Umeå Pastorat jobb i Umeå

Hitta lediga jobb hos Umeå Pastorat i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Umeå.

Präst

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Nov 23
Beskrivning
Tegs församling är stor till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix.

Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande.

Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats. Kanske kan även du som präst hitta din plats i vår församling?

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Tegs församling tillsammans med bl.a. diakoner, pedagoger och musiker. Som präst kommer du, tillsammans med andra präster, ansvara för kyrkliga handlingar, leda gudstjänster och utveckla gudstjänstlivet i församlingen. I arbetet finns olika inriktningar, men vi vill särskilt betona vikten av att vara en del i konfirmandarbetet.

Kvalifikationer
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, har förmåga till nytänkande och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra. Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.Villkor
Tjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde enligt överenskommelse.

Ansök nu

Kantor

Kantor
Läs mer Nov 10
Nu söker vi dig som vill arbeta med musik och med musikens läkande och stärkande egenskaper till en kombinerad tjänst som kantor i Umeå Maria församling och i sjukhuskyrkan i Umeå.

Arbetsuppgifter Mariakyrkan
Umeå Maria församling är en varm och levande församling där församlingsråd, arbetslag och ideella medarbetare arbetar för att vara kyrka på Marie-områdena. Det finns också en strävan och prioritering i vår verksamhet mot ofrivillig ensamhet och ohälsa.

Musiken är en bärande del av gudstjänstlivet och din uppgift är att ansvara för och utveckla det musikaliska uttrycket. Församlingen har varje vecka flera gudstjänster med olika inriktningar, både liturgiskt och musikaliskt. Söndagens gudstjänst firas nästan uteslutande som högmässa. Mariakyrkan har en helmekanisk orgel med två manualer, 17 stämmor, invigd 2015. Dessutom finns här två flyglar samt flera digitala pianon, både portabla och stationära. I församlingen arbetar även en organist.

Förutom gudstjänster så innebär tjänsten att leda ”Sång till hälsa” som är en friskvårdskör, sångstunder på äldreboende samt olika inslag i församlingens verksamhet. Du kommer, som pastoratets alla musiker, tjänstgöra vid kyrkliga handlingar i hela Umeå.

Arbetsuppgifter sjukhuskyrkan
Sjukhuskyrkan är en del av den gemensamma diakonala verksamheten i Svenska kyrkan i Umeå, med arbetet förlagt till Norrlands Universitetssjukhus. Där ser vi musiken som en del i sjukhuskyrkans själavård för patienter, anhöriga och personal på sjukhuset. I tjänsten ingår att finnas med vid avdelningsbesök, att leda sjukhuskyrkans sånggrupp och att spela vid gudstjänster och morgonböner i sjukhusets andaktsrum. Arbetet sker företrädesvis på vardagar samt vid söndagens gudstjänst. I sjukhuskyrkan finns ett digitalt piano.

Kvalifikationer
Du är utbildad kantor med god förmåga att både samarbeta med andra och driva eget utvecklingsarbete. Du är intresserad av och engagerad i de verksamheter som bedrivs och hittar ditt sätt att bidra till dessa. Du ser musiken som en del i ett diakonalt arbete som ett stärkande och läkande verktyg och har en stor musikalisk bredd. Du behärskar både orgel och piano samt kan kompa på gitarr. Du bör vara van och orädd att möta människor i olika åldrar och livssituationer. Erfarenhet av församlingsverksamhet och att vara en del av ett kyrkligt arbetslag är meriterande.

Villkor
Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast den 12 december.

Ansök nu

Vik organist

Organist
Läs mer Nov 9
Beskrivning
Umeå stads kyrka, Umeå stadsförsamling

På grund av föräldraledighet söker vi nu en vikarierande musiker till Umeå stads kyrka.

En tjänst med fokus på gudstjänster och kyrkliga handlingar. Låter det intressant? Läs vidare!

Om församlingen och arbetet

Umeå stads kyrka ligger i centrala Umeå och präglas av ett rikt gudstjänst- och musikliv. Gudstjänsterna är välbesökta och det finns en sjungande församling. Tjänsten har en tyngdpunkt på gudstjänster och kyrkliga handlingar. Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Ersbodakyrkan, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som befinner sig i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

I kyrkan finns två orglar från Grönlunds orgelbyggeri. En på 3 manualer och 36 stämmor från tidigt 60-tal och en på 2 manualer och 18 stämmor i svensk romantisk stil invigd 2011. En mindre flygel från Steinway och en 2-manualig cembalo från Tornedalens cembalobyggeri. I församlingsgården Öst på stan bedrivs en stor del av verksamheten och är arbetsplats för arbetslaget som arbetar i tre olika team. Du kommer tillsammans med präst, organist, musikpedagog och vaktmästare ingå i teamet ”Kyrkorum och kultur” med ett särskilt uppdrag att utveckla just kyrkorummet och att möjliggöra olika insatser inom kulturens område.

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå stads kyrka/Församlingsgården. I uppdraget ingår att:  

- Spela vid gudstjänster, främst i Umeå stads kyrka, såväl söndagar och under veckan
- Spela vid kyrkliga handlingar, ofta i begravningskapellen men också i pastoratets olika kyrkor
- Konsertverksamhet. Hålla egna orgelkonserter samt planera och genomföra konserter med övriga musiker
- Vara repetitionspianist för Oratoriekören
- Orgelundervisning
- Leda en ”sång-till-hälsa-kör” för daglediga
- Instrumentvård

Kvalifikationer
Vi söker dig med kyrkomusikexamen på B-nivå eller C-nivå eller utbildning som bedöms som likvärdig. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 % med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR samt kommunikationsenhet.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Kantor

Kantor
Läs mer Nov 10
Kantor till Tavelsjö församling
Längtar du till en liten församling med stor bredd? Välkommen till Tavelsjö, en levande bygd där kyrkan är mitt i byn.

Kanske har du hört talas om den populära isbanan, den vackra naturen eller det goda samarbetet mellan föreningar och företag. Här är det gott att leva – och jobba! Dessutom är det bara tre mil till Umeå.

Nu söker vi en kantor som trivs att jobba med människor i olika åldrar. En vanlig dag på jobbet kanske du förbereder söndagens gudstjänst, leder en nystartad barnkör, eller sjunger på äldreboendet som ligger bredvid församlingsgården. En annan dag spelar du på begravningar i stan eller möter barn och vuxna på vår väl besökta Öppna förskola.

Du får vara en viktig del av kyrkan mitt i byn. Dina närmaste arbetskamrater är en präst, en diakon, två pedagoger och en vaktmästare. Dessutom är flera Tavelsjöbor ideellt engagerade. Alla har egna ansvarsområden, men det är självklart att hjälpas åt.

Du ansvarar för att utveckla musiken som en bärande del av gudstjänstlivet. Kyrkokören, som nyss firade 100 år, fortsätter att öva i väntan på dig.

Våra barngrupper bubblar av liv och en sång-glad pedagog längtar efter att starta barnkör tillsammans med dig.

Tavelsjö kyrka inbjuder ofta till uppskattade konserter med egna och gästande sångare och musiker, så vi ser framemot att du fortsätter att utveckla och bredda utbudet.

Du hör, vi har stora förväntningar! Men vi tror att du kommer att trivas. Du har dessutom goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård på arbetstid.

Om dig
- Du är utbildad kantor
- Du är flexibel lagspelare som trivs att arbeta med både anställda och ideella
- Du tycker om att leda kör för både vuxna och barn
- Du delar http://www.svenskakyrkan.se/svenskakyrkansvardegrundoch är medlem i Svenska kyrkan.
- Du har B-körkort

Villkor
Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Fakta om församlingen
Tavelsjö församling har cirka 2 400 invånare utspridda i flera byar kring huvudorten Tavelsjö. 70 procent är medlemmar i Svenska kyrkan. I församlingen ingår Tavelsjö kyrka, församlingsgården, Svedjans kapell och kyrkans lägergård. Dessutom finns här två kyrkogårdar och ett gravkapell.

Församlingen är en av sex församlingar i Svenska kyrkan i Umeå (Umeå pastorat).

Ansök nu

Kantor Umeå stadsförsamling

Kantor
Läs mer Nov 10
Beskrivning
Västerslättskyrkan, Umeå stadsförsamling

Vill du utveckla församlingslivet i Västerslättskyrkan Väst på stan i Umeå? Läs vidare!

Västerslättskyrkan ligger i en del av Umeå som kommer att expandera de närmaste åren.

Teamet i Västerslättskyrkan består av 5 medarbetare som arbetar utifrån fokusorden ”Kropp, Själ och Ande”.  Du kommer tillsammans med präst, diakon, pedagog och husmor utveckla församlingslivet i Västerslättskyrkan. Att ta gemensamt ansvar för helheten är av vikt.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som befinner sig i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av teamet i Västerslättskyrkan och tillsammans med präst, diakon, pedagog och husmor och ideella arbeta tillsammans med att vara kyrka Väst på stan. Arbetsuppgifter utförs också i andra kyrkor i Umeå stadsförsamling och Umeå pastorat. I uppdraget ingår att:  

-Spela vid gudstjänster och kyrkliga handlingar

-Leda barnkör, alla-kan-sjunga-kör, samt kyrkokör

-Sköta viss instrumentvård

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kantorsexamen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50-100 % med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Familjerådgivare

Familjerådgivare/Familjeterapeut
Läs mer Okt 27
Beskrivning
Vill du bli en del av vår diakonala verksamhet och göra skillnad för människor i deras nära relationer? En av våra två familjerådgivare går vidare till annan tjänst och därför söker Svenska kyrkan i Umeå nu en familjerådgivare.

Verksamheten har sitt huvudsakliga fokus på relationsbehandling vid samlevnadsproblem med par, familjer och enskilda. I samtalen kan också tros- och existentiella frågor komma upp. I uppgiften ingår  viss utåtriktad verksamhet och administration.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en grundutbildning som socionom, psykolog, präst eller annan likvärdig akademisk examen med vidareutbildning, minst 45 högskolepoäng (om det inte ingår i grundutbildningen). Vidareutbildningen kan vara utbildning i psykosocialt behandlingsarbete, grundläggande psykoterapiutbildning, parterapiutbildning, familjeterapeututbildning eller annan jämförbar utbildning. Du ska ha arbetslivserfarenhet inom ett relevant yrkesområde.

Arbetet sker i stor utsträckning självständigt så du behöver vara bekväm med att möta och hantera svåra saker på egen hand. Du behöver vara öppen för kollegial handledning och ha god förmåga att samarbeta.  

Utöver detta ser vi att du har en viss datorvana eftersom det är en del av arbetet.

Erfarenhet av parsamtal/ terapi, eller annan erfarenhet av att bedriva terapi inriktad på relationer är meriterande. Så även om du är auktoriserad familjerådgivare. Vidare ser vi det som meriterande om du har arbetserfarenhet av att hantera konflikter, prata om sexualitet samt tros- och existentiella frågor.

Villkor
Tjänsten är på 100 % och din arbetsplats kommer att vara i anslutning till Diakonicentralen på Församlingsgården i centrala Umeå.

Om oss

Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar med en omfattande verksamhet i 12 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. www.svenskakyrkan.se/umea

Ansök nu

Präst Umeå Maria församling

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Nov 10
Är du nyfiken på att arbeta i en mindre församling med många olika uttryck för kristen tro? Läs vidare!

Umeå Maria församling är en varm och levande församling där församlingsråd, arbetslag och ideella medarbetare arbetar för att vara kyrka på Marie-områdena.

Det finns också en strävan och prioritering i vår verksamhet mot ofrivillig ensamhet och ohälsa.

Om jobbet

I Mariakyrkan finns ett rikt gudstjänstliv med olika liturgiska uttryck där mötet med människor har en central plats. Du är som präst en viktig del i den fortsatta utvecklingen av församlingen och du kommer också vara en del av konfirmationsarbetet där vi samverkar i Umeå pastorat. Eftersom kriminalvården kommer att utöka sin verksamhet är det troligt att pastoratet behöver fler personer med en del av sin tjänst avsatt för detta. Kanske kan det vara något som intresserar dig?

Om dig
Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans tro och värdegrund. Erfarenheter från församlingsverksamhet och mötet med människor i olika åldrar är meriterande. Även kompetens och utövande av själavårdande samtal är meriterande, liksom kunskap om den fromhet som är präglad av Taizé. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Du är duktig på att samarbeta, har förmåga till nytänkande och ser även värdet i de traditioner och uttryck som är väl förankrade i församlingen.

