Umeå: Kockar sökes till Norrbyskärs Museum Sommaren 2025

Hitta ansökningsinfo om jobbet Kockar sökes till Norrbyskärs Museum Sommaren 2025 i Umeå. Är det intressant kan du gå vidare och ansöka jobbet. Annars kan du klicka på arbetsgivaren eller yrkesbenämningen för att se alla jobb i Umeå inom den kategorin.

Publicerad: 2025-02-04 // Varaktighet: Heltid

Har du/ni ett stort intresse för matlagning och vill arbeta i en unik skärgårdsmiljö? Vill du vara med och skapa rätter med historiska kopplingar och lokala smaker. Då är detta jobbet för dig!
Om oss
Norrbyskärs Museum är en historisk pärla och en av Umeås mest besökta utflyktsmål sommartid. Vårt café och lunchrestaurang är en viktig del av upplevelsen och vi vill erbjuda kvalitativa luncher som knyter an till Norrbyskärs fascinerande historia.
Om rollen
Som kock på Norrbyskärs Museum får du en spännande roll med både kreativ frihet och ansvar. Du kommer att ansvara för att skapa och tillaga vår lunchmeny samt rätter för onsdagkvällar. Tillsammans med verksamhetschefen får ni möjlighet att utveckla vår meny så att den passar både plats, verksamhet och våra gästers förväntningar.
Arbetsuppgifter:
Tillagning av luncher med fokus på kvalitet och historia.
Skapande av menyer i samråd med verksamhetschef.
Ansvar för inköp av råvaror
Säkerställa god köksekonomi och effektivt resursutnyttjande.
Samarbeta med övrig personal för att ge gästerna en helhetsupplevelse.

Arbetstider:
Onsdag–söndag under sommarsäsongen 2025.
Vem söker vi?
Vi söker dig/er som är passionerad för mat och service, och som tycker om att arbeta i team. Kreativitet, noggranhet och förmågan att anpassa arbetet till säsongens utmaningar är viktigt för att lyckas hos oss. Boendemöjligheter finns på ön och vi ser inget hinder att ni är under pågående utbildning, kanske känner ni varandra sen tidigare och vill jobba tillsammans över sommaren. Stor vikt läggs på personliga egenskaper.
Vi ser gärna att ni har:
Erfarenhet eller utbildning inom kök
Ett stort intresse för matlagning och service.
Förmåga att samarbeta och vara en positiv teamspelare.
Ansvarskänsla för både råvaruhantering och köksekonomi.
Ett kreativt förhållningssätt till mat, där historiska teman kan möta moderna smaker.

Vad vi erbjuder dig
En unik arbetsmiljö i en vacker skärgårdsmiljö.
Möjlighet att använda din kreativitet för att skapa minnesvärda matupplevelser.
Ett sammansvetsat team som arbetar för att göra varje dag speciell för våra gäster.
Möjlighet till boende på ön under säsongen.

Praktisk information
Säsongsarbete, sommaren 2025.
Plats: Norrbyskärs Museum, Umeå.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Vi ser fram emot att höra från dig och hoppas att du vill bli en del av vårt team på Norrbyskärs Museum!

Alla platsannonser →

Andra jobb i Umeå som Kock, à la carte

Nedan visas andra jobb i Umeå som Kock, à la carte.

Pastakock - Basta Umeå

Läs mer Dec 30
Vår kultur och värderingar
Vår tro är att vi jobbar med människor, inte mat.Våra grundvärderingar: Tillit, Inklusion, Passion & Entreprenörskap är vår ledstjärna i allt vi gör. Vi känner ett stort ansvar och har ett genuint engagemang för att alla i vår familj ska känna sig inkluderade och välkomna.
Om dig och din roll
Du har passion för yrket och råvaror samt är bra på att samarbeta. Du sporras av ett högt tempo samthöga krav. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom italienska köket. All mat tillagas från grunden med ingredienser från Italien, Sverige.
Huvudsakliga ansvarsområden som Pasta kock:
Förbereda såser och mise en place
Tillagning av pasta- och risottorätter
Tillagning av antipasti & desserter
Upprätthålla kvalitets- och hygienstandarder
Samarbete med köksteamet

Dessa uppgifter kräver uppmärksamhet på detaljer, förmåga att hantera tid och förmågan att arbeta effektivt i en fartfylld miljö för att konsekvent producera utsökta pastarätter.

Ansök nu

Kock Scandic Umeå Syd, heltid sommarvikariat

Läs mer Feb 3
Nu söker vi en kock till Scandic Umeå Syd.

Oavsett varför gästen kommer till oss är det få saker som är så uppskattade som ett vänligt ansikte som hälsar välkommen. Som kock agerar du värd tillsammans med övriga teamet på hotellet och skapar en gästupplevelse i världsklass.

Hos oss får du ta ett stort eget ansvar för att ta de beslut som krävs för att göra gästen nöjd och teamen utvecklar och förbättrar arbetssätt och service i takt med att omvärlden förändras. Vi är nämligen övertygade om att det är när du får utvecklas och bidra med all din kompetens och erfarenhet som vi överträffar gästens förväntningar. På köpet får vi kul på jobbet!

Så ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss – och bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic!

Vad innebär rollen som kock?

Här får du en mycket viktig uppgift på hotellet genom att säkerställa en gästupplevelse i världsklass när det kommer till våra mat- och dryckesmiljöer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, förbereda och tillaga mat samt att presentera maten på ett tilltalande sätt. Du stöttar även vid behov upp och hjälper teamet i andra delar av hotellet.

Vem är du?

För att passa i rollen behöver du ha ett brinnande matintresse och vara uppmärksam på detaljer och gästers individuella behov. Du uppskattar ordning och reda, både i ditt eget och dina kollegors arbete. Allt för att ge våra gäster en fantastisk måltidsupplevelse. För den här tjänsten vill vi att du genomgått kockutbildning eller har tillgodogjort dig motsvarande kompetens på annat sätt. Personliga egenskaper och inställning är viktigast av allt för den här rekryteringen. För att passa i rollen behöver du vara en bra lagspelare som tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter och helhetsresultatet. Viktigt är också att du kan förmedla ett gott värdskap till hotellets gäster.

Information om tjänsten:

Tjänsten är en visstidsanställning på heltid.

Vi tillämpar provanställning. Din närmsta chef kommer att vara vår F&B manager. Platsen omfattar dagskift och kvällsskift under vardagar och helger. Startdatum så snart som möjligt.



Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Alla ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt. I denna rekrytering använder vi oss av ett enklare test om service vid urvalet.

Vi ser fram emot att välkomna dig till oss på Scandic!

Ps. på vår hemsida kan du läsa ännu mer om tjänsten, våra förmåner och om vår kultur!


Vi når längre när olikheter bejakas. Hos oss får du utrymme att vara dig själv och utvecklas i den riktning du vill, med trygga villkor och schyssta avtal som grund. Ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss - bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic.

Delar du våra värderingar?

BE A PRO BE YOU BE CARING BE BOLD

Ansök nu

Kock Scandic Umeå Syd, deltid 20%

Läs mer Jan 8
Nu söker vi en kock till Scandic Umeå Syd.

Oavsett varför gästen kommer till oss är det få saker som är så uppskattade som ett vänligt ansikte som hälsar välkommen. Som kock agerar du värd tillsammans med övriga teamet på hotellet och skapar en gästupplevelse i världsklass.

Hos oss får du ta ett stort eget ansvar för att ta de beslut som krävs för att göra gästen nöjd och teamen utvecklar och förbättrar arbetssätt och service i takt med att omvärlden förändras. Vi är nämligen övertygade om att det är när du får utvecklas och bidra med all din kompetens och erfarenhet som vi överträffar gästens förväntningar. På köpet får vi kul på jobbet!

Så ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss – och bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic!

Vad innebär rollen som kock?

Här får du en mycket viktig uppgift på hotellet genom att säkerställa en gästupplevelse i världsklass när det kommer till våra mat- och dryckesmiljöer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, förbereda och tillaga mat samt att presentera maten på ett tilltalande sätt. Du stöttar även vid behov upp och hjälper teamet i andra delar av hotellet.

Vem är du?

För att passa i rollen behöver du ha ett brinnande matintresse och vara uppmärksam på detaljer och gästers individuella behov. Du uppskattar ordning och reda, både i ditt eget och dina kollegors arbete. Allt för att ge våra gäster en fantastisk måltidsupplevelse. För den här tjänsten vill vi att du genomgått kockutbildning eller har tillgodogjort dig motsvarande kompetens på annat sätt. Personliga egenskaper och inställning är viktigast av allt för den här rekryteringen. För att passa i rollen behöver du vara en bra lagspelare som tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter och helhetsresultatet. Viktigt är också att du kan förmedla ett gott värdskap till hotellets gäster.

Information om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på deltid.

Vi tillämpar provanställning. Din närmsta chef kommer att vara vår F&B manager. Platsen omfattar dagskift och nattskift under vardagar och helger. Startdatum så snart som möjligt



Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Alla ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt. I denna rekrytering använder vi oss av ett enklare test om service vid urvalet.

Vi ser fram emot att välkomna dig till oss på Scandic!

Ps. på vår hemsida kan du läsa ännu mer om tjänsten, våra förmåner och om vår kultur!


Vi når längre när olikheter bejakas. Hos oss får du utrymme att vara dig själv och utvecklas i den riktning du vill, med trygga villkor och schyssta avtal som grund. Ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss - bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic.

Delar du våra värderingar?

BE A PRO BE YOU BE CARING BE BOLD

Ansök nu

Kock Scandic Plaza, Umeå, heltid

Läs mer Jan 27
På Scandic Plaza i Umeå bor våra gäster i avslappnad miljö med utsikt över Ume älv, bara några kvarter från gågatans shopping och nöjesliv. De kan strosa på stan, spendera tid i vår relaxavdelning eller avsmaka en god middag på hotellets restaurang.

Vi är ett team som jobbar med mycket glädje och engagemang- vi är stolta över vår arbetsplats. Våra medarbetare är vår främsta tillgång: hos oss ska man trivas och utvecklas vidare. Genom ett gott ledarskap och ett gott samarbete mellan avdelningarna skapar vi fantastiska hotellupplevelser till våra gäster.

Nu söker vi en kock till Scandic Plaza, Umeå.

Oavsett varför gästen kommer till oss är det få saker som är så uppskattade som ett vänligt ansikte som hälsar välkommen. Som kock agerar du värd tillsammans med övriga teamet på hotellet och skapar en gästupplevelse i världsklass.

Hos oss får du ta ett stort eget ansvar för att ta de beslut som krävs för att göra gästen nöjd och teamen utvecklar och förbättrar arbetssätt och service i takt med att omvärlden förändras. Vi är nämligen övertygade om att det är när du får utvecklas och bidra med all din kompetens och erfarenhet som vi överträffar gästens förväntningar. På köpet får vi kul på jobbet!

Så ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss – och bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic!

Vad innebär rollen som kock?

Här får du en mycket viktig uppgift på hotellet genom att säkerställa en gästupplevelse i världsklass när det kommer till våra mat- och dryckesmiljöer. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att planera, förbereda och tillaga mat samt att presentera maten på ett tilltalande sätt. Du stöttar även vid behov upp och hjälper teamet i andra delar av hotellet.

Vem är du?

För att passa i rollen behöver du ha matintresse och vara uppmärksam på detaljer och gästers individuella behov. Du uppskattar ordning och reda, både i ditt eget och dina kollegors arbete. Allt för att ge våra gäster en fantastisk måltidsupplevelse. För den här tjänsten vill vi att du genomgått kockutbildning eller har tillgodogjort dig motsvarande kompetens på annat sätt. Personliga egenskaper och inställning är viktigast av allt för den här rekryteringen. För att passa i rollen behöver du vara en bra lagspelare som tar ett stort ansvar för dina arbetsuppgifter och helhetsresultatet. Viktigt är också att du kan förmedla ett gott värdskap till hotellets gäster.

Information om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Vi tillämpar provanställning. Arbetet är förlagt till dag, kväll och helgarbete. Tillträde efter överenskommelse.



Vi tar enbart emot ansökningar via vår hemsida. Alla ansökningar kommer att behandlas löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag, varför vi ber dig att ansöka så snart som möjligt. I denna rekrytering använder vi oss av ett enklare test om service vid urvalet.

Vi ser fram emot att välkomna dig till oss på Scandic!

Ps. på vår hemsida kan du läsa ännu mer om tjänsten, våra förmåner och om vår kultur!


Vi når längre när olikheter bejakas. Hos oss får du utrymme att vara dig själv och utvecklas i den riktning du vill, med trygga villkor och schyssta avtal som grund. Ta med dig dina erfarenheter, ditt engagemang och ditt sätt att tänka till oss - bidra till en kultur där vi bryr oss på riktigt: om varandra, våra gäster och vår planet. Välkommen till Scandic.

Delar du våra värderingar?

BE A PRO BE YOU BE CARING BE BOLD

Ansök nu

Andra jobb i Umeå från Stiftelsen Mo Ångsåg

Nedan visas andra jobb i Umeå från Stiftelsen Mo Ångsåg .

Servispersonal till Norrbyskärs Museum Sommaren 2025

Servitör/Servitris
Läs mer Feb 5
Vill du arbeta i en historisk miljö där varje dag bjuder på varierande uppgifter? Är du serviceinriktad och intresserad av att kombinera restaurangarbete med historiska gästupplevelser? Då är detta jobbet för dig!
Om oss
Norrbyskärs Museum är ett av Umeås mest uppskattade sommarbesöksmål, känt för sin rika historia och unika skärgårdsmiljö. Här får våra gäster en helhetsupplevelse som kombinerar kultur, mat och historiska aktiviteter. Vår servering är en viktig del av verksamheten, där kan besökare njuta av vällagade rätter i en miljö präglad av historia.
Om rollen
Som servispersonal på Norrbyskärs Museum får du en central roll i att ge våra gäster den bästa möjliga upplevelsen. Arbetsuppgifterna är varierande och sträcker sig från att servera mat och dryck i restaurangen till att förmedla öns historia till våra besökare.
Arbetsuppgifter:
Servering av mat och dryck med fokus på hög service och gästbemötande.
Öppning och stängning av museet & restaurang.
Erbjuda guidningar med vårt minitåg.
Bidra till att skapa en välkomnande och minnesvärd upplevelse för alla våra besökare.
Diskplock & städ

Vi ser gärna att du har:
Erfarenhet av servering (meriterande men inte ett krav).
Ett intresse för historia och berättande
En positiv inställning och förmåga att samarbeta i team.
Ett öga för detaljer och en vilja att ge varje gäst en unik upplevelse.
En öga för att hugga i där det behövs

Vad vi erbjuder dig
Ett omväxlande arbete i en unik historisk och naturskön skärgårdsmiljö.
Möjlighet att kombinera restaurangarbete med guidning och berättande.
En arbetsplats med en unik kulturmiljö.
Möjlighet till boende på ön under säsongen.

Praktisk information
Säsongsarbete, sommaren 2025
Arbetstid: onsdag-söndag
Plats: Norrbyskärs Museum, Hörnefors
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök nu

Vikarierande koordinator/driftansvarig Norrbyskärs Museum

Platskoordinator
Läs mer Feb 5
Är du en driven och stresstålig person med erfarenhet från restaurangbranschen? Har du ett intresse för besöksnäringen och vill arbeta på en av Umeås mest populära sommarplatser? Då kan detta vara jobbet för dig!
Om oss
Norrbyskärs Museum är en unik och historisk pärla belägen i skärgården, bara en kort resa från fastlandet. Under sommarmånaderna är vi ett populärt besöksmål för både turister och lokalbefolkning. Hos oss hittar du en kombination av historiska upplevelser, mat och kultur i en unik skärgårdsmiljö.
Om rollen
Som vikarierande driftansvarig får du ett varierande och händelserikt arbete där du har det övergripande ansvaret för den dagliga driften av både restaurang, personal och våra event. Rollen innebär ett stort fokus på ledarskap och service, men också ett helhetsansvar för gästupplevelsen under hela deras vistelse på vårt område. Du är flexibel och en del av det operativa arbetet i museet olika områden. Du arbetar tillsammans med verksamhetschef under de första veckorna och vi ser gärna att du är en del av rekrytering av övrig personal.
Arbetsuppgifter:
Ansvar för restaurangen & museets dagliga drift och service.
Personalplanering
Säkerställa god kvalitet och värdskap
Genomförande och koordinering av event
Problemlösning samt att hoppa in där det behövs under dagen
Beställning av dryck, glass och fika
Marknadsföring på sociala medier

Vem söker vi?
Som person är du strukturerad, noggrann och duktig på att få människor att trivas. Då det är en kort men intensiv säsong söker vi dig som är en engagerad och lösningsorienterad med goda ledaregenskaper och en positiv inställning. Du trivs i en miljö där det händer mycket och är inte rädd för att kavla upp ärmarna när det behövs. Du har erfarenhet/utbildning/intresse av att arbeta inom besöksnäringen samt en förståelse för dess utmaningar. Stor vikt kommer läggas på personliga egenskaper så tveka inte att söka.
För att lyckas i rollen ser vi att du har:
Erfarenhet från restaurangbranschen
Förmåga att arbeta under högt tempo och hantera stressiga situationer
Intresse för besöksnäringen och ett stort kundfokus.
God samarbetsförmåga och vilja att skapa ett sammansvetsat team
Körkort och tillgång till bil (en fördel men inte ett krav).

Vad vi erbjuder dig
Ett roligt och varierande arbete i en fantastisk skärgårdsmiljö.
Möjlighet att utvecklas inom besöksnäringen på en av Umeås mest populära sommarplatser.
Ett härligt team och en arbetsplats där ingen dag är den andra lik.
Möjlighet till boende på ön, men det går också bra att pendla.

Praktisk information
Anställningsform: Säsongsarbete (vikariat).
Plats: Norrbyskärs Museum, Hörnefors.
Tillträde: Enligt överenskommelse

Ansök nu

Ansvarig mat och fika

Bagare/Konditor
Läs mer Feb 21
Norrbyskärs museum söker nu en person som vill vara med och utveckla vår restaurang och café del.
Museet vill nu utveckla vår café del och söker dig som vill vara med på resan. Här får du möjlighet att vara med och påverka museets matkoncept, ansvara för köket samt kökspersonalen.
Museet erbjuder i dagsläget en mindre meny med utgångspunkt i platsens historia. I år vill vi att även vårt fika utbud genomsyras av Norrbyskärs historia och söker därför en person som har kunskaper inom mat och bakning.
Du kommer att vara en viktig komponent hos oss så att varje gäst får en minnesvärd helhetsupplevelse från besöket. Erfarenhet från tidigare arbetsplatser ser vi som ett plus men det viktigaste är att du inom området har kunskaper, intresse samt är ansvarsfull och noggrann. Så är du en driven person, gillar utmaningar och längtar till havet kanske detta är jobbet för dig.
Du arbetar nära museets föreståndare och tillsamman arbetar ni för att verksamheten flyter på under sommarmånaderna. På museet arbetar också guider och serveringspersonal och vi hjälps alla åt för att ge den bästa servicen till våra besökare.
Vem söker vi?
Ett krav för tjänsten är att du är fyllda 18 år
Du har minst en gymnasial utbildning
Du har öga för upplägg och presentation
Du har en förmåga att planera och strukturera arbetet effektivt samtidigt som du kan hålla en hög service- och kvalitetsnivå på det du levererar
Du ser din betydelse i nöjda gäster, är positiv och stresstålig och har lätt för att samarbeta.
Du kan ta egna initiativ och känner ansvar för helheten

Arbetstiden är förlagd dagtid och pågår under 4 månader maj-augusti. Möjlighet till boende finns att tillgå.

Ansök nu

Kökspersonal till Norrbyskär

Köksbiträde
Läs mer Jan 9
Är du kock, eller har du ett genuint matlagnings intresse och vill utvecklas inom restaurang och kök. Arbetar du strukturerat, är stresstålig och trivs med att jobba i ett team. Då kanske detta är jobbet för dig.
Du och din kollega kommer att förbereda och tillaga måltider där fokus ligger på lokala råvaror och vällagad mat, allt med en historisk inramning. Museet erbjuder en mindre meny där presentationen är viktig och kundens upplevelse är i centrum.
På museet jobbar också guider och serveringspersonal och vi hjälps alla åt för att ge den bästa servicen till våra besökare.
Vem söker vi?
• Ett krav för tjänsten är att du är fyllda 18 år
• Du har minst en gymnasial utbildning
Du har ett öga för uppläggning och presentation av mat.
• Du har en förmåga att planera och strukturera arbetet effektivt samtidigt som du kan hålla en hög service- och kvalitetsnivå på det du levererar
• Du ser din betydelse i nöjda gäster, är positiv och stresstålig och har lätt för att samarbeta.
• Du kan ta egna initiativ och känner ansvar för helheten
Vi tillhandahåller introduktion tillsammans med erfaren personal så att du känner dig trygg med både köket och vår meny.
Arbetstiden är förlagd dagtid och pågår under ca 3 månader juni-augusti.

Ansök nu

Vikarierande restaurang och driftansvarig

Restaurangchef
Läs mer Jan 10
4 mil söder om Umeå ligger Västerbottens skärgård Norrbyskär. Ett av Umeås mest besökta turistmål som erbjuder en spännande historia, en fascinerande natur och en kulturmiljö för rekreation och avkoppling. Norrbyskärs Museums verksamhet omfattar förutom museiverksamhet även restaurang, hantverksbutik, konsthall och historiskt lekland för barn.
Vi söker nu en restaurang och driftansvarig som vil jobba från maj-augusti.
I denna roll kommer du arbeta tillsammans med verksamhetschefen men under 5 veckor ha eget ansvaret för den dagliga driften av restaurang och museiverksamhet.
Du har personalansvar och som ledare har du förmågan att inspirera och coacha dina medarbetare genom att vara en bra förebild. Du är drivande och resultatorienterad och tycker att service och värdskap är bland det roligaste som finns. Du sporras av ett högt tempo och är beredd att hugga i där det behövs.
Du börjar ditt arbete i maj och arbetar då sida vid sida med vår verksamhetschef de första veckorna.
Du är driven, kreativ, flexibel, stresstålig med en förmåga att leverera service och utbud på en hög kvalitativ nivå.
Ansvarsområde:
Ansvarar för den dagliga driften av hela verksamheten
Du arbetar aktivt med att öka vår kundnöjdhet.
Administrativt arbete samt sociala medier.
Personalansvar för guider, servisen samt kockarna och ser till att personal finns på plats.
Ansvarig för eventuella evenemang

Vi söker dig som:
Gillar att leda servisen och vara en del av den dagliga driften
Som brinner för att arbeta med människor, speciellt medarbetare, kollegor och inte minst våra gäster.
Som har en naturlig fallenhet att leda och inspirera andra genom arbetsglädje och goda resultat
Som är stresstålig och lösningsfokuserad
Som har tidigare erfarenhet av arbete i restaurang eller servicebranschen

Ansök nu