Volvo Business Services AB jobb i Umeå

Hitta lediga jobb hos Volvo Business Services AB i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Umeå.

IOS Onsite Manager, Umeå

Manager
Läs mer Mar 19
.

What you will do
Looking for a job where you can develop yourself, your team and support the factory in delivering performance and taking part of our digitalization journey? Here is the chance! 
We are looking for the leader of our team of IT specialists who provide to the factory the IT equipment and infrastructure solutions that we need to perform and transform. Your team has a wide range of competences and responsibilities. To name a few, they manage the full life cycle of our industrial IT-equipment, supporting the factory with Time Critical Support, they secure efficient problem management and not least drive changes that support the digital transformation of our plant. They help our 1700 great employees to deliver the best trucks for our customers! 

This is us, your new D⁢ colleagues


To be successful and provide the best IT-support to the factory, we work in a network and gather competences from different parts of the organization, both in GTO, Volvo Group Real Estate and Group Digital & IT.  
We are in the factory and contribute every day to the plant’s objectives. Our ambition is to solve problems and adds business value through IT and effective use of existing applications, new technologies and innovation. In short, we work with support, incident and ITIL problem management, continuous improvement, projects and requests management from our users. Digitalization is part of the factory’s strategy as an enabler to our performance. This is an excellent opportunity for us to develop competences, learn about new technologies and be part of innovative projects. 
Your role belongs line wise to the Volvo Group Digital & IT, IOS Onsite organization and you are line manager of a team composed of 10 Volvo employees & 4 external consultants. You are part of the Site D⁢ management team led by the D⁢ director in Umeå and part of the managers community of the plant. 

Who are you


To be successful as leader of the IT team, we think that

•    You are genuinely interested in people relations
•    You enjoy succeeding together with others, you are a team player
•    You have a growth and coaching mindset; you want to develop yourself and your team
•    You can evolve in a matrix organization
•    You have splendid communication skills
•    You have a passion for manufacturing and want to contribute to GTO Umeå´s Digitalization 

Skills and experience? Ideally, you have most of this, maybe less, and probably something more:

•    Proven ability to organize and prioritize, so you have time to lead the team
•    Knowledge of the LEAN philosophy / VPS, problem solving and continuous improvement
•    Experience in IT and Digitalization
•    Familiar with the ITIL foundational concepts
•    Experience in Manufacturing and Logistics is beneficial
•    Have been involved in business change activities and value to be transparent
•    Leadership in a cross functional and cross organizational environments
•    Great experience from collaboration that drives results

Here comes the world's opportunity for a challenge in the heart of Volvo! Interested? We would love to see you start as soon as possible.
We look at applications continuously, so submit your application today! We look forward to hearing from you, no later than 2024-04-12.


Curious, and have some questions? Contact us!

Head of IOS Onsite North, Volvo Group Digital & IT, Åsa Eklund, +46 73 558 51 03
People & Culture Partner Volvo Group D⁢, Maria Börjesson, +46 73 902 10 30

Union representatives:
Akademikerna – Sofia Lindberg, +46 72 8628448
Unionen – Linn Häggström Rönnbäck, +46 728627248
Ledarna – Carina Sachade, +46 73 9024083





We value your data privacy and therefore do not accept applications via mail.

Ansök nu

Kvalitetsingenjör till kvalitetsavdelningen i Umeå

Kvalitetsingenjör, maskin/Kvalitetstekniker, maskin
Läs mer Mar 8
Transporter är hjärtat i det moderna samhället. Föreställ dig att använda din expertis för att forma hållbara transportlösningar för framtiden. Om du vill göra skillnad på en global skala, arbeta med nästa generations teknologier och de skarpaste teamen, då kan vi vara en perfekt match.


Rollen som kvalitetsingenjör
Inom kvalitetsavdelningen på Volvo Lastvagnar i Umeå kommer du att bidra till transformationen av vårt företag, transportbranschen och samhället i stort. Är du en person som drivs av att göra saker bättre och hitta nya lösningar? Drivs du av att göra saker bättre och hitta nya lösningar? Är du nyfiken och vill gå till botten med problem på ett systematiskt sätt? Som kvalitetsingenjör kommer du att vara med och bidra till kvalitetsförbättringar både på våra produkter och processer. Vårt mål är noll defekter, och genom att sprida kunskap om hur vi kan använda kvalitetsverktyg för att både lösa och förebygga problem kommer du bidra till nöjda kunder! Du kommer fungera som mentor och coach, och guida både ledare och medarbetare i problemlösningsmetodik.
Vem är du?
Drömmer du stort? Det gör vi också, och vi är glada att växa tillsammans. För att lyckas i den här rollen tror vi att du gillar utmaningar och motiveras av att gå till botten med saker som inte fungerar. Du är van att arbeta med problemlösning och du strävar efter att utveckla dig själv och dina kollegor. Du är metodisk och strukturerad och har en förmåga att kunna se flera perspektiv och göra prioriteringar. För att lyckas behöver du vara bra på att kommunicera och samarbeta, och ha en förmåga att jobba uthålligt mot uppsatta mål. Slutligen tror vi att du har starkt kundfokus då de hytter vi producerar har en stor betydelse för våra kunders upplevelse. Vi tror att du har en högskoleexamen inom teknik eller motsvarande erfarenhet. Eftersom att vi verkar i en internationall verksamhet så bör du även ha goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Du har en god kunskap om kvalitetsmetoder. Gärna erfarnehet och kompetens inom SPC (statistik processkontroll) och sist men inte minst en erfarenhet från en producerande verksamhet.

Ansvarsområden

Utveckla fabrikens kvalitetsprocesser och sprida kompetens om metoder och verktyg.
Leda och samordna problemlösningsaktiviteter och mer komplexa rotorsaksanalyser.
Initiera, föreslå och leda tvärfunktionella förbättringsinitiativ för att uppnå våra kvalitetsmål.
Sammanställa och analysera data som rör kvalitet.
Sätta och följa upp kvalitets- och process-KPI:er.

Redo för nästa steg?
Det här är inte bara ett jobb, det är en spännande resa där teamwork är drivkraften. Samarbete är nyckeln, och du är en viktig del. Din förmåga att skapa förtroende och bygga relationer kommer att påverka hela organisationen. Vi jobbar mot en framtid med hållbara transportlösningar, och den startar med de produkter vi bygger här i Umeå. Ansök idag och häng med på resan!

Ansök nu

Underhållselektriker till Volvo Lastvagnar Umeå

Eltekniker
Läs mer Feb 28
Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Vårt huvudkontor finns i Göteborg, Sverige, och vår aktie är noterad på Nasdaq i Stockholm, Sverige.

Transporter är hjärtat i det moderna samhället. Föreställ dig att använda din expertis för att forma hållbara transportlösningar för framtiden. Om du vill göra skillnad på en global skala, arbeta med nästa generations teknologier och de skarpaste teamen, då kan vi vara en perfekt match. 

Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion med mångfald och lean som nyckelord.  Vi står inför en spännande digitaliseringsresa för att effektivisera underhållet av vår produktionsutrustning, där du i rollen som elektriker blir en viktig framtida spelare. Nu söker vi dig som skulle drivas av att arbeta med underhåll och ständiga förbättringar av vår produktionsutrustning.

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1600 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare, med hög automationsgrad i ständig utveckling, vilket medför varierat arbetsinnehåll och stora möjligheter till personlig utveckling.

Rollen som underhållselektriker

Som underhållselektriker hos oss kommer du att arbeta med både avhjälpande och förebyggande underhåll i vår produktionsanläggnig och i denna roll specifikt mot vår presshall. Du avrapporterar de aktiviteter som utförs i vårt underhållssystem och jobbar även med analys och uppföljning. I rollen arbetar du tvärfunktionellt via processteam och deltar i projekt. Vid behov kommer du även att stötta samt instruera övrig personal inom underhåll vid felavhjälpning och rotorsaksanalys. Är du en person som är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö,  har en god kommunikativ förmåga och kan samarbeta med olika funktioner och samtidgt vill lära dig mer om underhållsteknik för att utvecklas i din roll är du exakt den person vi söker!


Kvalifikationer
* Teoretiska kunskaper minst motsvarande gymnasieskolans El-program med inriktning elteknik eller automation
* Praktisk erfarenhet av arbete inom el/automation
* Utbildning i Siemens TIA-portal och Simatic S7
* Erfarenhet av praktiskt arbete med felsökning och programmering av PLC-system


Meriterande 
* Erfarenhet av tillverknings- eller processindustri
* Erfarenhet av arbete i IFS Underhållsystem
* Erfarenhet av arbete i projekt
* Robotkompetens


Mer information

Arbetstid: Skift/Dagtid
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Tillsvidare

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För mer information:
Linda Gunnarsson, Underhållsledare , tel. 072-862 70 73
Lars Johansson, Underhållschef, tel. 072-862 71 87


Vi värdesätter din datasekretess och accepterar därför inte ansökningar via e-post.

Vilka vi är och vad vi tror på.
Vår fokus på inkludering, mångfald och jämlikhet ger var och en av oss möjlighet att få vårt fulla autentiska jag att arbeta och frodas genom att tillhandahålla en säker och stödjande miljo, fri från trakasserier och diskriminering. Vi är fast beslutna att ta bort hindren för inträde och det är därför vi ber att även om du känner att du kanske inte uppfyller alllakvalifikationer i arbetsbeskrivningen, vänligen ansök och låt oss avgöra.

Att ansöka till detta jobb ger dig möjlighet att bli en del av Volvo Group. Varje dag, över hela världen, gör våra lastbilar, bussar, motorer, entreprenadutrustning, finansiella tjänster och lösninngar det moderna livet möjlighet. vi är nästan 100 000 personer som har befogenhet att forma framtidens landskap av effektiva, säkra och hållbara transportlösningar. Att uppfylla vårt uppdra skapar otaliga karriärmöjligheter för talanger med skarpa sinnen och passion över koncernens ledande varumärken och enheter.

Ansök nu

Teknisk Projektledare till Volvo Lastvagnar Umeå

Projekteringsingenjör, elkraft
Läs mer Feb 22
Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Vårt huvudkontor finns i Göteborg, Sverige, och vår aktie är noterad på Nasdaq i Stockholm, Sverige.

Transporter är hjärtat i det moderna samhället. Föreställ dig att använda din expertis för att forma hållbara transportlösningar för framtiden. Om du vill göra skillnad på en global skala, arbeta med nästa generations teknologier och de skarpaste teamen, då kan vi vara en perfekt match. 

Volvo Lastvagnar Umeå

Umeåfabriken är en av de största fabrikerna inom Volvokoncernen, med över 1700 anställda är vi även en av Norrlands största industrier. Vi är specialiserade på tillverkning av hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till färdiga, lackerade hytter. Vår verksamhet är en av de mest moderna i världen, drivet av avancerad teknologi och engagerade medarbetare. Om du är en passionerad individ som vill vara en del av ett världsledande företag och växa tillsammans med oss, är det dig vi söker!

Vi söker nu en en teknisk projektledare med goda kunskaper inom automation och styrsystem till vår avdelning industrial engineering. Som projektledare inom avdelningen jobbar du från förstudie till projektöverlämnande. Inom Volvo jobbar enligt en projektmodell som benäms som PSM och mycket lik PMI. De projekt som du kommer att leda i denna roll är inom en industriell miljö med interface mellan MES-system och maskiner. Du ansvarar för att nå projektmål, hålla budget, hantera risker och avvikelser. Du leder en eller flera projektgrupper inklusive leverantörer och rapporterar till programledare som styrgrupper. Du leder analyser av nya behov och produktionsprocessen med sina funktioner och ställer krav mot leverantörer och verifierar leveranser.

Vem är du?

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av industriell tilläpning av styrsystem, har en god erfarenhet av Siemens TIA portal och Step 7 classic inom programmering, hantering av hårdvara och kommunikation med överordnande MES system. Du har tidigare erfarenhet av projektledning och genomfört projekt i liknande roll där du nu vill utvecklas inom detta. Då du håller i el-inspektioner och samordning av el-installationer i projekt behöver du även ha grundläggande elkompetens/behörighet. Vi ser också att du har grundläggande kunskaper inom maskinsäkerhet och elektroniska maskinsäkerhetslösningar som grundläggande kunskaper vid implementering av robotapplikationer.

Vi ser också gärna att du är högskole- eller civilingenjör med inriktning inom exempelvis mekatronik, el-lära eller motsvarande, alternativt har en arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Du behärskar svenska och engelska som är vårt koncernspråk. Meriterande är om du har erfarenhet/kunskaper inom LEAN, erfarenhet av WINCC SCADA, samt om du har en projektledarutbildning/certifiering.


Redo för nästa steg?

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning  och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 2024-03-08.

Avtalsområde: Teknikavtalet (Unionen/Adakemikerna/Ledarna)
Arbetstider: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Kent Sundberg, Manager Industrial Engineering, tel 072 8627287
Fredrik Nilsson, HR Business Partner, tel 072 8627967



Vi värdesätter din datasekretess och accepterar därför inte ansökningar via e-post.

Ansök nu

Media tekniker till underhållsavdelningen på Volvo Lastvagnar i Umeå

Underhållsarbetare, bygg och anläggning
Läs mer Feb 16
Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Vårt huvudkontor finns i Göteborg, Sverige, och vår aktie är noterad på Nasdaq i Stockholm, Sverige.

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1600 anställda en av Norrlands största industrier. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Hos oss får du vara med och göra skillnad, det börjar nämligen med oss! Vårt huvuduppdrag är att tillverka hytter till Volvos tunga lastbilar och du kommer få möjligheten att vara en betydande del i en av Volvos största fabriker. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.
Vad söker vi?

Vi söker nu en Media tekniker till vår underhållsavdelning. I rollen kommer du att ha huvudansvaret för att säkerställa driftsäkerheten i de olika mediaförsörjande systemen, såsom el, gas, kyla och tryckluft. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att omfatta förebyggande och avhjälpande underhåll samt om- och nyinstallationer i anläggningen. Du kommer också att vara involverad i analysarbete avseende tekniska störningar och delta i kontinuerligt förbättringsarbete

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att utföra reparationer, felsökning och förebyggande underhåll på mediaförsörjningssystem enligt arbetsorder. Installationer och ombyggnationer i elanläggningen kommer också att ingå i dina arbetsuppgifter samt rapportering av det utförda arbetet i vårt underhållssystem. En viktig del av rollen är att analysera tekniska störningar och aktivt arbeta med att bibehålla och förbättra anläggningens status. Du kommer även att delta i utredningar och projekt efter behov. Det är också viktigt att du följer elsäkerhetsanvisningar som gäller inom Volvo och att du är beredd på arbetsberedskap. För att trivas i rollen ser vi att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Du är serviceinriktad med fokus på att tillgodose kundernas behov. Du är också en strukturerad individ som är öppen för förändringar och har en god problemlösningsförmåga.

Vem är du?

Vi söker dig som har teoretiska kunskaper motsvarande gymnasieskolans El-program med inriktning elteknik eller automation. Du bör ha minst två års erfarenhet inom el och automation inom industrin de senaste fem åren. Erfarenhet av nyinstallationer i industriella miljöer och god kännedom om regelverk för elinstallationer och elsäkerhet är också viktiga. Det är önskvärt att du har erfarenhet av programmering och felsökning i PLC-system samt god problemlösningsförmåga. Du är självgående och kan ta initiativ, samtidigt som du är systematisk och noggrann i ditt arbete. Goda datakunskaper, särskilt inom Office 365, samt att du behärskar engelska både i tal och skrift.
Meriterande egenskaper för rollen inkluderar erfarenhet av ventilationssystem, automationskompetens och pannskötarutbildning.

Ytterligare information

Arbetstid: Dagtid med beredskap
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Tillsvidare

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten senast den 4/3! Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

För mer information:
Lars Swahn, Underhållsledare, tel 072-8628146
Fredrik Nilsson, HR Business Partner, tel 072-8627967

Vi värdesätter din datasekretess och accepterar därför inte ansökningar via e-post.

Vilka vi är och vad vi tror på.
Vår fokus på inkludering, mångfald och jämlikhet ger var och en av oss möjlighet att få vårt fulla autentiska jag att arbeta och frodas genom att tillhandahålla en säker och stödjande miljo, fri från trakasserier och diskriminering. Vi är fast beslutna att ta bort hindren för inträde och det är därför vi ber att även om du känner att du kanske inte uppfyller alllakvalifikationer i arbetsbeskrivningen, vänligen ansök och låt oss avgöra.

Ansök nu

Gruppchef för Underhåll till Volvo Lastvagnar Umeå

Gruppchef, teknik
Läs mer Feb 13
Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Vårt huvudkontor finns i Göteborg, Sverige, och vår aktie är noterad på Nasdaq i Stockholm, Sverige.

Om jobbet

Umeåfabriken är en av de största fabrikerna inom Volvokoncernen. Vi är med våra ca 1600 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av de modernaste i världen, tack vare avancerad teknologi och kompetenta medarbetare. Är du en person som vill komma till ett världsledande företag och växa med oss i framtiden för att utvecklas professionellt? Då är du den vi söker.

Som underhållsledare på Volvo Lastvagnar får du chansen att vara en del av ett fantastiskt företag, med engagerade medarbetare blir du en del av en organisation i världsklass där vi tillsammans utvecklar varandra. Drömmer du om att vara en del av en framstående organisation där dina ledaregenskaper ges möjlighet att utveckls ihop med ditt team, vår verksamhet och dig själv! Hos oss har du nu möjligheten att göra just det. Du är en person som är lösningsorienterad, har kundfokus och vill arbeta med att stärka säkerhetspraxis, bygga underhållskultur, optimera underhållskostnader och förbättra produktionens prestanda. Du leder en underhållsavdelning med både personal och arbetsmiljöansvar, där du i rollen rapporterar mot områdets underhållschef.

Vem är du?

Du ansvarar för det förebyggande underhållet och säkerställandet av en hög driftsäkerhet i våra produktionsprocesser. Du behöver ha förmågan att vara strategisk i en operativ miljö och du har drivet att genomföra och slutföra det du startar. Vår verksamhet förändras dagligen, därför behöver du vara intresserad av förändring och vilja testa dig fram och vara kreativ. Vi söker dig som har tidigare ledarerfarenhet där en teknisk bakgrund inom El, Mek eller automation samt underhållserfarenhet är meriterande. Framtiden är här och underhåll som organisation står inför en spännande resa inom digitalisering. Fokus kommer mer och mer att ligga mot dataanalys, maskininlärning och AI vilket ger oss förutsättningar att arbeta med ett mer förebyggande och behovsstyrt underhåll, därför är det en bonus att du i din roll som ledare tycker att dessa frågor är spännande att arbeta med.  Om du är redo att utmana gränserna och tycker att dessa frågor är lika spännande som vi gör, då är du den vi söker!

I övrigt ser vi positivt på olika perspektiv och erfarenheter och välkomnar sökande med varierad bakgrund. Vi uppskattar en inkluderande arbetsmiljö och ser det som en styrka om du har olika sätt att kommunicera och samarbeta. Vi värdesätter kreativitet och ser det som en tillgång om du har olika erfarenheter och perspektiv att bidra med.

Vi tror på gemensamt mål och resultat och ser gärna att du har en förmåga att stödja och inspirera till utveckling hos alla medarbetare, oavsett bakgrund. Att arbeta i team är en central del av vår kultur, och vi välkomnar olika sätt att bidra till att uppnå gemensamma mål. Ditt engagemang för förändring och vilja att ta på dig nya uppgifter är något vi ser som en tillgång.

Inträdesbiljetten:

För att lyckas i rollen ser vi att du har goda kunskaper i svenska- och engelskaspråket, både i tal och skrift, är värdefulla i vår internationella miljö. Vi uppmuntrar en öppen dialog och värdesätter olika röster och perspektiv.

Välkommen med din ansökan senast 3 mars!

För mer information

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Underhållschef Urban Wikström 072-8627523  
HRBP Fredrik Nilsson 072-8627967



Vi värdesätter din datasekretess och accepterar därför inte ansökningar via e-post.

Ansök nu

Sommarjobb för studenter på Volvo Lastvagnar i Umeå

Industrilackerare
Läs mer Jan 29
Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Vårt huvudkontor finns i Göteborg, Sverige, och vår aktie är noterad på Nasdaq i Stockholm, Sverige.

Hur ser dina planer inför sommaren ut? Volvokoncernen annonserar nu sommarjobb för 2024!  

När vi tänker på Volvokoncernens varumärke och det vi står för kan vi inte låta bli att känna en känsla av trygghet. Ta till exempel vårt mål att producera 100 % fossilfria fordon. Vi är över 100,000 medarbetare världen över som delar känslan av stolthet och hopp över Volvokoncernens bidrag i samhället. Vill du också bidra till ett tryggare samhälle genom att vara med och utveckla hållbara transportlösningar? Vill du få erfarenhet av att jobba i produktion och hjälpa oss bygga våra produkter eller supportera vår verksamhet med allt ifrån administrativa uppgifter till produktutveckling? Vill du vara del av en flexibel arbetsplats som värnar om jämställdhet och inkludering? Oavsett intresse så har vi jobbet för dig sommaren 2024! 

Är du intresserad av ett arbete inom framtidens industri, en utmaning i en föränderlig miljö och vill lära dig om teknik och utvecklas som person – då har du kommit rätt. Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi i Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Därför är möjligheterna många idag, och ännu fler imorgon. Sommarjobbet är kanske det bästa sättet att ta ett första steg till oss!

Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1600 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.

Till fabriken i Umeå söker vi studenter som är intresserade av en spännande och utvecklande sommar inom lastbilstillverkning. Du som söker har en god samarbetsförmåga, gillar att arbeta i lag, har driv samt vill vara med och bidra till framtiden. Vi är särskilt intresserad av dig som studerar en teknisk utbildning på universitetet och siktar på en karriär hos ett världsledande företag efter studierna. Vi tänker oss att du vill göra det med oss på Volvo, kanske vet du inte om det själv ännu? 

Denna sommar söker vi därför studenter som vill jobba inom vår produktion med alla förekommande uppgifter inom plåtpressning, karosseri och måleri. Uppgifter kan vara att sköta maskiner eller robotar, köra truck, måla eller svetsa. Vår fabrik är igång dygnet runt så du behöver kunna arbeta skift.

För att söka sommarjobb till Volvokoncernen har vi vissa urvalskriterier, men det är din unika personlighet och det du kan bidra med som är viktigast för oss!  

För att söka sommarjobb hos oss måste du: 

1.    Vara student nu och planera att fortsätta studera även hösten 2024. 
2.    Du måste vara minst 18 år vid sommarjobbets början. 
3.    B körkort krävs.

Det är meriterande för oss om du har en utbildning inom teknik, robot eller svetsning.

Hur du söker: 

* Vi vill att du med din ansökan bifogar personligt brev samt CV. Du väljer själv om du vill skriva på svenska eller engelska. Skriv i din ansökan lite om din utbildning och om du har något specifikt område som intresserar dig mer. Ange även gärna vilka veckor som du är tillgänglig. 
* För att öka dina chanser till att få ett sommarjobb är det viktigt att du lyfter fram dina kunskaper och att du svarar tydligt på de frågor som anges i ansökan till exempel om du har körkort /truckkort samt behörighet. 
* Glöm även inte att hålla utkik i din mail och även skräpposten då vår kommunikation sker främst via mail.
Vi behöver din ansökan senast 4 mars. Men vi tillsätter sommarjobben löpande, så tveka inte att ansöka redan idag!  

Har du frågor om sommarjobb eller rekryteringsprocessen, kontakta oss gärna:  

Email: sommarjobb@volvo.com

Vi ser fram emot din ansökan!


Vi värdesätter din datasekretess och accepterar därför inte ansökningar via e-post.

Ansök nu

HR Business Partner

HR-specialist/HR-advisor
Läs mer Feb 6
Transporter är hjärtat i det moderna samhället. Föreställ dig att använda din expertis för att forma hållbara transportlösningar för framtiden. Om du vill göra skillnad på en global skala, arbeta med nästa generations teknologier och de skarpaste teamen, då kan vi vara en perfekt match.

HR Business Partner

Volvo i Umeå är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 medarbetare en av Norrlands största industrier. Vi producerar hytter till Volvo Lastvagnar, med allt från plåtpressning till karosseri med svetsning och målning av hytter. Vår fabrik är en av världens modernaste med avancerad teknologi och kompetenta medarbetare.

Vi är inne i en förändringsresa där vår bransch transformeras och vi satsar på ny teknologi, förändrade affärsmodeller, utökat arbetsinnehåll i produktion, nya produkter, processer och kompetenser. Vi går in i den nya tiden med ett starkt utgångsläge; de senaste åren har vi haft möjlighet att anställa fler än 500 nya medarbetare bara i Umeå. Vill du vara med och göra skillnad? Nu när en i vårt HR-team fortsätter sin utvecklingsresa i en annan fabrik i Volvokoncernen öppnas det upp en möjlighet för dig att bli vår nästa HR Business Partner.

Som HR Business Partner stöttar du chefer och medarbetare i alla förekommande HR-frågor. Rollen är framtidsorienterad och passar dig som gillar utmaningen som ett högt tempo i en föränderlig miljö erbjuder. Du fungerar som HR-ansvarig, och utvecklar verksamheten i en ledningsgrupp för en del av vår organisation med produktion, stödfunktioner och chefer. Samtidigt blir du en del av vårt HR-team som består av HR Business Partners, Safety, Secutity, Training Center och förtroendevalda. Vi gläds av att jobba hårt som ett team där vi bryr oss om varandra, och vårt fokus ligger dagligen på att göra saker och ting bättre än igår.  


För att passa in hos oss tror vi att du:

Vi söker dig som brinner för att skapa en inspirerande arbetsplats och aktivt bidra till att utveckla och förbättra vår verksamhet. Din öppenhet för inlärning och uppdatering inom HR-området är avgörande. Att kommunicera tydligt och förmedla HR-koncept på ett begripligt sätt är en central del av rollen. Du kommer att vara strategisk och flexibel, med förmågan att bygga förtroende och långsiktiga relationer som den affärspartner HR bör vara.

Erfarenhet från industri eller ledande positioner är fördelaktigt men ej ett krav. Vi ser positivt på kunskaper inom arbetsrätt och förhandlingar. Viktigast för oss är din personlighet och förmåga att samarbeta inom teamet för att nå gemensamma mål. En bred erfarenhet av HR-arbete och en relevant universitetsutbildning krävs.

Om du är redo att vara en del av vår förändringsresa och främja mångfald och utveckling hos Volvo i Umeå, ser vi fram emot din ansökan. Skicka ditt CV och ett personligt brev där du beskriver hur du kommer att bidra till vår framgång.

Tillsammans strävar vi mot att skapa en arbetsplats där varje individ känner sig sedd, hörd och uppmuntrad att bidra till vår gemensamma framtid!

Om du söker en ny utmaning i en dynamisk miljö, gillar utmaningar, förstår hur människor fungerar och är intresserad av att bli en del av en världsledande industri är du varmt välkommen med din ansökan! 

Välkommen med din ansökan senast 25 februari!



Vi värdesätter din datasekretess och accepterar därför inte ansökningar via e-post.

Vilka vi är och vad vi tror på.
Vår fokus på inkludering, mångfald och jämlikhet ger var och en av oss möjlighet att få vårt fulla autentiska jag att arbeta och frodas genom att tillhandahålla en säker och stödjande miljo, fri från trakasserier och diskriminering. Vi är fast beslutna att ta bort hindren för inträde och det är därför vi ber att även om du känner att du kanske inte uppfyller alllakvalifikationer i arbetsbeskrivningen, vänligen ansök och låt oss avgöra.

Att ansöka till detta jobb ger dig möjlighet att bli en del av Volvo Group. Varje dag, över hela världen, gör våra lastbilar, bussar, motorer, entreprenadutrustning, finansiella tjänster och lösninngar det moderna livet möjlighet. vi är nästan 100 000 personer som har befogenhet att forma framtidens landskap av effektiva, säkra och hållbara transportlösningar. Att uppfylla vårt uppdra skapar otaliga karriärmöjligheter för talanger med skarpa sinnen och passion över koncernens ledande varumärken och enheter.

Ansök nu

HR Business Partner

HR-specialist/HR-advisor
Läs mer Feb 13
Transporter är hjärtat i det moderna samhället. Föreställ dig att använda din expertis för att forma hållbara transportlösningar för framtiden. Om du vill göra skillnad på en global skala, arbeta med nästa generations teknologier och de skarpaste teamen, då kan vi vara en perfekt match.

HR Business Partner

Volvo i Umeå är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1700 medarbetare en av Norrlands största industrier. Vi producerar hytter till Volvo Lastvagnar, med allt från plåtpressning till karosseri med svetsning och målning av hytter. Vår fabrik är en av världens modernaste med avancerad teknologi och kompetenta medarbetare.

Vi är inne i en förändringsresa där vår bransch transformeras och vi satsar på ny teknologi, förändrade affärsmodeller, utökat arbetsinnehåll i produktion, nya produkter, processer och kompetenser. Vi går in i den nya tiden med ett starkt utgångsläge; de senaste åren har vi haft möjlighet att anställa fler än 500 nya medarbetare bara i Umeå. Vill du vara med och göra skillnad? Nu när en i vårt HR-team fortsätter sin utvecklingsresa i en annan fabrik i Volvokoncernen öppnas det upp en möjlighet för dig att bli vår nästa HR Business Partner.

Som HR Business Partner stöttar du chefer och medarbetare i alla förekommande HR-frågor. Rollen är framtidsorienterad och passar dig som gillar utmaningen som ett högt tempo i en föränderlig miljö erbjuder. Du fungerar som HR-ansvarig, och utvecklar verksamheten i en ledningsgrupp för en del av vår organisation med produktion, stödfunktioner och chefer. Samtidigt blir du en del av vårt HR-team som består av HR Business Partners, Safety, Secutity, Training Center och förtroendevalda. Vi gläds av att jobba hårt som ett team där vi bryr oss om varandra, och vårt fokus ligger dagligen på att göra saker och ting bättre än igår.  


För att passa in hos oss tror vi att du:

Vi söker dig som brinner för att skapa en inspirerande arbetsplats och aktivt bidra till att utveckla och förbättra vår verksamhet. Din öppenhet för inlärning och uppdatering inom HR-området är avgörande. Att kommunicera tydligt och förmedla HR-koncept på ett begripligt sätt är en central del av rollen. Du kommer att vara strategisk och flexibel, med förmågan att bygga förtroende och långsiktiga relationer som den affärspartner HR bör vara.

Erfarenhet från industri eller ledande positioner är fördelaktigt men ej ett krav. Vi ser positivt på kunskaper inom arbetsrätt och förhandlingar. Viktigast för oss är din personlighet och förmåga att samarbeta inom teamet för att nå gemensamma mål. En bred erfarenhet av HR-arbete och en relevant universitetsutbildning krävs.

Om du är redo att vara en del av vår förändringsresa och främja mångfald och utveckling hos Volvo i Umeå, ser vi fram emot din ansökan. Skicka ditt CV och ett personligt brev där du beskriver hur du kommer att bidra till vår framgång.

Tillsammans strävar vi mot att skapa en arbetsplats där varje individ känner sig sedd, hörd och uppmuntrad att bidra till vår gemensamma framtid!

Om du söker en ny utmaning i en dynamisk miljö, gillar utmaningar, förstår hur människor fungerar och är intresserad av att bli en del av en världsledande industri är du varmt välkommen med din ansökan! 

Välkommen med din ansökan senast 25 februari!



Vi värdesätter din datasekretess och accepterar därför inte ansökningar via e-post.

Vilka vi är och vad vi tror på.
Vår fokus på inkludering, mångfald och jämlikhet ger var och en av oss möjlighet att få vårt fulla autentiska jag att arbeta och frodas genom att tillhandahålla en säker och stödjande miljo, fri från trakasserier och diskriminering. Vi är fast beslutna att ta bort hindren för inträde och det är därför vi ber att även om du känner att du kanske inte uppfyller alllakvalifikationer i arbetsbeskrivningen, vänligen ansök och låt oss avgöra.

Att ansöka till detta jobb ger dig möjlighet att bli en del av Volvo Group. Varje dag, över hela världen, gör våra lastbilar, bussar, motorer, entreprenadutrustning, finansiella tjänster och lösninngar det moderna livet möjlighet. vi är nästan 100 000 personer som har befogenhet att forma framtidens landskap av effektiva, säkra och hållbara transportlösningar. Att uppfylla vårt uppdra skapar otaliga karriärmöjligheter för talanger med skarpa sinnen och passion över koncernens ledande varumärken och enheter.

Ansök nu

Sommarjobb - HR Business Partner Volvo Lastvagnar Umeå

HR-assistent
Läs mer Feb 6
Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Vårt huvudkontor finns i Göteborg, Sverige, och vår aktie är noterad på Nasdaq i Stockholm, Sverige.

Volvo Lastvagnar Umeå
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1600 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.

Vad vi erbjuder!

Vill du få värdefulla erfarenheter av praktiskt HR-arbete och inblick i HR-arbete på en av Sveriges största industrier? Vill du få möjlighet att tillämpa dina nya kunskaper under handledning av erfarna specialister? Vill du vara med och göra skillnad där det händer?

Vi erbjuder ett sommarjobb under våren & sommaren 2024. Hos oss får du erfarenheter av operativt såväl som strategiskt HR-arbete, meriter och nätverk som kan vara en värdefull start på din framtida karriär. Du kommer både att vara en del av vårt dagliga arbete och själv kunna anpassa vissa delar av innehållet efter dina intressen och ambitioner. Du arbetar nära våra HR Business Partners i uppgifter som kan handla om många olika områden såsom rekrytering, arbetsmiljö, hälsa, mångfald, organisation, analyser, arbetsrätt, med mera. En typisk uppgift skulle kunna vara att hjälpa oss med rekrytering.

Vi tänker oss initialt en period på deltid i maj, kanske i kombination med dina studier? Detta för att senare även kunna ge en möjlighet att  jobba heltid under perioden v.23 – v.28. Vi söker dig som är student inom HR eller närliggande område. Kanske läser du till personalvetare? Kanske studerar du sista terminen på ett masterprogram? Exakt vilken utbildning är inte det viktigaste.

Vi tror däremot att du:

* Har ambitionen och drivet att utvecklas in HR
* Är en lagspelare som kan samarbeta
* En hög grad av integritet och mod, och förmåga att skapa förtroende 
* Är en relationsskapande, diplomatisk, bestämd och dynamisk person
* Tar initiativ och självständigt kan hantera varierande och komplexa uppgifter och situationer
* Har förmågan att analysera och lösa problem snabbt med hög kvalitet
* Kan förtroendefullt och tydligt uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska


Hur går du vidare?

Vi vill att du bifogar CV med personligt brev där du berättar vem du är, om dina framtidsambitioner och intressen. Skriv gärna också hur du tänker dig upplägg med dagar och närvaro i kombination med dina studier intialt.
Sista ansökningsdag är den 23 februari. 
Intervjuer kommer att hållas löpande, så vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt!

Christer Volny, Director HR, 072 862 7113
Fredrik Nilsson, HR Business Partner, 072 862 7967


Vi värdesätter din datasekretess och accepterar därför inte ansökningar via e-post.


Att ansöka till detta jobb ger dig möjlighet att bli en del av Volvo Group. Varje dag, över hela världen, gör våra lastbilar, bussar, motorer, entreprenadutrustning, finansiella tjänster och lösninngar det moderna livet möjlighet. vi är nästan 100 000 personer som har befogenhet att forma framtidens landskap av effektiva, säkra och hållbara transportlösningar. Att uppfylla vårt uppdra skapar otaliga karriärmöjligheter för talanger med skarpa sinnen och passion över koncernens ledande varumärken och enheter.  

Group Trucks Operations omfattar all produktion av koncernens tillverkning av Volvo, Renault och Mack lastbilar samt motorer och transmissioner. Vi orkestrerar även reservdelsdistributionen för Volvokoncernens kunder globalt och designar, driver och optimerar logistik och leveranskedjor för alla varumärken. Vi har 30 000 anställda vid 30 fabriker och 50 distributionscenter över hela världen. Vårt globala fotavtryck erbjuder en möjlighet till en internationell karriär i en toppmodern industriell miljö, där ständiga förbättringar är grunden. Eftersom vår planet står inför stora utmaningar ligger vi - en av de största industriorganisationerna i världen - i framkanten av innovation. Vi är redo att anta utmaningen. Vill du gå med oss?

Ansök nu

Chef till planeringsavdelningen Volvo Lastvagnar Umeå

Manager
Läs mer Nov 28
Chef till planeringsavdelningen Volvo Lastvagnar Umeå


Är du en naturlig ledare som drivs av lagarbete och alltid eftersträvar att utveckla ditt team, vår verksamhet och dig själv? Är du en person som är lösningsorienterad, har kundfokus och vill arbeta med att stärka säkerhetspraxis, bygga underhållskultur, optimera underhållskostnader och förbättra produktionens prestanda? Då är det dig vi söker!


Vi söker nu en chef till till vår planeringsavdelning som i huvudsak ansvarar för fabrikens övergripande produktionsplanering samt beredning. Vi söker dig som drivs av lagarbete och alltid eftersträvar att utveckla ditt team, vår verksamhet och dig själv. Du som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig!


Som chef inom planeringsavdelningen kommer du att driva frågor att nå uppsatta mål och du kommer att vara delaktig i att både ta fram och implementera strategier för avdelningen. Du ansvarar för att den interna produktionsplaneringen drivs på ett affärsmässigt sätt och tar hänsyn till alla våra processers behov. I en ledarroll hos oss utvecklar du kompetenta medarbetare inom området genom att coacha dina medarbetare och därigenom når ni gemensamt uppsatta mål. Vidare är du en viktig pusselbit i områdets ledningsgrupp.


Personlig profil och kvalifikationer
För att vi ska bli en bra match ser vi att du har förmågan att vara strategisk i en operativ miljö och du har drivet att genomföra och slutföra det du startar. Vår verksamhet förändras dagligen, därför behöver du vara intresserad av förändring och vilja testa dig fram och vara kreativ. Du har även en god analytisk förmåga och gärna erfarenhet av att driva projekt och arbeta med frågor inom logistik. Sist men inte minst vill vi att du har modet att säga vad du tycker, att du drivs av att inspirera människor och gillar att ha kul på jobbet.


Inträdesbiljetten:
Ett intresse för människor och dess drivkrafter
Tidigare erfarenhet av att leda en grupp
Har förmåga att organisera och prioritera, så att du får tid att leda på riktigt
Kan kommunicera på svenska och engelska med tydlighet
Goda kunskaper om våra produkter, flöden och hur de påverkar en produktionsprocess



Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om ledarskap och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka tjänsten senast 15 december! Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, kontakta:
Erika Söderlund, Logistic Director, 072-862 75 35
Fredrik Nilsson, HR Business Partner, 072-862 79 67


Kindly note that due to GDPR, we will not accept applications via mail. Please use our career site.

Ansök nu

M.Sc “Adapting to customer needs in exit/entry”

Mjukvaruutvecklare
Läs mer Nov 24
Suitable background
Mechanical Engineer or equivalent. Catia experience preferred.

Description of thesis work
Background
During the latest FM project, the ergonomics of the entering and exit has been discussed and could be improved. Entering and exiting the vehicle requires opening the passenger door as it is considered the safest to exit on the non-traffic side of the truck. The current door is designed to open when you sit in the seat and open the door from the side. In the model we are referring to you exit the door from a standing position facing the door. This makes it not ergonomically to open due to the strange approach angle.
As the truck is in motion when it opens sometimes there is a risk of durability issues in the door.
Competitors have bus doors to make the exit better and make it easier to walk in and out of their vehicles, this is an example of when the ergonomics can be changed into something better to add value for the customer.
Rebuilds of Volvo and Renault trucks is done at bodybuilders, and we see a gain if a solution can be done in-house for the customers. A door with good ergonomics would be a feature appreciated by the customers and could add future sales of our products. It could also possibility improve visibility.
Problem
When exiting and entering a garbage truck the driver and passengers will need to open and close the door many times due to a lot of stops.
The current door is not designed for constant opening and closing, and the approach angle from the inside and outside is different from the door's design intent.
Medium duty trucks (FL/FE) have solved this by using a bus door solution that is done by a bodybuilder.
This will also make the truck safer when it is easier to walk out on the side without traffic.
Solution
We want to overlook the ergonomics of entering and exiting the vehicle to increase ergonomics and safety when entering and exiting the truck on the side away from traffic.
All needs to be done with a can-do attitude and with a fast time to market mindset.
The expected outcome is a clear concept dashboard with workable solutions and advantages and disadvantages.
Goal of the thesis
The goal of this thesis is to deliver:
Design study to show the opportunities
a. Collect input and demands. Look into what concepts can be beneficial to investigate
b. (Investigate commonality with Volvo buses/Volvo CE?)
c. Anchor it internally and find the hardpoints to ease development for serial production
d. Concept selection
Mockup and tryout with brand representatives

Thesis Level: Master

Language: Swedish or English


Starting date: January 2024


Number of students: 1 or 2


Tutor
Per Pedersen, Senior Engineer SVD, +46 728627521


This is us, your new colleagues
We are a team with a cross functional mix of experienced people from different areas, chassis, cab, geometrical architecture, electrical wiring, and software. Within the department we also have chief project managers and vehicle architects, which means we can take on really challenging development tasks together.

Our culture is based on trust, accountability, business mindset and we all share the same belief that everything is possible if we do it together.

Our way of working is lean and we continuously develop and implement innovative ways of working to secure high performance in time to market, quality, and reduced development costs for all our products.

Ansök nu

Underhållsledare till Volvo Lastvagnar Umeå

Manager
Läs mer Nov 23
Är du en naturlig ledare som drivs av lagarbete och alltid eftersträvar att utveckla ditt team, vår verksamhet och dig själv? Är du en person som är lösningsorienterad, har kundfokus och vill arbeta med att stärka säkerhetspraxis, bygga underhållskultur, optimera underhållskostnader och förbättra produktionens prestanda? Då är det dig vi söker!


Som underhållsledare på Volvo Lastvagnar får du chansen att vara en del av ett fantastiskt företag, med engagerade medarbetare blir du en del av en organisation i världsklass och tillsammans utvecklar vi varandra. I rollen som Underhållsledare ansvarar du för det förebyggande underhållet och säkerställandet av en hög driftsäkerhet i våra produktionsprocesser. Du leder en underhållsavdelning där du kommer arbeta med att utveckla arbetssätt och ett kostnadseffektivt underhåll tillsammans med kollegor.


För att vi ska bli en bra match behöver du ha förmågan att vara strategisk i en operativ miljö och du har drivet att genomföra och slutföra det du startar. Vår verksamhet förändras dagligen, därför behöver du vara intresserad av förändring och vilja testa dig fram och vara kreativ. Vi söker dig som har tidigare ledarerfarenhet. Teknisk bakgrund inom El, Mek eller automation samt underhållserfarenhet är meriterande. Sist men inte minst vill vi att du har modet att säga vad du tycker, att du drivs av att inspirera människor och gillar att ha kul på jobbet.


Du har en positiv människosyn, är kommunikativ, kreativ och har en mycket god förmåga att stödja och inspirera till medarbetares utveckling. Du är intresserad av att arbeta i team och har ett mål- och resultatinriktat arbetssätt. Du är öppen för förändring och stimuleras av att ta på dig nya uppgifter. Dina kunskaper i engelska är goda både i tal och i skrift.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, har viljan att utveckla människor samt ett nyfiket förhållningssätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Avtalsområde: Teknikavtalet (Ledarna/Unionen/Akademikerna)
Arbetstider: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Underhållschef Urban Wikström 072-8627523
HRBP Fredrik Nilsson 072-8627967

Du är välkommen med din skriftliga ansökan senast 8 december 2023


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Underhållsingenjör – Med fokus mot digitalisering och underhållssytem

Underhållsarbetare
Läs mer Nov 9
Umeåfabriken är en av de största fabrikerna inom Volvokoncernen, med över 1800 anställda är vi även en av Norrlands största industrier. Vi är specialiserade på tillverkning av hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till färdiga, lackerade hytter. Vår verksamhet är en av de mest moderna i världen, drivet av avancerad teknologi och engagerade medarbetare. Om du är en passionerad individ som vill vara en del av ett världsledande företag och växa tillsammans med oss, är det dig vi söker!


Ditt uppdrag som Underhållsingenjör


I rollen som underhållsingenjör på Volvo är vi övertygade om att du har en djup teknisk nyfikenhet och är redo att anta nya utmaningar. Kanske är du den personen som ständigt strävar efter förbättring och ser möjligheter där andra ser hinder? På Umeåfabriken kan du göra en verklig skillnad. Vi erbjuder en stimulerande position i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där inkludering är av högsta betydelse.


Din personliga profil och kvalifikationer


I den här rollen har du möjlighet att bygga nätverk, skapa kontakter, och forma din framtida karriär samtidigt som du påverkar produktionen för framtiden. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att tillsammans med kollegor utveckla metoder och driva processer inom våra underhållssystem för att säkerställa hög driftsäkerhet och ett kostnadseffektivt underhåll. Vår fabrik står inför en spännande digitaliseringsresa, vilket öppnar upp betydande möjligheter för utveckling inom underhållsområdet, med data och IT som kraftfulla verktyg.


Framtiden är här och behovet att arbeta mer datadrivet inom området med hjälp av dataanalys, maskininlärning och AI får vi möjlighet att övergå till ett än mer effektivt behovsstyrt underhåll. Detta för att göra oss mer proaktiva genom att samla in och analysera data och identifiera avvikelser i ett tidigt skede. Du kommer aktivt delta i implementeringen av nya teknologier i samarbete med vårt IT-team för att öka produktivitet och effektivitet. Du kommer även att samarbeta med andra ingenjörer både inom vår fabrik i Umeå och andra produktionsanläggningar inom Volvo koncernen.


Vi letar efter någon som:
Har förmågan att arbeta strategiskt i en operativ miljö.
Är en lagspelare som trivs med att samarbeta med kollegor, både under goda och utmanande dagar.
Har en proaktiv inställning, särskilt i en föränderlig miljö.
Har erfarenhet av att arbeta med och utveckla underhållssystem, såsom IFS.



Vi förväntar oss också att du:
Har en universitetsutbildning inom ett relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Har förmåga att organisera och prioritera i komplexa situationer.
Besitter kunskap inom LEAN, problemlösning och en ständig strävan efter förbättring.
Har god kommunikationsförmåga på både svenska och engelska.
Om du är redo för en spännande utmaning i en högintensiv miljö, där du kan växa och lära dig mer om lastbilstillverkning, och om du har en nyfiken inställning, så är du varmt välkommen att ansöka. Vi uppmuntrar sökande med olika bakgrund och erfarenheter.



Har du frågor eller nyfiken på att veta mer, hör gärna av dig till:


Lars Johansson, Manager maintenance press shop 072-862 71 87
Olof Bergman, Manager maintenance paint shop 072-862 73 09
Urban Wikström, Manager maintenance body in white 072-862 75 23


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Operations Graduate Program – Maintenance Engineer, Umeå GTO

Underhållsarbetare
Läs mer Okt 2
Volvo Group Operations Graduate Program
If you are up for the challenge of developing our future Operations and want to be a part of the innovative world of Volvo Group, this is the graduate program for you!
During 15 intense and exciting months, our Operations Graduate Program will give you a holistic view of our operational and logistic activities, including both the local and global perspective. You will be working with the technologies of tomorrow, building the products of the future – electric, connected, and automated. In parallel, you will grow as a person, through individual and team development sessions.
You will have a permanent position from day one, with a manager and mentor to support you.?You will experience several local and international job rotations and work on business-critical projects developing your competencies for tomorrow. You will take a deep dive into some specific areas of our business such as manufacturing, health and safety, quality, and continuous improvements, while also learning about the end-to-end supply chain, aftermarket parts and our remanufacturing operations. In addition, you will gather with other program participants to take part in trainings and events designed to help you grow into your future career at the Volvo Group. We offer the opportunity for you to be part of our digital transformation, applying new technologies to connect and automate our processes. Together we work with AI (Artificial Intelligence), data science, machine learning, circular systems, virtual manufacturing and more, to build our full electric or autonomous products.
If?rotational development, a?global set up?and designing the world of tomorrow are aspects you are looking for in your?next job context, this position might be something for you.
Our organization:
Umeå Plant is one of the Volvo Groups largest plants. With over 1800 employees, we are one of Northern Sweden’s largest industries. We produce cabs for Volvo Trucks, with everything from stamping sheet metal to welding and painting complete cabs. Our facility is one of the world’s most modern with advanced technology and competent employees.


This is us, your new team:
The maintenance team are embarking on a digitalization journey at the factory, with significant development opportunities where maintenance plays a role in streamlining the work. By using digitalization as a tool to implement demand-driven maintenance and utilizing technology to collect data and identify early deviations in a timely manner. We combine a strong field expertise with system and data knowledge to take maintenance to the next level through industry 4.0. Do you want to be a part of our transformation? Umeå Plant has enormous potential to be in the forefront. Join us on our journey where you can make a difference!
How you will make an impact
We are looking for a true maintenance ambassador, able to challenge the status quo and think out of the box. Your ideas will revolutionize the way we think about and work with maintenance in our daily business as the more preventive maintenance through digitalization in the future? Your primary responsibilities will be to collaborate with colleagues in developing methods and processes to ensure high operational reliability and cost-effective maintenance. You will work cross-functionally to synchronize maintenance methods and reinvestment needs and to develop models to ensure maintainability in new facilities. You will actively participate in and drive the development of maintenance methods alongside other maintenance engineers, technicians, managers, and other great co-workers cross-functionally to find the best solutions, both within the network at the Umeå factory and at other Volvo production units.


Who are you?
We believe you are a person who can go down into details without losing the holistic view. We are looking for somebody with an analytic mindset and courage to challenge the status quo. Personal credibility and integrity are crucial characteristics for this position. You are a social person that enjoys working with others in cross functional teams, and your focus is creating true customer value using analysis and data as a key enabler. International experience/background is a merit as you will interact with colleagues of other nationalities. Our new teammate will have shown a winning attitude and a great persona, in combination with a strong record of accomplishment and references


Required knowledge/experience
BSc or MSc in engineering or equivalent
Demonstrated interest or experience in digitalization
Recently graduated with a maximum of two years of prior working experience
Previous experience in a production organization is advantageous
International experience is a plus
Fluent in English (both spoken and written)
Proficient in Swedish
Possesses a valid work permit for Sweden (if not a citizen)



Location:
Umeå, Sweden


Curious, and have some questions? Contact me!
Olof Bergman – Manager Maintenance Paint shop: olof.bergman@volvo.com / +46 72?8627309
Urban Wikström – Manager Maintenance Body in White: urban.wikstrom@volvo.com / +46 72 8627523
Lars Johansson – Manager Maintenance Pressing Parts Production: lars johansson@volvo.com / +46 72 8627187


HRBP: Fredrik Nilsson: fredrik.nilsson.18@volvo.com / +46 72 8627967


Are we a perfect match?
So, if you are a person who is flexible, embraces opportunities and is ready to take some actions? Then we are hoping to hear from you!
[#video#https://www.youtube.com/watch?v=aUNiVxmiJDE{#400,300#}#/video#]

Ansök nu

Operations Graduate Program - Logistics Engineer, Umeå GTO

Logistikingenjör
Läs mer Okt 2
Volvo Group Operations Graduate Program


If you are up for the challenge of developing our future Operations and want to be a part of the innovative world of Volvo Group, this is the graduate program for you!


During 15 intense and exciting months, our Operations Graduate Program will give you a holistic view of our operational and logistic activities, including both the local and global perspective. You will be working with the technologies of tomorrow, building the products of the future – electric, connected, and automated. In parallel, you will grow as a person, through individual and team development sessions.


You will have a permanent position from day one, with a manager and mentor to support you. You will experience several local and international on the job-rotations and work on business-critical projects developing your competencies for tomorrow. You will take a deep dive into some specific areas of our business such as manufacturing, health and safety, quality, and continuous improvements, while also learning about the end-to-end supply chain, aftermarket parts and our remanufacturing operations. In addition, you will gather with other program participants to take part in trainings and events designed to help you grow into your future career at the Volvo Group. We offer the opportunity for you to be part of our digital transformation, applying new technologies to connect and automate our processes. Together we work with AI (Artificial Intelligence), data science, machine learning, circular systems, virtual manufacturing and more, to build our full electric or autonomous products.


If rotational development, a global set up and designing the world of tomorrow are aspects you are looking for in your next job context, this position might be something for you.


Our organization:

Umeå Plant is one of the Volvo Groups largest plants. With over 1800 employees, we are one of Northern Sweden’s largest industries. We produce cabs for Volvo Trucks, with everything from stamping sheet metal to welding and painting complete cabs. Our facility is one of the world’s most modern with advanced technology and competent employees.


This is us, your new team:


The logistics team drive flow thinking and just-in-time in our complete operations. From masterplan to secure fishbones, smooth and efficient flows overall, to both projects and running business support on logistics questions. We secure a plan for every part, as well as world-class logistic processes in our supply chain. We combine a strong field expertise with system and data knowledge to take logistics to the next level through industry 4.0. Do you want to be a part of our transformation? Umeå Plant has enormous potential to be in the forefront. Join us on our journey where you can make a difference!


How you will make an impact


We are looking for a true Lean ambassador, able to challenge status quo and think out of the box. Your ideas will revolutionize the way we think about and work with flows and planning in the future? You will support the daily business on problem solving activities, secure material and investigate issues to catch and eliminate root causes, in close cooperation with operational teams. We need someone who can identify, propose, and lead improvement activities connected to physical and digital flows as well as supporting local teams with just-in-time implementation in different areas. Finally, you may take the lead in designing new flows or updating existing flows as new products are introduced.


Who are you?


We believe you have a degree in engineering or logistics with an interest in flows and lean. In interest for data and digitalization as well? Most importantly, you are a person who can go down into detail without losing the holistic view. We are looking for somebody with an analytic mindset and courage to challenge the status quo. You will work closely together with engineers, planners, managers, and other great co-workers cross-functionally to find the best solutions. Personal credibility and integrity are crucial characteristics for this position. You are a social person that enjoys working with others in cross functional teams, and your focus is creating true customer value using analysis and data as a key enabler. International experience/background is a merit as you will interact with colleagues of other nationalities. Our new teammate will have shown a winning attitude and a great persona, in combination with a strong record of accomplishment and references


Required knowledge/experience
BSc or MSc in Supply Chain, Logistics, Engineering, or equivalent
Demonstrated interest or experience in digitalization
Graduated within the last two years with limited prior work experience
Previous experience in a production organization is advantageous
International experience is a plus
Fluent in English (both spoken and written)
Proficient in Swedish
Possesses a valid work permit for Sweden (if not a citizen)



Location:
Umeå, Sweden


Curious, and have some questions? Contact me!


Erika Söderlund – Director Logistic Development: erika.soderlund@volvo.com / +46 72 8627535
Jörgen Wassberg – Manager Logistic Engineering: jorgen.wassberg@volvo.com / +46 72 8628155
HRBP: Fredrik Nilsson: fredrik.nilsson.18@volvo.com / +46 72 8627967


Are we a perfect match?


So, if you are a person who is flexible, embraces opportunities and is ready to take some actions? Then we are hoping to hear from you!

Ansök nu

Examensarbete Volvo Lastvagnar Umeå vårterminen 2024

Produktionsledare, tillverkningsindustri
Läs mer Sep 4
Vill du vara med och bidra till en hållbar framtid, med världsledande transportlösningar i en organisation där säkerhet, kvalitet och miljö är i fokus? Om du är driven, nyfiken, brinner för utveckling och precis som vi vill få ett värdefullt utbyte av kunskap, så längtar vi till att träffas!

Hos oss kan ex-jobbet vara starten på en lång resa tillsammans. Med fabriker runt om i hela världen är utvecklingsmöjligheterna på Volvo oändliga! Vi söker talanger som är framtidens projektledare, chefer, specialister och generalister. Bara i Umeå är vi närmare 1900 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till att forma det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar.

Skicka oss din ansökan med förslag på vad din drömuppsats skulle handla om och vad du vill lära dig mer om, senast 31 oktober vill vi höra från dig.

Vi kommer att utforma ex-jobbet tillsammans med dig utifrån verksamhetens behov. Teman som är särskilt intressanta för oss just nu är energiförbrukning, miljö och hållbarhet, säkerhet, kvalitet, dataanalys, digitalisering, organisation och ledarskap, mångfald och ergonomi.

Vid frågor kontakta gärna:
Lovisa Lind, HRBP, 072 862 75 95


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Thesis – Digital Maturity Journey in Volvo Umeå

IT-samordnare
Läs mer Sep 21
Do you want to contribute to a sustainable future, with leading transport solutions in an organization where safety, quality, and environment is in focus? Are you driven, curious, passionate about development, and just like us want a valuable exchange of knowledge? Then you have come to the right place!


This thesis could be the start of a journey together with us. With factories all over the world, there are endless possibilities within Volvo! In Umeå, we are close to 1900 engaged colleagues that contribute to shaping the future we want to live in.
The cab factory here in Umeå delivers cabs and material all over the world. Thus, we aim to ensure the continuous and improved performance of our production. To do so, we are embarking on our digitalization journey where we aim to be a digitally mature factory.


Aim
The purpose of this thesis is to provide insight into our current level of digital maturity and especially data literacy, which is anchored in the latest research. Based on this insight, we expect a nuanced analysis of how it affects our journey towards digital transformation and digital maturity. Finally, the purpose is also to provide strategical and practical recommendations for management, which can contribute to our future steps within the department and the factory.


Scope
Provide insights on our current level of digital maturity, related to research.
Analysis of how our level impacts our digital transformation.
Identify areas of improvement.
Recommendations for future strategic steps.
Contribute with concrete material which can be utilized in our future work.

Student Profile
We are looking Master’s degree students within an IT, Information Systems, Strategy, or Management field or similar, with an interest in digital technologies and digital strategy.


Duration & Location
Period is the spring semester of 2024, 30 credits.
Starting date is in January 2024.
You will work in our office in Umeå.
Suitable for 1-2 students.
Application deadline: 27th October.

For more information
Contact Jakob Eriksson (Supervisor)
Jakob.eriksson@volvo.com
+4672 862 77 80


Kindly note that due to GDPR, we will not accept applications via mail. Please use our career site.

Ansök nu

Underhållsledare till Volvo Lastvagnar Umeå

Manager
Läs mer Okt 4
Är du en naturlig ledare som drivs av lagarbete och alltid eftersträvar att utveckla ditt team, vår verksamhet och dig själv? Är du en person som är lösningsorienterad, har kundfokus och vill arbeta med att stärka säkerhetspraxis, bygga underhållskultur, optimera underhållskostnader och förbättra produktionens prestanda? Då är det dig vi söker!


Som underhållsledare på Volvo Lastvagnar får du chansen att vara en del av ett fantastiskt företag, med engagerade medarbetare blir du en del av en organisation i världsklass och tillsammans utvecklar vi varandra. I rollen som Underhållsledare ansvarar du för det förebyggande underhållet och säkerställandet av en hög driftsäkerhet i våra produktionsprocesser. Du leder en underhållsavdelning där du kommer arbeta med att utveckla arbetssätt och ett kostnadseffektivt underhåll tillsammans med kollegor.


För att vi ska bli en bra match behöver du ha förmågan att vara strategisk i en operativ miljö och du har drivet att genomföra och slutföra det du startar. Vår verksamhet förändras dagligen, därför behöver du vara intresserad av förändring och vilja testa dig fram och vara kreativ. Vi söker dig som har tidigare ledarerfarenhet. Teknisk bakgrund inom El, Mek eller automation samt underhållserfarenhet är meriterande. Sist men inte minst vill vi att du har modet att säga vad du tycker, att du drivs av att inspirera människor och gillar att ha kul på jobbet.


Du har en positiv människosyn, är kommunikativ, kreativ och har en mycket god förmåga att stödja och inspirera till medarbetares utveckling. Du är intresserad av att arbeta i team och har ett mål- och resultatinriktat arbetssätt. Du är öppen för förändring och stimuleras av att ta på dig nya uppgifter. Dina kunskaper i engelska är goda både i tal och i skrift.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, har viljan att utveckla människor samt ett nyfiket förhållningssätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Avtalsområde: Teknikavtalet (Ledarna/Unionen/Akademikerna)
Arbetstider: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Underhållschef Urban Wikström 072-8627523
HRBP Fredrik Nilsson 072-8627967

Du är välkommen med din skriftliga ansökan senast 20 oktober 2023


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Produktionstekniker

Produktionstekniker, maskin/verkstad
Läs mer Sep 12
Volvo Lastvagnar i Umeå är med våra 2000 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.




Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av bl.a. cirkularitet, datainsamling och analys.
Du känner dig redo att anta en ny utmaning. Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka framtidens produktion, får möjlighet till att bygga nätverk, framtida karriärmöjligheter och vara en del av Volvofamiljen.


Vi söker dig som drivs av att utveckla dig själv och vår produktionsmiljö på en av Volvokoncernens största fabriker. Har du rätt inställning och värderingar, kommer du som tex nyexaminerad ingenjör ha goda möjligheter att passa in hos oss. Vi tror att du har lätt för att förstå hur processer och flöden hänger samman, där erfarenhet från tillverkningsindustrin är meriterande.



Den vi söker kommer att stötta den producerande verksamheten bl.a. genom att:
Genomföra utredningar och analyser
Driva projekt, genomföra förändringar och installationer
Kommunicera behov av industriell anpassning likväl som delaktighet i kravställan mot produkt
Coacha medarbetare och kollegor i produktions och processförändringar utifrån våra principer



Låter det intressant? Vi söker dig som:
Ser möjligheter där andra ser hinder
Arbetar strategiskt men kan även tänka dig att vara hands on om arbetet kräver det
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar och bidrar till att skapa ett utvecklande klimat och en lärande organisation
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor oavsett situation eller utmaning



Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Ett stort tekniskt intresse och nyfikenhet
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
En samarbetsvillig personlighet och du trivs med att vara en del av laget

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö och vill utvecklas är du varmt välkommen att söka denna tjänst. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer kontakta kandidater löpande och behöver din ansökan senast den 30 september.


För mer information, vänligen kontakta:
Stefan Danielsson, Manager Engineering BIW 072-8627087
Jens Sjöström, HR Business Partner 072-8628870


Facklig representant:
Torleif Hiitti, Unionen 072 8627959


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Underhållselektriker till Volvo Lastvagnar Umeå

Maskinelektriker
Läs mer Sep 12
Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion med mångfald och lean som nyckelord. Vi står inför en spännande digitaliseringsresa för att effektivisera underhållet av vår produktionsutrustning, där du i rollen som elektriker blir en viktig framtida spelare. Nu söker vi dig som skulle drivas av att arbeta med underhåll och ständiga förbättringar av vår produktionsutrustning.


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare, med hög automationsgrad i ständig utveckling, vilket medför varierat arbetsinnehåll och stora möjligheter till personlig utveckling.


Som underhållselektriker hos oss kommer du att arbeta med både avhjälpande och förebyggande underhåll i vår produktionsanläggnig och i denna roll specifikt mot vår presshall. Du avrapporterar de aktiviteter som utförs i vårt underhållssystem och jobbar även med analys och uppföljning. I rollen arbetar du tvärfunktionellt via processteam och deltar i projekt. Vid behov kommer du även att stötta samt instruera övrig personal inom underhåll vid felavhjälpning och rotorsaksanalys. Är du en person som är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, har en god kommunikativ förmåga och kan samarbeta med olika funktioner och samtidgt vill lära dig mer om underhållsteknik för att utvecklas i din roll är du exakt den person vi söker!


Kvalifikatoner
Teoretiska kunskaper minst motsvarande gymnasieskolans El-program med inriktning elteknik eller automation
Praktisk erfarenhet av arbete inom el/automation
Utbildning i Siemens TIA-portal
Erfarenhet av praktiskt arbete med felsökning och programmering av PLC-system
Behärska engelska i tal och skrift

Meriterande
Erfarenhet av tillverknings- eller processindustri
Erfarenhet av arbete i IFS Underhållsystem
Erfarenhet av arbete i projekt
Robotkompetens

Arbetstid: Skift/Dagtid
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Tillsvidare


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


För mer information:
Desiree Blomqvist, Underhållsledare , tel. 072-862 71 55




Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Förpackningstekniker till Volvo Lastvagnar Umeå

Produktionsingenjör, textil, trä, glas, förpackn
Läs mer Aug 22
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Hos oss får du vara med och göra skillnad, det börjar nämligen med oss! Vårt huvuduppdrag är att tillverka hytter till Volvos tunga lastbilar och du kommer få möjligheten att vara en betydande del i en av Volvos största fabriker. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker nu en Logistiktekniker till avdelningen Logistic Engineering vilken är en del av den centrala logistikorganisationen i Umeå. Arbetet består i huvudsak av att driva samt utveckla framtagning av nya förpackningar, emballage och racks till befintliga och framtida materialflöden på vår fantastiska fabrik.


I din roll kommer du att vara involverad i en mängd olika arbetsuppgifter, allt från att delta i projekt och hantera dagliga arbetsmoment. Du kommer att fokusera på att skapa effektiva instruktioner, optimera arbetsmetoder samt att utforma och granska modeller för nya förpackningar. För att lyckas kommer du vara delaktig i olika nätverk och samarbetsprojekt, vilket ger dig möjlighet att knyta värdefulla kontakter och utveckla din kompetens inom området. Du blir i denna roll fabrikens länk från leverantör till operatör och den centrala kontaktpersonen.


Till detta kommer du att fungera som förbindelselänken mellan vår fabrik och den globala transportorganisationen inom Volvo och blir därmed en stödjande och rådgivande resurs för både fabriken och leverantörerna när det gäller utformning av nya lösningar. Hållbarhet är viktigt för oss, du du i rollen som Logistiktekniker kommer ha möjligheten att bidra till en mer hållbar framtid genom att arbeta med miljövänliga material och metoder. För att säkerställa att våra materialflöden och förpackningsbehov är väl hanterade, kommer du att använda dig av kalkylmodeller för att kunna bedöma volymbaserade krav.


Vem är du?
Vi söker dig som vill utvecklas professionellt, har ett tekniskt intresse samt gillar problemlösning. I rollen är arbetet i teamet och med andra funktioner viktigt där samarbetet med dina kollegor blir nyckeln för att nå framgång. Du är en kommunikativ, nyfiken, kreativ och strukturerad lagspelare.


Låter det intressant hör av dig så får vi berätta mer!


Vi ser även gärna att du:
Har kunskap om LEAN production, flödestänk och gillar problemlösning
Är proaktiv, vi rör oss för snabbt för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring
Har erfarenhet inom någon typ av industriverksamhet

Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot logistik, industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Erfarenhet av att driva projekt

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


För mer information, vänligen kontakta:
Jörgen Wassberg, Manager Logistic Engineering, 072 862 81 55
Fredrik Nilsson, HR, 072 862 79 67


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Underhållsmekaniker till Volvo Lastvagnar Umeå

Underhållsmekaniker
Läs mer Jul 3
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Hos oss får du vara med och göra skillnad, det börjar nämligen med oss! Vårt huvuduppdrag är att tillverka hytter till Volvos tunga lastbilar och du kommer få möjligheten att vara en betydande del i en av Volvos största fabriker. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


I den viktiga rollen som Underhållsmekaniker kommer du främst att arbeta med att säkerställa driftsäkerheten i produktionsutrustning genom att utföra både förebyggande som akut avhjälpande underhåll genom att utföra reparationer och felsökningar på befintlig produktionsutrustning. I arbetsuppgifterna ingår också analysarbete avseende tekniska störningar och medverkan i kontinuerliga förbättringsarbeten där installationer samt ombyggnadsarbeten för att bibehålla och förbättra statusen på anläggningen ingår. Du kommer även i rollen att instruera/utbilda personal inom dessa områden. Genom deltagande i processteam stöttar du även andra produktionsenheter inom PPP.


Som person tror vi att du är kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus. Du arbetar strukturerat och lösningsorienterat och är öppen för förändringar. Vidare har du god problemlösningsförmåga har ett stort driv och kan arbeta självständigt i de situationer där det krävs.


Vi söker dig som har
Kunskaper samt erfarenhet inom mekanik, hydraulik, pneumatik samt smörjteknik.
Utbildning motsvarande minst 3-årig gymnasial industriprogram eller likvärdig eftergymnasial utbildning.
Kunskap om ritningsläsning då det gäller felsökning i mekaniska komponenter.
Goda datakunskaper (Office 365).
God förståelse i engelska både i tal och skrift.
Arbetstid: Heltid enligt gällande skiftform, Dagtid
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Tillträde: Enligt överenskommelse



Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten senast den 20/8! Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


För mer information, vänligen kontakta:
Linda Gunnarsson, Underhållsledare, tel. 072-8627073
Fredrik Nilsson, HR, tel. 072-8627967


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Underhållsledare till Volvolastvagnar Umeå

Underhållschef
Läs mer Jul 6
Är du en naturlig ledare som är lösningsorienterad, har kundfokus och vill arbeta med att stärka säkerhetspraxis, bygga underhållskultur, optimera underhållskostnader och förbättra produktionens prestanda? Då är det dig vi söker!


Som Underhållsledare för Mek UA på Volvo Lastvagnar ansvarar du för det förebyggande underhållet och säkerställandet av en hög driftsäkerhet i våra produktionsprocesser. Du leder en avdelning om ca 20 medarbetare, arbetar med att utveckla arbetssätt och ett kostnadseffektivt underhåll tillsammans med kollegor.


Vi söker dig som har ledarerfarenhet och har några års erfarenhet av underhåll eller liknande uppdrag. Teknisk bakgrund inom El, Mek eller automation är meriterande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och ser att du har ett personligt driv.


Du har en positiv människosyn, är kommunikativ, kreativ och har en mycket god förmåga att stödja och inspirera till medarbetares utveckling. Du är intresserad av att arbeta i team och har ett mål- och resultatinriktat arbetssätt. Du är öppen för förändring och stimuleras av att ta på dig nya uppgifter. Dina kunskaper i engelska är goda både i tal och i skrift.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, har viljan att utveckla människor samt ett nyfiket förhållningssätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Avtalsområde: Teknikavtalet (Ledarna/Unionen/Akademikerna)
Arbetstider: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Underhållschef Lars Johansson
072 862 71 87
Facklig representant för Unionen är Torleif Hiitti 072-8627959, för Akademikerna Sofia Lindberg 072-8628448 och för Ledarna Marie Nyman 072-8628057.


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Media tekniker till underhållsavdelningen på Volvo Lastvagnar i Umeå

Servicetekniker, maskin
Läs mer Jun 23
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare. Hos oss får du vara med och göra skillnad, det börjar nämligen med oss! Vårt huvuduppdrag är att tillverka hytter till Volvos tunga lastbilar och du kommer få möjligheten att vara en betydande del i en av Volvos största fabriker. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker nu en Media tekniker till vår underhållsavdelning. I rollen kommer du att ha huvudansvaret för att säkerställa driftsäkerheten i de olika mediaförsörjande systemen, såsom el, gas, kyla och tryckluft. Dina främsta arbetsuppgifter kommer att omfatta förebyggande och avhjälpande underhåll samt om- och nyinstallationer i anläggningen. Du kommer också att vara involverad i analysarbete avseende tekniska störningar och delta i kontinuerligt förbättringsarbete.


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara att utföra reparationer, felsökning och förebyggande underhåll på mediaförsörjningssystem enligt arbetsorder. Installationer och ombyggnationer i elanläggningen kommer också att ingå i dina arbetsuppgifter samt rapportering av det utförda arbetet i vårt underhållssystem. En viktig del av rollen är att analysera tekniska störningar och aktivt arbeta med att bibehålla och förbättra anläggningens status. Du kommer även att delta i utredningar och projekt efter behov. Det är också viktigt att du följer elsäkerhetsanvisningar som gäller inom Volvo och att du är beredd på arbetsberedskap. För att trivas i rollen ser vi att du är kommunikativ och har god samarbetsförmåga. Du är serviceinriktad med fokus på att tillgodose kundernas behov. Du är också en strukturerad individ som är öppen för förändringar och har en god problemlösningsförmåga.


Vem söker vi?
Vi söker dig som har teoretiska kunskaper motsvarande gymnasieskolans El-program med inriktning elteknik eller automation. Du bör ha minst två års erfarenhet inom el och automation inom industrin de senaste fem åren. Erfarenhet av nyinstallationer i industriella miljöer och god kännedom om regelverk för elinstallationer och elsäkerhet är också viktiga. Det är önskvärt att du har erfarenhet av programmering och felsökning i PLC-system samt god problemlösningsförmåga. Du är självgående och kan ta initiativ, samtidigt som du är systematisk och noggrann i ditt arbete. Goda datakunskaper, särskilt inom Office 365, samt att du behärskar engelska både i tal och skrift.


Meriterande egenskaper för rollen inkluderar erfarenhet av ventilationssystem, automationskompetens och pannskötarutbildning.


Arbetstid: Dagtid med beredskap
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Tillsvidare


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten senast den 7/7! Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


För mer information, vänligen kontakta:
Lars Swahn, Underhållsledare, tel. 072-8627103
Fredrik, HRBP, tel. 072-8627422


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Produktionsledare till Volvo Lastvagnar AB Umeå

Produktionsledare, tillverkningsindustri
Läs mer Jun 19
Hos oss får du vara med och göra skillnad, det börjar nämligen med oss! Vårt huvuduppdrag är att tillverka lastvagnshytter för Europaproduktionen och du kommer få möjligheten att vara en betydande del i en av Volvos största fabriker. Du kommer att komma in i vår pågående transformation till en hållbar produktionsenhet och detta när en hög efterfrågan kräver att vi samtidigt växlar upp. Vi söker därför dig som är nyfiken på männsikor och som har förmågan utveckla ditt team, din process och dig själv!


Vi är en organisation med framtiden framför oss, med många lärdomar i sidobackspeglarna. För oss är det viktigt att du drivs av att arbeta i grupp då vi tillsammans gör varandra bättre. Vi tar fullt ägarskap för våra processer, hjälper varandra och växer tillsammans med organisationens möjligheter. Du som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och sist men inte minst brinner för Lean. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig!


Som produktionsledare på Volvo Lastvagnar får du chansen att vara en del av ett fantastiskt företag, med engagerade medarbetare blir du en del av en organisation i världsklass och tillsammans utvecklar vi varandra. I rollen som produktionsledare hos oss arbetsleder och utvecklar du kompetenta medarbetare i produktion. Du ansvarar för processen inom ditt område och genom att coacha dina medarbetare når ni gemensamt uppsatta mål. Vidare är du en viktig pusselbit i en ledningsgrupp.


Personlig profil och kvalifikationer:


För att vi ska bli en bra match ser vi att du har viljan att vara en del av den gröna omställningen som pågår inom industrin. Du behöver ha förmågan att vara strategisk i en operativ miljö och du har drivet att genomföra och slutföra det du startar. Vår verksamhet förändras dagligen, därför behöver du vara intresserad av förändring och vilja testa dig fram och vara kreativ. Sist men inte minst vill vi att du har modet att säga vad du tycker, att du drivs av att inspirera människor och gillar att ha kul på jobbet.

Inträdesbiljetten:
Ett intresse för människor och dess drivkrafter
Har förmåga att organisera och prioritera, så att du får tid att leda på riktigt
Kan kommunicera på svenska och engelska med tydlighet med olika typer av människor.
Datorvana och erfarenhet av de vanliga i officepaketet

Meriterande:
Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper inom produktion-, logistik- eller kvalitetsledning.
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning, standardiserat arbetssätt och ständiga förbättringar
Ledarerfarenhet

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om ledarskap och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, vänligen kontakta:
Lovisa Lind, HRBP, tel 072 862 75 95
Emma Ericsson, HRBP tel 072 862 71 76
Jens Sjöström, HRBP, tel 072 862 88 70


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Masterplan Coordinator till Volvo Lastvagnar Umeå

Processoperatör, kemisk industri
Läs mer Maj 24
Vi söker nu en Masterplan Coordinator till Project Office som är en del av den centrala teknikorganisationen inom Volvo Lastvagnar i Umeå.


Som Masterplan Coordinator kommer du dels att ha ansvar för koordinering av fabrikens strategiska masterplan samt samordning av den långsiktiga investeringsplanen och förankringsstruktur. I masterplan arbetet så koordineras fabrikens strategiska tillverkningsprinciper som baseras på lean production, med layout och materialflöden. Samtidigt koordineras roadmaps inom Miljö, Processområdena (Pressning, Sammansättning, Ytbehandling) med Digtal⁢ och Real Estate. I rollen kommer du även att agera som förstudieledare, där du leder fabriksövergripande produkt- och processutredningar tillsammans med berörda områden. Dessutom kommer du att vara fabrikens inkanal för nya ärenden.


Du kommer ha många kontaktytor och samverka med flera funktioner som ledningsgrupperna på respektive driftområde, business control, fabrikens andra projektledarfunktioner och övriga centrala organisationer både inom fabriken i Umeå och inom Volvo GTO. I rollen arbetar du utifrån ett strategiskt, långsiktigt och övergripande perspektiv med en god insikt i de olika områdenas framtida vision, mission och strategi samt Volvos produktroadmap över tid.


Vem är du?


För att trivas och lyckas som Masterplan Coordinator är det viktigt att du är strukturerad, metodisk och vågar att utmana. Du har en holistisk syn och ett strategiskt angreppsätt som ger förutsättningen i ett långsiktigt arbete. Erfarenhet av projektledning eller annan ledande befattning samt kunskap inom Lean production och VPS är också värdefullt.


Vi ser gärna att du har en universitetsutbildning på minst 180 HP inom relevant område, vilket kan vara som civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande. Du bör ha förmågan att organisera och prioritera bland komplexa problem och gillar att arbeta med ständiga förbättringar.Som person trivs du med varierande arbetsuppgifter där både människan och tekniken är i fokus.


Du har en god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dina åsikter och budskap på ett effektivt sätt. Vi söker någon som gillar utmaningar och är redo att lära sig mer. Det är också viktigt att du har förmågan att initiera ett gott samarbete med dina kollegor både under bra och dåliga dagar, vilket är en nyckel till framgång.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas och lära dig massvis om lastbilstillverkning, samt har ett nyfiket sätt, är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan senast 23e juni


För mer information, vänligen kontakta:
Eric Lindahl, Group Manager Project Office, 072 8628939
Fredrik Nilsson, HR Business Partner, 072 8627967


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Ingenjör/ Tekniker Volvo Lastvagnar Umeå

Medicinteknisk ingenjör
Läs mer Jun 2
Volvo Lastvagnar i Umeå är med våra 2000 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och ett mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av bla cirkularitet, datainsamling och analys.
Du känner dig redo att anta en ny utmaning. Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka framtidens produktion, får möjlighet till att bygga nätverk, framtida karriärmöjligheter och vara en del av Volvofamiljen.


Vi söker dig som drivs av att utveckla dig själv och vår produktionsmiljö på en av Volvokoncernens största fabriker. Har du rätt inställning, värderingar och god kommunikationsförmåga, kommer du som exempelvis nyexaminerad ingenjör ha goda möjligheter att passa in hos oss. Vi tror att du har lätt för att förstå hur processer och flöden hänger samman samt, där erfarenhet från tillverkningsindustrin är meriterande.


Du besitter god social kompetens och har ett stort personligt driv:
Performance = Förmåga x Motivation x Omgivning


Den vi söker kommer att stötta den producerande verksamheten bl.a. genom att:


Genomföra utredningar & analyser
Driva projekt och genomföra förändringar och installationer.
Kommunicera behov av industriell anpassning likväl som delaktighet i kravställan mot produkt
Coacha medarbetare och kollegor i produktions och processförändringar utifrån våra principer.



Låter det intressant? Vi söker dig som:
Ser möjligheter där andra ser hinder
Du arbetar strategiskt men kan även tänka dig att vara hands on om arbetet kräver det.
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar och bidrar till att skapa ett utvecklande klimat och en lärande organisation
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor oavsett situation eller utmaning



Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Ett stort tekniskt intresse och nyfikenhet
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar
Har en samarbetsvillig personlighet och du trivs med att vara en del av laget
Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas är du varmt välkommen att söka denna tjänst. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.



Vi kommer kontakta kandidater löpande och behöver din ansökan senast 18 Juni


För mer information, vänligen kontakta:


Stefan Danielsson Manager Engineering BIW , 072-8627087
Jens Sjöström, HR Business Parnter , 072-8628870


Facklig representant:


Torleif Hiitti, Unionen, 072 8627959,


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Beredare till Volvo Lastvagnar Umeå

Produktionsplanerare, tillverkningsindustri
Läs mer Maj 29
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Hos oss inom Volvo Lastvagnar får du chansen att vara en del av ett fantastiskt företag, med engagerade medarbetare blir du en del av en organisation i världsklass och tillsammans utvecklar vi varandra. Nu söker vi en beredare som drivs av lagarbete och alltid eftersträvar att utveckla teamet, vår verksamhet och dig själv. Du som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst, alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig.


I rollen som beredare inom planning & material control Är du spindeln i nätet med varierande uppgifter och ett brett kontaknät. Du samarbetar tillsammans med resten av avdelningen för att bereda för produktion med fokus på reservdelsmarknaden till våra produkter för att se till att vi har rätt material på rätt plats och i rätt tid. Arbetet innefattar en bredd av arbetsuppgifter av både teoretisk och praktisk karaktär..


Din profil


För att lyckas i rollen som beredare ser vi att du har en utbildningsbakgrund som ingenjör på gymnasial alternativt eftergymnasial nivå. Du har gärna erfarenhet och intresse av att arbeta med produktionsberedning. Du är insatt i tillverkningsprocesser och har goda erfarenheter av att arbeta i affärssystem.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du professionell, ansvarstagande och tydlig. Du har god kommunikationsförmåga och talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska då det krävs i det dagliga arbetet. Du trivs att arbeta både självständigt och i grupp. Ditt arbete präglas av driv och lösningsorientering samtidigt som du är lyhörd inför kollegor och samarbetspartners för att tillsammans lösa uppgiften.


Om du känner att detta tilltalar dig är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


Avtalsområde: Teknikavtalet (Unionen/Akademikerna/Ledarna)
Arbetstider: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Erika Söderlund, 072-8627535


Du är välkommen med ditt CV och personliga brev senast den 12:e juni 2023.


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Mek konstruktör till Volvo Lastvagnar

Utvecklingsingenjör, maskin
Läs mer Mar 20
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Hos oss får du vara med och göra skillnad, det börjar nämligen med oss! Vårt huvuduppdrag är att tillverka lastvagnshytter för Europaproduktionen och du kommer få möjligheten att vara en betydande del i en av Volvos största fabriker. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi söker nu en konstruktör till industrial engineering. Jobbet innebär att utveckla och förbättra verktyg och hjälpmedel till vår tillverkningsprocess tillsammans i ett nätverk av kollegor och leverantörer. Som konstruktör jobbar du i vår CAD plattform i nära samarbete med vår mekaniska verkstad och underleverantörer. Dina prototyper tillverkar du ibland i vår 3D skrivare. Vi löser våra kunders problem samtidigt som vi utvecklar våra egna metoder och arbetssätt. Volvo är ett globalt företag där du ofta samarbetar med utländska kollegor och leverantörer. Volvo jobbar i en PLM-plattform, allt från design och hållfasthetsberäkning av enskild artikel, till robot och processimuleringar av hela produktionsenheter i fabrikens Virtuell tvilling.


Låter det intressant? Vi söker dig som:
Är Högskole- eller civilingenjör med inriktning design, mekanik eller likvärdigt
Har goda CAD-kunskaper, med fördel inom Catia, Solidworks eller Inventor
Om du har erfarenhet av pneumatik och elektromekanik är det meriterande
Behärskar Svenska och Engelska som är vårt koncernspråk
Trivs med varierande arbetsuppgifter och har mycket på gång samtidigt
Gillar utmaningar och lära medan du gör



Om du är intresserad av utmaningar i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 april 2023.


Avtalsområde: Teknikavtalet (Unionen/Adakemikerna/Ledarna)
Arbetstider: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Kent Sundberg 072 8627287


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Teknisk Projektledare till Volvo Lastvagnar

Manager
Läs mer Mar 20
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Hos oss får du vara med och göra skillnad, det börjar nämligen med oss! Vårt huvuduppdrag är att tillverka lastvagnshytter för Europaproduktionen och du kommer få möjligheten att vara en betydande del i en av Volvos största fabriker. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi söker nu en en teknisk projektledare till industrial engineering. Som teknisk projektledare driver du process och maskinförändringar inom vår hyttfabrik. Arbetet utförs tillsammans med processägare, experter och leverantörer för att nå våra högt ställda mål. Dina arbetsuppgifter består av planering och genomförande från förstudier till test och verifiering inför produktionsstart. Du leder troligen flera parallella uppdrag och fördjupar dig i någon av våra processer som är tung pressning, karossammansättning eller måleri och ytbehandling. Våra processer har hög automationsgrad. De flesta steg i tillverkningen utförs av robotar i kluster i samarbete med maskiner och fixturer. I denna maskintunga miljö arbetar människor som ska vara trygga, säkra och jobba med en god ergonomi.


Låter det intressant? Vi söker dig som:
Är högskole- eller civilingenjör med inriktning produktionsteknik, industriell ekonomi, maskinteknik eller motsvarande
Besitter grunderna i CAD-verktyg tex Catia, Solidworks eller Inventor
Trivs med varierande arbetsuppgifter och har mycket på gång samtidigt
Gillar utmaningar och lära medan du gör
Behärskar Svenska och Engelska som är vårt koncernspråk
Erfarenhet av styrsystem kan vara meriterande
Erfarenhet av projektledning är meriterande

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 april 2023.


Avtalsområde: Teknikavtalet (Unionen/Adakemikerna/Ledarna)
Arbetstider: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Kent Sundberg 072 8627287


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Solution Architect

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Apr 6
Volvo Group Digital & IT
DDA Manufacturing, Supply Chain & Purchasing


Are you a senior IT solution architect with experience from software development or are you perhaps a senior .NET developer with architectural ambitions? -Check this out!


Join us on our transformation journey to the digital future


At Group Digital & IT, we have a clear ambition to enable value creation at scale for the Volvo Group. With a new product centric operating model and digital technologies, we will produce digital offerings that are profitable, scalable, and differentiated. With Group Digital & IT, you will be part of a global and diverse team of highly skilled professionals, who learn continuously and embrace change to stay ahead. We have a very important role to play in reaching the Volvo Group ambitions for 2030. Do you want to be part of our transformation journey towards becoming the digital capability of the Group? The time is now.


This is us, your new team


By joining Volvo Group Digital & IT in Umeå, you will be a part of a fail-friendly environment focused on learning and sharing experiences. We aim to support the IT solutions that run the Volvo Group Trucks production plant in Umeå, producing cabins for Volvo Trucks.


The product teams in Umeå deliver in-house developed solutions and COTS enabling the factory to produce truck cabins of the highest quality. Our IT deliveries and solutions covers capabilities from planning and order management to execution and communication to robotics and automation


Responsibilities
Support the product Owner and team in aligning the Product Roadmap to the architectural guidelines and roadmaps.
Drive the work needed for integrations with other systems together with their representatives.
Resolve architectural issues e.g., escalated from projects & solutions.
You will be responsible as an architect for both one-time and maintenance projects.
Define and design as-is and to-be solutions and integrational flows.

Profile/Experience
Proven track record of work experience as an architect or senior developer prior to this in an agile context.
Strong understanding of software development processes and methodologies, including Agile and Scrum.
Good knowledge of modern software engineering principles and best practices.
Strong Experience in .NET C#, Microsoft Azure DevOps
Experience of integrational techniques such as IBM MQ is a bonus.

We can offer


You will get an opportunity to work together with highly skilled colleagues in an exciting, global environment which provides opportunities to develop both professionally and personally. You will work in close collaboration with various stakeholders inside as well as outside of Group IT and in line with the Volvo Group Strategy.
We encourage the will and courage to try and test new ideas, failure is not something we are afraid of, it’s something we learn from and grow from.


Are you curious and have some questions? Please reach out to us!


The location for the position is Umeå (SE)


Kindly note that due to GDPR, we will not accept applications via mail. Please use our career site.


Contacts:
Christopher Andersson, Delivery Manager, christopher.andersson@volvo.com
Mikael Aldén, Human Resources, Group Digital & IT, mikael.alden@volvo.com
Mary Sauni, Unionen, mary.sauni@volvo.com

Ansök nu

Produktionstekniker till Volvo Lastvagnar

Produktionstekniker, maskin/verkstad
Läs mer Mar 30
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Vi står inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt. Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik och känner dig redo att anta en ny utmaning. Kanske är du en sådan som brinner för att förbättra? Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi söker nu en produktionstekniker till Special Vehicles Production. SVP är en del av Volvo Lastvagnar i Umeå och har en nyckelroll runt fabrikens produktionsförberedelser och projektbyggande. Uppdraget inom SVP består i stort av att både förbereda som producera framtidens lastbilshytter samt tillverkningen av kundanpassade produkter. Inom SVP har vi också uppdraget att vara med att utveckla och testa framtida arbetssätt och metoder.


I rollen stöttar du den producerande verksamheten i uppgifter som att:
Driva förbättringar och förändringar i produktion samt lönsamhetsberäkna och utreda nyanskaffningar.
Uppdatera dokument som relaterar till produktion, kapacitetssätta produktionen och produktionssätta nya artiklar.
Delta i, och delvis driva, utveckling av arbetssätt och utifrån det upprätta och förvalta metodbeskrivningar
Stötta produktion i kvalitets- och avvikelsefrågor.
Vi söker dig som vill utvecklas professionellt och har ett tekniskt intresse. I rollen är arbetet i teamet och med andra funktioner viktigt där samarbetet med dina kollegor blir nyckeln för att vara framgångsrik mot det vi vill uppnå. Samtidigt ser vi att du kan arbeta självständigt och fatta egna beslut där det krävs. Du arbetar strukturerat och gillar att ta tag i kritiska ärenden likväl som att tänka strategiskt och långsiktigt med ett intresse av att hela tiden utveckla både dig själv som verksamheten. Vi tror också att du har en relevant högskole-/civiligenjörsutbildning, alternativt erfarenhet av tillverkningsprocesser men vi lägger största vikt vid att rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss.


Du deltar i SVP´s lokal ledningsgrupp och bidrar därigenom till områdets långsiktiga lönsamhet, utveckling och konkurrensförmåga. I rollen är det naturligt att samarbeta med andra funktioner, delta i och leda projekt.


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 21/4!


För mer information, vänligen kontakta:
Fredrik Åström-Kärr, Gruppschef SVP, 072 8627753
Fredrik Nilsson, HR Business Partner 072 8627967


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Logistikingenjör till Volvo Lastvagnar

Logistikingenjör
Läs mer Mar 27
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Hos oss får du vara med och göra skillnad, det börjar nämligen med oss! Vårt huvuduppdrag är att tillverka hytter till Volvos tunga lastbilar och du kommer få möjligheten att vara en betydande del i en av Volvos största fabriker. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


I den spännande rollen som logistikingenjör tillhör du Logistic Engineering som består av ett team som tillsammans analyserar och utvecklar processens och i slutändan fabrikens prestanda. Du driver arbetet genom att arbeta med ständiga förbättringar och på det sättet skapar förutsättningar att kunna optimera materialhanteringen och dess flöden. Du genomför metodstudier, tar fram metodbeskrivningar och driver produkt och processförändringar.


Vi söker dig som vill utvecklas professionellt och har ett tekniskt intresse. I rollen är arbetet i teamet och med andra funktioner viktigt där samarbetet med dina kollegor blir nyckeln för att vara framgångsrik mot det vi vill uppnå. Du deltar i processteam och bidrar därigenom till områdets långsiktiga lönsamhet, utveckling och konkurrensförmåga, vilket innebär att du både gillar att ta tag i kritiska ärenden likväl som att tänka strategiskt och långsiktigt. Vi lägger största vikt vid att rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss. Har du ambitioner att utvecklas är detta rätt för dig


Låter det intressant hör av dig så får vi berätta mer!


Vi ser även gärna att du:
Har kunskap om LEAN-filosofin, flödestänk, problemlösning och ständiga förbättringar.
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring

Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot logistik, industriell ekonomi, kvalitet, automation eller liknande
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Erfarenhet av att driva projekt

Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


För mer information, vänligen kontakta:
Jörgen Wassberg, Manager Logistic Engineering, 072 862 81 55
Fredrik Nilsson, HR, 072 862 79 67

Ansök nu

Verksamhetsplanerare till Volvo Lastvagnar

Business controller
Läs mer Mar 17
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Hos oss inom Volvo Lastvagnar får du chansen att vara en del av ett fantastiskt företag, med engagerade medarbetare blir du en del av en organisation i världsklass och tillsammans utvecklar vi varandra. Nu söker vi en beredare som drivs av lagarbete och alltid eftersträvar att utveckla teamet, vår verksamhet och dig själv. Du som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst, alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig.


Vi söker nu en medarbetare till den spännande rollen som verksamhetsplanerare till vår planeringsavdelning. Är du en person som känner du att du vill utvecklas i ditt arbete och prova på att göra någonting helt nytt eller har erfarenhet av att jobba med verksamhetsplanering och utvecklas i din nuvarande roll är det precis dig vi söker. I rollen som verksamhetsplanerare är ingen dag den andra lik. Du får vara med och hantera dagliga frågor inom planeringsarbetet där det gäller att snabbt hitta lösningar, tex vid materialbrister. Du planerar den dagliga produktionen men även för helgnedstängningar och längre ledigheter och jobbar som ett stöd mot vår produktion som teknikorganisation.


Som person bör du vara systematisk och noggrann samtidigt som du är öppen för att hantera förändringar som kan ske dagligen. Du bör kunna arbeta självständigt som i grupp med en god kommunikationsförmåga. Meriterande är om du har en god kännedom kring processer- och flöden eller liknande erfarenhet gärna från industrin.


Tjänsten är en visstidsanställning och sträcker sig initialt till December 2023 men kan komma att förlängas.
Arbetstid: Dagtid (kan komma att ändras)
Tillträde: Enligt överenskommelse


Om du är intresserad av en utmaning, av ett varierande arbete i en högintensiv miljö och vill utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


För mer information:
Erika Söderlund, chef planning & program 072-8627535
Fredrik Nilsson, HR Business Partner, tel. 072-8627967


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Produktionsledare till Volvo Lastvagnar

Produktionsledare, tillverkningsindustri
Läs mer Mar 17
Hos oss får du vara med och göra skillnad, det börjar nämligen med oss! Vårt huvuduppdrag är att tillverka lastvagnshytter för Europaproduktionen och du kommer få möjligheten att vara en betydande del i en av Volvos största fabriker. Du kommer att komma in i vår pågående transformation till en hållbar produktionsenhet och detta när en hög efterfrågan kräver att vi samtidigt växlar upp. Vi söker därför dig som är nyfiken på männsikor och som har förmågan utveckla ditt team, din process och dig själv!


Vi är en organisation med framtiden framför oss, med många lärdomar i sidobackspeglarna. För oss är det viktigt att du drivs av att arbeta i grupp då vi tillsammans gör varandra bättre. Vi tar fullt ägarskap för våra processer, hjälper varandra och växer tillsammans med organisationens möjligheter. Du som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och sist men inte minst brinner för Lean. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig!


Personlig profil och kvalifikationer


Vår verksamhet förändras dagligen, därför behöver du vara intresserad av ständigt utmana och slutföra beslutade aktiviteter med hjälp av befintliga metoder och processer. Att balansera dagliga frågor med förbättringstakt är därför en viktig förmåga att besitta. Sist men inte minst, vill vi att du har modet att säga vad du tycker, du drivs av att inspirera människor och har tålamodet i användandet av metoderna.


Kvalifikationer
Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper inom produktion-, logistik- eller kvalitetsledning
Har förmåga att organisera och prioritera, så du får tid att leda på riktigt
Kunskap om LEAN, problemlösning, standardiserat arbetssätt och ständiga förbättringar
Kan kommunicera på svenska och engelska
Datorvana och erfarenhet av officepaket
Bakgrund från produktionsindustri är meriterande

Arbetstid: Dagtid (kan komma att ändras)
Avtalsområde: Teknikavtalet
Tillträde: Enligt överenskommelse


Om du är intresserad av en utmaning, av ett varierande arbete i en högintensiv miljö och vill utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


För mer information:


Johan Ling, Area Manager Presshallen, tel. 072-8627550
Lovisa Lind, HRBP, tel. 072-8627595


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Transport Developer

Logistiker
Läs mer Mar 9
Vi söker nu en medarbetare till den spännande rollen som Transport Developer till Logistic Engineering. I rollen blir du länken mellan fabriken och Production Logistics för att säkerställa fabrikens ingående och utgående flöden avseende kostnader, kvalitet och leveransprecision. Du kommer ingå i nätverk och rollen innebär många olika kontaktytor både inom och utanför organisationen.


I ditt uppdrag kommer du vara med att driva förbättringsarbete, utveckla nya och befintliga logistiklösningar och supportera organisationen i transportrelaterade frågor.


För att lyckas i rollen tror vi att du som person är målmedveten och initiavtivrik med en förmåga att tänka strategisk. Du kan arbeta strukturerat och systematiskt samtidigt som att du är öppen för förändringar kring det som händer med en god problemlösningsförmåga då du kommer att ställas inför nya utmaningar varje dag. Vidare besitter du ett stort driv och kan arbeta både självständigt som i grupp. Är du en person som vill utveckla dig själv och verksamheten är du precis den vi söker!


Meriterande är även om du har
Relevant logistikutbildning eller erfarenhet inom logistik
Kunskap om LEAN-filosofin (problemlösning, standardiserat arbetssätt och ständiga förbättringar)
Kan kommunicera på svenska och engelska
God datorvana



Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om logistik och trasportflöden och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten senast den 27/3! Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


För ytterligare information vänligen kontakta:
Erika Söderlund Chef Planning & Production Control, 072-862 75 35
Christer Andersson, Transport Developer, 072-862 81 86
Fredrik Nilsson, HRBP 072- 862 79 67

Ansök nu

Produktionstekniker

Produktionstekniker, maskin/verkstad
Läs mer Feb 22
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra snart 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Vi står inför en spännande framtid där fabriken ställer om mot en hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning för att nå dit, är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt. Volvo erbjuder en utmanande och stimulerande arbetsmöjlighet i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö.


Vi söker nu en produktionstekniker till vårt måleri. Tidigare erfarenhet av liknade tjänster är meriterande men inte ett krav. Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss.


Din roll


Som produktionstekniker är du en del av våra processteam och bidrar därigenom till områdets långsiktiga lönsamhet, utveckling och konkurrensförmåga. I rollen är det naturligt att samarbeta med andra funktioner, delta i och ansvara för delar av våra projekt.


Dina arbetsuppgifter är varierande med en grund i att stötta den producerande verksamheten genom att:
I ett tidigt skede analysera och planera för kommande produkter och förändringar
Kommunicera behov av industriell anpassning likväl som delaktighet i kravställan mot produkt och processförändringar
Vara en sammanhållande funktion för utredningar
Supportera och medverka i metodstudier och metodbeskrivningar, där produktionsteknik är ansvarig
Genomföra och supportera vid produkt- och processförändringar



Låter det intressant? Vi söker dig som:
Vill utvecklas professionellt
Ser möjligheter där andra ser hinder
Arbetar strategiskt men kan samtidigt agera och vara hands-on. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö.
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva.
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring.
Har en samarbetsvillig personlighet och gillar att spela i ett lag



Vi tror också att du har:
Tekniskt intresse och nyfikenhet
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot produktion och teknik
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar.



Om du vill vara en del av den gröna omställningen som pågår inom industrin, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, vänligen kontakta:
Johnny Holmgren, Engineering Manager Paint, 072-8627996
Emma Ericsson, HRBP, 072-8627176


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Underhållselektriker till Volvo Lastvagnar

Fabrikselektriker
Läs mer Jan 31
Framtiden är här och vi ställer om mot hållbar produktion med mångfald och lean som nyckelord. Vi står inför en spännande digitaliseringsresa för att effektivisera underhållet av vår produktionsutrustning, där du i rollen som elektriker blir en viktig framtida spelare. Nu söker vi dig som skulle drivas av att arbeta med underhåll och ständiga förbättringar av vår produktionsutrustning.


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 ??anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare, med hög automationsgrad i ständig utveckling, vilket medför varierat arbetsinnehåll och stora möjligheter till personlig utveckling.


Som underhållselektriker hos oss kommer du att arbeta med både avhjälpande och förebyggande underhåll i vår produktionsanläggnig och i denna roll specifikt mot vår presshall. Du avrapporterar de aktiviteter som utförs i vårt underhållssystem och jobbar även med analys och uppföljning. I rollen arbetar du tvärfunktionellt via processteam och deltar i projekt. Vid behov kommer du även att stötta samt instruera övrig personal inom underhåll vid felavhjälpning och rotorsaksanalys. Är du en person som är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, har en god kommunikativ förmåga och kan samarbeta med olika funktioner och samtidgt vill lära dig mer om underhållsteknik för att utvecklas i din roll är du exakt den person vi söker!


Kvalifikatoner
Teoretiska kunskaper minst motsvarande gymnasieskolans El-program med inriktning elteknik eller automation
Praktisk erfarenhet av arbete inom el/automation
Utbildning i Siemens TIA-portal och Simatic S7
Erfarenhet av praktiskt arbete med felsökning och programmering av PLC-system

Meriterande
Erfarenhet av tillverknings- eller processindustri
Erfarenhet av arbete i IFS Underhållsystem
Erfarenhet av arbete i projekt
Robotkompetens

Arbetstid: Skift/Dagtid
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Tillsvidare


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


För mer information:
Linda Gunnarsson, Underhållsledare , tel. 072-862 70 73
Lars Johansson, Underhållschef, tel. 072-862 71 87


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Sommarjobb inom HR i Umeå

HR-assistent
Läs mer Feb 13
När vi tänker på Volvokoncernens varumärke och det vi står för kan vi inte låta bli att känna en känsla av trygghet. Ta till exempel vårt mål att producera 100 % fossilfria fordon. Vi är över 100,000 medarbetare världen över som delar känslan av stolthet och hopp över Volvokoncernens bidrag i samhället. Industrin är en framtidsbransch som sjuder av innovation och utveckling. Vi i Volvokoncernen är stolta över att vara med och driva Sverige framåt med våra lastbilar. Sverige är vår bas för såväl tillverkning som forskning och utveckling. Därför är möjligheterna många idag, och ännu fler imorgon. Sommarjobbet är kanske det bästa sättet att ta ett första steg till oss!


Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker.


Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Till fabriken i Umeå söker vi nu en student inom HR/personalvetenskap som vill få erfarenhet av praktiskt HR-arbete. Du blir en del av vår avdelning för HR, arbetsmiljö och kompetens där du framför allt kommer att arbeta tillsammans med våra fem HR Business Partners som har hand om alla förekommande HR-frågor såsom rekrytering, förhandling, rehabilitering, kompetensfrågor, med mera. Du kommer även att ha uppgifter som du genomför självständigt.


För att trivas här tror vi att du:
Studerar på personalvetarprogrammet eller motsvarande
Vill få erfarenhet av praktiskt HR-arbete
Intresse för industri och teknik
Är öppen för att prova nya saker och lära dig nytt
Vill arbeta i en föränderlig miljö med högt tempo
Trivs med många kontakter och varierande uppgifter



För att söka sommarjobb hos oss måste du vara student. Det är också viktigt att du anger vad du studerar för tillfället alternativt sökt inför hösten. Vi har vissa urvalskriterier, men det är din unika personlighet och det du kan bidra med som är viktigast för oss!


Vi behöver din ansökan senast 27 februari. Men vi tillsätter sommarjobben löpande, så tveka inte att ansöka redan idag!


För mer information om tjänsten, vänligen kontakta:


Johan Haag, Chef HR och arbetsmiljö, johan.haag@volvo.com, 0765-538040


Vi ser fram emot din ansökan!


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.


https://www.youtube.com/watch?v=SuzC6nFXT7o

Ansök nu

Co-op Maskinteknik

Civilingenjör, konstruktion, maskin
Läs mer Feb 10
Volvo GTO Europe & Brazil Manufacturing, Umeå
Volvo Group Trucks Operations, Umeå is Volvo Groups largest production unit of cabs for Volvo's heavy-duty trucks.
The main market is Europe, but the Umeå plant also supplies other markets in Asia, Africa, North and South America and Australia with cabs and cab parts. The cab plant in Umeå has a capacity of 75,000 cabs and is one of Norrland's largest industries with about 1800 employees. The production facility is one of the world's most modern cab plants with advanced manufacturing technology based on robots and computerized monitoring.
Our ambition with co-op
You will get an opportunity to work together with highly skilled colleagues in a global environment, which provides opportunities for you to develop both on a professional and personal level. You will work in close collaboration with various stakeholders, delivering cutting edge solutions and services in line with the Volvo Group Strategy.


To perform the job successfully, an individual should demonstrate the following competencies:
Analytical - Collects and researches data
Problem Solving - Identifies and resolves problems in a timely manner; Gathers and analyzes information skillfully; Develops alternative solutions; Works well in group problem solving situations
Technical Skills - Assesses own strengths and weaknesses; Pursues training and development opportunities; Strives to continuously build knowledge and skills; Shares expertise with others
Customer Service - Responds to requests for service and assistance; Meets commitments
Teamwork - Exhibits objectivity and openness to others' views; Gives and welcomes feedback; Contributes to building a positive team spirit; Puts success of team above own interests



With Volvo Group Trucks Operations, you will be part of a global and diverse team of highly skilled professionals who work with passion, trust each other and embrace change to stay ahead. We make our customers win!


For more information, contact:
Amanda Lindberg, Office Manager
Amanda.lindberg@volvo.com, +46 728627564


Kindly note that due to GDPR, we will not accept applications via mail. Please use our career site.

Ansök nu

Produktionsledare till Volvo Lastvagnar

Produktionsledare, tillverkningsindustri
Läs mer Jan 30
Vi söker dig som drivs av lagarbete och alltid eftersträvar att utveckla ditt team, vår verksamhet och dig själv. Du som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, du som har en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst, alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig.


Som produktionsledare på Volvo Lastvagnar får du chansen att vara en del av ett fantastiskt företag, med engagerade medarbetare blir du en del av en organisation i världsklass och tillsammans utvecklar vi varandra. I rollen som produktionsledare hos oss arbetsleder och utvecklar du kompetenta medarbetare i produktion. Du ansvarar för processen inom ditt område och genom att coacha dina medarbetare når ni gemensamt uppsatta mål. Vidare är du en viktig pusselbit i en ledningsgrupp.


Personlig profil och kvalifikationer


För att vi ska bli en bra match ser vi att du har viljan att vara en del av den gröna omställningen som pågår inom industrin. Du behöver ha förmågan att vara strategisk i en operativ miljö och du har drivet att genomföra och slutföra det du startar. Vår verksamhet förändras dagligen, därför behöver du vara intresserad av förändring och vilja testa dig fram och vara kreativ. Sist men inte minst vill vi att du har modet att säga vad du tycker, att du drivs av att inspirera människor och gillar att ha kul på jobbet.


Inträdesbiljetten:
Ledarerfarenhet med resultat- och personalansvar
Har förmåga att organisera och prioritera, så att du får tid att leda på riktigt
Kan kommunicera på svenska och engelska med tydlighet med olika typer av människor.
Datorvana och erfarenhet av de vanliga i officepaketet



Meriterande:
Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper inom produktion-, logistik- eller kvalitetsledning.
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning, standardiserat arbetssätt och ständiga förbättringar
Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om ledarskap och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.



Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, vänligen kontakta:
Andreas Bask, Area Manager Paint tel: 072 862 79 73
Emma Ericsson, HRBP tel: 072 862 71 76


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

HR Business Partner

HR-specialist/HR-adviser
Läs mer Jan 27
Volvo i Umeå är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 medarbetare en av Norrlands största industrier. Vi producerar hytter till Volvo Lastvagnar, med allt från plåtpressning till karosseri med svetsning och målning av hytter. Vår fabrik är en av världens modernaste med avancerad teknologi och kompetenta medarbetare.


Vi är inne i en förändringsresa där vår bransch transformeras och vi satsar på ny teknologi, förändrade affärsmodeller, nya produkter, processer och kompetenser. Vi går in i den nya tiden med ett starkt utgångsläge; det senaste året har vi haft möjlighet att anställa mer än 700 nya medarbetare bara i Umeå. Vill du vara med och göra skillnad? Nu öppnas det upp en möjlighet för dig som vill bli vår nästa HR Business Partner.


Som HR Business Partner stöttar du chefer och medarbetare i alla förekommande HR-frågor. Rollen är framtidsorienterad och passar dig som gillar utmaningen som ett högt tempo i en föränderlig miljö erbjuder. Du fungerar som HR-ansvarig för en del av vår organisation med produktion, tillhörande stödfunktioner och chefer, och deltar aktivt i en ledningsgrupp med att utveckla verksamheten. Samtidigt blir du en del av vårt HR-team där vi är flera HR Business Partners och generalister inom arbetsmiljö, säkerhet och kompetens. Vi jobbar hårt som ett team där vi bryr oss om våra medarbetare och fokuserar på vår utveckling.


För att passa in hos oss tror vi att du:
Har ett stort engagemang i att fortsätta arbetet för att vara en fantastisk arbetsplats för våra medarbetare
Drivs av att aktivt bidra till att utveckla och förbättra vår verksamhet
Lätt lär dig nytt och håller dig uppdaterad inom HR-området
Kommunicerar på ett sätt så andra förstår
Fokuserar på helhet och strategi, samtidigt som du är flexibel och hugger i där det behövs
Bygger förtroende och långsiktiga relationer som den affärspartner HR ska vara
Har erfarenhet av brett HR-arbete
Har relevant universitetsutbildning

Erfarenhet från industri eller ledande positioner kan vara ett plus men är inte ett krav. Erfarenhet av arbetsrätt och förhandlingar kan också vara en fördel. Det viktigaste är dock vem du är! Vi vill finna en lagspelare som tillsammans med teamet strävar mot våra gemensamma mål, är proaktiv, prestigelös, ser möjligheter och älskar att ta sig an utmaningar.


Om du söker en ny utmaning i en miljö med högt tempo, gillar utmaningar, förstår hur människor fungerar och är intresserad av att bli en del av en världsledande industri är du varmt välkommen med din ansökan! Vi vill förstås ha den så snart som möjligt, men senast 12:e februari.


För mer information om tjänsten, vänligen kontakta:
Johan Haag, Chef HR och arbetsmiljö, johan.haag@volvo.com, 0765-538040
Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Chef till planering och materialhanteringen

Stadsbyggnadschef
Läs mer Okt 19
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.
Nu söker vi en chef till till planning & material control som ansvarar för fabrikens produktionsplanering, orderkontor, materialstyrning och beredning.


Som person drivs du av lagarbete och alltid eftersträvar att utveckla ditt team, vår verksamhet och dig själv. I denna roll kommer du att driva frågor att nå uppsatta mål och du kommer att vara delaktig i att både ta fram och implementera strategier för de respektive avdelningarna. Du ansvarar för att den interna produktionsplaneringen drivs på ett affärsmässigt sätt och tar hänsyn till alla våra processers behov. Du som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig!


Som chef på Volvo i Umeå får du chansen att vara en del av ett fantastiskt företag. Med engagerade medarbetare blir du en del av en organisation i världsklass och tillsammans utvecklar vi varandra. Du har en god analytisk förmåga och gärna erfarenhet av att driva projekt. I en ledarroll hos oss utvecklar du kompetenta medarbetare inom området genom att coacha dina medarbetare och därigenom når ni gemensamt uppsatta mål. Vidare är du en viktig pusselbit i områdets ledningsgrupp.


Personlig profil och kvalifikationer
För att vi ska bli en bra match ser vi att du har viljan att bidra till en bättre miljö och ökat välstånd i världen. Du behöver ha förmågan att vara strategisk i en operativ miljö och du har drivet att genomföra och slutföra det du startar. Vår verksamhet förändras dagligen, därför behöver du vara intresserad av förändring och vilja testa dig fram och vara kreativ. Sist men inte minst vill vi att du har modet att säga vad du tycker, att du drivs av att inspirera människor och gillar att ha kul på jobbet.
?
Inträdesbiljetten:
Relevant universitetsutbildning eller motsvarande ledarerfarenhet
Har förmåga att organisera och prioritera, så att du får tid att leda på riktigt
Kunskap om?LEAN-filosofin, problemlösning, standardiserat arbetssätt och ständiga förbättringar
Kan kommunicera på svenska och engelska med tydlighet
Kunskaper om flöden och hur de påverkar en produktionsprocess
Bakgrund ifrån produktionsindustri är meriterande



Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om ledarskap och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka tjänsten! Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt dock senast 2022-11-25

För mer information, kontakta:
Eddy Khier, Engineering Director, 072-862 75 01
Fredrik Nilsson, HR Business Partner, 072-862 79 67


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Verktygsmekaniker

Maskinmekaniker/Skogsmaskinmekaniker
Läs mer Nov 4
I rollen som Verktygsmekaniker kommer du främst att arbeta med att säkerställa funktionalitet i pressverktyg som används i våra hydrauliska och mekaniska pressar. Detta sker genom att vi utför förebyggande och avhjälpande underhåll. I uppgiften ingår att analysera ytor och funktioner i verktygen och avgöra eventuella förbättringar avseende tekniska funktoner och medverka i kontinuerligt förbättringsarbete samt ombyggnadsarbeten.
Som person är du kommunikativ, har god samarbetsförmåga och är serviceinriktad med stort kundfokus och engagemang. Du arbetar strukturerat, och är öppen för förändringar. Vidare har du god problemlösningsförmåga.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Utföra akut avhjälpande underhållsåtgärder.
Utföra reparationer, felsökning och förebyggande underhåll på pressverktyg enligt arbetsorder.
Rapportera utfört arbete i underhållssystemet
Utföra installationer och ombyggnationer i pressverktyg.
Analysera ytor och beläggningar.
Arbeta aktivt med att bibehålla och förbättra statusen genom ständiga förbättringar på verksamhet.



Vi söker dig som har
Teoretiska kunskaper minst motsvarande gymnasieskolans industriprogram.
Kompetens inom svetsning och maskinbearbetning.
Ett genuint säkerhetstänkande.
Meriterande är kompetens inom hållfasthetslära.
Automationskompetens är meriterande.
God problemlösningsförmåga, är drivande och kan ta självständiga initiativ
Är Systematiskt och noggrann
Goda datakunskaper (Office 365)
Behärska engelska i tal och skrift.



Arbetstid: 2-Skift
Avtalsområde: Teknikavtalet IF Metall
Anställningsform: Visstid med chans till förlängning


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill lära dig om underhållsteknik och utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


För mer information:
Rebecka Brändström, Vertygschef, tel. 0728627068
Lovisa Lind, HRBP, tel. 0728627595


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Examensarbete Volvo Umeå vårterminen 2023

Organisationsutvecklare
Läs mer Sep 13
Vill du vara med och bidra till en hållbar framtid, med världsledande transportlösningar i en organisation där säkerhet, kvalitet och miljö är i fokus? Om du är driven, nyfiken, brinner för utveckling och precis som vi vill få ett värdefullt utbyte av kunskap, så längtar vi till att träffas!


Hos oss kan ex-jobbet vara starten på en lång resa tillsammans. Med fabriker runt om i hela världen är utvecklingsmöjligheterna på Volvo oändliga! Vi söker talanger som är framtidens projektledare, chefer, specialister och generalister. Bara i Umeå är vi närmare 1800 engagerade medarbetare som tillsammans bidrar till att forma det framtida landskapet för hållbara transporter och infrastrukturlösningar.


Skicka oss din ansökan med förslag på vad din drömuppsats skulle handla om och vad du vill lära dig mer om, senast 2 oktober vill vi höra från dig.


Vi kommer att utforma ex-jobbet tillsammans med dig utifrån verksamhetens behov. Teman som är särskilt intressanta för oss just nu är energiförbrukning, miljö och hållbarhet, säkerhet, kvalitet, dataanalys, digitalisering, organisation och ledarskap, mångfald och ergonomi.


Vid frågor kontakta gärna:
Anna Bjuhr, HRBP, 072-8627163
Edit Nilsson, HRBP, 072-8627176


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Vi söker en medarbetare till Planning & Material control

Materialplanerare
Läs mer Okt 13
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Hos oss inom Volvo Lastvagnar får du chansen att vara en del av ett fantastiskt företag, med engagerade medarbetare blir du en del av en organisation i världsklass och tillsammans utvecklar vi varandra. Nu söker vi en beredare som drivs av lagarbete och alltid eftersträvar att utveckla teamet, vår verksamhet och dig själv. Du som har passion och entusiasm i allt du tar dig för, en tydlig vision om framtiden och som sist men inte minst, alltid sätter kunden i fokus. Är detta du – då kan vi knappt vänta tills vi får träffa dig.


I rollen som beredare inom planning & production control är du spindeln i nätet med varierande uppgifter och ett brett kontaktnät. Du samarbetar tillsammans med resten av avdelningen för att bereda våra hyttmodeller, du deltar i projekt och du kommer ansvara för planering och beredning av vår reservdelsmarknad. Du kommer helt enkelt ha ett varierande jobb av både teoretisk och praktisk karaktär och du är den som kommer möjliggöra att vi får en väl fungerande verksamhet.


Din profil
För att lyckas i rollen som beredare ser vi att du har en utbildningsbakgrund som ingenjör på gymnasial alternativt eftergymnasial nivå. Du har gärna erfarenhet och intresse av att arbeta med produktionsberedning och/eller projekt. Du är insatt i tillverkningsprocesser och har goda erfarenheter av att arbeta i affärssystem.


Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du professionell, ansvarstagande och tydlig. Du har god kommunikationsförmåga och talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska då det krävs i det dagliga arbetet. Du trivs att arbeta både självständigt och i grupp. Ditt arbete präglas av driv och lösningsorientering samtidigt som du är lyhörd inför kollegor och samarbetspartners för att tillsammans lösa uppgiften.


Om du känner att detta tilltalar dig är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


Avtalsområde: Teknikavtalet (Unionen/Akademikerna/Ledarna)
Arbetstider: Dagtid
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse


Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta: Erika Söderlund, 072-8627535


Du är välkommen med ditt CV och personliga brev senast den 28:e Oktober 2022.


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Produktionstekniker

Produktionstekniker, maskin/verkstad
Läs mer Sep 30
Produktionstekniker
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1800 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.


Framtiden ser ljus ut och vi har nyligen genomfört en av de största rekryteringarna vi någonsin gjort. Vi står också inför en spännande tid där vi ställer om mot hållbar produktion där mångfald och Lean är nyckelord. En förutsättning är kreativitet, ny teknik och mod att våga prova nytt.


Vi söker dig som vill vara en del av ett världsledande företag och växa med oss i framtiden. Vi tror att du är intresserad av teknik, känner dig redo att anta en ny utmaning och ständigt vill utvecklas. Hos oss kan du göra skillnad! Det är faktiskt ett krav för att få jobba här.


Vi erbjuder en utmanande och stimulerande roll i en resultatorienterad och tekniskt avancerad miljö där vi tror på inkludering och mångfald. I den här rollen kan du påverka, få möjlighet till att bygga nätverk, skapa kontakter, framtida karriärmöjligheter och påverka framtidens produktion.


Vi söker nu en produktionstekniker till vårt måleri. Tidigare erfarenhet av liknade tjänster är meriterande men inte ett krav. Vi lägger största vikt vid att rätt person och ser den här rekryteringen som ett första av många steg i en framtid hos oss. Har du ambitioner att utvecklas är detta rätt för dig.


I de här rollerna stöttar du den producerande verksamheten inför framtida uppgifter med att:
I ett tidigt skede analysera och planera för kommande produkter och förändringar
Kommunicera behov av industriell anpassning likväl som delaktighet i kravställan mot produkt
Vara en sammanhållande funktion för utredningar
Supportera och medverka i metodstudier och metodbeskrivningar
Genomföra och supportera vid produkt- och processförändringar

Du deltar i projekt, processteam och bidrar därigenom till områdets långsiktiga lönsamhet, utveckling och konkurrensförmåga. I rollen är det naturligt att samarbeta med andra funktioner, delta i och leda projekt.


Låter det intressant? Vi söker dig som:
Vill utvecklas professionellt
Ser möjligheter där andra ser hinder
Är hands-on samtidigt som du arbetar strategiskt. Helhetstänk och resultatorientering krävs i vår miljö.
Är proaktiv, vi rör oss för fort för att vara reaktiva.
Säger vad du tycker, influerar för att skapa positiv förändring.
Initierar ett gott samarbete med dina kollegor under bra och dåliga dagar.

Vi tror också att du har:
Universitetsutbildning minst 180 HP inom relevant område, gärna civilingenjör med inriktning mot produktion och teknik
Förmåga att organisera och prioritera bland komplexa problem
Tekniskt intresse och nyfikenhet
Kunskap om LEAN-filosofin, problemlösning och ständiga förbättringar.
Har en samarbetsvillig personlighet och gillar att spela i ett lag

Förmåga att kommunicera så att folk förstår. Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö, vill utvecklas, lära dig massvis om lastbilstillverkning och har ett nyfiket sätt så är du varmt välkommen att söka. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter.


Vi kommer se över kandidater löpande och behöver din ansökan så snart som möjligt.


För mer information, vänligen kontakta:
Edit Nilsson, HR Business Partner, 072 8627176
Johnny Holmgren, Engineering Manager Paint, 072 8627996


Kindly note that due to GDPR, we will not accept applications via mail. Please use our career site.

Ansök nu

Produktionsledare till Detaljen, Volvo Lastvagnar Umeå

Produktionsledare, tillverkningsindustri
Läs mer Sep 20
Hos oss får du vara med och göra skillnad! Vi har huvuduppdraget att tillverka lastvagnshytter för Europaproduktionen och du kommer få möjligheten att vara en betydande del i en av Volvos största fabriker. Vi är en organisation med framtiden framför oss och du kommer komma in i vår pågående transformation till en hållbar produktionsenhet. Vi söker därför dig som är nyfiken på människor och som har förmågan utveckla ditt team, din process och dig själv!


I rollen som produktionsledare hos oss leder och utvecklar du medarbetarna i produktionen. Du ansvarar för processen inom ditt område och genom att coacha dina medarbetare når ni gemensamt uppsatta mål. Vidare är du även en viktig pusselbit i en ledningsgrupp där du drivs av lagarbete och tillit till gruppens gemensamma förmåga. Vi arbetar med att skapa starka och inkluderande team som genom ständiga förbättringar når resultat. Uppdraget för dig som produktionsledare är att entusiastiskt stötta ditt team i deras förändringsresa.


Personlig profil och kvalifikationer


Vår verksamhet förändras dagligen, därför behöver du vara intresserad av att ständigt utmana och slutföra beslutade aktiviteter med hjälp av befintliga metoder och processer. Att balansera dagliga frågor med förbättringstakt är därför en viktig förmåga att besitta. Sist men inte minst, vill vi att du har modet att säga vad du tycker, du drivs av att inspirera människor och har tålamodet i användandet av metoderna. Vi tror att du gillar teknik, men framförallt tekniken i att utveckla människor. Är detta du – då ser vi fram mot att träffa dej!


Kvalifikationer
Relevant utbildning på högskolenivå eller motsvarande kunskaper inom produktion-, logistik- eller kvalitetsledning
Har förmåga att organisera och prioritera, så du får tid att leda på riktigt
Kunskap om LEAN, problemlösning, standardiserat arbetssätt och ständiga förbättringar
God kommunikationsförmåga, både på svenska och engelska
Datorvana och erfarenhet av officepaket
Ledarerfarenhet
Bakgrund från produktionsindustri är meriterande

Arbetstid: Dagtid


Avtalsområde: Teknikavtalet


Tillträde: Enligt överenskommelse


Om du är intresserad av en utmaning i en högintensiv miljö och vill utvecklas som person, så är du varmt välkommen att söka tjänsten. Vi ser gärna sökande med olika bakgrund och erfarenheter, och eftersträvar 50% kvinnor.


För mer information, tveka inte att kontakta
Andersson, Nicklas +46 908627466


Vi ber Er respektera att vi inte tar emot ansökningar via mail pga GDPR. Vänligen använd vår karriärsida.

Ansök nu

Solution Engineer / IT Business Analyst

IT-arkitekt/Lösningsarkitekt
Läs mer Aug 25
Volvo Group Digital & IT
DDA Manufacturing, Supply Chain & Purchasing


Join us on our transformation journey to the digital future


At Group Digital & IT, we have a clear ambition to enable value creation at scale for the Volvo Group. With a new product centric operating model and digital technologies, we will produce digital offerings that are profitable, scalable, and differentiated. With Group Digital & IT, you will be part of a global and diverse team of highly skilled professionals, who learn continuously and embrace change to stay ahead. We have a very important role to play in reaching the Volvo Group ambitions for 2030. Do you want to be part of our transformation journey towards becoming the digital capability of the Group? The time is now.


This is us, your new team


By joining Volvo Group Digital & IT in Umeå, you will be a part of a fail-friendly environment focused on learning and sharing experiences. We aim to support the IT solutions that run the Volvo Group Trucks Operations production plant in Umeå.


If you enjoy quick feedback, following a requirement from idea to production and problem solving, this could be the perfect place for you.


We are looking for you who work in a similar role today or have experience from as IT business analyst.


Responsibilities


You will work close with your IT team and stakeholders to create value for the end users and production line. The IT systems that we deliver range from web-based solutions for planning to communication to paint-robots and data analysis.
Main point of contact for business requirement & needs
Translate business needs to IT requirements.
Involve in backlog preparation by confirming objective and requirements within agile team.
Propose and prioritize improvements for the solutions (new functionality, version upgrade, configuration, etc.)
Lead change activities to ensure successful deployment and rollout of new IT solutions
Work proactively with continuous improvements

Who are you:
As a person you are innovative, self-driven and have a strong technical interest in combination with a customer-oriented attitude. You enjoy teamwork, contributes to a positive team spirit and you like taking responsibility for the results. You love problem solving and you are curious on learning new things and to share what you know and learn with others.


Profile/Experience
Engineering degree within IT or similar within relevant areas
Work experience from requirement breakdown and IT product development.
Ability to communicate clearly in English, both spoken and written.
Good communication skills and team player characteristics.
Flexibility in your way of working.
Analytic mindset and a good understanding of “the bigger picture”.
A couple of years of experience with IT.

We are in a digital transformation journey where we are modernizing our own developed IT solutions and making data more accessible, any working experience with the following technologies/frameworks/etc. will be seen a great bonus.
DevOps
AI/ML
Data analytics
PowerApps
UI/UX
Test automation

We can offer


You will get an opportunity to work together with highly skilled colleagues in an exciting, global environment which provides opportunities to develop both professionally and personally. You will work in close collaboration with various stakeholders inside as well as outside of Group IT and in line with the Volvo Group Strategy.
We encourage the will and courage to try and test new ideas, failure is not something we are afraid of, it’s something we learn from and grow.


Are you curious and have some questions? Please reach out to us!


Contacts:


Christopher Andersson, Delivery Manager, christopher.andersson@volvo.com
Mikael Aldén, Human Resources, Group Digital & IT, mikael.alden@volvo.com
Mats Lindberg, Unionen, mats.lindberg.2@volvo.com


The location for the position is Umeå (SE)
Kindly note that due to GDPR, we will not accept applications via mail. Please use our career site.

Ansök nu