Villkor
Tjänsten är heltid och tillsvidare. Tillträde 16 januari 2023 eller enligt överenskommelse.  Bifoga personligt brev, CV och prästbrev till din ansökan. Vi ser fram emot din ansökan senast den 30 november.

Ansök nu

Präst Umeå stadsförsamling

Komminister
Läs mer Okt 31
I centrala Umeå står Umeå stads kyrka mitt i livet och bruset.

Där möter vi människor i livets alla skeenden med Jesus som förebild och församlingen som vårt nav. Vill du tillsammans med oss vara med att utveckla, utmanas och växa tillsammans i alla dessa möten?

Beskrivning
Umeå stads kyrka har ett rikt gudstjänst- och konsertliv. I kyrkan ryms både gemenskap och kultur. Samtidigt är kyrkan också en plats för enskildhet. Många människor kommer till kyrkan för att sitta ned en stund. I centrala Umeå blir utsattheten också märkbar. Där har också vi som kyrka en stor uppgift.  Arbetslaget i Umeå stads kyrka, med församlingsgården Öst på stan, består av 17 medarbetare som arbetar i tre team med olika fokusområden – ”Samtal och ungdom”, ”Mötesplatser och diakoni” samt ”Kyrkorum och kultur”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområde samtidigt som samverkan sker mellan såväl teamen, mellan medarbetare i hela stadsförsamlingen

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ca. 40 anställda.

Arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i teamet ”Mötesplatser och diakoni” med uppdraget att tillsammans med både anställda och ideella medarbetare söka vägar att vara kyrka i centrala Umeå.

Vi söker dig som har ett hjärta för att evangeliet skall nå alla, oavsett om det gäller den som sitter på bänken inne i kyrkan eller på parkbänken utanför eller på ett äldreboende. Du vill därför arbeta utåtriktat och relationsskapande för att hitta vägar att nå dit. Du kommer också regelbundet vara en del av vårt gudstjänstliv i Umeå stads kyrka, samt arbeta med konfirmander och kyrkliga handlingar i hela pastoratet.

Kvalifikationer
Du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och delar Svenska kyrkans värdegrund. Krav, meriterande om du har erfarenhet av att möta människor i olika skeden av livet. Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde januari -23 eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Lokalvårdare

Städare/Lokalvårdare
Läs mer Okt 21
Lokalvårdare 20%
Tegs församling

Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför.

Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa oss att driva vår församling och våra verksamheter framåt. Du behövs här!

En av våra vaktmästare är tjänstledig på deltid och nu vill vi fylla dom procenten med en lokalvårdare.

Du kommer arbeta med lokalvården i Tegs kyrka och se till att lokalerna är rena och fräscha.
Du har erfarenhet av att arbeta med lokalvård sedan tidigare. Utbildning inom städ är meriterande. 

Tjänsten är tidsbegränsad anställning på 20 % med start 1 januari eller enligt överenskommelse till och med 31/5 – 23. Tjänsten är förlagd till två halvdagar/ vecka.

Ansök nu

Församlingspedagog till Tegs församling

Församlingspedagog
Läs mer Sep 30
Beskrivning
Nu går en av våra fantastiska pedagoger i pension och vi söker en ny person som kan komplettera vårt arbetslag!

Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför.

Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande. Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats. Kanske kan även du som församlingspedagog hitta din plats i vår församling?

 
Arbetsuppgifter
Arbetet som församlingspedagog i Tegs församling innebär att arbeta med barn i olika åldrar, från de allra minsta till konfirmander och unga vuxna. Detta gör vi tillsammans i utvecklande team där samarbete är viktigt och nya idéer värdesätts.

 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har församlingspedagogexamen eller högskoleexamen inom pedagogik med erfarenhet av arbete inom Svenska kyrkan.

Du har erfarenhet av att arbeta med barn och känner dig trygg att förmedla kristen tro till människor i alla åldrar.
För att lyckas i rollen behöver du vara pedagogisk, lyhörd och skicklig i samarbetet mellan barn, föräldrar och arbetskamrater. Du behöver också ha en god administrativ förmåga och god kompetens gällande digitala lösningar. Du behöver också ha intresse för och kunskaper om att driva större satsningar med många deltagare i olika åldrar.
Vi värdesätter förmåga att bidra med nya idéer i långsiktiga perspektiv för att utforma visioner och mål, samt driv, uthållighet och engagemang för att uppnå dessa. 

Det är meriterande om du har musikalisk kompetens och spelar något instrument.

Vi utgår ifrån att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan då detta är ett krav för tjänsten.

 
Villkor
Arbetet är en tills vidare anställning på 100 %. Tillträde 1/1 – 2023 eller enligt överenskommelse. Arbete på kvällar och helger förekommer.

Ansök nu

Vik organist

Organist
Läs mer Sep 22
Beskrivning
Umeå stads kyrka, Umeå stadsförsamling

På grund av föräldraledighet söker vi nu en vikarierande musiker till Umeå stads kyrka.

En tjänst med fokus på gudstjänster och kyrkliga handlingar. Låter det intressant? Läs vidare!

Om församlingen och arbetet

Umeå stads kyrka ligger i centrala Umeå och präglas av ett rikt gudstjänst- och musikliv. Gudstjänsterna är välbesökta och det finns en sjungande församling. Tjänsten har en tyngdpunkt på gudstjänster och kyrkliga handlingar. Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Ersbodakyrkan, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som befinner sig i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

I kyrkan finns två orglar från Grönlunds orgelbyggeri. En på 3 manualer och 36 stämmor från tidigt 60-tal och en på 2 manualer och 18 stämmor i svensk romantisk stil invigd 2011. En mindre flygel från Steinway och en 2-manualig cembalo från Tornedalens cembalobyggeri. I församlingsgården Öst på stan bedrivs en stor del av verksamheten och är arbetsplats för arbetslaget som arbetar i tre olika team. Du kommer tillsammans med präst, organist, musikpedagog och vaktmästare ingå i teamet ”Kyrkorum och kultur” med ett särskilt uppdrag att utveckla just kyrkorummet och att möjliggöra olika insatser inom kulturens område.

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå stads kyrka/Församlingsgården. I uppdraget ingår att:  

- Spela vid gudstjänster, främst i Umeå stads kyrka, såväl söndagar och under veckan
- Spela vid kyrkliga handlingar, ofta i begravningskapellen men också i pastoratets olika kyrkor
- Konsertverksamhet. Hålla egna orgelkonserter samt planera och genomföra konserter med övriga musiker
- Vara repetitionspianist för Oratoriekören
- Orgelundervisning
- Leda en ”sång-till-hälsa-kör” för daglediga
- Instrumentvård

Kvalifikationer
Vi söker dig med kyrkomusikexamen på B-nivå eller C-nivå eller utbildning som bedöms som likvärdig. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 % med tillträde snarast. 

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR samt kommunikationsenhet.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Präst till Tegs församling

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Sep 28
Beskrivning
En av våra fantastiska präster går vidare till nya möjligheter och vi söker därför en efterträdare.

Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande.

Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats. Kanske kan även du som komminister hitta din plats i vår församling?

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Tegs församling tillsammans med bl.a. diakoner, pedagoger och musiker. Som präst kommer du, tillsammans med andra präster, ansvara för kyrkliga handlingar, leda gudstjänster och utveckla gudstjänstlivet i församlingen. I arbetet finns olika inriktningar, men vi vill särskilt betona vikten av att vara en del i konfirmandarbetet.

 

Kvalifikationer
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, har förmåga till nytänkande och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra.
Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.Villkor
Tjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Sep 26
Beskrivning
Svenska kyrkan i Umeå ansvarar för begravningar för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning och religiös tillhörighet.

Verksamheten bedrivs på fem kyrkogårdar.

Begravningsverksamheten har 24 helårsanställda och under sommarperioden ca: 70 säsongsanställda. Vi är miljöcertifierade och arbetar för en hållbar verksamhet och framtid. Kyrkogårdarnas framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om kyrkogårdsförvaltningen: www.svenskakyrkan.se/umea/kyrkogard

Arbetet är självständigt och mestadels i utomhusmiljö. Du blir en del av ett arbetslag som i dagsläget består av nio helårsanställda fördelat på kyrkogårdarna Backen, Röbäck och Tavelsjö, vilket innebär att du kan komma att jobba på alla kyrkogårdarna i arbetsområdet.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som kyrkogårdsarbetare ingår en mängd olika arbetsuppgifter, exempelvis:

- Grönyteskötsel och markarbeten
- Gravgrävning
- Snöröjning och halkbekämpning
- Tjänstgöring som vaktmästare vid begravningsakter
- Tillsyn och service, samt mindre reparationer av maskiner
- Arbetsledning av säsongsanställda i det dagliga arbetet

Kvalifikationer
Vi söker dig som har B-körkort och god datorvana.

Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av grönyteskötsel samt vana av kyrkogårdsarbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är ansvarstagande, strukturerad och har förmåga att organisera ditt arbete i samarbete med dina arbetskamrater. Noggrannhet och förmåga att hålla god ordning är viktigt i denna tjänst. Du behöver behärska svenska språket i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har en vana av att kommunicera med andra eftersom du som kyrkogårdsarbetare kommer möta många sörjande anhöriga samt övriga kyrkogårdsbesökare.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 %, tillträde enligt överenskommelse.

Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.

Ansök nu

Vik organist

Organist
Läs mer Sep 13
Beskrivning
Umeå stads kyrka, Umeå stadsförsamling

På grund av föräldraledighet söker vi nu en vikarierande musiker till Umeå stads kyrka.

En tjänst med fokus på gudstjänster och kyrkliga handlingar. Låter det intressant? Läs vidare!

Umeå stads kyrka ligger i centrala Umeå och präglas av ett rikt gudstjänst- och musikliv samt ett diakonalt fokus. I församlingsgården Öst på stan bedrivs en stor del av verksamheten är arbetsplats på arbetslaget som arbetar i tre olika team. Du kommer tillsammans med präst, organist, musikpedagog och vaktmästare ingå i teamet ”Kyrkorum och kultur” med ett särskilt uppdrag att utveckla just kyrkorummet och att möjliggöra olika insatser inom kulturens område. Tillsammans med medarbetare, ideella och anställda i övriga team, bedrivs gudstjänst- och församlingslivet . Att vara en del av det gemensamma ansvaret för helheten är av vikt.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Ersbodakyrkan, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som befinner sig i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå stads kyrka/Församlingsgården. Arbetsuppgifter utförs också i andra kyrkor i Umeå stadsförsamling och Umeå pastorat. I uppdraget ingår att:  

Spela vid gudstjänster och kyrkliga handlingar

- Spela till körer
- Konsertverksamhet
- Orgelelever
- Sköta viss instrumentvård

 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har organistexamen.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg.

 

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 % med tillträde snarast. 

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Diakon Ålidhem

Diakon
Läs mer Aug 29
Beskrivning
Vill du möjliggöra för människor att finna delaktighet och gemenskap?
Vill du vara med i arbetet att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Vill du möta människor som lever i utsatthet genom arbete inom pastoratets ekonomiska rådgivning? Vill du vara en del av vårt arbete inom kriminalvården?Ålidhems församling är en av sex församlingar i Umeå pastorat.

Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus, som båda ligger i närheten av Ålidhemskyrkan. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar, ett 40-tal anställda och omfattar bl.a. Ålidhemskyrkan, Carlskyrkan (samarbetskyrka) Kyrkhörnan, Kyrkstugan och kyrkan på Campus. Arbetslaget präglas av mycket värme och kreativitet. Vi går mot att arbeta mer syftesdrivet och tillitsbaserat.
Vi vill ha ett fokus på att främja trygghet, skapa mötesplatser, motverka ensamhet och utsatthet. Vi lägger stor vikt vid att bli möjliggörare i stället för utförare. Det handlar inte om att vi skall vara ett varumärke utan om att vi ska bygga förtroende.

 

Arbetsuppgifter
I uppdraget ingår  
att bygga relation och skapa förtroendefulla samarbeten/möten med närhet till vår kaféverksamhet och vår gudstjänstfirande gemenskap.
att vara en del av diakonikollegiet i Ålidhems församling och Umeå pastorat.
att jobba tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget i församlingen och på plats i Ålidhemskyrkan. 
att finnas med i pastoratets arbete med ekonomisk rådgivning.
att vara en del i vårt arbete inom kriminalvårdenKvalifikationer
Vi söker dig som är vigd diakon enligt Svenska kyrkans ordning, eller inom kort är på väg att vigas, och ser dig själv som möjliggörare snarare än hjälpare. Du trivs när du får söka nya vägar och utveckla verksamhet tillsammans med andra. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg. Du har gedigen erfarenhet av samtal, är prestigelös och vill skapa förutsättningar för andra människor att komma till sin rätt och har erfarenhet av att möta människor i utsatta livssituationer. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 230101 eller enligt överenskommelse. Viss kväll och helgtjänstgöring ingår i tjänsten.

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet. Där finns också en gemensam Diakonicentral.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Församlingsherde

Kyrkoherde
Läs mer Aug 26
Beskrivning
Vi söker nu en församlingsherde till Västerbottens största församling - Umeå stadsförsamling.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Stadsförsamlingen är med sina 34 000 invånare Västerbottens största och har ungefär 40 anställda medarbetare och ett stort antal ideella medarbetare. Församlingen rymmer en mångfald av traditioner och uttryck och som kyrka har vi förmånen att möta många människor vid våra olika mötesplatser. 

Svenska kyrkan i Umeå är just nu i ett spännande skede där vi går mot ett tillitsbaserat och syftesdrivet ledarskap och arbetssätt. 

Arbetsuppgifter
Som församlingsherde har du många kontaktytor och samspelar nära med både församlingsråd, medarbetare, ledningsgrupp och kyrkoherde. I församlingen finns idag fyra arbetsledare som tillsammans med församlingsherden utgör ledningen för församlingen. Du blir också del i pastoratets ledningsgrupp med ett kollegialt utbyte och goda möjligheter till samverkan i uppdraget att vara kyrka i Umeå med omnejd. Du kommer självklart också leda gudstjänster och utföra kyrkliga handlingar. Uppdraget rymmer stora möjligheter att vara med och påverka utvecklingen i församlingen och en frihet i arbetets utformning. 

Kvalifikationer
Du som söker är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har flera års erfarenhet av arbetsledning. Det är meriterande om du har kunskap och erfarenhet av arbete med tillitsbaserat ledarskap och att leda genom andra, men ställs inte som krav för tjänsten. Du har ett coachande förhållningssätt och skicklig på att möta människor i olika situationer. Villkor och ansökan
Tjänsten är heltid och tillsvidare. Tillträde den 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse. I ansökan bifogar du personligt brev, CV och prästbrev. Sista ansökningsdag är den 22 september. 

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Präst till Tegs församling

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Jun 17
Beskrivning
En av våra fantastiska präster går vidare till nya möjligheter och vi söker därför en efterträdare.

Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande.

Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats. Kanske kan även du som komminister hitta din plats i vår församling?

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Tegs församling tillsammans med bl.a. diakoner, pedagoger och musiker. Som präst kommer du, tillsammans med andra präster, ansvara för kyrkliga handlingar, leda gudstjänster och utveckla gudstjänstlivet i församlingen. I arbetet finns olika inriktningar, men vi vill särskilt betona vikten av att vara en del i konfirmandarbetet.

 

Kvalifikationer
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, har förmåga till nytänkande och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra.
Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.Villkor
Tjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Präst med arbetsledning

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Jun 17
Beskrivning
Vi gör om vår organisation och söker därför efter ytterligare en präst som kommer att axla en del av församlingens arbetsledning.

Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande. Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats.

 

Arbetsuppgifter
I nära samarbete med församlingsledaren ansvarar ni för församlingens målinriktade arbete. Du ansvarar dessutom för det teologiska perspektivet i församlingens ledningsgrupp.
Du har direkt arbetsledning för vissa medarbetare där du har en delegation i personalärenden där ditt huvudfokus ligger på att möjliggöra för medarbetarnas utveckling i sina uppdrag och möjliggöra för samverkan tillsammans. Som präst kommer du ansvara för kyrkliga handlingar, leda gudstjänster och utveckla gudstjänstlivet i församlingen. I arbetet ingår att möta människor i samband med dop, vigsel och begravning och i nära samarbete med medarbetarna vara med och utveckla gudstjänsts- och församlingslivet.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har intresse för, eller erfarenhet av arbetsledning. Vi söker dig som har goda erfarenheter av att främja och utveckla ett ökat ideellt ansvarstagande. Du som söker är strukturerad och har en god självkännedom. Du är duktig på att bygga och bibehålla goda relationer och samspela med andra både inom och utom organisationen. Du har en förmåga att inspirera till utveckling av församlings- och gudstjänstliv. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i din roll som arbetsledande komminister.

 

Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

 

Villkor
Tjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde 1 januari 2023 eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Församlingspedagog till Tegs församling

Församlingspedagog
Läs mer Jun 20
Beskrivning
Nu går en av våra fantastiska pedagoger i pension och vi söker en ny person som kan komplettera vårt arbetslag!

Tegs församling är stort till ytan och rymmer både stad och landsbygd i en härlig mix! Tegskyrkan ligger på södra sidan om älven, nära centrala stan och kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför.

Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Församlingen har även en distriktskyrka i Röbäck, där närhet och det lilla sammanhanget är talande. Vår församling arbetar med öppenhet, gemenskap och värme - i vår församling ska alla kunna hitta sin plats. Kanske kan även du som församlingspedagog hitta din plats i vår församling?

 
Arbetsuppgifter
Arbetet som församlingspedagog i Tegs församling innebär att arbeta med barn i olika åldrar, från de allra minsta till konfirmander och unga vuxna. Detta gör vi tillsammans i utvecklande team där samarbete är viktigt och nya idéer värdesätts.

 
Kvalifikationer
Vi söker dig som har församlingspedagogexamen eller högskoleexamen inom pedagogik med erfarenhet av arbete inom Svenska kyrkan.

Du har erfarenhet av att arbeta med barn och känner dig trygg att förmedla kristen tro till människor i alla åldrar.
För att lyckas i rollen behöver du vara pedagogisk, lyhörd och skicklig i samarbetet mellan barn, föräldrar och arbetskamrater. Du behöver också ha en god administrativ förmåga och god kompetens gällande digitala lösningar. Du behöver också ha intresse för och kunskaper om att driva större satsningar med många deltagare i olika åldrar.
Vi värdesätter förmåga att bidra med nya idéer i långsiktiga perspektiv för att utforma visioner och mål, samt driv, uthållighet och engagemang för att uppnå dessa. 

Det är meriterande om du har musikalisk kompetens och spelar något instrument.

Vi utgår ifrån att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan då detta är ett krav för tjänsten.

 
Villkor
Arbetet är en tills vidare anställning på 100 %. Tillträde 1/1 – 2023 eller enligt överenskommelse. Arbete på kvällar och helger förekommer.

Ansök nu

Kantor till Tavelsjö församling

Kantor
Läs mer Jul 15
Nu söker vi en kantor till Tavelsjö församling!

Beskrivning
Tavelsjö är den till antalet invånare minsta men till ytan största församlingen i Umeå pastorat.

Bygden domineras av jordbrukslandskap och församlingsborna är utspridda i ett antal byar med Tavelsjö som huvudort. I församlingen ingår Tavelsjö kyrka, församlingsgården, Svedjans kapell och kyrkans lägergård. Inom församlingens gränser ligger också Tavelsjö gamla och nya kyrkogård. På den senare finns Tavelsjö gravkapell.

 

Arbetsuppgifter
I den lilla församlingen är flexibilitet och nyfikenhet ett måste. Arbetslaget arbetar tätt tillsammans för att kyrkan mitt i byn ska vara en växtplats för alla åldrar. Musiken är en bärande del av gudstjänstlivet och kantorns uppgift är att ansvara för, och utveckla denna. I Tavelsjö församling finns även en stark körverksamhet och du kommer där att få arbeta med alla åldrar.

 

Kvalifikationer
Du är utbildad kantor med god förmåga att både samarbeta med andra och driva eget utvecklingsarbete. Du är nyfiken, engagerad i de verksamheter som bedrivs i församlingen och hittar ditt sätt att bidra till dessa.

 

Umeå pastorat utgörs av sex församlingar. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Diakon

Församlingsdiakon
Läs mer Jul 8
Beskrivning
Vi söker nu en diakon till Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling

Har du hjärta för internationella frågor och migration? Vill du möta människor som lever i utsatthet? Vill du möjliggöra för människor att finna delaktighet och gemenskap? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare!

Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare.

Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som arbetar i två team med olika fokusområden – ”Mission och mångfald” samt ”Idealitet och Samhälle”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområden samtidigt som samverkan sker mellan teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som är i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ersbodakyrkan och tillsammans med präst, diakon, pedagog och husmor ingå i teamet ”Mission och mångfald”. Tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget arbetar ni tillsammans med att vara kyrka på Ersboda. Du kommer också att vara en del av arbetet med integration både på Ersboda och i pastoratets gemensamma arbete.  

I uppdraget ingår bland annat att:  

Tillsammans med andra utveckla det internationella arbetet i Umeå pastorat Finnas med i pastoratets arbete med migration och integration och bland annat vara en del av juridisk rådgivning för asylsökande. Erbjuda ekonomisk rådgivning tillsammans med ett team av medarbetare I mötet med personer i utsatthet verka för stärkt egenmakt Bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten Kvalifikationer
Vi söker dig som är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg.

Vi utgår från att du är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning, delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 221001 eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Kantor Umeå stadsförsamling

Kantor
Läs mer Jun 23
Beskrivning
Kantor

Västerslättskyrkan, Umeå stadsförsamling

Vill du utveckla församlingslivet i Västerslättskyrkan Väst på stan i Umeå? Läs vidare!

Om Västerslättskyrkan, Umeå stadsförsamling
Västerslättskyrkan ligger i en del av Umeå som kommer att expandera de närmaste åren.

Teamet i Västerslättskyrkan består av fem medarbetare som arbetar utifrån fokusorden ”Kropp, Själ och Ande”.  

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som befinner sig i starten av att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av teamet i Västerslättskyrkan och tillsammans med präst, diakon, pedagog, husmor och ideella arbeta tillsammans med att vara kyrka Väst på stan. Arbetsuppgifter utförs också i andra kyrkor i Umeå stadsförsamling och pastoratet.
I uppdraget ingår att:  

Spela vid gudstjänster och kyrkliga handlingar

- Leda barnkör, alla-kan-sjunga-kör, samt kyrkokör
- Sköta viss instrumentvård

Kvalifikationer
Vi söker dig som är utbildad kyrkomusiker, lägst C-nivå.  

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg. 

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 220901 eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Krematorietekniker

Krematoriemästare/Föreståndare
Läs mer Mar 30
Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar och en kyrkogårdsförvaltning.

Det finns också ett kansli med administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Kyrkogårdsförvaltningen består av två arbetsområden med 14 helårsanställda samt en expedition med 5 helårsanställda. Genom lyhördhet, tillit, uppmuntran och nyfikenhet skapar vi förutsättningar för verksamheten att utvecklas vilket uppskattas av dom vi finns till för. Här får du möjlighet att bidra med din kompetens och din person till en trivsam och professionell verksamhet! 

Tjänsten är placerad i norra delen av Umeå, en levande universitetsstad och en av de städer som växer mest i landet. Läs mer gärna på www.umea.se

Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du arbetar i huvudsak som krematorietekniker men vid behov även som kapellvaktmästare/kyrkogårdsarbetare. I rollen som krematorietekniker ingår underhåll på teknisk och mekanisk utrustning samt ansvara för egenkontroll och miljöredovisning samt kremera. I tjänsten ingår även administrativa uppgifter och budgetansvar. Arbetet är fysiskt ansträngande. 

Om dig
Vi söker dig som har utbildning inom teknik, med inriktning mot styr- och reglerteknik och/eller kunskap om förbrännings- och rökprocesser eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, till exempel krematorieteknik steg 1-3. Meriterande är om du är panncertifierad. Goda kunskaper att arbeta i modern datamiljö samt kunskap och förmåga inom service och administration. Även tidigare erfarenhet av arbete inom begravningsområdet är meriterande.

Att uttrycka sig väl i tal och skrift i svenska språket samt behärska engelska i tal, kunskap i andra språk är meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vid tillsättningen av denna tjänst.

För tjänsten krävs B-körkort.

Arbetstid/arbetsvillkor
Tillsvidare 100%, provanställning kan komma att tillämpas. 

För mer information om tjänsten kontakta:
Anna-Karin Danielsson, Kyrkogård- och krematorieföreståndare
Tel: 090-200 25 50
E-post: annakarin.danielsson@svenskakyrkan.se

Fackliga företrädare
Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: peter.werner@svenskakyrkan.se  

Emelie Persson, Kommunal 
emelie.persson@kommunal.se 

Ansökan
Vi vill ha din ansökan senast den 30 Juni 2022. Om du är en av de som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Präst till Tavelsjö församling

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Maj 31
Nu söker vi en präst till Tavelsjö församling!
 

Beskrivning
Tavelsjö är den till antalet invånare minsta men till ytan största församlingen i Umeå pastorat.

Bygden domineras av jordbrukslandskap och församlingsborna är utspridda i ett antal byar med Tavelsjö som huvudort. I församlingen ingår Tavelsjö kyrka, församlingsgården, Svedjans kapell och kyrkans lägergård. Inom församlingens gränser ligger också Tavelsjö gamla och nya kyrkogård. På den senare finns Tavelsjö gravkapell.

 

Arbetsuppgifter
I den lilla församlingen är flexibilitet och nyfikenhet ett måste. Arbetslaget arbetar tätt tillsammans för att kyrkan mitt i byn ska vara en växtplats för alla åldrar. Prästens uppgift är att gå i täten, leda och utveckla verksamheten i när samarbeta med kollegor och ideella. Du kommer också att ingå i pastoratets prästkollegium som har regelbundna träffar och erfarenhetsutbyten. Konfirmandarbete sker i samverkan med övriga funktioner i pastoratet. I övrigt förekommer ofta samverkan med andra aktörer i Tavelsjö, som till exempel skola och äldreomsorg.

Kvalifikationer
Du är prästvigd i svenska kyrkan. Du har en förmåga att kombinera ett driv för utveckling med en lyhördhet för de erfarenheter som finns och de behov som organisationen har. Viktigt är också att kunna samarbeta, inspirera och leda samt våga komma med idéer och bidra till ett kreativt och utvecklande klimat. Du är nyfiken, engagerad i de verksamheter som bedrivs i församlingen och hittar ditt sätt att bidra till dessa.

 

Umeå pastorat utgörs av sex församlingar. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Kantor till Tavelsjö församling

Kantor
Läs mer Maj 31
Nu söker vi en kantor till Tavelsjö församling!

Beskrivning
Tavelsjö är den till antalet invånare minsta men till ytan största församlingen i Umeå pastorat.

Bygden domineras av jordbrukslandskap och församlingsborna är utspridda i ett antal byar med Tavelsjö som huvudort. I församlingen ingår Tavelsjö kyrka, församlingsgården, Svedjans kapell och kyrkans lägergård. Inom församlingens gränser ligger också Tavelsjö gamla och nya kyrkogård. På den senare finns Tavelsjö gravkapell.

 

Arbetsuppgifter
I den lilla församlingen är flexibilitet och nyfikenhet ett måste. Arbetslaget arbetar tätt tillsammans för att kyrkan mitt i byn ska vara en växtplats för alla åldrar. Musiken är en bärande del av gudstjänstlivet och kantorns uppgift är att ansvara för, och utveckla denna. I Tavelsjö församling finns även en stark körverksamhet och du kommer där att få arbeta med alla åldrar.

 

Kvalifikationer
Du är utbildad kantor med god förmåga att både samarbeta med andra och driva eget utvecklingsarbete. Du är nyfiken, engagerad i de verksamheter som bedrivs i församlingen och hittar ditt sätt att bidra till dessa.

 

Umeå pastorat utgörs av sex församlingar. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Församlingspedagog

Församlingspedagog
Läs mer Maj 10
Beskrivning
Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför.

Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa oss att driva vår församling och våra verksamheter framåt.

Då en av våra uppskattade pedagoger ska vara tjänstledig en period söker vi nu en vikarie under hösten 2022, med eventuell möjlighet till förlängning. Du behövs här!

Arbetsuppgifter
Arbetet som församlingspedagog i Tegs församling innebär att arbeta med barn ungdomar i olika åldrar. Detta gör vi tillsammans i utvecklande team där samarbete är viktigt och nya idéer värdesätts.

Kvalifikationer
Du är utbildad församlingspedagog eller motsvarande, till exempel högskoleexamen inom pedagogik. Du har också erfarenhet av att jobba med ungdomar i åldrarna 13-25 år. För att lyckas i rollen behöver du vara pedagogisk, lyhörd och skicklig i arbetet med ungdomar samarbetet med arbetskamrater. Vi värdesätter förmåga att bidra med nya idéer för att utforma visioner och mål, samt driv, uthållighet och engagemang för att uppnå dessa.  Vi utgår ifrån att du delar Svenska kyrkans värdegrund. Medlemskap i svenska kyrkan är ett krav så det utgår vi också ifrån att du är eller blir.

Villkor
Arbetet är en visstidsanställning på 100 %. Under perioden 2022-08-22 till och med 2022-12-31, eller enligt överenskommelse. Arbete på kvällar och helger förekommer.

 

Vi ser fram emot din ansökan! 

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Organist

Organist
Läs mer Apr 4
Då vår nuvarande organist går i pension söker vi nu en ny.

Är du den vi söker?

Beskrivning
Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Här i Tegs kyrka har vi en av Luleå stifts bästa kyrkorglar och flera andra fina instrument. Tegskyrkan används också ofta till konserter av olika slag

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Tegs församling och delta i det gemensamma församlingsarbetet tillsammans med övriga i arbetslaget. I tjänsten som Organist kommer du att spela på gudstjänster, som regel varannan söndag, i Tegs församling samt på kyrkliga handlingar i övriga pastoratet. Du kommer att leda vuxenkör, delta vid andakter på vårdhem, spela på skolavslutningar och delta i annat arbete riktat mot skolor. I tjänsten ingår även orgelvård. I Tegs församling ligger stor tyngdpunkt på verksamhet för barn och familj samt andlig vägledning och reatret. Kvalifikationer
Vi söker dig som har Organistutbildning. Det är meriterande om du också är en god sångare. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du som söker har god förmåga till samarbete med andra och har också ett driv för självständigt arbete. Du är med andra ord en lagspelare som är med och bygger församling. Vi ser också att du är flexibel och öppen för till exempel olika typer av musik.        

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor

Ansök nu

Diakon

Diakon
Läs mer Apr 4
Vill du vara med och skapa möten mellan människor så är detta kanske en tjänst för dig!Arbetsuppgifter
I tjänsten ingår att fördjupa och utveckla vår samverkan med externa aktörer/andra organisationer i lokalsamhället.

Syftet med samverkan är att skapa fler möten mellan människor i närområdet. Du ingår i Ålidhems församlings arbetslag och har ett nära samarbete med anställda och ideella medarbetare.Kvalifikationer
Du är diakonvigd eller på väg dit. Du har en bred erfarenhet av möten med människor och är bekväm med vuxenpedagogiskt arbete. Du bör ha god struktur, förmåga att prioritera samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Flexibilitet ett måste, samt förmåga att samverka, även med övriga yrkeskategorier och ideella.

Vi utgår från att du delar https://www.svenskakyrkan.se/svenskakyrkansvardegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är visstid from 1/9 2022 tom 30/6 2023, med möjlighet till förlängning och utökning av sysselsättningsgrad.

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Församlingsherde Tegs församling

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Mar 21
OM ARBETET
Tegs församling ligger på södra sidan av Ume älv och består av både landsbygd och tätort. Församlingen präglas av en öppenhet och vilja att finnas till för det omgivande samhället.
I församlingen finns en rik verksamhet för barn, unga och familjer som samlar många deltagare.
OM DIG
Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning och har flerårig erfarenhet av arbetsledning.
Det är meriterande om du tidigare arbetat som chef och gått någon utbildning inom chefs- och ledarskap, men det är inget krav för tjänsten. Vi ser gärna att du har goda erfarenheter av att främja och utveckla ett ökat ideellt ansvarstagande. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer att trivas i din roll som församlingsherde. Du som söker är strukturerad och har en god självkännedom. Du är duktig på att bygga och bibehålla goda relationer och samspela med andra både inom och utom organisationen. Du har en förmåga att inspirera till utveckling av församlings- och gudstjänstliv och en vilja att kombinera arbetet i församlingen med att aktivt bidra till en god samverkan mellan församlingarna i Umeå.
Tillträde den 15 augusti 2022 eller enligt överenskommelse.
VILL DU VETA MERA OM TJÄNSTEN?
Kontakta kyrkoherde Lena Fagéus via e-post: lena.fageus@svenskakyrkan.se eller telefon 076-110 82 67.
Kika gärna på våra filmer: www.svenskakyrkan.se/umea/jobb
FACKLIGA FÖRETRÄDARE
Vision: Anneli Brage, via e-post: anneli.brage@svenskakyrkan.se eller telefon 073-227 43 37.
KyrkA: Peter Werner via e-post: peter.werner@svenskakyrkan.se eller telefon 0911-27 41 15
ANSÖKAN
Skicka din ansökan med CV, personligt brev och prästbrev senast den 26 april via e-post till: umea.jobb@svenskakyrkan.se , skriv "Församlingsherde Teg" i ämnesraden.
Vi ser fram emot din ansökan!
Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar med en omfattande verksamhet i tolv kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.

Ansök nu

Vaktmästare

Kyrkvaktmästare
Läs mer Mar 22
Beskrivning
Tegs kyrka söker en vaktmästare när våra ordinarie är på sommarsemester! Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför.

Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa till att hålla Himlaborgen igång under sommaren med allt vad det innebär.

Arbetsuppgifter
Du kommer få sköta ljud och ljus under gudstjänster, dop och begravningar, se till att lokalerna är fräscha och rena genom städning, och du även jobba vid konserter.

Kvalifikationer
För att klara jobbet krävs det att du är serviceinriktad, och självgående. Du behöver också ha ett visst tekniskt kunnande, eftersom sådana uppgifter ingår i tjänsten. Vidare behöver du en god social förmåga då du kommer möta många människor i olika skeden av livet. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet.

Villkor
Vikariatet är mellan 1 juli till 7 augusti. I tjänsten ingår vaktmästaruppgifter främst i Tegs kyrka, men kan även vara andra lokaler i församlingen vid behov. Tjänsten innebär arbete dag, kväll och helg. Välkommen med din ansökan senast 10/4

Ansök nu

Diakon

Diakon
Läs mer Mar 22
Vi söker nu en Diakon till Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling

Tycker du om att skapa nya relationer? Vill du möjliggöra för människor att finna delaktighet och gemenskap? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare!

 

Om oss

Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare.

Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som arbetar i två team med olika fokusområden – ”Mission och mångfald” samt ”Idealitet och Samhälle”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområden samtidigt som samverkan sker mellan teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen. Du kommer att ingå i teamet ”Idealitet och samhälle” med uppdraget att fördjupa befintliga, och söka nya, relationer med personer, föreningar och organisationer på Ersboda samt arbeta med möjliggörande av sammanhang, delaktighet och idealitet.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som är i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ersbodakyrkan och tillsammans med präst, musiker, pedagog och vaktmästare ingå i teamet ”Idealitet och Samhälle”. Tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget arbetar ni tillsammans med att vara kyrka på Ersboda. I uppdraget ingår att:

· Bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten

· Tillsammans med anställda och ideella medarbetare utveckla församlingslivet i Ersbodakyrkan med uppgift att möjliggöra delaktighet och gemenskap

· Medverka till sammanhang för daglediga och äldre som kan bryta ofrivillig ensamhet

· Ansvara för, och delta i, gudstjänstliv i Ersbodakyrkan och äldreboenden.

 

Om dig

Vi söker dig som är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning.

 

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg.

Vi utgår från att du är diakonvigd enligt Svenska kyrkans ordning, delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

 

 

Arbetstid/arbetsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 220701 eller enligt överenskommelse.

 

För mer information om tjänsten kontakta: Församlingsherde

Anders Sandberg Telefon: 090-200 25 48 E-post: anders.sandberg@svenskakyrkan.se

Arbetsledare Carolina Paulson Telefon: 090-200 26 16 E-post: carolina.paulson@svenskakyrkan.se

 

Facklig företrädare

Peter Werner, KyrkaA

Telefon: 0911-27 41 15 E-post: peter.werner@svenskakyrkan.se

 

Anneli Brage, Vision Telefon: 090-200 26 34 E-post: anneli.brage@svenskakyrkan.se

 

Ansökan

Vi vill ha din ansökan senast den 10 april. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Arbetsledare

Gruppledare för kontorspersonal
Läs mer Mar 22
Umeå stadsförsamling söker nu en arbetsledare, vill du leda syftesdrivet och tillitsbaserat? Då kan det här vara jobbet för dig!

 

Beskrivning
Arbetslaget i Umeå stads kyrka, med församlingsgården Öst på stan, består av 18 medarbetare som arbetar i tre team med olika fokusområden – ”Samtal och ungdom”, ”Mötesplatser och diakoni” samt ”Kyrkorum och kultur”.

Teamen driver utveckling inom respektive fokusområde samtidigt som samverkan sker mellan såväl teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda.

Arbetsuppgifter
Fortsätta möjliggöra ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande med huvudansvar för medarbetarna i arbetslaget i Umeå stads kyrka. Möjliggöra för medarbetare att utvecklas i uppdraget och samverka tillsammans. Se, lyssna, bekräfta och vägleda. Delegation i personalärenden, inkl arbetsmiljöansvar, och ekonomiska ärenden finns samtidigt som nära samverkan med församlingsherden sker.

Kvalifikationer
Du har kyrklig profilutbildning och erfarenhet av arbetsledning. Du vill lyfta syfte före schema och betona tillit mer än kontroll. Du har omsorg och kan leda tydligt och prestigelöst. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

 

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde 220601 eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Administrativ assistent

Administrativ assistent
Läs mer Mar 23
Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå söker dig som vill ingå i ett arbetslag som arbetar med administration och service inom begravningsverksamheten.

Beskrivning
Svenska kyrkan i Umeå sköter på statens uppdrag begravningsverksamheten i Umeå pastorat. I vårt förvaltningsområde ingår Norra kyrkogården, Västra kyrkogården, Backens kyrkogård, Röbäcks kyrkogård och Tavelsjö kyrkogård. På Norra kyrkogården finns även vårt krematorium. Förvaltningen har cirka 20 helårsanställda, och under sommarsäsongen ytterligare ett sjuttiotal säsongsanställda.

Arbetsuppgifter
• Att svara på frågor som kommer via besökare, telefon och e-post
• Handläggning av begravningsärenden och gravskötselbeställningar
• Registreringsarbete i våra gemensamma systemKvalifikationer
Vi söker dig som:

- Uttrycker dig väl i tal och skrift
• Är van att arbeta med dator som verktyg
- Har lätt för att lära dig nya datasystem

 

Det är meriterande om du har:

- erfarenhet av att hjälpa kunder via telefon
- erfarenhet av orderhantering/beställningar
- dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete.

 

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som administrativ assistent. Som person är du noggrann och har ett gott ordningssinne. Du har initiativförmåga och kan arbeta såväl självständigt som i samarbete med andra.

Villkor
Anställningen är ett vikariat på heltid från 13 juni 2022 till 29 juli 2022, med eventuell möjlighet till förlängning. Arbetsplatsen är i församlingsgården, Östra Esplanaden 9.

Ansök nu

Husmor

Husmor
Läs mer Feb 2
Har du erfarenhet av service- och serveringsverksamhet och är nyfiken på att arbeta i församling?
Läs vidare!

Umeå landsförsamling har till uppgift att bygga församling runt vår kyrka och det gör vi tillsammans. Medarbetare och ideella krafter samverkar för att leda verksamheten mot uppsatta mål samt fullgöra grunduppdraget runt gudstjänst, utbildning, diakoni och mission. Vår kyrka ska vara en kraft att räkna med i samhället. För det behövs vi alla på olika sätt och tillsammans formar vi morgondagens kyrka och församling, en kyrka som sjuder av liv och engagemang, för hela livet! Backens kyrka och prästgård, som blir din arbetsplats ligger i en underbart vacker och historisk miljö.
Vi värnar om människan, att du ska trivas och ha möjlighet att forma verksamheten och teamet med just dina speciella gåvor. Vill du ingå och bidra i ett team med kompetenta och drivna medarbetare? Kom till oss. Du behövs!

I tjänsten ingår bland annat
Att laga mat, baka och servera mat och fika i församlingens verksamhet
Att tillsammans med anställda och ideella medarbetare bidra till församlingens trivsel och fortsatta utveckling
Ha koll på allergier, specialkost samt livsmedelshygienregler
Städning av kylskåp, skafferier mm.
Ansvar för budget och inköp till församlingens verksamhet
Att arbeta med och fortsätta utveckla vårt arbete med hållbarhets- och miljöfrågorOm dig
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att jobba med servering och som trivs med att möta människor i olika livssituationer. Du är öppen i mötet med andra, serviceinriktad och van att arbeta självständigt. Tidigare erfarenheter av att arbeta i kök och/ eller arbete inom Svenska kyrkan eller annan idéburen verksamhet är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver ha B-körkort.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75%. Viss arbetstid är förlagd till kvällar och helger. Tillträde den enligt ök.

För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Malou Wirström e-post: malou.wirstrom@svenskakyrkan.se,
tel: 090-200 28 07

Facklig företrädare
Emelie Persson, Kommunal, e-post: emelie.persson@kommunal.se, tel: 010-4429662

Instruktioner för ansökan
Skicka CV och personligt brev till umea.jobb@svenskakyrkan.se senast den 17/2. Ange "Husmor Umeå Lands” i ämnesraden. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.


Tips: Kika gärna på våra medarbetarfilmer här: https://www.svenskakyrkan.se/umea/medarbetare-i-svenska-kyrkan-i-umea

Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt. Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.
Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Sommarjobb som kyrkogårdsarbetare

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Feb 14
Vill du bli en del av kyrkogårdsförvaltningen och tillsammans med våra kompetenta medarbetare förvalta våra gröna begravnings- och kulturmiljöer? Skicka in din ansökan för säsongen 2022!
Kyrkogårdsförvaltningen i Umeå sköter och ansvarar för driften av 5 kyrkogårdar. Under sommarperioden är vi ca 100 anställda, varav ca 70 medarbetare har säsongsanställning.
Vi behöver inför varje säsong nyanställa några medarbetare. Har du goda kunskaper och intresse av att vårda grön miljö – välkommen till oss!
ARBETSUPPGIFTER
Förekommande arbeten inom kyrkogårdsskötsel såsom plantering av blommor, ogräsrensning, häckklippning, trädbeskärning och gräsklippning. Arbete med mindre lastmaskiner, hetvattentvätt och andra trädgårdsmaskiner kan också förekomma för de som har behörighet och utbildning för detta. Du kommer att arbeta både självständigt och i grupp. Arbetet är ofta fysiskt krävande och kräver god fysik. Vi arbetar utomhus oavsett väder.
OM DIG
Vi söker dig som har trädgårdsutbildning eller har införskaffat motsvarande kunskaper genom arbetslivserfarenhet från exempelvis kyrkogård, trädgård/park och anläggningsarbete. Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet samt förmågan att samarbeta med andra. Vi värdesätter att du vill vara en förebild för andra samt har en god social kompentens då jobbet innebär möten med besökare på kyrkogården. Maskinvana och behörighet gällande förekommande maskiner inom trädgårdsarbete och anläggning samt B-körkort är meriterande.
Du ska vara minst 18 år fyllda vid anställningens startdatum och ha god kunskap i svenska i tal och skrift.
Jobba på Norra och Västra kyrkogården
Arbetstiden är 40tim/vecka, måndag till fredag 07.00-16.00
Lön enligt avtal. De med anställningstid upp till 3 månader har timlön, de med längre anställningstid har månadslön.
Startdatum 2022 på Norra och Västra kyrkogården är 2 maj och 7 juni. De perioder du kan ansöka till är:
1: 2 maj-4 nov
2: 2 maj-23 sep
3: 7 jun-26 aug
4: 7 jun-23 sep
Startdatumen kommer vara 2 maj och 7 juni men om ovan angivna slutdatum inte skulle passa kan de anpassas efter överenskommelse. Ange i ansökan, under Övriga upplysningar, vilket senaste stoppdatum som gäller dig.
Ansökan görs via webbformulär på vår hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/umea/sommarjobb
Intervjuer och anställningar sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 4 mars. På grund av ett stort antal ansökningar kommer vi endast att kontakta de som erbjuds arbete.
För frågor, kontakta:
AnnaKarin Danielsson, kyrkogårdsföreståndare Norra och Västra kyrkogården
090-200 25 50, annakarin.danielsson@svenskakyrkan.se
Emelie Persson, Kommunal
010-4429662, emelie.persson@kommunal.se
Jobba på på Backen, Röbäck och Tavelsjö kyrkogårdar
Arbetstiden är 40tim/vecka, måndag till fredag 07.00-16.00
Lön enligt avtal. De med anställningstid upp till 3 månader har timlön, de med längre anställningstid har månadslön.
Startdatum 2022 på Backen, Röbäck och Tavelsjös kyrkogårdar är 2 maj och 7 juni. De perioder du kan ansöka till är:
1: 2 maj-4 nov
2: 2 maj-23 sep
3: 7 jun-26 aug
4: 7 jun-23 sep
Startdatumen kommer vara 2 maj och 7 juni men om ovan angivna slutdatum inte skulle passa kan de anpassas efter överenskommelse. Ange i ansökan, under Övriga upplysningar, vilket senaste stoppdatum som gäller dig.
Ansökan görs via webbformulär på vår hemsida: https://www.svenskakyrkan.se/umea/sommarjobb
Intervjuer och anställningar sker löpande, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 4 mars. På grund av ett stort antal ansökningar kommer vi endast att kontakta de som erbjuds arbete.
För frågor, kontakta:
Malin Eriksson, kyrkogårdsföreståndare Backen, Röbäck, Tavelsjö kyrkogårdar
090-2002578, malin.eriksson@svenskakyrkan.se
Emelie Persson, Kommunal
010-4429662, emelie.persson@kommunal.se
OM OSS
Svenska Kyrkan i Umeå vill verka där människor är. Hos oss är beslutsvägar korta och möjligheten att påverka arbetsinnehållet stor. Vi har kollektivavtal och friskvårdsbidrag och vi är miljöcertifierade för att arbeta för en hållbar verksamhet och framtid. Vi erbjuder en trygg arbetsplats där vi är måna om arbetsglädje och gemenskap. Pastoratets framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om kyrkogårdsförvaltningen

Ansök nu

Präst

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Feb 7
Samarbetskyrkopräst i Umeå landsförsamling
Nu söker vi dig som vill vara med och leda utvecklingen av Grisbackakyrkan!

Om Grisbackakyrkan och Umeå lands församling
Grisbackakyrkan är en samarbetskyrka där verksamheten drivs av en EFS-förening. Huvudgudstjänst firas i stort sett alla sön- och helgdagar, utom på sommaren. Därtill varje vecka ett flertal bönesamlingar, Öppet Hus för daglediga, missionsträffar och samlingar för barn och familjer. Där finns ett omfattande ungdomsarbete och ett diakonalt arbete (Blå Träffen m.m.) med inriktning på människor med intellektuell funktionsnedsättning. Förutom präst finns en musiker, en diakoniassistent och en ungdomskonsulent anställda av EFS samt ett stort antal engagerade medlemmar och andra som bidrar ideellt utifrån sina olika gåvor och intressen. Grisbackakyrkan är en del av Umeå landsförsamling som finns i en växande del av Umeå. Här finns också ett historiskt område med en medeltida kyrka i centrum.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för gudstjänsterna i Grisbackakyrkan och vara arbetsledare för de anställda. Tillsammans med dem, EFS-föreningens styrelse och alla ideellt engagerade ska du ta ansvar för verksamheten i Grisbackakyrkan. Du kommer även att medverka i sådan verksamhet som EFS Västerbotten driver.
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå landsförsamling och som präst dela ansvaret för kyrkliga handlingar, konfirmandarbete, läger och gudstjänstlivet i församlingen. Församlingsherden i Umeå landsförsamling är din arbetsledare.
Förutom detta ser vi gärna att du bidrar med just dina speciella gåvor i de områden som du brinner för!

Om dig
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra. Du har förmåga att på vår tids språk tolka och förmedla evangelium. Vidare har du ett inkluderande synsätt och förmåga att uppmuntra människor så att deras gåvor kommer i funktion i församlingen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbetsleda andra, både anställda och ideella. Det är också meriterande om du sedan tidigare har kunskap om EFS. Du ska ha behörighet för prästtjänst i svenska kyrkan och vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund. B-körkort krävs för tjänsten.


Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Arbete på helger ingår och du kommer att ingå i jourschema.

Upplysningar
För mer information om tjänsten kontakta:
Malou Wirström, församlingsherde Umeå landsförsamling
Telefon: 090-200 28 07
Epost: malou.wirstrom@svenskakyrkan.se

Torkel Lindahl, EFS Grisbacka
Telefon: 070 397 85 23
Epost: torkel@etlindahl.se


Facklig företrädare
Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: peter.werner@svenskakyrkan.se

Anneli Brage, Vision
Telefon: 090-200 26 34
E-post: anneli.brage@svenskakyrkan.se


Instruktioner för ansökan
Skicka CV, personligt brev och prästbrev till umea.pastorat@svenskakyrkan.se och skriv "Präst Grisbackakyrkan” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 6 mars.
Vi ser fram emot din ansökan!
Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

EFS är en inomkyrklig missionsrörelse vars syfte är ”att på den evangelisk-lutherska bekännelsens grund främja Kristi rikes tillväxt” (ur stadgarna). Vår vision är att få se människor och samhällen förvandlade av Jesus. EFS vill som rörelse vara med och skapa bra förutsättningar för att människor ska få komma till tro på Jesus, växa i sitt lärjungaskap och hitta en gemenskap att känna sig hemma i.

Ansök nu

Husmor

Husmor
Läs mer Feb 2
Har du erfarenhet av service- och serveringsverksamhet och är nyfiken på att arbeta i församling?
Läs vidare!

Umeå landsförsamling har till uppgift att bygga församling runt vår kyrka och det gör vi tillsammans. Medarbetare och ideella krafter samverkar för att leda verksamheten mot uppsatta mål samt fullgöra grunduppdraget runt gudstjänst, utbildning, diakoni och mission. Vår kyrka ska vara en kraft att räkna med i samhället. För det behövs vi alla på olika sätt och tillsammans formar vi morgondagens kyrka och församling, en kyrka som sjuder av liv och engagemang, för hela livet! Backens kyrka och prästgård, som blir din arbetsplats ligger i en underbart vacker och historisk miljö.
Vi värnar om människan, att du ska trivas och ha möjlighet att forma verksamheten och teamet med just dina speciella gåvor. Vill du ingå och bidra i ett team med kompetenta och drivna medarbetare? Kom till oss. Du behövs!

I tjänsten ingår bland annat
Att laga mat, baka och servera mat och fika i församlingens verksamhet
Att tillsammans med anställda och ideella medarbetare bidra till församlingens trivsel och fortsatta utveckling
Ha koll på allergier, specialkost samt livsmedelshygienregler
Städning av kylskåp, skafferier mm.
Ansvar för budget och inköp till församlingens verksamhet
Att arbeta med och fortsätta utveckla vårt arbete med hållbarhets- och miljöfrågorOm dig
Vi söker dig med flerårig erfarenhet av att jobba med servering och som trivs med att möta människor i olika livssituationer. Du är öppen i mötet med andra, serviceinriktad och van att arbeta självständigt. Tidigare erfarenheter av att arbeta i kök och/ eller arbete inom Svenska kyrkan eller annan idéburen verksamhet är meriterande. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du behöver ha B-körkort.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75%. Viss arbetstid är förlagd till kvällar och helger. Tillträde den enligt ök.

För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Malou Wirström e-post: malou.wirstrom@svenskakyrkan.se,
tel: 090-200 28 07

Facklig företrädare
Emelie Persson, Kommunal, e-post: emelie.persson@kommunal.se, tel: 010-4429662

Instruktioner för ansökan
Skicka CV och personligt brev till umea.jobb@svenskakyrkan.se senast den 17/2. Ange "Husmor Umeå Lands” i ämnesraden. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.


Tips: Kika gärna på våra medarbetarfilmer här: https://www.svenskakyrkan.se/umea/medarbetare-i-svenska-kyrkan-i-umea

Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet. Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt. Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.
Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Vaktmästare till Tegs Församling

Kyrkvaktmästare
Läs mer Feb 2
Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa oss att driva vår församling och våra verksamheter framåt. Du behövs här!
Du kommer sköta ljud och ljus under gudstjänster, dop och begravningar. Du kommer också arbeta mycket med lokalvård och se till att lokalerna är fräscha och rena.
För att klara jobbet krävs det att du är serviceinriktad och självgående. Du behöver också ha ett visst tekniskt kunnande eftersom sådana uppgifter ingår i tjänsten. Utbildning inom städ är starkt meriterande. Vidare behöver du ha god social förmåga då du kommer möta många människor i olika skeden av livet. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.
Tjänsten är tillsvidare med start 1 april eller enligt överenskommelse. I tjänsten ingår vaktmästaruppgifter främst i Tegs kyrka, men även vid andra lokaler i församlingen vid behov. Tjänsten innebär arbete dag, kväll och helg.


För mer information
Arbetsledare Therese Ferngren Edlund therese.edlund@svenskakyrkan.se 090-200 29 66


Facklig företrädare
Kommunal emelie.persson@kommunal.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan med personligt brev och cv senast 16/2 till epost: umea.jobb@svenskakyrkan.se. Skriv ”Vaktmästare Tegs församling” i ämnesraden.
Vi ser farm emot din ansökan!

Ansök nu

Kommunikatör med koll på ungas mediavanor

Informatör/Kommunikatör
Läs mer Jan 27
Mer än varannan person du möter i Umeå är medlem i Svenska kyrkan. Det är vi väldigt glada och stolta över! Samtidigt vet många yngre personer inte vad kyrkan gör eller är. Så det behöver vi bli bättre på att berätta om i kanaler och på sätt som är relevanta. Och det här du kommer in i bilden. Du har bra koll på unga människors mediavanor och är uppdaterad och nyfiken i sociala medier.
Som en del av Svenska kyrkan i Umeås strategiska satsningar framåt söker vi en till person till kommunikationsenheten. Vi är både stöd till andra i organisationen och en del av verksamheten.
En vanlig dag på jobbet kanske du bollar inlägg i sociala medier med pedagoger, formger en folder om samtalsstöd och peppar en grupp unga ideella som ska lära församlingsbor använda appen Kyrkguiden. Eller så arbetar du hela dagen i Creative Suite för att göra församlingarnas verksamhet synlig i tryck och på webb.
Vill du jobba i en organisation som vågar ta ställning och göra skillnad? Sök jobbet som kommunikatör i Svenska kyrkan i Umeå.


Du får
Arbeta tillsammans med ett trevligt gäng med kontor i centrala Umeå. Dina närmaste arbetskamrater är kommunikationsenheten som består av fyra personer med olika spetskompetenser. Vi kan grafisk form, text, film och foto, redigering, webbpublicering och projektledning och strävar hela tiden efter att lära oss mer och ligga i framkant som kommunikationsenhet. Alla driver egna projekt, men det är självklart att hjälpas åt.
Vi har teknik i framkant, möjligheter till kompetensutveckling och både friskvård och psalmsång på arbetstid för den som vill.
Det finns goda möjligheter till variation och utveckling beroende på vem du är, vad du kan och vad du vill.


Vi längtar efter
En femte kollega som vill ta ett roligt jobb på allvar. Vi tror att du kan planera ditt arbete självständigt och får saker ur händerna, samtidigt som du kan samarbeta och vara lyhörd för kollegor.


Du:
· har högskoleutbildning inom kommunikation eller motsvarande och ett par års arbetslivserfarenhet
· bra koll på unga människors mediavanor och kanaler
· delar Svenska kyrkans värderingar https://www.svenskakyrkan.se/svenskakyrkansvardegrund
· är kreativ och har förmåga att tänka nytt
· har goda kunskaper i Adobe Creative Suite och grafisk form
· har goda kunskaper i Office-paketet
· uttrycker dig väl i text på svenska
· kan lämna arbetsprover på text, grafisk form eller något annat som du tror att vi skulle vilja se.


Det är meriterande om du har:
· varit engagerad i någon värdedriven organisation
· b-körkort
· jobbat med Office 365
· jobbat med rörlig bild
· är bekväm att leda utbildningar och coacha andra i kommunikationsfrågor
· skriver på engelska


Så här söker du
Skicka ditt CV, arbetsprover på text och grafisk form som du producerat. Skicka också ett personligt brev till e-post umea.jobb@svenskakyrkan.se med ”Kommunikatör” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast 13 februari. Vi hoppas att du kan börja hos oss senare i vår men anpassar starten efter dina möjligheter.


Har du frågor?
Slå en signal till kommunikationschef Ralf Elo, 072-539 10 22
Eller skicka ett mejl till: ralf.elo@svenskakyrkan.se


Anneli Brage, Facklig företrädare, Vision
Telefon: 090-200 26 34
E-post: anneli.brage@svenskakyrkan.se

Ansök nu

Präst till Umeå stads församling

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Dec 9
I centrala Umeå står Umeå stads kyrka mitt i livet och bruset. Kyrkorummet är betydelsefullt för många människor i olika livsskeden. Diakonala behov, gudstjänstgemenskap, kultur. Vill du arbeta med att möta detta? Läs vidare!

Om Umeå stads kyrka, Umeå stadsförsamling
Umeå stads kyrka har ett rikt gudstjänst- och konsertliv. I kyrkan ryms både gemenskap och kultur. Samtidigt är kyrkan också en plats för enskildhet. Många människor kommer till kyrkan för att sitta ned en stund. I centrala Umeå blir utsattheten också märkbar. Där har också kyrkan en roll att spela. Arbetslaget i Umeå stads kyrka, med församlingsgården Öst på stan, består av 18 medarbetare som arbetar i tre team med olika fokusområden – ”Samtal och ungdom”, ”Mötesplatser och diakoni” samt ”Kyrkorum och kultur”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområde samtidigt som samverkan sker mellan såväl teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen.
Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Västerslättskyrkan, Ersbodakyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ingå i teamet ”Kyrkorum och kultur” med uppdraget att tillsammans med både anställda och ideella medarbetare söka vägar att vara kyrka i centrala Umeå. I uppdraget ingår att:
· Tillsammans med anställda och ideella medarbetare utveckla gudstjänst- och församlingslivet i Umeå stads kyrka. En del av detta är att skapa kopplingar mellan gudstjänstlivet och vardagsverksamheten, bland annat i relation till barnkörer och annan verksamhet.
· Söka vägar att möta såväl diakonala behov som kyrkans kulturverksamhet
· Arbeta med konfirmander och kyrkliga handlingar i hela pastoratet.

Om dig
Vi söker dig som är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är trygg, tycker om att skapa nya kontakter och fördjupa relationer, samt samspela med andra. Vi utgår från att du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning, delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 220301 eller enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten kontakta:


Församlingsherde
Anders Sandberg
Telefon: 090-200 25 48
E-post: anders.sandberg@svenskakyrkan.se

Arbetsledare
Maria Hammarström
Telefon: 090-200 26 17
E-post: maria.a.hammarstrom@svenskakyrkan.se


Facklig företrädare
Peter Werner, KyrkaA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: peter.werner@svenskakyrkan.se

Anneli Brage, Vision
Telefon: 090-200 26 34
E-post: anneli.brage@svenskakyrkan.se

Ansökan
Skicka CV och personligt brev till umea.jobb@svenskakyrkan.se och skriv "Präst Umeå stads kyrka" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 9/1 2021. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Krematorietekniker

Krematorievaktmästare
Läs mer Dec 9
Umeå pastorat utgörs av sex församlingar och en kyrkogårdsförvaltning. I pastoratet finns också ett kansli med administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.
Kyrkogårdsförvaltningen består av två arbetsområden med 14 helårsanställda samt en expedition med 5 helårsanställda. Genom lyhördhet, tillit, uppmuntran och nyfikenhet skapar vi tillsammans förutsättningar för verksamheten att utvecklas och uppskattas av de som vi finns till för. Här får du möjlighet att bidra med din kompetens och din person till trivsam och professionell verksamhet!
Tjänsten är placerad i norra delen av Umeå, en levande universitetsstad och en av de städer som växer mest i landet. Läs mer gärna på https://www.umea.se/


Dina arbetsuppgifter
Tjänsten innebär att du arbetar som krematorietekniker men även som kapellvaktmästare/kyrkogårdsarbetare vid behov. I rollen som krematorietekniker ingår att arbeta med kremationer och underhåll på teknisk och mekanisk utrustning samt ansvara för egenkontroll och miljöredovisning. I tjänsten ingår en del administrativt och ett visst budgetansvar. Arbetet är fysiskt ansträngande.


