Chefer och verksamhetsledare jobb i Umeå

Hitta lediga jobb som Chefer och verksamhetsledare i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Umeå från den arbetsgivaren.

Butikschef foodora market - Umeå

Butikschef
Läs mer Mar 16
Är du en ansvarstagande person som letar efter en ny utmaning inom ett av Sveriges största bolag inom q-handel? foodora market är foodoras egna matvarubutiker med leverans inom 30 minuter. På foodora market erbjuder vi ett brett sortiment av produkter man kan hitta i en vanlig livsmedelsbutik. Nu letar vi efter en Butikschef till Umeå som kommer ansvara för såväl daglig drift, personal och resultat. Är du hungrig för att utvecklas inom ledarskap? Skicka in din ansökan redan idag!

VAD DU KOMMER (MEN INTE UTESLUTANDE) ATT GÖRA

- Ansvara för daglig verksamhet vilket inkluderar att lägga beställningar, ta emot leveranser, plocka ordrar och följa upp lagerhållning.

- Leda och planera det löpande arbetet med personal, bemanning, schemaläggning samt coacha teamet att trivas och prestera så bra som möjligt!

- Effektivisera arbetssätt och rutiner, se till att regler efterföljs så att butiken hålls i gott skick!

- Ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbetet, leda personalmöten samt hålla i medarbetar- och lönesamtal.

VEM DU ÄR

- Ansvarstagande - Du tycker om att ta ägandeskap för din butik och ditt team med stöttning från din närmaste chef.

- Prestigelös - Arbetsuppgifterna kan variera, både högt och lågt. Precis som när du fyller på butikshyllorna!

- God samarbetsförmåga - Laget före jaget! En ledares ansvar är att skapa de bästa förutsättningarna för sitt team, vilket vi tror att du drivs av!

- Flexibel - Vi är ett snabbrörligt företag, så vi hoppas att du trivs i en (extremt) snabbt föränderlig miljö!

KVALIFIKATIONER

- Vi tror att du har tidigare erfarenhet som butikschef, biträdande butikschef, lageransvarig eller arbetsledare.

- Du är en mästare när det kommer till att arbeta effektivt, vilket du också gärna lär ut till dina kollegor.

- Har du en för tjänsten relevant eftergymnasial utbildning ses det som en merit.

- Det är meriterande om du tidigare har arbetat med livsmedel.

- Du förstår svenska och engelska obehindrat, och kan tala antingen svenska eller engelska flytande.

Vår urvalsprocess är löpande och annonsen kan plockas ner innan rekryteringsprocessen är klar, om vi har gått vidare till screening- eller intervjufasen.

Vår rekryteringsprocess kommer innehålla följande:

Psykometriska tester via Alva Labs - Vi använder vetenskapsbaserad metod.

Digital HR-intervju - Låt oss lära känna varandra lite bättre!

Case-intervju - Gör din magi och träffa oss ansikte mot ansikte.

Referenskontroll - Nästan där!

? Bakgrundskontroll - Sista steget innan vi blir kollegor.

FÖRMÅNER

- Friskvårdsbidrag

- Personalrabatt på foodora (woho!)

- Tjänstepension, inkl. premiebefrielseförsäkring, samt olycksfall- och livförsäkring

- Grymma deals hos Benify

- Grymma AW’s och (rosa) fester!

VILKA VI ÄR

Vi på foodora är ett gäng matälskare som drivs av att skapa framtidens leveranstjänst, där ödmjukhet, innovation och teamwork står oss allra närmast om <3. Vi bryter just nu ny mark för vad en leveranstjänst faktiskt är och uppfattas, därför är högt tempo och flexibilitet vardagsmat för oss - varje dag är (på riktigt) inte den andra lik!

Vi på foodora är människor från olika bakgrunder, med olika erfarenheter i bagaget och med vitt skilda synsätt och idéer. Det här ser vi som självklarheter, då vi helt och fullt tror att mångfald bygger grunden till vår kultur och framgång. Vi är stolta att kunna vara en arbetsgivare för människor från alla världens hörn och samtidigt utmärka oss som en av de snabbast växande bolagen inom LMD*!

För oss är det också viktigt att snabb tillväxt och framgång inte sker på bekostnad av vårt hållbarhetsarbete. Sedan januari 2020 är vi koldioxidneutrala, inte bara i Sverige utan i hela vår europeiska verksamhet, och våra mål inför framtiden är högt satta för att bli ledande för hållbarhet inom branschen. Allt från att ta fram fler elfordon i våra leveranser till att lyfta fler miljömässiga alternativ på vår vår plattform - vi vill stå för en grön framtid! Vill du vara med? :)

LMD står för Last Mile Delivery. Den här, och många andra nördiga förkortningar, får du lära dig när du börjat hos oss.

Kolla gärna in vår instagram lifeatfoodora_se (https://www.instagram.com/lifeatfoodora_se/) och utforska vad våra foodorians håller på med just nu. Vem vet, de kanske är dina framtida kollegor!

Ansök nu

Kompetenschef IT

CIO, Chief Information Officer/IT-chef
Läs mer Jan 12
Vi verkar för att stötta organisationen både strategiskt och i genomförande. Med hög kvalitet skapar vi förutsättningar för stabil lönsamhet, effektiva flöden, nöjda medarbetare och en säker arbetsplats.

Område Affärsstöd & Utveckling söker en Kompetenschef för våra medarbetare inom IT. Är det du?

Ditt uppdrag
Som Kompetenschef har du personal- och arbetsmiljöansvar för våra 25 medarbetare inom IT. Dina medarbetare jobbar med Affärs IT & Digital analys, IT drift & Support samt IT Förvaltning och har djupt specialiserade kunskapsbehov. På IT sker det många skiftande initiativ, vi arbetar i team i olika projekt/initiativ tillsammans med kollegor från olika delar av Umeå Energis organisation.

Umeå Energi är i ett förändringsarbete för att möta vår tids drivkrafter som tex digitalisering. Som Kompetenschef IT kommer du att vara den drivande kraften i att skapa en mix av rätt kapacitet och kompetens för att vi ska lyckas med detta.

Inom Umeå Energi tillämpas delat ledarskap, ett nära samarbete mellan Kompetenschef och leveransledare. Det är en förstärkning av ledarskapet för att möjliggöra 100% fokus på både verksamhet & teknik samt medarbetare & kompetensförsörjning. Som Kompetenschef i detta uppdrag kommer du att arbeta nära leveransledarna för Affärs-IT & Digital analys, IT-drift & Support samt IT Förvaltning inom IT funktionen. Leveransledarna ansvarar för verksamhetsfrågor och du som Kompetenschef ansvarar för alla frågor genom hela medarbetarlivscykeln - från att skapa relationer och nå ut till rätt målgrupper vid rekrytering, god och strukturerad introduktion till att utveckla och engagera medarbetare genom dialog, aktiviteter och uppföljning.

I dialog med dina leveransledarkollegor ansvarar du för att samordna och säkerställa resurser för optimal leverans och måluppfyllnad. Tillsammans leder och utvecklar ni teamet och skapar förutsättningar för medarbetarupplevelse och utveckling av kompetens. Rollen som Kompetenschef på IT ger dig möjlighet att nära delta i och bidra till Umeå Energis digitala utveckling samt få insikt i en rad olika kompetensområden inom IT området

Övriga arbetsuppgifter och ansvar som Kompetenschef är:

- Medarbetarsamtal/lönesamtal/individuella avstämningsmöten

- Rekrytering och kompetensplanering

- Personalprocesser och personalfrågor, stöttning/coachning och utveckling av individer, rehabilitering

- Fördelat arbetsmiljöansvar

- Planering och genomförande av gemensamma möten, t ex arbetsplatsträffar, teamträffar med mera

- Uppföljning av medarbetarundersökningar

- Process för årsplanering

- Aktiviteter och budget kopplat till personal

- Medverkan i koncerngemensamt forum för kompetens, Kompetensforum

- Bidra till ett attraktivt arbetsgivarvarumärke

- Driver utifrån uppsatta mål förändrings- och utvecklingsarbete

Din bakgrund
Vi söker dig med genuint intresse för att utveckla människor, såväl beteenden som kompetens. Kompetensförsörjningsfrågan är viktig för oss så vi söker dig som brinner för det området.

Du skapar goda relationer inom organisationen och arbetar för att främja samarbete så att vi på mest effektiva sätt nyttjar det engagemang och den kompetens som finns. Du skapar delaktighet och engagemang, ser alla människors potential och har en vilja att stötta genom att ge individen de bästa förutsättningarna.

Förutsättningar för tjänsten:

- Utbildning inom (för tjänsten) relevant område

- Erfarenhet av att leda individer och grupper i förflyttning och förändring

- Dokumenterad erfarenhet av personalansvar och personalprocesser

Meriterande för tjänsten:

- Högskoleutbildning inom IT

- Utbildning med beteendevetenskaplig inriktning

- Erfarenhet av IT

- Utbildningar inom ledarskap, coaching, utvecklings- och förändringsarbete

- Kunskap/erfarenhet av arbete i agila utvecklingsmetoder som Scrum, metodik för IT Förvaltning samt hur en IT-Drift & supportfunktion opererar.

Ansök direkt

IT avdelningen befinner sig både i stabil och en uppbyggnadsfas där du som Kompetenschef får stort utrymme att vara med att skapa och bygga kultur, samt skapa förutsättningar för karriärutveckling för avdelningens medarbetare som att skapa förutsättningar att attrahera nya medarbetare att ansluta till avdelningen.

Välkommen med din ansökan senast 2023-01-26. För denna tjänst avser vi att genomföra en bakgrundskontroll innan anställning.

För mer information om tjänsten kontakta gärna områdeschef Affärsstöd & Utveckling Karin Hedlund 070-582 77 90 eller ansvarig rekryteringskonsult Ida Holmer 070-376 03 79 för frågor om processen.

Ansök nu

Gruppchef till Technology North/Umeå

Försäljningschef
Läs mer Dec 21
Knightec är ett svenskt konsultbolag med specialistkompetens inom teknik, design och digitalisering. Vi är drygt 900 medarbetare som arbetar på 12 kontor i Sverige med det gemensamma syftet att skapa en bättre morgondag. Vi är ett starkt växande och grundarlett företag som drivs med entreprenöriell laganda. Vi tror på ett proaktivt agerande och på ett kontinuerligt ansvarstagande för att driva våra kundsamarbeten framåt alldeles oavsett omständigheter, konjunkturer och andras val. Vår ambitionsnivå är hög och viljan att göra skillnad stor.

Till vårt kontor i Umeå söker vi nu en driven och framåtriktad Gruppchef inom Technology North.

Knightec Technology

Med hög teknisk kompetens och användardriven design driver Technology utveckling och innovation genom hela livscykel av produkter och tjänster för att skapa hållbara lösningar för våra kunder och samhället. Vi levererar våra tjänster produktinnovation, användardriven design, cirkulär produktutveckling och elektrifiering till branscher som fordon, medicinteknik, industri och försvar. Detta görs främst genom starka teamleveranser och kompetenser som mekanikkonstruktion, digi-fysisk design och teknisk projektledning.

I rollen som Gruppchef kommer dina fokusområden vara kund- och affärsutveckling samt rekrytering och utveckling av medarbetare. Genom bearbetning av såväl nya som befintliga kunder, utvecklar du vår affär och partnerskap där du säljer hela Knightecs erbjudande, inte enbart ditt team. Du är en person som naturligt arbetar med försäljning och driver utvecklingen av strategiska affärer och projektåtaganden.

Du kommer leda ett team om ca 20 medarbetare där du kommer att mötas av en variation av kompetenser. Du agerar förebild och är en ledare som ser värdet av att investera i medarbetare. Genom nyrekrytering och utveckling av befintlig personal bidrar du till att stärka Knightecs kultur och erbjudande. Du brinner för att förstå omvärlden och våra kunders verksamhet och du delar gärna med dig av dina erfarenheter. Du bidrar starkt till att forma en modern företagskultur där människor inspireras, trivs och utvecklas.

Av dig som ledare krävs en hög förståelse för kundernas verksamhet i kombination med en utvecklad förmåga att tillsammans med dina kollegor driva och utveckla affärer och projekt.

I din roll kommer du att bedriva och utveckla försäljningen samt ha leveransansvar för våra projekt hos några av våra största kunder. Du medverkar till utvecklingen av Knightecs kultur med ett starkt coachande ledarskap som bygger på din egen vision och driv som du tydligt förmedlar, samtidigt som du är lyhörd för andra.

Därför är du rätt för den här rollen

- Du sätter stort värde vid att arbeta med utvecklingsorienterat och kommunikativt ledarskap och har erfarenhet från att coacha och utveckla individer.
- Du har förståelse för tjänsteförsäljning och erfarenhet av kundnära arbete som inneburit framgångsrika resultat.
- Du har en bakgrund inom teknik eller ett starkt teknikintresse.
- Du är en prestigelös lagspelare som har vana att bygga och utveckla team där individen ligger i fokus.
- Vi ser det meriterande om du har erfarenhet från projektaffärer.


Knightec

Vi tror att mångfald i bakgrund, kompetens, etnicitet och kön är avgörande när man sätter ihop bästa möjliga team för att uppnå verkliga och långvariga framsteg. Och alltid med våra kunder i fokus.

Som ett team kan vi vända upp och ner på gamla sanningar, tänka på nya sätt och utforska det obevisade. Skapa starka relationer och långsiktiga åtaganden baserade på omsorg, tillit, öppenhet och inkludering. Det är så vi går framåt tillsammans, mot en mer intelligent och hållbar värld.

Vi tillämpar löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt.

Ansök nu

Biträdande Leklandschef Umeå

Restaurangchef
Läs mer Dec 1
Drömmer du om att driva och leda en stor verksamhet efter Leos framgångsrika koncept tillsammans med en leklandschef? Är du målinriktad, självgående och strävar efter att överträffa gästens förväntningar med ett leende på läpparna? Då kanske det är dig vi söker. Ta chansen och sök redan idag!

Arbetsuppgifter

- Driva leklandet enligt företagets koncept och grunder
- Driva den dagliga verksamheten efter Leos 4S- Säkerhet, Städ, Service och Sälj
- Jobba mot uppsatta mål och nyckeltal samt ansvara för verksamhetens resultat
- Driva och utveckla service & merförsäljning
- Ansvara för säkerhet, brand och arbetsmiljö
- Inköp och inventeringar
- Tillaga och servera enklare maträtter
- Anordna kalas

Arbetet är till största del operativt där du är en del av ditt team.
Vi söker dig som har praktisk ledarskapserfarenhet från tidigare anställningar. Du ska vara genuint intresserad av ledarskap och leda din omgivning genom att vara en förebild. Ett krav är att du kan flytande svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat inom service- eller restaurangbranschen samt gärna inom kök. Som person är du en positiv teamspelare med ett affärssinne som motiveras av att nå uppsatta mål. Det är viktigt att du är strukturerad och stresstålig då tempot ofta är högt. Eftersom jobbet tidvis är fysiskt krävande ser vi gärna att du delar vår syn på en sund livsstil och håller dig i form och tar ansvar för din hälsa. Sist men inte minst älskar du kontakten med gäster och tycker om att arbeta i en roll med mycket ansvar!

Utöver ovan sätter vi alltid Leos värdeord i fokus när vi söker nya medarbetare:
Lojalitet : Vi visar lojalitet mot företaget och kollegor genom att agera enligt våra budord.
Engagemang: Vi bryr oss om hur det går för företaget och vill själva bidra till Leos framgång.
Omtanke: Vi bryr oss om och finns alltid tillhands för våra gäster och varandra.
Samarbete : Vi arbetar tillsammans mot företagets mål. Leos framgång är resultatet av allas insatser.

Övrigt om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten tillsätts efter överenskommelse. Arbetstiderna varierar men ett krav är att du ska jobba varannan helg. Vi är anslutna till kollektivavtal.

Intervjuer sker löpande - så sök tjänsten redan idag!

Leos Lekland är Nordens största och mest besökta leklandskedja med närmare 50 anläggningar (Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland). När bolaget startades 2006 i Luleå, ville grundarna skapa en mötesplats för familjer med fokus på lek och rörelse. Det är mer aktuellt än någonsin nu när rapporter från WHO visar att barnen rör sig för lite idag. Företagets framgång bygger på ett starkt koncept med lek, bus och rörelse för hela familjen. Våra viktigaste prioriteringar är service och säkerhet, renlighet, för att få nöjda gäster som kommer tillbaka. Allt vi gör ska vi göra med kvalitet och engagemang.

Ansök nu

Bli vår nya Varuhuschef i Lagershoppen i Umeå!

Butikschef
Läs mer Dec 6
Vi tycker att hemelektronik är fantastiskt. Vi vill därför att fler skall få hemelektronik i sin vardag genom att göra det så enkelt och billigt som möjligt. För att lyckas är så klart våra grymma medarbetare det viktigaste vi har. Vi erbjuder en stark kultur där vi tillsammans tänker nytt och utmanar branschen som de rebeller vi är.

Är du med?

Om tjänsten

Vårt härliga team i Lagershop Umeå behöver en ny engagerad ledare som kan arbeta tillsammans med dem för att fortsätta leverera ett kundbemötande i världsklass. Teamet i Umeå består av ett härligt gäng positiva och engagerade medarbetare som levererar resultat och KPI:er. Som teamets ledare deltar du aktivt i den dagliga driften och ansvarar för att alla NetOnNets besökare möts av kunniga, välmotiverade och tillgängliga Lagershopsmedarbetare. Vårt Lagershopskoncept bygger på att vi snabbt, enkelt och till lagerpris tillhandahåller kunderna hemelektronik. Varuhuschefen kallas hos oss Lagershopschef och din roll är att tillsammans med ungefär 20 medarbetare, driva arbetet i Lagershop, det innebär bland annat att vi:

- Arbetar aktivt med försäljning efter uppsatta och överenskomna säljmål genom coachning och operativt arbete nära ditt team
- Vid kundkontakt arbetar aktivt med produkter ur vår tjänsteportfölj, det vill säga trygghetsförsäkringar, abonnemang samt finansieringslösningar
- Hjälper kunder i vår informationsdisk eller i vår tekniska service
- Hjälper kunder i kassan
- Fyller på varor och ser till att dessa exponeras enligt vårt koncept


Förutom att vara en del i den dagliga driften har du också ansvar för bland annat budget, resultatuppföljning/rapportering och schemaläggning. Du har självklart också personalansvar för samtliga medarbetare i Lagershoppen. På NetOnNet är våra medarbetare vår viktigaste resurs och vi är övertygande om att du tycker likadant. Ett av dina fokusområden är därför att aktivt och medvetet arbeta för att skapa en arbetsmiljö som präglas av positivitet, engagemang och driv.

Vem är du?

För att ta dig an rollen som Lagershopschef hos oss krävs det att du har ett utpräglat affärssinne där du genom att coacha och följa upp, aktivt arbetar för att driva en lönsam försäljning. Att hitta synergierna där både försäljningsresultat och teamkänsla i gruppen är på topp är din drivkraft i arbetet. Du är en stjärna på att involvera och göra medarbetarna delaktiga i arbetet med att fortsätta utveckla vår Lagershop.

Du har förmågan att arbeta strategiskt för att utveckla, effektivisera och förbättra både verksamheten och dina medarbetare. Din kommunikationsförmåga gör att du har lätt för att bygga relationer och samarbeten, och självklart brinner du för kundmötet.

Vi ser också att du har:

- några års erfarenhet från en ledande befattning inom detaljhandel
- erfarenhet av ledarskap med personalansvar

- erfarenhet av att arbeta med resultatuppföljning och budgetansvar


Wow - det här är vi!

NetOnNets arbete präglas av fyra värdeord - #enkla, #ärliga, #nytänkande och #tillsammans - det är våra ledstjärnor i vardagen. För oss är också mångfald och inkludering viktigt, vi strävar efter att ha en bred mångfald på NetOnNet, dels för att vi ska spegla samhället i stort, dels för att mångfald berikar organisationen med viktiga insikter som ger ökad förståelse för företagets ständigt växande kundbas.

Vill du också jobba med oss och bli en del av vårt team? Du söker enkelt genom att klicka på ”Ansök här” och registrerar därefter din ansökan. Vi läser ansökningarna löpande så vänta inte med att skicka in din ansökan, gör det redan idag! Vi ser fram emot att höra mer om dig.

Ansök nu

Biträdande Leklandschef Umeå

Restaurangchef
Läs mer Nov 3
Drömmer du om att driva och leda en stor verksamhet efter Leos framgångsrika koncept tillsammans med en leklandschef? Är du målinriktad, självgående och strävar efter att överträffa gästens förväntningar med ett leende på läpparna? Då kanske det är dig vi söker. Ta chansen och sök redan idag!

Arbetsuppgifter

- Driva leklandet enligt företagets koncept och grunder
- Driva den dagliga verksamheten efter Leos 4S- Säkerhet, Städ, Service och Sälj
- Jobba mot uppsatta mål och nyckeltal samt ansvara för verksamhetens resultat
- Driva och utveckla service & merförsäljning
- Ansvara för säkerhet, brand och arbetsmiljö
- Inköp och inventeringar
- Tillaga och servera enklare maträtter
- Anordna kalas

Arbetet är till största del operativt där du är en del av ditt team.
Vi söker dig som har praktisk ledarskapserfarenhet från tidigare anställningar. Du ska vara genuint intresserad av ledarskap och leda din omgivning genom att vara en förebild. Ett krav är att du kan flytande svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat inom service- eller restaurangbranschen samt gärna inom kök. Som person är du en positiv teamspelare med ett affärssinne som motiveras av att nå uppsatta mål. Det är viktigt att du är strukturerad och stresstålig då tempot ofta är högt. Eftersom jobbet tidvis är fysiskt krävande ser vi gärna att du delar vår syn på en sund livsstil och håller dig i form och tar ansvar för din hälsa. Sist men inte minst älskar du kontakten med gäster och tycker om att arbeta i en roll med mycket ansvar!

Utöver ovan sätter vi alltid Leos värdeord i fokus när vi söker nya medarbetare:
Lojalitet : Vi visar lojalitet mot företaget och kollegor genom att agera enligt våra budord.
Engagemang: Vi bryr oss om hur det går för företaget och vill själva bidra till Leos framgång.
Omtanke: Vi bryr oss om och finns alltid tillhands för våra gäster och varandra.
Samarbete : Vi arbetar tillsammans mot företagets mål. Leos framgång är resultatet av allas insatser.

