Bebyggelseantikvarie jobb i Umeå

Hitta lediga jobb som Bebyggelseantikvarie i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Umeå från den arbetsgivaren.

Byggnadsantikvarie

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Nov 30
Om arbetsplatsen 
Med tanke på kulturmiljöerna, bidragshantering och hållbar utveckling i hela länet.

Vi söker dig som vill bidra i rollen som byggnadsantikvarie på Länsstyrelsen Västerbotten. Hos oss kännetecknas arbetsmiljön av hjälpsamhet och villkoren av livspusselvänlighet. Vår gemensamma uppgift är att skapa samhällsnytta.

Tjänsten är placerad vid Enheten för samhällsutveckling inom sakområdet kulturmiljö och du kommer att jobba nära kollegor med byggnadsantikvarisk och arkeologisk kompetens. Vi arbetar tvärsektoriellt i nära samverkan med ett flertal olika sakområden inom Länsstyrelsen. Vårt arbete omfattar bland annat tillstånds- och tillsynsärenden avseende fornlämningar, byggnadsminnen, kyrkliga kulturminnen och kulturreservat samt fördelning av statliga bidrag till förvaltning av värdefulla kulturmiljöer. Kulturmiljölagen, plan- och bygglagstiftningen, väg- och järnvägslagstiftningen ger de huvudsakliga ramarna för verksamheten.

Som statligt anställd hos Länsstyrelsen erbjuder vi särskilda förmåner kring friskvård, föräldralön, pension etc. Läs gärna mer på vår hemsida.

Arbetsuppgifter
Som byggnadsantikvarie vid Länsstyrelsen Västerbotten erbjuds du ett stimulerande arbete med stort eget ansvar och meningsfulla arbetsuppgifter. Vår verksamhet är en betydelsefull del i utvecklingen av framtidens Västerbotten.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

- Handlägga ärenden om bidrag till kulturmiljövård
- Handlägga ärenden om tillstånd och tillsyn avseende byggnadsminnen och kyrkliga kulturminnen
- Samverka med och ge råd till länets kommuner, statliga myndigheter, organisationer verksamhetsutövare och medborgare
- Svara på internremisser från övriga verksamhetsområden inom Länsstyrelsen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som: 

- Har akademisk utbildning med byggnads-/bebyggelseantikvarisk inriktning eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
- Har erfarenhet av arbete med byggnadsantikvariska frågor
- Har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vi ser det som meriterande om du även har:

- Erfarenhet av arbete med byggnadsantikvariska frågor vid länsstyrelse, annan statlig myndighet, kommun eller museum
- Erfarenhet och kunskap om tillämpningen av kulturmiljölagen
- Erfarenhet och kunskap om tillämpningen av plan- och bygglagen
- Arbetslivserfarenhet inom samhällsplaneringsområdet
- B-körkort, då resor i länet kan förekomma.

Vi söker dig som har ett strukturerat arbetssätt och förmåga att självständigt planera och prioritera dina arbetsuppgifter och se helheten framför detaljerna. Du bör ha en förmåga att sätta in kulturmiljöfrågor och byggnadsvård i ett vidare samhällsperspektiv.  Du är också utåtriktad och har lätt för att samarbeta. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tjänsten är en särskild visstidsanställning på omkring tolv månader utifrån överenskommelse och tillträdesdatum. 

Om Länsstyrelsen Västerbotten

Länsstyrelsen Västerbotten är en kunskapsmyndighet. Genom helhetsperspektiv med engagemang för samverkan och den enskilda invånaren gör vi hållbar utveckling möjlig i hela länet. Vi utgår från Västerbotten och tar avstamp i allt som händer, både inom länets gränser och utanför. För oss är det lika naturligt att samarbeta med offentliga aktörer som andra statliga myndigheter, regioner och kommuner som näringsliv och civilsamhälle.



Hos oss jobbar cirka 300 medarbetare i ett 80-tal olika yrkesroller. Våra specialistkompetenser finns inom en bredd av områden som är viktiga byggstenar för att vårt samhälle ska fungera för alla invånare och för ekologisk, ekonomisk och social utveckling.



Länsstyrelsen är regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet och du kan i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än de du anställts för.



När du skickar in din ansökan blir den en offentlig handling.



Så här behandlar vi dina personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd



Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.

Ansök nu

Västerbottens museum söker två byggnadsantikvarier

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Aug 25
Västerbottens museum är ett länsmuseum med placering i Umeå och består dels av det förvaltande bolaget Västerbottens museum AB, dels av Stiftelsen Västerbottens museums samlingar. Museet har en kulturhistorisk inriktning och ett ansvar för hela länets kulturhistoria. Kulturmiljöavdelningen arbetar med byggnadsvård, arkeologi och kulturlandskap och stor del av dess verksamhet bedrivs i uppdragsform.
Med anledning av pensionsavgång samt föräldraledighet söker Västerbottens museum två byggnadsantikvarier.
Om dig
Akademisk examen som byggnads- eller bebyggelseantikvarie eller motsvarande.
Erfarenhet av dokumentation och värdering av kulturhistorisk bebyggelse,
Rådgivning, kunskapsförmedling och handläggning av byggnadsantikvariska ärenden. God kännedom om relevant lagstiftning.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser. Du är utåtriktad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är lyhörd och lösningsorienterad med god analytisk förmåga. Du är van att arbeta självständigt men har även god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och genomför dina arbetsuppgifter med rätt ambitionsnivå och inom utsatt tid.
Meriterande är; Erfarenhet av antikvarisk medverkan. Certifiering som sakkunnig avseende kulturvärden (KUL). Erfarenhet av arbete med det kyrkliga kulturarvet och kunskap om Västerbottens byggnadstradition.
Dina arbetsuppgifter
Rådgivning i byggnadsvårdsfrågor, handläggning av bygglov- och planremisser, byggnadsinventering/ dokumentation, kunskapsförmedling samt upprättande av kunskapsunderlag mm. Tjänsten innefattar resor inom länet.
Anställningsvillkor
Heltid för tillsvidareanställning samt visstidsanställning för vikariat med ev. möjlighet till förlängning.
Månadslön tillämpas. Tillträde: 1 november 2022 eller efter överenskommelse.
Placering: Umeå
Sök jobbet senast
Ansökan med CV och löneanspråk ska vara oss tillhanda senast 2022-09-30. Skicka ansökan till info@vbm.se eller Västerbottens museum, Box 3183, 903 04 Umeå. Ange ref. nr. 620/22.

Ansök nu

Byggnadsantikvarie

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Aug 16
Länsstyrelsen - en modern kunskapsmyndighet

Länsstyrelsen i Västerbottens län är regeringens företrädare och därmed en samlande kraft i länet. "Vi gör hållbar utveckling möjlig i hela länet", lyder vår vision. Vi arbetar för en långsiktig ekonomisk, ekologisk och socialt hållbar utveckling och ett starkt näringsliv. Länsstyrelsen fungerar som länken mellan den nationella, regionala och lokala nivån och verkar i denna roll för att nationella mål får genomslag i länet och att olika samhällsintressen samordnas. En stor del av våra uppdrag utför vi i nära samverkan med länets kommuner, näringsliv, ideella sektor och medborgare.

Allt vårt arbete genomsyras av den statliga värdegrunden och dess sex grundläggande principer: demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt, effektivitet och service. Vårt arbets- och förhållningssätt har dessutom tre ytterligare kännetecken som är vägledande för hur våra medarbetare förväntas ta sig an sitt uppdrag: vi ska vara samarbetsinriktade, lärande och kollegiala.

Länsstyrelsen eftersträvar att vara en modern och attraktiv arbetsgivare där det ska vara möjligt att kombinera kvalificerade och stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Vi vill därför utöver din lön kunna erbjuda dig bra förmåner och villkor. Länsstyrelsen har för närvarande ca 300 medarbetare och landshövdingen är myndighetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Länsstyrelsen Västerbotten söker en byggnadsantikvarie till verksamhetsområdet Kulturmiljö/samhällsplanering och boende på Samhällsutvecklingsenheten. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Umeå. I överenskommelse med arbetsgivaren kommer distansarbete delar av arbetsveckan att vara möjligt. Anställningen är på heltid och tillsvidare. Vi tillämpar sex månaders provanställning.

Som byggnadsantikvarie erbjuds du ett stimulerande arbete med varierande arbetsuppgifter. Vår verksamhet är en betydelsefull del i utvecklingen av framtidens Västerbotten. Kulturmiljö har för närvarande sju medarbetare med kompetens inom arkeologi, kulturgeografi och bebyggelsehistoria. Vi arbetar med att handlägga ärenden som rör fornlämningar, kyrkor och byggnadsminnen och vi företräder kulturmiljöintresset i olika samhällsprocesser, särskilt i relation till länets kommuner. Vi fördelar även bidrag till kulturmiljövård och arbetar för att de nationella målen för kulturmiljöarbetet ska få genomslag i länet. Du kommer att arbeta med många av våra arbetsuppgifter.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att
• handlägga ärenden om tillstånd och tillsyn avseende byggnadsminnen och kyrkliga kulturminnen
• handlägga ärenden om bidrag till kulturmiljövård
• samverka med och ge råd till länets kommuner, statliga myndigheter, organisationer, verksamhetsutövare och medborgare
• medverka i och driva utredningar, uppdrag och projekt inom kulturmiljöområdet
• medverka i utvecklingen av Länsstyrelsens strategiska kulturmiljöarbete
• medverka i beredningen av överklagandeärenden samt svara på internremisser från övriga verksamhetsområden.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs att du har
• akademisk utbildning med byggnads-/ bebyggelseantikvarisk inriktning eller annan kulturhistorisk akademisk utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• goda kunskaper om kulturmiljölagen samt aktuella delar av miljöbalken och plan- och bygglagen
• B-körkort.

Dina personliga egenskaper väger tungt då arbetet innebär att olika intressen ska vägas mot varandra i en helhetssyn på kulturmiljöarbetet och sättas in i ett större samhällsperspektiv. Du ska (krav)
• kunna arbeta självständigt (självledarskap) och samtidigt fungera väl i arbetsgruppen där gemensamma riktlinjer och principer diskuteras och beslutas
• vara analytisk, lösningsorienterad och strukturerad
• ha väl utvecklad social och kommunikativ förmåga då du kommer att ha många kontakter, såväl internt som externt
• vara duktig på att göra ditt budskap begripligt för andra på svenska - både i tal och i skrift.

Det är meriterande om du har
• examen från byggnads-/ bebyggelseantikvarisk akademisk utbildning
• arbetslivserfarenhet av arbete med byggnadsantikvariska frågor
• arbetslivserfarenhet av tillämpning av lagstiftning och nationella mål som är relevanta för kulturmiljövårdens uppdrag med särskild tonvikt på kulturmiljölagen
• erfarenhet av att handlägga ärenden om tillstånd till ändring av byggnadsminnen och/eller kyrkliga kulturminnen
• erfarenhet av att handlägga ärenden om bidrag till kulturmiljövård
• erfarenhet av att leda projekt.

Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil. Beskriv i din ansökan hur du uppfyller krav och det som är meriterande för tjänsten.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation.

Ansök nu

Byggnadsantikvarie

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Maj 31
Länsstyrelsen - en modern kunskapsmyndighet

Länsstyrelsen i Västerbottens län är regeringens företrädare och därmed en samlande kraft i länet. "Vi gör hållbar utveckling möjlig i hela länet", lyder vår vision. Vi arbetar för en långsiktig ekonomisk, ekologisk och socialt hållbar utveckling och ett starkt näringsliv. Länsstyrelsen fungerar som länken mellan den nationella, regionala och lokala nivån och verkar i denna roll för att nationella mål får genomslag i länet och att olika samhällsintressen samordnas. En stor del av våra uppdrag utför vi i nära samverkan med länets kommuner, näringsliv, ideella sektor och medborgare.

Allt vårt arbete genomsyras av den statliga värdegrunden och dess sex grundläggande principer: demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt, effektivitet och service. Vårt arbets- och förhållningssätt har dessutom tre ytterligare kännetecken som är vägledande för hur våra medarbetare förväntas ta sig an sitt uppdrag: vi ska vara samarbetsinriktade, lärande och kollegiala.

Länsstyrelsen eftersträvar att vara en modern och attraktiv arbetsgivare där det ska vara möjligt att kombinera kvalificerade och stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Vi vill därför utöver din lön kunna erbjuda dig bra förmåner och villkor. Vi har en flexibel syn på arbete, och ger långtgående möjligheter - där verksamheten tillåter - att kombinera arbete på kontoret med distansarbete. Länsstyrelsen har för närvarande cirka 300 medarbetare och landshövdingen är myndighetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Som byggnadsantikvarie vid Länsstyrelsen Västerbotten erbjuds du ett stimulerande arbete med varierande arbetsuppgifter. Vår verksamhet är en betydelsefull del i utvecklingen av framtidens Västerbotten.
Tjänsten är placerad inom verksamhetsområdet Kulturmiljö/samhällsplanering och boende på Samhällsutvecklingsenheten. Kulturmiljö har för närvarande sju medarbetare med kompetens inom arkeologi, kulturgeografi och bebyggelsehistoria. Vi arbetar med att handlägga ärenden som rör fornlämningar, kyrkor och byggnadsminnen och vi företräder kulturmiljöintresset i olika samhällsprocesser, särskilt i relation till länets kommuner. Vi fördelar även bidrag till kulturmiljövård och arbetar tillsammans med andra regionala aktörer för att de nationella målen för kulturmiljöarbetet ska få genomslag i länet. Kulturmiljölagen, miljöbalken, plan- och bygglagen samt väg- och järnvägslagen ger de huvudsakliga ramarna för verksamheten.

Våra arbetsuppgifter innebär bland annat att:

• Handlägga ärenden om tillstånd och tillsyn avseende byggnadsminnen och kyrkliga kulturminnen.
• Handlägga ärenden om bidrag till kulturmiljövård.
• Samverka med och ge råd till länets kommuner, statliga myndigheter, organisationer, verksamhetsutövare och medborgare.
• Medverka i och driva utredningar, uppdrag och projekt på kulturmiljöområdet.
• Bereda och besvara remisser från regeringen eller statliga myndigheter.
• Medverka i utvecklingen av Länsstyrelsens strategiska kulturmiljöarbete.
• Medverka i beredningen av överklagandeärenden samt svara på internremisser från övriga verksamhetsområden.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs att du har:

• Akademisk utbildning med byggnads-/ bebyggelseantikvarisk inriktning eller annan kulturhistorisk akademisk utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
• Arbetslivserfarenhet av tillämpning av lagstiftning och nationella mål som är relevanta för kulturmiljövårdens uppdrag med särskild tonvikt på kulturmiljölagen.
• Arbetslivserfarenhet av arbete med byggnadsantikvariska frågor.
• B-körkort.

Det är meriterande om du har:

• Examen från byggnads-/ bebyggelseantikvarisk akademisk utbildning.
• Erfarenhet av arbete med kulturmiljö inom stat eller kommun.
• Erfarenhet av att handlägga ärenden om tillstånd till ändring av byggnadsminnen och/eller kyrkliga kulturminnen.
• Erfarenhet av att handlägga ärenden om bidrag till kulturmiljövård.
• Erfarenhet av att leda eller samordna projekt.
• Kunskap om tillämpningen av plan- och bygglagen.

Dina personliga egenskaper väger tungt då arbetet innebär att olika intressen ska vägas mot varandra i en helhetssyn på kulturmiljöarbetet och sättas in i ett större samhällsperspektiv. Du behöver kunna arbeta självständigt och samtidigt fungera väl i en grupp där gemensamma riktlinjer och principer diskuteras och beslutas. Arbetet ställer höga krav på social och kommunikativ förmåga då du kommer att ha många kontakter, såväl internt som externt. Du har lätt att skapa goda relationer och du kan göra ditt budskap begripligt för andra på svenska - både i tal och i skrift. Som person är du strukturerad, analytisk och lösningsorienterad.

Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil. Beskriv i din ansökan hur du uppfyller krav och meriter för tjänsten.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation.

Ansök nu

Byggnadsantikvarie

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Maj 12
Länsstyrelsen - en modern kunskapsmyndighet

Länsstyrelsen i Västerbottens län är regeringens företrädare och därmed en samlande kraft i länet. "Vi gör hållbar utveckling möjlig i hela länet", lyder vår vision. Vi arbetar för en långsiktig ekonomisk, ekologisk och socialt hållbar utveckling och ett starkt näringsliv. Länsstyrelsen fungerar som länken mellan den nationella, regionala och lokala nivån och verkar i denna roll för att nationella mål får genomslag i länet och att olika samhällsintressen samordnas. En stor del av våra uppdrag utför vi i nära samverkan med länets kommuner, näringsliv, ideella sektor och medborgare.

Allt vårt arbete genomsyras av den statliga värdegrunden och dess sex grundläggande principer: demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt, effektivitet och service. Vårt arbets- och förhållningssätt har dessutom tre ytterligare kännetecken som är vägledande för hur våra medarbetare förväntas ta sig an sitt uppdrag: vi ska vara samarbetsinriktade, lärande och kollegiala.

Länsstyrelsen eftersträvar att vara en modern och attraktiv arbetsgivare där det ska vara möjligt att kombinera kvalificerade och stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Vi vill därför utöver din lön kunna erbjuda dig bra förmåner och villkor. Vi har en flexibel syn på arbete, och ger långtgående möjligheter - där verksamheten tillåter - att kombinera arbete på kontoret med distansarbete. Länsstyrelsen har för närvarande cirka 300 medarbetare och landshövdingen är myndighetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Som byggnadsantikvarie vid Länsstyrelsen Västerbotten erbjuds du ett stimulerande arbete med varierande arbetsuppgifter. Vår verksamhet är en betydelsefull del i utvecklingen av framtidens Västerbotten.
Tjänsten är placerad inom verksamhetsområdet Kulturmiljö/samhällsplanering och boende på Samhällsutvecklingsenheten. Kulturmiljö har för närvarande sju medarbetare med kompetens inom arkeologi, kulturgeografi och bebyggelsehistoria. Vi arbetar med att handlägga ärenden som rör fornlämningar, kyrkor och byggnadsminnen och vi företräder kulturmiljöintresset i olika samhällsprocesser, särskilt i relation till länets kommuner. Vi fördelar även bidrag till kulturmiljövård och arbetar tillsammans med andra regionala aktörer för att de nationella målen för kulturmiljöarbetet ska få genomslag i länet. Kulturmiljölagen, miljöbalken, plan- och bygglagen samt väg- och järnvägslagen ger de huvudsakliga ramarna för verksamheten.

Våra arbetsuppgifter innebär bland annat att:

• Handlägga ärenden om tillstånd och tillsyn avseende byggnadsminnen och kyrkliga kulturminnen.
• Handlägga ärenden om bidrag till kulturmiljövård.
• Samverka med och ge råd till länets kommuner, statliga myndigheter, organisationer, verksamhetsutövare och medborgare.
• Medverka i och driva utredningar, uppdrag och projekt på kulturmiljöområdet.
• Bereda och besvara remisser från regeringen eller statliga myndigheter.
• Medverka i utvecklingen av Länsstyrelsens strategiska kulturmiljöarbete.
• Medverka i beredningen av överklagandeärenden samt svara på internremisser från övriga verksamhetsområden.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs att du har:

• Akademisk utbildning med byggnads-/ bebyggelseantikvarisk inriktning eller annan kulturhistorisk akademisk utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som vi bedömer likvärdig.
• Arbetslivserfarenhet av tillämpning av lagstiftning och nationella mål som är relevanta för kulturmiljövårdens uppdrag med särskild tonvikt på kulturmiljölagen.
• Arbetslivserfarenhet av arbete med byggnadsantikvariska frågor.
• B-körkort.

Det är meriterande om du har:

• Examen från byggnads-/ bebyggelseantikvarisk akademisk utbildning.
• Erfarenhet av arbete med kulturmiljö inom stat eller kommun.
• Erfarenhet av att handlägga ärenden om tillstånd till ändring av byggnadsminnen och/eller kyrkliga kulturminnen.
• Erfarenhet av att handlägga ärenden om bidrag till kulturmiljövård.
• Erfarenhet av att leda eller samordna projekt.
• Kunskap om tillämpningen av plan- och bygglagen.

Dina personliga egenskaper väger tungt då arbetet innebär att olika intressen ska vägas mot varandra i en helhetssyn på kulturmiljöarbetet och sättas in i ett större samhällsperspektiv. Du behöver kunna arbeta självständigt och samtidigt fungera väl i en grupp där gemensamma riktlinjer och principer diskuteras och beslutas. Arbetet ställer höga krav på social och kommunikativ förmåga då du kommer att ha många kontakter, såväl internt som externt. Du har lätt att skapa goda relationer och du kan göra ditt budskap begripligt för andra på svenska - både i tal och i skrift. Som person är du strukturerad, analytisk och lösningsorienterad.

Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil. Beskriv i din ansökan hur du uppfyller krav och meriter för tjänsten.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation.

Ansök nu

Västerbottens museum söker vikarierande byggnadsantikvarie

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Mar 10
Dina arbetsuppgifter
Rådgivning i byggnadsvårdsfrågor, handläggning av bygglov- och planremisser, byggnadsinventering, kunskapsförmedling samt upprättande av kunskapsunderlag mm. Tjänsten innefattar resor inom länet.
Om dig
Akademisk examen som byggnads- eller bebyggelseantikvarie eller motsvarande. Erfarenhet av dokumentation och värdering av kulturhistorisk bebyggelse, Rådgivning, kunskapsförmedling och handläggning av byggnadsantikvariska ärenden. God kännedom om relevant lagstiftning.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser. Du är utåtriktad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är lyhörd och lösningsorienterad med god analytisk förmåga. Du är van att arbeta självständigt men har även god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och genomför dina arbetsuppgifter med rätt ambitionsnivå och inom utsatt tid.
Meriterande är; Erfarenhet av antikvarisk medverkan. Certifiering som sakkunnig avseende kulturvärden (KUL). Erfarenhet av arbete med det kyrkliga kulturarvet och kunskap om Västerbottens byggnadstradition.
Anställningsvillkor
Heltid, vikariat vid föräldraledighet med ev. möjlighet till förlängning. Månadslön tillämpas. Tillträde: 27 juni 2022 eller efter överenskommelse. Placering: Umeå
Sök jobbet senast
Ansökan med CV och löneanspråk ska vara oss tillhanda senast 2022-04-30. Skicka ansökan till info@vbm.se eller Västerbottens museum, Box 3183, 903 04 Umeå. Ange ref. nr. 228/22.

Ansök nu

Byggnadsantikvarie

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Jun 24
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.
Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

Västerbottens län är landets till ytan näst största och erbjuder stora variationer i natur- och kulturlandskapet - från kustlandets expansiva städer med kranskommuner, via inlandets skogsbygder med tätorter och byar längs älvdalarna, till fjällområdets ytstora kommuner med stadig tillväxt av fritidsboende och turism. Spännvidden i förutsättningar medför en mångfald av möjligheter såväl som spännande utmaningar.

ARBETSUPPGIFTER
Som byggnadsantikvarie vid Länsstyrelsen Västerbotten erbjuds du ett stimulerande arbete med stort eget ansvar och varierande arbetsuppgifter. Vår verksamhet är en betydelsefull del i utvecklingen av framtidens Västerbotten. Tjänsten är placerad vid Enheten för samhällsutveckling inom Verksamhetsområdet kulturmiljö/samhällsplanering och boende. Du kommer att ingå i ett sammansvetsat arbetslag av antikvarier, arkeologer, arkitekter, samhällsplanerare och stödhandläggare. Vi arbetar tvärsektoriellt i nära samverkan med ett flertal olika sakområden inom Länsstyrelsen. Vårt arbete omfattar bland annat tillstånds- och tillsynsärenden avseende fornlämningar, byggnadsminnen, kyrkliga kulturminnen och kulturreservat, fördelning av statliga bidrag till förvaltning av värdefulla kulturmiljöer, energieffektivisering och bostadsbyggande, samverkan med kommunerna i den fysiska planeringen samt analysarbete och informationsinsatser inom vårt verksamhetsfält. Kulturmiljölagen, miljöbalken, plan- och bygglagen samt väg- och järnvägslagen ger de huvudsakliga ramarna för verksamheten.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att
• medverka i utvecklingen av Länsstyrelsens strategiska kulturmiljöarbete
• samverka med och ge råd till länets kommuner, statliga myndigheter, organisationer, verksamhetsutövare och medborgare
• handlägga ärenden om tillstånd och tillsyn avseende byggnadsminnen och kyrkliga kulturminnen handlägga ärenden om bidrag till kulturmiljövård
• medverka i och driva utredningar, uppdrag och projekt på kulturmiljöområdet
• bereda och besvara remisser från regeringen eller statliga myndigheter
• medverka i beredningen av överklagandeärenden samt svara på internremisser från övriga verksamhetsområden.

Beroende på din kompetens och erfarenhet kan du även komma att arbeta med andra arbetsuppgifter som förekommer inom verksamhetsområdet.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs att du har
• akademisk utbildning med byggnads-/ bebyggelseantikvarisk inriktning eller alt. annan relevant utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• erfarenhet av arbete inom kulturmiljöområdet
• kunskaper om kulturmiljölagen
• kunskaper om plan- och bygglagen
• B-körkort då resor i länet förekommer.

Det är meriterande om du har
• examen från byggnads-/ bebyggelseantikvarisk akademisk utbildning
• utbildning eller erfarenhet inom samhällsplaneringsområdet
• erfarenhet av att handlägga ärenden om tillstånd till ändring av byggnadsminnen och/eller kyrkliga kulturminnen
• erfarenhet av att handlägga ärenden om bidrag till kulturmiljövård
• erfarenhet av att leda eller samordna projekt
• kunskap om miljöbalken.

Dina personliga egenskaper väger tungt då arbetet innebär flera utmaningar där olika intressen måste vägas mot varandra i ett helhetsperspektiv. Som person bör du därför vara självständig, strukturerad, utåtriktad, analytisk och initiativrik samt ha god förmåga att skapa förtroendefulla kontakter såväl internt som externt. För att lyckas i uppdraget bör du ha lätt för att samarbeta, vara lyhörd och ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Självklart har du ett stort intresse för samhällsfrågor.

Beskriv i din ansökan hur du uppfyller krav och meriter för tjänsten.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation.

Ansök nu

Byggnadsantikvarie

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Apr 29
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

Västerbottens län är landets till ytan näst största och erbjuder stora variationer i natur- och kulturlandskapet från kustlandets expansiva städer med kranskommuner, via inlandets skogsbygder med tätorter och byar längs älvdalarna, till fjällområdets ytstora kommuner med stadig tillväxt av fritidsboende och turism. Spännvidden i förutsättningar medför en mångfald av möjligheter såväl som spännande utmaningar.

ARBETSUPPGIFTER
Som byggnadsantikvarie vid Länsstyrelsen Västerbotten erbjuds du ett stimulerande arbete med stort eget ansvar och varierande arbetsuppgifter. Vår verksamhet är en betydelsefull del i utvecklingen av framtidens Västerbotten. Tjänsten är placerad vid Enheten för samhällsutveckling inom Verksamhetsområdet kulturmiljö/samhällsplanering och boende.
Du kommer att ingå i ett sammansvetsat arbetslag av antikvarier, arkeologer, arkitekter, samhällsplanerare och stödhandläggare. Vi arbetar tvärsektoriellt i nära samverkan med ett flertal olika sakområden inom Länsstyrelsen. Vårt arbete omfattar bland annat tillstånds- och tillsynsärenden avseende fornlämningar, byggnadsminnen, kyrkliga kulturminnen och kulturreservat, fördelning av statliga bidrag till förvaltning av värdefulla kulturmiljöer, energieffektivisering och bostadsbyggande, samverkan med kommunerna i den fysiska planeringen samt analysarbete och informationsinsatser inom vårt verksamhetsfält. Kulturmiljölagen, miljöbalken, plan- och bygglagen samt väg- och järnvägslagen ger de huvudsakliga ramarna för verksamheten.

Dina arbetsuppgifter innebär bland annat att:
• medverka i utvecklingen av Länsstyrelsens strategiska kulturmiljöarbete.
• samverka med och ge råd till länets kommuner, statliga myndigheter, organisationer, verksamhetsutövare och medborgare.
• handlägga ärenden om tillstånd och tillsyn avseende byggnadsminnen och kyrkliga kulturminnen.
• handlägga ärenden om bidrag till kulturmiljövård.
• medverka i och driva utredningar, uppdrag och projekt på kulturmiljöområdet.
• bereda och besvara remisser från regeringen eller statliga myndigheter.
• medverka i beredningen av överklagandeärenden samt svara på internremisser från övriga verksamhetsområden.

Beroende på din kompetens och erfarenhet kan du även komma att arbeta med andra arbetsuppgifter som förekommer inom verksamhetsområdet.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs att du har:
• akademisk utbildning med byggnads-/ bebyggelseantikvarisk inriktning
• minst 1 års erfarenhet av arbete med byggnadsantikvariska frågor vid länsstyrelse, annan statlig myndighet, kommun eller museum
• arbetslivserfarenhet av tillämpningen av kulturmiljölagen
• arbetslivserfarenhet av tillämpningen av plan- och bygglagen
• B-körkort då resor i länet förekommer


Det är meriterande om du har:
• examen från byggnads-/ bebyggelseantikvarisk akademisk utbildning
• utbildning eller erfarenhet inom samhällsplaneringsområdet
• erfarenhet av att handlägga ärenden om tillstånd till ändring av byggnadsminnen och/eller kyrkliga kulturminnen
• erfarenhet av att handlägga ärenden om bidrag till kulturmiljövård
• erfarenhet av att leda eller samordna projekt
• kunskap om tillämpningen av miljöbalken

Dina personliga egenskaper väger tungt då arbetet innebär flera utmaningar där olika intressen måste vägas mot varandra i ett helhetsperspektiv. Som person bör du därför vara självständig, strukturerad, utåtriktad, analytisk och initiativrik samt ha god förmåga att skapa förtroendefulla kontakter såväl internt som externt. För att lyckas i uppdraget bör du ha lätt för att samarbeta, vara lyhörd och ha god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Självklart har du ett stort intresse för samhällsfrågor.

Beskriv i din ansökan hur du uppfyller krav och meriter för tjänsten.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation.

Ansök nu

Västerbottens museum söker byggnadsantikvarie

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Dec 11
Med anledning av en av våra byggnadsantikvarier är ledighet under större delen av 2021, så söker vi en vikarie.
Tjänsten innefattar; Rådgivning i byggnadsvårdsfrågor, handläggning av bygglov- och planremisser, byggnadsinventering, kunskapsförmedling samt upprättande av kunskapsunderlag mm. Tjänsten innefattar resor inom länet.


Kvalifikationer;
Akademisk examen som byggnads- eller bebyggelseantikvarie eller motsvarande.
Erfarenhet av dokumentation och värdering av kulturhistorisk bebyggelse,
Rådgivning, kunskapsförmedling och handläggning av byggnadsantikvariska ärenden. God kännedom om relevant lagstiftning.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och referenser. Du är utåtriktad och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Du är lyhörd och lösningsorienterad med god analytisk förmåga. Du är van att arbeta självständigt men har även god samarbetsförmåga. Du är strukturerad och genomför dina arbetsuppgifter med rätt ambitionsnivå och inom utsatt tid.
Meriterande är; Erfarenhet av antikvarisk medverkan. Certifiering som sakkunnig avseende kulturvärden (KUL). Erfarenhet av arbete med det kyrkliga kulturarvet och kunskap om Västerbottens byggnadstradition.

Ansök nu

Byggnadsantikvarie

Bebyggelseantikvarie
Läs mer Mar 21
Länsstyrelsen är en serviceinriktad kunskapsmyndighet som arbetar för Västerbottens utveckling och framtid. Myndigheten är en regional del av den svenska statsförvaltningen - med uppdrag att verka för att nationella mål får genomslag i länet, att samordna olika samhällsintressen, och att följa och till regeringen rapportera tillståndet i länet. Länsstyrelsens uppgifter omfattar bland annat samhällsplanering, natur- och miljövård, regional tillväxt, klimat- och energifrågor, landsbygdsfrågor och krisberedskap.

Länsstyrelsen arbetar strategiskt för en långsiktigt ekonomiskt, ekologiskt och socialt hållbar utveckling, ett starkt näringsliv och företagande. För tillgänglighet, trygghet och service för alla och med miljömålen i fokus. Länsstyrelsen ska uppfattas både som professionell och pålitlig, oberoende och trovärdig och samtidigt som en hjälpsam myndighet. Vårt gemensamma fokus ska alltid vara att utgå från dem vi är till för.
Arbetsplatsen har för närvarande 260 medarbetare. Landshövdingen är myndighetens chef.
Vår vision lyder: Tillsammans gör vi det hållbara möjligt!

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten är placerad vid Enheten för samhällsutveckling inom verksamhetsområdet Kulturmiljö/Samhällsplanering och boende. Vi arbetar tvärsektoriellt i nära samverkan med ett flertal verksamhetsområden inom Länsstyrelsen. I våra uppgifter ingår bland annat att handlägga ärenden och bedriva tillsyn enligt kulturmiljölagen, fördela bidrag till kulturmiljövård samt att samverka med övriga kulturmiljöinstitutioner i länet och med kommunerna i deras fysiska planering.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter blir att handlägga ärenden som berör länets kulturhistoriskt värdefulla bebyggelse. Arbetet omfattar i första hand ekonomiska bidrag, tillstånd och tillsyn avseende byggnadsminnen samt internremisser inom översiktsplane-, detaljplane- och bygglovsärenden. Dessutom ingår vägledning till kommuner kring kulturmiljöunderlag. Beroende på din kompetens och erfarenhet kan arbetet även i viss omfattning inkludera kyrkliga kulturminnen. Arbetet innebär kontakter med fastighetsägare och våra samarbetsparters. Du förväntas delta i enhetens löpande verksamhet och samverka med Länsstyrelsens övriga enheter.
Vi eftersträvar en flexibel organisation med syfte att kunna hantera nya uppdrag eller inriktningar från nationell nivå varför dina arbetsuppgifter kan komma att ändras utifrån nya behov och förutsättningar.

KVALIFIKATIONER
För tjänsten krävs att du har akademisk examen med byggnads-/bebyggelseantikvarisk inriktning. Du ska ha goda kunskaper om lagstiftningen inom kulturmiljöområdet (kulturmiljölagen, miljöbalken, plan- och bygglagen) samt erfarenhet av kvalificerat byggnadsantikvariskt arbete. Du bör ha arbetat med tillämpning av kulturmiljövårdens lagstiftning vid statlig myndighet eller kommun. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av länsstyrelsearbete med tillstånds- och tillsynsärenden enligt 3 kap. kulturmiljölagen, hantering av anslaget 7:2 bidrag till kulturmiljövård, datasystemen Källa och Platina, insatser inom Landsbygdsprogrammet eller erfarenhet av arbete med planärenden vid länsstyrelse eller kommun.
Du är resultatinriktad, analytisk och har ett strukturerat arbetssätt. Du har förmåga att självständigt planera och prioritera dina arbetsuppgifter och se helheten framför detaljerna.
Du är också utåtriktad och har lätt för att samarbeta. Du har en väl utvecklad kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift.
Arbetet innebär många kontakter och samverkan med ett flertal olika verksamhetsområden såväl utanför som inom Länsstyrelsen. Du bör därför ha förmåga att sätta in kulturmiljö- och byggnadsvårdsfrågor i ett vidare samhällsperspektiv.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
Vi förutsätter att du har B-körkort då anställningen innebär resor med bil inom och utanför länet.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.

Ansök nu