Wsp Sverige AB jobb i Umeå

Hitta lediga jobb hos Wsp Sverige AB i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Umeå.

Erfaren markprojektör till WSP Umeå

Civilingenjör, väg
Läs mer Jan 24
Erbjudande
WSP Umeå är involverade i många spännande samhällsutvecklings- och industriprojekt och vi är glada att få möjligheten att sätta vår prägel på hur ett framtidssäkrat och hållbart samhälle kan designas. För att bemöta marknadens ökade efterfrågan av våra tjänster behöver vi nu utöka vårt härliga gäng med en erfaren projektör inom mark och gata.

Du kommer att tillhöra en grupp bestående av nio medarbetare som arbetar med projektering och utredning av mark, gata, landskap och mätteknik, där alla har ett stort engagemang för sitt arbete. WSP i Umeå består av ca 160 medarbetare och har en väletablerad position och gott rykte på den lokala marknaden. Projekteringsgruppen tillhör vår avdelning Samhällsutformning Nord, som arbetar brett med utredning, planering och projektering för att kunna erbjuda kunderna en helhetslösning.

Vi är stolta över att det på WSP i Umeå finns en stark samverkanskultur som bygger på ett prestigelöst förhållningssätt och respekt för varandra. På vårt gemytliga och centralt belägna kontor med älvsutsikt är det enkelt att knyta band över avdelningsgränserna och vi ser till att ha roligt tillsammans. WSP erbjuder en utvecklande miljö där du i ditt arbete får möjlighet att påverka samhället till det bättre. Vår styrka är att vi kan anpassa oss till våra kunders kultur och lokala marknader samtidigt som vi utnyttjar vår världsomfattande expertis för att genomföra de mest komplexa projekten och hjälpa våra kunder att uppnå sina mål.

Om tjänsten
Nu söker vi dig som är erfaren projektör och vill arbeta som teknikansvarig och uppdragsledare inom mark och gata. Du har en nyckelposition i både mindre och större uppdrag för nya bostadsområden, industrier, gator, skolor, förskolor och offentliga platser, som du genomför tillsammans med kollegor i projektform. Beroende på uppdrag kan arbetet innebära ansvar för kundkontakt, budget, framdrift och problemlösning. På WSP värdesätter vi innovation och kunskapsdelning högt. Som erfaren projektör inom ditt teknikområde kommer en del av arbetet således innebära utveckling av våra interna processmodeller samt kompetensutveckling och coachning av våra mindre erfarna medarbetare.

Vi ser att det, i och med nuvarande och framtida exploateringar, kommer finnas ett stadigt behov av våra tjänster inom markprojektering, inte minst i Skellefteå, men även i andra delar av landet. Därför gör vi fortsatta satsningar inom denna kompetens genom att arbeta för en aktiv teknikutveckling, bl a genom våra nationella nätverk. Vårt arbete sker i nära samverkan med kollegor på andra kontor för att säkerställa en kunskapsdelning och resursfördelning i uppdragen.

Din profil
För att bli framgångsrik i denna tjänst tror vi att du har grund i en högskole- eller civilingenjörsutbildning med relevant inriktning samt flertalet års erfarenhet av mark- och gatuprojektering. Det är viktigt för oss att du vill arbeta och utvecklas i konsultrollen, och därmed är egenskaper såsom prestigelöshet och affärsmässighet uppskattade. För att trivas hos oss tror vi att du är en social och självgående person som uppskattar en varierande vardag, och som gärna delar med dig av dina kunskaper till mindre erfarna kollegor.

För rollen är din inställning och kompetens det viktigaste, men givetvis också dina språkkunskaper. Vi tror att du har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i både tal och skrift.

Kontakt
Gruppchef: Martin Popovac, martin.popovac@wsp.com
Rekrytering: Connie Larin, connie.larin@wsp.com

Anställningen
Tillsvidareanställning heltid 100%. Tillträde sker snarast möjligt enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag:
Urval sker löpande men vi vill få in din ansökan senast den 31 mars 2023.
Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Kontakt från rekryteringsföretag, CV- och annonssäljare undanbedes.WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 55 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Utredare/fälthandläggare inom förorenade områden

Miljöingenjör
Läs mer Feb 16
WSPs sektor Earth & Environment tillhandahåller en komplett uppsättning miljötjänster till offentliga och privata kunder inom ett brett spektrum av marknadssektorer. Vi hjälper våra kunder, rådgör och löser deras utmaningar kring miljömässiga- och sociala konsekvenser, biologisk mångfald, cirkulär ekonomi, miljöledning, efterlevnad och transaktioner.

Vår svenska verksamhet har genomgått en otrolig tillväxtresa de senaste fem åren, dels med nya medarbetare som sökt sig till vår verksamhet, och dels genom det nyligen genomförda förvärvet av Golder, som breddat och fördjupat vår tekniska kompetens och gjort det möjligt för oss att erbjuda våra kunder utökade tjänster i världsklass.

För WSP är Earth & Environment inte bara ytterligare en sektor, det är kärnan i vår Future Ready vision.

Idag är vi över 14.000 medarbetare över hela världen varav 750 personer finns i vår svenska verksamhet, utspridd på samtliga kontor över hela landet.

Som en del av den nya sektorn har vi bildat en nationell sektion för Förorenade Områden med 180 medarbetare i Sverige. Med denna gemensamma plattform satsar vi på teknikutveckling, marknadsbevakning och erfarenhetsåterföring inom förorenade områden. Samtidigt som vi fortsätter vårt täta samarbete med våra kollegor inom närliggande tjänsteområden så som grundvatten, geoteknik och bergteknik. Sektionen växer och nu vill vi förstärka med fler utredare inom förorenade områden med placeringsort Luleå, Umeå eller Sundsvall!

Om rollen
Du kommer att arbeta som fälthandläggare och utredare i en grupp bestående av miljökonsulter som primärt jobbar inom teknikområdet förorenade områden. Vi utför många olika typer av uppdrag inom förorenade områden så som stora infrastrukturprojekt, inom industriområden, i samband med exploatering samt i samband med efterbehandlingsåtgärder med olika metoder. WSP har två pilotanläggningar för test av olika in situ-reningsmetoder.

Som utredare genomför du uppdragen tillsammans med kollegor i projektform. Arbetsuppgifterna omfattar utredning så som fas 1-undersökningar, miljötekniska markundersökningar, riskbedömningar, åtgärdsutredningar och efterbehandlingar.

Arbetet sker både på kontor och i fält. Vi har ett väl utvecklat samarbete mellan våra kontor i Sverige, vilket delvis möjliggjorts genom vår aktiva nationella marknads- och teknikorganisation (MOTOR) inom förorenade områden. Gruppen präglas av hjälpsamhet och tillsammans besitter vi en hög kompetensnivå. Vi är glada att kunna arbeta med varierade uppdrag och söker därför dig som stimuleras av en omväxlande miljö och som vill utvecklas tillsammans med oss.

Din profil
Du som söker har en naturvetenskaplig eftergymnasial utbildning med relevant inriktning. Vi ser helst att du har skrivit ditt examensarbete eller gjort praktik inom förorenade områden. Något års arbetslivserfarenhet inom förorenade områden samt erfarenhet av riskbedömningar och åtgärdsutredningar är ett plus liksom erfarenhet från konsultbranschen.

Det är viktigt för oss att du vill utvecklas i konsultrollen, därmed tror vi att du är engagerad, strukturerad, samarbetsorienterad, prestigelös och affärsmässig i ditt arbete. Eftersom arbetet innehåller en stor del kommunicerande moment är det även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva stora och små samhällsutvecklande uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. De senaste åren har vi dessutom klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare samtidigt som vi lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Vi är övertygade om att nöjda medarbetare och goda resultat i uppdragen går hand i hand.

Sista ansökningsdag är 20 mars och urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 55 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Avdelningschef Geoteknik Nord

Geotekniker
Läs mer Feb 7
Är du en erfaren ledare och lockas av att tillsammans med kollegor och kunder se till att vårt avtryck inom samhällsbyggnad är hållbart för framtiden? - Läs och ansök till rollen som Avdelningschef inom Geoteknik Nord inom vår nya nationella sektion Geoteknik!

WSP ligger i framkant gällande geoteknik och vi arbetar ständigt med innovativ utveckling för att hålla oss uppdaterade inom de mest effektiva och hållbara lösningarna.

En av WSPs styrkor är den lokala närvaron med möjlighet att involvera nationell och global expertis i stora komplexa uppdrag, allt från geotekniska undersökningar för skolor och bostäder till de största uppdragen där ett 20-tal olika teknikområden är engagerade.

Vi utvecklas ständigt och tar oss an morgondagens utmaningar med den senaste tekniken, löser komplexa problem och formar framtidens samhälle - vi kallar det Future Ready inom WSP.

Samverkan och samarbete är något vi stärker i ännu högre grad med vår nya organisation, där Geoteknik ingår i sektorn Earth and Environment. Vårt mål är att bli den mest eftertraktade leverantören av geoteknik hos både kunder och medarbetare.

Avdelningen Geoteknik Nord inom WSP
Norra Sverige är inne i en spännande fas vilket bidrar till intressanta uppdra för vår avdelning som består av tre grupper med totalt drygt 20 medarbetare. Mellan grupperna finns en mycket god samverkan för att klara de behov av geotekniker som finns idag. Avdelningen arbetar i huvudsak med uppdrag i norra Sverige, men har även uppdrag i övriga landet då vi samverkar för att resursförstärka, men också för att få möjlighet att arbeta i uppdrag av olika karaktär. Avdelningen består av handläggande geotekniker i alla skeden av sin yrkeskarriär. Arbetet utförs i nära samverkan med vår nationella fältverksamhet för att säkerställa att vi levererar de resultat som våra kunder efterfrågar.

WSP Geoteknik är en nationell sektion vilket inbjuder till ett bra samarbete mellan våra ca 200 medarbetare som finns på WSP:s kontor över hela landet.

Ditt ansvarsområde som avdelningschef
Som avdelningschef ansvarar du för avdelningen inom Geoteknik i Nord. Avdelningen har medarbetare i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik, Umeå, Skellefteå och Luleå. Möjlig placering är någon av dessa orter. Du har tre direktrapporterande gruppchefer och ansvarar för chefsutveckling och systematiskt arbetsmiljöarbete. Rollen innefattar bland annat ledarskap- och marknadsansvar samt arbete i uppdrag.

Ledarskap:

- Personalansvar och chefsutveckling för tre gruppchefer.
- Leda, planera och fördela arbetet inom avdelningens ledningsgrupp.
- Budgetansvar och ansvar för implementering och uppföljning av verksamhetsplan genom verktyg och individuell målstyrning.
- Organisationsutveckling och bemanning för att möta kunder och tjänsteutbud.
- Agera som stöd i rekryteringsprocesser.
- Krav på kvalitetssäkrade processer och ingående handlingars leverans.
- Skapa förutsättningar för en lärande kultur och strukturerar arbetssätt som uppmuntrar erfarenhets- och kunskapsöverföring inom avdelningen.


Kunder & Marknad:
Som avdelningschef har du ett lönsamhetsansvar för avdelningen, dess resurser och uppdrag och säkerställer goda ekonomiska förutsättningar för avdelningens utveckling. Avdelningschefen har en marknadskännedom och förväntas arbete proaktivt med kundbearbetning och upprätthålla kundkontakter med fokus på goda och långsiktiga relationer. Rollen innefattar bland annat:

- Samordnande ansvar för kunder och kundnöjdhet inom avdelningen.
- Vara à-jour inom ditt expertområde, omvärldsbevaka och trendspana.
- Leda anbudsarbete.


Är du den vi söker?
Stort engagemang, samarbetsförmåga, affärsmässighet, hög kompetens, öppenhet och prestigelöshet är egenskaper som vi värderar högt!

Du ska som minst ha en högskoleexamen med ingenjörsinriktning. Vi ser gärna att du har flera års arbetslivserfarenhet som geotekniker.

Du har erfarenhet som chef med personalansvar från konsultbranschen, samhälls-, bygg-, och fastighetsbranschen inom geoteknik, och har förmågan att hantera medarbetarnas intressen såväl som ledningens och företagets. Du har en affärsmässig och professionell inställning till ditt arbete samtidigt som du är kommunikativ, engagerad och trivs med stort eget ansvar.

Du ser potentialen i norra Sverige och vill anta utmaningen att växa avdelningen inom de närmaste åren.

Tidigare arbete som avdelningschef med underställda chefer samt erfarenhet av att arbeta i ledningsgrupp är inget krav, men meriterande. Meriterande är också ekonomikunskaper inom konsultbranschen.

Vi förutsätter att du är utåtriktad och har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, i såväl svenska som på engelska.

På WSP finns alla möjligheter att vara med och påverka samhällsutvecklingen på riktigt och leda, lära och utvecklas i en kunskapsintensiv organisation. Som ledare på WSP finns nätverk, utbildningar och mentorskap som stöttar dig för att du ska kunna leda hållbart, både för din grupp och för dig som individ. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs där du som ledare är navet till en hållbar arbetsplats. Läs mer om vårt manifesto och vägledande principer här (länk)!

Välkommen in med din ansökan!

Sektorn Earth and Environment
Earth & Environment tillhandahåller en komplett uppsättning miljötjänster till offentliga och privata kunder inom ett brett spektrum av marknadssektorer. Vi hjälper våra kunder, rådgör och löser deras utmaningar kring miljömässiga- och sociala konsekvenser, biologisk mångfald, cirkulär ekonomi, miljöledning, efterlevnad och transaktioner.

Vår svenska verksamhet har genomgått en otrolig tillväxtresa de senaste fem åren, dels med nya medarbetare som sökt sig till vår verksamhet, dels genom det nyligen genomförda förvärvet av Golder, som breddat och fördjupat vår tekniska kompetens och gjort det möjligt för oss att erbjuda våra kunder utökade tjänster i världsklass.

För WSP är Earth & Environment inte bara ytterligare en sektion, det är kärnan i vår Future Ready vision. Idag är vi över 14.000 medarbetare över hela världen varav 750 personer finns i vår svenska verksamhet, utspridd på samtliga kontor över hela landet. Det gör oss till världens största konsultverksamhet inom hållbarhet.

Kontakt
Marie von Matérn, Sektionschef Geoteknik, marie.matern@wsp.com
Mattias Björk, bitr Sektionschef Geoteknik, mattias.bjork@wsp.com

Sista ansökningsdag
Urval sker löpande så skicka in din ansökan snarast, dock senast 15 mars.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjud...

Ansök nu

Junior miljökonsult inom miljöprövning

Miljöingenjör
Läs mer Feb 1
WSP har år 2021 gått samman med Golder, som ett led i att bli världens ledande miljökonsult. Golder är världsledande under jord, WSP är världsledande över jord - tillsammans är vi en världsledande konsult i arbetet framåt mot att framtidssäkra världen. Inom både WSP och Golder finns ett starkt fokus på innovation, teknisk expertis och hållbara lösningar.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika, Sydamerika och Oceanien. Tillsammans är vi 55 000 medarbetare varav 14 000 personer som erbjuder kvalificerade miljötjänster. På våra nordiska kontor är vi fler än 1 300 miljökonsulter som betjänar våra kunder över hela världen.

Gruppen Ytvatten, Ekologi & Miljöprövning Norr har projekt som omfattar tillståndsprövning av vattenverksamhet, miljöfarlig verksamhet, koncessionsprövningar eller annan miljöprövning. Vi utreder också tillståndet i mark, vatten och sediment inför tillståndsprövningar. Vi genomför inventeringar av flora, fauna och ekologiska samband på land och i vatten samt genomför konsekvensanalyser för verksamheter och åtgärder som påverkar vår hälsa och miljö. Inom arbetsgruppen är miljön öppen och prestigelös, med ett stort fokus på medarbetarutveckling. Vi arbetar aktivt med erfarenhetsåterföring både inom och mellan uppdragen för att utveckla vårt arbetssätt och kompetensutveckla medarbetarna. Det finns goda utvecklingsmöjligheter både nationellt och internationellt inom WSP.

Till vår grupp Ytvatten, Ekologi & Miljöprövning Norr söker vi nu en junior miljökonsult inom tillståndsprövning med placeringsort Sundsvall, Örnsköldsvik eller Umeå. Totalt i Sverige är vi ca 150 medarbetare inom miljöprövning på WSP.

Om tjänsten
I rollen som miljöprövningskonsult kommer du delta i projekt som omfattar vattenverksamhet, miljöfarlig verksamhet, koncessionsprövningar eller annan miljöprövning. De största uppdragsvolymerna ligger just nu inom infrastruktur, vindkraft, stadsbyggnad och vattenförsörjning.

Du kommer att delta i projektgrupper med mer erfarna medarbetare och i uppdragen samarbeta med kollegor inom flera olika teknikområden. Arbetsuppgifterna består av utredande moment där rapportskrivning och sammanställning av underlag för olika prövningar utgör en stor del.

Din profil
Du som söker har en akademisk utbildning med relevant natur-, miljövetenskaplig eller teknisk inriktning som inkluderat kurser i miljöbalken. Har du dessutom arbetslivserfarenhet inom miljöprövning och miljöbedömning är det ett stort plus. Kunskaper i GIS är också meriterande.

Vi tror att du, för att bli framgångsrik i konsultrollen, är prestigelös i arbetet samt tycker om att samarbeta och utvecklas tillsammans med andra. Du är strukturerad i ditt arbetssätt och har mycket god förmåga att uttrycka dig i skrift på svenska.

Urval sker löpande och sista ansökningsdag är 1 mars. Varmt välkommen med din ansökan!

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Junior Geotekniker till WSP Umeå

Geotekniker
Läs mer Feb 4
WSPs nationella sektion Geoteknik ligger teknikmässigt i framkant och vi arbetar ständigt med innovativ utveckling för att hålla oss uppdaterade inom de mest effektiva och hållbara lösningarna. En av våra styrkor är den lokala närvaron med möjlighet att involvera nationell och global expertis i våra uppdrag. Allt från geotekniska undersökningar för skolor och bostäder till de största uppdragen där ett 20-tal teknikområden är engagerade. Samverkan och samarbete är någonting vi stärker i ännu högre grad med vår nya organisation, där sektion Geoteknik ingår i sektorn Earth & Environment.

Vårt mål är att bli den mest eftertraktade leverantören av geoteknik hos både kunder och medarbetare. Idag är vi ca 190 geotekniker och fältgeotekniker över hela landet men vi behöver bli fler. Därför söker vi nu en till junior geotekniker som vill vara med och växa tillsammans med oss till vår grupp/enhet i Umeå där kontorsplatsen kan vara Umeå, Skellefteå och/eller Örnsköldsvik.

Om tjänsten
Som junior geotekniker kommer du att ingå i en geoteknikgrupp med kollegor i Umeå, Skellefteå och Örnsköldsvik. Du arbetar i team som biträdande projektör i projekt inom mark, bygg och industri. Vi arbetar i stora som små projekt över hela Sverige och du kommer att samarbeta i team som är sammansatta av medarbetare i hela landet samt ibland även med internationella kontor. Du kommer under ditt första år att få prova på de olika delarna i uppdragen, så som marktekniska undersökningsrapporter, skriva delar av PM, fältsamordning i projekten, CAD-redovisning, fältarbete och projektering. Ganska snart får du också möjlighet att driva egna små projekt med stöd av mer erfarna kollegor och du har goda möjligheter att påverka både din egen samt gruppens utveckling.

Du kommer att växa in i rollen och så småningom ta dig an större ansvarsområden, exempelvis att koordinera uppdragen gentemot våra medarbetare i Indien och att stötta teknikansvarig och uppdragsansvarig med uppdragsekonomi och uppdragsadministration. Det finns även möjligheter att tidigt fördjupa sitt arbete mot ett delområde såsom geotekniska beräkningar eller geotekniska frågor kopplat till grundvatten.

Din profil
Vi söker dig som är ny i karriären och som är nyfiken på vad ett arbete som geotekniker kan innebära. Som utbildningsbakgrund har du en civilingenjörsexamen med lämplig inriktning. Vi tror att du som person är initiativtagande och har intresse av att arbeta kreativt med problemlösning. Du förstår vikten av god kommunikation har förmåga att skapa förtroende, både hos kollegor och kunder. Det är en förutsättning att kunna uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska liksom att kunna jobba målinriktat efter uppsatta tidplaner.

Vi erbjuder
WSP Earth & Environment tillhandahåller en komplett uppsättning miljötjänster till offentliga och privata kunder inom ett brett spektrum av marknadssektorer. Vi hjälper våra kunder, rådgör och löser deras utmaningar kring miljömässiga- och sociala konsekvenser, biologisk mångfald, cirkulär ekonomi, miljöledning, efterlevnad och transaktioner.

Vår svenska verksamhet har genomgått en otrolig tillväxtresa de senaste fem åren, dels med nya medarbetare som sökt sig till vår verksamhet, och dels genom det nyligen genomförda förvärvet av Golder, som breddat och fördjupat vår tekniska kompetens och gjort det möjligt för oss att erbjuda våra kunder utökade tjänster i världsklass. För WSP är Earth & Environment inte bara ytterligare en sektion, det är kärnan i vår Future Ready vision.

Det är viktigt för oss att våra medarbetare är nöjda och trivs på jobbet. Därför fokuserar vi på ett närvarande ledarskap inom våra avdelningar. För att ligga i framkant och ständigt utveckla vår tekniska kompetens så arbetar vi i organiserade tekniknätverk. Detta bidrar till goda samarbeten medarbetare emellan, där man hjälps åt och delar med sig av kunskap i sann WSP-anda.

För att matcha den stora efterfrågan på våra tjänster söker vi nu fler geotekniker som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss på WSP!

Sista ansökningsdag är 28 februari och urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 55 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Erfaren geotekniker till WSP Umeå

Geotekniker
Läs mer Feb 4
WSPs nationella sektion Geoteknik ligger teknikmässigt i framkant och vi arbetar ständigt med innovativ utveckling för att hålla oss uppdaterade inom de mest effektiva och hållbara lösningarna. En av våra styrkor är den lokala närvaron med möjlighet att involvera nationell och global expertis i våra uppdrag. Allt från geotekniska undersökningar för skolor och bostäder till de största uppdragen där ett 20-tal teknikområden är engagerade. Samverkan och samarbete är någonting vi stärker i ännu högre grad med vår nya organisation, där sektion Geoteknik ingår i sektorn Earth & Environment.

Vårt mål är att bli den mest eftertraktade leverantören av geoteknik hos både kunder och medarbetare. Idag är vi ca 190 geotekniker och fältgeotekniker över hela landet men vi behöver bli fler. Därför söker vi nu en till erfaren geotekniker som vill vara med och växa tillsammans med oss till vår grupp/enhet i Umeå där kontorsplatsen kan vara Umeå, Skellefteå och/eller Örnsköldsvik.

Om tjänsten
Du kommer att ingå i en geoteknikgrupp med kollegor i Umeå, Skellefteå och Örnsköldsvik. Som erfaren geotekniker kommer du att arbeta med projekt inom infrastruktur, mark, bygg och industri. Du har en nyckelroll i uppdragen, där du bildar och resurssätter ditt team samt har övergripande koll på uppdraget. Rollen innefattar även teknik- och kvalitetssäkring.

Vi arbetar med hela byggprocessen och kan erbjuda allt från geotekniska och geofysiska undersökningar, beräkningar, riskanalyser och utvärderingar till färdiga projekterings- och bygghandlingar. Kunderna utgörs främst av kommunala bolag, myndigheter och industrier. Vi arbetar i stora som små projekt över hela Sverige och du kommer att samarbeta i team som är sammansatta av kollegor från andra kontor i landet samt ibland även internationellt.

Inom WSP har du möjlighet att arbeta med specialister inom geoteknikfältet och, om intresse finns, även utvecklas till att själv ingå i en specialistgrupp.

Din profil
Vi söker dig som har arbetat minst tre år som handläggande geotekniker och som vill vara med och utveckla vår geotekniska verksamhet i norr. Som utbildningsbakgrund har du en civilingenjörsexamen med lämplig inriktning eller motsvarande akademisk utbildning

Du tycker att det är viktigt med kunskapsdelning och du ser fram emot att på ett pedagogiskt vis dela med dig av din erfarenhet inom gruppen. Att vara affärsmässig och ha en god kontakt med kunder och förmåga att skapa förtroende är också egenskaper som värdesätts. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara kvalitetsmedveten och serviceinriktad. Det är viktigt att kunna uttrycka sig i tal och skrift på svenska liksom att kunna jobba målinriktat efter uppsatta tidplaner.

Vi erbjuder
WSP Earth & Environment tillhandahåller en komplett uppsättning miljötjänster till offentliga och privata kunder inom ett brett spektrum av marknadssektorer. Vi hjälper våra kunder, rådgör och löser deras utmaningar kring miljömässiga- och sociala konsekvenser, biologisk mångfald, cirkulär ekonomi, miljöledning, efterlevnad och transaktioner.

Vår svenska verksamhet har genomgått en otrolig tillväxtresa de senaste fem åren, dels med nya medarbetare som sökt sig till vår verksamhet, och dels genom det nyligen genomförda förvärvet av Golder, som breddat och fördjupat vår tekniska kompetens och gjort det möjligt för oss att erbjuda våra kunder utökade tjänster i världsklass. För WSP är Earth & Environment inte bara ytterligare en sektion, det är kärnan i vår Future Ready vision.

Det är viktigt för oss att våra medarbetare är nöjda och trivs på jobbet. Därför fokuserar vi på ett närvarande ledarskap inom våra avdelningar. För att ligga i framkant och ständigt utveckla vår tekniska kompetens så arbetar vi i organiserade tekniknätverk. Detta bidrar till goda samarbeten medarbetare emellan, där man hjälps åt och delar med sig av kunskap i sann WSP-anda.

För att matcha den stora efterfrågan på våra tjänster söker vi nu fler geotekniker som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss på WSP!

Sista ansökningsdag är 28 februari och urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 55 000 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Gruppchef inom Förorenade Områden till Mark & Vatten Norr

Miljöingenjör
Läs mer Sep 10
Som ett led i att bli världens ledande miljökonsult är Golder en del av WSP sedan 2021. Golder är världsledande under jord, WSP är världsledande över jord - tillsammans är vi en världsledande konsult i arbetet framåt mot att framtidssäkra världen. Inom både WSP och Golder finns ett starkt fokus på innovation, teknisk expertis och hållbara lösningar.

Mark- och vattenavdelningen i Norr består av ett 20-tal kompetenta och trevliga kollegor inom verksamhetsområdena förorenade områden, miljöprövning, ytvatten, ekologi och hållbarhet. Samtidigt som vi är en del av en nationell sektion och har en god samverkan med våra mark- och vattenkollegor runtom i landet, är vi också experter på den lokala marknaden i norr. Det finns en hög efterfrågan på våra tjänster som bidrar till att påverka vårt framtida samhälle. Som ett led i att avdelningen har expanderat söker vi nu en till gruppchef som kommer att leda ett härligt gäng miljökonsulter inom förorenade områden och hydrogeologi. Placeringsort för tjänsten är Umeå, Örnsköldsvik eller Sundsvall.

I gruppen får du nio kollegor som jobbar varierat med utredning och uppdragsledning kopplat till förorenade områden. Gruppen arbetar med uppdrag som kan bestå av huvudstudier, miljötekniska markundersökningar, MIFO-inventeringar, grundvattenutredningar och hydrogeologiska modelleringar. Individerna i gruppen visar alla ett stort engagemang och ansvar för sitt arbete och vi har en tillitskultur där man arbetar med frihet under ansvar.

Om Tjänsten
I rollen som gruppchef arbetar du i samverkan för att förverkliga uppsatta mål och driva verksamhetsfrågor ur ett medarbetarperspektiv. Arbetet är varierande och utvecklande dels med ett fortsatt arbete att bygga upp befintlig verksamhet, dels ansvar för teknik, personal och kunder. Mycket av tiden upptas av att vara ett tekniskt stöd och bollplank till medarbetare i sina uppdrag och projekt (tekniska frågor, granskning), samt arbete i egna projekt.

Förutom utveckling av medarbetarnas potential handlar det dagliga arbetet om planering, drift samt utvecklig inom verksamhetsområdet och ekonomi samt upprätta anbud, ansvara för rapportering och uppföljning av utförda uppdrag. I rollen ingår även att till viss del vara belagd i uppdrag som uppdrags- eller teknikansvarig.

I rollen ingår att vara en del av den lokala ledningsgruppen på avdelningen bestående av avdelningschef och två gruppchefer med ansvar för löpande frågor och strategiskt arbete. Du ingår även i ett nätverk tillsammans med gruppchefer och avdelningschefer på sektionen Mark och Vatten inom WSP Environmental. Det finns även möjlighet att bidra till sektionens välutvecklade marknads- och tekniknätverk för förorenade områden som aktivt arbetar med kunskapsspridning inom teknikområdet.

Din profil
För att lyckas i gruppchefsrollen tror vi att du har tidigare ledarskapserfarenhet, antingen i rollen som linjechef eller som uppdrags- eller projektledare, samt minst fem års erfarenhet av arbete med förorenade områden eller hydrogeologi. Du känner en trygghet i din kompetens och har förmåga att förmedla den vidare genom att stötta dina kollegor i sin teknikutveckling. Du förväntas ha en god förmåga att interagera med kund och sälja in våra tjänster samt skriva anbud och förhandla kontrakt. Vi tror att du har erfarenhet av marknads- och säljarbete inom regionen, gärna som konsult och du är bekväm med rapportskrivning och kvalitetsgranskning. I grunden har du en akademisk examen med relevant inriktning inom geologi eller miljö.

Vi söker dig som motiveras av att leda och utveckla andra. Du främjar ett delegerande och coachande ledarskap och kan se och lyfta fram andras bidrag. Vi tror att du som söker är en affärsmässig person som är drivande och tar initiativ till verksamhetens och medarbetarnas utveckling. Du är strukturerad och kan fördela arbete samt utforma strategier för verksamheten som är hållbara utifrån ett medarbetar- och lönsamhetsperspektiv. För att vara framgångsrik med detta tror vi att du har ett samarbetsorienterat förhållningssätt samt är kommunikativ och lyhörd inför medarbetarnas önskemål.

Du har ofta rollen av att interngranska kollegornas arbete inför t ex leveranser och representera gruppen gentemot kund. Det är därför viktigt att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska språket i både tal och skrift.

Sista ansökningsdag
Urval sker löpande och vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, men senast 20 oktober. Kontakt från rekryterings- och annonseringsföretag undanbedes.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika, Sydamerika och Oceanien. Tillsammans med Golder är vi 54 000 medarbetare varav 14 000 personer som erbjuder kvalificerade miljötjänster. På våra nordiska kontor är vi fler än 1 300 miljökonsulter som betjänar våra kunder över hela världen.

wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Konsult inom fyllnings- och gruvdammar

Civilingenjör, väg- och vattenbyggnad
Läs mer Jun 17
Introduktion
WSP söker nu efter en konsult inom fyllnings- och gruvdammar med placering i Stockholm, Östersund, Umeå eller Malmö

WSP - världens ledande miljökonsult. Som ett led i att bli världens ledande miljökonsult är Golder en del av WSP sedan 2021. Golder är världsledande under jord, WSP är världsledande över jord - tillsammans är vi en världsledande konsult i arbetet framåt mot att framtidssäkra världen. Inom både WSP och Golder finns ett starkt fokus på innovation, teknisk expertis och hållbara lösningar.

I gruppen, som är specialiserade på dammsäkerhet med fyllningsdammar/gruvdammar och hydraulik i fokus, finns idag ca 15 medarbetare. Du kommer till en dynamisk grupp med hög teknisk kompetens som vill växa och bredda affären. Med hjälp av WSP´s internationella nätverk och samarbete vill vi driva den svenska marknaden. Vår tekniska bredd inkluderar nu också Golder där gruvdammsverksamheten är en av de ledande i Sverige och Globalt.

Ansvarsområde
Som konsult inom fyllnings- och gruvdammar jobbar du med utredning och projektering av fyllningsdammar eller gruvdammar. Projekten omfattar besiktningar, dammsäkerhetsutredningar, mätutvärdering, förstudier och projektering av dammsäkerhetsåtgärder. På WSP finns det möjlighet att jobba brett inom området med ett helhetsperspektiv för dammsäkerhet.

Din erfarenhet och kompetens avgör vilken roll du har hos oss på WSP. Rollen kan till exempel innebära att leda uppdragsarbetet i små och medelstora projekt samt fungera som teknikansvarig i större projekt. Beställarkontakt och samordning både externt och internt är tänkbart beroende på tidigare erfarenheter. WSP värdesätter ett inkluderande arbetssätt som ger möjlighet för såväl erfarna som nyanställda att arbeta tillsammans och utvecklas. Som konsult på WSP har du stora möjligheter att bidra till denna arbetskultur

Kvalifikationer
För att passa in i rollen krävs det att du har en relevant teknisk utbildning som högskole -eller civilingenjörsexamen inom samhällsbyggnad, väg och vatten eller liknande.

- Du har minst 3 års dokumenterad erfarenhet, men gärna mer, av arbete med fyllningsdammar och- eller gruvdammar. Alternativt geoteknik med koppling till vatten.
- Vi söker dig som är engagerad och som är van att ta egna initiativ och stort ansvar. Du är en engagerad lagspelare som är kommunikativ och har lätt för att samarbeta. Du bidrar gärna till teamets fortsatta kompetensutveckling.
- Eventuellt kontaktnät inom vattenkraft-eller gruvbranschen är meriterande men inget krav.
- Språkliga kunskaper inom svenska och engelska i tal och skrift är självklara och ytterligare något språk, gärna polska, är meriterande.


Mer om affärsområdet Bro & Vattenbyggnad
Inom affärsområdet Bro & Vattenbyggnad har WSP samlat företagets spetskompetens inom broteknik, vattenbyggnad och marina konstruktioner i alla faser från utredning, planering och projektering till byggande och förvaltning. Affärsområdet, som är bland de marknadsledande i Sverige, tillhör även de ledande i landet inom 3D-projektering och 3D-design.

Vi vet att en kombination av handlingsutrymme, engagemang och ansvar ofta leder till fantastiska prestationer. Vi är därför beredda att ge dig som är inställd på att satsa framåt de verktyg som du behöver för att lyckas. Våra arbetsmetoder är moderna och det är även vårt tankesätt. Detta för att kunna leva upp till vårt goda rykte som en hållbar samhällsutvecklare.

Vår ambition är att fortsätta ligga i täten och vi behöver bli fler. Placeringsort är i huvudsak Stockholm, Östersund, Malmö eller Umeå. Du kommer till en öppen och utvecklingsbenägen avdelning som är extremt duktig på att samarbeta över hela Sverige.

Har vi väckt din nyfikenhet så tveka inte att skicka din ansökan snarast då urval sker löpande, dock senast 31 juli 2021.

Kontakt: Jens Linde Recruiter 070-2047873.

Kontakt från rekryteringsföretag, CV- och annonssäljare undanbedes.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 700 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Gruppchef inom Förorenade Områden till Mark & Vatten Norr

Miljöingenjör
Läs mer Mar 18
Som ett av de största miljökonsultföretagen inom mark- och vattentjänster i Sverige har WSP både bredd och spets. Vi är med och driver utvecklingen inom området och bidrar till en hållbar samhällsutveckling och till uppfyllandet av Sveriges övergripande miljömål.

Mark och Vattenavdelningen i Norr består av ett 20-tal kompetenta och trevliga kollegor inom verksamhetsområdena förorenade områden, miljöprövning, ytvatten, ekologi och hållbarhet. Samtidigt som vi är en del av en nationell sektion och har en god samverkan med alla våra Mark och Vatten-kollegor runtom i landet, är vi också experter på den lokala marknaden i norr. Det finns en hög efterfrågan på våra tjänster som bidrar till att påverka vårt framtida samhälle. Som ett led i att avdelningen har expanderat söker vi nu en gruppchef som kommer att leda ett härligt gäng miljökonsulter inom förorenade områden och hydrogeologi. Placeringsort för tjänsten är Umeå, men även Sundsvall kan vara möjligt.

I gruppen får du ansvar för en grupp som jobbar varierat med utredning och uppdragsledning kopplat till förorenade områden och grundvatten. Gruppen arbetar med uppdrag som kan bestå av huvudstudier, miljötekniska markundersökningar, MIFO-inventeringar, grundvattenutredningar och hydrogeologiska modelleringar med mera. Vi har en bred kundbas med privata och offentliga kunder. Individerna i gruppen visar alla ett stort engagemang och ansvar för sitt arbete och vi har en tillitskultur där man arbetar med frihet under ansvar.

Om Rollen
I rollen som gruppchef arbetar du i samverkan för att förverkliga uppsatta mål och driva verksamhetsfrågor ur ett medarbetarperspektiv. Arbetet är varierande och utvecklande dels med ett fortsatt arbete att bygga upp befintlig verksamhet, dels ansvar för teknik, personal och kunder. Mycket av tiden upptas av att stötta och hjälpa medarbetare i sina uppdrag och projekt (tekniska frågor, granskning), samt arbete i egna uppdrag.

Förutom utveckling av medarbetarnas potential handlar det dagliga arbetet om planering, drift samt utvecklig inom verksamhetsområdet och ekonomi samt upprätta anbud, ansvara för rapportering och uppföljning av utförda uppdrag. I rollen ingår även att till viss del vara belagd i uppdrag som uppdrags- eller teknikansvarig.

I rollen ingår att vara en del av den lokala ledningsgruppen på avdelningen bestående av avdelningschef och två gruppchefer med ansvar för löpande frågor och strategiskt arbete. Du ingår även i ett nationellt nätverk tillsammans med gruppchefer och avdelningschefer på sektionen Mark och Vatten inom WSP Environmental. Det finns även möjlighet att bidra till sektionens välutvecklade marknads- och tekniknätverk för förorenade områden som aktivt arbetar med kunskapsspridning inom teknikområdet. Som globalt företag och en av de största miljökonsultföretagen i världen samverkar vi med våra kolleger i alla världsdelar.

Din profil
För att lyckas i gruppchefsrollen tror vi att du har tidigare ledarskapserfarenhet, antingen i rollen som linjechef eller som uppdrags- eller projektledare, samt minst fem års erfarenhet av arbete med förorenade områden eller hydrogeologi. Du känner en trygghet i din kompetens och har förmåga att förmedla den vidare genom att stötta dina kollegor i sin teknikutveckling. Vi tror att du har erfarenhet av marknads- och säljarbete inom regionen, gärna som konsult och du är bekväm med rapportskrivning och kvalitetsgranskning. I grunden har du en akademisk examen med relevant inriktning inom geovetenskap, miljövetenskap eller miljöteknik.

Vi söker dig som motiveras av att leda och utveckla andra. Du främjar ett delegerande och coachande ledarskap och kan se och lyfta fram andras bidrag. Vi tror att du som söker är en affärsmässig person som är drivande och tar initiativ till verksamhetens och medarbetarnas utveckling. Du är strukturerad och kan fördela arbete samt utforma strategier för verksamheten som är hållbara utifrån ett medarbetar- och lönsamhetsperspektiv. För att vara framgångsrik med detta tror vi att du har ett samarbetsorienterat förhållningssätt samt är kommunikativ och lyhörd inför medarbetarnas önskemål.

Du har ofta rollen av att interngranska kollegornas arbete inför t ex leveranser och representera gruppen gentemot kund. Det är därför viktigt att du har en mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska språket i både tal och skrift. Som globalt företag är det viktigt med goda kunskaper i engelska. Körkort för bil förutsätts.

Sista ansökningsdag
Urval sker löpande och vi vill gärna ha din ansökan så snart som möjligt, men senast 30 april. Kontakt från rekryterings- och annonseringsföretag undanbedes.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 700 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.

wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Senior Vattenkraftkonsult inom el-och kontrollanläggning till WSP i Umeå

Väg- och vattenbyggnadsingenjör
Läs mer Feb 10
Vattenkraftkonsult inom el- och kontrollanläggning till WSP i Umeå

WSP Vattenbyggnad söker en senior konsult inom el- och kontrollanläggning som vill vara med och utveckla vår verksamhet inom Vattenkraft.
Vi har idag mycket erfarna och engagerade medarbetare och tillsammans kan vi fortsätta att utveckla vattenbyggnadsbranschen och WSP.

Vi hjälper våra kunder genom uppdrag i alla faser från nytillverkning, statusbedömning, förvaltning, upprustning och avveckling. Efterfrågan på våra tjänster är stor och vi behöver bli fler för att möta kundernas behov.

Välkommen till en arbetsplats där vi erbjuder spännande arbetsuppgifter, personlig utveckling och hög trivsel!

Om tjänsten
Hos oss kommer du att arbeta med uppdrag som varierar i storlek, typ och kundkategori.

Ditt ansvarsområde blir att, tillsammans med gruppchefen i Umeå, hjälpa till att bygga upp vår verksamhet i Sverige samt att handlägga våra uppdrag på ett sådant sätt att förväntningar på teknik, ekonomi, kvalitet och tidplaner infrias. Du erbjuds stor frihet i hur du löser dina arbetsuppgifter men med det bästa tänkbara stödet omkring dig i organisationen.

Arbetsuppgifterna kommer bland annat innefatta uppdragsansvar, framtagning av förfrågningsunderlag, förstudier, utredningar och konstruktioner för el-tekniska lösningar inom vattenkraft. Du ska även agera som teknikansvarig inom ditt teknikområde men även granska och stödja andras arbete.

Avdelningen Vattenbyggnad sitter på WSP:s kontor runt om i Sverige och hjälper våra kunder med uppdrag därifrån. Placeringsort för den här tjänsten är Umeå och du kommer till en öppen och utvecklingsbenägen avdelning som är extremt duktig på att samarbeta över hela Sverige.

Tjänsten innebär ca 1-2 resor per år. Syftet med resor kan exempelvis vara för att delta vid ett platsbesök inför ett uppdrag eller arbete på annat WSP-kontor.

Om dig som söker
Vi tänker oss att du har en gymnasie- högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område och har minst 5 års erfarenhet av arbete med el- och kontrollanläggning i vattenkraftanläggningar, dammar och är etablerad i branschen.

Vi söker dig som är engagerad, strukturerad och som är van att ta egna initiativ och ansvar för det egna arbetet. För att trivas i vårt team är du kommunikativ, har lätt för att samarbeta och bidrar gärna till teamets fortsatta kompetensutveckling. Språkliga kunskaper inom svenska och engelska i tal och skrift är en förutsättning. Du ska känna till ditt teknikområde väl vad gäller användandet av rätt verktyg, utbildningskrav, nyhetsbevakning, nya regler och lagkrav, samt aktuella normer. Du är lyhörd för våra kunders önskemål och kan tillämpa nya tekniska innovationer i praktiskt projekterande. Vi lägger stor vikt vid att du har rätt inställning och en drivkraft att utvecklas.

Du har sannolikt kännedom om den akademiska sidan av teknikområdet. Dessutom är det en fördel om du har god förmåga att göra ditt teknikområde begripligt för andra som inte har den tekniska kompetensen.

Vi ser gärna att du även har erfarenhet av:

- RIDAS
- Utredningar och förstudier
- Förfrågningshandlingar
- AMA
- Konstruktion av el- och kontrollanläggning


Erfarenhet av dokumentation, projektledning, besiktningar och idrifttagning av el- och kontrollanläggning underlättar det dagliga arbetet.

Då många vattenkraftsanläggningar inte är i direkt anslutning till tågstation ser vi gärna att du har körkort B men det är inget krav.

Mer om WSP
Inom affärsområdet Bro & Vattenbyggnad har WSP Sverige samlat företagets spetskompetens inom broteknik, vattenbyggnad och marina konstruktioner. Vi vet att en kombination av handlingsutrymme, engagemang och ansvar ofta leder till fantastiska prestationer. Vi är därför beredda att ge dig som är inställd på att satsa framåt de verktyg som du behöver för att lyckas. Våra arbetsmetoder är moderna och det är även vårt tankesätt. Detta för att kunna leva upp till vårt goda rykte som en hållbar samhällsutvecklare.

Kontakt: Jens Linde Senior Recruiter 070-2047873 eller
Cathrin Åberg Gruppchef Elteknik/Vattenkraft, Vattenbyggnad Norr 070-3853186.

Har vi väckt din nyfikenhet så tveka inte att skicka din ansökan snarast då urval sker löpande, dock senast 31 mars 2021.

Kontakt från rekryteringsföretag, CV- och annonssäljare undanbedes

WSP är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Den här tjänsten är säkerhetsklassad vilket betyder att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Uppdragsledare och projekteringsledare till multidisciplinära uppdrag fö...

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Dec 23
Vi erbjuder
Som uppdragsledare eller projekteringsledare hos WSP får du möjlighet att driva framtidens största infrastrukturuppdrag. I dessa uppdrag kommer du att vara ansvarig för en uppdragsledningsorganisation som tillsammans leder branschens vassaste ingenjörer och tekniker. Våra medarbetare binder samman sin kompetens genom att jobba nationellt och internationellt, där du kommer få leda och samordna arbetet i stora uppdrag.

Det kommer att göras stora satsningar inom infrastruktur och hållbarhetslösningar i norr för att skapa en framtidstryggad samhällsutveckling i hela Sverige. Vi på WSP tar ansvar och vill vara det ledande alternativet inom konsultbranschen. Genom att erbjuda vår enorma bredd och djup på kompetens kan vi underlätta för våra beställare att genomföra dessa satsningar och utveckla de bästa lösningarna tillsammans. Till 2021 söker vi nu fler uppdrags- och projekteringsledare till flertalet stora uppdrag där vi kan göra skillnad.

WSP ligger idag i framkant inom uppdragsledning, teknikutveckling och BIM-arbete, men vi strävar alltid efter att bli bättre. Det innebär att du utöver att driva de största uppdragen också får möjlighet att vara med att förbättra och utveckla WSPs uppdragsledarmetodik. På WSP finns alla möjligheter att påverka framtidens arbetssätt genom samverkan med kollegor inom olika tekniker. Du kommer vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden.

Önskad placeringsort för rollen är på något av våra kontor i norr såsom Luleå, Skellefteå, Umeå, Örnsköldsvik, Sundsvall, Härnösand, Östersund, Falun, Borlänge eller Gävle. WSP har dock kontor runt om i landet, så placeringsort går att diskutera.

Din profil - vem är du?
I WSPs fortsatta satsning söker vi idag erfarna uppdragsledare och projekteringsledare. För att lyckas väl i rollen tror vi att du som sökande har flerårig erfarenhet från uppdragsledande roller inom större och gärna multidisciplinära uppdrag. Du har arbetat i flertalet järnvägs-, väg-, eller andra infrastrukturuppdrag och har god förståelse för projektering samt processen därtill.

Vill du utveckla och utvecklas i stora multidisciplinära uppdrag och har en specifik teknisk spetskompetens såsom BEST, BIM, väg, bro eller liknande välkomnar vi också din ansökan.

Då vår dagliga kontakt med kunder och de handlingar vi levererar är på svenska, är det viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift. Vi ser även att du kan uttrycka dig väl på engelska i tal och skrift.

Om WSP Samhällsbyggnad
WSP Samhällsbyggnad utvecklar kreativa, omfattande och hållbara tekniska lösningar för framtidens samhällen. Tack vare att vi har talanger i världsklass och ett proaktivt ledarskap kan vi planera och utforma långvariga och effektiva lösningar på unika, komplexa problem. Vår erfarenhet av infrastruktur, exploatering och planering innefattar bland annat nyanläggning av vägar och järnvägar, flyttar av städer, etablering av hamnar och industrier. Vi stöttar våra kunder i alla projektfaser, från förstudier och planering till projektering, byggande och förvaltning.

Hos oss finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva större multidisciplinära uppdrag. För att lyckas i våra uppdrag är vi övertygade om att samverkan ger både bättre resultat och nöjdare medarbetare. Via våra nationella och globala nätverk har vi snabbt tillgång till specialistkompetens inom hela vårt affärsområde samt hela företaget. Arbete på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden.

Sista ansökningsdag är 14 februari 2021 och urval sker löpande. Under vecka 52-2 har vi begränsad möjlighet att återkoppla på ansökningar, men återkommer så snart som möjligt därefter. Välkommen med din ansökan!

Kontakt från annons- och rekryteringsföretag undanbedes

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 700 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

VVS-Konsult till WSP Systems

Fastighetsingenjör
Läs mer Jan 8
WSP Systems i Umeå/Övik består idag av 8 st medarbetare och vi har många spännande projekt på gång för bland annat skolor, sjukhus, kontor, industri, kommersiella fastigheter och flerbostadshus. Hos oss får du en ansvarsfull och utvecklande roll i ett expansivt företag.

WSP Systems är rådgivande konsulter för våra kunders varierande behov inom byggprocessens alla skeden. Vi utreder, projekterar, samordnar, beräknar, dokumenterar, kontrollerar och besiktar tekniska system inom segmenten Fastighet, Industri och Energi. Våra uppdragsgivare är kommun, stat och den privata sektorn. Vi jobbar i nära samarbete med övriga VVS-avdelningar i regionen och på WSP nationellt.

Placeringsort för rollen är i Umeå eller Örnsköldsvik.

Ansvarsområde

WSP växer och som medarbetare hos oss får du vara med och påverka projekten från tidiga uppstartsskeden till dess att projekten avslutas och verksamhetsstart sker. Projekten bedrivs i team och du kommer att arbeta med framtagning av handlingar genom hela processen från program till relation. Du kommer ansvara för specifika teknikdelar eller hela projekt beroende på omfattning. Samarbete är en viktig del i vårt arbetssätt, vilken också göra oss fortsatt framgångsrika och ser till att vi har roligt på jobbet!

För rätt person finns det goda möjligheter att påverka - både din egen och VVS-avdelningens utveckling.

Vi söker dig som har ett eget driv, är initiativrik och vill utvecklas mot din och dina framtida kollegors fulla potential.

Som person är du positiv, social och teknisk intresserad av VVS'ens fantastiska värld.

Kvalifikationer
För att kvalificera sig för den här rollen är det viktigt att du är en person som värdesätter att ha kontakt med andra, att bygga relationer och som tar ett personligt ansvar för dina arbetsuppgifter.

Du är civil-, högskole-, gymnasieingenjör eller har motsvarande relevant utbildning, samt har arbetat minst tre år med VVS-tekniska system.

Kanske jobbar du som entreprenör, beställare, VVS-konsult eller inom tillverkningsindustrin och vill vidareutvecklas och hitta nya utmaningar.

Det är meriterande om du har arbetat med något av följande:

- Konsult- eller entreprenadverksamhet
- Revit eller AutoCAD gärna med applikationen MagiCAD
- Installationssamordning


Kontakt
Vi vill gärna veta mera om dig så tveka inte att höra av dig till oss om du har frågor eller funderingar!

Joel Näslund, Gruppchef VVS Umeå/Örnskölsvik, 010-722 67 30, joel.naslund@wsp.com, Victoria Skropska, HR Recruiting, 010 - 722 87 98, victoria.skropska@wsp.com eller Magdalena Ericsson, HR Recruiting, 010 - 722 87 98, magdalena.ericsson@wsp.com.

Sista ansökningsdag:

Ansök så snart som möjligt! Urval sker löpande och vi vill senast få in din ansökan 2021-01-31.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 700 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Erfaren VA-projektör med uppdragsledande och teknikansvar till WSP Väste...

Väg- och vattenbyggnadsingenjör
Läs mer Dec 21
Vi jobbar i en stark marknad och våra tjänster är efterfrågade. Nu söker vi kreativa och utvecklingsorienterade medarbetare som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utöka vår projekteringskompetens.

WSP Samhällsbyggnad Västerbotten består av ca 35 medarbetare med kompetens inom en rad olika teknikområden. Vi har en väletablerad position och gott rykte på den lokala marknaden vilket ger oss goda förutsättningar för att landa spännande projekt som formar vårt framtida samhälle. Du kommer att tillhöra en grupp bestående av flertalet engagerade projektörer och utredare med kompetens inom VA, dagvatten och fjärrvärme. Gruppen tillhör vår avdelning för Samhällsbyggnad, som arbetar brett med utredning, planering och projektering för att leverera kreativa, omfattande och hållbara lösningar till våra kunder i stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt.

Om rollen
Till vårt kontor i Umeå eller Skellefteå söker vi nu dig som är erfaren projektör och vill arbeta som teknikansvarig och uppdragsledare inom VA/ledningsteknik. Du har en nyckelposition i både mindre och större uppdrag som du genomför tillsammans med kollegor i projektform. Som uppdragsledare har du ansvar för kundkontakt, budget, tekniklösning och leverans. På WSP värdesätter vi innovation och kunskapsdelning högt. Som uppdragsledare och erfaren projektör inom ditt teknikområde kommer en del av arbetet således innebära utveckling av våra interna process- och leveransmodeller samt kompetensutveckling och coachning av våra mindre erfarna medarbetare.

På WSP Sverige jobbar över 200 engagerade VA-konsulter. Hos oss finns stor variation på uppdrag, både tekniskt och storleksmässigt och många kunniga kollegor runtom i landet, alltid bara ett samtal bort. Utbyte och arbete både i internationella projekt och på andra kontor inom Sverige uppmuntras och stöttas. Här finns stora möjligheter att påverka arbetet åt det håll du vill och därmed utvecklas både inom nya områden såväl som fördjupa dig i det du redan är bra på. Våra interna nätverk inom olika delar av VA-området bidrar med både kompetensutveckling och snabba svar på teknikfrågor.

Din profil
För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du har en relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning samt ca 4 års erfarenhet inom VA-projektering. Det är viktigt för oss att du vill utvecklas i konsultrollen, därmed är egenskaper såsom prestigelöshet och affärsmässighet uppskattade. För att trivas hos oss tror vi att du uppskattar en varierande vardag med många kontaktytor. Eftersom våra leveranser i huvudsak är på svenska är det viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Det interna uppdragsarbetet kan bedrivas både på svenska och engelska beroende på bemanningen av uppdragen, så goda kunskaper i engelska är meriterande.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva större multidisciplinära uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. De senaste åren har vi dessutom klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare samtidigt som vi lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Vi är övertygade om att nöjda medarbetare och goda resultat i uppdragen går hand i hand.

Arbete på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden. Nu hoppas vi att du med din framåtanda och energi vill stärka oss ytterligare inom VA-projektering!

Sista ansökningsdag:
Sista ansökningsdag är 31 januari 2021 och urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

Kontakt från annons- och rekryteringsföretag undanbedes.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 48 700 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 100.

wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

WSP söker konsult inom elkonstruktion och projektering

Elkonstruktör
Läs mer Okt 2
WSP Systems i Umeå har många spännande projekt på gång och hos oss får du en ansvarsfull och utvecklande roll i ett expansivt företag. Vårt kontor hittar du centralt i Umeå. Just nu arbetar vi med projekt inom sjukvård, industri, kontorsbyggnader, bostäder m.m. Efterfrågan på våra tjänster är fortsatt mycket god och vi söker därför fler engagerade, ambitiösa och teknikintresserade medarbetare som konstruktör inom El.

Systems Region Nord består i dagsläget ca 200 medarbetare. Vi samverkar mycket och tar hjälp av varandra mellan orterna i regionen där organisationen också är lokalt förankrad runt om i hela landet, vilket möjliggör hög servicegrad och lokalkännedom. Detta i kombination med våra regionala, nationella och globala nätverk gör Systems till en mycket kraftfull och kompetent aktör med en marknadsledande position på den svenska marknaden.

Systems är rådgivande konsulter för våra kunders varierande behov inom byggprocessens alla skeden. Vi utreder, projekterar, samordnar, beräknar, dokumenterar, kontrollerar och besiktar tekniska system inom segmenten Fastighet, Industri, Infrastruktur och Energi. Våra kunder återfinns i såväl den offentliga (stat, kommun, landsting) som den privata sektorn (fastighetsföretag, entreprenadföretag, installationsföretag, industriföretag).

Arbetsuppgifter
Som konsult i projektörsrollen hos oss på WSP har du tekniskt ansvar för del i ett större uppdrag eller hela ansvaret för ett mindre uppdrag. Dina arbetsuppgifter består av bland annat utredningar, förstudier, besiktningar och projektering. Uppdragen du arbetar i omfattar främst el- och telesystem, men kan även omfatta fler discipliner. Du arbetar både i team såväl som självständigt och är delaktig i avdelningens utveckling av en kunskapsbaserad verksamhet.

På WSP finns det goda möjligheter att påverka - både din egen och elteknikens utveckling. För dig som vill kan vi också erbjuda en nyckelroll där du kan agera mentor och expert för installationsteknik inom verksamheten.

Vem är du?
Vi tror att du har erfarenhet från rollen som konstruktör eller projektör inom El från konsultbranschen, men vi välkomnar även dig som jobbar som ledande montör, elektriker eller liknande från entreprenadsidan med flerårig erfarenhet att söka. Har du även arbetat som handläggare inom el- och installationsuppdrag är det mycket meriterande.

Då vår dagliga kontakt med kunder sker på och de handlingar vi levererar är på svenska, är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift. Vi har goda samarbeten med kollegor över hela landet, men också inom WSP internationellt varför goda kunskaper i engelska är fördelaktigt.

Ansökan
Urval sker löpande så skicka in din ansökan snarast, dock senast 11 november.
Har du frågor om tjänsten? Hör av dig till oss!

Kontakt

Victoria Skropska, HR-Rekrytering på WSP, victoria.skropska@wsp.com eller
Petter Nordfjell, WSP Systems, petter.nordfjell@wsp.com.

Kontakt från rekryteringsföretag, CV- och annonssäljare undanbedes.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Gruppchef inom väg, gata och mark till WSP Samhällsbyggnad

Väg- och vattenbyggnadsingenjör
Läs mer Aug 27
Vi söker en ny gruppchef till vår Väg-, Gata- och Markgrupp i Umeå. Vi är ett härligt gäng som i nära samverkan jobbar med utredning, planering och projektering för att leverera kreativa och hållbara lösningar till våra kunder i stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt. Vi är övertygade om att stimulerade medarbetare leder till goda resultat. Därför verkar vi för en kultur präglad av god gemenskap där vi är hjälpsamma, prestigelösa och har kul tillsammans. Nu söker vi dig som vill utveckla och leda en grupp med högt engagemang och bred kompetens inom projektering, landskapsarkitektur och uppdragsledning kopplat till väg-, gata- och markprojekt.

Om rollen
Gruppchefsrollen innebär ett omväxlande arbete med ett flertal spännande ansvarsområden. För oss är det viktigt att du som gruppchef har visioner om hur verksamheten ska utvecklas affärsmässigt och drivas framåt. Du har en förmåga att tänka strategiskt och innovativt och kan genom din initiativförmåga och goda kommunikation omvandla det till en målstyrd verksamhet för din grupp. Ytterligare en viktig del är att bedriva ett coachande och närvarande ledarskap samt bidra till gruppens kompetensutveckling genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i chefsrollen är att handleda och utveckla gruppens medarbetare, agera teknikstöd för dina kollegor i uppdrag, implementera och följa strategier för verksamhetsutveckling inom ramen för gruppen och avdelningen, genomföra marknadsförings- och försäljningsaktiviteter, resurs- och beläggningsplanering, rekrytering, kundvård samt att övergripande hålla samman och styra verksamheten enligt företagets policyer och riktlinjer. Gruppchefen har personal- och resultatansvar för gruppen samt ingår i en lokal ledningsgrupp inom avdelningen med ansvar för löpande frågor och strategiskt arbete. I din tjänst ingår att arbeta i kunduppdrag inom väg, gata och mark i rollen som uppdragsansvarig och teknikansvarig.

Din profil
För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du, precis som vi, brinner för hållbar stads- och samhällsutveckling. Du har en relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning samt minst fem års erfarenhet som projekterande konsult inom väg, gata och/eller markprojekt. Du har tidigare arbetat i rollen som uppdragsansvarig eller teknikansvarig. Du har erfarenhet av ledarskap och vill vara delaktig i att utveckla och bygga vår avdelning. Du tycker om en blandning av strategiskt och operativt arbete i uppdrag och har ett prestigelöst och affärsmässigt förhållningssätt. Eftersom arbetet innehåller en stor del kommunicerande moment är det även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva större multidisciplinära uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. De senaste åren har vi dessutom klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare samtidigt som vi lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Arbete på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden.

Låter detta som ditt nästa karriärsteg? Vi har ute annonsen till 1 september, men urval sker löpande så tveka inte att skicka din ansökan redan idag!

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Gruppchef Geoteknik till WSP Samhällsbyggnad

Geotekniker
Läs mer Aug 27
Vi söker en ny gruppchef till vår Geoteknikgrupp med placering i Umeå eller Skellefteå. Vi är ett härligt gäng som i nära samverkan jobbar med utredning, planering och projektering för att leverera kreativa och hållbara lösningar till våra kunder i stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt. Vi är övertygade om att stimulerade medarbetare leder till goda resultat. Därför verkar vi för en kultur präglad av god gemenskap där vi är hjälpsamma, prestigelösa och har kul tillsammans. Nu söker vi dig som vill leda och utveckla en grupp bestående av drivna medarbetare som arbetar engagerat med geotekniska undersökningar och utredningar.

Om rollen
Gruppchefsrollen innebär ett omväxlande arbete med ett flertal spännande ansvarsområden. För oss är det viktigt att du som gruppchef har visioner om hur verksamheten ska utvecklas affärsmässigt och drivas framåt. Du har en förmåga att tänka strategiskt och innovativt och kan genom din initiativförmåga och goda kommunikation omvandla det till en målstyrd verksamhet för din grupp. Ytterligare en viktig del är att bedriva ett coachande och närvarande ledarskap samt bidra till gruppens kompetensutveckling genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i chefsrollen är att handleda och utveckla gruppens medarbetare, agera teknikstöd för dina kollegor i uppdrag, implementera och följa strategier för verksamhetsutveckling inom ramen för gruppen och avdelningen, genomföra marknadsförings- och försäljningsaktiviteter, resurs- och beläggningsplanering, rekrytering, kundvård samt att övergripande hålla samman och styra verksamheten enligt företagets policyer och riktlinjer. Gruppchefen har personal- och resultatansvar för gruppen samt ingår i en lokal ledningsgrupp inom avdelningen med ansvar för löpande frågor och strategiskt arbete. I tjänst ingår att arbeta i kunduppdrag inom geoteknisk handläggning i rollen som uppdragsansvarig och teknikansvarig.

Din profil
För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du, precis som vi, brinner för hållbar stads- och samhällsutveckling. Du har en relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning samt minst fem års erfarenhet som handläggande geotekniker. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och vill vara delaktig i att utveckla och bygga vår avdelning. Du tycker om en blandning av strategiskt och operativt arbete i uppdrag och har ett prestigelöst och affärsmässigt förhållningssätt. Eftersom arbetet innehåller en stor del kommunicerande moment är det även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva större multidisciplinära uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. De senaste åren har vi dessutom klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare samtidigt som vi lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Arbete på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden.

Låter detta som ditt nästa karriärsteg? Vi har ute annonsen till 1 september, men urval sker löpande så tveka inte att skicka din ansökan redan idag!

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Erfaren geotekniker till WSP Samhällsbyggnad i Umeå och Skellefteå

Geotekniker
Läs mer Aug 27
WSP Sverige ligger i framkant gällande geoteknik, och arbetar ständigt med innovativ utveckling för att hålla oss uppdaterade inom de mest effektiva och hållbara lösningarna. Vårt mål är att bli den mest eftertraktade leverantören av geoteknik hos både kunder och medarbetare. Nu söker vi fler kreativa och utvecklingsorienterade medarbetare som vill växa tillsammans med oss och vara en del i vår satsning att utöka vår geoteknikkompetens.

Som erfaren geotekniker kommer du att arbeta som teknikansvarig med projekt inom infrastruktur mark, bygg och industri. Du har en nyckelroll i uppdragen, där du bildar och resurssätter ditt team samt har övergripande koll på uppdraget. Rollen innefattar även teknik- och kvalitetssäkring.

Du kommer ingå i en grupp med geotekniker och ingenjörer som tillsammans arbetar med att ta fram praktiska lösningar för byggande på och under mark. Vi arbetar med hela byggprocessen och kan erbjuda allt från geotekniska och geofysiska undersökningar, beräkningar, riskanalyser och utvärderingar till färdiga projekterings- och bygghandlingar. Kunderna utgörs främst av kommunala bolag, myndigheter och industrier. Vi arbetar i stora som små projekt över hela Sverige och du kommer att samarbeta i team som är sammansatta av kollegor från andra kontor i landet samt ibland även internationellt.

Inom WSP har du möjlighet att arbeta med specialister inom geoteknikfältet och, om intresse finns, även utvecklas till att själv ingå i en specialistgrupp. WSP har tagit fram ett utbildningsprogram för nyexaminerade för att lättare komma in i uppdrag och utveckling vilket även frigör tid för våra erfarna geotekniker att fortsätta arbeta med utvecklingsfrågor.

Din profil
Vi söker dig som har arbetat ett antal år med geoteknik och som vill vara med och utvecklas med oss. Din bakgrund är civilingenjör eller högskoleingenjör med relevant inriktning, alternativt annan likvärdig utbildning och erfarenhet inom geoteknik.

Du tycker att det är viktigt med kunskapsdelning och du ser fram emot att på ett pedagogiskt vis dela med dig av din erfarenhet inom gruppen. Att vara affärsmässig och ha en god kontakt med kunder och förmåga att skapa förtroende är också egenskaper som värdesätts. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara kvalitetsmedveten och serviceinriktad. Det är viktigt att kunna uttrycka sig i tal och skrift på svenska liksom att kunna jobba målinriktat efter uppsatta tidplaner.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva större multidisciplinära uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. De senaste åren har vi dessutom klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare samtidigt som vi lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Vi är övertygade om att nöjda medarbetare och goda resultat i uppdragen går hand i hand. Arbete på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden.

För att matcha den stora efterfrågan på våra tjänster söker vi nu fler erfarna projektörer som vill vara med och framtidssäkra världen tillsammans på WSP Samhällsbyggnad!

Sista ansökningsdag är 1 september 2020 och urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Teknikansvarig inom väg till WSP Samhällsbyggnad i Umeå och Skellefteå

Vägingenjör
Läs mer Aug 27
Vi söker kreativa och utvecklingsorienterade medarbetare som vill växa tillsammans med oss och vara en del i vår satsning att utöka vår projekteringskompetens.

Anläggningsteknikgrupperna i Umeå och Skellefteå har en bred kompetens inom projektering, landskapsarkitektur och uppdragsledning kopplat till infrastruktur- och stadsutvecklingsprojekt. Vi utför uppdrag åt både offentliga och privata beställare i samtliga skeden från tidiga förstudier och utredningar till projektering, gestaltning, bygghandlingar och relationshandlingar. Tillsammans är vi med och formar samhället i Umeå och hela landet.

Om rollen och din profil
Nu söker vi dig som vill arbeta som erfaren projektör, teknikansvarig och projekteringsledare inom väg. Du har en nyckelposition i både mindre och större uppdrag som du genomför tillsammans med kollegor i projektform. Som teknikansvarig ansvarar du för framdrift och problemlösning inom ditt teknikområde. Tillsammans med uppdragsledaren är du som teknikansvarig även WSP:s kontaktyta mot kunden. I detta ansvar ingår arbete med utveckling av våra interna process- och leveransmodeller samt med kompetensutveckling av våra mindre erfarna medarbetare.

För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du har en relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning samt ett antal års erfarenhet inom projektering. Du är social och serviceinriktad samt intresserad av verksamhetsutveckling för att kunna bidra till innovation och på så sätt alltid ge våra kunder kvalitetssäkrade leveranser.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva större multidisciplinära uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. De senaste åren har vi dessutom klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare samtidigt som vi lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Vi är övertygade om att nöjda medarbetare och goda resultat i uppdragen går hand i hand. Arbete på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden.

För att matcha den stora efterfrågan på våra tjänster söker vi nu fler erfarna projektörer som vill vara med och framtidssäkra världen tillsammans på WSP Samhällsbyggnad!

Sista ansökningsdag är 1 september 2020 och urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Gruppchef inom väg, gata och mark till WSP Samhällsbyggnad

Väg- och vattenbyggnadsingenjör
Läs mer Jul 3
Vi söker en ny gruppchef till vår Väg-, Gata- och Markgrupp i Umeå. Vi är ett härligt gäng som i nära samverkan jobbar med utredning, planering och projektering för att leverera kreativa och hållbara lösningar till våra kunder i stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt. Vi är övertygade om att stimulerade medarbetare leder till goda resultat. Därför verkar vi för en kultur präglad av god gemenskap där vi är hjälpsamma, prestigelösa och har kul tillsammans. Nu söker vi dig som vill utveckla och leda en grupp med högt engagemang och bred kompetens inom projektering, landskapsarkitektur och uppdragsledning kopplat till väg-, gata- och markprojekt.

Om rollen
Gruppchefsrollen innebär ett omväxlande arbete med ett flertal spännande ansvarsområden. För oss är det viktigt att du som gruppchef har visioner om hur verksamheten ska utvecklas affärsmässigt och drivas framåt. Du har en förmåga att tänka strategiskt och innovativt och kan genom din initiativförmåga och goda kommunikation omvandla det till en målstyrd verksamhet för din grupp. Ytterligare en viktig del är att bedriva ett coachande och närvarande ledarskap samt bidra till gruppens kompetensutveckling genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i chefsrollen är att handleda och utveckla gruppens medarbetare, agera teknikstöd för dina kollegor i uppdrag, implementera och följa strategier för verksamhetsutveckling inom ramen för gruppen och avdelningen, genomföra marknadsförings- och försäljningsaktiviteter, resurs- och beläggningsplanering, rekrytering, kundvård samt att övergripande hålla samman och styra verksamheten enligt företagets policyer och riktlinjer. Gruppchefen har personal- och resultatansvar för gruppen samt ingår i en lokal ledningsgrupp inom avdelningen med ansvar för löpande frågor och strategiskt arbete. I din tjänst ingår att arbeta i kunduppdrag inom väg, gata och mark i rollen som uppdragsansvarig och teknikansvarig.

Din profil
För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du, precis som vi, brinner för hållbar stads- och samhällsutveckling. Du har en relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning samt minst fem års erfarenhet som projekterande konsult inom väg, gata och/eller markprojekt. Du har tidigare arbetat i rollen som uppdragsansvarig eller teknikansvarig. Du har erfarenhet av ledarskap och vill vara delaktig i att utveckla och bygga vår avdelning. Du tycker om en blandning av strategiskt och operativt arbete i uppdrag och har ett prestigelöst och affärsmässigt förhållningssätt. Eftersom arbetet innehåller en stor del kommunicerande moment är det även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva större multidisciplinära uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. De senaste åren har vi dessutom klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare samtidigt som vi lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Arbete på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden.

Låter detta som ditt nästa karriärsteg? Vi har ute annonsen till 1 september, men urval sker löpande så tveka inte att skicka din ansökan redan idag!

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Teknikansvarig inom väg till WSP Samhällsbyggnad i Umeå och Skellefteå

Vägingenjör
Läs mer Jun 24
Vi söker kreativa och utvecklingsorienterade medarbetare som vill växa tillsammans med oss och vara en del i vår satsning att utöka vår projekteringskompetens.

Anläggningsteknikgrupperna i Umeå och Skellefteå har en bred kompetens inom projektering, landskapsarkitektur och uppdragsledning kopplat till infrastruktur- och stadsutvecklingsprojekt. Vi utför uppdrag åt både offentliga och privata beställare i samtliga skeden från tidiga förstudier och utredningar till projektering, gestaltning, bygghandlingar och relationshandlingar. Tillsammans är vi med och formar samhället i Umeå och hela landet.

Om rollen och din profil
Nu söker vi dig som vill arbeta som erfaren projektör, teknikansvarig och projekteringsledare inom väg. Du har en nyckelposition i både mindre och större uppdrag som du genomför tillsammans med kollegor i projektform. Som teknikansvarig ansvarar du för framdrift och problemlösning inom ditt teknikområde. Tillsammans med uppdragsledaren är du som teknikansvarig även WSP:s kontaktyta mot kunden. I detta ansvar ingår arbete med utveckling av våra interna process- och leveransmodeller samt med kompetensutveckling av våra mindre erfarna medarbetare.

För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du har en relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning samt ett antal års erfarenhet inom projektering. Du är social och serviceinriktad samt intresserad av verksamhetsutveckling för att kunna bidra till innovation och på så sätt alltid ge våra kunder kvalitetssäkrade leveranser.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva större multidisciplinära uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. De senaste åren har vi dessutom klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare samtidigt som vi lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Vi är övertygade om att nöjda medarbetare och goda resultat i uppdragen går hand i hand. Arbete på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden.

För att matcha den stora efterfrågan på våra tjänster söker vi nu fler erfarna projektörer som vill vara med och framtidssäkra världen tillsammans på WSP Samhällsbyggnad!

Sista ansökningsdag är 1 september 2020 och urval sker löpande. Välkommen med din ansökan!

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Erfaren geotekniker till WSP Samhällsbyggnad i Umeå och Skellefteå

Geotekniker
Läs mer Jun 24
WSP Sverige ligger i framkant gällande geoteknik, och arbetar ständigt med innovativ utveckling för att hålla oss uppdaterade inom de mest effektiva och hållbara lösningarna. Vårt mål är att bli den mest eftertraktade leverantören av geoteknik hos både kunder och medarbetare. Nu söker vi fler kreativa och utvecklingsorienterade medarbetare som vill växa tillsammans med oss och vara en del i vår satsning att utöka vår geoteknikkompetens.

Som erfaren geotekniker kommer du att arbeta som teknikansvarig med projekt inom infrastruktur mark, bygg och industri. Du har en nyckelroll i uppdragen, där du bildar och resurssätter ditt team samt har övergripande koll på uppdraget. Rollen innefattar även teknik- och kvalitetssäkring.

Du kommer ingå i en grupp med ca 5 geotekniker och ingenjörer med att ta fram praktiska lösningar för byggande på och under mark. Vi arbetar med hela byggprocessen och kan erbjuda allt från geotekniska och geofysiska undersökningar, beräkningar, riskanalyser och utvärderingar till färdiga projekterings- och bygghandlingar. Kunderna utgörs främst av kommunala bolag, myndigheter och industrier. Vi arbetar i stora som små projekt över hela Sverige och du kommer att samarbeta i team som är sammansatta av kollegor från andra kontor i landet samt ibland även internationellt.

Inom WSP har du möjlighet att arbeta med specialister inom geoteknikfältet och, om intresse finns, även utvecklas till att själv ingå i en specialistgrupp. WSP har tagit fram ett utbildningsprogram för nyexaminerade för att lättare komma in i uppdrag och utveckling vilket även frigör tid för våra erfarna geotekniker att fortsätta arbeta med utvecklingsfrågor.

Din profil
Vi söker dig som har arbetat ett antal år med geoteknik och som vill vara med och utvecklas med oss. Din bakgrund är civilingenjör eller högskoleingenjör med relevant inriktning, alternativt annan likvärdig utbildning och erfarenhet inom geoteknik.

Du tycker att det är viktigt med kunskapsdelning och du ser fram emot att på ett pedagogiskt vis dela med dig av din erfarenhet inom gruppen. Att vara affärsmässig och ha en god kontakt med kunder och förmåga att skapa förtroende är också egenskaper som värdesätts. Du ska ha god samarbetsförmåga, vara kvalitetsmedveten och serviceinriktad. Det är viktigt att kunna uttrycka sig i tal och skrift på svenska liksom att kunna jobba målinriktat efter uppsatta tidplaner.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva större multidisciplinära uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. De senaste åren har vi dessutom klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare samtidigt som vi lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Vi är övertygade om att nöjda medarbetare och goda resultat i uppdragen går hand i hand. Arbete på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden.

För att matcha den stora efterfrågan på våra tjänster söker vi nu fler erfarna projektörer som vill vara med och framtidssäkra världen tillsammans på WSP Samhällsbyggnad!

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

Gruppchef Geoteknik till WSP Samhällsbyggnad

Geotekniker
Läs mer Jul 3
Vi söker en ny gruppchef till vår Geoteknikgrupp med placering i Umeå eller Skellefteå. Vi är ett härligt gäng som i nära samverkan jobbar med utredning, planering och projektering för att leverera kreativa och hållbara lösningar till våra kunder i stadsutvecklings- och infrastrukturprojekt. Vi är övertygade om att stimulerade medarbetare leder till goda resultat. Därför verkar vi för en kultur präglad av god gemenskap där vi är hjälpsamma, prestigelösa och har kul tillsammans. Nu söker vi dig som vill leda och utveckla en grupp bestående av drivna medarbetare som arbetar engagerat med geotekniska undersökningar och utredningar.

Om rollen
Gruppchefsrollen innebär ett omväxlande arbete med ett flertal spännande ansvarsområden. För oss är det viktigt att du som gruppchef har visioner om hur verksamheten ska utvecklas affärsmässigt och drivas framåt. Du har en förmåga att tänka strategiskt och innovativt och kan genom din initiativförmåga och goda kommunikation omvandla det till en målstyrd verksamhet för din grupp. Ytterligare en viktig del är att bedriva ett coachande och närvarande ledarskap samt bidra till gruppens kompetensutveckling genom att dela med dig av dina kunskaper och erfarenheter.

De huvudsakliga arbetsuppgifterna i chefsrollen är att handleda och utveckla gruppens medarbetare, agera teknikstöd för dina kollegor i uppdrag, implementera och följa strategier för verksamhetsutveckling inom ramen för gruppen och avdelningen, genomföra marknadsförings- och försäljningsaktiviteter, resurs- och beläggningsplanering, rekrytering, kundvård samt att övergripande hålla samman och styra verksamheten enligt företagets policyer och riktlinjer. Gruppchefen har personal- och resultatansvar för gruppen samt ingår i en lokal ledningsgrupp inom avdelningen med ansvar för löpande frågor och strategiskt arbete. I tjänst ingår att arbeta i kunduppdrag inom geoteknisk handläggning i rollen som uppdragsansvarig och teknikansvarig.

Din profil
För att vara framgångsrik i denna roll tror vi att du, precis som vi, brinner för hållbar stads- och samhällsutveckling. Du har en relevant högskole- eller civilingenjörsutbildning samt minst fem års erfarenhet som handläggande geotekniker. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och vill vara delaktig i att utveckla och bygga vår avdelning. Du tycker om en blandning av strategiskt och operativt arbete i uppdrag och har ett prestigelöst och affärsmässigt förhållningssätt. Eftersom arbetet innehåller en stor del kommunicerande moment är det även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi erbjuder
På WSP finns resurserna och kunskaperna som krävs för att driva större multidisciplinära uppdrag. Genom att möjliggöra ett närvarande ledarskap och samverkan över avdelningsgränser har vi lyckats skapa starka team både lokalt och nationellt som kan ta sig an de största utmaningarna för vår framtida samhällsutveckling. De senaste åren har vi dessutom klättrat snabbt på listorna över Sveriges mest attraktiva arbetsgivare samtidigt som vi lyckats med goda resultat i våra medarbetarundersökningar. Arbete på WSP leder till stimulerande möjligheter att vara en aktiv del av ett ledande globalt företag med stark förankring på den svenska marknaden.

Låter detta som ditt nästa karriärsteg? Vi har ute annonsen till 1 september, men urval sker löpande så tveka inte att skicka din ansökan redan idag!

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu

El- & telesystem - Uppdragsansvarig

Elingenjör
Läs mer Jun 12
Nu söker WSP Elteknik en Uppdragsansvarig för el- och telesystem till verksamheten i Umeå. Vi har en god orderingång och söker därför dig som är intresserad av att växa med oss. Du kommer agera uppdragsansvarig och har många spännande möjligheter framför dig. Oavsett om du vill driva arbetet med toppmoderna sjukhus eller häftiga köpcentrum framåt, så vågar vi lova att du kommer kunna jobba med det du tycker är spännande och utvecklande.

Genom kvalificerade tjänster och rådgivning skapar vi en miljö med avbrottsfri kraft och trygghet i elförsörjningen tillsammans med våra beställare. Vi arbetar som rådgivande konsulter för våra kunders varierande behov inom byggprocessens alla skeden. Tillsammans utreder, projekterar, samordnar, beräknar, dokumenterar, kontrollerar och besiktar tekniska system inom segmenten Fastighet, Industri, Infrastruktur och Energi. I lösningarna använder våra specialister de senaste teknikerna inom exempelvis inbrottslarm, passerkontroll, sprinkler och belysning.

Inom affärsområdet Systems på WSP i Sverige arbetar drygt 700 medarbetare som tillsammans utgör WSP:s expertis gällande tekniska system. Systems organisation är lokalt förankrad på ett 30-tal orter i hela landet, vilket möjliggör hög servicegrad och lokalkännedom. Detta i kombination med våra regionala, nationella och globala nätverk gör Systems till en mycket kraftfull och kompetent aktör med en marknadsledande position på den svenska marknaden.

Ansvarsområde
I din tjänst som uppdragsansvarig har du tekniskt och ekonomiskt ansvar för elkonstruktionerna i dina uppdrag. Dina arbetsuppgifter består av bland annat att bemanna uppdraget med kvalificerade medarbetare, ansvara för tid, resurs och ekonomi inom ramen för det egna uppdraget, att upprätta tid- och resursplaner samt samordning med övriga discipliner.

Du följer upp aktiviteter och korrigerar åtgärder samt arbetar med att identifiera och hantera risker under uppdragets genomförande, men också vara ett tekniskt stöd i verksamheten. I rollen förväntas du även arbeta med försäljning för att vinna fler uppdrag till teamet. Detta är en viktig del av rollen och innebär att du kommer vara aktiv med korsförsäljning och med att marknadsföra WSP till våra kunder.

Ditt dagliga arbete kommer ske i såväl team som självständigt och du kommer vara delaktig i avdelningens utveckling av en kunskapsbaserad verksamhet. För dig som vill finns även möjlighet till arbete som teknikmentor inom verksamheten. Uppdragen omfattar främst el- och telesystem, men kan även omfatta fler discipliner eftersom WSP ofta får möjlighet till arbete i multidisciplinära uppdrag.

Din profil - vem är du?
Vi söker dig som har arbetat som uppdragsansvarig inom elteknik och/eller telesystem tidigare, har flerårig erfarenhet som handläggare inom området alternativt har erfarenhet från roller inom el på entreprenadsidan eller liknande. I grunden har du en högskole-/universitets- eller yrkeshögskoleutbildning. Erfarenhet av projektering i MagiCAD eller Revit är meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är ett krav för rollen.

Som person tror vi att du är nyfiken på ny teknik, har ett socialt engagemang och känner ett personligt ansvar för dina arbetsuppgifter.

Kontakt
Gruppchef, Systems Umeå: Petter Nordfjell, petter.nordfjell@wsp.com
HR/rekrytering: Victoria Skropska, victoria.skropska@wsp.com

Sista ansökningsdag:
Urval sker löpande men vi vill senast få in din ansökan 2020 - 07 - 13.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt från rekryteringsföretag, CV- och annonssäljare undanbedes.

WSP är ett globalt analys- och teknikföretag som erbjuder konsulttjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus & Industri, Transport & Infrastruktur samt Miljö & Energi. Bredd och mångfald kännetecknar våra medarbetare, kompetensområden, kunder och typer av uppdrag.

WSP finns i 40 länder på över 550 kontor i Afrika, Asien, Europa, Nordamerika och Oceanien. Koncernen har 49 500 medarbetare i världen, i Sverige är vi omkring 4 300.
wsp.com

Följ oss gärna på WSP Sverige (https://www.linkedin.com/company/wsp-sverige/) (LinkedIn), WSP Sverige (https://www.facebook.com/wspsverige/) (Facebook), eller @lifeatwspsverige (https://www.instagram.com/lifeatwspsverige/) (Instagram) för en närmare inblick i vår verksamhet samt hur en dag i arbetet kan se ut för våra medarbetare.

Ansök nu