Övrigt om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten tillsätts efter överenskommelse. Arbetstiderna varierar men ett krav är att du ska jobba varannan helg. Vi är anslutna till kollektivavtal.

Intervjuer sker löpande - så sök tjänsten redan idag!

Leos Lekland är Nordens största och mest besökta leklandskedja med närmare 50 anläggningar (Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland). När bolaget startades 2006 i Luleå, ville grundarna skapa en mötesplats för familjer med fokus på lek och rörelse. Det är mer aktuellt än någonsin nu när rapporter från WHO visar att barnen rör sig för lite idag. Företagets framgång bygger på ett starkt koncept med lek, bus och rörelse för hela familjen. Våra viktigaste prioriteringar är service och säkerhet, renlighet, för att få nöjda gäster som kommer tillbaka. Allt vi gör ska vi göra med kvalitet och engagemang.

Ansök nu

Manager Laboratory Manufacturing

Produktionschef, tillverkning
Läs mer Mar 18
Agrisera AB är ett Life Science-företag specialiserat på framställning av polyklonala och monoklonala antikroppar med över 30 år i branschen. Agrisera producerar och säljer antikroppar och relaterade produkter till forskare och företag i hela världen och är ledande leverantör av antikroppar mot växtproteiner. Läs mer på www.agrisera.com.
Sedan 2020 ägs företaget av Olink Proteomics AB som är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknologi och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar. Olinks teknik Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta nära 3000 biomarkörer på samma gång, i endast några få µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap. Läs mer på www.olink.com.


Rollbeskrivning
Som Manager Laboratory Manufacturing erbjuds du en spännande roll i ett expansivt företag där du leder ett labb-team på nu elva personer och har fullt arbetsmiljö- och personalansvar. Teamet ansvarar bl.a. för förädling och validering av antikroppar med tekniker som affinitetskromotografi och ELISA.
Förutom daglig verksamhetsstyrning kopplat till produktionsplan och uppsatta mål förväntas du coacha, utveckla och motivera medarbetarna och teamet och även identifiera och driva förbättringar av produktionsflödet. Du rapporterar till VD med placering på vårt kontor på Umestan.


Huvudsakliga arbetsuppgifter
Personalansvar för direktrapporterande; Coachning, hålla medarbetarsamtal, lönesättning mm.
Personalutveckling, individuellt och som grupp
Rekrytering
Uppmuntra, initiera och driva ständiga förbättringar av processer
Granska och uppdatera instruktioner i aktuella processer samt upprätta nya processer och instruktioner vid behov
Resursplanering och budgetansvarKvalifikationer
Högskoleutbildning inom Life Sciences, exempelvis med inriktning mot biologi, molekylärbiologi, biokemi eller motsvarande
Laboratorievana
Erfarenhet av ledarskap och personalansvar
Flytande i engelska och svenska i tal och skrift
Erfarenhet av arbete i ERP-system meriterande
God datavana, Microsoft OfficeSom person är du ansvarstagande och lösningsorienterad med en god förmåga att leda och motivera andra mot gemensamma mål. Vidare är du en prestigelös lagspelare som har förmågan att kunna kommunicera och samarbeta med olika slags individer. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.
Din ansökan med CV och personligt brev önskar vi snarast, dock senast den 2023.04.30. Urval och intervjuer kommer göras löpande under ansökningstiden och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

BUTIKSCHEF - UMEÅ - AVION

Butikschef
Läs mer Mar 20
Nytt
Jobbeskrivning
Är du Rituals nya butikschef till vår butik i Umeå, Avion? Vi söker nu vår nästa ledare som vill se till att våra kunder får en fantastisk upplevelse ute i butik! Är du en person som älskar att inspirera och coacha ett team? Rituals har en prestigelös kultur och hos oss får du möjlighet att både utveckla dig själv och andra i en fantastisk innovativ och inspirerande miljö.
Tjänsten är en heltidstjänst med start omgående.
DIN ROLL
I rollen som butikschef söker vi en stark ledarförebild som har ett brinnande intresse för skönhet, service och retail. Vår filosofi bygger på Slow down. . . och att göra de små stunderna i livet till meningsfulla Ritualer och det är precis den upplevelsen vi alla jobbar för att ge till våra kunder.
Som butikschef har du ett ansvar att driva din butik och ditt team framåt mot höga, utmanande mål samtidigt som du får möjlighet att utvecklas och vara med på en fantastisk resa inom Rituals.
Som ledare kommer du, tillsammans med ditt team, att få skapa innovativa idéer för att öka försäljningen. Du coachar dagligen din personal så att dem känner sig motiverade i sina arbetsuppgifter och kan utvecklas inom Rituals. Du ansvarar för schemaläggning av personal i vårt nya lönesystem Workday samt administrerar avtal och rekryterar nya heart beats till din butik. Du rapporterar till ansvarig Area Manager, som är din mentor och den person som hjälper dig att växa i din roll.

SOM LEDARE
Som ledare är du förtroendeingivande och skapar en positiv stämning genom att vara en god förebild och alltid finnas till hands i butiken. Vi tror starkt på ‘lead by example’ och att våra ledare ska vara hands on ute på golvet tillsammans med sitt team.
Vi erbjuder dig stöd i din ledarroll samt utbildningar inom Rituals Academy för att du ska kunna utveckla dina ledarkunskaper samtidigt som vi ser du är en person som tar eget initiativ för att utvecklas i din roll.

KVALIFIKATIONER
Vi söker en mycket erfaren ledare och säljare som har från 2-5 års erfarenhet av personal/teamansvar.
Du är van att coacha och utveckla ett säljteam mot utmanande mål.
Har du tidigare erfarenhet som butikschef alternativt avdelningschef inom detalj- eller dagligvaruhandel är det ett stort plus.
Du har tidigare erfarenhet av rekrytering, budgetering, schemaläggning, lagerstatistik och inköp.
Tjänsten kräver att du behärskar att arbeta i flera olika datorsystem.
Det är viktigt att du hanterar det svenska och engelska språket väl och är duktig på att kommunicera.
Flexibel gällande arbetstider och har möjlighet att jobba både helger och kvällar.
Du är en strukturerad person med stort fokus på ordning och reda.
Som person är du ansvarstagande och vill känna ägandeskap för din butik.
Du är en ärlig person med integritet.

Du strävar efter att bli ”best in class” inom din position. Du är flexibel, engagerad och drivs av att skapa meningsfulla stunder för våra kunder. Förutom det så är du en teamplayer som finns tillgänglig för din butik, du kan arbeta kvällar & helger och under intensiva perioder som jul.

VAD HAR VI ATT ERBJUDA?
Som butikschef på Rituals erbjuder vi en heltidstjänst på 38,25 timmar med start omgående.
Som start på din Rituals resa får du en innehållsrik utbildning inom Rituals Academy för att utveckla dina kunskaper om företaget, våra produkter samt säljteknik. Vi erbjuder dig en inspirerande och serviceinriktad arbetsmiljö med stora utvecklingsmöjligheter. För att introducera dig till Rituals har vi ett välkomstprogram som heter Get Ritualized, det hjälper dig att komma i gång när du börjar din karriär hos oss.

TIMMAR PER VECKA
38,25

VÅRA RITUALER
“Vi är inte här för att sälja skönhet, vi är här för att du ska må bra!” Raymond Cloosterman, CEO Rituals.
Rituals vill hjälpa dig att slå ner på takten i ditt stressiga liv, att skapa meningsfulla stunder och att påminna dig om att uppleva dessa stunder med glädje.
Vår ambition är att bli världens främsta varumärke inom kosmetik. Och för det behöver vi passionerade, energiska, ambitiösa och drivna människor som hjälpa oss att uppnå våra mål. Det här kan kännas som en paradox, men inom vårt företag kompletterar meningsfullhet och prestation varandra som yin och yang.
Människor är de ultimata ambassadörerna för vårt varumärke.

INTRESSERAD?
Om du är intresserad av tjänsten och din profil matchar den profil vi söker, ser vi fram emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.
Att hitta kandidater med rätt kompetens och värderingar är väldigt viktigt för oss. Därför gör vi vårt urval baserat på frågor som du får svara på under ansökningsprocessen samt spelet som du gör i samband med vår ansökningsprocess.


För att dina personuppgifter ska behandlas korrekt tar vi endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansökningar via mail kommer inte med i vårt urval pga GDPR-rutiner.

Ansök nu

Produktionschef Asfalt Entreprenad - Umeå/Skellefteå

Produktionschef, anläggning
Läs mer Mar 16
Skanska Industrial Solutions erbjuder helhetslösningar inom asfalt, bergmaterial, betong, infraservice och rental. Vi är ett helägt dotterbolag inom Skanska Sverige AB.

Vår verksamhet inom asfalt och bergmaterial levererar olika bergprodukter samt tillverkar och lägger asfalt. Vi tar också emot, bearbetar och återanvänder schaktmassor och asfalt.

Till vår beläggningsverksamhet i Umeå och Skellefteå söker vi nu

Engagerade produktionschefer med fokus på ledarskap och struktur

Som produktionschef ansvarar du för att planera, leda och styra våra beläggningsprojekt. Du har ekonomiskt ansvar för projekten, vilket innebär budgetering, prognos och uppföljning. Arbetsmiljö- och kvalitetsarbete ingår också i din roll. Du kommer att ha kundansvar och kontakt med såväl interna som externa aktörer.

Du har arbetsledare till hjälp i din geografi och tillsammans leder ni ett team med egna anställda och underentreprenörer.

Att arbeta som produktionschef hos oss innebär en varierad vardag där ingen dag är den andra lik – du kommer arbeta med allt från kalkylering inför nästa anbud som ska lämnas in, ha kontakt med kunder till att vara ute i produktionen med fokus på arbetets kvalité och kollegornas säkerhet. Många pågående projekt av varierande storlek och komplexitet gör att planering och samarbete är A och O i din vardag.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:

- Ansvara för affären i sin helhet
- Att leda planeringen av enheter med fokus på hög produktivitet
- Att skapa och underhålla långsiktiga kundrelationer
- Ekonomistyrning.

Du kommer rapportera till projektchef och vara placerad antingen i Umeå eller Skellefteå.
Du tar beslut och får saker att hända!

Den vi letar efter till rollen som produktionschef har flerårig erfarenhet av entreprenadverksamhet, har ett naturligt och tydligt ledarskap och är van att leda personal i daglig produktion. Du känner dig trygg i ditt ledarskap som du baserar på transparens och delaktighet.

Förändringar i produktionen och ett högt tempo är inget du räds, utan snarare något du hämtar energi ifrån. Du är driven, beslutsam och har god prioriteringsförmåga samt har ett genuint intresse för affären, kvalitet och säkerhet.

Du har troligen:

- Några års erfarenhet i ledande roll från asfalt-, entreprenad- eller anläggningsbranschen
- Teknisk utbildningsbakgrund med inriktning mot beläggning/entreprenad eller motsvarande arbetslivserfarenhet
- Goda IT kunskaper samt erfarenhet av Office-programmen
- Bra språkkunskaper i svenska
- B-körkort, vilket är ett krav i tjänsten.

Vi behöver din ansökan senast 16 april!

Men vänta inte, ansök gärna redan idag. Vi arbetar löpande med ansökningarna.

Om du har frågor angående tjänsten får du gärna kontakta projektchef Magnus Nyström på 076-853 87 20.

Välkommen till en ny utmaning!

Skanska använder sin kunskap och förmåga att blicka framåt till att forma hur människor lever, arbetar och möts. Vi har funnits i mer än 135 år och är ett av världens största projektutvecklings- och byggföretag med en omsättning på 148 miljarder kronor under 2021. Skanska är verksamma på utvalda marknader i Norden, Europa och USA. Tillsammans med våra kunder och en samlad expertis hos 30 000 medarbetare skapar vi innovativa, hållbara lösningar som främjar hälsa och välbefinnande bortom vår livstid.

Ansök nu

Driven och flexibel teamledare!

Teamledare
Läs mer Mar 16
InfoCare Service AB erbjuder dig goda karriärmöjligheter och spännande uppdrag inom områden som installation, driftsättning och teknisk support.

Vi är Nordens ledande, oberoende tjänsteleverantör och i Sverige har vi kontor på 24 orter där våra konsulter och tekniker dygnet runt och året om ser till att våra kunder, små som stora, har fungerande och lönsamma IT-system. Våra största kunder återfinns hos allt från dagligvaruhandeln till myndigheter från norr till söder. Nu växer vi ytterligare och söker ännu fler, engagerade kollegor.

Vi letar nu efter en driven och flexibel teamledare!

Vi söker nu efter en person som är ansvarstagande och som har erfarenhet med att jobba som teamledare eller liknande sedan tidigare. Du skall vara en drivande person i teamet och leda personalgruppen mot uppsatta mål. Du är duktig på att ta initiativ och kan se vad som behöver att prioriteras och även fördela arbetet inom gruppen. Då våra kunder är utspridda över hela Sverige så förekommer även resor för att besöka kunder och olika team.

Arbetsuppgifter

• Leda och fördela arbetet inom ramen för uppsatta mål, och säkerhetsregler per kund.
• Jobba i ITSM system som ServiceNow, och Service Manager.
• Jobba i Office-miljö med att skapa rapporter on demand samt månadsrapporter.
• Upprätthålla SLA/KPI med aktivt arbete inom incidenter, Change, problems, och request management.
• Initiera, driva, och deltaga i projekt.
• Aktivt deltagande i respektive kundteam.
• Var en aktivt stödjande kraft i rekryteringsprocess, och ha vana att hantera 3e part leverantörer
• Jobba aktivt och vara informativ mot närmaste chef.
• Upprätthålla en god relation med kunden.

Din profil

• Har erfarenhet med liknande arbete sedan innan.
• Kunna uttrycka sig väl på både svenska och engelska, såväl muntligt som skriftligt.
• God kännedom inom Office-paketet.
• Bred kompetens inom IT.

Övrig information

• Tjänsten är ett konsultuppdrag, du kommer vara anställd av InfoCare.
• Start: Omgående
• Omfattning: Heltid
• Placering: Flexibel

Varför InfoCare?

Våra kunder väljer InfoCare som en långsiktig affärspartner och vi har flera nya spännande affärer framför oss. Alla ledare inom InfoCare arbetar aktivt med frågor som medarbetarengagemang, hälsa och tillväxt. Vi hoppas att du vill vara med på vår fortsatta resa mot tillväxt.

Vad ger vi dig för förutsättningar att lyckas?

För att du och vi tillsammans ska lyckas erbjuder vi dig en introduktion till InfoCare som arbetsgivare och till kund/uppdraget. Medarbetarsamtal håller vi löpande under året och där kommer vi överens om en gemensam plan för din kompetensutveckling. Självklart erbjuder vi också en rad förmåner som ingår i en anställning hos oss. Vi är kollektivavtalsanslutna genom Almega TechSverige.

Känner du att du matchar rollen och blir nyfiken på att veta mer om oss och vad vi erbjuder dig? Skicka då in din ansökan redan idag då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot att höra av dig!

Ansök nu

Biträdande Leklandschef Umeå

Restaurangchef
Läs mer Okt 18
Drömmer du om att driva och leda en stor verksamhet efter Leos framgångsrika koncept tillsammans med en leklandschef? Är du målinriktad, självgående och strävar efter att överträffa gästens förväntningar med ett leende på läpparna? Då kanske det är dig vi söker. Ta chansen och sök redan idag!

Arbetsuppgifter

- Driva leklandet enligt företagets koncept och grunder
- Driva den dagliga verksamheten efter Leos 4S- Säkerhet, Städ, Service och Sälj
- Jobba mot uppsatta mål och nyckeltal samt ansvara för verksamhetens resultat
- Driva och utveckla service & merförsäljning
- Ansvara för säkerhet, brand och arbetsmiljö
- Inköp och inventeringar
- Tillaga och servera enklare maträtter
- Anordna kalas

Arbetet är till största del operativt där du är en del av ditt team.
Vi söker dig som har praktisk ledarskapserfarenhet från tidigare anställningar. Du ska vara genuint intresserad av ledarskap och leda din omgivning genom att vara en förebild. Ett krav är att du kan flytande svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande om du har arbetat inom service- eller restaurangbranschen samt gärna inom kök. Som person är du en positiv teamspelare med ett affärssinne som motiveras av att nå uppsatta mål. Det är viktigt att du är strukturerad och stresstålig då tempot ofta är högt. Eftersom jobbet tidvis är fysiskt krävande ser vi gärna att du delar vår syn på en sund livsstil och håller dig i form och tar ansvar för din hälsa. Sist men inte minst älskar du kontakten med gäster och tycker om att arbeta i en roll med mycket ansvar!

Utöver ovan sätter vi alltid Leos värdeord i fokus när vi söker nya medarbetare:
Lojalitet : Vi visar lojalitet mot företaget och kollegor genom att agera enligt våra budord.
Engagemang: Vi bryr oss om hur det går för företaget och vill själva bidra till Leos framgång.
Omtanke: Vi bryr oss om och finns alltid tillhands för våra gäster och varandra.
Samarbete : Vi arbetar tillsammans mot företagets mål. Leos framgång är resultatet av allas insatser.

Övrigt om tjänsten

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten tillsätts efter överenskommelse. Arbetstiderna varierar men ett krav är att du ska jobba varannan helg. Vi är anslutna till kollektivavtal.

Intervjuer sker löpande - så sök tjänsten redan idag!

Leos Lekland är Nordens största och mest besökta leklandskedja med närmare 50 anläggningar (Sverige, Norge, Danmark, Finland och Tyskland). När bolaget startades 2006 i Luleå, ville grundarna skapa en mötesplats för familjer med fokus på lek och rörelse. Det är mer aktuellt än någonsin nu när rapporter från WHO visar att barnen rör sig för lite idag. Företagets framgång bygger på ett starkt koncept med lek, bus och rörelse för hela familjen. Våra viktigaste prioriteringar är service och säkerhet, renlighet, för att få nöjda gäster som kommer tillbaka. Allt vi gör ska vi göra med kvalitet och engagemang.

Ansök nu

Försäljningschef

Försäljningschef
Läs mer Okt 27
Område Kund & Kommunikation verkar för att attrahera, engagera och stödja våra kunder med ambitionen att fortsatt vara förstahandsvalet i Umeåregionen.

Vi söker nu en strukturerad och målinriktad försäljningschef till säljteamet. Är det du?

Bli en del av vår gemenskap!

Som du kanske vet är vi det enda energibolaget som satsar helhjärtat på Umeå med omnejd. Allt vi gör, gör vi för Umeå. Tillsammans med våra kunder jobbar vi för att världens bästa region ska bli mer hållbar, enklare att bo i och roligare att leva i. För alla. För det här är ditt Umeå.

Ditt uppdrag

Vi ansvarar för att bygga, vårda och utveckla kundrelationer genom försäljning, kundservice, marknadsföring och kommunikation. Med hög tillgänglighet finns vi där våra kunder finns, för att stärka varumärke, produkter och tjänster.

Med fokus på att leda ditt team mot gemensamma mål är du operativt ansvarig för leveransen. Du planerar, prioriterar och koordinerar teamets arbete samtidigt som du ansvarar för att leveransen uppfyller mål kring kvalitet, tid och kostnad.

I vardagen planerar du proaktivt, i nära samarbete med andra chefer, resursbehov för utförande. Med hjälp av verktyg som processer, metodik och system är du delaktig i att genomföra aktiviteter som leder till måluppfyllelse.

En viktig del i det dagliga arbetet är att representera ditt team i samverkan med andra team. Teamet arbetar i relation till andra leveransteam för att hitta synergieffekter och effektiviseringsåtgärder. Tillsammans tar ni fram långsiktiga och användarvänliga rutiner samt metoder för effektiv uppföljning och ni deltar i arbete med att utforma tydliga gränssnitt gentemot övriga områden.

Vi söker dig som motiveras av att leda och utveckla dagliga leveranser, genom delaktighet och i samarbete med andra. Med fokus på kvalitet och kostnadseffektivitet planerar och agerar du affärsmässigt för hög tillgänglighet. Du är strukturerad och driven och dina kollegor uppskattar ditt goda samarbete. Du skapar goda relationer inom organisationen och arbetar för att främja samarbete så att vi på mest effektiva sätt nyttjar det engagemang och den kompetens som finns.

Säljteamet har ett ansvar att aktivt erbjuda Umeå Energis produktportfölj till kunder i alla segment och i alla kanaler. Ansvaret innebär att kontinuerligt utmana hur vi säljer för framgångsrika resultat i relation till Umeå Energis övergripande mål. Att ställa krav på resultat är lika självklart som att skapa förutsättningar för lyckad försäljning.

Du ansvarar för att nå ambitioner kopplat till effektivitet och lönsamhet på övergripande nivå för respektive affär.

Du skapar förutsättningar för leverans genom kontinuerlig utvärdering av arbetssätt och säljmetoder och optimerar vår säljstrategi och kanalval utifrån värde och kostnad.

Du använder ett coachande förhållningsätt och feedback som verktyg för att utveckla medarbetare och skapa motivation att nå mål. Tillsammans med ditt team prioriteras kunder för bearbetning samt identifieras kundbehov per kundsegment.

Du representerar säljteamet i prioriterade forum med fokus på affärer.

Du sätter och reviderar årsmål tillsammans med ansvariga för affärerna och ger input utifrån möjligheter och erfarenheter.

Du ansvarar för verksamhets- och kostnadsbudget samt följer upp utfall mot mål.

Delat ledarskap tillsammans med kompetenschef

Tillsammans med kompetenschef skapar du förutsättningar för att möta verksamhetens och medarbetarnas kompetensbehov. Du är delaktig genom input till kompetenschef kring individ och prestation inför medarbetar- och lönesamtal.

Du säkerställer att arbetsmiljön är i fokus via systematiskt arbetsmiljöarbete i dialog med kompetenchef.

Din bakgrund

Förutsättningar för tjänsten:

minst treårig gymnasiekompetens

minst femårig erfarenhet av försäljning i ledande position med påvisat goda resultat

du har ledarerfarenhet från olika verksamheter

du är intresserad och kunnig inom digital kommunikation och digitala säljkanaler

du har B-körkort.

Meriterande för tjänsten: Erfarenhet av att leda individer och grupper i förflyttning och förändring med coachande förhållningssätt. Erfarenhet av personalansvar, eftergymnasial utbildning inom it, ekonomi, beteendevetenskap, erfarenhet av delat ledarskap och agilt arbetssätt. .

Ansök direkt

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Välkommen med din ansökan via jobb.umeaenergi.se senast 2022-11-10. Senast 2022-11-10 vill vi ha din ansökan. Alternativt: Vi rekryterare löpande, skicka därför in din ansökan så snart du kan!

För mer information om tjänsten kontakta gärna rekryterande chef Carina Fält, 070-326 70 21. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare, Ida Holmer, 070-376 03 79. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

Om oss

Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vi vill - genom tillit och ansvar i en vänskaplig omgivning - utmana till nytänkande samt vara drivande i Umeåregionens hållbara utveckling. Våra medarbetare ska mötas av en god arbetsmiljö, friskvård och kompetensutveckling samt ett ledarskap som främjar mångfald och uppskattar olikheter. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,6 miljarder kronor och har drygt 400 medarbetare. Verksamheten är miljö- och arbetsmiljöcertifierad.

Ansök nu

Regionchef SBB

Fastighetschef
Läs mer Mar 3
SBB söker Regionchef till region Norr

Samhällsbyggnadsbolaget (SBB) grundades av Ilija Batljan 2016. SBB:s fokus är långsiktigt ägande av hyresrätter i Sverige samt samhällsfastigheter och utvecklingsfastigheter i Norden. SBB skall vara en långsiktig partner till den offentliga sektorn i Norden.
Bostadsbristen är ett av våra största samhällsproblem och en utmaning för Sverige. SBB vill bidra till att skapa nya bostäder, antingen genom Fastighetsutveckling eller genom att hitta mark där det går att bygga bostäder. Med hjälp av ett starkt kassaflöde och långa hyreskontrakt kan SBB fortsätta utvecklas och expandera. Tack vare vårt fokus på långsiktighet kan vi uppfylla vår ambition att bli Nordens största fastighetsbolag för bostäder och samhällsfastigheter.

Om tjänsten

Vi söker nu en Regionchef som kommer att ansvara för vår verksamhet från Avesta till Boden i norr med cirka 4000 lägenheter. SBB har precis gjort en avknoppning av en av våra verksamheter vilket innebär att vi nu söker en ny regionchef till SBB i region Norr. Vi har ett stort fastighetsbestånd med duktiga medarbetare där vi nu söker en förändringsledare som har ett kommersiellt intresse. Att verka som Regionchef inom SBB innebär helhetsansvar för sin region, både kommersiellt och för medarbetarna. Arbetet kommer att handla om att utveckla affären och få medarbetarna att växa i sina roller. Vårt fastighetsbestånd behöver ständigt utvecklas på olika sätt och vår kommande regionchef behöver kunna ta välunderbyggda beslut så att vi kan fortsätta utveckla fastigheter och intäkter i en mer utmanande marknad än tidigare. Vi verkar i en föränderlig miljö, där förutsättningar hela tiden förändras. Därför letar vi dig som är självgående förändringsledare som vill verka i en verksamhet som är handlingskraftig med korta beslutsvägar. Du får möjlighet att sätta din prägel på regionen med stort eget ansvar och frihet i rollen. Hos oss vi har en mycket prestigelös och utvecklingsorienterad företagskultur.

Placeringsort är inom regionen, men med fördel i Umeå eller Sundsvall.

Om dig

• För att lyckas i rollen tror vi att du har arbetat med bostäder och haft personalansvar sedan tidigare, du har dokumenterad kommersiell framgång i ditt arbete.
• Du har kunskap inom fastighetsjuridik som du har fått från tidigare arbeten eller via studier.
• Eftersom regionen är stor med medarbetare runtom i regionen så behöver du ha en god kommunikativ förmåga och vana av att leda på distans.
• Du ska ha erfarenhet av budgetarbete och kvartalsrapportering.
• Meriterande med akademiskutbildning, gärna inom ekonomi eller juridik.
• Tjänsten kräver B-körkort och goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska.

Ansökan

Låter det här som en intressant möjlighet? Intervjuer för tjänsten hålls löpande och kan tillsättas innan sista ansökningsdag 12 april 2023, så välkommen med din ansökan redan idag.

I den här rekryteringen samarbetar vi med Culpeo People and Culture Partner. Vid frågor gällande tjänsten kontakta Executive Search Konsult Martin Edin 073-5115453 eller John Bergmark 070-2386295.

Ansök nu

Biträdande avdelningschef, Operation 1, AnOpIva, NUS

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 16
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Kliniken för anestesi, operation och intensivvård finns i Umeå och här bedrivs intensivvård för barn och vuxna, akut och planerad operationssjukvård, anestesi med tillhörande postoperativ vård samt sterilteknisk verksamhet på region- och länsnivå i nära samverkan och i samarbete med övriga kliniker i länet. I vårt uppdrag ingår att bedriva forskning, utveckling och undervisning och kliniken ansvarar även för att bemanna teamen inom luftburen intensivvård norr. Vi har fokus på hälsa och utöver att du har gratis tillgång till träningspass och gym via personalklubben har du hos oss även möjlighet att få rabatterat pris på IKSU-kort.

På Operation 1 utför vi en bredd av avancerade ortopediska operationer, med spetskompetens inom ryggkirurgi, protesrevisioner och svåra frakturer. Nu söker vi en biträdande avdelningschef.

Varje dag jobbar vi tillsammans i tvärprofessionella team för att rädda, förbättra och förlänga liv. Att trivseln och teamkänslan är hög är avgörande för såväl patienterna som för vår egen hälsa. Därför jobbar vi aktivt med den målbild som vi gemensamt tagit fram: genom våra beteenden skapar vi en arbetsplats som präglas av trygghet, lärande, respekt och ett professionellt förhållningssätt.

Vårt aktiva arbete med värderingar har resulterat i gott klimat, vilket syns i de medarbetarenkäter som genomförs. Vi är stolta över vår arbetsplats och vårt uppdrag. Vill du ha ett utmanande arbete som verkligen spelar roll?

ARBETSUPPGIFTER
Som biträdande avdelningschef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt.

I rollen som biträdande avdelningschef hos oss har du tillsammans med avdelningschefen ett övergripande verksamhetsansvar för Operation 1 vilket innefattar personal, ekonomi och kvalitet.

Du erbjuds ett intressant och utmanande arbete där ditt huvudsakliga uppdrag är att planera, leda och utveckla din verksamhet mot uppsatta mål. När du kliver på uppdraget som biträdande avdelningschef på Operation 1 kommer du in i en verksamhet med en kompetent och trevlig medarbetargrupp, bestående an 47 kollegor. Du jobbar tätt ihop med avdelningschefen och ni tillsammans har personalansvar för avdelningens medarbetare. Det kan röra sig om allt från rekrytering, till schemaläggning, till rehabilitering och medarbetarsamtal. Du kommer att ha nära kontakt med övriga chefer inom kliniken och det är kort avstånd mellan chefsnivåer och medarbetare. Du har även stöd av klinikens administratörer, controller samt HR- och lönepartner.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom utbildning och erfarenhet.

Vi söker dig som har minst 5 års erfarenhet av arbete inom hälsosjukvården och det är meriterande om du har arbetat inom operationssjukvård. Vi ser det som en fördel om du har utbildning inom ledarskap och/eller en operationssjuksköterskeexamen. Svenska är vårt arbetsspråk och vi ser att du vid behov även kan använda engelska i jobbet.

Som person trivs du i en föränderlig miljö som kräver att du kan vara flexibel och se andra perspektiv. Du har ett strukturerat arbetssätt där du kan leda sig själv och andra mot uppsatta mål. Vi ser att du har ett öga för ekonomi och bidrar till att vi nyttjar våra resurser på ett effektivt sätt. Som ledare är du relationsinriktad och värdesätter goda samarbeten. Du är modig och vågar initiera förändringar om så behövs.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Biträdande verksamhetschef till Hälso- och sjukvård Äldre

Verksamhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 16
Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.

Verksamheten och arbetsformerna ska kännetecknas av respekt för den enskildes integritet och självbestämmande.

Hälso- och sjukvård Äldre ansvarar för sjukvårdsinsatser dygnet runt på primärvårdsnivå och har idag ca 250 medarbetare. Verksamheten är indelad i hemsjukvård som har drygt 1000 patienter samt särskilt boende som har ca 1100 patienter. Ledningsgruppen består av 11 enhetschefer och en biträdande verksamhetschef samt verksamhetschef.Arbetsuppgifter
Som biträdande verksamhetschef kommer du att ha ansvar för de åtta enhetschefer som leder sjuksköterskor, undersköterskor och administrativ personal i olika team inom såväl hemsjukvård som särskilt boende. Du har ekonomi- och arbetsmiljöansvar för dessa team och rapporterar till verksamhetschef. Du kommer även att delta i äldreomsorgens ledningsgrupp tillsammans med verksamhetschef.

Uppdraget som biträdande verksamhetschef innebär bland annat att:

- Leda det dagliga arbetet och skapa förutsättningar för medarbetarna att utveckla de vårdnära processerna.
- Utveckla och effektivisera samverkan med Regionen där mycket fokus kommer att ligga på God och Nära vård de kommande åren.
- Arbeta för att våra mål uppnås och att beslutade aktiviteter genomförs.
- Fokusera på regelbunden uppföljning av verksamheten.
- Ge återkoppling på utfört arbete.
- Ha ett nära samarbete med övriga verksamhetschefer inom äldreomsorgen.
- Ersätta verksamhetschef vid ledighet eller annan frånvaro.

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och har flerårig erfarenhet av arbete som sjuksköterska inom kommunal hälso- och sjukvård eller inom regionfinansierad primärvård och har förmågan att omsätta denna erfarenhet i det praktiska arbetet i en omställning till en God och Nära vård.

Du har flerårig erfarenhet som chef inom hälso- och sjukvård samt goda kunskaper inom lagstiftning relaterad till kommunal hälso- och sjukvård. Då du ansvarar för framtagande av redovisningar, rutiner och information till medarbetarna krävs vana att arbeta i Word, PowerPoint och Excel samt goda kunskaper i svenska språket.

Du är prestigelös och trygg i din ledarroll och vill ha ett nära samarbete med medarbetare och kollegor. Du är strukturerad och klarar av att prioritera i pressade situationer. Du har en god förmåga att se ditt uppdrag utifrån ett helhetsperspektiv med den enskilde patienten eller medarbetaren i fokus.

Som chef i Umeå kommun vill vi att du företräder kommunen på ett förtroendeingivande och positivt sätt. Du sätter medborgarnyttan i fokus och för dialog med dina medarbetare om mål och planer så att de förstår sin roll och betydelse för helheten. Det är också viktigt att du står för gemensamma värderingar och är en förebild för dina medarbetare. Du uppmuntrar dina medarbetare till nyfikenhet, kreativitet och samverkan och synliggör såväl den enskilde medarbetaren som arbetslaget. B-körkort krävs.

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret. 

Följ oss på Instagram @teamumeakommun!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Team lead - webhub

Teamledare
Läs mer Mar 6
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.


Vill du vara med och leda utveckling och digitalisering för Vattenfall Eldistributions resa framåt? Nu söker vi en team lead för vår webbhubb!
Enheten Process Management & IT har som uppgift att leda & driva transformation och effektiv digitalisering av verksamheten. I denna enhet ingår avdelningen Development Hub som har till uppgift att förvalta och vidareutveckla de digitala hubbarna. Idag finns det fyra stycken hubbar som stödjer vår digitaliseringsresa och levererar IT-tjänster till våra kunder och intressenter. Denna tjänst avser vår hubb för webbutveckling och rollen kallar vi Hub Manager.
Du kommer leda hubben och ha en central roll i det förändringsarbete som hubbens ansvar medför. Du kommer ha möjlighet att genom tydligt samarbete, kreativitet och resultatfokusering påverka hur Vattenfall Eldistribution utvecklar användandet av sin information för att möta nuvarande och framtida utmaningar.
Dina främsta arbetsuppgifter innefattar att:
Ha det övergripande för den hubben där webbutveckling genomförs
Leda och utveckla hubbens förmåga att utveckla och förvalta mjukvara (sk devops) genom en kombination av teknik, kompetens (människor) och process (way-of-working)
Styra hubben i samspel med produktägaren för att utveckla ny och befintlig mjukvara/webbappar
Vara länken mellan teamet och resten av organisationen genom en kontinuerlig dialog med stakeholders om utveckling och förbättring av produkterna inom hubben
Ansvara för resursallokering och dynamisk skalning utifrån verksamhetsbehov
Tillsammans med övriga hub managers säkerställa effektiva och koordinerade processer för hubbverksamheten.Vi söker dig som har
Relevant akademisk examen, troligen som civilingenjör eller motsvarande erfarenhet
Flerårig arbetslivserfarenhet från IT-utveckling och webbutveckling
Erfarenhet av att jobba enligt agila principer och metoder
Erfarenhet av att planera och facilitera möten inom det agila arbetssättet (ex retro, sprint planering osv)
Flytande svenska och engelska i tal och skrift är ett krav
Erfarenhet från elkraftsbranschen är meriterande
God kunskap i webbutveckling

Som person drivs du av att utveckla, leda och koordinera både människor och arbetssätt samt har förmågan att inspirera andra till att växa och känna engagemang. Du arbetar strukturerat, väger många olika intressenter och tar ansvar i din roll genom att identifiera behov, analyserar möjligheter samt drar slutsatser som du sedan kan agera och besluta kring. Slutligen har du en god kommunikativ förmåga och uppskattar att arbeta proaktivt i en föränderlig verksamhet med fokus på att matcha interna och externa behov.


Vi ser fram emot din ansökan, senast den 10 april 2023!
Urval kan komma att ske löpande så vänta inte med din ansökan till sista ansökningsdag.
Placeringsort: Solna, Luleå, Umeå eller Trollhättan.
Möjlig placering kan vara Linköping, Västerås, Uppsala eller Jokkmokk. Vänligen ange önskad placeringsort i din ansökan.
För mer information om rollen kontakta rekryterande chef Jonas Ahldén, 070-589 85 24.
För mer information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Hanna Korsby, 070-249 51 38
Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Asim Nokic, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.
Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Ansök nu

Chef med pionjäranda                    

Administrativ chef
Läs mer Mar 9
Vygruppen är en nordisk transportkoncern med drygt 11 500 medarbetare och en omsättning på 17,6 miljarder norska kronor. Vy har verksamhet inom tåg, buss, gods, mobilitetslösningar och turism i Norge och Sverige. Vår vision är «Vy gör det enkelt att välja miljövänligt». Det uppnår vi genom att ge våra kunder goda upplevelser varje dag, vara branschledande på innovation, vara effektiva och pålitliga i allt vi gör samt att ha engagerade och kundorienterade medarbetare.

 

Vy Tåg är dotterbolaget som agerar på den svenska järnvägsmarknaden. Omsättningen är 855 miljoner kronor, vi har närmare 490 medarbetare och fyra trafikuppdrag: Värmlandstrafik, X-trafik, Norrtåg och Nattåget Norrland (Stockholm - Narvik/Luleå). Dessutom har vi egen helgtrafik Karlstad-Oslo och kör snabbtåg Oslo-Göteborg i samarbete med vår ägare.

 Affärer, resultat och utveckling

Järnvägsbranschen lider brist på förare. Förare vill jobba hos oss. Därför skapar vi en personalpool med lokförare, i en region med stark tillväxt där personaluthyrning inom järnväg är en vit fläck på kartan.

Genom vår personalpool i Umeå ska vi hyra ut lokförare, såväl internt till våra trafikuppdrag som till externa uppdragsgivare. Nu söker vi dig, en chef som vill bygga upp och leda den helt nya verksamheten inom Vy Tåg, med lika delar pionjäranda och affärsmässighet. Vill du vara en del av ett härligt gäng i ett företag med nära ledarskap och snabba beslutsvägar är det här jobbet för dig.

Arbetsuppgifter
Som chef för personalpoolen ansvarar du för att etablera och utveckla denna nya verksamhet. Du är direkt underställd affärschefen för Nattåg Norrland och ingår i affärens ledningsgrupp. Du har initialt personalansvar för elva lokförare som i dag tjänstgör på nattågstrafiken till övre Norrland. I takt med att personalpoolen utvecklas, ökar ditt personalansvar i omfattning.

Några av dina arbetsuppgifter är att

.sälja in nya uppdrag
.vårda befintliga kundkontakter
.samplanera utbildningsinsatser för nya fordonstyper och nya linjer tillsammans med våra uppdragsgivare.
I din roll har du också budget-, arbetsmiljö-, utvecklings- och personalansvar.

Kvalifikationer
Den vi söker behöver ha erfarenhet av

.chefs- och ledarskap
.personalansvar
.förändringsarbete.
Det är meriterande om du har

.erfarenheter ifrån järnvägsbranschen
.ett eget nätverk inom branschen.

Personliga egenskaper
För det här jobbet lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Utöver det ser vi gärna att du

.är affärsmässig
.har goda ledaregenskaper
.har god förmåga att möta människor och att uttrycka dig i tal och skrift
.är resultatfokuserad – du ser möjligheterna och lösningarna.

Kontaktinformation
Stefan Linder, Affärschef, 073 0527194

Arbetsplats
Järnvägsallén 11

903 28 Umeå

Ansök nu

Säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Okt 21
Vi verkar för att stötta organisationen både strategiskt och i genomförande. Med hög kvalitet skapar vi förutsättningar för stabil lönsamhet, effektiva flöden, nöjda medarbetare och en säker arbetsplats.

Område HR söker en säkerhetschef som ansvarar för organisationens systematiska säkerhetsarbete samt brandskyddsarbete. Är det du?

Bli en del av vår gemenskap!
Som du kanske vet är vi det enda energibolaget som satsar helhjärtat på Umeå med omnejd. Allt vi gör, gör vi för Umeå. Tillsammans med våra kunder jobbar vi för att världens bästa region ska bli mer hållbar, enklare att bo i och roligare att leva i. För alla. För det här är ditt Umeå.

Ditt uppdrag
Vi ansvarar för att skapa förutsättningar för en attraktiv arbetsplats och stöttar organisationen med rekrytering, kompetensutveckling, arbetsmiljö och ledarstöd.

Din vardag är varierad med omvärldsanalyser, informationsinhämtning, lagkrav och föreskrifter samt information och utbildning till organisationen. Du hanterar avvikelser, rapporterar till ledning och myndigheter och arbetar tillsammans med andra inom området. Du driver en del projekt, implementerar och kvalitetssäkrar nya lösningar och bistår i upphandling inom området. Du kommer att arbeta med kollegor i olika roller över hela organisationen och även med externa kollegor i andra bolag, myndigheter och organisationer. Andra förekommande arbetsuppgifter;

Säkerställa lagefterlevnad, Hantera avtal, Stödja verksamheten inom säkerhetsområdet. Utveckla och förvalta säkerhetsrelaterade processer och styrande dokumentation i ledningssystemet. Rapportera och vara föredragande i säkerhetsfrågor i ledningsgrupper och styrelse. Planera och genomföra övningar och tester. Följa upp och utreda incidenter.

Din bakgrund
Vi söker dig som är självständig och kan leda ditt eget arbete mot ställda mål. Du är strukturerad, systematisk och noggrann. Eftersom du kommer att ha många kontakter internt och externt, är du en duktig kommunikatör som både kan formulera tydliga budskap och vara inlyssnande.

Förutsättningar för tjänsten:

Eftergymnasial utbildning från högskola/ universitet. B-körkort. Godkänd säkerhetsprövning.

Meriterande för tjänsten:

Erfarenhet inom området.

Ansök direkt
Vi erbjuder dig en spännande tjänst stort ansvar och högpåverkansgrad med möjlighet att utveckla området.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Välkommen med din ansökan via jobb.umeaenergi.se senast 2022-11-07. Alternativt: Vi rekryterare löpande, skicka därför in din ansökan så snart du kan!

För mer information om tjänsten kontakta gärna rekryterande chef Björn Engelind 070-284 27 53. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Ida Holmer 070-376 03 79. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

Om oss
Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vi vill - genom tillit och ansvar i en vänskaplig omgivning - utmana till nytänkande samt vara drivande i Umeåregionens hållbara utveckling. Våra medarbetare ska mötas av en god arbetsmiljö, friskvård och kompetensutveckling samt ett ledarskap som främjar mångfald och uppskattar olikheter. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,6 miljarder kronor och har drygt 400 medarbetare. Verksamheten är miljö- och arbetsmiljöcertifierad.

Ansök nu

Platschef / Site Manager / Construction Manager

Platschef, bygg
Läs mer Mar 10
Company Description
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 19 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Job Description
AFRY:s uttalade satsning mot Processindustrin ger oss möjligheter att rekrytera ytterligare eftersom vi har många intressanta projekt och uppdrag framför oss. I affärsområdet Process Industry Sverige har vi samtliga discipliner och teknisk kompetens som krävs för att driva EPCM-projekt i processindustrin. Detta ger oss en bred kompetens att marknadsföra gentemot våra kunder och möjligheter att ta större in-house projekt.
Project Management Office (PMO) är idag ett team med 43 härliga kollegor med placering över hela landet. Vi driver och hjälper vår organisation med projektledning, planering, dokumentkontroll, ekonomisk uppföljning, inköp, tekniskledning och montageledning i projekt.
För att genomföra vår strategi för framtiden vill vi nu vidareutveckla PMO genom att rekrytera Platschef / Site Manager / Construction Manager.
Du kommer ingå i ledningen av våra större projekt som ansvarig för byggarbetsplatsen och rapporterar till huvudprojektledaren.
Platschef / Site Manager / Construction Manager rapporterar i linjen till chef för montageavdelningen (Construction Management) inom PMO.
I rollen som Platschef / Site Manager / Construction Manager kommer du leda och ansvara för projektets arbetsplatsteam samt hålla en nära kunddialog i arbetsplatsfrågor.
Tillsammans med teamet jobbar du med att förbereda, planera, mobilisera, introducera, leda, hjälpa, följa upp och färdigställa våra leveranser, byggnationer och montagearbeten som utförs av flertalet leverantörer och entreprenörer.
Projekten bedrivs på våra kunders anläggningar och nya etableringsområden (Green Field) över hela Sverige.
Placering för tjänsten kommer vara på något av våra AFRY kontor i anslutning vår svenska processindustri.
Du kommer även delta som support i tidiga faser på våra projekt under design och byggnationsgranskningar samt vara en rådgivare till våra ingenjörer i byggfrågor.


Qualifications
Vem är du?
Vi tycker att det är viktigt att du trivs och har roligt på jobbet och därför lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att trivas i rollen tror vi att du är driven, målmedveten samt en naturlig ledare. Vi vill att du som söker har en bakgrund inom processindustrin och många års erfarenhet som Platschef / Site Manager / Construction Manager i projekt.
Meriterande:
Högt säkerhetsfokus och kan agera som ambassadör för att genomföra en stark säkerhetskultur i vår organisation och på våra byggarbetsplatser
Bevisad arbetserfarenhet inom byggledning för Process Industrier.
Avancerad kunskap om byggledningsprocesser och metoder.
Expertkunskap om montage, konstruktionsdetaljer och relevanta regler och kvalitetsstandarder inom processindustrin
Förståelse för alla aspekter av byggprocessen inom teknik, upphandling, materiallogistik, prefabricering, transporter, platsmobilisering, konstruktion, mekanisk komplettering och idrifttagning.
Egenskap att se den ”stora bilden” för att ta fram väl genomtänkta montageplaner
Problemlösningsorienterad och bidra till ett väl samarbete med designteamet
Ledarskap och kompetens inom personalhantering, var en lagspelare.
Goda kunskaper i konflikthantering och krishantering
Utmärkta planerings- och kostnadsprognosfärdigheter
Bevisad kunskap i de vanligaste vanliga byggkontrakten såsom AB04 och ABT06
Goda färdigheter inom administrativa arbeten och kontraktsförhandlingar
Erfarenhet av kalkylering
Affärsmässighet och förmåga att hitta nya affärer.

Det är viktigt att du är intresserad av att bygga kontakter både internt och externt samt att du är lyhörd och kommunikativ för att kunna vårda de kontakterna på bästa sätt. Att dela med dig av dina kunskaper till kunder och kollegor är en självklarhet. Hos oss blir du delaktig i ett varierande arbete med täta kundkontakter. Vi förutsätter att du har körkort B då resor är en naturlig del av din roll och att du behärskar både svenska och engelska bra i såväl tal som skrift.
Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag. Vi välkomnar därför din ansökan till oss redan idag!


Additional Information
Hos oss på AFRY får du tillgång till närmare 19 000 kollegor som är riktigt duktiga inom sina specialistområden och vår förhoppning är att du kommer lära dig lika mycket av oss som vi kommer göra av dig. Vi vill få våra medarbetare att trivas och utvecklas genom tydliga kompetensutvecklingsprogram som anpassas efter varje person.
Vi vet också att medarbetare som mår bra, både fysiskt som psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför är vi måna om en god arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill vara din ideala arbetsgivare, oavsett fas i livet, och vi förstår vikten av en fungerande helhet. För alla våra medarbetare erbjuder vi en modern arbetsplats i ett globalt sammanhang med både framåtanda och trygghet.
Sista ansökningsdag
2023-04-09
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society.

Ansök nu

Ramudden söker en platschef i Umeå

Platschef, anläggning
Läs mer Mar 6
Ramudden skapar säkra arbetsplatser längs vägarbeten, byggnationer, anläggningar, järnvägar och andra infrastrukturprojekt. Vi erbjuder anpassade lösningar med omtanke om människors trygghet och arbetsmiljö. Vi tillhandahåller utrustning när och där det behövs, utför tjänster på plats samt utbildar våra kunders medarbetare i säkra arbetsplatser. Vi hjälper också till att säkra publika platser. Vårt syfte är att se till att människor kommer hem oskadda varje dag, oavsett om de jobbar på en arbetsplats eller bara passerar den. Vi finns idag på ett 70-tal platser i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland och Kanada och omsätter runt 1,8 miljarder SEK per år och har ca 800 anställda.

Vi söker nu en Platschef till Umeå som också kommer att ansvara för vår depå i Örnsköldsvik. Umeå och Örnsköldsvik ingår i Region Nord tillsammans med orterna Borlänge, Gävle, Härnösand, Ludvika, Luleå, Mora, Piteå, Skellefteå, Sundsvall & Östersund.

ARBETSUPPGIFTER

Som Platschef hos oss har du ansvar för all verksamhet på depån. Du rekryterar och ser till att det finns rätt antal resurser och stöttar arbetsledningen i det dagliga arbetet. Du kommer ha en roll som kräver att du kan fatta egna beslut och du kommer ha ett stort ansvar, men samtidigt en stor frihet att påverka utvecklingen av verksamheten.

Du kommer att ansvara för verksamhetens resultat och affärer, kundrelationer, rutiner, arbetsmiljö, personal och personalutveckling. Som stöd har du ett nätverk av personer och funktioner inom Ramudden.

Du rapporterar till Regionchefen och ingår i regionens ledningsgrupp. Du ansvarar även för att främja samarbeten med övriga verksamheter i regionen och koncernen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Umeå. Du ansvarar för båda våra depåer i Umeå och Örnsköldsvik, resor förekommer därför mellan orterna.

DIN BAKGRUND

Vi söker dig som är en trygg, affärsdriven, inspirerande och säljfokuserad ledare. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har en lokal förankring samt tidigare erfarenhet av anläggningsbranschen, kanske som platschef eller liknande. Du som söker bör ha tidigare erfarenhet som ledare samt grundläggande företagsekonomisk förståelse och god administrativ vana.

Som person är du engagerad och resultatfokuserad och trivs att arbeta i team. Du har en förmåga att få saker gjorda och att få människor omkring dig att arbeta åt samma håll. Då det dagliga arbetet innebär mycket kontakt med olika aktörer krävs det att du har en hög social kompetens och lätt att samarbeta. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt behärskar engelska då engelska är vårt koncernspråk.  

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och social kompetens i denna rekrytering.

DETTA ERBJUDER VI DIG

Som vår nya kollega kan du se fram emot en framåtblickande företag med stor entreprenörsanda, en stark sammanhållning och en stabil arbetsplats. Vi vet att alla duktiga medarbetare är Ramuddens största tillgång. Därför satsar vi extra mycket på kompetensutveckling och fortbildning av alla i personalen. Vi har även en friskvårdssatsning som vi kallar "Passion for health" med fokus på att vi skall må bra i vardagen, stärka sammanhållningen och leva hälsosammare. Som medarbetare på Ramudden kan du ta del av många olika förmåner inom hälsa, friskvård och fritid. Läs mer på https://www.ramudden.se/passionforhealth

Ansökan sker via denna länk:

Ramudden söker platschef! - Ramudden (zerolime.se)
Urval och intervjuer sker löpande, ansök därför så snart som möjligt. 

Kontakt Professionals Nord: Ronja Lilja, Konsultchef. Mejl: info@pn.se

Ansök nu

Distriktschefstrainee Norrland

Försäljningschef
Läs mer Mar 10
Vi är ett svenskt bolag i en stor, internationell familj. Övertygade om att god och hållbar mat, av hög kvalitet, inte ska behöva kosta skjortan, utmanar vi den svenska livsmedelsbranschen. Och vi gör det framgångsrikt, vi växer snabbare än någon annan livsmedelskedja.

Sammanfattning av tjänsten

Är du en driven student med höga ambitioner som snart tar examen? Nyfiken på försäljning, vill möta nya utmaningar och trivs i en händelserik miljö? Som distriktschefstrainee får du möjlighet att utvecklas i ett lärorikt traineeprogram som avslutas med att du får axla ett stort ansvar i Lidls snabbt växande försäljningsverksamhet i region Norrland. Välkommen med din ansökan!

Din roll

Din resa inleds med ett inspirerande och innehållsrikt traineeprogram under 9 månader, där du får lära dig allt om vårt unika butikskoncept! För att skapa en grundlig förståelse för vår kärnverksamhet så arbetar du i olika roller i butik under varierande arbetstider. Därefter får du arbeta i din nya roll och för att öka din företagsförståelse introduceras du också till olika avdelningar inom vår lagerverksamhet samt på vårt huvudkontor. Parallellt med allt detta utbildas du också i teman som ledarskap, arbetsrätt och ekonomisk uppföljning. Avslutningsvis är du redo att axla ansvaret att framgångsrikt driva ditt eget distrikt!

Rollen erbjuder dig en omväxlande och tempofylld vardag, med dina butiker (och din bil) som huvudsaklig arbetsplats. Dagligen stöttar du butikschefer och övriga medarbetare i arbetet med att utveckla butikernas drift. Gott ledarskap genomsyrar allt du gör och för dig är kommunikation, struktur, utveckling och uppföljning viktiga verktyg för att leda dina team målstyrt och resultatinriktat med kunden i fokus.

Du arbetar med hela medarbetarnas livscykel, allt från rekrytering, medarbetarutveckling och avslut. Vårt koncept är ständigt föränderligt, vi är trendkänsliga och har starkt fokus på att följa upp, utvärdera och styra om när vi ser att det behövs. Allt för att nå resultat utöver det vanliga! Det är här din största drivkraft ligger - att hela tiden bli lite bättre och överträffa uppsatta mål. Sån är nämligen Lidl.

Du ingår i ett team med andra distriktschefer och rapporterar till försäljningschef. 

Din profil

För att trivas och lyckas i rollen som distriktschefstrainee är du mål- och resultatinriktad och har förmågan att engagera och motivera andra för att nå uppsatta mål. Du är en lagspelare som tycker om att bygga team och förstår vikten av detta för att leverera goda resultat. Tillsammans är vi som starkast.
Vi söker dig som har en stark kommunikativ och analytisk förmåga, då nyckeltal, uppföljning och coachning av medarbetare är en stor del av din roll. Du agerar snabbt på ändrade förutsättningar och möter nya utmaningar med ett lösningsorienterat arbetssätt.
Du har en akademisk examen, kanske inom ekonomi, management eller personal (men det viktiga för oss är ditt driv) och vi ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet från butiksverksamhet inom dagligvaru-/detaljhandeln eller från annan snabbrörlig bransch. Eftersom du ansvarar för ett antal butiker så är B-körkort och en positiv inställning till resande i tjänsten en förutsättning för denna roll. Du har också goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Vi erbjuder

För oss är det viktigt att våra medarbetare trivs – på alla sätt. Vi erbjuder dig en utmanande och utvecklande arbetsmiljö där du tidigt får mycket ansvar och möjlighet att påverka Lidls framgång i Sverige. Du får arbeta gentemot tydliga mål och i en miljö som karaktäriseras av våra värdeord: engagemang, ansvar, smart, tillsammans och ha kul. Eftersom vi växer, kan du växa. Snabbt. Inom din roll, eller mot en annan. På samma plats, eller någon annanstans. Inom butik, lager, kontor. Lokalt, nationellt eller globalt. Vi stöttar dig på din resa mot mer ansvar och nya utmaningar. Du blir en del av ett stort team där alla kavlar upp ärmarna och hjälps åt.

Vi har förmåner så som friskvårdsbidrag, medarbetarrabatt i våra butiker samt tillgång till mängder av erbjudanden via vår förmånsportal. Självklart omfattas du också av kollektivavtal och tjänstebil ingår. Vi möjliggör en rättvis lönesättning inom företaget genom ett icke-diskriminerande lönesystem.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Ledare till vårt säljteam i Umeå!

Teamledare
Läs mer Mar 20
Nytt
Det går bra för oss på Sector Alarm och många kunder vill ta del av våra tjänster. Just nu söker vi dig som är beredd att ta nästa steg och har förmågan att leda andra till framgång.
?Tjänsten ?
Du drivs av att prestera bäst och har förmågan att få andra prestera på toppen av sin förmåga. I tjänsten kommer du ansvara för ett team på 5-10 säljare som jobbar med att boka och genomföra kundbesök på fält för att sälja våra tjänster och produkter på avtalad tid. Tjänsten som säljchef innefattar även fältplanering, rapportering samt rekrytering av nya medarbetare till ditt team. ?
Har du dokumenterad erfarenhet av försäljning med goda resultat, eller är du rent av född till att vara ledare?
- Då kanske denna roll hade passat dig!
?Tempot är högt och det krävs att du är flexibel och stresstålig. Dina personliga egenskaper kommer att vara avgörande för den här tjänsten. ?
Arbetstiden är förlagd till eftermiddag - kvällstid. ?
Du förväntas ?
? Ha god hand med människor och trivas med personalansvar
? Vara en pålitlig representant för företaget
? Vara förbättringsvillig i ditt arbetssätt
? Ta ansvar för ditt resultat och budget
Vad kan vi erbjuda? ?
?Frihet och stort ansvar i ditt arbete
?Möjligheten att förmedla marknadens mest kompletta tjänst
?Dagliga utmaningar och högt uppsatta mål
?Hårt arbete som lönar sig
Vi erbjuder dig ett jobb på ett företag med stora utvecklingsmöjligheter, bland annat kommer du att få gå vår gedigna 5-stegs utbildning, Sector Way Academy.
Ansökan
Urval och intervjuer sker löpande.
Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Butikschef Guldfynd Avion, Umeå

Butikschef
Läs mer Mar 14
Är du en driven ledare som gillar försäljning? – Då är detta ditt nästa jobb
 
I rollen som Butikschef kommer du ha personal- och resultatansvar och i tätt samarbete motiverar och leder du dina medarbetare så att ni tillsammans når butikens uppsatta mål.
 
Kort och gott:  Du är där det händer, när det händer.
 
Vi söker dig som med goda resultat har tidigare erfarenhet av ledande befattning gärna från detaljhandel. Förutom att vara en duktig ledare vill vi även att du tycker det är kul att sälja och serva våra kunder och ge dem en upplevelse utöver det vanliga.
För att lyckas i rollen vet vi av erfarenhet att det är viktigt med positiv inställning och ett högt engagemang. Att du att du har en hög energinivå och sprider glädje omkring dig samtidigt som du gillar struktur, ordning och reda tar vi för givet.
Vi erbjuder ett självständigt jobb i ett engagerat säljteam och du ges möjlighet till både personlig och yrkesmässig utveckling.
 
Tjänsten är ett föräldravikariat under 1 år på heltid.
 
Tillträde enligt överenskommelse
 
Låter detta intressant är Du välkommen med din skriftliga ansökan där Du berättar om dina erfarenheter, resultat och vad Du kan göra för vår butik.
 


Golden Heights koncernen där Iduna AB ingår med butikskedjorna Guldfynd, Hallbergs Guld och Albrekts Guld är marknadsledare i Sverige inom guldsmedsvaror och smycken. Sortimentet utgörs av guld, silver och bijouterier med klockor och presentartiklar som komplement.
Idag finns är IDUNA representerade över hela Sverige genom Guldfynd med 118 butiker, Hallbergs Guld med 32 butiker och Albrekts Guld med 36 butiker. Sedan 2015 ingår även Lyxxa på Väla Helsingborg i koncernen

Golden Heights koncernen har ca 1465 anställda inklusive anställda på deltid. Omsättningen var 2020 ca 1.6 miljarder kronor.

Koncernbolaget i Finland består av Kultajousi med 70 butiker samt Westerback och Alexander Tillander med vardera en butik.

Ansök nu

VD till Acino

Verkställande direktör
Läs mer Mar 3
Om Acino
Acino är ett konsultbolag fokuserat på kundanpassad teknikutveckling i framkant med syfte att hjälpa företag att realisera sina idéer till marknadens bästa appar, spel, produkter och tjänster. Bolaget har sin bas i Umeå, men världen som spelfält.

Acino har sedan starten 2006 framgångsrikt levererat projekt inom bland annat Gaming, FinTech,Telecom och HealthTech och projekten spänner från VR och IoT till webb och mobila appar. Bland Acinos kunder hittar du några av Sveriges mest framgångriska spelutvecklare, såväl som offentliga verk och start-ups.

Innovation, nyfikenhet och kontinuerlig utveckling är en del av Acinos DNA – lika viktigt är den starka gemenskapen och teamkänslan – sammantaget ett bolag byggt av utvecklare, för utvecklare.

I din roll som VD
Acino har de senaste åren etablerat en stabil verksamhet med cirka 30 konsulter och god vinstmarginal. Nu är det dags för Acino att gå in i nästa fas i tillväxtresan och söker därav en VD som kan vara en drivande kraft i denna expansion och utveckling. I rollen som VD får du möjligheten att ta bolaget till nästa nivå genom att utveckla den kommersiella agendan och vidareutveckla organisationen. Du kommer vara en central del i att identifiera och etablera nya partnerskap, kunder och affärsmöjligheter.

Som VD hos Acino kommer du: Vara en drivande kraft i att växa och vidareutveckla Acino till ett än mer framgångsrikt konsultbolag med en tydlig vision och plan, där medarbetare och resultat utvecklas i symbios
Expandera verksamheten genom att identifiera och etablera nya partnerskap, kunder och affärer, samt vidareutveckla befintliga kunder och affärsområden
Ta fram mål, strategier och handlingsplaner samt kommunicera dessa till organisationen
Ta fram, förankra och följa upp budget, prognoser, rapporter och planer för verksamhetens ekonomi – samt säkerställa att de tas fram i linje med definierade mål och strategier
Leda, utveckla och bygga en organisation för tillväxt och framgång – inklusive att sätta mål och plan för rekrytering för att uppnå detta
I takt med att organisationen växer anpassa och effektivisera processer, verktyg, organisation, roller och arbetssätt
Delta i företagets strategiska styrelsearbete, samt rapportera för den operativa verksamheten, dess resultat och planer framåt inför styrelsen
Fortsatt bibehålla och uppmuntra ett kreativt och öppet arbetsklimat
Representera företaget i branschsammanhang, hos nyckelkunder och i offentliga möten.
Se till att organisationen lever upp till bolagets definierade hållbarhetsmål
 
Dina kvalifikationer Högskoleexamen inom relevant område
Pragmatisk och opretentiös med naturligt ledarskap och fallenhet för att få med sig en organisation och dess medarbetare
Erfarenhet av och stark förmåga att bygga och utveckla den kommersiella affären
Erfarenhet av försäljning och partnerskap för konsult, produkt och/eller projektleverans
Erfarenhet av och förståelse för systemutvecklingsprocesser
Erfarenhet av att arbeta i projekt med internationella kunder
Ett datadrivet och resultatorienterat arbetssätt
Stark förmåga att organisera, delegera ansvar, problemlösa och kommunicera
Svenska och engelska i tal och skrift
Erfarenhet av ledande befattning och förmåga att leda genom andra
Vi erbjuder Ett företag som är byggt av utvecklare för utvecklare
Prestigelös och platt organisation med en inkluderade gemenskap
Globalt spelfält och möjligheter kombinerat med en stark lokal förankring
Team av utvecklare med ledare som själva också utvecklar
Möjlighet att själv påverka företagets och din egen utveckling

Övrigt
Start: Omgående
Omfattning: Heltid
Plats: Umeå
Lön: Enligt ök.

Låter rollen som VD till Acino intressant? Urvalet sker löpande, tveka därför inte att ansöka redan idag! I denna rekryteringsprocess kommer stor vikt att läggas vid personliga egenskaper. Vi på Needo ser fram emot att höra från dig!

Ansök nu

Inköpschef Division Building Öst/Väst

Inköpschef
Läs mer Mar 2
Strateg med inköpsbakgrund
En ny spännande tjänst inom NCC Building där du har alla möjligheter att vara med och forma rollen. Du har det övergripande ansvaret för att inköpsarbetet inom divisionen fungerar på ett likvärdigt sätt, att vi hittar skalfördelar på både avdelning- och divisionsnivå samt att våra kunder och leverantörer är införstådda med vårt inköpsarbete så att vi tillsammans genomför lönsamma affärer.

NCC Building Sverige med tio avdelningar bygger både bostäder och kommersiella fastigheter. Inköpsavdelningen för Sverige har fördelat avdelningarna i två inköpsdivisioner där du har inköpsansvaret för division Öst/Nord med verksamhet i fem avdelningar.

Rollen som Divisionsinköpschef
Det finns idag en strategisk plan för hur vi ska arbete på ett mer likriktat sätt så din uppgift blir initialt att vara med och forma vårt nya arbetssätt och föra ut detta till våra avdelningar. Din huvuduppgift är dock att tillsammans med avdelningarna och inköpsorganisationen utveckla inköpsarbetet i såväl anbuds- och projekteringsfasen så som ute i produktion. Inköpsprocesserna behöver ses över och utvecklas likväl som våra avtal. Du förväntas även analysera dagens och framtidens materialförsörjning utifrån både produktsortiment som prisbild.

Som divisionsinköpare har du ett funktionsansvar för projektinköparna på dina fem avdelningar. Du leder och stöttar dem i frågor som bland annat rör leverantörsbedömningar, förhandlingar och kontraktssignering men har även till uppgift att utveckla dem i sitt inköpsarbete via utbildningar mm.  Du bjuder in till återkommande nätverksträffar där projektinköparna får möjlighet att utbyta erfarenhet med varandra eller har utbildningar gemensamt.

Du rapporterar till Per Lundström som är inköpschef för Building Sverige med 13 medarbete och ingår i hans ledningsgrupp.

Din profil
Du har en högskoleutbildning inom samhällsbyggnad eller ekonomi samt minst fem års erfarenhet av inköpsarbete, gärna på en strategisk nivå. En fördel om du har en bakgrund från entreprenadsidan. Du har dessutom goda kunskaper om processer och arbetat med olika verksamhetssystem.

Du gillar att arbeta på en strategisk nivå men kan även gå ner i detaljerna när så krävs för att förstå den dagliga verksamheten och utmaningarna. Eftersom du är affärsman gillar du att göra bra inköp och tycker därmed att det är viktigt att ständigt driva, utveckla och implementera strategier som gynnar våra affärer samt hur vi kan utveckla vårt samarbete med våra leverantörer. Du är en framgångsrik förhandlare som har ett långsiktigt perspektiv på inköpsarbetet. 

I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta direkt och indirekt med många intressenter exempelvis våra projektinköpare, avdelningsledning, leverantörer och våra kunder. Detta kräver både intresse och lyhördhet för andras tankar men samtidigt en tydlighet med vad som förväntas av alla parter. En pedagogisk ådra skadar inte.

Du har god kommunikativ förmåga och behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

För att bli en del av oss vill vi att du kan ställa upp på våra värderingar och förstår vikten av att arbeta med inkludering och mångfald i organisationen.

Vi erbjuder
Vi på NCC vill vara en attraktiv arbetsgivare med medarbetare som trivs, utvecklas och mår bra. Därför erbjuder vi dig som arbetar hos oss ett stort utbud av personalförmåner. Vi har kollektivavtal för alla medarbetare och för denna tjänst erbjuder vi 30 dagars semester, arbetstidsförkortning, friskvårdsbidrag, Rikskort samt andra erbjudanden och rabatter via vår förmånsportal Benify.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering vid något av våra kontor i Stockholm, Uppsala, Umeå eller Luleå. B-körkort är ett krav. För den här tjänsten genomför vi bakgrundskontroll i enligt med NCC:s säkerhetskultur.

Kontaktpersoner och ansökan
Kontakta gärna Per Lundström, Inköpschef, på tfn 070-359 94 87 eller HR-Specialist Monica Klersén på tfn 070-653 90 49. Sista ansökningsdagen är den 2 april 2023.

Välkommen med din ansökan!

Bygg med oss och få branschens bästa kollegor
På NCC drivs vi av att fortsätta utvecklas, oavsett om det handlar om våra byggprojekt eller vår personliga kompetens. Varje dag driver vi branschens mest spännande och komplexa byggprojekt framåt i ett nära samarbete mellan våra medarbetare, samarbetsparters och kunder.

Hos oss är du en betydelsefull medarbetare som bidrar till de landmärken som definierar våra städer och samhällen. Du är också en viktig länk för att vi ska kunna forma en allt bättre och mer hållbar byggprocess. Här tar våra medarbetare en aktiv roll i en företagskultur grundad på stabila värderingar och beteenden för en trygg och säker arbetsplats. Vår samlade kompetens och varierande bakgrund gör skillnad.

NCC - ett av de ledande företagen i Norden.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med rekryterare samt säljare av annons- eller bemanningslösningar

Ansök nu

Chef med ansvar över norra Sverige till Jakobi

Affärsområdeschef
Läs mer Feb 22
Chef med ansvar över Norra Sverige till Jakobi
Vi har funnits sedan 2013 och har kontor i Kalmar, Göteborg, Umeå och Luleå. Totalt sett är vi 18 medarbetare på företaget. Nu söker vi en chef med ansvar över norra Sverige där vi har två kontor, i Umeå och Luleå, och din placering blir på någon av dessa orter. I nuläget arbetar det tre personer i den norra regionen.
En stor del av vår verksamhet består av utförande av naturinventeringar på land och i vatten, liksom olika typer av utredningar med naturmiljö i fokus. Vi har stor vana av tillståndsprövningar och miljökonsekvensbedömningar inom de flesta branscher, så som infrastruktur, kraftledningar, industri och kommunal planering.
Vår vision är att verka för hög biologisk mångfald, motståndskraftiga ekosystem och ett fossilfritt samhälle. Vi är en värdegrundstyrd organisation och våra värdeord är gemenskap, lösningsorienterade och korta kommunikationsvägar.
Arbetsuppgifter
Tyngdpunkten i tjänsten är ledarskap där du förväntas ta en aktiv roll för att utveckla området. Du ansvarar för att leda och utveckla arbetet i regionen, ingår i företagets ledningsgrupp och rapporterar till VD.
Som chef för Norra regionen arbetar du i en varierande roll. Du har personal- och verksamhetsansvar för en grupp medarbetare i både Umeå och Luleå. Båda orterna är inne i en expansiv och du kommer att få bygga upp verksamheten så att vi blir en fler och en ännu mer attraktiv arbetsgivare som syns på kartan i Norra Sverige.
I arbetsuppgiften ingår säljuppdrag och kundmöten. På sikt kan det även bli aktuellt med fler kontor i regionen. Då du kommer att ansvara för flera orter kommer resor att förekomma även om vi i första hand använder oss av digitala möten i så stor utsträckning som möjligt.
Det ingår också i rollen att arbeta i projekt på deltid så det är en fördel om du har erfarenhet av ett eller flera av våra tjänsteområden, gärna inom miljötillstånd och/eller naturutredningar. Ett alternativ är erfarenhet av något tekniskt område kopplat till hållbarhet eller samhällsbyggnad, exempelvis inom landskapsarkitektur, förorenad mark, hydrogeologi eller projektering inom infrastruktur eller energi.
Om dig
Du är en god ledare och det är en fördel om du har erfarenhet av personalansvar sedan tidigare men inget krav. Det viktigaste är att du har rätt personliga egenskaper och en vilja att utvecklas och lära dig nya saker.
Vi söker dig som har några års erfarenhet av arbete som konsult i liknande roll.
Som person är du prestigelös, lösningsfokuserad, kommunikativ och brinner för att leverera goda resultat. Vi tror att du har ett stort kontaktnät och gillar sociala sammanhang. Du är lika briljant på ett säljmöte som du är en god lyssnare tillsammans med dina medarbetare.
Då en del av rollen handlar om att vara sälj- och kundansvarig är det meriterande om du har förmågan att sälja, är en duktig förhandlare vad gäller pris och villkor samt skriva offerter och anbud. Vi arbetar till stor del enligt ABK09. Det är meriterande om du har erfarenhet av miljökonsultbranschen.
Det är ett plus om du har förmågan att bygga och hålla ihop team. Vidare bör du vara tydlig, strukturerad, lyhörd samt en god lyssnare. Vi förväntar oss att du har en god kommunikativ förmåga och kan föra dig väl i tal och skrift.
Det här erbjuder Jakobi dig
Vår arbetsplats har ett tydligt fokus på biologisk mångfald samt hållbarhet. Vårt mål är att alla ska känna sig inkluderade och delaktiga. Vi värdesätter även mångfald bland medarbetarna eftersom vi vet att det berikar verksamheten och leder till en högre grad av kreativitet och trivsel.
Vi erbjuder dig en privat sjukvårdsförsäkring, friskvårdsbidrag och tjänstebil.
Kontaktperson för detta jobb
Vi samarbetar med HR Vision Nord och ansvarig för denna rekrytering är Louise Dahlberg, tel. 070-247 81 04.
Vi jobbar med löpande urval och intervjuer så tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningsdatumet löpt ut så skicka din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2023-04-02 på mejl till louise.dahlberg@hrvisionnord.se och märk ansökan med ”chef Jakobi”
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

HSL- chef till Äldreomsorgen

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 8
Äldreomsorgen i Umeå kommun vill i närhet och samspel vara en resurs som frigör och stärker människors förmåga att leva ett självständigt liv.Är du intresserad av att jobba med ett närvarande ledarskap och skapa förutsättningar för relationen mellan medarbetare och patienter?

Vi arbetar med fokus på hög kvalitet där medarbetarna ger det bästa stödet till våra patienter.

Att ha ett närvarande ledarskap och arbeta med hållbar arbetsmiljö tror vi är nyckeln för att attrahera och behålla medarbetare. Äldreomsorgens vision är “Tillsammans för ett bättre liv – livet ut”.

Hälso- och sjukvård Äldre ansvarar för sjukvårdsinsatser dygnet runt på primärvårdsnivå. Vi har sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter som möter medborgare i ordinärt boende, på vård- och omsorgsboende samt på korttidsboende.

Nu söker vi dig som vill vara enhetschef för sjuksköterskor kväll- och natt samt våra tre verksamhetsassistenter inom hemsjukvården. Arbetet innebär att du ansvarar för en grupp sjuksköterskor som på kvällar utför sjuksköterskeinsatser på Umeå kommuns alla boenden inom äldreomsorg och funktionshinderomsorg samt nattetid även i hemsjukvårdens verksamhet. Då sjuksköterskorna till största del arbetar utanför din arbetstid kan avvikelse från dagtidjobb som chef förekomma exempelvis för träff med nattpersonalen.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter
Som enhetschef hos oss har du ansvar för verksamhet, patienter, personal och ekonomi. Ditt huvudsakliga uppdrag är att se till att vi bedriver verksamheter med hög kvalitet där våra medarbetare ger det bästa stödet till våra patienter.

Arbetsuppgifterna som enhetschef innebär bland annat att arbeta med:

-  rekrytering och kompetensförsörjning 
-  att kommunicera värderingar, uppmuntra till dialog och samarbete  
-  systematiskt arbetsmiljöarbete 
-  patientsäkerhetsarbete 
-  rehabilitering och anpassning 
-  implementering av nya arbetssätt som exempelvis införande av ny digital teknik 

Vem är du? 
Att jobba hos oss innebär att du kan göra skillnad och bidra till att andra människor får en väl fungerande och meningsfull vardag. Vi söker dig som har förmåga att stimulera och motivera medarbetare i det dagliga arbetet. Genom att nyttja resurserna där de behövs som bäst ser du till att vi kan göra skillnad för dem vi är till för. Hos oss är den ena dagen inte den andra lik och det krävs att du är lösningsorienterad och snabbt kan prioritera om utifrån nya förutsättningar. Du är trygg och modig och har en god förmåga att leda och kommunicera i förändring.

För att lyckas i den här rollen är du legitimerad sjuksköterska med flera års erfarenhet samt tidigare erfarenhet som chef. Vi ser gärna att du har erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård/primärvård. Vi ser det som positivt om du även har relevant utbildning inom ledarskap alternativt genomgått internt traineeprogram för blivande ledare. 

Vi erbjuder dig

- Ett nära samarbete och stöd från kollegor, chefer och HR
- Ett chefs- och ledarutvecklingsprogram
- Kontinuerlig kompetensutveckling
- Flexibel arbetstid
- Subventionerad friskvård

Följ oss på @teamumeakommun 

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Ramudden söker platschef!

Platschef, bygg
Läs mer Jan 30
Har du tidigare erfarenhet av anläggningsbranschen och är redo att ta nästa kliv i karriären? Är du dessutom en naturlig ledare som trivs i det sociala samspelet? Då ska du läsa vidare! Just nu söker vi en platschef till Ramudden i Umeå. Låter det som något för dig? Ansök redan idag, urval sker löpande!

Information om tjänsten

Ramudden skapar säkra arbetsplatser längs vägarbeten, byggnationer, anläggningar, järnvägar och andra infrastrukturprojekt. Ramudden erbjuder anpassade lösningar med omtanke om människors trygghet och arbetsmiljö. De tillhandahåller utrustning när och där det behövs, utför tjänster på plats samt utbildar våra kunders medarbetare i säkra arbetsplatser. Ramudden hjälper också till att säkra publika platser. Deras syfte är
att se till att människor kommer hem oskadda varje dag, oavsett om de jobbar på en arbetsplats eller bara passerar den.

Ramudden finns idag på ett 70-tal platser i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Estland och Kanada och omsätter runt 1,8 miljarder SEK per år och har ca 800 anställda.

Professionals Nord söker för Ramuddens räkning en platschef. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Ramudden. Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Ramuddens önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till ronja.lilja@pn.se

Arbetsuppgifter

Som platschef har du ansvar för all verksamhet på depån/anläggningen. Du rekryterar och ser till att det finns rätt antal resurser och stöttar arbetsledningen i det dagliga arbetet. Du kommer ha en roll som kräver att du kan fatta egna beslut och du kommer ha ett stort ansvar, men samtidigt en stor frihet att påverka utvecklingen av verksamheten.

Du kommer att ansvara för verksamhetens resultat och affärer, kundrelationer, rutiner, arbetsmiljö, personal och personalutveckling. Som stöd har du ett nätverk av personer och funktioner inom Ramudden.

Du rapporterar till Regionchefen och ingår i regionens ledningsgrupp. Du ansvarar även för att främja samarbeten med övriga verksamheter i regionen och koncernen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Umeå.

Du erbjuds

Som medarbetare på Ramudden kan du se fram emot en framåtblickande företag med stor entreprenörsanda, en stark sammanhållning och en stabil arbetsplats. Alla duktiga medarbetare är Ramuddens största tillgång. Därför satsar Ramudden extra mycket på kompetensutveckling och fortbildning av alla i personalen.

Ramudden har även en friskvårdssatsning som vi kallar "Passion for health" med fokus på att vi skall må bra i vardagen, stärka sammanhållningen och leva hälsosammare. Som medarbetare på Ramudden kan du ta del av många olika förmåner inom hälsa, friskvård och fritid. Läs mer på https://www.ramudden.se/passionforhealth

Vi söker dig som:

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Ramudden. Vi söker dig som är en trygg, affärsdriven, inspirerande och säljfokuserad ledare. För att lyckas i rollen ser vi gärna att du har en lokal förankring samt tidigare erfarenhet av anläggningsbranschen, kanske som platschef eller liknande. Du som söker bör ha tidigare erfarenhet som ledare samt grundläggande företagsekonomisk förståelse och god administrativ vana.

Som person är du engagerad och resultatfokuserad och trivs att arbeta i team. Du har en förmåga att få saker gjorda och att få människor omkring dig att arbeta åt samma håll. Då det dagliga arbetet innebär mycket kontakt med olika aktörer krävs det att du har en hög social
kompetens och lätt att samarbeta. Du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt behärskar engelska.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
STAD: Umeå
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Ronja Lilja

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Vikarierande restaurang och driftansvarig

Restaurangchef
Läs mer Jan 10
4 mil söder om Umeå ligger Västerbottens skärgård Norrbyskär. Ett av Umeås mest besökta turistmål som erbjuder en spännande historia, en fascinerande natur och en kulturmiljö för rekreation och avkoppling. Norrbyskärs Museums verksamhet omfattar förutom museiverksamhet även restaurang, hantverksbutik, konsthall och historiskt lekland för barn.
Vi söker nu en restaurang och driftansvarig som vil jobba från maj-augusti.
I denna roll kommer du arbeta tillsammans med verksamhetschefen men under 5 veckor ha eget ansvaret för den dagliga driften av restaurang och museiverksamhet.
Du har personalansvar och som ledare har du förmågan att inspirera och coacha dina medarbetare genom att vara en bra förebild. Du är drivande och resultatorienterad och tycker att service och värdskap är bland det roligaste som finns. Du sporras av ett högt tempo och är beredd att hugga i där det behövs.
Du börjar ditt arbete i maj och arbetar då sida vid sida med vår verksamhetschef de första veckorna.
Du är driven, kreativ, flexibel, stresstålig med en förmåga att leverera service och utbud på en hög kvalitativ nivå.
Ansvarsområde:
Ansvarar för den dagliga driften av hela verksamheten
Du arbetar aktivt med att öka vår kundnöjdhet.
Administrativt arbete samt sociala medier.
Personalansvar för guider, servisen samt kockarna och ser till att personal finns på plats.
Ansvarig för eventuella evenemang

Vi söker dig som:
Gillar att leda servisen och vara en del av den dagliga driften
Som brinner för att arbeta med människor, speciellt medarbetare, kollegor och inte minst våra gäster.
Som har en naturlig fallenhet att leda och inspirera andra genom arbetsglädje och goda resultat
Som är stresstålig och lösningsfokuserad
Som har tidigare erfarenhet av arbete i restaurang eller servicebranschen

Ansök nu

Regional Utvecklingsdirektör till Region Västerbotten

Utvecklingschef
Läs mer Mar 7
Vill du vara med och göra riktig skillnad i utvecklingen av den mångfacetterade Norrlandsregionen? Regionen är en dynamisk universitetsregion i ett positiv läge, en kraftfull organisation med framåtanda med goda förutsättningar för dig som vill fortsätta driva denna framtidsresa. Region Västerbottens uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer. Det innebär att regionen har ansvaret för hälso- och sjukvård samt ett regionalt utvecklingsansvar, ett ansvar för platsen Västerbotten. Regionen erbjuder också universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt.

Om tjänsten
Uppdraget som regional utvecklingsdirektör är ett kvalificerat ledaruppdrag med ansvar över en stor, komplex och varierad verksamhet där syftet är att arbeta för att vara en del av regionens gemensamma utmaning och ambition att växa och ta sig framåt i utvecklingen. I rollen ingår att verka för en trygg och stark region som människor vill leva i, flytta till, verka i, besöka och samarbeta med. Detta gör du genom ett nära samarbete med ett flertal aktörer både inom regionen, i länet, norra regionen och nationellt. Som regional utvecklingsdirektör har man breda kontaktytor. Samverkan med kommunerna i länet är en viktig del men också kontakter med allt ifrån länsstyrelsen, handelskammaren, universiteten till näringslivet i olika omfattningar, övriga regioner och även en hel del på EU-nivå.

Den regionala utvecklingsdirektören har uppdrag att för regionala utvecklingsnämndens räkning samordna och genomföra de åtaganden som åligger Region Västerbotten för att genomföra regionala utvecklingsstrategin (RUS). Just nu pågår det en stark utveckling i region Västerbotten och i rollen som regional utvecklingsdirektör ingår flera viktiga uppdrag som innefattar den gröna industrin, arbete för en samhällsomvändning utifrån hållbar livsmiljö samt stora resurser till el och förnybar energi.

Som regional utvecklingsdirektör ansvarar du för att leda 6 enhetschefer med 110 medarbetare.
Enheterna är:
- Näringsliv och Samhällsbyggnad
- Externa relationer och strategisk platsutveckling
- Regional Turism
- Stab Regional Utveckling
- Regional Kultur
- Företag- och projektfinansiering

Du har uppdrag i att leda och samordna den regionala utvecklingsförvaltningen samt initiera och utveckla förvaltningens strategiska verksamhet utifrån vision, budget, verksamhetsplan samt andra styrande dokument. Vidare ansvarar du för att leda förvaltningen genom dess chefer och med ansvar för personal, verksamhet, arbetsmiljö och ekonomi.

I din roll leder du förvaltningsgruppens ledningsgrupp samt tjänstepersonsberedning. Du har ett nära samarbete med den politiska ledningen för regional utveckling och ska stödja nämndens ordförande samt säkerställa att nämndens beslut verkställs.

Rollen har tillsammans med övriga i regionens centrala ledningsgrupp ansvar för regionövergripande hantering som en del i Regiondirektörens ledningsgrupp. Uppdraget är att bedriva verksamhet som utvecklas genom att regional utveckling och hälso-och sjukvården stärker varandra och är hållbara tillsammans.

Uppdraget som chef inom Region Västerbotten är ett tidsbegränsat förordnande på vanligtvis 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt kompetensområde. Placeringsort är Umeå.

Vem är du?
Vi söker dig som har ett intresse för samhällsutveckling och dokumenterad erfarenhet av ledande befattning för en komplex och stor samverkansstruktur i exempelvis en kommunal, regional, nationell eller internationell organisation. För att lyckas i rollen är det en förutsättning att du har en akademisk utbildning inom relevant område. Vidare ser vi att du har någon form av sakkunskap inom regional utveckling, till exempel näringsliv.

Som ledare skapar du förtroendefullt samarbete mellan dina enheter inom förvaltningen. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete med jämställdhets-, mångfalds- och värdegrundsarbete samt har medievana.

För att du ska lyckas i rollen som regional utvecklingsdirektör ser vi att du är en transformativ ledare som är mål- och resultatorienterad. Vi ser att du har lett genom andra chefer. Du är tydlig och lyhörd med hög kommunikativ förmåga då samverkan är en stor del i ditt arbete. Som en stark relationsskapare bygger du nätverk både inom den egna verksamheten och externt med en hög förmåga att samarbeta samt initiera och bibehålla goda relationer.

Om verksamheten
Västerbottens län är Sveriges näst största län med en yta något större än en åttondel av landets totala landareal. I Västerbotten bor drygt 274 300 personer fördelade på 15 kommuner.

Region Västerbotten är en politiskt styrd organisation och ska verka för hela länet. Regionens huvudsakliga ansvarsområden är länets hälso- och sjukvård samt regionala utveckling och deras uppdrag är att erbjuda och utveckla hälsa, vård och regional utveckling tillsammans med människor, näringsliv och samhällsaktörer.

Vidare erbjuder regionen även universitetssjukvård för norra Sverige med spetsforskning nationellt och internationellt. De drivs av att skapa en trygg och stark region som människor vill leva och verka i, besöka och samarbeta med och även flytta till. Regionen visar hur god hälsa och hållbar utveckling hänger ihop och verkar för att stärka varandra. De vill ha ett hållbart samhälle, en god och jämlik hälso- och sjukvård samt en jämlik och attraktiv region. Fortsättningsvis vill Region Västerbotten göra skillnad och få fler människor att välja Västerbotten och arbetar utefter deras vision:

”Från fjäll till kust skapar vi gemensamt en attraktiv region med goda livsvillkor för alla.”


Fackliga kontaktpersoner:
Heléne Idahl - Vision
helene.idahl@regionvasterbotten.se
070-2805712

Bengt Strömgren - Ledarna
Bengt.stromgren@regionvasterbotten.se
O72-5259509

Victoria Åkerlund - SACO
viktoria.akerlund@regionvasterbotten.se
070-3732354

Denna rekrytering utförs av Poolia Executive Search AB, Poolia-koncernens verksamhet för rekrytering av ledningspersoner och styrelser. Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Kanslichef vid Kansliet för humaniora

Kanslichef, statlig
Läs mer Feb 24
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 
Vill du leda ett team av professionella och engagerade medarbetare?

Kansliet för humaniora har elva medarbetare med olika specialistfunktioner inom HR, ekonomi, planering, administration, utbildningsledning, forskningssamordning och kommunikation.

På kansliet möts du av en välkomnande och öppen atmosfär, där det läggs stor vikt vid att dela med sig av kunskap och att lära av varandra. Du erbjuds ett brett och varierande arbete på en arbetsplats som tar avstamp i ett kommunikativt, respektfullt och verksamhetsorienterat förhållningssätt där god arbetsmiljö och trivsel står högt på prioriteringslistan. Kansliet ger kvalificerat administrativt och strategiskt stöd åt Humanistiska fakultetens ledning, nämnd, institutioner, enheter och centrum.

Humanistiska fakulteten, med 435 anställda, 3000 studenter och cirka 100 forskarstuderande, ansvarar för en omfattande forsknings- och utbildningsverksamhet inom vetenskapsområdena humaniora och konst. Vid fakulteten finns fem institutioner och tre enheter, inklusive Bildmuseet, samt ett tvärvetenskapligt centrum för arktisk forskning. Läs mer på https://www.umu.se/humanistisk-fakultet/

Vi söker en erfaren och kompetent chef som vill bidra till den fortsatta utvecklingen av verksamheten vid Kansliet för humaniora samt vid fakulteten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Kanslichefen är fakultetens främsta tjänsteman och ingår i fakultetens ledningsgrupp tillsammans med bl.a. dekan och prodekan. Dekan är din chef. Du ansvarar för kansliets personal och ekonomi samt har det övergripande ansvaret för ledning, planering och samordning av kansliets verksamhet. Du är involverad i de flesta frågor som berör kansliets arbetsområden och i dina arbetsuppgifter ingår handläggning av olika slags ärenden, framtagande av beslutsunderlag och skrivelser, hantering av offentliga handlingar, uppföljningsarbete, samordning, drivande av projekt samt strategisk planering och verksamhetsutveckling. Du förväntas kunna samarbeta på ett förtroendefullt sätt inom hela fakulteten, med ett tydligt uppdrag att värna om och utveckla en god och respektfull relation mellan kärn- och stödverksamhet. Du förväntas också kunna företräda fakulteten i kontakter med andra fakulteter, med universitetets ledning och förvaltning samt med externa parter. Kanslichefen ingår i flera grupper på olika nivåer inom universitetet och deltar också i nationella nätverk.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har akademisk examen, vana vid offentlig förvaltning eller liknande verksamhet och dokumenterad erfarenhet av att arbeta som chef och ledare i en kunskapsbaserad organisation. Rollen som kanslichef kräver att du är en skicklig ledare med god samarbetsförmåga och att du på ett prestigelöst sätt kan bygga långsiktiga relationer både internt och externt. 

Som person ser du möjligheter snarare än hinder och har förmåga att fatta beslut. Du är inkännande och stödjande och ditt arbetssätt karakteriseras av öppenhet och kommunikation. Ditt ledarskap präglas av tillit, lyhördhet och engagemang. Rollen kräver att att du har initiativkraft och analytisk förmåga och kan delegera arbetsuppgifter. Vi ser även att du har strategiskt tänkande med ett ledningsperspektiv.

Du ska kunna formulera dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övriga meriterande kvalifikationer
Det är meriterande om du har kännedom om den högre utbildningens och forskningens villkor samt kunskap om och erfarenhet av högskolesektorns organisation och regelverk. 

Doktorsexamen ses som ytterligare en merit.

Vi erbjuder
Umeå universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Universitetet har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.umu.se/jobba-hos-oss/

Övrig information
Anställningen är på heltid och tillsvidare med tillträde 1 juni 2023 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Ansökan ska vara inkommen senast 17 mars 2023 och skickas via e-rekryteringssystemet Varbi. Din ansökan ska innehålla:

-          Personligt brev med motivering till varför du söker anställningen

-          CV/meritförteckning 

-          Dokumentation av formella meriter

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av dekan Christer Nordlund 090-786 97 33, christer.nordlund@umu.se. 


Varmt välkommen med din ansökan! 

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Facility manager vikariat Umeå

Fastighetschef
Läs mer Mar 15
Avdelningen för service, säkerhet och miljö
Avdelningen för Infrastruktur (Infra) är en del av verksamhetsstödet vid Sveriges lantbruksuniversitet. Infra har till uppgift att leda, samordna och stödja miljö- och säkerhetsarbetet vid hela universitetet samt tillhandahålla anpassade och väl fungerande servicetjänster på våra huvudorter Umeå, Uppsala och Alnarp där vi är representerade. Vi och våra medarbetare förväntas aktivt bidra till universitets utveckling genom engagemang och initiativtagande. Infra har ca 120 medarbetare och omsätter årligen runt 110 Mkr.

Till serviceenheten söker vi nu en Facility Manager (FM) till vårt serviceområde campus Umeå för ett 6 månaders vikariat.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:
Som FM är du länken mellan mottagare, vår interna serviceorganisation, hyresvärden Akademiska hus samt övriga interna och externa serviceleverantörer/entreprenörer. Du ska på plats företräda Infra och ansvara för överenskomna serviceleveranser. Till din hjälp har du en servicegrupp som i dagsläget består av 9 medarbetare. Servicegruppen arbetar flexibelt med olika serviceuppgifter såsom närservice, godshantering, lokalvård, post och transport. Du har personal- och budgetansvar. Som FM rapporterar du till Infras servicechef i Uppsala och ingår i dennes ledning i en grupp FM:are från övriga serviceområden. 

Du är också Infras representant gällande lokal-, miljö- och säkerhetsfrågor. 

Exempel på förekommande arbetsuppgifter:


• Tillsammans med servicechef, Infras ledningsfunktioner och övriga FM leda verksamheten.
• Personal- och ledningsansvar för medarbetarna inom servicegruppen.
• Tillsammans med servicechef arbeta med planerings- och budgetarbetet.
• Ekonomisk uppföljning.
• Administrera och följa upp inkomna serviceärenden i vårt ärendehanteringssystem.
• En stor del av arbetet kommer att bestå av kontakter av olika slag, allt från interna kunder och mottagare till externa leverantörer.

Kvalifikationer:
Som person är du prestigelös och engagerad. Du trivs i en roll där du träffar människor och har lätt till samarbete med andra. Du arbetar självständigt, är kommunikativ och förstår vikten av att skapa goda relationer med din omgivning. Då det dagliga arbetet innebär att du ställs inför uppgifter som inte alltid har en given lösning krävs att du har förmåga till nytänkande och är lösningsorienterad. Genom din positiva attityd bidrar du till ett gott arbetsklimat med såväl nöjda medarbetare som mottagare. Vi lägger särskilt stor vikt vid personlig lämplighet.


• Du har minst gymnasiekompetens.
• Meriterande om du har arbetat som chef eller arbetsledare med personal- och ekonomiansvar.
• Du har erfarenhet av ekonomisk uppföljning och budgetarbete.
• Du har kunskap och erfarenhet av serviceorienterad verksamhet.
• Du har mycket god datorvana och behärskar MS Office.
• Du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
• Meriterande om du innehar B-körkort.
• Du har förmåga att självständigt organisera och prioritera.

Placering:
Umeå

Anställningsform:
Vikariat 6 månader, eventuellt med förlängning.

Omfattning:
100% (kan diskuteras)

Tillträde:
Så snart som möjligt.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2023-03-30.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Avdelningschef Logistik & Inköp, Hjälpmedel Västerbotten, Umeå

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 6
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Hjälpmedel Västerbotten tillhandahåller hjälpmedel, teknisk service, utbildning och konsulenttjänster till Region Västerbotten och regionens kommuner samt erbjuder tolktjänster till regionens tolkanvändare. Vårt uppdrag är att stödja våra kunder i deras arbete för att tillgodose hjälpmedelanvändares behov av hjälpmedel. Vi erbjuder även tolkservice till Västerbottens invånare.

Hjälpmedelsbehovet har ökat stadigt under de senaste åren och prognosen säger att så kommer att göra även i framtiden. Verksamheten är intäktsfinansierad via avtal med kommuner och enligt överenskommelse med övriga verksamheter inom Regionen. Verksamheten har ca 100 medarbetare i Umeå, Lycksele och Skellefteå.

Hos oss erbjuds du omväxlande arbetsuppgifter i en verksamhet med möjlighet att vara en del av den utvecklingsresa som Hjälpmedel Västerbotten befinner sig i - och med det en möjlighet att göra stor skillnad för våra medborgare. Vår värdegrund ""Ständigt bättre -Patienten alltid först!" är vår kompass i det dagliga arbetet.


ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt. Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och ifrågasätter samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du tar ansvar för din verksamhet utifrån dina befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för Regionens invånares bästa.

Tillsammans med dina chefskollegor och medarbetare är du en viktig del i vårt fortsatta arbete med den organisationsförändring som vi nyligen gjort. Verksamheten är inne i en förändringsprocess och som en del i det arbetar vi aktivt med utveckling av både arbetsmiljö, medarbetarskap och ledarskap men målet att uppnå maximal kundnöjdhet och måluppfyllelse. Du blir även en viktig del i vår gemensamma ledningsstrategi för en hälsofrämjande arbetsplats.

I rollen som avdelningschef på Logistik och inköp har du det strategiska ansvaret för avdelningens arbete när det gäller inköp, lagerhållning, leveranser och returer för medicintekniska produkter men även för vår hjälpmedelsbutik på NUS. Du ansvarar även för planering och uppföljning av leveranser och avvikelser. Du har hjälp av 1 sektionsledare som ansvarar för daglig styrning och planeringen av arbetet och tillsammans med sektionsledaren är du med att utveckla avdelningens framåt. Som avdelningschef kommer du att ha ett tydligt budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du kommer att ha personalansvar för 17 medarbetare. I rollen är du en aktiv deltagare i verksamhetens utvecklings- och ledningsgruppsarbete.


KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom utbildning och erfarenhet. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som chef med personal- och arbetsmiljöansvar. Tidigare arbete med logistik, inköp eller rehabilitering är meriterande.

För att nå framgång i arbetet behöver du vara en trygg och stabil ledare med god förmåga att strukturera och samarbeta och vill utvecklas som person och ledare. Du har ett genuint intresse för människor och engageras av att kunna göra skillnad, både på kort och lång sikt. I din roll kommer du ha många kontaktytor och ett nära samarbete både internt och med regionens verksamheter samt kommunerna i Västerbotten. Vi ser därför att du har en god kommunikationsförmåga och hög social kompetens för att bygga förtroende, skapa goda relationer och en bra arbetsmiljö.


ÖVRIGT
Uppdraget som Avdelningschef Logistik & Inköp är ett tidsbegränsat förordnande på 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom Region Västerbotten som motsvarar ditt kompetensområde.

I rekryteringsprocessen och urval kan vi komma att använda ett arbetspsykologiskt test.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Avdelningschef service och underhåll, Hjälpmedel Västerbotten, Umeå

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 6
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Hjälpmedel Västerbotten tillhandahåller hjälpmedel, teknisk service, utbildning och konsulenttjänster till Region Västerbotten och regionens kommuner samt erbjuder tolktjänster till regionens tolkanvändare. Vårt uppdrag är att stödja våra kunder i deras arbete för att tillgodose hjälpmedelsanvändares behov av hjälpmedel. Vi erbjuder även tolkservice till Västerbottens invånare.

Hjälpmedelsbehovet har ökat stadigt under de senaste åren och prognosen säger att så kommer att göra även i framtiden. Verksamheten är intäktsfinansierad via avtal med kommuner och enligt överenskommelse med övriga verksamheter inom Regionen. Verksamheten har ca 100 medarbetare i Umeå, Lycksele och Skellefteå.

Hos oss erbjuds du omväxlande arbetsuppgifter i en verksamhet med möjlighet att vara en del av den utvecklingsresa som Hjälpmedel Västerbotten befinner sig i - och med det en möjlighet att göra stor skillnad för våra medborgare. Vår värdegrund "Ständigt bättre -Patienten alltid först!" är vår kompass i det dagliga arbetet.


ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt. Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och ifrågasätter samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du tar ansvar för din verksamhet utifrån dina befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för Regionens invånares bästa.

Tillsammans med dina chefskollegor och medarbetare är du en viktig del i vårt fortsatta arbete med den organisationsförändring som vi nyligen gjort. Verksamheten är inne i en förändringsprocess och som en del i det arbetar vi aktivt med utveckling av både arbetsmiljö, medarbetarskap och ledarskap men målet att uppnå maximal kundnöjdhet och måluppfyllelse. Du blir även en viktig del i vår gemensamma ledningsstrategi för en hälsofrämjande arbetsplats.

I rollen som avdelningschef på Service och underhåll har du det strategiska ansvaret för avdelningens arbete när det gäller förebyggande, avhjälpande underhåll och rekonditionering av medicintekniska produkter. Du ansvarar även för planering och uppföljning av produktionen och tjänster. Du har hjälp av 2 sektionsledare som ansvarar för den dagliga styrning och planeringen av arbetet och tillsammans med sektionsledarna är du med att utveckla avdelningens framåt. Som avdelningschef kommer du att ha ett tydligt budget-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du kommer att ha personalansvar för 27 medarbetare fördelat på 3 orter. I rollen är du en aktiv deltagare i verksamhetens utvecklings- och ledningsgruppsarbete.


KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom utbildning och erfarenhet. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat som chef med personal- och arbetsmiljöansvar. Tidigare arbete med teknisk service och underhåll och rehabilitering är meriterande.

För att nå framgång i arbetet behöver du vara en trygg och stabil ledare med god förmåga att strukturera och samarbeta och vill utvecklas som person och ledare. Du har ett genuint intresse för människor och engageras av att kunna göra skillnad, både på kort och lång sikt. I din roll kommer du ha många kontaktytor och ett nära samarbete både internt och med regionens verksamheter samt kommunerna i Västerbotten. Vi ser därför att du har en god kommunikationsförmåga och hög social kompetens för att bygga förtroende, skapa goda relationer och en bra arbetsmiljö. Då dina medarbetare finns på olika orter har du B körkort.


ÖVRIGT
Uppdraget som Avdelningschef Service och Underhåll är ett tidsbegränsat förordnande på 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom Region Västerbotten som motsvarar ditt kompetensområde.

I rekryteringsprocessen och urval kan vi komma att använda ett arbetspsykologiskt test.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Gruppchef till sektionen för Grundutbildning

Enhetschef inom social omsorg
Läs mer Mar 13
Är du redo för en större uppgift?
Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de kommande åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

HR-avdelningens främsta uppgift är att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik och kompetensförsörjning som stödjer Polismyndighetens kort- och långsiktiga mål. Ansvaret omfattar strategisk styrning, verksamhetsnära stöd och rådgivning inom hela HR-området som till exempel lönebildning, utbildningsfrågor, rekrytering- och kompetensförsörjningsfrågor, arbetsmiljö, förhandling- och arbetsrättsliga frågor sam ledar- och medarbetarskapsfrågor.

Kompetensenheten består idag av sektionerna Grundutbildning, Fort- och vidareutbildning samt Utveckling och samordning. Det är den enhet vid HR-avdelningen som har ansvar för Polismyndighetens utbildningsverksamhet både vad gäller grundutbildning till polis och utbildning för redan anställda.

Till sektionen för grundutbildning söker vi gruppchef för de medarbetare som har en tillfällig placering som lärare vid något av de fem lärosäten som ansvarar för grundutbildningen till polis – en uppdragsutbildning där medarbetare från Polismyndigheten under viss period får en tillfällig placering som lärare med bibehållen anställning vid en region alt en nationell avdelning.

ARBETSUPPGIFTER
Som gruppchef har du ett arbetsgivaransvar för gruppen som består av ett antal lärare. Lärarna är placerade vid och arbetsleds av lärosätena. Gruppchefen är en naturlig kontaktyta för lärosätena och en brygga mellan dessa och Polismyndigheten. I uppdraget ingår att företräda Polismyndigheten i olika ärenden avseende studenter och att ansvara för medarbetarnas utvecklingssamtal, lönesamtal, kompetensutvecklingsinsatser och rehabiliteringsåtgärder. Vidare är gruppchefen delaktig i rekrytering av lärare samt i arbetet med disciplinära ärenden rörande studenter.

Som gruppchef vid grundutbildningen rapporterar du till sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
• erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
• polisexamen
• erfarenhet av att arbeta med utbildningsfrågor kopplat till eftergymnasial utbildning

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:
• erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
• erfarenhet av att vara chef med personalansvar
• ingått i ledningsforum
• erfarenhet av att ha arbetat inom offentlig sektor
• chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
• erfarenhet av att skriva formella texter och underlag

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

• Analys och helhetssyn
• Mål och resultat
• Utveckling och förändring
• Social säkerhet
• Muntlig och skriftlig kommunikation
• Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 27 mars 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Enhetschef till näringsliv- och samhällsbyggnad, Umeå

Enhetschef, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 2
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Regionala utvecklingsnämnden och dess förvaltning ansvarar för den regionala utvecklingen i länet. Det kan handla om insatser inom infrastruktur, näringsliv och innovationer, arbetsmarknad, turism, digitalisering, utbildning, kompetensutveckling och kultur. Vi samverkar med och har en nära dialog med länets kommuner. Genom utveckling och innovationer hjälper vi regionen att utvecklas. Vi skapar nytta för samhället och näringslivet genom våra nätverk, strategiska program och projekt både regionalt, nationellt och på EU-nivå.

Verksamheten Näringsliv och Samhällsbyggnad ansvarar för flertalet sak- och expertområdena inom Regional Utveckling och här arbetar ca 50 medarbetare. Verksamheten är fördelad internt i enheter som har ett nära samarbete med varandra och har ett gemensamt helhetsperspektiv för verksamheten. Samtliga sakområden följs upp på verksamhetsnivå där strategiska områden fördelas utifrån behov. Förutom verksamhetschef så har verksamheten två enhetschefer och söker nu tredje enhetschef.

Vi erbjuder en arbetsplats där vi aktivt arbetar med arbetsmiljöfrågor, utvecklings- och förbättringsarbete. Vi värnar om ett professionellt arbetssätt och värderar nära samarbete och ett gott värdskap.

ARBETSUPPGIFTER
Som chef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt. Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och utvecklar samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du tar ansvar för din verksamhet utifrån dina befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för Regionens bästa.

Du ansvarar för viktiga delområden inom näringsliv och samhällsbyggnad och har ansvar för verksamhet, ekonomi och personal för din enhet som består av ett tiotal personer. Du ansvara för att initiera, utveckla och följa upp verksamheten inom dina aktuella sakområden och tillhörande projektverksamhet av både små och stora utvecklingsprojekt.

Du ingår i ledningsgruppen för näringsliv- och samhällsbyggnad och är föredragande för chefen för verksamheten. Föredragandeansvar har du inom område energi, samhällsbyggnad och miljö, kollektivtrafik, infrastruktur och analys. Förändring av föredragandeområden kan fördelas om och förändras över tid. Du är även sammanhållande för verksamheten gällande ärendehanteringen i förvaltningen

Du kommer också att kunna verka i frågor som rör andra områden än de som finns inom ramen för organisationen du ska leda. Du samverkar med de olika enheterna inom Näringsliv- och Samhällsbyggnad, Regionala Utvecklingsförvaltningen i sin helhet, hela Region Västerbotten och samtliga kommuner. Arbetet bedrivs på regional, nationell och internationell nivå vilket innebär att det ingår i arbetet att underhålla och utveckla nätverk och kräver omfattande resor inom Västerbottens län, men också till övriga Sverige och internationellt.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom utbildning och erfarenhet. Vi vill att du har mer än 5 års arbete med regional utveckling i region eller med kvalificerat mellankommunalt samarbete. Du behöver även ha arbetat mer än 3 år med minst tre av de sektorer som finns inom verksamhetsområdet, Du ska ha erfarenhet av att arbeta med att utarbeta, implementera och följa upp strategiska dokument och producera texter för politisk hantering.

Det är viktigt att du har erfarenhet av att arbeta med IT-baserat verksamhetsuppföljningssystem och har goda kunskaper i i Officepaketet. Vi ställer höga krav på skriftliga och muntliga färdigheter, att föredra ärende och kunna företräda verksamheten extern och internt. Du ska ha dokumenterade goda kunskaper i svenska språket i både svenska och engelska i tal och skrift då du behöver ha stor förmåga att kunna ta till dig stora mängder avancerad text samt producera och sammanställa stora textmängder.

Du kommer att arbeta med erfarna medarbetare med drivet självständigt ansvar, där det är viktigt att du har grundläggande fackkompetens och förmåga att sätta sig in de olika områdena som bedrivs inom verksamheten. Särskilt viktigt att du har en god förståelse för analysområdet och god kunskap om metodik och utförande av studier på avancerad nivå.

Det är meriterande om du har någon form av ledarskapsutbildning, arbetat med stratsys eller liknade system för verksamhetsplanering och uppföljning samt erfarenhet av arbete med internationella frågor eller projekt. Meriterande är om det finns god kunskap i den regionala utvecklingsstrategin för Västerbotten

ÖVRIGT
Uppdraget som enhetschef är ett tidsbegränsat förordnande på 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom Region Västerbotten som motsvarar ditt kompetensområde.

I rekryteringsprocessen och urval kan vi komma att använda ett arbetspsykologiskt test.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Produktionsledare Komatsu Forest

Produktionschef, tillverkning
Läs mer Feb 27
Skulle du vilja vara med att skapa värden som möjliggör en hållbar framtid där människor, företag och vår planet växer tillsammans?

Komatsu Forest erbjuder en innovativ arbetsplats med stora karriärmöjligheter världen över, där samarbete och utveckling står i centrum.

Vi tror att det mesta går att uppnå - tillsammans.

Arbetsuppgifter
Vi söker en arbetsledare till avdelningen Line-off. Som arbetsledare kommer du att ansvara för utvecklingen av din avdelning med fokus på människan, kvalité, kompetens och produktivitet. Du ingår i produktionsledningen och ni har tillsammans till uppgift att leda verksamheten mot uppsatta mål. Att arbeta med ständiga förbättringar är en viktig del i ditt arbete.

Profil
Vi söker dig som vill ta ledarskapsansvar. Framför allt med inriktning på att
operativt leda medarbetare till att nå uppsatta mål och förbättringar i
verksamheten. Du har arbetat med fokus på en säker arbetsmiljö och
har kännedom om arbetsrättsliga regler, lagar och avtal. Vidare har du en
helhetsförståelse för processer och processtyrda verksamhetssystem. Har du
erfarenhet från företag eller organisationer med taktade flöden och arbete enligt
Lean-filosofin ser vi det som meriterande. Eftersom ständig utveckling är mycket
viktigt för Komatsu Forest är din erfarenhet av att jobba med ständiga förbättringar och din analytiska förmåga betydelsefull.

Viktigt för tjänsten är:
- Intresse för personal
- Bra ledaregenskaper
- Stor integritet
- Relationsorienterad
- Ska kunna göra riskanalyser (bl.a. inom arbetsmiljö)

Vi lägger stor vikt vid dina personliga förmågor att leda och utveckla ditt team. För att lyckas i rollen som arbetsledare har du ett starkt driv och mod att fatta beslut och agera i enlighet med fattade beslut. Vidare har du mycket god samarbetsförmåga samt lätt att skapa förtroende. Du har hög integritet och är inte rädd för att ta tag i och hantera utmaningar. Du har en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska.

Vi är ett globalt företag som vet att mångfald bidrar till goda resultat och en bättre arbetsplats.

Välkommen med din ansökan!

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas i din profil och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Ansök nu

Administrativ chef vid institutionen för klinisk mikrobiologi

Administrativ chef
Läs mer Feb 16
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 


Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.Beskrivning

Institutionen för klinisk mikrobiologi, med ett hundratal anställda, tillhör den medicinska fakulteten vid Umeå universitet.

Ha?r bedrivs forskning och undervisning i världsklass inom ämnena bakteriologi, immunologi, virologi, biomedicinsk laboratorievetenskap, bioinformatik och infektion. Klinisk mikrobiologi a?r i huvudsak placerad i byggnad 6M vid Norrlands Universitetssjukhus (NUS) med direkt kontakt med sjukhuset, medicinska biblioteket och tandläkarhögskolan, men institutionen finns också i andra byggnader vid NUS och på universitetscampus. Vi finns även på https://www.facebook.com/KliniskMB/ och https://twitter.com/KliniskMB

Vi söker nu en administrativ chef för uppdraget att planera, fördela och utveckla det administrativa arbetet inom institutionen. Anställningen är tillsvidare med tillträde så snart som möjligt eller enl. överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-24!

Arbetsuppgifter och ansvarsområden

Din övergripande uppgift som chef för den administrativa personalen är att tillse att studenters, lärares, anställda och prefektens behov av tjänster och support ständigt är den administrativa personalens huvudfokus. Du är direkt underställd prefekt och du ingår i institutionens ledningsgrupp och grupp för lokal samverkan.

Du kommer bl a ha följande arbetsuppgifter och ansvarsområden:

- Ansvara för ledning och utveckling av institutionens administration, fördelning av arbete, uppföljning samt kompetensutveckling av den administrativa personalen.
- Stötta prefekten, studierektorer och samordnare i ekonomi-, personal-, bemanning- och verksamhetsfrågor.
- Ansvara för övergripande och strategiska personalfrågor.
- Ansvara för att samordna och kvalitetssäkra institutionens rekryterings- och anställningsprocesser.
- Initiera och medverka till att utveckla personalrelaterade rutiner och arbetssätt på institutionen i nära samarbete med ledning.
- Bistå i utarbetandet av verksamhetsplan och arbetsmiljöplan samt uppföljning och implementering av dessa.
- Ansvara för att de regelverk myndigheten har att följa efterlevs (lag, förordningar, rutiner, avtal och policys) och håller dig uppdaterad om förändringar samt ser till att korrekt information finns tillgänglig. Du tillser att dokumentation och arkivering sker i enlighet med gällande regelverk.
- Planera, samordna samt administrera rehabiliteringsprocesser och omställningsprocesser och/eller avslut av anställningKvalifikationer

Vi söker dig som har universitetsutbildning, lägst kandidatexamen, företrädelsevis inom personal och/eller organisation eller inom för anställningen annan relevant ämnesområde samt erfarenhet av administrativt arbete och personalledning.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska som på engelska, goda kunskaper i Officepaketet är en självklarhet. Du har erfarenhet av personalledning inom universitetet eller från andra organisationer.

Inom institutionen har du en roll med mycket ansvar och stor delaktighet i flera processer samtidigt vilket ställer krav på förmåga att hålla många bollar i luften samtidigt. Som person är du därför självständig, initiativrik, har lätt för samarbete och är engagerad med mycket god organisatorisk förmåga. Du tar hänsyn till det större perspektivet och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut. Då verksamheten styrs av mål- och resultattänkande är du analytisk med förmåga att leda och organisera samt motivera och delegera, även om målen tar ny riktning.

Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av arbete inom universitet och högskola är meriterande så även erfarenhet av personalfrågor.

Övrigt

Anställningen som administrativ chef är tills vidare med en omfattning på 100 % med start så snart som möjligt. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett CV, personligt brev som motiverar varför du söker jobbet samt kopia på

examensbevis. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2023-03-24.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta prefekt Magnus Evander, magnus.evander@umu.se, 090-7851790 eller HR-Specialist Lisa Berg, lisa.berg@umu.se, 090-7866446

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Avdelningschef, Neonatal-IVA, Barn- och ungdomscentrum, Umeå

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Mar 2
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Barn- och Ungdomscentrum Västerbotten är en länsklinik med ansvar för all specialistvård i länet för barn och ungdomar i åldrarna 0-18 år. Verksamheten är bred och spänner över flera medicinska områden, däribland neonatologi.

Neonatal-IVA är en intensivvårdsavdelning vid Norrlands universitetssjukhus (NUS) för sjuka nyfödda och för tidigt födda barn. Verksamheten är högt bemannad dygnet runt. Här vårdas barn som har behov av avancerad intensivvård eller intermediärvård i början av sina liv. Vi bedriver också neonatal hemsjukvård som ett led i att erbjuda trygg, god och nära vård. Familjecentrerad och utvecklingsstödjande vård står i fokus hos oss. Det innebär bland annat att föräldrar involveras så mycket som möjligt i vården av barnet.

Neonatal-IVA har regionansvar för all neonatal intensivvård i norra Sverige och är ett av 6 neonatal-IVA centra. Genom ett nära samarbete med övriga neonatalavdelningar i landet ser vi till att hela tiden utvecklas och bli bättre. Förlossningen är också en nära samarbetspartner. Neonatal-IVA har ett eget transportteam som ansvarar för alla neonatala transporter i norra sjukvårdsregionen. Vid avdelningen bedrivs omfattande forskning, både medicinsk och omvårdnadsforskning. Neonatal-IVA i Umeå är en internationellt respekterad avdelning som är världsledande inom vård av extremt förtidigt födda barn. Medarbetarundersökningar visar att trivseln är hög. Våra medarbetare är kompetenta, drivna och engagerade. Här arbetar vi aktivt och systematiskt med arbetsmiljön genom bland annat neonatalt basår med introduktion och utbildning, etikcaféer, internutbildning, mentorprogram, lokal samverkansgrupp och olika ansvarsgrupper.

Nu söker vi en avdelningschef som vill leda verksamheten och vårt chefsteam. Här får du en möjlighet att leda en av Region Västerbottens största avdelningar, med en avdelningsledningsgrupp som hela tiden arbetar för att nå bästa resultat för både medarbetare och patienter. Du kommer till en välmående verksamhet med goda förutsättningar till fortsatt utveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt.

Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och ifrågasätter samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du har en tydlig arbetsgivarroll utifrån ditt uppdrag, ansvar och dina befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för regionens bästa.

På Neo-IVA ingår du i ett chefsteam med tre biträdande avdelningschefer och två mediciniska chefer. Inom ditt område har du fullt ledningsansvar. Det innebär att du är ansvarig för verksamhet, ekonomi och personal. Du kommer att arbeta med det systematiska arbetsmiljöarbetet, uppföljning, utvärdering, samverkan, patientsäkerhets- och kvalitetsarbete samt ekonomi. I ditt uppdrag kommer du tillsammans med dina chefskollegor leda och fördela det dagliga arbetet på avdelningen, men du driver också avdelningens långsiktiga och strategiska arbete. Tillsammans med biträdande avdelningschefer har du medarbetaransvar för över hundra medarbetare på individ-, grupp- och organisationsnivå och du värnar medarbetarnas kompetensutveckling, arbetsmiljö och delaktighet. Samtal såsom medarbetarsamtal och prestationsdialog är en naturlig del i rollen som avdelningschef, likväl som att planera APT, ansvara för rekrytering, rehabilitering och arbetsanpassning.

Du rapporterar till biträdande verksamhetschef som regelbundet stämmer av och följer upp ditt uppdrag och din individuella utvecklingsplan. Du ingår i basenhetens ledningsgrupp vilket innebär att du är en viktig lagspelare i det långsiktiga strategiska arbetet på Barn- och ungdomscentrum. Du är en av fem avdelningschefer på BUC, och bidrar med dina kunskaper och erfarenheter till att resurserna ska användas på ett optimalt sätt

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom utbildning och erfarenhet. Det är önskvärt med utbildning inom hälso- och sjukvård.

Vi söker dig med erfarenhet i en chefsroll där du ansvarat för medarbetare, verksamhet och ekonomi. Har du erfarenhet av att leda andra chefer är det meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda i en politiskt styrd organisation. God förståelse för, eller arbetslivserfarenhet från hälso- och sjukvården är starkt meriterande.

Du inspirerar till ett positivt samarbetsklimat med god kommunikation genom ditt sätt att leda. Det är av stor vikt att du i ditt ledarskap lyssnar och ser medarbetarnas styrkor och utvecklingspotential så att du kan tillvarata engagemang och driv som finns på arbetsplatsen.

Vi tror att du har god förmåga att kommunicera och förmedla budskap, att du får med medarbetare i dialog samt ger och söker återkoppling. Du är naturligt för dig jobba långsiktigt och strategiskt genom att planera och strukturera ditt och verksamhetens arbete. I krävande situationer uppvisar du handlingskraft och mod men kan också ta stöd när du behöver det. Du tar ansvar för uppgiften och klarar av påfrestningar längs vägen.

ÖVRIGT
Uppdraget som chef inom Region Västerbotten är ett tidsbegränsat förordnande på vanligtvis 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt kompetensområde.

I rekryteringsprocessen och urval kan vi komma att använda ett arbetspsykologiskt test.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Global R&D Team Leader BL Mining

Teamledare
Läs mer Mar 1
Take your next career step at ABB with a global team that is energizing the transformation of society and industry to achieve a more productive, sustainable future.
At ABB, we have the clear goal of driving diversity and inclusion across all dimensions: gender, LGBTQ+, abilities, ethnicity and generations. Together, we are embarking on a journey where each and every one of us, individually and collectively, welcomes and celebrates individual differences.
The R&D Team Manager plays an important role, driving and fostering a culture of innovation and collaboration within the R&D organization, as well as ensuring strong topic leadership and vision.
In this role, you will be leading a global team of R&D Engineers working in Business Line Mining, with a mission to shape, build and advance the portfolio of products and solutions that increase autonomy of mining operations and advance the green transition of the mining industry.
Your responsibilities
Leading the R&D teams Robot solutions and Trolley technology, taking strong ownership of setting the team direction in alignment with the global R&D organization and developing the team to ensure strong contribution.
Representing the R&D function for BL Mining in Sweden, ensuring efficient and compliant local processes, ensuring strategic alignment with the rest of the R&D organization, and representing R&D function in co-innovation projects with customers in Sweden.
Actively participating in R&D Mining core team, partaking in strategic decisions, and setting the direction for the organization.
Fostering the culture of innovation and value-focused thinking, ensuring the active contribution of the team to product and technology roadmaps and strategies, as well as ensuring appropriate protection of the intellectual property in the assigned technical field.
Ensuring the appropriate staffing of the assigned R&D projects, as well as the competency development of the R&D team; ensuring efficient project execution to appropriate development and quality standards, planning and reporting the team utilization.
Building, developing, and maintaining a trust-based relationships with internal (other R&D teams, product management, operations, business management) and external (customers, standardization bodies, universities, etc.) contacts.
Overseeing and assisting with transfer of technology and knowledge to Operations.
Productively contributing to the execution of the R&D project portfolio, in a project/portfolio management or a senior technical contributor role.

Your background
Several years of experience working with automation and/or electrification technologies serving mining industry.
Several years of experience working in roles pertaining to technology development, product development or technical product management.
Strong motivation and proven ability to lead a global R&D team, with strong references in organizational skills and influencing.
Excellent understanding of technology trends in mining industry and industrial automation.
A solution-focused approach, strong analytical skills, and strong written and spoken communication skills.
An MSc in a technical field, preferably Electrical Engineering, Control Engineering, or Computational Sciences.
Proficient use of English language is a must, both spoken and written.

More about us
Recruiting Manager Vedrana Spudic, +41 79 863 49 89, will answer your questions about the position. Union representatives - Sveriges Ingenjörer: Mikael Blomqvist, +4621-34 21 48; Ledarna: Leif Öhrberg, +4621-34 23 25; Unionen: Joakim Broström, +4684-77 91 39. All other questions can be directed to Talent Partner Sara Vestin, +46 724-64 46 88.
Apply the latest at 2023-03-21.
We look forward to receiving your application (documents submitted in English are appreciated). If you want to discover more about ABB, take another look at our website www.abb.com.

Ansök nu

Stabschef till CSN

Administrativ chef
Läs mer Feb 27
På CSN administrerar vi det svenska studiestödet. Vi bidrar till att förverkliga människors drömmar och mål, varje dag. CSN finns på elva orter i Sverige och vårt huvudkontor ligger i Sundsvall.

Inom CSN agerar vi utifrån ett tillitsbaserat förhållningssätt och vill ge alla medarbetare möjligheten att växa och utmanas. CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. Arbetsglädjen hos våra medarbetare är viktig. Som anställd på CSN ska du kunna förena arbete med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder bland annat flexibla arbetstider och möjlighet till distansarbete.Avdelningen Staben för utveckling och kommunikation ansvarar för att styra och ge stöd i frågor om styrning, planering och uppföljning av myndighetens verksamhet. Avdelningen har också i uppdrag att samordna myndighetens process för intern styrning och kontroll, vilket bland annat inkluderar att följa upp genomförda åtgärder med anledning av intern och extern revision, tillhandahålla styrning och stöd kring interna styrdokument m.m. Nu söker vi en stabschef till avdelningen.

Arbetsuppgifter

Som stabschef verkar du inom hela organisationen i planerings-, uppföljnings- och utvecklingsfrågor. Du har en strategisk och övergripande roll för verksamheten med budget-, resultat- och personalansvar.

I arbetet ingår även operativa delar som att förbereda, koordinera, samordna och genomföra strategiska och taktiska uppdrag inom verksamheten samt utveckla, dokumentera och följa upp arbetet. Exempel på uppdrag är utvecklingsinsatser, utredningar, rapporter, PM och presentationer. 

Rollen innebär att du utvecklar och driver verksamheten på ett rättssäkert sätt samt engagerar, motiverar, utvecklar och skapar förutsättningar för dina medarbetare så att verksamheten når CSN:s uppsatta vision och inriktningar.

Som stabschef ingår du i myndighetens ledningsgrupp.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:


• akademisk utbildning, gärna med samhällsvetenskaplig inriktning t.ex. juridik, ekonomi eller statskunskap eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant.
• minst fem års aktuell chefserfarenhet på strategisk nivå inom statlig myndighet i en roll som har inneburit budget- och personalansvar.
• flerårig aktuell erfarenhet av att leda och verka genom andra chefer.
• erfarenhet av den statliga planerings- och budgetprocessen och av samspelet mellan departement och myndighet.
• erfarenhet av strategiskt förändringsarbete inom statlig myndighet.
• erfarenhet av att arbeta med tillitsbaserad ledning och styrning som förhållningssätt.
• mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
• goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
• god vana av MS-Office (Excel, Outlook, Word och PowerPoint).

Du är en ledare som motiverar och förser andra med de befogenheter som krävs för att nå effekter i enlighet med vårt uppdrag samt skapar engagemang och delaktighet. Som person är du stabil, har självinsikt och är trygg i dig själv. Du har en förmåga att se helheten och du tar hänsyn till det större perspektivet samt ser till verksamhetens bästa i agerande och beslut. För att lyckas i rollen kommunicerar du på ett tydligt sätt, du säkerställer att budskap når fram, involverar andra i arbetet samt så att förväntningar är klara för alla berörda parter. Du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har en förmåga att arbeta mot uppsatta mål och trivs med att utveckla och förbättra verksamheten.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Anställningsform

Tillsvidareanställning, 6 månaders provanställning kan komma att tillämpas.

CSN tillämpar tidsbegränsade chefsuppdrag.

Omfattning

Heltid

Önskat startdatum

Tillträde enligt överenskommelse

Referens

HR/2023:18

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-03-19.

Den som är aktuell för tjänsten kommer att genomgå en säkerhetskontroll.

Din placeringsort är enligt överenskommelse på något av våra kontor. 

Läs om våra förmåner.

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Ansök nu

Lagerchef

Lagerchef
Läs mer Feb 16
Hjälp oss att förbättra tillgången till livsavgörande behandlingar som kan förändra människors hälsa
Vi är Cytiva, en global leverantör av teknologier och tjänster som främjar och påskyndar utvecklingen och tillverkningen av terapier. Som tidigare del av GE Healthcare har vi ett rikt arv av värdefull erfarenhet och en nystart sedan 2020.
Våra kunder bedriver livsavgörande forskning och produktion, alltifrån biologisk forskning till utveckling av nya vacciner, läkemedel, cell- och genterapier. Vårt uppdrag är att leverera verktygen och tjänsterna som de behöver, allt för att kunna leverera snabbare och säkrare vård till patienter.
Vem är du
Har du en passion för materialflöden är naturlig ledare och drivs av utmaningar då kanske det är du som är vår nya lagerchef!
Logistikfunktionen befinner sig i en spännande fas med att sätta nya strukturer och att accelerera förändrings-och förbättringsarbetet för att stärka vår prestation.
Vi ser gärna att du har utbildning inom produktions, affärs, operationellt ledarskap, logistik eller motsvarande högskolenivå
Tidigare ledarskapserfarenheter inom tillverkning/logistik eller likvärdigt område
Måste vara bekväm med att arbeta i en organisation i förändring, förbättring
Goda kommunikationsegenskaper i tal och skrift, både på svenska och engelska
Förmåga att driva bygga och utveckla team

Dina arbetsuppgifter
Leda, utveckla och optimera våra lager för bästa service och effektivitet
Personal och arbetsmiljöansvarig
Ansvarar för inventeringsprocessen-genomföra inventeringar enligt lagkrav
Intern och extern lagerhanterin
Jobba med strategisk och daglig styrning för det egna områdets resultat och utveckling med Lean metoder
Lönesamtal och utvecklingssamtal med direktrapporterande personal
Du kommer rappportera till Logistikchefen och vara placerad i Umeå

Vilka är vi? Oavsett din roll, ger vi dig ett syfte och en utmaning varje arbetsdag. Om du drivs av att göra världen till en bättre plats genom vetenskap och medicin, kommer du att känna dig hemma här. Är du flexibel, nyfiken och envis är du rätt person. Trivs du dessutom i en global kultur, kan detta vara platsen för din fortsatta karriär.
För frågor rörande tjänsten kontakta. Mikael Kronberg, mikael.kronberg@cytiva.com / 090150289
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.
Vill du veta mer? Spana in vår Careers webbsida, Instagram-kanal och LinkedIn-sida!
Cytiva är en 3,3 miljarder USD global ledare inom biovetenskap med nästan 7 000 anställda i 40 länder som är hängivna vårt uppdrag att främja och påskynda behandlingar. Som en pålitlig partner till kunder världen över bidrar Cytiva till ett effektivt arbetsflöde till forskning och utveckling, säkerställer tillverkning och leverans av omvälvande mediciner till patienter.
Cytiva är en del av Danaher-familjen, en global nyskapare inom vetenskap och teknologi som är hängiven att hjälpa kunder att lösa komplexa utmaningar samt förbättra livskvaliteten välden över.

Ansök nu

Depåchef

Platschef, anläggning
Läs mer Feb 14
Depåchef Umeå
Vi söker en van ledare med entreprenörsdriv som depåchef till vår depå i Umeå.
I rollen som depåchef ansvarar du bland annat över:
Samordna våra produkter och tjänster till våra kunders behov.
Kundbesök där fokus ligger på att stärka relationen mellan oss och våra kunder, samt att vårda varumärket Saferoad.
Uppsökande säljarbete.
Inköp av material.
Resultat- och budgetansvar.
Personalansvar över depåmedarbetare.Om dig
Vi söker dig som är en erfaren person med tydliga ledar- och entreprenöregenskaper från bygg-/anläggning, alternativt uthyrningsbranschen/lager och logistik.
För att lyckas med rollen som depåchef ser vi det som meriterande att du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare, samt att du har en lokal anknytning till anställningsorten.
Du är självgående och har en god samarbetsförmåga med ett motiverande ledarskap, med en drivkraft att ta initiativ och skapa struktur.
Du som person är kommunikativ då vi samarbetar mycket mellan avdelningar internt, men även i samarbete med externa aktörer. Du trivs i en roll där du har stort ansvar och har förmågan att kombinera kundmottagande med administrativt ansvar och support.
Krav:
- Tidigare dokumenterade erfarenheter av ledarskap och arbetsledning
- Arbetserfarenhet från bygg-/uthyrningsbranschen eller lager och logistik
Meriterande:
- Tidigare arbetat som platschef, alternativt med arbetsledning på väg
- Säljerfarenhet
- Tidigare kunskaper av att rita TA-planer
- Förarbevis hjullastare/truck
- C-kort
Vi erbjuder
Hos oss på Saferoad Sverige erbjuds du en plats i organisation med goda värderingar där vi arbetar efter våra värdeord: Omtanke, Drivkraft och Integritet. I vårt dagliga arbete är hälsa och säkerhet för våra medarbetare av högsta prioritet. Saferoad Sverige står inför spännande utmaningar med stark framtidstro där vi ser fram emot att ha med dig, din kompetens och ditt driv. I rollen som depåchef kommer du vara delaktig i utvecklingen av verksamheten, och du kommer vara en del av en arbetsplats som genomsyras av positivitet och där vi värnar om oss som team.
Om Saferoad Sverige
Saferoad är en av de ledande tillverkarna och distributörerna av trafiksäkerhetsprodukter och trafiksäkerhetslösningar i Sverige. Verksamheten omfattar allt från utveckling till tillverkning, försäljning, uthyrning, utbildning och andra tjänster inom väginfrastruktur. Saferoad finns över hela Sverige och erbjuder högkvalitativa lösningar för myndigheter och företag som arbetar med infrastruktur. Företagets mission är att utveckla säkra, innovativa och hållbara lösningar som ska skydda människor som är på väg, vare sig de går, cyklar eller kör bil.
Om anställningen
Lön: Månadslön enligt ö.k
Placeringsort: Umeå
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.


Låter det här intressant för dig?
Då är du varmt välkommen med din ansökan.
Urval och intervjuer kommer att ske löpande .

Ansök nu

Bevi söker en tekniskt kunnig serviceledare!

Teamledare
Läs mer Feb 24
Som serviceledare hos BEVI kommer du ta emot serviceuppdrag och förfrågningar från våra kunder via telefon, mail och besök vid vårt kontor i Umeå.

