Kultur, media, design jobb i Umeå

Hitta lediga jobb som Kultur, media, design i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Umeå från den arbetsgivaren.

UX/UI Designer- Umeå

Industridesigner
Läs mer Feb 27
Vill du vara med och skapa digitala tjänster som verkligen gör skillnad i människors vardag?
På Prevas löser vi problem. Många skulle nog påstå att vi gör det med olika tekniska lösningar - och visst stämmer det. Fast ännu viktigare är kanske påhittigheten. Det som Prevas egentligen handlar om. Om att tillsammans se saker som andra inte ser. Om möjligheter. Vi tror att det är just påhittigheten som kommer att rädda världen. Duktiga människors förmåga att se lösningar som ännu inte finns. På Prevas hjälper vi våra kunder att utveckla allt från blodanalysinstrument och pacemakers till flygplan och självkörande bilar. Eller varför inte hjälpa industrin att effektivisera sin produktion och samtidigt minska energiförbrukningen. Hos oss är möjligheten att jobba inom en bransch du faktiskt brinner för stor.

Arbetsbeskrivning
Vi har startat vår nya UX/UI enhet i Umeå och söker efter ytterligare nyckelpersoner som vill vara med och forma resan. I Stockholm och Malmö har vi redan etablerade UX/UI enheter som vi kommer jobba tätt tillsammans med.

Du kommer få möjlighet att vara med hela vägen från research, idé och koncept till att realisera lösningar tillsammans med duktiga strateger, utvecklare och kunder. Vi har en stor variation av projekt och kunder vilket gör att vi ständigt ställs inför nya problem att lösa. Projekt hos oss bedrivs både inhouse och/eller på plats hos kunden. Våra kunder finns i olika branscher, allt i från mindre start-ups till större välkända företag.

Vem du är
Vi söker dig med som arbetat några år som UX och/eller Visuell Designer och som passar in på merparten av beskrivningarna nedan:

- Är entreprenöriellt lagd och triggas av utmaningen att vara med på resan att bygga upp en verksamhet från ”puppa till fjäril”

- Får energi av att jobba tillsammans i agila projekt, från strategiarbete och workshops till prototyper och detaljerade gränssnitt

- Du är van att både på egen hand och i grupp utveckla idéer och koncept, definiera målgrupper, användarscenarion och ta fram wireframes

- Van att på ett ödmjukt och in lyssnande sätt guida våra kunder framåt i den kreativa processen

- Genomför användarstudier och intervjuer självständigt

- Är kommunikativ i både tal och skrift

- Kan det där med att balansera användarnas behov med tekniska begränsningar och affärskrav

- Du inspirerar till kreativitet och delar gärna med dig av din kunskap till kollegor och kunder

- En skicklig visuell designer, men inget krav

Som person är du nyfiken, noggrann och genuint teknikintresserad. Du har koll på de senaste digitala trenderna och på dess möjligheter och begräsningar. Och du brinner för att lösa problem på nya innovativa sätt!

Vad erbjuder vi

- Du får möjlighet att aktivt hjälpa till med att bygga den grupp du själv alltid velat arbeta med.

- Vi uppmuntrar till att prova nya arbetssätt och verktyg för att driva innovation i vårt dagliga arbete och det finns stora möjlighet till kompetensutveckling genom learning lunches, seminarier, utbildningar och teknikgrupper

- Vi har stor påverkan på vår egen arbetssituation

- Utvecklande och varierande projekt som gör skillnad för riktiga användare

- Vi värnar om vår trivsel och hälsa och anordnar kontinuerligt teamaktiviteter som t.ex teknik- och kompetensmöten, konferensresor, motionslopp m.m.

- Vi välkomnar mångfald och värdesätter varje medarbetares unika egenskaper och perspektiv

- Vi har kollektivavtal

Frågor kring tjänsten
För frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Lars-Göran Kankaanranta: lars-goran.kankaanranta@prevas.se / 072-201 96 31.

Våra Core Values
Gemensamma kärnvärden är nyckeln till vår framgång. De banar vägen för bättre kommunikation och samarbete, minskar behovet av detaljerade regler och förordningar och gör vår organisation mer agil och dynamisk. Att dela värderingar ger större frihet att agera utan detaljerade regler. Att dela gemensamma värderingar betyder inte att vi alla är lika. Vi älskar skillnader och främjar mångfald. Vi tror att unika individer är viktiga för att skapa starka och framgångsrika team. Våra värderingar styr vårt dagliga beteende gentemot både kunder och medarbetare. När vi respekterar våra värderingar och uppträder i enlighet med dem, ger vi uttryck för vår företagskultur. På Prevas sammanfattar vi våra värden i akronymen BOAT - Business driven, Open-minded, Active och Team player.

Ansök nu

Retail House söker Merchandiser extra personal!

Butikskommunikatör/Visual merchandiser
Läs mer Mar 15
Vi söker dig som
Är du på jakt efter ett flexibelt och omväxlande extrajobb? Då har du kommit helt rätt, som merchandiser besöker du butiker och sätter upp kampanjmaterial eller implementerar nya produkter. Det här är ett jobb för dig som tycker om att möta nya människor och har god initiativförmåga.

Arbetsbeskrivning
Just nu söker vi en merchandiser för enklare säljuppdrag i Umeå. Uppdragen går ut på att sätta upp nytt kampanjmaterial i butiker samt informera om produkter. Arbetet är varierande och vi ser gärna att du har en god initiativförmåga. Vid vissa moment kan en viss teknisk kunskap behövas.

Arbetet är självständigt och du kan fritt planera din tid under förutsättningen att du håller utsatt deadline.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Grunduppdraget är uppdragsbaserat. Vi ser gärna att du har en annan sysselsättning på deltid som du kan kombinera denna tjänst med.

Låter detta intressant? Tveka inte att söka redan idag, urval sker löpande.
Motivera gärna varför du skulle passa i den här tjänsten i nästa steg.Om oss
Retail House är Nordens ledande Shopper Marketing byrå med över 15 års erfarenhet av handel och varumärken. Med insikt om shopperbeteende hjälper vi våra kunder att omvandla varumärkets styrka till försäljning vid köptillfället, samtidigt som vi arbetar med att ta fram strategier och kommunikation som stärker samarbetet mellan handel och varumärke. Vi arbetar med kunder som ICA ,Hemköp, Johnson & Johnson, Sodastream, Mondelez, Fazer och Elgiganten.

Ansök nu

Grafisk designer

Grafisk formgivare
Läs mer Mar 8
Skulle du vilja vara med att skapa värden som möjliggör en hållbar framtid där människor, företag och vår planet växer tillsammans?

Komatsu Forest erbjuder en innovativ arbetsplats med stora karriärmöjligheter världen över, där samarbete och utveckling står i centrum.

Vi tror att det mesta går att uppnå - tillsammans.

Är du en grafisk designer som tycker att de bästa kreativa uttrycken föds ur djup och konkret kunskap av ett varumärke och där du har nära relationer med verksamheten? Då kanske du vill vara en del av vårt team som arbetar för att kommunicera varumärket Komatsu, våra produkter, tjänster och vårt arbetsgivarvarumärke?

Om uppdraget

Du kommer att ha ett helhetsuppdrag där alla företagets visuella uttryck inom marknadsföring och kommunikation ingår. Komatsu Forest utvecklar och producerar skogsmaskiner och dess tillhörande tjänster samt erbjuder reservdelar och servicelösningar. Det visuella uttrycket är viktigt genom allt, från produktlanseringar och mässor till våra eftermarknadserbjudanden ner till etiketter på våra förpackningar. Men det tar inte slut vid maskinerna, uppdraget innefattar även grafiskt produktion där vi lyfter vårt varumärke och arbetsgivarvarumärke.

Det är stor variation på arbetsuppgifterna. Många dagar spenderas framför dator, men andra dagar kan spenderas i skogen där fotografering eller filmproduktion pågår. Många kontakter kommer att vara internationella.

Komatsu har nyligen uppgraderat sitt grafiska uttryck och det finns en tydlig profil att luta dig mot och ta avstamp ifrån i ditt arbete.

Vem är du?

Du har minst fem års yrkeserfarenhet som grafisk formgivare och relevant utbildning i bagaget. Du rör dig vant mellan tryckproduktion och digital produktion.

Du har goda kunskaper i Adobe InDesign, Illustrator, Photoshop eller motsvarande. Ett plus är även erfarenhet av Premiere eller After Effects.

Du är kreativ och håller dig uppdaterad på trender inom ditt område.

Du är i ditt rätta element när du får skapa material och du trivs bra i att ha omväxlande stora produktioner till små och snabba uppdrag.

Du talar och skriver svenska och engelska flytande.

Vad erbjuder vi?

Ett omväxlande arbete med internationell puls. Du kommer ingå i ett team av trevliga kollegor som alla arbetar med företagets marknadsföring och kommunikation. Det finns en stor efterfrågan på din kreativitet och du är med på vår gemensamma resa att utveckla lösningar för ett hållbart skogsbruk. Där vi tillsammans skapar värde även för kommande generationer.

Intresserad?

Vi ser fram emot att höra mer om dig. Vi ser gärna att du skickar med exempel från din portfolio i din ansökan.

Vilka är vi?

Komatsu Forest är en internationell koncern med huvudkontor i Umeå. Komatsu Forest är en del av den globala Komatsu-koncernen med huvudkontor i Tokyo, Japan. Komatsu Forest är en av världens största skogsmaskinstillverkare och finns representerade på samtliga marknader där modernt skogsbruk bedrivs. Hos oss hittar du en mångfald av människor med olika kompetenser och sedan 2021 håller verksamheten till i vår nybyggda och anläggning i Umeå där cirka 700 av företagets medarbetare arbetar.


Vi är ett globalt företag som vet att mångfald bidrar till goda resultat och en bättre arbetsplats.

Välkommen med din ansökan!

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringsverktyg för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas i din profil och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR.

Ansök nu

Vi söker Umeås trevligaste fotograf!

Fotograf
Läs mer Jan 17
Fotograf, ett drömyrke för dig?
Vi söker nu fler fotografer till vår fotografkår i Umeå med omnejd. Exakta Photo är Sveriges bästa skolfotoleverantör med mer än 60 års erfarenhet. Exakta Photo finns i hela Sverige och tillsammans fotograferar vi 900 000 elever varje år.
Vi söker dig med ett genuint fotointresse som vill kombinera det med ett kul arbete bland barn och ungdomar. Vi värdesätter dina goda egenskaper som social förmåga, och att kunna jobba med eget ansvar under ordning och reda. Men även en estetisk "blick" för bild och form. Erfarenhet från barn- och ungdomsverksamhet är en stor merit.
Du kommer att få tillgång till en digital fotoutrustning, vilket kräver god datorvana. Vi erbjuder dig en professionell fotoutbildning v32 i Nyköping men även en onlinekurs innan skolstarten i augusti.
Tjänsten kräver att du har körkort samt tillgång till bil.
Arbetsperiod i första hand v32 till v42 med möjlighet till förlängning.
Tidigare branscherfarenhet inom foto/skolfoto är inget krav men är självklart en merit. Vi ser gärna ett samarbete med redan etablerade fotografer.
Passa på att söka till vår glada fotografkår och berätta lite om dig själv samt bifoga ditt Cv och några bilder. (Eller länk).
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Är du student? Extrajobba hos Komatsu!

Dokumentalist
Läs mer Mar 16
Komatsu söker nu dig som är student och som vill arbeta med att se över hur de kan effektivisera deras produktionsled. Ta chansen att jobba hos en stor aktör på marknaden med ett spännande och meriterande extrajobb, med möjlighet till mer tid under sommaren. Sök redan idag då urval sker löpande!

OM TJÄNSTEN
Du erbjuds här att få jobba med ett meriterande och flexibelt extrajobb hos ett spännande och stort företag. Du skapar dig i detta jobb kontakter som kan leda till ytterligare möjligheter att få jobba hos Komatsu.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Ditt uppdrag kommer att vara att filma och dokumentera Komatsus produktionsprocess. Vidare kommer du att hantera materialet för att det ska bli överskådligt för dem att se över vart de kan korta ner och effektivisera produktionen.

VI SÖKER DIG SOM

Vi söker dig som


* Studerar på högskola eller universitet, meriterande inom maskinteknik eller liknande
* Kan jobba ca två dagar i veckan
* Kan kommunicera obehindrat på svenska i såväl tal som skrift


Som person är du:


* Noggrann
* Självgående
* Ansvarstagande
Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Deltid ungefär 2 dagar i veckan med möjlighet till mer tid under sommaren
* Placering: Umeå


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Komatsu Forest är sedan 2004 en del i Komatsu-koncernen men har ända sedan 1961 varit synonymt med innovationer och lösningar för ett hållbart skogsbruk. Som en av världens ledande tillverkare av skogsmaskiner är vi verksamma på alla viktiga skogsmarknader runt om i världen. Hos oss hittar du en samarbetspartner du kan lita på och som erbjuder ett komplett utbud av maskiner, tjänster, service och reservdelar för det moderna skogsbruket.

Vårt gemensamma engagemang i att förbättra arbetsdagen i skogen bidrar till att skapa de lösningar som behövs för ett hållbart skogsbruk. Tillsammans skapar vi värde inte bara för dig utan även kommande generationer.

Läs mer om Komatsu här

Ansök nu

Sommarvikariat Bibliotekarier

Bibliotekarie
Läs mer Mar 15
Umeå Kultur driver stadsbiblioteket i kulturhuset Väven, tio närbibliotek och en biblioteksbuss, Kulturskolan och Kvinnohistoriskt museum.

Ett annat ansvarsområde är att stödja och stärka kulturverksamhet, särskilt bland barn och unga, och att bedriva egen programverksamhet.

Umeås folkbibliotek ingår i Umeåregionens bibliotekssamarbete med gemensamt mediebestånd, lånesystem och webbplatsen minabibliotek.se.

Vi söker nu 4-6 semestervikarier till stadsbiblioteket och några av våra närbibliotek.Dina arbetsuppgifter
Som bibliotekarie kommer du arbeta med att vägleda alla våra målgrupper utifrån deras frågor och informationsbehov. Du behöver vara beredd att jobba med alla arbetsuppgifter som förekommer på ett bibliotek, exempelvis bokuppsättning, låntagarvägledning och referensarbete.Om dig
Vi söker dig som har akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap.

Du har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att skapa goda möten. Du trivs med att arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad. Du tycker om att möta människor i alla åldrar. Du är bra på att samarbeta med andra och kan även arbeta självständigt.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av biblioteksarbete. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.Övrigt
Semestervikariat, deltid. Olika perioder under vecka 26–33. Inget bibliotek stänger senare än kl. 19.00 måndag-fredag. Stadsbiblioteket har lördagsöppet under sommaren.

Välkommen med din ansökan!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Norrlandsoperans Symfoniorkester söker: STÄMLEDARE SLAGVERK

Musiker, populärmusik
Läs mer Jan 22
Norrlandsoperans Symfoniorkester söker:
Stämledare slagverk
Heltid, tillsvidareanställning med provår enligt överenskommelse
Tillsvidareanställning med provår enligt överenskommelse.

Non-EU medlemmar behöver arbetstillstånd i Sverige (Behövs ej inför provspelningen).

Tjänstgöring:
Tjänstgöringen omfattar mellan 140–160 podiedagar (tjänstgöringsdagar på podiet per spelår), konstnärlig förberedelsetid, arbetsdagar med t.ex. programråds- och juryarbete. Det innebär vitt skilda produktioner med symfonisk-, opera- och kammarmusikrepertoar. En normal säsong omfattar mellan 10 - 15 orkesterproduktioner, 2 – 3 operaproduktioner.
Tjänstgöring i högre befattning regleras enligt riksavtal.
Antal Podiedagar: enligt schemaläggning för musiker vid Norrlandsoperan.
AD (Arbetsdagar): enligt schemaläggning.
KFT (Konstnärlig förberedelsetid): enligt schemaläggning.
Löneplan: Grupp 2.

Provspelningsdatum:
13 juni 2023 – Norrlandsoperan, efter personlig inbjudan

Aktuella datum
Omgång 1: Digitalt, senaste ansökan med inspelning 4 april 2023
Omgång 2 – 4: 13 juni 2023 – Norrlandsoperans konsertsal, adress: Operaplan 5, 901 08, Umeå.
Senaste ansökningsdag: 4 april 2023 ansökan via Musical Chairs
Inbjudan till omgång 2 skickas senast: 14 april 2023

Omgång 1
Digital inspelning enligt Norrlandsoperans Symfoniorkesters inspelningsregler

Repertoar:
- Jacques Delecluse, “Douze etudes”, nr 1 - Snaredrum
- Dmitrij Shostakovich “The Bolt” - Xylophone
- Daniel Norberg, “Tambourine etude” - Tambourine
Omgång 2
Personlig inbjudan
Repertoar: Orkesterutdrag

Ansökan
https://www.musicalchairs.info/jobs/41699?ref=35
CV innehållande utbildning och meritförteckning samt aktuella kontaktuppgifter.

Ansök nu

Web Content Editor

Webbredaktör
Läs mer Mar 5
Noor Digital är en expansiv och engagerad arbetsplats som värnar om ditt välmående och din potential. Du kommer in tidigt i ett snabbt växande bolag och får vara med och påverka bolagets utveckling.Varmt välkommen med din ansökan!
 
Om tjänsten
Du kommer primärt att arbeta med vårt off page-arbete. Detta innebär att du har ansvaret över våra interna projekt där du ser till så alla våra sajter är up and running och löpande uppdateras med innehåll skrivet av våra copywriters och/eller AI-verktyg.
 
Några av dina arbetsuppgifter:
Kvalitetssäkra texter, innehåll, layout och funktionalitet på webbplatser för en optimerad användarupplevelse.
Beställa text internt av copywriters samt "beställa" AI-skrivna texter som ska granskas, redigeras och optimeras.
Följa upp och analysera resultat som exempelvis trafikutveckling och placering på Google.
Förbättra interna processer och rutiner för att löpande optimera vårt sätt att arbeta på.Vi är övertygade om att din hälsa och välmående är avgörande för din prestation och trivsel på arbetet. Som anställd hos oss har du flexibla arbetstider, en veckas extra semester, 5 000 kr i friskvårdsbidrag, tjänstepension och sjukvårdsförsäkring.


Vem söker vi?
Nu söker vi på Noor dig som är analyserande och drivs av högt uppsatta mål. Du har minst två års erfarenhet av textbearbetning och flytande kunskaper i svenska i tal och skrift. Du ser dig själv som initiativtagande, noggrann och lösningsorienterad. Du motiveras av utmaningar och kommer in som en viktig lagspelare i ett team som jobbar agilt.
 
Du har god förståelse för webbarbete och stimuleras således av att använda och utveckla dina färdigheter för att lösa uppgifter i ett landskap som präglas av både tekniskt och analytiskt tänkande. Dessutom har du tidigare erfarenheter av Wordpress, HTML och är bekväm med korrekturläsning på svenska. Självklart drivs du av mål och gör allt för att uppnå företagets, teamets och dina personliga mål. Vi ser en stor utvecklingspotential i rollen med möjlighet till en Team Lead-position på sikt. 
 
TILLTRÄDE: Enligt överenskommelse
OMFATTNING: Heltid
PLACERINGSORT: Umeå

Om Noor
Noor är en engagerad digitalbyrå med visionen att bli Sveriges ledande och mest serviceinriktade digitalbyrå. Vi har funnits sedan 2015, men har lång erfarenhet inom digital marknadsföring. I dag hjälper vi företag över hela Norden att synas digitalt. Vi är 40 anställda och vårt team består av en härlig mix av kreativa skapare och nördiga SEO-tekniker utspridda över fyra orter i landet, från Umeå i norr till Malmö i söder.

Ansök nu

Musikproducent till Konsert i P2 och Jazzradion

Musikproducent
Läs mer Mar 6
Musikproducent till Konsert i P2 och Jazzradion

Vi söker dig som har passion för, och djup kunskap om, klassisk musik och jazz och utbudet i dessa genrer i norra Sverige. Det här är drömjobbet för dig som kan producera starka musikupplevelser till radioprogram som ger lyssnarna både kunskap och sällskap.

Vi som arbetar på P2 är ett gäng musikälskare som brinner för att göra bra radio med ett innehåll som berör och berikar våra lyssnare med nya perspektiv och infallsvinklar. Kanalen erbjuder program med och om såväl klassisk musik som jazz- och folkmusik, liksom dokumentärer och önskeprogram.

Just nu söker Sveriges Radio en musikproducent som ger lyssnarna tillgång till många live-scener oberoende av var de bor. Du har till uppgift att producera radioprogram utifrån de konserter som du och musiktekniker spelar in i norra Sverige. Tjänsten är placerad i Umeå. De genrer du bevakar är Klassisk musik och Jazz. Hos oss hamnar du på en kreativ och stimulerande arbetsplats, där möjligheterna till kontakt med musiklivet både inom och utanför Sveriges Radio är många och varierade.

Som musikproducent tillhör du redaktionen Konsert och musikproduktion och arbetar tillsammans med musiktekniker, musikproducenter, programledare och planerare. De flesta är placerade i Stockholm, men du kommer vara placerad i Umeå. Du kommer även att ha kolleger i Malmö och Göteborg.

Som musikproducent kommer du att göra ett urval, och i samråd med redaktionen, välja konserter som ska höras i Konsert i P2 och Jazzradion. Vidare är det du som bokar konserter för såväl inspelning som direktsändning. Rollen innebär även ett tätt samarbete med musiktekniker vid inspelning och musikmix samt programledare vid programarbete. Som musikproducent på Jazzradion är du både programledare och producent. Utöver detta kommer dina arbetsuppgifter bestå av att skriva avtal och kontrakt samt ansvara för ekonomin och för färdigställande av program, arkivering, musikrapportering m.m. Även om flera arbetsuppgifter innebär ensamarbete är god samarbetsförmåga mycket viktig för den här tjänsten.

För att lyckas i rollen som musikproducent ser vi att du har följande kompetenser och kvalifikationer:

• Musikhögskoleutbildning eller motsvarande
• Mycket goda kunskaper i klassisk musik och jazz
• Har verkat som musiker
• Ha god omvärldskoll på det svenska musiklivet och goda kvalifikationer att välja konserter av hög kvalitet
• God repertoarkännedom och kan obehindrat läsa och tolka partitur
• En bra uppfattning om akustik, balans och klang
• Erfarenhet av att jobba med ljudredigering
• Vana vid självständigt arbete och planering
• Mycket god förmåga att samarbeta
• Som programledare för konserter i Jazzradion kunna formulera dig ledigt på svenska

I rollen som musikproducent behöver du vara kreativ, utåtriktad, stresstålig och ha lätt för att samarbeta med andra.

Vad erbjuder vi?
Konsert och musikproduktion är en kreativ och stimulerande arbetsplats där kontakterna med musiklivet både inom och utanför Sveriges Radio är många och varierade. Vårt uppdrag är att med fokus på kvalitet och bredd spegla det svenska musiklivet och våra egna ensembler, Sveriges Radios symfoniorkester och Radiokören. I vår strävan att spegla hela Sverige ser vi gärna sökande som kan tillföra än fler perspektiv till vår redaktion

Ansökan och kontaktuppgifter
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, 100%. Arbetstiden är förlagd till dagtid och kvällstid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Umeå. Sista ansökningsdag 2 april 2023.

Frågor om tjänsten: Lotta Kjellin, chef Musikproduktion, 0703 84 71 50, lotta.kjellin@sverigesradio.se.
Frågor om rekryteringen: Aleksandar Velevski, HR-partner, 0721 94 81 63, aleksandar.velevski@sverigesradio.se
Facklig kontakt: Pierre Martin - SJF, Erland von Heijne - Unionen och Johan Hyttnäs - Saco. Samtliga nås via växeln 08-784 50 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Meningsfulla semestervikariat till våra redaktioner

Journalist/Reporter
Läs mer Jan 25
Nu spanar vi efter semestervikarier till våra redaktioner inför sommaren 2023! Är du journalist, webbredaktör eller fotograf? Läs då vidare.

Västerbottens-Kurirenär Norrlands största tidning och vk.se är regionens största nyhetssajt. För VK är det viktigt att vara först med de agendasättande nyheterna, och mycket tid läggs på fördjupning och granskning, men också de nära engagerande reportagen.

Folkbladetär Västerbottens enda sjudagarstidning som bevakar länets alla 15 kommuner och har redaktioner i Umeå, Skellefteå, Lycksele, Vilhelmina och Storuman. Folkbladet levererar pålitliga nyheter i ett högt tempo men vill också sätta in händelser i ett skeende och berätta om längre utvecklingstrender

Västerbottningen, Lokaltidningen, Mellanbygden, Nordsverige Vi är de riktigt lokala tidningarna med 13 lokalredaktioner runt om i Västerbotten och Ångermanland. Lokala nyheter, fördjupningar och personporträtt är viktiga delar i reporterjobbet. Vi söker även webbredaktör som hanterar våra nyhetssajter.

Vilka letar vi efter?

Vi söker dig som drivs av nyhetspulsen och vill göra skillnad i Västerbotten genom trovärdiga nyheter. Vi tror att du är nyfiken, idérik, noggrann och brinner för att ge mottagaren hela bilden. Vi är extra intresserade av dig som har tidigare relevant erfarenhet, till exempel på en redaktion, och är duktig på digital presentation. B-körkort är inget krav men ett plus. Pågående eller avslutad eftergymnasial utbildning inom journalistik är meriterande.

Olika erfarenheter och bakgrunder är avgörande för att vi ska fortsätta ligga i framkant och vara relevanta. Det är många olika roller som ska tillsättas, så skicka oss en ansökan med dina tidigare erfarenheter, kompetenser och intressen så undersöker vi om det finns en passande position för just dig.
Aktuella orter för respektive titel:
Västerbotten-Kuriren: Umeå, Lycksele
Folkbladet:Umeå, Lycksele
Nordsverige: Örnsköldsvik, Kramfors, Sollefteå
Västerbottningen: Umeå, Vindeln, Vännäs, Nordmaling
Mellanbygden: Robertsfors, Burträsk
Lokaltidningen: Lycksele, Åsele, Storuman, Vilelmina, Malå
Skriv gärna i din ansökan vilken/  vilka orter du är intressrad av.

Ansökan
Vi anställer semestervikarier löpande under våren så hör av dig redan idag. Sista ansökningsdag 31 mars

Alla ansökningar hänvisas till ansök-knappen. För frågor om tjänsterna, kontakta vår administrativa redaktionschef Gunnar Falck via gunnar.falck@vk.se

Journalistklubbarnas representanter är Karin Bernspång som nås via karin.bernspang@vk.se, Elin Axelsson som nås via elin.axelsson@folkbladet.nusamt Maria Boström (maria.bostrom@nordsverige.se)  

Koncernen VK Media
VK Media är Norrlands största mediehus med en familj av varumärken, produkter och tjänster. Vi satsar stort på digital utveckling och med teknik i världsklass, passion och initiativkraft når vi över 100 000 människor i Sverige varje dag. Någonstans finns den europaledande lokala mediekoncernen. Varför inte i Umeå? Här arbetar 185 medarbetare och experter inom en mängd olika områden, som alla är avgörande i vår förflyttning till ett toppmodernt och europaledande mediehus. Bland våra varumärken finns Västerbottens-Kuriren, Folkbladet, VK Media bredband, Västerbottningen, Lokaltidningen, Västerbottens Mellanbygd, Nordsverige, Totalt Umeå, VK Media Partner, VK Media Next och Daily Print. Oavsett vilken funktion du arbetar på inom VK Media, är du en viktig faktor för att vi ska lyckas med vårt uppdrag att verka för öppenhet, demokrati och det fria ordet. Vi tror att man presterar bäst om man trivs riktigt bra på jobbet, och lägger därför stor vikt vid att tillsammans skapa ett schysst och härligt arbetsklimat. VK Medias huvudkontor är i nyrenoverade fräscha lokaler på Timotejvägen i Umeå, några minuters cykelavstånd från centrum.
Vi värdesätter sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi vill ta vara på de kvaliteter som jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald kan tillföra vår verksamhet.

Ansök nu

Meningsfulla semestervikariat till våra redaktioner

Journalist/Reporter
Läs mer Jan 25
Meningsfulla semestervikariat till våra redaktioner

Tänk att gå till jobbet i sommar med vetskapen om att du genom trovärdiga nyheter gör skillnad. Att du är mitt i nyhetspulsen, på en kreativ redaktion, och när du avrundar dagen fortsätter dina artiklar att få ett stort genomslag.

Nu spanar vi efter semestervikarier till våra redaktioner inför sommaren 2023! Är du journalist, webbredaktör eller fotograf? Läs då vidare.

Västerbottens-Kurirenär Norrlands största tidning och vk.se är regionens största nyhetssajt. För VK är det viktigt att vara först med de agendasättande nyheterna, och mycket tid läggs på fördjupning och granskning, men också de nära engagerande reportagen.

Folkbladetär Västerbottens enda sjudagarstidning som bevakar länets alla 15 kommuner och har redaktioner i Umeå, Skellefteå, Lycksele, Vilhelmina och Storuman. Folkbladet levererar pålitliga nyheter i ett högt tempo men vill också sätta in händelser i ett skeende och berätta om längre utvecklingstrender

Västerbottningen, Lokaltidningen, Mellanbygden, Nordsverigeär de riktigt lokala tidningarna med 13 lokalredaktioner runt om i Västerbotten och Ångermanland. Lokala nyheter, fördjupningar och personporträtt är viktiga delar i reporterjobbet. Vi söker även webbredaktör som hanterar våra nyhetssajter.

Vilka letar vi efter?
Vi söker dig som drivs av nyhetspulsen och vill göra skillnad i Västerbotten genom trovärdiga nyheter. Vi tror att du är nyfiken, idérik, noggrann och brinner för att ge mottagaren hela bilden. Vi är extra intresserade av dig som har tidigare relevant erfarenhet, till exempel på en redaktion, och är duktig på digital presentation. B-körkort är inget krav men ett plus. Pågående eller avslutad eftergymnasial utbildning inom journalistik är meriterande.

Olika erfarenheter och bakgrunder är avgörande för att vi ska fortsätta ligga i framkant och vara relevanta. Det är många olika roller som ska tillsättas, så skicka oss en ansökan med dina tidigare erfarenheter, kompetenser och intressen så undersöker vi om det finns en passande position för just dig.

Aktuella orter för respektive titel:
Västerbotten-Kuriren: Umeå, Lycksele
Folkbladet: Umeå, Lycksele
Nordsverige: Örnsköldsvik, Kramfors, Sollefteå
Västerbottningen: Umeå, Vindeln, Vännäs, Nordmaling
Mellanbygden: Robertsfors, Burträsk
Lokaltidningen: Lycksele, Åsele, Storuman, Vilhelmina, Malå

Skriv gärna i din ansökan vilken/vilka orter du är intresserad av.

Ansökan
Vi anställer semestervikarier löpande under våren så hör av dig redan idag. Sista ansökningsdag 31 mars

Alla ansökningar hänvisas till ansök-knappen. För frågor om tjänsterna, kontakta vår administrative redaktionschef Gunnar Falck via gunnar.falck@vk.se

Journalistklubbarnas representanter är Karin Bernspång som nås via karin.bernspang@vk.se, Elin Axelsson som nås via elin.axelsson@folkbladet.nusamt Maria Boström maria.bostrom@nordsverige.se

Koncernen VK Media
VK Media är Norrlands största mediehus med en familj av varumärken, produkter och tjänster. Vi satsar stort på digital utveckling och med teknik i världsklass, passion och initiativkraft når vi över 100 000 människor i Sverige varje dag. Någonstans finns den europaledande lokala mediekoncernen. Varför inte i Umeå? Här arbetar 185 medarbetare och experter inom en mängd olika områden, som alla är avgörande i vår förflyttning till ett toppmodernt och europaledande mediehus. Bland våra varumärken finns Västerbottens-Kuriren, Folkbladet, VK Media bredband, Västerbottningen, Lokaltidningen, Västerbottens Mellanbygd, Nordsverige, Totalt Umeå, VK Media Partner, VK Media Next och Daily Print. Oavsett vilken funktion du arbetar på inom VK Media, är du en viktig faktor för att vi ska lyckas med vårt uppdrag att verka för öppenhet, demokrati och det fria ordet. Vi tror att man presterar bäst om man trivs riktigt bra på jobbet, och lägger därför stor vikt vid att tillsammans skapa ett schysst och härligt arbetsklimat. VK Medias huvudkontor är i nyrenoverade fräscha lokaler på Timotejvägen i Umeå, några minuters cykelavstånd från centrum.

Vi värdesätter sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi vill ta vara på de kvaliteter som jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald kan tillföra vår verksamhet.

Ansök nu

Bibliotekarie till Skellefteå Lasarett, Enheten för utbildning och kunskaps

Bibliotekarie
Läs mer Mar 15
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Staben för forskning, utbildning och innovation (FoUI) leder, initierar och följer upp regionens engagemang i frågor som rör forskning, utbildning, innovation och kunskapsstyrning. Staben består av sju enheter. I stabens uppdrag ingår att driva på och medverka i regionens utveckling så att regionens mål inom stabens ansvarsområden kan nås.

Enheten för utbildning och kunskapsutveckling arbetar för att den verksamhetsförlagda utbildningen för studenter inom medicinska fakulteten och den kliniska tjänstgöringen för AT-, BT-, ST-läkare ska fungera på bästa sätt. Enheten för utbildning och kunskapsutveckling arbetar med kompetensutveckling av sjuksköterskor och AT-, BT-, ST-läkare och utveckling av arbets- och fysioterapi. Du kommer till en arbetsplats med god sammanhållning och har stora möjligheter till kompetensutveckling och lärande.

ARBETSUPPGIFTER
Dina arbetsuppgifter är sedvanliga arbetsuppgifter som bibliotekarie och innebär vägledning i biblioteket, bistå med fjärrlån/artikelbeställningar, ge handledning och utbildning kring våra olika resurser. Du kommer vara kontaktperson till Eira och ha kontakt med förlag kring administrering av våra databaser och kunskapsstöd.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande. Det är meriterande om du har erfarenhet av yrket och undervisat och arbetat med databaser och kunskapsstöd. Du ser möjligheter, tycker om att samarbeta och kan kommunicera pedagogiskt med många olika människor.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Arkivarie med inriktning mot digitalisering

Arkivarie
Läs mer Mar 2
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 
Umeå universitetsbibliotek är med sina ca 110 anställda och breda verksamhet ett av Sveriges största forskningsbibliotek och en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid Umeå universitet.

Biblioteket består av huvudbiblioteket, Medicinska biblioteket och biblioteket vid Konstnärligt campus. Det servar i första hand universitetets studenter, lärare och forskare, men är även öppet för allmänheten. Framtiden för Universitetsbiblioteket innebär spännande utmaningar på flera områden så som undervisning, forskarstöd, utveckling av våra fysiska miljöer och satsningar på att göra våra samlingar och digitala resurser alltmer öppna och lättillgängliga.

Vi erbjuder dig

Umeå universitetsbibliotek och avdelningen för Arkiv och specialsamlingar är en inspirerande och framåtsträvande miljö fylld av erfarenhet och kompetens. Arkivet är ett av de viktigaste i norra Sverige och förvaltar personarkiv från norrländska kulturpersoner till exempel Sara Lindman och PO Enqvist samt även material kopplat till olika forskare. Umeå universitetsbibliotek arbetar även aktivt för att driva på utvecklingen i Sverige kring digitalisering. Ett viktigt mål för verksamheten är att göra vårt arkivmaterial och samlingar mer tillgängligt för forskare, studenter och den breda allmänheten. Vid vår arbetsplats är det även viktigt att vi kan kombinera stimulerande arbetsuppgifter och kompetensutveckling med en livssituation i balans. Läs mer om våra förmåner https://www.umu.se/jobba-hos-oss/formaner/

Vi söker nu en arkivarie med inriktning mot digitalisering. Tjänsten är primärt uppdelad i två delar som också kopplar mot två av avdelningens olika arbetslag. Den första delen handlar om traditionellt arkivarbete: ordna, förteckna, hantera och svara på frågor kring våra arkiv. Den andra delen handlar om ansvaret för den digitaliseringen som är kopplad till arkiven. I denna del kommer du att arbeta med planering, prioritering och genomförandet av avdelningens digitalisering. Detta innebär att du kommer ha en bred insikt i arbetet samt även praktiskt få arbeta med att digitalisera och tillgängliggöra materialet. Du kommer i rollen därmed även att fungera som en länk mellan arkivverksamheten och digitaliseringen.

Vi söker dig som har:

- En akademisk kandidatexamen (180hp/120p) inom relevant område för anställningen till exempel systemvetenskap, biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande akademisk examen. 
- Minst 60 hp (40 poäng) i arkivvetenskap eller motsvarande.
- Tidigare erfarenhet av att ordna och förteckna arkiv
- Tidigare erfarenhet av digital informationshantering 

Du har även goda kunskaper i svenska och engelska. Du har god initiativförmåga och kan ta ansvar för ditt arbete. Du kan även arbeta i team och dessutom tillsammans med andra arbeta för att driva på och utveckla verksamheten. Du har en dokumenterad god kommunikativ förmåga och samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet. 

Det är meriterade om du har:

- Erfarenhet av att digitalisera äldre material och arkivalier
- Erfarenhet av fotografering 
- Erfarenhet av bildbearbetning

Villkor:

Anställningen avser heltid och gäller tills vidare, sex månaders provanställning kan komma att tillämpas. Umeå universitet tillämpar individuell lönesättning. Tillträde efter överenskommelse.

Ansökan:

Din ansökan ska vara inkommen via universitetets e-rekryteringssystem senast 2023-03-29. I rekryteringsprocessen förekommer intervjuer och referenstagning. Även arbetsprover kan komma att ingå i processen.

Närmare upplysningar lämnas av: 

Ulf Sandqvist, Avdelningschef Arkiv och specialsamlingar, ulf.sandqvist@umu.se, tel 090-786 53 66
Har du frågor kring rekryteringsprocessen kan du kontakta: Administrativ chef, Hanna Rantamäki, hanna.rantamaki@umu.se, tel. 090-786 62 71. 

Facklig information lämnas av:

SACO Stefan Fleig, stefan.fleig@umu.se, tel. 090-786 59 98
OFR-S Anders Lennver, anders.lennver@umu.se, tel. 090-786 95 96 
SEKO 090-786 52 96

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Junior konsult inom akustik till Sweco!

Ljudingenjör
Läs mer Feb 28
Nu finns chansen att axla rollen som Swecos nya akustiker i region nord! Här får du möjligheten att samarbeta med erfarna kollegor för att utforma framtidens hållbara samhällen. Du blir en del av ett etablerat nätverk som arbetar både i mindre, rena akustikuppdrag likväl som i större uppdrag. Sök tjänsten redan idag då vi rekryterar löpande!

OM TJÄNSTEN
Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tjänsteutbudet är brett och omfattar exempelvis lösningar för vattenförsörjning, infrastruktur samt hantering av förorenade områden. Sweco utför även olika typer av miljöutredningar och miljökonsekvensbeskrivningar.

Sweco söker nu efter en junior akustiker inom samhällsbuller, byggnadsakustik och industribuller. I denna roll arbetar du med utredningar och mätningar av buller, du kommer att få utföra mätningar i fält, dokumentera samt utvärdera resultatet. Du kommer att tillhöra ett team tillsammans med konsulter inom Swecos olika fokusområden. För att du ska få så bra förutsättningar som möjligt att komma in i rollen så kommer du att få en gedigen introduktion och en chef som är stöttande och coachande i sitt arbetssätt. I rollen som akustiker finns stora utvecklingsmöjligheter, där du i samråd med din chef har stora möjligheter att utvecklas åt det håll du vill.

Du erbjuds:


* En flexibel arbetsplats där du utgår från något av kontoren i region nord och får möjligheten att själv styra dina dagar
* Ett nätverk av erfarna kollegor med mycket kompetens
* En organisation som värnar om samhället och sina medarbetare, där det finns goda utvecklingsmöjligheter i din roll och inom Sweco


Några ord från dina framtida kollegor

"Vi tror på att vi utvecklas mest genom att utmana oss själva och inte göra allt på det sättet vi alltid gjort. Genom att få ansvar från dag ett sker utvecklingen snabbt hos individerna i nätverket. Vi tror på samarbetet och att vi tillsammans blir starkare och presterar bättre än om vi gör allt arbete själv på egen hand. Till sist vill vi att alla ska trivas, det är här vi tillbringar mycket tid och då ska vi ha kul på vägen!"

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som akustiker kommer du främst att:


* Genomföra buller- och vibrationsutredningar inom industri, vindkraft, väg och järnväg.
* Genomföra olika typer av ljudmätningar inomhus och utomhus i enlighet med givna mätstandarder
* Delta i kurser inom Swecos akustiknätverk


VI SÖKER DIG SOM
- Har en högskole- eller universitetsexamen inom akustik eller miljöinriktning alternativt en utbildning inom samhällsplanering
- Har ett stort intresse för akustik och driv att vilja utvecklas
- Kan kommunicera obehindrat på svenska i tal och skrift, då språket används i det dagliga arbetet
- Har B-körkort

Vidare är det meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom en liknande roll.

Som person är du:


* Strukturerad
* Självgående
* Relationsskapande
* Problemlösande


Övrig information


* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid
* Placering: Region nord


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Ansök nu

Visual Merchandiser, IKEA Umeå

Butikskommunikatör/Visual merchandiser
Läs mer Feb 10
På IKEA vill vi utforska nya sätt att möta våra kunder. Vi vill komma närmre och finnas där människor är; lever, bor och arbetar, när de behöver oss och på det sätt de vill möta oss. Nu söker vi nu efter en kreativ Visual Merchandiser som vill hjälpa människor att skapa ett bättre, snyggare, smartare och mer hållbart liv hemma. Är det du?
Vi söker dig som är självgående och har en stor passion för heminredning, försäljning, kunder och livet hemma. Du är driven, ansvarstagande och gillar att utmana och hitta nya, mer effektiva, arbetssätt som gynnar verksamheten. Som person är du flexibel och gillar att arbeta i ett högt tempo med flertalet parallella projekt igång samtidigt. Då vår business är i ständig utveckling och förändring är det viktigt att du har ett starkt självledarskap, är lösningsorienterad och kan ta egna beslut. Du hittar energi i att samarbeta tillsammans med dina kollegor och självklart har vi roligt på vägen.
För att verkligen trivas i den här rollen så bör du ha ett lika starkt intresse för planering och jobba kreativt i ritprogram, som att jobba ”hands-on” fysiskt och vara delaktig i uppbyggnad av våra inspirationsytor, butiksytor och skyltfönster. I grund och botten är du en do:er som vill vara delaktig i alla steg fram till slutresultatet. Vidare krävs att du har en god förmåga att förstå kundens behov och har öga för detaljer. Du ser hur vi kreativt kan kombinera kommersiella möjligheter och sortimentspresentationer med kostnadseffektiva resultat.
För denna tjänst ser vi att du :
• kan kommunicera på svenska och engelska i tal och skrift
• har erfarenhet och/eller utbildning inom Visual Merchandising inom retail
• gärna har erfarenhet från Retail
• Gärna har arbetat som projektledare
• behärskar ritprogammet Revit eller liknande
En dag I ditt liv med oss
Vi kan lova dig att dina dagar kommer vara fyllda med tempo och variation och ingen dag är den andre lik. Arbetet kommer innebära både planering och uppbyggnad och färdigställande av olika ytor i varuhuset. Du kommer få skapa och presentera heminredningslösningar för produkter i syfte att inspirera och förbättra människors vardag där hemma. Du kommer agera på det du hör från kund, och tillsammans med ditt team jobba för att skapa den upplevelse som efterfrågas.
Tillsammans som ett team
Där andra ser heminredningsprodukter ser vi smarta lösningar för att skapa en bättre vardag. Med en hel del passion, fantasi och brainstorming omvandlar vi färger, textilier och möbler till inspirerande miljöer som fängslar, engagerar och övertygar IKEAs besökare att de också kan göra det!
ANSÖK NU!
Tjänsten som Visual Merchandiser är en tillsvidareanställning på deltid (80%, 30,75h/v) med arbetstid måndag till fredag. Startdatum enligt överenskommelse.
Ansök med CV & personligt brev. Sista ansökningsdag är söndag 26 februari.
Har du några frågor gällande tjänsten vänligen kontakta Visual Merchandising/Activity Manager Moa Ställ, moa.stall@ingka.ikea.com
Har du frågor kring rekrytering- eller ansökningsprocessen vänligen kontakta Recruitment & Selection Specialist Úlrika Pétursdóttir, ulrika.petursdottir2@ingka.ikea.com
Varmt välkommen med din ansökan senast den 26 februari!

Ansök nu

Sommarpersonal till friluftsmuseet Gammlia

Museiintendent
Läs mer Feb 21
Västerbottens museum söker sju museivärdar till friluftsmuseet Gammlia sommarsäsongen 2023. Schemalagd timanställning, ca 85% inklusive helger.
OM MUSEET
Västerbottens museum är ett av landets 24 länsmuseer och bedriver verksamhet med hela Västerbottens län som arbetsfält. Vårt uppdrag är att samla, vårda, visa och beforska det regionala kulturarvet och länets kulturmiljöer ­– från förhistoriska spår och lämningar, till nutida uttryck och idéer. Dessa presenteras på flera olika kreativa sätt, bland annat i utställningar, programverksamhet och pedagogisk verksamhet.
Vi har ett välbesökt museum med utställningshallar, samlingar och arkiv, butik och kafé. På området Gammlia, utanför museibyggnaden, finns också vårt friluftsmuseum som med över 30 byggnader från olika århundraden och årtionden berättar om Västerbotten förr och nu. Museet har stora samlingar av kulturhistoriska och arkeologiska föremål, konst, arkivmaterial och fotografier som utgör unika historiska spår att bevara och hämta kunskap från för framtiden.
Museet drivs i bolagsform och består dels av det förvaltande bolaget Västerbottens museum AB, dels av Stiftelsen Västerbottens museums samlingar. Vi är ca 70 anställda som besitter en bred kulturarvskompentens inom många områden. Vi erbjuder en kreativ miljö för såväl besökare som för anställda
Museet är uppdelat i fem avdelningar som sammanlagt ansvarar för publik verksamhet, besöksmålet, samlingarna, kulturmiljöerna och administration. Tjänsten är placerad inom avdelningen Besöksmålet.
Västerbottens museum eftersträvar mångfald och jämställdhet och vi ser därför anställda med olika bakgrund och erfarenhet som berikande för verksamheten.
ARBETSUPPGIFTER
Som museivärd på friluftsmuseet Gammlia är din uppgift att levande- och tillgängliggöra äldre tiders kulturmiljöer för våra besökare. Detta genom att hälsa besökarna välkomna, visa och berätta om miljöernas historia och inbjuda till samtal om det regionala kulturarvet. Du visar och utför olika praktiska sysslor som ingick i vardagslivet förr, som att lappa och laga kläder, kärna smör och koka kaffe. I arbetet ingår även att bemanna lek- och lärutställningen ”Hamnstaden Umeå” och planera utställningens familjeanpassade aktiviteter. Även skötsel av friluftsmuseets trädgårdsland ingår i arbetsuppgifterna.
Din bakgrund: Vi söker dig med avslutad gymnasieutbildning, gärna med eftergymnasial utbildning med inriktning mot kulturarv och/eller besöksnäring. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska. Det är meriterande om du är en person med intresse av arbete i kulturmiljöer och med kunskaper om kulturhistoria ur majoritets- och minoritetsperspektiv. Kunskaper i levande kulturarvsutövande som exempelvis hantverk eller mathantverk är en klar bonus, likaså musikaliska kunskaper (exempelvis spela orgel, fiol, nyckelharpa, dragspel eller flöjt). Erfarenhet av att arbeta med pedagogisk barnverksamhet eller om du har ytterligare språkkunskaper ses som positiva mervärden.
Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. Välkommen med din ansökan!
Lön enligt avtal
Ansökan:
Ansökan märkt ”Sommarpersonal 2023, dnr 52/23” samt CV och eventuella referenser ska vara Västerbottens museum tillhanda senast den 19 mars. Urval till intervjuer sker efter sista ansökningsdag.
Ansökan skickas via mejl till info@vbm.se eller med post till:
Västerbottens museum
Box 3183
903 04 UMEÅ
Inför denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Ansök nu

Skolfotograf & Sportfotograf sökes

Fotograf
Läs mer Feb 8
Express-Bild söker nu en skicklig fotograf för arbete under kommande år med möjlighet till förlängning. De uppdrag som ingår är:
Vårens/sommarens sportfotograferingar (april-juni) - deltid/heltid
Höstens skolfotosäsong (augusti-oktober) - heltid
Vinterns sportfotosäsong (november-december) - deltid
Barn- och djurfotografering på varuhus och i butiker (vid behov) - deltid


ARBETSUPPGIFTER:
Arbetsuppgifterna består av att under våren/sommaren samt hösten/vintern åka ut till inbokade idrottsföreningar och fotografera spelarporträtt och lagbilder samt att under hösten åka ut till inbokade skolor och fotografera elevporträttbilder och klassbilder i studiomiljö. Även barn- och djurfotouppdrag i butiker och på varuhus erbjuds i tjänsten. En del administrativt kringarbete tillkommer. Arbetsplatsen är hela regionen. Innan du tillträder din tjänst som fotograf på Express-Bild får du genomgå en internutbildning. Arbetet innebär en hel del resor och i enstaka fall övernattningar.
Det finns även möjlighet till förlängning av tjänsten.


KRAVPROFIL:
Vi vill att du som söker har mycket goda fotokunskaper och har foto som ett av dina största intressen. Kanske arbetar du redan som fotograf eller är en skicklig amatörfotograf. Tidigare arbete som skolfotograf och/eller idrottsfotograf är mycket meriterande. Utöver detta vill vi att du som söker är ansvarstagande och ordningsam. Det är också viktigt att du har en stor social kompetens och är serviceminded. Du blir vår ambassadör på fältet varför vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och utstrålning.
Då vi arbetar i ett högt tempo och har många bollar i luften samtidigt är det också viktigt att du är stresstålig och välorganiserad. Då merparten av ditt arbete sker med hjälp av datorn är en mycket god datorvana ett krav. Att du tycker om att arbeta med barn och ungdomar ser vi som en självklarhet. Ett starkt önskemål är att du har tillgång till en egen professionell systemkamera med lämpligt objektiv samt blixt. Du har B körkort och tillgång till egen bil att kunna bruka i tjänsten mot milersättning. I de fall du övernattar på annan ort erhålles lagstadgat traktamente. Ytterligare ett krav är att du hanterar det svenska språket obehindrat i både tal och skrift.


OM OSS:
Express-Bild AB är ett nordiskt skol- och idrottsfotoföretag med över 35 års erfarenhet av branschen. Företaget fotograferar varje år ett mycket stort antal skolelever och idrottsutövare runt om i Sverige och i övriga delar av norden. Som medarbetare hos oss på Express-Bild kommer du att vara med om en spännande resa och du blir en viktig länk i vår kedja. Vi på Express-Bild ser personalen som vår viktigaste resurs och är måna om att våra medarbetare skall trivas hos oss. Vi är övertygade om att när våra medarbetare trivs blir vi mer lyckosamma som företag.


OM ANSÖKAN:
Då urvalet sker löpande vill vi ha in din ansökan redan idag. Tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Bifoga CV samt personligt brev. Bifoga gärna en bild på dig själv. Ansök via länken "Ansök här".


ÖVRIGT:
Arbetstiden är under sportfotosäsongen (våren/sommaren/vintern) mestadels förlagd till eftermiddagar, kvällar och helger (deltid 50% -100%). Under skolfotosäsongen är arbetstiden förlagd till dagtid måndag till fredag (heltid 100 %).
Utöver timlön finns möjlighet att fakturera genom det egna fotoföretaget.
Innan du anställs kommer du få uppvisa ett utdrag ur belastningsregistret.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Norrlandsoperans Symfoniorkester söker: ALTERNERANDE STÄMLEDARE VIOLIN 2

Musiker, populärmusik
Läs mer Dec 21
Norrlandsoperans Symfoniorkester söker:
Alternerande Stämledare violin 2
Heltid, tillsvidareanställning med provår enligt överenskommelse
Tillsvidareanställning med provår enligt överenskommelse.

Non-EU medlemmar behöver arbetstillstånd i Sverige (Behövs ej inför provspelningen).

Tjänstgöring:
Tjänstgöringen omfattar mellan 140–160 podiedagar (tjänstgöringsdagar på podiet per spelår), konstnärlig förberedelsetid, arbetsdagar med t.ex. programråds- och juryarbete. Det innebär vitt skilda produktioner med symfonisk-, opera- och kammarmusikrepertoar. En normal säsong omfattar mellan 10 - 15 orkesterproduktioner, 2 – 3 operaproduktioner.
Tjänstgöring i högre befattning regleras enligt riksavtal.
Antal Podiedagar: enligt schemaläggning för musiker vid Norrlandsoperan.
AD (Arbetsdagar): enligt schemaläggning.
KFT (Konstnärlig förberedelsetid): enligt schemaläggning.
Löneplan: Grupp 2.

Provspelningsdatum:
8 maj 2023 – Konsertsalen, Norrlandsoperan efter kallelse
7 april 2023 – Sista ansökningsdag

Repertoar
- En av följande konserter: Mozart, Violinkonsert nr.3 i G-dur, nr. 4 i D dur eller
nr. 5 i A-dur, sats 1 med kadens.
- Violinkonsert, sats 1 med kadens: Beethoven, Brahms, Tchaikovsky eller Sibelius
- Orkesterutdrag (nedladdning via https://www.musicalchairs.info/jobs/41477)
tillgängliga i början av  mars)

Ansökan
https://www.musicalchairs.info/jobs/41477
CV innehållande utbildning och meritförteckning samt aktuella kontaktuppgifter.

Ansök nu

Norrlandsoperans Symfoniorkester söker: VIOLA TUTTI

Musiker, populärmusik
Läs mer Dec 21
VIOLA Tutti, heltid (100%)

Tillsvidareanställning med provår enligt överenskommelse.

Non-EU medlemmar behöver arbetstillstånd i Sverige. (ej nödvändigt till provspelningen)

Tjänstgöring:
Tjänstgöringen omfattar mellan 140–160 podiedagar (tjänstgöringsdagar på podiet per spelår), konstnärlig förberedelsetid, arbetsdagar med t.ex. programråds- och juryarbete. Det innebär vitt skilda produktioner med symfonisk-, opera- och kammarmusikrepertoar. En normal säsong omfattar mellan 10 - 15 orkesterproduktioner, 2 – 3 operaproduktioner.
Tjänstgöring i högre befattning regleras enligt riksavtal.
Antal Podiedagar: enligt schemaläggning för musiker vid Norrlandsoperan.
AD (Arbetsdagar): enligt schemaläggning.
KFT (Konstnärlig förberedelsetid): enligt schemaläggning.
Löneplan: Grupp 2.

PROVSPELNING
5 maj 2023 – Norrlandsoperan, efter personlig inbjudan
Norrlandsoperans konsertsal, adress: Operaplan 5, 901 08, Umeå.

AKTUELLA DATUM
Provspelning 5 maj 2023
Senaste ansökningsdag 7 april 2023 ansökan via https://www.musicalchairs.info/jobs/41472?ref=20

Repertoar

- Stamitz- Konsert i D-dur, sats 1 med kadens, sats 2 utan kadens eller Hoffmeister- Konsert i D-dur, sats 1 med kadens, sats 2 utan kadens
- Ensembleprov, utdrag till ensembleprov bifogas med orkesterutdragen
- Orkesterutdrag är tillgängliga för nedladdning viahttps://www.musicalchairs.info/jobs/41472?ref=20efter 6:e mars 2023

ANSÖKAN
https://www.musicalchairs.info/jobs/41472?ref=20

Ansök nu

Forskningsassistent inom området skogens betydelse för människors hälsa

Filmredigerare
Läs mer Feb 7
Institutionen för skogens ekologi och skötsel
En tjänst utlyses som forskningsassistent inom forskningsområdet ”Skogens betydelse för människors hälsa” vid institutionen för skogens ekologi och skötsel, Sveriges lantbruksuniversitet, Umeå. Institutionen består av ungefär 100 personer varav 11 är professorer. Vårt uppdrag är att verka för ökad förståelse av skogliga ekosystem och de processer som driver dessa, samt att vidareutveckla principerna för hur skogsekosystem bäst kan förvaltas. 

För mer information om institutionen se: http://www.slu.se/institutioner/skogens-ekologi-skotsel/

Institutionen söker en Forskningsassistent som kan koordinera och utföra inspelning av filmer för virtuell naturbaserad intervention inom ett forskningsprojekt. Av särskilt intresse är någon som har mångårig erfarenhet av filmproduktion och filmfotografi. Detta är en tidsbegränsad anställning på deltid inom ett forskningsprojekt där vi söker en person som både har erfarenhet av filmproduktion och har arbetat inom forskningsområdet ”Skog och hälsa”.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:
Forskningsassistenten förväntas att självständigt kunna koordinera, planera och genomföra produktion av film från av olika skogsmiljöer för virtuell naturbaserad intervention i samarbete med forskare inom området. Filmerna ska vara speciellt anpassade för VR-glasögon, dome och skärm och utformas på basis av aktuell forskning. Forskningsassistenten förväntas även medverka i utarbetandet av olika typer av interventioner med hjälp av filmat material samt även arbeta med viss kommunikation av forskningsinformation via projektets hemsida.

Kvalifikationer:
Denna tjänst kräver flera års erfarenhet av filmproduktion och filmfotografi. Det är meriterande om den sökande har arbetat inom forskningsområdet skog och hälsa samt har goda nätverks- kontakter med underleverantörer med specialkompetens inom video- och audio produktion i norra Sverige. God förmåga att kommunicera skriftligt och muntligt på engelska är en central egenskap. Körkort (B- behörighet) är ett krav.

Placering:
Umeå

Anställningsform:  
Tidsbegränsad anställning 12 månader

Omfattning:
40 %

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2023-02-21.

Ansökan ska innehålla ett personligt brev, CV samt 3-4 arbetsprov på fotograferat och producerat film-material. Ange också namn och kontaktuppgifter till två referenser.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Semestervikarier till P4 Västerbotten

Journalist/Reporter
Läs mer Nov 28
Journalister till P4 Västerbotten sommaren 2023
På Sveriges Radio Västerbotten är lyssnaren i centrum. Vi sänder radio när det händer, vi granskar det som inte fungerar och berättar om lösningar på problem. Vi är närvarande i hela länet och lyfter olika perspektiv. Du som jobbar hos oss blir en viktig del av ett företag som värnar det fria ordet.

Är du en nyfiken journalist som gillar Västerbotten?
Vi söker reportrar, nyhetsuppdaterare och programledare för semestervikariat under sommaren 2023. Du behöver journalistisk utbildning, påbörjad eller slutförd. Eftersom våra sändningar utgår från hela Västerbotten behöver du ha B-körkort. Att du har kunskap om Västerbotten är såklart meriterande. Som person tycker du att det är kul att jobba med nyheter och aktualiteter. Du tar initiativ och gillar att samarbeta med andra.

Ansökan och kontaktuppgifter
Tjänsterna är semestervikariat av varierande längd under sommaren 2023, en del vikariat startar troligtvis redan i april eller maj. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort är Umeå, Skellefteå eller Lycksele. Ange i din ansökan vilken ort du är intresserad av. Är du redo för en ny spännande utmaning så ser vi gärna att du ansöker omgående då vi arbetar med löpande urval. Din ansökan registrerar du senast den 10 februari 2023.

Frågor om tjänsterna: Agneta Kellgren nyhetschef på tel: 070 - 233 17 59, Mikael Hermansson programutvecklingschef på tel: 070 -1007037 eller Matti Lilja kanalchef på tel: 090-17 17 27
Frågor om rekryteringen: HR-partner Desire Lindström, tel: 090 - 17 17 57
Fackliga frågor: Viktor Åsberg, SJF eller Marianne Brush, Unionen som båda nås via växeln på tel: 090- 17 17 00. Saco nås via saco@sr.se

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arkivarie, vikariat

Arkivarie
Läs mer Jan 19
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda.  Universitetet erbjuder en mångfald av utbildningar av hög kvalitét. Vi bedriver utbildning och forskning med djup bredd och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Här gjordes till exempel den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. En av de viktigaste uppgifterna är att driva omställningen till ett mer hållbart samhälle. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete https://www.umu.se/om-umea-universitet/klimat-och-hallbarhet/


Vårt geografiska läge i norr innebär unika möjligheter att bidra med ny och samhällsnyttig kunskap. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer https://www.umu.se/jobba-hos-oss/
Vi söker en arkivarie och erbjuder stimulerande arbetsuppgifter i en utvecklande arbetsmiljö.

Förvaltningsenheten Universitetsledningens kansli har ett 20-tal medarbetare, varav två arkivarier.  Inom området för Registratur och arkiv arbetar åtta personer med dokument- och ärendehantering och ansvarar för universitetets övergripande diarieföring arkivhantering. Vi ger också service och intern utbildning inom vårt verksamhetsområde. Vi har ett modernt arbetssätt och driver för närvarande ett projekt med syfte att införa e-arkivering vid Umeå universitet och är en aktiv del av universitetets projekt för Forskningsdatahantering.

Föräldraledighet vid enheten medför att vi behöver förstärka våra resurser inom Registratur och arkiv.  

Arbetsuppgifter:

Arkivarierna vid Umeå universitet ansvarar för hanteringen av universitetets centrala arkiv samt för den strategiska utvecklingen av arkivfrågor vid universitet. I arbetsuppgifterna ingår därför både att ordna och förteckna arkiv och att utarbeta styrdokument inom verksamhetsområdet.

Arkivarierna deltar också i utvecklingen och kvalitetssäkringen av myndighetens dokumenthantering, ärendeprocess och rutiner kring arkivering i stort, i syfte att ständigt förbättra rutiner och processer. Arbetet sker i nära samarbete med den centrala registraturen. Inom expertområdet ger arkivarierna service och stöd till både allmänheten och verksamma inom universitetet och arbetar också aktivt med intern vidareutbildning.

Vi söker nu en arkivarie för att tillsammans med de andra arkivarierna arbeta med arkivariernas sedvanliga arbetsuppgifter. Tillfälle kan även ges att delta i arbetet i projektgruppen för e-arkivprojektet tillsammans med personal från verksamhetsområdet IT.

Vi erbjuder dig:

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet där det finns utrymme för egna initiativ och kreativa idéer. Umeå universitet erbjuder även möjlighet att kombinera stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Mer om Umeå universitets förmåner finner du genom att klicka https://www.umu.se/jobba-hos-oss/formaner/

Vi söker dig som vill vara en del av vår enhet och som önskar utvecklas inom ditt ansvarsområde hos oss. Vidare ser vi att du har:

- arkivarieutbildning, eller annan högskoleutbildning som vi bedömer likvärdig, gärna med relevanta systemvetenskapliga inslag.
- flerårig erfarenhet från självständigt arkivariearbete.
- stor vana av att arbeta i digitala miljöer samt erfarenhet av vårt arkivförteckningssystem Visual Arkiv, eller annat motsvarande system.
- arbetet förutsätter mycket god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på såväl svenska som engelska.  

Meriterande är:

- erfarenhet från offentlig verksamhet samt av att arbeta med e-arkivering.
- erfarenhet av verksamhetsbaserad arkivredovisning och kunskaper inom för verksamhetsområdet relevanta juridiska rättsområden.

Som person är du noggrann och effektiv och ser till helheten för att nå verksamhetens mål. Du har mycket god samarbetsförmåga och skapar goda kontakter med övriga delar av verksamheten. Du är van vid att arbeta självständigt och systematiskt och är drivande i ditt arbete. Du tycker om och kan pedagogiskt förmedla den kunskap du har. Då arbetet innebär en stor del eget ansvar kommer din förmåga att prioritera mellan olika arbetsuppgifter att vara viktig.

Villkor:
Anställningen är en heltidsanställning och är ett vikariat till och med 2023-12-31. Tillträde enligt överenskommelse.

Närmare upplysningar lämnas av:
verksamhetsansvarige Dennis Jakobsson, tel 090-786 51 24 eller enhetschef Chatarina Larson, tel 090-786 53 51.

Facklig information lämnas av:
SACO, tel 090-786 53 65, SEKO civil, tel 090-786 52 96 samt ST, tel 090-786 54 31

Ansökan:
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet senast söndag den 10 februari. 

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Museiintendent/Curator vid Bildmuseet

Museiintendent
Läs mer Nov 23
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer https://www.umu.se/jobba-hos-oss/
Bildmuseet är en kreativ arbetsplats med ett tjugotal anställda.

Tillsammans bedriver vi en publik utställnings- och programverksamhet med internationell samtidskonst som huvudsaklig inriktning. Vi producerar och visar utställningar av högsta kvalitet i samarbete med konstnärer och konstmuseer runt om i världen. Mer information finner du på https://www.bildmuseet.umu.se.

Beskrivning av arbetsuppgifter
Som museiintendent vid Bildmuseet initierar, projektleder och genomför du utställningar och andra publika program och projekt vid museet i samråd med Bildmuseets chef och konstnärliga ledare. I arbetet ingår arbetsledning, budgetarbete, att söka externa medel samt text- och katalogproduktion. Förutom utställningsproduktion ansvarar du även för att initiera och genomföra programverksamhet vid museet samt hålla visningar.

Kompetenskrav
Vi söker dig som har högskoleexamen med konstvetenskaplig inriktning, curatorutbildning eller motsvarande, samt har erfarenhet av projektledning vid utställningsproduktion från en eller flera konstinstitutioner med inriktning mot samtida konst. Du har en internationell profil och curatoriell praktik med egna internationella nätverk relevanta för verksamheten. Du är van att självständigt initiera, driva och genomföra utställningsprojekt och du har erfarenhet av budgetarbete och av att söka extern finansiering.

Du har mycket god förmåga att kommunicera och uttrycker dig väl i tal och skrift inom bildkonstområdet, och du har vana av att samtala om konst för en publik.

Som intendent arbetar du mot deadlines vilket förutsätter stresstålighet och flexibilitet samt en förmåga att planera och organisera ditt arbete på ett tillfredsställande sätt. Du har även god samarbetsförmåga. 

Övriga önskvärda kvalifikationer
Doktorsexamen med konstvetenskaplig inriktning, curatoriell praktik eller motsvarande är meriterande.

Övriga upplysningar
Provanställning 6 mån kan tillämpas. Arbetsplatsen är förlagd till Umeå, och arbetsplatsspråk är svenska och engelska. Helt engelskspråkiga erbjuds kursen Swedish For Academics vid Umeå universitet. Tillträde 2023-05-15 eller enligt överenskommelse.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi. Ansökan ska vara inkommen senast 2023-02-06 och ska innehålla CV, personligt brev och betyg.

För mer information om anställningen, kontakta museichef Katarina Pierre katarina.pierre@bildmuseet.umu.se

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Product Designer for Ledigajobb.se

Designer
Läs mer Jan 15
Noor is an expansive and engaged workplace that preserves your well-being and potential. You will be integrated early into a fast-growing company, consisting of an open, warm, and welcoming team where you get to influence the development of Ledigajobb.se.


We are looking for a highly skilled and experienced product designer to join our team in Umeå. Together with the team of Ledigajobb.se, your main mission would be to use your skills in UX and UI design to reduce barriers between jobseekers and recruiters.


What you'll be up to:Responsible for the product's UX, UI, and interaction design. 
Work closely with the product owner, engineers, and marketers to explore and define customer problems and work with finding thoughtful solutions for a broad audience.
Use your strong, problem-solving mindset to find simple solutions for complex problems.
Be part of all phases of the design process including product discovery, research, prototyping, user testing, and UI design.
Be an important contributor to our product strategy by helping explore our product's future.
Take complete responsibility for every last detail, every step of the way, and by that have full ownership of your work.Who are you
Extensive proven experience working on digital products, both with mobile and web applications with a good sense of interaction design in a complex product.
You are an effective communicator for explaining the vision, strategy, and decisions of your design solutions.
You are comfortable managing feedback from many different sources and have experience involving relevant people in your process through workshops or similar situations.
You have experience working with or creating design systems and maintaining design system libraries.
You can prioritize when to optimize for speed and when to seek quality and details.WE OFFER
We offer you a working environment that promotes ambition and creativity where you will have the possibility to influence and structure our internal work process. Because change and development are a crucial part of our company’s culture, the position can develop and change depending on your wishes and desires. This is a vital role for our business and a great opportunity for anyone looking for a chance to have an impact.
 
We’re convinced that your health and well-being are crucial to your performance. Because of that, you will have flexible working hours, one week of extra vacation, and 5000 SEK in healthcare allowance.
 
ACCESS: According to the agreement.
JOB TYPE: Full-time.
LOCATION: Umeå. 
SELECTION: Selection is ongoing.

 
About Noor Jobs
Noor Jobs product, Ledigajobb.se, is one of the biggest and fastest-growing job posting sites in Sweden. We already help around 1 million users to search for and find jobs every month and are now working on reducing barriers between jobseekers and recruiters.

Noor Jobs is a start-up with a growing team of 7 people. We are also a part of the digital agency, Noor Digital which makes us a total of 40 employees with offices in Umeå, Gothenburg, Stockholm, and Malmö.

Ansök nu

Bibliotekarie till Ålidhemsbiblioteket

Bibliotekarie
Läs mer Jan 19
Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse. När en svensk stad skulle utses till Europas kulturhuvudstad 2014 föll valet på Umeå. Här finns bland annat ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar.Umeå kultur ansvarar för biblioteken och biblioteksbussen i Umeå kommun, samt kulturaktiviteter för barn och unga, kultur för seniorer, konstverksamhet och Kvinnohistoriskt museum.

Ålidhemsbiblioteket finns i stadsdelen Ålidhem, inrymt i Södra Ålidhemsskolan. Biblioteket är ett av närbiblioteken med biblioteksservice, utställningar och viss programverksamhet för både barn och vuxna. Biblioteket är ett kombinerat folk- och skolbibliotek. Biblioteket ingår i Umeå Kulturs organisation och ligger organisatoriskt inom avdelningen Bibliotek tillsammans med övriga 10 bibliotek i kommunen.

Vi söker nu en bibliotekarie till Ålidhemsbiblioteket.

Dina arbetsuppgifter
Som bibliotekarie kommer du arbeta med att vägleda alla våra målgrupper utifrån deras informationsbehov och frågor. Du behöver vara beredd att jobba med alla arbetsuppgifter som förekommer på ett bibliotek, exempelvis referensarbete, bokuppsättning och låntagarvägledning. I arbetet kan även ingå att möta större grupper vid ex. sagostund, bokprat eller andra typer av arrangemang.

Om dig
Vi söker dig som vill skapa tillgängliga mötesplatser med litteratur och kulturupplevelser, information och kunskap. Du har akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du har erfarenhet av inköpsansvar, referensarbete, bokuppsättning och låntagarvägledning. Vi vill även att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska. 

Du har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att skapa goda möten. Du trivs med att arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad och tycker om att möta människor i alla åldrar. Fördelaktigt om du har erfarenhet att jobba med målgruppen ung. Du har god samarbetsförmåga men kan även arbeta självständigt. Du har god digital kompetens och förmåga att stötta låntagare kring digitala frågor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet!

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter i ansökningsformuläret.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Västerbottens-Kuriren söker talanger till sin redaktionella satsning

Journalist/Reporter
Läs mer Jan 2
VK storsatsar på att utveckla framtidens journalistik - vill du vara med?
Under tre år framåt satsar Västerbottens-Kuriren tolv miljoner på framtidens innehåll och nu söker vi dig som kan vara en kreativ kraft på vår redaktion i Umeå när alla våra innehållsprojekt tar fart. Ta chansen att vara med och hjälpa oss göra ännu mer trovärdigt, engagerande och inspirerande innehåll! Vi behöver minst tre helårsvikarier 2023. Är du en av dem?
Intresse för ljud, grafik och rörligt, eller för ämnesområden som trender, sociala medier och underhållning, samt nära och personliga reportage är extra intressant.
Västerbottens-Kuriren är Norrlands största nyhetssajt och dagstidning. Vi arbetar året runt för att göra samhället bättre genom vår journalistik.
Vi värdesätter sökande med olika bakgrunder och erfarenheter. Vi vill ta vara på de kvaliteter som jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald kan tillföra vår verksamhet.

Ansök nu

Kulturstrateg, Kulturförvaltningen, Umeå kommun

Projektledare: kultur, media, film
Läs mer Dec 19
Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande kulturliv, inte sällan av nationell betydelse.

Här finns bland annat kulturhuset Väven, ett operahus, fyra uppskattade museer, tongivande festivaler, en skulpturpark i världsklass, konstgallerier, en europeisk filmfestival och musik-, dans- och teatergrupper för alla åldrar.

Kulturförvaltningen har tre verksamheter: Bibliotek, Kulturskolan samt Programavdelningen. Våra verksamheter infattar bland annat stadsbiblioteket och programverksamheten i Väven, tio närbibliotek, en biblioteksbuss, kultur för seniorer, Kvinnohistoriskt museum, Umeå konsthall, lovaktiviteter, projekt i skolan och kursverksamhet för barn och unga.

Nu stärker vi kulturförvaltningen med en engagerad och nyfiken kulturstrateg. Då rollen är helt ny har du goda möjligheter att påverka uppdraget och verksamheten. Välkommen med din ansökan!Dina arbetsuppgifter

Som kulturstrateg kommer du att arbeta tillsammans med kulturdirektör och verksamhetschefer på Kulturförvaltningen med strategisk planering och utveckling av förvaltningens uppdrag.

Du ansvarar för att initiera, driva och utveckla strategiska frågor och projektidéer för att stärka och utveckla Umeås kulturliv och samhälle i stort. I samverkan arbetar du bland annat för att förverkliga intentionerna i vårt https://www.umea.se/download/18.2bd9ced91726ea4d7b44c2/1619183420322/Kulturpolitiskt program.pdf.

Med energi och prestigelöshet förväntas du skapa synergier, dra nytta av befintliga strukturer och samverka med relevanta parter genom lokala, regionala och nationella nätverk. Du bevakar den kulturpolitiska debatten lokalt och nationellt för att utveckla våra verksamheter och arbetssätt. I tjänsten ingår även rapportering, beredning och hantering av kulturpolitiska tjänsteärenden samt beredning av bidragsansökningar. 


Om dig

Vi söker dig som är idérik, utvecklingsorienterad och har en god förmåga att driva och genomföra projekt. Du har akademisk utbildning inom kulturvetenskap, kulturanalys, kulturadministration eller motsvarande alternativt erfarenhet som kan bedömas likvärdig.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av projekt- eller processledning, strategiskt arbete samt samverkan och nätverkande. Det är också bra om du har kännedom om regional och nationell kulturverksamhet, statliga kulturmyndigheter och instanser samt har förståelse för att arbeta i en politisk styrd organisation. Kanske har du själv erfarenhet från att ha verkat i kulturlivet. Erfarenhet av att arbeta med olika typer av projektansökningar är meriterande.

Arbetet som kulturstrateg innebär kontakter med allt ifrån politiska nämnd och länsinstitutioner, till enskilda kulturutövare. Detta ställer krav på både lyhördhet och integritet samt en god kommunikativ förmåga i både tal och skrift.


Följ oss gärna på Instagram där vi heter @teamumeakommun!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Tre vikariat, bibliotekarie vid Umeå Universitetsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Dec 22
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda.  Universitetet erbjuder en mångfald av utbildningar av hög kvalitét. Vi bedriver utbildning och forskning med djup bredd och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Här gjordes till exempel den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. En av de viktigaste uppgifterna är att driva omställningen till ett mer hållbart samhälle. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete https://www.umu.se/om-umea-universitet/klimat-och-hallbarhet/


Vårt geografiska läge i norr innebär unika möjligheter att bidra med ny och samhällsnyttig kunskap. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer https://www.umu.se/jobba-hos-oss/
Umeå universitetsbibliotek är med sina ca 110 anställda och breda verksamhet ett av Sveriges större forskningsbibliotek och en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid Umeå universitet.

Biblioteket består av huvudbiblioteket, Medicinska biblioteket och biblioteket vid Konstnärligt campus. Det servar i första hand universitetets studenter, lärare och forskare, men är även öppet för allmänheten. Framtiden för Universitetsbiblioteket innebär spännande utmaningar på flera områden så som undervisning, forskarstöd, utveckling av den fysiska studiemiljön och satsningar på att göra våra samlingar och digitala resurser allt mer öppna och lättillgängliga.

 

Vi erbjuder dig

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet där det är möjligt att kombinera stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Läs mer om våra förmåner https://www.umu.se/jobba-hos-oss/formaner/.

Vi söker tre bibliotekarier, till Umeås universitetsbibliotek. Anställningarna är tidsbegränsade till och med sista juni 2023. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Som bibliotekarie vid Umeå universitetsbibliotek kommer din huvudsakliga arbetsuppgift att vara passtjänstgöring vid ett eller flera av våra tre bibliotek. Då omfattande ombyggnationer pågår vid två av våra bibliotek kommer du också att delta i det fysiska arbetet med att flytta stora samlingar. Utöver detta kommer du också att arbeta med i övrigt förekommande arbetsuppgifter så som:

- Fjärrlåneservice till andra bibliotek
- Vägledning och stöd till bibliotekets användare via e-post, chatt och telefon

I ett av vikariaten kommer också stöd och service till studenter med läs- och skrivnedsättning att ingå.

 

Vi söker dig som har:

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
- Erfarenhet av fjärrlåneservice till andra bibliotek
- Intresse för att arbeta i nära kontakt med bibliotekets interna och externa kunder

För det ena vikariatet vill vi också att du har erfarenhet av stöd och service till studenter med läs- och skrivnedsättning.

Du har en hög serviceanda och fallenhet för utåtriktat arbete då du kommer att stödja studenter och anställda vid Umeå Universitet i ditt dagliga arbete. Att trivas med att jobba med andra människor är en självklarhet för dig och en god teamkänsla är självklar samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du har en god initiativförmåga är noggrann, flexibel och ansvarstagande. Du haren mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

 

Vi ser det som meriterande om du har:

- Erfarenhet av passtjänstgöring vid ett högskole- eller universitetsbibliotek
- Erfarenhet av att arbeta med service till användare Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vikariat, bibliotekarie vid Umeå Universitetsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Dec 22
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda.  Universitetet erbjuder en mångfald av utbildningar av hög kvalitét. Vi bedriver utbildning och forskning med djup bredd och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Här gjordes till exempel den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. En av de viktigaste uppgifterna är att driva omställningen till ett mer hållbart samhälle. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete https://www.umu.se/om-umea-universitet/klimat-och-hallbarhet/


Vårt geografiska läge i norr innebär unika möjligheter att bidra med ny och samhällsnyttig kunskap. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer https://www.umu.se/jobba-hos-oss/
Umeå universitetsbibliotek är med sina ca 110 anställda och breda verksamhet ett av Sveriges större forskningsbibliotek och en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid Umeå universitet.

Biblioteket består av huvudbiblioteket, Medicinska biblioteket och biblioteket vid Konstnärligt campus. Det servar i första hand universitetets studenter, lärare och forskare, men är även öppet för allmänheten. Framtiden för Universitetsbiblioteket innebär spännande utmaningar på flera områden så som undervisning, forskarstöd, utveckling av den fysiska studiemiljön och satsningar på att göra våra samlingar och digitala resurser allt mer öppna och lättillgängliga.

 

Vi erbjuder dig

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet där det är möjligt att kombinera stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Läs mer om våra förmåner https://www.umu.se/jobba-hos-oss/formaner/.

Vi söker en bibliotekarie till avdelningen Media. Anställningen är ett vikariat till och med första september 2023, med tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse.

Som bibliotekarie vid Umeå universitetsbibliotek kommer du att arbeta med

- Vägledning och stöd till bibliotekets användare i informationsdisk samt via telefon och chatt. Passtjänstgöring i informationsdisk sker enligt schema och kan förläggas till ett eller flera av våra bibliotek.
- Urval och tillgängliggörande av tryckta medier.
- Andra på avdelningen förekommande uppgifter

Omfattande ombyggnationer pågår vid huvudbiblioteket och i perioder kan du komma att delta i det fysiska arbetet med att flytta stora samlingar.

 

Vi söker dig som har:

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
- Erfarenhet av att arbeta med passtjänstgöring vid universitets- eller högskolebibliotek.

Du har en hög serviceanda och fallenhet för utåtriktat arbete då du kommer att stödja studenter och anställda vid Umeå Universitet i ditt dagliga arbete. Du trivs med att jobba med andra människor och har en god teamkänsla, men kan också arbeta självständigt. Du är noggrann, flexibel och nyfiken på att ta dig an nya arbetsuppgifter. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

 

Vi ser det som meriterande om du har:

- Erfarenhet av att arbeta med beståndsregistrering i Libris
- Erfarenhet av inköp eller fjärrinlån
- Då din tjänst kan komma att innehålla inslag av biblioteksundervisning ser vi det också som meriterande om du har tidigare erfarenhet av det området.
Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Product Designer for Ledigajobb.se

Designer
Läs mer Dec 19
Noor is an expansive and engaged workplace that preserves your well-being and potential. You will be integrated early into a fast-growing company, consisting of an open, warm, and welcoming team where you get to influence the development of Ledigajobb.se.


We are looking for a highly skilled and experienced product designer to join our team in Umeå. Together with the team of Ledigajobb.se, your main mission would be to use your skills in UX and UI design to reduce barriers between jobseekers and recruiters.


What you'll be up to:Responsible for the product's UX, UI, and interaction design. 
Work closely with the product owner, engineers, and marketers to explore and define customer problems and work with finding thoughtful solutions for a broad audience.
Use your strong, problem-solving mindset to find simple solutions for complex problems.
Be part of all phases of the design process including product discovery, research, prototyping, user testing, and UI design.
Be an important contributor to our product strategy by helping explore our product's future.
Take complete responsibility for every last detail, every step of the way, and by that have full ownership of your work.Who are you
Extensive proven experience working on digital products, both with mobile and web applications with a good sense of interaction design in a complex product.
You are an effective communicator for explaining the vision, strategy, and decisions of your design solutions.
You are comfortable managing feedback from many different sources and have experience involving relevant people in your process through workshops or similar situations.
You have experience working with or creating design systems and maintaining design system libraries.
You can prioritize when to optimize for speed and when to seek quality and details.WE OFFER
We offer you a working environment that promotes ambition and creativity where you will have the possibility to influence and structure our internal work process. Because change and development are a crucial part of our company’s culture, the position can develop and change depending on your wishes and desires. This is a vital role for our business and a great opportunity for anyone looking for a chance to have an impact.
 
We’re convinced that your health and well-being are crucial to your performance. Because of that, you will have flexible working hours, one week of extra vacation, and 5000 SEK in healthcare allowance.
 
ACCESS: According to the agreement.
JOB TYPE: Full-time.
LOCATION: Umeå. 
SELECTION: Selection is ongoing.

 
About Noor Jobs
Noor Jobs product, Ledigajobb.se, is one of the biggest and fastest-growing job posting sites in Sweden. We already help around 1 million users to search for and find jobs every month and are now working on reducing barriers between jobseekers and recruiters.

Noor Jobs is a start-up with a growing team of 7 people. We are also a part of the digital agency, Noor Digital which makes us a total of 40 employees with offices in Umeå, Gothenburg, Stockholm, and Malmö.

Ansök nu

Projektmedarbetare till AC Live - Ett projekt för popmusiken i Västerbotten

Projektledare: kultur, media, film
Läs mer Dec 12
Projektmedarbetare till AC Live - Ett projekt för popmusiken i Västerbotten
AC Live är ett projekt finansierat av Arvsfonden och Region Västerbotten som syftar till att under tre år studera och utveckla förutsättningarna för popmusik i Västerbotten, med fokus på ungas arrangörskap och ungas musicerande. Projektet kommer innehålla påverkansarbete, arrangörsfrämjande aktiviteter och utvecklande insatser för musiker, och strävar efter att upprätta en mer permanent struktur för att stärka popmusikens ställning i länet.
Projektet har initierats av och ägs gemensamt av Kulturföreningen Mullberget, Kulturföreningen Humlan och Vilhelmina Folkets Hus, men administreras av kulturföreningen Humlan. Du som projektmedarbetare anställs alltså av kulturföreningen Humlan, som är baserad i Umeå. Uppdraget täcker hela regionen och innehåller en del resor, du kan därför jobba på distans från delar av Västerbotten. Du har även möjlighet att få fast kontorsplats i Skellefteå, Vilhelmina eller Umeå utifrån eget önskemål.
Din roll
Som medarbetare i projektet ansvarar du för att utveckla, driva, rapportera och styra projektet i linje med de åtaganden, ramar och mål som satts upp för projektet. Du har ett tydligt uppdrag för projektets utformning men även stor kreativ frihet. Det är ditt ansvar att planera, genomföra, dokumentera och kvalitetssäkra projektet, samt ha ansvar för budget och projektets ekonomiska ramar.
Vem är du?
Du brinner för att arbeta med ungdomar och kulturarrangemang, gärna på mindre ort. Du är engagerad, drivande och social. Du har gärna erfarenhet av att jobba med musik, och ungdomar. Du har gärna kulturpolitisk förståelse för musikens förutsättningar i länet, och kan arbeta strategiskt för att förbättra dessa. Det är av stor vikt att du är utåtriktad, självgående, kommunikativ och relationsskapande. Samtidigt är du strukturerad och gillar att ha ett helhetsansvar många delar i ett projekt. Du är ansvarsfull, lösningsorienterad och har stor kreativ och pedagogisk förmåga. Då du också ska arbeta med projektadministration, budget och rapportering enligt givna ramar krävs att du känner dig bekväm med administration och uppföljning. Du trivs i en föränderlig miljö och har förmåga att organisera, strukturera, prioritera och genomföra. Du har goda administrativa och ekonomiska kunskaper samt god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.
Kvalifikationer:
I allmänhet läggs stor vikt vid personliga erfarenheter och lämplighet. Följande erfarenheter är inte krav men meriterande:
Eftergymnasial utbildning/akademiska studier med inriktning mot projektledning, kulturanalys eller -entreprenörskap, eller annan relevant inriktning.
Erfarenhet av projektledning i större projekt samt projektadministration/rapportering/uppföljning.
Erfarenhet av arbete med unga och unga vuxna
Erfarenhet av utåtriktat kommunikationsarbete
Erfarenhet av kulturpolitiskt och opinionsbildande arbete
Erfarenhet av genomföra livemusikarrangemang
Erfarenhet av att arbeta som musiker, på skivbolag eller inom någon liknande verksamhet
B-körkort är önskvärtFör mer information om tjänsten, projektet och projektägarna (Kulturföreningen Mullberget, Kulturföreningen Humlan och Vilhelmina Folkets Hus) kan du vända dig till mika.svanborg@humlan.org.


Ansök senast: 2023-01-15, ansökningar hanteras löpande.
Ansök via: Ansök med CV och personligt brev via rekrytering@humlan.org
Besked: Besked om anställningen ges löpande, men senast 13e februari.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Villkor: Anställningen är tidsbegränsad och du anställs på en period på 1år i taget, som längst till 2025-12-31. Tjänsten omfattar 70 %.
Tjänsten omfattas av kollektivavtal mellan Fremia och Unionen.
Placeringsort: Uppdraget täcker hela Västerbotten, och du har möjlighet att få kontorsplats i Skellefteå, Umeå eller Vilhelmina utifrån eget önskemål.
Arbetstid: Kvällsarbete ingår och visst helgarbete förekommer.

Ansök nu

Verksamhetsutvecklare till kulturföreningen Humlan

Projektledare: kultur, media, film
Läs mer Dec 12
Verksamhetsutvecklare till kulturföreningen Humlan
Vilka är Humlan?
Umeå Kulturförening Humlan är en förening som sedan 1981 brunnit för kultur. Det kan vara musik, film, poesi, teater, klubb, men vi har mest erfarenhet att arbeta med livemusik. Vi ser till att det händer, och som en förening med många engagerade medlemmar gör vi det tillsammans. Vi är politiskt och religiöst obundna, och alla är välkomna till våra arrangemang. Vi jobbar för en jämställd scen, strävar efter mångfald i hela vår verksamhet och är övertygade om att bra kultur är livsviktigt och gör oss till större människor.


Sedan 2021 driver vi även projektet AC Live som arbetar för att stärka popmusiken i länet.

Vad söker vi?
Du som söker kommer att arbeta som verksamhetsutvecklare tillsammans med föreningens övriga anställda, och ha ansvar över många delar av föreningens verksamhet. Det handlar om att ha det övergripande ansvaret över föreningens ekonomi i form av budgetering och bidragsansökningar. Du kommer syssla med medlemsarbete, att producera kulturarrangemang, ha insyn i livemusikbranschen och se till att projektidéer utvecklas. Du kommer jobba i nära kontakt med Humlans nuvarande kulturproducent, men det är viktigt att du är en driven och självständig person. Du kommer även jobba nära arrangerande medlemmar och projektgrupperna, därför är det viktigt att du lyssna in vilka behov och önskemål arrangerande medlemmar och projektgruppen har.


Du kommer även vara en medarbetare i projektet AC Live och arbeta för att stärka popmusikens förutsättningar i Västerbotten, och där samordna aktiviteter för unga. Arbetet med AC Live utgör 50 % av denna tjänst.

I rollen som kulturproducent behöver du ha god kommunikativ förmåga i både tal och skrift. Att du har lätt för att samverka samt god administrativ förmåga är viktiga förutsättningar för detta uppdrag. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.
Följande egenskaper och erfarenheter är inte krav men meriterande:


Eftergymnasial utbildning/akademiska studier med inriktning mot projektledning, kulturanalys eller -entreprenörskap, eller annan relevant inriktning
Att tidigare ha arbetat med att upprätta, följa och uppfölja produktionsbudget
Erfarenhet av att driva eller jobba med kulturarrangemang, specifikt livemusik eller festivalarbete
Erfarenhet av att arbeta med och engagera ideella ungdomar
Erfarenhet av att söka projektmedel
Erfarenhet av utåtriktad marknadsföring, sociala medier och webbadministrationB-körkort är önskvärt.


Ansök senast: 2023-01-15, ansökningar hanteras löpande.
Ansök via: Ansök med CV och personligt brev via rekrytering@humlan.org
Besked: Besked om anställningen ges löpande, men senast 13e februari.
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Villkor: Anställningen är tidsbegränsad och du anställs på en period på 1år i taget, som längst till 2025-12-31. Tjänsten omfattar 100 %.
Tjänsten omfattas av kollektivavtal mellan Fremia och Unionen.
Placeringsort: Umeå.
Arbetstid: Kvälls- och helgarbete förekommer.

Ansök nu

Verksamhetssamordnare till Kulturskolan i Umeå kommun

Projektledare: kultur, media, film
Läs mer Dec 15
Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse.

Kulturskolan i Umeå är en viktig verksamhet med uppdraget att erbjuda kommunens barn och unga en kvalificerad, bred palett av olika estetiska uttryck, i skolan och på fritiden. Vi är en arbetsplats med ca 80 medarbetare, där de allra flesta är pedagoger och lärare.

Kulturskolan erbjuder kursverksamhet, lovverksamhet och öppen verksamhet samt projekt i och för skolan i Umeå kommun. Vi finns framförallt på Umestan och på Hamnmagasinet, men även på grundskolor, bibliotek och på andra platser runt om i Umeå. Vi finns även med i regionala och nationella sammanhang.

Vi söker nu en vikarierande verksamhetssamordnare till vårt team!

Dina arbetsuppgifter

Vi söker nu dig som vill finnas med i vårt team av samordnare och kommunikatör, med inriktning på framförallt vår öppna verksamhet, och i arbetet med vår verksamhet i och för skolan. Det innebär att du stöttar verksamheten med planering, administration och i genomförande av till exempel lovverksamhet och vår verksamhet i förskola och skola, samt att du tillsammans med övriga samordnare och ledning sköter kursadministration, större projekt och annan verksamhet.

Du kommer bland annat att arbeta med schemaläggning, bokningar, rapportering, lokala och regionala samverkansprojekt för lärare och elever, samt vara med i interna och externa projekt av olika slag. Öppen verksamhet är ditt fokus, men du har även uppgifter inom Kulturskolans övriga verksamhet; vår verksamhet i förskola och skola, samverkan med andra aktörer, kursverksamheten med mera. En stor del av uppdraget är också att arbeta med inflytande och delaktighet för våra målgrupper.

Du kommer att ingå i ett team med verksamhetssamordnare, kommunikatör, barnkulturkonsulenter och ledning, där ni som team har en verksamhetsövergripande funktion.

Kvälls- och helgarbete förekommer regelbundet i denna tjänst.

Om dig

Vi söker dig som har högskoleutbildning i, eller mångårig erfarenhet från, kulturadministration, projektledning eller liknande. Erfarenhet från barnkultursektorn är meriterande, likaså arrangörskunskap.

Som person bör du vara social, serviceinriktad och ha lätt för att arbeta tillsammans med andra funktioner inom och utanför verksamheten. Du är initiativrik, flexibel och lösningsorienterad. Du har organisatorisk förmåga och kan hålla många bollar i luften, är ansvarskännande och är öppen för nya idéer.  

Välkommen med din ansökan! Du kan antingen bifoga ditt cv och personliga brev alternativt fylla i dina uppgifter direkt i ansökningsformuläret.

Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Övrigt

Anställningen är ett vikariat på heltid som pågår från och med 2023-03-01 till och med 2024-02-26. 

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Vikariat bibliotekarie inriktning e-resurs

Bibliotekarie
Läs mer Dec 14
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer https://www.umu.se/jobba-hos-oss/
Umeå universitetsbibliotek söker en vikarierande bibliotekarie inriktning mot e-resurser

Umeå universitetsbibliotek är med sina ca 110 anställda och breda verksamhet ett av Sveriges större forskningsbibliotek och en central strategisk resurs för all forskning och utbildning vid Umeå universitet.

Biblioteket består av huvudbiblioteket, Medicinska biblioteket och biblioteket vid Konstnärligt campus. Det servar i första hand universitetets studenter, lärare och forskare, men är även öppet för allmänheten. Framtiden för Universitetsbiblioteket innebär spännande utmaningar på flera områden så som undervisning, forskarstöd, utveckling av den fysiska studiemiljön och satsningar på att göra våra samlingar och digitala resurser allt mer öppna och lättillgängliga.

Vi erbjuder dig

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet där det är möjligt att kombinera stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Läs mer om våra förmåner här. 

Tillsammans med vårt kompetenta e-resursteam kommer du att arbeta med förvärv och tillgängliggörande av, samt support för e-resurser. Kontakt med bibliotekets användare och leverantörer är en naturlig del av din arbetsvardag.

I tjänsten ingår även tjänstgöring i bibliotekets informationsdisk samt att ge vägledning och stöd till bibliotekets användare via e-post, chatt och telefon. Informationstjänstgöringen kan förläggas till ett eller flera av våra tre bibliotek.


Vi söker dig som har:

Akademisk examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
Brett IT-kunnande och erfarenhet av att jobba i IT-system
God förmåga att kommunicera på svenska och engelska, såväl skriftligt som muntligtDu har en hög analytisk förmåga och tycker om struktur och ordning och reda. Du trivs med att jobba med andra människor och har en god teamkänsla, samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du arbetar systematiskt med komplexa frågor och har fallenhet för problemlösning. Du har lätt för att anpassa dig till nya omständigheter och är beredd att ta ansvar. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.


Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom ett eller flera av dessa områden:

- Förvärv, administrering och utvärdering av e-resurser
- Excel
- Metadata och katalogisering

Anställningen är ett vikariat på 9 månader, med eventuell möjlighet till förlängning. Tillträde snarast, enligt överenskommelse. Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vikariat, bibliotekarie vid Umeå Universitetsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Dec 16
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer https://www.umu.se/jobba-hos-oss/
Vi erbjuder dig

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet där det är möjligt att kombinera stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans.

Läs mer om våra förmåner https://www.umu.se/jobba-hos-oss/formaner/.

Vi söker en bibliotekarie till avdelningen Media. Anställningen är ett vikariat till och med slutet av december 2023, med tillträdesdatum första februari eller enligt överenskommelse.

Som bibliotekarie vid Umeå universitetsbibliotek kommer du att arbeta med:

- Att ge vägledning och stöd till bibliotekets användare i informationsdisk samt via telefon och chatt. Passtjänstgöring i informationsdisk sker enligt schema och kan förläggas till ett eller flera av våra bibliotek.
- Uppackning, sortering och urval av pliktlevererat material.
- Tillgängliggörande av såväl pliktmaterial som annat material.

Då omfattande ombyggnationer pågår vid huvudbiblioteket kommer du också att i perioder delta i det fysiska arbetet med att flytta stora samlingar. Andra på avdelningen förekommande uppgifter kan också bli aktuella.

 

Vi söker dig som har:

- Examen i biblioteks- och informationsvetenskap eller motsvarande
- Intresse för att arbeta i nära kontakt med bibliotekets interna och externa kunder

Du har en hög serviceanda och fallenhet för utåtriktat arbete då du kommer att stödja studenter och anställda vid Umeå Universitet i ditt dagliga arbete. Att trivas med att jobba med andra människor är en självklarhet för dig och en god teamkänsla är självklar samtidigt som du kan arbeta självständigt. Du har en god initiativförmåga är noggrann, flexibel och ansvarstagande. Du haren mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och på engelska. Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet.

 

Vi ser det som meriterande om du har:

- Erfarenhet av passtjänstgöring vid ett högskole- eller universitetsbibliotek 
- Kunskaper i något av de officiella minoritetsspråken i Sverige
- Tidigare erfarenhet av att arbeta med pliktmaterial


Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Akustikkonsult och Uppdragsledare

Ljudingenjör
Läs mer Dec 6
Företagsbeskrivning
Vi är Efterklang - vi är ett team ingenjörer, designers och tekniska specialister som har levererat prisvinnande projekt inom akustik, buller, vibrationer och ljuddesign i Norden och över hela världen sedan 1956. Vi skapar ljudmiljöer och löser vibrationsfrågor - i alla skalor och inom alla sektorer.
Efterklang är en del av AFRY, ett globalt företag med över 17,000 anställda som arbetar med infrastruktur, industri och energi runt om i hela världen.
Hos oss arbetar över 140 ingenjörer och designers på något av våra över 21 kontor i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Nederländerna – våra projekt finns dock över hela världen.
Vi är bland de absolut största kompetenscentra i världen och är alla samlade i en och samma internationella affärsenhet som är framgångsrik tack vare samarbete, erfarenhetsutbyte och prestigelöshet.


Jobbeskrivning
Vill du bli en del av Efterklang, världens mest spännande team inom akustik, ljuddesign och vibrationer? Vill du vara en del av att planera och forma framtidens samhälle? Ligger akustik, ljud och vibrationer dig varmt om hjärtat? Då kan du vara den vi söker. Nu söker vi en ny medarbetare med inriktning mot akustik, ljud och vibrationer. Vi söker en ny arbetskompis till vårt team i Umeå.


Kravspecifikation
Vi söker dig som har erfarenhet inom området eller vill få en möjlighet att arbeta med akustik på vårt sätt, dvs. att skapa optimala ljudmiljöer med en blandning av ingenjörskonst och design! Gärna erfarenhet av arbete med miljöärenden och tillståndsärende.
Du tycker om utmaningar och att få möjlighet till att lära dig nya saker
Du har relevant utbildning eller motsvarande erfarenhet
Du arbetar väl i team och värdesätter relationer till interna och externa kontakter
Du vill vara med och bidra till samt utveckla vårt arbetssätt och arbetsmiljö
Du är en god kommunikatör såväl muntligt som skriftligt och du behärskar både det svenska och engelska språket obehindrat
Du är kreativ, prestigelös, villig att lära men även att dela med dig av kunskap till övriga kollegorYtterligare information
Hos oss kan du se fram emot att tillhöra ett av världens absolut främsta team inom akustik, ljuddesign och vibrationer med massor av trevliga och kunniga kollegor. Uppdragen är stora som små, lokala och internationella! På Efterklang anser vi att verktygen inte ska vara ett hinder och avsätter därför årligen stora resurser på att ha den senaste mjukvaran, moderna mätinstrument och en egen inspelningsstudio i toppklass.
Arbetskompisarnas trivsel och utveckling är avgörande för vår verksamhet. Vi vet att kollegor som mår bra, både fysiskt och psykiskt, är den viktigaste framgångsfaktorn. Därför fokuserar vi på säker arbetsmiljö och balans mellan arbete och fritid. Vi vill att du ska ha en vardag som fungerar – hinna lämna, hämta, träna, handla eller bara sova lite längre på morgonen.
Vi har återkommande fysiska (och digitala) samlingar, AW:s, föreläsningar som stärker utvecklingen och sammanhållningen. Vi har, genom AFRY, några av branschens absolut bästa förmåner!
Vårt arbete med mångfald är ständigt pågående och aktivt! En mix av personligheter och bakgrunder gör oss ännu starkare, mer kreativa och framgångsrika. Vi erbjuder en arbetsplats med framåtanda och tillgång till en ovärderlig kunskapsbank.

Ansök nu

Translator English to Chinese

Tolk
Läs mer Nov 19
Academic Work is now looking for a translator on behalf of the client to work at a large factory in Skellefteå. You will work as a link between English speaking and Chinese speking engineers in the daily communication. Are you the translator we are looking for? Join us today as we work with an ongoing selection!

OM TJÄNSTEN
You will work with production team to understand daily pulse information and be able to directly translate the daily production plan or work stoppages with the Chinese supplier engineers. You will translate the project schedule directly to engineers of the Chinese supplier. Help NV engineers to work directly with the Chinese supplier engineers during commissioning activities and ramp up activities.

As a consultant for Academic Work, we offer great opportunities for you to grow professionally, build your network and create valuable contacts for the future. Read more about our consulting offer.

ARBETSUPPGIFTER
- Communicate with Chinese supplier engineers on the NV quality standards, current machine capability data, and other process critical information.

VI SÖKER DIG SOM
- Speak Chinese and English fluently
- You live, or have the opportunity to arrange accommodation in, Skellefteå or commuting distance from Skellefteå.
- You have a flexible and positive attitude

Övrig information

Start: As soon as possible

Extent: 100% 3 months

Placement: Skellefteå

The recruitment process is handled by Academic Work and the customer's wishes are that all questions regarding the position are handled by Academic Work.We go through the selection on an ongoing basis and the advertisement can be closed down before the position is filled if we have moved to the selection and interview phase.Ansök här

Ansök nu

Redaktör till SVT Umeå

Redaktör
Läs mer Nov 29
Vad vi erbjuder dig
Vill du bidra till ett Sverige där alla är mer nyfikna och insatta?  Här är en möjlighet att vara med och skapa TV-upplevelser som gör just detta. SVT Umeå producerar flera populära program som Go’kväll, Fråga Doktorn, Den stora Älgvandringen, Hemmagympa med Sofia, Studio Natur, Kamprads miljoner och Bröllopsfotograferna. Vi gör även program på minoritetsspråk som Sexy hands, Kebnekaise – åtta årstider och Sjukt självklart.
Som redaktör kan du komma att jobba med något av dessa program, men du är också med och utvecklar nya program tillsammans med oss. SVT Umeå är ett TV-hus under ständig utveckling och vi lägger stort fokus på lärande och att våga tänka nytt. Som redaktör hos oss blir du en del av vår härliga gemenskap. På SVT Umeå har vi även en aktiv idrottsförening som arrangerar till exempel fjällresor, gruppträning och padel.Vem vi tror att du är
Vi tror att du drivs av att få fram starka historier och av att nå målgrupper som SVT har svårt att nå i dag. Du är en prestigelös redaktör med multikompetens, som gärna jobbar med både studioproduktioner och reality. Du är en god berättare, och har en stark journalistisk grund. För att lyckas i rollen behöver du vara flexibel i ditt arbetssätt och ha ett intresse av ledarskap och av att bidra till andras utveckling. Genom en god kommunikations- och samarbetsförmåga får du andra att lyckas!
För denna tjänst behöver du ha följande:
Tidigare arbetslivserfarenhet som redaktör
Utbildning inom journalistik eller annan utbildning som är relevant för tjänsten.
Körkort
Det är meriterande om du dessutom har:
Arbetslivserfarenhet sominslagsproducent
Kunskaper eller erfarenhet av att arbeta mot onlinepublik och playformat
Arbetslivserfarenhet från andra typer av medieföretag/organisationer
Vad den här tjänsten innebär
Den här tjänsten innebär att du arbetar som redaktör, men den kan också komma att innefatta uppdrag som researcher eller inslagsproducent. TV-branschen befinner sig i en stor förändringsprocess som redaktör får blir du en viktig del i den pågående och fortsatta utvecklingen av Umeå som TV-hus och mot vårt arbete mot att nå onlinepubliken i ännu större omfattning.
Arbetsuppgifterna varierar stort mellan olika projekt. Det kan handla om att planera enskilda program eller programserier i sin helhet, men också om att delta i utvecklingen av hela programprojekt. Som redaktör har du arbetsledaransvar för de produktioner du arbetar i vilket innebär att du även arbetar med att utveckla kollegor inom dramaturgi och berättande.Övrigt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Fredrik Svensson, Gruppchef, på mail: fredrik.svensson@svt.seeller tfn: 090-175008.  Fackliga frågor besvaras av Ola Gerhardsson (Unionen), Johan Wiechel, SJF. Samtliga nås via växeln, tfn 08-784 00 00. 
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort Umeå. Tillträde 1 april, eller enligt överenskommelse. I den här ansökan använder vi oss av urvalsfrågor i stället för att be om personligt brev. Det gör vi för att säkerställa att rekryteringen blir kompetensbaserad och effektiv. Frågorna kan ta en stund att besvara, men de gör att vi får samma viktiga information från alla sökande kandidater. Klicka på knappen "ansök" för att se frågorna

Ansök nu

2:e Konsertmästare

Musiker, klassisk musik
Läs mer Sep 23
Norrlandsoperans Symfoniorkester söker 2:e Konsertmästare
Heltid, tillsvidareanställning med provår enligt överenskommelse
Tillsvidareanställning med provår enligt överenskommelse.
Non-EU medlemmar behöver arbetstillstånd i Sverige (Behövs ej inför provspelningen).
Tjänstgöring:
Tjänstgöringen omfattar mellan 140–160 podiedagar (tjänstgöringsdagar på podiet per spelår), konstnärlig förberedelsetid, arbetsdagar med t.ex. programråds- och juryarbete. Det innebär vitt skilda produktioner med symfonisk-, opera- och kammarmusikrepertoar. En normal säsong omfattar mellan 12 - 17 orkesterproduktioner, 2 – 3 operaproduktioner.
Tjänstgöring i högre befattning regleras enligt riksavtal.
Antal Podiedagar: enligt schemaläggning för musiker vid Norrlandsoperan.
AD (Arbetsdagar): enligt schemaläggning.
KFT (Konstnärlig förberedelsetid): enligt schemaläggning.
Löneplan: Grupp 1.


Provspelningsdatum:
24 februari 2023 – Konsertsalen, Norrlandsoperan efter kallelse
16 december 2022 – Sista ansökningsdag
Repertoar
· En av följande konserter: Mozart, Violinkonsert nr.3 i G-dur, nr. 4 i D dur eller
nr. 5 i A-dur, sats 1 med kadens.
· Violinkonsert, sats 1 med kadens: Beethoven, Brahms, Tchaikovsky eller Sibelius
· Orkesterutdrag (nedladdning via Musical Chairs):
1. W. A. Mozart, Symphony no. 39 – Andante con moto (bar 1 – 53)
2. W. A. Mozart, Don Giovanni – Overture (bar 31 – 120)
3. R. Schumann, Symphony no. 2 – Scherzo (bar 1 –54)
4. F. Mendelssohn – A Midsummer Night’s Dream – Scherzo (bar 17 – 99)
5. P. Tchaikovsky, The Nutcracker – Overture (top div part bar 134 – end)
6. J. Brahms, Symphony no. 4 – Allegro energico e passionate – Più Allegro (bar 33 – 80)
7. R. Strauss, Der Bürger als Edelmann – no. 4, Auftritt und Tans der Schneider (violin solo)
8. A. Dvorák, solo from Cello Concerto
9. J. S. Bach, St. John Passion – Erster Chor solo
10. N. Rimsky-Korsakov, Scheherazade, 10 A-C, all violin solos
Ansökan
Ansök här: Musical Chairs.
CV innehållande utbildning och meritförteckning samt aktuella kontaktuppgifter.

För närmare information om tjänsterna kontakta:
Pär Freij, Biträdande orkesterchef
Par.freij@norrlandsoperan.se
+46 (0)73 145 99 98

Facklig representant (SYMF): Johannes Ögren
johannes.ogren@norrlandsoperan.se
+46 (0)70 313 02 64


Information om Norrlandsoperan
Norrlandsoperans vision är att vara Sveriges ledande spelplats för nyskapande scenkonst där den nya scenkonsten och den nya musiken står i centrum. Norrlandsoperan ska söka nya konstnärliga uttryck, öppna nya konstnärliga vägar, nå nya publikgrupper, väcka engagemang och vara en del av samtidsdebatten. Som musiker i Norrlandsoperans Symfoniorkester arbetar du i en kreativ miljö där orkesterns cirka 50 musiker spelar en viktig roll i Norrlandsoperans konstnärliga verksamhet genom ett 50-tal konserter, minst 2 operor per år, samt turnéer, inspelningar och andra projekt. Under kommande säsonger kommer fokus för orkestern att ligga på 1900-tals musiken och vår tids musik med ett tydligt mål att lyfta fram kvinnliga tonsättare samt skapa en tydlig internationell profil.
Det är Norrlandsoperans tre konstnärliga avdelningar (Opera, Musik & Orkester, Dans & Konst) som har ansvar att producera, främja, stärka och utveckla opera, musikteater, musik, dans, performance och konst inte bara lokalt och i regionen utan även nationellt och internationellt.
Norrlandsoperan grundades 1974. Det nya operahuset med teater och konsertsal invigdes våren 2002. I huset finns även avdelningar för kostym, rekvisita, snickeri, teknik, mask/peruk, kommunikation, ekonomi, HR och Elektra är vår operarestaurang och bar. Ca 130 personer är fast anställda hos oss och vi genomför årligen ca 550 produktioner av olika slag. www.norrlandsoperan.se
Umeå – hur är det att jobba i Umeå?
Umeå är en framgångsrik stad som har vuxit mer än de flesta andra svenska städer under 2000-talet. Medelåldern är 38 år och invånarantalet är i dagsläget ca 120 000 personer. Spjutspetsföretag inom bioteknik, medicin, informationsteknik, miljö och energi har valt att förlägga sin verksamhet till regionen. Umeå är också en universitetsstad med sina två universitet Umeå Universitet (cirka 32 000 studenter och Sveriges Lantbruksuniversitet (cirka 5 000 studenter).
Umeå var Europas Kulturhuvudstad 2014 och har även fått många andra priser och utmärkelser, bland annat Sveriges Kvalitetskommun, Sveriges Homovänligaste stad, Sveriges bästa Studentstad, Årets Konstkommun, Sveriges IT-kommun, Årets Ungdomskommun och Årets Tillväxtkommun. För den friluftsintresserade finns stora möjligheter till ett aktivt liv med närhet till den norrländska naturen.
http://www.visitumea.se/en

Ansök nu

Retail House söker Merchandiser extra personal!

Butikskommunikatör/Visual merchandiser
Läs mer Nov 16
Vi söker dig som
Är du på jakt efter ett flexibelt och omväxlande extrajobb? Då har du kommit helt rätt, som merchandiser besöker du butiker och sätter upp kampanjmaterial eller implementerar nya produkter. Det här är ett jobb för dig som tycker om att möta nya människor och har god initiativförmåga.

Arbetsbeskrivning
Just nu söker vi en merchandiser för enklare säljuppdrag i Umeå. Uppdragen går ut på att sätta upp nytt kampanjmaterial i butiker samt informera om produkter. Arbetet är varierande och vi ser gärna att du har en god initiativförmåga. Vid vissa moment kan en viss teknisk kunskap behövas.

Arbetet är självständigt och du kan fritt planera din tid under förutsättningen att du håller utsatt deadline.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Grunduppdraget är uppdragsbaserat. Vi ser gärna att du har en annan sysselsättning på deltid som du kan kombinera denna tjänst med.

Låter detta intressant? Tveka inte att söka redan idag, urval sker löpande.
Motivera gärna varför du skulle passa i den här tjänsten i nästa steg.Om oss
Retail House är Nordens ledande Shopper Marketing byrå med över 15 års erfarenhet av handel och varumärken. Med insikt om shopperbeteende hjälper vi våra kunder att omvandla varumärkets styrka till försäljning vid köptillfället, samtidigt som vi arbetar med att ta fram strategier och kommunikation som stärker samarbetet mellan handel och varumärke. Vi arbetar med kunder som ICA ,Hemköp, Johnson & Johnson, Sodastream, Mondelez, Fazer och Elgiganten.

Ansök nu

Kantor

Kantor
Läs mer Nov 10
Nu söker vi dig som vill arbeta med musik och med musikens läkande och stärkande egenskaper till en kombinerad tjänst som kantor i Umeå Maria församling och i sjukhuskyrkan i Umeå.

Arbetsuppgifter Mariakyrkan
Umeå Maria församling är en varm och levande församling där församlingsråd, arbetslag och ideella medarbetare arbetar för att vara kyrka på Marie-områdena. Det finns också en strävan och prioritering i vår verksamhet mot ofrivillig ensamhet och ohälsa.

Musiken är en bärande del av gudstjänstlivet och din uppgift är att ansvara för och utveckla det musikaliska uttrycket. Församlingen har varje vecka flera gudstjänster med olika inriktningar, både liturgiskt och musikaliskt. Söndagens gudstjänst firas nästan uteslutande som högmässa. Mariakyrkan har en helmekanisk orgel med två manualer, 17 stämmor, invigd 2015. Dessutom finns här två flyglar samt flera digitala pianon, både portabla och stationära. I församlingen arbetar även en organist.

Förutom gudstjänster så innebär tjänsten att leda ”Sång till hälsa” som är en friskvårdskör, sångstunder på äldreboende samt olika inslag i församlingens verksamhet. Du kommer, som pastoratets alla musiker, tjänstgöra vid kyrkliga handlingar i hela Umeå.

Arbetsuppgifter sjukhuskyrkan
Sjukhuskyrkan är en del av den gemensamma diakonala verksamheten i Svenska kyrkan i Umeå, med arbetet förlagt till Norrlands Universitetssjukhus. Där ser vi musiken som en del i sjukhuskyrkans själavård för patienter, anhöriga och personal på sjukhuset. I tjänsten ingår att finnas med vid avdelningsbesök, att leda sjukhuskyrkans sånggrupp och att spela vid gudstjänster och morgonböner i sjukhusets andaktsrum. Arbetet sker företrädesvis på vardagar samt vid söndagens gudstjänst. I sjukhuskyrkan finns ett digitalt piano.

Kvalifikationer
Du är utbildad kantor med god förmåga att både samarbeta med andra och driva eget utvecklingsarbete. Du är intresserad av och engagerad i de verksamheter som bedrivs och hittar ditt sätt att bidra till dessa. Du ser musiken som en del i ett diakonalt arbete som ett stärkande och läkande verktyg och har en stor musikalisk bredd. Du behärskar både orgel och piano samt kan kompa på gitarr. Du bör vara van och orädd att möta människor i olika åldrar och livssituationer. Erfarenhet av församlingsverksamhet och att vara en del av ett kyrkligt arbetslag är meriterande.

Villkor
Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde 1 februari eller enligt överenskommelse. Välkommen med din ansökan senast den 12 december.

Ansök nu

Vik organist

Organist
Läs mer Nov 9
Beskrivning
Umeå stads kyrka, Umeå stadsförsamling

På grund av föräldraledighet söker vi nu en vikarierande musiker till Umeå stads kyrka.

En tjänst med fokus på gudstjänster och kyrkliga handlingar. Låter det intressant? Läs vidare!

Om församlingen och arbetet

Umeå stads kyrka ligger i centrala Umeå och präglas av ett rikt gudstjänst- och musikliv. Gudstjänsterna är välbesökta och det finns en sjungande församling. Tjänsten har en tyngdpunkt på gudstjänster och kyrkliga handlingar. Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Umeå stads kyrka tillsammans med Ersbodakyrkan, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som befinner sig i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

I kyrkan finns två orglar från Grönlunds orgelbyggeri. En på 3 manualer och 36 stämmor från tidigt 60-tal och en på 2 manualer och 18 stämmor i svensk romantisk stil invigd 2011. En mindre flygel från Steinway och en 2-manualig cembalo från Tornedalens cembalobyggeri. I församlingsgården Öst på stan bedrivs en stor del av verksamheten och är arbetsplats för arbetslaget som arbetar i tre olika team. Du kommer tillsammans med präst, organist, musikpedagog och vaktmästare ingå i teamet ”Kyrkorum och kultur” med ett särskilt uppdrag att utveckla just kyrkorummet och att möjliggöra olika insatser inom kulturens område.

 

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå stads kyrka/Församlingsgården. I uppdraget ingår att:  

- Spela vid gudstjänster, främst i Umeå stads kyrka, såväl söndagar och under veckan
- Spela vid kyrkliga handlingar, ofta i begravningskapellen men också i pastoratets olika kyrkor
- Konsertverksamhet. Hålla egna orgelkonserter samt planera och genomföra konserter med övriga musiker
- Vara repetitionspianist för Oratoriekören
- Orgelundervisning
- Leda en ”sång-till-hälsa-kör” för daglediga
- Instrumentvård

Kvalifikationer
Vi söker dig med kyrkomusikexamen på B-nivå eller C-nivå eller utbildning som bedöms som likvärdig. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg.

Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 % med tillträde snarast eller enligt överenskommelse. 

 

Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, HR samt kommunikationsenhet.

 

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Kantor

Kantor
Läs mer Nov 10
Kantor till Tavelsjö församling
Längtar du till en liten församling med stor bredd? Välkommen till Tavelsjö, en levande bygd där kyrkan är mitt i byn.

Kanske har du hört talas om den populära isbanan, den vackra naturen eller det goda samarbetet mellan föreningar och företag. Här är det gott att leva – och jobba! Dessutom är det bara tre mil till Umeå.

Nu söker vi en kantor som trivs att jobba med människor i olika åldrar. En vanlig dag på jobbet kanske du förbereder söndagens gudstjänst, leder en nystartad barnkör, eller sjunger på äldreboendet som ligger bredvid församlingsgården. En annan dag spelar du på begravningar i stan eller möter barn och vuxna på vår väl besökta Öppna förskola.

Du får vara en viktig del av kyrkan mitt i byn. Dina närmaste arbetskamrater är en präst, en diakon, två pedagoger och en vaktmästare. Dessutom är flera Tavelsjöbor ideellt engagerade. Alla har egna ansvarsområden, men det är självklart att hjälpas åt.

Du ansvarar för att utveckla musiken som en bärande del av gudstjänstlivet. Kyrkokören, som nyss firade 100 år, fortsätter att öva i väntan på dig.

Våra barngrupper bubblar av liv och en sång-glad pedagog längtar efter att starta barnkör tillsammans med dig.

Tavelsjö kyrka inbjuder ofta till uppskattade konserter med egna och gästande sångare och musiker, så vi ser framemot att du fortsätter att utveckla och bredda utbudet.

Du hör, vi har stora förväntningar! Men vi tror att du kommer att trivas. Du har dessutom goda möjligheter till kompetensutveckling och friskvård på arbetstid.

Om dig
- Du är utbildad kantor
- Du är flexibel lagspelare som trivs att arbeta med både anställda och ideella
- Du tycker om att leda kör för både vuxna och barn
- Du delar http://www.svenskakyrkan.se/svenskakyrkansvardegrundoch är medlem i Svenska kyrkan.
- Du har B-körkort

Villkor
Tjänsten är tillsvidare på heltid. Tillträde enligt överenskommelse. 

Fakta om församlingen
Tavelsjö församling har cirka 2 400 invånare utspridda i flera byar kring huvudorten Tavelsjö. 70 procent är medlemmar i Svenska kyrkan. I församlingen ingår Tavelsjö kyrka, församlingsgården, Svedjans kapell och kyrkans lägergård. Dessutom finns här två kyrkogårdar och ett gravkapell.

Församlingen är en av sex församlingar i Svenska kyrkan i Umeå (Umeå pastorat).

Ansök nu

Kantor Umeå stadsförsamling

Kantor
Läs mer Nov 10
Beskrivning
Västerslättskyrkan, Umeå stadsförsamling

Vill du utveckla församlingslivet i Västerslättskyrkan Väst på stan i Umeå? Läs vidare!

Västerslättskyrkan ligger i en del av Umeå som kommer att expandera de närmaste åren.

Teamet i Västerslättskyrkan består av 5 medarbetare som arbetar utifrån fokusorden ”Kropp, Själ och Ande”.  Du kommer tillsammans med präst, diakon, pedagog och husmor utveckla församlingslivet i Västerslättskyrkan. Att ta gemensamt ansvar för helheten är av vikt.

Umeå stadsförsamling har fyra kyrkor där Ersbodakyrkan tillsammans med Umeå stads kyrka, Västerslättskyrkan och Ersmarkskyrkan, omfattar både Umeå stadskärna och bostadsområden i Umeås ytterkanter. Umeå stadsförsamling är med sina 34 000 invånare Västerbottens största församling. Umeå stadsförsamling har ungefär 40 anställda som befinner sig i starten att arbeta utifrån ett syftesdrivet och tillitsbaserat organiserande.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara en del av teamet i Västerslättskyrkan och tillsammans med präst, diakon, pedagog och husmor och ideella arbeta tillsammans med att vara kyrka Väst på stan. Arbetsuppgifter utförs också i andra kyrkor i Umeå stadsförsamling och Umeå pastorat. I uppdraget ingår att:  

-Spela vid gudstjänster och kyrkliga handlingar

-Leda barnkör, alla-kan-sjunga-kör, samt kyrkokör

-Sköta viss instrumentvård

 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kantorsexamen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du är tycker om att skapa nya kontakter, är flexibel och trygg. Vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund och är medlem i Svenska kyrkan.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 50-100 % med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansök nu

Grafisk formgivare inom grafisk design och textila hantverk

Grafisk formgivare
Läs mer Nov 18
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi.


Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer https://www.umu.se/jobba-hos-oss/
Beskrivning

Curiosum är ett science center vid Umeå universitet med målet att öka intresse och kunskaper för vetenskap och teknik hos alla men särskilt hos barn och unga.

Verksamheten inrymmer en pedagogisk mötesplats för barn, unga, studenter, lärare och forskare, ett besöksmål för allmänheten och en utvecklingsmiljö för forskning, utveckling och innovation. Under vardagar tar Curiosum emot bokade grupper, i första hand skolklasser i skolprogrammet men också andra grupper från Umeå universitet, näringsliv och andra organisationer. På helger och på skollov är Curiosum öppet för allmänheten.

Curiosum ligger vid Konstnärligt campus vid Umeå universitet. Curiosum har en domteater för spektakulära vetenskapliga visualiseringar (exempelvis planetarium) och för att visa filmproduktioner med olika teman. Dessutom finns experimentlabb för pedagogisk verksamhet, hallar för utställningar samt sofistikerade verkstäder (ett makerspace) för digital tillverkning med olika metoder och material. Verksamheten omfattar ca 17 personer och leds av en föreståndare. Styrgruppen består av representanter från Umeå universitet och Umeå kommun samt näringsliv.

Vi söker nu en kreativ samordnare för arbete med design, grafisk formgivning, scenografi och utbildning kring material, miljöer och aktiviteter. 

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna består av:

- i dialog med projektledare, ämnesexperter, pedagoger och konstruktörer utforma visuella informations- och medielösningar i samband med utställningsmiljöer och aktiviteter. 
- i dialog med projektledare, ämnesexperter, pedagoger och konstruktörer ta fram och utforma scenografiska lösningar och artefakter i utställningsmiljöer.
- formge och ta fram grafiskt material för kommunikation, miljöer och aktiveter för allmänhet, särskilt barn och unga i vetenskap och teknik.
- handleda och utbilda såväl användare bland allmänhet (barn, unga och vuxna) som användare knutna till Umeå universitet (studenter, lärare, forskare) i maskiner och utrustning i Curiosums makerspace.
- ansvara för inköp, underhåll och drift i Curiosums makerspace.

Kvalifikationer 

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom grafisk formgivning och textila hantverk. 

Du har dokumenterad erfarenhet av arbete med design och utveckling av kostym, utställningsmiljöer och pedagogiska aktiviteter med fokus på interaktivitet, särskilt mot barn, t ex på science center eller museer eller andra sammanhang som handlar om kommunikation och lärande kring vetenskap och teknik. 

Du har dokumenterad erfarenhet av grafisk design. 

Du har dokumenterad erfarenhet av att underhålla och sköta driften av en verkstadsmiljö med analog och digital teknik (t ex laserskärning, sömnad) för bearbetning och tillverkning med olika material, särskilt textil.

Du har en mycket god förmåga och erfarenhet av arbete i projektform och av att samverka med olika människor. 

Du har mycket god förmåga och erfarenhet av att sammanställa och analysera uppnådda resultat som grund för fortsatt planering, god förmåga att uttrycka dig såväl muntligt som skriftligt.

Vi ser att du är strukturerad, tar egna initiativ och att du uppskattar att få styra ditt arbete, tar ansvar för och ser till att dina arbetsuppgifter slutförs enligt planering.

Villkor

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Anställningen är en tillsvidareanställning på 60% som kan komma att inledas med en provanställning.

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Bibliotekarie till Umeå stadsbibliotek, Väven läs

Bibliotekarie
Läs mer Nov 15
Umeå Kultur driver stadsbiblioteket i kulturhuset Väven, tio närbibliotek och en biblioteksbuss, Kulturskolan och Kvinnohistoriskt museum.

Ett annat ansvarsområde är att stödja och stärka kulturverksamhet, särskilt bland barn och unga, och att bedriva egen programverksamhet.

Umeå stadsbibliotek ligger på tre våningsplan i Väven, en byggnad skapad för gränsöverskridande samarbeten. Vid stadsbiblioteket finns enheterna Väven Lär och Väven Läs som arbetar nära varandra. Biblioteket ingår i Umeåregionens bibliotekssamarbete med gemensamt mediebestånd, lånesystem och webbplatsen minabibliotek.se.

Vi söker nu två vikarierande bibliotekarier till Väven Läs.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att tjänstgöra i bibliotekets publika delar med informationstjänst, besökarvägledning, bokuppsättning och andra förekommande arbetsuppgifter.

Specifikt för vikariat 1: Placering på Biblioteksbussen. Kvällstjänstgöring 1 - 2 ggr/vecka, men ingen helgtjänstgöring.

Specifikt för vikariat 2:  Ansvar för medier och aktiviteter för mellanåldern tillsammans med kollega. Helgtjänstgöring och kvällstjänstgöring ingår.Om dig
Vi söker dig som har akademisk examen inom biblioteks- och informationsvetenskap samt tidigare erfarenhet av biblioteksarbete.

Du har ett inkluderande förhållningssätt och förmåga att skapa goda möten. Du trivs med att arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad. Du tycker om att möta människor i alla åldrar. Du är bra på att samarbeta med andra och kan även arbeta självständigt.

Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Välkommen med din ansökan! Glöm inte att inkludera cv och personligt brev.Övrigt
-2 platser vikariat, heltid, från och med 2023-01-16 till och med 2023-08-31. Dag/kväll och helg- och kvällstjänstgöring ingår.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Bibliotekarie till Umeå stadsbibliotek

Bibliotekarie
Läs mer Nov 14
Umeås folkbibliotek består av tio närbibliotek, en biblioteksbuss, och Umeå stadsbibliotek som ligger i kulturhuset Väven, en byggnad skapad för gränsöverskridande samarbeten.

I Väven är alla välkomna att ta del av kunskap och kultur i olika former. Umeå Kultur omfattar även Kulturskolan och Programavdelningen med Kvinnohistoriskt museum samt konsthall.

Umeå stadsbibliotek ligger på tre våningsplan i Väven. Vid stadsbiblioteket finns enheterna Väven Lär och Väven Läs som arbetar nära varandra. Biblioteket ingår i Umeåregionens bibliotekssamarbete med gemensamt mediebestånd, lånesystem och webbplatsen minabibliotek.se.

Vi söker en bibliotekarie med inriktning mot vuxenfakta.Dina arbetsuppgifter

Du kommer att tjänstgöra i bibliotekets publika delar med informationstjänst, besökarvägledning, kvalificerat referensarbete utifrån besökarnas behov, bokuppsättning och andra förekommande arbetsuppgifter.

Du kommer att ha huvudansvar för tilldelade ämnesområden inom faktaavdelningen, i samarbete med övriga faktabibliotekarier, och arbeta med medieplanering, inköp och gallring.

I arbetsuppgifterna ingår att delta i utveckling av verksamheten tillsammans med chef, kollegor och besökare, till exempel genom medverkan i aktuella arbetsgrupper och projekt, samt att bidra till att uppfylla bibliotekets uppdrag att främja litteratur, läsning, kunskapsförmedling, digital kompetens och fri åsiktsbildning.Om dig

Vi söker dig som har examen inom biblioteks- och informationsvetenskap. Du har erfarenhet av biblioteksarbete, gärna från tjänst med liknande arbetsuppgifter.

Du har ett inkluderande förhållningssätt och är lyhörd för besökarnas behov. Du trivs med att arbeta utåtriktat med fokus på hög servicegrad för människor i alla åldrar. Du är bra på att kommunicera i tal och skrift, med goda kunskaper i svenska och engelska. Du har samarbetsförmåga samt kan arbeta självständigt och strukturerat. Du har goda kunskaper i digitala verktyg och digital kommunikation.

Kvälls- och helgtjänstgöring ingår.

Välkommen med din ansökan. Glöm inte att inkludera cv och personligt brev.

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Retail House söker Merchandiser extra personal!

Butikskommunikatör/Visual merchandiser
Läs mer Nov 4
Vi söker dig som
Är du på jakt efter ett flexibelt och omväxlande extrajobb? Då har du kommit helt rätt, som merchandiser besöker du butiker och sätter upp kampanjmaterial eller implementerar nya produkter. Det här är ett jobb för dig som tycker om att möta nya människor och har god initiativförmåga.

Arbetsbeskrivning
Just nu söker vi en merchandiser för enklare säljuppdrag i Umeå. Uppdragen går ut på att sätta upp nytt kampanjmaterial i butiker samt informera om produkter. Arbetet är varierande och vi ser gärna att du har en god initiativförmåga. Vid vissa moment kan en viss teknisk kunskap behövas.

Arbetet är självständigt och du kan fritt planera din tid under förutsättningen att du håller utsatt deadline.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Grunduppdraget är uppdragsbaserat. Vi ser gärna att du har en annan sysselsättning på deltid som du kan kombinera denna tjänst med.

Låter detta intressant? Tveka inte att söka redan idag, urval sker löpande.
Motivera gärna varför du skulle passa i den här tjänsten i nästa steg.Om oss
Retail House är Nordens ledande Shopper Marketing byrå med över 15 års erfarenhet av handel och varumärken. Med insikt om shopperbeteende hjälper vi våra kunder att omvandla varumärkets styrka till försäljning vid köptillfället, samtidigt som vi arbetar med att ta fram strategier och kommunikation som stärker samarbetet mellan handel och varumärke. Vi arbetar med kunder som ICA ,Hemköp, Johnson & Johnson, Sodastream, Mondelez, Fazer och Elgiganten.

Ansök nu

Attributmakare - Rekvisitör

Attributör
Läs mer Nov 18
Beskrivning
Som attributmakare/rekvisitör ansvarar du för och företräder avdelningen i olika arbetslag som arbetar med våra egna produktioner inom samtliga verksamhetsgrenar samt arbetar tillsammans med dina medarbetare med ateljéns utrustning och material.

Du är en ansvarstagande, öppen, prestigelös och stresstålig person som är intresserad av att jobba med produktion i olika konstformer. Arbetet innebär många sociala kontakter varför det är av stor vikt att du trivs i mötet med människor.

Arbetsuppgifter
De huvudsakliga arbetsuppgifterna består av att tillverka och beställa attribut och rekvisita enligt de överenskommelser i produktionsarbetet som görs via samråd med det konstnärliga laget och dina medarbetare samt producent. Som attributmakare/rekvisitör är du en viktig person i produktionsprocessen där alla tillverkningstekniska lösningar ska passera dig där du senare ansvarar för det praktiska genomförandet. Du planerar, leder och fördelar arbetet i de tilldelade produktionerna på avdelningen samt ansvarar för respektive budget. Föreställningspassning kan också förekomma.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har dokumenterad utbildning och/eller erfarenhet av tillverkning av attribut/rekvisita med arbetsledande uppgifter. Du har grundläggande datakunskaper och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.Meriterande är god kunskap i Adobe creative cloud. Norrlandsoperan vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning samt etnisk- och kulturell mångfald kan tillföra verksamheten.

Villkor
Vikariat 6 mån med möjlighet till förlängning.

Tillträde 9 jan 2023 eller enligt överenskommelse.

Heltid på dag- , kvällstid och helger.

Fast lön. Enligt överenskommelse.

B-körkort fordras.

Ansök nu

Arkivhandläggare till Rättsavdelningen, Rättsektionen i Nord

Arkivarie
Läs mer Nov 18
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en arkivhandläggare för tillsvidareanställning till rättsavdelningen vid rättssektion Nord, med placering i Umeå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.
Om arbetsplatsen
Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.
Informationsförvaltningens huvudsakliga verksamhet består bl.a. av att ta emot, diarieföra, arkivera och förvalta polisens handlingar. I uppdraget ingår även att utveckla informationshanteringen inom polisen. Arkivhandläggarna står tillsammans med arkivarierna för verksamhetens specialistkompetens inom arkivering, gallring och vård av myndighetens handlingar. Vissa arbetsuppgifter är mycket nära den polisiära verksamheten och andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten. Arkivbestånden består till stor del av kriminalärenden från polisens brottsutredande verksamhet från år 1965 och framåt. Även en stor del förvaltningsärenden och administrativa handlingar förvaras i arkiven.
Arbetsuppgifter
Som arkivhandläggare arbetar du med att förvalta, vårda och tillhandahålla arkivbestånden i fysiska arkiv. Några av arbetsuppgifterna som ingår är att söka efter och ta fram handlingar, ta emot leveranser, delta i ordnings- och förteckningsarbeten, in- och utsortering av handlingar, omflyttningar av arkivhandlingar, låna ut och kopiera akter, genomföra gallring och ha kontakt med fastighetsförvaltare om arkivlokalerna. Det kan även bli aktuellt med andra arbetsuppgifter inom Informationsförvaltningens verksamhetsområde.
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
3-årig gymnasieutbildning, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
minst 6 månaders erfarenhet av att arbeta med arkiv
god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har:
erfarenhet av att arbeta i en arkivdepå/centralarkiv eller motsvarande slutarkiv
erfarenhet av att arbeta med arkiv inom offentlig förvaltning
utbildning inom arkivvård, ordnande och förtecknande eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
erfarenhet av att arbeta med digital arkivbildning
datorvana och förmåga att sätta dig in i nya system

För att lyckas i rollen som arkivhandläggare ska du vara en ansvarstagande, flexibel och strukturerad person. Du behöver kunna arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Du behöver kunna utföra visst fysiskt ansträngande arbete, så som att lyfta arkivkartonger i samband med leverans och gallring. Du är även mån om att ge bra service till de som efterfrågar handlingar från arkivet.
Resor kan förekomma i tjänsten.
Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.
Anställningen kräver svenskt medborgarskap.
Kontaktpersoner
Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Cecilia Aspholm, cecilia.aspholm@polisen.se
Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Ylva Gamrell, ylva.gamrell@polisen.se
Fackliga företrädare
Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01. Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10. Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-567 70 92. Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
Övrig information
Arbetsort: Umeå
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 2 december 2022. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A650.001/2022 i mailets ärendemening.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A650.001/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.
Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.
En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering . Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu