Hörnefors församling jobb i Umeå

Hitta lediga jobb hos Hörnefors församling i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Umeå.

Säsongsanställd kyrkogårdsarbetare

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Feb 8
Nu söker vi en kyrkogårdsarbetare för perioden maj till och med oktober 2022.
Du kommer att arbeta med gräsklippning, plantering, ogräsrensning och annat parkarbete. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet.
Vi söker dig som är noggrann, punktlig, har förmåga att arbeta självständigt och är bra på att ta i då arbetet tidvis är fysiskt krävande. Har du maskinvana och tidigare erfarenhet av park- eller kyrkogårdsarbete och/eller trädgårdsutbildning är det ett stort plus. Du måste ha fyllt 18 år och ha minst AM-körkort och helst B-körkort så att du kan framföra åkgräsklippare och andra maskiner och fordon som vi använder på kyrkogården.
I arbetet möter du regelbundet människor i svåra livssituationer vilket betyder att du vid sidan av praktiska färdigheter också behöver ha en god social förmåga.
Ansökan
Vi genomför intervjuer och anställning löpande så vänta inte med att skicka din ansökan.

Ansök nu

Sommarpersonal till Hörnefors kyrkogård

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Feb 9
Under perioden 1 juni till 31 augusti behöver vi flera kyrkogårdsarbetare för den intensiva sommarperioden när nya blommor ska planteras, gräset och häckarna klippas, ogräset rensas bort och gruset krattas. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet. I första hand söker vi dig som kan arbeta under hela sommaren men start och slut på arbetsperioden är förhandlingsbart om du till exempel behöver ta hänsyn till pågående utbildning.
Du är noggrann, punktlig, har förmåga att arbeta självständigt och är bra på att hugga i – arbetet kan tidvis vara fysiskt krävande. Har du maskinvana och tidigare erfarenhet av park- eller kyrkogårdsarbete är det ett stort plus. Du ska ha fyllt 18 år och ha minst AM-körkort och helst B-körkort så att du kan framföra åkgräsklippare och andra maskiner och fordon som vi använder på kyrkogården.
Kyrkogården är en plats där du möter du regelbundet människor i svåra livssituationer. Det betyder att du vid sidan av praktiska färdigheter också behöver ha en god social förmåga.
Mer information?
Lön: Timlön enligt kollektivavtal.
Arbetstid: Heltid, 1 juni – 31 augusti
Obs! Vi genomför intervjuer och anställningar löpande så skicka din ansökan redan idag.

Ansök nu

Vi söker en kyrkoherde som vill växa tillsammans med Hörnefors

Kyrkoherde
Läs mer Okt 14
Nu letar vi efter en kontaktskapande ledare med hjärta för församlingsarbete. I Hörnefors församling finns det plats att växa på och ett team med massor av arbetsglädje.
I Hörnefors ligger kyrkan bokstavligen mitt i samhället och som församling vill vi vara en lika central och naturlig del i invånarnas dagliga liv. Som kyrkoherde hos oss behöver du därför vara duktig på att knyta och utveckla kontakter, både med människor i kön på affären och med föreningar, företag och offentliga organ på orten. Du är inte rädd för att testa nya saker när det gäller att nå människor med evangeliet och tack vare att du tillträder parallellt med ett nyvalt kyrkoråd kommer du ha stora möjligheter att påverka inriktningen för församlingens arbete de kommande åren.
Vi tror att du som ledare skapar lugn och struktur runt dig samtidigt som du tänker som en entreprenör och kan entusiasmera dina medarbetare. Din förmåga att både lyssna, prioritera och vara tydlig med vad du själv vill se för resultat är därför avgörande.
Hörnefors är en liten (vi säger lagom stor) församling i en kommun och region stark tillväxt. I Hörnefors församling får du också möjlighet att växa oavsett om det är din första tjänst som kyrkoherde eller om du redan har många års erfarenhet. Till din hjälp har du ett fantastiskt arbetslag med en stor vilja att hjälpas åt över yrkesgränserna. Att alla jobbar tätt tillsammans och bidrar där det behövs skapar flexibilitet och en känsla av att allt är möjligt. Till det hjälper korta beslutsvägar i både arbetslag och kyrkoråd.
Församlingen har goda samarbeten med kommun, föreningar, EFS och övriga samfund på orten. Det är något vi vill att du både vårdar och utvecklar vidare. Vi hoppas också att du kan vara med och slussa in fler ideella i församlingens arbete för det är något vi måste bli bättre på.
Arbetet som kyrkoherde kräver alltid en god administrativ och organisatorisk förmåga men i Hörnefors kommer det vanliga församlingsarbetet med kyrkliga handlingar, gudstjänster och andra mötesplatser också vara en stor del av din uppgift. Den kombinationen tror vi att du uppskattar.
För att söka tjänsten måste du ha genomgått kyrkoherdeutbildning.

Ansök nu

Diakon

Diakon
Läs mer Jun 4
Utsattheten finns även i en skärgårdsidyll där alla tycks känna alla. Vill du vara med och bryta ensamhet, ge hopp och bygga framtidstro i Hörnefors?
20 minuters bilfärd kan ta dig till en annan verklighet. Längre tid tar det inte att köra (eller ta tåget) från ”storstaden” Umeå till Hörnefors. Här blandas nyinflyttade pendlare med arvet efter det som en gång var en bruksort med skogen som levebröd. För många är Hörnefors en skärgårdsidyll – men precis som på de flesta platser är livet inte lika enkelt för alla och den sociala utsattheten finns även om den ibland är svår att upptäcka.
Du brinner för mötet med människor. Du bär på hopp och framtidstro. Du har ett stort socialt engagemang.
Nu söker vi en utåtriktad diakon som vill fortsätta att utveckla det viktiga arbetet med att se och stötta de vuxna och äldre i Hörnefors som mest behöver Svenska kyrkans hjälp.
Församlingen har goda och upparbetade kontakter med kommunen, äldreboenden, institutioner och föreningslivet på orten men som diakon hos oss måste du också ständigt arbeta kontaktskapande för att nå de mest utsatta människorna.
I ditt arbete ingår också församlingens uppdrag från Luleå stift att ansvara för det diakonala arbetet på klass 3-anstalten Sörbyn. Du kommer regelbundet besöka och hålla kontakt med både intagna och personal.
Vid sidan av det sociala arbetet i församlingen kommer det att finnas tillfällen att leda gudstjänster och andakter.
Som person är du trygg, lyhörd och har lätt för att samarbeta med andra samtidigt som du har förmågan att arbeta självständigt. När det behövs kan du prioritera mellan arbetsuppgifterna för att lägga ditt fokus där det bäst behövs.
Arbetslaget i Hörnefors är litet, flexibelt och präglas av både entreprenörsanda och prestigelöshet. Här hjälps yrkesgrupper åt för att tillsammans möta behoven i ett växande samhälle.

Ansök nu

Sommarpersonal till Hörnefors kyrkogård

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Jan 29
Nu söker vi sommarpersonal till kyrkogården för månaderna maj till augusti. Både vuxna och ungdomar som fyllt 18 år är välkomna att ansöka.
Vi behöver sommarpersonal till Hörnefors kyrkogård under juni, juli och augusti. Anställningen kan sträcka sig över hela eller delar av perioden men vi kommer att prioritera sökande som kan arbeta en stor del av sommaren.
Du kommer att arbeta med gräsklippning, plantering, ogräsrensning och annat parkarbete. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet.
Har du tidigare erfarenhet av park- eller kyrkogårdsarbete och/eller trädgårdsutbildning är det ett plus och du bör också ha minst AM-körkort och helst B-körkort så att du kan framföra åkgräsklippare och andra maskiner.
På kyrkogården möter du regelbundet människor i svåra livssituationer vilket betyder att arbetet vid sidan av praktiska färdigheter också ställer krav på god social förmåga.
Lön enligt kollektivavtal.

Ansök nu

Säsongsanställd kyrkogårdsvaktmästare

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Feb 2
Nu söker vi en vaktmästare till kyrkogården för perioden 3 maj till 29 oktober. Läs mer om arbetet och lämna din ansökan här senast 18 februari.


Du kommer att arbeta med gräsklippning, plantering, ogräsrensning och annat parkarbete. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet.
Har du tidigare erfarenhet av park- eller kyrkogårdsarbete och/eller trädgårdsutbildning är det ett plus och du bör också ha minst AM-körkort och helst B-körkort så att du kan framföra åkgräsklippare och andra maskiner.
På kyrkogården möter du regelbundet människor i svåra livssituationer vilket betyder att arbetet vid sidan av praktiska färdigheter också ställer krav på god social förmåga.
Lön enligt kollektivavtal.