Du ser till att inkomna objekt blir uppmärkta och inskrivna och ansvarar för att lämna kostnadsförslag till dessa. Du tar även fram ersättningsalternativ och ansvarar för att beställa hem reservdelar som behövs till objekten. Du ansvarar för att planera, bereda och fördela arbetet till teknikerna. Vidare följer du upp arbetet och säkerställer att arbetet utförs inom avtalad tidsram. Du ser till att arbetet utförs ekonomiskt, arbetsmiljömässigt och med bra kvalitét. Jobbet kommer inledningsvis vara flexibelt och vi tror att du har ett prestigelöst förhållningsätt där du hugger i där det behövs.
Då vi just nu är inne i en förändringsprocess är du är med och stärker flödet genom det ständigt pågående arbetet med att förbättra våra servicerutiner och arbetssätt!

Din profil
Vi söker en driven person med hjärta för utveckling, som har några års erfarenhet av service- och underhållsarbete. Du är en naturlig initiativtagare som drivs att av ständigt förbättra och utveckla det uppdrag du sitter på. Du kan planera, strukturera och följa upp ditt arbete och säkerställer att inget faller mellan stolarna.
Som person är du serviceinriktad och kommunikativ med stort kundfokus. Du tar stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter och utför dessa med stor noggrannhet och effektivitet. Du är självgående och kan ta egna initiativ för att lösa uppkommande problem och är flexibel i ditt arbetssätt. Utöver detta är du en strukturerad och riskmedveten person som kan jobba både enskilt och i grupp. Du besitter en god ledarskapsförmåga som är lika delar ödmjuk som tydlig.

Förutsättningar för tjänsten
• B körkort
• Goda kunskaper i svenska (tal och skrift)
• God datorvana

Meriterande
• Erfarenhet av ledarskap
• Grundläggande el-kunskap
• Kunskap inom VVS/ pumpar
• Teknisk/ mekanisk kunskap
• Erfarenhet av att jobba som serviceledare och har erfarenheter av pumpar och motorer
• Arbetsmiljöutbildad

Vi erbjuder dig en dynamisk och spännande roll, perfekt för dig som är redo för nästa steg. Hos oss är stämningen familjär och beslutsvägarna korta. Varmt välkommen in med din ansökan!

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se

Ansök nu

Senior Contract Manager

Affärsområdeschef
Läs mer Mar 2
Company Description
Vattenfall is one of Europe’s largest producers and retailers of electricity and heat. Our main markets are Sweden, Germany, the Netherlands, Denmark, and the UK. The Vattenfall Group has approximately 20,000 employees. We have been electrifying industries, powering homes and transforming life through innovation for more than 100 years. We now want to make fossil free living possible within one generation and we are driving the transition to a sustainable energy system.


Job Description
You will have a key role in the Customer Service Nordic organization where you will be accountable for overall Contract Management for our external suppliers. You will also play an important role in driving projects, providing guidance and being a go-to person for supplier related matters.
As Senior Contract Manager, you will be accountable for delivery of external suppliers to ensure that they meet business objectives in contractual agreements, i.e. realizing benefits from a cost, efficiency and quality perspective. You will also ensure that suppliers adhere to the Vattenfall Code of Conduct and other relevant Group guidelines. Furthermore, you will manage overall relations with external suppliers to identify future business opportunities that will benefit Customer Service Nordic as well as Vattenfall. This role is reporting directly to the Director of Business Development in Customer Service Nordic.
Contract Management
Implement and follow up governance and tools to secure contract compliance with Service Delivery and Support teams during contract lifecycle.?Monitor and maintain Supplier(s) and Client compliance with contract terms and conditions, commitments and notifications.
Commercial Management
Support setup, modification and termination of Service Agreements and underpinning contracts, including service provisioning conditions and rates. This work will be done together with Procurement, who is formally accountable for the commercial contractual changes and the embedded commercial aspects.
Performance Management
Ensure that Suppliers comply with performance agreements in the Contract or SLA's. Assess performance against markets standards (via benchmarking etc.) and establish service improvement plans to improve the performance of all parties involved. Work together with Service Delivery responsible to optimize performance of services and leverage synergies where applicable.
Relationship Management
Initiate and lead the interaction with Supplier(s) according to set Governance Framework. Ensure that on strategic, tactical and operational level value is obtained from the relationship and risks are reduced.

Qualifications
We believe that you have worked with contract management in customer service, business process outsourcing, supply chain or similar. You can demonstrate previous experience of successfully driving both delivery and relations with external suppliers. You are skilled at networking, being able to connect with your stakeholders both on a work related and interpersonal level. You have led large initiatives involving multi-disciplinary contributors, by providing clarity on objectives and delivering results according to agreed milestones.
Qualifications:
· Bachelor's or master's degree within relevant field
· 3-5 years of successful contract administration
· 10 years of general business experience
· Commercial & contract management expert or practitioner certification preferred
· Legal or Paralegal qualification/experience appreciated
· Proficient in spoken and written English, Swedish is highly beneficial


Additional Information
Our Offer
We offer a challenging and international work environment and the possibility to work with some of the best in the field. You will be working in interdisciplinary teams and you can always count on support from committed colleagues as ‘Ask and Share’ concept is essential for the way we work. We offer attractive employment conditions (smart working, flexible working hours and a good-work-life balance) and opportunities for personal and professional development. Click here for further information.
Location
Solna or Umeå
For more information about the position you are welcome to contact hiring manager Sami Pulkkinen, sami.pulkkinen@vattenfall.com. For more information about the recruitment process you are welcome to contact our recruiter Cecilia Wijkman, cecilia.wijkman@vattenfall.com
Trade Union representatives in Sweden via Vattenfall´s switchboard +46 8 739 50 00.
Rolf Olsson (Akademikerna), Simon Salomonsson (Unionen), Cecilia Bodin (Ledarna) , Mikael Mukka (SEKO)
We welcome your application in English no later than 15th of March 2023. We kindly request that you do not send applications by any means other than via our website.
At Vattenfall we are convinced that diversity contributes to build a more profitable and attractive company and we strive to be a good role model regarding diversity. Vattenfall works actively for all employees to have the same opportunities and rights regardless of gender, ethnicity, age, transgender identity or expression, religion or other belief, disability or sexual orientation. Click here for further information.
Since Vattenfall is a part of the Swedish critical infrastructure, many of our services are security classed. If this position is security classed the final candidates might be subjected to a security vetting process, according to the Swedish legislation.
We look forward to receiving your application!

Ansök nu

Sektionschef till Internlogistik, Umeå

Teknisk chef, kommun
Läs mer Feb 22
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Logistik är en del i Region Västerbottens serviceorganisation vars huvuduppgift är att erbjuda och utveckla värdeskapande servicetjänster och logistikflöden med fokus på ständiga förbättringar för ökad kundnytta. Avdelningen tillhör Inköp och Logistik, som ansvarar för Region Västerbottens anskaffning och distribution av varor, tjänster och utrustningar motsvarande ett samlat värde om flera miljarder per år. Logistik är en länsverksamhet, med cirka 60 medarbetare, fördelade på de tre orterna Umeå, Lycksele och Skellefteå. Din placering kommer att vara i Umeå där du rapporterar direkt till avdelningschef Logistik.

Internlogistik Umeå är en sektion inom Logistik vars huvuduppdrag och målsättning är att säkerställa och utveckla en effektiv, kvalitetssäkrad och hållbar materialförsörjning inom Norrlands Universitetssjukhus. Vi vill möjliggöra mer tid till vår kärnverksamhet Hälso- och sjukvården genom smarta servicelösningar, utökat tjänsteutbud och digitalisering.

Vi är inne i ett omfattande omställningsarbete, med syfte att ta ett övergripande ansvar över styrningen av Region Västerbottens avtal och materialflöden. Ett led i detta, är att vi arbetar med implementering av ett nytt systemstöd för inköp- och materialförsörjning.

Vi söker nu en sektionschef för Internlogistik Umeå som ser fram emot att leda ett lösningsorienterat team, med fokus på utveckling och ett ständigt förbättringsarbete. Hos oss erbjuds du ett unikt tillfälle att vara med och aktivt bidra till uppbyggnaden av en materialförsörjning i världsklass och skapa mervärden som ytterst gynnar alla medborgare i regionen. Det kommer att finnas stora möjligheter omväxlande arbetsuppgifter, personlig utveckling och lärande i vardagen.


ARBETSUPPGIFTER
Som sektionschef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt. Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och utvecklar samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du tar ansvar för din verksamhet utifrån dina befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för Regionens bästa.

I ditt uppdrag som sektionschef ingår verksamhet-, ekonomi-, personal och arbetsmiljöansvar för en sektion som består av 31 medarbetare samt för den administration som kommer med dessa ansvarsområden. Du kommer planera och leda det dagliga arbetet och Du ansvarar också för att driva verksamhetsutveckling och kvalitetsarbete. Du arbetar och driver sektionen mot uppsatta mål och nyckeltal och rapporterar till avdelningschef. Du förväntas optimera resursnyttjandet genom ett kundorienterat tankesätt. Tillsamman med avdelningschefen kommer du jobba strategiskt med ständiga förbättringar av verksamheten.


KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom utbildning och erfarenhet. Vi vill att du har erfarenhet av arbete i operativt ledande befattning som innefattat verksamhets-, ekonomi-, personal- och arbetsmiljöansvar. Du har flerårig erfarenhet av att ha arbetat inom logistikområdet.
Då vi är inne i en förändringsresa vill vi att Du har erfarenhet av att ha drivit och genomfört utvecklings- och förändringsarbeten. Du har goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Du har hög digital kompetens, goda kunskaper i svenska i både tal och skrift.

För att nå framgång i detta arbete behöver Du har god förmåga att samarbeta och lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Du är självgående och strukturerad. Du kommer ha många kontaktytor vilket kräver en god kommunikativ och pedagogisk förmåga.
Som chef leder, motiverar du och banar väg för medarbetarna för att nå gemensamma mål. Du jobbar för ett positivt samarbetsklimat och känner ett stort engagemang för medarbetarna att lyckas med sina uppdrag.


ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Avdelningschef, Vårdadministrativa avdelningen, NHHC, Umeå

Enhetschef, hälso- och sjukvård
Läs mer Feb 28
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vid Neuro-huvud-halscentrum (NHHC) arbetar idag ca 650 personer med olika aspekter på utredning, behandling och rehabilitering av sjukdomar och skador på nervsystem, hjärna, öron, näsa, hals. Centrat är uppdelat i 12 sektioner/olika specialiteter. NHHC är länsövergripande basenhet och bedriver verksamhet i Umeå, Skellefteå och Lycksele. Underlaget för vår verksamhet är patienter med behov av högspecialiserad vård från regionerna i norra Sverige.

Som avdelningschef har du medarbetare i de samtliga 12 enheterna inom hela centrat, som är av detta skäl organiserad under en egen avdelningschef för att fungera flexibelt. Dina medarbetare arbetar administrativt och har en central funktion i vår patientnära vård. Medarbetargruppen arbetar både enskilt och är specialiserade inom sitt område, samt har ett tätt samarbete med övriga yrkesgrupper för att leverera den bästa vården till våra patienter.

ARBETSUPPGIFTER
Som avdelningschef hos oss ser du helheten och potentialen samt tar oss modigt framåt.

Du agerar förebild, arbetar för att skapa gemensamma visioner och frigöra handlingskraft i din verksamhet. Du utmanar och utvecklar samt uppmuntrar och synliggör dina medarbetare. Du tar ansvar för din verksamhet utifrån dina befogenheter och företräder arbetsgivaren genom att leda och utveckla mot beslutade mål för Regionens bästa.

Som avdelningschef är du i linjeorganisationen direkt underställd biträdande verksamhetschef och arbetar i nära samarbete med medicinska chefer, övriga avdelningschefer i Ledningsgruppen. I ditt uppdrag som avdelningschef ansvarar du tillsammans med biträdande avdelningschef för planering, organisation, personal, utveckling av produktionen/driften, arbetsmiljö, miljö och budget.

Då vi är en länsklinik kan resor inom länet förekomma.

KVALIFIKATIONER
Du har högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom utbildning och erfarenhet. Du har minst tre års erfarenhet av arbete som chef inom vård. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta i personalsystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med coachande förhållningssätt, teamutveckling och förändringsledarskap.

I ditt ledarskap är du driven av att lösa uppgifter löpande på ett strukturerat, effektivt och tillitsfullt sätt. Du har en förmåga att se till helheten och ta hänsyn till olika perspektiv och behov. Vi söker dig som drivs av gott samarbete och goda relationer med medarbetare och kollegor. Du engagerar dig i medarbetarna och deras individuella mål och utveckling.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Uppdraget som chef inom Region Västerbotten är ett tidsbegränsat förordnande på vanligtvis 4 år, som kombineras med en tillsvidareanställning inom ditt kompetensområde.

I rekryteringsprocessen och urval kan vi komma att använda ett arbetspsykologiskt test.

Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Gruppchef till Knightec

Byråchef
Läs mer Jan 31
”Försprång startar i tanken. Innovation börjar med att våga tänka nytt och prova det oprövade. Hos oss möts idéer och individer där vi utvecklar projekt i världsklass.”

Till vårt kontor i Umeå söker vi nu en driven och framåtriktad Gruppchef inom Technology North.

Knightec Technology
Med hög teknisk kompetens och användardriven design driver Technology utveckling och innovation genom hela livscykel av produkter och tjänster för att skapa hållbara lösningar för våra kunder och samhället.
Vi levererar våra tjänster produktinnovation, användardriven design, cirkulär produktutveckling och elektrifiering till branscher som fordon, medicinteknik, industri och försvar.
Detta görs främst genom starka teamleveranser och kompetenser som mekanikkonstruktion, digi-fysisk design och teknisk projektledning.

Om rollen
I rollen som Gruppchef kommer dina fokusområden vara kund- och affärsutveckling samt rekrytering och utveckling av medarbetare.
Genom bearbetning av såväl nya som befintliga kunder, utvecklar du vår affär och partnerskap där du säljer hela Knightecs erbjudande, inte enbart ditt team.
Du är en person som naturligt arbetar med försäljning och driver utvecklingen av strategiska affärer och projektåtaganden.

Du kommer leda ett team om ca 20 medarbetare där du kommer att mötas av en variation av kompetenser.
Du agerar förebild och är en ledare som ser värdet av att investera i medarbetare.
Genom nyrekrytering och utveckling av befintlig personal bidrar du till att stärka Knightecs kultur och erbjudande.
Du brinner för att förstå omvärlden och våra kunders verksamhet och du delar gärna med dig av dina erfarenheter.
Du bidrar starkt till att forma en modern företagskultur där människor inspireras, trivs och utvecklas.

Av dig som ledare krävs en hög förståelse för kundernas verksamhet i kombination med en utvecklad förmåga att tillsammans med dina kollegor driva och utveckla affärer och projekt.

I din roll kommer du att bedriva och utveckla försäljningen samt ha leveransansvar för våra projekt hos några av våra största kunder.
Du medverkar till utvecklingen av Knightecs kultur med ett starkt coachande ledarskap som bygger på din egen vision och driv som du tydligt förmedlar, samtidigt som du är lyhörd för andra.

Därför är du rätt för den här rollen
Du sätter stort värde vid att arbeta med utvecklingsorienterat och kommunikativt ledarskap och har erfarenhet från att coacha och utveckla individer.
Du har förståelse för tjänsteförsäljning och erfarenhet av kundnära arbete som inneburit framgångsrika resultat.
Du har en bakgrund inom teknik eller ett starkt teknikintresse.
Du är en prestigelös lagspelare som har vana att bygga och utveckla team där individen ligger i fokus.
Vi ser det meriterande om du har erfarenhet från projektaffärer.

Om Knightec
Vi tror att mångfald i bakgrund, kompetens, etnicitet och kön är avgörande när man sätter ihop bästa möjliga team för att uppnå verkliga och långvariga framsteg. Och alltid med våra kunder i fokus.
Som ett team kan vi vända upp och ner på gamla sanningar, tänka på nya sätt och utforska det obevisade.
Vi skapar starka relationer och långsiktiga åtaganden baserade på omsorg, tillit, öppenhet och inkludering.
Det är så vi går framåt tillsammans, mot en mer intelligent och hållbar värld.

Sök tjänsten
I den här rekryteringen samarbetar vi med OnePartnerGroup i Umeå. Du är välkommen med dina frågor till rekryteringskonsult Niclas Ericsson, 073-424 99 58.
Vi tillämpar löpande urval vilket gör att vi gärna tar emot din ansökan snarast möjligt.

Ansök nu

Smarteyes söker Regionchef Norr

Regionchef, butik
Läs mer Feb 27
Regionchef Smarteyes
 
Trivs du med att arbeta både självständigt och i sammansvetsade team? Drivs du av påverkansmöjligheter, förtroende och utveckling? Tror du på att mod till förändring, att göra saker enkelt och omtanke av varandra är förutsättningar för en välmående organisation? 
Då återstår bara en fråga: Vill du vara med oss på en unik och spännande integrationsresa där du som ledare har stora möjligheter att utveckla verksamheten, dina medarbetare och dig själv? Om du känner dig lockad av detta bör du genast skicka in din ansökan till rollen som regionchef för Smarteyes norra region!
 
Om Smarteyes
För oss på Smarteyes är du som medarbetare vår viktigaste tillgång. Din åsikt är därför betydelsefull och du kommer att ha stora möjligheter att påverka och utveckla organisationen och din arbetsplats.Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor. Vår ambition är att alltid vara den bästa optikern för våra kunder genom att vara nytänkande, alltid ligga steget före våra branschkollegor och att alltid designa, tillverka och distribuera på det smartaste sättet.
Arbetsuppgifter
 
Som Regionchef för region norr kommer du, för att nå maximal lönsamhet i varje butik, utveckla och coacha butikscheferna i deras dagliga arbete, analysera försäljnings- och resultatsiffror, delta i budgetarbetet, säkerställa att alla butiker har ett bra arbetsklimat och säkerställa att våra värderingar och koncept efterlevs. Du kommer även arbeta aktivt med att hitta best practice tillsammans med vår branschkollega och ägare Synoptik i vårt gemensamma integrationsarbete.
 
Du jobbar mot tydliga, mätbara mål och motiveras av att utveckla andra. Du kommer ha ett arbetsområde som främst sträcker sig över norra Sverige från Katrineholm i syd och Boden i norr, med ansvar för 14 butiker. Arbetet kräver mycket resor och du behöver därför trivas med rörlighet och flexibilitet. B-körkort är ett krav.
 
Vi söker
Som person är du entusiasmerande, analytisk och professionell. Du arbetar målstyrt vilket syns genom din goda förmåga att dagligen prioritera, organisera och delegera. Du är en trygg ledare med flera års erfarenhet av att leda dig själv, leda dina medarbetare och leda genom andra. Din kompetens inom ledarskap präglas särskilt av dina förmågor att vara lyhörd, tydlig och ge förtroende. Du har dessutom ett skarpt öga för utveckling av både medarbetare och affären. Att bygga goda relationer genom hela organisationen genom god dialog och lösningsfokus kommer naturligt för dig och är en högt värderad del i rollen.
Slutligen söker dig med flerårig erfarenhet från en ledande roll och vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda flera enheter. Har du tidigare erfarenhet från detaljhandeln ser vi det som meriterande.
Som regionchef på Smarteyes rapporterar du till Smarteyes Retail Director och du ingår i ett team på fyra ledare för våra regioner. Smarteyes supportkontor ligger centralt i Göteborg där vi samlas med jämna mellanrum.
 
 
Vi erbjuder
Engagerade och välmående medarbetare Smarteyes viktigaste tillgång och vi arbetar aktivt för en arbetsmiljö och kultur där alla våra medarbetare trivs över tid. Smarteyes är en arbetsplats där delaktighet och samarbete har en betydande roll i det dagliga arbetet. Vi följer upp medarbetartrivsel och engagemang på veckobasis för att alltid veta hur vår organisation mår. Hur stolta och glada vi är över hur väl våra medarbetare trivs berättar vi gärna mer om!
 
Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: 100%
Ort: Önskvärt i norra delen av Sverige, du utgår från din nuvarande ort
Lön: Individuell lönesättning
I samband med denna rekrytering samarbetar Smarteyes med Retail Recruitment och frågor besvaras av ansvarig rekryterare Monica Sveiven, telefonnummer 0702-584200 alternativt monica.sveiven@retailrecruitment.se.
Skicka in sin ansökan så snart som möjligt då tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag vid rätt matchning!
 Smarteyes är en av Sveriges snabbast växande optikerkedjor som även finns i Danmark. Ända sedan starten 2007 har vi på Smarteyes haft en lite annorlunda syn på glasögon, vi ser dem nämligen som någonting mer än ett synhjälpmedel. Vi ser dem som en modeaccessoar. Genom effektiva inköp och god design erbjuder vi ett brett sortiment modeglasögon till attraktiva priser i våra 71 butiker i Sverige. Sedan 2022 ingår vi i Synoptik A/S samt EssilorLuxottica, och ser mycket framemot att fortsätta utveckla framtidens optik tillsammans!
Läs mer om oss på www.smarteyes.se

Krav:

Körkort:
* B (Personbil)

Ansök nu

Extrajobb till produktionsarbete inom tvätteri

Tvätteriarbetare/Tvättbiträde
Läs mer Feb 16
Är du en ansvarsfull lagspelare som tycker om att arbeta fysiskt och söker en sysselsättning vid sidan av dina studier?

Som medarbetare i produktionen arbetar du i huvudsak med att genomföra kvalitetskontroller, sortera, tvätta och paketera företagskläder.

Arbetstiderna är förlagda mellan tisdag-torsdag kl. 06:30-16:00 där du som söker bör ha möjlighet att arbeta 1-2 dagar i veckan. För att vara aktuell krävs det att du studerar på minst 50% alternativt har en annan huvudsaklig sysselsättning med samma omfattning. Är du studerande ser vi gärna att du har minst 1 år kvar av din utbildning.

Din profil
Som person tror vi att du är noggrann, flexibel och samarbetsvillig. Du har en god inlärningsförmåga och utför ditt arbete med engagemang och kvalité där du ser verksamheten ur ett helhetsperspektiv.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Elin Eklund på tfn: 070 25 44 637. Urval och intervjuer sker löpande där vi tillsätter tjänsten så snart vi hittat rätt person.

Varmt välkommen in med din ansökan!

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se

Ansök nu