Om dig
Vi söker dig som har gymnasieutbildning inom teknik, med inriktning styr- och reglerteknik och/eller kunskap om förbrännings- och rökprocesser eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig, till exempel krematorieteknik steg 1-3. Vidare krävs goda kunskaper av att arbeta i modern datamiljö, att uttrycka sig väl i tal och skrift i svenska språket samt kunskap och förmåga inom service och administration. För tjänsten krävs även B-körkort.
Meriterande är om du är panncertifierad. Du behöver kunna behärska engelska i tal. Kunskap i andra språk är meriterande. Även tidigare erfarenhet av arbete inom begravningsområdet är meriterande.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet vid tillsättningen av denna tjänst. Som person är du positiv, lösningsfokuserad, självgående samt trygg och stabil. Du kommer att ha många kontaktytor både internt och externt, vilket ställer krav på samarbets- och kommunikationsförmåga. Hög integritet är ett måste då arbetet innebär möten med människor i sorg. Arbetet är komplext och många uppgifter hanteras samtidigt varför du måste kunna strukturera och planera ditt arbete samt vara noggrann. För att trivas och passa i organisationen behöver du vara engagerad, prestigelös och serviceinriktad. Du stimuleras av frågor som gäller utvecklings- och förbättringsområden.
Arbetstid/arbetsvillkor
Tillsvidare 100%, provanställning kan komma att tillämpas.


För mer information om tjänsten kontakta:
Anna-Karin Danielsson, Kyrkogård- och krematorieföreståndare
Tele: 090-200 25 50
E-post: annakarin.danielsson@svenskakyrkan.se


Fackliga företrädare
Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: peter.werner@svenskakyrkan.se


Emelie Persson, Kommunal
emelie.persson@kommunal.se


Ansökan
Skicka CV och personligt brev till umea.jobb@svenskakyrkan.se och skriv "Krematorietekniker" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 9 januari 2022. Om du är en av de som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Administratör till Tegs församling

Administrativ assistent
Läs mer Nov 29
Svenska kyrkan i Umeå söker en administratör med uppgift att ge stöd till anställda och förtroendevalda och att självständigt ansvara för administrativa uppgifter. Umeå pastorat består av sex församlingar och du kommer att tjänstgöra i Tegs församling och ha din arbetsplats på Tegskyrkan.
Tegs församling består av ca 12500 medlemmar som bor och verkar i både stad och landsbygd. Församlingen har ett brett arbete inom både barn och familj och andlig fördjupning. Som administratör i församling arbetar du nära församlingsherden och övriga medarbetare och medlemmar i församlingen med beredning av underlag, ekonomirapporter, analyser, informationsskapande, inköp, scheman, planering mm. Du arbetar även nära församlingsrådet i din roll som sekreterare.
I ditt arbete ingår även aktivt deltagande i flera nätverksgrupper tillsammans med övriga administratörer, både från församlingarna men även pastoratskansliet, där ni löpande samarbetar och driver det administrativa stödet framåt.

Dina arbetsuppgifter
I tjänsten ingår bland annat att:
Vara sekreterare i församlingsrådet, arbetslaget och kommittéer. Det innefattar såväl att skriva kallelser och protokoll som praktiska förberedelser.
Bistå församlingsherden med förberedda underlag och löpande personal- och verksamhetsadministration.
Stödja medarbetare och förtroendevalda i praktisk systemhantering.
Skapa informationsuppdrag som att sammanställa information till månadsblad och affischer, uppdatera webbsidor externt och internt samt digitala anslagstavlor.
Arbeta med verksamhetsplan, budget och attestering av fakturor.
Göra inköp av kontorsmaterial, datorer mm och hålla kontakt med olika leverantörer.
Uppdatera, samla in och sammanställa register och statistik.
Viss del pastoratsgemensam administration
Tillsammans med administrativa kollegiet arbeta för ett utvecklande av administrativa stödprocesserOm dig
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi eller administration eller motsvarande kunskaper, samt arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering. Du har goda kunskaper i Officepaketet, gärna med Microsoft 365 och har lätt för att ta till dig nya system.
Det är meriterande, men inte ett krav för tjänsten, om du har arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering med anknytning till kyrkans verksamhet. Det är även meriterande om du är van att arbeta med andra datorprogram för webbpublicering och ekonomihantering eller har praktisk erfarenhet av att vara ett ledarstöd. Du behöver ha en bra överblick över årshjulets aktiviteter så att du kan ligga steget före planeringsmässigt.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som Administratör hos oss. Som person är du strukturerad och gillar att ha ordning och reda. Du är positiv och serviceinriktad och trivs med att arbeta såväl självständigt som att samarbeta med andra. Du är van att uttrycka dig väl i både tal och skrift och kan anpassa nivån efter olika sammanhang och behov. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du är medlem i svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värdegrund.


Arbetstid
Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat till 2022-06-30 på 100 % med tillträde i januari 2022 eller enligt överenskommelse. I tjänsten ingår viss kvällstjänstgöring, för sammanträden och någon enstaka helgtjänstgöring vid gemensamma aktiviteter. Din arbetsplats kommer att vara huvudsakligen på Tegs församlingsgård.


För mer information om tjänsten:
Katrin Nymberg, Rekryterande chef och församlingsherde Tegs församling
090 - 200 28 07
Victoria Hedberg, administrativ chef
Tel 090- 200 25 18


Facklig företrädare:
Anneli Brage, Vision.
Tel 073-227 43 37


Ansökan
Skicka CV och personligt brev till e-post umea.jobb@svenskakyrkan.se och skriv "Administratör Tegs församling" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast 13/12.

Ansök nu

Diakon till Tegs församling

Diakon
Läs mer Nov 17
Nu söker vi en diakon till Tegs församling under vårterminen. Vill du vara ett stöd till människor i livets brytpunkter är detta kanske en tjänst för dig.


Diakontjänsten ingår i ett arbetslag där tre andra diakoner också tjänstgör. Tillsammans verkar ni för församlingens diakonala arbete. Tjänsten innebär många möten i livets skeden. Du kommer ha en aktiv del i att möta nyblivna föräldrar, men också leda samtal i pastoratets sorgegrupper. Du ingår i Tegs församlings arbetslag och har ett nära samarbete med övriga personer i församlingens arbetslag. Flexibilitet ett måste, samt förmåga att samverka, även med övriga yrkeskategorier och ideella.

Om dig
Du är diakonvigd eller på väg dit och har flerårig erfarenhet och goda kunskaper av arbete med diakonala frågor. Du har en bred erfarenhet av möten med människor och är van att hantera livets alla faser. Pedagogiskt kunnande samt att kunna förmedla tro och kyrkliga grundvärden till både till barn och äldre är av stor vikt. Du bör känna dig väl bekväm med att prata om både dopfrågor och frågor vid livets slutskede. Vana av att leda grupper är meriterande. Du bör ha god struktur, förmåga att prioritera samt kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Du bör även ha lätt för att samarbeta med kollegor och handleda ideella i arbete. Även musikaliskt kunnande kan vara en fördel i tjänsten.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Anställningsvillkor
Tjänsten är visstid med omfattningen 45%. Tillträde enligt överenskommelse.


För mer information
Katrin Nymberg, församlingsherde
E-post: katrin.nymberg@svenskakyrkan.se
Telefon: 090-200 29 13


Fackliga företrädare
KyrkA Peter Werner
E-post: peter.werner@svenskakyrkan.se
Telefon: 0911- 27 41 15


Vision Anneli Brage
E-post: anneli.brage@svenskakyrkan.se
Telefon: 073-227 43 37


Ansökan
Skicka CV och personligt brev till umea.jobb@svenskakyrkan.se och skriv ”Diakon Teg” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 25/11.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Ansök nu

Vaktmästare till Tegs församling

Kyrkvaktmästare
Läs mer Okt 14
Tegs kyrka kallades Himlaborgen på Teg när den byggdes, och det är lätt att förstå varför. Den är stor och den står stark mitt på Teg. Här delar kyrka, församlingsgård och kontor plats. Vi söker efter dig som vill hjälpa oss att driva vår församling och våra verksamheter framåt. Du behövs här!
Du kommer sköta ljud och ljus under gudstjänster, dop och begravningar. Du kommer också arbeta mycket med lokalvård och se till att lokalerna är fräscha och rena.
För att klara jobbet krävs det att du är serviceinriktad och självgående. Du behöver också ha ett visst tekniskt kunnande eftersom sådana uppgifter ingår i tjänsten. Utbildning inom städ är starkt meriterande. Vidare behöver du ha god social förmåga då du kommer möta många människor i olika skeden av livet. Stor vikt läggs därför vid personlig lämplighet. B-körkort är ett krav.
Tjänsten är tidsbegränsad till och med 2022-03-31 på 100% med tillträde 2021-12-01, eller enligt överenskommelse. I tjänsten ingår vaktmästaruppgifter främst i Tegs kyrka, men även vid andra lokaler i församlingen vid behov. Tjänsten innebär arbete dag, kväll och helg.
För mer information
Arbetsledare Therese Ferngren Edlund therese.edlund@svenskakyrkan.se 090-200 29 66
Facklig företrädare
Kommunal emelie.persson@kommunal.se
Ansökan
Välkommen med din ansökan med personligt brev och cv senast 4/11 till epost: umea.jobb@svenskakyrkan.se. Skriv ”Vaktmästare Tegs församling” i ämnesraden. Intervjuer kommer att ske 11/11 och 12/11.

Ansök nu

Präst till Ålidhems församling

Församlingspräst med specialuppgifter
Läs mer Sep 20
Präst
Är du prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan och har erfarenhet av att arbeta i församling? Vill du vara med och bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten? Kanske är det dig vi söker till denna viktiga tjänst.

Om Ålidhems församling
Ålidhems församling är en av sex församlingar i Umeå pastorat. Församlingen ligger i en expansiv del av Umeå och präglas av närheten till universitetet och Norrlands universitetssjukhus. Ålidhems församling har ca 13 000 medlemmar, ett 40-tal anställda och omfattar även Kyrkstugan, Tomtebo och Kyrkan på Campus. Arbetslaget präglas av mycket värme och kreativitet.
I församlingen finns även Carlskyrkan som är en samarbetskyrka EFS-Svenska kyrkan. Den bedriver ett livaktigt arbete präglat av ideellt engagemang och miljötänk.


Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ålidhemsenheten tillsammans med bl.a. diakoner, pedagoger, musiker och övriga präster. Som präst i Umeå arbetar du även med förrättningar i andra församlingar inom Umeå pastorat.
I arbetet ingår att:
Värna om gudstjänsten och hela dess sammanhang
Möta människor i samband med dop, vigsel, konfirmandundervisning och begravning
Vara med och bygga vidare på församlingens familjearbete i samverkan med våra pedagoger


Om dig
Du är prästvigd för tjänst i Svenska kyrkan. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper: du är trygg, tar egna initiativ och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra. Du värdesätter gudstjänstens olika språk och vill stödja andra som vill dela tro och liv. Körkort behövs för tjänsten.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Upplysningar
Sista ansökningsdag är den 6 oktober. Intervjuer kommer att hållas i Ålidhemskyrkan den 11/10 samt den 14/10.

För mer information om tjänsten kontakta;
Ingrid Holmström Pavval, församlingsherde i Ålidhems församling
Telefon: 090-200 27 01
E-post ingrid.pavval@svenskakyrkan.se

Per Bäckman, Ålidhemsenheten
Telefon: 090-200 27 21
Epost: Per.backman@svenskakyrkan.se

Facklig företrädare
Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: peter.werner@svenskakyrkan.se

Instruktioner för ansökan
Skicka CV och personligt brev till umea.jobb@svenskakyrkan.se och skriv "Präst Ålidhem” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 6 oktober.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Präst

Präst, annat trossamfund
Läs mer Jul 7
Tycker du om att skapa nya relationer? Vill du leda människor till tro och hjälpa människor att växa i tro? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare!
Om Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling
Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som från hösten planeras arbeta i två team med olika fokusområden – ”Mission och mångfald” samt ”Idealitet och Samhälle”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområden samtidigt som samverkan sker mellan teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen. Du kommer att ingå i teamet ”Idealitet och samhälle” med uppdraget att fördjupa befintliga, och söka nya, relationer med personer, föreningar och organisationer på Ersboda samt arbeta med möjliggörande av sammanhang, delaktighet och idealitet.
Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som just nu är inne i en process att söka vägar in i ett syftesdrivet och mer agilt organiserande.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ersbodakyrkan och tillsammans med diakon, musiker, pedagog och vaktmästare ingå i teamet ”Idealitet och Samhälle”.
Tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget arbetar ni tillsammans med att vara kyrka på Ersboda. I uppdraget ingår att:
Bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten
Tillsammans med anställda och ideella medarbetare utveckla gudstjänst- och församlingslivet i Ersbodakyrkan.
Arbeta med en mångfald av människor i alla åldrar och från olika kulturer
Arbeta med konfirmander och kyrkliga handlingar i hela pastoratet

Om dig
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg. Vi utgår från att du är prästvigd enligt Svenska kyrkans ordning, delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.
Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 %. Tillträde den 1 januari 2022 eller enligt överenskommelse.
För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Anders Sandberg (från den 16 juli)
Telefon: 090-200 25 48
E-post: anders.sandberg@svenskakyrkan.se
Fackliga företrädare
Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: peter.werner@svenskakyrkan.se
Anneli Brage, Vision
Telefon: 090-200 26 34
E-post: anneli.brage@svenskakyrkan.se
Ansökan
Skicka CV och personligt brev till umea.jobb@svenskakyrkan.se och skriv "Präst Ersbodakyrkan" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 20 augusti. Om du är en av de som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.
Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Församlingspedagog

Församlingspedagog
Läs mer Jul 7
Tycker du om barn? Är du kreativ och pedagogisk? Vill du vara med och hitta nya sätt att vara kyrka i en mångkulturell stadsdel? Läs vidare!
Om Ersbodakyrkan, Umeå stadsförsamling
Ersbodakyrkan ligger i en mångkulturell stadsdel i norra delarna av Umeå med cirka 10 000 invånare. Arbetslaget i Ersbodakyrkan består av 10 medarbetare som från hösten kommer arbeta i två team med olika fokusområden – ”Mission och mångfald” samt ”Idealitet och Samhälle”. Teamen driver utveckling inom respektive fokusområde samtidigt som samverkan sker mellan teamen och medarbetare på arbetsplatsen och i övriga församlingen. Du kommer att ingå i teamet ”Idealitet och samhälle” med uppdraget att fördjupa befintliga, och söka nya, relationer med personer, föreningar och organisationer på Ersboda samt arbeta med möjliggörande av sammanhang, delaktighet och idealitet. Du har ett särskilt uppdrag att skapa sammanhang för barnen.
Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som just nu är inne i en process att söka vägar in i ett syftesdrivet och mer tillitsbaserat organiserande.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Ersbodakyrkan och tillsammans med diakon, musiker, präst och vaktmästare ingå i teamet ”Idealitet och Samhälle”. Tillsammans med övriga medarbetare i arbetslaget arbetar ni tillsammans med att vara kyrka på Ersboda. I uppdraget ingår att:
Bygga relationer och skapa förtroendefulla samarbeten
Tillsammans med anställda och ideella medarbetare utveckla församlingslivet i Ersbodakyrkan
Arbeta med verksamhet som har fokus på barn - som barnkör, barngrupper för låg- och mellanstadiebarn, öppen förskola och kontakter med skolor.

Om dig
Vi söker dig som är utbildad församlingspedagog, musikpedagog eller har annan pedagogisk högskoleexamen. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är möjlighetsorienterad och flexibel.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.
Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 75 % med tillträde den 1 september eller enligt överenskommelse.
För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Anders Sandberg (efter 16 juli)
Telefon: 090-200 25 48
E-post: anders.sandberg@svenskakyrkan.se
Arbetsledare Carolina Paulson (till 9 juli)
Telefon: 090-200 26 16
E-post: carolina.paulson@svenskakyrkan.se
Fackliga företrädare
Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: peter.werner@svenskakyrkan.se
Per Edberg, Lärarförbundet
Telefon: 090-164931
E-post: per.edberg@umea.se


Ansökan
Skicka CV och personligt brev till umea.jobb@svenskakyrkan.se och skriv "Pedagog Ersbodakyrkan" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 20 augusti. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.
Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Administratör

Sekreterare
Läs mer Jun 10
Administratör Umeå landsförsamling
Umeå landsförsamling har ca 11 000 medlemmar och bedriver verksamhet bl.a vid den vackra renoverade prästgården på Backen, Backens kyrka och Grisbackakyrkan. Som administratör i församling arbetar du nära församlingsherden och övriga medarbetare och medlemmar i församlingen med beredning av underlag, ekonomirapporter o analyser, informationsskapande, inköp, scheman, planering mm. Du arbetar även nära församlingsrådet i din roll som sekreterare.
I ditt arbete ingår även aktivt deltagande i flera nätverksgrupper tillsammans med övriga administratörer, både från församlingarna men även pastoratskansliet, där ni löpande samarbetar och driver det administrativa stödet framåt.

Dina arbetsuppgifter
I tjänsten ingår bland annat att:
Vara sekreterare i församlingsrådet, arbetslaget och kommittéer. Det innefattar såväl att skriva kallelser och protokoll som praktiska förberedelser.
Bistå församlingsherden med förberedda underlag och löpande personal- och verksamhetsadministration.
Stödja medarbetare och förtroendevalda i praktisk systemhantering.
Skapa informationsuppdrag som att sammanställa information till månadsblad och affischer, uppdatera webbsidor externt och internt samt digitala anslagstavlor.
Arbeta med verksamhetsplan, budget och attestering av fakturor.
Göra inköp av kontorsmaterial, datorer mm och hålla kontakt med olika leverantörer.
Uppdatera, samla in och sammanställa register och statistik.
Viss del pastoratsgemensam administration
Tillsammans med administrativa kollegiet arbeta för ett utvecklande av administrativa stödprocesser

Om dig
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning med inriktning mot ekonomi eller administration eller motsvarande kunskaper, samt arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering. Du har goda kunskaper i Officepaketet, gärna med Microsoft 365 och har lätt för att ta till dig nya system.
Det är meriterande, men inte ett krav för tjänsten, om du har arbetslivserfarenhet från administration eller ekonomihantering med anknytning till kyrkans verksamhet. Det är även meriterande om du är van att arbeta med andra datorprogram för webbpublicering och ekonomihantering eller har praktisk erfarenhet av att vara ett ledarstöd. Du behöver ha en bra överblick över årshjulets aktiviteter så att du kan ligga steget före planeringsmässigt.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som Administratör hos oss. Som person är du strukturerad och gillar att ha ordning och reda. Du är positiv och serviceinriktad och trivs med att arbeta såväl självständigt som att samarbeta med andra. Du är van att uttrycka dig väl i både tal och skrift och kan anpassa nivån efter olika sammanhang och behov. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Vi förutsätter att du är medlem i svenska kyrkan och delar Svenska kyrkans värdegrund.


Om tjänsten
Tjänsten är ett tidsbegränsat vikariat till 2022-05-31 på 75 % med tillträde i augusti 2021 eller enligt överenskommelse. I tjänsten ingår viss kvällstjänstgöring, för sammanträden och någon enstaka helgtjänstgöring vid gemensamma aktiviteter. Din arbetsplats kommer att vara huvudsakligen i Backens prästgård.

För mer information om tjänsten:
Victoria Hedberg, administrativ chef
Tel 076-134 23 56
Malou Wirström, Rekryterande chef och församlingsherde Umeå landsförsamling
090 - 200 28 07

Facklig företrädare:
Anneli Brage, Vision.
Tel 073-227 43 37


Ansökan
Skicka CV och personligt brev till e-post umea.jobb@svenskakyrkan.se och skriv "Administratör Umeå landsförsamling" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast 23 juni.


Om oss
Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar med en omfattande verksamhet i 12 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.

Ansök nu

Kantor

Kantor
Läs mer Maj 28
Vik kantor
Umeå landsförsamling
Lockas du av en miljö där tradition möter nytänkande? Vill du vara med och utveckla musiklivet i församlingen i en expansiv stadsdel i Umeå? Läs vidare!
Om Umeå landsförsamling
Församlingen finns i en växande del av Umeå. Här finns också ett historiskt område med en medeltida kyrka i centrum. Under 2017 invigdes församlingens nya verksamhetslokaler med en renoverad prästgård och intilliggande paviljong i en unik kombination. Lokalerna ger goda förutsättningar för församlingens vardagsverksamhet, ett arbete som du som medarbetare är med och formar.
Dina arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå landsförsamling tillsammans med bland annat församlingspedagoger, präster, diakon och organist. Som kantor kommer du att tjänstgöra vid gudstjänster och kyrkliga handlingar och där stort fokus ligger på barn och ungdomar. Du kommer få ett ansvar att fortsätta arbetet med att utveckla våra gudstjänster med sång och musik, leda och förmedla sångglädje till barn och unga, samt i kören Backen Gospel. Vi hoppas att du tycker om att arbeta med olika musikstilar.
Hör vår kantor Jenny berätta om sitt arbete här: https://www.svenskakyrkan.se/umea/medarbetare-i-svenska-kyrkan-i-umea
Om dig
Du är utbildad kantor och drivs av att arbeta tillsammans och att utveckla verksamheten tillsammans med ideella och anställda i församlingen. Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som kantor hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta, har förmåga till nytänkande och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra. Körkort behövs för tjänsten.
Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.
Arbetstid/arbetsvillkor
Vikariat på 100 %, med trolig möjlighet till förlängning. Tillträde augusti -21 eller enligt ök.
För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Malou Wirström, tel 090-200 28 07 el e-post: malou.wirstrom@svenskakyrkan.se


Facklig företrädare
Per Edberg, Lärarförbundet, tel. 070-586 60 93 eller e-post: per.edberg@umea.se
Instruktioner för ansökan
Skicka CV och personligt brev till umea.jobb@svenskakyrkan.se och skriv "Vik kantor Umeå landsförsamling” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 21/6.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR-funktion och kommunikationsenhet.
https://www.youtube.com/watch?v=gcBtiE_lVmY
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Församlingspedagog

Församlingspedagog
Läs mer Jun 3
Församlingspedagog
Umeå Maria församling, vikariat 50 %
Mariakyrkan
Mariakyrkan i Umeå Maria församling ligger i stadsdelen Marieberg i norra Umeå. Som vikarierande församlingspedagog blir du en del av Mariakyrkans arbetslag som består av ca: 13 medarbetare.
I församlingen finns utrymme för många kreativa uttryck för kristen tro.

Om arbetet
I arbetet som församlingspedagog i Umeå Maria församling kommer du möta barn och deras familjer i olika grupper och verksamheter. Tillsammans med dina arbetskamrater på olika sätt att bidra till församlingens arbete med barn och familjer. Det innebär exempelvis att planera och genomföra gudstjänster för alla åldrar, samt ordna pyssel och andra aktiviteter.


Om dig
Du har högskoleexamen inom pedagogik, och/eller utbildning som församlingspedagog samt erfarenhet av att jobba med barn och ungdomar. För att lyckas i rollen behöver du vara pedagogisk, lyhörd och bra på att samspela med andra. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i församling eller från annan idéburen verksamhet. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.


Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.


Arbetsvillkor
Arbetet är en tidsbegränsad anställning på 50 %, i första hand under höstterminen. Arbete på kvällar och helger förekommer. Tillträde den 16 augusti eller enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten kontakta:
Församlingsherde Maria Lundgren, e-post: maria.lundgren@svenskakyrkan.se, tel: 090-200 27 77?


Facklig företrädare
Per Edberg, Lärarförbundet, tel. 070-586 60 93 eller e-post: per.edberg@umea.se

Ansökan
Skicka CV, personligt brev till umea.jobb@svenskakyrkan.se och skriv "Församlingspedagog Umeå Maria" i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 17 juni. Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.


Tips: Kika gärna på våra medarbetarfilmer här: https://www.svenskakyrkan.se/umea/medarbetare-i-svenska-kyrkan-i-umea
Om oss
Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar i samverkan med en omfattande verksamhet i 13 kyrkor och församlingsgårdar samt en gemensam fastighetsförvaltning och begravningsverksamhet.
Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt.
Svenska kyrkan arbetar internationellt för en mer rättfärdig värld.

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu