Chefer och verksamhetsledare jobb i Umeå

Hitta lediga jobb som Chefer och verksamhetsledare i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Umeå från den arbetsgivaren.

Chef - Drift och Anläggningsutveckling bredband

Administrativ chef
Läs mer Feb 28
Allt vi gör, gör vi för Umeå

Våra energi-och kommunikationslösningar spelar stor roll i våra kunders vardag. Varje dag. Hos oss arbetar du med samhällsviktiga tjänster, där du är en del i utvecklingen av en hållbar region. Vi erbjuder dig en varierad yrkesroll, där du får goda möjligheter att utvecklas och växa tillsammans med oss. Samtidigt som du kan bibehålla balansen mellan arbete och fritid. Självklart ingår en rad förmåner, med fokus på att du ska må bra.

Umeå Energi har ett uppdrag att säkerställa kommunikationsinfrastruktur i Umeå Kommun. Din roll är att utveckla vårt fibernät med fokus på drift och anläggningsutveckling tillsammans med ditt team. Teamet består av totalt 9st medarbetare med varierande roller så som nätverkstekniker, fibertekniker, leveranskoordinator, anläggningsutvecklare och förvaltningsledare. Teamet samarbetar dagligen med kollegor i andra delar av Umeå Energi, partners och leverantörer för att utveckla och underhålla vårt bredbandsnät och tjänster.

I din roll:

- Har du ett helhetsansvar för att leda, driva, förvalta och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetarna mot gemensamma mål.

- Har du personal- och arbetsmiljöansvar och verkar för löpande kunskapsdelning och kompetensutveckling. Du ansvarar för att stötta, coacha och utveckla individer.

- Planerar, prioriterar och koordinerar du teamets arbete samtidigt som du genom uppföljning ansvarar för att arbetet når mål kring kvalitet, tid och kostnad.

- Ingår du i affärsteamet för Bredband, vilket innebär att aktivt bidra till att utveckla affären för att möta framtida behov och leverera på Umeå Energis uppdrag.

Din vardag

Tillsammans med ditt team arbetar du med att fibernätet håller rätt tillgänglighet och robusthet. Ni säkerställer utveckling av rutiner och processer för drift, förvaltning, underhåll, support, leverans och utveckling. Ni säkerställer att våra anläggningar är korrekt dokumenterade och upprätthåller tekniska riktlinjer som ligger i linje med teknik- och säkerhetsutveckling och ser också till att Umeå Energi följer de lagar och föreskrifter som finns rörande drift av telekommunikationstjänster. En del av uppdraget innebär ansvar för driftsäkerhet och förebyggande åtgärder för att säkerställa ett robust kommunikationsnät. Ni fungerar som en stödjande funktion gentemot andra avdelningar inom Umeå Energi där teamet besitter djup teknisk kompetens kring våra kommunikationsnät och produkter/tjänster. Ni är behjälpliga att ta fram ekonomiska kalkyler och underlag för investeringsbeslut, samt i upphandlingar av leverantörer.

I teamets arbetsuppgifter ingår dialoger med kunder, samarbetspartners och leverantörer inom frågor som rör exempelvis drift, support, säkerhet och anläggningsutveckling. Effektivisering av våra processer och rutiner för att minska våra kostnader är en viktig del av arbetet. I teamet hanterar ni leveranser till kunder, felsöker och stöttar andra avdelningar inom Umeå Energi samt externa kunder. Omvärldsbevakning är en del av arbetet eftersom det händer mycket inom branschen just nu. Du är en god representant för Umeå Energi i kunddialoger, nätverksträffar och branschkonferenser.

För att lyckas i rollen har du:

- Eftergymnasial utbildning eller utbildning som tillsammans med arbetslivserfarenhet bedöms relevant.

- Några års erfarenhet från telekombranschen.

- Ledarerfarenhet.

- Erfarenhet av ekonomisk uppföljning.

Meriterande:

- Erfarenhet av förändringsledning.

Personliga egenskaper

Du är en aktivt närvarande ledare som med ödmjukhet och prestigelöshet lyckas skapa inkluderande förutsättningar för både team och individ att växa. Du skapar goda relationer inom organisationen och externt samt arbetar för att främja samarbete så att vi på mest effektiva sätt nyttjar det engagemang och den kompetens som finns. Du är lojal, kommunikativ, målinriktad och mår bäst när du är med och skapar förutsättningar för dina medarbetare så vi uppnår målen som ett lag. Du har förmågan att hantera frågor av både operativ, taktiskt och strategisk karaktär och rör dig enkelt mellan de olika perspektiven rollen kräver.

Ansök direkt

Välkommen med din ansökan via www.jobb.umeaenergi.se senast 2024-03-10.

För mer information om tjänsten kontakta gärna rekryterande chef Henrik Nilsson 070- 689 89 60, för mer information om processen kontakta HR strateg Susanne Sundsten 0761475887. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

Som samhällsviktig verksamhet är det viktigt för oss med en trygg arbetsmiljö för våra medarbetare samt att våra tillgångar och information är skyddade. Som ett led i vårt systematiska säkerhetsarbete genomför vi därför en bakgrundskontroll på slutkandidaten för den här tjänsten. Några av våra roller kräver säkerhetsprövning, om det är aktuellt för tjänsten du sökt så kommer du att få mer information kring det i ett senare skede.

Vi undanber oss samtal från säljare av rekryterings- och annonslösningar. Vi har gjort vårt val av kanaler.

På jobb.umeaenergi.se kan du läsa mer om våra drivkrafter och utmaningar, samt ta del av några av våra medarbetares vardag

Ansök nu

Produktionschef Umeå, inre- och yttre fastighetsskötsel

Planeringschef
Läs mer Feb 8
Vi söker nu en produktionschef inom fastighetsskötsel och förvaltning i Umeå.

Vi söker dig som gillar korta beslutsvägar, som vill arbeta i ett företag där det är fart och fläkt, och tycker om att arbeta med mycket frihet under ansvar. Placeringsort är Umeå.Om tjänsten:

Tjänsten som produktionschef innefattar:

Budgetansvar: följa upp resultatet och hålla verksamheten inom budgetens ramar. Årsomsättning ca 20 miljoner

Attestering av leverantörsfakturor

Kundkontakt, driftmöten, upprätta goda kundrelationer

Planering & uppföljning av arbeten

Upphandling av underentreprenörer

Rapportskrivande, både till kund och internt

Kalkylering/offerering

Ansvar för att verksamheten följer uppsatt skötselplan

Övrig administration runt verksamheten och kunderna

Personalansvar: Personalen på ditt kontor består av 2st förvaltare, 2st uthyrare och 1st arbetsledare samt ca 10st yrkesarbetare beroende på säsong. Som chef och ledare ska du inspirera, motivera och utveckla personalgruppen. Du ansvarar för tillsättande av ny personal, ev. uppsägningar samt har löneansvar. Tillsammans med arbetsledare och förvaltare överser ni så att alla arbetar enligt beslutade rutiner.

Vem söker vi?

Dina tidigare titlar är inte särskilt viktiga, men för att trivas hos oss i den här rollen behöver du vara en person som tycker om att arbeta och driva projekt framåt mot uppsatta mål. Du är öppensinnad och kommunikativ, har lätt för att skapa och bibehålla goda relationer, och du har förståelse för avtalsuppbyggnad och avtalsefterlevnad.

Vi söker dig som har några års erfarenhet av att ha arbetat i arbetsledande befattning eller projektledning inom fastighet eller utemiljö. Erfarenhet av anläggning, förvaltning och/eller offentlig upphandling är starkt meriterande.

Det krävs också att du har god datorvana då rollen innefattar en stor del administrativt arbete, vilket i vår värld innebär att du har förståelse för sammanlänkade datorsystem och kan ta till dig och använda nya IT-lösningar med lätthet, snarare än att du har kunskaper i Office-paketet. Vi finns självklart med som stöd under upplärningen av systemen för att hjälpa dig till en bra start, men det är viktigt att du har relevanta förkunskaper på området.

B-körkort och goda kunskaper i svenska i tal och skrift är ett krav. Vi fäster större vikt vid dina personliga egenskaper och hur väl dina förmågor passar rollen, än längden på din utbildning och erfarenhet av just vår bransch.

Intervjuer utförs löpande och tjänsten tillsätts så snart en lämplig kandidat dyker upp.Känner du dig träffad? Då är du välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Nu söker vi en ny stjärna som vill driva Sushi Daily I Umeå

Butikschef
Läs mer Mar 13
Detta är en fantastisk möjlighet att ta över driften av en sushikiosk som är redan öppen och igång. Och möjlighet för ta också en helt ny sushikiosk att kommer till ICA Kronoparken under 2024.


Sushi Daily erbjuder Happily Handmade Sushi av hög kvalitet på lättillgängliga platser runt om i Europa. Våra kiosker finns på stormarknader och resecentra och är små världar av kreativitet: där skickliga sushimästare gör färsk, utsökt sushi inför dina ögon. Med över 1000 kiosker i 11 länder glädjer vi tusentals kunder varje dag.


Alla Sushi Daily Kiosker i Norden drivs av egenföretagare, så kallade franchisetagare. Franchisetagaren driver sin egen kiosk enligt ett koncept som bygger på ett nära samarbete med oss.


Vi hjälper dig att komma i gång ordentligt och ger dig det stöd du behöver längs vägen. Tillsammans hjälps vi åt att göra verklighet av din dröm om att starta och driva en egen verksamhetDu driver din Sushi Daily Kiosk som ett eget aktiebolag och har friheten att driva och utveckla den med fokus på hög service till kunderna.Du får stöd och råd från oss, och får även kontakt med andra franchisetagare inom Sushi Daily’s nätverk så att ni kan stötta varandra och utbyta erfarenheter.Det krävs ingen stor investering, du kan får möjlighet att driva en sushikiosk som har kunder från dag ett.Fullständig utbildning tillhandahållsKontakta Mig: felix.avery@kellydeli.com

Ansök nu

Restaurangchef till SEN Street Kitchen - Umeå City

Restaurangchef
Läs mer Apr 9
SEN Street Kitchen är ett restaurangkoncept som återskapar de autentiska smakerna, dofterna och känslorna vid de livliga gatumarknader och precis som alla andra gatukök över hela östra Asien. Enkelt, snabbt, nyttigt och fräscht.
Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett genuint intresse för service, mat och dryck. Du drivs av att leverera resultat, men också inspirera, stötta och coacha dina medarbetare. Som person kan du arbeta självständigt och ta beslut. Du har ett starkt engagemang och vilja att lära dig nya saker.I tjänsten som Restaurangchef hos oss är du närvarande i den dagliga driften och du motiveras av att leverera service och kvalitépå högsta nivå.
I arbetet ingår:
Utbildning av personal.
Schemaläggning.
Beställning av varor
Coacha och stötta medarbetare.
Skapa en positiv och attraktiv arbetsmiljö.
Arbeta mot budget och uppsatta mål.
Daglig drift i köken

Vad kan vi erbjuda dig?
En grundlig utbildning somger dig bra verktyg att komma igång.
Jobba tight med ett mycket glatt och drivet team.
Friskvårdsbidrag.
Interna utbildningar.
Möjlighet att utvecklas inom företaget


SEN Street kitchen tillhör SENGROUP som är en asiatisk restaurangkoncern med rötterna i Stockholm. Idag har vi 9 restauranger i 6 olika städer, från Umeå i norr till Värnamo i söder. Vi vill erbjuda våra kunder välsmakande och kvalitativ mat med inspiration från Sydasien där våra olika koncept skapar ett stort utbud av rätter, smaker och råvaror.
Skicka in din ansökan så får vi berätta mer om oss!

Ansök nu

Restaurangchef till SEN Street Kitchen - Umeå City

Restaurangchef
Läs mer Apr 14
SEN Street Kitchen är ett restaurangkoncept som återskapar de autentiska smakerna, dofterna och känslorna vid de livliga gatumarknader och precis som alla andra gatukök över hela östra Asien. Enkelt, snabbt, nyttigt och fräscht.
Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett genuint intresse för service, mat och dryck. Du drivs av att leverera resultat, men också inspirera, stötta och coacha dina medarbetare. Som person kan du arbeta självständigt och ta beslut. Du har ett starkt engagemang och vilja att lära dig nya saker.I tjänsten som Restaurangchef hos oss är du närvarande i den dagliga driften och du motiveras av att leverera service och kvalitépå högsta nivå.
I arbetet ingår:
Utbildning av personal.
Schemaläggning.
Beställning av varor
Coacha och stötta medarbetare.
Skapa en positiv och attraktiv arbetsmiljö.
Arbeta mot budget och uppsatta mål.
Daglig drift i köken

Vad kan vi erbjuda dig?
En grundlig utbildning somger dig bra verktyg att komma igång.
Jobba tight med ett mycket glatt och drivet team.
Friskvårdsbidrag.
Interna utbildningar.
Möjlighet att utvecklas inom företaget


SEN Street kitchen tillhör SENGROUP som är en asiatisk restaurangkoncern med rötterna i Stockholm. Idag har vi 9 restauranger i 6 olika städer, från Umeå i norr till Värnamo i söder. Vi vill erbjuda våra kunder välsmakande och kvalitativ mat med inspiration från Sydasien där våra olika koncept skapar ett stort utbud av rätter, smaker och råvaror.
Skicka in din ansökan så får vi berätta mer om oss!

Ansök nu

Restaurangchef till SEN Street Kitchen - Umeå City

Restaurangchef
Läs mer Apr 4
SEN Street Kitchen är ett restaurangkoncept som återskapar de autentiska smakerna, dofterna och känslorna vid de livliga gatumarknader och precis som alla andra gatukök över hela östra Asien. Enkelt, snabbt, nyttigt och fräscht.
Vem söker vi?
Vi söker dig som har ett genuint intresse för service, mat och dryck. Du drivs av att leverera resultat, men också inspirera, stötta och coacha dina medarbetare. Som person kan du arbeta självständigt och ta beslut. Du har ett starkt engagemang och vilja att lära dig nya saker.I tjänsten som Restaurangchef hos oss är du närvarande i den dagliga driften och du motiveras av att leverera service och kvalitépå högsta nivå.
I arbetet ingår:
Utbildning av personal.
Schemaläggning.
Beställning av varor
Coacha och stötta medarbetare.
Skapa en positiv och attraktiv arbetsmiljö.
Arbeta mot budget och uppsatta mål.
Daglig drift i köken

Vad kan vi erbjuda dig?
En grundlig utbildning somger dig bra verktyg att komma igång.
Jobba tight med ett mycket glatt och drivet team.
Friskvårdsbidrag.
Interna utbildningar.
Möjlighet att utvecklas inom företaget


SEN Street kitchen tillhör SENGROUP som är en asiatisk restaurangkoncern med rötterna i Stockholm. Idag har vi 9 restauranger i 6 olika städer, från Umeå i norr till Värnamo i söder. Vi vill erbjuda våra kunder välsmakande och kvalitativ mat med inspiration från Sydasien där våra olika koncept skapar ett stort utbud av rätter, smaker och råvaror.
Skicka in din ansökan så får vi berätta mer om oss!

Ansök nu

Engagerad verksamhetsansvarig till omsorgsföretag i Umeå

Enhetschef, hemtjänst/Områdeschef, hemtjänst
Läs mer Apr 8
För kunds räkning söker vi en engagerad verksamhetsansvarig.
Vill du vara med och skapa Sveriges bästa vård - och omsorg? Vi söker en trygg och tydlig ledare som tillsammans med våra kollegor vill skapa en bättre vardag för våra äldre.

Tjänst / Befattning: Verksamhetsansvarig chef
Arbetsuppgifter / Ansvarsområden för teamet rollen ingår i:

Som verksamhetsansvarig för kundföretaget ansvarar du för den dagliga driften. Du har också goda kunskaper om tillämpliga lagar och förordningar som gäller för verksamhetsområdet, samt tillämpliga och allmänna råd från Socialstyrelsen.
Ansvarig för den dagliga driften har en nyckelroll i verksamheten och är av väsentlig betydelse för verksamhetens kvalitet. Det är därför ett krav att ansvarig för den dagliga driften också kan vara fysiskt närvarande och delaktig i verksamheten i sådan omfattning som uppdraget kräver.  Du ingår i ledningsgruppen och för en kontinuerlig dialog med vd.

Arbetslivserfarenhet / kompetenser/krav:
Högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning, exempelvis från socionomprogrammet eller programmet för personal- och arbetslivsfrågor, alternativt sjuksköterskeprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig
Minst 24 månaders erfarenhet på minst 75% inom äldreomsorgen och/eller personer med funktionsnedsättning eller minst 12 månaders sammanhängande praktisk erfarenhet av arbetsledning (ekonomi, personal och verksamhetsansvar) på minst 75%. Erfarenheten ska vara förvärvad under de 6 senaste åren

Personliga egenskaper: Hjärtat på rätt plats, du som vill ge våra äldre en vård i toppklass.
Trygg
Tydlig
Förmågan att leda och inspirera
Lösningsorienterad
Ordningsam
God social förmåga
Meriterande Erfarenhet av arbetsmiljöarbete-SAM
Erfarenhet av Socialtjänstlagen.
Erfarenhet av ledningssystem med kvalitetssyfte.
Erfarenhet av HR och personalledning.
IT-system / Programvara: Office 365
Övrigt:
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Ansök nu

Avdelningschef Control Systems R&D

Utvecklingschef
Läs mer Apr 16
Nytt
Som avdelningschef för Control Systems får du möjlighet att leda och driva utvecklingen inom våra teknikområden; elektronik, maskinstyrsystem och uppkopplade tjänster tillsammans med med dina framtidamedarbetare och kollegor. Med direkt personalansvar och fokus på att utveckla både verksamhet och medarbetare, erbjuder vi dig en spännande möjlighet att vara med ochforma framtidens teknologi.Ditt nya jobbSom avdelningschef för våra kunniga och drivna medarbetare inom styrsystem har du det övergripande ansvaret för att driva teknik-, medarbetar- och verksamhetsutvecklingen på avdelningen. Med stort fokus på dina medarbetare och deras potential leder du avdelningens arbete på ett effektivt och naturligt sätt samtstöttar och coachar dina medarbetare för att möta framtidens behov och utmaningar. I rollen arbetar du kontinuerligt med att utvärdera och förbättra våra processer för att säkerställa att vi når våra gemensamma mål med fokus på säkerhet, lagefterlevnad och kvalitet. Utvecklingsarbetet sker bådei projektform ochagilt, där du har en nyckelroll i att leda, planera och prioritera arbetet för utvecklingen av våra styrsystem. Projekten drivs med hjälp av projektledare och teknikledare. Du är även ansvarig för avdelningens budget och rapporterar till R&Ds; enhetschef. Genom din plats i ledningsgruppen bidrar du till den strategiska inriktningen inom hela R&D.Vem är du?
Vi ser att du som söker tjänsten har en civil- eller högskoleingenjörsutbildning inom relevant område samt att du har tidigare erfarenhet av ledaruppdrag. Har du dessutom kompletterande utbildning eller kurser inom ledarskap är det meriterande.
Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom liknande bransch. Erfarenhet av produktutveckling av mobila maskinsystem, kunskaper om maskindata, inbäddade system och uppkopplade tjänster är meriterande.
Som ledare har du förmåga att skapa engagemang. Du inspirerar och stöttar ditt team samtidigt som du driver mot gemensamma mål. Din strukturerade och samarbetsorienterade natur gör dig till en effektiv organisatör och bidrar till en inkluderande arbetsmiljö. Du har dessutom en stark strategisk förmåga som bidrar till företagets långsiktiga framgång.
Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska samt har B-körkort.Vad erbjuder vi?Som medarbetare på Komatsu Forest är du del av något större. Du blir en del av de stora innovationer och framsteg som hjälper till att forma skogsmaskinsbranschen. Just nu är vi på en spännande resa kring elektrifiering av våra maskiner.

Genom vår globala organisation får du stora möjligheter att utveckla dig och din karriär samtidigt som du tillsammans med dina kollegor är med och bidrar till en värld som är hållbar, inkluderande och tar socialt ansvar.
Vi är ett globalt företag som vet att mångfald bidrar till goda resultat och en bättre arbetsplats.
Välkommen med din ansökan!
Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas i din profil och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Ansök nu

Butikschef Gina Tricot

Butikschef
Läs mer Apr 8
ARBETA PÅ GINA TRICOT
Nu söker vi en erfaren och passionerad person för rollen som butikschef på Gina Tricot i Umeå, Avion Shopping.Om du brinner för försäljning, har en stark ledarskapsförmåga och älskar att arbeta i modebranschen så kan du vara den perfekta kandidaten för oss!

OM ROLLEN
Som butikschef tar du ägarskap över butiken och ansvarar för dess resultat. För att du ska kunna fortsätta utveckla dina ledaregenskaper ger vi dig stöd i din ledarroll samt tillgång till våra utbildningar i Gina Tricot Smile Academy. Här är det viktigt för oss att du själv tar initiativ för att växa i din roll.

VEM ÄR DU?
Vi söker dig som är positiv, social och driven. Du strävar alltid efter att vara i toppklass och är en sann teamplayer som inte bara står bredvid utan är aktivt engagerad ute på golvet med ditt team. Att visa vägen genom eget exempel är en självklarhet för dig när du motiverar ditt team för att skapa meningsfulla upplevelser för våra kunder. Dessutom är du flexibel och kan anpassa dig till olika arbetstider, inklusive kvällar, helger och intensiva perioder som julen.
Kvalifikationer:
Flera års erfarenhet från service och försäljning
Erfarenhet av att coacha och utveckla ett säljteam mot utmanande mål
Stort intresse för försäljning och nyckeltal
En passion för mode och trender
Ett öga för det visuella
Flexibel gällande arbetstider

VAD ERBJUDER VI?
När du börjar din karriär hos oss välkomnas du till ett team med fantastiska kollegor. I Gina Tricot Smile Academy får du inte bara kunskap om företaget och försäljningsteknik – du blir också en del av ett stort community och får möjlighet att knyta kontakter med andra likasinnade. Vi erbjuder en inspirerande arbetsplats där gemenskapen är stark och där du verkligen får känna dig som en del av laget.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid (38,25h/v) med start i juni -24.Vi tillämpar provanställning.

Är du rätt person för utmaningen?
Intervjuer och tillsättning sker löpande.

Ansök nu

Teamledare/Teamchef till Vinnergi Power, Umeå

Teamledare
Läs mer Apr 8
Om Vinnergi

Vi hjälper våra kunder att utveckla sina verksamheter inom telekom, energi, fastighet och industri. Enkelt uttryckt så gör vi vardagen inkopplad, påkopplad och uppkopplad. 

Vår värdegrund stavas H.E.R.O. – Happy, Explore, Ready och Open och är grunden i vår företagskultur. Förutom starkt fokus på värderingar, en platt organisation med hög påverkansgrad så är dessutom många av våra medarbetare delägare. Det gör oss till ett tryggt och nyskapande företag med engagerade medarbetare som utvecklas både i sin yrkesroll och som människor. 

Inom affärsområdet?Power?är vi elkonsulter som täcker alla spänningsområden. Från stamnät till region- och lokalnät. Vi utför olika uppdrag som sträcker sig från tidiga förstudier, utredningar, projekteringar, beredningar, koncessioner och miljökonsekvensbeskrivningar till upphandlingar och dokumentation. 

Vi är övertygade om att teknisk innovation är lösningen för att bygga en hållbar framtid för kommande generationer. På Vinnergi arbetar vi i framtiden varje dag. Bli en av oss! 

Rollen som Teamledare/Teamchef

I rollen som teamledare/teamchef kommer du att ansvara för att driva affärsområdet Powers tillväxt i Umeå. I rollen kommer du arbeta kundnära och nätverkande för att på så sätt skapa nya affärer samt även rekrytera nya kollegor med stöd av, och i samarbete med, regionchefen. Vidare ingår ansvar för planering och uppföljning av arbetet inom teamet samt att du leder dina teammedlemmar mot gemensamma mål.

En viktig aspekt av denna roll är den operativa delen, där du inte bara har ett övergripande ansvar utan också aktivt deltar som konsult i olika uppdrag åt kund. I din operativa roll som konsult ser vi gärna att du kan arbeta med uppdrag som erfaren projektör, beredare och/eller projektledare inom elkraft. Genom din operativa insats bidrar du till att stärka teamets kompetens och säkerställa att affärsområdet Powers når sina mål och levererar högkvalitativa tjänster till verksamhetens kunder.

Din Profil

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet inom elkraftsområdet och är redo att ta nästa steg i karriären. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet att jobba i uppdrag som projektör, beredare och/eller projektledare inom elkraft. Din utbildningsbakgrund är inte avgörande med vi ser det som meriterande om du har en utbildningsbakgrund som exempelvis elkraftingenjör. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt personer för arbetet och för att vara framgångsrik i rollen tror vi att du är en strukturerad person som drivs av att coacha, motivera och stödja andra. Vi värdesätter personliga egenskaper såsom nyfikenhet och viljan att lära nytt. Arbetet innebär mycket kundkontakt och därför uppskattar vi att du är en lagspelare med god samarbetsförmåga och trivs i rollen med kundansvar. Vi tycker att det är viktigt att du är en kulturbärare för Vinnergi och känner igen dig själv i våra värderingar.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Vinnergi med Tech Talents. Frågor och ansökningar besvaras och behandlas av ansvarig rekryterare Alexandra Karlsson på alexandra.karlsson@techtalents.se eller 073-053 42 78.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande men tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så tveka inte att ansöka redan idag!

Ansök nu

Rekryteringskonsult till Northern Skill

Försäljningschef
Läs mer Mar 30
Lite skämtsamt så brukar vi ibland säga att här finns ingen gubbe i Stockholm som ska ha råd med cigarrer. Inte heller finns det någon här som mailar hejvilt till vanligt hederligt folk på LinkedIn med ”spännande möjligheter” och kallar det search. Ingen intervjuande robot, ingen som säger kära kandidater till människor.Vad gör en rekryteringskonsult på Northern Skill?Som rekryteringskonsult har du det yttersta ansvaret i dina uppdrag gentemot kunden och de människor som är med i processen. Du är den som genom rådgivning och förståelse förstår helheten i varje uppdrag och som representerar våra kunders varumärke i alla lägen. På Northern Skill så får du förutsättningar som är långt ifrån standard för liknande roller och runtom dig har du en organisation, lösningar och system som byggts upp för att möjliggöra att du varje dag kan känna att du räcker till.Att jobba som rekryteringskonsult på Northern Skill är en bred roll som berör flertalet moment och delar inom exempelvis försäljning, rekrytering, bemanning och ledning.
Vem tror vi att du är?Först vill vi säga att vi tror erfarenhet är en viktig del i att lyckas hos oss i den här rollen. En samlad erfarenhet från livet och arbetslivet som ger förmågan att kunna förstå och föra dialoger på en högre nivå utifrån människors olika behov, situationer och potential.Den erfarenheten förväntar sig våra samarbetspartners, de som faktiskt söker en tjänst och de vi ofta kontaktar initialt för att berätta mer om ett företag och framtida möjlighet.
Vi tror också att du jobbat med försäljning där du både utvecklat kunder långsiktigt, bearbetat potentiella och ansvarat för tillväxt och budget. Genom det har du med dig egenskaper och erfarenheter som blir kritiska i både headhunting, relationsskapande och planering/utveckling. Du besitter också genom försäljningserfarenhet bredden i att kunna samtala med människor oavsett bakgrund, erfarenhet eller person.Vi kräver inte att du idag ska jobba inom rekryteringsbranschen. Vem du är som person, din erfarenhet och hur du ser dig kunna stärka oss utifrån ovan blir viktigast för oss. Vill du inte skicka in en ansökan eller helt enkelt bara inte fräschat upp det där cv:et, så går det självklart bra att ringa till någon av oss.
Starten planerar vi runt Augusti för denna tjänst, men det är ju inte skrivet i stjärnorna vid andra önskemål.
Det här är Northern SkillVi startade under 2023 som en ny aktör i branschen och är idag 5 personer på plats.Samtliga rekryterare och funktioner har direkt tillgång till administrativt stöd i vardagen, en marknadsavdelning som löpande utvecklar lösningar och förslag utifrån önskemål och de bästa systemen i branschen. Vill du ha en annons som matchar rollen? Skapa en video som fångar en känsla till kunden? eller bara få inputs? löst.Vi har en kultur där vi alltid hjälper varandra, drivs av att lyckas ihop och uppmuntrar idéer och förslag som tar oss och våra kunder framåt. När vi pratar strategiska delar gör vi det tillsammans och är helt övertygade om att det blir bäst så.Runt denna roll har vi flertalet tänkbara modeller. Vi är bara ett samtal bort och kanske är det början på den resa som förändrade en bransch.

Ansök nu

Arbetsledare

Kökschef
Läs mer Apr 4
Om jobbet

Observera! Denna anställning avser Burger King Umeå.

Vi vet att en anställd som trivs skapar goda gästupplevelser. Vi söker dig som tror på att gott ledarskap är grunden till god service. Som arbetsledare har du 100 % ansvar för att driften fungerar under dina skift. Du fördelar arbetsuppgifter, utvecklar och motiverar dina medarbetare.

SOM ARBETSLEDARE I BURGER KING ÄR DU MED OCH ANSVARAR FÖR:
- Driften av restaurangen
- Utveckling och utbildning av personal
- Ekonomiska resultat
- Restaurangens gästupplevelser, matkvalitet och renlighet

VARFÖR SKA DU VÄLJA OSS?
- För att du är en person som tycker om att ta ansvar och fatta beslut
- För att du tycker om att utvecklas och lära nytt
- Vi erbjuder flexibel arbetstid
- Vi erbjuder ett spännande och varierande arbete i högt tempo
- Hos oss får du en grundlig och omfattande ledarskapsutbildning
- Hos oss skaffar du dig värdefull ledarerfarenhet som är efterfrågad även i många andra branscher
- Vi erbjuder lön enligt kollektivavtal

Önskar du att utvecklas finns det många karriärmöjligheter hos oss. Många av våra restaurangchefer, franchisetagare och anställda på huvudkontoret började sin karriär ute på någon av våra restauranger.

VI SÖKER DIG:
- Som har en naturlig fallenhet att leda och inspirera andra genom arbetsglädje och fokus på goda resultat
- Som motiveras av att jobba både mot dina personliga och restaurangens mål
- Som förstår vikten av att vara en god förebild
- Som gärna har tidigare erfarenheter av servicebranschen
- Som har fyllt 18 år Känner du igen dig själv i detta önskar vi dig hjärtligt välkommen till ett roligt grillparty i organiserad form! welcometalent

Ansök nu

Kulturdirektör till Umeå Kommun

Kommunchef/Kommundirektör/Stadsdirektör
Läs mer Mar 15
Led kulturen in i framtiden! Är du passionerad för kultur och brinner för att driva kulturell utveckling?
 
Vill du vara en nyckelfigur i en stad som kontinuerligt satsar mest på kultur och är stolta över sin framgångsrika historia som bl a tidigare kulturhuvudstad? Då är du den vi söker som kulturdirektör för Umeå kommun!
 
Om tjänsten
Tillsammans med kulturförvaltningens övriga chefer och medarbetare utvecklar du en väl fungerande verksamhet, stöder ideella krafter, ökar deltagandet i kulturverksamheter, främjar barn- och ungdomskultur och levandegör vår kulturhistoria. Din roll innebär att ha helhetssyn, vara uppdaterad om trender, reflektera över förbättringar inom sektorn och samverka för att nå målen. Du leder och utvecklar kulturförvaltningens arbete på både operativ och strategisk nivå och ingår i stadsdirektörens ledningsgrupp.

Kulturförvaltningen arbetar på Kulturnämndens uppdrag och genomför nämndens beslut. I Kulturförvaltningens ledningsgrupp ingår ansvariga chefer för Bibliotek, Kulturskola och Programverksamhet samt personer med olika stödjande stabsroller.  
 
 
Arbetsuppgifter:
Leda och koordinera kulturförvaltningens verksamhet med fokus på att främja kultur, skapande och samhällsutveckling.
Ha personal- och budgetansvar samt vara föredragande inför Kulturnämnden.
Utveckla och implementera strategier för att öka deltagandet i kulturverksamheter och främja barn- och ungdomskultur.
Samarbeta med andra aktörer för att levandegöra stadens kulturhistoria och säkerställa ett brett och högkvalitativt programutbud.
Vara ett strategiskt bollplank för chefer och ledare inom kulturen i Umeå kommun.


Omfattning: Heltid
Varaktighet: Tillsvidare
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tjänstgöringsort: Umeå
 
Om Dig
Som kulturdirektör i Umeå kommer du ha en central roll i att utveckla och leda kultursektorn i en stad präglad av snabb tillväxt och grön omställning. Du blir en viktig röst för Umeås kulturliv och medverkar aktivt i att forma stadens framtid som en framstående kulturstad regionalt, nationellt och internationellt.

Detta är ett av Sveriges mest intressanta och stora uppdrag inom kultursektorn, där Umeås arbete ofta röner stor uppmärksamhet både nationellt och internationellt.
Vi söker i första hand dig med akademisk examen inom kulturområdet eller närliggande områden, alternativt kan du visa upp en väl dokumenterad erfarenhet som chef med personalansvar inom kultur.

Du har ett genuint intresse för kulturens roll i samhällsutvecklingen, är utvecklingsorienterad och bekväm med både dagligt operativt och strategiskt arbete. Du skapar ett gott klimat för samverkan och ser medarbetarna som verksamhetens största tillgång.

Erfarenhet från kreativa näringar och bolag är meriterande, och stor vikt läggs vid personlig lämplighet.
 
 
Kvalifikationer:
Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Kunskaper i fler språk är meriterande.
Förståelse för nationell konstnärs- och kulturpolitik
Medievana och förmåga att företräda organisationen på ett sätt som inger förtroende
Erfarenhet av ledande arbete inom kultursektorn med ett stort personligt nätverk

För kännedom: Då tjänsten innebär en plats i Umeå kommuns högsta ledning är befattningen säkerhetsklassad, vilket kräver säkerhetsprövning innan eventuell anställning.
 
 
 
Umeå kommuns kulturförvaltning:
Kulturförvaltningen svarar bl a för folkbibliotek, skolbiblioteksservice, konstverksamhet, kulturskola, kvinnohistoriskt museum, kultur i skolan, kultur för seniorer, arrangemang i Väven och kommungemensamma arrangemang.

På kulturnämndens uppdrag svarar kulturförvaltningen för Sveriges Depåbibliotek och lånecentral samt stöd till kulturföreningar, kulturfestivaler och studieförbund. Kulturförvaltningen fördelar också stipendier och annat stöd till kulturutövare samt till samlingslokaler.

Kulturförvaltningen ska medverka i kommunens arbete med stadsmiljö- och bevarandefrågor och i kommunövergripande kulturfrågor som handläggs av andra nämnder och styrelser.

Kulturförvaltningen ska inom sitt ansvarsområde stödja och främja yttrandefriheten, möjliggöra konstnärliga upplevelser, stödja skapande verksamhet, samarbeta och samråda med samhällsorgan, föreningar, intresseorganisationer, övriga tillskyndare inom verksamhetsområdet samt stödja och främja internationellt kulturutbyte.

Läs mer här: Kultur - Umeå kommun (umea.se)
 
Kontakter
Ansvarig rekryterare:
Andreas Lindqvist, andreas.lindqvist@onepartnergroup.se, 073-4130611

Fackliga kontaktpersoner:
Maria Lindgren Vision, maria.j.lindgren@umea.se, 090-163343
Johan Norberg Sveriges Lärare, johan.norberg@umea.se, 090-164932
Annika Winning SACO, annika.winning@umea.se, 090-163325
 
 
Intresserad?
Välkommen att vara en del av Umeås spännande kultursatsning där vi strävar efter att främja kultur, skapande och samhällsutveckling!

Umeå Mer Kultur!

Välkommen till oss!

Ansök nu

MAX söker biträdande restaurangchef

Restaurangchef
Läs mer Jan 10
MAX är Sveriges äldsta burgarkedja och vi använder oss endast av lokalt kött, kyckling och bacon. Vi har också branschens bredaste utbud av gröna burgare. År 2008 blev vi världens första restaurangkedja att klimatmärka menyn och klimatkompensera alla utsläpp. 
Vill du göra karriär inom snabbmatsbranschen och få en av marknadens bästa ledarskapsutbildningar?

Som biträdande restaurangchef är du restaurangchefens högra hand och ansvarig för restaurangens drift när restaurangchefen inte är närvarande.

Det här är ett första steg för dig som vill driva en egen restaurang en dag. Du bräddar och fördjupar dina ledarkunskaper, och lär dig restaurangchefens alla arbetsuppgifter.  

Vem söker vi?

Dig som har dokumenterad erfarenhet av arbetsledarroll och budgetansvar inom restaurang, hotell, handel eller annan liknande personalintensiv bransch. Erfarenhet från snabbmatsbranschen ser vi som en fördel. Du ska vara serviceinriktad och klarar av att behålla helhetsgreppet i ett högt arbetstempo. Du är noggrann, driftig och är bra på att leda och utveckla människor.

Vad erbjuder vi

En ledarroll i ett av Sveriges mest framgångsrika snabbmatsföretag med expansion i Sverige och utomlands. Du jobbar tight ihop med restaurangchefen och driver restaurangen. Du kommer att få lära dig alla arbetsuppgifter en restaurangchef har. Det är dina intressen, ambitioner och resultat som avgör hur långt du avancerar hos oss. Vi erbjuder en tydlig karriärstege med internutbildningar och goda utvecklingsmöjligheter på Sveriges godaste burgarkedja. MAX utgångspunkt är alla människors lika värde, vi lanserade i våras våra värderingar Mod, Passion och Gemenskap. 

Vi har varierande arbetstider, dagar, kvällar, helger. Lön och villkor enligt kollektivavtal. 

Vill du läsa om hur vi hanterar dina personuppgifter? Gå in på www.max.se/dataskydd

Ansök nu

Servicemarknadschef

Marknadschef
Läs mer Apr 4
Vi bygger nytt och söker servicemarknadschef – Scania
Är du redo att ta nästa steg i din karriär? Hos oss på Motorcentralen Lastbilar i Umeå AB väntar en spännande möjlighet som servicemarknadschef för Scania. Vi bygger för framtiden och söker nu dig som är driven och engagerad och vill vara med och leda vår starka marknadsposition inom servicemarknaden för Scanias lastbilar inom vårt distrikt. Du kommer att gå parallellt med vår nuvarande servicemarknadschef som har för avsikt att gå ner i tjänstgöringsgrad.
Varför Motorcentralen?
Hos oss får du inte bara möjligheten att arbeta med marknadsledande lastbilar, utan även vara en del av ett fantastiskt team på vår nya anläggning som invigs till hösten. Vi strävar ständigt efter att ligga i framkant när det gäller service och kundnöjdhet, och du kommer att ha en central roll i att forma vår framtida framgång.
Dina arbetsuppgifter:
Som servicemarknadschef kommer du att ha det övergripande kommersiella ansvaret för Scania-servicemarknaden. Det innebär att du ansvarar för att implementera strategier och affärsplaner i samråd med vår VD. Du kommer även att leda den dagliga affärsverksamheten i vår verkstad och i vår reservdelsförsäljning.
Med regelbundna kontakter med Scania centralt blir du en nyckelperson i vår relation till varumärket. Dessutom har du det övergripande ansvaret för vår servicemarknadsorganisation som består av cirka 30 medarbetare.
Befattningen är direkt underställd vår VD Staffan Darehed.
Vad vi söker hos dig:
• Relevant utbildning och gedigen erfarenhet i rollen som chef, gärna avseende tjänsteförsäljning.
• Vi ser gärna att du har erfarenhet av tunga fordon, men det är inget krav.
• Ett genuint intresse för kunder och försäljning.
• Resultatinriktad och med mycket eget driv.
• Handlingskraft och ser till att saker blir gjorda, inom överenskomna ramar.
• Målfokuserad, självgående och trygg i att ta egna beslut.
• Personalledning, förmåga och erfarenhet av att leda, delegera arbetsuppgifter och följa upp dem.
• Meriterande med C, CE eller D körkort
Ansökan:
Tveka inte att ta chansen redan idag att bli en del av vårt team på Motorcentralen Lastbilar i Umeå AB. Frågor, ansökan och CV skickar ni till VD Staffan Darehed på staffan.darehed@motorcentralenumea.se eller tel 090-153917.
Fackliga frågor kan ställas till Kristofer Johansson 090-153979, Unionen.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort Umeå.
Externa rekryteringsbolag och säljare undanbedes vänligen men bestämt.
Sista ansökningsdag är måndag 20240430
Intervjuer kommer att ske löpande, så vänta inte med din ansökan.
Motorcentralen är ett familjeägt fullserviceföretag som grundades av familjen Ericsson 1944.
Idag har vi ca 165 anställda och en årsomsättning omkring 700 mkr.
Vi är återförsäljare för Scania, Audi, Skoda och Volkswagen.
Företaget kännetecknas av vår värdegrund: Trivsel, Utveckling, Trovärdighet och Ansvar

Ansök nu

Kommunikationschef till Thorengruppen

Informationschef/Kommunikationschef
Läs mer Mar 25
ThorenGruppen är ett av Sveriges största utvecklingsföretag med verksamhet från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vi bedriver för- och grundskolor, gymnasium, vuxenutbildning, SFI samt tjänster på uppdrag av Arbetsförmedlingen.Nu söker vi en erfaren kommunikationschef som är såväl strategiskt driven som operativt skicklig.

Kommunikation är en central del av vår långsiktiga strategi så vi fäster stor vikt vid din förmåga att kunna ta fram och implementera effektiva externa och interna kommunikationsstrategier som stärker hela företagets varumärke. 

Som kommunikationschef är du en av företagets viktigaste talespersoner så du bör som person därför trivas i rampljuset, ha en exceptionell kommunikativ förmåga och ha lätt för att skapa goda relationer internt och externt.? 

Din roll innebär även att du är ett kvalificerat kommunikationsstöd till chefer och medarbetare. Du har en förmåga att göra strategiska bedömningar och därefter föreslå kommunikativa budskap och insatser. 

Vi söker dig som är proaktiv och hellre gör saker själv än väntar på att någon annan ska göra det. Och ja du bör älska utmaningar.? 

Som kommunikationschef kommer du att ingå i CMO´s ledningsgrupp och rapportera direkt till densamma.? 

Uppdraget i korthet 

- Skapa och implementera kommunikationsstrategier för hela företaget.
- Skapa media strategier och bygga en effektiv hantering av detta.
- Skapa genomtänkta strategier för public affairs-arbete.
- Omvärldsbevakning – förmåga att omsätta i strategiarbetet.
- Ha en hög operativ förmåga så att alla strategier omsätts i aktiviteter. 

Din bakgrund och meriter 

Mångårig kvalificerad strategisk och operativ erfarenhet av kommunikationsarbete på ledningsnivå från företrädesvis stora organisationer. Mångårig erfarenhet av arbete med nyhetsmedia och omvärldsbevakning samt public affairs. Ett brett väletablerat kontaktnät inom media, politiken och samhället. Erfarenhet från utbildningsbranschen är meriterande. Nyckelkompetens är förmågan att kunna balansera strategisk och operativ förmåga. 

Kommunikationsenheten?

Kommunikationsenheten är en del av staben för marknad och kommunikation som består av Produktion, Marknad för- och grundskola, Marknad gymnasier, Marknad vux och Kommunikation.

Övrigt 

I rekryteringensprocessen och urval använder vi färdighets- och beteendetester. ?

Uppdraget innefattar tjänsteresor och placeringsort är flexibelt. 

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Uppdraget innefattar tjänsteresor. ? 

Frågor om rekryteringsprocessen besvaras av HR chef Carolina Lundberg, epost: carolina.lundberg@thorengruppen.se ? 

Sista ansökningsdag 30 april.

Ansök nu

Biträdande universitetslektor i datavetenskap

Biträdande universitetslektor/Biträdande högskolelektor
Läs mer Apr 3
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 
Institutionen för datavetenskap anställer en biträdande universitetslektor inom området cybersäkerhet, finansierad av The Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program (WASP).

Sista ansökningsdag är 30 april 2024.

Wallenberg AI, Autonomous Systems and Software Program, WASP, a?r Sveriges sto?rsta enskilda forskningsprogram i modern tid. Programmet skapar en plattform fo?r akademisk forskning och utbildning i na?ra samarbete med ledande svensk teknikintensiv industri. Forskningen innefattar artificiell intelligens och autonoma system som verkar i samarbete med ma?nniskor och som anpassar sig till sin omgivning med hja?lp av sensorer, information och kunskap och skapar intelligenta system av system.

WASPs vision a?r excellent forskning och kompetens inom artificiell intelligens, autonoma system och mjukvara till gagn fo?r svensk industri.

La?s mer: https://wasp-sweden.org/

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna som biträdande universitetslektor omfattar i huvudsak forskning och undervisning men kan också inkludera administration, akademiskt ledarskap och samarbete med industrin. Under de fem första åren garanteras 80% forskning och 20% undervisning och administration, sjätte år 75% forskning och 25% undervisning och administration. Efter denna initiala period, och efter framgångsrik befordran, kan tidfördelningen komma att variera beroende på tillgången till forskningsfinansiering och institutionens behov inom utbildningen. Forskning ska vara inriktad på säkerhet och integritet genom design, med fokus på att utveckla realistisk programvara och effektiva metoder för att skapa användbara system med icke-påträngande, robusta och effektiva inbyggda mekanismer. Kandidaten kommer att ansvara för att skapa en ny grupp vid institutionen. Det förväntas också att kandidaten kommer att skapa synergier med befintliga forskargrupper vid institutionen, särskilt med grupperna Software Engineering and Security (SES) och PrivAcy AWare traNSparent deCIsionsp (NAUSICA).

Undervisning kommer i huvudsak att fokusera på att tillsammans med andra lärare utveckla och ge kurser inom mjukvaruutveckling och cybersäkerhet. Dessutom ingår handledning av examensarbeten på avancerad nivå. Den anställde kan också komma att undervisa på grundläggande kurser inom datavetenskap.

Behörighetskrav

Behörig att anställas som biträdande universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har nått motsvarande kompetens högst fem år innan tiden för ansökan av anställningen som biträdande universitetslektor har gått ut. Även den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller andra liknande omständigheter, 4 kap 4a § högskoleförordningen

Bedömningsgrunder

Som bedömningsgrunder vid anställningen av en biträdande universitetslektor ska gälla graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning.

Därutöver ska beaktas graden av pedagogisk skicklighet samt administrativ och annan skicklighet av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som skall ingå i anställningen.

För fullständig beskrivning av bedömningsgrunder se fullständig annons på https://www.umu.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/

Avvägning mellan de olika bedömningsgrunderna

Vid urval av sökande till befattningen ska graden av vetenskaplig skicklighet vara avgörande. Därutöver ska beaktas graden av pedagogisk skicklighet samt administrativ och annan skicklighet av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som skall ingå i anställningen.

Ansökan

Vid ansökan i Varbi ber vi dig svara på frågor. Dessa frågor ersätter ett personligt brev från dig. Ansökan ska företrädesvis skrivas på engelska. Ansökan ska bestå av följande handlingar:

CV/Umu Application form. Fyll i ansökningsformuläret (word). Lägg in det som ditt CV i e-rekryteringssystemet Varbi. Ansökningsformuläret ska innehålla:
basinformation (kontaktinformation, meritförteckning)
redogörelse för vetenskaplig verksamhet (inklusive publikationslista och kortfattad forskningsplan)
redogörelse för pedagogisk verksamhet
redogörelse för utveckling och ledning av verksamhet och personal
redogörelse för samverkan med det omgivande samhället samt populärvetenskaplig verksamhet
referenser inklusive kontaktuppgifter
Kopior av relevanta examensbevis
Kopior av högst fem forskningspublikationer av relevans för anställningen, numrerade i enlighet med publikationslistan
Bilagor till pedagogisk portfölj (se p. 3.5 i "Umu Application template")

Anvisningar till utformning av redogörelsen av vetenskaplig och pedagogisk verksamhet (pdf).

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2024-04-30.
Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Verksamhetsansvarig

Äldreomsorgschef
Läs mer Mar 23
Vill du vara med och skapa Sveriges bästa vård - och omsorg? Vi söker en trygg och tydlig ledare som tillsammans med våra kollegor vill skapa en bättre vardag för våra äldre.

Tjänst / Befattning: Verksamhetsansvarig chef

Arbetsuppgifter / Ansvarsområden för teamet rollen ingår i:
Som verksamhetsansvarig för Civil Care Sweden AB ansvarar du för den dagliga driften. Du har
också goda kunskaper om tillämpliga lagar och förordningar som gäller för verksamhetsområdet,
samt tillämpliga och allmänna råd från Socialstyrelsen. Ansvarig för den dagliga driften har en
nyckelroll i verksamheten och är av väsentlig betydelse för verksamhetens kvalitet. Det är därför ett
krav att ansvarig för den dagliga driften också kan vara fysiskt närvarande och delaktig i
verksamheten i sådan omfattning som uppdraget kräver.  Du ingår i ledningsgruppen och för en
kontinuerlig dialog med vd.

Arbetslivserfarenhet / kompetenser/krav:
Högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning, exempelvis från socionomprogrammet eller
programmet för personal- och arbetslivsfrågor, alternativt sjuksköterskeprogrammet eller annan
utbildning som bedöms likvärdig
- ingående kunskaper om tillämpliga lagar, förordningar, förskrifter och allmänna råd och
behärskar det svenska språket i tal och skrift.
- Minst 24 månaders erfarenhet på minst 75% inom äldreomsorgen och/eller personer med
funktionsnedsättning eller minst 12 månaders sammanhängande praktisk erfarenhet av
arbetsledning (ekonomi-, personal-, och verksamhetsansvar) på minst 75%. Erfarenheten
ska vara förvärvad under de 6 senaste åren

Personliga egenskaper:
hjärtat på rätt plats, du som vill ge våra äldre en vård i toppklass.
- Trygg
- Tydlig
- Förmågan att leda och inspirera
- Lösningsorienterad
- Ordningsam
- God social förmåga
Meriterande
- Erfarenhet av arbetsmiljöarbete-SAM
- Erfarenhet av Socialtjänstlagen
- Erfarenhet av ledningssystem med kvalitetssyfte.
- Erfarenhet av Hr
- Erfarenhet av marknad
Utbildning: - Högskoleexamen med beteendevetenskaplig inriktning, exempelvis från
socionomprogrammet eller programmet för personal- och arbetslivsfrågor, alternativt
sjuksköterskeprogrammet eller annan utbildning som bedöms likvärdig
IT-system / Programvara: Office 365
Språk (nivå): Goda kunskaper i svenska och engelska tal och skrift
Körkort: Ja
Resor i tjänsten: Ibland
Vem är du?
Vi söker dig med hjärtat på rätt plats, du som vill ge våra äldre en vård i toppklass. Vi ser gärna att du har en bakgrund inom vården där du kanske har haft ett personalansvar. Alternativt om du har erfarenhet från projekt eller omorganisation.
Som person är du trygg och tydlig, samt har förmågan att leda och inspirera andra människor. Du är lösningsorienterad, serviceinriktad och har en bra social förmåga.
Vi ser det som meriterande om du är utbildad undersköterska eller sjuksköterska. I övrigt sätter vi hög vikt vid dina personliga egenskaper.
Varför oss?
Vi vill förändra omsorgen och vara en förebild i branschen. Med de bästa medarbetarna, förnyelse, lagarbete och stolthet levererar Civil Care individanpassad omsorg med omtanke och respekt för individen och skapar därmed ett meningsfullt liv och en bättre vardag.
"Vi bygger vår egen framtid. Är det något jag vet, så är det att vi inte blir yngre och yngre. Den omsorg vi lägger grunden till idag är också den jag och mina föräldrar kommer använda oss av i framtiden, förhoppningsvis även mina barn. Jag vill en dag stolt kunna titta på personalens rygg, när de bäddat ner mig i sängen, för att se namnet Civil Care."
-Peter Andersson - grundare, ägare och VD.
Läs gärna mer om oss på:
https://civilcare.se/
Omfattning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Startdatum: Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista dag för annons, vänta därför inte med din ansökan.
Vid frågor om tjänsten, tveka inte att kontakta Jim Hedman Vd
Kontaktuppgifter:
jim@civilcare.se

Ansök nu

Biträdande universitetslektor i ekosystemekologi

Biträdande universitetslektor/Biträdande högskolelektor
Läs mer Feb 28
IceLab och Institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap 
Umeå universitets tvärvetenskapliga forskningsnav, IceLab (Integrated Science Lab, www.

icelab.se), har tilldelats ett anslag av Vetenskapsrådet för att inrätta ett excellenscenter: Center för modellering av adaptiva mekanismer i levande system under stress.

Vi söker nu en biträdande universitetslektor i ekosystemekologi med anställning vid institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap. Anställningen erbjuder en unik möjlighet att etablera din forskargrupp och utveckla din forskning i linje med centrets tema. Bli en del av vår stödjande miljö och arbeta i framkant av tvärvetenskaplig forskning. Vi integrerar matematisk modellering och beräkningsvetenskap med olika discipliner som ekologi, växtfysiologi och molekylärbiologi. Din forskning kommer att bidra till att öka vår förståelse för de processer som styr hur levande system reagerar på miljöförändringar och stress.

Anställningen erbjuder ett rekryteringspaket. Vi uppmuntrar intresserade kandidater att ansöka senast 2024-04-30 och bli en del av vår strävan att forma framtidens vetenskapliga upptäckter i IceLab.

Här kan du läsa mer om Ihttps://icelab.se/och om ihttps://www.umu.se/institutionen-for-ekologi-miljo-och-geovetenskap/

Arbetsuppgifter
Anställningen är tidsbegränsad till sex år och arbetsuppgifterna utgörs till 75% av forskning och till 25% av undervisning på grund- och avancerad nivå. Anställningen ger möjlighet att bygga och konsolidera en konkurrenskraftig forskningsprofil och forskargrupp.

Anställningen kommer att primärt förläggas till IceLab. I arbetsuppgifterna ingår pedagogisk meritering som omfattar undervisning på grundnivå och avancerad nivå samt handledning av doktorander och postdoktorer. Innehavaren kommer aktivt att bidra till undervisningen av studenter på grund- och avancerad nivå i kvantitativt inriktade ämnen som statistik, dynamisk modellering eller nätverksmetoder vid institutionen för ekologi, miljö och geovetenskap. Innehavaren förväntas aktivt söka externa medel för sin forskningsverksamhet

Behörighetskrav
Behörig att anställas som biträdande universitetslektor är den som har avlagt doktorsexamen eller har motsvarande vetenskaplig kompetens. Främst bör den komma i fråga som har avlagt doktorsexamen eller har nått motsvarande kompetens högst fem år innan tiden för ansökan av anställningen som biträdande universitetslektor har gått ut. Även den som har avlagt doktorsexamen eller har uppnått motsvarande kompetens tidigare kan dock komma i fråga om det finns särskilda skäl. Med särskilda skäl avses ledighet på grund av sjukdom, föräldraledighet eller andra liknande omständigheter, 4 kap 4a § högskoleförordningen.

Den sökande skall ha erfarenhet av att bedriva ekologisk forskning som inkluderar beräkningsvetenskapliga metoder.

Goda kunskaper i engelska krävs, i såväl tal som skrift.

Bedömningsgrunder
Som bedömningsgrunder vid anställningen av en biträdande universitetslektor ska gälla graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning.

Därutöver ska beaktas graden av pedagogisk skicklighet samt administrativ och annan skicklighet av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som skall ingå i anställningen. 

Beskrivning av bedömningsgrunder hittas i fullständig annons på https://www.umu.se/jobba-hos-oss/lediga-jobb/

Avvägning mellan de olika bedömningsgrunderna
Vid urval av sökande till befattningen ska graden av vetenskaplig skicklighet vara avgörande. Därutöver ska beaktas graden av pedagogisk skicklighet samt administrativ och annan skicklighet av betydelse med hänsyn till anställningens ämnesinnehåll och de arbetsuppgifter som skall ingå i anställningen. 

Övriga förutsättningar
Anställningen är en del av en större strategisk satsning fokuserad på levande systems responser på miljöförändringar eller yttre stress. Anställningen kommer därför primärt förläggas till IceLab där den anställde förväntas bidra till samarbeten över ämnesgränser.

Ansökan
Vid ansökan i Varbi ber vi dig svara på frågor. Dessa frågor ersätter ett personligt brev från dig. Ansökan ska företrädesvis skrivas på engelska. Ansökan ska bestå av följande handlingar:

- CV/Umu Application form. Fyll i https://www.aurora.umu.se/globalassets/dokument/enheter/teknat/for-vara-anstallda/personal-och-organisation/mallar-och-formular-anstprofil-och-anhallan/umu-application-template2022-publ-211108.docx. Lägg in det som ditt CV i e-rekryteringssystemet Varbi. Ansökningsformuläret ska innehålla: - basinformation (kontaktinformation, meritförteckning)
- redogörelse för vetenskaplig verksamhet (inklusive publikationslista och kortfattad forskningsplan)
- redogörelse för pedagogisk verksamhet
- redogörelse för utveckling och ledning av verksamhet och personal
- redogörelse för samverkan med det omgivande samhället samt populärvetenskaplig verksamhet
- referenser inklusive kontaktuppgifter


- Kopior av relevanta examensbevis
- Kopior av högst fem forskningspublikationer av relevans för anställningen, numrerade i enlighet med publikationslistan
- Bilagor till pedagogisk portfölj (se p. 3.5 i "Umu Application template")
https://www.aurora.umu.se/globalassets/dokument/enheter/teknat/for-vara-anstallda/personal-och-organisation/lektorsarenden/anvisningar---anvisningar-till-sokande-vid-ansokan-till-lararanstallning.pdf

Ansökan ska göras via e-rekryteringssystemet Varbi och vara inkommen senast 2024-04-29.

Prövning för befordran till universitetslektor
En biträdande universitetslektor ska, efter ansökan, befordras till universitetslektor om han eller hon har behörighet för en anställning som universitetslektor och vid en prövning bedöms uppfylla kraven för en sådan anställning, enligt de bedömningsgrunder som ska tillämpas vid befordran till universitetslektor. En sådan befordran innebär en tillsvidareanställning som universitetslektor.

Ansökan om prövning för befordran ska vara inlämnad sex månader innan den tidsbegränsade anställningen upphör. Om en biträdande universitetslektor efter prövning inte befordras avslutas den tidsbegränsade anställningen.

Fastställda kriterier för befordran finns i anställningsprofilen fastställd av dekan den 27 februari 2024.

Ansök nu

Avdelningschef Palliativ medicin, Skellefteå

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 5
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

På Cancercentrum arbetar nästan 400 personer med vård som spänner över intensiv cancerbehandling till palliativ vård. Forskning och utveckling är en viktig del för oss och en förutsättning för att fortsätta utveckla en vård i framkant. Palliativ medicin är en del av länskliniken Cancercentrum. I Skellefteå arbetar ca 20 personer i ett team som består av sjuksköterskor, läkare, kurator, arbetsterapeut och sjukgymnast. Uppdraget är att bedriva specialiserad palliativ vård i både tidig och sen fas till alla diagnoser inkl. barn. Vi arbetar med svårt sjuka och döende i patienternas hem. Upptagningsområdet är Skellefteå och Norsjö kommun.


ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt. Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och utvecklar samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du tar ansvar för din verksamhet utifrån dina befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för Regionens bästa.

Du har ansvar för; bemanning, kompetensförsörjning, utbildning/utveckling, personal, arbetsmiljö, ekonomi och rehabilitering. Eventuellt kommer du att vara delaktig i daglig drift på enheten. Du deltar i förekommande möten och grupper inom och utom Cancercentrum. Du samarbetar med Palliativ medicin i övriga regionen och övriga samarbetspartners inom regionen och kommunen. Arbetet förutsätter resor till Umeå enligt överenskommelse. Palliativ medicin har en medicinsk chef som leder läkargruppen, och som du förväntas arbeta tätt ihop med för att driva den palliativa vården i Skellefteå framåt.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom utbildning och erfarenhet. Du har erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvård. Vi vill att du har ledarerfarenhet, chefserfarenhet är meriterande. Arbetet kräver en god samarbetsförmåga liksom att du är självgående och kommunikativ. Vi ser gärna att du har förmåga till ett coachande arbetssätt. Du är van vid normalt förekommande IT-system i Office och kan lära dig nya digitala system.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Vi söker en verksamhetschef till våra verksamheter i Umeå

Enhetschef inom social omsorg/Föreståndare inom social omsorg
Läs mer Mar 28
Patia är ett vård- och omsorgsföretag som befinner sig i en expansiv fas och har startat upp flertalet nya verksamheter inom IOF och LSS.
Om arbetsplatsenVi söker en verksamhetschef till Patia Individ och Familj. Verksamheterna består av omsorgsboende, träningslägenheter och Halvvägshus. Dessa finnsbelägna i Umeå. Primärt söker vi en verksamhetschef mederfarenhet och kompetens av beroendeproblematik och kriminalitet.
Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag där du får vara med att forma och utveckla verksamheten tillsammans med medarbetare, chefskollegor, stab samt områdeschef för Patias IOF segment.
ArbetsuppgifterSom verksamhetschef ingår du i ledningsgruppen med andra verksamhetschefer, områdeschef, VD och stab. Patia har en platt organisation med korta beslutsvägar där du arbetar nära ledningen och övriga medarbetare.
I arbetet som verksamhetschef kommer du ansvara för medarbetare, arbetsmiljö, kvalitet, ekonomi och kundkontakter. I ditt arbete ingår att coacha chefer ochmedarbetare samt vara ett stöd i det dagliga arbetet. Som ledare hjälper du medarbetarna att växa och utvecklas i sin yrkesroll.
Din profilVi söker dig som är driftig och lösningsfokuserad.Du tycker om att arbeta med verksamhetsutveckling och är van att arbeta mot uppsatta mål. Du har kunskaper om budget och ekonomisk uppföljning samt förmåga att analysera verksamhetens resultat.
Du ska ha en adekvat högskoleutbildning såsom socionom- beteendevetare- social omsorgsutbildning eller motsvarande. Vi ser gärna att du har flerårig chefserfarenhet inom IOF-området, är trygg i din yrkesroll samt har erfarenhet av att arbeta med olika målgrupper.
Intervjuer kommer ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Skicka din ansökan så snart som möjligt.
Tillträde enligt överenskommelse.
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Ansök nu

Platschefer inom asfaltsbeläggningar och tillverkning till Svevia i Norr...

Platschef, anläggning
Läs mer Mar 21
Att bygga och sköta om vägar och infrastruktur är stort. Att bidra till samhällsutvecklingen är ännu större. Hos oss får du göra både och. Nu söker vi Platschefer till division Industri och vår beläggningsverksamhet i Norr- och Västerbotten. Inom Svevia kombinerar vi det lilla företagets gemenskap och lagkänsla med storföretagets stabilitet. Här får du möjlighet att utvecklas som en specialist på väg - med engagemang, samarbete och ansvar.

Ditt uppdrag som platschef
Inom arbetschefsområdet Utläggning Nord jobbar vi med olika kunder. Beställare kan vara Trafikverket, kommunala kunder och privata kunder. Vår huvudsakliga affär är asfalt och beläggning av vägar. Vi verkar i regionerna Norr-och Västerbotten, Västernorrland och Jämtland. Vi har ett antal större projekt i orderstocken och fler på väg in, och har nu därför behov av att stärka organisationen med ytterligare några Platschefer inom beläggning och tillverkning.

I rollen som Platschef får du ansvar och leder beläggningsrelaterade projekt. Du leder affären från start till mål och har ansvar för bland annat ekonomi-, personal- och arbetsmiljöfrågor i dina projekt. För att nå framgång i ditt arbete har du även fokus på marknadsbevakning, kundkontakter samt anbuds- och offertlämning. En viktig del i ditt arbete är försäljning och marknadsföring av våra produkter och tjänster. I alla möten är du en ambassadör för Svevia.

Just nu söker vi flera Platschefer till regionen med två olika inriktningar. Den ena inriktningen innebär beläggningsrelaterade projekt, och den andra innebär fokus på tillverkning. I rollen med fokus på tillverkning har du fasta och mobila asfaltverk som du ansvarar för. Du ansvarar för att effektivisera och utveckla produktionen, med mål som att optimera andelen återvinning.

Då geografin är stor förkommer det mycket resor i tjänsterna. Vad gäller din geografiska placering finns en viss flexibilitet och geografiskt kan du finnas någonstans i Västerbotten, Norrbotten, Västernorrland samt Jämtland.

Vem är du?
För att både lyckas och trivas i rollen som Platschef behöver du ha ett lösningsorienterat tankesätt och kunna hantera många frågor och uppgifter parallellt. Du behöver samtidigt ha förmåga att arbetat strukturerat då en viktig del i rollen är kontraktsadministration och ekonomisk uppföljning i projekten. B-körkort är ett krav.

Vi tror också att du har några års erfarenhet från beläggningsbranschen, samt erfarenhet av att arbetsleda projekt och medarbetare.

Tjänsten är en tillsvidareanställning som kan komma att inledas med en provanställning på 6 månade. Tillträde enligt överenskommelse.

En del av något större
Svevias industridivision är inne i ett expansivt skede, och ambitionerna är höga. Målet är att vara en ledande aktör inom beläggning i Sverige.

Bakom varje väg finns mer än den uppenbara ytan: en hel industri av kunskap och leveransförmåga. Vårt erbjudande är en industriell process. Från sten till färdig väg.

Allt börjar med en täkt, som sedan blir ballast, som i sin tur används i tillverkningen av asfalten, som slutligen läggs ut på vägen. Med över 100 egna bergtäkter, egen produktion av asfalt, bitumenemulsion och termoplast har vi en bredd som ingen annan. I våra laboratorier gör vi materialanalyser och ser till att produkterna når upp till standarder och krav. Och våra skickliga team inom fräsning, asfaltering, tankbeläggning och vägmarkering ser till att leveransen blir komplett.

Varför Svevia?
Hos oss blir du snabbt en i gänget och vi månar om att vara en arbetsplats för alla. Beslutsvägarna är korta, det är lätt att påverka och göra sin röst hörd.

Vi har karriärvägarna för dig som både vill bli chef och ledare eller vill utvecklas i din befintliga yrkesroll. Det är som lag vi skapar framgång. Det är så vi gör affärer och genererar resultat. Det är så vi får stad och land att fungera. Vill du dela väg med oss?

Ansökan och information
Du ansöker enkelt genom att skicka in ditt CV och svara på några urvalsfrågor. Vår rekryteringsprocess bygger på ett kompetensbaserat arbetssätt, det är en förutsättning för att rekrytera kvalitetssäkert, inkluderande och fördomsfritt. Därför vill vi inte ha ett personligt brev.

Rekryteringsprocessen omfattar tester av personlighet- och problemlösningsförmåga, intervjuer, referenstagning och bakgrundskontroll.

Skicka in din ansökan snarast möjligt och som senast den 28/4. Urval löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Arbetschef Patrik Höglund på 070-8298650. För frågor angående processen kan du även kontakta HR Business Partner Oskar Knaust på telnr: 070-1756726.

Vi har tagit ställning till annonsering, vilket gör att vi inte önskar säljsamtal för ytterligare frågor kring annonsering, rekrytering eller bemanning

Ansök nu

People & Business Manager till Vattenfall Kundservice

Kundtjänstchef
Läs mer Apr 9
Företagsbeskrivning
Vattenfall är en av Europas största producenter och återförsäljare av el och värme. Våra huvudmarknader är Sverige, Tyskland, Nederländerna, Danmark och Storbritannien. Inom Vattenfallkoncernen finns cirka 20?000 anställda. Vi har elektrifierat industrier, levererat energi till bostäder och förvandlat tillvaron genom innovation i över hundra års tid. Vi arbetar för fossilfrihet och driver på övergången till ett hållbart energisystem.
Vattenfall Customer Service Nordic är ansvariga för försäljning, fakturering samt kundservice via traditionella och digitala kanaler för Vattenfalls kunder i Norden. Vår kundservice är belägen i Umeå, Solna och Helsingfors och sammanlagt är vi omkring 300 medarbetare som tillsammans stöttar Vattenfalls olika affärer via kundgränssnittet. Vi arbetar för fossilfrihet genom att guida våra kunder till klimatsmarta lösningar. Vi sätter stolthet i att skapa kundupplevelser i världsklass samt att leverera på överenskomna mål och därigenom bidra till utvecklingen av Vattenfall och Vattenfalls varumärke.
Vattenfall Kundservice Norden tilldelades år 2021 fackförbundet Unionens pris för Sveriges mest HBTQI-vänliga arbetsplats. Vi vet att ett bra arbetsklimat, ett förstklassigt kundmöte och ett innovativt tänkande baseras på att vi alla kompletterar varandra. Hos oss kan du med stolthet vara den du är!
Vattenfall Kundservice Norden är certifierade som ett Great Place to Work®. Certifieringen baseras på en medarbetarundersökning inom dimensionerna Trovärdighet, Respekt, Rättvisa, Stolthet och Kamratskap.
Vår verksamhet är uppdelad i olika enheter där Customer Relations är den som hanterar inkommande ärenden från våra el- och värmekunder. Kostnadseffektivitet, medarbetarupplevelse, kundupplevelse och försäljning är alla viktiga måltal för Customer Relations.


Jobbeskrivning
Vill du vara med på vår resa till att bli en topprankad arbetsplats samt att skapa ett kundmöte i världsklass? Vi har nu 2 positioner som blir lediga under 1 år på grund av föräldraledigheter. Tjänsterna är visstidsanställningar men med möjlighet till förlängning.
Vi söker två People & Business managers som vill leda och utveckla våra medarbetare.
Det ena teamet hanterar i dagsläget frågor från våra värmekunder, elkunder och vår sociala medier hantering. Det andra teamet är ett av våra 2 team som hanterar vår antichurn (vänder kunder som är påväg bort från Vattenfall). Du som chef har en avgörande roll i vårt arbete att ständigt vara i framkant varpå det är av största tyngd att du förstår och perfekt kan balansera mellan att ha en välmående personal och konkreta kund/sälj/kvalitets-resultat samt att du vågar testa nya vägar för att lyckas.
Som People and Business Manager inom Vattenfall Kundservice är du ytterst ansvarig för att leda och utveckla medarbetarna inom din organisation. Du ansvarar samtidigt för att bibehålla och utveckla relationen till våra uppdragsgivare samtidigt som du driver vår operativa affär med ett starkt strategiskt perspektiv. Vår förväntan är att du förstår vår affär och driver den framåt. Genom våra måltal har du den förståelse som krävs för att individualisera målen och engagera dina medarbetare. Du kan tydligt beskriva och kravställa mot våra supportenheter för att ytterligare utveckla och driva vår affär framåt.
Du förväntas att i rollen agera enligt våra gemensamma värderingar och aktivt arbeta för mångfald och inkludering. Du utvecklar medarbetarna till deras fulla potential genom tillit och ansvar och kan därför också arbeta med målstyrning och delegering.
Feedback är ett av dina verktyg för att själv utvecklas. Genom ditt sätt att ta emot och ge feedback utvecklar du ett öppet och positivt samarbetsklimat där trygghet och en god arbetsmiljö upplevs.
Ditt arbetsmiljöansvar innebär att du agerar skyndsamt inom ramen av dessa frågor och du hanterar samt rapporterar avvikelser och incidenter som uppstår.
Huvudsakliga arbetsuppgifter
• Personalansvar
• Resultatansvar, sätta, kommunicera och följa upp mål efter medarbetarnas individuella förmågor
• Hantera avvikelser på ett systematiskt sätt
• Leda och engagera medarbetare genom att visualisera och kommunicera en tydlig vision
• Ansvara för teambudget, kvalitet och uppföljning
• Dokumentera: Utvecklingssamtal, rehabiliteringssamtal
• Efterleva Vattenfalls policys och riktlinjer
• Ansvara för att din organisation efterlever Vattenfalls policys och riktlinjer
• Genomföra arbetet så effektivt som möjligt, samt sträva efter ständiga förbättringar
• Ansvara för en säker och trygg arbetsmiljö
• Analys av risker & fokus på säkerhetsaspekter. Göra riskanalyser vid förändringar
• Kommunikation med intressenter, såväl interna uppdragsgivare som externa samarbetspartners


Kravspecifikation
Vi vill att du har 3 till 5 års ledarerfarenhet gärna från större organisationer, där coaching varit ett av dina verktyg. Du har dokumenterat goda ledarresultat där ditt taktiska arbete framgår. Det är meriterande om du tidigare arbetat med ett kund-/leverantörsansvar inom kundservicebranschen. Du har avslutat studier på gymnasienivå eller likvärdig förvärvad kompetens.
Som person är du ansvarsfull, strukturerad och siktar alltid på att främja ett gott samarbete mot tydliga gemensamma mål. Du engagerar och inspirerar samtidigt som du både etablerar och bibehåller dina relationer till din omgivning. Du använder din analytiska förmåga för att ta oss vidare i vår utveckling samtidigt som du är flexibel då förutsättningar förändras och prioritering ändras.
Du drivs av mötet med kund och har hög kompetens för att inspirera, leda och utveckla våra kundmöten. Dina kunskaper i svenska och engelska är mycket goda både i tal och i skrift.


Ytterligare information
Placeringsort: Umeå
Anställningsform: Visstidsanställning, 1/9 2024 – 30/9 2025 eventuellt möjlighet till förlängning
Sysselsättning: Heltid
Vill du veta mer om tjänsten, kontakta rekryterande chef: Samuel Aho, samuel.aho@vattenfall.com


För mer information kring själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryterare Anna Uppström, anna.uppstroem@vattenfall.com
Fackliga representanter är Shahriar Badiei (Akademikerna), Christer von Ahn (Unionen), Mikael Mukka (SEKO), Cecilia Bodin (Ledarna). Du når alla via Vattenfalls växel, 08- 739 50 00.
Välkommen med din ansökan, personligt brev och CV, senast den 28 april
Urval sker efter sista ansökningsdatum. Vi tar endast emot ansökningar via websidan.

Ansök nu

Biträdande rektor till Dragonskolan

Rektor
Läs mer Apr 11
Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden ansvarar för kommunens åtaganden enligt skollagstiftning för gymnasieskola, anpassad gymnasieskola, kommunal vuxenutbildning, särskild utbildning för vuxna och svenskundervisning för invandrare. Nämnden ansvarar även för arbetslivsinriktad rehabilitering samt för den kommunala flyktingmottagningen. Vi samverkar för att kommunens medborgare ska lära, utvecklas och kunna leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge framtidstro.Dragonskolan är en av Sveriges största gymnasieskolor med mer än 2000 elever.

Här möts mer än hälften av Umeås gymnasieungdomar varje dag. Vi har Umeås största programutbud och erbjuder utbildningar av hög kvalitet. Vi har en hög andel behöriga lärare och elevhälsoteam som stöd.

Vi söker nu en biträdande rektor till Hantverksprogrammet och El- och Energiprogrammet. Vill du bli en av oss? Välkommen att söka!

Dina arbetsuppgifter

Som biträdande rektor arbetar du på uppdrag av rektor. Du kommer att ha elev- och personalansvar för Hantverksprogrammet och El- och energiprogrammet, vilket innebär ansvar för ca 280 elever och 20 medarbetare. Du ingår i Dragonskolans ledningsgrupp och rapporterar till rektor för programmen.

Uppdragen som delegeras kan förändras över tid. Exempel på arbetsuppgifter som kan förekomma är:

kvalitetssäkring av undervisning
elevhälsoarbete
personalansvar
personalplanering, rekrytering och rehabilitering
medarbetar- och lönesamtal
systematiskt arbetsmiljöarbete

Om dig

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning, helst med inriktning gymnasieskolan. Har du erfarenhet av pedagogiskt arbete inom gymnasieskolan är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet som skolledare/rektor eller chef. Om inte du har det vill vi att du på annat sätt lett eller samordnat kollegor i utvecklingsarbete, alternativt så har du gått Rekryteringsutbildning eller internt traineeprogram för blivande skolledare.

Vi söker dig som har en klar vision för gymnasieskolan och kan inspirera och engagera personal, elever och vårdnadshavare att sträva mot gemensamma mål. Du är en god relationsbyggare som främjar goda relationer med personal, elever och vårdnadshavare. Du bidrar aktivt i samarbete och samverkan inom den ledningsgrupp du tillhör. Det är viktigt att du har god förmåga att organisera och planera verksamhet på ett sätt som främjar lärande och utveckling. Du behöver också ha en tydlig och god kommunikation och vågar fatta beslut och står för dessa gentemot elever, personal och vårdnadshavare.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Akademibokhandeln Umeå söker Butikschef

Butikschef
Läs mer Mar 27
Vill du vara med och sprida läsglädje som butikschef i Umeå? 
 
Vi söker dig som vill arbeta som ledare i vår butik vid Rådhustorget i Umeå och som drivs av att genom aktivt ledarskap leda, entusiasmera och utveckla säljarna i butiken. Som butikschef hos Akademibokhandeln ansvarar du för resultat, personal, koncept och administration i butiken. Du är ansvarig både för att driva det dagliga arbetet och för att leda det långsiktiga arbetet och sträva efter förbättring och utveckling utifrån företagets mål. 
 
Företagets värdeord Kunder, Mod, Ansvar, Tillsammans och Göra skillnad är en ledstjärna i vår vardag. Kundens upplevelse är vårt främsta mål och lagets välbefinnande, dess främsta medel.
 
Butiken är idag en av kedjans franchise-butiker men kommer f o m maj månad ingå i den centralägda butikskedjan.

 
Vi söker dig som:
• Är en erfaren och inspirerande ledare som drivs av att genom aktivt ledarskap leda, entusiasmera utveckla ditt team
• Brinner för försäljning både genom det direkta kundmötet och genom butiksexponering
• Har ledarerfarenhet från detaljhandeln
• Alltid är ett föredöme i varje kundmöte
• Känner dig bekväm att leda och genomföra förändringsprocesser'
• Trivs med att driva personlig försäljning mot uppsatta mål enligt företagets koncept
• Har god kommersiell kunskap och vet vad som skapar en framgångsrik butik
• Tar initiativ för att maximera butikens ekonomiska resultat.
• Kommunicerar tydligt med säljare, chefer och kollegor och är inte rädd för att fatta obekväma beslut
• Är strukturerad och organiserad.
 

Vi erbjuder:
• en nyckelroll hos en av Sveriges ledande aktörer inom försäljning av litteratur samt pappers- och kontorsprodukter
• en butikskedja präglad av stolthet över den egna produkten och en vilja att alltid möta kundens förväntningar
• ett synnerligen starkt varumärke i en spännande bransch med många möjligheter 
Övrigt:
Tjänsten är på heltid med tillsättning enligt överenskommelse. Provanställning tillämpas. I alla rekryteringar görs bakgrundskontroller av slutkandidaterna.
 
Kom och sprid läsglädje tillsammans med oss!
 
I denna rekrytering samarbetar vi med Retail Recruitment. Har du några frågor eller funderingar kontakta ansvarig rekryteringskonsult Malin Niklasson.Om du känner att du skulle passa för denna roll så tveka inte att söka direkt, gärna i PDF-format, då vi håller intervjuer löpande.
 

Vi erbjuder ett roligt och varierande arbete i en spännande och inspirerande bransch.
 
Varmt välkommen med din ansökan!Akademibokhandeln är Sveriges ledande bokhandelskedja med 120 butiker över hela landet samt näthandel på akademibokhandeln.se

I våra butiker kan du få lästips och inspiration, besöka författarsamtal och signeringar, ta med barnen på sagostund och hämta ut välförtjänta Läsborgarmärken. Du kan välja och vraka bland ett brett sortiment av böcker, pappers- och kontorsvaror. Behöver du hjälp att välja så finns vi som jobbar i butiken nära till hands. Vår vision ”Läsglädje för alla" och våra värdeord kunden, mod, ansvar, tillsammans och göra skillnad ska ligga till grund för allt vi gör.

Läs mer om oss på www.akademibokhandeln.se

Ansök nu

Biträdande avdelningschef, Neonatal-IVA, Barn- och ungdomscentrum, Umeå

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Apr 2
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Neonatal-IVA är en del av Barn- och Ungdomscentrum Västerbotten, en länsklinik med ansvar för all specialistvård i länet för barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år. Vår verksamhet är bred och spänner över flera medicinska områden, däribland neonatologi.

På Neonatal-IVA på NUS vårdas bland annat barn som har behov av avancerad intensivvård i början av sina liv. Vi har regionansvar för all neonatal intensivvård i norra Sverige och är ett av sex Neonatal-IVA centra. Neonatal-IVA:s uppdrag innefattar alla neonatala transporter i norra sjukvårdsregionen och vi har ett eget transportteam för det uppdraget. Verksamheten är högt bemannad dygnet runt. Är det bara en intensivvårdsavdelning? Nej, här finns flera vårdnivåer, från intensivvård till intermediärvård och lättare vård på familjerum. Vi bedriver även neonatal hemsjukvård som ett led i att erbjuda trygg, god och nära vård. På Neonatal-IVA står familjecentrerad och utvecklingsstödjande vård i fokus. Vår ambition är att involvera föräldrar i vården av barnet i så hög utsträckning som möjligt.

Samarbetsytorna är breda. Genom ett nära samarbete med övriga fem neonatalavdelningar i landet ser vi till att hela tiden utvecklas och bli bättre. Förlossningen är också en nära samarbetspartner. Vid avdelningen bedrivs omfattande forskning, både medicinsk och omvårdnadsforskning.

Medarbetarundersökningar visar att trivseln är hög. Våra kompetenta och drivna medarbetare är aktiva och engagerade i vårt arbetsmiljöarbete. Vi jobbar på ett kreativt och systematiskt sätt med arbetsmiljön genom bland annat neonatalt basår med introduktion och utbildning, etisk fallreflektion, internutbildning, mentorprogram, lokal arbetsmiljögrupp och olika ansvarsgrupper.

Nu söker vi en biträdande avdelningschef till vårt chefsteam. Du kommer till en välmående verksamhet, både på basenhets- och avdelningsnivå, med goda förutsättningar till fortsatt utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande avdelningschef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt.

Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och ifrågasätter samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du har en tydlig arbetsgivarroll utifrån ditt uppdrag, ansvar och dina befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för regionens bästa.

På Neo-IVA ingår du i ett chefsteam tillsammans med avdelningschef, två medicinska chefer och en ytterligare biträdande avdelningschef. Du är direkt underställd avdelningschefen. Tillsammans med dina chefskollegor leder och fördelar du det dagliga arbetet på avdelningen och planerar för verksamheten på kort och lång sikt. Ditt kontor ligger i anslutning till avdelningen och möjliggör att du kan varva administrativa uppgifter med medarbetarnära ärenden. Samtal såsom medarbetar- och prestationssamtal är en naturlig del i rollen som biträdande avdelningschef, likväl som att hålla arbetsplatsträffar, samverka med fackliga, tillse en god intern kommunikation samt ansvara för rekrytering, rehabilitering och arbetsanpassning.

Du är en viktig lagspelare i Barn- och ungdomscentrums långsiktiga arbete och utveckling genom din roll i basenhetens ledningsgrupp. Tillsammans i avdelningschefsgruppen på BUC jobbar vi för att resurser ska användas på optimalt sätt och att utveckla både oss själva och verksamheten. Som chefsgrupp värnar ni medarbetarnas kompetensutveckling, arbetsmiljö och delaktighet på både individ-, grupp- och organisationsnivå.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom utbildning och erfarenhet. Vi ser gärna att du har utbildning med inriktning mot hälso- och sjukvård. Tidigare chefs- och ledarskapserfarenhet är meriterande. God förståelse för, eller arbetslivserfarenhet från hälso- och sjukvården är av stor vikt.

För att lyckas och trivas i rollen ser vi att du är en person som strävar efter att vara ett föredöme, visar personlig omtanke och kan inspirera och motivera dina medarbetare. Du är duktig på att lyssna och att kommunicera budskap och ser värdet av att hela tiden ge och söka feedback. Det är naturligt för dig leda tillsammans med andra och att arbeta gemensamt mot uppsatta mål. I alla sammanhang ser du till helheten och agerar utifrån det. Du är uthållig och metodisk i ditt sätt att arbeta men är bra på att ta hjälp. Ditt ledarskap genomsyras av tillit där samarbete och lösningsfokus är centralt i varje del av arbetet.

Som person är du strukturerad, handlingskraftig och duktig på att tillvarata engagemang och driv som finns på arbetsplatsen. Tillsammans med medarbetare och chefskollegor arbetar ni för Neo-IVA:s bästa, för en attraktiv arbetsplats och med familjerna i centrum.

ÖVRIGT
Uppdraget som chef inom Region Västerbotten är ett tidsbegränsat förordnande på vanligtvis 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt kompetensområde.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Avdelningschef Urologisk och gynekologisk avdelning, Kirurgcentrum, Umeå

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 27
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Urologisk och gynekologisk avdelning Umeå är en del av länskliniken Kirurgcentrum, där Umeå och Skellefteå ingår. Vi ansvarar för kirurgin i norra sjukvårdsregionen som omfattar de fyra nordligaste länen. Kirurgcentrum Västerbotten är indelat i sektionerna bröst- och endokrinkirurgi, kärl, kolorektal, övre gastroenterologi samt urologi.

Som chef i Region Västerbotten har du ett viktigt uppdrag både för medarbetare och invånare i länet. För att stärka dig i ditt ledarskap erbjuds du stöd och vägledning i linje med vår evidensbaserade ledarskapsfilosofi. Det kan handla om allt från tydliga ramar och smarta verktyg till utveckling på grupp- och individnivå. Med goda förutsättningar för ditt ledarskap kan du motivera, utveckla och skapa trygghet för andra. Vi erbjuder dig också möjlighet till friskvårdsbidrag eller friskvårdstimme.

På vår urologiska och gynekologiska avdelning arbetar vi med både förberedelser inför operation samt eftervård för patienter som har urologisk och gynekologiska sjukdomar. På avdelningen har vi även dagvårdsplatser samt tar emot jourfall. Omvårdnaden präglas hos oss av en helhetssyn där många olika yrkeskategorier är engagerade och samarbetar för bästa resultat. Arbetsgruppen kännetecknas av att vara hjälpsamma och medarbetarundersökning visar en hög tillit till kollegor.

Nu söker vi en avdelningschef som vill utveckla och driva Urologisk och gynekologisk avdelning framåt. I din roll som avdelningschef kommer du också att bidra till att förbättra Kirurgcentrum för framtiden, med andra arbetssätt och vårdformer som vi planerar att arbeta mot. I din roll stödjer du på ett naturligt sätt forskningen som bedrivs inom centrat.


ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt.

Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och utvecklar samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du tar ansvar för din verksamhet utifrån dina befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för Regionens bästa. Som avdelningschef är en del av arbetet att tillgodose rätt bemanning, där du har stöd av bemanningsassistent och HR-partner. Du arbetar nära medicinska chefer och övriga avdelningschefer samt ingår i ledningsgrupp både lokalt och länsövergripande

Arbetsgruppen består av cirka 27 medarbetare där yrkesgrupperna sjuksköterskor, undersköterskor, servicebiträde och köksbiträde ingår. I arbetet som avdelningschef ingår personalansvar och budgetansvar, där du har stödfunktioner till hjälp och även närmaste chef.


KVALIFIKATIONER
Du har relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Meriterande om du genomgått regionens program Morgondagens chefer eller någon annan liknade ledarskapsutbildning. Du har även tidigare ledarskapserfarenhet och meriterande med ledarskapserfarenhet inom hälso- och sjukvård eller vård och omsorg. Du har goda kunskaper i svenska språket både i tal och skrift.

Du har förmågan att entusiasmera och inspirera dina medarbetare samt skapa en arbetsplats där medarbetarna trivs och utvecklas. Vi ser gärna att du har intresse för och kunskap om kvalitets- och förbättringsarbete.


ÖVRIGT
Chefsuppdraget inom Region Västerbotten är ett tidsbegränsat förordnande. Förordnandet kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt kompetensområde.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Vice-restaurangchef till Sjöbris

Restaurangchef
Läs mer Mar 13
Nu söker vi en vice-restaurangchef som tillsammans med vår restaurangchef styra arbetet ombord på restaurang Sjöbris.
75-100% tjänst med start enligt överenskommelse.
OM JOBBET
Att jobba på Sjöbris innebär ett högt tempo, varierande dagar, sena nätter, och självklart en hel del skratt ihop med våra gäster och kollegor. Vårt mål är göra våra gästers tillvaro lite bättre och trevligare och vi brinner för att leverera bra och vänlig service.
ATT BLI EN AV OSS
Hos oss passar du om du brinner för service, alltid har gästen i fokus, gillar att ta egna initiativ, har ett gott omdöme och gillar att lösa problem. Att jobba i team är för oss en självklarhet och det är så vi levererar bästa service, så en teamspelare är vad vi söker. Hos oss gillar vi också att sälja, tävla och ge våra gäster snabb och vänlig service.
Som vice-restaurangchef måste du ha tidigare erfarenhet inom yrket och vara van vid att ha många bollar i luften, ha tidigare erfarenheter att leda en arbetsgrupp samt vara med och utbilda nya kollegor.
Att jobba inom serveringen innebär att kunna rekommendera passande dryck till vår mat, att kunna vara säljande på ett positivt sätt så att gästen får en upplevelse utöver det förväntade.
Är du sommelier så är det mycket meriterande.
TEAMKÄNSLA
Dina kollegor på Sjöbris blir som en andra familj. Atmosfären och känslan är omtänksam och inkluderande. Många umgås även efter arbetstid. Den fantastiska lagandan är en stor anledning till varför våra anställda gillar sina jobb.
Låter det som om du skulle passa in här? Sök då jobb hos oss!


Tidigare erfarenhet i servering är ett krav, där man tar beställning vid bordet och rekommenderar passande dryck till maten.
Skicka in ditt CV till jobb@sjobris.nu och bli en del i vårt härliga gäng!
Märk din ansökan med vice-restaurangchef.

Ansök nu

Rektor, Storsjöskolan i Holmsund

Rektor
Läs mer Mar 20
Vi har en gemensam strategi för utbildningen i vår kommun: att skapa en sammanhållen utbildningskedja som bidrar till ökad likvärdighet, förbättrade studieresultat och attraktiv utbildning. Hos oss ska alla barn, unga och vuxna ha möjlighet att nå sin fulla potential och utveckla sina kunskaper och färdigheter. Vi vet att det bygger på engagerade, kunniga och professionella medarbetare som bedriver en undervisning av hög kvalitet. Vi gör skillnad varje dag och är stolta över vårt uppdrag. Vårt arbete bidrar till barn och ungas framtidstro.

Vi samverkar för att barn och elever ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och elever att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstroUtbildningsförvaltningen ansvarar för förskola, förskoleklass, grundskola, anpassad grundskola och fritidshem i kommunen.

Förskolor och grundskolor i årskurser F-6 delas in i två geografiska områden, Sydväst och Nordöst. Årskurserna 7–9 är ett samlat område. Varje område leds av en områdeschef.

Storsjöskolan årskurs 4–9 finns i Holmsund, 1,5 mil utanför Umeå. Holmsund ligger i skärgården med vackra natursköna miljöer och utflyktsmål. Det är ett växande samhälle och antalet elever ökar varje år. Storsjöskolan har i höst ungefär 530 elever och här finns det engagerade pedagoger som arbetar för elevernas måluppfyllelse. Tillsammans med elever och vårdnadshavare arbetar vi hela tiden för att utvecklas och skapa en skola som präglas av respekt, trygghet, goda resultat och stolthet.

Om det lockar dig att leda en stor högstadieskola tillsammans med ytterligare en rektor där samsyn, positiva förväntningar och en gemensam värdegrund sätter tonen för er gemensamma arbetsdag – då ska du söka!

 Dina arbetsuppgifter

Som rektor har du yttersta ansvaret för elever och personal inom årskurserna 7-9. Du samarbetar nära din rektorskollega som ansvarar för årskurserna 4-6; tillsammans är ni en skola. Uppdraget som rektor innebär bland annat:

att leda och samordna det pedagogiska arbetet vid 7-9-enheten på skolan
att tillsammans med din rektorskollega besluta om skolans inre organisation och resursfördelning
kvalitetssäkring av undervisning
elevhälsoarbete
personalansvar
personalplanering, rekrytering och rehabilitering
medarbetar- och lönesamtal
övergripande systematiskt arbetsmiljöarbete

Du ingår i ett ledarlag för alla skolledare inom kommunens högstadieskolor och rapporterar till områdeschef för 7-9.

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Om dig

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning mot de senare årskurserna. Vi vill också att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete inom grundskolan, gärna inom senare årskurser.

Kanske har du erfarenhet som chef/skolledare och har genomgått rektorsprogrammet. Om du inte arbetat som skolledare tidigare måste du ha lett och samordnat kollegor i pedagogiskt utvecklingsarbete eller genomgått internt traineeprogram för blivande skolledare eller Rekryteringsutbildning för blivande skolledare.

Vi söker dig som har en klar vision för skolan och kan inspirera och engagera personal, elever och föräldrar i att sträva mot gemensamma mål. Du är en god relationsbyggare som främjar goda relationer med personal, elever och vårdnadshavare. Du bidrar även aktivt i samarbete och samverkan inom den ledningsgrupp du tillhör. Det är viktigt att du har god förmåga att organisera och planera skolans verksamhet på ett sätt som främjar lärande och utveckling. Du behöver också ha en tydlig och god kommunikation och vågar fatta beslut och står för dessa gentemot elever, personal och vårdnadshavare.

Glöm inte bifoga personligt brev och cv. Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Följ Umeå kommun på Linkedin!
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Områdeschef förskola

Områdeschef, barnomsorg
Läs mer Mar 20
Vill du påverka och forma framtidens förskola? Bli vår nya områdeschef för Förskola Sydväst!

Vi söker en erfaren och engagerad områdeschef för ett av våra två geografiska områden med förskolor - område Sydväst.

I denna roll kommer du att vara en nyckelperson i att leda och utveckla förskoleverksamheten, med fokus på kvalitet, ekonomi och personalledning.

Dina arbetsuppgifter

Verksamhetsutveckling: Du ansvarar för att driva och utveckla förskoleverksamheten genom systematiskt kvalitetsarbete och ständiga förbättringar.
Ledarskap: Du leder och stöttar rektorerna i deras arbete, och ser till att de har de bästa förutsättningarna för att skapa framgångsrika förskolor.
Ekonomiskt ansvar: Du har hand om den ekonomiska uppföljningen och arbetar för en ekonomi i balans inom ditt område.
Samverkan: Du bidrar till en stark ledningsorganisation och samarbetar nära med andra områdeschefer och ledningsgrupper för att skapa en sammanhållen utbildningskedja för barn och elevers lärande.

Du rapporterar till Biträdande utbildningsdirektör förskola, och ingår i för- och grundskolans ledningsgrupp.

Om dig

Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleexamen och gedigen erfarenhet av ledarskap och chefskap inom förskolan. Du har genomgått statliga rektorsprogrammet. Du är en strategisk tänkare med en tydlig vision för verksamheten och en förmåga att kommunicera denna vision till dina medarbetare. Du är också en person som värdesätter samarbete och har en förmåga att skapa goda relationer både internt och externt.

Vad erbjuder vi dig?

En möjlighet att påverka och forma framtidens förskola.
Ett arbete i en organisation med lärande och utveckling i fokus.
En ledande roll i en växande kommun som sätter barnens bästa i centrum.

Läs mer om utbildningsförvaltningen i Umeå kommun

Är du redo att anta utmaningen? Skicka in din ansökan idag!

Följ Umeå kommun på Linkedin!
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Restaurangchef - ChopChop Umeå

Restaurangchef
Läs mer Mar 11
Drömmer du om att få sätta ditt eget prägel som ledare i en verksamhet! Vi söker just nu en restaurangchef till vår restaurang i Jönköping.
Vi söker en passionerad och målmedveten restaurangchef som är redo att anta nya utmaningar och utveckla restaurangen tillsammans med vår distriktschef. Som restaurangchef kommer du att ha fullständigt ansvar för att skapa, leda ett team och bidra med dina erfarenheter! Du ska jobba med våran distriktschef och tillsammans utveckla teamet.
Vi söker någon med en beprövad erfarenhet av att driva en framgångsrik restaurang och som kan inspirera och motivera sitt team till att leverera enastående kundservice. Du är en naturlig ledare, en mästare i att balansera affärsaspekterna med den hektiska driften i en restaurang och du är redo att sätta din prägel på vårt etablissemang.
Vi är ett snabbt växande restaurangkedja som startades 2011 och har idag 41 restauranger och behöver nu stärka upp teamet med en restaurangchef i vår enhet i Jönköping.
Du är ledaren på plats som jobbar aktivt med att finnas där, följer upp och utvecklar din viktigaste tillgång, vilket är din personal. Med det sagt är det viktigt att du jobbar aktivt i driften med din restaurangchef och ditt team för att visa vägen och tillvägagångssättet på hur man ska utföra det praktiska arbetet med kvalité. Det är viktigt att du är duktig i det praktiska arbetet och ser nyttan och nöjet med att jobba tillsammans med din personal för att leverera slutprodukten och en grym kundupplevelse. Du är spelaren på planen som har det yttersta ansvaret för att vägleda gruppen och verksamheten mot rätt riktning.


Vad vill vi?
Vi vill fortsätta utveckla det öppna och trivsamma arbetsplatsen tillsammans med dig!
Vi söker dig som Värnar om personalens välmående och utveckling i det praktiska arbetet samt personlig utveckling. Vi ser gärna att du har erfarenhet inom personalhantering eller har en ledarstil som är utmärkande och övertygande.
Som vill leda ditt team till att bli Bäst i Sverige!


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:
Att säkerställa så att restaurangen uppfyller de mål som sätts internt. Omvandla det övergripande målen till handlingsplaner som är anpassade för just din enhet.
Att jobba aktivt för att uppnå men även förmedla ChopChops ledord: Gott, snabbt och enkelt!
Att säkerställa samt jobba på: planering av personal och schema, service och bemötande, försäljning och den lokala marknadsföringen samt service/reparation och underhåll.
Att aktivt jobba med uppföljning av restaurangens rutiner, utföra kontroller för att bibehålla god och korrekt standard.
Att leda samt jobba med ditt team i driften.Vad kan vi erbjuda dig?
Vi på ChopChop kan erbjuda dig en ny plattform som värnar om din kompetens och passion för att jobba med service och personal. Vi kan erbjuda dig goda utvecklingsmöjligheter då vi är ett företag med höga ambitioner och har mycket kvar att utveckla tillsammans med vår personal.
ChopChop Asian Express är Europas första asiatiska Drive-Thru restaurang. Vårt mål är att skapa trivsamma och bra arbetsmiljöer för vår medarbetare och ha nöjda gäster där vi serverar god asiatisk mat med högkvalitativa råvaror. Vi skall vara ett alternativ till de traditionella snabbmatsrestaurangerna. Besök vår hemsida för att ta steget till att lära känna oss!


Vi söker dig:
Du är resultatdriven och kan snabbt samt enkelt leverera mätbara och synliga resultat
Du har minst 2-4 års erfarenheter av personalhantering, gärna men inte nödvändigtvis inom restaurang.
Du är positiv
Du har en förmåga att inspirera och stödja dina medarbetare och kan motivera dem att sälja och ge bra kundbemötanden.
Du är och arbetar systematiskt, strukturerad med en klar överblick.
Tidigare erfarenheter inom restaurang eller servicebranschen är ett krav!http://www.chopchop.se
Tjänsten är planerad att starta med utbildning i April eller enligt överenskommelse,
Det är viktigt att du märker ansökan med "Restaurangchef - Umeå "

Ansök nu

Biträdande Avdelningschef, Ortopedmottagningen, Umeå

Sektionschef, sjukhus
Läs mer Mar 26
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Rörelseorganens centrum är en länsklinik med verksamhet i Umeå och Skellefteå med totalt ca 300 medarbetare.

Tillsammans med Kirurgi- och ortopedkliniken i Lycksele ansvarar vi för all ortopedi i länet. Vår allsidiga verksamhet inom Rörelseorganens centrum bedrivs med både akut och elektiv ortopedisk mottagning och operationer över hela länet med allt från elektiva operationer till en omfattande fraktur- och traumakirurgi.

Som chef i Region Västerbotten har du ett viktigt uppdrag både för medarbetare och invånare i länet. För att stärka dig i ditt ledarskap erbjuds du stöd och vägledning i linje med vår evidensbaserade ledarskapsfilosofi. Det kan handla om allt från tydliga ramar och smarta verktyg till utveckling på grupp- och individnivå. Med goda förutsättningar för ditt ledarskap kan du motivera, utveckla och skapa trygghet för andra.

Vi söker nu en Biträdande Avdelningschef till vår administrativa enhet i Umeå som består av 14 medicinska sekreterare. Chefer i Region Västerbotten utbildas i bland annat ekonomi- och personalfrågor och ges möjlighet till fördjupade ledarskapsutbildningar.

ARBETSUPPGIFTER
Som Biträdande Avdelningschef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt. Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och ifrågasätter samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du tar ansvar för din verksamhet utifrån dina
befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för Regionens bästa.

Som Biträdande Avdelningschef för den administrativa enheten har du personal-, budget och arbetsmiljöansvar. Du har ett ansvar att leda och utveckla enheten gällande personal- och driftsfrågor, uppföljning, utredning samt kvalitetsarbete.
Du bidrar till att resurserna används på bästa sätt samt att arbetsmiljöarbetet drivs framåt på enheten.

Du är direkt underställd Avdelningschef på Ortopedmottagningen i Umeå.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har förmågan att prioritera, vara noggrann och ansvarstagande. Du har god samarbetsförmåga, besitter förmågan att arbeta självständighet samt har ett intresse för utvecklingsarbete.
Du besitter en god kommunikativ förmåga.

Som avdelningschef måste du även snabbt kunna växla mellan olika arbetsuppgifter utifrån verksamhetens och medarbetarnas behov. Din ledarskapsförmåga skiner igenom i ditt arbete och de beslut du tar, samt förväntas genomdriva.

Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet. Det är meriterande om du har utbildning inom hälso- och sjukvården, eller inom ledarskap/organisation.
Vi är ett universitetssjukhus och ser gärna att forskning bedrivs inom alla yrkeskategorier.
Erfarenhet av liknade verksamhet och ortopedi är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Uppdraget som Biträdande avdelningschef är ett tidsbegränsat förordnande på 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom Region Västerbotten som motsvarar ditt kompetensområde.

I rekryteringsprocessen och urval kan vi komma att använda ett arbetspsykologiskt test.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.
Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv

Ansök nu

Verksamhetschef Fritid, Bad

Avdelningschef, kommun
Läs mer Mar 7
Fritidsförvaltningen inom Umeå kommun vill bidra till en god livsmiljö genom att skapa goda möjligheter till en aktiv fritid med idrott, motion, rekreation och folkhälsa.

I verksamhetens ansvarsområde ingår verksamhet och drift av idrotts-, fritids- och badanläggningar, fritids-, utflykts- och rekreationsområden, anläggningar för fritidsbåtar samt insatser inom fritidsfiske och rörligt friluftsliv. Fritidsförvaltningen har genom kommunens gemensamma Föreningsbyrå även ansvaret för samlad beredning, uppföljning och utvärdering av kommunens stöd till föreningslivet samt att kontakter mellan kommunens olika företrädare och det organiserade föreningslivet stärks.

Nu söker vi en verksamhetschef till avdelningen Bad!

Inom Umeå kommun finns idag flera olika badanläggningar; Navet, Storsjöhallen/Aquarena, Sävar simhall, Vallabadet i Hörnefors och Hemgårdens bad samt tre tempererade utomhusbad Umelagun, Obbolabadet och Hörnefors.

Arbetsuppgifter
Som verksamhetschef ansvarar du för att, tillsammans med dina medarbetare, leda och utveckla verksamheten mot uppsatta mål, exempelvis antal besökare, simkunnighet och en ekonomi i balans. Du har personalansvar över två enhetschefer som i sin tur leder cirka 55 medarbetare inom våra tempererade inom- och utomhusbad. Du har verksamhets-, ekonomi- och arbetsmiljöansvar. I uppdraget ingår ett övergripande ansvar för avdelningens strategiska utveckling samt löpande uppföljning och rapportering i förhållande till grunduppdrag, målsättning till ledningsgrupp och till politisk nämnd. Du kommer att delta i interna nätverk, facklig samverkan, samverkan med fastighetsägare samt delta i nationella och internationella nätverk.

Verksamhetschef rapporterar till fritidsdirektör och ingår i Fritidsförvaltningens ledningsgrupp där du har ett nära samarbete med övriga verksamhetschefer.

Vi erbjuder dig

ett omväxlande och stimulerande arbete med många kontakter inom och utanför vår organisation,
ett engagerat team av medarbetare och chefskollegor där det finns målfokus, stort engagemang och omtanke,
delaktighet och ansvar för att skapa förutsättningar att utveckla verksamheten för att möta framtidens behov,
en flexibilitet att förena arbetet med föräldraskap och fritid,
ett fantastiskt roligt jobb, där du gör skillnad varje dag! 

Kvalifikationer

Vi söker en närvarande och lösningsorienterad ledare som på ett engagerat sätt uppmuntrar till samverkan och med­skapande. Du är trygg och lyhörd med ett stort arbetsmiljöfokus. Ditt ledarskap kännetecknas av tillit, tydlighet och mod. 

I rollen har du många kontakter externt och internt och det är viktigt att du har god samarbetsförmåga, är ödmjuk och kommunikativ. Du är välorganiserad, har helhetssyn och arbetar systematiskt för att säkerställa måluppfyllelse. 

För uppdraget krävs det att du har;

flerårig chefserfarenhet innefattande verksamhets-, personal- och arbetsmiljöansvar
högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi, pedagogik, beteendevetenskap eller motsvarande,
erfarenhet av budgetansvar och god förmåga att analysera verksamheten ekonomiskt,
vana av att arbeta i Office 365 och god förmåga att ta till dig digitala verktyg och system,
god förmåga att formulera dig väl i tal och skrift på svenska.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete inom badbranschen och/eller den ideella sektorn. Det är inget krav, men stor vikt läggs vid erfarenhet av att leda chefer. Har du arbetat i både privat och offentlig sektor är det meriterande. Vi tror också att du har vana av ledningsgruppsarbete. Det är en fördel om du har B-körkort.

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Du är en förebild för dina medarbetare och uppmuntrar till nyfikenhet, kreativitet och samverkan. Du synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget.

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. 
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Site Operations Director Umeå

Verkstadschef
Läs mer Mar 15
Be part of something altogether life-changing!
The Opportunity:
The Site Operations Director is responsible for overseeing all aspects of production and operations at the manufacturing facility. This individual will play a key role in driving Safety, Quality, Delivery, and Cost while fostering a culture of continuous improvement and teamwork.
We are looking for a dynamic and results-oriented leader with a proven track record of success in leading operations to peak performance. Adept at developing and implementing strategic initiatives that drive efficiency, improve processes, and enhance overall business performance. Known for a collaborative leadership style that fosters cross-functional teamwork and achieves organizational goals.?This Leader will drive the Danaher culture and promote excellence and engagement through the application of Danaher Business System (DBS) including safety, quality, delivery, productivity, and profitability.
This individual will report directly to VP Manufacturing in the Business Unit Downstream and Hardware Consumables within the Bioprocessing Operating Company.
In this role, you will:
Ensure the efficient operation of the plant, including planning, scheduling, manufacturing, maintenance, engineering, materials management, warehouse/logistics, quality, and safety. Manage the plant within budget, including expenses related to labour, materials, tooling, supplies, equipment, and maintenance. Work with the commercial teams to understand demand and create actions accordingly as well as working with cross functional teams to drive new products into manufacturing.
Ensure compliance with local safety regulations and promote a culture of safety, responsible for implementing and maintaining safety protocols to protect both employees and the environment. Ensure that environmental regulations and good practices are adhered to. External customer audits and meetings/commitments with regulatory agencies
Successfully implement the use of Danaher Business System to continuously drive improvements. Monitor key performance indicators (KPIs) related to safety, quality, delivery, inventory, and productivity through efficient daily visual management.
Actively seeks out opportunities outside the plant to further develop the site and continue to grow.
Leads monthly site level operating reviews focused on KPI and financial performance.
Provide leadership and direction to all personnel within the plant.
Accelerate talent management to ensure the continued development for direct reports. Partner closely with the human resources organization in developing organizational capabilities through succession planning, organizational assessment, identification of key skill gaps, talent acquisition and talent development strategies that link with business goals.
Communicate values, strategies, and objectives within the plant. Effectively communicate with various stakeholders, including leadership team, associates, suppliers, and customers.
Ensure strong relationships with union partners, broad experience in Collective Labour Agreement negotiations and Works council meetings.

Key Competencies:
Strategic Planning: Developing and implementing strategies to optimize production processes, minimize costs, and enhance overall efficiency and productivity.
Operations Management: Proficiency in managing all aspects of plant operations, including production scheduling, inventory control, quality assurance, maintenance, and safety compliance.
Problem-solving Skills: Aptitude for identifying issues, analyzing root causes, and implementing effective solutions to address challenges that arise in the manufacturing process.
Financial Acumen: Understanding of budgeting, cost control, and financial analysis to ensure the plant operates within budgetary constraints while maximizing profitability.
Continuous Improvement: Commitment to implementing lean manufacturing principles and driving continuous improvement initiatives to enhance processes, reduce waste, and increase productivity. Understands the eight wastes as defined by the Toyota Production System.
Quality Management: Ensuring products meet or exceed quality standards through effective quality control measures such as PFMEA and manufacturing control plans as well as adherence to regulatory requirements.
Communication Skills: Excellent communication abilities to liaise with various stakeholders, including senior management, employees, suppliers, customers, and union members, fostering collaboration and alignment towards common goals.
Risk Management: Ability to identify potential risks to operations and develop strategies to mitigate them, ensuring business continuity and minimizing disruptions.
Technology Proficiency: Familiarity with modern manufacturing technologies and automation systems to leverage advancements in equipment and software for improved efficiency and competitiveness.
People Development: Dedication to employee training, development, and empowerment to build a skilled and motivated workforce capable of achieving performance targets and driving organizational success.
Regulatory Compliance: Ensuring compliance with relevant health, safety, environmental, and labor regulations to maintain a safe and ethical work environment and protect the company's reputation.

The essential requirements of the job include:
Relevant Scientific/Engineering/Manufacturing/ Business degree
Plus 10 years’ experience in Manufacturing in an international matrix environment in Pharma, Life Science, Diagnostics industry, within a lean manufacturing environment
Demonstrated ability to lead cross functional teams.
Multicultural mindset with a demonstrated ability to cultivate an inclusive culture keeping associate engagement and development at the heart of how the business wins as a team.
Fluent in Swedish and English

Ansök nu

Biträdande Leklandchef Umeå

Restaurangchef
Läs mer Okt 10
Drömmer du om att driva och leda en stor verksamhet efter Leos framgångsrika koncept tillsammans med en leklandschef? Är du målinriktad, självgående och strävar efter att överträffa gästens förväntningar med ett leende på läpparna? Då kanske det är dig vi söker. Ta chansen och sök redan idag!

Arbetsuppgifter

- Driva leklandet enligt företagets koncept och grunder
- Driva den dagliga verksamheten efter Leos 4S- Säkerhet, Städ, Service och Sälj
- Jobba mot uppsatta mål och nyckeltal samt ansvara för verksamhetens resultat
- Driva och utveckla service & merförsäljning
- Ansvara för säkerhet, brand och arbetsmiljö
- Inköp och inventeringar
- Tillaga och servera enklare maträtter
- Anordna kalas

Arbetet är till största del operativt där du är en del av ditt team.
Vi söker dig som har praktisk ledarskapserfarenhet från tidigare anställningar. Du ska vara genuint intresserad av ledarskap och leda din omgivning genom att vara en förebild. Ett krav är att du kan flytande svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat inom service- eller restaurangbranschen samt gärna inom kök. Som person är du en positiv teamspelare med ett affärssinne som motiveras av att nå uppsatta mål. Det är viktigt att du är strukturerad och stresstålig då tempot ofta är högt. Eftersom jobbet tidvis är fysiskt krävande ser vi gärna att du delar vår syn på en sund livsstil och håller dig i form och tar ansvar för din hälsa. Sist men inte minst älskar du kontakten med gäster och tycker om att arbeta i en roll med mycket ansvar!

Utöver ovan sätter vi alltid Leos värdeord i fokus när vi söker nya medarbetare:
Lojalitet : Vi visar lojalitet mot företaget och kollegor genom att agera enligt våra budord.
Engagemang: Vi bryr oss om hur det går för företaget och vill själva bidra till Leos framgång.
Omtanke: Vi bryr oss om och finns alltid tillhands för våra gäster och varandra.
Samarbete : Vi arbetar tillsammans mot företagets mål. Leos framgång är resultatet av allas insatser.

Övrigt om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten tillsätts efter överenskommelse. Arbetstiderna varierar men ett krav är att du ska jobba varannan helg. Vi är anslutna till kollektivavtal.

Intervjuer sker löpande - så sök tjänsten redan idag!

Leos Lekland är Nordens största och mest besökta leklandskedja med 50 anläggningar (Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland). När bolaget startades 2006 i Luleå, ville grundarna skapa en mötesplats för familjer med fokus på lek och rörelse. Det är mer aktuellt än någonsin nu när rapporter från WHO visar att barnen rör sig för lite idag. Företagets framgång bygger på ett starkt koncept med lek, bus och rörelse för hela familjen. Våra viktigaste prioriteringar är service och säkerhet, renlighet, för att få nöjda gäster som kommer tillbaka. Allt vi gör ska vi göra med kvalitet och engagemang.

Ansök nu

Teamledare/Teamchef till Vinnergi Power, Umeå

Teamledare
Läs mer Feb 5
Om Vinnergi

Vi hjälper våra kunder att utveckla sina verksamheter inom telekom, energi, fastighet och industri. Enkelt uttryckt så gör vi vardagen inkopplad, påkopplad och uppkopplad. 

Vår värdegrund stavas H.E.R.O. – Happy, Explore, Ready och Open och är grunden i vår företagskultur. Förutom starkt fokus på värderingar, en platt organisation med hög påverkansgrad så är dessutom många av våra medarbetare delägare. Det gör oss till ett tryggt och nyskapande företag med engagerade medarbetare som utvecklas både i sin yrkesroll och som människor. 

Inom affärsområdet?Power?är vi elkonsulter som täcker alla spänningsområden. Från stamnät till region- och lokalnät. Vi utför olika uppdrag som sträcker sig från tidiga förstudier, utredningar, projekteringar, beredningar, koncessioner och miljökonsekvensbeskrivningar till upphandlingar och dokumentation. 

Vi är övertygade om att teknisk innovation är lösningen för att bygga en hållbar framtid för kommande generationer. På Vinnergi arbetar vi i framtiden varje dag. Bli en av oss! 

Rollen som Teamledare/Teamchef

I rollen som teamledare/teamchef kommer du att ansvara för att driva affärsområdet Powers tillväxt i Umeå. I rollen kommer du arbeta kundnära och nätverkande för att på så sätt skapa nya affärer samt även rekrytera nya kollegor med stöd av, och i samarbete med, regionchefen. Vidare ingår ansvar för planering och uppföljning av arbetet inom teamet samt att du leder dina teammedlemmar mot gemensamma mål.

En viktig aspekt av denna roll är den operativa delen, där du inte bara har ett övergripande ansvar utan också aktivt deltar som konsult i olika uppdrag åt kund. I din operativa roll som konsult ser vi gärna att du kan arbeta med uppdrag som erfaren projektör, beredare och/eller projektledare inom elkraft. Genom din operativa insats bidrar du till att stärka teamets kompetens och säkerställa att affärsområdet Powers når sina mål och levererar högkvalitativa tjänster till verksamhetens kunder.

Din Profil

Vi söker dig som har tidigare erfarenhet inom elkraftsområdet och är redo att ta nästa steg i karriären. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet att jobba i uppdrag som projektör, beredare och/eller projektledare inom elkraft. Din utbildningsbakgrund är inte avgörande med vi ser det som meriterande om du har en utbildningsbakgrund som exempelvis elkraftingenjör. Vidare kommunicerar du obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Vi lägger stor vikt vid att hitta rätt personer för arbetet och för att vara framgångsrik i rollen tror vi att du är en strukturerad person som drivs av att coacha, motivera och stödja andra. Vi värdesätter personliga egenskaper såsom nyfikenhet och viljan att lära nytt. Arbetet innebär mycket kundkontakt och därför uppskattar vi att du är en lagspelare med god samarbetsförmåga och trivs i rollen med kundansvar. Vi tycker att det är viktigt att du är en kulturbärare för Vinnergi och känner igen dig själv i våra värderingar.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Vinnergi med Tech Talents. Frågor och ansökningar besvaras och behandlas av ansvarig rekryterare Alexandra Karlsson på alexandra.karlsson@techtalents.se eller 073-053 42 78.

Urval och intervjuer kommer att ske löpande men tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så tveka inte att ansöka redan idag!

Ansök nu

Vill du ta våra kontor i Umeå/Skellefteå till nästa nivå?

Produktionschef, bygg
Läs mer Mar 7
Securitas Technology är ledande inom säkerhetstekniska lösningar, med drygt 900 medarbetare i Sverige. Hos oss blir du del av ett ledande företag i en växande bransch. Här får du vara med och leverera det bästa och senaste inom säkerhet till viktiga kunder som myndigheter, nationella och internationella företag. Securitas Technology, har vuxit fram ur den kraftfulla sammanslagningen av STANLEY Security och Securitas Electronic Security och är nu mitt i en spännande tillväxtresa.

Vi på Securitas Technology söker nu dig som vill ta dig an en strategisk roll med starkt affärs- och kundfokus. Vår enhet i Norr har ansvar för några av våra viktigaste och största kundkonton.

Vad vi erbjuder:


• Möjligheten att vara en del i en expansiv fas hos en av de starkaste aktörerna i säkerhetsbranschen.
• En utvecklande ledarroll där du får göra skillnad både i verksamheten och i samhället.
• Utmanande projekt tillsammans med ett prestigelöst, kompetent och starkt team.

Ansvar

Som avdelningschef blir du huvudansvarig för vår affär i form av projekt- och serviceverksamhet, som arbetar med installation, service och försäljning av komplexa säkerhetstekniska lösningar. Fokus är att bygga och driva en kundorienterad organisation med ett starkt ägandeskap för affären.

Uppdraget innebär att du kommer leda och utveckla avdelningen i syfte att säkerställa att den når sina strategiska mål och därmed bidrar till företagets övergripande mål. Din roll innefattar strategisk planering, effektiv resurshantering och utveckling av starka kund- och partnerrelationer. Tillsammans med övriga medarbetare säkerställa ett gott samarbete, nyttjande av resurser och kompetens- och erfarenhetsutbyte mellan enheter. Vidare är du ansvarig för verksamhetens resultaträkning, och att definiera mål, budget och verksamhetsplan i linje med företagets övergripande plan samt uppföljning.

Du har det övergripande ansvaret för våra orter Umeå/Skellefteå bestående av ca 25 medarbetare. Du rapporterar till regionchefen. I rollen har du direkt personalansvar för projektledare, produktionschef samt andra affärsnära specialistroller. Resor inom ditt område är en naturlig del av tjänsten.

Är du den vi söker?

Vi tror att du har erfarenhet av en ledande roll, gärna från en projektverksamhet. Kanske har du arbetat i en närliggande bransch, inom till exempel IT, teknik, fastighet, bygg, entreprenadverksamhet, industri eller el? Men viktigast av allt, du är redo att ta dig an en ledande och kundfokuserad roll i en verksamhet som arbetar med komplexa säkerhetsprojekt.

Vi tror att du känner igen dig i nedan: 


• Universitets- eller högskoleutbildning.
• Erfarenhet av arbete i en installationsaffär eller tekniskt komplex affär.
• Erfarenhet av projekt/leveranser.
• Förmåga att jobba i matrisorganisation i internationell miljö.
• Intresse och erfarenhet av internationella samarbetspartners.
• Tidigare erfarenhet av direkt personalansvar, gärna där du har lett andra chefer.
• Fördel om du har erfarenhet av entreprenadjuridik.
• Du är van vid att förbereda din organisation internt för att implementera lösningar, men har också en vana att arbeta nära kunden. 
• Drivs av utveckling, att bygga en stark organisation och ett vinnande team!
• God kommunikativ förmåga på svenska och engelska samt har B-körkort.

Efterfrågade kompetenser och egenskaper för att lyckas i rollen:


• Affärsdriven med god affärsförståelse samt insikt i sina kunders behov.
• God strateg med ekonomiskt sinne.
• God förmåga att bygga relationer med såväl interna som externa samarbetspartners.
• En stark förmåga att bygga, leda och motivera team. Du har en förmåga att sätta tydliga mål, är inlyssnande och duktig på att skapa engagemang.
• Målinriktad, handlingskraftig och motiveras av att driva förändring.
• Stark integritet, hög personlig mognad samt god självkännedom.

Ansökan

Tveka inte att höra av dig om du har frågor. Vi hanterar ansökningar löpande, så skicka in din ansökan redan nu.

För att bli anställd hos oss krävs svenskt medborgarskap, godkänd bakgrundskontroll samt referenstagning. En förutsättning för att bli anställd hos oss är ett du blir godkänd av Länsstyrelsen och att du går igenom en säkerhetsprövning.

Frågor om tjänsten besvaras av rekryterande chef, Elin Östlund, elin.ostlund@securitas.com samt Rekryteringsansvarig, Sara Andersson, sara.andersson@securitas.com.

#LI-DNI

Ansök nu

Produktionsledare Brevterminal, Umeå, kväll/natt

Produktionschef, logistik/Produktionschef, transporter
Läs mer Mar 13
Bli en del av vårt team
Har du ett stort engagemang och vill utvecklas inom ledarskap? Trivs du i en dynamisk och snabbt föränderlig miljö? Då är detta en tjänst för dig!


Du & vi & jobbet
PostNords verksamhet på Brevterminalen i Umeå består av sortering av brev, manuellt eller med hjälp av maskin.

Hos oss arbetar cirka 80 medarbetare. Nu söker vi en Produktionsledare som vill vara med och utveckla vår verksamhet framåt inom Brev. Hos oss blir du en del av en trevlig och dynamisk arbetsplats där kunden alltid har högsta prioritet. Din arbetstid kommer huvudsakligen att vara kväll/natt.Vad du kommer att göra
Som Produktionsledare Brev arbetar du i nära samarbete med enhetens Produktionschef samt det övriga teamet. Du är operativt ansvarig för den dagliga verksamheten och leder dygnet, prioriterar arbetsuppgifter och omfördelar resurser vid behov. För att lyckas i rollen tror vi att du har ett stort engagemang och en coachande ledarstil. Som Produktionsledare på PostNord levererar du värde genom att förstå och agera utifrån kundens perspektiv, göra prioriteringar och alltid ta ansvar för helheten. Vem du är
Vi söker dig som vill vara med och utveckla vår verksamhet på Umeå Brevterminal och har förståelse för vilka förväntningar våra kunder har på oss.

Vi ser gärna att du:

- Har intresse för att leda medarbetare samt är intresserad av process- och brevflöden.
- Är ordningsam, noggrann och inte rädd att ta i när det behövs.
- Har ett positivt förhållningssätt och är duktig på att kommunicera både internt och externt. 

Det är ett krav att du behärskar svenska i tal och skrift samt har en utbildning på gymnasienivå eller motsvarande.  Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 
Du ska må bra
Vi är ett modernt kundorienterat företag som tänker lika mycket på våra anställda som på våra kunder. PostNord är en av Sveriges största arbetsplatser och erbjuder schyssta arbets- och tjänstepensionsvillkor, friskvårdsbidrag och personalförmåner genom vår egen personalstiftelse PostNord Plus. Hos oss finns det goda utvecklings- och karriärmöjligheter. Anställning sker enligt kollektivavtal.


Om PostNord
PostNord är ett av Sveriges äldsta och största företag och vi har ett viktigt samhällsuppdrag, att säkerställa postservice till företag och privatpersoner i hela Sverige. Vi är i en ständig transformation och arbetar konsekvent med att utveckla både vårt erbjudande och våra medarbetare. Som den ledande leverantören av kommunikationslösningar till, från och inom Sverige förenklar vi vardagen för människor. Hos oss arbetar människor med olika bakgrund och erfarenheter och du blir en del av en arbetsplats som aktivt arbetar med mångfald. Vi är PostNord – ett fantastiskt företag att jobba och växa med. Läs mer på postnord.se.


Vad väntar du på?
Välkommen med din ansökan. Urval sker löpande så ansök så snart som möjligt. Om du undrar något över tjänsten, maila till malin.levander@postnord.com. Vi ser fram emot att höra från dig!

För fackliga kontaktpersoner se https://www.postnord.com/sv/karriar/kontakt/facklig-kontakt.

Ansök nu

Kundansvarig med chefs- och personalansvar inom personlig assistans i Umeå

Administrativ chef
Läs mer Mar 8
Vi vill bli fler hos oss på Aktiv Assistans och söker dig som också vill göra varje enskilt liv rikare, varje dag. Vi söker dig som motiveras av att arbeta med människor, kvalitet, utveckling och vars hjärta klappar extra hårt för omsorg.

I rollen som kundansvarig har du ansvaret för helheten kring våra kunders personliga assistans. Du säkerställer, genom vårt dagliga arbete med både upplevd och formell kvalitet, att dina assistansuppdrag upprätthåller god kvalitet och standard. Dina kontaktytor är både internt med centrala stödfunktioner samt externt med exempelvis Försäkringskassan, kommuner, fackliga organisationer mfl. Du är också chef och ledare för våra personliga assistenter där du är en motiverande, trygg och tydlig ledare med våra medarbetare i fokus.

Tjänsten är på heltid men vi har även möjlighet att erbjuda deltid (ca 75 %) om det passar dig bättre.

I rollen ingår arbetsuppgifter kopplade till:

Kvalitetsarbetet och dokumentation

Ekonomi och budget

Personalansvar och medarbetarprocesser för dina kunders assistenter

Arbetsmiljöfrågor

Vi söker dig som:

Trivs i en ansvarsfull ledarroll

Föredrar sociala sammanhang och att skapa relationer

Är serviceminded och en pedagogisk kommunikatör

Gillar självständigt arbete samtidigt som du har en god samarbetsförmåga

Är strukturerad, duktig på att planera och lösningsfokuserad

Har grundläggande förståelse kring ekonomi och budget

Kvalifikationer:

Relevant utbildning inom vård-och omsorg, beteendevetenskap, HR, ekonomi eller annan utbildning som vi anser är likvärdig

Har tidigare chefs och/eller ledarerfarenhet, gärna från personalintensiv verksamhet

Van att jobba arbeta administrativt i olika system

Har B-körkort

Gärna har erfarenhet av personlig assistans eller annan koppling till personer med funktionsvariationer, det ser vi som meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper, engagemang och driv att vilja utvecklas i din yrkesroll tillsammans med oss.

Mer om tjänsten:

Tjänsten utgår från vårt kontor i Umeå.

Tjänsten är heltid med möjlighet till ca 75 % och tillsvidare, vi tillämpar provanställning.

Arbetstiden är måndag till fredag, där det även kan tillkomma arbete förlagt på kvällstid i form av möten och kundaktiviteter. Resor ingår i tjänsten där övernattning kan förekomma.

Tillträde: april/maj 2024, enligt överenskommelse.

Vid frågor och mer om rekryteringen

Sista ansökningsdag den 3 april 2024. Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan!

Har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Tony Cox; tony.cox@aktivassistans.nu eller vår rekryterare Regina Lindstedt per mail; regina.lindstedt@teamolivia.se

Personlighetstester under rekryteringen
Under rekryteringen kan vi genomföra personlighetstester som en del i vår urvalsprocess. Tester gör urvalsprocessen mer träffsäker och rättvis för dig som söker arbete hos oss och återkopplar till det som är relevant för tjänsten. Om du går vidare till detta steg får du länkar skickade till dig, och återkopplingen sker automatiskt via systemet direkt efter genomförda tester.

Om oss

Aktiv Assistans är ett familjärt assistansföretag som i huvudsak är verksamma i Västerbotten. Vi hjälper personer med funktionsnedsättningar att utifrån sina behov och önskemål kunna leva ett så rikt liv som man vill och kan. Våra ledord är inflytande, trygghet, tillgänglighet och kompetens. Vår filosofi är att ta väl hand om både kund och personal.

Läs gärna mer om oss här: www.aktivassistans.nu (https://www.aktivassistans.nu/)

En del av Team Olivia

Vi ingår i koncernen Team Olivia som har utvecklats till ett ledande omsorgsföretag med ett 50-tal etablerade bolag under lokala varumärken. Vi har drygt 200 verksamheter i Sverige, Norge och Danmark. Inom Team Olivia är vi meningsfullt olika men vår kod och våra värdeord binder oss samman. Vi vill leva upp till, och leva efter att vara: Kvalitativa, Lyhörda, Stolta och Aktuella.

Läs mer om Team Olivia här: www.teamolivia.se (https://www.teamolivia.se/sv)

Ansök nu

Enhetschef till Sjöjungfruns vård och omsorgsboende, äldreomsorgen

Enhetschef, hemtjänst/Områdeschef, hemtjänst
Läs mer Mar 6
Äldreomsorgens vision är “Tillsammans för ett bättre liv – livet ut”.

Målsättningen är de äldre ska kunna bo kvar i sitt hem så länge det är möjligt och när behovet är för stort kan en plats på ett vård- och omsorgsboende bli aktuellt. På ett vård- och omsorgsboende ges vård och omsorg dygnet runt utifrån de boendes individuella behov.

Är du intresserad av att jobba med ett närvarande ledarskap och skapa förutsättningar för relationen mellan medarbetare och brukare?

Vi arbetar med fokus på hög kvalitet där medarbetarna ger det bästa stödet till våra brukare. Att ha ett närvarande ledarskap och arbeta med hållbar arbetsmiljö tror vi är nyckeln för att attrahera och behålla medarbetare.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som enhetschef hos oss har du ansvar för verksamhet, brukare, personal och ekonomi. Ditt huvudsakliga uppdrag är att se till att vi bedriver verksamheter med hög kvalitet där våra medarbetare ger det bästa stödet till våra brukare.

Arbetsuppgifterna som enhetschef innebär bland annat att arbeta med:

bemanningsplanering och kompetensförsörjning
att ge medarbetarna handledning och återkoppling för att omvårdnadsarbetet ska kunna utvecklas
att kommunicera värderingar, uppmuntra till dialog och samarbete
systematiskt arbetsmiljöarbete
rehabilitering och anpassning
implementering av nya arbetssätt som exempelvis införande av ny digital teknik

Vem är du? 
Att jobba hos oss innebär att du kan göra skillnad och bidra till att andra människor får en väl fungerande och meningsfull vardag. Vi söker dig som har förmåga att stimulera och motivera medarbetare i det dagliga arbetet. Genom att nyttja resurserna där de behövs som bäst ser du till att vi kan göra skillnad för dem vi är till för. Hos oss är den ena dagen inte den andra lik och det krävs att du är lösningsorienterad och snabbt kan prioritera om utifrån nya förutsättningar. Du är trygg och modig och har en god förmåga att leda och kommunicera i förändring.

Vi söker dig som har högskolexamen, kanske som socionom eller så har du annan högskoleutbildning som ger kunskaper inom relevant lagstiftning, beteendevetenskap och ledarskapsområdet. Utöver högskoleexamen ser vi det som positivt om du har någon form av chef- eller ledarutbildning alternativt genomfört internt traineeprogram för blivande ledare. Du har tidigare erfarenhet som chef. Vi ser det också som positivt om du har erfarenhet av äldreomsorg, särskilt erfarenhet från vård- och omsorgsboende.Vi erbjuder dig

Ett nära samarbete och stöd från kollegor, chefer och HR
Ett chefs- och ledarutvecklingsprogram
Kontinuerlig kompetensutveckling
Flexibel arbetstid
Subventionerad friskvård

Läs gärna mer om våra förmåner här. 

Om arbetsplatsen
Nu söker vi en enhetschef till Sjöjungfruns vård- och omsorgsboende, läs gärna mer här om våra boenden. Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Avdelningschef, Logistik, Umeå

Logistikchef
Läs mer Mar 1
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Avdelningen tillhör Inköp och logistik som ingår som en del i verksamhetsområdet Digitalisering och service. Som avdelningschef för logistik har du en unik möjlighet att skapa ett mervärde som gynnar oss alla genom att utveckla och effektivisera regionens materialförsörjning, samtidigt som du bidrar till ett robust civilt försvar.

Möjligheter till distansarbete finns.

ARBETSUPPGIFTER
Som chef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt.

Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och utvecklar samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du tar ansvar för din verksamhet utifrån dina befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för Regionens bästa.

Som chef för Logistik får du ett helhetsansvar för avdelningens resultat, ekonomi, arbetsmiljö och personal. Du rapporterar till verksamhetschefen och arbetar strategiskt i ledningsgruppen för Inköp och logistik. Det är i dagsläget 17 engagerade logistiker som rapporterar till dig.

I denna roll ansvarar du för att leda det strategiska arbetet på avdelningen i nära samverkan med medarbetare. Du bygger effektiva samarbeten med ett stort kundfokus. Du bidrar till att öka regionens kontroll och styrning över materialförsörjningen och effektiviserar våra flöden. I rollen ingår också att etablera och utveckla relationer med befintliga och nya leverantörer.

Du får också möjlighet att implementera Tredjepartslogistik och ett nytt systemstöd, samt ta fram aktiviteter för ett regionalt styrt centrallager.

KVALIFIKATIONER
Du har relevant högskoleutbildning alternativt annan utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Vi ser det som meriterande om du har examen från exempelvis Civilekonomprogrammet med inriktning handel- och logistik, samt har erfarenhet av logistik och materialförsörjning i en ledande befattning. Det är också önskvärt att du har arbetat med ständiga förbättringar. Erfarenhet av systemstöd kopplat till materialavrop är ett krav.

Som person är du handlingskraftig och kan förmedla en tydlig framtidsvision för att utveckla din verksamhet och dina medarbetare.

ÖVRIGT
Uppdraget som chef inom Region Västerbotten är ett tidsbegränsat förordnande på vanligtvis 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt kompetensområde.

I rekryteringsprocessen och urval kan vi komma att använda ett arbetspsykologiskt test.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om du har skyddad identitet och vill ansöka så kontaktar du rekryterande chef och skickar sedan in dina ansökningshandlingar via post.

Ansök nu

Enhetschef till Din kommunala hemtjänst, Teg

Enhetschef, hemtjänst/Områdeschef, hemtjänst
Läs mer Mar 13
Är du intresserad av att jobba med ett närvarande ledarskap och skapa förutsättningar för relationen mellan medarbetare och brukare?

Vi arbetar med fokus på hög kvalitet där medarbetarna ger det bästa stödet till våra brukare.

Att ha ett närvarande ledarskap och arbeta med hållbar arbetsmiljö tror vi är nyckeln för att attrahera och behålla medarbetare.

Äldreomsorgens vision är “Tillsammans för ett bättre liv – livet ut”. Målsättningen är de äldre ska kunna bo kvar i sitt hem så länge det är möjligt.

Umeå kommuns hemtjänst är Umeås största utförare med längst erfarenhet av personlig omsorg och service. Kommunens hemtjänst ger olika former av stöd, service och omsorg i hemmet. Vi är den enhet som hanterar samtliga omvårdnadsinsatser där våra brukare bor i eget hem inom Umeå kommun.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som enhetschef hos oss har du ansvar för verksamhet, brukare, personal och ekonomi. Ditt huvudsakliga uppdrag är att se till att vi bedriver verksamheter med hög kvalitet där våra medarbetare ger det bästa stödet till våra brukare.

Arbetsuppgifterna som enhetschef innebär bland annat att arbeta med:

bemanningsplanering och kompetensförsörjning
att ge medarbetarna handledning och återkoppling för att omvårdnadsarbetet ska kunna utvecklas
att kommunicera värderingar, uppmuntra till dialog och samarbete
systematiskt arbetsmiljöarbete
rehabilitering och anpassning
implementering av nya arbetssätt som exempelvis införande av ny digital teknik

På Teg arbetar du som chef i ett delat ledarskap tillsammans med en annan enhetschef. Tillsammans leder ni en grupp om 45-50 medarbetare där du har personalansvar för 20–30 tillsvidareanställda medarbetare samt timanställda.  Du ingår i en ledningsgrupp med 16 andra chefer och gruppen leds av en biträdande verksamhetschef samt verksamhetschef. Kontakter med kommunens övriga funktioner och externa samarbetspartners är en naturlig del av ditt arbete. 

Vem är du? 
Att jobba hos oss innebär att du kan göra skillnad och bidra till att andra människor får en väl fungerande och meningsfull vardag. Vi söker dig som har förmåga att stimulera och motivera medarbetare i det dagliga arbetet. Genom att nyttja resurserna där de behövs som bäst ser du till att vi kan göra skillnad för dem vi är till för. Hos oss är den ena dagen inte den andra lik och det krävs att du är lösningsorienterad och snabbt kan prioritera om utifrån nya förutsättningar. Du är trygg och modig och har en god förmåga att leda och kommunicera i förändring.

Vi söker dig som har högskolexamen eller annan relevant utbildning som vi finner lämplig samt chefserfarenhet. Vi ser det även som positivt om du har någon form av chef- eller ledarutbildning alternativt genomfört internt traineeprogram för blivande ledare. Vi ser det som positivt om du har erfarenhet av äldreomsorg, särskilt erfarenhet från hemtjänsten.

Vi erbjuder dig

Ett nära samarbete och stöd från kollegor, chefer och HR
Ett chefs- och ledarutvecklingsprogram
Kontinuerlig kompetensutveckling
Flexibel arbetstid
Subventionerad friskvård

Läs gärna mer om våra förmåner här.
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Gruppchef till förvaltningsrättsgrupp Nord vid Rättsavdelningen

Kontorschef, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 21
Är du redo för en större uppgift? Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 38 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv.
Rättsavdelningen är en av Polismyndighetens avdelningar. Förutom de sju regionala rättssektionerna och ett avdelningskansli består rätts­avdelningen av tre sektioner som fullgör avdelningschefens processansvar: förvaltningsrättssektionen, sektionen för informationsförvaltning och sektionen för rättslig styrning och stöd. De sju regionala rättssektionerna bedriver verksamhet inom avdel­ningens tre verksam­hetsområden förvaltningsrätt, informations­förvaltning och rättstillämpning.
Förvaltningsrättssektionen vid rättsavdelningen ansvarar över styrning, utveckling och uppföljning av Polismyndighetens förvaltningsrättsliga verksamhet. Sektionen svarar för nationella kontakter med andra myndigheter inom verksamhetsområdet. Exempel på verksamhetsområden som ingår i sektionens processansvar är vapen (t.ex. tillstånd till vapen) och ordning & säkerhet (t.ex. bestridande av parkeringsanmärkningar).
Nu söker vi en gruppchef till gruppen förvaltningsrätt Nord med placeringsort Västerbotten. Som gruppchef kommer du att leda en grupp med cirka 10 medarbetare där de flesta är placerade i Umeå, Lycksele och Skellefteå. Tjänsteresor inom rätts Nords geografiska område ingår och är en naturlig del av chefsutövandet.
Uppdraget som gruppchef till förvaltningsrättsgrupp 3 Nord RA
Som gruppchef för förvaltningsrätt 3 Nord RA rapporterar du till chefen för Rätts Nord och ingår i Rätts Nords ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området förvaltningsrättsärenden och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.
Den grupp du är chef för ansvarar för handläggning av förvaltningsärenden som exempelvis utfärdande av vapentillstånd. Arbetet inom gruppen innebär bland annat att göra juridiska bedömningar, att upprätta underrättelser till sökande och fatta beslut i förekommande ärenden, inspektioner av företag som bedriver handel med skjutvapen, besiktning av civila skjutbanor. I din roll som gruppchef leder och stöttar du medarbetarna i detta arbete, utöver sedvanliga uppgifter för chef med personal - och arbetsmiljöansvar.
Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande med personalansvar den senaste femårsperioden
erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
erfarenhet inom området förvaltningsrätt
för funktionen relevant högskole-/universitetsutbildning inom juridik eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig
erfarenhet av att leda på distans
erfarenhet av myndighetsutövning
körkort för personbil
svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
ingått i ledningsforum
erfarenhet av arbete inom rättsväsendet eller annan offentlig myndighet
chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
kunskap kring vapenfrågor

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:
Analys och helhetssyn
Mål och resultat
Utveckling och förändring
Social säkerhet
Muntlig och skriftlig kommunikation
Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.
Anställning
Tillsvidareanställning med ett förordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning
Placeringsort i Västerbotten

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/krigsplacering/ och https://polisen.se/jobb-och-utbildning/polisen-som-arbetsplats/sakerhetsprovning/
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 2 april 2024 via e-post till jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A151.301/2024 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Ansök nu

Utvecklingsorienterad CFO till Umeå universitet Holding AB

Ekonomidirektör/Finanschef
Läs mer Mar 8
Om företaget
Umeå universitet Holding AB investerar i innovativa startups med ursprung i forskning vid Umeå universitet. Genom vår verksamhet bidrar vi till att idéer kan leda till nya innovationer och framgångsrika bolag.

Umeå universitet Holding bistår forskare och studenter med olika typer av stöd inom affärsutveckling och investerar i tidiga skeden med målet att bidra till fler innovationer och forskningsbaserade bolag.
Vi utgör moderbolaget i en koncern som är motorn i det akademinära innovationssystemet i Umeå. Tjänsten är placerad vid Umeå universitet Holding, där du arbetar för att utveckla vårt kärnuppdrag, nämligen vår investeringsverksamhet.


Dina arbetsuppgifter
I den för koncernen nya tjänsten som CFO får du en strategiskt viktig roll i Umeå Universitet Holding AB och dess dotterbolag med en koncerngemensam blick. Det primära ansvaret är att leda utvecklingen av olika ekonomiska frågor i koncernen, samt driva och utveckla detta arbete framåt.

Du rapporterar direkt till VD.

Dina arbetsuppgifter kommer huvudsakligen att vara:

• ansvara för den ekonomiska delen av kvartals- och delårsrapporter
• vara rådgivande till VD inom bolagets investeringsverksamhet
• vidareutveckla formerna för vår koncernredovisning
• leda och utveckla koncernens redovisningsprocesser och finansiella analyser
• ansvara och driva budgetering-, prognostisering- och rapportering för att säkerställa aktuella ekonomiska uppgifter till både VD och styrelse
• utveckla och kvalitetssäkra ekonomiprocesser, rutiner och systemstöd i koncernen
• ansvara för kontakter med, i förekommande fall, ekonomikonsulter
Din profil
För att trivas och lyckas i rollen som CFO hos oss krävs det att du är en utvecklingsorienterad person med förmåga att självständigt driva arbetet framåt. Du bör vara trygg i att ta ansvar och vara intresserad av att driva förändringsarbete. Detta är en ny roll där du får möjligheten att sätta din prägel på nya processer och arbetsmetoder.

Samarbetet med olika funktioner, både inom koncernen och med externa aktörer, ställer höga krav på din kommunikationsförmåga och tydlighet. Att kunna bygga goda relationer är avgörande.
Som CFO förväntas du vara strategisk och analytisk, samt ha en god problemlösningsförmåga.

Vi tror att du har en akademisk utbildning inom ekonomi och flera års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Det är meriterande om du har erfarenhet av investeringsverksamhet från den privata sektorn.


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. I processen ingår intervjuer, tester, referenstagning och bakgrundskontroll. För att säkerställa hållbara rekryteringar, är vi på Clockwork måna om att ha ett jämställt och inkluderande urval i samtliga av våra processer vi hjälper våra kunder med. Med hjälp av ett brett urval och med en kompetensbaserad metodik som grund säkerställer vi att du som söker behandlas likvärdigt, jämlikt och jämställt.

Vi vill ha din ansökan senast den 1a april 2024 och vi kommer att göra vårt bästa för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i processen.

Vid frågor är du varmt välkommen att kontakta Katarina Norberg via tfn. 070-821 53 28. Ansök med CV och personligt brev så snart som möjligt via www.clockworkpersonal.se

Ansök nu

Affärsprojektschef till Ragn-Sells i Umeå/Luleå

Affärsområdeschef
Läs mer Feb 5
Vill du vara en nyckelspelare i utvecklingen av hållbara och effektiva projekt? Är du redo att leda och driva affärsprojekt till framgång? Då kan du vara den Affärsprojektschef vi söker till Ragn-Sells verksamhet i norr. Som ledande inom miljö- och återvinningsbranschen är vi stolta över att vara pionjärer inom den cirkulära utvecklingen.

Om rollen
I rollen som affärsprojektschef kommer du att leda och utveckla säljavdelningen i Norr. I rollen kommer du att ha övergripande ansvar för att driva försäljningen framåt och för att nå detta kommer du att ansvara för att följa upp kund- och affärsprojekt, övervaka ekonomiska resultat och kundnöjdhet. Du kommer att vara en coach och mentor för ditt team. Säljprocessen fokuserar på att förstå kundens problem och erbjuda skräddarsydda lösningar. Detta innebär att du kommer att vara ute hos kunder, vara en problemlösare och bygga starka relationer med kunderna. Du kommer att vara ansvarig för att utveckla den regionala marknads- och affärsprojektgruppen, säkerställa ökad kompetens, kapacitet och geografisk planering.

Du kommer att vara aktivt involverad i kundmöten och delta i offentliga upphandlingar. Regionen är under utveckling, och du kommer att bidra till att skapa ett mer strukturerat arbetssätt över regionen genom marknadsföring och affärsplaner.

Skallkrav
•Tidigare erfarenhet inom ledarskap, försäljning och/eller projektledning
•B-körkort
•Svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har
•Eftergymnasial utbildning inom tex kemi eller annat relevant område
•Erfarenhet av miljölagstiftning, provtagning, klassning av material

Vem är du?
Vi letar efter en passionerad och driven individ för rollen som affärsprojektschef. Om du är redo att ta ledningen och forma framtidens affärsområde, kan detta vara rätt utmaning för dig. Du är en engagerad individ med ett starkt driv för marknad och utveckling. Öppenhet och inkludering präglar ditt arbetssätt, och du är öppen för nya idéer och förslag som kan förbättra vårt arbete och driva affärsområdet framåt. Din nyfikenhet är en drivkraft. Du är inte rädd för att testa nya vägar och tänka utanför boxen. Din förmåga att förstå och samarbeta med olika delar av organisationen är nyckeln till din framgång.

Hos Ragn-Sells får du tillgång till omfattande kompetensutvecklings-möjligheter genom deras egen akademi. Man strävar efter att inte bara erbjuda en arbetsplats, utan en plats där du kan växa och blomstra i din karriär. Om du är redo att ta på dig en utmaning där du kan använda ditt engagemang, ledarskap och nyfikenhet för att forma framtidens marknads- och försäljningsstrategier, ser vi fram emot att få din ansökan.

Om Ragn-Sells
Ragn-Sells är ett av Sveriges främsta kompetensföretag inom återvinning och miljö.
Vi samlar in, behandlar och återvinner avfall och restprodukter från näringsliv, organisationer och hushåll över hela Sverige. Våra erfarna och professionella medarbetare tror på enkla lösningar, ansvarstagande, helhetssyn och framåtanda. Vi är drygt 1600 medarbetare i Sverige. Ragn-Sells koncernen finns dessutom i Norge, Danmark och Estland. Totalt är vi ca 2500 personer i hela koncernen och 2022 omsatte koncernen ca 8,7 miljarder SEK.

Om Framtiden
Vi på Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering, vi vill göra skillnad i människors liv. Skillnad gör vi genom att hjälpa människor att hitta rätt jobb och rätt kollega.

Det här är en direktrekrytering vilket betyder att du kommer bli anställd av Ragn-Sells. Framtiden ansvarar för rekryteringen.

Rekryteringsprocess
Telefonintervju
Personlighetstest Intervju med Framtiden
Referenstagning
Intervju med Ragn-Sells

Övrigt
Start: Enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse
Ort: Umeå/Luleå
Arbetstid: Heltid, kontorstider

Vi behandlar ansökningar löpande, tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag passerat. Välkommen med din ansökan redan idag!

Ansök nu

Chef till Kajen

Restaurangchef
Läs mer Mar 13
Chef till Kajen
Umeås första Mackeria gör Succé – Kajen är här för att stanna!
Nu har vi testat vingarna i vår projektsatsning och vi är ödmjuka, lite överrumplade och väldigt glada över att Umeå gillar det vi gör. Utöver att göra Umeås bästa mackor får vi också vara med och bygga platsen där människor och kultur vävs samman tillsammans med Umeå Kommun och som den satsningen tagits emot – det bokar fullt spelning efter spelning!
Projektet ska nu bli permanent – vi behöver inga fler bevis – men det vi behöver är Dig!
Nu söker vi en chef till Kajen som vill vara en del av allt ovan och den fortsatta utvecklingen inom Blå Huset. För resan för Kajen – den har bara börjat!
Uppdraget består av att leda det team som är Kajen, att fortsätta utveckla vårt erbjudande och att, tillsammans med Umeå Kommun, fortsätta skapa happenings i huset. Teamet är relativt litet i sin bas men växer snabbt för de stora evenemangen som sker var och varannan helg.
Vi söker dig som är van personalansvar, älskar att jobba i drift samtidigt som du är kreativ och duktig på att projektleda och planera.
Du är en inspirerande och trygg ledare, duktig på att bygga team och leder genom att vara en del i gruppen och arbetet, du delegerar gärna och vill att alla ska vara med och ta ansvar för absolut bästa resultat. Du är nyfiken och vill gärna utveckla och testa nya idéer – alltid med gästens vinning i åtanke. Utöver det är du stark i ditt värdskap och lämnar alltid gäster med en god känsla efter sitt möte med dig.
Det här är vad vi vill att du ska bidra med! Och det vi bidrar med är en stor organisation där vi arbetar tillsammans och stöttar varandra, där utvecklingsmöjligheterna nästan är oändliga och där dagarna fylls av glädje, engagemang och stor portion kreativitet.
Så – när ses vi?
Skicka in ditt cv och personliga brev till jobb@blahuset.nu, senast 28/3 2024, märk med ”Chef Kajen”. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med din ansökan.
Blå Huset hotell Umeå AB driver idag sju verksamheter. Vi är en familjeägd upplevelsekoncern! Vi har skapat koncept och upplevelser som med sin höga kvalitet kan konkurrera med världens bästa hotell och restauranger. Vi erbjuder starka koncept med uppseendeväckande arkitektur och design.
I vår familj finner du våra två hotell, Stora Hotellet och U&Me;, vår konferensanläggning P5, vår restaurang Gotthards krog, hantverksbageriet Kulturbageriet, Kajen! och den anrika herrgården Sävargården.

Ansök nu

Försäljningschef

Försäljningschef
Läs mer Mar 13
Försäljningschef till Blå Huset
Blå Huset hotell Umeå AB driver idag sju verksamheter. Vi har skapat koncept och upplevelser som med sin höga kvalitet kan konkurrera med världens bästa hotell och restauranger. Vi erbjuder starka koncept med uppseendeväckande arkitektur och design.?
I vår familj finner du våra två hotell, Stora Hotellet och U&Me;, vår konferensanläggning P5, vår restaurang Gotthards krog, hantverksbageriet Kulturbageriet, Kajen och den anrika herrgården Sävargården.
Tack vare våra satsningar har vi byggt starka varumärken med högt satta ambitioner, satsningar som under åren uppmärksammats och drivit intresse både för oss och Umeå. Så vill vi fortsätta framåt och då ska sägas att ingenting av det vi har gjort eller vill göra hade varit möjligt om vi inte bars upp av alla genuina, passionerade medarbetare som älskar att ge varje gäst, såväl Umeåbor som tillresta besökare, en personlig och minnesvärd upplevelse.


Att få växa och utvecklas med oss är något av det viktigaste i planen för alla våra medarbetare. När vår försäljningschef nu tar klivet in som operativ chef för alla våra verksamheter (så kul) har vi utrymmet för en ny stjärna! Det händer, och ska hända mycket inom Blå Huset de närmsta åren och inte minst ser vi det hos oss i vårt kommersiella arbete och team.
Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet inom försäljning och ett starkt kommersiellt driv. Tillsammans med marknadschef och VD ska du vara bolagets kommersiella drivkraft vilket innebär kreativitet, högt satta ambitioner, ansvarstagande och mycket energi.


Med våra sju verksamheter som stärker och kompletterar varandra får du arbeta med en bred portfölj där arbetet blir oerhört varierande. Du kommer vara ansvarig för att ta fram såväl som att genomföra försäljningsstrategin för alla våra sju verksamheter vilket innebär att du behöver besitta både strategiska egenskaper och en stark social kompetens.


Rollen innefattar allt från att sätta strategier utefter behov och marknadsförutsättningar till att arbeta med avtalsimplementering, eventmarknadsföring, nykundsbearbetning och rena upphandlingar.


Du är en person som har ett starkt kommersiellt driv, du är kreativ med många idéer och du har ett öga för det affärsmässiga i allt vi gör. Du vill ha en varierande vardag, du ser möjligheter och jobbar alltid utifrån långsiktigt hållbara relationer.


Du är samtidigt strukturerad, gillar effektiva och smarta arbetsprocesser och drivs av att mäta och nå uppsatta mål då det är vårt sätt att veta att vi håller kurs.


Det kommersiella arbetet är inget som görs av en person och kräver ödmjukhet, stark kommunikativ förmåga, förmåga att inspirera och engagera dina kollegor – du är en lagspelare som älskar att vinna tillsammans!


Har vi träffat rätt? Då är det nu du verkligen ska ta chansen att ansluta till en spännande, utvecklande och värdeskapande arbetsplats!


Tjänsten är en heltidstjänst med start under våren 2024.


Skicka in ditt cv och personliga brev till jobb@blahuset.nu, senast 25/3, märk med ”Försäljningschef”. Urval och intervjuer kommer att ske löpande och tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum, så vänta inte med din ansökan.


Vi ser fram emot att lära känna dig!

Ansök nu

Enhetschef Umeå

Administrativ chef
Läs mer Mar 5
Är du vår nya enhetschef i Umeå? Vi söker nu en ny kollega!

Om oss
Transdev Sverige har närmare 7000 medarbetare utspridda över hela Sverige, från norr till söder. Vi är en av Sverige största operatörer och har ett brett erbjudande som spänner över flera färdslag, exempelvis tåg, buss och båt. Vi har en uttalad ambition att vara ett trafikföretag som driver utvecklingen i branschen och arbetar aktivt med hållbara lösningar inom persontrafik. Vi ingår i den internationella koncernen Transdev Group och globalt är vi drygt 100 000 medarbetare och bedriver persontrafik och skapar integrerade transportlösningar i 18 länder.

På depån i Umeå har Transdev funnits i 8 år. Här arbetar idag närmare?300 medarbetare, fordonsflottan består av 100 bussar och vi kör både lokal- och regionaltrafik i Umeå. Varje dag möjliggör vi 40 000 resor, det är vi stolta över!

För att du ska trivas hos oss
En vanlig dag i enhetschefens arbete är väldigt omväxlande och kan dels innebära att möta förare i olika frågor, men också arbeta med olika projekt med allt från trivsel och ständiga förbättringar till mer komplexa projekt rörande trafik- och personalfrågor. Du kommer att ingå i den lokala ledningsgruppen där vi?arbetar tillsammans som ett team för att lösa de utmaningar vi ställs inför.

För att klarar uppdraget tror vi att du är en person med energi, som ser möjligheter istället för?problem och uppskattar att arbeta med människor. Du skall ha förmåga att hantera svåra samtal men också vara bra?på att ge positiv feedback. Du kommer att ha personalansvar för ca 75 Bussförare.??Inom Transdev tillämpas ett nära ledarskap där du som ledare förväntas vara synlig i organisationen.

Du erbjuds:
Som enhetschef på Transdev får du en viktig roll i ett bolag där våra medarbetare är vår viktigaste resurs. Våra värderingar? handling, ansvar, nytänkande och samspel (https://eur02.safelinks.protection.outlook.com/?url=http://www.transdev.se/lar-kanna-oss/vara-varderingar&data=05|01|Helene.Marsi@transdev.se|5f761ca5b1044e24bb0708db1e509ca5|b4518aa80d3e4d10bc774cd7dede3446|0|0|638137103792826232|Unknown|TWFpbGZsb3d8eyJWIjoiMC4wLjAwMDAiLCJQIjoiV2luMzIiLCJBTiI6Ik1haWwiLCJXVCI6Mn0=|3000|||&sdata=LlbmwXu0WsMeIvdd7P2nomJyxi9cd80ChL0Z5GW3vmA=&reserved=0)?styr vår vardag och du blir en viktig resurs i det arbetet. Du erbjuds en marknadsmässig lön med ett förmånspaket som inkluderar pensionsplan enligt ITP. Du får även ett gruppförsäkringspaket, Rikskortet samt?ett förmånligt årligt friskvårdsbidrag på 3000 kr.

Arbetsuppgifter:

- Ansvarig för att driften bedrivs och utvecklas i enlighet med definierade mål och planer

- Fullt personalansvar för medarbetarna inom förargruppen med fokus på personalutveckling, gruppens utförda produktion samt säkerhets- och arbetsmiljöarbete. I detta ingår även bemanningsplanering och uppföljningsarbete.

- Motivera och förankra Transdevs värdegrund, mål, strategier och affärens trafikavtal hos förargruppen.

- Rekrytera förare samt arbeta med coachning och utveckling av förarna.

- Hantera arbetsmiljö- och hälsofrågor.

- Säkerställa fortbildning av förare.

- Vidareutveckla enheten utifrån resultat från medarbetarsamtal/-undersökningen, kundfeedback, händelserapporter och huvudmans?önskemål.

- Delaktigt i lokal ledningsgrupp

- Delaktig i fackliga förhandlingar

Din bakgrund:
Vi söker dig med tidigare erfarenhet av personalansvar. Du har troligen ett par års ledarerfarenhet med dig samt ett genuint intresse att leda och utveckla dina medarbetare. Vi ser gärna att du har relevant akademisk bakgrund eller motsvarande erfarenhet förärvd genom arbetslivet. Vidare är det meriterande om du har vana?att arbeta med förändringsledning.?Stor vikt läggs på personlig lämplighet.?

Som ledare är du tydlig, kommunikativ, förtroendeingivande, ärlig och utvecklingsorienterad. Du trivs med att driva utveckling snarare än att följa den och stimuleras av att uppnå mål och resultat.

Krav på B-körkort.

Mer information och ansökan:
Tjänsten är en tillsvidareanställning där vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Transdev vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Vi kommer att arbeta med löpande urval i denna process och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.?Vi ser fram emot att få din ansökan senast den 25 mars 2024

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Camilla Nordlund, Affärschef Umeå på camilla.nordlund@transdev.se eller +4690176311

Obs, Vi tar inte emot ansökningar via e-mail)

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kundansvarig Umeå

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 6
Om Alma Assistans
Alma Assistans är det engagerade företaget som i samarbete med kunden skapar den personliga assistansen. Vi jobbar nära kunden och vet att goda relationer är nyckeln till en välfungerande assistans. Vi är verksamma i hela Sverige med huvudkontor i Uppsala och lokalkontor i Helsingborg, Göteborg, Jönköping, Växjö, Stockholm, Umeå och Gävle.

Om tjänsten
Vi är ett engagerat företag med helhetstänk som söker kundansvarig till vårt kontor i Umeå.

Som kundansvarig hos oss får du möjlighet till ett självständigt arbete med mycket frihet under ansvar. Tillsammans med dina kunder och din personal formar du en individuellt anpassad och väl fungerande assistans.

På Alma är det högt i tak och kollegorna finns alltid nära till hands om du behöver ett bollplank, eller stöd i någon fråga. Vi är vana att jobba i ett högt tempo med stort ansvar, vi har nära till skratt och glömmer aldrig bort att måna om varandra.

Krav
- Kunskap inom LSS
- Minst ett par års ledarerfarenhet eller av en samordnande roll med personal/-bemanningsansvar
- B-körkort

Meriterande
- Tidigare erfarenhet av personlig assistans.

Om dig
Vi söker dig som har kunskap inom LSS och har minst ett par år av ledarerfarenhet eller i annan samordnande roll med personal-/bemanningsansvar. Har du tidigare erfarenhet av personlig assistans så är det ett plus. B-körkort är ett krav eftersom du behöver kunna ta dig ut till våra kunder.

Som person är du självständig i ditt arbete och gillar att ta eget ansvar. Du har en god samarbetsförmåga och en stark känsla för service. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Om rekryteringsprocessen
Tjänsten är heltid tillsvidare med sex månaders provanställning.
Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan.
Sista ansökningsdag är 19:e november 2023.
Tillträde enligt överenskommelse.

Om du vill läsa mer om Alma Assistans, besök gärna www.almaassistans.se.

Ansök nu

Kundansvarig Umeå

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Okt 6
Om Alma Assistans
Alma Assistans är det engagerade företaget som i samarbete med kunden skapar den personliga assistansen. Vi jobbar nära kunden och vet att goda relationer är nyckeln till en välfungerande assistans. Vi är verksamma i hela Sverige med huvudkontor i Uppsala och lokalkontor i Helsingborg, Göteborg, Jönköping, Växjö, Stockholm, Umeå och Gävle.

Om tjänsten
Vi är ett engagerat företag med helhetstänk som söker kundansvarig till vårt kontor i Umeå.

Som kundansvarig hos oss får du möjlighet till ett självständigt arbete med mycket frihet under ansvar. Tillsammans med dina kunder och din personal formar du en individuellt anpassad och väl fungerande assistans.

På Alma är det högt i tak och kollegorna finns alltid nära till hands om du behöver ett bollplank, eller stöd i någon fråga. Vi är vana att jobba i ett högt tempo med stort ansvar, vi har nära till skratt och glömmer aldrig bort att måna om varandra.

Krav
- Kunskap inom LSS
- Minst ett par års ledarerfarenhet eller av en samordnande roll med personal/-bemanningsansvar
- B-körkort

Meriterande
- Tidigare erfarenhet av personlig assistans.

Om dig
Vi söker dig som har kunskap inom LSS och har minst ett par år av ledarerfarenhet eller i annan samordnande roll med personal-/bemanningsansvar. Har du tidigare erfarenhet av personlig assistans så är det ett plus. B-körkort är ett krav eftersom du behöver kunna ta dig ut till våra kunder.

Som person är du självständig i ditt arbete och gillar att ta eget ansvar. Du har en god samarbetsförmåga och en stark känsla för service. För att lyckas i rollen är det även viktigt att du har ett lösningsfokuserat arbetssätt.

Om rekryteringsprocessen
Tjänsten är heltid tillsvidare med sex månaders provanställning.
Urval sker löpande, så vänta inte med din ansökan.
Sista ansökningsdag är 19:e november 2023.
Tillträde enligt överenskommelse.

Om du vill läsa mer om Alma Assistans, besök gärna www.almaassistans.se.

Ansök nu