Holmen AB jobb i Umeå

Hitta lediga jobb hos Holmen AB i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Umeå.

Projektcontroller vikariat till Holmen Trävaror

Controller
Läs mer Sep 5
Ett smart och meningsfullt valÄr du analytisk och strukturerad? Har du ett stort intresse för ekonomi och Controlling? Vill du bli vår nya kollega och dela vår resa mot ett hållbart byggande?

Din nästa arbetsplats?
Holmen Trävaror är ett av fem affärsområden i Holmen koncernen. Holmen Trävaror består i sin tur av fem sågverksanläggningar runt om i Sverige samt ett projektbolag som utvecklar, konstruerar och säljer stomsystem i limträ och KL-trä. I våra anläggningar tillverkas snickerivirke, konstruktionsvirke, limträ och KL-trä som används till exempelvis möbler, fönster, golv, fasader, bryggor och till större byggnader i trä, exempelvis skolor och bostadshus. Vi drivs av vår passion för trävaror och ligger långt fram vad gäller att använda ny teknik för att nyttja råvaran maximalt.

Holmen Trävarors ekonomiavdelning är en central funktion som ansvarar för affärsområdets finansiella planering samt vår ekonomiska uppföljning och rapportering. Vi har även till ansvar att följa upp och säkerställa att verksamheten har en god intern kontroll. Ekonomiavdelningen består idag av 9 personer som finns stationerade i anknytning till våra olika enheter. Eftersom en av våra medabetare ska vara föräldaledig så har vi behov av att rekrytera en medarbetare på ett vikariat till vår Ekonomiavdelning. Vikariatet sträcker sig initialt ca 12 månader med möjlighet till förlängning.

Stationering av tjänsten är tänkt att vara i anknytning till vår projektverksamhet i Umeå och Skellefteå där du väljer själv vilken placeringsort som passar dig bättre. Som projektcontroller är du underställd Holmen Trävarors ekonomichef men där du även har ett indirekt rapporteringsansvar till personer inom vår projektorganisation i Martinsons Byggsystem.

Din framtida utmaning
Som Projektcontroller på Holmen Trävaror får du ett betydande ansvar avseende Martinsons Byggsystems projektuppföljning och projektrapportering. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att löpande följa upp ekonomiskt utfall i pågående projekt, delta aktivt i utvalda projekt samt vidareutveckla dokumentation och rutiner för ekonomisk uppföljning av projekt.

Vidare så kommer du även att ha ansvar för att följa upp den interna kontrollen kopplat till projekt samt även arbeta med kreditförsäkring och inkassohantering av bolagets kunder samt vara kontaktperson mot enhetens kreditförsäkringsbolag. Vid behov skall du även kunna stötta organisationen med kundfakturering. Du kommer även vara en resurs i bolagets budget- och prognosarbete. Utöver detta så kommer du även vid behov vara med och stötta affärsområdets bolagscontrollers samt delta i olika interna projekt inom affärsområdet. Resor inom Sverige ingår i tjänsten.

För att lyckas i rollen
Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller liknande gärna med något års arbetslivserfarenhet som ekonom/controller, revisor eller liknande. Har du erfarenhet från någon form av projektredovisning så är det en klar uppsida. Vi ser gärna att du har vana av att jobba i moderna affärssystemlösningar samt att du även har goda kunskaper i Excel.

Som person är du noggrann, analytisk, strukturerad, prestigelös och trivs i en föränderlig miljö där du får ta ett stort eget ansvar. Du talar flytande svenska och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.


Tjänsten kan tidvis innebära tidspress vilket kräver flexibilitet, lyhördhet och förmåga att prioritera.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. På Holmen Trävaror arbetar vi i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder ett varierande, fritt och ansvarsfullt arbete och en möjlighet att arbeta med framtidens råvara - trä! Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar.

Ansök redan idag!
Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Trä som bygger framtiden Holmen förädlar framtidsmaterialet trä, det enda byggmaterial som är helt förnybart. I moderna sågverk producerar vi sågade och förädlade trävaror till snickeri-, byggindustri och bygghandel. Genom Martinsons Byggsystem, som är en del av Holmen, erbjuder vi kundanpassade lösningar för ett klimatsmart och storskaligt träbyggande. Våra produktionsanläggningar finns i Braviken, Iggesund, Linghem, Bygdsiljum och Kroksjön, nära våra skogsinnehav i både norr och söder. Sammanlagt är vi drygt 700 medarbetare.

Ansök nu

Anbudsingenjör till Martinsons

Byggnadskalkylator/Anbudsingenjör
Läs mer Mar 22
Ett smart och meningsfullt val 

Vill du också vara med och leda utvecklingen av framtidens hållbara byggande? Nu söker vi en engagerad anbudsingenjör som värderar ett gott samarbete.

Din nästa arbetsplats
Du har säkert noterat att vi på Martinsons ses som ledande inom det moderna träbyggandet. Bakom betyget ligger en mångårig satsning på att utveckla ett hållbart byggande. Med tävlingsinstinkt och innovationsanda har vi utvecklat såväl produktionsprocesser och förädlade byggnadsmaterial vilket ligger till grund för Martinsons flexibla och objektsanpassade stomlösningar. Det har skapat en uppmärksamhet som förflyttat marknadens bild av vad det innebär att bygga i trä. En bild som dessutom väckt allt större intresse i takt med marknadens ökade krav på ett rationellt, kostnadseffektivt och framtidssäkert byggande. Sedan hösten 2020 är vi på Martinsons en del av Holmen.

Martinsons är nu inne i en expansiv fas där vi förfinar våra byggprocesser och bygger det moderna, projektstyrda arbetssättet. Vi utökar nu med en ytterligare kollega på kalkylavdelningen och söker därför en anbudsingenjör.

Din framtida utmaning
Som anbudsingenjör på Martinsons driver du processen från förfrågningsunderlag till ett färdigt anbudsförslag. Det är ett varierande arbete där du får en möjlighet att få en inblick och förståelse för hela vår verksamhet. I ditt jobb skapar du förutsättningar för oss att ta fram ett kostnadseffektivt och kvalitetssäkrat förslag gällande stomlösningar för olika typer av byggnadsprojekt. Vi arbetar med ett varierande utbud där vi erbjuder allt från mindre hallar till större och mer komplexa byggnader, i vissa av våra projekt ingår montage.

