Säkerhetschef jobb i Umeå

Hitta lediga jobb som Säkerhetschef i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Umeå från den arbetsgivaren.

Säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Okt 21
Vi verkar för att stötta organisationen både strategiskt och i genomförande. Med hög kvalitet skapar vi förutsättningar för stabil lönsamhet, effektiva flöden, nöjda medarbetare och en säker arbetsplats.

Område HR söker en säkerhetschef som ansvarar för organisationens systematiska säkerhetsarbete samt brandskyddsarbete. Är det du?

Bli en del av vår gemenskap!
Som du kanske vet är vi det enda energibolaget som satsar helhjärtat på Umeå med omnejd. Allt vi gör, gör vi för Umeå. Tillsammans med våra kunder jobbar vi för att världens bästa region ska bli mer hållbar, enklare att bo i och roligare att leva i. För alla. För det här är ditt Umeå.

Ditt uppdrag
Vi ansvarar för att skapa förutsättningar för en attraktiv arbetsplats och stöttar organisationen med rekrytering, kompetensutveckling, arbetsmiljö och ledarstöd.

Din vardag är varierad med omvärldsanalyser, informationsinhämtning, lagkrav och föreskrifter samt information och utbildning till organisationen. Du hanterar avvikelser, rapporterar till ledning och myndigheter och arbetar tillsammans med andra inom området. Du driver en del projekt, implementerar och kvalitetssäkrar nya lösningar och bistår i upphandling inom området. Du kommer att arbeta med kollegor i olika roller över hela organisationen och även med externa kollegor i andra bolag, myndigheter och organisationer. Andra förekommande arbetsuppgifter;

Säkerställa lagefterlevnad, Hantera avtal, Stödja verksamheten inom säkerhetsområdet. Utveckla och förvalta säkerhetsrelaterade processer och styrande dokumentation i ledningssystemet. Rapportera och vara föredragande i säkerhetsfrågor i ledningsgrupper och styrelse. Planera och genomföra övningar och tester. Följa upp och utreda incidenter.

Din bakgrund
Vi söker dig som är självständig och kan leda ditt eget arbete mot ställda mål. Du är strukturerad, systematisk och noggrann. Eftersom du kommer att ha många kontakter internt och externt, är du en duktig kommunikatör som både kan formulera tydliga budskap och vara inlyssnande.

Förutsättningar för tjänsten:

Eftergymnasial utbildning från högskola/ universitet. B-körkort. Godkänd säkerhetsprövning.

Meriterande för tjänsten:

Erfarenhet inom området.

Ansök direkt
Vi erbjuder dig en spännande tjänst stort ansvar och högpåverkansgrad med möjlighet att utveckla området.

Vi ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund och erfarenheter.

Välkommen med din ansökan via jobb.umeaenergi.se senast 2022-11-07. Alternativt: Vi rekryterare löpande, skicka därför in din ansökan så snart du kan!

För mer information om tjänsten kontakta gärna rekryterande chef Björn Engelind 070-284 27 53. För frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Ida Holmer 070-376 03 79. Fackliga företrädare når du via vår växel, 090-16 00 00.

Om oss
Umeå Energi är ett energibolag och en samhällsaktör som i nära samarbete med omvärlden utvecklar och levererar hållbara energi- och kommunikationslösningar. Vi vill - genom tillit och ansvar i en vänskaplig omgivning - utmana till nytänkande samt vara drivande i Umeåregionens hållbara utveckling. Våra medarbetare ska mötas av en god arbetsmiljö, friskvård och kompetensutveckling samt ett ledarskap som främjar mångfald och uppskattar olikheter. Vår vision är en enklare vardag för våra kunder och en hållbar framtid för regionen. Vi omsätter ca 1,6 miljarder kronor och har drygt 400 medarbetare. Verksamheten är miljö- och arbetsmiljöcertifierad.

Ansök nu

Säkerhetschef till Vattenfall Eldistribution

Säkerhetschef
Läs mer Maj 4
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.


Vill du vara med på vår resa? Nu söker vi en säkerhetschef till Vattenfall Eldistribution AB!


Eldistributions uppdrag att möjliggöra elektrifieringen i Sverige är en fråga som berör alla i samhället. Vill man arbeta inom en samhällsviktig funktion och vara mitt i elektrifieringen av vårt samhälle är Eldistribution platsen att vara på. Säkerhet och säkerhetsskydd har ett stort fokus inom Vattenfall koncernen och ligger ledningen varmt om hjärtat. Vi arbetar hårt för att skydda våra tillgångar på ett effektivt sätt genom ett systematiskt och proaktivt arbetssätt.


Arbetsuppgifter
Säkerhetsavdelningen ansvarar för att säkerställa att verksamheten har ett adekvat skydd inom områdena fysisksäkerhet, personalsäkerhet, informationssäkerhet och resiliens. Då delar av verksamheten omfattas av säkerhetsskyddslagen ansvarar enheten även för säkerhetsskyddsfrågor. Avdelningen arbetar med kravställning, stöd, utbildning och uppföljning inom ansvarsområdet gentemot övriga delar av Eldistribution. Avdelningen bemannar även verksamhetens tjänsteman i beredskap och bistår vid säkerhetsincidenter.
Som säkerhetschef så kommer du att leda säkerhetsavdelningen inom Vattenfall Eldistribution. I uppgifterna ingår att skapa förutsättningar för medarbetarna att lösa sina uppdrag, och kunna tillvarata deras kompetenser och verksamhetsutvecklingsidéer. Då avdelningens ansvar spänner över stora delar av säkerhetsområdet värdesätts en bred erfarenhet inom områden som riskhantering, säkerhetsskydd, fysisk säkerhet, informationssäkert, skydd av personuppgifter, kontinuitetsplanering, systematiskt säkerhetsarbete, incidenthantering, krisplanering, personsäkerhet, resesäkerhet och eventsäkerhet.
I rollen ingår även att agera biträdande- och ersättande för säkerhetsskyddschefen.
Resor förekommer.


Du kommer att
Verka för att avdelningen ger ett adekvat stöd inom säkerhetsområdet till hela verksamheten.
Utveckla och maximera potentialen hos dina medarbetare.
Utveckla det systematiska säkerhetsarbetet.
Inrikta och leda arbetet med säkerhet och beredskap.
Följa upp och kontrollera säkerhets- och beredskapsarbetet.
Ge råd och stöd till verksamheten inom säkerhet och beredskap.
Stödja chefer med avvikelserapporter och handlingsplaner.
Säkerställa att incidenter och risker inom säkerhetsområdet utreds och hanteras.
Genomföra bolagets säkerhetskyddsanalys.
Ansvara för framtagande av styrande dokument, samordning, omvärldsbevakning, arbetsmetoder och incidentuppföljning.
Rapportera till säkerhetschefen för affärsområdet Eldistribution.Dina kvalifikationer
Vi ser att du har:
Chefserfarenhet genom att leda verksamhetsplaneringsfrågor, budgetfrågor, kom-petensutvecklingsfrågor och personalfrågor.
Erfarenhet av säkerhetsskydd.
Högskoleutbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet.
Behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Vi ser det även som meriterande om du:
Har certifiering inom säkerhet t ex CISSP, CPP, CISM, etc.
Har erfarenhet från eldistribution eller Vattenfall.
Framgångsrikt lett utvecklings- och förändringsarbete

Vi söker vi dig som är trygg i ditt ledarskap, och möjliggör för gruppen att sätta rätt riktning. Du har ett strukturerat arbetssätt då många aktiviteter kommer vara tidskritiska och viktiga att de blir rätt. Du är självgående och har en god samarbetsförmåga då detta krävs för att arbeta med säkerhetsfrågor inom organisationen.


Vi erbjuder
Som Säkerhetschef kommer du att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att vara öppna, aktiva och positiva med arbetsuppgifter som utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.


Övrig information
Rekryterande chef: Mikael Vos, 070 202 62 94
Rekryterare: Anders Nielsen, 070 078 68 40
Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan senast 2022-05-24!


Befattning: Säkerhetschef
Placeringsort: Helst vid Vattenfalls huvudkontor i Solna, men det kan även gå bra vid någon av våra andra kontor i Luleå, Trollhättan eller Umeå.


?Vattenfall Eldistribution AB är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Säkerhetschef till Umeå Airport

Säkerhetschef
Läs mer Jun 3
Är du vår nya säkerhetschef? 
Säkerhet och hållbar utveckling med kunden i fokus är utgångspunkten för allt Swedavia gör, både i den egna verksamheten och i samhället i stort. Förändringsresan för Umeå Airport fortsätter och erbjuder nya och spännande utmaningar. För att lyckas med det vill vi stärka upp vårt team med en erfaren och relationsbyggande säkerhetschef. 
Flygbranschen är en bransch under förändring, hållbarhetsarbetet och samhällets påverkan i stort efter Covid-19 tillsammans med ett drivet arbete att processorienteria verksamheten gör att vi kan erbjuda en intressant och utmanande anställning. Att engagera och påverka både personal, andra verksamhetsutövare och kunder kräver engagemang och nytänkande.


Dina arbetsuppgifter
Som säkerhetschef för Umeå Airport leder och utvecklar du flygplatsens säkerhetsarbete i enlighet med gällande lagar och regelverk. Du leder arbetet och ser till att vi följer vårt Safety Management System (Safety = säkerhetsarbetet för att förhindra olyckor) och skyddet av den civila luftfarten (Luftfartsskydd = Säkerhetsarbetet att förhindra brottslig verksamhet).
Utöver detta även övrig ordning och säkerhet vid flygplatsen, säkerställer att det finns en övad krisberedskapsplan och samordnar smittskyddsfrågor.
Vidare handlar jobbet mycket om att vara flygplatsens kontaktperson gentemot myndigheter, samverkande organisationer, flygbolag och entreprenörer i säkerhetsfrågor. Du ansvarar för kravställning och uppföljning av befintliga avtal samt upphandling av kommande avtal.  Tillsammans med den koncerngemensamma säkerhetsfunktionen ansvarar du även för internutredningar samt skydd av personal inom Swedavia.
Sist men inte minst är du ledare vilket innebär att du skapar förutsättningar för ett högt engagemang för medarbetare och ledare. Tillsammans genomför ni säkerhetsarbetet på ett effektivt och pålitligt sätt. Du ingår i flygplatsens ledningsgrupp och rapporterar till flygplatschefen. 

Din profil
Vi letar efter dig som har jobbat som säkerhetschef, gärna inom transportsektorn eller annan verksamhet med kopplingar till kritisk infrastruktur, erfarenhet från flygplatsverksamhet är meriterande. Det är viktigt att du har jobbat brett med säkerhet och regelefterlevnad, att du är van att ha kontakt med tillsynsmyndighet samt att du har erfarenhet av verksamhetsledning och kvalitetsarbete i en större organisation.
Vi ser att du har högskoleutbildning eller på annat sätt har skaffat dig motsvarande nivå inom säkerhetsområdet samt att du har minst fem års arbetslivserfarenhet av att jobba med säkerhetsfrågor.
Som person är du trygg i dig själv, har hög integritet samtidigt som du vågar utmana dig själv och andra på ett prestigelöst sätt. Du känner dig bekväm med att fatta beslut, även när de är lite obekväma, samt att stå upp för dem. Strukturerad, problemlösare och bra på samarbete är troligtvis ord som beskriver dig.
Starkt ledarskap är viktigt för oss på Swedavia. Därför vill vi att du har erfarenhet av att leda, utveckla och motivera andra på ett delaktigt sätt. Att kunna skapa förutsättningar för engagemang och ett gott samarbetsklimat är avgörande för att lyckas i rollen. Både inom flygplatsens egen organisation men även i relationerna med externa aktörer. Samarbete och goda relationer är helt enkelt a och o.
Krav på breda kunskaper inom säkerhet, körkort B samt god svenska och engelska i tal och skrift.
Visst resande kommer att ingå i tjänsten varpå du måste kunna resa.

Att arbeta på Swedavia
Hos oss kommer du att få arbeta med en omväxlande, spännande och utmanande roll!
På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.

Anställning och kontakt
Anställningsform: Heltid, tillsvidare.
Tillträdesdatum: September 2021
Placeringsort: Umeå
Kontaktuppgifter: B-O Lindgren, Flygplatschef, 070-522 14 28

För att kunna göra så objektiva bedömningar som möjligt använder vi arbetspsykologiska tester i våra rekryteringar. Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia och tjänsten är inplacerad i säkerhetsklass. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du på: https://www.sakerhetspolisen.se/sakerhetsskydd/personalsakerhet.html.
I den här rekryteringen har Swedavia redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss därför all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Välkommen med din ansökan senast 20 juni 2021!

Ansök nu

Rekrytering av Säkerhetsinstallationschef till Calderys

Säkerhetschef
Läs mer Jul 9
Här får du som brinner för att säkerställa en positiv hälsokultur för din omgivning vara nära ledningen för att utveckla och hantera dessa frågor. Calderys är världsledande inom mineralbaserade specialprodukter till industrin och är helägt dotterbolag till Imerys Group. Du reser runt i Sverige där du är representant i ditt område samtidigt som du har en stark och framstående arbetsgivare i ryggen. Eftersom du kommer arbeta i ett internationellt team kommer du att träffa nya kulturer och människor.

Du kommer att ha ett stort inflytande i verksamheten då du tillsammans med en ytterligare Säkerhetsinstallationschef driver Calderys säkerhets-, hälso- och miljökultur framåt i Sverige. Bli en del av Calderys verksamhet och framåtanda där ”the sky is the limit”, välkommen med din ansökan idag.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Calderys räkning en Säkerhetsinstallationschef. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Calderys.

Du kan utgå från Gävle, Sundsvall, Umeå eller Luleå och i rollen som säkerhetsinstallationsansvarig ingår 40–60 % resor till kunder i främst Sverige men även resor i Europa förekommer. Då du kommer ha en resande tjänst kommer du ha flexibla arbetstider och tillgång till företagsbil.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Calderys önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@professionalsnord.se.

Arbetsuppgifter
I rollen som säkerhetsinstallationschef på Calderys kommer du att ha en framträdande roll i förbättringen av hälsa och säkerhet. Du kommer att etablera en positiv säkerhet-, hälso- och miljökultur genom att utveckla en proaktiv strategi för EHS-hantering och installation av arbetskraften kommer du att se till att säkerhet, hälsa och miljö är allas första prioritet.

Du kommer att arbeta i en internationell miljö där ditt team består av många olika kulturer, du rapporterar till teamledaren som kommer från och arbetar i Nederländerna.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:
• Ansvara för att driva och etablera en säker och positiv säkerhets-, hälso- och miljökultur inom den svenska installationen.
• Levererar teknisk och juridisk rådgivning så hälsa och säkerhet stannar högst upp på varje dagordning och är inkluderad i alla aspekter av affärstänkande och beslutsfattande.
• Tillhandahåller installationshantering och arbetskraft i hälso- och säkerhetsfrågor för att säkerställa överensstämmelse med gällande lagstiftning och företagets policy.
• Skapa ett positivt tankesätt kring säkerhet varje dag till både interna och externa kontakter.

Vi söker dig som
Har erfarenhet av att arbetat med säkerhets-, hälso- och/eller miljöfrågor. Du har en förståelse för hälsa och säkerhetslagstiftning samt miljölagstiftning. Professionella kunskaper i svenska och engelska språket är krav, andra europeiska språk är meriterande.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Calderys. Du trivs i en ledande roll där du motiverar, coachar och kommunicerar på ett bra sätt både på intern och extern nivå. Då du kommer guida externa och interna parter är det av vikt att du är en lagspelare med en effektiv kommunikationsförmåga.

START: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Tillsvidare
STAD: Gävle/Sundsvall/Umeå/Luleå
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Stina Andersson

Sök tjänsten genom att klicka på ”sök jobbet” nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Information om kundföretaget
Calderys är ett globalt nätverk av branschledande experter som arbetar i nära samarbete med våra kunder för att tillhandahålla originella eldfasta lösningar varje dag. Calderys är ett helägt dotterbolag till Imerys, världsledande inom mineralbaserade specialiteter för industrin.
Läs mer om Calderys här: https://www.calderys.com/about-us

Om oss
Vi vet av erfarenhet att du som medarbetare är den viktigaste resursen för företagen. Därför arbetar vi med kvalité och personlig matchning till alla våra tjänster för att hitta rätt jobb för dig. Vi satsar på att skapa och bibehålla arbetstillfällen i Norrland genom personaluthyrning och rekrytering. Hos Professionals Nord finns en gedigen branscherfarenhet och en gemensam vision – För ett starkare Norrland! Läs mer om oss på www.professionalsnord.se.

Ansök nu

Säkerhetschef

Säkerhetschef
Läs mer Dec 11
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 300 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Beskrivning
Befattningen som säkerhetschef är placerad på Lokalförsörjningsenheten inom verksamhetsområde Infra.

På enheten finns även en säkerhetssamordnare och experter inom lokalförsörjning, arbetsmiljö, miljö och inredning. Enheten ansvarar huvudsakligen för universitetets förhyrda lokaler där det kontinuerligt pågår ett stort antal omställningsprojekt i olika faser. Enheten ansvarar även  för det operativa säkerhetsarbetet samt att stödja universitetets verksamheter i alla typer av säkerhetsfrågor där målsättningen är att säkerhetsarbetet bedrivs på ett effektivt sätt och i tillräcklig omfattning så att studenter, medarbetare, besökare och andra verksamma vid universitetet kan verka i en trygg och säker miljö.

Arbetsuppgifter

I arbetet som säkerhetschef leder, utvecklar och samordnar du universitetets arbete, rutiner och styrning för fysisk säkerhet samt för krishantering där du också tillsammans med universitetsdirektören leder universitetets centrala krisledningsgrupp. Du utreder säkerhetsincidenter och genomför riskanalyser och ansvarar för t ex bevakning, skalskydd, låssystem, verksamhetsförsäkringar. Du hanterar myndighetskontakter inom området. Du genomför utbildningar både till medarbetare och chefer för att höja medvetenheten om säkerhet i organisationen och våra gällande rutiner. Du arbetar i nära dialog med enhetens säkerhetssamordnare samt universitetets funktioner för informationssäkerhet, IT-säkerhet samt andra specialistfunktioner, för att ge verksamheten det stöd den behöver inom området och för att skapa ett brett engagemang och medvetande för säkerhetsfrågor inom hela universitetet.
Som säkerhetschef har du en universitets-/myndighetsövergripande roll som bl.a. innebär att vara normgivande och kontrollerande. Du deltar i nationella nätverk. Du är också en naturlig del i Lokalförsörjningsenhetens planerings- och budgetarbete liksom i en del i universitetsgemensamma utvecklingsprojekt.

Säkerhetschefen rapporterar till chefen för verksamhetsområde Infra. Tjänsten som säkerhetschef stödjer även universitetets direktör som har rollen som säkerhetsskyddschef. Tjänsten är placerad i Umeå men ansvaret och arbetsområdet omfattar hela universitetet som bedriver utbildning på flera orter i norra Sverige. Resor i tjänsten, i första hand inrikes, är en del av arbetet.

Kvalifikationer

Du är prestigelös i ditt förhållningssätt och har lätt att bemöta människor. Ditt ledarskap karaktäriseras av öppenhet, engagemang, kommunikation och helhetsperspektiv. Med det menar vi att säkerhetschefen ser sin roll som ledare och beslutsfattare men samtidigt som en del i ett större sammanhang som bjuder in och hämtar kunskap och erfarenheter från grupper och enskilda i organisationen. Din kommunikativa och pedagogiska förmåga är av stor vikt. Som säkerhetschef krävs att du har gott omdöme, är stabil och har hög integritet. För att lyckas krävs också att du har en god social förmåga liksom har lätt för att skapa goda relationer och samarbeten, såväl internt som externt. Rollen som säkerhetschef innebär också du har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter och olika förhållanden. Att du har en övertygelse för att förtroende och tillit är grundstenar i alla sammanhang är av största vikt.

Vi söker dig som har en bred och dokumenterad kompetens och erfarenhet av säkerhetsområdet i form av:

- Relevant högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvade på annat sätt som bedöms likvärdiga.
- Relevant utbildning inom säkerhetsområdet och erfarenhet inom ett flertal av områdena säkerhetsskydd, informationssäkerhet, kris- och incidenthantering samt personsäkerhet och egendomsskydd.
- Relevant utbildning inom chefs- och/eller ledarskap.
- God kunskap om och erfarenhet av myndigheters krav och styrande förutsättningar inom nämnda områden.

Meriterande

- Ett utvecklat nätverk inom myndigheter och/eller organisationer inom säkerhetsområdet
- Praktisk erfarenhet av ledarrollen.

Övriga krav

- God datorvana med tillhörande office-programvaror tar vi för givet.
- Behärska det svenska språket till fullo, samt mycket goda kunskaper i engelska, såväl i tal som i skrift.
- God kommunikativ och pedagogisk förmåga.
- Körkort med lägst behörighet B.
- Svenskt medborgarskap är ett krav eftersom tjänsten är säkerhetsklassad. Säkerhetsprövning inför anställning kommer att ske i enlighet med gällande säkerhetslagstiftning.
- I rekryteringen kommer även stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper
 

Din ansökan

Vill du veta mer om tjänsten? Hör av dig till:

https://www.umu.se/personal/richard-olsson/

https://www.umu.se/personal/lisa-redin/ 

Vi behöver din ansökan hos oss senast 2020-01-15!

Villkor
Tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Säkerhetsskyddschef

Säkerhetschef
Läs mer Sep 13
VI ÄR UMEÅ ENERGI - ÄR DU VÅR NYA SÄKERHETSSKYDDSCHEF?

I energibranschens flexibla och mångsidiga miljö har vi ambitionen att realisera ett proaktivt, systematiskt och metodiskt säkerhetsskyddsarbete. Nu behöver vi dig som med tillgängliga resurser vill säkra att vi uppfyller standarder och lagkrav. Vi erbjuder en spännande tjänst med hög påverksansgrad och möjlighet att självständigt utveckla området. Vill du bedriva koncernens systematiska säkerhetsarbete? Välkommen till oss på Umeå Energi.

DIN VARDAG HOS OSS

Hos oss leder och organiserar du vårt arbete med säkerhetsskydd. Du arbetar operativt med lagkrav, informationsinhämtning och implementering för att strategiskt kvalitetssäkra vårt säkerhetsarbete. Förekommande arbetsuppgifter är utveckling och förvaltning av styrande dokument och säkerhetsrelaterade processer, utredning och uppföljning av incidenter, utbildningsinsatser och rapportering till myndigheter. Med ekonomiskt perspektiv möjliggör du investeringar på rätt ställe. Du har ett koncernövergripande ansvar att säkerställa:
- lagefterlevnad genom hantering av avtal och stödjande av verksamheten
- aktuella beredskaps-, storstörnings- och krisplaner existens och efterlevnad
- hot/risk-, sårbarhets-, konsekvens- och säkerhetsskyddsanalys genomförande och handlingsplaners upprättande

Du blir en del av vår HR-enhet bestående av ett tiotal medarbetare med olika specialistuppdrag. Du är sammankallande för vårt tvärfunktionella säkerhetsteam med fokus på IT, fastighet och säkerhetsklassade anläggningar. Du har nära dialog med bl a Umeå kommun, organisationer och tillsynsmyndigheter, ingår i Umeåregionens krisorganisation och rapporterar direkt till VD.

ÄR DET HÄR DU?

Vi söker dig med stort intresse för informationssäkerhet och IT samt brand-, säkerhet- och skalskydd. Du är analytisk och ambitiös, trygg i din yrkesroll och bekväm med ledningsuppdrag. Med struktur, lyhördhet och tydlig kommunikation fattar du beslut utifrån ett helhetsperspektiv. Du samverkar naturligt med både kollegor och externa parter för att lyckas - där du själv leder ditt arbete mot uppsatta resultatmål.

KVALIFIKATIONER FÖR TJÄNSTEN

Du har relevant akademisk utbildning från universitet eller högskola. Du har genomfört säkerhetsutbildning och har omfattande kunskap om fysiskt skydd, säkerhetsskydd, informationssäkerhet och driftsäkerhet. Din förmåga att kommunicera och påverka bör vara väl dokumenterad. Erfarenhet av liknande uppdrag inom finansiell sektor eller myndighet, reglering och tillsyn inom säkerhetsskyddsvärd verksamhet är meriterande. Du har körkort för personbil. Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning genomförs innan tillträde.

ANSÖKNINGSTID OCH KONTAKT

Välkommen med din ansökan via jobb.umeaenergi.se senast 2019-09-29. För mer information kontakta gärna rekryterande chef Christian Skanderby, 070-644 11 71. Fackliga företrädare når du via vår växel 090-16 00 00.

UMEÅ ENERGI

Umeå Energi AB är en energi- och kommunikationskoncern som utvecklar innovativa och hållbara lösningar för el, värme och bredband för och i samverkan med våra kunder. Vi är en ambitiös organisation med en tydlig vision och högt ställda mål i en framtidsbransch i snabb omställning.

Ansök nu