Löne- och personaladministratörer jobb i Umeå

Hitta lediga jobb som Löne- och personaladministratörer i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Umeå från den arbetsgivaren.

Lönekonsult till Umeå

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Feb 27
Om tjänsten

Som lönekonsult kommer du att arbeta direkt med att hantera löneadministrationen för vår kund. Din roll kommer att innefatta beräkning av löner, hantering av lönerelaterade frågor samt säkerställa att alla processer följer gällande lagar och bestämmelser.

Om dig

Vi söker dig som har:

- Minst två års operativ erfarenhet av löneadministration.

- Kunskap om lagar och bestämmelser inom löneområdet.

- Förmåga att arbeta självständigt och ta egna initiativ.

- Analytisk förmåga och noggrannhet i arbetet.

Ansvarsområden:

- Hantera löneberäkningar och säkerställa att de är korrekta och utförs i tid.

- Besvara lönerelaterade frågor från både anställda och arbetsgivare.

- Samarbeta med olika avdelningar för att säkerställa att löneinformationen är korrekt.

Detta är en visstidsanställning där du kommer att arbeta direkt hos vår kund. Längden på anställningen kan variera men är ca 1 år. Start maj eller enligt överenskommelse.

Om oss

På Acting HR blir du en del av ett resultatinriktat gäng som tror på det vi gör. Hos Acting HR har vi korta beslutsvägar, högt i tak och mycket glädje där skrattet aldrig är långt bort. Vi vill ständigt förbättras och utvecklas och det kommer även du få möjlighet till, både i din kompetens och som person.

Processen

Med hjälp av kompetensbaserade intervjuer, kapacitetstester och personprofilanalyser kommer vi göra en objektiv bedömning på hur du kan komma att hantera dina nya arbetsuppgifter hos oss och samtidigt minimera ris särbehandling.

Har du några funderingar är du välkommen att kontakta Safia Jaouhari på 073-501 81 78.

Du blir anställd av Acting HR men arbetar på plats hos kund. Urval och intervjuer sker fortlöpande så skicka gärna in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Extrajobb som löneassistent till Professionals Nord!

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Jul 4
Professionals Nord fortsätter sin storsatsning! Under de senaste tre åren har vi öppnat sju nya kontor och befinner oss i en kraftig tillväxtfas. Nyckeln till vår framgång har varit att anställa branschens bästa medarbetare. Expansionen vi nu befinner oss i innebär att vi behöver utöka vår ekonomiavdelning, och vi söker därför dig som vill bli en del av vårt team i rollen som löneassistent. Du får möjlighet att lära dig massor och vara en del av ett fantastiskt team. Nu har du som studerar ekonomi chansen att kickstarta hösten och din karriär hos oss på PN!

Information om tjänsten
PN har vuxit mycket under de senaste åren och så även vår ekonomiavdelning. Idag består den av ett gemensamt ekonomi- och löneteam, som nu växer och vill till hösten välkomna en ytterligare löneassistent.

Professionals Nord arbetar med kompetensförsörjning i världsklass – vår strategi innebär skräddarsydda lösningar med avstamp i kundens behov och den lokala marknaden. Vi som arbetar internt tror att de bästa skorna alltid är några storlekar för stora, det ska alltid finnas utrymme att växa både i sin roll och som person. Hos Professionals Nord är beslutsvägarna korta och möjligheten till att påverka, bidra och förändra är stor.

Som löneassistent hos oss kommer du att ingå i vårt ekonomiteam där du arbetar nära lönechef Ronja och våra andra löneassistenter. Vi sitter från och med i höst i nya, stora och fräscha lokaler på Strömpilen i Umeå. Du kommer att omges av härliga, sprudlande kollegor som ger otroligt mycket energi, för är det något vi vågar lova så är det att vi har världens bästa arbetsplats!

Arbetsuppgifter
Som löneassistent förväntas du arbeta ca 10 timmar i veckan och framförallt vid varje månadsbryt då det är skarpt läge och alla löneunderlag ska bli klara. Du kommer ansvara för ett antal löneunderlag varje månad och jobba i ett nära samarbete med interna konsultchefer och dina kollegor på ekonomi. Du arbetar löpande med tidrapportering, attestering av frånvaro, semesterhantering, kontakt med konsulter och andra uppgifter kopplat till lön. 

Exempel på arbetsuppgifter:

• Löpande tidrapportering och löneberedning
• Intern support i tidrapporterings- och lönefrågor
• Registrering av kollektivavtal och arbetsgivarintyg

Vi söker dig som
studerar ekonomi och planerar ta examen tidigast 2026, gärna 2027 då vi ser långsiktigt på ett extrajobb hos oss. Du behöver inte ha erfarenhet av yrket sedan tidigare då vi vet att rätt person kommer lära sig arbetsuppgifterna.

Vi kommer därför lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, då vi vill att du ska trivas i rollen hos oss. Vi tror att du är en person som trivs i det sociala, samtidigt som du har lätt för att skapa struktur. Vi tror även att du är nyfiken att lära dig, har ett sinne för siffror och uppskattar en vardag där det både kan gå fort och där det ibland får kluras innan du går i mål.

START: September eller enligt ö.k
OMFATTNING: Deltid
STAD: Umeå
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Emelie Steen/Ronja Andersson

Rekryteringsprocessen kommer starta i augusti, tidigast vecka 32.

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare på emelie.steen@pn.se

Ansök nu

HR-assistent, Svenska kyrkan Luleå stift

HR-assistent
Läs mer Jul 1
Svenska kyrkan Luleå stift expanderar Funktionen för HR och söker en HR-assistent för att bistå både internt inom stiftskansliets organisation och externt som stöd för församlingar och pastorat.

Placering i Umeå eller Luleå.

Luleå stift strävar efter att främja ett professionellt arbetsgivarskap och medarbetarskap. Vi arbetar aktivt med strategisk kompetensförsörjning för att säkrat organisationens förmåga att möta framtida utmaningar.

 

OM ROLLEN

Som HR-assistent kommer du arbeta operativt och ge stöd i HR-frågor både internt inom stiftsorganisationen och externt till våra församlingar och pastorat. Vi söker en "doer" – någon som är initiativrik, resultatinriktad och trivs med att hantera flera olika uppgifter samtidigt.

Dina arbetsuppgifter kommer omfatta flera aspekter av HR-arbetet och innebär att du arbetar nära verksamhetsansvarig HR-specialist med att planera, utföra och följa upp organisationens arbete med HR, såväl kortsiktigt som långsiktigt. Det innebär bland annat att:

- Hantera personaladministration samt besvara frågor kring lön och förmåner.
- Ge operativt stöd inom HR-området till chefer och medarbetare.
- Bistå i rekryteringsprocesser, från kravprofil till anställning.
- Stödja och följa upp systematiskt arbetsmiljöarbete och rehabilitering.
- Bidra med idéer för att utveckla och förbättra våra interna rutiner och processer samt hur vi kan bistå våra församlingar och pastorat i dessa frågor.

 

KVALIFIKATIONER

- Relevant högskoleutbildning inom HR eller motsvarande.
- Minst 2 års erfarenhet av brett HR-arbete.
- God kommunikationsförmåga på svenska, både skriftligt och muntligt.
- Förmåga att arbeta självständigt och driva egna processer.
- Erfarenhet av rekrytering är meriterande

För att trivas och lyckas i rollen som HR-assistent hos oss bör du vara lösningsorienterad och handlingskraftig. Du behöver vara strukturerad och ha förmågan att prioritera och hantera flera uppgifter samtidigt. God samarbetsförmåga och kunna bygga relationer är centralt, liksom att ha integritet, perspektivtagande och förståelse för olikheter. Du är en initiativtagare som inte är rädd för att ta tag i uppgifter och driva dem självständigt i mål.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper samt förutsätter att du är medlem och delar Svenska kyrkans värderingar.? 

 

VAD KAN LULEÅ STIFT ERBJUDA DIG??

Som HR-assistent hos oss blir du en del av en mångfacetterad organisation med kompetenta kollegor inom olika områden. Vi erbjuder en varierande och stimulerande arbetsmiljö med möjlighet till eget initiativ, ansvarstagande och professionell utveckling. Vi strävar efter att vara en arbetsplats där våra medarbetare trivs och känner stolthet över sitt arbete. Dessutom erbjuder vi goda arbetsvillkor och möjlighet att balansera arbete och privatliv.

Svenska kyrkan i Luleå stift omfattar hela Norr- och Västerbottens län. Stiftsorganisationen vill ge bästa tänkbara stöd till församlingar och pastorat i syfte att bidra till ett levande församlingsliv. Hos oss bidrar du som HR-assistent till en meningsfull arbetsplats som främjar hållbar utveckling i både samhället och arbetslivet.

 

ÖVRIGT

Tjänsterna är tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.?? 

Placering: Umeå eller Luleå

För frågor om tjänsten, kontakta Verksamhetsansvarig HR: Sara Tidebro, 072-539 10 11 

Välkommen med din ansökan senast den 8 augusti 2024!? 

Vi ser fram emot att välkomna vår nya HR-assistent till Svenska kyrkan, Luleå stift. Tillsammans kan vi göra verklig skillnad!

Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Ansök nu

HR-administratör, Städ- och verksamhetsservice

Personaladministratör
Läs mer Jun 11
Vill du som HR-administratör förbättra Umeå?

Vill du vara med och förbättra vardagslivet i Umeå? Hos oss får du bidra och stötta inom en kommun som växer, och som vill mer.

Vi är Städ- och Verksamhetsservice på Teknik- och Fastighetsförvaltningen inom Umeå kommun. Vi jobbar med kommunens lokalvård, tekniska support och verksamhetsvaktmästeri. Vi förbättrar samhället genom att vårda kommunens alla lokaler såsom skolor, äldreboenden, stadshus samt idrottshallar och har alltid hållbarhet i fokus.

Vår verksamhet utvecklas och därför söker vi efter dig som vill arbeta som HR-administratör hos oss inom Städ och Verksamhetsservice. En helt ny roll hos oss där du kommer att arbeta tätt med verksamhetens chefer och även får vara en del av ett HR-team med andra HR-administratörer och HR-partners ute i förvaltningen.


Hur förbättrar du?

Som HR-administratör stöttar du verksamhetschef och enhetschefer i arbetet med korttidsbemanning, personalplanering, rekryteringar, fakturahanteringar och andra typer av operativt och personaladministrativt HR-arbete. Det kan också förekomma att du stöttar i kursadministration och utredningsuppdrag. Ditt arbete säkerställer att vår verksamhet fungerar felfritt och att vi tillsammans kan förbättra vardagslivet i Umeå. Dina dagar fylls av varierande uppgifter där du själv kan lägga upp ditt arbete efter verksamhetens behov. Du hanterar verksamhetssystemen och bygger ett bra samarbete med chefer, medarbetare, kandidater och andra stödfunktioner.


Vem kan förbättra Umeå?

Vi ser att du har gymnasieutbildning eller motsvarande passande arbetsuppgifterna, samt erfarenhet från en roll som verksamhetsadministratör, chefsstöd eller liknande roll där arbetsrätt och rekrytering har varit naturliga inslag i arbetsuppgifterna.

Om du även har annan erfarenhet eller utbildning inom HR-arbete, arbetsrättsliga frågor med tyngdpunkt på LAS, ekonomiarbete och/eller erfarenhet av hantering av korttidsbemanning i olika verksamhetssystem är det meriterande.

Du kommer arbeta självständigt i din roll och trivs därför i att driva dina arbetsuppgifter på egen hand. Du trivs även i att arbeta stöttande mot och tillsammans med chefer. Du kommer ha kontinuerligt stöd och kontakt med övriga HR-kollegor inom förvaltningen. Det är därför viktigt för oss att du är professionell och trygg i din roll och i att skapa relationer med andra. Du är också lyhörd, strukturerad och lösningsfokuserad i ditt arbete.

Vi strävar efter en organisation som kännetecknas av mångfald och återspeglar samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.

För att skicka in din ansökan kan du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter direkt i ansökningsformuläret. Urval sker löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Vi ser fram emot din ansökan!

Följ Umeå Kommun på Linkedin!
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har cirka 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte oss om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

HR-administratör, Bemanningsenheten, Stöd och omsorg

Personaladministratör
Läs mer Jun 14
Vårt uppdrag inom Bemanningsenheten är att ge stöd till chefer inom Stöd-och omsorgsförvaltningen.

Vi är organiserade i förvaltningens HR-enhet och ger stöd till chefer inom funktionshinderomsorgen, Individ-och familjeomsorgen samt Myndighetsutövning. Vi ger stöd till chefer med rekrytering, korttidsbemanning, schemaläggning samt administrativt stöd.
Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter som HR-administratör hos oss kommer du arbeta med korttidsbemanning i Timecare-pool. Du är telefonsupport internt och externt samt stöttar verksamheterna med bemanningsfrågor. Du bokar ut vikarier och hanterar personaladministrativa uppgifter gällande vikariernas behörighet, anställning och lön. Du har kontakt med chefer och medarbetare i verksamheter inom funktionshinderomsorgen (Ordinärt och särskilt boende LSS) samt vissa verksamheter inom Individ och familjeomsorgen. Du deltar aktivt och bidrar med din kompetens i utvecklings- och förbättringsprojekt.

Om dig
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning eller högskoleutbildning som är adekvat för arbetsuppgifterna. Erfarenhet av administrativt arbete, planerare eller hantering av korttidsbemanning gärna i kombination med kunskap/erfarenhet från de verksamheter vi stöttar med korttidsbemanning. Du skall vara bekväm med att kommunicera via telefon och mejl och van att arbeta i olika verksamhetssystem såsom exempelvis Personec och Timecare Pool.

I din roll kommer du ingå med ytterligare kollegor som arbetar med korttidsbemanning, men även övriga i arbetsgruppen för att gemensamt ge ett bra stöd till chefer och verksamhet. Du behöver kunna hantera stressiga situationer, ha kunskap om arbetsrätt med tyngdpunkt på LAS och ATL. Ett professionellt bemötande och god service i de dagliga kontakterna med chefer, medarbetare och övriga samverkansparter.

Vi hoppas att du vill bli vår nästa kollega! Du är varmt välkommen med din ansökan som ska innehålla personligt brev och CV.

Arbetstider: Viss helgtjänstgöring, tidiga morgonturer (06,15), samt eftermiddag (17,15) fördelas på de medarbetare som arbetar med korttidsbemanning.

Övrigt
Löpande urval/intervjuer kommer tillämpas.
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har cirka 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte oss om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Intresseanmälan - HR, rekrytering & lön

HR-assistent
Läs mer Maj 24
Är du redo för en spännande resa inom HR, rekrytering eller löneområdet? Vi letar ständigt efter talanger som vill se sig om efter nya utmaningar i arbetslivet.

Vi erbjuder möjligheten att arbeta som uthyrd konsult inom HR, rekrytering eller lön, och ser fram emot att matcha din kompetens med rätt uppdrag. Om du känner att detta låter intressant, tveka inte att skicka in ditt CV och personliga brev här.

Vanligt förekommande tjänster:

• HR-specialist/generalist
• HR-konsult/chef
• HR-koordinator
• Personaladministratör
• Rekryterare
• Lönespecialist

Notera att detta inte är en specifik tjänst utan en intresseanmälan för kommande konsultuppdrag.

Vi kommer att kontakta dig när vi har ett aktuellt uppdrag som matchar din profil.

Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet digitala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension. Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande – Rätt individ. På rätt plats. Alltid.

Ansök nu

Löneadministratör till marknadsledande företag i Umeå

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Maj 10
Är du en erfaren löneadministratör på jakt efter din nya utmaning i Umeå? Vill du vara med och utveckla ekonomifunktionen hos ett marknadsledande företag? Då ska du läsa vidare här!


Om tjänsten
Nu hjälper vi till med rekryteringen av bolagets nya löneadministratör och söker dig som vill ansvara för företagets löner, från ax till limpa. I genomsnitt handlar det om 170 löner där både säsongs- och timanställda ingår. Bolaget är del av en koncern som verkar inom entreprenadbranschen och här får du utöver dina arbetsuppgifter inom lön även vara med och utveckla rutiner och processer på ekonomiavdelningen. Detta gör du närmast tillsammans med en redovisningansvarig som du arbetar tätt tillsammans med och även stöttar med viss bokföring.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Självständigt ansvara för hela lönekörningen för ca 170 löner (vilket görs i Agda)
• Upprätta och underhålla personalregister och lönedatabaser
• Agera kontaktperson internt för frågor som rör lön, semester, föräldraledighet, sjukfrånvaro samt andra frågor kopplat till kollektivavtal
• Stötta verksamheten med relevanta rapporter och statistik
• Hantera onboarding och offboarding av medarbetare
• Ansvara för upprättande av arbetsgivarintyg och anställningsavtal
• Stötta redovisningsansvarig med bokföring

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som har arbetat med hela löneadministrationen tidigare och som känner dig trygg med att arbeta självständigt inom lön. Du har en relevant eftergymnasial utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har en gedigen förståelse för löneprocesser, kollektivavtal och lagar som rör löneadministration. Du är flytande i svenska i både tal och skrift.

Det är meriterande för tjänsten om du tidigare arbetat i lönesystemet Agda samt har erfarenhet av bokföring.

Personliga egenskaper
Du är serviceorienterad och trivs med att hjälpa och svara på frågor från medarbetare. Vidare är du noggrann, anpassningsbar och har en god samarbetsförmåga. Du är en doer som kan driva ditt egna arbete framåt och har inga problem med att arbeta självständigt.

Vad erbjuder vi
Du erbjuds en rolig och utmanade tjänst där du får ta ett stort ansvar och vara med och bygga ekonomiavdelningen hos bolaget framåt. Du får en bred inblick i ekonomiavdelningens verksamhet, och får chansen att utvecklas inom bokföring och växa i din roll som löneadministratör. Du kommer utgå från ett centralt kontor med mycket frihet under ansvar.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar företaget med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta Viola Hammar på 076 647 16 58, alternativt Rebecca Persson på 070 350 35 99. Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan. Alla ansökningar och kontakter hanteras konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Personaladministratör HR-Support

HR-assistent
Läs mer Maj 6
Älskar du service och administration? Har du en utbildning inom HR och söker efter en spännande arbetsplats där du kan växa och utvecklas? Då kan detta vara tjänsten för dig! Vi letar nu efter en ny teammedlem för att utöka PostNords interna HR-support.

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start så snart som möjligt. Du erbjuds en provanställning på 6 månader som start, med goda möjligheter till tillsvidare.

Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan tillsättas innan sisat anställningsdagen. Varmt välkommen med ansökan!

Om tjänsten
HR-supporten är en av PostNords nyare avdelningar och eftersom organisationen nyligen har genomgått en stor omorganisering är arbetssätt och arbetsuppgifter föränderliga. Du blir en del av ett fantastiskt team som drivs av förbättringsarbete, effektivisering och utveckling - allt för att skapa det bästa användarstödet för PostNords medarbetare.

I rollen som Personaladministratör inom HR-Support kommer du att ge användarstöd i personal- samt systemadministrativa frågor så som:
- Ny- och återanställning
- Personuppgifter
- Tidsrapportering
- Första linjens stöd i vanligt förekommande löneadministrativa frågor
- Hantering av sjukfrånvaro och tjänstledigheter
- Systemadministration

Utöver möjligheten att utveckla dina HR-kunskaper får du i denna roll dessutom en arbetsgrupp där man tar hand om varandra och du blir en viktig del av en organisation som gjort stora satsningar för driva deras verksamhet med framåtanda.


Vem är du?
Vi söker dig som har läst arbetsrätt, gärna inom en personaladministrativt utbildning eller med likvärdig erfarenhet. Du är van att jobba i olika system, har du tidigare arbetat i systemet SAP så är det meriterande. Du har en positiv inställning och tycker om att arbeta inom ett serviceinriktat yrke. Du har ett konsultativt förhållningssätt och sätter den som vill ha hjälp i centrum. Det finns en vilja och förmåga att ta stort eget ansvar och du är effektiv och lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga.

Om verksamheten
En spännande tid att jobba på PostNord! Just nu händer mycket i vår bransch, när e-handeln ökar och färre brev skickas. Framtidens utmaningar ser vi som spännande möjligheter. En del av utvecklingen innebär att vi på PostNord letar efter fler talanger som motiveras av ansvar, drivs av utmaningar och vill utvecklas. Nu banar vi väg för framtidens leveranser.

Du kan påverka framtiden.

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.


Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.

Ansök nu

HR-praktik till Svenska kyrkan i Umeå

HR-assistent
Läs mer Apr 25
Studerar du till personalvetare och vill göra din praktik inom HR i en idéburen organisation? 

Vi på HR-enheten i Svenska kyrkan i Umeå ser fram emot en höst av lärande och utveckling tillsammans med dig!

HR-teamet består av HR-strateg och två HR-generalister.

Vi arbetar för att ge chefer och arbetsledare professionellt och kvalitativt stöd i hela bredden av personalfrågor. Stort som smått, kortsiktigt och långsiktigt.

Du får

En lärorik praktikperiod inom en organisation som vågar ta ställning och göra skillnad. Vi vill ge dig en god inblick i HR-arbetets bredd och ge dig en möjlighet att bidra med dina perspektiv och kunskaper. Under hösten kommer du bland annat få:

- Arbeta hands on med exempelvis förbättring och implementering av policys, rutiner och personalhandbok
- Aktivt delta i pågående HR-projekt
- Stötta med personaladministration

Vi kommer gemensamt överens om ett område du vill fördjupa dig i och genomföra en utredningsuppgift inom. Kanske vill du titta närmare på ledares resurser och behov i arbetet? Kanske är du extra intresserad av employer branding eller kompetensförsörjning? Kanske något helt annat?

Vi söker

Dig som är student på personalvetarprogrammet och har praktikperiod under höstterminen 2024. Du är nyfiken på att lära dig mer om HR-arbete och ser praktiken inte bara som en möjlighet för lärande för dig, utan även för oss. Vi tror att du är lyhörd och har lätt för att bygga och bibehålla goda relationer, samt att kommunicera med andra, både skriftligt och muntligt. 

Då du kommer vara del av en idéburen organisation förutsätter vi att du delar Svenska kyrkans värdegrund - läs mer här https://www.svenskakyrkan.se/om-oss.

 

Låter detta intressant? Visa ditt intresse genom att skicka in CV och personligt brev.

Ansök nu

Bemanningsassistent till Bemanningsservice, Umeå

Personaladministratör
Läs mer Apr 23
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Bemanningsservice är en del i Region Västerbottens serviceverksamhet vars huvuduppgift är att erbjuda och utveckla värdeskapande servicetjänster med fokus på ständiga förbättringar för ökad kundnytta. Verksamheten är en viktigt möjliggörare för Västerbottningens resa genom vårdprocessen.

Vi erbjuder kompetenta undersköterskor/skötare till vårdavdelningar, mottagningar och hälsocentraler främst med inriktning att täcka korttidsfrånvaro. Bemanningsservice har idag ca 30 anställda undersköterskor/skötare och en bemanningsassistent.

Vi söker nu en kollega till vårt team!

ARBETSUPPGIFTER
Som bemanningsassistent hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många. Du kommer vara den som med hjälp av vårt bokningssystem Time Care Pool ansvarar för att boka våra medarbetare på rätt avdelning och med rätt kompetens.

Arbetet innebär administration av nyanställningar samt schemaplanering och rapportering i personalsystemet Wisma. I rollen kommer du också att ha telefonkontakt med övriga verksamheters bemanningsassistenter och avdelningschefer. Du kommer även sköta bokning av föreläsningssalar och grupprum samt andra tillkommande administrativa arbetsuppgifter.

KVALIFIKATIONER
Erfarenhet från arbete i vården, administrativa arbetsuppgifter, personalplanering och schemaläggning samt arbete i personalsystemet Visma är meriterande. Du har mycket goda kunskaper i Office-paketet och är van att arbeta i digitala verktyg. Du behöver också ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska språket.

Vi tror att du är serviceinriktad och lyhörd med förmåga att utveckla och upprätthålla goda relationer. Du har helhetsperspektiv och är strukturerad samtidigt som du kan vara flexibel utifrån verksamhetens behov. Du trivs att jobba tillsammans med andra likväl som självständigt.

Rekrytering sker löpande. Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Implementationskonsult inom lön

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Apr 15
Har du erfarenhet av implementering och söker en ny utmaning eller är du en lönekonsult som är intresserad av system? Till våra kontor runt om i Sverige söker vi dig som vill skapa bästa möjliga lösningar för dina kunder och vill arbeta i en utvecklande konsultroll där du får möjligheten att bredda din kompetens inom lön. Hos oss på Aspia får du dela vardag med ett härligt stöttande gäng kollegor och arbeta inom ett bolag som värnar om balansen mellan arbete och privatliv!

Din roll
Rollen som implementationskonsult hos oss är perfekt för dig som brinner för lön, system och utveckling och som trivs i en relationskapande roll. I rollen ansvarar du för uppstarter och projekt för våra kunder. Du hanterar hela processen och jobbar med flera projekt parallellt, både själv och tillsammans med kollegor, som sedan lämnas över till våra lönekonsulter. Som implementationskonsult hos oss arbetar du för att skapa goda och långsiktiga kundrelationer och levererar ett professionellt och kvalitativt implementeringsarbete. Du agerar stöttande gentemot våra kunder och inger trygghet och förtroende.

En arbetsdag kan bestå av att:

- Utvärdera specifika krav från kunder
- Tolkning av kollektivavtal och policys
- Parametersättning av lön- och försystem
- Testning- och kvalitetssäkring

Du kommer att också att ansvara för framtagande och genomförande av utbildningar i våra system. Rollen ställer krav på tekniskt kunnande och ett stort intresse för system- och digital utveckling.

Kvalifikationer:

- Utbildning inom för tjänsten relevant område, lämpligen inom ekonomi eller lön, alternativt att har erfarenhet som applikationskonsult- eller systemansvarig
- Goda kunskaper erfarenhet inom löneområdet, är van vid stora flöden och har erfarenhet från att arbeta i projektform
- Goda kunskaper och teknisk förståelse inom systemadministration
- Goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du:

- Har ett par års erfarenhet av kvalificerat lönearbete, gärna på byrå
- Är insatt i dansk, finsk eller norsk arbetsrätt
- Har arbetat med implementeringsprojekt inom lön/tid/personal
- Har erfarenhet av lönesystemet Flex Lön och av personalsystemet Flex HRM

I alla rekryteringar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst ser vi gärna att du:

- Självständigt kan driva projekt och lösa uppgifter från början till slut
- Är flexibel och kan leverera resultat med hög kvalitet, ibland med korta deadlines
- Har ett konsultativt och lösningsorienterat förhållningssätt
- Har en mycket god förmåga att samarbeta
- Är analytisk i ditt arbetssätt och har förmågan att kritiskt granska och utvärdera arbetsmaterial och processer

Praktiskt om tjänsten:
Placeringsort: Något av våra kontor runt om i Sverige.
Tillträde: Augusti/september eller enligt överenskommelse.

Du erbjuds

Vårt mål på Aspia är att ge dig som medarbetare den bästa tiden i din karriär och vi är måna om att privatliv och arbetsliv ska fungera. Hos oss får du arbeta med frihet under ansvar och flexibel arbetstid, samt kollektivavtal och bra förmåner. Vi tycker att det är viktigt att du känner dig stimulerad i din roll och arbetar därför strukturerat med medarbetarsamtal där du sätter mål och planer för din utveckling. Sist, men inte minst, får du ett härligt gäng kollegor med bred kompetens i ett socialt arbetsklimat!
Låter det som en intressant tjänst för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Karin Conradzon: karin.conradzon@aspia.se

Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till ansvarig rekryterare Josefina Hägglund: josefina.hagglund@aspia.se

Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess och gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens, erfarenhet och potential att växa i rollen.

Du ansöker enkelt med CV och genom att besvara urvalsfrågor direkt i vårt verktyg. På grund av GDPR så tar vi inte emot ansökningar via mejl.

Varmt välkommen med din ansökan!

Aspia är en ledande aktör inom redovisning, lön, skatt och affärsrelaterad rådgivning med 1300 medarbetare på drygt 50 kontor i Sverige och närvaro i hela Norden. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där våra kunder befinner sig.

Aspia är det självklara valet både för unga som söker sitt första jobb och för erfarna experter som vill ta ett steg vidare i karriären. Idéer och individer får växa hos oss i en inkluderande, rolig och kreativ miljö och det är på Aspia vi vill att du ska ha den bästa tiden i din karriär!

Ansök nu

Lönespecialist, Umeå

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Apr 19
Söker du nya utmaningar inom lön? Vi söker en lönespecialist till vårt fantastiska löneteam i Umeå.

Här får du möjlighet att arbeta med hela löneprocessen, bidra med din kunskap inom lön, agera mentor inom lön i teamet och vara med på vår förändringsresa!


Du & vi & jobbet
PostNord?befinner sig på en spännande förändringsresa?och digital transformation inom HR.?En viktig del av resan är utvecklingen av HR Shared Service Center i Göteborg och Umeå.?Vårt HR?Shared?Service Center?stödjer?PostNords?verksamhet inom?löne- och?personaladministration och gör det lätt?för chefer och medarbetare att göra rätt.

Vår Löneenhet består av 6 team där varje team består av flertalet löneadministratörer och en lönespecialist som också är teamledare. Som lönespecialist bidrar du i teamet i Umeå med din specialistkompetens och agerar som mentor åt dina kollegor.Vad du kommer att göra
Vi har nyligen implementerat ett nytt lönesystem, Visma HR-plus 8 och insourcar samtidigt lönehanteringen från att ha haft den outsourcad. Rollen innebär att leverera lönetjänster med hög kvalitet till PostNords många anställda. Du tillsammans med teamet möjliggör att rätt lön betalas ut i rätt tid i en effektiv process, ansvarar för dina definierade specialistområden och backar upp dina kollegor inom andra områden. Du stödjer slutanvändare i utredningsärenden och blir viktig i rollen som kunskapsförmedlare och mentor inom löneenheten.
Du kommer även att kontinuerligt arbeta med att vidareutveckla processer, arbetssätt och systemfrågor inom lön med syfte att tillsammans med teamet säkerställa en kvalitetssäkrad och effektiv löneprocess.Exempel på arbetsuppgifter:

- Lönekörning och tillhörande kontroller?.
- AGI rapportering till Skatteverket och rapporter till övriga myndigheter.
- Rapportering av statistik till SCB och Svenskt Näringsliv.
- Lönecontrolling och ekonomigränssnitt.
- Ge stöd i form av specialistkompetens och utbildning till löneadministratörer och chefer i verksamheten.
- Medverka i identifieringen av utvecklingsbehov och delta i kravställning och test av systemkonfiguration.
- Kvalitets- och utvecklingsansvar för ett eller flera områden.
- Hanterar kvalificerade supportfrågor som eskaleras från vår HR-support.Vad du tar med dig

- Relevant akademisk eller yrkesinriktad löneutbildning, alternativt motsvarande erfarenhet. Gedigen erfarenhet av och djup kunskap inom löneadministration.
- Kunskap i kollektivavtal, lönekörning och legal rapportering.
- God förståelse för sambanden mellan lön/HR och ekonomi samt system.
- Bra kunskap i skatte- och förmånsregler.
- Systemkunskap där erfarenhet av Visma HR-plus 8 är mycket meriterande.
- Intresse för digitaliseringsfrågor? och erfarenhet av att tillämpa nya arbetssätt?.
- Erfarenhet av och intresse för att utbilda andra.
- God muntlig och skriftlig kommunikationsförmåga i tal och skrift på svenska och engelska.Vem du är

- Strukturerad, noggrann och drivs av att leverera service.
- Du trivs med att arbeta tillsammans med andra i en varierande och föränderlig vardag.
- Du samarbetar väl med andra.
- Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Varför vi finns
PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag. Att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord – ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se. Du ska må bra
Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på sina anställda som på sina kunder. Vi erbjuder en flexibel hybridarbetsplats. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal.Välkommen med din ansökan
Välkommen med din ansökan. Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt. Om du undrar något över tjänsten, maila susanna.aronson@postnord.com. Vi ser fram emot att höra från dig!

För fackliga kontaktpersoner se https://www.postnord.com/sv/karriar/kontakt/facklig-kontakt.

Ansök nu

Lönespecialist till Selbergs Entreprenad i Umeå

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Mar 28
Om oss
Vi har ambitionen att bygga längs hela Norrlandskusten och att bli ett av regionens största byggföretag. Företaget grundades i slutet av 2013 och idag är vi över 170 anställda och omsätter ca 700 miljoner kronor. Vi bygger allt från mindre serviceprojekt till bostäder, hotell, kontorslokaler, industrier och har flera spännande projekt på gång. Vår organisation är flexibel med korta beslutsvägar och vi arbetar nära våra kunder. Vi har ett starkt produktionsfokus som genererar smidiga processer och i slutändan ett trivsamt arbetsklimat. 2022 hade vi det stora nöjet att vid Umeågalan utnämnas till årets arbetsgivare i Umeå. Trivs du i en varierande roll där du får ta tag i saker högt som lågt, i en organisation som är dynamisk och vill framåt då kanske detta är något för dig?

Vi söker nu till Umeåkontoret en serviceminded och driven lönespecialist med gedigen erfarenhet av alla steg i löneprocessen.

Dina arbetsuppgifter
Som lönespecialist hos oss kommer du vara en kvalificerad resurs i hantering av hela löneprocessen samt de frågor som hör till den. I din roll som lönespecialist är ditt uppdrag att arbeta med alla steg i processen, hantera försäkrings- och pensionsfrågor samt ha dialog med myndigheter och externa parter. Du gör arbetsrättsliga tolkningar utifrån kollektivavtal, analyserar och bearbetar statistiska underlag samt utgör en intern support till medarbetare och chefer vid frågor gällande lön.

I rollen ingår du i HR-avdelningen underställd HR-chef.

Din profil
Du som söker denna roll har flera års erfarenhet av kvalificerat lönearbete. Det är meriterande om du har en vidareutbildning på högskolenivå eller annan likvärdig utbildning samt erfarenhet av lönearbete med såväl tjänstemän som kollektivanställda. Vidare har du god systemförståelse och kunskaper inom avtalstolkning och pensioner. Kunskaper i Hogia Bygglön är meriterande, men inget krav. Det är ett stort plus om du har erfarenhet av lönearbete från en liknande bransch som oss.

Som person tror vi att du är lösningsorienterad, prestigelös och förtroendeskapande med integritet och gott omdöme. Du har en mycket god analytisk förmåga och är genuint intresserad av att arbeta med siffror, statistik och uppföljningar. Du gillar att ta ansvar, är van att driva egna frågor och du har en god vana av att tolka kollektivavtal. För att passa hos oss på Selbergs Entreprenad är det viktigt att du är självgående och initiativrik och du har ett positivt och relationsskapande sätt att vara. Samtidigt är du noggrann, strukturerad och systematisk, med god förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift. Sammantaget så är du en lagspelare som är duktig på att samarbeta och samverka med andra samt har viljan att alltid ge god service. Du behärskar svenska och engelska obehindrat i både tal och skrift.

Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Bemanning & Rekrytering. Skicka in din ansökan på www.clockworkpeople.se senast 2024-04-21. Har du frågor eller funderingar kontakta gärna rekryteringskonsult Malin Tengman på 073 – 351 27 28 eller Jennifer Åström Gustafsson, på tfn: 0733-51 27 14.

För att säkerställa hållbara rekryteringar, är vi på Clockwork måna om att ha ett jämställt och inkluderande urval i samtliga av våra processer vi hjälper våra kunder med. Med hjälp av ett brett urval och med en kompetensbaserad metodik som grund säkerställer vi att du som söker behandlas likvärdigt, jämlikt och jämställt.

Ansök nu

Lönespecialist

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Mar 28
Visionite är IT-konsultbolaget med 100% fokus på medarbetaren där?livsbalans?genomsyrar allt vi gör. Det viktigaste personlighetsdraget vi söker hos våra medarbetare är?snällhet. Det är den egenskap vi värderar högst i organisationen. Vi vill vara, och jobba med snälla människor. Att vi dessutom har branschens bästa erbjudande för seniora IT-specialister, är cirka 450 medarbetare och har starkast tillväxt i branschen gör inte framtidsutsikterna sämre. Under 2023 har vi vuxit och dubblat vår interna personalstyrka, vi har öppnat flertalet kontor runt om i Sverige och dessutom startat verksamhet i såväl Norge som Finland. Hos oss får du vara med i ett roligt skede av en spännande resa, som individ, som team och som bolag.
OM TJÄNSTEN
Vi söker nu efter dig som har erfarenhet av att arbeta med lön till vårt huvudkontor i Umeå. Rollen kommer att innebära varierande arbetsuppgifter som främst handlar om att löpande administrera löner, svara på frågor gällande löner, tidrapporter, löneregistrering, traktamenten, utlägg, förmånsbeskattning etc.
Vi söker dig som har god datorvana och lätt för att sätta dig in i nya system. Du har relevant eftergymnasial utbildning samt minst tre års erfarenhet med liknande arbetsuppgifter inom lön. Du kan kommunicera obehindrat på svenska, såväl i tal som skrift och du har god analytisk förmåga samt goda kunskaper i Excel.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Du är prestigelös då dina arbetsuppgifter är av varierad art. Vidare så ser vi att du är flexibel och självgående samt har ett driv att vilja utvecklas. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är noggrann och strukturerad.
DU ERBJUDS
Vi gillar högt tempo och att ha roligt tillsammans på jobbet! Vi tror att du har ett eget driv och en motor för att hela tiden ta dig framåt i hög fart. Vi värderar livsbalans där du kan balansera ditt privatliv med jobbet, det innebär att du har stor flexibilitet och väljer själv om du exempelvis vill riva av ett träningspass på arbetstid. Hos oss är friskvård viktigt, vi vill att du ska må bra på jobbet och ha de rätta förutsättningarna för att vara ditt bästa jag på arbetet! Även om mycket arbete sker självständigt har du alltid stöd från dina kollegor i teamet där ni tillsammans är engagerade i era gemensamma mål och ekonomiavdelningens fortsatta utveckling. Vi tror på att dela kunskap mellan varandra och det är en stor framgångsfaktor till att vi fortsätter utvecklas.
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS
Idag är vi fyra personer som arbetar på ekonomiavdelningen på vårt huvudkontor i Umeå.
Vi har ett nära samarbete där vi hela tiden stöttar och hjälper varandra med såväl stora som små frågor. Dina karriärmöjligheter kommer att vara goda då såväl koncernen som ekonomiavdelningen hela tiden växer. Sist men inte minst, vi har väldigt kul ihop också!

Ansök nu

Löneadministratör, Lön och Pension

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Mar 11
Lön och Pension är en del av kommunens HR-enhet och är centralt placerad vid Stadsledningskontoret.

Vi stöttar Umeå och Vindelns kommuner inom löne- och personaladministration, konsultativt och operativt. Vi ansvarar för handläggning av lön, arvoden och pension till anställda och förtroendevalda. Vårt fokus är att det ska vara lätt att göra rätt och att alla anställda ska få rätt lön i rätt tid.  

Vi är på en resa där vi genom digitalisering, förenkling och tydlighet ska leverera ett enkelt och professionellt stöd till medarbetare och chefer. Vill du vara med på vår digitaliseringsresa? 

Dina arbetsuppgifter 
Som löneadministratör kommer du att handlägga löneadministrativa uppgifter. Du sorterar, arkiverar underlag och utför olika typer av registreringar, såsom anställningar och scheman. Du utför kontroller och rättar felaktiga löneuppgifter. Du återkopplar till våra kunder för att minska risken för felaktigt utbetalda löner.  

Du är ett operativt stöd till chefer och medarbetare genom att: 

Ge löpande support och stöd till medarbetare och chefer, via telefon och inkomna ärenden.
Arbetar för att skapa goda relationer och ha ett professionellt och pedagogiskt förhållningssätt i dina kontakter. 

Du bidrar aktivt till verksamhetens utveckling genom att delta i utvecklingsarbeten och ge förslag på hur vi kan arbeta proaktivt och underlätta för våra chefer och medarbetare. 

Du bidra till ett öppet och kreativt klimat där alla får plats. Du uppmuntrar oliktänkande och samarbetar väl med andra. Du vågar prova nya idéer och bidrar till enkla och effektiva lösningar. 

Om dig
Vi söker dig med gymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Du har administrativ erfarenhet och erfarenhet av kundsupport. Vi ser gärna att du har en eftergymnasial utbildning inom relevant område. Det är meriterande om du tidigare arbetat med administration i lönesystemet Personec P och har erfarenhet av kommunal verksamhet/kommunalt avtalsområde.

Arbetet som löneadministratör innebär mycket daglig kontakt med medarbetare, kunder och chefer. För att trivas i rollen är du kommunikativ och gillar att ge bra service. Du har ett öga för detaljer och att skapa struktur.  Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra i team.  

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.  

Varmt välkommen med din ansökan! 
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Lönekonsult, Lön och Pension

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Mar 8
Lön och Pension är en del av kommunens HR-enhet och är centralt placerad vid Stadsledningskontoret.

Vi stöttar Umeå och Vindelns kommuner inom löne- och personaladministration, konsultativt och operativt och ansvarar för handläggning av lön, arvoden och pension till anställda och förtroendevalda. Vårt fokus är att det ska vara lätt att göra rätt och att alla anställda ska få rätt lön i rätt tid.  

Vi är på en resa där vi genom digitalisering, förenkling och tydlighet ska leverera ett enkelt och professionellt stöd till medarbetare och chefer. Vill du vara med på vår digitaliseringsresa? 

Dina arbetsuppgifter 

Du kommer att vara ett konsultativt och operativt stöd till chefer, medarbetare, förtroendevalda och övriga samarbetspartners. 
- Du ger support och fortbildar i tillämpning av lagar, avtal, processer och arbetssätt samt i hur personal- och lönesystemet används. Du arbetar för att skapa goda relationer och har ett professionellt förhållningssätt i dina kontakter. 

Handlägga löneadministrativa uppgifter 
- Du utför registreringar, olika kontroller och rättar felaktiga löneuppgifter. Du återkopplar till våra kunder och följer upp processer och rutiner för att öka förståelsen och minska risken för felaktigt utbetalda löner i framtiden.  

Aktivt bidra till vår verksamhets utveckling 
- Du håller dig ajour om förändringar inom avtal och system samt utbildar och stöttar kollegor inom ditt fält. Du deltar aktivt i utvecklingsarbeten och ger förslag på hur vi kan arbeta proaktivt utifrån helheten.

Bidra till ett öppet och kreativt klimat där alla får plats 
-Du uppmuntrar oliktänkande och samarbetar väl med andra. Du vågar prova nya idéer och bidrar till enkla och effektiva lösningar. 

Om dig
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning som lönespecialist, eller motsvarande. Det är meriterande om du har gått lönespecialistprogrammet på yrkeshögskola. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med löneadministration i Personec P och erfarenhet av självständigt löneadministrativt arbete. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av kommunala avtal.  

Vi söker dig som är en positivt lagd problemlösare som tycker om förändringsarbete. Du är en kommunikativ och serviceminded person med öga för detaljer och struktur. Du gillar att arbeta både självständigt och tillsammans med andra i team.  

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna och vi tror att du är en självständig och trygg person med ett konsultativt förhållningssätt. Du är kommunikativ, lyhörd och har förmåga att skapa goda relationer och ett gott samarbetsklimat. 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.  

Varmt välkommen med din ansökan! 
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Bemanningsplanerare till Real Rail Sweden AB Umeå

Personalkontorist
Läs mer Mar 17
BEMANNINGSPLANERARE TILL REAL RAIL SWEDEN AB
Vill du arbeta i ett företag som har bestämt sig för att leda utvecklingen mot fossilfria dörr- till dörrtransporter? Kom då till oss på Real Rail, en del av Sandahlsbolagen Sweden AB!På Sandahlsbolagen Sweden AB har vi nämligen bestämt oss. Vi ska redan 2025 möta 2030 års legala krav vad gäller transporters påverkan på miljö och klimat. Fem år senare (2030) ska vi möta 2045 års krav. En viktig del är det nät av intermodala godståg som idag rullar Luleå i norr och Helsingborg i söder. I december 2022 tog vi steget till att bli en egen tågoperatör och med omkring 50 kollegor kör vi idag en del av vår trafik i egen regi.

För att fortsätta utveckla vår trafik och erbjuda en rolig, attraktiv arbetsplats söker vi nu en Bemanningsplanerare till vår personalavdelning.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som Bemanningsplanerare kommer du bidra till att Real Rail Sweden AB når sina övergripande mål genom ett effektivt och hållbart arbete med vår schemaläggning och arbetsfördelning. Tjänsten utgår från vårt kontor i Stockholm och är underställd vår Lokförarchef. Uppgifter tillkommer också inom bemanningsavdelningen och omfattar personalärenden, administration och ekonomiskt ansvar. Du kommer i denna roll att arbeta tätt ihop med trafikplanerare och produktionsplanerare för att tillsammans hitta bäst lösningar.
 
ANSVARSTAGANDE OCH BEFOGENHETER I ROLLEN SOM BEMANNINGSPLANERARE
Schemaläggning åt våra lokförare för både lång- och korttid i samarbete med Lokförarchef
Säkerställande av rätt personalstyrka i samarbete med Lokförarchef
Konstruera och uppdatera turer enligt omloppsplaner från våra trafikplanerare samt säkerställa att rätt turer finns tillgängliga för den planerad schemaläggningen
Analysera produktion och ta fram förslag för effektivisering av schemaläggning och bemanningsplaneringen
Planering av utbildningar tillsammans med utbildningssamordnare
Planering av ledigheter och frånvaro samt hantering av vakanser i schemat
Säkerställa att vårt kollektivavtal efterlevs
Bidra till utvecklingen av nya arbetssätt
 

PERSONLIGA EGENSKAPER OCH KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är flexibel, nytänkande och brinner för att leverera järnvägstransporter av högsta kvalité. Du ska också tycka om att jobba med andra människor och föra en ständig dialog för att hitta bäst lösningar. Bolaget är en platt organisation där varje individ tar stort ansvar och har stora möjligheter att påverka sitt och vårt arbete.

Vi söker dig med:
Stor ansvarskänsla
Högskoleutbildning, gärna inom ekonomi eller logistik
Några års erfarenhet av planering av turer och personal inom järnvägsbranschen
Några års erfarenhet av arbete med tidtabeller och produktionslogistik
Möjlighet att uttrycka sig väl i tal och skrift
Mycket god datorvana (Office) och erfarenhet av att jobba med sammanställningar och utvärdering av statistik
Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt
Meriterande med god kunskap om geografin och topografin i det svenska järnvägsnätet


OM TJÄNSTEN
Tjänsten som Bemanningsplanerare är en rekrytering där du blir anställd av Real Rail Sweden AB. Placering av tjänsten är flexibel. Du kan arbeta från någon av följande orter: Göteborg, Helsingborg, Falköping, Örebro, Västerås, Umeå, Luleå eller Stockholm. 

ÖVRIGT
Sök tjänsten genom att klicka på ”sök denna tjänst”, längst upp på den här sidan. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med att skicka in din ansökan. Dina frågor angående rekryteringsprocessen svarar Jenny Ryhd på via 0738–617211 eller jenny.ryhd@eterni.se.

Ansök nu

Lönespecialist

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Feb 13
Visionite är IT-konsultbolaget med 100% fokus på medarbetaren där?livsbalans?genomsyrar allt vi gör. Det viktigaste personlighetsdraget vi söker hos våra medarbetare är?snällhet. Det är den egenskap vi värderar högst i organisationen. Vi vill vara, och jobba med snälla människor. Att vi dessutom har branschens bästa erbjudande för seniora IT-specialister, är cirka 450 medarbetare och har starkast tillväxt i branschen gör inte framtidsutsikterna sämre. Under 2023 har vi vuxit och dubblat vår interna personalstyrka, vi har öppnat flertalet kontor runt om i Sverige och dessutom startat verksamhet i såväl Norge som Finland. Hos oss får du vara med i ett roligt skede av en spännande resa, som individ, som team och som bolag.
OM TJÄNSTEN
Vi söker nu efter dig som har erfarenhet av att arbeta med lön till vårt huvudkontor i Umeå. Rollen kommer att innebära varierande arbetsuppgifter som främst handlar om att löpande administrera löner, svara på frågor gällande löner, tidrapporter, löneregistrering, traktamenten, utlägg, förmånsbeskattning etc.
Vi söker dig som har god datorvana och lätt för att sätta dig in i nya system. Du har relevant eftergymnasial utbildning samt minst tre års erfarenhet med liknande arbetsuppgifter inom lön. Du kan kommunicera obehindrat på svenska, såväl i tal som skrift och du har god analytisk förmåga samt goda kunskaper i Excel.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Du är prestigelös då dina arbetsuppgifter är av varierad art. Vidare så ser vi att du är flexibel och självgående samt har ett driv att vilja utvecklas. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är noggrann och strukturerad.
DU ERBJUDS
Vi gillar högt tempo och att ha roligt tillsammans på jobbet! Vi tror att du har ett eget driv och en motor för att hela tiden ta dig framåt i hög fart. Vi värderar livsbalans där du kan balansera ditt privatliv med jobbet, det innebär att du har stor flexibilitet och väljer själv om du exempelvis vill riva av ett träningspass på arbetstid. Hos oss är friskvård viktigt, vi vill att du ska må bra på jobbet och ha de rätta förutsättningarna för att vara ditt bästa jag på arbetet! Även om mycket arbete sker självständigt har du alltid stöd från dina kollegor i teamet där ni tillsammans är engagerade i era gemensamma mål och ekonomiavdelningens fortsatta utveckling. Vi tror på att dela kunskap mellan varandra och det är en stor framgångsfaktor till att vi fortsätter utvecklas.
DITT TEAM OCH ARBETSPLATS
Idag är vi fyra personer som arbetar på ekonomiavdelningen på vårt huvudkontor i Umeå.
Vi har ett nära samarbete där vi hela tiden stöttar och hjälper varandra med såväl stora som små frågor. Dina karriärmöjligheter kommer att vara goda då såväl koncernen som ekonomiavdelningen hela tiden växer. Sist men inte minst, vi har väldigt kul ihop också!

Ansök nu

HR-administratör Måltidsservice, Teknik- och fastighetsförvaltningen

Personaladministratör
Läs mer Feb 27
I vår förvaltning arbetar över 1 000 medarbetare i fem olika verksamheter: Fastighet, Gator och parker, IT, Måltidsservice samt Städ- och verksamhetsservice.

Vi planerar, bygger och tar hand om fastigheter, vägar och utomhusmiljöer. Vi tillhandahåller färdtjänst och hanterar interna uppdrag för att kommunens verksamheter ska fungera. Till exempel ser vi till att IT-miljön fungerar och är säker, att våra lokaler hålls rena och att kommunens skolor och boenden kan servera hälsosamma måltider. Det som förenar oss är viljan att underlätta vardagen för Umeås drygt 130 000 invånare.

Måltidsservice uppdrag är att servera goda och hälsosamma måltider till kommunens verksamheter. Genom den offentliga måltiden bidrar verksamheten till en god folkhälsa och en hållbar utveckling. Vårt arbete ska genomsyras av hög kvalitet, god service och gott bemötande, allt i syfte att bidra till en bra måltidsupplevelse för våra matgäster. 

Vi söker nu en HR-administratör till Teknik- och Fastighetsförvaltningen. Vill du bli en av oss? Dina arbetsuppgifter 
Som HR-administratör hos oss ger du stöd till cheferna inom förvaltningen med rekrytering, korttidsbemanning, personalplanering, schemaläggning samt administration. 

Du stöttar chefer inom Måltidsservice med korttidsbemanning där du bl.a. bokar vikarier till verksamheten. Du ingår i ett nätverk som arbetar med kommungemensam personalplanering och hantering av personalbehov över 14 dagar. Du har ett nära samarbete med förvaltningens HR-partners samt har ständig kontakt och dialog med chefer inom förvaltningen.

I tjänsten ingår administrativa uppgifter kring rekrytering, praktiksamordning, introduktion, uppstart av nya enheter och hantering av beställningar och fakturering. 


Om dig 
Vi söker dig med gymnasieutbildning och arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant för arbetsuppgifterna. 

Vi ser gärna att du har utbildning inom arbetsrätt och erfarenhet av HR-arbete samt erfarenhet av arbete med arbetsrättsliga frågor med tyngdpunkt på LAS. 

Du har erfarenhet av administrativt arbete är bekväm med att kommunicera via telefon, mejl och teams. Erfarenhet av hantering av korttidsbemanning i olika verksamhetssystem såsom exempelvis Personec Multiaccess och eller TC-pool är meriterande. 

För oss är det viktigt att du har ett positivt och flexibelt förhållningssätt, att du trivs med att hålla en hög servicenivå och samarbeta med olika funktioner och att du har ett gott bemötande. Som person är du lyhörd, initiativrik och kan ta dig an dina arbetsuppgifter på ett självständigt sätt. Därför sätter vi stort värde på personlig lämplighet. 

Om du känner igen dig i ovanstående beskrivning, skicka in din ansökan med personligt brev och CV.
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Löneadministratör

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Feb 9
Är du intresserad av en roll där du får användning för din analytiska förmåga parallellt med ett lösningsorienterat och strukturerat arbetssätt? Vi söker nu en självständig och noggrann löneadministratör till vårt arbetslag i Umeå.
UT Transport i Norr AB är ett logistikföretag med bred verksamhet som sysslar med allt från distribution av paket och styckegods till transport av farligt avfall och fjärrtransporter. Vi sysselsätter ca 120 medarbetare och har vårt huvudkontor i Umeå, men finns även etablerade i Sundsvall, Luleå och Gällivare. UT Transport ingår i den större koncernen, Danx/Carousel Group och representerar Region Nord inom det svenska bolaget DANX AB som har närvaro över hela Sverige.
I rollen som löneadministratör i region Nord är ditt huvudsakliga uppdrag att säkerställa att samtliga löner är korrekta och betalas ut i rätt tid. I detta arbete ingår även viss bokföring i företagets ekonomisystem, samt uppföljning och analys av data. Utöver löneadministration utgör en betydande del av arbetsuppgifterna handläggning av frågor gällande kör- och vilotider. I uppdraget ingår även viss övrig administration.
Med din tidigare erfarenhet använder du din kunskap inom lönearbete för att kontinuerligt utföra ett arbete på ett korrekt sätt, samtidigt som du bedriver ett analytiskt arbete för att förbättra och effektivisera våra processer och rutiner. Du kommer att vara en viktig del av företagets fortsatta tillväxt och utveckling, eftersom du kommer att arbeta både lokalt inom regionen och på en regionsöverskridande nivå, inklusive visst arbete inom koncernen som har verksamhet över hela Europa.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
-Löneadministration.
-Registrera och analysera data, scheman och utbildningar.
-Analysera förardata för att säkerställa efterlevnad av kör-och vilotidsförordningen samt vägarbetstidslagen. Agera, utbilda, stötta och följa upp vid avvikelser.
-Löpande inköpsansvar och handhavande av administrativa uppgifter.


Vem är du?
Vi söker dig som har;
-Utbildning inom löneadministration eller gymnasieexamen med arbetslivserfarenhet som vi bedömer som likvärdig.
-Tidigare erfarenhet av lönearbete och lönesystem.
-Vana av och goda kunskaper i att arbeta i Officepaketet.
-Goda kunskaper i svenska och engelska.
Det är meriterande om du;
-Tidigare arbetat med Hogia lön.
-Har utbildning i eller kunskap om kör-och vilotidsförordningen samt vägarbetstidslagen.
-Har tidigare erfarenhet av Transportavtalet, Miljöarbetaravtalet och Tjänstemannaavtalet för Transportföretagen.

Dina personliga egenskaper
Du besitter förmågan att analysera, se samband och är lösningsorienterad. Du är en skicklig kommunikatör och värnar om att din motpart ska förstå det budskap du vill förmedla. Du tar ansvar för att processer slutförs och hanteras i linje med regelverk. Du går snabbt från ord till handling och är strukturerad och noggrann i ditt arbetsutövande.

Vi erbjuder
En trivsam arbetsmiljö med inspirerande kollegor, flexibla arbetsuppgifter och möjligheter till personlig utveckling i ett företag med ständig tillväxt. Vi värderar starkt den företagskultur som vi gemensamt bygger genom ägandeskap, kontinuerligt lärande och ömsesidig respekt. Att alla medarbetare värnar om varandra och våra kunder är en viktig princip för oss. Hos oss ges du möjlighet att påverka genom ditt engagemang, lyhördhet och delaktighet.
Vi uppmuntrar personalen till god hälsa genom att erbjuda friskvårdsbidrag och rikskort. Vårt fokus ligger på att bygga upp en positiv laganda på och utanför arbetsplatsen med arrangemang som kickoffs, julmiddagar och after works. Varje månad hyllar vi månadens medarbetare genom medarbetarnas nomineringar av fina prestationer. Vi genomför även utbyten mellan våra siter och roller för att främja förståelse, gemenskap och kompetensutveckling.

Praktisk information
Start: Startdatum för tjänsten sker så snart som möjligt enligt överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidare med inledande provanställning om 6 månader.
Omfattning: Heltid, 100%.
Stationeringsort: Umeå (Resor förekommer i tjänsten).
Rekryteringsprocess: Vi använder oss av kompetensbaserade intervjuer där dina färdigheter, kunskaper och egenskaper som är relevanta för DANX och rollen kommer att bedömas. Därefter genomför vi logiska- och personliga tester som vi tillsammans går igenom för att bygga oss en än tydligare bild av dig som person. Utöver detta önskar vi ta del av ditt CV, personliga brev och dina referenser.
Ansökan: Då tjänsten behöver tillsättas snarast möjligt sker urval löpande. Avvakta inte med att skicka in din ansökan om du tycker att det låter intressant.
Kontakt: Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Ulrika Dorsch ulrika@utt.se
Lycka till och varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Sommarjobb - HR Business Partner Volvo Lastvagnar Umeå

HR-assistent
Läs mer Feb 6
Volvokoncernen bidrar till ett ökat välstånd genom att erbjuda transport- och infrastrukturlösningar som lastbilar, bussar, anläggningsmaskiner och motorer för marina- och industriella applikationer samt finansiering och tjänster som ökar kundernas drifttid och produktivitet. Vårt huvudkontor finns i Göteborg, Sverige, och vår aktie är noterad på Nasdaq i Stockholm, Sverige.

Volvo Lastvagnar Umeå
Umeåfabriken är en av Volvokoncernens största fabriker. Vi är med våra 1600 anställda en av Norrlands största industrier. Här produceras hytter till Volvo Trucks, från plåtrullar till lackerade hytter. Verksamheten är en av världens modernaste med avancerad teknik och kompetenta medarbetare.

Vad vi erbjuder!

Vill du få värdefulla erfarenheter av praktiskt HR-arbete och inblick i HR-arbete på en av Sveriges största industrier? Vill du få möjlighet att tillämpa dina nya kunskaper under handledning av erfarna specialister? Vill du vara med och göra skillnad där det händer?

Vi erbjuder ett sommarjobb under våren & sommaren 2024. Hos oss får du erfarenheter av operativt såväl som strategiskt HR-arbete, meriter och nätverk som kan vara en värdefull start på din framtida karriär. Du kommer både att vara en del av vårt dagliga arbete och själv kunna anpassa vissa delar av innehållet efter dina intressen och ambitioner. Du arbetar nära våra HR Business Partners i uppgifter som kan handla om många olika områden såsom rekrytering, arbetsmiljö, hälsa, mångfald, organisation, analyser, arbetsrätt, med mera. En typisk uppgift skulle kunna vara att hjälpa oss med rekrytering.

Vi tänker oss initialt en period på deltid i maj, kanske i kombination med dina studier? Detta för att senare även kunna ge en möjlighet att  jobba heltid under perioden v.23 – v.28. Vi söker dig som är student inom HR eller närliggande område. Kanske läser du till personalvetare? Kanske studerar du sista terminen på ett masterprogram? Exakt vilken utbildning är inte det viktigaste.

Vi tror däremot att du:

* Har ambitionen och drivet att utvecklas in HR
* Är en lagspelare som kan samarbeta
* En hög grad av integritet och mod, och förmåga att skapa förtroende 
* Är en relationsskapande, diplomatisk, bestämd och dynamisk person
* Tar initiativ och självständigt kan hantera varierande och komplexa uppgifter och situationer
* Har förmågan att analysera och lösa problem snabbt med hög kvalitet
* Kan förtroendefullt och tydligt uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska


Hur går du vidare?

Vi vill att du bifogar CV med personligt brev där du berättar vem du är, om dina framtidsambitioner och intressen. Skriv gärna också hur du tänker dig upplägg med dagar och närvaro i kombination med dina studier intialt.
Sista ansökningsdag är den 23 februari. 
Intervjuer kommer att hållas löpande, så vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt!

Christer Volny, Director HR, 072 862 7113
Fredrik Nilsson, HR Business Partner, 072 862 7967


Vi värdesätter din datasekretess och accepterar därför inte ansökningar via e-post.


Att ansöka till detta jobb ger dig möjlighet att bli en del av Volvo Group. Varje dag, över hela världen, gör våra lastbilar, bussar, motorer, entreprenadutrustning, finansiella tjänster och lösninngar det moderna livet möjlighet. vi är nästan 100 000 personer som har befogenhet att forma framtidens landskap av effektiva, säkra och hållbara transportlösningar. Att uppfylla vårt uppdra skapar otaliga karriärmöjligheter för talanger med skarpa sinnen och passion över koncernens ledande varumärken och enheter.  

Group Trucks Operations omfattar all produktion av koncernens tillverkning av Volvo, Renault och Mack lastbilar samt motorer och transmissioner. Vi orkestrerar även reservdelsdistributionen för Volvokoncernens kunder globalt och designar, driver och optimerar logistik och leveranskedjor för alla varumärken. Vi har 30 000 anställda vid 30 fabriker och 50 distributionscenter över hela världen. Vårt globala fotavtryck erbjuder en möjlighet till en internationell karriär i en toppmodern industriell miljö, där ständiga förbättringar är grunden. Eftersom vår planet står inför stora utmaningar ligger vi - en av de största industriorganisationerna i världen - i framkanten av innovation. Vi är redo att anta utmaningen. Vill du gå med oss?

Ansök nu

Vakin söker HR-administratör inom Lön och Utbildning

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Jan 10
Vill du arbeta för en innovativ och samhällsviktig verksamhet? Nu har du möjligheten att söka rollen som HR-administratör inom lön och utbildning hos oss på Vakin!
På avdelningen HR är vi ett team på sju medarbetare som stöttar våra chefer och medarbetare dagligen med allt från friskvård, arbetsmiljö, lönehantering, utbildningar och annan personaladministration.

Nu går vår kollega i pension och därför söker vi en ersättare i rollen som HR-administratör.

Arbetsuppgifter
Som HR-administratör inom Lön och Utbildning hos oss ansvarar du för löneadministrationen för bolagets anställda och säkerställer att denna utförs med hög kvalitet, samt erbjuder stöd och service till chefer och övriga medarbetare. Exempel på ansvarsområden som ingår är hantering av löneutbetalningar, pensionsadministration, reseräkningar och anställningsavtal. Du kommer att ha kontakt med olika myndigheter som skatteverket, försäkringskassan, arbetsförmedlingen etc.

Utöver ansvaret för lön kommer du att samordna utbildningar i bolaget. På Vakin har vi ett flertal kravutbildningar och kurser som administreras i vårt system Edu-admin. Det innebär att ta kontakt med utbildare, kalla deltagare och övrig kursadministration.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom lön-och personaladministration, ekonomi eller annan bakgrund som bedöms likvärdig. Du har minst 3 års erfarenhet av arbete med löneadministration samt arbetsrättsliga kunskaper kopplade till lönehantering. Du har goda kunskaper i svenska samt körkort B.

Vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av offentlig verksamhet samt av kursadministration, men det är inget krav. 

Som person är du noggrann och planerar och organiserar ditt arbete på ett strukturerat sätt. Du tar ansvar över dina arbetsuppgifter och kommer med förslag på förbättringar. Du är med och bidrar till en god arbetsmiljö genom ditt samarbete och ett lyhört förhållningssätt.

Vad vi kan erbjuda dig
Vakin är en trygg och stabil arbetsplats med många förmåner och utvecklingsmöjligheter, allt för att du ska trivas och växa hos oss. Vi erbjuder kompetensutveckling i form av utbildningar och lärande i arbetet. Vi har ett aktivt kunskapsutbyte inom Vakin och i nätverk med kollegor runt om i landet.

På Vakin har vi förmåner som underlättar för dig att få balans mellan arbete och fritid. Du har bland annat ett arbetstidskonto för ledighet utöver din semester, möjlighet att distansarbeta, flextid och arbetstidsförkortning under sommarmånaderna.

Vår personalförening har ett brett utbud av aktiviteter för en trivsam och frisk arbetsplats där vi möts över avdelningarna. Vi har ett friskvårdsfokus med hälsocoach, pass på arbetstid, friskvårdstimme och ett generöst friskvårdsbidrag.

Mer information om Vakin hittar du https://www.vakin.se/omvakin.4.71c1e048182ec6b2167407d.html.

Välkommen med din ansökan!

Vi är Vakin

Vakin (Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB) är ett kommunalt bolag som ägs av Umeå, Vindeln och Nordmalings kommun. Vårt uppdrag är att leverera dricksvatten, rena avloppsvatten och ta hand om hushållens avfallsresurser. För att lyckas med detta behöver vi ha en hög kompetens och samverka för en hållbar utveckling i regionen. Tillsammans bygger vi det hållbara samhället!

Ansök nu

HR-konsult

HR-assistent
Läs mer Dec 22
Arbetsbeskrivning
Jobbar du med HR eller rekrytering och söker efter nästa utmaning? Vill du arbeta hos en av Sveriges största och viktigaste myndigheter? Då hittar du ditt nästa arbete här! Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag i en dynamisk miljö. Randstad söker för kunds räkning duktiga HR-konsulter till en attraktiv myndighet i Umeå.


Tillsammans med dina kollegor kommer ni att sitta i myndighetens lokaler i Umeå. Här ges du möjlighet att få ovärderlig erfarenhet från en spännande verksamhet i en unik miljö där ditt jobb som HR-konsult värderas och prioriteras högt i organisationen. Ta chansen och skicka in din ansökan direkt!


Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid. Dina arbetstider är måndag till fredag kontorstid, men möjlighet till flex finns. När du är självgående i din roll finns möjlighet till hemarbete. Start i första halvan av 2024 eller enligt överenskommelse och 6 månader, med god möjlighet till förlängning.


Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.


Du ansöker på www.randstad.se. Urval och intervjuer sker löpande, så tjänsten kan komma att bli tillsatt före sista ansökningsdag. Tveka inte att ansöka! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Konsultchef Stina Degerfeldt på stina.degerfeldt@randstad.se. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansvarsområden
Innefattar bland annat:
Självständigt driva parallella rekryteringsprocesser
Annonsering, search av kandidater samt urval för att hitta rätt kandidat för tjänsten.
Telefonintervjuer samt intervjuer på plats med kandidater som gått vidare för tjänsten.
Även referenstagning och kvalitetssäkring av kandidater utifrån processen.
Agera som konsultativt HR-stöd till rekryterande chefer inom ditt ansvarsområde.


Kvalifikationer
För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har:
Eftergymnasial utbildning, företrädesvis inom HR-området, eller annan inriktning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.
Minst två års erfarenhet av att i närtid självständigt driva, planera, prioritera och genomföra hela rekryteringsprocesser, inkl. tillhörande administration.
Kunskaper om och tillämpat kompetensbaserad intervjuteknik.
Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.Meriterande om du utöver ovan även har:
Erfarenhet av rekrytering inom offentlig sektor företrädesvis statlig sektor


Om företaget

Randstad
På Randstad vet vi att alla människor har en plats på arbetsmarknaden. Med verksamhet över hela landet och inom alla kompetensområden hjälper vi människor att hitta ett jobb som känns bra, och där de får möjlighet att växa, utvecklas och uppnå sin fulla potential. Med närmare 600 000 anställda i 38 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster, med målsättningen att bli världens främsta och mest uppskattade partner på arbetsmarknaden. Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och företag att uppnå deras fulla potential. Vi kallar det Human Forward.

Ansök nu

Intresseanmälan - HR, rekrytering & lön

HR-assistent
Läs mer Dec 22
Är du redo för en spännande resa inom HR, rekrytering eller löneområdet? Vi letar ständigt efter talanger som vill se sig om efter nya utmaningar i arbetslivet.

Vi erbjuder möjligheten att arbeta som uthyrd konsult inom HR, rekrytering eller lön, och ser fram emot att matcha din kompetens med rätt uppdrag. Om du känner att detta låter intressant, tveka inte att skicka in ditt CV och personliga brev här. Våra konsultuppdrag varierar och anpassas efter våra kunders behov som befinner sig i hela Norrland. Därför får du får gärna specificera i din ansökan vilket geografiskt område du är intresserad av att arbeta i.

Vanligt förekommande tjänster:

• HR-specialist/generalist
• HR-konsult/chef
• HR-koordinator
• Personaladministratör
• Rekryterare
• Lönespecialist

Notera att detta inte är en specifik tjänst utan en intresseanmälan för kommande konsultuppdrag.

Vi kommer att kontakta dig när vi har ett aktuellt uppdrag som matchar din profil.

Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet digitala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension. Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande – Rätt individ. På rätt plats. Alltid.

Ansök nu

Personaladministratör HR-Support

Personaladministratör
Läs mer Dec 22
Älskar du service och administration? Har du en utbildning inom HR och söker efter en spännande arbetsplats där du kan växa och utvecklas? Då kan detta vara tjänsten för dig! Vi letar nu efter en ny teammedlem för att utöka PostNords interna HR-support till januari 2024.

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start i slutet av januari, det pågår 6 månader till att börja med och har mycket goda förutsättningar till förlängning.

Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan tillsättas innan sisat anställningsdagen. Varmt välkommen med ansökan!

Om tjänsten
HR-supporten är en av PostNords nyare avdelningar och eftersom organisationen nyligen har genomgått en stor omorganisering är arbetssätt och arbetsuppgifter föränderliga. Du blir en del av ett fantastiskt team som drivs av förbättringsarbete, effektivisering och utveckling - allt för att skapa det bästa användarstödet för PostNords medarbetare.

I rollen som Personaladministratör inom HR-Support kommer du att ge användarstöd i personal- samt systemadministrativa frågor så som:
- Ny- och återanställning
- Personuppgifter
- Tidsrapportering
- Första linjens stöd i vanligt förekommande löneadministrativa frågor
- Hantering av sjukfrånvaro och tjänstledigheter
- Systemadministration

Utöver möjligheten att utveckla dina HR-kunskaper får du i denna roll dessutom en arbetsgrupp där man tar hand om varandra och du blir en viktig del av en organisation som gjort stora satsningar för driva deras verksamhet med framåtanda.


Vem är du?
Vi söker dig som har läst arbetsrätt, gärna inom en personaladministrativt utbildning eller med likvärdig erfarenhet. Du är van att jobba i olika system, har du tidigare arbetat i systemet SAP så är det meriterande. Du har en positiv inställning och tycker om att arbeta inom ett serviceinriktat yrke. Du har ett konsultativt förhållningssätt och sätter den som vill ha hjälp i centrum. Det finns en vilja och förmåga att ta stort eget ansvar och du är effektiv och lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga.

Om verksamheten
En spännande tid att jobba på PostNord! Just nu händer mycket i vår bransch, när e-handeln ökar och färre brev skickas. Framtidens utmaningar ser vi som spännande möjligheter. En del av utvecklingen innebär att vi på PostNord letar efter fler talanger som motiveras av ansvar, drivs av utmaningar och vill utvecklas. Nu banar vi väg för framtidens leveranser.

Du kan påverka framtiden.

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.


Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.

Ansök nu

Lönekonsult, Lön och Pension

Löneadministratör/Lönekonsult
Läs mer Dec 19
Lön och Pension är en del av kommunens HR-enhet och är centralt placerad vid Stadsledningskontoret.

Vi stöttar Umeå och Vindelns kommuner inom löne- och personaladministration, konsultativt och operativt och ansvarar för handläggning av lön, arvoden och pension till anställda och förtroendevalda. Vårt fokus är att det ska vara lätt att göra rätt och att alla anställda ska få rätt lön i rätt tid.  

Vi är på en resa där vi genom digitalisering, förenkling och tydlighet ska leverera ett enkelt och professionellt stöd till medarbetare och chefer.  

Vi söker nu dig som vill hjälpa oss vidare på den resan, inriktat mot löneredovisning!

 

I arbetet som lönekonsult ingår att: 

Handlägga löneadministrativa uppgifter 

- Du utför registreringar, rättningar och kontroller på löneuppgifter. Du återkopplar till våra kunder och följer upp processer och rutiner för att öka förståelsen och minska risken för felaktigt utbetalda löner i framtiden. Du gör kontoavstämningar på lönekonton, har löpande kontakt med ekonomiavdelning, samt rapporterar löneuppgifter till bank och myndigheter. Du hanterar pensionsadministrativa uppgifter kopplat till lön och anställning. 

Vara ett konsultativt och operativt stöd till chefer, medarbetare och övriga samarbetspartners

- Du ger support i tillämpning av lagar, avtal, processer och arbetssätt. Du arbetar för att skapa goda relationer och har ett professionellt förhållningssätt i dina kontakter. 

Aktivt bidra till vår verksamhets utveckling 

- Du håller dig ajour om förändringar inom avtal och system, samt utbildar och stöttar kollegor inom ditt fält. Du anpassar arbetssätten utifrån nya förutsättningar, vågar prova nya idéer och bidrar till enkla och effektiva lösningar.

Bidra till ett öppet och kreativt klimat där alla får plats 

- Du uppmuntrar oliktänkande, samarbetar väl med andra och gillar att hitta lösningar med hjälp av kollegiala utbyten.Om dig
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning som lönespecialist eller motsvarande högskoleutbildning. Du har erfarenhet av självständigt arbete inom löneadministration och kundsupport, i en konsultativ roll. Vidare är det meriterande om du tidigare arbetat med pension, myndighetsrapportering, fakturering samt rättningar. Vi ser också erfarenhet av löneadministration i lönesystemet Personec P och erfarenhet av kommunala avtal, som meriterande för tjänsten. 

 

I urvalsprocessen kommer stor vikt att läggas vid de personliga egenskaperna och vi tror att du är en självständig och trygg person med ett konsultativt förhållningssätt. Du är kommunikativ, lyhörd och har förmåga att skapa goda relationer och ett gott samarbetsklimat. 

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Extrajobb som HR-administratör till Stadsledningskontoret

Personaladministratör
Läs mer Dec 12
Uppdraget för Stadsledningskontorets (SLK) HR avdelning är att stötta förvaltningarna inom HR-området samt att verka för en enhetlig arbetsgivarpolitik.

Det innebär bland annat att ansvara för gemensamma processer och system samt att följa upp resultat. SLK HR består av fem team: Lön och pension, Förhandling och arbetsrätt, Rekrytering och kompetensförsörjning, Omställning, ledarskap och arbetsmiljö samt teamet Ledning och administration.

I teamet Rekrytering och kompetensförsörjning arbetar vi kommunövergripande med både operativa och strategiska frågor som rör rekrytering och kompetensförsörjning. En viktig del i vårt arbete är att attrahera framtidens medarbetare och bidra till att Umeå kommun uppfattas som en attraktiv arbetsgivare.

Nu söker vi dig som är intresserad av att jobba extra hos oss!  

Välkommen med din ansökan!Dina arbetsuppgifter
I rollen som HR-administratör kommer du arbeta på vår rekryteringssupport och du kommer bland annat arbeta med administration inom rekryteringsprocessen, exempelvis formulera annonsförslag, ta emot ansökningar, publicera annonser och avsluta rekryteringsärenden. Du ger support till chefer i frågor kring bland annat annonsering, urval och rekryteringssystem samt stöttar arbetssökande via telefon och mejl.

Du kommer även skapa annonser på sociala medier som Facebook, Instagram och Linkedin och du arbetar dagligen i rekryteringssystemet Varbi.

Andra arbetsuppgifter kan tillkomma utifrån verksamhetens behov.

Om dig
Vi tror att du som söker kanske just nu läser till personalvetare alternativt annan motsvarande utbildning och att du har ett intresse av att arbeta med rekrytering och kompetensförsörjningsfrågor. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av administration och support, gärna med inriktning mot rekryteringsområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av rekryteringssystemet Varbi. Arbetet kräver mycket god datavana och förmåga att hantera flera ärenden och datasystem parallellt.

Du tycker om att jobba med dator och telefon som verktyg och har lätt för att formulera dig muntligt och skriftligt. Det goda värdskapet är en självklarhet för dig och du är serviceinriktad i mötet med andra, oavsett om det sker i telefon, skriftligen eller personligen. Du är ansvarsfull och kan arbeta noggrant, metodiskt och effektivt.

Vi erbjuder dig ett utvecklande, självständigt och roligt jobb där du kommer bli en del av ett engagerat och glatt gäng. Vi hoppas att du vill bli vår nya kollega!

Övrigt
1 tjänst intermittent särskild visstidsanställning med varierad tjänstgöringsgrad, ca 10 timmar per vecka (utifrån överenskommelse). Det kan även finnas möjlighet arbeta heltid under sommaren 2024.

Följ Umeå kommun på Linkedin!

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Personaladministratör till SLU Umeå

Personaladministratör
Läs mer Nov 29
Med vår samarbetspartner SLU söker vi på Poolia en strukturerad och serviceinriktad personaladministratör med ett flexibelt förhållningssätt. Här får du möjlighet till en bred och varierad roll i en internationell arbetsmiljö med stöd av ett team på fyra personer.

Uppdraget är på heltid och avser ett vikariat på 6 månader med goda chanser till förlängning. Start är så snart som möjligt och vi kommer för denna tjänst värdera din tillgänglighet högt.

Intervjuer och urval sker löpande, tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen.

Om tjänsten
Institutionen består av ungefär 50 personer och personalen kommer från flera olika länder. Vid institutionen för skogens biomaterial och teknologi utförs grund- och forskarutbildning samt forskning som bidrar till en utvecklad biobaserad ekonomi med skogens biomaterial som en viktig resurs. Många av SLUs medarbetare kommer från andra länder vilket gör att engelska ofta används som arbetsspråk. För mer information om institutionen se: https://www.slu.se/institutioner/skogens-biomaterial-teknologi/

I denna arbetsgrupp får du fyra medarbetare på avdelningen Bioteknologi och Kemi som ser fram emot att träffa sin nya kollega! Då de är en mindre arbetsgrupp som arbetar tätt tillsammans värderas personliga egenskaper högt.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen som personaladministratör kommer du att vara en viktig länk i arbetet med att stödja forskare och studenter. Du skapar struktur och ordning i såväl anställningar, rekryteringsprocesser som i det övergripande administrationsarbetet. Arbetsuppgifterna är av varierande slag och kan bland annat bestå av:

• Annonsering tjänster
• Administration vid nyanställningar
• Hantering av anställningar vid utländskarbetskraft, exempelvis ansökan om samordningsnummer
• Inköp
• Fakturahantering
• Hantering av reseräkningar
• Kursadministration
• Allmän institutionsadministration

SLU använder datasystem som Ladok, UBW (Agresso), Proceedo och Public 360.

Vem är du?
Vi uppskattar om du har minst en gymnasieutbildning, men vi välkomnar även sökande med högre utbildningsnivåer. Du har tidigare arbetslivserfarenhet som inkluderar grundläggande förståelse för anställningsprocesser och arbetsrättsliga villkor samt administration. Eftersom SLU arbetar med internationell personal, är kunskap och erfarenhet inom rekrytering av utländsk arbetskraft en viktig del av rollen. Du har goda kunskaper i att kommunicera på svenska och engelska samt behärskar Officepaketet.

Som person är du engagerad och flexibel med en känsla för service. Du trivs bra i en roll där du får samarbeta med dina kollegor, men är även trygg i att ta egna beslut när det behövs.


Om verksamheten
Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner. Till oss vänder sig många av Sveriges attraktivaste arbetsgivare när de vill rekrytera eller hyra in personal. Med ett brett spann av tjänster, från kontorschefer och kontorsassistenter till chefssekreterare och orderadministratörer, kan vi ge dig stimulerande och utvecklande uppgifter i en miljö som passar dig och dina önskemål.

Att vara konsult passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se

Ansök nu

HR-administratör, Bemanningsenheten, Stöd och omsorg

Personaladministratör
Läs mer Nov 24
Vårt uppdrag inom Bemanningsenheten är att ge stöd till chefer inom Stöd-och omsorgsförvaltningen.

Vi är organiserade i förvaltningens HR-enhet och ger stöd till chefer inom funktionshinderomsorgen, Individ-och familjeomsorgen samt Myndighetsutövning. Vi ger stöd till chefer med rekrytering, korttidsbemanning, schemaläggning samt administrativt stöd.

Nu söker vi en ny kollega till vårt team, välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter
Som HR-administratör hos oss kommer du arbeta i ett delat uppdrag med administrativt stöd till chefer samt korttidsbemanning i Time-care-pool. Du är telefonsupport internt och externt och stöttar verksamheten med korttidsbemanning. Du bokar vikarier, hanterar förskjuten arbetstid, utberordring, administrerar frånvaro och eventuell tidskompensation i ordinarie medarbetares schema. Du kommer även arbeta med personaladministrativa uppgifter kring behörigheter, anställning och lön. Du har kontakt med chefer och medarbetare inom funktionshinderomsorgen (ordinärt och särskilt boende), samt vissa verksamheter inom Individ -och familjeomsorgen.

I uppdraget som administrativt stöd till chef ingår beställningar, rådgivning och beställningar av varor och tjänster, bokning av lokaler, planeringsdagar, resor, hantering av fakturor och abonnemang, felsökning/felanmälan och utredningsuppdrag.

Om dig
Vi söker dig med gymnasieutbildning eller högskoleutbildning som är adekvat för arbetsuppgifterna. Du ska ha minst tre års erfarenhet av administrativt arbete och hantering av korttidsbemanning, gärna i kombination med kunskap/erfarenhet från de verksamheter vi stöttar med korttidsbemanning. Erfarenhet som verksamhetsadministratör, chefsstöd eller planerare är meriterande, likaså kunskap i ATL och arbetsrätt och vi ser gärna att du har kunskap om de skärpta dygnsviloreglerna som trädde i kraft 1 oktober i år. Du skall vara bekväm med att kommunicera via telefon, mejl och teams och du är van att arbeta i olika verksamhetssystem såsom exempelvis Personec, Multiaccessen och eller TC-pool.

I din roll kommer du ingå i ett drivet team med kollegor som i olika roller bidrar till att utveckla och möta de behov som finns i kring schemastöd, bemanning, rekrytering och administration. Tillsammans levererar ni ett bra stöd till chefer och verksamhet. I denna roll behöver du kunna hantera stressiga situationer och du har ett professionellt bemötande och god känsla för service i de dagliga kontakterna med chefer, medarbetare och övriga samverkansparter.

Arbetstider: Viss helgtjänstgöring och tidiga morgonturer (06.15) fördelas på de medarbetare som arbetar med korttidsbemanning.

Vi hoppas att du vill bli vår nästa kollega! Du är varmt välkommen med din ansökan, du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläretFölj Umeå kommun på Linkedin!

Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Rekryteringsassistent till Academic Work i Umeå

HR-assistent
Läs mer Okt 16
Vill du arbeta på ett företag som ständigt följer trenderna på marknaden och vågar testa nya vägar? Rollen som rekryteringsassistant kan bli starten på din lysande karriär hos oss!

OM TJÄNSTEN
Ditt team och ansvarsområde:
I rollen som Rekryteringsassistent (Staffing & Recruitment Assistant) kommer du att tillhöra rekryteringsteamet i Umeå. I teamet kommer du ha en viktig roll i att stötta våra konsultchefer och rekryteringskonsulter i deras arbete. Rollen innebär ett flexibelt extrajobb som under hela studietiden ger dig inkomst, meriterande erfarenheter och en massa nya kontakter. Även om mycket arbete sker självständigt är du tillsammans med teamet engagerad i era gemensamma mål, resultat och affärsområdets fortsatta utveckling och tillväxt.

Din chef och din utveckling:
Våra teamledare arbetar också som Consultant Manager utöver sin roll som din närmsta chef. Vi har valt att ha operativa chefer för att du ska få bästa stöd i din roll. Vi har ett dedikerat utvecklingsprogram där du i din roll som Staffing & Recruitment Assistant har en tydlig utvecklingsplan för att utveckla dina förmågor och vässa dina kompetenser. Vårt utbildningsprogram heter Training Program och programmet följs upp löpande av din chef.

ARBETSUPPGIFTER

Arbetsuppgifter


* Rekryteringsprocessen: Arbeta med allt från annonsering fram till att en kandidat får ett jobberbjudande och anställning hos oss. Tänk vad häftigt att få följa en persons resa från CV till det nya drömjobbet!
* Administration: Hjälpa till med bland annat lönehantering och arbetsgivarintyg
* Training program: En strukturerad plan där du tar dig an mer och mer avancerade arbetsuppgifter. Det gör att du succesivt skaffar dig mer kunskap


VI SÖKER DIG SOM
- Studerar en utbildning inom Human Resources, Beteendevetenskap, Ekonomi, Marknadsföring, Teknik eller IT och har minst 2 år kvar av dina studier. Detta då vi ser långsiktigt på detta uppdrag
- Har tidigare erfarenhet från arbeten inom service, administration och kundkontakt där du fått använda din förmåga att ta egna initiativ och eget ansvar
- Behärskar svenska obehindrat i tal och skrift och behärskar engelska väl i tal och skrift, eftersom du kommer att föra dialog, tillgodogöra dig utbildningar etc. på båda språken

Vi söker dig som har följande kompetenser:
- Strukturerad
- Ansvarstagande
- Flexibel
- Orädd
- Självgående

Vår rekryteringsprocess

Sök tjänsten genom att klicka på skicka ansökan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen. Observera att denna ansökan sker via en extern site vilket gör att den inte kommer att synas under ”mina sidor” på din profil. Efter att du skickat in din ansökan och kommit vidare i processen är det första steget i vår process är att utföra två tester, ett personlighetstest (MAP) och ett problemlösningstest (Matrigma).

Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på work@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

INFORMATION OM FÖRETAGET
Academic Work är ett bemannings- och rekryteringsföretag som sedan starten 1998 har hjälpt över 130 000 young professionals världen över till jobb. Vi strävar efter att bygga en arbetsplats i absolut världsklass, målet är att ingen medarbetare på Academic Work ska vilja jobba någon annanstans. Vår kultur präglas av våra våra tre värderingar: Share Energy, Beat Yesterday och Show Heart. För fjärde året i rad vann vi 2020 kategorin bästa service- och tjänsteföretag i Brilliants tävling Powered by People. Academic Work har med andra ord högst medarbetarengagemang av alla företag i branschen!

Ansök nu

Serviceinriktad Administratör till Bravida

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Nov 10
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Enligt Bolagsverket tillhör vi bemanningsbranschen men vi ser det inte som att vi arbetar med bemanning (inte bekvinning heller, för den delen) – vi jobbar med människor! Visst, vi rekryterar chefer och specialister, vi kompetensförsörjer industrier, teknikbolag, handelsföretag och andra, vi hjälper skolor att höja sin kompetens och vi matchar talanger och förmågor mot arbetsmarknadens behov. Men vårt erbjudande handlar egentligen om en enda sak: kraften att gå framåt. Därför säger vi hellre att vi är i ”bättre-framtids-branschen”. Med hög kompetens, personligt engagemang och ett prestigelöst arbetssätt är det vår ambition att varje dag vara en laddstation för människor och företag som vill utvecklas. Du kan hämta kraft hos oss i över tjugo städer från Stockholm i söder till Luleå i norr. Läs gärna mer på www.clockworkpeople.se

Om företaget
Bravida är en stor arbetsgivare, faktiskt störst inom vår bransch i Norden. Vi utför hållbara och energieffektiva installationer till olika typer av byggnader och har över 13 000 medarbetare och finns på omkring 180 orter. Det gör att vi kan erbjuda mycket till dig som medarbetare! Vi har blivit rankade till en av Sveriges bästa arbetsgivare och detta är vi mycket stolta över. Vi erbjuder en gedigen introduktion och även interna utbildningar kopplade till din roll samt möjligheter till vidareutveckling, friskvårdsbidrag och andra fina förmåner. När du växer, växer vi! Läs mer på www.bravida.se
Är du en administratör som brinner för struktur, ordning och reda? Då har vi jobbet för dig! På Bravida främjar vi utveckling och du som medarbetare har en viktig roll i vår tillväxtresa. Nu söker vi en serviceinriktad administratör till vårt kontor i Umeå. Välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter
Som administratör hos oss har du en viktig nyckelroll. Du kommer att vara ett stöd i ekonomifrågor och ärendeuppföljning till både avdelningschef, projektledare och serviceledare samt ansvara för bevakning av kundfakturor. Arbetet omfattar i stora drag ekonomi- och löneadministration med följande huvudsysslor:
• Bemöta både kunder och medarbetare via telefon på ett serviceinriktat sätt
• Sköta fakturering, vissa inköp och returer
• Registrera löner och nya kunder
• Löpande kund- och leverantörsreskontra
• Personaladministration såsom utbildningssamordning, anställningsavtal, läsa och tolka kollektivavtal, tidregistrering etc.
• Dagligen ansvara för verksamheten genom att rapportera avvikelse och bevaka betalningstid.
Tjänsten innebär tät kontakt med stödfunktioner inom Bravida som kan hjälpa dig i frågor eller problem som kan dyka upp. På kontoret finns ett nätverk av administratörer som du samarbetar med dagligen och det är en grupp som ofta rådgör med varandra. Du kommer att introduceras i arbetet med hjälp av dina administratörskollegor, en tydlig checklista och anpassas efter din tidigare erfarenhet.

Din profil
Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller några års motsvarande arbetslivserfarenhet. Vidare har du gärna några års erfarenhet av administrativt arbete inom ekonomi, lön och-/eller personal. Självklart kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Du har goda kunskaper i Excel och visar tydligt engagemang och har viljan att lära dig nya saker.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av installationsavtalet och ekonomisystemet Agresso.
Ditt sätt att skapa relationer bygger på din kommunikativa förmåga och tydlighet i ditt sätt att anpassa dig efter rådande situation. För att lyckas i rollen som administratör på Bravida är du en person som trivs med ansvar och har en god förmåga att upprätthålla givna riktlinjer och deadlines.

Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Bemanning & Rekrytering. Skicka in din ansökan på www.clockworkpeople.se senast 2023-11-19. Har du frågor eller funderingar kontakta gärna Konsultchef Elin Hilli på 0733-51 27 13 eller Jennifer Åström Gustafsson 0733-51 27 14. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lönespecialist

Löneadministratör
Läs mer Okt 13
Vill du ha en central roll där du som lönespecialist inte bara hanterar löne- och pensionsfrågor för tjänstemän och kollektivanställda, utan också är nyckeln till att vårt lönesystem är aktuellt och i linje med de senaste lagar och avtal? Som lönespecialist hos oss kommer du ingå i ett team av ambitiösa och ödmjuka kollegor med bred kompetens inom HR och lön. Tillsammans stöttar vi verksamheten inom hela HR-området och behöver nu förstärkning inom lön. Är du vår nya kollega?

Ditt nya jobb
Som lönespecialist och lönesystemansvarig på Komatsu Forest kommer du ha en viktig roll för organisationen, ledarna och personalen. Dina arbetsuppgifter spänner över hela löne- och pensionsområdet och du kommer arbeta med lönehantering för såväl tjänstemän som kollektivanställda. Du är systemansvarig för vårt lönesystem Agda och en viktig del av ditt arbete blir att löpande underhålla systemet med korrekt information samt säkerställa att lönesystemet och vår tillämpning uppdateras i takt med nya lagar och avtal.

Du erbjuder ett professionellt och konsultativt stöd till våra chefer i löne- och systemfrågor men jobbar också med att driva och utveckla rutiner, policys och processer kopplat till ditt ansvarsområde. Du arbetar även med personaladministration inför-, under- och efter anställning, försäkringsfrågor, rapportering, kontakt med myndigheter med mera.

På HR-avdelningen kommer du att arbeta tillsammans med vår löneadministratör, våra tre HR-specialister och vår HR-generalist. Vi är övertygade om att en välkomnande och inkluderande arbetsmiljö bidrar till ett öppet klimat där vi vågar utmana oss och växa tillsammans.

Vem är du?
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom lön, personal eller ekonomi. Du har flerårig erfarenhet av lönehantering, pensionshantering samt goda kunskaper inom lönesystem. Du har erfarenhet av att ansvara för och förvalta HR-och lönesystem. Meriterande är kunskaper inom Teknikavtalet, ekonomi samt lönesystemet Agda (Visma). Du har god kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och på engelska.

Som person är du strukturerad, självgående, noggrann och analytisk. Du har lätt för att skapa förtroende och uppskattar de många dagliga kontakter med chefer, medarbetare och kollegor som tjänsten innebär. Du tar ansvar för ditt arbete och bidrar till att skapa god arbetsmiljö.

Vad erbjuder vi?
Som medarbetare på Komatsu Forest är du del av något större. Du blir en del av de stora innovationer och framsteg som hjälper till att forma skogsmaskinsbranschen. Just nu är vi på en spännande resa kring elektrifiering av våra maskiner.

Genom vår globala organisation får du stora möjligheter att utveckla dig och din karriär samtidigt som du tillsammans med dina kollegor är med och bidrar till en värld som är hållbar, inkluderande och tar socialt ansvar.

Vi är ett globalt företag som vet att mångfald bidrar till goda resultat och en bättre arbetsplats.

Välkommen med din ansökan!Du ansöker till tjänsten genom att bifoga ditt CV och svara på ett antal frågor. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas i din profil och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Ansök nu

HR-administratör, schemastöd, till Äldreomsorgens rekryteringscentrum

HR-assistent
Läs mer Okt 17
Äldreomsorgens rekryteringscentrum (ÄORC) har i uppdrag att stötta chefer inom äldreomsorgen genom hela rekryterings- och anställningsprocessen.

Vi ansvarar för att rekrytera och utrusta nya medarbetare med de utbildningar och behörigheter de behöver. Vår enhet hanterar också bemanningsfrågor vid korttidsfrånvaro och vi har även medarbetare hos oss som jobbar med schemaläggning för att bland annat säkra att vi jobbar med hälsosamma scheman.

Då en av våra medarbetare kommer ha ett annat uppdrag en tid söker vi nu en till stjärna till oss!Dina arbetsuppgifter
Som HR-administratör med inriktning schemastöd kommer du arbeta som administrativt stöd till chefer inom äldreomsorgen. Du ansvarar för att justera verksamhetens schema utifrån bemanningsgraf och för att göra det på ett sätt som bygger hälsosamma schemans som följer lagar och avtal. Du kommer samarbeta med ett antal chefer och ha kontakt och dialog med många medarbetare inom äldreomsorgen.

Det kan även förekomma arbetsuppgifter där du stöttar verksamheterna i personaladministration exempelvis med lön, anställning, behörighet- och kursadministration, felsökning/felanmälan, beställningar, utredningsuppdrag. Kunskap i ATL och arbetsrätt är meriterande.

Om dig

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning eller högskoleutbildning som är adekvat för arbetsuppgifterna. Du har minst 3 års dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete, framför allt med schemaläggning som huvudsaklig arbetsuppgift samt personaladministration, helst i kombination med kunskap/erfarenhet om de verksamheter vi stöttar. Erfarenhet av arbete som verksamhetsadministratör, chefsstöd eller planerare är meriterande. Du skall vara bekväm med att kommunicera via telefon, Teams och mejl och van att arbeta i olika verksamhetssystem såsom exempelvis Personec och Timecare Plan, Multiaccessen och/eller TC pool

I din roll kommer du ingå i ett team med kollegor som med olika roller bidrar till att utveckla och möta de behov som finns i kring schemastöd, bemanning, rekrytering och administration. Ett professionellt bemötande och god service i de dagliga kontakterna med chefer, medarbetare, arbetssökande och övriga interna/externa samverkansparter är en självklarhet för de medarbetare som finns hos oss.

För att trivas hos oss behöver du vara en person med en positiv grundinställning som ser möjligheter och bidrar aktivt med idéer för att utveckla vårt arbete. Du står för god service, ett gott professionellt bemötande i alla dina kontakter och är självgående till din natur. Vi vill fortsätta bygga ett fantastiskt team av medarbetare där alla drar åt samma håll och bidrar till att så väl individernas som verksamhetens utveckling.

Vi hoppas du vill bli vår nästa kollega, varmt välkommen med din ansökan!

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Följ oss på Instagram @teamumeakommun!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Läs mer om Umeå kommun https://www.umea.se/ och här hittar du information om hur det är att leva och bo i Umeå https://www.nykommun.se/kommun/umea/.


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Serviceinriktad Administratör till Bravida

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Okt 13
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Enligt Bolagsverket tillhör vi bemanningsbranschen men vi ser det inte som att vi arbetar med bemanning (inte bekvinning heller, för den delen) – vi jobbar med människor! Visst, vi rekryterar chefer och specialister, vi kompetensförsörjer industrier, teknikbolag, handelsföretag och andra, vi hjälper skolor att höja sin kompetens och vi matchar talanger och förmågor mot arbetsmarknadens behov. Men vårt erbjudande handlar egentligen om en enda sak: kraften att gå framåt. Därför säger vi hellre att vi är i ”bättre-framtids-branschen”. Med hög kompetens, personligt engagemang och ett prestigelöst arbetssätt är det vår ambition att varje dag vara en laddstation för människor och företag som vill utvecklas. Du kan hämta kraft hos oss i över tjugo städer från Stockholm i söder till Luleå i norr. Läs gärna mer på www.clockworkpeople.se

Om företaget
Bravida är en stor arbetsgivare, faktiskt störst inom vår bransch i Norden. Vi utför hållbara och energieffektiva installationer till olika typer av byggnader och har över 13 000 medarbetare och finns på omkring 180 orter. Det gör att vi kan erbjuda mycket till dig som medarbetare! Vi har blivit rankade till en av Sveriges bästa arbetsgivare och detta är vi mycket stolta över. Vi erbjuder en gedigen introduktion och även interna utbildningar kopplade till din roll samt möjligheter till vidareutveckling, friskvårdsbidrag och andra fina förmåner. När du växer, växer vi! Läs mer på www.bravida.se
Är du en administratör som brinner för struktur, ordning och reda? Då har vi jobbet för dig! På Bravida främjar vi utveckling och du som medarbetare har en viktig roll i vår tillväxtresa. Nu söker vi en serviceinriktad administratör till vårt kontor i Umeå. Välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter
Som administratör hos oss har du en viktig nyckelroll. Du kommer att vara ett stöd i ekonomifrågor och ärendeuppföljning till både avdelningschef, projektledare och serviceledare samt ansvara för bevakning av kundfakturor. Arbetet omfattar i stora drag ekonomi- och löneadministration med följande huvudsysslor:
• Bemöta både kunder och medarbetare via telefon på ett serviceinriktat sätt
• Sköta fakturering, vissa inköp och returer
• Registrera löner och nya kunder
• Löpande kund- och leverantörsreskontra
• Personaladministration såsom utbildningssamordning, anställningsavtal, läsa och tolka kollektivavtal, tidregistrering etc.
• Dagligen ansvara för verksamheten genom att rapportera avvikelse och bevaka betalningstid.
Tjänsten innebär tät kontakt med stödfunktioner inom Bravida som kan hjälpa dig i frågor eller problem som kan dyka upp. På kontoret finns ett nätverk av administratörer som du samarbetar med dagligen och det är en grupp som ofta rådgör med varandra. Du kommer att introduceras i arbetet med hjälp av dina administratörskollegor, en tydlig checklista och anpassas efter din tidigare erfarenhet.

Din profil
Vi ser att du har en eftergymnasial utbildning inom ekonomi eller några års motsvarande arbetslivserfarenhet. Vidare har du gärna några års erfarenhet av administrativt arbete inom ekonomi, lön och-/eller personal. Självklart kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift. Du har goda kunskaper i Excel och visar tydligt engagemang och har viljan att lära dig nya saker.
Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av installationsavtalet och ekonomisystemet Agresso.
Ditt sätt att skapa relationer bygger på din kommunikativa förmåga och tydlighet i ditt sätt att anpassa dig efter rådande situation. För att lyckas i rollen som administratör på Bravida är du en person som trivs med ansvar och har en god förmåga att upprätthålla givna riktlinjer och deadlines. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Ansökan
Vi samarbetar med Clockwork Bemanning & Rekrytering. Skicka in din ansökan på www.clockworkpeople.se senast 2023-10-30. Har du frågor eller funderingar kontakta gärna Konsultchef Elin Hilli på 0733-51 27 13 eller Jennifer Åström Gustafsson 0733-51 27 14. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Handläggare till regionalt samordnad bemanningsplanering - Umeå

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Okt 9
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Vi söker nu en handläggare till regionalt samordnad bemanningsplanering, med stationeringsort Umeå.

ARBETSUPPGIFTER
Gruppen för bemanningsplanering nord tillhör regionkontoret där du kommer att vara delaktig i en grupp med personalplanerare som arbetar med kort- och långsiktig personalplanering mot kärnverksamheten inom region Nord. Vi har nu möjlighet att utöka antalet kollegor i gruppen och söker därför en driven bemanningsplanerare.

Arbetet passar dig som är en naturlig problemlösare och stimuleras av ett socialt arbete där man bygger långsiktiga
relationer. Du är kommunikativ, serviceinriktad och uppskattar utmaningar som driver på resultat.
I din roll som bemanningsplanerare arbetar du med:

- Kontinuerlig kontakt med kärnverksamheten och tillgodose verksamhetens dagliga behov
- Arbeta med kort och långsiktiga vakanser
- Semester och utbildningsplanering
- Prognosticera och planera bemanningen på ett kvalitetssäkert och effektivt sätt
- Planering av personal enligt lagar, rutiner och kollektivavtal
- Proaktivt arbeta för att nå uppsatta mål.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som samarbetar bra med andra människor och lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett smidigt och konstruktivt sätt. Du har intresse av att vilja hjälpa dina kollegor att leverera lösningar och stötta upp där du behövs.

Du arbetar strukturerat genom att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Du är noga med deadlines och sätter upp och håller tidsramar. Under en arbetsdag kan mycket förändras och du har därför lätt för att anpassa sig till ändrade omständigheter. Du kanske till och med uppskattar en flexibilitet i din vardag och ser möjligheterna i förändringar.

Du är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar.

I rollen är det viktigt att kunna göra korrekta avvägningar och prioriteringar trots tidsbrist. Inom vår bemanningsplanering händer det ofta mycket på en gång vilket gör att du behöver behålla lugnet och fokusera på rätt saker trots att stressade eller pressade situationer kan uppstå.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Gymnasieexamen
• Erfarenhet från personal- och bemanningsplanering
• Erfarenhet av personal- och bemanningssystem
• Förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
• Arbetslivserfarenhet från Kriminalvården
• Eftergymnasial utbildning inom arbetsrätt eller personalvetenskap
• Erfarenhet av statliga kollektivavtal
• Erfarenhet av arbete inom offentlig sektor

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

IT Handledare, Verksamhetsstöd Lön, Umeå

Löneadministratör
Läs mer Okt 6
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vid HR-staben inom Region Västerbotten arbetar runt 80 medarbetare vid enheterna HR Verksamhetsstöd, Förhandling & Villkor samt Arbetsmiljö och ledarskap. Under HR-staben ligger också vår interna företagshälsovård. HR-stabens gemensamma uppdrag i Region Västerbotten är att bidra till ökad måluppfyllelse för verksamhet och ledning på alla nivåer genom kompetent och rätt stöd inom HR området.

Inom HR Verksamhetsstöd ingår förutom handledare också lönepartners. Inom enheten har vi flera kollegor som delar ditt uppdrag, dina utmaningar och din grundkunskap. Vi har alla olika erfarenheter, kunskaper och intressen som vi använder som en styrka för att få varandra att växa. Vi har flexibla arbetstider och erbjuder b l a möjlighet till semesterväxling. Vi uppmuntrar friskvård och erbjuder möjlighet till träning på arbetstid. Vi har en aktiv personalklubb som erbjuder en mängd olika friskvårdsaktiviteter.

Nu söker vi handledare till verksamhetsstöd lön vid HR-staben i Umeå för att förstärka vår arbetsgrupp med anledning av införandet av nytt resursplaneringssystem TESSA. Vill du vara med och göra skillnad för ledare och medarbetare i Region Västerbotten då är du den vi söker!

ARBETSUPPGIFTER
Som handledare hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många. Handledning, schemaläggning, lönehantering och avtalsfrågor är viktiga områden som du kommer jobba med.

Som handledare får du ett självständigt och utåtriktat uppdrag att stötta arbetsledare inom hela regionen. Huvudfokus är att ge enheter support, handledning och operativt stöd vid vår implementering av nytt resursplaneringssystem Tessa som påbörjats. Du blir en viktig kugge i verksamheternas väg in i denna process genom att fånga upp just deras specifika utmaningar och behov av inställningar i nya systemet. Det finns möjligheter att utifrån intresse och kompetens utveckla tjänsten mot olika områden såsom exempelvis inriktning system teknisk hantering HR system eller utbildning och stöd i schemaläggning samt avtal för arbetstidsmodeller.

Du får ett jobb som bygger på eget ansvar - men du har alltid backup från flera kollegor med olika kompetenser. Dina förmågor kommer vara avgörande för hur bra implementeringen av resursplaneringssystemet lyckas stötta organisationens ledare. Utöver ett spännande jobb i en spännande projektutvecklingsfas med möjlighet att göra skillnad, så får du jobba i en trevlig arbetsgrupp där det är högt till tak!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ekonomisk grundskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom lön, kommunikation eller HR. Du som söker har tidigare jobbat med schemaläggning i någon form och gillar att lägga det komplexa pusslet. Det är meriterande om du tidigare har jobbat med personalsystem som Personec Visma och resursplaneringssystem TESSA/Time Care eller har erfarenhet från liknande program som är likvärdiga. Besitter du även kunskaper om avtal och lönefrågor så är det en viktig grundstomme i de kompetenser vi söker.

För att trivas i det här jobbet tror vi att du är en är positiv, driven och utvecklingsinriktad person. Vi sätter stort värde på din förmåga att kommunicera och skapa goda relationer, både med verksamhetsrepresentanter, med kollegor inom HR-staben och andra stödfunktioner. Som person är du förtroendeingivande och har förmåga att organisera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Resor inom länet förekommer.

Urval och intervjuer sker löpande.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Om du har skyddad identitet och vill ansöka så kontaktar du rekryterande chef och skickar sedan in dina ansökningshandlingar via post.

Ansök nu

Extrajobb som löneassistent till Professionals Nord!

Löneadministratör
Läs mer Sep 26
Tycker du det är viktigt att vara snäll? Känna lycka i din vardag och gentemot dina medmänniskor samtidigt som du får vara framgångsrik? Vill du lära dig nya saker tillsammans med ett företag som ständigt strävar efter att göra det extra, för sina medarbetare, kunder och konsulter? Nu har du som studerar ekonomi eller direkt mot lön chansen att kickstarta hösten och din karriär hos oss på PN! 

Information om tjänsten
PN har vuxit kraftigt under de senaste åren och så även vår ekonomiavdelning. Idag består den av ett gemensamt ekonomi- och löneteam, som nu växer och vill nu välkomna en ytterligare löneassistent.

Professionals Nord arbetar med kompetensförsörjning i världsklass – vår strategi innebär skräddarsydda lösningar med avstamp i kundens behov och den lokala marknaden. Vi som arbetar internt tror att de bästa skorna alltid är några storlekar för stora, det ska alltid finnas utrymme att växa både i sin roll och som person. Hos Professionals Nord är beslutsvägarna korta och möjligheten till att påverka, bidra och förändra är stor.

Som löneassistent hos oss kommer du att ingå i vårt ekonomiteam där du arbetar nära din chef Ronja Andersson. Du kommer att arbeta från vårt huvudkontor som ligger i centrala Umeå, nära stadens puls och med en vacker utsikt över Umeälven som man aldrig tröttnar på. Du kommer att omges av härliga, sprudlande kollegor som ger otroligt mycket energi, för är det något vi vågar lova så är det att vi har världens bästa arbetsplats!

Så här beskriver din chef Ronja sin tjänst:
"Det jag uppskattar mest med att arbeta hos Professionals Nord är den härliga kulturen som genomsyrar allt vi gör. Alla i bolaget är extremt omtänksamma och delar varandras framgångar och lycka. I min egen arbetsroll gillar jag variationen av arbetsuppgifter. Rollen ger möjlighet att varva administrativa uppgifter med interaktioner och relationsbyggande, såväl internt som med våra konsulter. PN har gett mig rätt förutsättningar för att växa och utvecklas i min arbetsroll, men också på ett personligt plan!" – Ronja Andersson, ekonomiassistent & assistentchef på löneavdelningen.

Du erbjuds

• En arbetsplats som genomsyras av snällhet, lycka och framgång
• Kompetensutveckling och nya ansvarsområden
• Kulturbyggande teamaktiviteter veckovis
• Friskvårdsbidrag

Arbetsuppgifter
Som löneassistent förväntas du arbeta ca 10 timmar i veckan och framförallt vid varje månadsbryt då det är skarpt läge och alla löneunderlag ska bli klara. Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara kopplat till löneadministration. Du arbetar löpande med tidrapportering, attestering av frånvaro, friskvårdsbidrag, utlägg mm. Du kommer även att vara ett stöd för vår leveransavdelning genom att finnas som en support i frågor kring tidrapportering och löner. För dig som vill finns goda möjligheter att ta egna ansvarsområden och utvecklas inom rollen.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Löpande tidrapportering
• Intern support i tidrapporterings- och lönefrågor
• Andra administrativa uppgifter såsom schemaläggning och registrering av personuppgifter

Vi söker dig som
Studerar ekonomi eller direkt mot lön och planerar ta examen tidigast 2025, gärna 2026 då vi vill ha dig här under en längre period. Vi ser även positivt på att det kommer finnas möjlighet att arbeta heltid här när du tagit din examen då PN hela tiden fortsätter att växa. Du behöver inte ha erfarenhet av yrket sedan tidigare då vi vet att rätt person kommer lära sig arbetsuppgifterna.

Vi kommer därför lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, då vi vill att du ska trivas i rollen hos oss. Vi tror att du är en person som trivs i det sociala, samtidigt som du har lätt för att skapa struktur. Vi tror även att du är nyfiken att lära dig, har ett sinne för siffror och uppskattar en vardag där det både kan gå fort och där det ibland får kluras innan du går i mål.

START: Augusti
OMFATTNING: Deltid
STAD: Umeå
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Farman

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare på emelie.steen@pn.se

Ansök nu

Lönepartner, Verksamhetsstöd Lön, Umeå

Löneadministratör
Läs mer Okt 6
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vid HR-staben inom Region Västerbotten arbetar runt 90 medarbetare vid enheterna HR Verksamhetsstöd, Förhandling och Villkor samt Arbetsmiljö och Ledarskap. Under HR-staben ligger också vår interna företagshälsovård. HR-stabens gemensamma uppdrag i Region Västerbotten är att stödja verksamheterna att nå sina mål genom ett aktivt, förtroendeingivande och modigt partnerskap.

Inom HR Verksamhetsstöd Lön är vi 25 lönepartners som delar uppdrag, utmaningar och grundkunskap. Utöver det har vi olika erfarenheter, kunskaper och intressen som vi använder som en styrka för att få varandra att växa. Vi har flexibla arbetstider, vi erbjuder möjlighet till semesterväxling så att man kan få en sjätte semestervecka och när man fyller 40 år får man ytterligare en semestervecka. Vi uppmuntrar friskvård och erbjuder friskvårdsbidrag eller möjlighet till träning på arbetstid. Vi har en aktiv personalklubb som erbjuder en mängd olika friskvårdsaktiviteter och rabatter på olika träningsanläggningar i länet.

Nu söker vi en lönepartner till Umeå. Vill du vara med och göra skillnad för ledare och medarbetare i Region Västerbotten då är du den vi söker!

ARBETSUPPGIFTER
Som lönepartner hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många.

I arbetet som lönepartner består huvudsakligen dina arbetsuppgifter av handläggning av löner, tolkning av lagar och avtal, utfärda intyg samt utföra andra löneadministrativa uppgifter. Vi har olika ansvarsområden inom sektionen vilket ger dig stora utvecklingsmöjligheter. Du kommer ha mycket kontakt med våra chefer i regionen och ditt arbete har stor betydelse för hela organisationen.

KVALIFIKATIONER
Du har en ekonomisk gymnasieutbildning, utbildning till löneadministratör eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda datakunskaper samt en analytisk förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Som person är du energisk, serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med andra. Du är strukturerad, noggrann och har förmåga att hantera en varierad arbetsbörda.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Om du har skyddad identitet och vill ansöka så kontaktar du rekryterande chef och skickar sedan in dina ansökningshandlingar via post.

Ansök nu

HR-administratör till Bemanningsenheten, Stöd och omsorg

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Sep 20
Vårt uppdrag inom Bemanningsenheten är att ge stöd till chefer inom Stöd-och omsorgsförvaltningen.

Vi är organiserade i förvaltningens HR-enhet och ger stöd till chefer inom funktionshinderomsorgen, Individ-och familjeomsorgen samt Myndighetsutövning. Vi ger stöd till chefer med rekrytering, korttidsbemanning, schemaläggning samt administrativt stöd.Dina arbetsuppgifter
Som HR-administratör hos oss kommer du att vara en kombination av administrativt stöd till chef samt korttidsbemanning inom personlig assistans. Du är telefonsupport internt och externt. Du stöttar verksamheterna med bemanningsfrågor och vikarieanskaffning i samråd med verksamhet och enhetschefer.

I arbetsuppgifterna ingår även administrativt stöd till chef. Du hanterar rådgivning och beställningar av varor och tjänster, personaladministrativa uppgifter i form av att lägg upp/ta bort timanställningar och beställa behörigheter. Du bokar lokaler, resor och hantering av fakturor, abonnemang och fakturafrågor.Om dig
Vi söker dig som har en gymnasieutbildning eller högskoleutbildning som är adekvat för arbetsuppgifterna. Du ska ha erfarenhet av att arbeta administrativt gärna i kombination med kunskap/erfarenhet om de verksamheter vi stöttar. Erfarenhet av arbete som verksamhetsassistent, chefsstöd eller planerare är meriterande. Du skall vara bekväm med att kommunicera via telefon och mejl och van att arbeta i olika verksamhetssystem såsom exempelvis Personec och Proceedo.

I din roll kommer du ingå i ett team med kollegor som med olika roller bidrar till att utveckla och möta de behov som finns i kring schemastöd, bemanning, rekrytering och administration. Ett professionellt bemötande och god service i de dagliga kontakterna med chefer, medarbetare och övriga interna/externa samverkansparter.

För att du ska trivas i rollen krävs hög flexibilitet och förmåga att bedöma, prioritera och hantera situationer som kan upplevas som stressfulla. Arbetet kräver att du är ansvarstagande, har hög initiativförmåga och bidrar aktivt med din kompetens i fortsatt utveckling av den gemensamma stödfunktionen.

Vi hoppas att du vill bli vår nästa kollega!
Du är varmt välkommen med din ansökan som ska innehålla personligt brev och CV. Urval och intervjuer sker löpande. 

Arbetstid dagtid, med viss helgtjänstgöring.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Läs mer om Umeå kommun https://www.umea.se/ och här hittar du information om hur det är att leva och bo i Umeå https://www.nykommun.se/kommun/umea/.


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Personaladministratör HR-Support

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Sep 15
Älskar du service och administration? Har du en utbildning inom HR och söker efter en spännande arbetsplats där du kan växa och utvecklas? Då kan detta vara tjänsten för dig! Vi letar nu efter nya teammedlemmar för att utöka PostNords interna HR-support till hösten 2023.

Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start i oktober, det pågår 6 månader till att börja med och har mycket goda förutsättningar till förlängning.

Urval och intervjuer sker löpande, tjänsten kan tillsättas innan sisat anställningsdagen. Varmt välkommen med ansökan!

Om tjänsten
HR-supporten är en av PostNords nyare avdelningar och eftersom organisationen nyligen har genomgått en stor omorganisering är arbetssätt och arbetsuppgifter föränderliga. Du blir en del av ett fantastiskt team som drivs av förbättringsarbete, effektivisering och utveckling - allt för att skapa det bästa användarstödet för PostNords medarbetare.

I rollen som Personaladministratör inom HR-Support kommer du att ge användarstöd i personal- samt systemadministrativa frågor så som:
- Ny- och återanställning
- Personuppgifter
- Tidsrapportering
- Första linjens stöd i vanligt förekommande löneadministrativa frågor
- Hantering av sjukfrånvaro och tjänstledigheter
- Systemadministration

Utöver möjligheten att utveckla dina HR-kunskaper får du i denna roll dessutom en arbetsgrupp där man tar hand om varandra och du blir en viktig del av en organisation som gjort stora satsningar för driva deras verksamhet med framåtanda.


Vem är du?
Vi söker dig som har läst arbetsrätt, gärna inom en personaladministrativt utbildning eller med likvärdig erfarenhet. Du är van att jobba i olika system, har du tidigare arbetat i systemet SAP så är det meriterande. Du har en positiv inställning och tycker om att arbeta inom ett serviceinriktat yrke. Du har ett konsultativt förhållningssätt och sätter den som vill ha hjälp i centrum. Det finns en vilja och förmåga att ta stort eget ansvar och du är effektiv och lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga.

Om verksamheten
En spännande tid att jobba på PostNord! Just nu händer mycket i vår bransch, när e-handeln ökar och färre brev skickas. Framtidens utmaningar ser vi som spännande möjligheter. En del av utvecklingen innebär att vi på PostNord letar efter fler talanger som motiveras av ansvar, drivs av utmaningar och vill utvecklas. Nu banar vi väg för framtidens leveranser.

Du kan påverka framtiden.

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.


Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.

Ansök nu

Löneassistent till Lön och pension, Personalfunktionen

Löneadministratör
Läs mer Aug 31
Lön och Pension är en del av kommunens HR-enhet och är centralt placerad vid Stadsledningskontoret.

Vi stöttar Umeå och Vindelns kommuner inom löne- och personaladministration, konsultativt och operativt och ansvarar för handläggning av lön, arvoden och pension till anställda och förtroendevalda. Vårt fokus är att det ska vara lätt att göra rätt, med målet att alla anställda ska få rätt lön i rätt tid.  

Vi är på en resa där vi genom digitalisering, förenkling och tydlighet ska leverera ett enkelt och professionellt stöd till medarbetare och chefer.  

Vi söker nu dig som vill hjälpa oss vidare på den resan!

I arbetet som löneassistent ingår att: 

- Handlägga löneadministrativa uppgifter 

Du sorterar och arkiverar underlag och utför olika typer av registreringar, såsom  anställningar och scheman, samt utför kontroller och rättar felaktiga löneuppgifter. Du återkopplar till våra kunder för att minska risken för felaktigt utbetalda löner.  

- Vara ett operativt stöd till chefer och medarbetare genom att: 

Ge löpande support och stöd till medarbetare och chefer, via telefon och inkomna ärenden. Du arbetar för att skapa goda relationer och har ett professionellt och pedagogiskt förhållningssätt i dina kontakter. 

- Aktivt bidra till vår verksamhets utveckling 

Du deltar aktivt i utvecklingsarbeten och ger förslag på hur vi kan arbeta proaktivt så att det blir lätt att göra rätt för medarbetare och chefer.

- Bidra till ett öppet och kreativt klimat där alla får plats 

Du uppmuntrar oliktänkande och samarbetar väl med andra. Du vågar prova nya idéer och bidrar till enkla och effektiva lösningar.

Om dig
Vi söker dig med gymnasial utbildning inom ekonomi eller motsvarande. Det är meriterande om du har gått en eftergymnasial utbildning inom relevant område. Vi söker dig som har administrativ erfarenhet, och erfarenhet av kundsupport. Det är meriterande om du tidigare arbetat med administration i lönesystemet Personec P och har erfarenhet av kommunal verksamhet/kommunalt avtalsområde.   

Vi söker dig som är en positivt lagd person som är kommunikativ och serviceminded med öga för detaljer och struktur. Du trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra i team.  

Varmt välkommen med din ansökan! Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.  

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Läs mer om Umeå kommun https://www.umea.se/ och här hittar du information om hur det är att leva och bo i Umeå https://www.nykommun.se/kommun/umea/.


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Lönekonsult till Lön och Pension, HR, Stadsledningskontoret

Löneadministratör
Läs mer Aug 28
Lön och Pension är en del av kommunens HR-enhet och är centralt placerad vid Stadsledningskontoret.

Vi stöttar Umeå och Vindelns kommuner inom löne- och personaladministration, konsultativt och operativt och ansvarar för handläggning av lön, arvoden och pension till anställda och förtroendevalda. Vårt fokus är att det ska vara lätt att göra rätt, med målet att alla anställda ska få rätt lön i rätt tid.  

Vi är på en resa där vi genom digitalisering, förenkling och tydlighet ska leverera ett enkelt och professionellt stöd till medarbetare och chefer.  

Vi söker nu dig som vill hjälpa oss vidare på den resan!

 

I arbetet som lönekonsult ingår att: 

Vara ett konsultativt och operativt stöd till chefer, medarbetare, förtroendevalda och övriga samarbetspartners. 

- Du ger support och fortbildar i tillämpning av lagar, avtal, processer och arbetssätt samt i hur personal- och lönesystemet används. Du arbetar för att skapa goda relationer och har ett professionellt förhållningssätt i dina kontakter. 

Handlägga löneadministrativa uppgifter 

- Du utför registreringar, olika kontroller och rättar felaktiga löneuppgifter. Du återkopplar till våra kunder och följer upp processer och rutiner för att öka förståelsen och minska risken för felaktigt utbetalda löner i framtiden.  

Aktivt bidra till vår verksamhets utveckling 

- Du håller dig ajour om förändringar inom avtal och system samt utbildar och stöttar kollegor inom ditt fält. Du deltar aktivt i utvecklingsarbeten och ger förslag på hur vi kan arbeta proaktivt utifrån helheten.

Bidra till ett öppet och kreativt klimat där alla får plats 

- Du uppmuntrar oliktänkande och samarbetar väl med andra. Du vågar prova nya idéer och bidrar till enkla och effektiva lösningar.

Om dig

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning som lönespecialist, eller motsvarande. Det är meriterande om du har gått lönespecialistprogrammet på yrkeshögskola. Vi söker dig som har erfarenhet av att arbeta med löneadministration i Personec P och erfarenhet av självständigt löneadministrativt arbete. Vidare ser vi gärna att du har erfarenhet av kommunala avtal.  

Vi söker dig som är en positivt lagd problemlösare som tycker om förändringsarbete. Du är en kommunikativ och serviceminded person med öga för detaljer och struktur, som gillar att arbeta både självständigt och tillsammans med andra i team. Har du ett särskilt intresse för löneredovisning, pension och arvodeshantering finns möjlighet att fördjupa dig inom det fältet hos oss.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Läs mer om Umeå kommun https://www.umea.se/ och här hittar du information om hur det är att leva och bo i Umeå https://www.nykommun.se/kommun/umea/.


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Konsultchefsassistent till Adecco

HR-assistent
Läs mer Aug 23
Studerar du personalvetenskap, ekonomi eller liknande och vill lägga grunden för din framtida karriär? Brinner du för sociala kontakter och trivs i ett högt tempo? Då har vi jobbet för dig!

Om jobbet

På Adeccos kontor i centrala Umeå arbetar vi i en positiv atmosfär och arbetsglädje genomsyrar en tempofylld miljö. Som konsultchefsassistent kommer du att avlasta konsultchefer och rekryteringsansvariga med olika delar i rekryteringsprocessen.

Dina arbetspass kan exempelvis komma att innehålla:

- Referenstagning

- Boka in kundbesök

- Urval av inkomna ansökningar

- Kontakta kandidater över telefon

- Annonsering

- Administration

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som kännetecknas av stor öppenhet och hög teamkänsla där vikten av att hjälpa varandra för att nå till målet är stor.

Om dig

Vi söker dig som studerar inom personal, ekonomi eller liknande och har minst två hela terminer kvar att studera.

Din strukturerade, serviceinriktade och ansvarstagande sida kommer att göra att du trivs utmärkt. Är du dessutom prestigelös, flexibel och har god prioriteringsförmåga är detta din rätta arbetsplats!

Viktigt för tjänsten:

- God kommunikationsförmåga.

- Att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

- Minst två hela terminer kvar av studier, och ange gärna i vilken omfattning du har möjlighet att arbeta extra.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen

Uppdraget är långsiktigt och du bör ha möjlighet och ambition att ha detta som ditt extrajobb under minst ett års tid. För rätt person finns möjlighet till framtida sommarjobb samt därefter goda möjligheter för fortsatt utveckling inom Adecco.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov, finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Vi erbjuder extrajobb för dig som är studerande. Du får ett ramavtal i Adecco Student AB. Timlönen är alltid minst enligt de avtal som gäller på arbetsmarknaden. 

Om ansökan

Tjänsten ska tillsättas omgående, rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Du ansöker genom att registrera dig via formuläret nedan. Bifoga CV och personligt brev, ange vad du har för sysselsättning idag samt i vilken omfattning du har möjlighet att arbeta.

Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt för ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du bli kontakta för telefonavstämning varpå du har möjlighet att bli erbjuden att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Oskar Gardeström på oskar.gardestrom@adecco.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lönespecialist, tillsvidare

Löneadministratör
Läs mer Aug 15
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 
Beskrivning
Personalenheten är universitetets centrala personalfunktion med uppdrag att driva, samordna och stödja utvecklingen av arbetsgivarpolitiken och personalprocesserna.

Vi ska i vårt stöd till ledning, chefer och medarbetare aktivt bidra till att Umeå universitet är en attraktiv arbetsgivare med en framgångsrik verksamhet. Vid personalenheten arbetar 33 personer. Enheten är uppdelad i flera områden, varav löneadministrationen är en.

Löneadministrationen söker nu en ny medarbetare!

Arbetsuppgifter

Som lönespecialist är du ett konsultativt stöd till chefer, HR-administratörer och medarbetare i lönerelaterade frågor. Du ska kunna tolka och informera om de regelverk och rutiner som rör anställningsvillkor, ledigheter, sjukfrånvaro, semester, skatt mm. I arbetsuppgifterna ingår administration av löner, ersättningar och arvoden i personal- och lönesystemet Primula. Arbetet innebär även kontakt med andra myndigheter tex. när det gäller skatte- och socialförsäkringsfrågor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet från arbete med lönehandläggning, gärna med YH-utbildning eller motsvarande utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. 

Som person är du strukturerad, noggrann och pålitlig. Du har mycket god samarbetsförmåga, har hög servicekänsla och integritet. Professionalism och kvalitet är dina ledord. Det du inte redan kan ser du till att ta reda på. Du är en person som utmanas och stimuleras av utveckling och förbättringar och att skapa resultat som ger mervärde i verksamheten. Du är ansvarstagande och drivande i det dagliga arbetet och noggrann med förmåga att se till helheten. 

Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

Meriterande

Tidigare erfarenhet av arbete med löneadministration från högskola eller universitet samt erfarenhet av att tolka lagar, avtal och regelverk, gärna från statlig verksamhet är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att ha medverkat som utbildare om kollektivavtal, system eller liknande. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen är på heltid med tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 4 september. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet inom löneområdet. 

Välkommen med din ansökan! 

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Lönespecialist

Löneadministratör
Läs mer Aug 17
Är du en motiverad och driven lönespecialist som vill göra gott i ett norrländskt företag med högkvalitativa produkter? I din roll som lönespecialist bidrar du till att administrera, utveckla och kvalitetssäkra vårt arbete med löner och försäkringar tillsammans med våra ledare och medarbetare.
Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna landskap.
Din vardag hos oss
Som lönespecialist har du en viktig funktion inom Norrmejerier och utgör en kvalificerad resurs i frågor som rör hela löneprocessen. Ditt uppdrag innebär att arbeta med alla steg i processen.
I dina arbetsuppgifter kommer du huvudsakligen:
Hantera försäkrings- och pensionsfrågor
Ha dialog med myndigheter och externa parter
Göra arbetsrättsliga tolkningar utifrån kollektivavtal
Analysera och bearbeta statistiska underlag
Fungera som intern support till medarbetare och chefer
Utveckla och kvalitetssäkra vår löneprocess

Som en av två lönespecialister ingår du i HR-avdelningen där du rapporterar till Chef för HR- & kommunikation.
Vi söker dig
Vi ser att du som söker har minst tre års erfarenhet av kvalificerat lönearbete samt kvalificerad erfarenhet av lönearbete inom olika avtalsområden. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning i ekonomi och löneadministration. Vidare har du god systemförståelse och goda kunskaper inom avtalstolkning samt pensions-, försäkrings och förmånsfrågor. Du har god förmåga att kommunicera tydligt på svenska, både i tal och i skrift. Kunskaper i Agda PS är meriterande.
Som person tror vi att du är lösningsorienterad, prestigelös och förtroendeskapande med integritet och gott omdöme. Du har en mycket god analytisk förmåga med ett öga för detaljer och är genuint intresserad av att arbeta med siffror, statistik och uppföljningar. Du gillar att ta ansvar och är van att driva egna frågor och motiveras av att arbeta med effektiviseringar och förbättringar. Att se var utvecklingsmöjligheter finns i ditt uppdrag och att själv bidra till att genomföra förändringar är naturligt för dig i ditt arbete. Samtidigt är du noggrann, strukturerad och metodisk. Vidare tror vi att du är engagerad i ditt arbete, relationsskapande, serviceinriktad och tycker om att samarbeta och ha kontakt med andra människor.
Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att använda dina kunskaper i en bred roll med många kontaktytor. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och erbjuder en rad fina förmåner. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!
Annat viktigt att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid vårt huvudkontor i Umeå.
För mer information om tjänsten kontakta: Gabriella Rahm, Chef HR & Kommunikation, telefon 070-185 61 20, e-post: gabriella.rahm@norrmejerier.se
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 augusti 2023.
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.
Krav
Minst tre års erfarenhet av kvalificerat lönearbete
Kvalificerad erfarenhet av lönearbete inom olika avtalsområden
God systemförståelse
Goda kunskaper inom avtalstolkning samt pensions-, försäkrings och förmånsfrågor
God svenska i tal och skrift

Meriterande
Eftergymnasial utbildning i ekonomi och löneadministration
Kunskaper i Agda PSOm arbetsgivaren - Norrmejerier
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 365 lokala bönder varav 290 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 450 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år.

Ansök nu

Lönerapportör till PostNord Sverige

Löneassistent/Lönekontorist
Läs mer Aug 8
Har du tidigare erfarenhet av administration inom lönehantering och känner dig sugen på en ny utmaning? Då ska du söka denna roll! Just nu söker vi en Lönerapportör till PostNord i Umeå. Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start så snart som möjligt och sträcker sig till sista april 2024. För dig med utbildning inom lön finns dessutom möjlighet till fast anställning hos PostNord.

Sök rollen redan idag då intervjuer sker löpande!

Om tjänsten
Arbetsuppgifterna är i huvudsak att importera schema, avvikelser och bokningar från PostNords tidhanteringssystem PIM-B samt att komplettera och kontrollera uppgifterna enligt fastställda rutiner i lönesystemet Heroma. I övrigt vara behjälplig och svara på chefers frågor kopplat till lönerapportering. På sikt finns det möjlighet att gå in i rollen som löneadministratör.

Vi letar efter dig som är intresserad av ett stimulerande arbete där du får ta ansvar. Du kommer arbeta i ett härligt team där du kan utvecklas och får vara med på PostNords resa framåt.

Vem är du?
Vi välkomnar både seniora och juniora profiler att söka!

Det vi önskar är att du som söker har en löneutbildning eller arbetslivserfarenhet inom lönehantering av hela löneprocessen.

Du har en god administrativ förmåga samt mycket goda datorkunskaper, framförallt i Officepaketet, med fokus på Excel. Du har hög integritet samt god samarbetsförmåga, social kompetens och en utvecklad kommunikativ förmåga. Du behärskar obehindrat svenska i tal och skrift.

Meriterande är om du har kunskap om kollektivavtalet för Bransch kommunikation och PostNords villkorsavtal, samt har erfarenhet av att arbeta med lönerapportering i Heroma och PIM-B.

Om verksamheten
En spännande tid att jobba på PostNord! Just nu händer mycket i vår bransch, när e-handeln ökar och färre brev skickas. Framtidens utmaningar ser vi som spännande möjligheter. En del av utvecklingen innebär att vi på PostNord letar efter fler talanger som motiveras av ansvar, drivs av utmaningar och vill utvecklas. Nu banar vi väg för framtidens leveranser.

Du kan påverka framtiden.

Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Ansök nu

Vi söker en lönespecialist

Löneadministratör
Läs mer Mar 10
Vi söker en lönespecialist som gillar att arbeta med kvalitet och utveckling. Är det du?

Allt vi gör, gör vi för Umeå.

Våra energi-och kommunikationslösningar spelar stor roll i våra kunders vardag. Varje dag. Hos oss arbetar du med samhällsviktiga tjänster, där du är delaktig i utvecklingen av en hållbar region.

Som arbetsgivare erbjuder vi dig möjligheter att utvecklas i din yrkesroll samtidigt som du kan bibehålla balansen mellan arbete och fritid. Hos oss finns det möjlighet att arbeta flexibelt på distans en del av arbetstiden. Självklart ingår en rad förmåner, med fokus på att du ska må bra.

På vår HR-avdelning har vi en bred kompetens inom HR och befinner oss i framkant inom många områden. Teamet består av ett tiotal kollegor som bland annat arbetar med kompetensförsörjning, arbetsmiljö, säkerhet och ledarstöd. Vårt gemensamma uppdrag är att stötta organisationens chefer och medarbetare för att skapa en attraktiv arbetsplats och bidra till att Umeå Energi når sina uppsatta mål.

Är du en lönespecialist som lockas av en bredd i vardagen? Då tror vi att du kommer att trivas bra hos oss! Tillsammans med ytterligare en kollega ansvarar ni för löneprocessen för våra drygt 400 medarbetare.

I rollen som lönespecialist kommer du att:

- hantera hela kedjan av administration, från anställning till avslut, vilket bland annat innebär registrering av nyanställda, utformning av anställningsavtal, löneberedning, avvikelsehantering, försäkringsadministration och beräkning av slutlöner

- stötta chefer via vårt ärendehanteringssystem och säkerställa aktuell kommunikation kring lön via interna kanaler

- vara ett stöd gällande avtalstolkning gällande lagar och kollektivavtal

- arbeta med löpande utveckling av löneprocessen i syfte att ständigt förbättra och förenkla för våra medarbetare

- ansvara för lön-/personalsystem vilket innebär förvaltning, utveckling och effektivisering för att underlätta ditt vardagliga arbete

- se över och hålla information om lönefrågor uppdaterade på vårt intranät.

Du kommer att ha ett nära samarbete med en kollega inom lön samt våra HR-strateger. I rollen så kan det även finnas möjligheter att utvecklas inom andra områden beroende på intresse/erfarenheter.

Din bakgrund

Vi söker dig som har:

- en avslutad gymnasial utbildning

- erfarenhet av arbete med hela löneprocessen från ax till limpa och är självgående i det arbetet

- vana av och kunskap att tolka lagar och avtal

- god datavana och intresse för att lära dig arbeta i både affärssystem och löne/hr system - befintliga som nya.

Det är meriterande om du har en vidareutbildning inom lönehantering eller HR så som tex lönespecialist, personalvetare eller om du läst fristående kurser inom området. Samt om du har vana av att ta fram och presentera statistik.

Som person är du positiv, noggrann, kvalitetsmedveten och utvecklingsorienterad. Du är kommunikativ och pedagogisk i din dialog med andra och trivs bra med att jobba tillsammans i team och att ha en supporterande roll. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan!

Du ansöker via jobb.umeaenergi.se senast 2023-03-26.

För mer information kontakta gärna rekryterande chef Björn Engelind, 070-284 27 53. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

Är du nyfiken på att veta mer? På jobb.umeaenergi.se kan du läsa mer om våra drivkrafter och utmaningar, samt ta del av några av våra medarbetares vardag.

Ansök nu

Administratör till UBM

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Jul 3
Om företaget
Umeå Bandtransport & Miljöservice (UBM) är ett framstående företag inom damm- och spillbekämpning i bas-, tillverknings-, livsmedels- och verkstadsindustrin. De erbjuder skräddarsydda lösningar som säkerställer drift, produktkvalitet och arbetsmiljö för våra kunder. Deras breda utbud sträcker sig från utredning och problemlösning till att leverera dokumenterade anläggningar. De är även specialiserade inom försäljning, montage och service av industridammsugare, avgas-/svets-/maskinutsug, krossar, siktar, bandtransportörer, bandavskrapare, stoftavskiljare och processventilation. De strävar alltid efter att välja optimala lösningar för deras kunder och följer Atex-direktiven. Hos UBM finns det en omfattande kompetens inom både svetsning och reglerteknik.

Dina arbetsuppgifter
Som administratör på Umeå Bandtransport & Miljöservice kommer du att spela en viktig roll i att upprätthålla vår effektiva verksamhet. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att inkludera:
• Hantering av allmän administration såsom fakturering, offerter och inköp
• Organisera och upprätthålla dokumentation, inklusive rapporter och projektfiler
• Koordinera kommunikationen mellan arbetsgrupperna och externa parter
• Assistera vid planering och genomförande av projekt och serviceåtaganden
• Hantera korrespondens och E-post
Du kommer att anställas som konsult hos Clockwork och uppdraget väntas starta 11 september och sträcker sig i 6 månader framåt. För rätt person finns goda möjligheter till anställning hos UBM då de ser långsiktigt på denna roll.


Din profil
För att lyckas i rollen som administratör hos Umeå Bandtransport & Miljöservice tror vi att du uppfyller de flesta av nedanstående kvalifikationer:
• Tidigare erfarenhet av administrativa uppgifter och dokumenthantering.
• God datavana och förmåga att använda olika programvaror och verktyg.
• God organisatorisk förmåga och förmåga att hantera flera uppgifter samtidigt.
• Noggrannhet och uppmärksamhet på detaljer för att säkerställa korrekt hantering av dokument och data.
• God kommunikationsförmåga och förmåga att samarbeta med olika team och intressenter.
• Flexibilitet och anpassningsförmåga i en snabbt föränderlig arbetsmiljö.
• Självgående och proaktiv inställning för att driva dina egna arbetsuppgifter framåt.
Om du är en engagerad administratör med en god datavana och vill vara en del av ett dynamiskt företag är du välkommen att ansöka till Umeå Bandtransport & Miljöservice. Vi erbjuder en stimulerande arbetsmiljö och möjligheter till personlig och professionell utveckling.


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Malin Hörnberg på tfn: 070 – 821 53 35 eller Elin Hilli på tfn: 073 – 351 27 13. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt via www.clockworkpeople.se.

Ansök nu

Lönespecialist

Löneadministratör
Läs mer Jul 14
Är du en motiverad och driven lönespecialist som vill göra gott i ett norrländskt företag med högkvalitativa produkter? I din roll som lönespecialist bidrar du till att administrera, utveckla och kvalitetssäkra vårt arbete med löner och försäkringar tillsammans med våra ledare och medarbetare.
Att välja norrländska produkter har betydelse – nu och i framtiden – för svensk livsmedelsproduktion, det lokalproducerade, arbetstillfällen och våra öppna landskap.
Din vardag hos oss
Som lönespecialist har du en viktig funktion inom Norrmejerier och utgör en kvalificerad resurs i frågor som rör hela löneprocessen. Ditt uppdrag innebär att arbeta med alla steg i processen.
I dina arbetsuppgifter kommer du huvudsakligen:
Hantera försäkrings- och pensionsfrågor
Ha dialog med myndigheter och externa parter
Göra arbetsrättsliga tolkningar utifrån kollektivavtal
Analysera och bearbeta statistiska underlag
Fungera som intern support till medarbetare och chefer
Utveckla och kvalitetssäkra vår löneprocess

Som en av två lönespecialister ingår du i HR-avdelningen där du rapporterar till Chef för HR- & kommunikation.
Vi söker dig
Vi ser att du som söker har minst tre års erfarenhet av kvalificerat lönearbete samt kvalificerad erfarenhet av lönearbete inom olika avtalsområden. Det är meriterande om du har en eftergymnasial utbildning i ekonomi och löneadministration. Vidare har du god systemförståelse och goda kunskaper inom avtalstolkning samt pensions-, försäkrings och förmånsfrågor. Du har god förmåga att kommunicera tydligt på svenska, både i tal och i skrift. Kunskaper i Agda PS är meriterande.
Som person tror vi att du är lösningsorienterad, prestigelös och förtroendeskapande med integritet och gott omdöme. Du har en mycket god analytisk förmåga med ett öga för detaljer och är genuint intresserad av att arbeta med siffror, statistik och uppföljningar. Du gillar att ta ansvar och är van att driva egna frågor och motiveras av att arbeta med effektiviseringar och förbättringar. Att se var utvecklingsmöjligheter finns i ditt uppdrag och att själv bidra till att genomföra förändringar är naturligt för dig i ditt arbete. Samtidigt är du noggrann, strukturerad och metodisk. Vidare tror vi att du är engagerad i ditt arbete, relationsskapande, serviceinriktad och tycker om att samarbeta och ha kontakt med andra människor.
Vi erbjuder dig
Hos oss får du möjlighet att använda dina kunskaper i en bred roll med många kontaktytor. Som arbetsgivare vill vi värna om en god arbetsplats som präglas av helhetssyn, engagemang och delaktighet där vi tillsammans skapar en arbetsplats där vi hjälper varandra att lyckas. Vi månar om vår personal och erbjuder en rad fina förmåner. Här trivs vi att arbeta tillsammans och Göra gott för Norrland!
Annat viktigt att veta
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid vårt huvudkontor i Umeå.
För mer information om tjänsten kontakta: Gabriella Rahm, Chef HR & Kommunikation, telefon 070-185 61 20, e-post: gabriella.rahm@norrmejerier.se
Välkommen med din ansökan med CV och ett personligt brev där du berättar mer om dig själv, vad du brinner för i din yrkesroll och varför du vill jobba med oss.
Urval och intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 17 augusti 2023.
Erbjudanden från rekryteringsföretag och annonssäljare undanbedes då vi redan valt våra rekryteringskanaler.
Krav
Minst tre års erfarenhet av kvalificerat lönearbete
Kvalificerad erfarenhet av lönearbete inom olika avtalsområden
God systemförståelse
Goda kunskaper inom avtalstolkning samt pensions-, försäkrings och förmånsfrågor
God svenska i tal och skrift

Meriterande
Eftergymnasial utbildning i ekonomi och löneadministration
Kunskaper i Agda PSOm arbetsgivaren - Norrmejerier
Norrmejerier Ek. Förening är norrlänningarnas mejeri och ägs av 365 lokala bönder varav 290 aktiva mjölkleverantörer i Norrbottens, Västerbottens och delar av Västernorrlands och Jämtlands län. Vi förädlar årligen drygt 200 miljoner kg mjölk vid våra mejerier i Umeå, Luleå och Burträsk till olika mejeriprodukter som mjölk, fil, grädde och ost. I vårt produktsortiment ingår varumärkena Norrmejerier®, Västerbottensost®, Verum®, Fjällfil®, Fjällyoghurt®, Norrgott® och Norrlogisk®. Norrmejerier sysselsätter cirka 450 årsanställda och omsätter ca 2 miljarder kronor per år.

Ansök nu

Intresseanmälan - HR, rekrytering & lön

HR-assistent
Läs mer Jun 22
Är du på jakt efter en ny tjänst eller ett nytt uppdrag inom HR, rekrytering eller lön?

Vi söker ständigt nya talanger som vill se sig om efter nya utmaningar i arbetslivet. Är du intresserad av att arbeta hos oss som uthyrd konsult inom HR, rekrytering eller lön får du gärna bifoga ditt CV och personliga brev här. Konsultuppdragen varierar och styrs av våra kunders behov. Våra kunder finns i hela Norrland och du får gärna specificera i din ansökan vilket geografiskt område du är intresserad av att arbeta i.

Vanligt förekommande tjänster:
- HR-specialist/generalist
- HR-konsult/chef
- HR-koordinator
- HR-administratör
- Rekryterare
- Lönespecialist

Notera att detta inte är en specifik tjänst utan en intresseanmälan för kommande konsultuppdrag.

Vi kommer att kontakta dig när vi har ett aktuellt uppdrag som matchar din profil.

Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet digitala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension. Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande – Rätt individ. På rätt plats. Alltid.

Ansök nu