigt grund då du tillsammans med dina kollegor tar fram, dokumenterar, implementerar och följer upp ständigt förbättringar i våra gemensamma arbetssätt.

Vem är du?

Du har en gymnasieutbildning där Ma2, Ke1 och Fy1 ingår. Utbildning inom processteknik eller erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande. Då arbetet är ett ensamarbete läggs stor vikt vid personliga egenskaper såsom teknisk fallenhet, ansvarstagande, initiativförmåga samt god samarbetsförmåga med andra avdelningar.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Albin Nilsson, gruppchef Drift, tel 070-339 59 46
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05
Sista ansökningsdag är: 2023-02-28. Urval sker löpande.
Välkommen med din ansökan!

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Laboratorietekniker

Laboratorieassistent
Läs mer Mar 7
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Till SCA i Obbola söker vi en laboratorietekniker! Som laboratorietekniker har du ett omväxlande jobb med flertalet kontakter på avdelningarna i fabriken. Som person har du lätta för att samarbeta och förmåga att hantera en omväxlande arbetsdag som styrs av produktion. 

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som laboratorietekniker planerar och genomför du laboratoriearbete inom ett givet ansvarsområde. I det dagliga arbetet utför du inhämtning av prover, analys och rapportering av resultat och avvikelser. Detta innebär ett systematiskt och metodiskt arbetssätt där det finns tydliga rutiner för att säkerställa kvalitén i processen. Ditt arbete styrs av produktionen vilket innebär att du har nära kontakt med olika personer runt om på avdelningarna för att bedöma om du kan genomföra ditt arbete efter utsatt plan eller behöver förändra och anpassa arbetet efter eventuell avvikelse och förändringar i produktion.  

Vem är du?

Vi söker dig som trivs med att samarbeta och kommunicera, samtidigt som du har förmågan att självständigt planera och prioritera dina arbetsuppgifter. Du kommer få ta stort eget ansvar och bör vara noggrann och kunna göra egna bedömningar för beslutsfattande. Arbetet som laboratorietekniker styrs av produktion vilket innebär att du behöver kunna anpassa dig till oförutsedda händelser och snabbt omprioritera arbetet.

Du har som lägst en treårig gymnasieutbildning med inriktning natur eller teknik alt. läst fysik 2 och kemi 2 genom annan utbildning. Det är meriterande om du har erfarenhet från laborativt arbete inom industri.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med start så snart som möjligt. 

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Hans Thorén, Laboratoriechef, 090154176 hans.thoren@sca.com
För mer information om rekryteringsprocessen: Alma Henriksson, 090154045, alma.henriksson@sca.com
Facklig företrädare: Elisabeth Burström 090-154 173
Sista ansökningsdag är: 2023-03-22. 

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Tekniker inom förebyggande underhåll

Underhållsmekaniker
Läs mer Feb 1
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Har du en teknisk bakgrund och vill vara med på vår resa mot framtidens fabrik?

SCA Obbola söker en tekniker inom förebyggande underhåll till underhållsavdelning för projektanställning. 
Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.


Din nästa utmaning

Som tekniker inom förebyggande underhåll arbetar du i mindre team med tillståndskontroll av vår produktionsutrustning. Du arbetar bland annat med förebyggande underhåll, utförande av tillsyn och tillståndskontroller med analyser. Arbetet sker i huvudsak i processmiljö.
I rollen är du delaktig i upprättande och uppdatering av ronder, rutiner och instruktioner för det förebyggande underhållsarbetet. Du arbetar aktivt med att säkerställa att underhållssystemet (SAP) används på rätt sätt samt medverkar vid uppföljning och styrning av underhållsplanerna.
Du arbetar nära underhålls- och driftorganisationen med grundorsaksanalyser för att bedriva ett systematiskt förbättringsarbete. Du är dessutom ett stöd för driftsorganisationernas operatörsunderhåll.

Vem är du?

Vi söker dig som är driven, handlingskraftig och ansvarsfull. Du har lätt att arbeta självständigt under din arbetsdag, är proaktiv och en engagerad lagspelare med viljan att nå uppsatta mål.

Du har gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning inom relevant område, tekniskt kunnig samt har god analytisk förmåga och förståelse för den tekniska processen. Erfarenhet från relevanta arbetsuppgifter från underhålls- och förbättringsarbete i processindustri samt erfarenhet från att jobba i underhållssystem är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet i olika tekniker för tillståndsbaserat underhåll samt tribologi.
Självklart har du fokus på säkerhet, kvalitet och noggrannhet i dina arbetsuppgifter. 
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Ludvig Persson, avdelningschef underhåll, 073-046 72 80, ludvig.persson@sca.com 

Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 090-15 42 14, jonas.jansson@sca.com

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31. Urval sker löpande under ansökningsperioden.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Processoperatör Returfiber

Processoperatör, pappersmassa
Läs mer Feb 8
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
Pappersbruket i Obbola genomför stora investeringar i en ny produktionsanläggning. I samband med starten av vår nya pappersmaskin kommer en ny returfiberanläggning att tas i drift. Vi söker därför processoperatörer till avdelning returfiber.
Anställningsformen är projektanställning till och med 20240131. Tillsättning enligt överenskommelse.

Din nästa utmaning

På returfiberavdelningen produceras returfibermassa från återvunna korrugerade kartonger. Det sker genom uppslagning, rening och fraktionering av de återvunna kartongerna.

Som processoperatör ansvarar du för att den returfibermassa som levereras till pappersmaskinen är av rätt kvalitet och kvantitet i relation till efterfrågan. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt bidra till en säker arbetsmiljö samt att hålla regelbunden kontakt med övriga kollegor i produktionsorganisationen för att säkerställa våra slutprodukters kvalitetskrav. Du verkar för att optimala driftsförhållanden uppnås och att stopp- och avbrottstid minimeras. Samarbete är en viktigt grund då du tillsammans med dina kollegor tar fram, dokumenterar, implementerar och följer upp ständigt förbättringar i våra gemensamma arbetssätt.

Vem är du?

Du har en gymnasieutbildning där Ma2, Ke1 och Fy1 ingår. Utbildning inom processteknik eller erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande. Då arbetet är ett ensamarbete läggs stor vikt vid personliga egenskaper såsom teknisk fallenhet, ansvarstagande, initiativförmåga samt god samarbetsförmåga med andra avdelningar.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Albin Nilsson, gruppchef Drift, tel 070-339 59 46
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05
Sista ansökningsdag är: 2023-02-28. Urval sker löpande.
Välkommen med din ansökan!

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Innesäljare

Innesäljare
Läs mer Jan 7
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Med hjärta och hjärna för kunder och affärer! Vill du jobba som Innesäljare - med hela kedjan från prognos till order, leverans och fakturering med internationella kunder? Vill du använda och utveckla dina talanger inom kommunikation, administration och affärstänk för att bygga viktiga kundrelationer? 
Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Din arbetsplats Customer Service Centre är navet som matchar våra kunders behov med vår kapacitet att producera och leverera. I din roll jobbar du uteslutande med B2B och är en nyckelfunktion för att driva lönsamhet och professionella relationer. Tjänsten är placerad i Obbola utanför Umeå. I dina dagliga arbetsuppgifter arbetar du huvudsakligen gentemot den europeiska marknaden och använder kontinuerligt dina talanger inom kommunikation, administration och affärsmässighet för att tillgodose våra kunders olika behov. Du ansvarar för leverans till kund i rätt tid och med rätt kvalitet, vilket innebär exempelvis optimering av lastfyllnad, hantering av förseningar och input till produktionsplanering. Med ständig närhet till våra globala fältsäljare arbetar du i ett sammansvetsat team med flera olika interna samarbetsytor. Du har helhetsansvar för ett antal leveransadresser och arbetar med hela flödet från prognos till order, leverans och fakturering.

Vem är du?

Till den här rollen söker vi dig som brinner för att ge utmärkt kundservice och skapa långsiktigt värdefulla relationer. Du är en självständig lagspelare och trivs i roller som ställer höga krav på eget ansvar och du har lätt att sätta dig in i hur hela leveranskedjan ut till våra kunder fungerar. Arbetet förutsätter ett gott siffersinne och att du är en god användare av affärssystem. Din arbetslivserfarenhet har du fått i roller där arbetat nära kunder och hanterat olika administrativa uppgifter. Vi värdesätter en relevant utbildningsbakgrund- exempelvis inom logistik, service eller ekonomi, vilket är meriterande. 

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

I denna tjänst tillhör du SCA Containerboards sälj- & marknadsavdelning i Obbola utanför Umeå. I denna roll får du möjlighet att slipa ditt affärssinne och jobba med ett helhetsansvar för kunden. Vi erbjuder ett arbete där varje dag är stimulerande, varierande och händelserikt. Du kommer jobba i ett team med engagerande kollegor.
Vi erbjuden en visstidsanställning med start så snart som möjligt och sträcker sig fram till augusti 2023. 

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten:
Hans Nordlander, Avdelningschef försäljning och marknad, +4690154153, hans.nordlander@sca.com

För ytterligare information om rekryteringsprocessen:
Alma Henriksson, HR specialist rekrytering, +46 (0)90154045,alma.henriksson@sca.com
Fackliga företrädare: Elisabeth Burström, Unionen, tel +46 (0)90-154173, elisabeth.burstrom@sca.com

Ansök senast: 2023-01-06. Då vi är måna om att tillsätta tjänsten omgående så sker urval löpande, ansök därför redan idag. 

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Tekniker inom förebyggande underhåll

Underhållsmekaniker
Läs mer Jan 21
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Har du en teknisk bakgrund och vill vara med på vår resa mot framtidens fabrik?

SCA Obbola söker en tekniker inom förebyggande underhåll till underhållsavdelning för projektanställning. 
Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.


Din nästa utmaning

Som tekniker inom förebyggande underhåll arbetar du i mindre team med tillståndskontroll av vår produktionsutrustning. Du arbetar bland annat med förebyggande underhåll, utförande av tillsyn och tillståndskontroller med analyser. Arbetet sker i huvudsak i processmiljö.
I rollen är du delaktig i upprättande och uppdatering av ronder, rutiner och instruktioner för det förebyggande underhållsarbetet. Du arbetar aktivt med att säkerställa att underhållssystemet (SAP) används på rätt sätt samt medverkar vid uppföljning och styrning av underhållsplanerna.
Du arbetar nära underhålls- och driftorganisationen med grundorsaksanalyser för att bedriva ett systematiskt förbättringsarbete. Du är dessutom ett stöd för driftsorganisationernas operatörsunderhåll.

Vem är du?

Vi söker dig som är driven, handlingskraftig och ansvarsfull. Du har lätt att arbeta självständigt under din arbetsdag, är proaktiv och en engagerad lagspelare med viljan att nå uppsatta mål.

Du har gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning inom relevant område, tekniskt kunnig samt har god analytisk förmåga och förståelse för den tekniska processen. Erfarenhet från relevanta arbetsuppgifter från underhålls- och förbättringsarbete i processindustri samt erfarenhet från att jobba i underhållssystem är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet i olika tekniker för tillståndsbaserat underhåll samt tribologi.
Självklart har du fokus på säkerhet, kvalitet och noggrannhet i dina arbetsuppgifter. 
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Ludvig Persson, avdelningschef underhåll, 073-046 72 80, ludvig.persson@sca.com 

Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 090-15 42 14, jonas.jansson@sca.com

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31. Urval sker löpande under ansökningsperioden.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Tekniker inom förebyggande underhåll

Underhållsmekaniker
Läs mer Dec 22
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Har du en teknisk bakgrund och vill vara med på vår resa mot framtidens fabrik?

SCA Obbola söker en tekniker inom förebyggande underhåll till underhållsavdelning för projektanställning. 
Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.


Din nästa utmaning

Som tekniker inom förebyggande underhåll arbetar du i mindre team med tillståndskontroll av vår produktionsutrustning. Du arbetar bland annat med förebyggande underhåll, utförande av tillsyn och tillståndskontroller med analyser. Arbetet sker i huvudsak i processmiljö.
I rollen är du delaktig i upprättande och uppdatering av ronder, rutiner och instruktioner för det förebyggande underhållsarbetet. Du arbetar aktivt med att säkerställa att underhållssystemet (SAP) används på rätt sätt samt medverkar vid uppföljning och styrning av underhållsplanerna.
Du arbetar nära underhålls- och driftorganisationen med grundorsaksanalyser för att bedriva ett systematiskt förbättringsarbete. Du är dessutom ett stöd för driftsorganisationernas operatörsunderhåll.

Vem är du?

Vi söker dig som är driven, handlingskraftig och ansvarsfull. Du har lätt att arbeta självständigt under din arbetsdag, är proaktiv och en engagerad lagspelare med viljan att nå uppsatta mål.

Du har gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning inom relevant område, tekniskt kunnig samt har god analytisk förmåga och förståelse för den tekniska processen. Erfarenhet från relevanta arbetsuppgifter från underhålls- och förbättringsarbete i processindustri samt erfarenhet från att jobba i underhållssystem är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet i olika tekniker för tillståndsbaserat underhåll samt tribologi.
Självklart har du fokus på säkerhet, kvalitet och noggrannhet i dina arbetsuppgifter. 
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Ludvig Persson, avdelningschef underhåll, 073-046 72 80, ludvig.persson@sca.com 

Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 090-15 42 14, jonas.jansson@sca.com

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-31. Urval sker löpande under ansökningsperioden.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Processoperatör

Processoperatör, papper
Läs mer Jan 3
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Till SCA Obbola söker vi skiftgående processoperatörer till avdelningarna fiber, returfiber och rullmaskin.
Anställningsformen inom fiber och rullmaskin vikariat som sträcker sig till 30 september 2023 med tillsättning enligt överenskommelse.
Anställningsformen inom returfiber är projektanställning till och med 20240131 med tillsättning enligt överenskommelse.

Din nästa utmaning

På fiberlinjen hanteras pappersmassan och du är med och säkerställer massans kvalitetsnivå genom analyser och regelbunden uppföljning mot produktspecifikationer samt vd behov utföra justeringar. I arbetsuppgifterna som processoperatör på fiberlinjen ingår att aktivt bidra till en säker arbetsmiljö samt att hålla regelbunden kontakt med övriga i produktionslinjen för att säkerställa våra slutprodukters kvalitetskrav. Du verkar för att optimala driftsförhållanden uppnås och att stopp- och avbrottstid minskar. Samarbete är en viktig grund då du tillsammans med dina kollegor tar fram, dokumenterar, implementerar och följer upp ständiga förbättringar i våra gemensamma arbetssätt.
På returfiberavdelningen produceras returfibermassa från återvunna korrugerade kartonger. Det sker genom uppslagning, rening och fraktionering av de återvunna kartongerna. Som processoperatör ansvarar du för att den returfibermassa som levereras till pappersmaskinen är av rätt kvalitet och kvantitet i relation till efterfrågan. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt bidra till en säker arbetsmiljö samt att hålla regelbunden kontakt med övriga kollegor i produktionsorganisationen för att säkerställa våra slutprodukters kvalitetskrav. Du verkar för att optimala driftsförhållanden uppnås och att stopp- och avbrottstid minimeras. Samarbete är en viktigt grund då du tillsammans med dina kollegor tar fram, dokumenterar, implementerar och följer upp ständigt förbättringar i våra gemensamma arbetssätt.
Som processoperatör på rullmaskin arbetar du i slutfasen av processen för tillverkningen av liner, en pappersprodukt som används i ytskiktet på wellpapp. Arbetet som processoperatör på rullmaskinen innebär ett nära samarbete med dina kollegor på avdelningen för att tillsammans jobba för att styra och optimera produktionen. Det är ett rörligt och varierande jobb där du dagligen ställs inför situationer som behöver lösas för att få produktionen att fortgå. Arbetet innebär också att säkerställa produktens kvalitetsnivå genom analyser och regelbunden uppföljning mot produktspecifikation samt vid behov utföra justeringar.

Vem är du?

Som person är du noggrann, strukturerad och med en stark vilja att tillsammans med ditt team hitta lösningar på problem som kan uppstå i produktion. Samtidigt behöver du kunna jobba självständigt då arbetet i vissa fall kräver det. Du har en avslutad gymnasieutbildning där matematik 2 och fysik 1 ingår eller har erfarenheter som vi bedömer likvärdiga. För tjänsten inom Fiber har du en gymnasieutbildning där även kemi 1 ingår. Energikunskap, utbildning inom processteknik eller erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande. Truckkort A4, B1 och traverskort är meriterande för tjänsten på rullmaskin men inget krav. 
Stor vikt läggs vid personliga egenskaper såsom teknisk fallenhet, ansvarstagande, initiativförmåga samt god samarbetsförmåga.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Ansök nu

Innesäljare

Innesäljare
Läs mer Jan 10
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Med hjärta och hjärna för kunder och affärer! Vill du jobba som Innesäljare - med hela kedjan från prognos till order, leverans och fakturering med internationella kunder? Vill du använda och utveckla dina talanger inom kommunikation, administration och affärstänk för att bygga viktiga kundrelationer? 
Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Din arbetsplats Customer Service Centre är navet som matchar våra kunders behov med vår kapacitet att producera och leverera. I din roll jobbar du uteslutande med B2B och är en nyckelfunktion för att driva lönsamhet och professionella relationer. Tjänsten är placerad i Obbola utanför Umeå. I dina dagliga arbetsuppgifter arbetar du huvudsakligen gentemot den europeiska marknaden och använder kontinuerligt dina talanger inom kommunikation, administration och affärsmässighet för att tillgodose våra kunders olika behov. Du ansvarar för leverans till kund i rätt tid och med rätt kvalitet, vilket innebär exempelvis optimering av lastfyllnad, hantering av förseningar och input till produktionsplanering. Med ständig närhet till våra globala fältsäljare arbetar du i ett sammansvetsat team med flera olika interna samarbetsytor. Du har helhetsansvar för ett antal leveransadresser och arbetar med hela flödet från prognos till order, leverans och fakturering.

Vem är du?

Till den här rollen söker vi dig som brinner för att ge utmärkt kundservice och skapa långsiktigt värdefulla relationer. Du är en självständig lagspelare och trivs i roller som ställer höga krav på eget ansvar och du har lätt att sätta dig in i hur hela leveranskedjan ut till våra kunder fungerar. Arbetet förutsätter ett gott siffersinne och att du är en god användare av affärssystem. Din arbetslivserfarenhet har du fått i roller där arbetat nära kunder och hanterat olika administrativa uppgifter. Vi värdesätter en relevant utbildningsbakgrund- exempelvis inom logistik, service eller ekonomi, vilket är meriterande. 
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

I denna tjänst tillhör du SCA Containerboards sälj- & marknadsavdelning i Obbola utanför Umeå. I denna roll får du möjlighet att slipa ditt affärssinne och jobba med ett helhetsansvar för kunden. Vi erbjuder ett arbete där varje dag är stimulerande, varierande och händelserikt. Du kommer jobba i ett team med engagerande kollegor.
Vi erbjuden en visstidsanställning med start så snart som möjligt och sträcker sig fram till augusti 2023. 

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten:
Hans Nordlander, Avdelningschef försäljning och marknad, +4690154153, hans.nordlander@sca.com

För ytterligare information om rekryteringsprocessen:
Alma Henriksson, HR specialist rekrytering, +46 (0)90154045,alma.henriksson@sca.com
Fackliga företrädare: Elisabeth Burström, Unionen, tel +46 (0)90-154173, elisabeth.burstrom@sca.com

Ansök senast: 2023-01-18. Då vi är måna om att tillsätta tjänsten omgående så sker urval löpande, ansök därför redan idag. 

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Innesäljare

Innesäljare
Läs mer Dec 14
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Med hjärta och hjärna för kunder och affärer! Vill du jobba som Innesäljare - med hela kedjan från prognos till order, leverans och fakturering med internationella kunder? Vill du använda och utveckla dina talanger inom kommunikation, administration och affärstänk för att bygga viktiga kundrelationer? 
Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Din arbetsplats Customer Service Centre är navet som matchar våra kunders behov med vår kapacitet att producera och leverera. I din roll jobbar du uteslutande med B2B och är en nyckelfunktion för att driva lönsamhet och professionella relationer. Tjänsten är placerad i Obbola utanför Umeå. I dina dagliga arbetsuppgifter arbetar du huvudsakligen gentemot den europeiska marknaden och använder kontinuerligt dina talanger inom kommunikation, administration och affärsmässighet för att tillgodose våra kunders olika behov. Du ansvarar för leverans till kund i rätt tid och med rätt kvalitet, vilket innebär exempelvis optimering av lastfyllnad, hantering av förseningar och input till produktionsplanering. Med ständig närhet till våra globala fältsäljare arbetar du i ett sammansvetsat team med flera olika interna samarbetsytor. Du har helhetsansvar för ett antal leveransadresser och arbetar med hela flödet från prognos till order, leverans och fakturering.

Vem är du?

Till den här rollen söker vi dig som brinner för att ge utmärkt kundservice och skapa långsiktigt värdefulla relationer. Du är en självständig lagspelare och trivs i roller som ställer höga krav på eget ansvar och du har lätt att sätta dig in i hur hela leveranskedjan ut till våra kunder fungerar. Arbetet förutsätter ett gott siffersinne och att du är en god användare av affärssystem. Din arbetslivserfarenhet har du fått i roller där arbetat nära kunder och hanterat olika administrativa uppgifter. Vi värdesätter en relevant utbildningsbakgrund- exempelvis inom logistik, service eller ekonomi, vilket är meriterande. 

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

I denna tjänst tillhör du SCA Containerboards sälj- & marknadsavdelning i Obbola utanför Umeå. I denna roll får du möjlighet att slipa ditt affärssinne och jobba med ett helhetsansvar för kunden. Vi erbjuder ett arbete där varje dag är stimulerande, varierande och händelserikt. Du kommer jobba i ett team med engagerande kollegor.
Vi erbjuden en visstidsanställning med start så snart som möjligt och sträcker sig fram till augusti 2023. 

Vill du veta mer?

För ytterligare information om tjänsten:
Hans Nordlander, Avdelningschef försäljning och marknad, +4690154153, hans.nordlander@sca.com

För ytterligare information om rekryteringsprocessen:
Alma Henriksson, HR specialist rekrytering, +46 (0)90154045,alma.henriksson@sca.com
Fackliga företrädare: Elisabeth Burström, Unionen, tel +46 (0)90-154173, elisabeth.burstrom@sca.com

Ansök senast: 2023-01-06. Då vi är måna om att tillsätta tjänsten omgående så sker urval löpande, ansök därför redan idag. 

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Processoperatör

Processoperatör, pappersmassa
Läs mer Okt 23
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Pappersbruket i Obbola genomför stora investeringar i en ny produktionsanläggning. I samband med starten av vår nya pappersmaskin kommer en ny returfiberanläggning att tas i drift. Vi söker därför processoperatörer till avdelning returfiber.

Anställningsformen är projektanställning till och med 20240131. Tillsättning enligt överenskommelse.

Din nästa utmaning

På returfiberavdelningen produceras returfibermassa från återvunna korrugerade kartonger. Det sker genom uppslagning, rening och fraktionering av de återvunna kartongerna.

Som processoperatör ansvarar du för att den returfibermassa som levereras till pappersmaskinen är av rätt kvalitet och kvantitet i relation till efterfrågan. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt bidra till en säker arbetsmiljö samt att hålla regelbunden kontakt med övriga kollegor i produktionsorganisationen för att säkerställa våra slutprodukters kvalitetskrav. Du verkar för att optimala driftsförhållanden uppnås och att stopp- och avbrottstid minimeras. Samarbete är en viktigt grund då du tillsammans med dina kollegor tar fram, dokumenterar, implementerar och följer upp ständigt förbättringar i våra gemensamma arbetssätt.


Vem är du?

Du har en gymnasieutbildning där Ma2, Ke1 och Fy1 ingår. Utbildning inom processteknik eller erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande. Då arbetet är ett ensamarbete läggs stor vikt vid personliga egenskaper såsom teknisk fallenhet, ansvarstagande, initiativförmåga samt god samarbetsförmåga med andra avdelningar.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Albin Nilsson, gruppchef Drift, tel 070-339 59 46
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05
Sista ansökningsdag är: 2022-10-23. Urval sker löpande.
Välkommen med din ansökan!

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Automationsingenjör -system

Automationsingenjör, maskin
Läs mer Okt 17
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Vi bygger för framtiden och söker en Automationsingenjör till SCA Obbola som vill vara med på resan mot framtidens underhåll.

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som automationsingenjör har du en bred roll som innebär att vara delaktig i strategiskt och operativt arbete för att utveckla och underhålla styr- och kvalitetssystem inom processautomation. Arbetet är i nära samarbete med andra funktioner inom organisationen som exempelvis produktion och IT där felsökning, förbättringsarbete och utveckling är vanliga arbetsområden. Detta innefattar även utvecklingsarbete inom området med ny teknik där man i rollen medverkar i budget, investeringsberäkningar och projektdeltagande. Som ingenjör inom underhåll förväntas du leda och bidra till utveckling i frågor gällande personsäkerhet, driftsäkerhet, kvalitet och miljö. Detta omfattar att dels göra utredningar av avvikelser inom områdena, planera/leda underhållsinsatser och verka för ständig förbättring.

Vem är du?

SCA Obbola är mitt i en expansion där vi bygger världens största och modernaste kraftlinermaskin. Detta innebär att du kommer vara med i en fas där det sker mycket förändring. Som person behöver du därför se förändringar som en rolig utmaning och inspireras av att hitta sätt att leda dig själv och andra i förändring. Som automationsingenjör i vår nya anläggning arbetar man med många kontaktytor både inom vår organisation och med externa aktörer, därför är kommunikativ förmåga och samarbetsvilja viktiga egenskaper.
Då du kommer vara en viktig del i att utveckla vår verksamhet på underhåll, krävs både en analytisk förmåga och en nyfikenhet på ny teknik samt drivkraft att ständigt utmana och förbättra våra processer.


För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Du har relevant utbildning på högskolenivå och /eller erfarenhet från liknande arbetsuppgifter rörande hårdvara, systemprogramvara och applikationsprogram. Erfarenhet av styrsystem/PLC-system t.ex. Siemens (PCS7, WinCC) och ABB (Advant 450 och 800XA) är meriterande.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.


Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Sofia Lindberg, Avdelningschef Underhåll, +46706158022
För mer information om rekryteringsprocessen:Alma Henriksson, HR-specialist, +46738413512 alma.henriksson@sca.com.
Facklig företrädare: Ledarna, Peter Olsson, tel. 090-15 41 11.
Sista ansökningsdag är: 2022-05-02.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.Skogsbolaget SCA hade 2020 ca 4 000 anställda och en försäljning på 18,4 miljarder kronor.SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall. För mer information, besök www.sca.com

Ansök nu

Hjullastarförare

Traktorförare, industri
Läs mer Okt 3
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.


Pappersbruket i Obbola genomför stora investeringar i en ny produktionsanläggning. Det innebär även att behovet av interna transporter ökar och vi söker därför hjullastarförare för dels tillsvidareanställning dels för vikariat till och med 20230831 med möjlighet till förlängning. 
Tillsättning enligt överenskommelse.

Din nästa utmaning

Som hjullastarförare sköter du interna produktionsnära transporter under drift. Det är arbetsuppgifter såsom lossning och lastning av returfiberbalar från lastbil till returfiberavdelningen, lastning av färdiga rullar på lastbil samt bränsleblandning till vår fastbränslepanna. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt bidra till en säker arbetsmiljö samt att hålla regelbunden kontakt med övriga kollegor i produktionsorganisationen för att säkerställa våra slutprodukters kvalitetskrav. Du verkar för att optimala driftsförhållanden uppnås och att stopp- och avbrottstid i produktionen minimeras. Samarbete är en viktigt grund då du tillsammans med dina kollegor tar fram, dokumenterar, implementerar och följer upp ständigt förbättringar i våra gemensamma arbetssätt.

Vem är du?

Vi söker dig som har lämplig utbildning på gymnasienivå eller motsvarande samt truckkort över 10 ton, TLP klass C2 eller hjullastare gods. Du behöver även ha Trafikverkets förarbevis alternativt B-behörighet. Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter är meriterande.
Utöver detta vill vi att du har grundläggande datakunskaper. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom självständighet och god samarbetsförmåga. För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att ni tillsammans i teamet når resultat inom verksamhetsområdet. För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Albin Nilsson, gruppchef drift, 070-339 59 46
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05
Sista ansökningsdag är: 2022-10-23. Urval sker löpande. 
Välkommen med din ansökan!

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Processoperatör

Processoperatör, pappersmassa
Läs mer Sep 28
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Pappersbruket i Obbola genomför stora investeringar i en ny produktionsanläggning. I samband med starten av vår nya pappersmaskin kommer en ny returfiberanläggning att tas i drift. Vi söker därför processoperatörer till avdelning returfiber.

Anställningsformen är projektanställning till och med 20240131. Tillsättning enligt överenskommelse.

Din nästa utmaning

På returfiberavdelningen produceras returfibermassa från återvunna korrugerade kartonger. Det sker genom uppslagning, rening och fraktionering av de återvunna kartongerna.

Som processoperatör ansvarar du för att den returfibermassa som levereras till pappersmaskinen är av rätt kvalitet och kvantitet i relation till efterfrågan. I arbetsuppgifterna ingår att aktivt bidra till en säker arbetsmiljö samt att hålla regelbunden kontakt med övriga kollegor i produktionsorganisationen för att säkerställa våra slutprodukters kvalitetskrav. Du verkar för att optimala driftsförhållanden uppnås och att stopp- och avbrottstid minimeras. Samarbete är en viktigt grund då du tillsammans med dina kollegor tar fram, dokumenterar, implementerar och följer upp ständigt förbättringar i våra gemensamma arbetssätt.


Vem är du?

Du har en gymnasieutbildning där Ma2, Ke1 och Fy1 ingår. Utbildning inom processteknik eller erfarenhet från liknande verksamhet är meriterande. Då arbetet är ett ensamarbete läggs stor vikt vid personliga egenskaper såsom teknisk fallenhet, ansvarstagande, initiativförmåga samt god samarbetsförmåga med andra avdelningar.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Albin Nilsson, gruppchef Drift, tel 070-339 59 46
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05
Sista ansökningsdag är: 2022-10-23. Urval sker löpande.
Välkommen med din ansökan!

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Mekaniker

Underhållsmekaniker
Läs mer Aug 31
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Vi utökar vår underhållsavdelning och söker tre Mekaniker för tillsvidareanställning och fyra Mekaniker för projektanställning. I rollen får du möjlighet att utvecklas, både inom din yrkeskompetens och som person.

Varmt välkommen med din ansökan!


Din nästa utmaning

I rollen som mekaniker kommer du bland annat att arbeta i vår verkstad med reparationer och svetsning med inriktning mot förebyggandeunderhåll. Du kommer också att arbeta med underhåll och reparationer av mekanisk utrustning i produktionsmiljö. Andra förekommande arbetsuppgifter är förebyggande underhåll genom smörjning, oljebyten och tillståndskontroller.

Vem är du?

Vi söker dig som har studerat industri, teknik eller fordon på gymnasiet eller någon motsvarande utbildning. Det är meriterande om du jobbat som mekaniker inom industrin eller har intresse av att skruva på din fritid.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Tre tjänster är tillsvidareanställning och fyra tjänster är projektanställning till och med 2023-12-31. Tillträde enligt överenskommelse.

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Jim Lindqvist, gruppchef underhåll, 090-15 41 08, jim.lindqvist@sca.com eller Petter Löfgren, gruppchef underhåll, 070-607 41 55.

Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05, jonas.jansson@sca.com

Urval sker löpande under ansökningsperioden vars sista ansökningsdag är 2022-08-31.

Välkommen med din ansökan!

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Industrielektriker

Industrielektriker
Läs mer Aug 21
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Har du en teknisk bakgrund och vill vara med på vår resa mot framtidens fabrik?

Vi på SCA Obbola söker två industrielektriker för tillsvidareanställning med tillsättning enligt överenskommelse.
Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som industrielektriker ingår du i avdelning för el och automationsunderhåll (EA). Arbetet innebär förebyggande och avhjälpande underhållsinsatser inom el.  Som elektriker hos oss på SCA arbetar du främst med löpande och förebyggande underhåll.
I din befattning förväntas du planera och utföra inkomna arbetsorder på ett säkert och effektivt sätt. En annan del i rollen innebär att säkerställa att vårt underhållssystem, SAP, används enligt rutin för att kunna planera och följa upp arbetsorder. Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta allt från arbete i ställverk till renovering och felsökning av motorer, frekvensomriktare och andra elektriska utrustningar som finns i anläggningen.


Vem är du?

Som elektriker arbetar du med många kontaktytor inom organisationen och därför bör du trivas med att samverka med andra. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet såsom självständighet och god samarbetsförmåga. För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att ni tillsammans i teamet når resultat inom verksamhetsområdet. Samtidigt behöver du vara självgående för att kunna planera och strukturera ditt arbete.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.
Du har, som lägst, gymnasial utbildning inom el eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av SAP-underhållsystem är meriterande såväl som erfarenhet från industri. Utöver detta vill vi att du har grundläggande datakunskaper.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsterna är tillsvidareanställningar med tillsättning enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Johan Åkerman, Gruppchef EA, 090-15 42 26, johan.akerman@sca.com eller Filip Edström, Gruppchef EA, 090-70 43 96, filip.edstrom@sca.com
För mer information om rekryteringsprocessen: Karin Emilsson, HR Business Partner, 090-15 42 54, karin.emilsson@sca.com
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 090-15 42 14, jonas.jansson@sca.com
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Hydraultekniker

Hydraulreparatör
Läs mer Aug 11
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Vi söker en Hydarultekniker för tillsvidareanställning. Tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan!

Din nästa utmaning

Som Hydraultekniker arbetar du självständigt och utför avhjälpande och förebyggande underhållsinsatser på hydraulisk utrustning. Du utför inspektionsronder, reparerar och testar hydraulikkomponenter. Du ansvarar också för kondition, programmering och funktionstestning av styrkort för elektromekaniska hydraulikkomponenter samt felsöker enskilt eller tillsammans med andra yrkesgrupper. Du har ett nära samarbete med driften och övriga underhållsavdelningar.

Vem är du?

Vi söker dig som har yrkestekniskutbildning eller motsvarande kompetens med inriktning hydraulteknik. Du har ett stort intresse av teknik och har tidigare erfarenhet av yrkesområdet.  Utöver detta vill vi att du har grundläggande datakunskaper. Det är önskvärt om du har erfarenhet av SAP-underhållssystem, men det är inget krav. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet såsom självständighet och god samarbetsförmåga. För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att ni tillsammans i teamet når resultat inom verksamhetsområdet.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vi erbjuder en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Vi erbjuder ett arbete där varje dag är stimulerande, varierande och händelserik. Du kommer att tillhöra ett lokalt team med duktiga och engagerade medarbetare.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Filip Edström, Gruppchef Underhåll, 070-615 43 96, filip.edstrom@sca.com eller Ludvig Persson, Avdelningschef Underhåll, 073-046 72 80, ludvig.persson@sca.com

Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05, jonas.jansson@sca.com

Sista ansökningsdag är 2022-08-31.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Senior Arbetsmiljöingenjör

Arbetsmiljöingenjör
Läs mer Aug 17
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld


På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet
SCA Obbola är i en stark expansionsfas med målet att bli Framtidens Fabrik. En stark säkerhetskultur är en förutsättning för att nå det målet. Nu när vår arbetsmiljöingenjör går vidare till nya uppdrag inom koncernen söker vi en arbetsmiljöingenjör som tillsammans med oss vill arbeta med förändring och utveckling av verksamheten!Varmt välkommen med din ansökan!


Din nästa utmaning

Hälsa och säkerhet står som högsta prioritet hos oss på SCA och som arbetsmiljöingenjör blir du en nyckelperson i arbetet för en trygg och hållbar arbetsplats.  I rollen som arbetsmiljöingenjör, inom stödfunktion Hälsa och säkerhet, förväntas du vara sakkunnig och den som leder, initierar, stöttar och utvecklar det systematiska arbetsmiljöarbetet inom SCA Obbola.  Du samarbetar på bred front i organisationen med företagsledning, ledare, medarbetare och skyddsombud.  

Vem är du?

För att trivas i rollen är du en person som drivs av att utveckla verksamhet och har ett intresse och engagemang rörande frågor kring arbetsmiljö och säkerhetskultur. Du är processinriktad, strukturerad och har en stark egen drivkraft att leverera resultat. Du har kunskapen och förmågan att omsätta lagar och regler inom arbetsmiljöområdet till fungerande rutiner och arbetssätt i praktiken och stöttar våra chefer och ledare i det systematiska arbetsmiljöarbetet.  Din kommunikations- och pedagogiska förmåga är god och du tycker om att arbeta i team och utveckla människor och organisationer. 
Du har relevant högskoleexamen och arbetslivserfarenhet inom, arbetsmiljö, hälsa och säkerhet, verksamhetsutveckling eller annat område som kan vara bidragande i rollen som arbetsmiljöingenjör. För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. 


Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?


För mer information om tjänsten: Åsa Alvarsson, HR-chef, 070-557 42 53, asa.alvarsson@sca.com. 
För mer information om rekryteringsprocessen: Alma Gustafsson, HR-specialist, 070-264 12 27, alma.gustafsson@sca.com. 
Fackliga representanter: 
Unionen - Elisabeth Burström 090-154 173, Ledarna – Peter Olsson 090-15 41 11, Sveriges ingenjörer – Michael Larsson 090-15 41 85. 


Sista ansökningsdag är: 2022-08-14. 
Urval och intervjuer sker löpande, välkommen med din ansökan redan idag. 

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

.

Ansök nu

Mekaniker

Underhållsmekaniker
Läs mer Aug 11
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Vi utökar vår underhållsavdelning och söker tre Mekaniker för tillsvidareanställning och fyra Mekaniker för projektanställning. I rollen får du möjlighet att utvecklas, både inom din yrkeskompetens och som person.

Varmt välkommen med din ansökan!


Din nästa utmaning

I rollen som mekaniker kommer du bland annat att arbeta i vår verkstad med reparationer och svetsning med inriktning mot förebyggandeunderhåll. Du kommer också att arbeta med underhåll och reparationer av mekanisk utrustning i produktionsmiljö. Andra förekommande arbetsuppgifter är förebyggande underhåll genom smörjning, oljebyten och tillståndskontroller.

Vem är du?

Vi söker dig som har studerat industri, teknik eller fordon på gymnasiet eller någon motsvarande utbildning. Det är meriterande om du jobbat som mekaniker inom industrin eller har intresse av att skruva på din fritid.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Tre tjänster är tillsvidareanställning och fyra tjänster är projektanställning till och med 2023-12-31. Tillträde enligt överenskommelse.

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Jim Lindqvist, gruppchef underhåll, 090-15 41 08, jim.lindqvist@sca.com eller Petter Löfgren, gruppchef underhåll, 070-607 41 55.

Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05, jonas.jansson@sca.com

Urval sker löpande under ansökningsperioden vars sista ansökningsdag är 2022-08-31.

Välkommen med din ansökan!

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Industrielektriker

Industrielektriker
Läs mer Aug 11
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

Har du en teknisk bakgrund och vill vara med på vår resa mot framtidens fabrik?

Vi på SCA Obbola söker två industrielektriker för tillsvidareanställning med tillsättning enligt överenskommelse.
Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Din nästa utmaning

Som industrielektriker ingår du i avdelning för el och automationsunderhåll (EA). Arbetet innebär förebyggande och avhjälpande underhållsinsatser inom el.  Som elektriker hos oss på SCA arbetar du främst med löpande och förebyggande underhåll.
I din befattning förväntas du planera och utföra inkomna arbetsorder på ett säkert och effektivt sätt. En annan del i rollen innebär att säkerställa att vårt underhållssystem, SAP, används enligt rutin för att kunna planera och följa upp arbetsorder. Dina arbetsuppgifter kommer att omfatta allt från arbete i ställverk till renovering och felsökning av motorer, frekvensomriktare och andra elektriska utrustningar som finns i anläggningen.


Vem är du?

Som elektriker arbetar du med många kontaktytor inom organisationen och därför bör du trivas med att samverka med andra. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet såsom självständighet och god samarbetsförmåga. För att lyckas i den här rollen tror vi att du är en lagspelare som skapar förtroende och tillit till dina kollegor. Du kommunicerar och arbetar effektivt samt driver arbeten och ständiga förbättringar så att ni tillsammans i teamet når resultat inom verksamhetsområdet. Samtidigt behöver du vara självgående för att kunna planera och strukturera ditt arbete.
För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar. Det är även en självklarhet att du sätter säkerheten främst och bidrar till skyddsarbeten inom din avdelning.
Du har, som lägst, gymnasial utbildning inom el eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig. Erfarenhet av SAP-underhållsystem är meriterande såväl som erfarenhet från industri. Utöver detta vill vi att du har grundläggande datakunskaper.

Vad erbjuder vi dig?

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.
Tjänsterna är tillsvidareanställningar med tillsättning enligt överenskommelse.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Johan Åkerman, Gruppchef EA, 090-15 42 26, johan.akerman@sca.com eller Filip Edström, Gruppchef EA, 090-70 43 96, filip.edstrom@sca.com
För mer information om rekryteringsprocessen: Karin Emilsson, HR Business Partner, 090-15 42 54, karin.emilsson@sca.com
Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 090-15 42 14, jonas.jansson@sca.com
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21.

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

FU-inspektör

Underhållsmekaniker
Läs mer Jul 15
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld
Har du en teknisk bakgrund och vill vara med på vår resa mot framtidens fabrik?
SCA Obbola söker en vikarierande FU-inspektör till underhållsavdelning.  
Varmt välkommen med din ansökan!
På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.
Din nästa utmaning
Som FU-inspektör arbetar du i mindre team med tillståndskontroll av vår produktionsutrustning. Du arbetar bland annat med förebyggande underhåll, utförande av tillsyn och tillståndskontroller med analyser. Arbetet sker i huvudsak i processmiljö.
I rollen är du delaktig i upprättande och uppdatering av ronder, rutiner och instruktioner för det förebyggande underhållsarbetet. Du arbetar aktivt med att säkerställa att underhållssystemet (SAP) används på rätt sätt samt medverkar vid uppföljning och styrning av underhållsplanerna.
Du arbetar nära underhålls- och driftorganisationen med grundorsaksanalyser för att bedriva ett systematiskt förbättringsarbete. Du är dessutom ett stöd för driftsorganisationernas operatörsunderhåll.
Vem är du?
Vi söker dig som är driven, handlingskraftig och ansvarsfull. Du har lätt att arbeta självständigt under din arbetsdag, är proaktiv och en engagerad lagspelare med viljan att nå uppsatta mål.

Du har gymnasieutbildning eller eftergymnasial utbildning inom relevant område, tekniskt kunnig samt har god analytisk förmåga och förståelse för den tekniska processen. Erfarenhet från relevanta arbetsuppgifter från underhålls- och förbättringsarbete i processindustri samt erfarenhet från att jobba i underhållssystem är meriterande. Vi ser gärna att du har kunskap och erfarenhet i olika tekniker för tillståndsbaserat underhåll samt tribologi.
Självklart har du fokus på säkerhet, kvalitet och noggrannhet i dina arbetsuppgifter. 

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärde: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?
Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Tjänsterna är ett vikariat med start enligt överenskommelse fram till 2023-06-30 med möjlighet till förlängning.  

Vill du veta mer?
För mer information om tjänsten: Jim Lindqvist, Gruppchef underhåll, 072-226 69 73, jim.lindqvist@sca.com eller Petter Löfgren, Gruppchef underhåll, 070-607 41 55.  

Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 090-15 42 14, jonas.jansson@sca.com

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-31.

Om SCA
Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu

Mekaniker

Underhållsmekaniker
Läs mer Jul 12
SCA Obbola AB

En hållbar arbetsplats – en renare värld

På SCA har vi en tydlig plan för våra medarbetare. Den hänger ihop med vårt syfte: att med skogens kraft bidra till en hållbar framtid. Oavsett var du är i livet har vi plats för dig som vill utveckla och utvecklas, göra skillnad och tänka nytt. För när våra medarbetare växer, växer även vår verksamhet.

Vi utökar vår underhållsavdelning och söker tre Mekaniker för tillsvidareanställning och fyra Mekaniker för projektanställning. I rollen får du möjlighet att utvecklas, både inom din yrkeskompetens och som person.

Varmt välkommen med din ansökan!


Din nästa utmaning

I rollen som mekaniker kommer du bland annat att arbeta i vår verkstad med reparationer och svetsning med inriktning mot förebyggandeunderhåll. Du kommer också att arbeta med underhåll och reparationer av mekanisk utrustning i produktionsmiljö. Andra förekommande arbetsuppgifter är förebyggande underhåll genom smörjning, oljebyten och tillståndskontroller.

Vem är du?

Vi söker dig som har studerat industri, teknik eller fordon på gymnasiet eller någon motsvarande utbildning. Det är meriterande om du jobbat som mekaniker inom industrin eller har intresse av att skruva på din fritid.

För oss är det också viktigt att ditt beteende samspelar med SCAs kärnvärden: respekt, högklassighet och ansvar.

Vad erbjuder vi dig?

Tre tjänster är tillsvidareanställning och fyra tjänster är projektanställning till och med 2023-12-31. Tillträde enligt överenskommelse.

Utgångspunkten är en hälsosam och säker arbetsmiljö. Vi jobbar också medvetet för att skapa ett högt värde för individen och en stolthet över det vi gör tillsammans. Att jobba på SCA ska vara ett meningsfullt arbetsliv. För vi vet att det är människorna som gör framgångarna. Varje dag, året runt.

Vill du veta mer?

För mer information om tjänsten: Jim Lindqvist, gruppchef underhåll, 090-15 41 08, jim.lindqvist@sca.com eller Petter Löfgren, gruppchef underhåll, 070-607 41 55.

Facklig företrädare: Jonas Jansson, Pappers avd 29, 070-233 21 05, jonas.jansson@sca.com

Urval sker löpande under ansökningsperioden vars sista ansökningsdag är 2022-08-31.

Välkommen med din ansökan!

Om SCA

Kärnan i SCAs verksamhet är den växande skogen, Europas största privata skogsinnehav. Kring denna unika resurs har vi byggt en välutvecklad värdekedja baserad på förnybar råvara från våra egna och andras skogar. Vi erbjuder förpackningspapper, massa, trävaror, förnybar energi, tjänster för skogsägare och effektiva transportlösningar.
Skogsbolaget SCA hade 2021 ca 4000 anställda och en försäljning på 18,8 miljarder kronor. SCA grundades 1929 och har sitt huvudkontor i Sundsvall.

Ansök nu