Ansök nu

Vaktmästare med gott hjärta, snabb hjärna och gröna fingrar

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Jan 26
Nu letar vi efter en mångsidig vaktmästare som med lika god kompetens tar sig an kyrkogårdens planteringar och fastighetsunderhåll som mötet med sörjande, gudstjänstbesökare och barn i våra barngrupper. Är du rätt person för oss?
En stor del av tjänsten är förlagd till kyrkogården där vi hoppas att du ska bidra med ny kompetens på trädgårdsområdet. Vi förutsätter att du har relevant trädgårdsutbildning och tidigare erfarenhet av att arbeta med offentliga parker och trädgårdar. Arbetet omfattar såväl planering och skötsel av planteringar som vård av grönytor, gravgrävning och snöskottning. Du är duktig på att arbeta med grönytemaskiner och du bör ha traktorkort och gärna också grävmaskinskort. Du kommer också att hantera andra maskiner som motorsågar, röjsågar och skylift. Är du redan utbildad och certifierad för dessa är det ett stort plus.
Utmärkande för Hörnefors församling är att vi är ett litet men flexibelt arbetslag där olika yrkesgrupper jobbar tätt tillsammans och bidrar där det behövs. Som vaktmästare får du vara beredd att hantera många olika arbetsuppgifter. Om det passar dig kan vi lova att du kommer att trivas hos oss.
Utöver arbetet med trädgårdsskötsel och fastighetsunderhåll ingår tjänstgöring vid gudstjänster, begravningar, dop och vigslar. Det innebär bland annat att du i förväg iordningsställer lokalen samt agerar ljudtekniker. Många av kyrkans aktiviteter är förlagda till lördag och söndag, arbetet innebär med andra ord regelbunden helgtjänstgöring.
Arbetet i den kyrkliga miljön, såväl på kyrkogården som i gudstjänster och annan verksamhet, ställer stora krav på personlig lämplighet och social kompetens. Som vaktmästare är du en nyckelperson för att tillsammans med präster, musiker och ideella se till att mötet med kyrkan ska bli så bra som möjligt för alla besökare. Vi förutsätter att du delar Svenska kyrkans tro och värderingar och för att vara aktuell för tjänsten måste du också vara medlem i Svenska kyrkan.
En mindre men inte oviktig del av ditt arbete är att under vinterhalvåret vara en resursperson och extra vuxen inom församlingens barn- och ungdomsarbete. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att arbeta med barn men du behöver ha förmågan att möta barn i ögonhöjd och är duktig på att samarbeta och dela både arbete och ansvar med kollegor från olika yrkesgrupper.
Kontakten med barn och unga gör att du vid en eventuell anställning kommer att behöva visa upp ett utdrag ur belastningsregistret.
Ansökningarna behandlas löpande så skicka gärna din så snart du kan.
I Hörnefors är det nära till både hav, natur och storstad. Kyrkan ligger mitt i samhället och trots att Umeå bara ligger 20 minuter bort med bil finns här en ett samhälle med en stark egen identitet. Arbetslaget präglas av både entreprenörsanda och prestigelöshet.

Ansök nu

Sommarpersonal till Hörnefors kyrkogård

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Feb 4
Nu söker vi sommarpersonal till kyrkogården för månaderna maj till augusti. Både vuxna och ungdomar födda 2002 eller tidigare är välkomna att ansöka.
Vi behöver sommarpersonal till Hörnefors kyrkogård från 15 maj till och med 15 augusti. Anställningen kan sträcka sig över hela eller delar av perioden men vi kommer att prioritera sökande som kan arbeta en stor del av sommaren.
Du kommer att arbeta med gräsklippning, plantering, ogräsrensning och annat parkarbete. Andra praktiska uppgifter kan också ingå i arbetet.
Har du tidigare erfarenhet av park- eller kyrkogårdsarbete och/eller trädgårdsutbildning är det ett plus och du bör också ha minst AM-körkort och helst B-körkort så att du kan framföra åkgräsklippare och andra maskiner.
På kyrkogården möter du regelbundet människor i svåra livssituationer vilket betyder att arbetet vid sidan av praktiska färdigheter också ställer krav på god social förmåga.
Lön enligt kollektivavtal.

Ansök nu