Hos oss gillar vi att hjälpas åt, vilket innebär att du kommer att arbeta nära både säljare och konstruktörer och andra kollegor för att bidra till att våra anbudshandlingar håller en god kvalitet.

För att lyckas i rollen
Du är byggnadsingenjör i grunden eller har annan likvärdig kompetens. Du har kanske några års erfarenhet av arbete som kalkylator eller så har du ett stort intresse för arbetsuppgifterna. För oss är det dock viktigast att hitta rätt person för jobbet, vi lägger därför störst vikt vid vem du är, och var du vill.

För att trivas i rollen bör du ha goda kunskaper inom byggnadsfysik, dimensionerings- och hållfasthetsberäkningar. Vi ser gärna att du har en god materialkunskap om, och ett intresse av att arbeta med trä. Som person har du en god förmåga att prioritera och planera din arbetsdag och trivs bra att arbeta i grupp. Vi ser även gärna att du är engagerad och att du vill lära dig mer om våra produkter. Du har god datorvana och körkort för bil.

Ansök redan idag!
Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person och erbjuder dig därför att arbeta i Umeå, Skellefteå eller Bygdsiljum.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. Vi är en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.


Martinsons levererar byggsystem i limträ och KL-trä för alltifrån sporthallar, affärslokaler och lantbrukshallar till höga flerbostadshus och kontorsbyggnader. Verksamheten inkluderar såväl utveckling och konstruktion, som försäljning, projektstyrning och montage. Martinsons är en del av Holmen och kontoren finns i Umeå, Bygdsiljum och Skellefteå, med ca 60 anställda och en omsättning på närmare 400 miljoner kronor.

Ansök nu

Projektingenjör till Martinsons

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jan 25
Ett smart och meningsfullt valVill du också vara med och leda utvecklingen av framtidens hållbara byggande?

Du har säkert noterat att vi på Martinsons ses som ledande inom det moderna träbyggandet. Bakom betyget ligger en mångårig satsning på att utveckla ett hållbart byggande. Med tävlingsinstinkt och innovationsanda har vi utvecklat såväl produktionsprocesser och förädlade byggnadsmaterial vilket ligger till grund för Martinsons flexibla och objektsanpassade stomlösningar. Det har skapat en uppmärksamhet som förflyttat marknadens bild av vad det innebär att bygga i trä. En bild som dessutom väckt allt större intresse i takt med marknadens ökade krav på ett rationellt, kostnadseffektivt och framtidssäkert byggande. Sedan hösten 2020 är vi på Martinsons en del av Holmen.

Arbetsuppgifter
Som projektingenjör hos oss på Martinsons kommer du både driva egna projekt och stötta våra projektledare i större affärer. Du kommer driva egna projekt från start till avslut och överlämnande. Du ansvarar för att ekonomiska, tidsmässiga och kvalitetsmässiga mål i projekten uppnås. I ditt arbete samordnar du alla aktiviteter i byggprocessen. Du kommer aktivt att delta i möten med beställare och entreprenörer samt ansvara för löpande inköp av material och tjänster. Det är alltså du som ser till att projektet levereras enligt gällande kontrakt och överenskommelser.

Du kommer ingå i en grupp om ca 10 projektledare och projektingenjörer och du rapporterar direkt till din Projektchef. Vi samarbetar även tätt med vår konstruktions- och montageavdelning.

Vem är du? 
Du är byggnadsingenjör eller har annan likvärdig kompetens. Det är meriterande om du har arbetat inom byggbranschen tidigare, som till exempel arbetsledare och/eller yrkesarbetare.  Vidare bör du ha grundläggande kunskaper inom entreprenadjuridik, ekonomi och projektplaneringsverktyg.

I ditt arbete tycker du om att planera, strukturera och följa upp ditt arbete. Du trivs i att samarbeta med andra och lägger vikt vid god kommunikation. Du tycker samtidigt om att arbeta självständigt och att ta fullt ansvar för dina projekt. Som person är du noggrann, utåtriktat och beslutsmässig.

Övrigt
Placeringsort: Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person och erbjuder dig därför att arbeta från Umeå, Skellefteå eller Bygdsiljum.

B-Körkort krävs för tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse

Då vi kan komma att tillämpa ett löpande urval ber vi dig att inte vänta för länge med din ansökan.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. Vi är en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.


Martinsons levererar byggsystem i limträ och KL-trä för alltifrån sporthallar, affärslokaler och lantbrukshallar till höga flerbostadshus och kontorsbyggnader. Verksamheten inkluderar såväl utveckling och konstruktion, som försäljning, projektstyrning och montage. Martinsons är en del av Holmen och kontoren finns i Umeå, Bygdsiljum och Skellefteå, med ca 60 anställda och en omsättning på närmare 400 miljoner kronor.

Ansök nu

Projektledare till Martinsons

Projektledare, bygg och anläggning
Läs mer Jan 24
Ett smart och meningsfullt valVill du också vara med och leda utvecklingen av framtidens hållbara byggande?

Du har säkert noterat att vi på Martinsons ses som ledande inom det moderna träbyggandet. Bakom betyget ligger en mångårig satsning på att utveckla ett hållbart byggande. Med tävlingsinstinkt och innovationsanda har vi utvecklat såväl produktionsprocesser och förädlade byggnadsmaterial vilket ligger till grund för Martinsons flexibla och objektsanpassade stomlösningar. Det har skapat en uppmärksamhet som förflyttat marknadens bild av vad det innebär att bygga i trä. En bild som dessutom väckt allt större intresse i takt med marknadens ökade krav på ett rationellt, kostnadseffektivt och framtidssäkert byggande. Sedan hösten 2020 är vi på Martinsons en del av Holmen.

Arbetsuppgifter
Som vår nya Projektledare kommer du att driva våra projekt från start till avslut och överlämnande. Du ansvarar för att ekonomiska, tidsmässiga och kvalitetsmässiga mål i projekten uppnås. I ditt arbete samordnar du alla aktiviteter i byggprocessen så att de involverade kan lyckas med sina arbetsuppgifter och våra kunder känner sig nöjda med våra leveranser. Du kommer aktivt att delta i möten med beställare och entreprenörer samt ansvara för löpande inköp av material och tjänster i samråd med inköpsavdelningen. Det är alltså du som ser till att projektet levereras enligt gällande kontrakt och överenskommelser. Som projektledare på Martinsons ingår du i en grupp om tio projektledare och projektingenjörer. Vi samarbetar även tätt med vår konstruktions- och montageavdelning.

Vem är du? 
För oss är det viktigast att hitta rätt person, vi lägger därför störst vikt vid vem du är, och var du vill.  Vi ser det som lämpligt om du exempelvis har en högskoleutbildning som byggnadsingenjör, eller genom någon annan utbildning som är relevant för tjänsten. Vi tror även att du skulle passa för rollen om du har förvärvat kompetens inom snarlika arbetsområden, exempelvis om du jobbat som arbetsledare inom byggnadsprojekt eller dylikt. Har du arbetat som projektledare inom ett liknande område sedan tidigare är det meriterande.

I ditt arbete är du van att växla mellan operativt och strategiskt arbete. Du arbetar självständigt och att tar ansvar för kvalitet och ekonomi i dina projekt samtidigt som du värderar samarbete och en god kommunikation högt. Vidare är du strukturerad och uthållig och inser vikten av att leverera i rätt tid. Som person är du noggrann, utåtriktat och beslutsmässig. Erfarenhet inom entreprenadjuridik, ekonomi och projektplanering värderas högt.

Övrigt
Placeringsort: Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person och erbjuder dig därför att arbeta från Umeå, Skellefteå eller Bygdsiljum.

B-Körkort krävs för tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse

Då vi kan komma att tillämpa ett löpande urval ber vi dig att inte vänta för länge med din ansökan.

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. Vi är en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.


Martinsons levererar byggsystem i limträ och KL-trä för alltifrån sporthallar, affärslokaler och lantbrukshallar till höga flerbostadshus och kontorsbyggnader. Verksamheten inkluderar såväl utveckling och konstruktion, som försäljning, projektstyrning och montage. Martinsons är en del av Holmen och kontoren finns i Umeå, Bygdsiljum och Skellefteå, med ca 60 anställda och en omsättning på närmare 400 miljoner kronor.

Ansök nu

Account Manager till Martinsons

Account manager
Läs mer Nov 21
Ett smart och meningsfullt val

Vill du också vara med och leda utvecklingen av framtidens byggande?

Du har säkert noterat att vi på Martinsons ses som ledande inom det moderna träbyggandet. Bakom betyget ligger en mångårig satsning på att utveckla ett hållbart byggande. Med tävlingsinstinkt och innovationsanda har vi utvecklat såväl produktionsprocesser och förädlade byggnadsmaterial vilket ligger till grund för Martinsons flexibla och objektsanpassade stomlösningar. Det har skapat en uppmärksamhet som förflyttat marknadens bild av vad det innebär att bygga i trä. En bild som dessutom väckt allt större intresse i takt med marknadens ökade krav på ett rationellt, kostnadseffektivt och framtidssäkert byggande. Sedan hösten 2020 är vi på Martinsons en del av Holmen.

Martinsons är nu inne i en expansiv fas där vi förfinar våra byggprocesser och bygger det moderna, projektstyrda arbetssättet. Vi utökar vår personalgrupp och söker därför en Account manager till vår försäljningsavdelning. 

Arbetsuppgifter
Som vår nya Account Manager kommer du att aktivt arbeta med försäljning och marknadsbearbetning i syfte att förstärka vår position som en av de ledande aktörerna inom det hållbara träbyggandet. Tillsammans med övriga sälj- och marknadsavdelningen kommer du planera och genomföra säljaktiviteter inom definierat affärsområde, för att nå uppsatta aktivitets- och försäljningsmål. I din roll ligger också att internt kommunicera kundbehov och förbättringsåtgärder i produkt och leverans till övriga kollegor. Vidare kommer du aktivt arbeta i våra CRM-system med planering och uppföljning av dina kunder. Då våra kunder befinner sig över större delar av Sverige förekommer resor i tjänsten. 

Vem är du?
Vi söker en självgående säljare med mångårig dokumenterad erfarenhet av försäljning- och marknadsarbete, med en relevant högskoleutbildning eller motsvarande som teoretisk bakgrund. Du trivs bäst i kundmötet och är en duktig analytiker och förhandlare. Att driva och utveckla kundrelationer är din styrka och du har en hög kommunikationsförmåga i både tal och skrift.

Vi lägger störst vikt vid att hitta rätt person, men om du har baskunskap om byggbestämmelser och erfarenhet av byggbranchen är det klart meriterande. Materialkunskap i trä och stål är också ett stort plus. För att trivas i rollen har du en god förmåga att hantera försäljningsprocessens alla steg, med en god ekonomisk förståelse. Hos oss på Martinsons är det viktigt att du trivs bra med att arbeta i grupp, eftersom ett gott samarbete skapar vår framgång. Som person är du engagerad och vill gärna lära dig mer om våra produkter. Du har god datorvana och körkort för bil.

Placeringsort
För oss är det viktigast att hitta rätt person. Därför erbjuder vi dig att arbeta från något av våra kontor i Umeå, Skellefteå eller Bygdsiljum.


Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.


Martinsons levererar byggsystem i limträ och KL-trä för alltifrån sporthallar, affärslokaler och lantbrukshallar till höga flerbostadshus och kontorsbyggnader. Verksamheten inkluderar såväl utveckling och konstruktion, som försäljning, projektstyrning och montage. Martinsons är en del av Holmen och kontoren finns i Umeå, Bygdsiljum och Skellefteå, med ca 60 anställda och en omsättning på närmare 400 miljoner kronor.

Ansök nu

Martinsons söker Konstruktör

Byggnadskonstruktör
Läs mer Okt 31
Ett smart och meningsfullt val

Vill du också vara med och leda utvecklingen av framtidens byggande?

Du har säkert noterat att vi på Martinsons ses som ledande inom det moderna träbyggandet. Bakom betyget ligger en mångårig satsning på att utveckla ett hållbart byggande. Med tävlingsinstinkt och innovationsanda har vi utvecklat såväl produktionsprocesser och förädlade byggnadsmaterial vilket ligger till grund för Martinsons flexibla och objektsanpassade stomlösningar. Det har skapat en uppmärksamhet som förflyttat marknadens bild av vad det innebär att bygga i trä. En bild som dessutom väckt allt större intresse i takt med marknadens ökade krav på ett rationellt, kostnadseffektivt och framtidssäkert byggande. Sedan hösten 2020 är vi på Martinsons en del av Holmen.

