ST-läkare jobb i Umeå

Hitta lediga jobb som ST-läkare i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Umeå från den arbetsgivaren.

ST-läkare Arbets- och miljömedicin, Umeå

ST-läkare
Läs mer Mar 7
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Arbets- och miljömedicin är en del av Arbets- och beteendemedicinskt centrum (AB-centrum), som har det övergripande uppdraget att förebygga, utreda, bedöma och åtgärda arbets-, miljö- och livsstilsrelaterad ohälsa. AB-centrum är organiserat i tre avdelningar, Arbets- och miljömedicin, Beteendemedicin och Stressrehabilitering. AB-centrum är en universitetssjukvårdsenhet vilket innebär att forskning, utbildning och kunskapsspridning är en viktig del i verksamheten.

I Arbets- och miljömedicins uppdrag ingår att
- bedriva klinisk patientverksamhet
- vara ett kompetenscentrum och tillhandahålla en regional spetsfunktion inom arbets- och miljömedicin för de fyra nordligaste regionerna i Sverige
- bedriva undervisning och forskning.

På Arbets- och miljömedicin arbetar idag 15 medarbetare i olika professioner. Forskning och undervisning bedrivs i nära samarbete med avdelningen för Hållbar hälsa, Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, Umeå universitet. Hos oss blir du del av en mindre arbetsgrupp och får en god utbildning och handledning inom Arbets- och miljömedicin. Vi är en certifierad hälsofrämjande arbetsplats.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Arbetsuppgifterna omfattar att genomföra bedömningar och utredningar av patienter med hälsobesvär relaterade till arbete eller yttre miljö samt att arbeta preventivt med utbildning, information och rådgivning mot hälso- och sjukvården, företagshälsovård, arbetsgivarorganisationer, kommuner och länsstyrelser samt enskilda personer. I arbetet ingår även administrativa arbetsuppgifter och kvalitetsarbete/verksamhetsutveckling liksom medverkan i olika forsknings- och/eller utvecklingsprojekt. Arbetsuppgifterna är varierande och arbetet bedrivs såväl självständigt som med ett teambaserat arbetssätt. Resor inom de fyra nordligaste regionerna kan förekomma.

ST-tjänsten planeras enligt riktlinjer och målbeskrivning från Socialstyrelsen och specialistföreningen. I ST-tjänsten ingår bland annat tjänstgöring inom företagshälsovård. Tjänstgöring inom AB-centrums övriga avdelningar kan ingå.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning, ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträdet. Du har ett intresse för att specialisera dig inom Arbets- och miljömedicin. Du är lyhörd, strukturerad, kreativ och har intresse för forskning och undervisning. Vidare har du en god förmåga att samarbeta och kommunicera med medarbetare, patienter och andra intressenter. Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1. Tidigare forskningserfarenhet är meriterande.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Sjuksyrra AB söker Allmänläkare

ST-läkare
Läs mer Feb 2
Information om uppdraget:
Sjuksyrra AB söker en erfaren leg. läkare till Umeå

Vi söker en prestigelös, flexibel och självgående person som tar stort ansvar och har en god samarbetsförmåga.

Krav:

- Legitimerad läkare med minst 2 års arbetslivserfarenhet

Var: Umeå


Omfattning: 100%


Tidsperiod: 2023-02-06-2023-04-30


Arbetstider: Mån-fre, 8-17, 30-60 min lunch.


Journalsystem: Melior

Sista ansökningsdag: 2023-02-03

Vi söker just dig!
Just nu söker vi, för kunds räkning, en kompetent och driven leg. läkare som är redo för nya erfarenheter. Vi är måna om att du ska känna dig sedd och må bra under ditt uppdrag hos oss och finns alltid nära till hands. Vår styrka ligger i att skapa personliga kontakter och få dig att känna dig uppskattad i det viktiga arbete du utför.
Vi erbjuder:

- En personlig kontaktperson som finns här för dig under hela ditt uppdrag

- Snabb service och flexibla schemalösningar

- Bra ersättning för din erfarenhet och kompetens

- Tjänstepension från första arbetade timmen

- Fullt försäkringsskydd till, på och från arbetet genom Svedea och FORA

- Behjälplighet med boende om du söker uppdrag på annan ort

- Jourtillgänglighet dygnet runt årets alla dagar

Vilka är vi på Sjuksyrra AB?
Med Sjuksyrra AB som din arbetsgivare är din primära arbetsplats ute på golvet där du och din kompetens behövs men du är även välkommen på en fika eller lunch på vårt kontor i Stockholm. Här sitter vår kund- och konsultansvariga Rebecka och Anna samt Magnus grundare och VD för bolaget. Vi anser oss vara ett personligt bemanningsföretag med visionen att ge legitimerade sjuksköterskor och läkare en varierande och stimulerande karriär. Vi finns alltid nära till hands och värnar om personliga relationer. Våra grundpelare är hög kvalitét, personlighet och flexibilitet.

Tack för att du tar dig tiden att söka denna tjänst! Vi ser fram emot din ansökan, men vänta inte för länge för tillsättandet av denna tjänst kan komma att ske löpande.

Varma hälsningar,
Rebecka, Anna & Magnus

Ansök nu

ST-läkare, Rehabiliteringsmedicin, NHHC, Umeå

ST-läkare
Läs mer Dec 28
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Neuro-huvud-hals Centrum (NHHC) består av ca 650 medarbetare och finns på Norrlands Universitetssjukhus i Umeå. På centrat bedrivs vård med olika aspekter på utredning, behandling och rehabilitering av sjukdomar och skador på nervsystem, hjärna, öron, näsa, hals och käke. Centrat är en länsklinik där högspecialiserad vård bedrivs för patienter från hela norra sjukvårdsområdet. Här bedrivs också forskning, utbildning och utveckling. Våra verksamheter är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation) och utvecklar kontinuerligt metoder och arbetssätt för att öka kvalitet och patientsäkerhet.

Inom centrat finns rehabiliteringsmedicinska inriktningar för både neurorehab och smärta, uppdelat på avdelningarna Neurorehabilitering och Smärtcentrum. Neurorehabilitering består av två enheter som bedriver både slutenvård och dagvård. Där vi behandlar och rehabiliterar vi patienter med skador på ryggmärg och hjärna, men även rehabilitering vid stroke och neurologiska sjukdomar som t.ex. MS och Parkinson. Vid Smärtcentrum bedrivs Smärtrehabilitering där man ansvarar för samordnad bedömning, behandling och rehabilitering för långvariga och allvarliga smärttillstånd.

Neurorehabilitering har nyligen tilldelats Socialstyrelsens tillstånd att bedriva nationell högspecialiserad vård för ryggmärgsskador. Tillsammans påbörjar vi nu arbetet för att förbereda oss för en utökning av antalet vårdplatser från april 2023. Vi ser nu fram emot att utöka vår verksamhet och bygga ett nytt starkt team med möjligheterna och patienten i fokus!

Som ST-läkare hos oss får du möjlighet till att utvecklas inom den specialitet som du är intresserad av tillsammans med erfarna kollegor, och jobba tillsammans med engagerade kollegor i alla yrkesgrupper!

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du kommer genom din utbildningstjänst att få en bred specialistutbildning och en personlig handledare. Förutom sedvanliga läkaruppgifter med medicinsk bedömning, behandling och rehabilitering inom våra verksamheter genomförs även en rad randplaceringar för att uppfylla Socialstyrelsens målbeskrivning. Multiprofessionellt teamarbete är grundläggande i rehabiliteringsmedicinsk verksamhet vilket innebär att du dagligen samarbetar med flera andra professioner, med patienten i centrum. Som blivande rehab.läkare får du en central roll i teamet och har möjlighet att utvecklas som teamledare och förebild. Du samverkar även regelbundet med andra aktörer såväl inom som utanför hälso- och sjukvården.

Vi kan erbjuda dig en stimulerande och trevlig arbetsmiljö, fortbildning och möjlighet till subspecialisering och forskning. Vi har ett nära samarbete med Umeå Universitet. Även undervisning och handledning av läkarstudenter kan ingå.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.


KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom rehabiliteringsmedicin och om så önskas även vald subspecialitet.

Hänsyn tas till personlig lämplighet. Eftersom vi arbetar i team med många yrkeskategorier är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. För oss är det självklart att du har ett gott bemötande mot patienter.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av underläkararbete och kan lämna referenser.

Välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare

ST-läkare
Läs mer Dec 5
Vi är en trivsam, välfungerande arbetsplats med engagerade medarbetare. Vi värdesätter tillgänglighet, vänligt bemötande och engagemang. Vi arbetar ständigt med utveckling och förbättring av verksamheten. För oss är kvalitet och service en självklarhet.

Vi har drygt 19 600 listade och ca 65 anställda. Dragonen ligger centralt i Umeå i fina lokaler. Vi arbetar på uppdrag Hälsoval Västerbotten.Spännande saker är på gång inom Capio Närsjukvård.

Vi satsar bland annat stort på modernisering av våra vårdtjänster och olika typer av effektivisering för ökad vårdkvalitet. Vi har dessutom sjösatt vår nya utbildningsinstitution, Capio Academy, som ska ta oss ett steg närmare vår vision – att bli kunskaps- och kvalitetsledande inom svensk primärvård. Inom Capio vill vi skapa långsiktiga relationer med våra medarbetare - vi arbetar aktivt för att utveckla våra medarbetares potential. För engagerade och kunniga medarbetare finns goda karriärmöjligheter och vägar till utveckling inom organisationen.

Arbetsbeskrivning
I tjänsten som ST-läkare ingår bl.a. att undersöka, utreda, bedöma och behandla patienter. Du är en viktig del av verksamhetens utveckling och är med och driver mottagningens arbete framåt. Vi har ett starkt fokus på kvalitet och uppföljning av kvalitetsmål är därför en del av det löpande arbetet.

Hos oss får du god handledning och det stöd du behöver för att utvecklas i din roll. Vi strävar efter att din utbildning ska bli så givande och intressant som möjligt för att ge dig de kunskaper och erfarenheter du behöver för ditt framtida arbete som specialist i allmänmedicin. Vi erbjuder en marknadsmässig lön, därutöver har vi en lönestege för positiv löneutveckling. Utöver de utbildningsinsatser som anordnas gemensamt för alla ST-läkare i region/landsting erbjuder vi även egna ST-läkardagar och ST-läkarnätverk i Capios regi för att ytterligare stimulera utbildningsklimatet.

Kvalifikationer
Du är leg. läkare med ett genuint intresse för allmänmedicinens bredd och variation och vill, tillsammans med oss, arbeta för en god vård av hög kvalitet. Att bidra till verksamhetens utveckling ser du som en naturlig del av ditt arbete och du har lätt för att skapa bra möten med både patienter, arbetskamrater och samverkansparter. Du skall kunna kommunicera på ett tydligt sätt. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och förväntar oss att du är en person som bidrar med engagemang och arbetsglädje.

Övrig information
Inför tillsvidareanställningar tillämpar vi alltid först sex månaders provanställning.

Capio – Nordens största privata vårdgivare
Capios vision är att förbättra hälsan för människor varje dag. Vi vill göra skillnad för våra patienter genom att se, lyssna och finnas här – idag och genom hela livet. Våra medarbetare är viktiga för oss och vi vill ge dem kraften att finnas där för våra patienter men också för att utveckla vården i stort. I vårt dagliga arbete jobbar vi utifrån våra värderingar: Quality, Empowerment, Innovation och Social responsibility. De hjälper oss att uppfylla vårt patientlöfte om att vara en pålitlig partner – närvarande och nytänkande. Tillsammans förbättrar vi folkhälsan – en individ i taget!


Capio erbjuder ett brett och högkvalitativt vårdutbud genom våra sjukhus, specialistkliniker och vårdcentraler i Sverige, Norge och Danmark. Våra patienter kan även få hjälp via våra digitala tjänster. Capio är sedan 2018 en del av Ramsay Santé - en ledande vårdgivare med 36 000 medarbetare i sex länder. För mer information, besök https://capio.se/.


Vi undanber oss vänligt men bestämt all direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av jobbannonser.

Ansök nu

Allmänläkare sökes till bemanningsuppdrag i Umeå

ST-läkare
Läs mer Dec 15
Går du i tankarna att testa på något nytt? Eller letar du efter ditt nästa uppdrag?
Vi söker just nu allmänläkare till en hälsocentral i Umeå.
Du ska kunna arbeta självständigt och flexibelt samt vara trygg i din yrkesroll.
Vi hjälper dig så att du kan hjälpa andra!
Period:
2023-01-02 - 2023-09-01
Schema:
Vardagar, dagtid
Kvalifikationer
Vi söker dig som är allmänläkare i allmänmedicin med yrkeserfarenhet och referenser som kan intyga din kompetens. Du har goda kunskaper i det svenska språket, både i tal och skrift.
Som konsult hos oss och för det här uppdraget behöver du ha varit legitimerad i minst två år. Det förekommer sedvanliga arbetsuppgifter inom sjukvård, det är därför viktigt att du har någorlunda erfarenheter sedan innan.
Vi ser dessutom att du som söker är en flexibel, ansvarstagande, social och driven person som är trygg i dig själv och brinner för att människor ska må bra.
Om oss
Vi är med från uppläggets start och ser fram emot att följa din resa, vi upplever nya platser tillsammans! Vi har i dagsläget uppdrag runtom i stort sett över hela Sverige, i alla dess former och med attraktiva ersättningar.
Vi kan förhoppningsvis hjälpa dig att finna det du söker. Vi svarar på frågor och planerar ett upplägg tillsammans utefter dina önskemål för att du ska ha möjlighet att arbeta på dina villkor.
För oss är en viktig del att du ska känna dig trygg under hela din arbetsperiod varför du utöver din lön erhåller bland annat följande förmåner:
· Tjänstepension
· Övriga försäkringar
· Personlig kontaktperson som är tillgänglig & engagerad
· Ekonomisk ersättning för boende & resor
· Utbildningar
Ansökan
Välkommen med din ansökan via mail alternativ intresseanmälan på vår hemsida www.vivabemanning.se
Telefon: 08-50 90 8000
Mail: rekrytering@vivabemanning.se
Tveka inte på att söka, uppdragen går åt snabbt!
#jobbjustnu

Ansök nu

ST-läkare, Öron- Näs- och Halssjukdom, NHHC, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 10
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vid Öron-, näs- och halssektionen bedöms och behandlas patienter med olika former av sjukdomar inom områdena allmän basal öron- näs- och halssjukdom, audiologi, foniatri, näsa/bihålor, otokirurgi och tumörkirurgi. Vi är en länskliniken och ska fungera utifrån ett länsperspektiv där de samlade resurserna så långt som möjligt används på ett för hela länet optimalt sätt.

Du kommer att få arbeta tillsammans med kollegor som har mycket erfarenhet inom yrket. Hos oss finns goda möjligheter att kunna utvecklas inom yrket.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Som ST-läkare hos oss får du en bred utbildning och blir en viktig del i vår verksamhet.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom internmedicin.

För att gemensamt nå målet god och nära vård tror vi att du har god samarbetsförmåga och ett lösningsorienterat förhållningssätt.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare Kärlkirurgi, Kirurgcentrum Region Västerbotten, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 6
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Norrlands universitetssjukhus (NUS) är det största i Norrland och ett av Sveriges sju universitetssjukhus vilket innebär att man bedriver medicinsk forskning, utbildning och ansvarar för högspecialiserad vård. Sjukhuset är starkt kopplat till Umeå Universitet och regionsjukhus för norra sjukvårdsregionen, vilken omfattar regionerna i Västernorrland, Jämtland-Härjedalen, Norrbotten och Västerbotten.

Kärlkirurgiska sektionen ingår inom universitetssjukvårdsenheten (USVE) Kirurgcentrum.
Vi bedriver såväl öppen som endovaskulär kärlkirurgi, och handlägger sjukdomar i aorta, carotis, viscerala och perifera kärl. Enheten utför också accesskirurgi för dialys, tumörkirurgi och traumakirurgi i samarbete med andra kliniker. Vi har egen dygnet runt jourlinje. Som ST-läkare hos oss kommer du att ingå i primärjoursledet.

För närvarande är kärlsektionen bemannad med en gästprofessor, fyra överläkare, två specialister. Samtliga medarbetare har dubbel specialitet, inom allmänkirurgi och kärlkirurg. Vi har ett berett regionalt ansvar för hantering av högspecialiserade vård, komplicerade bukaortaaneurysm, descendenssjukdomar, graftinfektioner och carotiskirurgi. Vi bedriver också forskning inom AAA epidemiologi samt markörbiologi, men välkomnar även en breddning av vår forskningsprofil.

Som ST-läkare är du en viktig medarbetare och kommer successivt få ta ett större ansvar i vår verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Som ST-läkare inom kärlkirurgi tränas du till att bli specialist på utredning, bedömning, diagnostik, kirurgisk och icke-kirurgisk behandling samt uppföljning och rehabilitering inom kärlkirurgiska sektionen, universitetssjukvårdsenheten (USVE) Kirurgcentrum.

Du arbetar både på vår mottagning likväl som på avdelningen. Arbetet är varierat och du har en viktig roll runt patienten. Förutom det medicinska arbetet handlar arbetet om att utveckla relationer och vara en medmänniska, både för våra patienter och deras anhöriga.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, AnOpIva, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 6
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

På AnOpIva Nus bedrivs akut och planerad operationssjukvård, anestesi med tillhörande postoperativ vård, intensivvård för barn och vuxna samt sterilteknisk verksamhet i nära samverkan och i samarbete med övriga kliniker i länet . Kliniken ansvarar också för länets och regionens flygläkarjourverksamhet. I uppdraget ingår att bedriva forskning, utveckling och undervisning.

Hos oss jobbar vi tillsammans i tvärprofessionella team för att rädda, förbättra och förlänga liv. Det är en utmanande uppgift som vi tar oss an tillsammans. Att trivseln och teamkänslan är hög är avgörande för såväl patienterna som för vår egen hälsa. Därför jobbar vi aktivt med den målbild som vi gemensamt tagit fram: genom våra beteenden skapar vi en arbetsplats som präglas av trygghet, lärande, respekt och ett professionellt förhållningssätt. Vårt aktiva arbete med värderingar har resulterat i gott klimat, vilket syns i de medarbetarenkäter som genomförs. Vi är stolta över vår arbetsplats och vårt uppdrag. Vill du ha ett utmanande arbete som verkligen spelar roll?

Nu söker vi nya ST-läkare inom anestesi och intensivvård i Umeå!

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Tjänstgöring som ST-läkare är en specialistutbildning inom anestesi- och intensivvård.

Som ST-läkare inom anestesi- och intensivvård arbetar du tillsammans med andra i ett team med patienten i fokus på operation och inom intensivvården. ST-läkarna deltar i ett regionalt utbildningsprogram för blivande anestesiologer. Programmet drivs tillsammans med Norra Regionens studierektorer där ST-läkarna förväntas att någon gång under sin ST-tid vara delaktiga i både planering och genomförande.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning för ST-läkare inom region Västerbotten för måluppfyllelse av allmänna delmål. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

För att din ST-tid ska bli så perspektivrik som möjligt innefattar en ST-tjänst hos oss minst 3 månaders tjänstgöring på annan ort, detta sker i dialog men företrädesvis på något av de andra sjukhusen i regionen.

Kvälls- och nattjourstjänstgöring ingår i arbetsuppgifterna.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom anestesi och intensivvård.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Vi ser positivt på forskningsmeriter.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Infektionskliniken, Umeå

ST-läkare
Läs mer Sep 13
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Norrlands universitetssjukhus är det största sjukhuset i norra sjukvårdsregionen. Sjukhuset ansvarar för högspecialiserad vård, forskning och undervisning. Det arbetar ungefär 5 600 personer vid sjukhuset varav ungefär 600 läkare. Det bedrivs omfattande forskning och undervisning i nära samarbete med Umeå universitet. Sjukhuset har flera år i rad legat på topplaceringar när Dagens Medicin utsett bästa universitetssjukhus.

Som ST-läkare på Infektionskliniken vid Norrlands universitetssjukhus erbjuds du ett intressant och utmanande arbete i en dynamisk och förbättringsinriktad verksamhet. Vi värnar om den individuella utvecklingen till infektionsspecialist med tydligt fokus på handledning och undervisning. Hos oss har du möjlighet att påverka och främja patientsäkerheten, kvalité och utveckling, tillgängligheten och en god arbetsmiljö.

Infektionskliniken är en läns- och regionklinik med bred verksamhet och status som Universitetssjukvårdsenhet. Vårt huvuduppdrag är omhändertagande av patienter med allvarliga, ovanliga och komplicerade infektioner där vi även har en särskild roll i epidemi- och pandemisituationer. Kliniken har en vårdavdelning med 19 fastställda vårdplatser och en mottagning. Vid kliniken arbetar drygt 100 personer.

På infektionsavdelningen är vanligt förekommande sjukdomstillstånd sepsis, pneumoni, pyelonefrit, hud-och mjukdelsinfektioner, led-och skelettinfektioner, tarminfektioner, influensa, covid-19, endokardit och tuberkulos.

På dagtid är vår akutverksamhet förlagd till infektionsmottagningen. Här finns också den planerade verksamheten inom profildiagnoserna hepatit, HIV, tuberkulos, oklar feber, immunbrist och bärarskap av multiresistenta bakterier liksom vår resemedicinska mottagning. Tuberkuloscentrum Norr har sin bas på infektionsmottagningen. I anslutning till infektionsmottagningen finns även vår sprutbytesenhet.

Vid Infektionskliniken bedrivs omfattande konsultverksamhet med daglig intensivvårdsrondning, specialkonsultronder riktade mot kirurgiska specialiteter och hematologi samt barnonkologi. Vi har regelbunden konsultverksamhet för Region Västerbottens övriga sjukhus och primärvård.

Infektionskliniken har tillsammans med Institutionen för klinisk mikrobiologi vid Umeå Universitet ansvar för klinisk infektionsforskning där forskningsaktiviteten är hög. Undervisning av studenter inom vårdutbildningarna är integrerat i den dagliga verksamheten. Som ST-läkare finns möjligheter till forskning, förutsatt att det finns finansiering genom anslag. Inom region Västerbotten finns centrala sökbara forskningsmedel i ALF-systemet särskilt avsatta för disputerade yngre forskare (enligt Vetenskapsrådets definition) med möjlighet till treårigt projektanslag som även får användas för egen lön.

Vi välkomnar dig som är intresserad av infektionssjukdomar och vill arbeta vid och utveckla Infektionskliniken i Umeå.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare vid infektionskliniken kommer du att handlägga vuxna patienter i olika åldrar som drabbats av akut eller kronisk infektionssjukdom. De patientgrupper du möter har ofta komplexa sjukdomstillstånd och varierande grad av samsjuklighet. Du kommer att ha ett mycket varierande arbete som kräver bred kompetens.

Det ingår läkararbete på avdelningen, mottagningen och som infektionsprimärjour inom ramen av egen jourlinje. Som jour handlägger du infektionspatienter dagtid, kväll, natt och helg. Nattetid i form av kompetensstöd till akutläkarjour vid akutmottagningen och som husjour för infektionsavdelningen.

Du förväntas medverka aktivt till att vidareutveckla klinikens verksamhet och kommer att samarbeta med olika yrkeskategorier och andra enheter. Över tid och efter intresse förväntas du engagera dig i något/några av klinikens olika diagnosteam.

Du bidrar till en hållbar utveckling för kliniken, en arbetsplats där dina kunskaper och ditt engagemang skapar förutsättningar till rätt behandling och bättre liv. Du är viktig för både våra patienter och vår kliniks framtid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad läkare. Har du erfarenhet av arbete inom infektionssjukdomar och/eller närliggande specialiteter samt forskning och undervisning så är det meriterande. Vi vill att du är engagerad, kompetent och har förmågan att bidra till gott samarbete och arbetsglädje.

Du klarar av att hantera ett flertal arbetsuppgifter parallellt och kan anpassa dig till förändrade omständigheter. Du har god förmåga att arbeta självständigt såväl som tillsammans med övriga kollegor i arbetsteamet. Du är intresserad av att handlägga komplexa sjukdomstillstånd, där du får använda din analytiska förmåga.

Vi ser gärna att du har ett vetenskapligt förhållningssätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare Reumatologiska kliniken, Umeå

ST-läkare
Läs mer Jan 28
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.
Reumatologiska kliniken är en länsklinik med enheter i Umeå, Skellefteå och Lycksele. Kliniken ansvarar för den högspecialiserade vården i reumatologi i norra sjukvårdsregionen och förfogar över slutenvårdsplatser vid NUS där patienter med svåra systemsjukdomar som kräver sjukhusvård utreds och behandlas. Vid enheten i Umeå bedrivs dagsjukvård med ca 1200 infusionsbehandlingar/år.

Öppenvårdsverksamheten är stor med mottagning vid alla enheter, i Lycksele och Skellefteå sker mottagningen med tillresta läkare från Umeå samt via Telemedicin. Mottagningen domineras av patienter med reumatiska sjukdomar som kräver aktiv antireumatisk behandling samt akut- och konsultverksamhet. Forskning och utbildning är en viktig del i vårt uppdrag som universitetssjukvårdsenhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.
Parallellt med din ST fortsätter du på forskarutbildningen fram till doktorsexamen. Efter doktorsexamen arbetar du som vanlig ST-läkare på 100% för återstoden av tiden fram till specialistexamen.
Det specialitetsspecifika programmet består av klinisk tjänstgöring vid Reumatologiska kliniken, Västerbotten samt olika sidotjänstgöringar. Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.


KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Sökande ska vara antagen som doktorand vid Umeå Universitet inom ämnet Reumatologi samt ha ett intresse för att specialisera dig inom reumatologi.
Då klinikens patienter i huvudsak har kroniska diagnoser som följs under lång tid bör du ha ett intresse för långsiktigt arbete och att bygga relationer. Den medicinska utvecklingen inom specialiteten har varit och är omfattande, vilket ställer krav på flexibilitet och intresse för utvecklingsarbete. Utöver detta tas hänsyn till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Thoraxkirurgi, Umeå

ST-läkare
Läs mer Jan 20
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Hjärtcentrum består av enheterna kardiologi, klinisk fysiologi, arytmienhet, koronarangiografi- och PCI-enhet, thoraxkirurgi och thoraxanestesi och har ungefär 400 anställda. Inom Hjärtcentrum finns hela spektrat från högspecialiserad vård med regionansvar för hjärt-kärlsjuka vuxna i norra regionen, läns- och länsdelsvård med utredning, behandling, omvårdnad, rehabilitering och förebyggande vård till arbete med folkhälsa. Här finns laboratoriediagnostik, högteknologi, intensivvård tillsammans med vanliga vårdavdelningar och mottagningar. Genom gränsöverskridande samarbete, effektiva vårdkedjor, ständigt förbättringsarbete och framför allt engagerad och kompetent personal kan vi erbjuda vård av mycket hög kvalité. Forsknings- och utvecklingsarbeten är väldigt viktiga liksom alla medarbetares ansvar och medverkan i olika vårdutbildningar och i vidareutbildningar.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Som specialistläkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.
Som specialistläkare är du delaktig i verksamhetsutveckling, undervisning samt handledning av ST-läkare, underläkare, kandidater och andra personalkategorier. Arbetsuppgifterna innebär att självständigt och med handledning sköta avdelnings- och operationsverksamheten vid kliniken.

Som specialistläkare ingår du i primärjoursarbetet på kliniken för att på sikt bli bakjourskompetent inom klinikens verksamhet.

Tjänsten leder till specialistkompetens i thoraxkirurgi.
Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom thoraxkirurgi. Forskning inom kardiologi och thoraxkirurgi är meriterande.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Internmedicin, Medicincentrum, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 26
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Medicincentrum är en del av Norrlands universitetssjukhus och är en stor klinik med drygt 300 medarbetare. Hos oss pågår ett spännande utvecklingsarbete där vi ska påverka och utveckla framtidens vård inom det internmedicinska området. Kliniken har fem sektioner; ASA-sektionen (akutmedicin, sekundärprevention efter stroke, angiologi), endokrinsektionen, gastrosektionen, njursektionen samt lung- och allergisektionen.

Att jobba på Medicincentrum ger dig möjlighet att kombinera teknik tillsammans med god och säker vård. Du har en viktig roll och ditt arbete bidrar till vårt mål att ge den bästa behandlingen en patient kan få. För att du ska få möjlighet att växa i rollen och ge den bästa vården, vet vi att det är viktigt med trivsel på arbetet och att ha möjlighet till personlig utveckling. Därför arbetar vi målmedvetet med att främja din personliga och yrkesmässiga utveckling. Framförallt genom vårt kultur- och värdegrundsarbete och där är ett närvarande ledarskap en självklarhet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en ST-läkare inom internmedicin som även vill vidarespecialisera sig inom lungsjukdomar, gastroenterologi, endokrinologi eller njurmedicin.

Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre. Under din ST tjänstgöring specialiserar du dig inom internmedicin och du tjänstgör inom klinikens alla enheter såväl slutenvård som öppenvård. Jourverksamhet ingår. Du deltar aktivt i utvecklingen av framtidens vård eftersom Medicincentrum i Umeå har unik kompetens inom högspecialiserad vård.

Vid Medicincentrum får du en spännande och omväxlande tjänst med goda förutsättningar för en bred utbildning. Du deltar i utvecklingsprojekt, kvalitetsarbete och forskning. Under din utbildning följer du ett individuellt studieprogram med handledare i enlighet med fastställda riktlinjer för specialiteten.

Du ser det som en självklarhet att arbeta enligt Medicincentrums värdeord: tillsammans - kunskapsstyrt - tryggt - drivande.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom internmedicin och annan vald subspecialitet.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Förutom formell behörighet vill vi att du har god samarbetsförmåga, kan prioritera och har ett gott omdöme.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, AnOpIva, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Centrum för anestesi, operation och intensivvård är en länsklinik med verksamhet i Umeå och Skellefteå. Inom länskliniken bedrivs akut och planerad operationssjukvård, anestesi med tillhörande postoperativ vård, intensivvård för barn och vuxna samt sterilteknisk verksamhet på region- och länsnivå i nära samverkan och i samarbete med övriga kliniker i länet. Kliniken ansvarar också för länets och regionens flygläkarjourverksamhet. I uppdraget ingår att bedriva forskning, utveckling och undervisning.

Här på AnOpIva jobbar vi tillsammans i tvärprofessionella team för att rädda, förbättra och förlänga liv. Det är en utmanande uppgift som vi tar oss an tillsammans. Att trivseln och teamkänslan är hög är avgörande för såväl patienterna som för vår egen hälsa. Därför jobbar vi aktivt med den målbild som vi gemensamt tagit fram: genom våra beteenden skapar vi en arbetsplats som präglas av trygghet, lärande, respekt och ett professionellt förhållningssätt. För att underlätta balansen mellan arbete och fritid har du hos oss möjlighet att ingå i en arbetstidsmodell som möjliggör mer tid för återhämtning samt att du är delaktig i planeringen av arbetspassen. Vårt aktiva arbete med värderingar har resulterat i gott klimat, vilket syns i de medarbetarenkäter som genomförs. Vi är stolta över vår arbetsplats och vårt uppdrag. Vill du ha ett utmanande arbete som verkligen spelar roll? Nu söker vi nya ST-läkare inom anestesi och intensivvård i Umeå!

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Som ST-läkare inom anestesi- och intensivvård arbetar du tillsammans med andra i ett team med patienten i fokus på operation och inom intensivvården. ST-läkarna deltar i ett regionalt utbildningsprogram för blivande anestesiologer. Programmet drivs tillsammans med Norra Regionens studierektorer där ST-läkarna förväntas att någon gång under sin ST-tid vara delaktiga i både planering och genomförande.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning, ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.
För att din ST-tid ska bli så perspektivrik som möjligt innebär en ST-tjänst hos oss minst 3 månaders tjänstgöring på annan ort. Var det blir kommer vi fram till i dialog och det kan vara antingen på ett mindre sjukhus inom regionen eller inom annan region.

Jour och beredskapstjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom anestesi och intensivvård.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Vi ser positivt på forskningsmeriter.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Ögonsjukdomar, Ögonkliniken Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Vi söker en ST-läkare inom ögonsjukdomar, till vår klinik i Umeå.

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vill du vara en del av Ögonkliniken? Här händer det mycket och det finns stora möjligheter att utvecklas i ditt yrke. Ögonkliniken Västerbotten bedriver specialistsjukvård inom området ögonsjukdomar i Västerbotten och i norra regionen. Vår verksamhet finns på länets tre sjukhus i Umeå, Skellefteå och Lycksele. Vi är en universitetsklinik med stora patientflöden som tar hand om patienter med ögonsjukdomar i alla åldrar, från nyfödda och upp till de allra äldsta. Vi använder oss ofta av teknisk utrustning för diagnostik och behandling i en mycket forsknings- och undervisningsaktiv miljö, där vi samarbetar med enheten för oftalmiatrik på Umeå universitet. På kliniken undervisar vi blivande läkare, specialister och andra studentgrupper. Vi har vårdprocesser kring exempelvis glaukom (grön starr), diabetes, skelning och åldersförändringar i gula fläcken. Kliniken blev under 2017 SPUR inspekterad vid samtliga tre mottagningar och fick ett mycket bra betyg.

På ögonmottagningen i Umeå har vi en väl utvecklad och polikliniserad verksamhet och våra vårdplatser finns på Hand-, plastik- och ögon avdelningen. Årligen utförs ca 6 700 operationer hos oss och vi har över 35 000 mottagningsbesök. Vi strävar efter att ligga i framkant och har flera områden med nationell spetskompetens. Vi är drygt 80 medarbetare på Ögonkliniken i Umeå. I och med vår regionspecialitet ingår de flesta arbetsuppgifter som finns på en ögonmottagning.

Vi värnar om en god arbetsmiljö och arbetar med kvalitet, patientsäkerhet och utveckling. Hos oss får du möjlighet till ett varierat arbete med stora möjligheter att utveckla både dig själv och vården.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Under din ST-tjänstgöring kommer du att få kunskaper och färdigheter för att självständigt kunna utreda, diagnostisera, behandla och följa upp ögonsjukdomar. Du kommer att få ett individuellt utbildningsprogram med utsedd handledare. Handledaren har som uppgift att förmedla undervisning och ge stöd och insikt vid praktiska problem i arbetet men ska också vara ett stöd i utvecklandet av yrkesidentiteten.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. LEKA är ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Du tjänstgör i huvudsak på dagtid där dagjoursverksamhet ingår. Placeringen är i Umeå men en viss del av utbildningsprogrammet sker med perioder i Lycksele och Skellefteå. Du deltar aktivt i utvecklings- och kvalitetsarbete inom kliniken.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Du har kunskaper i det svenska språket motsvarande nivå C1, enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS).

Vi vill att du är engagerad, kompetent och har förmågan att bidra till arbetsglädje och ett positivt förändringsarbete.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Akutmottagningen, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 22
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd
och för att forskning och innovation ger resultat.

Vi – läkare inom akutsjukvård och närliggande specialiteter, sjuksköterskor, undersköterskor och medicinska sekreterare – arbetar dygnet runt, året om och tar mot ca 41 000 patienter per år.

Akutläkarverksamheten vid Norrlands universitetssjukhus har funnits sedan 2004 och kommer med dig inräknad under 2021 att utgöras av drygt 30 anställda läkare, nu med en ganska jämn fördelning mellan just ST-läkare och specialistläkare i akutsjukvård.
Arbetet på akutmottagningen är kvalificerat och kräver flexibilitet och god samarbetsförmåga.

På akutmottagningen utvecklar vi arbetssätt, patientomhändertagande och patientflöden tillsammans med övriga verksamheter inom och utanför sjukhuset och du förväntas som medarbetare vara aktiv i de förbättringsprojekt vi genomför.

Vi arbetar 3-skift och har en arbetstidsmodell med önskeschema och förkortad veckoarbetstid vilket ger god tid för återhämtning.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.
Arbetet vid akutmottagningen innebär ett mycket varierande arbete som kräver både bred och hög kompetens. Du kan ett arbetspass känna att du kan och behärskar det mesta du möter medan du under nästa behöver och förväntas kunna ta viktiga beslut på ett mindre omfattande underlag.

Du medverkar aktivt till att vidareutveckla klinikens verksamhet och kommer att samarbeta med många olika yrkeskategorier och andra verksamheter. Då vi är ett universitetssjukhus ingår klinisk handledning och undervisning av studenter, AT-läkare och ST-läkare i uppdraget.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

I din utbildning till specialist i akutsjukvård ingår sidotjänstgöring om ca 30 månader inom andra verksamheter, främst på NUS. Tjänstgöring vid andra sjukhus i Västerbotten kan komma ifråga.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom akutsjukvård och/eller vald subspecialitet.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Förutom formell behörighet skall sökande ha gott omdöme, utpräglad samarbetsförmåga, förmåga att leda och entusiasmera medarbetare samt kunna ta egna initiativ. Väl vitsordad tjänstgöring på akutmottagning, intresse för forskning i och utveckling av akutsjukvård och erfarenhet av prehospital vård ser vi som meriterande.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Kardiologen, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Hjärtcentrum består av enheterna kardiologi, klinisk fysiologi, arytmienhet, koronarangiografi- och PCI-enhet, thoraxkirurgi och thoraxanestesi och har ungefär 400 anställda. Inom Hjärtcentrum finns hela spektrat från högspecialiserad vård med regionansvar för hjärt-kärlsjuka vuxna i norra regionen, läns- och länsdelsvård med utredning, behandling, omvårdnad, rehabilitering och förebyggande vård till arbete med folkhälsa. Här finns laboratoriediagnostik, högteknologi, intensivvård tillsammans med vanliga vårdavdelningar och mottagningar. Genom gränsöverskridande samarbete, effektiva vårdkedjor, ständigt förbättringsarbete och framför allt engagerad och kompetent personal kan vi erbjuda vård av mycket hög kvalité. Forsknings- och utvecklingsarbeten är väldigt viktiga liksom alla medarbetares ansvar och medverkan i olika vårdutbildningar och i vidareutbildningar.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Tjänsten leder fram till specialistkompetens i kardiologi, som är grunden för eventuellt ytterligare subspecialisering inom invasiv arytmibehandling eller angiografi/PCI verksamhet. ST blocket innefattar tillämpliga randningar inom internmedicin, klinisk fysiologi, barnkardiologi, thoraxanestesi etc. Kliniken har en omfattande subspecialisering inom GUCH, PAH, hjärtsvikt och verksamhet inom kardiovaskulär genetik mm, även om grunden i detta ST block är det breda spektrumet av allmänkardiologi. Arbetet som kardiolog-ST innebär deltagande i jourverksamheten som vi delar med medicinkliniken.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom Kardiologi.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Lungsjukdomar, Medicincentrum, Umeå

ST-läkare
Läs mer Okt 26
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Medicincentrum är en del av Norrlands universitetssjukhus och är en stor klinik med drygt 300 medarbetare. Hos oss pågår ett spännande utvecklingsarbete där vi ska påverka och utveckla framtidens vård inom det internmedicinska området.

Att jobba på Medicincentrum ger dig möjlighet att kombinera teknik tillsammans med god och säker vård. Du har en viktig roll och ditt arbete bidrar till vårt mål att ge den bästa behandlingen en patient kan få. För att du ska få möjlighet att växa i rollen och ge den bästa vården, vet vi att det är viktigt med trivsel på arbetet och att ha möjlighet till personlig utveckling. Därför arbetar vi målmedvetet med att främja din personliga och yrkesmässiga utveckling. Framförallt genom vårt kultur- och värdegrundsarbete och där är ett närvarande ledarskap en självklarhet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en ST-läkare inom lungsjukdomar.

Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre. Under din ST tjänstgöring specialiserar du dig inom lungsjukdomar. Du tjänstgör inom klinikens alla enheter såväl slutenvård som öppenvård. Jourverksamhet ingår. Du deltar aktivt i utvecklingen av framtidens vård eftersom Medicincentrum i Umeå har unik kompetens inom högspecialiserad vård. Möjlighet finns för dubbelspecialisering inom internmedicin och/eller allergologi.

I den lungmedicinska verksamheten handläggs bland annat patienter med KOL, astma, luftvägsallergier, andningssvikt, tumörsjukdomar i torax, interstitiella lungsjukdomar och sömnapné. Vi träffar patienter på mottagning och vårdavdelning samt deltar vid lokala och regionala ronder. I arbetet ingår bronkoskopi och pleuraingrepp.

Vid Medicincentrum får du en spännande och omväxlande tjänst med goda förutsättningar för en bred utbildning. Du deltar i utvecklingsprojekt, kvalitetsarbete och forskning. Under din utbildning följer du ett individuellt studieprogram med handledare i enlighet med fastställda riktlinjer för specialiteten.

Du ser det som en självklarhet att arbeta enligt Medicincentrums värdeord: tillsammans - kunskapsstyrt - tryggt - drivande.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde.

Du har ett intresse för att specialisera dig inom lungsjukdomar.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Allmänmedicin glesbygdsprofil, Ålidhems hälsocentral, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 2
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Regionens primärvård bedriver bred primärvårdsverksamhet inom hela Region Västerbotten och möter patienter i alla åldrar, både i tätort och glesbygd. Med 33 hälsocentraler och sjukstugor finns vi där du finns. Vi arbetar aktivt med forskning och utveckling och tar tillvara medicinska resultat för att erbjuda vård med hög kvalitet där patienten är delaktig.

Vi vill att våra medarbetare ska vara delaktiga, ha inflytande och känna stolthet över att arbeta i regionens primärvård. Bra förbindelser med lokaltrafik möjliggör pendling till och från våra hälsocentraler!

Välkommen att vara med och utveckla primärvården i Västerbotten! Ta chansen att få en bredare allmänmedicinsk bas genom att göra en ST med glesbygdsprofil som byggs in i din utbildning från början till slutet och innebär en placering på någon av våra sjukstugor med fokus på inneliggande och akut sjukvård i glesbygd.

Vi söker nu en ST-läkare inom allmänmedicin med glesbygdsmedicinsk inriktning till vår hälsocentral på Ålidhem med kompletterande tjänstgöring på sjukstuga i Södra Lappland under minst 6 månader - Är det dig vi söker?

Rekryteringen sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Specialiteten allmänmedicin karaktäriseras av mötet med patienten, genom hela livet. Som ST-läkare kommer du att möta människor i alla åldrar med alla sorters hälsorelaterade problem samt att självständigt bedöma och behandla dessa, också de upplevelser och besvär som inte orsakas av definierbar sjukdom. I det allmänmedicinska specialistarbetet ska man också följa en individs olika hälsoproblem över tid och i bedömningen av hälsoproblemen väga in personens hela livssituation. Du är en aktiv deltagare i läkargruppen och samverkar med övriga yrkesgrupper.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom allmänmedicin med glesbygdsmedicinsk inriktning.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Du ska vara intresserad av att delta i verksamhetsutveckling och vara beredd på att ta eget ansvar i olika frågor. Personliga egenskaper som värderas högt är pedagogiskt tänkande, förmåga till teamarbete, ett visst tekniskt intresse samt flexibilitet.

ÖVRIGT
ST-studierektor
Thomas Lindgren
090-785 00 00 (vxl)
Thomas.lindgren@regionvasterbotten.se

ST-studierektor
Catharina Ingvarsson
Ansvarig för ST glesbygdsmedicin
090-785 00 00 (vxl)
catharina.ingvarsson@regionvasterbotten.se

Kontaktpersoner, ST-gruppen för glesbygdsmedicin
Linda Djerf, Mariehem Hälsocentral
090-785 00 00 (vxl)
linda.djerf@regionvasterbotten.se

Jessica Andersson, Tärnaby sjukstuga
090-785 00 00 (vxl)
jessica.e.andersson@regionvasterbotten.se

Facklig kontaktperson:

Carolina Emdin
Västerbottens läns läkareförening
090-785 00 00 (vxl)
carolina.emdin@regionvasterbotten.se


Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Universitets-ST i norra sjukvårdsregionen

ST-läkare
Läs mer Okt 11
ARBETSUPPGIFTER
Anställningen innebär forskningstid på 50% i fyra år eller 33% i sex med klinisk specialisttjänstgöring (ST) inom den valda specialiteten på återstående tid. Efter fyra respektive sex år övergår anställningen till tjänst som vanlig ST-läkare på 100% för återstoden av tiden fram till specialistbevis. Tiden som universitets-ST-läkare kan förlängas genom att innehavaren själv ordnar finansiering av forskningsdelen i tjänsten genom egna forskningsanslag. Inom Norra sjukvårdsregionen finns centrala sökbara forskningsmedel i ALF-systemet särskilt avsatta för disputerade yngre forskare (enligt vetenskapsrådets definition) med möjlighet till treåriga projektanslag som även vår användas för egen lön.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad läkare som disputerat och avser fortsätta forska på postdoktoral nivå och har en högst 3 år gammal doktorsexamen.

Legitimationsdatum senast 2022-08-31 och doktorsexamen 2018-11-08 eller senare, dock allra senast vid sista ansökningsdag 2021-11-07. Som avräkningsbar tid efter disputation räknas föräldraledighet, sjukdom, plikttjänstgöring inom totalförsvaret, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer och studentorganisationer, utländsk postdoc samt studier på läkarprogram och AT.

Om sökanden som redan innehar anställning som ST-läkare i berörda regioner beviljas ansökan, konverteras nuvarande anställning till anställning som Universitets-ST-läkare. För att komma i fråga som redan anställd ST-läkare krävs att en hinner nyttja hela den avsatta tiden som Universitets-ST-läkare innan specialistbevis. Av det följer att en inte får ha mindre än 24 månaders klinisk tjänstgöring på heltid kvar av sin påbörjade ST vid tillträde. Kvarstående tid till specialistbevis ska anges och räknas från och med tillträdesdatum.

För att komma i fråga krävs att forskningen förläggs till Medicinska fakulteten vid Umeå universitet och faller inom ramen för ALF, dvs. klinisk forskning med tydlig patientnytta och relevans för hälso- och sjukvården, eller translationell forskning med tydlig klinisk relevans.

ÖVRIGT
OBS! Den sökande ska utöver denna elektroniska ansökan bifoga följande bilagor till karin.forsen@regionvasterbotten.se

1) fullständig meritförteckning inkl kopia på legitimationsbevis
2) publikationslista (samtliga publikationer ska anges; referentgranskade vetenskapliga originalarbeten i internationella tidskrifter anges separat först; fullständig författarförteckning för varje publikation)
3) forskningsprogram på högst 10 sidor (svenska eller engelska). Forskningsprogrammet (bilaga 3) måste innehålla en kalkyl för hur den planerade forskningen är tänkt att finansieras (utöver egen tid som alltså är finansierad i anställningen). Forskningsprogrammet ska innehålla tydlig redogörelse för den egna rollen i forskningen (anges under egen rubrik). Etik ska kommenteras under egen rubrik.

Var noga med att i forskningsprogrammet tydliggöra forskningens koppling till Umeå universitet, samt tydliggöra universitetets roll, i de fall delar av studierna geografiskt utförs på annan plats än i Umeå eller på någon av universitetets tre regionala noder för medicinsk forskning i Sundsvall, Östersund eller Sunderbyn


Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Laboratoriemedicin, Klinisk Mikrobiologi, Umeå

ST-läkare
Läs mer Okt 6
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Laboratoriemedicin Västerbotten omfattar cirka 550 anställda inom laboratoriespecialiteterna klinisk patologi, klinisk immunologi och transfusionsmedicin, klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och klinisk genetik. Även biobank, vårdhygien och vävnadsinrättning ingår i verksamheten. Vi är en länsorganisation med verksamhet i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Via avtal har vi totalt ansvar för klinisk patologi i Östersund samt där även medicinskt ledningsansvar för immunologi och transfusionsmedicin, klinisk kemi och klinisk mikrobiologi. Vi har dessutom medicinskt ledningsansvar för transfusionsmedicin i Sunderbyn. Verksamheten är ackrediterad.

Klinisk mikrobiologi tillhandahåller diagnostisk service till Norrlands Universitetssjukhus, länsdelslasaretten i Lycksele och Skellefteå, hälsocentraler, privatläkare samt till vårdgivare i andra regioner. Kliniken bedriver en bred mikrobiologisk diagnostik inom bakteriologi, virologi, mykologi och parasitologi. Vi är även nationellt referenslaboratorium för tularemi, hantavirus och adenovirus. Kliniken är en modern, välfungerande, ackrediterad och med mycket engagerad och kompetent personal och har en aktiv forsknings- och utvecklingsverksamhet. Vi arbetar aktivt att utveckla och förbättra metoder och arbetssätt för att skapa en konkurrenskraftig verksamhet för att möta framtidens sjukvård. Personalstyrkan består av drygt 85 engagerade medarbetare tillhörande flera yrkeskategorier varav 15 talet läkare. Kliniken är mån om att ta tillvara medarbetarnas förmågor och intresse samt skapa möjligheter för kompetensutveckling och uppmuntrar till delaktighet i verksamhetens utvecklings- och förbättringsarbete. Kliniken har nära samarbete med Umeå Universitet i områden som berör klinikens verksamhet.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Att verka som läkare i klinisk mikrobiologi är mångfacetterat med omväxlande arbetsuppgifter och med många viktiga roller på laboratoriet och inom sjukvården.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom klinisk mikrobiologi.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift motsvarande nivå C1. God kunskap i engelska språket och grundläggande datorkunskaper är meriterande.

Det är en fördel om du har en positiv grundinställning och har intresse och fallenhet för någon form av laborativ verksamhet, gärna tidigare arbete inom ämnesområdet klinisk mikrobiologi. Forskningserfarenhet och disputation är meriterande. Du ska ha en god kommunikativ förmåga, och gilla samarbete med kollegor och i grupp.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Obstetrik och gynekologi, Umeå

ST-läkare
Läs mer Okt 4
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Centrum för obstetrik och gynekologi (CFOG) Västerbotten är en länsorganisation där länets tre sjukhus ingår och samarbetar. I centrumet ingår enheter vid länets tre sjukhus med totalt cirka 250 medarbetare. CFOG har ett arbetssätt med länsövergripande processorientering.
Sjukhusen i länet ansvarar gemensamt för att människor i Västerbotten har tillgång till specialistmödravård, förlossning, BB, BB-hemvård, gynekologisk mottagning, gynekologisk kirurgi, tumörkirurgi och robotkirurgi.

Vi söker nu en ST-läkare.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du arbetar på ett professionellt sätt där du ständigt har patienten i fokus och du förväntas självständigt ansvara för det kliniska arbetet inom enheten. Vi förväntar oss också att du är aktiv i utbildning av studenter och blivande specialister.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jourtjänstgöring ingår.

Resor inom länet kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom obstetrik och gynekologi.

Kontroll av läkarlegitimation via Socialstyrelsen
(HOSP) kommer att ske när ansökan inkommit.

Du är positiv, har lätt för att samarbeta, är tydlig när du kommunicerar och har mod att närma dig människor och skapa förtroende. Vi tror att du är trygg i dig själv och har en förmåga att anpassa dig när det behövs. Du har en förmåga att självständigt strukturera ditt arbete. Du trivs med teamarbete och delar gärna med dig av dina kunskaper.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Inom Region Västerbotten går patienten alltid först. Av det skälet har vi som riktlinje att som en del i anställningsprocessen kontrollera utdrag ur belastningsregistret, vid rekrytering till vissa verksamheter.

Ansök nu

ST-läkare (kompletterande ST tjänst), Ögonsjukdomar, Ögonkliniken Umeå

ST-läkare
Läs mer Sep 2
Vi söker en ST-läkare inom ögonsjukdomar, för en kompletterande ST-tjänst där personen i fråga har specialistlegitimation inom ögonsjukdomar från annat land, till vår klinik i Umeå.

Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vill du vara en del av Ögonkliniken? Här händer det mycket och det finns stora möjligheter att utvecklas i ditt yrke. Vår klinik bedriver specialistsjukvård inom området ögonsjukdomar i Västerbotten och i norra regionen.

Ögonkliniken Västerbotten finns på länets tre sjukhus i Umeå, Skellefteå och Lycksele. Vi är en universitetsklinik med stora patientflöden som tar hand om patienter med ögonsjukdomar i alla åldrar, från nyfödda och uppåt. Vi har gemensamma vårdplatser med Hand- och plastik.

Vi använder oss ofta av teknisk utrustning för diagnostik och behandling i en mycket forsknings- och undervisningsaktiv miljö, där vi samarbetar med enheten för oftalmiatrik på Umeå universitet. På kliniken undervisar vi blivande läkare, specialister och andra studentgrupper. Ögonsjukvård innefattar så väl snabba, kortare besök som att patienterna kommer på återkommande kontroller som görs av ögonsjuksköterskor, ortoptister och läkare. Vi har vårdprocesser kring exempelvis glaukom (grön starr), diabetes, skelning och åldersförändringar i gula fläcken.

Kliniken blev under 2017 SPUR inspekterad vid samtliga tre mottagningar och fick ett mycket bra betyg.

Vi har ungefär 110 medarbetare. Hos oss arbetar ögonläkare, ögonsjuksköterskor, operationssjuksköterskor, medicinska sekreterare, undersköterskor, ortoptister samt optiker.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Under din ST-tjänstgöring specialiserar du dig inom området Ögonsjukdomar. Du tjänstgör i huvudsak på dagtid där dagjoursverksamhet ingår. Du deltar aktivt i utvecklings- och kvalitetsarbete inom kliniken.

Under din utbildning följer du ett individuellt utbildningsprogram med utsedd handledare. Handledaren har som uppgift att förmedla undervisning och ge stöd och insikt vid praktiska problem i arbetet, men ska också vara ett stöd i utvecklandet av yrkesidentiteten.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Vi tillämpar tre månaders provanställning för denna tjänst.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård. Då detta är en kompletterande ST-tjänst har du tidigare arbetat som specialistläkare inom ögonsjukdomar och innehar en specialistlegitimation inom ögonsjukdomar i annat land. Kirurgisk erfarenhet inom ögonsjukdomar är meriterande.

Du har kunskaper i det svenska språket motsvarande nivå C1, enligt den gemensamma europeiska referensramen för språk (GERS).

Vi vill att du är engagerad, kompetent och har förmågan att bidra till arbetsglädje och ett positivt förändringsarbete.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Bild- och funktionsmedicin, Umeå

ST-läkare
Läs mer Aug 18
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Bild- och funktionsmedicin (BFM) Västerbotten bedriver omfattande verksamhet vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå, Skellefteå lasarett och Lycksele lasarett samt vid hälsocentraler i södra Lappland. BFM Västerbotten svarar för alla typer av bildgivande radiologiska undersökningar inklusive nuklearmedicin samt avancerad perifer- och neurointervention. I länet finns förutom konventionell utrustning 5 moderna MR-utrustningar varav två 3T MR-kameror, 6 multislice DT-utrustningar, PET/CT, cyklotron och en aktiv tracerkemiverksamhet. Kliniken genomför ca 190 000 undersökningar per år.

Forskning bedrivs i samarbete med Umeå universitet och har sin tyngdpunkt i fMRI och nuklearmedicin med PET/CT och här pågår internationella samarbetsprojekt. I samarbete med universitetet bedrivs även utbildning av läkare och röntgensjuksköterskor. Vid kliniken arbetar cirka 250 anställda.

Vi söker nu en ST-läkare till Umeå!

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

I arbetsuppgifterna ingår radiologisk handläggning och bedömningar av vid BFM Västerbotten förekommande radiologiska undersökningar. Rond- och MDK-arbete ingår som en viktig del i arbetet. Forsknings-, utbildnings- och utvecklingsarbete ingår i varierande grad i arbetsuppgifterna.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jour- och/eller beredskapstjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom bild- och funktionsmedicin. Erfarenhet av forskning, doktorsgrad och docent är meriterande. Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Klinisk farmakologi, Umeå

ST-läkare
Läs mer Maj 20
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Läkemedelscentrum är Region Västerbottens expertorgan i läkemedelsfrågor och utgörs av Klinisk farmakologi, Elinor (Evidensbaserad Läkemedelsinformation I Norr), Läkemedelskommittén, Läkemedelsförsörjningen samt Klinisk farmaci. Klinisk farmakologi har en tydlig vetenskaplig profil, och som universitetssjukvårdsenhet stöttar vi aktivt olika forskningsaktiviteter bland medarbetarna inom farmakologiska områden.

På Läkemedelscentrum arbetar du i ett engagerat team av läkare, receptarier, apotekare, sjuksköterskor och administratörer. Du kommer till en arbetsplats där du har stora möjligheter till kompetensutveckling och lärande i vardagen.

Nu söker Läkemedelscentrum en ST-läkare inom klinisk farmakologi.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Under din ST tjänstgöring specialiserar du dig inom klinisk farmakologi, en medicinsk specialitet som har en rationell, kostnadseffektiv, säker och ändamålsenlig läkemedelsanvändning som mål.

Kliniska farmakologer erbjuder olika typer av evidensbaserad rådgivning inom läkemedelsfrågor, värderar vetenskaplig dokumentation, gör hälsoekonomiska värderingar, bidrar i prioriteringsarbete, medverkar i planering och genomförande av kliniska läkemedelsprövningar, samverkar vid ordnat införande av nya läkemedel, bidrar till individanpassad läkemedelsbehandling, är involverade i missbruksdiagnostik och arbetar på olika sätt med läkemedelssäkerhet.

Vid Norrlands Universitetssjukhus har vi tät kontakt och dialog med olika kliniker inom regionen i läkemedelsfrågor där vi samverkar inom klinikuppdraget för att främja rationell, kostnadseffektiv, säker och ändamålsenlig läkemedelsanvändning.

Undervisning av studenter, hälsopersonal och producentobunden fortbildning är också en naturlig del av arbetsuppgifterna samt att vara involverade i Region Västerbottens strategiska läkemedelsarbete.

På Läkemedelscentrum får du en spännande och omväxlande tjänst med goda förutsättningar för en bred utbildning. Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion och utveckling för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde och ett intresse för att specialisera dig inom klinisk farmakologi.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1. Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning, forskning och/eller kvalitetsarbete liksom tidigare tjänstgöring som läkare inom läkemedelsintensiva specialiteter. Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Lungsjukdomar och allergologi, Medicincentrum, Umeå

ST-läkare
Läs mer Maj 21
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Medicincentrum är en del av Norrlands universitetssjukhus och är en stor klinik med drygt 300 medarbetare. Hos oss pågår ett spännande utvecklingsarbete där vi ska påverka och utveckla framtidens vård inom det internmedicinska området.

Att jobba på Medicincentrum ger dig möjlighet att kombinera teknik tillsammans med god och säker vård. Du har en viktig roll och ditt arbete bidrar till vårt mål att ge den bästa behandlingen en patient kan få. För att du ska få möjlighet att växa i rollen och ge den bästa vården, vet vi att det är viktigt med trivsel på arbetet och att ha möjlighet till personlig utveckling. Därför arbetar vi målmedvetet med att främja din personliga och yrkesmässiga utveckling. Framförallt genom vårt kultur- och värdegrundsarbete och där är ett närvarande ledarskap en självklarhet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en ST-läkare inom lungsjukdomar och allergologi.

Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Under din ST tjänstgöring specialiserar du dig inom lungsjukdomar. Du tjänstgör inom klinikens alla enheter såväl slutenvård som öppenvård. Jourverksamhet ingår. Du deltar aktivt i utvecklingen av framtidens vård eftersom Medicincentrum i Umeå har unik kompetens inom högspecialiserad vård.

I den lungmedicinska verksamheten handläggs bland annat patienter med KOL, astma, luftvägsallergier, andningssvikt, tumörsjukdomar i torax, interstitiella lungsjukdomar och sömnapné. Vi träffar patienter på mottagning och vårdavdelning samt deltar vid lokala och regionala ronder. I arbetet ingår bronkoskopi och pleuraingrepp.

Vid Medicincentrum får du en spännande och omväxlande tjänst med goda förutsättningar för en bred utbildning. Du deltar i utvecklingsprojekt, kvalitetsarbete och forskning. Under din utbildning följer du ett individuellt studieprogram med handledare i enlighet med fastställda riktlinjer för specialiteten.

Du ser det som en självklarhet att arbeta enligt Medicincentrums värdeord: tillsammans - kunskapsstyrt - tryggt - drivande.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde.

Du har ett intresse för att specialisera dig inom lungsjukdomar och/eller allergologi.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Lungsjukdomar och allergologi, Medicincentrum, Umeå

ST-läkare
Läs mer Apr 27
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Medicincentrum är en del av Norrlands universitetssjukhus och är en stor klinik med drygt 300 medarbetare. Hos oss pågår ett spännande utvecklingsarbete där vi ska påverka och utveckla framtidens vård inom det internmedicinska området.

Att jobba på Medicincentrum ger dig möjlighet att kombinera teknik tillsammans med god och säker vård. Du har en viktig roll och ditt arbete bidrar till vårt mål att ge den bästa behandlingen en patient kan få. För att du ska få möjlighet att växa i rollen och ge den bästa vården, vet vi att det är viktigt med trivsel på arbetet och att ha möjlighet till personlig utveckling. Därför arbetar vi målmedvetet med att främja din personliga och yrkesmässiga utveckling. Framförallt genom vårt kultur- och värdegrundsarbete och där är ett närvarande ledarskap en självklarhet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en ST-läkare inom lungsjukdomar och allergologi.

Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Under din ST tjänstgöring specialiserar du dig inom lungsjukdomar. Du tjänstgör inom klinikens alla enheter såväl slutenvård som öppenvård. Jourverksamhet ingår. Du deltar aktivt i utvecklingen av framtidens vård eftersom Medicincentrum i Umeå har unik kompetens inom högspecialiserad vård.

I den lungmedicinska verksamheten handläggs bland annat patienter med KOL, astma, luftvägsallergier, andningssvikt, tumörsjukdomar i torax, interstitiella lungsjukdomar och sömnapné. Vi träffar patienter på mottagning och vårdavdelning samt deltar vid lokala och regionala ronder. I arbetet ingår bronkoskopi och pleuraingrepp.

Vid Medicincentrum får du en spännande och omväxlande tjänst med goda förutsättningar för en bred utbildning. Du deltar i utvecklingsprojekt, kvalitetsarbete och forskning. Under din utbildning följer du ett individuellt studieprogram med handledare i enlighet med fastställda riktlinjer för specialiteten.

Du ser det som en självklarhet att arbeta enligt Medicincentrums värdeord: tillsammans - kunskapsstyrt - tryggt - drivande.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde.

Du har ett intresse för att specialisera dig inom lungsjukdomar och/eller allergologi.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Allmänmedicin glesbygdsprofil, Närsjukvårdsområde Umeå

ST-läkare
Läs mer Apr 15
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Regionens primärvård bedriver bred primärvårdsverksamhet inom hela Region Västerbotten och möter patienter i alla åldrar, både i tätort och glesbygd. Med 33 hälsocentraler och sjukstugor finns vi där du finns. Vi arbetar aktivt med forskning och utveckling och tar tillvara medicinska resultat för att erbjuda vård med hög kvalitet där patienten är delaktig.

Vi vill att våra medarbetare ska vara delaktiga, ha inflytande och känna stolthet över att arbeta i regionens primärvård. Bra förbindelser med lokaltrafik möjliggör pendling till och från våra hälsocentraler!

Välkommen att vara med och utveckla primärvården i Västerbotten! Ta chansen att få en bredare allmänmedicinsk bas genom att göra en ST med glesbygdsprofil som byggs in i din utbildning från början till slutet och innebär en placering på någon av våra sjukstugor med fokus på inneliggande och akut sjukvård i glesbygd.

Vi söker nu ST-läkare inom allmänmedicin med glesbygdsmedicinsk inriktning till våra hälsocentraler på Ålidhem, Ersboda och Mariehem med kompletterande tjänstgöring på sjukstuga i Södra Lappland under minst 6 månader - Är det dig vi söker?

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Specialiteten allmänmedicin karaktäriseras av mötet med patienten, genom hela livet. Som ST-läkare kommer du att möta människor i alla åldrar med alla sorters hälsorelaterade problem samt att självständigt bedöma och behandla dessa, också de upplevelser och besvär som inte orsakas av definierbar sjukdom. I det allmänmedicinska specialistarbetet ska man också följa en individs olika hälsoproblem över tid och i bedömningen av hälsoproblemen väga in personens hela livssituation. Du är en aktiv deltagare i läkargruppen och samverkar med övriga yrkesgrupper.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Vänligen ange i din ansökan vid vilken hälsocentral du önskar din huvudplacering, Ålidhem, Ersboda eller Mariehem.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom allmänmedicin med glesbygdsmedicinsk inriktning.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Du ska vara intresserad av att delta i verksamhetsutveckling och vara beredd på att ta eget ansvar i olika frågor. Personliga egenskaper som värderas högt är pedagogiskt tänkande, förmåga till teamarbete, ett visst tekniskt intresse samt flexibilitet.

ÖVRIGT
ST-studierektor
Thomas Lindgren
090-785 00 00 (vxl)
Thomas.lindgren@regionvasterbotten.se

ST-studierektor
Catharina Ingvarsson
Ansvarig för ST glesbygdsmedicin
090-785 00 00 (vxl)
catharina.ingvarsson@regionvasterbotten.se

Kontaktpersoner, ST-gruppen för glesbygdsmedicin
Linda Djerf, Mariehem Hälsocentral
090-785 00 00 (vxl)
linda.djerf@regionvasterbotten.se

Jessica Andersson, Tärnaby sjukstuga
090-785 00 00 (vxl)
jessica.e.andersson@regionvasterbotten.se

Fackliga kontaktpersoner:

Kerstin Eilers
090-785 00 00 (vxl)
kerstin.eilers@regionvasterbotten.se

Katarina Kevnell Cronin
090-785 00 00 (vxl)
katarina.kevnell.cronin@regionvasterbotten.se

Gabriela Hlodan Nagy
090-785 00 00 (vxl)
gabriela.hlodan.nagy@regionvasterbotten.se


Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Bild- och funktionsmedicin, Umeå

ST-läkare
Läs mer Mar 30
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Bild- och funktionsmedicin (BFM) Västerbotten bedriver omfattande verksamhet vid Norrlands Universitetssjukhus i Umeå, Skellefteå lasarett och Lycksele lasarett samt vid hälsocentraler i södra Lappland. BFM Västerbotten svarar för alla typer av bildgivande radiologiska undersökningar inklusive nuklearmedicin samt avancerad perifer- och neurointervention. I länet finns förutom konventionell utrustning 5 moderna MR-utrustningar varav två 3T MR-kameror, 6 multislice DT-utrustningar, PET/CT, cyklotron och en aktiv tracerkemiverksamhet. Kliniken genomför ca 190 000 undersökningar per år.

Forskning bedrivs i samarbete med Umeå universitet och har sin tyngdpunkt i fMRI och nuklearmedicin med PET/CT och här pågår internationella samarbetsprojekt. I samarbete med universitetet bedrivs även utbildning av läkare och röntgensjuksköterskor. Vid kliniken arbetar cirka 250 anställda.

Vi söker nu en ST-läkare till Umeå!

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

I arbetsuppgifterna ingår radiologisk handläggning och bedömningar av vid BFM Västerbotten förekommande radiologiska undersökningar. Rond- och MDK-arbete ingår som en viktig del i arbetet. Forsknings-, utbildnings- och utvecklingsarbete ingår i varierande grad i arbetsuppgifterna.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jour- och/eller beredskapstjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom bild- och funktionsmedicin. Erfarenhet av forskning, doktorsgrad och docent är meriterande. Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Obstetrik och gynekologi, Umeå

ST-läkare
Läs mer Mar 16
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten är en länsorganisation där länets tre sjukhus ingår och samarbetar.

Centrum för obstetrik och gynekologi i Umeå består av specialistmödravård, förlossning, BB, BB-hemvård, gynekologisk mottagning, gynekologisk kirurgi, tumörkirurgi och robotkirurgi. I uppdraget ingår bassjukvård, normal graviditet, riskgraviditet, förlossning, fosterdiagnostik inom det egna sjukvårdsområdet.

Vi söker nu en ST-läkare.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du arbetar på ett professionellt sätt där du ständigt har patienten i fokus och du förväntas självständigt ansvara för det kliniska arbetet inom enheten. Vi förväntar oss också att du är aktiv i utbildning av studenter och blivande specialister.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jourtjänstgöring ingår.

Resor inom länet kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom obstetrik och gynekologi.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Inom Region Västerbotten går patienten alltid först. Av det skälet har vi som riktlinje att som en del i anställningsprocessen kontrollera utdrag ur belastningsregistret, vid rekrytering till vissa verksamheter.

Ansök nu

ST-läkare, Lungsjukdomar, Medicincentrum, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Medicincentrum är en del av Norrlands universitetssjukhus och är en stor klinik med drygt 300 medarbetare. Hos oss pågår ett spännande utvecklingsarbete där vi ska påverka och utveckla framtidens vård inom det internmedicinska området.

Att jobba på Medicincentrum ger dig möjlighet att kombinera teknik tillsammans med god och säker vård. Du har en viktig roll och ditt arbete bidrar till vårt mål att ge den bästa behandlingen en patient kan få. För att du ska få möjlighet att växa i rollen och ge den bästa vården, vet vi att det är viktigt med trivsel på arbetet och att ha möjlighet till personlig utveckling. Därför arbetar vi målmedvetet med att främja din personliga och yrkesmässiga utveckling. Framförallt genom vårt kultur- och värdegrundsarbete och där är ett närvarande ledarskap en självklarhet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en ST-läkare inom lungsjukdomar.

Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Under din ST tjänstgöring specialiserar du dig inom lungsjukdomar. Du tjänstgör inom klinikens alla enheter såväl slutenvård som öppenvård. Jourverksamhet ingår. Du deltar aktivt i utvecklingen av framtidens vård eftersom Medicincentrum i Umeå har unik kompetens inom högspecialiserad vård.

I den lungmedicinska verksamheten handläggs bland annat patienter med KOL, astma, luftvägsallergier, andningssvikt, tumörsjukdomar i torax, interstitiella lungsjukdomar och sömnapné. Vi träffar patienter på mottagning och vårdavdelning samt deltar vid lokala och regionala ronder. I arbetet ingår bronkoskopi och pleuraingrepp.

Vid Medicincentrum får du en spännande och omväxlande tjänst med goda förutsättningar för en bred utbildning. Du deltar i utvecklingsprojekt, kvalitetsarbete och forskning. Under din utbildning följer du ett individuellt studieprogram med handledare i enlighet med fastställda riktlinjer för specialiteten.

Du ser det som en självklarhet att arbeta enligt Medicincentrums värdeord: tillsammans - kunskapsstyrt - tryggt - drivande.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde.
Du har ett intresse för att specialisera dig inom lungsjukdomar.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Kirurgcentrum, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Kirurgcentrum är en länsklinik där Umeå och Skellefteå ingår. Inom Kirurgcentrum i Umeå finns tre slutenvårdsavdelningar som är öppna dygnet runt och mottagningar som har öppet under dagtid, måndag till fredag. På mottagningarna utför vi bland annat mindre operationer och uppföljningar. På våra vårdavdelningar arbetar vi med pre/ postoperativ omvårdnad och människor som behöver akut inneliggande sjukvård. Många olika yrkeskategorier är engagerade och samarbetar för att ge trygg och god vård.

Som ST-läkare är du en viktig medarbetare och kommer successivt få ta ett större ansvar i vår verksamhet. Forskning bedrivs inom framförallt blåscancer och prostatacancer och vi ser gärna sökande med forskningsintresse. Robotkirurgi ingår sedan flera år och vi kommer snart att investera i ytterligare en operationsrobot. Urologmottagningen är precis nybyggd och nu jobbar vi i nya lokaler där bla en ny ESVL-enhet byggs upp.ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre. Du arbetar både på vår mottagning likväl som på avdelningarna. Arbetet är varierat och du har en viktig roll runt patienten. Förutom det medicinska arbetet handlar arbetet om att utveckla relationer och vara en medmänniska, både för våra patienter och deras anhöriga.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jour- och/eller beredskapstjänstgöring ingår.


KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom kirurgi eller urologi.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.
ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Obstetrik och gynekologi, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten är en länsorganisation där länets tre sjukhus ingår och samarbetar.

Centrum för obstetrik och gynekologi i Umeå består av specialistmödravård, förlossning, BB, BB-hemvård, gynekologisk mottagning, gynekologisk kirurgi, tumörkirurgi och robotkirurgi. I uppdraget ingår bassjukvård, normal graviditet, riskgraviditet, förlossning, fosterdiagnostik inom det egna sjukvårdsområdet.

Vi söker nu en ST-läkare.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du arbetar på ett professionellt sätt där du ständigt har patienten i fokus och du förväntas självständigt ansvara för det kliniska arbetet inom enheten. Vi förväntar oss också att du är aktiv i utbildning av studenter och blivande specialister.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jourtjänstgöring ingår.

Resor inom länet kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom obstetrik och gynekologi.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Öron- näs- och halssjukdom, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 16
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vid Öron-, näs- och halssektionen bedöms och behandlas patienter med olika former av sjukdomar inom områdena allmän basal önh-sjukdom, audiologi, foniatri, näsa/bihålor, otokirurgi och tumörkirurgi. Vi är en länskliniken och ska fungera utifrån ett länsperspektiv där de samlade resurserna så långt som möjligt används på ett för hela länet optimalt sätt.
Du kommer att få arbeta tillsammans med kollegor som har mycket erfarenhet inom yrket. Hos oss finns goda möjligheter att kunna utvecklas inom yrket.

Vi söker nu en ST-läkare i Öron- näs- och halssjukdom i Umeå.

ARBETSUPPGIFTER
Du jobbar i läkararbete inom öron- näs- och halssjukdom och medverkar aktivt till att vidareutveckla klinikens verksamhet.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom öron-, näs- och halssjukdomar.
Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Allmänmedicin, Närsjukvårdsområde Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Regionens primärvård bedriver bred primärvårdsverksamhet inom hela Region Västerbotten och möter patienter i alla åldrar, både i tätort och glesbygd. Med 33 hälsocentraler och sjukstugor finns vi där du finns. Vi arbetar aktivt med forskning och utveckling och tar tillvara medicinska resultat för att erbjuda vård med hög kvalitet där patienten är delaktig.

Vi vill att våra medarbetare ska vara delaktiga, ha inflytande och känna stolthet över att arbeta i regionens primärvård. Bra förbindelser med lokaltrafik möjliggör pendling till och från våra hälsocentraler!

Nu söker vi ST-läkare till våra hälsocentraler i Robertsfors, Nordmaling, Teg, Backen och Holmsund/Obbola!

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Specialiteten allmänmedicin karaktäriseras av mötet med patienten, genom hela livet. Som ST-läkare kommer du att möta människor i alla åldrar med alla sorters hälsorelaterade problem samt att självständigt bedöma och behandla dessa, också de upplevelser och besvär som inte orsakas av definierbar sjukdom. I det allmänmedicinska specialistarbetet ska man också följa en individs olika hälsoproblem över tid och i bedömningen av hälsoproblemen väga in personens hela livssituation. Du är en aktiv deltagare i läkargruppen och samverkar med övriga yrkesgrupper.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

I din ST-anställning ingår jourtjänstgöring. i en ST-anställning vid Robertsfors hälsocentral ingår även en ultraljudsutbildning.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom allmänmedicin.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Du ska vara intresserad av att delta i verksamhetsutveckling och vara beredd på att ta eget ansvar i olika frågor. Personliga egenskaper som värderas högt är pedagogiskt tänkande, förmåga till teamarbete, ett visst tekniskt intresse samt flexibilitet.

ÖVRIGT
ST-studierektor
Thomas Lindgren
090-785 00 00 (vxl)
Thomas.lindgren@regionvasterbotten.se

Fackliga kontaktpersoner:

Jörgen Bengtsson
090-785 79 12
jorgen.bengtsson@regionvasterbotten.se
Västerbottens läkareförening

Thomas Ek
090-785 00 00 (vxl)
thomas.ek@regionvasterbotten.se
Västerbottens läkareförening

Lena Bordeianu
090-785 00 00 (vxl)
lena.bordeianu@regionvasterbotten.se
Västerbottens läkareförening

Inga Nylander
0930-40626
inga.nylander@regionvasterbotten.se
Västerbottens läkareförening

Marianne Brundin
090-785 00 00 (vxl)
marianne.brundin@regionvasterbotten.se
Västerbottens läkareförening


Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Endokrinologi, Medicincentrum, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Medicincentrum är en del av Norrlands universitetssjukhus och är en stor klinik med drygt 300 medarbetare. Hos oss pågår ett spännande utvecklingsarbete där vi ska påverka och utveckla framtidens vård inom det internmedicinska området.

Att jobba på Medicincentrum ger dig möjlighet att kombinera teknik tillsammans med god och säker vård. Du har en viktig roll och ditt arbete bidrar till vårt mål att ge den bästa behandlingen en patient kan få. För att du ska få möjlighet att växa i rollen och ge den bästa vården, vet vi att det är viktigt med trivsel på arbetet och att ha möjlighet till personlig utveckling. Därför arbetar vi målmedvetet med att främja din personliga och yrkesmässiga utveckling. Framförallt genom vårt kultur- och värdegrundsarbete och där är ett närvarande ledarskap en självklarhet.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en ST-läkare inom internmedicin och endokrinologi/diabetologi.

Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Under din ST tjänstgöring specialiserar du dig inom internmedicin samt endokrinologi och diabetologi. Du tjänstgör inom klinikens alla enheter såväl slutenvård som öppenvård. Jourverksamhet ingår. Du deltar aktivt i utvecklingen av framtidens vård eftersom Medicincentrum i Umeå har unik kompetens inom högspecialiserad vård.
I den endokrinska verksamheten handläggs bland annat patienter med diabetes, könsdysfori, hypofys- och binjuresjukdomar. Vi träffar patienter på mottagning och vårdavdelning samt deltar vid lokala och regionala ronder. I arbetet ingår mottagningsarbete och avdelningsarbete samt jourverksamhet.

Vid Medicincentrum får du en spännande och omväxlande tjänst med goda förutsättningar för en bred utbildning. Du deltar i utvecklingsprojekt, kvalitetsarbete och forskning. Under din utbildning följer du ett individuellt studieprogram med handledare i enlighet med fastställda riktlinjer för specialiteten.

Du ser det som en självklarhet att arbeta enligt Medicincentrums värdeord: tillsammans - kunskapsstyrt - tryggt - drivande.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde.
Du har ett intresse för att specialisera dig inom endokrinologi och diabetes

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST- läkare till Psykiatriska kliniken i Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vi söker ST-läkare till

Psykiatriska kliniken vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå är Norrlands största psykiatriska klinik med drygt 400 medarbetare. Vi har fyra allmänpsykiatriska vårdavdelningar, rättspsykiatrisk verksamhet, ett flertal specialiserade öppenvårds- och behandlingsenheter. ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Vi uppmuntrar våra ST-kollegor att vara delaktiga i klinikens utveckling och ser det som en självklarhet att alla i arbetsgruppen bidrar till och har egna ansvarsområden.

Kliniken erbjuder alla ST-läkare individuell studieplan och schemalagd studietid.
Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jour- och beredskapstjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom psykiatri.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.
Vi värdesätter det positiva arbetsklimatet som råder på vår klinik. Därför sätter vi stor vikt vid god samarbetsförmåga både gentemot dina blivande läkarkollegor och övriga personalkategorier. Hänsyn tas till personlig lämplighet

ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Region Västerbotten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

ST- läkare till HUD och STD kliniken i Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Hud- och STD-kliniken inom Region Västerbotten är en liten verksamhet med stora uppdrag. Kliniken ansvarar för hud- och venereologisk-sjukvård i hela länet och har dessutom regionansvar för ett antal diagnosgrupper. Kliniken bedriver allmän hudmottagning samt en STD-mottagning för sexuellt överförbara infektioner. Olika specialmottagningar såsom yrkes- och miljödermatologisk mottagning, vulvamottagning, mottagning för genital dermatologi, tumörmottagning och hudkirurgi plus lasermottagning ingår också i verksamheten. Telemedicinsk verksamhet gentemot Lycksele och Skellefteå ingår i verksamheten samt ljusbehandlingar. Vid kliniken bedrivs forskning och undervisning i nära samarbete med Umeå universitet.

Kliniken är en certifierad hälsofrämjande arbetsplats och HBTQ-diplomerad.

Som medarbetare vid Hud- och STD-kliniken arbetar du i en arbetsgrupp bestående av olika specialiteter och tillsammans skapar vi en trevlig och utvecklande arbetsmiljö. Totalt arbetar cirka 40 personer vid kliniken.ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Kliniken erbjuder alla ST-läkare individuell studieplan och schemalagd studietid.
Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.
Vi värdesätter det positiva arbetsklimatet som råder på vår klinik. Därför sätter vi stor vikt vid god samarbetsförmåga både gentemot dina blivande läkarkollegor och övriga personalkategorier. Hänsyn tas till personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Inför rekryteringsarbetet har Region Västerbotten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Universitets-ST

ST-läkare
Läs mer Okt 14
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.ARBETSUPPGIFTER
Anställningen innebär forskningstid på 50% i fyra år eller 33% i sex med klinisk specialisttjänstgöring (ST) inom den valda specialiteten på återstående tid. Efter fyra respektive sex år övergår anställningen till tjänst som vanlig ST-läkare på 100% för återstoden av tiden fram till specialistbevis. Tiden som universitets-ST-läkare kan förlängas genom att innehavaren själv ordnar finansiering av forskningsdelen i tjänsten genom egna forskningsanslag. Inom Norra sjukvårdsregionen finns centrala sökbara forskningsmedel i ALF-systemet särskilt avsatta för disputerade yngre forskare (enligt vetenskapsrådets definition) med möjlighet till treåriga projektanslag som även vår användas för egen lön.

KVALIFIKATIONER
Legitimerad läkare som disputerat och avser fortsätta forska på postdoktoral nivå och har en högst 3 år gammal doktorsexamen.

Legitimationsdatum senast 2021-08-31 och doktorsexamen 2017-11-08 eller senare, dock allra senast vid sista ansökningsdag 2020-11-08. Som avräkningsbar tid efter disputation räknas föräldraledighet, sjukdom, plikttjänstgöring inom totalförsvaret, förtroendeuppdrag inom fackliga organisationer och studentorganisationer, utländsk postdoc samt studier på läkarprogram och AT.

Om sökanden som redan innehar anställning som ST-läkare i berörda landsting/regioner beviljas ansökan, konverteras nuvarande anställning till anställning som Universitets-ST-läkare. För att komma i fråga som redan anställd ST-läkare krävs att man hinner nyttja hela den avsatta tiden som Universitets-ST-läkare innan specialistbevis. Av det följer att man inte får ha mindre än 24 månaders klinisk tjänstgöring på heltid kvar av sin påbörjade ST vid tillträde. Kvarstående tid till specialistbevis ska anges och räknas från och med tillträdesdatum.

För att komma i fråga krävs att forskningen förläggs till Medicinska fakulteten vid Umeå universitet och faller inom ramen för ALF, dvs. klinisk forskning med tydlig patientnytta och relevans för hälso- och sjukvården, eller translationell forskning med tydlig klinisk relevans.


ÖVRIGT
Den sökande ska utöver denna elektroniska ansökan bifoga följande bilagor:
1) fullständig meritförteckning inkl kopia på legitimationsbevis
2) publikationslista (samtliga publikationer ska anges; referentgranskade vetenskapliga originalarbeten i internationella tidskrifter anges separat först; fullständig författarförteckning för varje publikation)
3) forskningsprogram på högst 10 sidor (svenska eller engelska). Forskningsprogrammet (bilaga 3) måste innehålla en kalkyl för hur den planerade forskningen är tänkt att finansieras (utöver egen tid som alltså är finansierad i anställningen). Forskningsprogrammet ska innehålla tydlig redogörelse för den egna rollen i forskningen (anges under egen rubrik). Etik ska kommenteras under egen rubrik.
Var noga med att i forskningsprogrammet tydliggöra forskningens koppling till Umeå universitet, samt tydliggöra universitetets roll, i de fall delar av studierna geografiskt utförs på annan plats än i Umeå eller på någon av universitetets tre regionala noder för medicinsk forskning i Sundsvall, Östersund eller Sunderbyn.

Inför rekryteringsarbetet har Region Västerbotten tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

ST-läkare, Centrum för obstetrik och gynekolog, Umeå

ST-läkare
Läs mer Okt 19
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Centrum för obstetrik och gynekologi Västerbotten är en länsorganisation där länets tre sjukhus ingår och samarbetar.

Centrum för obstetrik och gynekologi i Umeå består av specialistmödravård, förlossning, BB, BB-hemvård, gynekologisk mottagning, gynekologisk kirurgi, tumörkirurgi och robotkirurgi. I uppdraget ingår bassjukvård, normal graviditet, riskgraviditet, förlossning, fosterdiagnostik inom det egna sjukvårdsområdet.
Vi söker nu en ST-läkare.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Du arbetar på ett professionellt sätt där du ständigt har patienten i fokus och du förväntas självständigt ansvara för det kliniska arbetet inom enheten. Vi förväntar oss också att du är aktiv i utbildning av studenter och blivande specialister.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jourtjänstgöring ingår.

Resor inom länet kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Inom Region Västerbotten går patienten alltid först. Av det skälet har vi som riktlinje att som en del i anställningsprocessen kontrollera utdrag ur belastningsregistret, vid rekrytering till vissa verksamheter.

Ansök nu

ST-läkare till Ryggsektionen vid Rörelseorganens centrum i Umeå

ST-läkare
Läs mer Sep 14
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Rörelseorganens centrum är en länsklinik med verksamhet i Umeå och Skellefteå med totalt ca 270 medarbetare. Tillsammans med Kirurgi- och ortopedkliniken i Lycksele ansvarar vi för all ortopedi i länet.

Vår allsidiga verksamhet inom Rörelseorganens centrum ses som stimulerande av vår personal då verksamheten är uppdelade i olika sektioner som ger ett variationsrikt arbete och en medicinsk kunskapsbas. Initialt med bredd och även djup samt med allt från elektiva operationer till en omfattande fraktur- och traumakirurgi.

Nu söker vi ST-läkare till vår ryggsektion i Umeå!

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre. Du arbetar både på vår mottagning likväl som på avdelningen och vid operationer. Arbetet är varierat och du har en viktig roll runt patienten. Förutom det medicinska arbetet handlar arbetet om att utveckla relationer och vara en medmänniska, både för våra patienter och deras anhöriga.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jour- och/eller beredskapstjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett specifikt intresse för att utbilda dig inom ryggortopedi.

Du tar gärna egna initiativ, är lätt att samarbeta med samt är nyfiken på nya utmaningar. Du arbetar i team och självständigt där flexibilitet och noggrannhet är egenskaper vi värdesätter.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Kirurgcentrum (Urologi), Umeå

ST-läkare
Läs mer Aug 20
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Kirurgcentrum är en länsklinik där Umeå och Skellefteå ingår. Inom Kirurgcentrum i Umeå finns tre slutenvårdsavdelningar som är öppna dygnet runt och mottagningar som har öppet under dagtid, måndag till fredag. På mottagningarna utför vi bland annat mindre operationer och uppföljningar. På våra vårdavdelningar arbetar vi med pre/ postoperativ omvårdnad och människor som behöver akut inneliggande sjukvård. Många olika yrkeskategorier är engagerade och samarbetar för att ge trygg och god vård.

Vi söker nu en ST-läkare inom Urologi.ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre. Du arbetar både på vår mottagning likväl som på avdelningarna. Arbetet är varierat och du har en viktig roll runt patienten. Förutom det medicinska arbetet handlar arbetet om att utveckla relationer och vara en medmänniska, både för våra patienter och deras anhöriga.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jour- och/eller beredskapstjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett specifikt intresse för att utbilda dig inom urologi. Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Neurokirurgi, Umeå

ST-läkare
Läs mer Jan 30
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vi söker nu ST-läkare till Neurokirurgiska kliniken. Här bedriver vi alla former av neurokirurgi. Kliniken har en operationsavdelning med två elektiva salar och en akutsal där det utförs cirka 1 300 operationer på årsbasis. Egen intensivvårdsavdelning (NIVA) med nio platser där såväl intensiv-, intermediär- och postoperativ vård bedrivs. Respiratorkrävande patienter vårdas i samarbete med anestesikliniken på intensivvårdsavdelningen (IVA). En vårdavdelning med 14 platser.

Mottagningsverksamheten sker inom ramen för neurocentrums samarbete. Vi har ett utvecklat samarbete med Neuroröntgen beträffande endovaskulär neurokirurgi och med Anestesikliniken gällande intensivvården. Antalet vårdtillfällen är ca 1000 och antalet mottagningsbesök drygt 800.

Neurokirurgen hör till basenheten Neuro-huvud-hals centrum NUS. Här arbetar idag cirka 630 personer med olika aspekter på utredning, behandling och rehabilitering av sjukdomar och skador på nervsystem, hjärna, öron, näsa, hals. Underlaget för vår verksamhet är patienter med behov av högspecialiserad vård från norra Sverige.

ARBETSUPPGIFTER
Utöver det specialitetsspecifika ST-programmet erbjuder vi även LEKA, ett program med ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflexion

Du arbetar tillsammans med övrig personal för våra patienter som behöver neurointensivvård. Detta innebär för patienter som vårdas såväl på IVA som NIVA.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad underläkare. Du har god organisations- och samarbetsförmåga, har fullgoda kunskaper i svenska samt är flexibel.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare 2020, Klinisk mikrobiologi, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 28
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Laboratoriemedicin är en länsorganisation med verksamhet i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Via avtal har vi totalansvar för klinisk patologi i Östersund samt där även medicinskt ledningsansvar för immunologi och transfusionsmedicin, klinisk kemi och klinisk mikrobiologi.

Laboratoriemedicin Västerbotten omfattar cirka 460 anställda inom klinisk genetik, klinisk immunologi och transfusionsmedicin, klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och klinisk patologi. Även biobank, vårdhygien och vävnadsinrättning ingår i Laboratoriemedicin. Verksamheten är ackrediterad.

Klinisk mikrobiologi i Umeå bedriver en bred mikrobiologisk diagnostik inom bakteriologi, virologi, mykologi och parasitologi.
Upptagningsområdet är region Västerbotten men vi mottar också prover från norra regionen och övriga Sverige då vi är nationellt referenslaboratorium för tularemi, hantavirus och adenovirus. Laboratoriet ger beslutsunderlag för behov, behandla och förebygga infektioner. Vi arbetar aktivt att utveckla och förbättra metoder och arbetssätt för att skapa en konkurrenskraftig verksamhet för att möta framtidens sjukvård. Vi är konsulter för sjukvården och deltar regelbundet i kliniska ronder samt bidrar i utbildningen av läkare. Samarbetet med Umeå universitet är nära och aktiv forskningsverksamhet pågår på laboratoriet.
Avdelningen har 85 medarbetare och är en del av Laboratoriemedicin Västerbotten. Specialiteten och kliniken genomgår ett större förändringsarbete inom diagnostik och service till våra kunder. I förändringsarbetet ingår att utveckla decentraliserad mikrobiologisk diagnostik i regionen. Vi är mycket måna om att arbeta i positiv anda med fokus på patientens bästa.
Vi har ett ersättningsblock som vi ska tillsätta och vi söker en engagerad medarbetare som gillar utmaningar och vill utvecklas och förkovra sig inom ämnesområdet samt arbeta i grupp. Att du har en positiv attitud och hög serviceanda är en fördel.


ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap, kompetens och engagemang som får människor att känna sig trygga. Ditt arbete gör skillnad för många varje dag.

Under ST-blocket får du en gedigen utbildningen och tjänstgöring i klinisk mikrobiologi; bakteriologi, virologi, parasitologi, mykologi, infektionssjukdomar, vårdhygien och smittskydd. Du erbjuds tid för vetenskapligt arbete och möjlighet till randutbildning i andra specialiteter som är relaterade till vår verksamhet.
Arbetet omfattar främst diagnostik och mikroorganismers resistensutveckling mot mikrobiella ämnen/antibiotika, statistik, smittspårning och övervakning av utbrott. Kliniken deltar aktivt på andra klinikers ronder. Som universitetsklinik bistår vi vid behov andra kliniker med utbildning och kompetensutveckling.
ST-utbildningen är flexibel i tidpunkter för utbildning i subspecialiteter. Vi arbetar i nära samarbete med många framgångsrika forskargrupper inom mikrobiologi.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar du som ST-läkare även i LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jour- och/eller beredskapstjänstgöring ingår.


KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom DDD och/eller vald subspecialitet.
Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Tidigare erfarenhet i mikrobiologiskt arbete är meriterande

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!


ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare Arbets- och miljömedicin, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 14
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Arbets- och miljömedicin är en del av Arbets- och beteendemedicinskt centrum (AB-centrum), som har det övergripande uppdrag att förebygga, utreda, bedöma, och åtgärda arbets-, miljö- och livsstilsrelaterad ohälsa. AB-centrum är organiserat i fyra avdelningar, Arbets- och miljömedicin, Beteendemedicin, Stressrehabilitering och Livsmedicin. AB-centrum är en universitetssjukvårdsenhet vilket innebär att forskning, utbildning och kunskapsspridning är en viktig del i verksamheten.

I Arbets- och miljömedicins uppdrag ingår att
- bedriva klinisk patientverksamhet
- vara ett kompetenscentrum och tillhandahålla en regional spetsfunktion inom arbets- och miljömedicin för de fyra nordligaste regionerna i Sverige
- bedriva undervisning och forskning.

På Arbets- och miljömedicin arbetar idag 18 medarbetare i olika professioner. Forskning och undervisning bedrivs i nära samarbete med avdelningen för Hållbar hälsa, Institutionen för folkhälsa och klinisk medicin, Umeå universitet. Hos oss blir du del av en mindre arbetsgrupp och får en god utbildning och handledning inom Arbets- och miljömedicin. Vi är en certifierad hälsofrämjande arbetsplats.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Arbetsuppgifterna omfattar att genomföra bedömningar och utredningar av patienter med hälsobesvär relaterade till arbete och/eller yttre miljö samt att arbeta preventivt med utbildning, information och rådgivning mot hälso- och sjukvården, företagshälsovård, branscher, kommuner och länsstyrelser samt enskilda personer. I arbetet ingår även administrativa arbetsuppgifter och kvalitetsarbete/verksamhetsutveckling liksom medverkan i olika forsknings- och/eller utvecklingsprojekt. Arbetsuppgifterna är varierande och arbetet bedrivs såväl självständigt som med ett teambaserat arbetssätt. Arbetet innebär resor inom de fyra nordligaste regionerna.

ST-tjänsten planeras enligt riktlinjer och målbeskrivning från Socialstyrelsen och Svensk Arbets- och Miljömedicinsk förening. I ST-tjänsten ingår bl a tjänstgöring inom företagshälsovård. Tjänstgöring inom AB-centrums övriga avdelningar kan ingå.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom Arbets- och miljömedicin. Du är lyhörd, strukturerad, kreativ och har intresse för forskning och undervisning. Vidare har du har en god förmåga att samarbeta och kommunicera med medarbetare, patienter och andra intressenter.
Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Klinisk farmakologi, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Läkemedelscentrum är landstingets expertorgan i läkemedelsfrågor och utgörs av Klinisk farmakologi, Elinor Evidensbaserad läkemedelsinformation i norr, Läkemedelskommittén, Läkemedelsenheten samt Klinisk farmaci. Klinisk farmakologi har en tydlig vetenskaplig profil, och som universitetssjukvårdsenhet stöttar vi aktivt olika forskningsaktiviteter bland medarbetarna inom farmakologiska områden.

På läkemedelscentrum arbetar du i ett engagerat team av läkare, receptarier, apotekare, sjuksköterskor och administratörer. Du kommer till en arbetsplats där du har stora möjligheter till kompetensutveckling och lärande i vardagen.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga. Under din ST tjänstgöring specialiserar du dig inom klinisk farmakologi, en medicinsk specialitet som har en rationell, kostnadseffektiv, säker och ändamålsenlig läkemedelsanvändning som mål.

Kliniska farmakologer erbjuder olika typer av rådgivning inom läkemedelsfrågor, värderar vetenskaplig dokumentation, gör hälsoekonomiska värderingar och bidrar i prioriteringsarbete, medverkar i planering och genomförande av kliniska läkemedelsprövningar, samverkar vid ordnat införande av nya läkemedel, bidrar till individanpassad läkemedelsbehandling, är involverade i missbruksdiagnostik och arbetar på olika sätt med läkemedelssäkerhet. Vid Norrlands Universitetssjukhuset samverkar vi aktivt med andra kliniker inom klinikuppdraget för att främja rationell, kostnadseffektiv, säker och ändamålsenlig läkemedelsanvändning.

Undervisning av studenter, hälsopersonal och producentobunden fortbildning är också en naturlig del av arbetsuppgifterna samt att vara involverade i Region Västerbottens strategiska läkemedelsarbete.

På Läkemedelscentrum får du en spännande och omväxlande tjänst med goda förutsättningar för en bred utbildning. Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jour- och/eller beredskapstjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde och ett intresse för att specialisera dig inom klinisk farmakologi. Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1. Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning, forskning och/eller kvalitetsarbete liksom tidigare tjänstgöring som läkare inom läkemedelsintensiva specialiteter. Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.


Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Anestesi och intensivvård, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Centrum för anestesi, operation och intensivvård är en länsklinik med verksamhet i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Inom länskliniken bedrivs akut och planerad operationssjukvård, anestesi med tillhörande postoperativ vård, intensivvård för barn och vuxna samt sterilteknisk verksamhet på region- och länsnivå i nära samverkan och i samarbete med övriga kliniker i länet. Kliniken ansvarar också för länets och regionens helikopter- och flygläkarjourverksamhet. Vid kliniken finns även ett kliniskt träningscentrum KTC. I uppdraget ingår att bedriva forskning, utveckling och undervisning.

Nu söker vi nya ST-läkare inom anestesi och intensivvård i Umeå!

ARBETSUPPGIFTER
Du jobbar i läkararbete inom anestesi- och intensivvård samt jourarbete och medverkar aktivt till att vidareutveckla klinikens verksamhet. ST-läkarna deltar i ett regionalt utbildningsprogram för blivande anestesiologer. Programmet har sin bas i Umeå och ST-läkarna utvecklar innehållet tillsammans med studierektor.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jour- och/eller beredskapstjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom anestesi och intensivvård.
Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga. Vi ser positivt på forskningsmeriter.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Barn- och Ungdomspsykiatri, Umeå eller Skellefteå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Barn och ungdomspsykiatriska kliniken är en länsklinik och har mottagningsenheter i Umeå, Lycksele och Skellefteå. I länskliniken ingår även BUP-vårdavdelning som finns i Umeå. Inom kliniken arbetar vi i tvärprofessionella team och arbetet sker i nära samarbete med patientens familj och övriga nätverk.

BUP tar emot barn och ungdomar med allvarlig barnpsykiatrisk problematik i behov av specialiserade insatser. Vi använder evidensbaserade behandlingsmetoder med olika inriktningar. All behandling sker i nära samverkan med familj, övrigt nätverk och andra vårdgivare såsom skola och socialtjänst.

På BUP arbetar bland annat kuratorer, psykologer, sjuksköterskor, läkare, arbetsterapeut, specialpedagog, medicinska sekreterare och chefer

Regionens värdegrund ”Ständigt bättre – Patienten alltid först” genomsyrar klinikens verksamhetsutveckling. Vi har tydliga mål som vi uppnår genom att inspirera varandra till kreativt förbättringsarbete. Parallellt med det lägger vi tyngdpunkt på att skapa en hälsofrämjande arbetsmiljö på våra enheter.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

ST-läkaren tjänstgör som läkare under handledning med dels en klinisk handledare på aktuell enhet, dels en egen huvudhandledare som följer ST-läkaren under hela utbildningstiden.

Förutom klinisk tjänstgöring genomför ST-läkaren grundläggande psykoterapiutbildning, ett vetenskapligt arbete samt deltar i ett kvalitetsarbete inom verksamheten. Teoretiska moment får ST-läkaren genom självstudier samt genom deltagande i seminarieverksamhet och externa kursdagar. Alla moment inom ST dokumenteras av ST-läkaren. På BUP i Västerbotten kommer du att bli en del av en samlad läkargrupp som träffas regelbundet.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom Barn- och ungdomspsykiatri.
Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare, Internmedicin, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Medicincentrum är en del av Norrlands universitetssjukhus och är en av de största klinikerna i länet med drygt 350 medarbetare. Hos oss pågår ett spännande utvecklingsarbete där vi ska påverka och utveckla framtidens vård inom det internmedicinska området.

Att jobba på Medicincentrum ger dig möjlighet att kombinera teknik tillsammans med god och säker vård. Du har en viktig roll och ditt arbete bidrar till vårt mål att ge den bästa behandlingen en patient kan få. För att du ska ha möjlighet att växa i rollen och ge den bästa vården, vet vi att det är viktigt med trivsel på arbetet och att ha möjlighet till personlig utveckling. Därför arbetar vi målmedvetet med att främja din personliga och yrkesmässiga utveckling. Framförallt genom vårt kultur- och värdegrundsarbete och där är ett närvarande ledarskap en självklarhet.

Vi söker nu två ST-läkare inom internmedicin med subinriktning inom endokrinologi/diabetes, gastroenterologi eller lungsjukdomar.

ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du till att ta väl hand om andra och få människor att må bättre.

Under din ST tjänstgöring specialiserar du dig inom internmedicin för att sedan inrikta dig mot en subspecialite. Du tjänstgör inom klinikens alla enheter såväl slutenvård som öppenvård. Jourverksamhet ingår. Du deltar aktivt i utvecklingen av framtidens vård eftersom Medicincentrum i Umeå har unik kompetens inom högspecialiserad vård.

Vid Medicincentrum får du en spännande och omväxlande tjänst med goda förutsättningar för en bred utbildning. Du deltar i utvecklingsprojekt, kvalitetsarbete och forskning. Under din utbildning följer du ett individuellt studieprogram med handledare i enlighet med fastställda riktlinjer för specialiteten.

Du ser det som en självklarhet att arbeta enligt Medicincentrums värdeord: tillsammans - kunskapsstyrt - tryggt - drivande.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom internmedicin och vald subspecialitet. Ange önskad specialitet i din ansökan.

Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare Thoraxkirurgi, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Hjärtcentrum har regionansvar för hjärtsjukvården i Sveriges fyra nordligaste landsting och har ca 400 anställda. Vill du ha ett spännande, intressant och utvecklande arbete och bidra till Sveriges bästa hjärtsjukvård? * Vi söker nu en ST-läkare till Thoraxkirurgen, Hjärtcentrum Umeå.

Vi utför fler än 800 hjärtoperationer och drygt 250 lungoperationer per år. Hjärtcentrums thoraxkirurgiska linje består av thoraxoperation, thoraxintensivvård och thorax vårdavdelning. Thorax ingår tillsammans med hjärt-kärlmottagningen, klinisk fysiologi, arytmienheten, PCI samt kardiologen/HIA i Hjärtcentrum och finns inom Norrlands Universitetssjukhus i Umeå.
Hjärtcentrum kännetecknas av ett genomfört patientlinjetänkande, en god monitorering av verksamheten, en väl genomtänkt organisation samt ett gott samarbete mellan alla yrkesgrupper.

* Dagens medicin 2018.
ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Hos oss blir du del av en mindre läkargrupp och får en individuell plan för ditt arbete inom thoraxkirurgi. Du ges god utbildning och handledning inom området av erfarna kollegor.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett specifikt intresse för att specialisera dig inom Thoraxkirurgi. Vi söker dig som är engagerad, resultatinriktad och duktig på att samarbeta. Vidare ser vi att du är öppen för att delta aktivt i förändrade arbetssätt. Vi ser även positivt på ett intresse för forskning.

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

ST-läkare 2020, Klinisk bakteriologi, virologi, Umeå

ST-läkare
Läs mer Nov 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Laboratoriemedicin är en länsorganisation med verksamhet i Lycksele, Skellefteå och Umeå. Via avtal har vi totalansvar för klinisk patologi i Östersund samt där även medicinskt ledningsansvar för immunologi och transfusionsmedicin, klinisk kemi och klinisk mikrobiologi.

Laboratoriemedicin Västerbotten omfattar cirka 450 anställda inom klinisk genetik, klinisk immunologi och transfusionsmedicin, klinisk kemi, klinisk mikrobiologi och klinisk patologi. Även biobank, vårdhygien och vävnadsinrättning ingår i Laboratoriemedicin. Verksamheten är ackrediterad.

Klinisk mikrobiologi i Umeå bedriver en bred mikrobiologisk diagnostik inom bakteriologi, virologi, mykologi och parasitologi.

Upptagningsområdet är region Västerbotten men mottar prover från norra regionen samt övriga Sverige då vi är nationellt referenslaboratorium för tularemi, hantavirus och adenovirus. Laboratoriet ger beslutsunderlag för att uppfylla behov av att behandla och förebygga infektioner. Vi arbetar aktivt att utveckla och förbättra metoder, arbetssätt för skapa en konkurrenskraftig verksamhet för framtidens sjukvård. Vi är konsulter för sjukvården och deltar regelbundet i kliniska ronder och bidrar med utbildning av läkare. Samarbete med Umeå universitet är nära och har aktiv forskningsverksamhet inom laboratoriet.

Avdelningen har 85 medarbetare och är en del av Laboratoriemedicin Västerbotten. Specialiteten och kliniken genomgår ett större förändringsarbete inom diagnostik och service till våra kunder. I förändringsarbetet ingår ändrade arbetssätt, utveckla och förbättra metoder samt utveckla decentraliserad mikrobiologisk diagnostik (i klinisk mikrobiologi inom) i regionen. Vi är måna om att arbeta i positiv anda med fokus på patientens bästa.

Vi söker engagerade medarbetare som vill utvecklas, gillar utmaningar, förkovra sig inom ämnesområdet samt arbeta i grupp. Att du är positiv och har hög serviceanda är en fördel.


ARBETSUPPGIFTER
Som ST-läkare hos oss bidrar du med kunskap och engagemang som får människor att känna sig trygga.

Ditt arbete gör skillnad för många varje dag.

Under ST-blocket får du en gedigen utbildning och tjänstgöring i klinisk mikrobiologi;
klinisk bakteriologi, virologi, parasitologi och mykologi samt infektionssjukdomar, vårdhygien och smittskydd. Dessutom erbjuds tid för vetenskapligt arbete och möjlighet till randutbildning i andra specialiteter som är relaterade till infektionssjukdomar eller laboratoriemedicin. Arbetet omfattar främst diagnostik, smittspårning, bevakning av utbrott och mikroorganismers resistensutveckling mot mikrobiella ämnen. Kliniken deltar aktivt på andra klinikers ronder. Som universitetsklinik bistår vi vid behov andra kliniker med utbildning och kompetensutveckling.

ST-utbildningen är flexibel vad gäller tid för olika subspecialiteter och ger både en bred mikrobiologisk kompetens och möjlighet till fördjupning. I nära samarbete med vår avdelning finns många framgångsrika forskargrupper inom mikrobiologi.

Utöver det specialitetsspecifika programmet deltar ST-läkaren även i en så kallad LEKA-utbildning. Ett program med fokus på ledarskap, ekonomi, kommunikation, administration, etik och tid för personlig reflektion för ST-läkare inom Region Västerbotten.

Jour- och/eller beredskapstjänstgöring ingår.

KVALIFIKATIONER
Du har svensk läkarlegitimation med behörighet att verka inom svensk sjukvård senast vid tillträde. Du har ett intresse för att specialisera dig inom DDD och/eller vald subspecialitet.
Hänsyn tas till personlig lämplighet och samarbetsförmåga.

Tidigare erfarenhet i mikrobiologiskt arbete är meriterande

Vi kräver goda kunskaper i svenska språket motsvarande nivå C1.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu