Ljus-, ljud- och scentekniker jobb i Umeå

Hitta lediga jobb som Ljus-, ljud- och scentekniker i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Umeå från den arbetsgivaren.

Akustiker

Ljuddesigner
Läs mer Jun 23
Vi på Tunemalm Akustik har lång erfarenhet inom akustik och vill nu utöka vår verksamhet för att möta efterfrågan. Vi söker därför en Akustikkonsult till vårt team i Umeå.
Du som ny akustikkonsult får du en varierad arbetsdag med mycket rum för personlig utveckling, rollen går att formas efter vad just du är bra på. Som akustikkonsult utreder vi frågor som ljudisolering i hus, buller på arbetsplatser, bullerutbredning från väg och industri och mycket mer. Vi gör detta med mätningar och beräkningar för att sedan ge kunden förslag på åtgärder.
Vanligt förekommande arbetsuppgifter:
beräkna ljudutbredning
projektera nybyggnationer
ge åtgärdsförslag till ombyggnationer
inventera buller
mäta ljudisolering
skriva tekniska rapporter

Personliga egenskaper som vi uppskattar är:
Du har ett intresse för att lära dig mer om akustik.
Arbetar på ett metodiskt sätt.
Du är prestigelös och kreativ och letar ständigt efter förbättringsmöjligheter i dina arbetsmoment.
Du är noggrann och prioriterar kvalité före kvantitet.
Du är duktig på att presentera dina resultat på ett enkelt sätt.Det finns flera arbetsuppgifter i rollen och vi förväntar oss inte att du kan allt från början, men några meriterande kunskaper är:
Tidigare erfarenhet inom akustik
Erfarenhet av CAD och GIS system
Kunskap inom mätteknik
Erfarenhet av att skriva tekniska rapporter
Svenska - för att kommunicera med kunder och skriva rapport
B körkort, då de förekommer resor i tjänsten


Varför Tunemalm Akustik?
Genom att jobba hos oss kan du förvänta dig en kraftig personlig utveckling. Vi hjälper varandra och delar med oss av våra erfarenheter. Vi värderar din kreativitet och är alltid öppna för nya lösningar på gamla problem. Vi har som mål att bygga långa hållbara relationer med våra kunder genom att ta fram optimala kostnadseffektiva lösningar. Vi strävar alltid för att utveckla våra arbetsmetoder och på så sätt stärka vår kompetens och erfarenhet efter varje projekt.
Sista ansökningsdag 15 augusti 2021.
Anställning från den 1 oktober 2021.
Låter detta intressant för dig?

Maila ditt CV och personligt brev till Björn@tunemalm.se

Ansök nu

Produktionstekniker till Sveriges Radio Västerbotten

Ljudtekniker
Läs mer Maj 20
Som produktionstekniker blir du en av Sveriges Radios nyckelpersoner i Västerbotten när det gäller ljudteknik och ljudkvalitet. I tätt samarbete med våra reportrar, programledare och producenter kommer du att göra inspelningar och direktsändningar i studiomiljö och på fältet. Du blir också en del av support- och internutbildningen för den tekniska utrustningen.

Om Sveriges Radio Västerbotten
På Sveriges Radio Västerbotten är det våra lyssnare som står i centrum. Vi som jobbar här ser oss själva som utmanare av det självklara och är alltid beredda att ta en liten omväg för att hitta en ny vinkel. Vi har ljudet i fokus och berättar både snabbt och ingående om det viktigaste som händer, men även om det roligaste, och det du inte visste att du behövde veta. Vi producerar innehåll till P1, P2, P3, P4 på flera plattformar; FM, poddar. webb, app och sociala medier.

Är du en pedagogisk ljudtekniker som gillar radio?
Inom produktionstekniken i område norr är vi ett gäng produktionstekniker i blandade åldrar och med många olika kompetenser. Det som förenar oss är att vi alla brinner för tekniken som möjliggör att vi kan sända radio varsomhelst. Vi behöver dig som vill vara med och bidra till nytänkande och kreativa lösningar i ett företag som värnar om demokrati och människors lika värde och välkomnar särskilt kvinnliga sökanden.

Du kommer att delta i Sveriges Radios produktion tillsammans med de redaktionella medarbetarna, både i studio och på fält. Ditt fokus kommer att vara det ljudtekniska och ljudkvalitet. Du kommer att driva utveckling av radioproduktionens formspråk samt handleda och utbilda i Sveriges Radios produktionsverktyg och produktionsmetoder. Produktionsteknikerna ansvarar för det tekniska materialet som stödjer produktionen och i det ingår även supportuppgifter kring datorer, mobiltelefoner, IT, fastighet och fordon.

Du kommer att återkoppla redaktionen i ljudkvalitet, ljudupplevelse och hörbarhet. Uppdrag och samarbete med närliggande kanaler kan förekomma.

Du brinner för att arbeta tillsammans med andra och för att ge publiken bra lyssnarupplevelser. Du är pedagogisk och strukturerad och kan på ett enkelt och begripligt sätt beskriva komplicerade tekniska system.

För att kunna bidra i rollen som produktionstekniker på Sveriges Radio Västerbotten behöver du ha:
• Ljudteknisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
• Grundläggande IT-kunskaper
• B-körkort, C-körkort är meriterande.

Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta inom media, med foto/video, och/eller inom pedagogisk verksamhet. Har du dessutom bra formkänsla och kan sätta ihop en spännande och intressant podd är det ett extra plus i kanten.

Ansökan och kontaktuppgifter
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80 % med start den 1 september 2020, eller enligt överenskommelse. Du kommer att arbeta på vaktlista vilket kan innebära tjänstgöring tidiga morgnar, kvällar och helger. Placeringsort är Umeå.

Är du redo för en ny spännande utmaning så vill vi gärna ha din ansökan senast den 7:e juni 2020

Frågor om tjänsten: Mikael Lindberg, produktionschef, tel: 090-17 17 23 eller mikael.lindberg@sr.se
Frågor om rekryteringen: Desire Lindström, HR-partner, tel: 090-17 17 57
Facklig kontakt: Marianne Brush, Unionen, tel: 090-17 17 00. SJF och SACO nås via växeln på tel: 08-784 50 00.

Välkommen med din ansökan!

Ansök nu