Arbetsuppgifter

Som vår nya konstruktör kommer du arbeta i varierande projekt från start till avslut. Du kommer få en central roll i det projekteringsarbete som vi bedriver i våra uppdrag. Tillsammans med övriga deltagare i den interna projekteringsgruppen säkerställer du att leveransen av handlingarna uppfyller förväntade krav. Som en naturlig del i det systematiska erfarenhetsarbetet servar du också vår projektledare med uppgifter rörande förbättringar och avvikelser. Du förväntas även vara en del i vårt interna förbättringsarbete som vi bedriver inom avdelningen och bolaget. Ett arbete som bedrivs i projektform tillsammans med kollegor från alla avdelningar.

Vem är du?
Du är kvalitetsmedveten, analytiskt lagd, modig och har en god förmåga att prioritera. Utöver detta har du en god samarbetsförmåga.

Vi ser att du är utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör, med inriktning mot byggteknik, byggkonstruktions eller att du har annan relevant utbildning. Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete i en liknande befattning. Utöver din konstruktionserfarenhet ser vi att du delar vårt intresse för dagens och framtidens träbyggande.

Placeringsort
Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt person och erbjuder dig därför att arbeta på något av våra kontor i Umeå, Skellefteå eller Bygdsiljum.

Vi kan komma att tillämpa löpande urval vid tillsättning av denna tjänst, vänta därmed inte med din ansökan. Varmt välkommen till oss på Martinsons!


Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.


Martinsons levererar byggsystem i limträ och KL-trä för alltifrån sporthallar, affärslokaler och lantbrukshallar till höga flerbostadshus och kontorsbyggnader. Verksamheten inkluderar såväl utveckling och konstruktion, som försäljning, projektstyrning och montage. Martinsons är en del av Holmen och kontoren finns i Umeå, Bygdsiljum och Skellefteå, med ca 60 anställda och en omsättning på närmare 400 miljoner kronor.

Ansök nu

Projektcontroller till Holmen Trävaror

Controller
Läs mer Sep 20
Ett smart och meningsfullt val

Är du analytisk och strukturerad? Har du ett stort intresse för ekonomi och projektuppföljning? Vill du bli vår nya kollega och dela vår resa mot ett hållbart byggande?

Din nästa arbetsplats?
Holmen Trävaror är ett av fem affärsområden i Holmen koncernen. Holmen Trävaror består i sin tur av fem sågverksanläggningar runt om i Sverige samt ett projektbolag som utvecklar, konstruerar och säljer stomsystem i limträ och KL-trä. I våra anläggningar tillverkas snickerivirke, konstruktionsvirke, limträ och KL-trä som används till exempelvis möbler, fönster, golv, fasader, bryggor och till större byggnader i trä, exempelvis skolor och bostadshus. Vi drivs av vår passion för trävaror och ligger långt fram vad gäller att använda ny teknik för att nyttja råvaran maximalt.

Holmen Trävarors ekonomiavdelning är en central funktion som ansvarar för affärsområdets finansiella planering samt vår ekonomiska uppföljning och rapportering. Vi har även till ansvar att följa upp och säkerställa att verksamheten har en god intern kontroll. Ekonomiavdelningen består idag av 9 personer som finns stationerade i anknytning till våra olika enheter. Eftersom vårt affärsområde växer så har vi nu behov av att rekrytera ytterligare en medarbetare till vår Ekonomiavdelning.

Stationering av tjänsten är tänkt att vara i anknytning till vår projektverksamhet i Umeå och Skellefteå där du väljer själv vilken placeringsort som passar dig bättre. Som projektcontroller är du underställd Holmen Trävarors ekonomichef men där du även har ett indirekt rapporteringsansvar till personer inom vår projektorganisation i Martinsons Byggsystem. Resor inom Sverige ingår i tjänsten.

Din framtida utmaning
Som Projektcontroller på Holmen Trävaror får du ett betydande ansvar avseende Martinsons Byggsystems projektuppföljning och projektrapportering. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att löpande följa upp ekonomiskt utfall i pågående projekt, delta aktivt i utvalda projekt samt vidareutveckla dokumentation och rutiner för ekonomisk uppföljning av projekt.

Vidare så kommer du även att ha ansvar för att följa upp den interna kontrollen kopplat till projekt samt även arbeta med kreditförsäkring och inkassohantering av bolagets kunder samt vara kontaktperson mot enhetens kreditförsäkringsbolag. Vid behov skall du även kunna stötta organisationen med kundfakturering. Du kommer även vara en resurs i bolagets budget- och prognosarbete. Utöver detta så kommer du även vid behov vara med och stötta affärsområdets bolagscontrollers samt delta i olika interna projekt inom affärsområdet.

För att lyckas i rollen
Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller liknande med något års arbetslivserfarenhet som ekonom/controller, revisor eller liknande. Har du erfarenhet från någon form av projektredovisning så är det en klar uppsida. Vi ser gärna att du har vana av att jobba i moderna affärssystemlösningar samt att du även har goda kunskaper i Excel.

Som person är du noggrann, analytisk, strukturerad, prestigelös och trivs i en föränderlig miljö där du får ta ett stort eget ansvar. Du talar flytande svenska och goda kunskaper i engelska i både tal och skrift 
Tjänsten kan tidvis innebära tidspress vilket kräver flexibilitet, lyhördhet och förmåga att prioritera.

Vi erbjuder dig
I Holmen Trävaror arbetar vi i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, har vi också styrkan att som koncern genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder ett varierande, fritt och ansvarsfullt arbete. Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar.

Vi drogtestar alla vi avser att anställa.
Intervjuer kan komma att ske löpande.


Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Trä som bygger framtiden Holmen förädlar framtidsmaterialet trä, det enda byggmaterial som är helt förnybart. I moderna sågverk producerar vi sågade och förädlade trävaror till snickeri-, byggindustri och bygghandel. Genom Martinsons Byggsystem, som är en del av Holmen, erbjuder vi kundanpassade lösningar för ett klimatsmart och storskaligt träbyggande. Våra produktionsanläggningar finns i Braviken, Iggesund, Linghem, Bygdsiljum och Kroksjön, nära våra skogsinnehav i både norr och söder. Sammanlagt är vi drygt 700 medarbetare.

Ansök nu

Försäljningsassistent till Martinsons byggsystem

Försäljningsassistent
Läs mer Sep 8
Ett smart och meningsfullt val


Vill du också vara med och leda utvecklingen av framtidens byggande?

Du har säkert noterat att vi på Martinsons ses som ledande inom det moderna träbyggandet. Bakom betyget ligger en mångårig satsning på att utveckla ett hållbart byggande. Med tävlingsinstinkt och innovationsanda har vi utvecklat såväl produktionsprocesser och förädlade byggnadsmaterial vilket ligger till grund för Martinsons flexibla och objektsanpassade stomlösningar. Det har skapat en uppmärksamhet som förflyttat marknadens bild av vad det innebär att bygga i trä. En bild som dessutom väckt allt större intresse i takt med marknadens ökade krav på ett rationellt, kostnadseffektivt och framtidssäkert byggande. Sedan hösten 2020 är vi på Martinsons Byggsystem en del av Holmen.

Vi är nu inne i en expansiv fas där vi förfinar våra byggprocesser och bygger det moderna, projektstyrda arbetssättet. Vi utökar därför verksamheten och söker nu en Försäljningsassistent som vill vara med på denna resa framåt.

Arbetsuppgifter
Som Försäljningsassistent är du ofta den första i ledet som tar emot inskickade förfrågningar från våra kunder. Genom ett trevligt bemötande och ett strukturerat arbetssätt vägleder, prioriterar och fördelar du inflödet av förfrågningar i vårt affärssystem.

Din arbetsdag består till stor del av administrativt stöd till övriga i organisationen, där verksamhetens behov styr dina arbetsuppgifter. Arbetsuppgifter innefattar bland annat ärendehantering, beredning, komplettering, analysering samt planering av inkomna förfrågningar vilket kräver god organisationsförmåga samt god kommunikation både med interna och externa kontakter.

Vem är du?
Vi söker dig som gillar människor och som är välorganiserad i ditt arbete, gärna med intresse för byggnation.

För att lyckas i rollen ser vi det som viktigt att du har en god datorvana och en tidigare erfarenhet av att hantera offertförfrågningar eller dylikt via ett affärssystem. Eftersom du kommer att vara den första kontakten för många intressenter bör du tycka att det är kul att koordinera och att samarbeta med många kontaktytor.

Vi ser det som mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom kundservice, säljadministration, back-office funktion, byggindustri eller snarlika områden, och att du således har en grundförståelse för vår verksamhet. Vana att läsa ritningar ses som ett plus. Oavsett din bakgrund är ditt intresse för dagens och framtidens hållbara träbyggande en viktig del, då vi söker dig som vill vara med och fortsätta förfina och optimera våra arbetssätt framåt.

Placeringsort

För oss är det viktigt att hitta rätt person, vi erbjuder dig därför antingen att arbeta från vårt kontor i Skellefteå eller Umeå.

Övrigt:
Körkort B krav för tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid

Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vänta därmed inte med din ansökan. Senaste ansökningsdag är den 25:e september. Varmt välkommen med din ansökan till oss på Martinsons byggsystem!

Ansök nu

Försäljningsassistent till Martinsons byggsystem

Försäljningsassistent
Läs mer Sep 5
Ett smart och meningsfullt val


Vill du också vara med och leda utvecklingen av framtidens byggande?

Du har säkert noterat att vi på Martinsons ses som ledande inom det moderna träbyggandet. Bakom betyget ligger en mångårig satsning på marknads- och industrianpassad produktifiering. Med tävlingsinstinkt och innovationsanda har vi utvecklat såväl produktionsprocesser och förädlade byggnadsmaterial som prefabricerade produkter och objektserbjudanden. Det har skapat en uppmärksamhet som förflyttat marknadens bild av vad det innebär att bygga i trä. En bild som dessutom väckt allt större intresse i takt med marknadens ökade krav på ett rationellt, kostnadseffektivt och framtidssäkert byggande.

Martinsons Byggsystem är nu inne i en expansiv fas där vi förfinar våra byggprocesser och bygger det moderna, projektstyrda arbetssättet. Vi utökar därför verksamheten och söker nu en ytterligare Försäljningsassistent som vill vara med på denna resa framåt.

Arbetsuppgifter
Som Försäljningsassistent är du ofta den första kontakten för de kunder som är intresserade av att anlita oss. Genom ett trevligt bemötande och ett strukturerat arbetssätt vägleder, prioriterar och fördelar du inflödet av förfrågningar i vårt affärssystem.

Arbetet innehåller även en viss del administrativt stöd till övriga organisationen, där verksamhetens behov av stöd styr delar av din arbetsdag.

Vem är du?
Vi söker dig som gillar människor och har en tekniskt lagd personlighet.

För att lyckas i rollen ser vi det som viktigt att du har en god datorvana och en tidigare erfarenhet av att hantera ordrar eller dylikt via ett affärssystem. Eftersom du kommer att vara den första kontakten för många intressenter bör du tycka att det är kul att koordinera och att samarbeta med många kontaktytor.

Vi ser det som mycket meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbeta inom träindustri, bygghandel, byggindustri eller snarlika områden, och att du således har en grundförståelse för vår verksamhet. Oavsett din bakgrund är ditt intresse för dagens och framtidens hållbara träbyggande en viktig del, då vi söker dig som vill vara med och fortsätta förfina och optimera våra arbetssätt framåt.

Placeringsort

För oss är det viktigt att hitta rätt person, vi erbjuder dig därför antingen att arbeta från vårt kontor i Skellefteå eller Umeå.

Övrigt:
Körkort B krav för tjänsten
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid

Urval kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Vänta därmed inte med din ansökan. Senaste ansökningsdag är den 24:e september. Varmt välkommen med din ansökan till oss på Martinsons byggsystem!


Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 500 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Ansök nu

Martinsons Byggsystem söker Projekteringsingenjör

Projekteringsingenjör, bygg och anläggning
Läs mer Jan 31
Ett smart och meningsfullt val

Vill du också vara med och leda utvecklingen av framtidens byggande?

Du har säkert noterat att vi på Martinsons ses som ledande inom det moderna träbyggandet.
Bakom betyget ligger en mångårig satsning på marknads- och industrianpassad produktifiering.
Med tävlingsinstinkt och innovationsanda har vi utvecklat såväl produktionsprocesser och förädlade byggnadsmaterial som prefabricerade produkter och objektserbjudanden. Det har skapat en uppmärksamhet som förflyttat marknadens bild av vad det innebär att bygga i trä. En bild som dessutom väckt allt större intresse i takt med marknadens ökade krav på ett rationellt, kostnadseffektivt och framtidssäkert byggande.


Martinsons Byggsystem är nu inne i en expansiv fas där vi förfinar våra byggprocesser och bygger det moderna, projektstyrda arbetssättet. Vi utökar vår personal på konstruktionsavdelningen och vi söker därför projekteringsingenjörer.

Arbetsuppgifter
Som vår nya projekteringsingenjör kommer du arbeta i varierande projekt från start till avslut. Du ansvarar för 3d-modelleringen utifrån tillhandahållna instruktioner och säkerställer att leveransen uppfyller de direktiv som dina projektmedlemmar förmedlar.  

Samordning med övriga projektörer i byggprojektet, interna som externa, är en viktig del och ställer stora krav på kommunikation, struktur och samordning. Tillverkningsritningar, montagehandlingar och avslutningsvis 3d-modeller för BIM-samordning är primära delar i vår leverans.

Som en naturlig del i det systematiska erfarenhetsarbetet servar du också vår projektledare med uppgifter rörande förbättringar och avvikelser. Du förväntas även vara en del i vårt interna förbättringsarbete som vi bedriver både inom avdelningen och inom bolaget. Ett arbete som bedrivs i projektform tillsammans med kollegor från alla avdelningar.

Vi arbetar med Tekla och Auto Cad samt andra tekniska hjälpmedel. Som projekteringsingenjör på Martinsons Byggsystem blir du kollega med 13 drivna och engagerade kollegor och du rapporterar direkt till en av avdelningens gruppchefer.

Vem är du?
Du är strukturerad, kvalitetsmedveten och har god förmåga att omsätta instruktioner till handling. Som person är du positiv, är duktig på att prioritera och har god samarbetsförmåga.

Vi ser att du är utbildad högskoleingenjör eller att du har annan relevant utbildning. Antingen så är du en nyutbildad ingenjör eller så har du flera års erfarenhet av arbete som exempelvis projektör, BIM-ansvarig eller annan likvärdig tjänst. Oavsett din bakgrund så är ditt driv för framtidens träbyggande viktigt, likaså din förmåga att fokusera på detaljerna.

Meriterande är om du har erfarenheter av byggprojektering, 3D-modellering, ritningshantering och BIM.  

Placeringsort
På något av våra kontor i Umeå eller Skellefteå.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Martinsons Byggsystem med Jefferson Wells, ManpowerGroups rekryteringsenhet för ledare och specialister.
Då urvalsprocessen sker löpande är det av vikt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller på tom.jakobsen@jeffersonwells.se

Senaste ansökningsdag är den 2 mars 2022
Välkommen med din ansökan!


Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 300 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.


Martinsons levererar byggsystem i limträ och KL-trä för alltifrån sporthallar, affärslokaler och lantbrukshallar till höga flerbostadshus, kontorsbyggnader och broar. Verksamheten inkluderar såväl utveckling och konstruktion, som försäljning, projektstyrning och montage. Martinsons är en del av Holmen och kontoren finns i Umeå, Bygdsiljum och Skellefteå, med ca 50 anställda och en omsättning på närmare 400 miljoner kronor.

Ansök nu

Martinsons Byggsystem söker Konstruktörer

Byggnadskonstruktör
Läs mer Jan 31
Ett smart och meningsfullt val

Vill du också vara med och leda utvecklingen av framtidens byggande?

Du har säkert noterat att vi på Martinsons ses som ledande inom det moderna träbyggandet.
Bakom betyget ligger en mångårig satsning på marknads- och industrianpassad produktifiering.
Med tävlingsinstinkt och innovationsanda har vi utvecklat såväl produktionsprocesser och förädlade byggnadsmaterial som prefabricerade produkter och objektserbjudanden. Det har skapat en uppmärksamhet som förflyttat marknadens bild av vad det innebär att bygga i trä. En bild som dessutom väckt allt större intresse i takt med marknadens ökade krav på ett rationellt, kostnadseffektivt och framtidssäkert byggande.


Martinsons Byggsystem är nu inne i en expansiv fas där vi förfinar våra byggprocesser och bygger det moderna, projektstyrda arbetssättet. Vi utökar vår personal på konstruktionsavdelningen och vi söker därför Konstruktörer.

Arbetsuppgifter
Som vår nya konstruktör kommer du arbeta i varierande projekt från start till avslut. Du kommer få en central roll i det projekteringsarbete som vi bedriver i våra uppdrag. Utifrån projektets förutsättningar och förväntningar kommer du ta fram dimensioner och tjocklekar för den aktuella konstruktionen, samt bestämma detaljernas utformning. Tillsammans med övriga deltagare i den interna projekteringsgruppen säkerställer du att leveransen av handlingarna uppfyller förväntade krav.

Som en naturlig del i det systematiska erfarenhetsarbetet servar du också vår projektledare med uppgifter rörande förbättringar och avvikelser. Du förväntas även vara en del i vårt interna förbättringsarbete som vi bedriver inom avdelningen och bolaget. Ett arbete som bedrivs i projektform tillsammans med kollegor från alla avdelningar.

Vi arbetar med flertalet olika beräkningsprogramvaror, i både 2D och 3D. Som konstruktör på Martinsons Byggsystem blir du kollega med 13 drivna och engagerade kollegor och du rapporterar direkt till en av avdelningens gruppchefer.

Vem är du?
Du är kvalitetsmedveten och har god förmåga att entusiasmera och engagera. Som person är du analytiskt lagd, modig, är duktig på att prioritera och har god samarbetsförmåga.

Vi ser att du är utbildad högskoleingenjör eller civilingenjör, med inriktning mot byggteknik, byggkonstruktions eller att du har annan relevant utbildning. Antingen så är du en nyutbildad ingenjör eller så har du flera års erfarenhet av arbete i en liknande befattning. Exempelvis som byggkonstruktör, junior konstruktör eller handläggande byggkonstruktör på en teknisk konsultfirma eller liknande verksamhet. Oavsett din bakgrund så är ditt intresse för dagens och framtidens träbyggande en viktig del.

Du bör ha goda kunskaper inom byggnadskonstruktion, projekteringsledning och 3D-projektering. I ditt arbete är du van att jobba med tekniskt datastöd för konstruktion och modellering.


Placeringsort
På något av våra kontor i Umeå eller Skellefteå.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Martinsons Byggsystem med Jefferson Wells, ManpowerGroups rekryteringsenhet för ledare och specialister.
Då urvalsprocessen sker löpande är det av vikt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller på tom.jakobsen@jeffersonwells.se

Senaste ansökningsdag är den 2 mars 2022
Välkommen med din ansökan!


Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 300 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.


Martinsons levererar byggsystem i limträ och KL-trä för alltifrån sporthallar, affärslokaler och lantbrukshallar till höga flerbostadshus, kontorsbyggnader och broar. Verksamheten inkluderar såväl utveckling och konstruktion, som försäljning, projektstyrning och montage. Martinsons är en del av Holmen och kontoren finns i Umeå, Bygdsiljum och Skellefteå, med ca 50 anställda och en omsättning på närmare 400 miljoner kronor.

Ansök nu

Account Manager till Martinsons Byggsystem

Account manager
Läs mer Nov 11
Ett smart och meningsfullt val

 

Vill du också vara med och leda utvecklingen av framtidens byggande?

Du har säkert noterat att vi på Martinsons ses som ledande inom det moderna träbyggandet.
Bakom betyget ligger en mångårig satsning på marknads- och industrianpassad produktifiering.
Med tävlingsinstinkt och innovationsanda har vi utvecklat såväl produktionsprocesser och förädlade byggnadsmaterial som prefabricerade produkter och objektserbjudanden. Det har skapat en uppmärksamhet som förflyttat marknadens bild av vad det innebär att bygga i trä. En bild som dessutom väckt allt större intresse i takt med marknadens ökade krav på ett rationellt, kostnadseffektivt och framtidssäkert byggande.

Martinsons Byggsystem är nu inne i en expansiv fas där vi förfinar våra byggprocesser och bygger det moderna, projektstyrda arbetssättet. Vi utökar vår personal på avdelningen Marknad och försäljning och söker därför en Account Manager.

Arbetsuppgifter
Som vår nya Account Manager kommer du att aktivt arbeta med försäljning och marknadsbearbetning i syfte att utveckla bolagets kundstock och identifiera nya marknadssegment.
Tillsammans med försäljningschefen och Brand Manager kommer du planera och genomföra säljaktiviteter inom definierat affärsområde. Du kommer att ha egen försäljningsbudget och arbeta mot uppsatta aktivitets- och försäljningsmål. I din roll ligger också att internt kommunicera kundbehov och förbättringsåtgärder i produkt och leverans. Vidare kommer du aktivt arbeta i våra CRM-system med planering och uppföljning av dina kunder. Du kommer att ha hög marknadsnärvaro och rapportera till bolagets försäljningschef.

Vem är du?
Du är en självgående säljare med mångårig dokumenterad erfarenhet av försäljning- och marknadsarbete, med en relevant högskoleutbildning eller motsvarande som teoretisk bakgrund. Du trivs bäst i kundmötet och är en duktig analytiker och förhandlare. Att driva och utveckla kundprocesser är din styrka och du har en hög kommunikationsförmåga i både tal och skrift. Du har troligtvis baskunskap om byggbestämmelser och det är klart meriterande om du har erfarenhet av byggbranschen och materialkunskap i trä och stål. I övrigt är du stresstålig, har god ekonomisk förståelse och trivs bra med att arbeta i grupp. Som person är du engagerad och vill gärna lära dig mer om våra produkter. Du har god datorvana och körkort för bil.

Placeringsort
På ett av våra kontor i Umeå, Skellefteå eller Bygdsiljum

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Martinsons Byggsystem med Jefferson Wells, ManpowerGroups rekryteringsenhet för ledare och specialister.
Välkommen att söka tjänsten via Holmens rekryteringssystem. 
Då urvalsprocessen sker löpande är det av vikt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller på tom.jakobsen@jeffersonwells.se

Senaste ansökningsdag är den 5 december 2021
Välkommen med din ansökan!


Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 300 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.


Martinsons levererar byggsystem i limträ och KL-trä för alltifrån sporthallar, affärslokaler och lantbrukshallar till höga flerbostadshus, kontorsbyggnader och broar. Verksamheten inkluderar såväl utveckling och konstruktion, som försäljning, projektstyrning och montage. Martinsons är en del av Holmen och kontoren finns i Umeå, Bygdsiljum och Skellefteå, med ca 50 anställda och en omsättning på närmare 400 miljoner kronor.

Ansök nu

Anbudsingenjör med inriktning mot Bostäder till Martinsons Byggsystem

Byggnadskalkylator/Anbudsingenjör
Läs mer Nov 11
Ett smart och meningsfullt val

Vill du också vara med och leda utvecklingen av framtidens byggande?

Du har säkert noterat att vi på Martinsons ses som ledande inom det moderna träbyggandet.
Bakom betyget ligger en mångårig satsning på marknads- och industrianpassad produktifiering.
Med tävlingsinstinkt och innovationsanda har vi utvecklat såväl produktionsprocesser och förädlade byggnadsmaterial som prefabricerade produkter och objektserbjudanden. Det har skapat en uppmärksamhet som förflyttat marknadens bild av vad det innebär att bygga i trä. En bild som dessutom väckt allt större intresse i takt med marknadens ökade krav på ett rationellt, kostnadseffektivt och framtidssäkert byggande.

Martinsons Byggsystem är nu inne i en expansiv fas där vi förfinar våra byggprocesser och bygger det moderna, projektstyrda arbetssättet. Vi utökar vår personal inom kalkylavdelningen och söker därför ytterligare en anbudsingenjör.

Arbetsuppgifter
Som vår nya Anbudsingenjör kommer du att räkna på främst vårt segment inom bostäder och tillhörande entreprenader.
Du ansvarar för inläsning, dimensionering och senare upprätta relevanta stomkalkyler, gränsdragningar och anbudsritningar samt skapar tidplaner för projekten vid order överlämnande. I ditt arbete använder du givetvis våra olika konstruktions- och beräkningsprogramvaror och jobbar i nära samarbete med konstruktions och projektledningsavdelningen.
Du kommer också aktivt delta i möten med beställare och entreprenörer tillsammans med representanter från marknadsavdelning för att understödja frågeställningar som dyker upp.
I ditt arbete granskar du också kollegornas kalkyler och anbudshandlingar i syfte att hålla en hög kvalitet på vår dokumentation.

Vem är du?
Du är byggnadsingenjör i grunden eller har annan likvärdig kompetens. Du har kanske några års erfarenhet av arbete som kalkylator eller så har du ett stort intresse för arbetsuppgifterna. Du bör ha goda kunskaper inom byggnadsfysik, dimensionerings- och hållfasthetsberäkningar samt gärna god materialkunskap om trä. Du är stresstålig, lagom noggrann och trivs bra med att arbeta i grupp. Som person är du engagerad och vill gärna lära dig mer om våra produkter. Du har god datorvana och körkort för bil.

Placeringsort
Vid kontoret i Umeå eller Skellefteå.

Kontaktperson
I denna rekrytering samarbetar Martinsons Byggsystem med Jefferson Wells, ManpowerGroups rekryteringsenhet för ledare och specialister.
Välkommen att söka tjänsten via Holmens rekryteringssystem. 
Då urvalsprocessen sker löpande är det av vikt att du skickar in din ansökan så snart som möjligt.
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tom Jakobsen på 070-270 27 67 eller på tom.jakobsen@jeffersonwells.se

Senaste ansökningsdag är den 5 december 2021
Välkommen med din ansökan! 


Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 300 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.


Martinsons levererar byggsystem i limträ och KL-trä för alltifrån sporthallar, affärslokaler och lantbrukshallar till höga flerbostadshus, kontorsbyggnader och broar. Verksamheten inkluderar såväl utveckling och konstruktion, som försäljning, projektstyrning och montage. Martinsons är en del av Holmen och kontoren finns i Umeå, Bygdsiljum och Skellefteå, med ca 50 anställda och en omsättning på närmare 400 miljoner kronor.

Ansök nu

Inköpschef till tillverkande verksamhet

Inköpschef
Läs mer Maj 18
Ett smart och meningsfullt val!


Drivs du av att optimera affärer för att på bästa sätt bidra till verksamhetens lönsamhet? 
Vill du jobba med inköp till en tillverkande verksamhet? 

Din nästa arbetsplats? 
Holmen Trävaror är ett av fem affärsområden i Holmen koncernen. Vid våra fem anläggningar produceras allt från sågade och vidareförädlade produkter till limträ och KL-trä. Tillsammans med Martinsons och våra byggsystem möjliggör vi leverans från frö till färdigt trähus. Vi vill vara en möjliggörande kraft inom cirkulärt och framtidssäkert samhällsbyggande. Men oavsett vilken roll vi har delar vi alla samma mål: att skapa hållbarhet och klimatnytta för framtida generationer. 

Din framtida utmaning
Vi söker en inköpschef som kommer arbeta i Holmens affärsområde Trävaror samt Martinsons Byggsystem som är en del av affärsområdet. Trävaror har för närvarande en omsättning på 3,5Mdr men är under tillväxt. 

Vi tror på gott samarbete och i rollen som inköpschef inom Trävaror kommer du arbeta inom en platt och familjär organisation. Du kommer arbeta både strategiskt och operativt samt delta i inköpssamarbeten med Holmens fyra övriga affärsområden. Du ansvarar för att inköp görs på ett kommersilellt riktigt, hållbart och effektivt sätt. Du säkerställer att våra rutiner för inleverans, lagerhantering och frakter efterlevs och utvecklas tillsammans med företaget. Du ansvarar för att våra materiella inköp ligger i linje med produktionens behov. Du kommer inte i ett startläge ha något personalansvar, men det kan mycket väl bli så i en framtid.

Tjänsten innefattar kontinuerliga besök på våra kontor- och produktionsanläggningar, vår bedömning är att du har 5-6 resdagar per månad där du besöker produktionsanläggningarna och byggarbetsplatserna. Vi strävar efter att minimera vårt resande för klimatet skull, samtidigt som vi vi bibehålla en bra och personlig relation till våra kollegor runt om i Sverige. 

För att lyckas i rollen
Då tjänsten innefattar både strategiskt, operativt samt kort- och långsiktigt fokus bör du vara en person som trivs med varierat arbetsflöde. Du har tidigare erfarenhet från inköpsfrågor och personalansvar.  Erfarenhet från bygginsdustrin och/eller sågverksindustrin, upphandlingar och projektköp ser vi som meriterande. Som person är du analytisk, affärsmässig, initiativrik och handlingskraftig. Du är systematisk och kan planera och organisera arbetet och skapa en helhetssyn för verksamhetens alla delar. Du har god förmåga att kunna kommunicera och som ledare är du trygg med att leda i förändring.  

Vi erbjuder dig
Hos oss får du det bästa av två världar. På Holmen Trävaror arbetar vi i en prestigelös organisation med snabba beslutsvägar och korta avstånd från idé till genomförande. Samtidigt som vi är tillräckligt små för att du ska kunna påverka, så har vi också styrkan som koncern med musklerna att genomföra utveckling och förändring.

Vi erbjuder ett varierande, fritt och ansvarsfullt arbete och en möjlighet att arbeta med framtidens råvara - trä! Vi har en öppen och välkomnande atmosfär som genomsyras av våra värderingar mod, engagemang och ansvar. 

Vi ser gärna att vår nya inköpschef är stationerad i Umeå då vår byggverksamhet har sitt säte där, men vi är öppna för annan placering på någon av de orter där Holmen Trävaror verkar.

Intervjuer kan komma att ske löpande, så välkommen med din ansökan redan idag! 


Vi får skogen att växa och ge

Holmens verksamhet utgår från kraften som finns i skogen. Träden som växer, vattnet som rusar i älvarna och vinden som blåser i trädtopparna. Det är kärnan i Holmen, en affär byggd på skogens kretslopp och de förnybara produkter vi kan skapa av detta. Våra affärsområden är Skog, Energi, Trävaror, Kartong och Papper. Vi är 3 300 medarbetare som med mod, engagemang och ansvar skapar en hållbar framtid.

Trä som bygger framtiden Holmen förädlar framtidsmaterialet trä, det enda byggmaterial som är helt förnybart. I moderna sågverk producerar vi sågade och förädlade trävaror till snickeri-, byggindustri och bygghandel. Genom Martinsons Byggsystem, en del av Trävaror, erbjuder vi kundanpassade lösningar för ett klimatsmart och storskaligt träbyggande. Våra produktionsanläggningar finns i Braviken, Iggesund, Linghem, Bygdsiljum och Kroksjön, nära våra skogsinnehav i både norr och söder. Sammanlagt är vi drygt 700 medarbetare.

Ansök nu