Löne- och personaladministratörer jobb i Umeå

Hitta lediga jobb som Löne- och personaladministratörer i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Umeå från den arbetsgivaren.

Lönespecialist till Vattenfall i Umeå

Löneadministratör
Läs mer Dec 5
Nytt
Lönespecialist sökes till Vattenfall i Umeå

Har du erfarenhet av löneadministration och är redo att ta nästa steg i din karriär? Tycker du om att ta egna initiativ och driva förbättringsarbetet framåt? Just nu söker vi på Lernia en Lönespecialist till Vattenfall. Välkommen att söka tjänsten redan idag!

Om tjänsten

På Vattenfall är du med och bidrar till en hållbar framtid. Som lönespecialist ingår du i ett team som planerar och prioriterar arbetet tillsammans. Du arbetar med löneadministrering för Vattenfalls alla verksamheter i Sverige. Arbetsuppgifterna kan innefatta exempelvis:

• Löneberedning
• Hantering av lönerelaterade ärenden
• Kvalitetskontroller
• Avstämningar
• Skatter
• Systemrelaterade uppgifter inom lön
• Kvalitetssäkring av processer och arbetssätt

Kvalifikationer och egenskaper

För att passa i rollen behöver du en Yrkeshögskoleutbildning med inriktning lön/redovisning. Du har även minst fem års erfarenhet av liknande arbete, gärna inom ett större bolag/koncern. Du har arbetat med hela löneprocessen samt förbättrings- och projektarbete. Vi ser även att du:

• Kommunicerar flytande på svenska och engelska
• Har erfarenhet av SAP eller andra stora lönesystem
• Har erfarenhet av ärendehanteringssystemet Service Now
• Är driven och motiverad till att bidra med både energi och hårt arbete
• Kan se både till helhetsperspektiv och detaljnivå
• Är duktig på att planera och prioritera ditt arbete samt kan ta egna initiativ
• Är kommunikativ och serviceinriktad
• Är noggrann och systematisk i ditt arbetssätt

Övrigt

Placeringsort: Umeå

Typ av anställning: konsultuppdrag med god chans till förlängning/heltid

Uppdragslängd: 2023-01-08 till 2023-12-31

Hur du ansöker

För att söka tjänsten klickar du på "Sök tjänsten" ovan och fyller i formuläret eller loggar in med ditt Linkedin-konto nedan. Vänligen kontakta rekryterare Emeline Lindroth via e-post: emeline.lindroth@lernia.se eller telefonnummer: 072-254 92 16 om du har några frågor eller funderingar.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Välkommen med din ansökan!

Forma framtiden med oss!

Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se.

Ansök nu

Senior lönespecialist till Vattenfall

Löneadministratör
Läs mer Dec 5
Nytt
Om tjänsten
Till Vattenfall söker vi nu en kvalificerad löneadministration för kundens alla verksamheter runt om i Sverige. Uppdraget är på heltid med start så snart som möjligt och kommer pågå minst året ut. Vill du jobba i ett stort bolag med att utveckla och förbättra lönehanteringen och ha många kollegor? Så ta chansen nu! Urval sker löpande, så skicka in din ansökan redan idag.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Du kommer att få arbeta med kvalificerat löneadministrativt så som löneberedning, hantering av lönerelaterade ärenden, kvalitetskontroller, avstämningar och skatter, samt systemrelaterade uppgifter inom lön samt kvalitetssäkring och utveckling av processer och arbetssätt.

Vem är du?
Positionen kräver minst 5 års erfarenhet av lönearbete, gärna inom ett större bolag/koncern. Du har erfarenhet av hela löneprocessen och är även van att jobba med förbättrings- och projektarbete.

Vi söker dig som gymnasieutbildning och sedan någon vidareutbildning inom lön. Vi ser gärna att du är auktoriserad lönekonsult men det är inget krav.

Meriterande är erfarenhet inom SAP KIS Lön eller annat större lönesystem

Som person ser vi att du är Samarbets- och Serviceinriktad, Kommunikativ, Noggrann, Systematisk, Analytisk förmåga

Gillar du att jobba med lön och vill du ha ett roligt och utvecklande jobb i en stor organisation? Då är det här jobbet för dig!Om verksamheten
Att hitta rätt person till rätt plats - det är vår kärnkompetens. Vi rekryterar chefer och specialister till praktiskt taget alla branscher, små som stora företag, inom såväl privat som offentlig sektor. Har du rekryterats av Poolia vet du att vår process är kvalitetssäkrad. Våra rekryterare kan din bransch, därför tar vi totalansvar för alla moment, från kravprofil till uppföljning. Men viktigast av allt är förstås resultatet: att du är rätt person på rätt plats.

Ansök nu

Intresseanmälan - HR, rekrytering & lön

HR-assistent
Läs mer Dec 5
Nytt
Är du på jakt efter en ny tjänst eller ett nytt uppdrag inom HR, rekrytering eller lön?

Vi söker ständigt nya talanger som vill se sig om efter nya utmaningar i arbetslivet. Är du intresserad av att arbeta hos oss som uthyrd konsult inom HR, rekrytering eller lön får du gärna bifoga ditt CV och personliga brev här. Konsultuppdragen varierar och styrs av våra kunders behov. Våra kunder finns i hela Norrland och du får gärna specificera i din ansökan vilket geografiskt område du är intresserad av att arbeta i.

Vanligt förekommande tjänster:
- HR-specialist/generalist
- HR-konsult/chef
- HR-koordinator
- HR-administratör
- Rekryterare
- Lönespecialist

Notera att detta inte är en specifik tjänst utan en intresseanmälan för kommande konsultuppdrag.

Vi kommer att kontakta dig när vi har ett aktuellt uppdrag som matchar din profil.

Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet digitala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension. Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande – Rätt individ. På rätt plats. Alltid.

Ansök nu

HR-administratör, Bemanningsenheten, Stöd och omsorg

HR-assistent
Läs mer Nov 24
Vårt uppdrag inom bemanningsenheten är att ge stöd till chefer inom Stöd-och omsorgsförvaltningen.

Vi är organiserade i förvaltningens HR-enhet och ger stöd till chefer inom funktionshinderomsorgen, Individ-och familjeomsorgen samt Myndighetsutövning. Vi ger stöd till chefer med rekrytering, korttidsbemanning, schemaläggning samt administrativt stöd.

Dina arbetsuppgifter

I arbetsuppgifterna ingår administrativt stöd till chefer samt korttidsbemanning.

Vi ger administrativt stöd till chefer inom Stöd-och omsorgsförvaltningen. Du hanterar rådgivning och beställningar av varor och tjänster, personaladministrativa arbetsuppgifter i samband med anställning/avslut av medarbetare.

I arbetsuppgifterna ingår även arbete med korttidsbemanning inom personlig assistans.  Du är telefonsupport internt och externt och stöttar verksamheterna med bemanningsfrågor. Du bokar vikarier i samråd med verksamhet och i samarbete med enhetschefer.

Om dig

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning eller högskoleutbildning som är adekvat för arbetsuppgifterna. Du ska ha erfarenhet av att arbeta administrativt gärna i kombination med kunskap/erfarenhet om de verksamheter vi stöttar. Erfarenhet av arbete som verksamhetsassistent, chefsstöd eller planerare är meriterande. Du skall vara bekväm med att kommunicera via telefon och mejl och van att arbeta i olika verksamhetssystem såsom exempelvis Personec och Proceedo.

I din roll kommer du ingå i ett team med kollegor som med olika roller bidrar till att utveckla och möta de behov som finns i kring schemastöd, bemanning, rekrytering och administration. Ett professionellt bemötande och god service i de dagliga kontakterna med chefer, medarbetare och övriga interna/externa samverkansparter.

För att du ska trivas i rollen krävs hög flexibilitet och förmåga att bedöma, prioritera och hantera situationer som kan upplevas som stressfulla. Arbetet kräver att du är ansvarstagande, har hög initiativförmåga och bidrar aktivt med din kompetens i fortsatt utveckling av den gemensamma stödfunktionen.

Vi hoppas att du vill bli vår nästa kollega!

Du är varmt välkommen med din ansökan som ska innehålla personligt brev och CV.

Övrigt


Vi söker 2 medarbetare.

Löpande urval/intervjuer kommer tillämpas.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

HR-assistent

HR-assistent
Läs mer Nov 22
Vill du jobba som HR-assistent och få möjlighet att utvecklas, ta stort ansvar och samordna ett rekryteringsprojekt? Då kan vi ha rätt utmaning för dig! Nu söker vi på Manpower AB en HR-assistent till vår kunds verksamhet i Umeå. Vi tror att en viktig förutsättning för att trivas i den här rollen är att du drivs av att jobba med människor och av att administrera och samordna bokningar av intervjuer. Sök idag!

Den här bemanningen är ett samarbete mellan oss på Manpower AB och vår kund. Du kommer att bli anställd av Manpower AB men arbeta på plats hos kunden.

Om jobbet som HR-assistent

I rollen som HR-assistent ligger ditt fokus främst på att administrera och boka intervjuer samt speedintervjua kandidater tillsammans med rekryterande chef. Vidare ansvarar du för att hantera referenstagning i ett digitalt system. Något som är extra roligt med den här rollen är att du får många kontaktytor med såväl kandidater som chefer.

Du kommer att jobba i SAP SuccessFactors och om det är nytt för dig får du en introduktion vid start.

Uppdraget startar den 14:e december och förväntas pågå fram till 14:e april.

Är du rätt för rollen som HR-assistent?

Vi på Manpower AB söker dig som har högskoleutbildning inom inom HR, exempelvis från personal- och arbetslivsprogrammet. Du har kunskap om rekryteringsprocesser, god datorvana och är orädd för att ta kontakt och söka information på egen hand.

Det är meriterande om du har erfarenhet av något rekryteringssystem.

För att lyckas i uppdraget är det viktigt att du har ett stort driv och att du tar ansvar för att dina arbetsuppgifter blir ordentligt utförda. Det är också viktigt att du kan ta egna initiativ och att du utför ditt arbete med stor noggrannhet. Vidare utför du dina arbetsuppgifter på ett organiserat sätt och trivs med att arbeta strukturerat.

Vad kan Manpower erbjuda dig?

Som konsult hos Manpower har du alla möjligheter att forma din framtid utifrån din kompetens, dina behov och dina önskemål. Vi samarbetar med många populära arbetsgivare och kan öppna dörrarna till nya, spännande uppdrag. Du får en anställning med allt vad det innebär i form av marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester, tjänstepension och försäkringar enligt kollektivavtal. Friskvårdsbidrag och företagshälsovård ingår också.

Intresserad?

För att söka tjänsten klickar du på knappen "Ansök nu". Vid frågor är du välkommen att kontakta konsultchef Amanda Sahlman via e-post: amanda.sahlman@manpower.se.

Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta uppdraget så fort vi hittat rätt person. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt!

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om Manpower AB

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna.

Ansök nu

Lönespecialist till PostNord HR Shared Service Center i Umeå

Löneadministratör
Läs mer Okt 31
Lönespecialist till PostNord HR Shared Service Center i Umeå

Är du en lönespecialist som vill arbeta på PostNords HR Shared Service Center? Vill du arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö på en av Sveriges största arbetsplatser? Då kan det vara dig vi söker!

Bli en del av vårt team
PostNord?befinner sig på en spännande förändringsresa?och digital transformation inom HR.

En viktig del av resan är utvecklingen av HR Shared Service Center i Umeå och Göteborg.?Vårt HR?Shared?Service Center?stödjer?PostNords?verksamhet inom?löne- och?personaladministration och gör det?lätt?för chefer och medarbetare att göra rätt. Vi rekryterar nu en Lönespecialist för att vara med att bygga upp vår verksamhet.Om rollen
Som Lönespecialist får du en viktig roll i implementering och utrullning av vårt nya lönesystem, Visma HR-plus 8. Efter implementeringen ingår du i det nya löneteam som ska leverera och utveckla lönetjänster med hög kvalitet till PostNords anställda. Du säkerställer att rätt lön betalas ut i rätt tid i en effektiv process, samt ansvarar för dina definierade specialistområden och backar upp dina kollegor inom andra områden. Du stödjer slutanvändare i utredningsärenden och blir viktig i rollen som kunskapsförmedlare och mentor inom löneenheten.

Exempel på arbetsuppgifter:

Lönekörning och tillhörande kontroller? AGI rapportering till Skatteverket och rapporter till övriga myndigheter samt rapportering av statistik till SCB och Svenskt Näringsliv Lönecontrolling och ekonomigränssnitt Ge stöd i form av specialistkompetens och utbildning till löneadministratörer 2:a linjens användarsupport Medverka i identifieringen av utvecklingsbehov och delta i kravställning och test av systemkonfiguration Kvalitets- och utvecklingsansvar för ett eller flera områdenOm dig
Vi vill att du har en ?relevant akademisk eller yrkesinriktad löneutbildning, alternativt motsvarande erfarenhet, samt mångårig erfarenhet av och djup kunskap inom löneadministration, inklusive tillämpning av kollektivavtal, lönekörning och legal rapportering. Du har en mycket? god förståelse för sambanden mellan lön/HR och ekonomi, har bra kunskap i skatte- och förmånsregler samt god systemvana. Erfarenhet av Visma HR-plus 8 är mycket meriterande.

Vidare ser vi att du har ett? intresse för digitaliseringsfrågor?, erfarenhet av att tillämpa nya arbetssätt? och tycker om att arbeta ?serviceinriktat i alla dina relationer. Du samarbetar väl och har både erfarenhet och intresse av att utbilda andra.

Din muntliga och skriftliga kommunikationsförmåga är god i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du strukturerad, noggrann och drivs av att leverera service. Du trivs att arbeta tillsammans med andra i en varierande och föränderlig vardag. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
PostNord erbjuder dig arbete i en dynamisk och förändringsorienterad miljö på en av Sveriges största arbetsplatser. Vi har goda tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNordPlus och det finns bra utvecklingsmöjligheter. PostNords ABC-ledarskap är vår ledstjärna; Accountable, Brave and Committed.

Vi gör vardagen enklare
PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.com

Ansök

Vi ser fram emot din ansökan! Har du någon fråga eller fundering är du välkommen att mejla per.arnesson@postnord.com

Ansök nu

Löneadministratörer till PostNord HR Shared Service Center i Umeå

Löneadministratör
Läs mer Okt 31
Löneadministratörer till PostNord HR Shared Service Center i Umeå

Är du en löneadministratör som vill arbeta på PostNords HR Shared Service Center? Vill du arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö på en av Sveriges största arbetsplatser? Då kan det vara dig vi söker!

Bli en del av vårt team
PostNord?befinner sig på en spännande förändringsresa?och digital transformation inom HR.

En viktig del av resan är utvecklingen av HR Shared Service Center i Umeå och Göteborg.?Vårt HR?Shared?Service Center?stödjer?PostNords?verksamhet inom?löne- och?personaladministration och gör det?lätt?för chefer och medarbetare att göra rätt. Vi rekryterar nu ett antal Löneadministratörer för att bygga upp vår verksamhet.

Om rollen
Som Löneadministratör utgör du en viktig roll inom HR Shared Service Center i att säkerställa att rätt lön betalas i rätt tid. Tjänsten kommer initialt bestå av två delar. Ena delen består av att arbeta med avvikelsehantering i nuvarande lönesystem Heroma. Andra delen består av arbete i projekt med den förändringsresa som PostNord befinner sig i. På sikt kommer du helt att ingå i framtidens löneteam.

Arbetsuppgifter
Initialt kommer du i huvudsak att importera avvikelser, scheman och bokningar från PostNords tidhanteringssystem PIM-B samt komplettera och kontrollera uppgifterna i lönesystemet Heroma.

Projektarbetet består av att bygga upp PostNords framtida Löneenhet och implementering av vårt nya lönesystem Visma HR-plus 8. Efter Go-Live kommer du kontinuerligt att arbeta med utveckling av framtida arbetssätt och processer. På sikt kommer det finnas ett eller flera områden inom löneprocessen som du får ett extra kvalitets- och utvecklingsansvar för.

Om dig
Vi vill att du har en yrkesinriktad löneutbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har minst 1–2 års erfarenhet av löneadministrativt arbete och av att ha tillämpat kollektivavtal samt att du förstår sambandet mellan lön/HR och ekonomi. Du är insatt i skatte- och förmånsregler, har god systemvana och intresse för digitaliseringsfrågor. Att arbeta i en kund- och serviceinriktad verksamhet ger dig energi och du har erfarenhet av att tillämpa nya arbetssätt. Din systemvana är god och kunskap i Visma HR-plus 8 är mycket meriterande. Du är intresserad av utvecklings- och digitaliseringsfrågor, och uttrycker dig väl muntligt och skriftligt.

Vi ser att ett väl fungerande team med förmåga att stötta och utveckla varandra kommer att vara en viktig framgångsfaktor och söker dig som vill arbeta och bidra i en sådan miljö. Du har ett strukturerat arbetssätt och en mycket god samarbetsförmåga. Du vill lära nytt och utvecklas. Dina kunskaper i svenska är flytande, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig
PostNord erbjuder dig arbete i en dynamisk och förändringsorienterad miljö på en av Sveriges största arbetsplatser. Vi har goda tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNordPlus och det finns bra utvecklingsmöjligheter. PostNords ABC-ledarskap är vår ledstjärna; Accountable, Brave and Committed.

Vi gör vardagen enklare
PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.com

Ansök

Vi ser fram emot din ansökan! Har du någon fråga eller fundering är du välkommen att mejla per.arnesson@postnord.com

För fackliga kontaktpersoner se Fackliga kontakter.

Ansök nu

HR-administratör, Verksamhetsstöd vid HR-staben i Umeå

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Nov 21
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vid HR-staben inom Region Västerbotten arbetar runt 80 medarbetare vid enheterna HR Verksamhetsstöd, Förhandling och Villkor, Arbetsmiljö och Ledarskap. Under HR-staben ligger också vår interna företagshälsovård. HR-stabens gemensamma uppdrag i Region Västerbotten är att bidra till ökad måluppfyllelse för verksamhet och ledning på alla nivåer genom kompetent och rätt stöd inom HR området.

Inom HR Verksamhetsstöd ingår HR-partners, lönepartners och HR-konsulter inom rekrytering. Vi har olika erfarenheter, kunskaper och intressen som vi använder som en styrka för att få varandra att växa. Vi har flexibla arbetstider, vi erbjuder möjlighet till semesterväxling så att man kan få en sjätte semestervecka och när man fyller 40 år får man ytterligare en semestervecka. Vi uppmuntrar friskvård och erbjuder friskvårdsbidrag eller möjlighet till träning på arbetstid. Vi har en aktiv personalklubb som erbjuder en mängd olika friskvårdsaktiviteter och rabatter på olika träningsanläggningar i länet.

Vi söker nu en HR-administratör. Vill du vara med och göra skillnad för ledare och medarbetare i Region Västerbotten då är du den vi söker!

ARBETSUPPGIFTER
Som HR-administratör hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många.

Som HR-administratör kommer du att stötta övriga medarbetare inom HR-staben när det gäller processerna attrahera, rekrytera och anställa. Du kommer att vara ansvarig för stöd och support när det gäller annonsering i vårt rekryteringsverktyg Visma Recruit. Du kommer löpande bevaka och hantera administrativa arbetsuppgifter i vårt stödsystem Winlas, som är ett verktyg för att beräkna anställningstid för våra anställda. Du kommer även vara en del i det löpande förbättringsarbetet med hur vi kommunicerar med våra chefer vilket bl.a. innebär att du kommer vara ansvarig för vår information på Region Västerbottens intranät.

Vidare innebär tjänsten en samordnande roll när det gäller Region Västerbottens arbete att hantera förfrågningar om allmänna handlingar inom personalområdet. Det innebär att du kommer ta fram och sammanställa underlag och rapporter inom personalområdet, inklusive lönestatistik för att underlätta HR-partnerns rådgivande roll vid lönesättning. Du kommer också vara expertanvändare på flertalet system inom personalområdet för att kunna vara behjälplig i support- och underhållsfrågor.

Arbetsuppgifterna kan komma att förändas över tid utifrån behov i verksamheten. Ditt dagliga arbete utför du självständigt genom att planera, genomföra och utvärdera ditt arbete med god helhetssyn.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning inom personal/HR/administration eller erfarenheter och kvalifikationer som vi bedömer likvärdiga. Tidigare erfarenhet av HR-administrativt arbete samt erfarenhet från offentlig verksamhet är meriterande.

Du som söker ska gilla att arbeta administrativt och vara serviceinriktad samt tillmötesgående i ditt bemötande. I rollen kommer du ha många olika kontaktytor främst internt och det är därför viktigt att du har lätt för att samarbeta samt att du har en god social och kommunikativ förmåga. Du ser det som en självklarhet att alltid leverera hög service och har ett förtroendeingivande sätt. Då rollen innebär många olika administrativa arbetsuppgifter tror vi att du är strukturerad, ordningsam och noggrann i ditt sätt att arbeta. Dessutom har du god förmåga att göra prioriteringar i ditt arbete och tar egna initiativ.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Junior HR-resurs med start i december

HR-assistent
Läs mer Nov 22
Letar du efter en möjlighet att utveckla din kunskap och stärka din erfarenhet inom HR? Vi söker nämligen en Junior HR-resurs som är tillgänglig för en omgående start. Är det dig vi söker?

Uppdraget är på heltid och pågår i ca. 4 månader i centrala Umeå. Du kommer att vara anställd som konsult hos oss på Poolia och jobba som HR-resurs hos en av våra kunder som är bland dem störta i sin bransch. Med hållbarhet, engagerade medarbetare, innovationskraft och ständiga förbättringar i fokus kommer du vara en viktig del av deras sommarrekryteringsprojekt.

Intervjuer och urval sker löpande, tjänsten kan därmed tillsättas innan sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Som HR-resurs i projektet för sommarrekrytering kommer du ha följande uppgifter:

• Samordning
• Administration
• Boka digitala intervjuer
• Utföra speedintervjuer tillsammans med anställande chef
• Hantera digitala referenser


Vem är du?
• Du som söker har en relevant HR-utbildning eller likvärdig erfarenhet
• Du har helst tidigare erfarenhet av administration och samordning av något slag då det är viktiga arbetsuppgifter
• Det är även meriterande med erfarenhet av rekryteringssystem

Som person trivs du i sociala sammanhang och orädd för att söka information självständigt, du tar egna initiativ! Det är viktigt att du är noggrann och förstår vikten av god kommunikation.


Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Intresseanmälan - HR, rekrytering & lön

HR-assistent
Läs mer Nov 1
Är du på jakt efter en ny tjänst eller ett nytt uppdrag inom HR, rekrytering eller lön?

Vi söker ständigt nya talanger som vill se sig om efter nya utmaningar i arbetslivet. Är du intresserad av att arbeta hos oss som uthyrd konsult inom HR, rekrytering eller lön får du gärna bifoga ditt CV och personliga brev här. Konsultuppdragen varierar och styrs av våra kunders behov. Våra kunder finns i hela Norrland och du får gärna specificera i din ansökan vilket geografiskt område du är intresserad av att arbeta i.

Vanligt förekommande tjänster:
- HR-specialist/generalist
- HR-konsult/chef
- HR-koordinator
- HR-administratör
- Rekryterare
- Lönespecialist

Notera att detta inte är en specifik tjänst utan en intresseanmälan för kommande konsultuppdrag.

Vi kommer att kontakta dig när vi har ett aktuellt uppdrag som matchar din profil.

Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet digitala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension. Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande – Rätt individ. På rätt plats. Alltid.

Ansök nu

Lönekonsult, Umeå

Löneadministratör
Läs mer Nov 1
Drivs du av att ge service och samtidigt vill arbeta med löner i ett stöttande och härligt team? Till vårt kontor i Umeå söker vi nu vår nästa lönekonsult som motiveras av att skapa goda och långsiktiga kundrelationer kombinerat med ett professionellt och kvalitativt lönearbete. Hos oss får du arbeta i en utvecklande konsultroll där du får möjligheten att bredda din kompetens inom lön i ett bolag som värnar om balansen mellan arbete och privatliv.

Din roll

I en roll som lönekonsult hos oss på Aspia har du ansvar för ett flertal kunder inom en mängd olika branscher. I denna roll behöver du därför kunna hantera hela löneprocessen och ha en vilja att sätta dig in i nya områden. Allt för att skapa en bra tjänst för våra kunder och för att säkerställa god kvalitet i ditt arbete. Vi tror att du trivs i kontakten med människor och att du gärna har örat mot marknaden för att tillsammans med dina kollegor erbjuda den bästa servicen till våra kunder.

Arbetsuppgifterna består bland annat av:

- Hantera löpande lönearbete
- Hantera tid- och resefiler från försystem
- Kontakt med kundföretag gällande ärenden inom lön
- Kvalitetssäkra löneprocessen utifrån uppdragets komplexitet
- Kundansvar

Vem är du?

En lämplig bakgrund för denna tjänst är att du:

- Relevant utbildning alternativt erfarenhet av arbete inom lön eller ekonomi
- Kunskap och/eller erfarenhet av att tolka lagar och avtal
- God kunskap i svenska och engelska i tal och skrift

Vidare ser vi det som meriterande om du tidigare har arbetat med outsourcing i en konsultverksamhet samt om du har erfarenhet av arbete i systemet FLEX Lön. Ett steg att utvecklas i rollen som lönekonsult är att ta ett större ansvar för våra system och digitalisering av våra processer, det är därför meriterande om du har ett intresse för detta.

I Aspias rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du:

- Är en lagspelare som har lätt för att samarbeta
- Är god och tydlig i din kommunikation med kollegor och kunder då du hanterar flera olika kunder med olika behov
- Har en förmåga att vara noggrann samtidigt som du är effektiv i ditt arbete mot uppsatta deadlines
- Uppskattar att arbeta i en digital och föränderlig miljö

Andra egenskaper som vi värdesätter är initiativkraft, analytisk förmåga, kreativitet, samt ett affärsmässigt tänkande.

Du erbjuds

Vårt mål på Aspia är att ge dig som medarbetare den bästa tiden i din karriär och vi är måna om att privatliv och arbetsliv ska fungera. Hos oss får du arbeta med frihet under ansvar och flexibel arbetstid, samt kollektivavtal och bra förmåner. Vi tycker att det är viktigt att du känner dig stimulerad i din roll och arbetar därför strukturerat med medarbetarsamtal där du sätter mål och planer för din utveckling. Sist, men inte minst, får du ett härligt gäng kollegor med bred kompetens i ett socialt arbetsklimat!

Praktiskt om tjänsten

- Placeringsort: Umeå
- Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid

Låter det som en intressant tjänst för dig?

Då ser vi fram emot din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande. Skicka din ansökan med CV (via länken Ansök nu).

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Sven Lundgren: sven.lundgren@aspia.se

Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till Matilda Törnblom på HR: matilda.tornblom@aspia.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Aspia är en ledande aktör inom redovisning, lön, skatt och affärsrelaterad rådgivning med 1200 medarbetare på drygt 60 kontor i Sverige och närvaro i hela Norden. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där våra kunder befinner sig.

Aspia är det självklara valet både för unga som söker sitt första jobb och för erfarna experter som vill ta ett steg vidare i karriären. Idéer och individer får växa hos oss i en inkluderande, rolig och kreativ miljö och det är på Aspia vi vill att du ska ha den bästa tiden i din karriär!

Ansök nu

Rekryteringssamordnare till Äldreomsorgens rekryteringscentrum

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Nov 7
Äldreomsorgens rekryteringscentrum (ÄORC) är en relativt ny enhet som startades upp 1 januari 2020.

Vårt uppdrag är att stötta chefer inom äldreomsorgen genom hela rekryterings- och anställningsprocessen. Vi ansvarar för att rekrytera och utrusta nya medarbetare med de utbildningar och behörigheter de behöver. Vår enhet hanterar också bemanningsfrågor vid korttidsfrånvaro och vi har även medarbetare hos oss som jobbar med schemaläggning för att bland annat säkra att vi jobbar med hälsosamma scheman.

Då en av våra duktiga medarbetare går över till nya utmaningar inom Äldreomsorgen samt för att kunna möta kompetensförsörjningsutmaningarna vi står inför behöver vi nu stärka upp med två rekryteringssamordnare!Dina arbetsuppgifter

Som rekryteringssamordnare hos oss jobbar du med rekrytering av allt från timvikarier till tillsvidareanställda. Du har mycket kontakt med enhetschefer ute i verksamheten och fungerar som stöd och bollplank i frågor kopplat till arbetsrätt, rekrytering och bemanning. Vi stöttar många verksamheter inom äldreomsorgen vilket gör att du kommer få möta olika uppdrag och behov vilket medför att det finns stor möjlighet till utveckling och lärande hos oss! Allt från vårdbiträden till kommunikatörer är rekryteringsbehov som passerar vår verksamhet vilket gör arbetet väldigt varierande.Om dig

Vi söker dig som är utbildad personalvetare eller motsvarande, alternativt har du annan relevant erfarenhet som exempelvis chef eller från bemanningsbranschen. Du har erfarenhet av att jobba med rekrytering och bemanningsfrågor sedan tidigare. Vi ser också gärna att du har erfarenhet av att jobba konsultativt mot chefer. Har du tidigare erfarenhet av att jobba inom äldreomsorgen är det meriterande. Även erfarenhet av att jobba nätverkande med olika aktörer på arbetsmarknaden och med marknadsföringsinsatser är meriterande.

För att trivas hos oss behöver du vara en person med en positiv grundinställning som ser möjligheter och bidrar aktivt med idéer för att utveckla vårt arbete. Du står för god service, ett gott professionellt bemötande i alla dina kontakter och är självgående till din natur. Vi vill fortsätta bygga ett fantastiskt team av medarbetare där alla drar åt samma håll och bidrar till vår gemensamma och verksamhetens utveckling.Vi hoppas du vill bli vår nästa kollega, varmt välkommen med din ansökan!

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.Övrigt
-1 plats tillsvidareanställning med tillträde 2022-01-16 eller enligt överenskommelse.
-1 plats vikariat, heltid, med tillträde 2023-01-16 eller enligt överenskommelse till och med 2023-12-31.

Följ oss på Instagram där vi heter @teamumeakommun!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Lönekonsult till Lön och Pension, HR, Stadsledningskontoret

Löneadministratör
Läs mer Okt 27
Lön och Pension är en del av kommunens HR-enhet och är centralt placerad vid Stadsledningskontoret.

Vi stöttar Umeå och Vindelns kommuner inom löne- och personaladministration konsultativt och operativt, och ansvarar för handläggning av lön, arvoden och pension till anställda och förtroendevalda. Vårt fokus är att det ska vara lätt att göra rätt, med målet att alla anställda ska få rätt lön i rätt tid.  

Vi är på en resa i digitaliseringens förtecken där vi ska leverera ett enkelt och proffsigt stöd till medarbetare och chefer.  

I arbetet som lönekonsult ingår att: 

Vara ett konsultativt och operativt stöd till chefer, medarbetare och samarbetspartners:

- Du ger support i tillämpning av lagar och avtal samt i hur personal- och lönesystemet används.
- Du ger support bland annat via ärendehanteringssystem, telefon, olika digitala plattformar och fysiska möten.  
- Du utbildar/fortbildar chefer vid förändringar i process eller arbetssätt.
- Du arbetar för att skapa goda relationer med övriga samarbetspartners inom såväl som utanför organisationen. 

Handlägga löneadministrativa uppgifter:

- Du utför registreringar, olika kontroller och rättar felaktiga löneuppgifter.
- Du följer upp processer och rutiner hos chef.
- Du återkopplar till medarbetare och chef för att öka förståelsen och minska risken för felaktigt utbetalda löner i framtiden.  

Aktivt bidra till vår verksamhets utveckling:

- Du håller dig ajour om förändringar både inom avtalsområdet och systemanvändning.
- Du deltar aktivt till att informera, sprida kunskap samt ge förslag på hur vi på bästa sätt kan hantera förändringar.  
- Du uppdaterar rutiner samt utbildar och stöttar kollegor inom ditt fält.
- Du ser till helhet istället för enskilda delar och gärna med tekniken som hjälp.  

Bidra till ett öppet och kreativt klimat där alla får plats:

- Du uppmuntrar oliktänkande, vågar prova nya ideer och bidrar till enkla och effektiva lösningar.  
- Du kommunicerar och samarbetar väl med kollegor samt rapporterar löpande till teamledare och lönechef.

Om dig

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning som lönespecialist, eller motsvarande högskoleutbildning, det är meriterande om du har gått lönespecialistprogrammet på yrkeshögskola. Du har erfarenhet av självständigt arbete inom löneadministration, det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i Personec P samt erfarenhet av kommunala avtal.  Som person ser vi att du är en problemlösare som är noggrann, strukturerad, har en hög serviceförmåga, är kommunikativ och tycker om att arbeta i team med andra.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.  

Urval och intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Varmt välkommen med din ansökan! 

Övrigt
-2 platser vikariat, heltid, från 2023-01-20 till och med 2023-08-31. 

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

HR-administratör

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Nov 3
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer https://www.umu.se/jobba-hos-oss/
Vill du vara med och bidra till att våra medarbetare känner sig välkomna från start? Har du en personalvetarexamen, är strukturerad och lockas av att jobba både administrativt och operativt i en internationell miljö, skicka då in din ansökan senast 24 november 2022! 

Arbetsuppgifter
Som HR-administratör kommer du att ha en betydelsefull roll då du ofta kommer vara den första kontakten för institutionens medarbetare i personaladministrativa frågor.

Du tillhör vårt administrativa team och har ett nära samarbete med vår HR-samordnare för att tillsammans ge det bästa stödet till verksamheten.

Arbetsuppgifterna består av löpande HR-administration där du stöttar HR-samordnare med institutionens rekryterings- och anställningsprocesser som exempelvis rekryteringsprövningar, annonser, LAS-besked mm. Då vi rekryterar en stor del internationella medarbetare ingår att ha kunskap om och informera om migrationsfrågor, uppehållstillstånd, kontakt med migrationsverket etc. Arbetet sker i en dynamisk miljö, i din roll kommer du därför även att guida och ge support till institutionens medarbetare och ledning vid exempelvis introduktion, rekrytering och avslut. Vidare kommer du att löpande svara på personalfrågor till medarbetare och ledning utifrån gällande lagstiftning, avtal och riktlinjer. Du är även med och påverkar genom ständiga förbättringar i våra processer och rutiner.

Kompetenskrav
För att lyckas som HR-administratör samarbetar och kommunicerar du med andra människor genom att relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är bra på att arbeta strukturerat vilket märks genom ditt sätt att planera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt samt att du sätter upp och håller tidsramar. För att du ska trivas i rollen är det även viktigt att du är stabil och samvetsgrann.

Du har en högskoleexamen inom personalområdet eller motsvarande, samt erfarenhet av arbete med personaladministration. Du har även en grundläggande förståelse för arbetsrätt. Samt god datorvana och en vilja och förmåga att lära dig relevanta administrativa system. Mycket goda skriftliga och muntliga kunskaper i svenska och engelska är ett krav.   

Erfarenhet av arbete med rekrytering är meriterande. Även erfarenhet från HR-arbete vid högskola eller universitet är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen, CV, och relevanta intyg och betyg. Ansökan görs via vårt e- rekryteringssystem och ska vara inkommen senast den 24 november 2022.

Kontakt
Låter det intressant? Tveka inte att söka! Vill du veta mer om jobbet – är du välkommen att kontakta  Linda Lundberg, HR-samordnare på mail: mailto:linda.lundberg@umu.se och/eller via Linkedin.

Villkor
Anställningen avser heltid och tillsvidare med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vi har kollektivavtal och övriga förmåner för att främja en hälsosam livsstil. Dessutom är Umeå universitet en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension.

Mer om oss
Kemiska institutionen är Umeå universitets största institution med 220 medarbetare. Institutionen leds av prefekt Henrik Antti, utöver det har vi ett 40-tal forskningsgrupper som leds av en forskningsledare där varje forskningsgrupp består av 1-10 personer. Vi utbildar på alla utbildningsnivåer och ser fram emot att under 2023 lansera ett nytt civilingenjörsprogram inom Teknisk kemi. Vi är starka inom forskning och undersöker bland annat hur vi bäst kan nyttja vår grymma resurs skogen genom förädling av träråvara. Vi forskar på miljögifters inverkan på ekosystem och i ett annat projekt letar vi efter vatten på ytan av planeten Mars som en förberedelse för bemannade resor dit.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Implementationskonsult inom lön till Umeå eller Skellefteå

Löneadministratör
Läs mer Okt 24
Har du erfarenhet av implementering och söker en ny utmaning eller är du en Lönekonsult som är intresserad av system? Till något av våra kontor i Umeå eller Skellefteå söker vi dig som vill skapa bästa möjliga lösningar för dina kunder och vill arbeta i en utvecklande konsultroll där du får möjligheten att bredda din kompetens inom lön. Hos oss på Aspia får du dela vardag med ett härligt stöttande gäng kollegor och arbeta inom ett bolag som värnar om balansen mellan arbete och privatliv!

Din roll
Rollen som Implementationskonsult hos oss är perfekt för dig som brinner för lön, system och utveckling och som trivs i en relationskapande roll. I rollen ansvarar du för uppstarter och projekt för våra kunder. Du hanterar hela processen och jobbar med flera projekt parallellt, både själv och tillsammans med kollegor, som sedan lämnas över till våra lönekonsulter. Som implementationskonsult hos oss arbetar du för att skapa goda och långsiktiga kundrelationer och levererar ett professionellt och kvalitativt implementeringsarbete. Du agerar stöttande gentemot våra kunder och inger trygghet och förtroende.

En arbetsdag kan bestå av att:

· Utvärdera specifika krav från kunder

· Tolkning av kollektivavtal och policys

· Parametersättning av lön- och försystem

· Testning- och kvalitetssäkring

Du kommer att också att ansvara för framtagande och genomförande av utbildningar i våra system. Rollen ställer krav på tekniskt kunnande och ett stort intresse för system- och digital utveckling.

Kvalifikationer:

- Utbildning inom för tjänsten relevant område, lämpligen inom ekonomi eller lön, alternativt att har erfarenhet som applikationskonsult- eller systemansvarig.
- Goda kunskaper erfarenhet inom löneområdet, är van vid stora flöden och har erfarenhet från att arbeta i projektform
- Goda kunskaper och teknisk förståelse inom systemadministration
- Goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du:

- har arbetat med implementeringsprojekt inom Lön/Tid/Personal.
- har erfarenhet av lönesystemet Flex Lön och av personalsystemet Flex HRM.

I alla rekryteringar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst ser vi gärna att du:

- Självständigt kan driva projekt och lösa uppgifter från början till slut
- Är flexibel och kan leverera resultat med hög kvalitet, ibland med korta deadlines
- Har ett konsultativt och lösningsorienterat förhållningssätt
- Har en mycket god förmåga att samarbeta
- Är analytisk i ditt arbetssätt och har förmågan att kritiskt granska och utvärdera arbetsmaterial och processer

Praktiskt om tjänsten:
Placeringsort: Umeå eller Skellefteå
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Du erbjuds
Vårt mål på Aspia är att ge dig som medarbetare den bästa tiden i din karriär och vi är måna om att privatliv och arbetsliv ska fungera. Hos oss får du arbeta med frihet under ansvar och flexibel arbetstid, samt kollektivavtal och bra förmåner. Vi tycker att det är viktigt att du känner dig stimulerad i din roll och arbetar därför strukturerat med medarbetarsamtal där du sätter mål och planer för din utveckling. Sist, men inte minst, får du ett härligt gäng kollegor med bred kompetens i ett socialt arbetsklimat!
Låter det som en intressant tjänst för dig?

Då ser vi fram emot din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande. Skicka din ansökan med CV (via länken Ansök nu).

Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Karin Conradzon: karin.conradzon@aspia.se

Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till Emelie Ljuhs på HR: emelie.ljuhs@aspia.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Aspia är en ledande aktör inom redovisning, lön, skatt och affärsrelaterad rådgivning med 1200 medarbetare på drygt 60 kontor i Sverige och närvaro i hela Norden. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där våra kunder befinner sig.

Aspia är det självklara valet både för unga som söker sitt första jobb och för erfarna experter som vill ta ett steg vidare i karriären. Idéer och individer får växa hos oss i en inkluderande, rolig och kreativ miljö och det är på Aspia vi vill att du ska ha den bästa tiden i din karriär!

Ansök nu

Implementationskonsult inom lön till Umeå/Skellefteå

Löneadministratör
Läs mer Okt 20
Har du erfarenhet av implementering och söker en ny utmaning eller är du en Lönekonsult som är intresserad av system? Till något av våra kontor i Umeå eller Skellefteå söker vi dig som vill skapa bästa möjliga lösningar för dina kunder och vill arbeta i en utvecklande konsultroll där du får möjligheten att bredda din kompetens inom lön. Hos oss på Aspia får du dela vardag med ett härligt stöttande gäng kollegor och arbeta inom ett bolag som värnar om balansen mellan arbete och privatliv!

Din roll
Rollen som Implementationskonsult hos oss är perfekt för dig som brinner för lön, system och utveckling och som trivs i en relationskapande roll. I rollen ansvarar du för uppstarter och projekt för våra kunder. Du hanterar hela processen och jobbar med flera projekt parallellt, både själv och tillsammans med kollegor, som sedan lämnas över till våra lönekonsulter. Som implementationskonsult hos oss arbetar du för att skapa goda och långsiktiga kundrelationer och levererar ett professionellt och kvalitativt implementeringsarbete. Du agerar stöttande gentemot våra kunder och inger trygghet och förtroende.

En arbetsdag kan bestå av att:

· Utvärdera specifika krav från kunder

· Tolkning av kollektivavtal och policys

· Parametersättning av lön- och försystem

· Testning- och kvalitetssäkring

Du kommer att också att ansvara för framtagande och genomförande av utbildningar i våra system. Rollen ställer krav på tekniskt kunnande och ett stort intresse för system- och digital utveckling.

Kvalifikationer:

- Utbildning inom för tjänsten relevant område, lämpligen inom ekonomi eller lön, alternativt att har erfarenhet som applikationskonsult- eller systemansvarig.
- Goda kunskaper erfarenhet inom löneområdet, är van vid stora flöden och har erfarenhet från att arbeta i projektform
- Goda kunskaper och teknisk förståelse inom systemadministration
- Goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift.

Det är meriterande om du:

- har arbetat med implementeringsprojekt inom Lön/Tid/Personal.
- har erfarenhet av lönesystemet Flex Lön och av personalsystemet Flex HRM.

I alla rekryteringar lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och för denna tjänst ser vi gärna att du:

- Självständigt kan driva projekt och lösa uppgifter från början till slut
- Är flexibel och kan leverera resultat med hög kvalitet, ibland med korta deadlines
- Har ett konsultativt och lösningsorienterat förhållningssätt
- Har en mycket god förmåga att samarbeta
- Är analytisk i ditt arbetssätt och har förmågan att kritiskt granska och utvärdera arbetsmaterial och processer

Praktiskt om tjänsten:
Placeringsort: Umeå eller Skellefteå
Tillträde: Enligt överenskommelse.

Du erbjuds
Vårt mål på Aspia är att ge dig som medarbetare den bästa tiden i din karriär och vi är måna om att privatliv och arbetsliv ska fungera. Hos oss får du arbeta med frihet under ansvar och flexibel arbetstid, samt kollektivavtal och bra förmåner. Vi tycker att det är viktigt att du känner dig stimulerad i din roll och arbetar därför strukturerat med medarbetarsamtal där du sätter mål och planer för din utveckling. Sist, men inte minst, får du ett härligt gäng kollegor med bred kompetens i ett socialt arbetsklimat!
Låter det som en intressant tjänst för dig?

Då ser vi fram emot din ansökan! Urval och intervjuer sker löpande. Skicka din ansökan med CV (via länken Ansök nu).

Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Karin Conradzon: karin.conradzon@aspia.se

Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till Emelie Ljuhs på HR: emelie.ljuhs@aspia.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Aspia är en ledande aktör inom redovisning, lön, skatt och affärsrelaterad rådgivning med 1200 medarbetare på drygt 60 kontor i Sverige och närvaro i hela Norden. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där våra kunder befinner sig.

Aspia är det självklara valet både för unga som söker sitt första jobb och för erfarna experter som vill ta ett steg vidare i karriären. Idéer och individer får växa hos oss i en inkluderande, rolig och kreativ miljö och det är på Aspia vi vill att du ska ha den bästa tiden i din karriär!

Ansök nu

Intresseanmälan - HR, rekrytering & lön

HR-assistent
Läs mer Okt 12
Är du på jakt efter en ny tjänst eller ett nytt uppdrag inom HR, rekrytering eller lön?

Vi söker ständigt nya talanger som vill se sig om efter nya utmaningar i arbetslivet. Är du intresserad av att arbeta hos oss som uthyrd konsult inom HR, rekrytering eller lön får du gärna bifoga ditt CV och personliga brev här. Konsultuppdragen varierar och styrs av våra kunders behov. Våra kunder finns i hela Norrland och du får gärna specificera i din ansökan vilket geografiskt område du är intresserad av att arbeta i.

Vanligt förekommande tjänster:
- HR-specialist/generalist
- HR-konsult/chef
- HR-koordinator
- HR-administratör
- Rekryterare
- Lönespecialist

Notera att detta inte är en specifik tjänst utan en intresseanmälan för kommande konsultuppdrag.

Vi kommer att kontakta dig när vi har ett aktuellt uppdrag som matchar din profil.

Välkommen med din ansökan!

Om verksamheten
Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet digitala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension. Poolia har ett fokus: att tillsätta kvalificerad kompetens på tjänstemannaområdet. Avgränsningen är vår styrka och det som gör oss till branschens kanske mest erfarna rekryteringskonsulter. Vi har en gedigen erfarenhet inom en rad specialistområden. Vi förstår företagen och deras affärsvillkor. Och vi har en urvalsfilosofi som identifierar varje individs unika förmågor. Tillsammans med en kvalitetssäkrad process, modern kandidatwebb och ledande digitala verktyg är detta grunden i vårt erbjudande – Rätt individ. På rätt plats. Alltid.

Ansök nu

HR-administratör till Äldreomsorgens rekryteringscentrum

HR-assistent
Läs mer Okt 12
Äldreomsorgens rekryteringscentrum (ÄORC) är en relativt ny enhet som startades upp 1 januari 2020.

Vårt uppdrag är att stötta chefer inom äldreomsorgen genom hela rekryterings- och anställningsprocessen. Vi ansvarar för att rekrytera och utrusta nya medarbetare med de utbildningar och behörigheter de behöver. Vår enhet hanterar också bemanningsfrågor vid korttidsfrånvaro och vi har även medarbetare hos oss som jobbar med schemaläggning för att bland annat säkra att vi jobbar med hälsosamma scheman.

Vi fortsätter att växa och söker därför nu ytterligare en stjärna till vårt team!

Dina arbetsuppgifter

Som HR-administratör hos oss kommer du arbeta med administrativt stöd till chefer inom äldreomsorgen. Du jobbar framför allt som schemastöd för hemtjänsten vilket innebär arbete i TimeCare Plan och Mulitaccess. Dessutom kommer du delvis att jobba med att lösa verksamheternas behov av korttidsvikarier med hjälp av TimeCare Pool.

Du stöttar verksamheterna i personaladministration. Exempelvis med lön, anställning, behörighets- och kursadministration, felsökning/felanmälan, beställningar, utredningsuppdrag. 

Om dig

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning eller högskoleutbildning som är adekvat för arbetsuppgifterna. Du ska ha mist tre års dokumenterad erfarenhet av administrativt arbete, helst i kombination med kunskap/erfarenhet om de verksamheter vi stöttar. Erfarenhet av arbete som verksamhetsassistent, chefsstöd eller planerare och/ eller kunskap i ATL och arbetsrätt är meriterande. Du skall vara bekväm med att kommunicera via telefon och mejl och van att arbeta i olika verksamhetssystem såsom exempelvis Personec och Timecare Pool och/eller Plan. 

I din roll kommer du ingå i ett team med kollegor som med olika roller bidrar till att utveckla och möta de behov som finns i kring schemastöd, bemanning, rekrytering och administration. Du har ett professionellt bemötande och ger god service i de dagliga kontakterna med chefer, medarbetare, arbetssökande och övriga interna/externa samverkansparter.

För att trivas hos oss behöver du vara en person med en positiv grundinställning som ser möjligheter och bidrar aktivt med idéer för att utveckla vårt arbete. Du står för god service, ett gott professionellt bemötande i alla dina kontakter och är självgående till din natur. Vi vill fortsätta bygga ett fantastiskt team av medarbetare där alla drar åt samma håll och bidrar till att så väl individernas som verksamhetens utveckling.

Vi hoppas du vill bli vår nästa kollega, varmt välkommen med din ansökan!

Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Lönepartner, Verksamhetsstöd Lön, Umeå

Löneassistent/Lönekontorist
Läs mer Sep 22
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vid HR-staben inom Region Västerbotten arbetar runt 80 medarbetare vid enheterna HR Verksamhetsstöd, Förhandling, Lön & Avtal, Kompetensutveckling & Rekrytering och Arbetsmiljö. Under HR-staben ligger också vår interna företagshälsovård. HR-stabens gemensamma uppdrag i Region Västerbotten är att bidra till ökad måluppfyllelse för verksamhet och ledning på alla nivåer genom kompetent och rätt stöd inom HR området.

Inom HR Verksamhetsstöd ingår förutom lönepartners också HR-partners och HR-konsulter inom rekrytering. I länet har vi 25 kollegor som delar ditt uppdrag, dina utmaningar och din grundkunskap. Utöver det har vi olika erfarenheter, kunskaper och intressen som vi använder som en styrka för att få varandra att växa. Vi har flexibla arbetstider, vi erbjuder möjlighet till semesterväxling så att man kan få en sjätte semestervecka och när man fyller 40 år får man ytterligare en semestervecka. Vi uppmuntrar friskvård och erbjuder friskvårdsbidrag eller möjlighet till träning på arbetstid. Vi har en aktiv personalklubb som erbjuder en mängd olika friskvårdsaktiviteter och rabatter på olika träningsanläggningar i länet.

Nu söker vi en lönepartner till Umeå. Vill du vara med och göra skillnad för ledare och medarbetare i Region Västerbotten då är du den vi söker!

ARBETSUPPGIFTER
Som lönepartner hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många.

I arbetet som lönepartner består huvudsakligen dina arbetsuppgifter av handläggning av löner, tolkning av lagar och avtal, utfärda intyg samt utföra andra löneadministrativa uppgifter. Vi har olika ansvarsområden inom sektionen lön vilket ger dig stora utvecklingsmöjligheter. Du kommer ha mycket kontakt med våra chefer i regionen och ditt arbete har stor betydelse för hela organisationen.

KVALIFIKATIONER
Du har en ekonomisk gymnasieutbildning, utbildning till löneadministratör eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du har goda datakunskaper samt en analytisk förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.

Som person är du energisk, serviceinriktad och har lätt för att samarbeta med andra. Du är strukturerad, noggrann och har förmåga att hantera en varierad arbetsbörda.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Extrajobb som personalassistent på helg

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Aug 24
Bemanning stöd och omsorg ger idag stöd med schemaläggning, daglig korttidsbemanning, rekrytering och administrativt stöd till chefer inom Stöd-och omsorgsförvaltningen.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer arbeta med korttidsbemanning i team 4 som arbetar mot personlig assistans, Funktionshinderomsorgen. Arbetet innebär kontakt med vikarier, ordinarie personal samt enhetschefer för att lösa uppkommen frånvaro, vilket även innebär utbeordring av ordinarie personal när det inte finns någon timvikarie tillgänglig. I arbetsuppgifterna ingår även annan personaladministration i form av behörighetsbeställningar, anställningar mm. Du får självklart en inskolning av ordinarie medarbetare så att du känner dig trygg med arbetsuppgifterna. Om dig
Vi söker dig som är minst 18 år gammal och tillgänglig för arbete varannan helg. Vi ser gärna att du om du har pågående universitetsstudier till exempelvis personalvetare, socionom eller liknande. Erfarenhet från vård-och omsorg med bemanning/vikarietillsättning är önskvärt.  Du ska vara bekväm med att kommunicera via telefon och mejl och lätt för att lära dig att arbeta i olika verksamhetssystem. Då ensamarbete förekommer på helgen ser vi gärna att du är trygg med att självständigt kunna ta obekväma beslut. Du ska vara lösningsfokuserad, och kunna hantera stressiga situationer med ett professionellt bemötande.Övrigt
Tjänsten innebär att du arbetar timid varannan helg mellan klockan 7,00–12,00 samt vid behov pga. ordinarie medarbetares frånvaro under veckan.             

Löpande urval sker vilket innebär att tjänsterna kan vara tillsatta innan sista ansökningsdatum.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Lönekonsult, Umeå/Skellefteå

Löneadministratör
Läs mer Aug 18
Drivs du av att ge service och samtidigt vill arbeta med löner i ett stöttande och härligt team? Till våra kontor i Umeå och Skellefteå söker vi nu vår nästa lönekonsult som motiveras av att skapa goda och långsiktiga kundrelationer kombinerat med ett professionellt och kvalitativt lönearbete. Hos oss får du goda förutsättningar att verkligen utvecklas i rollen som konsult och bredda din kompetens inom lön i ett bolag som värnar om balansen mellan arbete och privatliv.

Din roll

Som lönekonsult på Aspia får du möjligheten att arbeta med hela löneprocessen för ett flertal kunder inom en mängd olika branscher. För att trivas i rollen som lönekonsult hos oss behöver du ha en vilja att sätta dig in i nya områden och hålla dig uppdaterad om nya lagar och regler. Allt för att skapa en bra tjänst för vår kund och för att hålla god kvalitet i ditt arbete. Vi tror att du trivs i kontakten med människor och att du gärna har örat mot marknaden för att tillsammans med dina kollegor erbjuda den bästa servicen till våra kunder.

I ditt arbete ingår bland annat:

- Hantera löpande lönearbete
- Hantera tid- och resefiler från försystem
- Kontakt med kundföretag av mer komplex karaktär gällande ärenden inom lön
- Kvalitetssäkra löneprocessen utifrån uppdragets komplexitet
- Kundansvar

Arbetet utförs främst på våra kontor men kan i sällsynta fall innebära arbete ute hos kund.

Din profil

Vi söker dig som har:

- För tjänsten relevant utbildning alternativt erfarenhet av arbete inom lön eller ekonomi
- Kunskap och/eller erfarenhet av att tolka lagar och avtal
- God kunskap i svenska och engelska i tal och skrift

Vidare ser vi det som meriterande om du tidigare har arbetat med outsourcing i en konsultverksamhet samt om du har erfarenhet av arbete i systemet FLEX Lön. Ett steg att utvecklas i rollen som lönekonsult är att ta ett större ansvar för våra system och digitalisering av våra processer, det är därför meriterande om du har ett intresse för detta.

I Aspias rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du:

- Är en lagspelare som har lätt för att samarbeta
- Är god och tydlig i din kommunikation med kollegor och kunder då du hanterar flera olika kunder med olika behov
- Har en förmåga att vara noggrann samtidigt som du är effektiv i ditt arbete mot uppsatta deadlines
- Uppskattar att arbeta i en digital och föränderlig miljö

Andra egenskaper som vi värdesätter är initiativkraft, analytisk förmåga, kreativitet, samt ett affärsmässigt tänkande.

Du erbjuds

Vårt mål på Aspia är att ge dig som medarbetare den bästa tiden i din karriär och vi är måna om balansen mellan arbete och privatliv. Hos oss får du arbeta med frihet under ansvar, flexibel arbetstid och sommararbetstid mellan juni och oktober, kollektivavtal och bra förmåner. Vi tycker att det är viktigt att du känner dig stimulerad i din roll och arbetar därför strukturerat med medarbetarsamtal där du sätter mål och planer för din utveckling. Sist, men inte minst, får du ett härligt gäng kollegor med bred kompetens i ett socialt arbetsklimat!

Några snabba

- Ort: Umeå/Skellefteå
- Område: Lönekonsult
- Omfattning: Heltid, tillsvidare
- Sista ansökningsdatum: 2022-09-18
- Anställningsstart: Enligt överenskommelse

Låter det som en intressant tjänst för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Du söker enkelt med CV och genom att besvara urvalsfrågor direkt i vårt verktyg. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, tveka därför inte på att skicka in din ansökan redan idag!

Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Sven Lundgren: sven.lundgren@aspia.se

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Matilda Törnblom: matilda.tornblom@aspia.se

Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess och gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens, erfarenhet och potential att växa i rollen

Varmt välkommen med din ansökan!

Aspia är en ledande aktör inom redovisning, lön, skatt och affärsrelaterad rådgivning med 1200 medarbetare på drygt 60 kontor i Sverige och närvaro i hela Norden. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där våra kunder befinner sig.

Aspia är det självklara valet både för unga som söker sitt första jobb och för erfarna experter som vill ta ett steg vidare i karriären. Idéer och individer får växa hos oss i en inkluderande, rolig och kreativ miljö och det är på Aspia vi vill att du ska ha den bästa tiden i din karriär!

Ansök nu

Personaladministratör HR Support

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Aug 17
Älskar du service och administration? Har du en utbildning inom HR och söker efter en spännande arbetsplats där du kan växa och utvecklas? Då ska du söka denna tjänst! Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start så snart som möjligt. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan redan idag!

Om tjänsten
I rollen som Personaladministratör HR Support tillhör du kundens HR support team. Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta administrativt, men även med människor. Där kommer du kommer ge användarstöd i personaladministrativa frågor så som:
- Ny- och återanställning
- Personuppgifter
- Tidsrapportering
- Första linjens stöd i vanligt förekommande löneadministrativa frågor
- hantering av sjukfrånvara och tjänstledigheter
- samt registrering i systemet

Vem är du?
Vi söker dig som har personaladministrativ utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du är van att jobba i olika system, har du tidigare jobbat i just SAP så är det meriterande. Du har en positiv inställning och tycker om att arbeta inom ett serviceinriktat yrke. Du har ett konsultativt förhållningssätt och sätter kunden i centrum. Det finns en vilja och förmåga att ta stort eget ansvar och du är effektiv och lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga.

Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.


Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.

Ansök nu

Lönespecialist

Löneadministratör
Läs mer Jul 25
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/
Personalenheten är universitetets centrala personalfunktion med uppdrag att driva, samordna och stödja utvecklingen av arbetsgivarpolitiken och personalprocesserna.

Vi ska i vårt stöd till ledning, chefer och medarbetare aktivt bidra till att Umeå universitet är en attraktiv arbetsgivare med en framgångsrik verksamhet. Vid personalenheten arbetar 33 personer. Enheten är uppdelad i flera områden, varav löneadministrationen är en.

Löneadministrationen söker nu en ny medarbetare!

Arbetsuppgifter
Som lönespecialist är du ett konsultativt stöd till chefer, HR och medarbetare i lönerelaterade frågor och kollektivavtalstillämpning. Du ska kunna tolka och informera om de regelverk och rutiner som rör anställningsvillkor, ledigheter, sjukfrånvaro, semester, skatt mm. I arbetsuppgifterna ingår administration av löner, ersättningar och arvoden i personal- och lönesystemet Primula. Arbetet innebär även kontakt med andra myndigheter tex. när det gäller skatte- och socialförsäkringsfrågor.

Kvalifikationer
Vi söker dig med lönespecialistutbildning eller som har erfarenheter som arbetsgivaren bedömer vara likvärdiga. Som person är du strukturerad, noggrann och pålitlig. Du har mycket god förmåga att arbeta självständigt likväl som i grupp. Vi söker dig med initiativförmåga, hög servicekänsla och integritet. Professionalism och kvalitet är dina ledord. Du är en person som utmanas och stimuleras av ständiga förbättringar och att skapa resultat som ger mervärde i verksamheten. Du är ansvarstagande och drivande i det dagliga arbetet och har förmåga att se till helheten. Du har god datorvana och goda kunskaper i Office-paketet. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska..

Meriterande
Tidigare erfarenhet av arbete med löneadministration från högskola eller universitet samt erfarenhet av att tolka lagar, avtal och regelverk, gärna från statlig verksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av projektarbete samt har erfarenhet av att planera och leda internutbildningar inom ditt område. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Villkor
Anställningen är på heltid och tillträde så snart som möjligt efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-22!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

People Planning Specialist (bemanningsspecialist), IKEA Umeå

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Aug 9
Vi söker nu en vikarierande People Planning Specialist som vill arbeta med bemanning på People & Culture (vår HR-avdelning) på IKEA Umeå! Så vill du arbeta i en miljö där det aldrig står still och trivs du med att arbeta nära verksamheten och drivs av att hitta bra lösningar för medarbetare? Då är du kanske den vi söker!
Vi ser att du är en långsiktig planerare som förstår samband och gillar uppföljning i ditt dagliga arbete. Du är en stark relationsbyggare och tycker om att vara bland människor. Du arbetar i ett nära samarbete med kollegor och chefer, och trivs med att ställa om vid nya beslut och hålla deadlines. Du är van vid att arbeta med plötsliga förändringar och ibland i stressiga situationer. Vi ser att du har erfarenhet av att samarbeta med olika människor sedan tidigare då det viktigt att kunna kommunicera på ett tydligt sätt, vara hjälpsam och empatisk i den här rollen. Med din noggrannhet följer du lagar och avtal och har ett extra öga för detaljer. People & Culture på IKEA Umeå är i en föränderlig fas vilket innebär att vi erbjuder dig en miljö som innebär snabba förändringar och spännande utmaningar.
Det är meriterande om du har erfarenhet av att ha arbetat med bemanningsplanering och/eller som chefsstöd. Det är även meriterande med viss kunskap i arbetsrätt. Vi har krav på svenska samt grundläggande engelska i både tal och skrift.
En dag I ditt liv med oss
Som People Planning Specialist kommer du att:
Planera varuhusets bemanning, från dag till dag men även halvårsvis utifrån lagar och avtal, budget, medarbetares önskemål och varuhusets behov
Stötta chefer i olika bemanningsfrågor - allt ifrån prognostisering till schemaläggning
Genomföra uppföljningar av olika slag kopplat till bemanning
Vara med och implementera ett nytt system för schemaläggning och tidsredovisning

Tillsammans som ett team
Tillsammans med dina 4 kollegor på People & Culture, som vi kallar vår HR-avdelning på IKEA för, ansvarar du för en optimerad personalplanering genom hela bemanningsprocessen, från prognos till uppföljning, och du ser till att rätt schema levereras i rätt tid och till rätt person. Som alltid på IKEA, har vi våra kunder, medarbetare och verksamheten i fokus.
FRÅGOR OCH SUPPORT? LÅT OSS KNYTA KONTAKT!
Tjänsten vi erbjuder är ett vikariat på heltid med önskad start i oktober 2022. Vikariatet sträcker sig till augusti 2023. Du är schemalagd var fjärde helg och arbetar 3-4 kvällar i månaden.
Har du frågor om tjänsten kontaktar du People & Culture Generalist Cornelia Norberg på cornelia.norberg@ingka.ikea.com
För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Sofia Westermark på sofia.westermark@ingka.ikea.com
Vad händer efter att du har skickat in din ansökan? Vi kommer att gå igenom ansökningarna löpande. Går du vidare till nästa steg blir du inbjuden till en videopresentation, som kommer via mail. Går du vidare efter det steget är det dags för en intervju med rekryterande chef.
Varmt välkommen med din ansökan senast måndagen den 22 augusti.

Ansök nu

Handledare, Verksamhetsstöd lön vid HR-staben i Umeå

Löneadministratör
Läs mer Aug 16
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vid HR-staben inom Region Västerbotten arbetar runt 80 medarbetare vid enheterna HR Verksamhetsstöd, Förhandling & Villkor samt Arbetsmiljö och ledarskap. Under HR-staben ligger också vår interna företagshälsovård. HR-stabens gemensamma uppdrag i Region Västerbotten är att bidra till ökad måluppfyllelse för verksamhet och ledning på alla nivåer genom kompetent och rätt stöd inom HR området.

Inom HR Verksamhetsstöd ingår förutom handledare också lönepartners, HR-partners samt HR-konsulter rekrytering. Inom enheten har vi flera kollegor som delar ditt uppdrag, dina utmaningar och din grundkunskap. Vi har alla olika erfarenheter, kunskaper och intressen som vi använder som en styrka för att få varandra att växa. Vi har flexibla arbetstider och erbjuder b l a möjlighet till semesterväxling. Vi uppmuntrar friskvård och erbjuder möjlighet till träning på arbetstid. Vi har en aktiv personalklubb som erbjuder en mängd olika friskvårdsaktiviteter.

Nu söker vi två handledare till verksamhetsstöd lön vid HR-staben i Umeå för att förstärka vår arbetsgrupp med anledning av införandet av nytt resursplaneringssystem TESSA. Vill du vara med och göra skillnad för ledare och medarbetare i Region Västerbotten då är du den vi söker!

ARBETSUPPGIFTER
Som handledare hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många. Handledning, schemaläggning, lönehantering och avtalsfrågor är viktiga områden som du kommer jobba med.

Som handledare får du ett självständigt och utåtriktat uppdrag att stötta arbetsledare inom hela regionen. Huvudfokus är att ge enheter support, handledning och operativt stöd vid vår implementering av nytt resursplaneringssystem Tessa som påbörjats. Du blir en viktig kugge i verksamheternas väg in i denna process genom att fånga upp just deras specifika utmaningar och behov av inställningar i nya systemet. Det finns möjligheter att utifrån intresse och kompetens utveckla tjänsten mot olika områden såsom exempelvis inriktning system teknisk hantering
HR system eller utbildning och stöd i schemaläggning samt avtal för arbetstidsmodeller.

Du får ett jobb som bygger på eget ansvar - men du har alltid backup från flera kollegor med olika kompetenser. Dina förmågor kommer vara avgörande för hur bra implementeringen av resursplaneringssystemet lyckas stötta organisationens ledare. Utöver ett spännande jobb i en spännande projektutvecklingsfas med möjlighet att göra skillnad, så får du jobba i en trevlig arbetsgrupp där det är högt till tak!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ekonomisk grundskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom lön, kommunikation eller HR. Det är meriterande om du tidigare har jobbat med personalsystem som Personec Visma och resursplaneringssystem TESSA/Time Care eller har erfarenhet från liknande program som är likvärdiga. Vi ser gärna att du tidigare jobbat med schemaläggning i någon form och gillar att lägga det komplexa pusslet. Besitter du även kunskaper om avtal och lönefrågor så är det en viktig grundstomme i de kompetenser vi söker.

För att trivas i det här jobbet tror vi att du är en är positiv, driven och utvecklingsinriktad person. Vi sätter stort värde på din förmåga att kommunicera och skapa goda relationer, både med verksamhetsrepresentanter, med kollegor inom HR-staben och andra stödfunktioner. Som person är du förtroendeingivande och har förmåga att organisera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Resor inom länet förekommer.

Urval och intervjuer sker löpande.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Lönekonsult, Umeå/Skellefteå

Löneadministratör
Läs mer Jul 11
Drivs du av att ge service och samtidigt vill arbeta med löner i ett stöttande och härligt team? Till våra kontor i Umeå och Skellefteå söker vi nu vår nästa lönekonsult som motiveras av att skapa goda och långsiktiga kundrelationer kombinerat med ett professionellt och kvalitativt lönearbete. Hos oss får du goda förutsättningar att verkligen utvecklas i rollen som konsult och bredda din kompetens inom lön i ett bolag som värnar om balansen mellan arbete och privatliv.

Din roll

Som lönekonsult på Aspia får du möjligheten att arbeta med hela löneprocessen för ett flertal kunder inom en mängd olika branscher. För att trivas i rollen som lönekonsult hos oss behöver du ha en vilja att sätta dig in i nya områden och hålla dig uppdaterad om nya lagar och regler. Allt för att skapa en bra tjänst för vår kund och för att hålla god kvalitet i ditt arbete. Vi tror att du trivs i kontakten med människor och att du gärna har örat mot marknaden för att tillsammans med dina kollegor erbjuda den bästa servicen till våra kunder.

I ditt arbete ingår bland annat:

- Hantera löpande lönearbete
- Hantera tid- och resefiler från försystem
- Kontakt med kundföretag av mer komplex karaktär gällande ärenden inom lön
- Kvalitetssäkra löneprocessen utifrån uppdragets komplexitet
- Kundansvar

Arbetet utförs främst på våra kontor men kan i sällsynta fall innebära arbete ute hos kund.

Din profil

Vi söker dig som har:

- För tjänsten relevant utbildning alternativt erfarenhet av arbete inom lön eller ekonomi
- Kunskap och/eller erfarenhet av att tolka lagar och avtal
- God kunskap i svenska och engelska i tal och skrift

Vidare ser vi det som meriterande om du tidigare har arbetat med outsourcing i en konsultverksamhet samt om du har erfarenhet av arbete i systemet FLEX Lön. Ett steg att utvecklas i rollen som lönekonsult är att ta ett större ansvar för våra system och digitalisering av våra processer, det är därför meriterande om du har ett intresse för detta.

I Aspias rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du:

- Är en lagspelare som har lätt för att samarbeta
- Är god och tydlig i din kommunikation med kollegor och kunder då du hanterar flera olika kunder med olika behov
- Har en förmåga att vara noggrann samtidigt som du är effektiv i ditt arbete mot uppsatta deadlines
- Uppskattar att arbeta i en digital och föränderlig miljö

Andra egenskaper som vi värdesätter är initiativkraft, analytisk förmåga, kreativitet, samt ett affärsmässigt tänkande.

Du erbjuds

Vårt mål på Aspia är att ge dig som medarbetare den bästa tiden i din karriär och vi är måna om balansen mellan arbete och privatliv. Hos oss får du arbeta med frihet under ansvar, flexibel arbetstid och sommararbetstid mellan juni och oktober, kollektivavtal och bra förmåner. Vi tycker att det är viktigt att du känner dig stimulerad i din roll och arbetar därför strukturerat med medarbetarsamtal där du sätter mål och planer för din utveckling. Sist, men inte minst, får du ett härligt gäng kollegor med bred kompetens i ett socialt arbetsklimat!

Några snabba

Ort: Umeå/Skellefteå
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Anställningsstart: Hösten 2022
Låter det som en intressant tjänst för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Du söker enkelt med CV och genom att besvara ett par urvalsfrågor direkt i vårt verktyg. I mitten av augusti kommer vi påbörja vårt urval.

Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Sven Lundgren: sven.lundgren@aspia.se

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Matilda Törnblom: matilda.tornblom@aspia.se

Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess och gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens, erfarenhet och potential att växa i rollen

Vi på Aspia önskar dig en trevlig sommar och ser fram emot din ansökan!

Aspia är en ledande aktör inom redovisning, lön, skatt och affärsrelaterad rådgivning med 1200 medarbetare på drygt 60 kontor i Sverige och närvaro i hela Norden. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där våra kunder befinner sig.

Aspia är det självklara valet både för unga som söker sitt första jobb och för erfarna experter som vill ta ett steg vidare i karriären. Idéer och individer får växa hos oss i en inkluderande, rolig och kreativ miljö och det är på Aspia vi vill att du ska ha den bästa tiden i din karriär!

Ansök nu

Handledare, Verksamhetsstöd lön vid HR-staben i Umeå

Löneadministratör
Läs mer Jun 21
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vid HR-staben inom Region Västerbotten arbetar runt 80 medarbetare vid enheterna HR Verksamhetsstöd, Förhandling & Villkor samt Arbetsmiljö och ledarskap. Under HR-staben ligger också vår interna företagshälsovård. HR-stabens gemensamma uppdrag i Region Västerbotten är att bidra till ökad måluppfyllelse för verksamhet och ledning på alla nivåer genom kompetent och rätt stöd inom HR området.

Inom HR Verksamhetsstöd ingår förutom handledare också lönepartners, HR-partners samt HR-konsulter rekrytering. Inom enheten har vi flera kollegor som delar ditt uppdrag, dina utmaningar och din grundkunskap. Vi har alla olika erfarenheter, kunskaper och intressen som vi använder som en styrka för att få varandra att växa. Vi har flexibla arbetstider och erbjuder b l a möjlighet till semesterväxling. Vi uppmuntrar friskvård och erbjuder möjlighet till träning på arbetstid. Vi har en aktiv personalklubb som erbjuder en mängd olika friskvårdsaktiviteter.

Nu söker vi två handledare till verksamhetsstöd lön vid HR-staben i Umeå för att förstärka vår arbetsgrupp med anledning av införandet av nytt resursplaneringssystem TESSA. Vill du vara med och göra skillnad för ledare och medarbetare i Region Västerbotten då är du den vi söker!

ARBETSUPPGIFTER
Som handledare hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många. Handledning, schemaläggning, lönehantering och avtalsfrågor är viktiga områden som du kommer jobba med.

Som handledare får du ett självständigt och utåtriktat uppdrag att stötta arbetsledare inom hela regionen. Huvudfokus är att ge enheter support, handledning och operativt stöd vid vår implementering av nytt resursplaneringssystem Tessa som påbörjats. Du blir en viktig kugge i verksamheternas väg in i denna process genom att fånga upp just deras specifika utmaningar och behov av inställningar i nya systemet. Det finns möjligheter att utifrån intresse och kompetens utveckla tjänsten mot olika områden såsom exempelvis inriktning system teknisk hantering
HR system eller utbildning och stöd i schemaläggning samt avtal för arbetstidsmodeller.

Du får ett jobb som bygger på eget ansvar - men du har alltid backup från flera kollegor med olika kompetenser. Dina förmågor kommer vara avgörande för hur bra implementeringen av resursplaneringssystemet lyckas stötta organisationens ledare. Utöver ett spännande jobb i en spännande projektutvecklingsfas med möjlighet att göra skillnad, så får du jobba i en trevlig arbetsgrupp där det är högt till tak!

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ekonomisk grundskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom lön, kommunikation eller HR. Det är meriterande om du tidigare har jobbat med personalsystem som Personec Visma och resursplaneringssystem TESSA/Time Care eller har erfarenhet från liknande program som är likvärdiga. Vi ser gärna att du tidigare jobbat med schemaläggning i någon form och gillar att lägga det komplexa pusslet. Besitter du även kunskaper om avtal och lönefrågor så är det en viktig grundstomme i de kompetenser vi söker.

För att trivas i det här jobbet tror vi att du är en är positiv, driven och utvecklingsinriktad person. Vi sätter stort värde på din förmåga att kommunicera och skapa goda relationer, både med verksamhetsrepresentanter, med kollegor inom HR-staben och andra stödfunktioner. Som person är du förtroendeingivande och har förmåga att organisera och planera ditt arbete på ett effektivt sätt.

Resor inom länet förekommer.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Lönekonsult

Löneadministratör
Läs mer Jun 29
Med branschens nöjdaste kunder 10 år i rad söker vi dig som vill fortsätta utveckla branschens bästa leverans och kundupplevelse tillsammans med oss. Har du något års erfarenhet av rollen som lönekonsult och vill jobba i en roll med stort eget ansvar och nära kundkontakter? Vill du vara en del av ett kontor med familjär stämning och trevliga kollegor där alla hjälps åt för att utveckla branschens bästa leverans och kundupplevelse? Då ser vi fram emot din ansökan till tjänsten som lönekonsult hos oss!

Om rollen

I rollen som lönekonsult hos oss kommer du ha nära kontakt med våra kunder och arbeta med allt från löpande lönehantering, redovisning av skatter, avgifter och statistik samt tolkning, analys och rådgivning av lagar och regler. Du arbetar självständigt och ansvarar för olika uppdrag. Våra kunder finns inom olika branscher med varierande storlek och vi är alltid måna om att leverera den bästa kundupplevelsen. Du blir del av ett glatt och familjärt gäng med ca 25 kollegor och utgår från vårt fina kontor i Umeå där arbetsklimatet är öppet och rakt, vilket ger en stimulerande och utvecklande arbetsmiljö.

Hög service och personligt engagemang är något som kännetecknar vårt arbetssätt och BDO arbetar kontinuerligt med att kvalitetssäkra, effektivisera samt digitalisera processerna. Just nu befinner vi oss i en spännande förändrings- och tillväxtresa och vi hoppas du vill vara med på tåget!

Om dig

För att trivas i rollen ser vi att du är positiv, lyhörd och hjälpsam mot såväl kunder som kollegor. Du trivs med att arbeta både självständigt och i team och genomför ditt arbete noggrant och strukturerat. Du har ett kundorienterat arbetssätt, är duktig på att bygga relationer och har förmågan att hantera och utveckla digitala processer. Framförallt har du ett stort driv i ditt arbete och vill tillsammans med oss leva upp till våra värdeord mod, vilja, fokus och engagemang. Vidare ser vi att du:

• Har något års erfarenhet av självständigt lönearbete, erfarenhet från byrå är meriterande.
• Gärna har en YH-utbildning inom lön eller motsvarande
• Är van vid att arbeta i olika system och är systemintresserad
• Har goda kunskaper i svenska och engelska då BDO ingår i en global organisation.

Vi erbjuder dig

• En familjär kultur.
• Möjlighet att jobba nära olika typer av kunder och företag med stort eget ansvar.
• En attraktiv karriärstrappa med fokus på dig och din individuella utveckling.
• Karriärmöjligheter inom flera olika områden.
• En konkurrensmässig lönemodell samt förmånspaket.

Vi erbjuder även ett brett förmånspaket, hälsofrämjande aktiviteter, after work med mera, men kanske viktigast av allt – trevliga kollegor! Vill du veta mer om vad våra medarbetare tycker om att jobba hos BDO, kolla gärna in denna film!

Vill du bli en av oss?

Vad kul! Skicka i så fall in ditt CV och personligt brev redan idag då vi jobbar med löpande urval. Vid frågor, hör av dig till ansvarig rekryterare nedan.

• Start: snarast möjligt med hänsyn till ev. uppsägningstid
• Omfattning: heltid
• Ort: Umeå

Varmt välkommen med din ansökan!

Här kan du läsa mer om hur vi på BDO behandlar dina personuppgifter.

Om oss
BDO är en heltäckande affärspartner till företag i deras vardag och på sin utvecklingsresa. Vi erbjuder bred och djup kunskap inom affärsrådgivning, revision, skatt och outsourcing av redovisning och lön. Vi finns på ett tjugotal kontor runt om i Sverige och ingår i BDO:s världsomspännande nätverk – en av världens största revisions- och konsultorganisationer med över 97 000 medarbetare i fler än 160 länder, och i Sverige är våra ca 700 medarbetare grunden till vår utveckling och vår absolut viktigaste tillgång. Läs mer om BDO som företag här.

Ansök nu

Löneadministratörer till PostNord HR Shared Service Center, Umeå

Löneadministratör
Läs mer Jul 13
Är du en Löneadministratör som vill arbeta på PostNords HR Shared Service Center? Vill du arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö på en av Sveriges största arbetsplatser? Då kan det vara dig vi söker!

Bli en del av vårt team
PostNord befinner sig på en spännande förändringsresa och digital transformation inom HR.

En viktig del av resan är att vi bygger upp ett HR Shared Service Center i Göteborg och Umeå som ska stötta PostNords verksamhet inom löne- och personaladministration. Därför rekryterar vi nu ett antal Löneadministratörer.Om rollen
Som Löneadministratör utgör du en viktig roll inom HR Shared Service Center i att säkerställa att rätt lön betalas i rätt tid. Du kommer att arbeta i alla delar av det dagliga lönearbetet och vara med i hela löneprocessen från ax till limpa.

Exempel på arbetsuppgifter:

Löneadministration och tillhörande kontroller

- 2:a linjens användarsupport
- Support till myndigheter och andra instanser i lönerelaterade frågor.
- AGI rapportering till Skatteverket och rapporter till övriga myndigheter
- Rapportering av statistik till SCB och Svenskt Näringsliv.

För att kunna stötta verksamheten på bästa sätt kommer du och dina kollegor att få en introduktion till rollen genom utbildning i vårt nya lönesystem (Visma HR-plus 8) och du kommer därefter att delta i systemtester.

Teamet inom Löneadministration kommer kontinuerligt att arbeta med utveckling av framtida arbetssätt och processer. Sannolikt kommer det finnas ett eller flera områden inom löneprocessen som du får ett extra kvalitets- och utvecklingsansvar för.Om dig
Vi söker dig med en löneinriktad YH-utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har minst 1–2 års erfarenhet av löneadministrativt arbete och av att ha tillämpat kollektivavtal, och du förstår sambandet mellan lön/HR och ekonomi. Du är insatt i skatte- och förmånsregler, har god systemvana och intresse för digitaliseringsfrågor. Att arbeta i en kund- och serviceinriktad verksamhet ger dig energi och du har erfarenhet av att tillämpa nya arbetssätt. Din systemvana är god, och kunskap i Visma HR-plus 8 är en extra merit. Du är intresserad av utvecklings- och digitaliseringsfrågor, och uttrycker dig väl muntligt och skriftligt.Under startperioden kommer vi med all säkerhet att ställas inför både kända och oväntade utmaningar. Vi ser att ett väl fungerande team med förmåga att stötta och utveckla varandra kommer att vara en viktig framgångsfaktor - och söker dig som vill arbeta och bidra i en sådan miljö. Du har ett strukturerat arbetssätt och en mycket god samarbetsförmåga. Du vill lära nytt och utvecklas. Dina kunskaper i svenska är flytande, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig
PostNord erbjuder dig arbete i en dynamisk och förändringsorienterad miljö på en av Sveriges största arbetsplatser. Vi har goda tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNordPlus och det finns bra utvecklingsmöjligheter. PostNords ABC-ledarskap är vår ledstjärna; Accountable, Brave and Committed.Vi gör vardagen enklare
PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.comAnsök
Varmt välkommen med din ansökan! Har du någon fråga eller fundering så kontakta Per Arnesson på per.arnesson@postnord.com.

Ansök nu

Löneadministratörer till PostNord HR Shared Service Center, Umeå

Löneadministratör
Läs mer Jun 29
Är du en Löneadministratör som vill arbeta på PostNords HR Shared Service Center? Vill du arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö på en av Sveriges största arbetsplatser? Då kan det vara dig vi söker!

Bli en del av vårt team
PostNord befinner sig på en spännande förändringsresa och digital transformation inom HR.

En viktig del av resan är att vi bygger upp ett HR Shared Service Center i Göteborg och Umeå som ska stötta PostNords verksamhet inom löne- och personaladministration. Därför rekryterar vi nu ett antal Löneadministratörer.Om rollen
Som Löneadministratör utgör du en viktig roll inom HR Shared Service Center i att säkerställa att rätt lön betalas i rätt tid. Du kommer att arbeta i alla delar av det dagliga lönearbetet och vara med i hela löneprocessen från ax till limpa.

Exempel på arbetsuppgifter:

Löneadministration och tillhörande kontroller

- 2:a linjens användarsupport
- Support till myndigheter och andra instanser i lönerelaterade frågor.
- AGI rapportering till Skatteverket och rapporter till övriga myndigheter
- Rapportering av statistik till SCB och Svenskt Näringsliv.

För att kunna stötta verksamheten på bästa sätt kommer du och dina kollegor att få en introduktion till rollen genom utbildning i vårt nya lönesystem (Visma HR-plus 8) och du kommer därefter att delta i systemtester.

Teamet inom Löneadministration kommer kontinuerligt att arbeta med utveckling av framtida arbetssätt och processer. Sannolikt kommer det finnas ett eller flera områden inom löneprocessen som du får ett extra kvalitets- och utvecklingsansvar för.Om dig
Vi söker dig med en löneinriktad YH-utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har minst 1–2 års erfarenhet av löneadministrativt arbete och av att ha tillämpat kollektivavtal, och du förstår sambandet mellan lön/HR och ekonomi. Du är insatt i skatte- och förmånsregler, har god systemvana och intresse för digitaliseringsfrågor. Att arbeta i en kund- och serviceinriktad verksamhet ger dig energi och du har erfarenhet av att tillämpa nya arbetssätt. Din systemvana är god, och kunskap i Visma HR-plus 8 är en extra merit. Du är intresserad av utvecklings- och digitaliseringsfrågor, och uttrycker dig väl muntligt och skriftligt.Under startperioden kommer vi med all säkerhet att ställas inför både kända och oväntade utmaningar. Vi ser att ett väl fungerande team med förmåga att stötta och utveckla varandra kommer att vara en viktig framgångsfaktor - och söker dig som vill arbeta och bidra i en sådan miljö. Du har ett strukturerat arbetssätt och en mycket god samarbetsförmåga. Du vill lära nytt och utvecklas. Dina kunskaper i svenska är flytande, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig
PostNord erbjuder dig arbete i en dynamisk och förändringsorienterad miljö på en av Sveriges största arbetsplatser. Vi har goda tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNordPlus och det finns bra utvecklingsmöjligheter. PostNords ABC-ledarskap är vår ledstjärna; Accountable, Brave and Committed.Vi gör vardagen enklare
PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.comAnsök
Varmt välkommen med din ansökan! Har du någon fråga eller fundering så kontakta Per Arnesson på per.arnesson@postnord.com.

Ansök nu

Lönekonsult till Lön och Pension, HR, Stadsledningskontoret

Löneadministratör
Läs mer Jun 2
Lön och Pension är en del av kommunens HR-enhet och är centralt placerad vid Stadsledningskontoret.

Vi stöttar Umeå och Vindelns kommuner inom löne- och personaladministration konsultativt och operativt, och ansvarar för handläggning av lön, arvoden och pension till anställda och förtroendevalda. Vårt fokus är att det ska vara lätt att göra rätt, med målet att alla anställda ska få rätt lön i rätt tid.  Vi är på en resa där vi genom digitalisering, förenkling och tydlighet ska leverera ett enkelt och proffsigt stöd till medarbetare och chefer.  

Vi söker nu dig som vill bli en av oss! 

I arbetet som lönekonsult ingår att: 

Vara ett konsultativt och operativt stöd till chefer, medarbetare och samarbetspartners:

- Du ger support i tillämpning av lagar och avtal samt i hur personal- och lönesystemet används.
- Du ger support bland annat via ärendehanteringssystem, telefon, olika digitala plattformar och fysiska möten. 
- Du utbildar/fortbildar chefer vid förändringar i process eller arbetssätt.
- Du arbetar för att skapa goda relationer med samarbetspartners inom såväl som utanför organisationen.

Handlägga löneadministrativa uppgifter:

- Du utför registreringar, olika kontroller och rättar felaktiga löneuppgifter. 
- Du följer upp processer och rutiner hos chef. 
- Du återkopplar till medarbetare och chef för att öka förståelsen och minska risken för felaktigt utbetalda löner i framtiden.  

Aktivt bidra till vår verksamhets utveckling:

- Du håller dig ajour om förändringar inom avtalsområdet och inom systemanvändning. Du deltar aktivt till att informera, sprida kunskap samt ge förslag på hur vi på bästa sätt kan hantera dessa förändringar.  
- Du uppdaterar rutiner samt utbildar och stöttar kollegor inom ditt fält 
- Du ser till helhet istället för enskilda delar och gärna i digitaliseringens förtecken. 

Bidra till ett öppet och kreativt klimat där alla får plats:

- Du uppmuntrar oliktänkande, vågar prova nya ideer och bidrar till enkla och effektiva lösningar  
- Du kommunicerar och samarbetar väl med kollegor samt rapporterar löpande till teamledare och lönechef  

Om dig

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning som lönespecialist, eller motsvarande högskoleutbildning, det är meriterande om du har gått lönespecialistprogrammet på yrkeshögskola. Du har erfarenhet av självständigt arbete inom löneadministration och erfarenhet av att arbeta i Personec P.  Det är också meriterande om du har erfarenhet av kommunala avtal.  Som person ser vi att du är en problemlösare som är noggrann, strukturerad, har en hög serviceförmåga, är kommunikativ och tycker om att arbeta i team med andra.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.  

Varmt välkommen med din ansökan! 

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Löneadministratörer till PostNord HR Shared Service Center, Umeå

Löneadministratör
Läs mer Maj 19
Är du en Löneadministratör som vill arbeta på PostNords HR Shared Service Center? Vill du arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö på en av Sveriges största arbetsplatser? Då kan det vara dig vi söker!

Bli en del av vårt team
PostNord befinner sig på en spännande förändringsresa och digital transformation inom HR.

En viktig del av resan är att vi bygger upp ett HR Shared Service Center i Göteborg och Umeå som ska stötta PostNords verksamhet inom löne- och personaladministration. Därför rekryterar vi nu ett antal Löneadministratörer.Om rollen
Som Löneadministratör utgör du en viktig roll inom HR Shared Service Center i att säkerställa att rätt lön betalas i rätt tid. Du kommer att arbeta i alla delar av det dagliga lönearbetet och vara med i hela löneprocessen från ax till limpa.

Exempel på arbetsuppgifter:

Löneadministration och tillhörande kontroller

- 2:a linjens användarsupport
- Support till myndigheter och andra instanser i lönerelaterade frågor.
- AGI rapportering till Skatteverket och rapporter till övriga myndigheter
- Rapportering av statistik till SCB och Svenskt Näringsliv.

För att kunna stötta verksamheten på bästa sätt kommer du och dina kollegor att få en introduktion till rollen genom utbildning i vårt nya lönesystem (Visma HR-plus 8) och du kommer därefter att delta i systemtester.

Teamet inom Löneadministration kommer kontinuerligt att arbeta med utveckling av framtida arbetssätt och processer. Sannolikt kommer det finnas ett eller flera områden inom löneprocessen som du får ett extra kvalitets- och utvecklingsansvar för.Om dig
Vi söker dig med en löneinriktad YH-utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har minst 1–2 års erfarenhet av löneadministrativt arbete och av att ha tillämpat kollektivavtal, och du förstår sambandet mellan lön/HR och ekonomi. Du är insatt i skatte- och förmånsregler, har god systemvana och intresse för digitaliseringsfrågor. Att arbeta i en kund- och serviceinriktad verksamhet ger dig energi och du har erfarenhet av att tillämpa nya arbetssätt. Din systemvana är god, och kunskap i Visma HR-plus 8 är en extra merit. Du är intresserad av utvecklings- och digitaliseringsfrågor, och uttrycker dig väl muntligt och skriftligt.Under startperioden kommer vi med all säkerhet att ställas inför både kända och oväntade utmaningar. Vi ser att ett väl fungerande team med förmåga att stötta och utveckla varandra kommer att vara en viktig framgångsfaktor - och söker dig som vill arbeta och bidra i en sådan miljö. Du har ett strukturerat arbetssätt och en mycket god samarbetsförmåga. Du vill lära nytt och utvecklas. Dina kunskaper i svenska är flytande, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig
PostNord erbjuder dig arbete i en dynamisk och förändringsorienterad miljö på en av Sveriges största arbetsplatser. Vi har goda tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNordPlus och det finns bra utvecklingsmöjligheter. PostNords ABC-ledarskap är vår ledstjärna; Accountable, Brave and Committed.Vi gör vardagen enklare
PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.comAnsök
Varmt välkommen med din ansökan! Har du någon fråga eller fundering så kontakta Johanna Norling på johanna.norling@postnord.com.

Ansök nu

Personaladministratör HR Support

HR-assistent
Läs mer Apr 29
Älskar du service och administration? Har du en utbildning inom HR och söker efter en spännande arbetsplats där du kan växa och utvecklas? Då ska du söka denna tjänst! Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start i mitten av maj. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan redan idag!

Om tjänsten
I rollen som Personaladministratör HR Support tillhör du kundens HR support team. Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta administrativt, men även med människor. Där kommer du kommer ge användarstöd i personaladministrativa frågor så som:
- Ny- och återanställning
- Personuppgifter
- Tidsrapportering
- Första linjens stöd i vanligt förekommande löneadministrativa frågor
- hantering av sjukfrånvara och tjänstledigheter
- samt registrering i systemet

Vem är du?
Vi söker dig som har personaladministrativ utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du är van att jobba i olika system, har du tidigare jobbat i just SAP så är det meriterande. Du har en positiv inställning och tycker om att arbeta inom ett serviceinriktat yrke. Du har ett konsultativt förhållningssätt och sätter kunden i centrum. Det finns en vilja och förmåga att ta stort eget ansvar och du är effektiv och lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga.

Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.


Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.

Ansök nu

Driven HR-administratör

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Apr 21
Varje dag avgörs hundratals mål och ärenden i domstolarna runt om i Sverige. Vår organisation består av medarbetare med olika kompetenser, där var och en är betydelsefull i att upprätthålla rättssäkerhet och hög kvalitet i alla led.https://www.domstol.se/om-sveriges-domstolar/sa-fungerar-domstolarna/ 


 
Inledning
Är du intresserad av människor, administration och att bidra till en bra arbetsmiljö? Vill du arbeta i en spännande, händelserik och dokumenterat trevlig organisation? Har du förmågan att hantera frihet under ansvar? Då är det här tjänsten för dig!

Hovrätten för Övre Norrland är Sveriges nordligaste hovrätt och här arbetar cirka 40 medarbetare.

Arbetsplatsen består av en dömande avdelning och en administrativ enhet. Vi är en öppen och modern domstol där rättssäkerhet och effektivitet är viktiga ledord.

Vi söker nu en HR-administratör som tillsammans med sex kollegor med varierande uppgifter ser till att allt praktiskt fungerar i hovrätten. Internt handlar det om att den dömande verksamheten ska kunna fokusera på sitt arbete och externt om att serva medborgare som kontaktar eller besöker hovrätten.

Arbetet innebär
Som HR-administratör i hovrätten är du både en viktig kugge i maskineriet och lite av en spindel i nätet. Du ska därför ha god personkännedom, vara bra på att organisera, ha förmågan att samarbeta väl och vara prestigelös. Dessutom är det en fördel om du gillar att hänga med i utvecklingen, både i verksamheten som helhet och tekniskt, för det är alltid något nytt på gång.

Ditt huvudsakliga ansvar är personaladministrationen där lönefrågor hanteras med stöd av Domstolsverket. Utöver det arbetar du bland annat med administrationen av domarutbildningen, rekryteringsfrågor, riktlinjer och är chefsstöd i HR-frågor, vid exempelvis rehabilitering. Du ansvarar för det administrativa diariet och egna sidor på Intranätet. Utöver det hanterar du en rad mindre uppgifter av varierande karaktär.
I arbetet ingår också att vara backup för övriga administrationen, bland annat i frågor som rör nämndemän, arkivering och medborgarservice.

Dig söker vi
Du skapar goda professionella relationer till kollegor och ser din roll i gruppen. Du bidrar med din kompetens till det gemensamma arbetet, samtidigt som du har en utpräglad känsla för service.
Du ser självständigt var och hur dina insatser behövs i organisationen och du lyfter gärna förslag till förbättringar.

För att trivas hos oss behöver du kunna hantera en mängd olika uppgifter och situationer, samtidigt som du har förmågan att analysera och lösa problem. Du ska också kunna planera och prioritera ditt arbete.

Du har avslutad gymnasieutbildning med examen eller annan avslutad utbildning som bedöms likvärdig. Erfarenhet av arbete med personalfrågor, chefsstöd och rehabiliteringsarbete är meriterande.
Dator är ett naturligt arbetsverktyg och du behärskar de grundläggande funktionerna i såväl Word som Excel. Du är en van skribent och uttrycker dig mycket väl i tal och skrift på svenska.
Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Tillsvidareanställning som inleds med 6 mån provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas.

För att säkerställa en inkluderande och rättvis rekryteringsprocess tillämpar Sveriges Domstolar kompetensbaserad rekrytering. Vårt urval bygger på kandidaternas kompetenser och meriter.
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vikariat Ekonomi- och löneadministratör, 80%

Löneadministratör
Läs mer Apr 1
Om tjänsten
Vi söker nu en vikarie för vår nuvarande administratör som ska vara tjänstledig. Jobbet består till stor del av ekonomi- och lönehantering men även andra administrativa arbetsuppgifter förekommer. Du får ett jobb med stor omväxling och samtidigt arbetsuppgifter som återkommer varje månad. En kul mix av arbete i en trivsam miljö!
Om Furan
Furans verksamhet utgörs av boende och daglig verksamhet för personer med funktionsnedsättning enligt LSS. Vi är en ideell förening med 37 anställda. Vår verksamhet bedrivs i natursköna Bullmark ca 3 mil norr om Umeå. Mer information om Furan kan du hitta på www.furan.se
Huvudsakliga arbetsuppgifter
· Lönehantering med löneberedning och utbetalning av lön
· Bokföring och fakturahantering
· Ekonomiska rapporter och bokslut
· Du bistår medarbetarna i lönerelaterade frågor
· I arbetet ingår också administration av pensioner och kontakter med berörda myndigheter
Till din hjälp i lönefrågor finns en bra arbetsgivarsupport samt du kommer även löpande kunna få stöd om du så önskar av vår administratör som ska vara tjänstledig.
Om dig
Vi söker dig som har erfarenhet av praktiskt arbete inom lön- och ekonomiadministration. Du bör även ha goda kunskaper i Office-paketet, specifikt Excel. För arbetet krävs gott ordningssinne och planeringsförmåga. Du är serviceinriktad, självständig och har god samarbetsförmåga. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet eftersom du kommer att arbeta i direkt närhet av verksamheten.

Ansök nu

Löneadministratörer till PostNord HR Shared Service Center, Umeå

Löneadministratör
Läs mer Apr 11
Är du en Löneadministratör som vill arbeta på PostNords HR Shared Service Center? Vill du arbeta i en dynamisk och föränderlig miljö på en av Sveriges största arbetsplatser? Då kan det vara dig vi söker!

Bli en del av vårt team
PostNord befinner sig på en spännande förändringsresa och digital transformation inom HR.

En viktig del av resan är att vi bygger upp ett HR Shared Service Center i Göteborg och Umeå som ska stötta PostNords verksamhet inom löne- och personaladministration. Därför rekryterar vi nu ett antal Löneadministratörer.Om rollen
Som Löneadministratör utgör du en viktig roll inom HR Shared Service Center i att säkerställa att rätt lön betalas i rätt tid. Du kommer att arbeta i alla delar av det dagliga lönearbetet och vara med i hela löneprocessen från ax till limpa.

Exempel på arbetsuppgifter:

Löneadministration och tillhörande kontroller

- 2:a linjens användarsupport
- Support till myndigheter och andra instanser i lönerelaterade frågor.
- AGI rapportering till Skatteverket och rapporter till övriga myndigheter
- Rapportering av statistik till SCB och Svenskt Näringsliv.

För att kunna stötta verksamheten på bästa sätt kommer du och dina kollegor att få en introduktion till rollen genom utbildning i vårt nya lönesystem (Visma HR-plus 8) och du kommer därefter att delta i systemtester.

Teamet inom Löneadministration kommer kontinuerligt att arbeta med utveckling av framtida arbetssätt och processer. Sannolikt kommer det finnas ett eller flera områden inom löneprocessen som du får ett extra kvalitets- och utvecklingsansvar för.Om dig
Vi söker dig med en löneinriktad YH-utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du har minst 1–2 års erfarenhet av löneadministrativt arbete och av att ha tillämpat kollektivavtal, och du förstår sambandet mellan lön/HR och ekonomi. Du är insatt i skatte- och förmånsregler, har god systemvana och intresse för digitaliseringsfrågor. Att arbeta i en kund- och serviceinriktad verksamhet ger dig energi och du har erfarenhet av att tillämpa nya arbetssätt. Din systemvana är god, och kunskap i Visma HR-plus 8 är en extra merit. Du är intresserad av utvecklings- och digitaliseringsfrågor, och uttrycker dig väl muntligt och skriftligt.Under startperioden kommer vi med all säkerhet att ställas inför både kända och oväntade utmaningar. Vi ser att ett väl fungerande team med förmåga att stötta och utveckla varandra kommer att vara en viktig framgångsfaktor - och söker dig som vill arbeta och bidra i en sådan miljö. Du har ett strukturerat arbetssätt och en mycket god samarbetsförmåga. Du vill lära nytt och utvecklas. Dina kunskaper i svenska är flytande, både i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Vi erbjuder dig
PostNord erbjuder dig arbete i en dynamisk och förändringsorienterad miljö på en av Sveriges största arbetsplatser. Vi har goda tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom PostNords egen personalstiftelse PostNordPlus och det finns bra utvecklingsmöjligheter. PostNords ABC-ledarskap är vår ledstjärna; Accountable, Brave and Committed.Vi gör vardagen enklare
PostNord är den ledande leverantören av kommunikations- och logistiklösningar till, från och inom Norden. Vi säkerställer postservicen till privatpersoner och företag i Sverige och Danmark. Vi strävar efter att göra vardagen enklare och mer hållbar för alla som bor och arbetar i Norden. Vi är ansvarstagande, modiga och engagerade, och leder effektivt förändring oavsett om vi leder oss själva eller andra. Vi uppmuntrar lagarbete, uppriktighet och positiva relationer på arbetsplatsen. Vi bygger vidare på våra framgångar och lär oss av både kollegor och misstag. Människor med olika bakgrund arbetar hos oss. Du kommer därför vara en del av en arbetsplats med stor mångfald, vilket bidrar till bättre resultat för verksamheten. Besök oss på www.postnord.comAnsök
Varmt välkommen med din ansökan! Har du någon fråga eller fundering så kontakta Johanna Norling på johanna.norling@postnord.com.

Ansök nu

HR-administratör

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Apr 13
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/
Arkitekthögskolan, söker en HR-administratör.

Är du en person som skulle trivas med att ge ett brett stöd i personalfrågor till ledning och forskningsledare i en internationell miljö? Då kan denna anställning vara något för dig.  Anställningen är på heltid i 2 år med start så snart som möjligt eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är den 8 maj 2022Arbetsuppgifter
Som HR-administratör bistår du prefekt och forskningsledare i diverse frågor inom personalområdet såsom rekryteringsprocesser, rehabiliteringsärenden, arbetsmiljö, arbetsrätt med mera. Du kommer att vara rådgivande och stödja det löpande personalarbetet utifrån gällande författningar, lokala och centrala avtal samt policys och riktlinjer.

Arkitekthögskolan har en stor andel internationella medarbetare och HR-administratören informerar och är behjälplig kring frågor om till exempel uppehållstillstånd, folkbokföring och försäkringar.

Fokus förutses ligga på följande arbetsuppgifter

- Arbete med rekryterings- och anställningsfrågor såsom rekryteringsprövningar, annonser, intervjuer, referenstagningar, LAS-besked mm
- HR-administrativt stöd, inklusive information till anställda (introduktioner och löpande frågor)
- Ta fram och samordna löne- och personalstatistik
- Medverka i kontakter med myndigheter i samband med nyanställningar och löpande personalärenden

I övrigt förekommande administrativa arbetsuppgifter.

 

Kvalifikationer
Du har lägst kandidatexamen från Personalvetarprogrammet eller motsvarande, samt erfarenhet av arbete med personalfrågor. Arkitekthögskolan är en internationell arbetsplats, varför en mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på både svenska och engelska är ett krav samt vana att använda engelska i en internationell miljö. Vidare krävs god datorvana och att du är van användare av Office-programmen (O365).

Du stimuleras av att ha flera kontaktytor, uppdrag och arbetsuppgifter pågående samtidigt. Det är viktigt att du är kommunikativ, har lätt för att samarbeta samt har en god förmåga att arbeta självständigt. Du behöver kunna ta egna initiativ och kunna skapa struktur i ditt arbete. Arbetet kräver att du har ett serviceinriktat förhållningssätt.   Som person är du lyhörd och har hög integritet.  Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av HR-arbete inom högskolesektorn samt kunskap om universitetets organisation och regelverk är meriterande. Det är meriterande om du har erfarenhet av de administrativa systemen Primula, Varbi, Adato och Personaladministration.

Villkor
Anställningen är på heltid i 2 år.  Provanställning kan komma att tillämpas. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. 

Ansökan
Ansökan skall innehålla (1) ett personligt brev med motivering till varför du söker anställningen (2) CV och (3) kopior på relevanta examen. Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem. Ansök via knappen längst ner på sidan. Sista ansökningsdag är 2022-05-08

Kontakt
Vid frågor om anställningen, vänligen kontakta Mikael Henningsson: mikael.henningsson@umu.se eller telefonnummer 090-786 57 98

 Välkommen med din ansökan!


Arkitekthögskolan vid Umeå universitet (UMA) startade sin verksamhet 2009 och finns idag i vackra och ändamålsenliga lokaler på Konstnärligt Campus. Skolan har successivt byggts upp som ett internationellt laboratorium för experimentell arkitektur, där både undervisning och forskning bedrivs. Arkitekthögskolan har idag ca 290 studieplatser inom ett femårigt arkitektprogram och ett masterprogram. Ett trettiotal lärare och forskare finns för närvarande på skolan. Mer information finns på www.arch.umu.seKonstnärligt campus är vackert beläget vid Umeälven och Arkitekthögskolan har Designhögskolan, Konsthögskolan, Bildmuseet och science centret Curiosum som närmaste grannar. Konstnärligt campus är en internationell ”hotspot” för utbildning och forskning där studenter och forskare möts och samarbetar inom det kreativa fältet.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Lönekonsult, Umeå

Löneadministratör
Läs mer Mar 29
Drivs du av att ge service och samtidigt vill arbeta med löner i ett stöttande och härligt team? Till vårt nya fina kontor placerat i Länsresidenset i Umeå söker vi nu vår nästa lönekonsult som motiveras av att skapa goda och långsiktiga kundrelationer kombinerat med ett professionellt och kvalitativt lönearbete. Hos oss får du goda förutsättningar att verkligen utvecklas i rollen som konsult och bredda din kompetens inom lön i ett bolag som värnar om balansen mellan arbete och privatliv.

Din roll

Som lönekonsult på Aspia får du möjligheten att arbeta med hela löneprocessen för ett flertal kunder inom en mängd olika branscher. För att trivas i rollen som lönekonsult hos oss behöver du ha en vilja att sätta dig in i nya områden och hålla dig uppdaterad om nya lagar och regler. Allt för att skapa en bra tjänst för vår kund och för att hålla god kvalitet i ditt arbete. Vi tror att du trivs i kontakten med människor och att du gärna har örat mot marknaden för att tillsammans med dina kollegor erbjuda den bästa servicen till våra kunder.

I ditt arbete ingår bland annat:

- Hantera löpande lönearbete
- Hantera tid- och resefiler från försystem
- Kontakt med kundföretag av mer komplex karaktär gällande ärenden inom lön
- Kvalitetssäkra löneprocessen utifrån uppdragets komplexitet
- Kundansvar

Arbetet utförs främst på vårt kontor i Umeå men kan i sällsynta fall innebära arbete hos kund.

Din profil

Vi söker dig som har:

- För tjänsten relevant utbildning alternativt erfarenhet av arbete inom lön eller ekonomi
- Kunskap och/eller erfarenhet av att tolka lagar och avtal
- God kunskap i svenska och engelska i tal och skrift

Vidare ser vi det som meriterande om du tidigare har arbetat med outsourcing i en konsultverksamhet samt om du har erfarenhet av arbete i systemet FLEX Lön. Ett steg att utvecklas i rollen som lönekonsult är att ta ett större ansvar för våra system och digitalisering av våra processer, det är därför meriterande om du har ett intresse för detta.

I Aspias rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du:

- Är en lagspelare som har lätt för att samarbeta
- Är god och tydlig i din kommunikation med kollegor och kunder då du hanterar flera olika kunder med olika behov
- Har en förmåga att vara noggrann samtidigt som du är effektiv i ditt arbete mot uppsatta deadlines
- Uppskattar att arbeta i en digital och föränderlig miljö

Andra egenskaper som vi värdesätter är initiativkraft, analytisk förmåga, kreativitet, samt ett affärsmässigt tänkande.

Du erbjuds

Vårt mål på Aspia är att ge dig som medarbetare den bästa tiden i din karriär och vi är måna om balansen mellan arbete och privatliv. Hos oss får du arbeta med frihet under ansvar, flexibel arbetstid och sommararbetstid mellan juni och oktober, kollektivavtal och bra förmåner. Vi tycker att det är viktigt att du känner dig stimulerad i din roll och arbetar därför strukturerat med medarbetarsamtal där du sätter mål och planer för din utveckling. Sist, men inte minst, får du ett härligt gäng kollegor med bred kompetens i ett socialt arbetsklimat!

Några snabba

Antal tjänster: 1
Ort: Umeå
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Anställningsstart: Hösten 2022
Låter det som en intressant tjänst för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Sven Lundgren: sven.lundgren@aspia.se.

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Malin Rosenqvist Willner: malin.rosenqvist.willner@aspia.se.

Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess och gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens, erfarenhet och potential att växa i rollen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Aspia är en ledande aktör inom redovisning, lön, skatt och affärsrelaterad rådgivning med 1200 medarbetare på drygt 60 kontor i Sverige och närvaro i hela Norden. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där våra kunder befinner sig.

Aspia är det självklara valet både för unga som söker sitt första jobb och för erfarna experter som vill ta ett steg vidare i karriären. Idéer och individer får växa hos oss i en inkluderande, rolig och kreativ miljö och det är på Aspia vi vill att du ska ha den bästa tiden i din karriär!

Ansök nu

Lönekonsult, Umeå

Löneadministratör
Läs mer Mar 29
Drivs du av att ge service och samtidigt vill arbeta med löner i ett stöttande och härligt team? Till vårt nya fina kontor placerat i Länsresidenset i Umeå söker vi nu vår nästa lönekonsult som motiveras av att skapa goda och långsiktiga kundrelationer kombinerat med ett professionellt och kvalitativt lönearbete. Hos oss får du goda förutsättningar att verkligen utvecklas i rollen som konsult och bredda din kompetens inom lön i ett bolag som värnar om balansen mellan arbete och privatliv.

Din roll

Som lönekonsult på Aspia får du möjligheten att arbeta med hela löneprocessen för ett flertal kunder inom en mängd olika branscher. För att trivas i rollen som lönekonsult hos oss behöver du ha en vilja att sätta dig in i nya områden och hålla dig uppdaterad om nya lagar och regler. Allt för att skapa en bra tjänst för vår kund och för att hela tiden hålla god kvalitet i ditt arbete. Vi tror att du trivs i kontakten med människor och att du gärna har örat mot marknaden för att tillsammans med dina kollegor erbjuda den bästa servicen till våra kunder.

I ditt arbete ingår bland annat:

- Hantera löpande lönearbete
- Hantera tid- och resefiler från försystem
- Kontakt med kundföretag av mer komplex karaktär gällande ärenden inom lön
- Kvalitetssäkra löneprocessen utifrån uppdragets komplexitet
- Kundansvar

Arbetet utförs främst på vårt kontor i Umeå men kan i sällsynta fall innebära arbete hos kund.

Din profil

Vi söker dig som har:

- För tjänsten relevant utbildning alternativt erfarenhet av arbete inom lön eller ekonomi
- Kunskap och/eller erfarenhet av att tolka lagar och avtal
- God kunskap i svenska och engelska i tal och skrift

Vidare ser vi det som meriterande om du tidigare har arbetat med outsourcing i en konsultverksamhet samt om du har erfarenhet av arbete i systemet FLEX Lön. Ett steg att utvecklas i rollen som lönekonsult är att ta ett större ansvar för våra system och digitalisering av våra processer, det är därför meriterande om du har ett intresse för detta.

I Aspias rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du:

- Är en lagspelare som har lätt för att samarbeta
- Är god och tydlig i din kommunikation med kollegor och kunder då du hanterar flera olika kunder med olika behov
- Har en förmåga att vara noggrann samtidigt som du är effektiv i ditt arbete mot uppsatta deadlines
- Uppskattar att arbeta i en digital och föränderlig miljö

Andra egenskaper som vi värdesätter är initiativkraft, analytisk förmåga, kreativitet, samt ett affärsmässigt tänkande.

Du erbjuds

Vårt mål på Aspia är att ge dig som medarbetare den bästa tiden i din karriär och vi är måna om balansen mellan arbete och privatliv. Hos oss får du arbeta med frihet under ansvar, flexibel arbetstid och sommararbetstid mellan juni och oktober, kollektivavtal och bra förmåner. Vi tycker att det är viktigt att du känner dig stimulerad i din roll och arbetar därför strukturerat med medarbetarsamtal där du sätter mål och planer för din utveckling. Sist, men inte minst, får du ett härligt gäng kollegor med bred kompetens i ett socialt arbetsklimat!

Några snabba

Antal tjänster: 1
Ort: Umeå
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Anställningsstart: Hösten 2022
Låter det som en intressant tjänst för dig? Då ser vi fram emot din ansökan!

Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Sven Lundgren: sven.lundgren@aspia.se.

Om du har frågor gällande rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Malin Rosenqvist Willner: malin.rosenqvist.willner@aspia.se.

Vi arbetar kompetensbaserat genom hela vår rekryteringsprocess och gör en objektiv och samlad bedömning av din kompetens, erfarenhet och potential att växa i rollen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Aspia är en ledande aktör inom redovisning, lön, skatt och affärsrelaterad rådgivning med 1200 medarbetare på drygt 60 kontor i Sverige och närvaro i hela Norden. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där våra kunder befinner sig.

Aspia är det självklara valet både för unga som söker sitt första jobb och för erfarna experter som vill ta ett steg vidare i karriären. Idéer och individer får växa hos oss i en inkluderande, rolig och kreativ miljö och det är på Aspia vi vill att du ska ha den bästa tiden i din karriär!

Ansök nu

Klinikadministratör, Akutmottagningen, Umeå

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Apr 4
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

På akutmottagningen har vi öppet dygnet runt och tar emot sjuka och skadade som behöver akut vård. Det betyder att vi arbetar hela dygnet både vardag och helg och vi tar emot ca 41 000 patienter per år i Umeå. Vid akutmottagningen arbetar sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare i team tillsammans med akutläkare och läkare från olika specialiteter. Arbetet på akutmottagningen är kvalificerat och kräver flexibilitet och god
samarbetsförmåga.

Nu söker vi två klinikadministratörer till vår akutmottagning i Umeå! För att erbjuda ett attraktivt och omväxlande arbete men också minska sårbarheten i att bara vara en person väljer vi att rekrytera två personer till detta kombinerade uppdrag.

ARBETSUPPGIFTER
Som klinikadministratör hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar många.

I arbetet som klinikadministratör är du ett viktigt administrativt stöd - främst till våra avdelningschefer där bland annat schemaläggning, hantering av frånvaro och andra ärenden som rör den dagliga driften är en stor del av arbetet. Du kommer även att genomföra rapporteringar i vårt personalsystem vid lönekörningar och fakturering och är vår stöttepelare i administrativa delar kring anställningar.

I den andra halvan av ditt uppdrag arbetar du inom ditt kompetensområde, exempelvis som undersköterska, sjuksköterska, receptionist eller medicinsk sekreterare.
Vad får du hos oss? Ett varierat och stimulerande arbete där du får chansen att arbeta 50 % som klinikadministratör och 50 % inom ditt kompetensområde.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gymnasial- eller yrkesförberedande examen. För att klara detta uppdrag behöver du ha erfarenhet av bemanning från en dygnet runt verksamhet och ha mycket god förmåga att både skriva och tala svenska. Du ska även kunna hantera de vanligt förekommande Office 365 programmen som exempelvis Outlook, Word och Excel.

Det är meriterande om du tidigare arbetat som administratör, exempelvis med ekonomiinriktning. Vidare är det meriterande om du har erfarenhet av akutsjukvård eller dygnet-runt-verksamhet.

Innehållet i uppdraget kan komma att variera över tid i dialog med närmaste ledning vilket kräver att du är flexibel och inte rädd för förändringar i arbetsinnehåll. För att klara uppdraget är det viktigt att du som person har god framförhållning och förmåga att planera och strukturera ditt arbete. Vidare har du integritet och mycket god samarbets- och kommunikationsförmåga.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

HR-generalist

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Mar 24
Peab Asfalt och Swerock är båda bolag inom Peabkoncernen och till dessa söker vi nu en HR-generalist till region Nord. Vill du ta chansen att bli en del av vårt engagerade HR-team?

Om tjänsten
Som HR-generalist hos oss på Peab Asfalt och Swerock erbjuds du en bred tjänst med möjlighet att påverka ditt eget arbete. Du kommer att arbeta med en HR-kollega och ni tillsammans ansvarar för de operativa och strategiska personalfrågorna inom regionen. Det regionala HR-teamet är en del av en större HR-grupp inom bolagen Peab Asfalt och Swerock som har ett nära samarbete genom kontinuerliga möten och nätverkande. En viktig del i arbetet är att kunna ge konsultativt stöd till cheferna i deras vardag. I den här rollen kommer du att ansvara för och bistå med kunskaper inom det breda HR-fältet med frågor som rör allt från att attrahera, rekrytera, anställa, utveckla och omställa. Andra arbetsuppgifter kan vara hälsoarbete, rehabilitering, nyckeltalsuppföljning samt medverka i olika HR-projekt.

Vem är du?
Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom HR och något/några års erfarenhet från en bred generalistroll. Som person är du självgående och tycker om att jobba med de operativa frågorna inom HR och ser det som självklart att vissa HR-administrativa arbetsuppgifter ingår. Du är trygg i dig själv och har lätt för att skapa goda relationer på olika nivåer i organisationen. Som person är du engagerad, ödmjuk och ser styrkan i att arbeta i team. Vidare är du ansvarsfull, noggrann och trivs med en bred roll med en variation av arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

Tjänsten är en heltidsanställning med placering på vårt kontor i Umeå, alt. Sundsvall. I tjänsten förekommer resor inom regionen och vi förutsätter därför att du har B-körkort. Du ska också tala och skriva svenska obehindrat.

Ansök nu

Personaladministratör, vikariat

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Apr 4
Institutionen för skoglig resurshushållning
Institutionen för skoglig resurshushållning bedriver utbildning och forskning inom områdena skoglig planering, skoglig fjärranalys, skoglig inventering och sampling, skoglig matematisk statistik samt landskapsstudier. Institutionen har också ansvaret för genomförandet av de fortlöpande miljöanalysprogrammen Riksskogstaxeringen, Nationell riktad skogsskadeinventering, Nationella inventeringar av landskapet i Sverige, Terrester habitatuppföljning och Fjärils- och humleinventeringen. I verksamheten kombineras forskning och miljöanalys i ämnesöverskridande projekt vilket ger unika möjligheter att utveckla helhetskoncept för ett hållbart nyttjande av naturresurserna. Totalt är vi ca 100 anställda och under sommarhalvåret ytterligare ca 80 säsongsanställda i våra fältinventeringar. Mer information hittar du på www.slu.se/srh.

Institutionens administrativa enhet består av fem medarbetare som tillsammans ansvarar för det administrativa stödet vid institutionen. Med anledning av kommande semester och föräldraledighet söker vi nu en personaladministratör.

Arbetsuppgifter
Du kommer i huvudsak att arbeta med personaladministration och andra personalrelaterade arbetsuppgifter vid institutionen men även ekonomiadministration. Arbetsuppgifterna kommer till största del vara kopplad till säsongsanställd personal inom institutionens fältinventeringar som bland annat innebär hantering av tjänstgöringsscheman, granskning och rättning av tidrapporter samt registrering av reseräkningar. Du kommer också att granska och kontera inkommande fakturor som berör den säsongsanställda personalen.

En viktig del av arbetet är kontakt och samarbete med SLU:s centrala personalfunktion. Personaladministration i samband med rekrytering, anställningsärenden och att informera kring anställningsvillkor för nyanställda ingår också i arbetet. I samband med detta kan det finnas behov av att vara ett stöd till institutionens prefekt, avdelningschefer och administrativ chef i personalrelaterade ärenden.

Andra förekommande arbetsuppgifter är kontroll och avstämning vid utbetalning av löner, semesteruttag, ledigheter och sjukfrånvaro. Vidare ska du granska ersättning för läkemedel och sjukvårdsbesök, reseräkningar samt vara behjälplig vid beställning av resor för institutionens personal. Du kommer även att ställa ut arbetsgivarintyg samt hantera personalinformation i ett det administrativa verktyget IDIS och vara behjälplig i allmänna kontorsgöromål såsom posthantering. Administrativa system som används inom SLU är bl.a. Primula, IDIS, ReachMee, Proceedo och UBW (f.d. Agresso).

Kvalifikationer
Du ska ha en högskole- eller yrkesutbildning mot personal och arbetslivsfrågor, ekonomi eller motsvarande. Som person har du god kommunikationsförmåga, lätt för att samarbeta och tycker om att arbeta serviceinriktat. Du är noggrann, har förmåga att planera och prioritera ditt arbete. Du är ansvarstagande och van att arbeta självständigt, vilket är en förutsättning för att klara arbetsuppgifterna då du periodvis kommer att arbeta på egen hand. Goda kunskaper i svenska och engelska  i tal och skrift är ett krav då arbetet sker i en internationell miljö. Du är väl förtrogen med Office-program, särskilt Excel och Outlook.

Det är även meriterande ifall du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och kunskaper inom personaladministration samt tidigare erfarenhet av arbete vid statlig myndighet eller offentlig sektor. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper, såsom ansvarstagande och social kompetens, eftersom arbetet innebär mycket kontakt med människor.

Placering
Umeå

Anställningsform
Vikariat 12 månader

Omfattning
100%

Tillträde
1 maj 2022 eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-04-19. 

Intervjuer kommer att genomföras under vecka 17.

Fackliga kontaktpersoner
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

HR Assistent till Adecco

HR-assistent
Läs mer Mar 6
Studerar du personalvetenskap, ekonomi eller liknande och vill lägga grunden för din framtida karriär? Brinner du för sociala kontakter och trivs i ett högt tempo? Då har vi jobbet för dig!

Om jobbet:

På Adeccos kontor i centrala Umeå arbetar vi i en positiv atmosfär och arbetsglädje genomsyrar en tempofylld miljö. Som Rekryteringsassistent kommer du att avlasta Rekryteringsansvariga och Konsultchefer med specifika delar i rekryteringsprocessen. Du kommer  att arbeta med bl.a. referenstagning över telefon och du kan även komma att bli involverad i övriga delar av rekryteringsprocessen.

Dina arbetspass kan exempelvis komma att innehålla:

- Referenstagning

- Boka in kundbesök

- Urval av inkomna ansökningar

- Kontakta kandidater över telefon

- Annonsering

- Administration

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som kännetecknas av stor öppenhet och hög teamkänsla där vikten av att hjälpa varandra för att nå till målet är stor.

 

Om dig:

Vi söker dig som studerar inom personal, ekonomi eller liknande och har minst två hela terminer kvar att studera.

Din strukturerade, serviceinriktade och ansvarstagande sida kommer att göra att du trivs utmärkt. Är du dessutom prestigelös, flexibel och har god prioriteringsförmåga är detta din rätta arbetsplats!

Viktigt för tjänsten:

- God kommunikationsförmåga.

- Att du kan uttrycka dig väl på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

- Erfarenhet från arbete inom service och administration.

- Minst två hela terminer kvar av studier

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om anställningen:

Uppdraget är långsiktigt och du bör ha möjlighet och ambition att ha detta som ditt extrajobb under minst ett års tid. För rätt person finns därefter goda möjligheter för fortsatt utveckling inom Adecco.

Adecco är världens största rekryterings- och bemanningsföretag. I Sverige finns vi på ca 50 orter och har 5000 anställda. Vår storlek gör att vi har kunder i de flesta branscher och en anställning som konsult hos oss leder ofta till att både ditt sociala och professionella kontaktnät växer. Då vi på Adecco samarbetar med många attraktiva företag som anlitar oss för sina personalbehov, finns också chans att du erbjuds tjänster som aldrig når den öppna marknaden.

Vi erbjuder extrajobb för dig som är studerande. Du får ett ramavtal i Adecco Student AB. Timlönen är alltid minst enligt de avtal som gäller på arbetsmarknaden. 

Om ansökan:

Tjänsten ska tillsättas omgående, rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Du ansöker genom att registrera dig via formuläret nedan. Bifoga CV och personligt brev, ange vad du har för sysselsättning idag samt i vilken omfattning du har möjlighet att arbeta.

Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt för ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du bli kontakta för telefonavstämning varpå du har möjlighet att bli erbjuden att komma till Adecco och träffa ansvarig rekryterare för en personlig intervju.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta Karin Rundgren på karin.rundgren@adecco.se, alternativt på tel: 073-684 74 33

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Lönekonsult till Lön och Pension, HR, Stadsledningskontoret

Löneadministratör
Läs mer Mar 23
Lön och Pension är en del av kommunens HR-enhet och är centralt placerad vid Stadsledningskontoret.

Vi stöttar Umeå och Vindelns kommuner inom löne- och personaladministration konsultativt och operativt, och ansvarar för handläggning av lön, arvoden och pension till anställda och förtroendevalda. Vårt fokus är att det ska vara lätt att göra rätt, med målet att alla anställda ska få rätt lön i rätt tid.  

Vi söker nu dig som vill bli en av oss! I arbetet som lönekonsult ingår att: 

- vara ett konsultativt och operativt stöd till chefer, medarbetare och samarbetspartners.
- Du ger support i tillämpning av lagar och avtal samt i hur personal- och lönesystemet används.
- Du ger support bland annat via ärendehanteringssystem och telefon
- Du utbildar/fortbildar chefer vid förändringar i process eller arbetssätt.


- handlägga löneadministrativa uppgifter
- Du utför registreringar, olika kontroller och rättar felaktiga löneuppgifter.
- Du återkopplar till medarbetare och chef för att öka förståelsen och minska risken för felaktigt utbetalda löner i framtiden.


- aktivt bidra till vår verksamhets utveckling.
- Du håller dig ajour om förändringar både inom avtalsområdet och systemanvändning.
- Du deltar aktivt till att informera, sprida kunskap samt ge förslag på hur vi på bästa sätt kan hantera dessa förändringar. 


- bidra till ett öppet och kreativt klimat där alla får plats.
- Du uppmuntrar oliktänkande, vågar prova nya ideer och bidrar till enkla och effektiva lösningar 
- Du kommunicerar och samarbetar väl med kollegor samt rapporterar löpande till teamledare och lönechef Om dig

Vi söker dig med minst gymnasiekompetens med företagsekonomisk inriktning, det är meriterande om du har gått lönespecialistprogrammet på yrkeshögskola. Du har erfarenhet av självständigt arbete inom löneadministration och erfarenhet av att arbeta i Personec P.  Det är också meriterande om du har erfarenhet av kommunala avtal.  Som person ser vi att du är en problemlösare som är noggrann, strukturerad, har en hög serviceförmåga, är kommunikativ och tycker om att arbeta i team med andra.

Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv.  

Varmt välkommen med din ansökan! 


Övrigt
1 plats vikariat, med start snarast enligt överenskommelse till och med 2022-12-31.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

HR-administratör till Totalförsvarets skyddscentrum

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Mar 15
Nu har du chansen att få arbeta i en spännande och utvecklande verksamhet där vi sätter laget före jaget. Totalförsvarets Skyddscentrum söker nu en HR-administratör till personalavdelningen vid stabsenheten. Avdelningen består av HR-chef, två HR-generalister, HL arbetsmiljö/rehab, HR-administratör och chefssekreterare.

Som HR-administratör kommer du att ha ett varierande arbete där ingen dag är den andra lik. Du arbetar brett med personaltjänst, huvudsakligen på operativ nivå, genom administration, handläggning och stöd till våra chefer. Arbetet innebär goda möjligheter till personlig utveckling i rollen som HR-administratör och dessutom träning tre timmar per vecka på arbetstid.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
- Administration kring exempelvis rekrytering och behörigheter
- Stödja vid rekryteringsfrämjande åtgärder
- Kontaktperson mot arbetsförmedlingen vid exempelvis nystartsjobb och arbetsgivarrelationer
- Ta fram personallistor och andra personalrelaterade underlag
- Upprätta skrivelser i FM ärendehanteringssystem
- Upprätta/uppdatera rutiner i personalfrågor

Kvalifikationer
Vi söker dig med akademisk utbildning inom personalområdet eller annan utbildning/erfarenhet som av arbetsgivarens bedöms likvärdig. Du ska ha erfarenhet av administration samt ha goda kunskaper i officepaketet. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi vill att du har B-körkort.

Meriterande
Meriterande är om du har erfarenhet av personaladministration och har arbetat inom en statlig myndighet tidigare. Även erfarenhet av Försvarsmakten i form av genomförd GMU eller GU. Det är bra om du har lätt för att sätta dig in i nya datasystem, speciellt uppskattat är det om du redan har erfarenhet av systemet SAP.

Personliga egenskaper
Du stimuleras av utmaningar och snabbt uppkomna situationer och arbetsuppgifter vilket kräver en hög arbetskapacitet, samarbetsförmåga samt förmåga att kunna ta egna initiativ. Du gillar problemlösning och är duktig på att prioritera, planera och organisera ditt arbete. Arbetet kräver att du är ansvarstagande, stresstålig och har hög personlig integritet. Självklart ska du gilla administrativa arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Lön: Individuell lönesättning
Arbetsort: Umeå
Tillträde: 2022-06-01 eller enligt överenskommelse

Eftersom alla anställda krigsplaceras sker en hälsoundersökning vid Försvarshälsan innan anställning

Fackliga representanter
Erik Johansson, SACO/SkyddC, vxl: 090-17 55 00
Marcus Nygren, OFR/O, vxl: 090-17 55 00
Mattias Jonsson, SEKO, vxl: 090-17 55 00

Kontaktperson
Fredrik Andersson, HR-chef, vxl: 090-17 55 00

Varmt välkommen med din ansökan senast 2022-04-05 Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du förklarar varför du är lämplig för tjänsten. 


Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Chefsadministratör sökes till Sigma Industry i Umeå!

Löneadministratör
Läs mer Feb 28
Inledning:
Är du en social och driven person med erfarenhet inom ekonomi? Vill du arbeta på ett företag som värnar om en miljö som ger sina anställda, partners och kunder möjlighet att utvecklas? Drivs du av att ta eget ansvar och ha ett flexibelt arbete? Då är det här tjänsten för dig!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Sigma Industrys räkning en chefsadministratör till deras kontor i Umeå. Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Professionals Nord och arbeta som konsult hos Sigma Industry under 7 månader då ordinarie anställd går på föräldraledighet. Det finns goda förutsättningar till fortsatt arbete och intentionen är att du på sikt ska kunna bli anställd direkt hos Sigma Industry, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Sigma Industry East North AB är ett dynamiskt teknikkonsultföretag inom produkt- och produktionsutveckling som utmanar de etablerade standarderna. Med lång branscherfarenhet, ett stort engagemang samt fokus på kvalitet och hög effektivitet skapar vi en miljö som ger våra anställda, partners och kunder möjlighet att utvecklas och växa sig starkare. Sigmas kunder är världsledande inom Life Science, tunga transportfordon, industriautomation, robotteknik, skogs- och lantbruksmaskiner och mycket mer. Sigma är en lyhörd arbetsplats där du som gillar att ta initiativ och komma med kreativa förslag får möjlighet att växa och utvecklas.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Sigma Industrys önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se

Du erbjuds

• Ett varierat arbete där ingen dag är den andra lik
• Ett  flexibelt arbete med möjlighet att arbeta hemifrån vid behov
• Frihet under ansvar

Arbetsuppgifter
Rollen som chefsassistent är varierande och i nära samarbete med regionens chefer. Du kommer att arbeta med varierande arbetsuppgifter inom allt ifrån administration, ekonomi och rekryteringsprocesser, till att skapa kreativa team building aktiviteter och utforma interna resor. Sigma Industrys kontor är beläget mitt i centrala Umeå med utsikt över Rådhuset och Ume älv. Företaget består av ett starkt och samspelt gäng entreprenörer med stor kompetens som gillar att ha roligt tillsammans.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Ekonomisk administration såsom fakturahantering och tidrapportering
• Administration rörande rekrytering, annonsering, ta referenser, skriva anteckningar från intervjuer m.m.
• Team building - Skapa teamkvällar för konsulter och strukturera upp event, boka in och ta offerter.
• Utforma, boka in och administrera interna konferensresor
• Intern kundkontakt
• Övrig administration - delta på möten med regionchefen och ta mötesanteckningar.

Vi söker dig som:
Har grundläggande förståelse för ekonomi och dess termer. Du behärskar svenska och engelska flytande i både tal och skrift samt har b-körkort. Det är meriterande om du har ekonomiutbildning eller likvärdig erfarenhet, samt har erfarenhet av att arbeta i Visma PX och Officepaketet.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Sigma Industry. För att trivas i rollen ser vi att du är:

• Självgående
• Strukturerad
• Service minded

 

Tjänsten passar dig som engageras av att inte bara bli tilldelad en uppgift utan att även finna och vidareutveckla uppgifter och aktiviteter. Du utmanas av att hitta din egen väg för att leverera inom utsatt tid och med god kvaltiét. 

START: Mitten på maj
OMFATTNING: Heltid, föräldravikariat 7 månader
STAD: Umeå
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Agnes  Sjöström

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Ansök nu

Personaladministratör HR Support

HR-assistent
Läs mer Feb 24
Älskar du service och administration? Har du en utbildning inom HR och söker efter en spännande arbetsplats där du kan växa och utvecklas? Då ska du söka denna tjänst! Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start i mitten av april. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdatum, skicka därför in din ansökan redan idag!

Om tjänsten
I rollen som Personaladministratör HR Support tillhör du kundens HR support team. Vi söker dig som har ett stort intresse av att arbeta administrativt, men även med människor. Där kommer du kommer ge användarstöd i personaladministrativa frågor så som:
- Ny- och återanställning
- Personuppgifter
- Tidsrapportering
- Första linjens stöd i vanligt förekommande löneadministrativa frågor
- hantering av sjukfrånvara och tjänstledigheter
- samt registrering i systemet

Vem är du?
Vi söker dig som har personaladministrativ utbildning eller motsvarande erfarenhet. Du är van att jobba i olika system, har du tidigare jobbat i just SAP så är det meriterande. Du har en positiv inställning och tycker om att arbeta inom ett serviceinriktat yrke. Du har ett konsultativt förhållningssätt och sätter kunden i centrum. Det finns en vilja och förmåga att ta stort eget ansvar och du är effektiv och lösningsfokuserad med god samarbetsförmåga.

Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård.


Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på https://www.poolia.se.

Poolia är ett registrerat rekryterings och bemanningsföretag, vi är auktoriserade av Kompetensföretagen och har kvalitetssäkrade processer och rutiner.

Ansök nu

Praktik inom Lön, Umeå

Löneadministratör
Läs mer Mar 2
Är det snart dags för din nästa LIA-period? Är du nyfiken på tjänsten som Lönekonsult? Vi är väldigt glada att ha möjlighet att erbjuda praktikplatser till vårt kompetenta lönegäng i Umeå! Hos oss på Aspia får du en mängd samlad expertis som troligtvis gör oss till den största kunskapsbanken i Norden när det gäller företagande.

Ditt uppdrag under LIA-perioden

Under din praktik hos oss kommer du få en inblick i hur det är att arbeta som Lönekonsult hos oss på Aspia. Du kommer att få vara delaktig i arbetet ut mot våra kunder och vara behjälplig med att exempelvis hantera det löpande lönearbetet, system av tid- och resefiler samt hantera olika kollektivavtal. I rollen som Lönekonsult hos oss på Aspia har du ansvar för ett flertal kunder inom en mängd olika branscher. Som praktikant hos oss kommer du därför få en möjlighet att sätta dig in i nya områden och hantera löneprocessen för olika företag. Vi har god erfarenhet kring att ta emot och arbeta tillsammans med praktikanter, det finns stor möjlighet till en vidare anställning efter avslutade studier.

Vi söker praktikanter till vårt lönecenter i Umeå. Vi sitter i nyrenoverade lokaler i Länsresidenset på Storgatan. Du är välkommen med din ansökan både för LIA 1 och LIA 2.

Din profil

Vi söker dig som läser en YH-utbildning inom lön med en planerad LIA under hösten 2022.

I Aspias rekrytering sätter vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är:

- en god kommunikatör med en förmåga att vara tydlig mot kunder och kollegor
- noggrann och kan se både detaljer och helheten
- prestigelös med en god känsla för service

Vi ser även att du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Du erbjuds

Hos oss på Aspia för du möjligheten att under din LIA-period lära dig mer om arbetet inom outsourcing samtidigt som du breddar din kompetens inom lön. Här får du arbeta tillsammans med kompetenta och drivna kollegor i en och framåtlutad miljö.
Låter detta som en intressant praktikplats? Då ser vi fram emot din ansökan!

Vi använder oss av urvalsfrågor och arbetspsykologiska tester som ett första urvalssteg, allt för att säkerställa en rättvis och fördomsfri rekryteringsprocess. Vidare ser vi gärna att du bifogar CV i din ansökan.

Vi kommer att gå igenom urvalet löpande och praktikplatserna kan därför komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 21.3.2022.

Om du har frågor gällande praktiken får du gärna höra av dig till Sven Lundgren: sven.lundgren@aspia.se.

Om du har frågor om rekryteringsprocessen kan du höra av dig till Matilda Törnblom: matilda.tornblom@aspia.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Aspia är en ledande aktör inom redovisning, lön, skatt och affärsrelaterad rådgivning med 1200 medarbetare på drygt 60 kontor i Sverige och närvaro i hela Norden. Vi tror på att göra det svåra enkelt, på effektivitet, på förändring, kunskap och att vara närvarande där våra kunder befinner sig.

Aspia är det självklara valet både för unga som söker sitt första jobb och för erfarna experter som vill ta ett steg vidare i karriären. Idéer och individer får växa hos oss i en inkluderande, rolig och kreativ miljö och det är på Aspia vi vill att du ska ha den bästa tiden i din karriär!

Ansök nu

HR-administratör

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Feb 25
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/
Institutionen för datavetenskap och personalenheten söker gemensamt en HR-administratör.

Anställningen är en tidsbegränsad anställning på 2 år (100%). Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Sista ansökningsdag är 220317.

I rollen som HR-administratör kommer du att jobba med personaladministrativa uppgifter dels vid Personalenheten samt vid Institutionen för datavetenskap. Arbetstiden är fördelat lika mellan de olika arbetsplatserna.

Om oss:

Personalenheten

Personalenheten är myndighetens centrala HR-funktion med övergripande målsättning att Umeå universitet ska vara en attraktiv arbetsplats för nuvarande och blivande medarbetare. Vi arbetar strategiskt för att utveckla samtliga områden inom personalområdet och ansvarar för att se över universitetsgemensamma styrdokument, processer och systemstöd. Inom enheten finns även ett området med HR specialister som arbetar med chefsstöd där denna roll kommer ingå som en del i teamet. Läs mer på https://www.umu.se/personalenheten

Datavetenskap

Institutionen för datavetenskap är en internationell arbetsplats med 150 anställda från cirka 20 länder. Vi bedriver utbildning och forskning inom ett brett spektrum av det datavetenskapliga området. Institutionen är involverad i flera nationella och internationella forskningsprojekt och är just nu i en kraftig expansionsfas vilket innebär ett ökat behov med många och varierande HR-uppgifter. Läs mer på https://www.umu.se/institutionen-for-datavetenskap/

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Arbetet som HR-administratör är ett brett och självständigt arbete som kräver god kommunikationsförmåga och administration. Det innefattar bland annat:

- Administrativa arbetsuppgifter kopplat till rekrytering såsom rekryteringsprövning, annonsering, urval och underlag inför anställning samt att bevaka och administrera företrädesrätter, utökad sysselsättningsgrad samt tidsbegränsade anställningar
- Framtagande av personalstatistik, exempelvis sjuktal, övertid och mertid
- Att arbeta med personaladministrativa uppgifter kopplat till doktorandutbildningen såsom att beräkna doktorandtid och ta fram underlag till aktivitetsrapportering och individuell studieplan.
- Att bistå med att ta fram intyg till anställda (exempelvis arbetsintyg)
- Att ansvara för hanteringen av timarvodesanställda
- Att administrera/organisera arbetet vid disputationer, docentföreläsningar etc.
- Övriga förekommande personaladministrativa arbetsuppgifter vid Institutionen för dataventenskap och Personalenheten.

Kompetenskrav:

Vi söker dig som har högskoleexamen från personalvetarprogrammet eller annan examen som bedöms likvärdig/motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta självständigt, god förmåga att planera och organisera arbete samt kan hantera många frågor och uppgifter parallellt.

Kontakter och kommunikation med internationella medarbetare förekommer i arbetet varför goda kunskaper i engelska, såväl som svenska, i både tal och skrift är ett krav.

Arbetet kräver god datorvana (främst av Office paketet) och att du ska ha lätt för att lära dig nya administrativa system.

Som person är du lyhörd, noggrann, strukturerad och har hög integritet. Du ska ha lätt för att samarbeta, ha god initiativ- och planeringsförmåga samt förmåga att arbeta självständigt och ta eget ansvar för ditt arbete. Stor vikt läggs vid dessa personliga egenskaper.

Det är meriterande att tidigare jobbat med likande arbete och erfarenhet av personaladministrativa system.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla:

- Personligt brev där du beskriver dig själv och varför du söker jobbet
- CV
- Dokumentation av formella meriter (betyg, examensbevis, kursintyg etc.)
- Övrig dokumentation (arbetsintyg, dokumentation av erfarenheter etc.)

Närmare upplysningar lämnas av Mikael Lindbäck (administrativ chef Datavetenskap), mikael.lindback@umu.se eller tel. 090-786 54 40 och Linda Taawo (HR strateg Personalenheten) linda.taawo@umu.se, tel 090-786 79 77.

Du ansöker via vårt e-rekryteringssystem Varbi senast 220317.

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Personalassistent till Bemanning, Stöd och omsorg

Personaladministratör/Personalassistent
Läs mer Feb 18
Bemanning stöd och omsorg ger personaladministrativt stöd till verksamheter inom Stöd-och omsorgsförvaltningen.

Vi har ett pågående utvecklingsarbete som innebär att vi ska arbeta teambaserat i fyra team med syfte att skapa ett bra stöd till chefer och verksamheter. Hos oss finns administrativt stöd till chefer, schemastöd, rekrytering under 14 dagar och korttidsbemanning.Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter Som personalassistent hos oss kommer du arbeta med korttidsbemanning i Timecare-pool. Du är telefonsupport internt och externt samt stöttar verksamheterna i bemanningsfrågor. Du bokar ut vikarier och hanterar personaladministrativa uppgifter gällande vikariernas anställning och lön. Du deltar aktivt och bidrar med din kompetens i utvecklings- och förbättringsprojekt.Om dig

Vi söker dig som har en gymnasieutbildning eller högskoleutbildning som är adekvat för arbetsuppgifterna. Erfarenhet av administrativt arbete, planerare eller hantering av korttidbemanning gärna i kombination medkunskap/erfarenhet från de verksamheter vi stöttar med korttidsbemanning. Du skall vara bekväm med att kommunicera via telefon och mejl och van att arbeta i olika verksamhetssystem såsom exempelvis Personec och Timecare Pool.

I din roll kommer du ingå med ytterligare kollegor som arbetar med korttidsbemanning.  Du behöver kunna hantera stressiga situationer, ha kunskap om arbetsrätt med tyngdpunkt på LAS och ATL. Ett professionellt bemötande och god service i de dagliga kontakterna med chefer, medarbetare och övriga samverkansparter. Vi hoppas att du vill bli vår nästa kollega! Du är varmt välkommen med din ansökan som ska innehålla personligt brev och CV.

Arbetstider: Viss helgtjänstgöring, tidiga morgonturer (06,15), samt eftermiddag (17,15) fördelas på de medarbetare som arbetar med korttidsbemanning.Övrigt

Tjänsten är ett vikariat med start snarast till och med 2022-09-04, med eventuell möjlighet till förlängning. Eftersom vikariatet sträcker sig över semesterperioden ser vi gärna att du är tillgänglig för arbete under större delen av semesterperioden.

Löpande urval/intervjuer kommer tillämpas

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html

Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu