Naturbruk jobb i Umeå

Hitta lediga jobb som Naturbruk i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Umeå från den arbetsgivaren.

Projektledare / Landskapsingenjör

Arbetsledare,trädgård/Trädgårdsanläggningsförman
Läs mer Nov 18
Vi söker nu en person till vårt team som arbetar med våra kunders utemiljöer. Din huvudsakliga arbetsuppgift blir att planera, leda och kvalitetssäkra det dagliga arbetet och aktivt arbeta med förbättringsförslag.

I rollen som arbetsledare spenderar du en stor del av arbetsdagen med att samordna och arbetsleda personalen. Genom kontinuerlig dialog med kunden säkerställer du att arbetet håller en hög standard och utförs enligt kundens förväntningar. Mer administrativa sysslor som ingår i tjänsten är projekthantering med inköp, kalkyl, attestering och fakturering som tillsammans ger en god helhetsbild och kundnytta i de projekt man arbetar i.

För denna tjänst söker vi en engagerad och framåt person. Du är utbildad landskapsingenjör och har tidigare erfarenhet av en arbetsledning.

Du har givetvis god datavana och körkort B. Fortsättningsvis ser vi att du är en naturlig organisatör som på ett strukturerat sätt arbetar lösningsorienterat och med god planering.

Vi värdesätter framåtanda och egna förslag, ansvar och kvalitetsmedvetenhet. Under årets arbetstoppar är vi proaktiva och jobbar för en hållbar vardag.

För rätt person erbjuder vi en anställning i ett av branschens ledande företag med en framgångsrik verksamhet och kompetenta medarbetare. Vi har en stark organisation på plats med ett sammansvetsat team och söker dig som vet vad det innebär att leverera och samtidigt ha kul på arbetsplatsen.

Vi kommer att kalla till intervju löpande och vill därför tipsa dig om att skicka in din ansökan så snart som möjligt!

Ansök nu

Tandtekniker till Folktandvårdens Tandtekniska laboratorium, Umeå

Tandtekniker
Läs mer Nov 28
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Folktandvården Västerbotten har allmäntandvård, specialisttandvård inom alla specialiteter, medverkan i den kliniska utbildningen av tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och tandtekniker samt tandteknisk verksamhet. Vi ansvarar för all barntandvård och specialisttandvård samt mer än hälften av vuxentandvården. Vi erbjuder moderna och välutrustade kliniker och ligger i framkant vad gäller forskning och utveckling genom vårt nära samarbete med institutionen för odontologi, Umeå universitet. Anställda inom Folktandvården erbjuds både friskvårdsbidrag och avtal om personaltandvård.

Nu söker vi en tandtekniker till Folktandvårdens tandtekniska laboratorium i Umeå. Vi är ett toppmodernt fullservicelaboratorium med den allra senaste tekniska utrustningen. Vi utför samtliga tandtekniska arbeten inom ortodonti, fast och avtagbar protetik. Vi har ett väl utvecklat samarbete med tandläkare inom Region Västerbotten, Tandläkarprogrammet vid Umeå Universitet samt utför även uppdrag till den privata marknaden.

Den digitala tandtekniken ökar inom vår verksamhet, det innebär digitala avtryck och caddad design. Vi levererar frästa och sintrade konstruktioner i Zirkonium och Celtra/Emax samt printade arbeten.

Verksamheten är konkurrensutsatt vilket ställer höga krav på kvalité, kundbemötande och ständig utveckling. Vi erbjuder flexibel arbetstid och är stolt över våra fina lokaler och goda arbetsmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Som tandtekniker hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar andra.

Arbetet innebär i huvudsak att arbeta främst Ortodonti. Vi erbjuder ett arbete där vi satsar på den digitala tekniken och medarbetarnas utveckling för att möta våra kunders krav nu och i framtiden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tandteknikerexamen.

Du bör ha tidigare erfarenhet av Ortodonti. Du har hög servicekänsla, kvalitetsmedvetenhet och drivs av en vilja att utvecklas. Du är flexibel och har lätt för att samarbeta. Du har goda kunskaper i svenska, både tal och skrift.

Du har förmåga till såväl tekniskt som kreativt tänkande då utvecklingen går mot en alltmer kvalificerad tandvård med nya material och metoder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Parkdriftchef till Gator och parker, Teknik- och fastighetsförvaltningen

Driftchef, trädgård
Läs mer Nov 28
Umeå kommun växer snabbt och Teknik- och fastighetsförvaltningen har ett stort och viktigt uppdrag där vi ansvarar för service och infrastruktur för alla kommunens verksamheter och medborgare.

Gator och parker planerar, bygger, utvecklar och förvaltar kommunens offentliga utomhusmiljöer. Det omfattar gator och torg, parker och grönområden. Vi arbetar för att staden ska vara välskött, vacker, säker och tillgänglig, allt för en väl fungerande vardag för kommunens alla invånare under årets alla dagar.

Vi söker nu en parkdriftchef som vill vara med och forma morgondagens Umeå tillsammans med oss!Uppdraget som parkdriftchef 
I din roll som parkdriftchef leder du arbetet med planering, drift och utveckling av kommunens parker och grönområden. Du driver områdets och arbetsgruppens utveckling framåt parallellt med ansvaret för vardag och driftsfrågor. Du har det övergripande ansvaret för verksamhetens leveranser såsom kvalitet och ekonomi.

Du ansvarar för Umeås offentliga stadsmiljö och är stadens stadsträdgårdsmästare. Till din hjälp har du ett 30-tal drivna medarbetare samt en driftområdeschef som leder driftgruppens arbete utomhus. Du leder och har ett direkt personalansvar för cirka tio medarbetare; landskapsarkitekter och landskapsingenjörer samt driftområdeschef.

Som parkdriftchef ansvarar du för planeringen av kommunens gröna investeringar och företräder kommunen i dialog med intressenter och medborgare på ett förtroendeingivande sätt. Du ingår i Gator och parkers ledningsgrupp och deltar i nätverk inom området, både internt och externt.  


Om dig
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av att arbeta med gröna frågor. Erfarenhet av parkdrift är meriterande. Du har flerårig erfarenhet av ledarskap innefattande arbetsledning. Vi ser gärna att du har relevant högskoleutbildning eller att du har förvärvat motsvarande kompetens på annat sätt.

Vi värdesätter att du är intresserad både av klimat, hållbar stadsutveckling och stadsmiljö. Erfarenhet av stadsbyggnadsfrågor är meriterande och vi ser gärna att du har arbetat i offentlig verksamhet.

Du är en viktig förebild i din roll som chef och du delar Umeå kommuns gemensamma värdegrund: medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Du är trygg, modig och skapar goda relationer med alla verksamhetens intressenter. För att lyckas i rollen är du positiv, driven, strategisk och har lätt för att samarbeta.

Vi erbjuder ett intressant och viktigt uppdrag i en kommun i stark tillväxt, med en öppen och inspirerande arbetsmiljö där det finns goda utvecklingsmöjligheter och många intressanta projekt!


Följ oss gärna på Instagram där vi heter @teamumeakommun!

Om Umeå kommun


Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Läs mer om våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Hortonom till Arevo AB

Hortonom
Läs mer Nov 24
Om företaget
Arevo contributes to a greener world by enabling more efficient and sustainable plant cultivation. We are a development-driven company with roots in groundbreaking research on plant nutrient uptake. Our market is growing, and we are now looking for a horticulturist / agronomist with knowledge and interest in plant cultivation who wants to be part of the next step in our growth.
Arevo offers
At Arevo, you will be engaged in developing products in an international context and at the same time contribute to sustainable growth for real. We are a growing company with an inclusive atmosphere, where your thoughts and ideas will have a significant impact. Arevo offers varied and challenging tasks as well as great personal responsibility.

Dina arbetsuppgifter
Your work tasks
As a Horticulturist with us at Arevo, you work operationally in our R&D department where your most important task is to be responsible for our greenhouse activities where you carry out plant experiments. You keep the process together from conducting experiments, analyzing data and reporting results of experiments performed. You have an interest in plant experiments and cultivation methods and like to work practically. You are also out in the field setting up and performing field experiments and evaluating these.
In summary, your duties consist of:
• Being responsible for our greenhouse operations as a whole
• Management of day-to-day fertilization and irrigation, pest scouting and treatment
• Establish new cultivation methods for different agricultural crops and species from the consumer market
• Support the planning of Arevo’s greenhouse 2.0
• Planning, managing, and evaluating both greenhouse and field experiments
• Conduct plant experiments such as product dosing experiments and precision placement, etc.
• Evaluate plant experiments through e.g., plant weight/height measurements, analysis of soil samples or plant nutrient uptake

Din profil
Your profile
• We believe that you who apply have at least a bachelor's degree in agricultural science, horticultural science or equivalent.
• You have experience in:
o documentation of plant experiments
o commercial cultivation systems in horticulture or agriculture
• You have knowledge regarding abiotic stress (e.g. drought stress) and pest control
• You also have basic knowledge in plant inoculation with beneficial microbes

Arevo is a growing organisation and we believe that you feel strongly about our purpose and are driven by breaking new ground to develop your own role and the company's business. You are a purposeful, solution-oriented and relationship-building person.
The role requires fluency in English in both speech and writing as well as experience of working in the Office suite. Some travel may occur in connection with field studies and therefore a driver's license is a requirement.
Arevo is located in modern and bright premises just outside Umeå. The position is full-time and permanent, and we apply a 6-month probationary period.

Ansökan
Your application
Does this sound interesting?
In this recruitment process, we collaborate with Clockwork Rekrytering & Bemanning, if you have questions or concerns, please contact recruitment consultant Andreas Christiansen on +46 (0)733-51 27 46 or by email: andreas.christiansen@clwork.se
To ensure sustainable recruitments, we at Clockwork are keen to have an equal and inclusive selection in all of our processes we help our customers with. With the help of a wide selection and with a competence-based methodology as a basis, we ensure that you who apply are treated equally.
Submit your application today, the last day to apply is December 21th 2022.

Ansök nu

Hortonom till Arevo AB

Hortonom
Läs mer Nov 30
Om företaget
Arevo bidrar till en grönare värld genom att möjliggöra en mer effektiv och hållbar växtodling. Vi är ett utvecklingsdrivet företag med rötter i banbrytande forskning om växtnäringsupptag. Vår marknad växer och vi söker nu en Hortonom med kunskap och intresse för växtodling som vill vara med och ta nästa nästa steg i vår tillväxt.
Arevo erbjuder
På Arevo kommer du att vara engagerad i att utveckla produkter i en internationell kontext och samtidigt bidra till hållbar tillväxt på riktigt. Vi är ett växande företag med en inkluderande atmosfär, där dina tankar och idéer kommer att ha en betydande inverkan. Arevo erbjuder varierande och utmanande arbetsuppgifter samt stort personligt ansvar.

Dina arbetsuppgifter
Som Hortonom hos oss på Arevo arbetar du operativt på vår R&D-avdelning där din viktigaste uppgift är att ansvara för vår växthusverksamhet där du utför växtförsök. Du håller ihop processen från att utföra experiment, analysera data och rapportera resultat av utförda experiment. Du har ett intresse för växtexperiment och odlingsmetoder och gillar att arbeta praktiskt.
Sammanfattningsvis består dina arbetsuppgifter av:
• Ansvara för vår växthusverksamhet som helhet
• Hantering av daglig gödsling och bevattning, skadedjursspaning och behandling
• Etablera nya odlingsmetoder för olika jordbruksgrödor och arter från konsumentmarknaden
• Stöd planeringen av Arevos växthus 2.0
• Planera, hantera och utvärdera både växthus- och fältexperiment
• Genomföra växtexperiment såsom produktdoseringsexperiment och precisionsplacering etc.
• Utvärdera växtförsök genom t.ex. mätningar av växtvikt/höjd, analys av jordprover eller växtnäringsupptag

Din profil
• Vi tror att du som söker har minst en kandidatexamen i lantbruksvetenskap, trädgårdsvetenskap eller motsvarande.
• Du har erfarenhet av:
• dokumentation av växtförsök
• kommersiella odlingssystem inom trädgårdsodling eller jordbruk
• Du har kunskap om abiotisk stress (t.ex. torkstress) och skadedjursbekämpning
• Du har också grundläggande kunskaper i växtinokulering med nyttiga mikrober
Arevo är en växande organisation och vi tror att du känner starkt för vårt syfte och drivs av att bryta ny mark för att utveckla din egen roll och företagets verksamhet. Du är en målmedveten, lösningsorienterad och relationsbyggande person.
Rollen kräver flytande engelska i både tal och skrift samt erfarenhet av att arbeta i Office-sviten. Vissa resor kan förekomma i samband med fältstudier och därför är körkort ett krav.
Arevo ligger i moderna och ljusa lokaler strax utanför Umeå. Tjänsten är på heltid och tillsvidareanställning och vi tillämpar 6-månaders provanställning.

Ansökan
I denna rekryteringsprocess samarbetar vi med Clockwork Rekrytering & Bemanning, har du frågor eller funderingar är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Andreas Christiansen på +46 (0)733-51 27 46 eller via e-post: andreas.christiansen@clwork.se
För att säkerställa hållbara rekryteringar är vi på Clockwork måna om att ha ett jämlikt och inkluderande urval i alla våra processer vi hjälper våra kunder med. Med hjälp av ett brett urval och med en kompetensbaserad metodik som grund ser vi till att du som söker behandlas lika.
Skicka in din ansökan redan idag, sista ansökningsdag är den 21 december 2022.

Ansök nu

Professor in forest soil science

Skogsbruksforskare
Läs mer Sep 8
Faculty of Forest Sciences

Department of forest ecology and management

An appointment as Professor in forest soils science is vacant at the Department of Forest Ecology and Management at SLU, Umeå. The department includes 100 people of which about 10 are professors. We conduct research and teach about how relevant ecosystem processes regulate, interact and affect the forest landscape. An important part of our mission is to understand how different systems for forestry and management affect the forest's ecosystem services, which is why we study both managed and unmanaged environments. 

For more information: http://www.slu.se/en/departments/forest-ecology-management/

Subject Area

The subject area of this position is forest soil science with a focus on boreal and northern temperate forest ecosystems. The research comprises both fundamental and applied questions of relevance for the subject area, and may include biotic as well as abiotic components of the soil system.  

Duties

The professor shall: 


• act in accordance with the vision, goals and basic values of SLU
• act in accordance with the departmental strategy by contributing to the development of scientifically based principles for management of forest ecosystems
• develop and lead an internationally successful environment for research and education
• apply for external funding in competition at national and international level
• contribute to knowledge about the forest landscape in managed and unmanaged environments
• lead, develop and participate in teaching and supervision of students at all levels
• collaborate with other researchers and the society regionally, nationally and internationally
• supervise PhD students and postdocs
• disseminate research findings

Non Swedish-speaking staff members are expected to, within four years of first being employed, have sufficient knowledge of Swedish/Scandinavian to understand information in Swedish.

Qualifications

The applicant shall:


• have a PhD degree and have attained the rank of a Swedish “docent” (roughly: associate professor or reader) in a subject area relevant for the position, or equivalent scientific competence
• be scientifically skilled within the subject area of this appointment 
• be pedagogically skilled 
• have good ability to communicate in written and spoken English 

Assessment Criteria

Assessment criteria for appointment of a professor will primarily be based on the degree to which the applicant possesses the required qualifications specified for the position.  

The assessment of scientific skills will consider:


• completed research activities and ongoing research within the subject area
• future research vision within the subject regarding both in managed and unmanaged environments
• ability to independently initiate, lead and develop innovative research within the subject area
• ability to attract external funding in competition  

The assessment of pedagogic skills will consider the ability to:


• plan, conduct and evaluate their own teaching
• supervise and examine undergraduate and master level students
• supervise and examine at doctoral level
• convey and implement their pedagogical vision
• integrate research and academic thinking in teaching  

Furthermore, the assessment will consider the applicant’s degree of skills in:


• leading, developing and managing academic units and staff
• interacting with relevant stakeholders and society
• dissemination of information on research and development projects  

Equal attention shall be given to the assessment of scientific skills, as to pedagogic skills, as well as to other skills.  

The candidate who after an overall assessment of skills and qualifications, is considered most suitable to carry out and develop the work and contribute to a positive development of the activities within the field will be suggested for the appointment.

Application deadline: Dec 12 2022  

Place of work: Umeå

Extent: 100%

Form of employment: Permanent

Starting date: By agreement 

Application:
It is desirable that the application is written in English, because the applications will be evaluated by expert advisers both in Sweden and abroad.  

"Appointment procedures for teachers at SLU" and “General assessment criteria for the appointment of teachers" can be found here.  

Please apply by clicking the apply-button below.

Academic union representatives:
https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) is a world-class international university with research, education and environmental assessment within the sciences for sustainable life. Its principal sites are in Alnarp, Umeå and Uppsala, but activities are also conducted at research stations, experimental parks and educational establishments throughout Sweden. We bring together people who have different perspectives, but they all have one and the same goal: to create the best conditions for a sustainable, thriving and better world.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses.

www.slu.se

Ansök nu

Professor i skoglig marklära

Skogsbruksforskare
Läs mer Sep 8
Fakulteten för skogsvetenskap

Institutionen för skogens ekologi och skötsel

En anställning som professor i skoglig marklära ledigförklaras vid institutionen för skogens ekologi och skötsel vid SLU, Umeå.  Institutionen består av 100 personer varav ett tiotal är professorer. Vi forskar och undervisar bland annat om hur relevanta ekosystemprocesser reglerar, samverkar och påverkar skogslandskapet. En viktig del av vårt uppdrag är att förstå hur olika system för skogsbruk och skötsel påverkar skogens ekosystemtjänster, varför vi studerar både brukade och obrukade miljöer.  För mer information om institutionen se: http://www.slu.se/institutioner/skogens-ekologi-skotsel/  

Ämnesbeskrivning 

Ämnet för anställningen är skoglig marklära med inriktning mot boreala och nordliga tempererade skogsekosystem. Forskningen omfattar både grundläggande och tillämpade frågeställningar relevanta för ämnesområdet, och kan inbegripa såväl de biotiska som de abiotiska komponenterna av marksystemet.  

Arbetsuppgifter
Professorn ska:


• verka i enlighet med SLUs vision, mål och värdegrund
• verka i enlighet med institutionens strategi genom att bidra till att vidareutveckla vetenskapligt baserade principer för hur skogsekosystem bäst förvaltas
• utveckla och leda en internationellt framgångsrik miljö för forskning och undervisning
• i konkurrens ansöka om externa bidragsmedel på internationell och nationell nivå
• bidra till kunskap om brukade och obrukade skogsekosystem
• leda, utveckla och delta i undervisning på grund-, avancerad och doktorandnivå
• handleda doktorander och postdoktorer
• samverka med andra forskare och det omgivande samhället regionalt, nationellt och internationellt
• kommunicera forskningsresultat  

Vid SLU förväntas icke svenskspråkig personal att inom 4 år från det att de anställts ha sådana kunskaper i svenska/skandinaviska att de kan ta del av information på svenska

Behörighet
Den sökande ska:


• ha doktorsexamen och docentkompetens eller motsvarande vetenskaplig kompetens inom ett för befattningen relevant ämne
• vara vetenskapligt skicklig inom ämnet för anställningen
• vara pedagogiskt skicklig
• kunna uttrycka sig väl på engelska både skriftligt och muntligt  

Bedömningsgrunder 
Som bedömningsgrunder vid anställning av en professor ska i första hand gälla graden av sådan skicklighet som är ett krav för behörighet för anställning.  

Vid bedömning av den vetenskapliga skickligheten beaktas


• genomförda forskningsinsatser och pågående forskning inom ämnet
• framtida visioner för forskning inom ämnet avseende brukade såväl som obrukade skogsekosystem
• förmåga att självständigt initiera och bedriva framstående forskning inom ämnet
• förmåga att erhålla externa forskningsmedel i konkurrens 

Vid bedömning av den pedagogiska skickligheten beaktas förmågan att


• planera, genomföra och utvärdera egen undervisning
• handleda och examinera studenter på grundnivå och avancerad nivå
• handleda och examinera doktorander
• förmedla och implementera sin pedagogiska vision
• integrera aktuell forskning och vetenskapligt förhållningssätt i det pedagogiska arbetet 

Vidare beaktas dokumenterad erfarenhet av och skicklighet att


• administrera, utveckla och leda verksamhet och personal inom akademin
• samverka med externa intressenter och det omgivande samhället 
• informera om forskning och utvecklingsarbete

Prövningen av den pedagogiska skickligheten, samt skickligheten i övriga bedömningsgrunder, ska ägnas lika stor omsorg som prövningen av den vetenskapliga skickligheten.  

Anställningen erbjuds den som efter en kvalitativ helhetsbedömning bedöms ha de bästa förutsättningarna att genomföra och utveckla aktuella arbetsuppgifter samt bidra till en positiv utveckling av verksamheten.

 

Sista ansökningsdatum:
2022-12-12

Placering/ort:
Umeå

Omfattning:
100%

Anställningsform:
Tillsvidare

Tillträde:
Enligt överenskommelse

Ansökan:  
Det är önskvärt att ansökan skrivs på engelska, eftersom ansökningarna kommer att bedömas av sakkunniga både i Sverige och utomlands.  

Till ledning för din ansökan finns SLU:s Anställningsordning för lärare vid SLU och Allmänna bedömningsgrunder vid anställning av lärare som du kan läsa här.

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan.

 

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Kyrkogårdsföreståndare till Svenska kyrkan i Umeå

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Nov 18
Om företaget
Svenska kyrkan i Umeå består av sex församlingar. Där finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration, bokning, personalfunktion och kommunikationsenhet. Svenska kyrkan är huvudman för begravningsverksamheten i Umeå. Vi tillhandahåller bland annat gravplats, gravsättning, kremering och lokal för begravningsceremoni samt äger och förvaltar fastigheter och kyrkogårdsmark. Svenska kyrkan är både en professionell organisation och landets största folkrörelse med många människor aktivt engagerade på olika sätt.

Läs gärna mer på www.svenskakyrkan.se/umea
Eller se en kortare film om verksamheten på https://youtu.be/gcBtiE_lVmY

Svenska kyrkan i Umeå sköter på uppdrag av staten kyrkogårdarna och begravningsverksamheten för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning eller medlemskap i Svenska kyrkan.

Till norra arbetsområdet söker vi en erfaren ledare som är engagerad, drivande och trivs med att leda och stötta andra i deras arbete. Är det du?Dina arbetsuppgifter
I rollen som kyrkogårdsföreståndare ansvarar du för begravningsverksamheten och kyrkogården; dess drift och underhåll och arbetar operativt med att planera, leda, fördela och följa upp arbetet så att det uppfyller gravrättsinnehavarnas krav. Du kommer arbetsleda ett team med både helårsanställda och säsongsanställda medarbetare.

I din roll ingår:
• Att planera, leda och följa upp den löpande kyrkogårdsverksamheten.
• Personal- arbetsmiljö- och löneansvar för säsongsanställda.
• Att introducera nyanställda.
• Att hålla regelbundna personalmöten inom arbetsområdet.
• Att planera och resurssätta krematoriet.
• Att tillsammans med landskapsingenjör upprätta vård- och underhållsplaner för kyrkogårdarna och leda arbetet utifrån dessa.
• Att ansvara för inköp, personalfrågor, administration och dokumentation inom den egna verksamheten i linje med fattade beslut.
• Att informera och bidra med en god kommunikation med både ledning, kollegor och medarbetare.
• Att ha kontakt med allmänheten i frågor som rör skötsel, drift och underhåll inom ditt ansvarsområde.
• Ansvar för arbete med budget och verksamhetsplan.
• Att i nära samarbete med kollegor arbeta med förbättringsarbete och effektivisering i syfte att utveckla begravningsverksamheten.

Du ingår i kyrkogårdsförvaltningens ledningsgrupp och rapporterar till kyrkogårdschef.

Din profil
Du som söker har dokumenterad erfarenhet som chef/ arbetsledare med budgetansvar. Som ledare är du kommunikativ, engagerad och har ett coachande förhållningssätt gentemot dina medarbetare. Du har högre utbildning inom det gröna området och erfarenhet av arbete med grönytor och markanläggning. Du trivs med att samarbeta med andra och har en förmåga att skapa och bibehålla goda relationer.

Som person trivs du att arbeta med varierande arbetsuppgifter, både strategiskt och operativt. Du har lätt för att planera ditt arbete, är en god administratör och har en förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift. Vi ser gärna att du också har en god förståelse och intresse för Svenska kyrkans uppdrag och verksamhet. B-körkort är ett krav för tjänsten.

Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i begravningsverksamhet, samt i arbetsledande befattning. I denna rekrytering kommer stor vikt läggas vid personlig lämplighet.


Ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Clockwork Bemanning & Rekrytering. För mer information är du varmt välkommen att kontakta Linnéa Abild på tfn: 0708 – 21 53 37. Vi arbetar med rekryteringsprocessen löpande, så ansök därför så snart som möjligt, dock senast den 4 december, via www.clockworkpersonal.se.

För mer information om tjänsten kontakta:
Kyrkogårdschef Ewa Larsson e-post: ewa.Larsson@svenskakyrkan.se, tel: 090-200 2529

Facklig företrädare:
Anneli Brage Vision, e-post: anneli.brage@svenskakyrkan.se, tel 073-2274337
Emelie Persson, Kommunal, e-post: emelie.persson@kommunal.se, tel: 010-4429662

Vi ser fram emot din ansökan!

Ansök nu

Växa söker Produktions- och hållbarhetsrådgivare!

Husdjursrådgivare/Husdjurskonsulent
Läs mer Nov 10
En unik möjlighet att få jobba i ett av Sveriges mest spännande företag då vi söker rådgivare i första hand med placering i Uppsala, Ånäset, Umeå, Eksjö och Gotland (även annan driftsplats kan bli aktuell).

Som produktionsrådgivare arbetar du aktivt med utveckling av lantbruksföretag med mjölk- och köttproduktion. Vårt uppdrag är att tillhandahålla rådgivningstjänster inom foder, produktionsekonomi, djurvälfärd och management. Du kommer också att vara en del av vårt team inom Hållbarhet.

I arbetsuppgifterna ingår
Främst rådgivning ute hos våra kunder, framförallt på mjölkföretag. Du är aktiv inom utveckling och stöd ute hos kund med utfodring, foderplanering, produktionsekonomi, logistik, vall, mjölkkvalitet, teknik och djurvälfärd. Du kommer också som en del av vårt hållbarhetsteam jobba med och forma framtidens hållbara lantbruk. Denna rådgivning kommer till största delen att ske genom det avtal vi har med Arla och Norrmejerier där vi har ett uppdrag att föreslå åtgärder för att minska gårdens klimatavtryck.

Övriga arbetsuppgifter kan vara att hålla kurser för lantbrukare, ansvara och delta i olika utvecklingsprojekt samt arbeta inom Greppa Näringen och andra upphandlade uppdrag från exempelvis Länsstyrelsen.

Tillsammans med Växa Sveriges övriga personal såsom husdjurstekniker, avelsrådgivare, djurhälsoveterinärer, företagsrådgivare, bygg- och växtodlingsrådgivare bildar vi team runt våra kunder för att utveckla deras företag.

Lämplig grundutbildning och erfarenhet
Lantmästare, Agronom eller motsvarande akademisk utbildning.

Vi lägger stor vikt vid din personliga drivkraft och söker personer med stort engagemang och förmåga att möta människor. Arbetet är mycket självständig där du aktivt planerar dina kundbesök. B-körkort och goda kunskaper i svenska fordras.

Som person är du öppen och lyhörd med tydligt affärs- och kundfokus. Du har lätt för att skapa goda relationer och tycker om att samarbeta i team.

Eftersom vi arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna manliga sökande till den här tjänsten.

Meriterande
Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet från lantbruk och har arbetat som rådgivare och/eller säljare i branschen. Det är även bra om du har kunskap inom företagsekonomi och eller grovfoderproduktion.

Omfattning och placeringsort

Heltid och tillsvidare.

Placeringsort i första hand i Uppsala, Ånäset, Umeå, Eksjö och Gotland men vi är öppna för att diskutera annan placering.

Lön enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsterna är du välkommen att kontakta
Regionchef Rådgivning & Företagande: Benny Karlsson 010-471 07 33, 072-704 13 94, Adam Stål 010-471 09 44, 073-200 84 96 . Facklig kontaktperson: Jannica Krafft, Akademikerna, 010-471 03 08

Ansökan senast 2022-12-02
Skicka in din ansökan omgående (rekryteringen startar nu). Urval kommer ske löpande. Tillträde efter överenskommelse.

Krav

- Lantmästare, Agronom eller motsvarande akademisk utbildning.
- Goda svenskakunskaper i tal och skrift
- B-körkort


Meriterande

- Vi ser gärna att du har praktisk erfarenhet från lantbruk och har arbetat som rådgivare och/eller säljare i branschen.
- Det är även bra om du har kunskap inom företagsekonomi och eller grovfoderproduktion

Ansök nu

PostDoc on developing daily soil-moisture maps for forest management

Skogsbruksforskare
Läs mer Okt 21
Department of Forest Ecology and Management
The Swedish University of Agricultural Science, the Department of Forest Ecology and Management, is seeking outstanding candidates
for a postdoc position in hydrological mapping with a focus on temporal variability in soil moisture. The research group is led by PI
docent Anneli Ågren. The project is a collaboration between several projects linked to environmental monitoring and collaboration with
agencies such as Swedish Geological Survey and the Swedish Forest Agency. The department includes about 100 people of which 11 are
professors. Our mission is to advance the understanding of forest ecosystem processes and to progress the principles of forest ecosystem
management. For more information: http://www.slu.se/en/departments/forest-ecology-management/
Project background and aims:
Forest management carried out close to streams and lakes, may increase the export of sediments, mercury and nutrients to downstream
environments. Buffers and machine free areas near streams and lakes are commonly used to protect surface waters and mitigate excess
leaching of unwanted substances to the sea. However, implementing these protective measures in practice can be complicated due to
insufficient planning basis. In Sweden a novel planning base is the SLU soil moisture map, providing a highly detailed map (2*2 m
resolution) of the average soil moisture. However, there is a daily variability in the soil moisture driven by weather conditions. Daily
time series for soil moisture is available at plot scale (or a few sites) or using satellites covering large areas but with low spatial
resolution. This Post-doc aims to merge the high resolution maps of soil moisture with the temporal variability in soil moisture to
generate a dynamic map which changes with the weather. With dynamic soil moisture maps the planning of off-road driving, bioenergy
extraction or design of forest buffers can be improved and thereby reduce the export of unwanted substances to the sea. This Post Doc
project aims at scaling up the dynamic mapping from demo areas with the long term aim of testing and implementation on a national
scale. 

Read more about our benefits and what it is like to work at SLU at https://www.slu.se/en/about-slu/work-at-slu/

Duties:
The main aim of the project is to develop the next generation of soil moisture maps – dynamic maps - by combining temporal datasets
with the state-of-the-art SLU soil moisture map.

Qualifications:
The project is interdisciplinary in its nature and the doctoral degree could be in soil science, computer science, biostatistics or a subject
relevant for the position. Experience with the following topics is considered a merit:
1) Geographical information systems, 2) Demonstrable knowledge with programing mainly R and Python, 3) Experience with remote
sensing techniques and time-series, 4) Good statistics or math skills, 5) Experience with hydrological mapping and modelling. It’s a merit
to able to show good collaboration skills as well as working independently. Since research is conducted in an international research
environment, the ability to collaborate and contribute to teamwork, and a very good command of the English language, both written and
spoken, are key requirements.


As postdoctoral appointments are career-developing positions for junior researchers, we are primarily looking for candidates with a doctoral degree that is three years old at most.
Place of work:
Umeå

Form of employment:
Temporary employment, 24 months with a possibility of a prolongation with 12 months

Extent:
100%

Starting date:
According to agreement. 

Application:
We welcome your application no later than November 21 2022, use the button below.

The application should contain the following two items written in English: 1) a cover letter describing yourself, your motivation for
applying for the position, and a short description of what you want to work on during the post doc position, and why; (maximum 1 A4
page) 2) a CV describing your education, publications, and relevant work experience; and 3) a list of names and contact information for
two references. 4) PhD certificate.

Academic union representatives:
https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) is a world-class international university with research, education and environmental assessment within the sciences for sustainable life. Its principal sites are in Alnarp, Umeå and Uppsala, but activities are also conducted at research stations, experimental parks and educational establishments throughout Sweden. We bring together people who have different perspectives, but they all have one and the same goal: to create the best conditions for a sustainable, thriving and better world.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses.

www.slu.se

Ansök nu

Postdoktor i dynamiska markfuktighetskartor

Skogsbruksforskare
Läs mer Okt 21
Institutionen för skogens ekologi och skötsel
Institutionen för skogens ekologi och skötsel söker kandidater till en postdok om dynamiska markfuktighetskartor. Forskar gruppen leds
av PI docent Anneli Ågren. Projektet är ett samarbete mellan olika forsknings projekt och samverkan med myndigheter. Institutionen
består av ungefär 100 personer varav 11 är professorer. Vårt uppdrag är att verka för ökad förståelse av skogliga ekosystem och de
processer som driver dessa, samt att vidareutveckla principerna för hur skogsekosystem bäst kan förvaltas. För mer information om
institutionen se: http://www.slu.se/institutioner/skogens-ekologi-skotsel/

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Projektes bakgrund och syfte:
Skogsbruk som bedrivs nära vattendrag och sjöar kan öka exporten av sediment, kvicksilver och näringsämnen till nedströms miljöer.
Skyddszoner och maskinfria områden nära vattendrag och sjöar används vanligtvis för att skydda ytvatten och minska läckaget av
oönskade ämnen till havet. Att genomföra dessa skyddsåtgärder i praktiken kan dock vara komplicerat på grund av otillräckligt
planeringsunderlag. I Sverige finns ett nytt planeringsunderlag - SLU-markfuktighetskarta, som ger en mycket detaljerad karta (2*2 m
upplösning) över den genomsnittliga markfuktigheten. Det finns dock en daglig variation i markfuktigheten som drivs av
väderförhållandena. Dagliga tidsserier för markfuktighet är tillgängliga för försöksytor (på några få platser) eller med hjälp av satelliter
som täcker stora områden men med låg rumslig upplösning. Denna postdok syftar till att slå samman de högupplösta kartorna över
markfuktighet med den tidsmässiga variationen i markfuktighet för att skapa en dynamisk karta som förändras med vädret. Med
dynamiska markfuktighetskartor kan planeringen av terrängkörning, bioenergiutvinning eller utformning av skyddszoner förbättras och
därigenom minska exporten av oönskade ämnen till havet. Detta postdok-projekt syftar till att skala upp dynamiska karteringar från
demoområden med det långsiktiga syftet att testa och implementera på nationell skala.

Arbetsuppgifter:
Huvudsyftet med projektet är att utveckla nästa generations markfuktighetskartor – dynamiska kartor – genom att kombinera tidsserier
med SLU:s högupplösta markfuktighetskartor

Kvalifikationer:
Vi söker en motiverad person med en doktorandexamen i miljövetenskap, ekologi, naturgeografi, biostatistik eller liknande. Den sökande
bör ha god kommunikationsförmåga, en hög arbetsmoral, vara en lagspelare och fungerar bra i en stark forskningsmiljö. Den sökande
måste ha god förmåga att uttrycka sig både muntligt och skriftligt på engelska. Kunskap om följande ämnen anses meriterande; 1) GISsystem,
2) programmering i R och Python 3) erfarenhet av frärranalys och arbete med tidsserier 4) goda statistiska och matematiska
kunskaper 5) erfarenhet av markfuktighetsmodelleringar

Anställningen är avsedd för en junior forskare och vi söker främst personer som avlagt doktorsexamen för högst tre år sedan

Placering:
Umeå

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 24 månader, med ev. möjlighet till förlängning i 12 månader.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-11-21.

Ansökan måste innehålla följande skrivet på engelska: 1) ett personligt brev som beskriver dig själv och din matchning till ovan nämnda
projekt och en kort beskrivning om vad du vill arbeta med under projektet; 2) ett CV som beskriver din utbildning, publikationer och
relevant arbetslivserfarenhet, och 3) namn och kontaktuppgifter till minst två referenser; 4) kopia av examensbevis på din
doktorsexamen.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Utveckla och ta hand om vara utemiljöer!

Trädgårdsanläggare/Trädgårdsanläggningsarbetare
Läs mer Maj 31
VI är ett framåt företag som växer och behöver fler medarbetare så söker du ett jobb som är varierat och trivs med att vara ute på dagarna då är detta jobbet för dig.

Vi hjälper våra kunder att utveckla och sköta om sina utemiljöer. Det är något vi tror starkt bidrar till ett mervärde för alla. Vårt fantastiska gäng har som målsättning att lösa den utmaningen. Det gör vi genom att ta tillvara på våra medarbetares styrkor och såklart genom att hjälpa och peppa varandra. Vi vill ha kul på jobbet och vill att alla kan komma fram och utvecklas. Hos oss är alla välkomna!

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt - kanske har du egenskapen vi söker!

Ansök nu

Vi söker Avelsrådgivare till Umeå

Agronom
Läs mer Maj 19
Vi söker dig som vill vara ett bollplank och rådgivare i avelsfrågor till kunder i vår region Mitt Nord. Blir du en av oss kommer du att vara en del i att utveckla framtidens hållbara kor och arbeta för att utveckla svensk animalieproduktion i nära samarbete med lantbrukare och våra andra rådgivare.

Fokus i tjänsten är att sälja Viking Genetics avelsmaterial tillsammans med vår avelsrådgivning till kunder. Dagarna bjuder på olika utmaningar, kontorsdagar blandas med dagar ute hos kund. Du behöver vara nyfiken, lösningsorienterad och strukturerad i ditt arbete.?Du har ett lokalt team att luta dig mot men vi förväntar oss att du tar egna initiativ, har ett sinne för ordning och reda och kan arbeta självständigt.

Lämplig utbildning och erfarenhet

Vi ser framför oss en person som är agronom, lantmästare eller har motsvarade utbildning. För tjänsten krävs B-körkort.

Vi erbjuder bland annat:

- Ett flexibelt arbetsliv
- Kompetenta och engagerade kollegor
- Individuellt anpassad kompetensutveckling
- Sjukvårdsförsäkring
- Friskvårdsbidrag


Omfattning och placeringsort

Tjänsten är på heltid. Tillträde snarast.

Har du frågor är du välkommen att kontakta

Regionchef avel Lotta Christvall, tel: 010-471 06 17 Lotta.Christvall@vxa.se

Facklig representant: Maria Eriksson, tel: 010-471 01 28 Maria.Eriksson@vxa.se

Sista ansökningsdag: 2022-06-03

Skicka in din ansökan omgående (rekryteringen startar nu och tillsättning kan ske innan ansökningstidens utgång)

Lön/förmåner Fast lön

Arbetsgivare Växa Sverige

Mer om företaget och våra produkter hittar du på hemsidan: www.vxa.se

Krav

- Agronom, Lantmästare eller motsvarande erfarenhet.
- Goda kunskaper i svenska
- God kommunikationsförmåga
- B-körkort


Meriterande

- Erfarenhet av sälj

Ansök nu

Försökstekniker inom mjölkproduktion och grovfoder

Agronom
Läs mer Okt 11
Norrlänsk jordbruksvetenskap
Sveriges lantbruksuniversitet, SLU, söker en försökstekniker med inriktning på mjölkkor och grovfoder till vår forskningsladugård Röbäcksdalen i Umeå. Röbäcksdalen är en del av institutionen för Norrländsk jordbruksveteskap. Vår övergripande verksamhetsidé är tillämpad forskning och undervisning inom odling och utnyttjande av foder till mjölk- och köttproduktion. Anläggningen är en del av fakulteten för veterinärmedicin och husdjursveteskap inom SLU, och på samma gång ett modernt jordbruk med 120 mjölkkor och cirka 250 ha åker, där vi bedriver forskning och undervisning. Lantbruksdriften ingår även i vetenskapsrådets satsning SITES – Swedish Infrastructure for Ecosystem Sciences.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgifterna omfattar främst planering och genomförande av praktiska moment i forskningen tillsammans med forskare och stallpersonal. Som försökstekniker kommer du att arbeta med provtagning och provberedning, analyser, uppföljning av försök via datasystem samt visst tekniskt underhåll. En del av arbetet kommer innebära att du ska säkra dataflöden i de system som automatiskt registrerar data. Du kommer även att arbeta med dokumentation, databearbetning och administration med fokus på forskning. Praktisk handledning av studenter samt stöd till forskare och personal är en viktig del av arbetet.

Kvalifikationer:
Du bör ha utbildning till lantmästare, agronom, eller annan relevant examen och erfarenhet.

Du skall ha:


• dokumenterad erfarenhet av arbete med animalieproduktion, gärna med erfarenheter från större besättningar.
• teknisk kunskap, god datorvana och förmåga att hantera Office paketet.
• goda kunskaper i svenska och engelska, såväl i tal och skrift då vi arbetar med både svenska och internationella projekt och leverantörer.
• vara intresserad av forskning, utveckling och att arbeta tillsammans med forskare, företag och studenter.
• B-körkort
• Ordningssinne och förmåga att planera

Erfarenhet av forskningsverksamhet och undervisning är meriterande. Vi sätter stor vikt vid personliga egenskaper som förmåga att arbeta säkert och noggrant. Arbetet förutsätter god fysisk hälsa.

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Placering:
Umeå

Anställningsform:
Vikariat 8 månader med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
1 November.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-10-25.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Sep 26
Beskrivning
Svenska kyrkan i Umeå ansvarar för begravningar för alla som bor i Umeå och Tavelsjö, oavsett livsåskådning och religiös tillhörighet.

Verksamheten bedrivs på fem kyrkogårdar.

Begravningsverksamheten har 24 helårsanställda och under sommarperioden ca: 70 säsongsanställda. Vi är miljöcertifierade och arbetar för en hållbar verksamhet och framtid. Kyrkogårdarnas framtid formar vi tillsammans. Besök gärna vår hemsida för mer information om kyrkogårdsförvaltningen: www.svenskakyrkan.se/umea/kyrkogard

Arbetet är självständigt och mestadels i utomhusmiljö. Du blir en del av ett arbetslag som i dagsläget består av nio helårsanställda fördelat på kyrkogårdarna Backen, Röbäck och Tavelsjö, vilket innebär att du kan komma att jobba på alla kyrkogårdarna i arbetsområdet.

Arbetsuppgifter
I tjänsten som kyrkogårdsarbetare ingår en mängd olika arbetsuppgifter, exempelvis:

- Grönyteskötsel och markarbeten
- Gravgrävning
- Snöröjning och halkbekämpning
- Tjänstgöring som vaktmästare vid begravningsakter
- Tillsyn och service, samt mindre reparationer av maskiner
- Arbetsledning av säsongsanställda i det dagliga arbetet

Kvalifikationer
Vi söker dig som har B-körkort och god datorvana.

Det är meriterande om du har utbildning och/eller erfarenhet av grönyteskötsel samt vana av kyrkogårdsarbete.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som är ansvarstagande, strukturerad och har förmåga att organisera ditt arbete i samarbete med dina arbetskamrater. Noggrannhet och förmåga att hålla god ordning är viktigt i denna tjänst. Du behöver behärska svenska språket i såväl tal som skrift. Vi ser gärna att du har en vana av att kommunicera med andra eftersom du som kyrkogårdsarbetare kommer möta många sörjande anhöriga samt övriga kyrkogårdsbesökare.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 100 %, tillträde enligt överenskommelse.

Om du är en av dem som går vidare från urvalet kommer du att bli kontaktad för en personlig intervju.

Ansök nu

Postdoktor

Skogsbruksforskare
Läs mer Sep 21
Institutionen bildades i slutet av 70-talet när Skogshögskolan flyttade till Umeå. Antalet medarbetare har sedan dess stadigt ökat och uppgår idag till ett 100-tal, postdoktorer, gästforskare och doktorander inräknade. I slutet av 90-talet väcktes idén att bilda ett forsknings- och utbildningscenter i experimentell växtbiologi, Umeå Plant Science Centre (UPSC), tillsammans med institutionen för fysiologisk botanik vid Umeå universitet. Institutionen för skoglig genetik och växtfysiologi flyttade då in i lokaler i direkt anslutning till sin samarbetspartner, och de två institutionerna har numera ett mycket nära och framgångsrikt samarbete inom forskning och utbildning. Det internationella inslaget vid UPSC är stort med över 40 nationaliteter representerade.

Institutionen för skoglig genetik och växtfysiologi bedriver forskning och utbildning i växtfysiologi, ekofysiologi, växtmolekylärbiologi, skogsgenetik och skogsbioteknik inom ramen för SLU's jägmästarprogram och på mastersnivå. Institutionen erbjuder även forskarutbildning inom dessa områden.
Mer information om Institutionen för skoglig genetik och växtfysiologi och UPSC hittar du på www.upsc.se.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:
Vi söker en mycket motiverad postdoktor till vårt team för att undersöka stressinducerade reaktioner i växter. Huvdsyftet med detta projekt är att undersöka de molekylära mekanismerna som styr försvarsrespons på cellnivå i Arabidopsis thaliana rot. Projektet kommer att omfatta arbete med växtinfekterande nematoder i kombination med olika mikroskopimetoder, samt molekylär- och cellbiologi.

Kvalifikationer:
Doktorsexamen i växtmolekylärbiologi, cellbiologi och/eller växtparasitologi. Den sökande bör vara väl förtrogen med olika molekylärbiologiska och mikroskopitekniker. Dokumenterad erfarenhet av arbete med Arabidopsis thaliana, samt goda kunskaper om växternas utvecklingsbiologi och/eller växtpatogeninteraktion är önskvärt. Kandidaten bör ha goda kunskaper i engelska.

Anställningen är avsedd för en junior forskare och vi söker främst personer som avlagt doktorsexamen för högst tre år sedan

Placering:
Umeå

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 24 månader.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-10-10.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Postdoctor

Skogsbruksforskare
Läs mer Sep 21
The Department of Forest Genetics and Plant Physiology was founded in the late 1970s - when the College of Forestry moved to Umeå. The number of employees has since grown steadily is now around 100, including postdoctoral researchers and postgraduate students. In the late 1990s it was decided to join with the Department of Plant Physiology at Umeå University to form a research center, Umeå Plant Science Centre (UPSC). The Department of Forest Genetics and Plant Physiology moved into the premises adjacent to the partner department and together have developed a close and successful collaboration on research issues, technology platforms, and training of master's and doctoral level students. The international element within UPSC is large, with over 40 nationalities represented.

The department conducts introductory and advanced training in plant physiology, ecophysiology, plant molecular biology, forest genetics and forest biotechnology within the Forestry program and at the master level.

The department offers postgraduate studies in biology, specializing in plant physiology, ecophysiology, plant molecular biology and forest genetics. Postgraduate courses are generally held in cooperation with the Department of Plant Physiology.
For more information about the Department of Forest Genetics and Plant Physiology and UPSC visit www.upsc.se.

 
Read more about our benefits and what it is like to work at SLU at https://www.slu.se/en/about-slu/work-at-slu/

Duties:
We are seeking a highly motivated Postdoctoral Fellow to join Dr. Peter Marhavy´s team to investigate stress-induced morphogenic responses in plants.

The major aim of this project is to investigate the molecular mechanisms controlling defense responses at the cellular level in Arabidopsis thaliana root. The project will include work with plant parasitic nematodes in combination with various microscopy techniques, molecular and cell biology.

Qualifications:
A PhD in plant molecular biology, cell biology and/or plant parasitology. The applicant should be well acquainted with different molecular biology and microscopy techniques. Documented experience in working with Arabidopsis thaliana, as well as good knowledge of plant development and/or plant pathogen interaction is desirable. The candidate should have a good knowledge of English.

As postdoctoral appointments are career-developing positions for junior researchers, we are primarily looking for candidates with a doctoral degree that is three years old at most.

Place of work:
Umeå

Form of employment:
Temporary employment, 24 months

Extent:
100%

Starting date:
According to agreement.

Application:
We welcome your application no later than 2022-10-10, use the button below.

Academic union representatives:
https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) is a world-class international university with research, education and environmental assessment within the sciences for sustainable life. Its principal sites are in Alnarp, Umeå and Uppsala, but activities are also conducted at research stations, experimental parks and educational establishments throughout Sweden. We bring together people who have different perspectives, but they all have one and the same goal: to create the best conditions for a sustainable, thriving and better world.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses.

www.slu.se

Ansök nu

Instruktionstandtekniker

Tandtekniker
Läs mer Sep 15
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar. Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer https://www.umu.se/jobba-hos-oss/


Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.Institutionen för odontologi består av ca 60 medarbetare och bedriver undervisning på tandläkar-, tandhygienist- och tandteknikerprogrammet samt bedriver odontologisk forskning.

Vi söker nu en instruktionstandtekniker till vårt lärarteam.

Arbetsuppgifter
Anställningen avser huvudsakligen praktisk undervisning och handledning av våra tandtekniker- och tandläkarstudenter, samt framställning av demonstrations- och arbetsmaterial för undervisning. Bland arbetsuppgifterna ingår bedömning av studenternas praktiska arbeten, handledning av studenter i CAD-design och i praktiskt arbete. Exempel på moment att handleda: uppvaxning av tänder med inriktning på träning i tandanatomi. Framställning av helproteser, partialproteser samt metallkeramik, zirkonia och bettskenor. Vidare att tillse att material finns att arbeta med för studenterna och att utrustningen i undervisningen fungerar. Arbetsuppgifterna kan komma att förändras.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har kandidatexamen i tandteknik och flerårig erfarenhet av tandteknikeryrket. God erfarenhet av modern CAD/CAM-teknik såsom exocad och 3shape är ett krav. Vidare är god förmåga att kunna undervisa på svenska ett krav.

Arbetet är utåtriktat och vi söker därför dig med god servicekänsla och förutsätter såväl möjlighet till självständig planering som gott samarbete i grupp, vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Övriga önskvärda kvalifikationer
Erfarenhet av avtagbar protetik, implantatstödd protetik och bettskenor samt att hantera ASIGA Max-printer är meriterande. Lika så är erfarenhet av liknande undervisning på universitetsnivå och pedagogisk utbildning/kurser i pedagogik meriterande. God datorvana och erfarenhet att arbeta med bild- och filmredigering samt goda kunskaper i engelska är starkt meriterande.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida: https://www.umu.se/utbildning/program/tandteknikerprogrammet/

Villkor
Anställningen är på heltid och tillsvidare. Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan
Din ansökan ska vara inkommer i universitetets e-rekryteringssystem senast 5 oktober 2022.

Fullständig ansökan innehåller:

- CV med meritförteckning
- Personligt brev där du beskriver på vilket sätt du passar för anställningen.

Har du frågor kring anställningen är du välkommen att kontakta pedagogiskt ansvarig Anders Berglund https://umu.varbi.com/center/tool/position/545402/edit/tab:3/anders.p.berglund@umu.se 

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Forskningsassistent inom växtodling

Agronom
Läs mer Sep 20
Institutionen för norrlänsk jordbruksvetenskap
Institutionen för Norrländsk Jordbruksvetenskap söker en forskningsassistent i växtodling. Institutionen är specialiserad på tillämpat jordbruk och har en verksamhet som inkluderar både växtodling och husdjursdjurvetenskap med ett tydligt fokus på foder till mjölkproduktion. Institutionen har en egen  forskningsstation, Röbäcksdalen i Umeå , som är en del av SITES - Swedish Infrastructure for Ecosystem Science. SITES är ett nationellt nätverk av experimentella fältstationer och erbjuder möjligheten att genomföra experiment och samla in data under olika klimat- och odlingsförhållanden. Forskningsstationen ligger nära Umeå centrum och omfattar både en modern ladugård med mjölkkor och utmärkta förutsättningar för fältförsök inom växtodling. Umeå är en expansiv stad med två framgångsrika universitet, SLU och Umeå universitet. Läs mer om oss på www.slu.se/njv.
Forskningsassistenten kommer att placeras på SITES Röbäcksdalen forskningsstation vid Institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap, Umeå.

Kvalitetssäkring av data från långliggande försök

Långliggande försök ger viktig kunskap om hur jordbruket påverkar marken dess bördighet på lång sikt. Denna tjänst ska hantera data från en serie långliggande försök som har pågått sedan 1965. Försöket heter R8-74 och är en jämförelse mellan odling av olika grödor i monokultur och kombinerade i växtföljder. Försöket har visat att marken lagrar mer kol när man odlar mycket vall, och mindre kol när man odlar bara spannmål eller potatis. För att utvärdera de agronomiska resultaten krävs det dock att skördedata kvalitetssäkras.  

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:
Arbetsuppgiften är att kvalitetssäkra data från ett långliggande försök som bedrivs på stationen och på två andra orter i norra Sverige. Arbetet kan  delvis utföras på distans, men kräver en viss närvaro i Umeå framförallt vid start och avslutning.

Kvalifikationer:
Sökanden ska minst ha en kandidat i agronomi eller motsvarande och kunskaper om växtodling.  Gott ordningssinne, strukturerat arbetssätt och tålamod krävs. Erfarenhet av att kvalitetsgranska data och arbeta med databaser är en merit. Goda kunskaper i svenska är ett krav.

Placering:
Umeå och distans

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 3 månader med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Tillträde snarast, dock senast 221015. 

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-10-04.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Forskare inom empirisk skoglig modellering

Skogsbruksforskare
Läs mer Sep 16
Institutionen för skoglig resurshushållning
Institutionen för skoglig resurshushållning bedriver utbildning och forskning inom områdena skoglig planering, skoglig fjärranalys, skoglig inventering och sampling, skoglig matematisk statistik samt landskapsstudier. Institutionen har också ansvaret för genomförandet av de fortlöpande miljöanalysprogrammen Riksskogstaxeringen, Nationell riktad skogsskadeinventering, Nationella inventeringar av landskapet i Sverige, Terrester habitatuppföljning och Fjärils- och humleinventeringen. I verksamheten kombineras forskning och miljöanalys i ämnesöverskridande projekt vilket ger unika möjligheter att utveckla helhetskoncept för ett hållbart nyttjande av naturresurserna. Totalt är vi ca 100 anställda och under sommarhalvåret ytterligare ca 80 säsongsanställda i våra fältinventeringar. Mer information hittar du på www.slu.se/srh.
Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter
Anställningen innebär att med stöd av empiriska data och statistiska modeller analysera dynamiken i skogar till stöd för beräkningar som görs bl.a. inom den svenska riksskogstaxeringen samt därtill knutna analys- och redovisningssystem. Fokus ligger på modellering av enskilda träds och större skogsområdens tillväxt och avgång, biomassa, samt växthusgasbalanser.

Kvalifikationer
Du som söker ska ha doktorsexamen inom ett område som är relevant för att genomföra ovan be­skriv­na uppgifter så som skoglig doktorsexamen. Tidigare erfarenhet av de aktuella typerna av modellering, samt från analyser kopplade till data från fältinventeringar och fjärranalys är meriterande.

Placering
Umeå

Anställningsform
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning
100%

Tillträde
Enligt överenskommelse, preliminärt under senhösten 2022.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-10-03.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Norra Skog söker skogsinspektor till Södra Norrbotten

Skogsinspektor
Läs mer Sep 13
Skogsinspektor - ett aktivt arbete

Nu söker vi en skogsinspektor till virkesområdet Södra Västerbotten. Som skogsinspektor på Norra Skog kommer du att få en central roll där du blir ansiktet utåt mot våra medlemmar och skogsägare. Arbetet är fritt och varierat där ingen dag är den andra lik och varje dag erbjuder nya och roliga utmaningar. Att tillbringa tid i skogen och använda kunskaper för att hjälpa privata skogsägarna hör till vardagen.

Dina övergripande arbetsuppgifter kommer att innebära ansvar för kontraktering av virke, skoglig rådgivning och försäljning av skogliga tjänster som kan hjälpa och underlätta för våra medlemmar. Arbetet är målinriktat för att leverera högklassiga skogsbrukstjänster till skogsägare med sikte på fastighetens långsiktiga utveckling. Du kommer att bli en del av virkesområdet Södra Västerbotten med trevliga och kompetenta medarbetare där alla bidrar med sina kompetenser för att leverera den bästa lösningen till våra medlemmar och skogsägare. Även om du blir en del av ett team kommer du utföra dina arbetsuppgifter självständigt. Vi kommer att ge dig förtroende att planera, prioritera och genomföra arbetet på det sätt som passar dig.

Vi söker dig med social förmåga och passion för skog och natur

Rollen som skogsinspektor passar dig som tycker om ett flexibelt arbete med förmåga att styra din planering för att uppnå personliga mål. Du bör vara driven, självgående och motiverad av att göra affärer samt ett intresse att ge råd åt skogsägare i deras skogsbruk. Med lätthet skapa du nya kontakter men förstår även vikten i att bevara långsiktiga relationer. Att du har en social förmåga och ser människors olika behov kommer att vara en framgångsfaktor för dig i arbetet som skogsinspektor.

Vi söker dig som har högre skoglig utbildning med relevant erfarenhet för uppdraget. Saknar du eftergymnasial skoglig utbildning finns möjlighet att påbörja anställningen som biträdande skogsinspektor där du får möjlighet att kombinera arbete med skogliga studier.

Vi erbjuder dig

Vi kommer att erbjuda dig ett spännande arbete i en händelserik framtidsbransch där utveckling står i fokus. Inom Norra Skog har vi goda samarbeten med mycket kunniga och engagerade kollegor där du har stora möjligheter till utveckling och lärande.

Innehav av körkort är ett krav.

Placeringsort på något av våra kontor inom VO Södra Västerbotten; Umeå, Vindeln, Bjurholm eller Ånäset.

Tjänsten är tillsvidare, tillträde sker enligt överenskommelse.

Välkommen in med din ansökan senast 2022-10-02.

Vill du veta mer?

Närmare upplysningar om tjänsten som skogsinspektor eller biträdande skogsinspektor: Mikael Forsman tfn: 070-27 93 139

Fackliga kontakter: Ledarna, Jörgen Ågren, tfn 070-222 47 04, SACO-Naturvetarna; Tommy Gustavsson, tfn: 070-236 46 95

Om Norra Skog

Norra Skog en skogsägarförening med rötterna från Norra Skogsägarna och Norrskog. Vår drivkraft är att göra skogsägarlivet i Norrland så värdefullt som möjligt. Vi ägs utav 27 000 medlemmar och verkar för deras bästa, alltid. Vi arbetar dagligen tillsammans utifrån glädje, nytänkande och jämställdhet och ser det som en framgångsfaktor för att skapa en hållbar arbetsmiljö. Vi är en framtidsfrämjande innovatör för den moderna skogsföretagaren som ser att livet, i och med skogen, förändras med människor som äger och brukar den. Vårt mål är att utveckla värdet av råvaran i norrländska skogar. Därför är den skogliga organisationen nära skogsägarna som omfattar tio virkesområden med ett 30-tal lokalkontor, från Jämtland i söder till Tornedalen i norr med huvudkontoret i Umeå. Koncernen omsätter ca 5 miljarder kronor, driver tre sågverk, flera förädlingsenheter, en unik stolpfabrik samt delägare i ett massabruk. Inom Norra Skogs koncern arbetar cirka 600 personer.

Ansök nu

Fiskodlingstekniker- Vattenfall Vattenkraft, Norrfors

Fiskodlare
Läs mer Aug 25
Vattenfall Vattenkraft ansvarar för Vattenfalls 90 vattenkraftverk och ca 300 dammar i Norden. Vi är ca 500 medarbetare i Sverige och Finland med huvudkontor i Luleå. Vattenkraftens förnybara elproduktion är en förutsättning för att skapa ett klimatsmart och fossilfritt samhälle där vi spelar en viktig roll som möjliggörare för framtidens hållbara energisystem. Vår produktion motsvarar ca 25 % av Sveriges totala elbehov. För att leverera hög tillgänglighet i vår produktion behöver vi ständigt utmana oss själva, utveckla våra arbetssätt och ta tillvara digitala möjligheter. Du blir en viktig del i det arbetet!


Som anställd på Vattenfall blir du en del av ett större mål: Att göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation. Vi vill visa vägen mot en hållbar framtid och stimulera till ett klimatsmartare liv på alla plan.


Nu söker vi en fiskodlingstekniker till Vattenfalls fiskodling i Norrfors, 15 km väster om Umeå
Vattenfall är en av Sveriges största fiskodlare. Varje år sätts omkring 1,5 miljoner lax/havsöring ut i älvarna. Miljöfrågor är i fokus för verksamheten och Vattenfall arbetar kontinuerligt med åtgärder för att minska utsläpp eller annan miljöpåverkan. Vattenfalls arbete handlar om att odla och sätta ut lax, havsöring, sik, harr och ål. Men också om skötsel av fisktrappor, åtgärder för fiskarnas vandring och fiskmärkning.
Vattenfall har sex fiskodlingar i Sverige. Orsaken till att Vattenfall odlar fisk är att kraftbolag är ålagda att kompensera fisket och fiskbeståndet som skadats i samband med kraftverksutbyggnad.


Om arbetet som fiskodlingstekniker
På fiskodlingen i Norrfors arbetar vi med kompensationsodling av bland annat lax och havsöring för utsättning i Umeälven enligt vattendomar. Arbetet bedrivas utifrån fiskens behov och vi strävar mot bästa möjliga fiskvälfärd och djuromsorg. Som fiskodlingstekniker har du en central roll i daglig skötsel av fisk, anläggning och fisktrappan, där arbetet sker både inom- och utomhus. Vi rör oss mycket till fots inom anläggningen och mellan byggnader.
Exempel på ansvar/arbetsuppgifter:
Daglig skötsel av fisk.
Drift- och skötsel av anläggningen, fisktrappan och tillhörande teknisk utrustning
Avelsfiske och avelsarbete.
Utveckla arbetssätt och teknik inom fiskodlingsområdet
Helgarbete och beredskapstjänstgöring kommer att ingå. Arbete på Vattenfalls andra fiskodlingar eller anläggningar kan i perioder vara aktuellt.

Vi använder flera datasystem som även du kommer att arbeta med, de är till exempel system för utfodring, journalföring, larmhantering och fiskräkning. Det förekommer administrativa inslag som till exempel rapportskrivning och uppdatering av instruktioner. Arbetet är mycket flexibelt och fritt i sin karaktär, men även mer monotona uppdrag som till exempel fiskmärkning kommer att ingå. Vi har både tekniskt och biologiskt fokus och mycket höga krav på ansvarstagande, samarbetsförmåga och engagemang.


Dina kvalifikationer
Du har gymnasial eller eftergymnasial utbildning med biologisk eller el-teknisk inriktning. Erfarenhet av djurskötsel är mycket meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ett liknande praktiskt och ansvarsfullt arbete där noggrannhet är avgörande för resultatet.
Vi söker dig som är mångsidig, har öga för detaljer och som tar tag i vad som behöver göras. Du är säkerhetsmedveten och van vid att lösa olika typer av problem som kan uppstå i en tekniskt komplex anläggning som ska fungera tryggt och säkert dygnet runt, året runt.
Du arbetar lösnings- och resultatorienterat och delar gärna erfarenheter med kollegor. Arbetsgruppen är liten och vi kompletterar varandra, dina personliga egenskaper värderas högt. Arbetet kräver datorvana, erfarenhet av MS Word och MS Excel samt goda kunskaper i svenska och engelska. Du har B-körkort, ytterligare körkortsbehörigheter kan vara meriterande.


Placeringsort
Tjänsten är placerad i Norrfors som ligger cirka 15 km väster om Umeå


Kontaktpersoner
Rekryterande chef Mikael Lidström, tfn 076-133 22 29. Fackliga representanter är Anneli Jönsson Ledarna, Samuel Jernlif Unionen, Magnus Nilsson Akademikerna och Anders Karlström SEKO. Alla nås via Vattenfalls växel, tfn 08-739 50 00


Välkommen med din ansökan via vår annons på Vattenfalls karriärsidor senast den 20 september, 2022. Har du frågor om din ansökan eller ansökningsportalen kontakta rekryterare Ida Fågelqvist 070-0487682.


Utveckla din klimatsmarta karriär tillsammans med oss, välkommen med din ansökan!


Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.
Vattenfall Vattenkraft är en del av Sveriges samhällskritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är tjänsten du söker säkerhetsklassad kommer, i enlighet med säkerhetsskyddslagen, registerkontroll och säkerhetsintervju genomföras innan anställning.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Vi söker medarbetare

Djurskötare, mjölk
Läs mer Aug 17
Anders Stoltz lantbruk har ca 100 mjölkkor plus rekrytering och vall- och spannmålsodling i Kroksjö, tre mil norr om Umeå.
Korna mjölkas i två Lelyrobotar i en varm lösdriftsladugård. Utfodring sker med lastmaskin och inne i kostallet med bandfoderfördelare. Vi söker en engagerad person med känsla för planering och att jobba med produktionsmål. Det är viktigt att du lösningsfokuserad, kan arbeta själständigt och ta egna initiativ. Vi letar efter någon som fungerar bra ihop med både djur och andra människor. Att ha roligt tillsammans på jobbet är viktigt för oss! Tjänsten innebär bl.a. skötsel av mjölkkor inklusive brunstpassning, skötsel av kalvar och ungdjur, dagligt underhåll av robot och andra inventarier.
Dator används dagligen till robotar och utfodring.

Ansök nu

Djurskötare

Djurskötare, mjölk
Läs mer Aug 29
SLU Röbäcksdalen

Djurskötare med gott djuröga sökes till mjölkkobesättning på Röbäcksslätten, cirka 10 minuter från Umeå centrum.


SLU Röbäcksdalen driver ett modernt lantbruk med mjölkproduktion och växtodling. På gården finns idag cirka 120 mjölkkor med rekrytering, och växtodlingen består av 250 hektar åker där vi odlar vall, spannmål och grönfoder.

Till lantbruket hör också försöksverksamhet, då vi är en del av Sveriges Lantbruksuniversitet. Men i huvudsak är vi en modern mjölkproduktion med hög automatiseringsgrad och mjölkning i grop som sköts av ett team med åtta medarbetare.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:
Vanliga arbetsuppgifter som förekommer i en modern mjölkproduktion med skötsel och administration av mjölkkor, ungdjur och kalvar.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som gillar att arbeta med djur, gärna arbetar i team och har en relevant bakgrund/utbildning/erfarenhet. Vi ser gärna att du är självgående och tar ansvar samt att du vet vad det handlar om när man arbetar med kor.

Är du tekniskt intresserad och/eller har maskinvana är detta ett stort plus. Har du seminbehörighet är även det en merit. Vi lägger stor vikt vid samarbetsförmåga och tidigare erfarenheter. För instruktioner och viss dokumentation är det nödvändigt att du kan både tala och skriva på svenska. Vi arbetar med ett modernt schema i två skift med få delade arbetsdagar, och där helgarbete ingår var tredje helg.

Krav: erfarenhet av att mjölka kor, bekväm med att använda dator, B-körkort, samt behärska svenska språket.

SLU är en arbetsplats där mångfald och jämn könsfördelning eftersträvas.

Placering:
Umeå

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-09-13.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Handledare för sommarungdomar i Umeå

Arbetsledare,trädgård/Trädgårdsanläggningsförman
Läs mer Mar 17
Svensk Markservice letar just nu efter flera handledare som under sommaren kan leda ungdomar som är ute på sommarjobb. Ungdomarna kommer arbeta med trädgårdsskötsel i parker och övriga utemiljöer och det blir ditt uppdrag att hjälpa dem med information, tidsrapportering och att fördela arbetet.

För att trivas i rollen bör du vara en social person som gillar att jobba utveckla andra. Vi ser gärna att du är en bra lyssnare som kan följa instruktioner lika bra som du kan ge dem.

Du är en strukturerad ledare som har tidigare erfarenhet av att leda ungdomar och kan anpassa ditt ledarskap utifrån de olika behov som ungdomarna har. Du kommer ansvara för en grupp om ca: 4-8 ungdomar åt gången i 3 omgångar om 3 veckor. Vi ser gärna att vi kan hitta en mer långsiktig lösning med andra uppgifter övrig tid.

Körkort B är krav för tjänsten.

Meriterande är utbildning och/eller erfarenhet från både fastighets- och grönyteskötsel. Till din hjälp finns under hela sommaren ordinarie personal som står för bred kunskap inom det gröna arbetet. Störst vikt lägger vi på ledaregenskaperna och förmågan att vara ett bra stöd och utveckla grupperna.

Anställningsformen är en visstidsanställning med 8 timmar dag i minst 9v, helst längre.

Vi kommer kalla till intervjuer löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Ansök nu

Strategichef

Jägmästare
Läs mer Aug 11
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.
Biometria befinner sig i en spännande och utvecklande fas där vi är i behov av att förstärka vår organisation med strategichef.

Söker du en roll med många kontakter och stor möjlighet att påverka i en framåtsträvande organisation med förnyelse, förändringsledning och värderingsarbete i fokus?  Då kan det här vara något för dig!

Vi söker dig som har bred erfarenhet från skogsbranschen och är intresserad av strategisk utveckling av tjänster baserade på opartisk mätning och digitalisering som skapar värde för skogsnäringens aktörer.

Vad innebär tjänsten?

Skogsnäringen genomgår just nu stora förändringar. Virkesmätningen är vår grund för att kvalitetssäkra skogens affärer samtidigt som digitaliseringen sker på bred front med Biometria som informationsnav. Ett antal förändringar i skogsbranschen och i vår omvärld, till exempel frågor om klimat och biologisk mångfald, gör att det skapas nya möjligheter för Biometria.

Vi söker nu en person som vill ta ansvar för att leda arbetet med Biometrias strategiska utveckling. Avdelningen innefattar Labs som är vår innovationsverkstad, mätningsutveckling, långsiktig utveckling av Biometrias affärer och tjänster samt koordinering av Biometrias ledningssystem. Avdelningen ansvarar även för koordineringen av Biometrias råd (bestående av medlemsrepresentanter). Det strategiska arbetet sker i nära dialog och samverkan med övriga delar av Biometrias organisation, styrelse och råd.

Tjänsten innebär ett helhetsansvar för budget, personal- och verksamhet. Du rapporterar till VD och ingår i ledningsgruppen.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde snarast enligt överenskommelse. Vårt huvudkontor är beläget i Uppsala och vi har även kontor i Sundsvall, Falun, Umeå och Jönköping. Samtliga platser kan väljas som placeringsort.

Tjänsten innebär en del resor.

Vi söker dig som

Vi söker dig som har en högre skoglig utbildning eller annan akademisk utbildning inom relevant område. Du har flerårig erfarenhet av skogsbranschen och är väl insatt i virkesmarknaden och har god förståelse för våra kunders affärer och behov. Vi värdesätter ditt upparbetade nätverk inom branschen. 

Vidare har du flera års erfarenhet av ledarskap med budget-, personal- och verksamhetsansvar. Vi lägger även stor vikt vid din erfarenhet av arbete med strategier, digitaliserade tjänster samt kommunikation och att leda i förändring.

Du har förmågan att skapa och upprätthålla goda relationer, och bygger ett förtroendefullt klimat för samarbete och samverkan internt och externt. Du har en stark kommunikativ förmåga och ett inkluderande och tydligt ledarskap.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper, i synnerhet vad gäller din förmåga att leda på ett inkluderande och tillitsbaserat sätt. Du har en god kommunikativ förmåga med goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom https://biometria.varbi.com/se/what:job/jobID:534052/. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal.
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse
Anställningsform: Tillsvidare
Anställningens omfattning: Heltid
Upplysningar om anställningen lämnas av:

Ingela Ekebro, VD - 010-228 50 01

Fackliga representanter

Lennart Andersson, Ledarna - 010- 228 50 00

Marie Söder, Unionen - 010-228 50 00

Jens Nordenberg, Akademikerföreningen - 010-228 50 00

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2022-08-31

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se)

Ansök nu

Skötsel och underhållsarbetare

Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd
Läs mer Mar 14
Inför säsongen 2022 (maj-september) söker vi nu skötselarbetare till Svensk Markservice i Umeå.

Rollen är allsidig och dina arbetsuppgifter kommer att innefatta bland annat gräsklippning, ogräsrensning, skräpplockning, trimning.

Mer trädgårdsrelaterade arbetsuppgifter så som häckklippning och plantering av träd och växter kan också förekomma.

Vi tror att du som söker har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare. Alla med någon form av praktisk erfarenhet är välkomna att söka.

Trädgårdsutbildning är meriterande, liksom Arbete på väg eller liknande.

Körkort B är ett krav för tjänsten.

För att lyckas i tjänsten behöver du vara noggrann och mån om att hålla hög kvalitet i det arbete du utför. Det förekommer både arbete ensam och i grupp, därför är det viktigt att du är självgående och kan driva på ditt eget arbete, samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta i grupp.

Tjänsten som avses är en säsongsanställning, med möjlighet till förlängning.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Ansök nu

Plantagen Umeå söker säljmedarbetare med växtkunskap!

Trädgårdsarbetare/Plantskolearbetare, trädgård
Läs mer Jul 14
På Plantagen brinner vi för växter. Men framför allt brinner vi för försäljning och våra kunder. Varje dag levererar vi ett levande kundmöte som med inspiration, kunskap och verktyg tar våra kunder närmare naturens positiva kraft. Med över 130 butiker i olika format i Norge, Sverige och Finland är vi det ledande varumärket för växter i Norden och har som vision att vara Nordens härligaste växthus. Tillsammans med våra drygt 2400 engagerade medarbetare som delar våra värderingar om glädje, tydlighet och ägarskap erbjuder Plantagen ett unikt utbud av växter och växtlösningar för att främja ett växande liv!


Växter är inte bara snygga och trevliga att ha i hemmet eller trädgården. De påverkar också vårt upplevda välmående positivt, häftigt va? Därför är vi extra glada och stolta över att få arbeta med just växter.

Älskar du försäljning och kundservice?  Har du erfarenhet eller utbildning inom växt? Då är det förmodligen just dig vi vill jobba med!

Arbetsuppgifter

Som säljmedarbetare hos oss kommer du främst arbeta på vår inneväxt-avdelning där vi säljer ett stort sortiment av både blommande och gröna växter.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är:


• Att arbeta aktivt med sälj- och kundupplevelsen, vara rådgivande och vägleda våra kunder.
• Bidra till att butiken har en genomgående hög standard.
• Kassaarbete.
• Vattning och skötsel av växter.
• Bidra till att göra butiken klar inför kampanjer.
• Varupåfyllning.
• I övrigt förekommande arbetsuppgifter i butik.

Kvalifikationer

Du har stort intresse och kunskap inom Plantagens ämnesområde – växter samt även relevant utbildning eller förvärvad erfarenhet. Har du tidigare erfarenhet från detaljhandeln och /eller servicebranschen är det meriterande.

Personliga egenskaper

För att passa i rollen som säljmedarbetare hos oss är du utåtriktad och social, ditt glada humör sprider sig till både kunder och kollegor. Du har ett genuint intresse och känsla för kundservice och tycker det är kul att möta nya människor.

Du är positiv och kan prioritera rätt arbetsuppgifter i en händelserik miljö. Eftersom vi på Plantagen älskar att göra goda affärer så utgår vi från att du är resultatorienterad och målmedveten och att du, precis som vi, drivs av försäljning!

Dina kunskaper inom växt är avgörande för att våra kunder ska få den hjälp och vägledning de önskar, så att de väljer att komma tillbaka och handla hos oss. Vi vill att våra kunder ska se oss som Nordens härligaste växthus som tar våra kunder närmare naturens positiva kraft.

Vi erbjuder

Roliga och varierande arbetsuppgifter på Nordens största trädgårdskedja med härliga kollegor och en trevlig arbetsplats med goda utvecklings- och karriärmöjligheter!

Arbetet innebär varierande arbetstider som inkluderar kvällar och helger.

Övrigt


• Lön enligt kollektivavtal.
• Du kommer att arbeta i vår butik i Umeå. Tjänsten är på 50-75%.
• Sista ansökningsdatum är 21/8.
• Då vi har en välförtjänt semester efter en härlig högsäsong börjar vi gå igenom ansökningar först under v.34, vi återkopplar på din ansökan så snart vi hunnit gå igenom alla.

Vi ser fram emot att höra från dig!

För att säkra en objektiv, kompetensbaserad och icke-diskriminerande process använder Plantagen screeningtester som du ombeds svara på efter att du har sökt jobb hos oss. Mer information och testlänkar skickas till den mejladress du anger i din ansökan.

För ett växande liv!

Ansök nu

Lagbas

Arbetsledare,trädgård/Trädgårdsanläggningsförman
Läs mer Feb 28
Vi söker nu en lagbas till vårt team som arbetar med trädgårdsskötsel i Umeå.

Dina huvudsakliga arbetsuppgift blir att leda och kvalitetssäkra det dagliga arbetet avseende skötsel av utemiljön i bostads-eller parkområden. I rollen kommer det även finnas möjlighet att komma med växtförslag.

I rollen som lagbas spenderar du en stor del av arbetsdagen med att samordna och arbetsleda personalen. Genom rondering och kontinuerlig dialog med kunden säkerställer du att arbetet håller en hög standard och utförs enligt kundens förväntningar. Mer administrativa sysslor som ingår i tjänsten är planering, inköpshantering, räkna på jobb, tidrapportering, etc. Du arbetar även till viss del ute i produktionen som en del av arbetslaget med plantering, beskärning, gräsklippning, ogräsrensning och övriga skötselsysslor.

För denna tjänst söker vi en engagerad och alert person med erfarenhet av en arbetsledande position inom den gröna sektorn. Du har en relevant trädgårdsutbildning och har erfarenhet av att arbeta praktiskt med trädgårdsskötsel. Vi ser även att du har god växtkännedom och motiveras av att tillsammans med kunder och medarbetare utforma vackra grönområden.

Du har givetvis god datavana och körkort B.

Fortsättningsvis ser vi att du är en naturlig organisatör som på ett strukturerat sätt arbetar lösningsorienterat för att lösa hastigt uppkomna problem. Vi värdesätter god samarbetsförmåga, ansvarstagande och kvalitetsmedvetenhet. Under arbetstoppar har du inga problem med att hålla många bollar i luften.

För rätt person erbjuder vi en anställning i ett av branschens ledande företag med en framgångsrik verksamhet och kompetenta medarbetare. Vi har en stark organisation på plats med ett sammansvetsat team och söker dig som vet vad det innebär att leverera och samtidigt ha kul på arbetsplatsen.

Vi kommer att kalla till intervju löpande och vill därför tipsa dig om att skicka in din ansökan så snart som möjligt

Ansök nu

Postdoktoralt stipendium: Dagens värderingar – morgondagens skogar

Skogsbruksforskare
Läs mer Maj 23
Institutionen för skogsekonomi bedriver verksamhet inom forskning och undervisning inom området cirkulär bioekonomi med fokus på företagsekonomi, naturresursekonomi, nationalekonomi och policy, särskilt med fokus på hållbar utveckling av skogliga naturresurser. Vi bidrar till utbildning vid skogsvetenskapliga fakulteten och är ansvariga för såväl kandidat- och masterprogram som doktorandprogram inom företagsekonomi och nationalekonomi. Institutionen finns på två campus: Ultuna (Uppsala) och Umeå. Vi har en stark forskningsmiljö och goda internationella kontakter; exempelvis ansvarar institutionen för tidskriften Journal of Forest Economics . Institutionen är också en nyckelpartner i Centrum för miljö- och naturresursekonomi tillsammans med Umeå Universitet och står som värd för European Forest Institutes forskningsnätverk Forest Bioeconomy Network.

Institutionen för skogsekonomi
Vi söker en mycket motiverad person till institutionen för skogsekonomi vid SLU i Umeå som tvåårig postdoktor. Personen kommer att vara en del av projektet ”Svensk skogsresurs värdekedja: ”Dagens värderingar – morgondagens skogar” finansierat av Carl Tryggers stiftelse.

Postdoktorala inriktningar:
Vi strävar efter att främja integrationen av generationsövergripande hållbarhetsförväntningar i vetenskaplig utveckling och ledning den svenska skogsresursens värdekedja. Specifika mål är att:


• Karakterisera hur hållbarhetsdimensioner mellan generationerna har instrumentaliserats historiskt i policy och regelverk av den svenska skogsresursens värdekedja;
• Framkalla samhälleliga preferenser för hållbar skogsvetenskap och förvaltning längs värdekedjorna, med hänsyn till skillnader i förväntningar mellan generationerna.
• Identifiera socialt önskvärda policyriktlinjer för att skapa en väg för hållbar utveckling för den svenska skogsresursens värdekedja.

Stipendieansvar:
Arbetsuppgifterna omfattar forskningsaktiviteter som stödjer projektets mål samt vetenskaplig och populär kommunikation. Den postdoktorala forskaren förväntas ge ett ledande bidrag till forskning av hög kvalitet inom ramen för detta projekt. Postdoktorn kommer att arbeta under mentorskap av professorerna Francisco X. Aguilar (SLU) och Ann-Kristin Bergquist (Umeå universitet).

Kvalifikationer:
Nödvändiga:

- Ph.D. i jordbruks-, skogs- eller resursekonomi; Skogsbruk; Biostatistik, eller relevant disciplin med gedigen kvalitativ och/eller kvantitativ kompetens. Sökande förväntas ha doktorsexamen eller likvärdig examen, högst tre år sedan. 

- Förmåga att arbeta självständigt i en multidisciplinär och mångkulturell miljö

- Utmärkt skriftlig och muntlig kommunikation på engelska (huvudsaken av arbetet sker på engelska).

Rekommenderade:

- Tillämpad forskning och praktisk erfarenhet av skogsresurser och/eller dess leveranskedja

- Visat ledarskap i vetenskapliga metoder som huvudförfattare i minst ett fackgranskat manuskript (publicerat eller undergranskat)

- Förmåga att arbeta effektivt i en tvärvetenskaplig miljö.

Placering:
Umeå

Stipendie:
24 månader; Omfattning: 100%. Stipendiet uppgår till 300 000 kronor per år och det administreras av Carl Tryggers Stiftelse. Det betalas ut kvartalsvis direkt till postdoktorn. För ytterligare information om postdoktorala stipendier, se ’Bidragskategori 1: Postdoc-stipendium’ på https://www.carltryggersstiftelse.se/this-is-the-carl-trygger-foundation

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-08-17.

Ansökan ska innehålla:

- Ett ansökningsbrev som beskriver din motivation för tjänsten och dina forskningsintressen, med en tydlig beskrivning av önskat och önskat kvalifikationer

- Ett aktuellt CV inklusive publikationslista och muntliga presentationer

- Ett förslag på engelska som tar upp föreslagna forskningsvägar för detta projekt (högst 2000 ord, exklusive referenser)

- Två professionella referenser - Kopia av Ph.D. examensbevis och akademiska utskrifter för alla examina

- Två skriftliga prov (t.ex. peer-review tidskriftsartiklar publicerade eller underreview)

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Post-doctoral scholarship: Today’s values – tomorrow’s forests

Skogsbruksforskare
Läs mer Maj 23
The Department of Forest Economics is engaged in research and education in circular bioeconomy with focus on business administration, natural resource economics, economics, and policy, with a particular focus on the sustainable development of forest-related natural resources. The Department contributes to education at the Faculty of Forest Sciences, and is responsible for Bachelor and Master degree programs as well as offering Ph.D. education in business administration and economics. The Department is located at two campuses: Ultuna (Uppsala) and Umeå. The Department has strong research domestic and international connections: we hold the editorial office of the Journal of Forest Economics; we are a key partner in the joint SLU/Umeå University - Centre for Environmental and Resource Economics; we host the head office of European Forest Institute’s Forest Bioeconomy Network, among many others.

Department of Forest Economics
We are searching for a highly-motivated individual to join the Department of Forest Economics at SLU in Umeå as a two-year postdoctoral scholar. The person will be integral to the project “Swedish forest resource value-chain: ‘Today’s values – tomorrow’s forests” financed by the Carl Trygger Foundation.

Postdoctoral foci
We aim to advance the incorporation of inter-generational sustainability expectations into scientific development and management along the Swedish forest resource value-chain. Specific objectives are to:


• Characterize how inter-generational sustainability dimensions have been historically instrumentalized into policy and regulations of the Swedish forest resource value-chain;
• Elicit societal preferences for sustainable forest science and management along value chains, taking into consideration inter-generational differences in expectations.
• Identify socially-desirable policy guidelines to create a path for sustainable development for the Swedish forest resource value-chain.

Scholarship responsibilities
Duties include research activities supporting the objectives of the project, and scientific and popular communications. The postdoctoral researcher is expected to make a leading contribution to high quality research within the scope of this project. The Postdoctoral scholar will work under the mentorship of Professors Francisco X. Aguilar (SLU) and Ann-Kristin Bergquist (Umeå University).

Qualifications
Required:

- Ph. D. in Agricultural, Forest or Resource Economics; Forestry; Biostatistics, or relevant discipline with solid qualitative and/or quantitative skills. An applicant should have been awarded a Ph.D. no more than three years from the time of application

- Ability to work independently in a multi-disciplinary and multi-cultural environment

- Excellent written and oral English communication skills.

Recommended:

- Applied research and practical experience with forest resources and/or its supply-chain

- Demonstrated leadership in scientific methods as lead author in at least one peer-reviewed manuscript (published, or under-review)

- Capacity to work effectively in an inter-disciplinary environment.

Placement:
Umeå, Sweden

Scholarship:
24-months; Extent: 100%. The scholarship amounts to SEK 300,000 per year and it is administered by the Carl Trygger Foundation. It is paid out quarterly directly to the postdoctoral scholar. For additional details on postdoctoral scholarship conditions see ‘Grant category 1: Postdoc scholarship’ at https://www.carltryggersstiftelse.se/this-is-the-carl-trygger-foundation/

Starting date:
Upon agreement

Application:
Welcome with your application via the application button below no later than August 17 2022

The application must include:

- A letter of application outlining your motivation for the position and your research interests, clearly describing required and desired qualifications

- A current CV including a list of publications and oral presentations

- A proposal in English that addresses suggested avenues of research for this project (no more than 2000 words, excluding references)

- Two professional references

- Copy of Ph.D. diploma and academic transcripts for all degrees

- Two writing samples (e.g. peer-review journal articles published or under-review)The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) is a world-class international university with research, education and environmental assessment within the sciences for sustainable life. Its principal sites are in Alnarp, Umeå and Uppsala, but activities are also conducted at research stations, experimental parks and educational establishments throughout Sweden. We bring together people who have different perspectives, but they all have one and the same goal: to create the best conditions for a sustainable, thriving and better world.

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses.

www.slu.se

Ansök nu

Skötsel och underhållsarbetare

Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd
Läs mer Feb 22
Inför säsongen 2022 (maj-september) söker vi nu arbetare till grönyteskötsel till Svensk Markservice i Umeå.

Rollen är allsidig och dina arbetsuppgifter kommer att innefatta bland annat mer trädgårdsrelaterade arbetsuppgifter så som gräsklippning, ogräsrensning, skräpplockning, trimning plantering av träd och växter kan också förekomma.

Vi tror att du som söker har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare. Yrkesbevis och/eller utbildning är ett plus, men alla med någon form av praktisk erfarenhet är välkomna att söka.

Trädgårdsutbildning är meriterande liksom, Arbete på väg eller liknande.

Körkort B är ett krav för tjänsten.

För att lyckas i tjänsten behöver du vara noggrann och mån om att hålla hög kvalitet i det arbete du utför. Det förekommer både arbete ensam och i grupp, därför är det viktigt att du är självgående och kan driva på ditt eget arbete, samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta i grupp.

Tjänsten som avses är en säsongsanställning, med möjlighet till förlängning.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Ansök nu

Gräsklipparförare

Parkarbetare/Utemiljöarbetare/Miljövärd
Läs mer Feb 22
Inför säsongen 2022 (maj-september) söker vi nu gräsklipparförare till Svensk Markservice i Umeå.

Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta gräsklippning och umderhåll av åkgräsklipparen, trimning och skräpplockning kan förekomma

Vi tror att du som söker har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare.

Maskin vana är meriterande liksom, Arbete på väg eller liknande.

Körkort B är ett krav för tjänsten.

För att lyckas i tjänsten behöver du vara noggrann och mån om att hålla hög kvalitet i det arbete du utför. Det förekommer både arbete ensam och i grupp, därför är det viktigt att du är självgående och kan driva på ditt eget arbete, samtidigt som du har en god förmåga att samarbeta i grupp.

Tjänsten som avses är en säsongsanställning, med möjlighet till förlängning.

Vi kommer att kalla till intervjuer löpande så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt!

Ansök nu

Virkesmätare till Sävar

Virkesmätare
Läs mer Jul 14
Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring. Vi mäter det virke som flödar mellan skog och industri och som opartisk säkerställer vi att Sveriges skogsägare är trygga i sina virkesaffärer. Uppdraget är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkesaffärer, och vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi 850 anställda med verksamhet i hela Sverige, vårt huvudkontor ligger i Uppsala.
Vi erbjuder dig ett självständigt arbete i ett framåtsträvande företag där du får möjlighet att vara med och påverka och utveckla för framtiden.

Våra värdeord inom Biometria är Pålitliga, Opartiska, Engagerade och Tillsammans. Biometria verkar för att skapa en attraktiv arbetsplats med öppenhet och ett tillåtande klimat.

Vi välkomnar dig att bidra till verksamheten med din kompetens – Det är bra att vi är olika!

Vid behov utbildar vi dig när du påbörjar din anställning som virkesmätare. Din utbildning sker i nära kontakt med din chef, kollegor och kontrollmätare.

Dina arbetsuppgifter
Som utbildad virkesmätare kommer du att tillsammans med dina kollegor ansvara för den dagliga driften på mätstationen samt ha löpande kontakt med både timmertransportörer och kunder. Dina arbetsuppgifter består i att stock- och travmäta timmer samt utföra andra serviceuppdrag. Stationeringsort är Sävar såg. Arbetet bedrivs i skiftgång med ett arbetstidsmått på 38 timmar per vecka.

Arbetet som virkesmätare ska utföras genom våra värdeord, det vill säga på ett pålitligt, opartiskt och engagerat vis. Självklart gör vi det tillsammans!

Vem är du?
Vi ser att du är en person som är noggrann, gillar ordning och reda samt gillar att jobba med siffror. Du är serviceinriktad, både mot kunder och kollegor, har lätt för samarbete och är en god lagspelare. Du är engagerad, professionell, förtroendeingivande och har lätt att se förbättringsmöjligheter för att göra ditt jobb bättre i vardagen. Vidare behöver du vara bekväm med att arbeta i praktisk handling och i digitala system samt kunna göra dig förstådd på svenska, både i tal och skrift.

Men framför allt; vill vi självklart att du ska ha viljan att jobba hos oss!

Önskvärt/meriterande
Skogliga kunskaper och erfarenhet av virkesmätning anses som meriterande liksom att du kan göra dig förstådd på engelska, men det är inget krav.

Din ansökan
Vänligen skicka in din ansökan genom länken, nedan. Din ansökan skall innehålla en presentation av dig själv och vad som lockar med tjänsten samt en meritförteckning/CV.

Information om anställningen
Löne- och anställningsvillkor: Enligt gällande kollektivavtal.
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse.
Anställningsform: Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas
Anställningens omfattning: Heltid, 100 %, 38 timmar/vecka.
Upplysningar om anställningen lämnas av: Distriktschef Lennart Andersson 070-6742184

Fackliga representanter
•    GS
Thomas Göransson 010-228 53 05
•    Unionen
Kjell Nordin 010-228 53 01

Välkommen att skicka in din ansökan senast den 2022-08-07

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Genom din ansökan samtycker du till att Biometria får nyttja dina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbete kopplat till denna tjänst i enlighet med Dataskyddsförordningen GDPR. Vänligen läs mer på Integritetsskyddsmyndigheten. (https://biometria.varbi.com/center/tool/position/465806/edit/tab:1/imy.se)

Ansök nu

Polestarspecialist till Bilbolaget Nord

Maskinrådgivare/Maskinkonsulent
Läs mer Jul 6
Inledning
Bilbolaget Umeå söker nu en Polestarspecialist som vill vara en del av Polestars nya showroom!

Vi vet att det behövs en förändring. Vi vet också att var och en av oss kan hjälpa till att åstadkomma den förändringen. Vårt åtagande att bli klimatneutrala senast 2040 är lika viktigt för oss som att vara inkluderande, mångsidiga och innovativa. Tillsammans skapar, samarbetar vi för att inleda en ny era av hållbar mobilitet.

Vi är ett elektriskt prestandamärke som är fast beslutna att förbättra det samhälle vi lever i.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker i samarbete med Bilbolaget en Polestarspecialist. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Bilbolaget.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Bilbolagets önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se.

Du kommer att få löpande utbildning inom Polestars produkter för att få den spetskompetens som krävs för att bli specialist på bilmärket. Du kommer även erbjudas en förmånlig pensionsavsättning efter företagets vinstandelsstiftelse.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att se till att alla besökare får det stöd man vill och behöver när man kommer in i våra lokaler. Vi vill leverera en oförglömlig och innovativ kundupplevelse, precis som bilarna själva. Att upprätthålla långsiktiga relationer med våra kunder är en självklarhet.

Som Polestar specialist kommer du att instruera människor om Polestarbilar, och sedan vända kundernas nyfikenhet till ett starkt intresse för våra bilar och tjänster. Du kommer även följa med kunderna ut när de önskar provköra bilen.

Vi söker dig som
Vi kommer fokusera mycket på personliga egenskaper i den här rekryteringen. Du är social och har lätt att interagera med andra människor. Du är flexibel och har en bra kommunikationsförmåga, och tycker om att skapa en öppen och inbjudande känsla för våra kunder.

B-körkort är ett krav för den här tjänsten, samt att du talar svenska och engelska flytande då det krävs i dialog med kunderna. Förutom det så ser vi gärna att du har erfarenhet från service i en kundorienterad miljö och såklart en nyfikenhet för bilbranschen!

Är du redo för denna resa? Tror du att du är personen vi söker så tveka inte att skicka in din ansökan till oss!

START: 1 september
OMFATTNING: Heltid
STAD: Umeå
URVAL: Sker löpande
KONTAKT: Moa Lindgren

Sök tjänsten nedan genom att fylla i din information samt bifoga dokument. Logga gärna vidare in på "Mina sidor" efter att du bekräftat ditt konto, här kan du skapa din kandidatprofil vilket utökar din chans till drömjobbet! Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@pn.se

Ansök nu

Projektkoordinator

Lantbruksekonom
Läs mer Jul 8
Institutionen för skoglig resurshushållning
Institutionen för skoglig resurshushållning bedriver utbildning och forskning inom områdena skoglig planering, skoglig fjärranalys, skoglig inventering och sampling, skoglig matematisk statistik samt landskapsstudier. Institutionen har också ansvaret för genomförandet av de fortlöpande miljöanalysprogrammen Riksskogstaxeringen, Nationell riktad skogsskadeinventering, Nationella inventeringar av landskapet i Sverige, Terrester habitatuppföljning och Fjärils- och humleinventeringen. I verksamheten kombineras forskning och miljöanalys i ämnesöverskridande projekt vilket ger unika möjligheter att utveckla helhetskoncept för ett hållbart nyttjande av naturresurserna. Totalt är vi ca 100 anställda och under sommarhalvåret ytterligare ca 80 säsongsanställda i våra fältinventeringar. Mer information hittar du på www.slu.se/srh.
Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter
Vi söker en projektkoordinator för att arbeta heltid med administration av ”ForestWard Observatory of Climate Change impacts on European Forests”, som utgör en del av Horizon Europe-projektet FORWARDS. ForestWard-observatoriet kommer att tillhandahålla (a) aktuell och detaljerad information om europeiska skogars sårbarhet av effekter från klimatförändringar, (b) vetenskapsbaserad kunskap för att vägleda förvaltning av skogar med hjälp av principer för klimatsmart skogsbruk, återställande av ekosystem och bevarande av biologisk mångfald, och ( c) intressenters engagemang och allmänhetens deltagande i beslutsprocesser. FORWARDS kommer att syfta till att minska den nuvarande klyftan mellan skogsinformation som erhålls från markmätningar och fjärranalys, utveckla rumsligt explicita prognoser om skogar för att ge god praxis om vägledning om effektivt klimatsmart skogsbruk och restaurering. FORWARDS är ett stort internationellt konsortium av 19 europeiska institutioner som leds av SLU:s avdelning för skoglig fjärranalys.

Ansökningar välkomnas från erfarna administratörer för en tjänst som projektkoordinator. Projektkoordinatorn kommer att tillhandahålla administrativt stöd till ForestWard Observatory och assistans till förvaltningen av FORWARDS-projektet, samordna projektadministrationen genom alla stadier av forskningsprojektets livscykel, inklusive övervaka tidslinjer för milstolpar och resultat, övervakning av budgetar och bearbetning av finansiellt information, utarbetande av konsortiumavtal och hjälp med uppgifter relaterade till att skaffa ytterligare finansiering för att utöka domänen och utvidgningen av The ForestWard Observatory. I arbetsuppgifterna ingår även hjälp med att förbereda projektkommunikation och rapportering, kommunikation från forskargruppen och andra intressenter, inklusive att organisera möten och protokollföra. Projektkommunikation bedrivs helt och hållet i ett internationellt sammanhang och därför bör den projektansvarige kunna kommunicera effektivt på engelska och visa hög kompetens i skriftlig engelsk kommunikation. Du bör ha en god organisatorisk förmåga, ha förmåga att arbeta självständigt och som en del av ett tvärvetenskapligt team.

Kvalifikationer
För att vara kvalificerad för denna tjänst behöver du en högskoleexamen som är relevant för tjänsten: projektledning, internationella relationer eller företagsekonomi. Du behöver också vara bekant med en eller flera av de discipliner som relaterar till tjänsten: skogsbruk, naturvetenskap, fjärranalys och/eller intressentengagemang och allmänhetens deltagande. Du måste ha arbetslivserfarenhet av att leda EU:s forsknings- eller innovationsprogramprojekt och ha god kunskap om riktlinjerna och kraven för Horizon Europe-programmet (genom erfarenhet av projekt- och/eller förslagsutveckling för Horizon 2020, FP7 eller tidigare EU-ramprogram ). Du måste visa färdigheter i användningen av engelska språket, muntligt genom din prestation vid intervjun, och även skriftlig genom att skicka in tillsammans med din ansökan tidigare arbeten personligt utvecklade på engelska i relation till ledningen av dina tidigare projekt och/eller konsortier eller nätverk. Du måste visa erfarenhet av att hantera kommunikation av konsortier och/eller professionella nätverk eller forskningsnätverk. Erfarenhet från arbete inom internationella organisationer och/eller högskolor kommer också att ses som meriterande. Personliga egenskaper som behövs för tjänsten inkluderar mycket god problemlösningsförmåga, utmärkta formulerings- och koordinationsförmågor, organisationsförmåga, god samarbets-  och kommunikationsförmåga samt styrkt god förmåga att arbeta i grupp.

Placering
Umeå

Anställningsform
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning
100%

Tillträde
Enligt överenskommelse, dock tidigast från 1 oktober, 2022.

Ansökan
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-08-01.

Till ansökan ska bifogas:


• Ett ansökningsbrev som beskriver ditt motiv för att söka tjänsten och dina forskningsintressen, som tydligt beskriver din yrkeserfarenhet som är relevant för tjänsten.
• Curriculum vitae, CV.
• Två exempel på arbete personligt skrivet på engelska i relation till tidigare relevanta befattningar.
• En lista med minst två referenspersoner och deras kontaktuppgifter

Fackliga kontaktpersoner
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Norra Skog söker en engagerad Naturvårdsspecialist

Jägmästare
Läs mer Jul 4
Norra Skog är en skogsägarförening med rötterna från Norra Skogsägarna och Norrskog.

Vår drivkraft är att göra skogsägarlivet i Norrland så värdefullt som möjligt. Vi ägs av ca 27 000 medlemmar och verkar för deras bästa, alltid. Vi arbetar dagligen tillsammans utifrån glädje, nytänkande och jämställdhet och ser det som en framgångsfaktor för att skapa en hållbar arbetsmiljö. Vi företräder den moderna skogsföretagaren och vårt uppdrag är att främja våra medlemmars ekonomiska intresse som skogsägare. Genom nytänkande utvecklar vi skogsägandet och värdet på skogsråvara i norrländska skogar. Därför finns den skogliga organisationen nära skogsägarna, med tio virkesområden och ett 30-tal lokalkontor, från Jämtland i söder till Tornedalen i norr med huvudkontoret i Umeå. Koncernen omsätter drygt 5 miljarder kronor, driver tre sågverk, tre förädlingsenheter, en unik stolpfabrik och ett delägande i massaindustrin Husum Pulp AB. Norra Skog har ca 600 anställda medarbetare.  Ditt nya uppdrag? 

Som Naturvårdsspecialist ansvarar du för att utveckla kompetens och metodik där naturvård och anpassade skogsskötselmetoder är en del i vår professionella skoglig rådgivning, en del i Norra Skogs skogsskötselprogram och Värdeskapande skogsskötsel.

Du ansvarar också för att utveckla metodik för prioritering av frivilliga avsättningar och praktiska skötselåtgärder i bestånd målklassade som NS (Naturvård Skötsel) kopplat till kraven i PEFC. Utveckling av kompetens och samrådsprocessen med myndigheter kopplat till lagkrav i Skogsvårdslagen, Miljöbalken och förordningar som berör skogsbruk är en prioriterad fråga.

Uppdraget omfattar utbildning och vägledning av fältpersonalen i den skogliga operativa verksamheten (Skogsinspektorer och Produktionsspecialister). Kontakter och support för enskilda uppdrag/ärenden med hänsyn till praktiskt utförande och naturvårdsarbete utgör en viktig del i uppdraget. Specialistrollen förutsätter ett nära samarbete med våra operativa chefer och vår äganderättsjurist för att utveckla ett kreativt naturvårdsarbete som en del i vår affärsmodell som skapar nya affärsmöjligheter, ett starkare varumärke, ökad trovärdighet och starkare relationer med enskild medlem.

Naturvårdsspecialisten ingår i enheten Utveckling&Tj;änster och rapporterar till Utvecklingschefen på avdelningen Skog&Virke;.Vem söker vi?

Vi söker dig med examen från högre skoglig utbildning alternativt motsvarande utbildning med inriktning mot skoglig naturvårdsbiologi och ekologi (universitets- och högskoleutbildning).

 

Du har specialistkompetens inom naturvård samt specialistkompetens inom kulturmiljöhänsyn.

 

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person har du en väl utvecklad kommunikativ och pedagogisk förmåga. Du inspirerar andra i mötet och bidrar med kreativa inspel. Du har en vilja att ta ansvar och förmåga att samverka i olika aktiviteter med både interna och externa kontakter. Du motiveras av att arbeta mot egna och gemensamma mål, trivs med regelbundna resor och du gillar att vara ute i fält. Vi ser det som viktigt att du har intresse och förståelse för familjeskogsbruket och för hela skogsaffären.

 

Förutsättningar för tjänsten:

- B-körkort
- Regelbundet resande inom hela verksamhetsområdet
- Stationeringsort i Umeå (alternativ stationeringsort i vårt verksamhetsområde enligt överenskommelse)Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker enligt överenskommelse.? Låter det intressant?

Tveka inte med att skicka in din ansökan senast 14 augusti 2022.Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Utvecklingschef Nils Broman:

070-693 98 99 mejl nils.broman@norraskog.se, eller rekryteringskonsult Ola Pettersson AxÖ Consulting på telefon 070-377 02 45Fackliga kontakter: Ledarna, Jörgen Ågren, tfn 070-222 47 04, SACO-Naturvetarna; Tommy Gustavsson, tfn: 070-236 46 95, Unionen, Klas Redestig, tfn: 070-336 04 17 

 

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.

Ansök nu

Sommarjobb som trädgårdsarbetare!

Trädgårdsarbetare/Plantskolearbetare, trädgård
Läs mer Jul 8
Tänk dig ett härligt jobb där du får vara mycket utomhus i sommar. Låter inte så dumt, eller hur? Som medarbetare hos vår kunds trädgårdsrteam kommer du att få ett mångsidigt jobb med yttre skötsel, så som klippning och beskärning av buskar och ogräsrensning, till förvaltning av utemiljön i stort.

Kvaliteten i arbetet är givetvis viktig och även servicen jämtemot deras kunder, därför initieras arbetet med en inskolning. Och varje vecka är du med på en arbetsplatsträff för att gå igenom upplägg för veckan samt få utfördelat arbetsuppgifter.
Om detta låter intressant, sök då redan idag då urval sker löpande!

Tjänsten är på heltid med start omgående och pågår fram till 30/9. Anställningen går genom oss på Uniflex men på uppdrag ute hos vår kund.

Vem är du?
Som person trivs du bra med att arbeta både självständigt och i samarbete med ett team och du har lätt för att kommunicera både i gruppen och med kunder. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och kan strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Just noggrannheten och kvaliteten är något som kunden värderar högt då deras kunder i sin tur förväntar sig ett gott resultat av det utförda arbetet.

Du som söker jobbet som trädgårdsarbetare har:
• B-Körkort
• Grundkunskaper inom området trädgårdsförvaltning

Det är även meriterande om du har:
• Erfarenhet eller utbildning inom trädgårdsarbete
• Vana av att köra med släpvagn
• Röjsågskort är extra meriterande


Du skickar din ansökan via vår hemsida www.uniflex.se

Se till att eventuella referenser som finns namngivna i dina ansökningshandlingar har kännedom om att de finns med där och att de eventuellt kommer att bli kontaktade vid en eventuell rekryteringsprocess.

Uniflex är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering. Uniflex finns i Sverige, Norge och Finland. I Sverige är vi drygt 3 000 anställda och finns på ett 40 tal orter. Vi är medlemmar i Almega Kompetensföretagen samt Byggföretagen och har kollektivavtal med LO, Byggnads, Unionen och Akademikerförbunden. Uniflex är kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001.

På Uniflex ser vi våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi följande:

• Kollektivavtal
• Tjänstepension
• Friskvårdsbidrag och andra personalförmåner
• Försäkringar
• Marknadsmässig lön
• Karriär och utveckling

Vi söker ständigt efter nya kollegor som arbetar i enighet med våra värderingar affärsfokus, engagemang, glädje och ansvarstagande.

Ansök nu

Forskare – Fjärranalys av grovfodergrödor

Jordbruksforskare
Läs mer Jun 9
Institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap
Institutionen för Norrländsk Jordbruksvetenskap söker en forskare inom området fjärranalys av fodergrödor. Institutionen är specialiserad på tillämpat jordbruk och har en verksamhet som inkluderar både växtodling och husdjursdjurvetenskap med ett tydligt fokus på foder till mjölkproduktion. Institutionen har en egen  forskningsstation, Röbäcksdalen i Umeå , som är en del av SITES - Swedish Infrastructure for Ecosystem Science. SITES är ett nationellt nätverk av experimentella fältstationer och erbjuder möjligheten att genomföra experiment och samla in data under olika klimat- och odlingsförhållanden. Forskningsstationen ligger nära Umeå centrum och omfattar både en modern ladugård med mjölkkor och utmärkta förutsättningar för fältförsök inom växtodling. Umeå är en expansiv stad med två framgångsrika universitet, SLU och Umeå universitet. Läs mer om oss på www.slu.se/njv.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/.

Arbetsuppgifter:
Forskaren förväntas vidareutveckla ett forskningsprogram baserat på fjärranalys för grovfodergrödor i ett nordiskt klimat. Den anställda ska dessutom stödja datahanteringen inom SITES-verksamheten, genom att utveckla och kvalitetskontrollera data inför publicering i SITES publika databas.

Forskningen kommer att omfatta analys och modellering av växtodlingssystem. Verksamheten omfattar, fältförsök, spektrometrar, drönar och satellitbilder, foderanalyser och datorbaserad modellering. Forskaren kommer att ha möjlighet att arbeta med befintliga projekt i nära samarbete med andra forskare vid institutionen och andra delar av SLU samt med nationella och internationella partners. Forskaren förväntas skriva vetenskapliga artiklar (peer-review) samt ge presentationer riktade till vetenskapssamhället och andra intressenter inom näringsliv och samhälle. Vi erbjuder möjligheter att utveckla egna forskningsidéer och förutsätter att man är aktiv i sökande av externa medel för forskning. Undervisnings- och administrativa uppgifter kommer att vara en del av arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer:
Sökande skall ha en doktorsexamen i fjärranalys (med fokus på lantbruk), växtodling, eller ett relaterat område och ska ha genomfört en postdoktor-period på minst två år. Dokumenterad erfarenhet från att ansöka om extern forskningsfinansiering och visad förmåga att genomföra forskningsprojekt inklusive publicering är ett krav. Andra kvalifikationer för anställningen omfattar förmåga att programmera (företrädesvis R och/eller Python), erfarenhet med fjärranalys (satellit- eller drönar bilder), kunskaper i GIS-mjukvara, samt erfarenheter av fältforskning. Kunskap om grovfodergrödor och erfarenhet av kemometrisk modellering och/eller mekanistisk växtmodellering (e.g. APSIM, DSSAT, STICS) är meriterande.

Goda kunskaper i engelska (både skriftliga och muntliga) krävs och kunskaper i svenska eller andra internationella språk är en fördel. Körkort är ett krav. Tyngd kommer också att läggas på personlig lämplighet och förmågor samt färdigheter och förmågan att ta initiativ och att arbeta självständigt och i grupp.

Placering:
Umeå

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
1 oktober eller enligt överenskommelse. 

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-07-07.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Ansök nu

Skogsvärderare till Umeå

Jägmästare
Läs mer Jan 18
Just nu söker vi en ny konsult inom skogsvärdering till affärsområdet Skog & Lantbruk. Som konsult inom Skog & Lantbruk är du en av 30 medarbetare som jobbar med rådgivning kring fastighetsvärdering, fastighetsrätt och markåtkomstfrågor på landsbygden. Här blir du en del av ett team som är ledande i landet inom sitt område och som alltid strävar efter att ligga i framkant vad gäller kvalitet och kompetens.

Vi erbjuder

Hos oss arbetar du i en prestigelös kultur tillsammans med kollegor som har hög kompetensnivå och lång erfarenhet av skoglig värdering - inom breda och generella frågor såväl som inom specialfrågor.

Svefa är ett värderingsstyrt företag och företagskulturen präglas av professionalism, kundfokus och hög integritet. Du erbjuds en självständig roll som konsult, vilken erbjuder stor variation av arbetsuppgifter med hög grad av frihet under ansvar. Hos oss får du möjlighet att utvecklas både som specialist och som affärskvinna/-man samt att du får tillgång till ett unikt nätverk i ett företag som har ambitionen att vara det skickligaste inom sina områden.

Vår oberoende ställning är en viktig förutsättning för vår verksamhet och våra kunder omfattar såväl offentlig sektor som det privata näringslivet.

Tjänsten

Som konsult på Svefa ansvarar du för egna kunduppdrag och deltar också som teammedlem i större uppdrag. Ditt arbetsområde omfattar skogs- och lantbruksvärdering i vid bemärkelse som t ex:

- Marknadsvärderingar för överlåtelser eller kreditbedömningar.
- Intrångsvärderingar i samband med infrastrukturinsatser eller vid skyddande av natur.
- Värdering vid klyvning av fastigheter eller i samband med olika former av exploatering.


Du arbetar som din uppdragsgivares förlängda arm och varvar specialistkunskap med en förmåga att analysera och driva projekt för att leverera den produkt som kunden behöver. Din hemmaplan blir i det område du anställs, men uppdrag kan förekomma i hela landet. Samarbeten inom den lokala marknaden, affärsområdet och hela bolaget är viktigt och en del av Svefas kultur och arbetssätt.

Din bakgrund och person

Vi söker i första hand dig som har skoglig högskoleutbildning samt yrkeserfarenhet av skogsbranschen, t ex inom:

- Värdering/förhandling kopplat till infrastruktur, såsom väg, järnväg eller ledningar.
- Virkesköp, skoglig förvaltning eller värdering/rådgivning rörande skog och skogsbruk.
- Skogsbruksplanläggning, avverkningsplanering eller naturvärdesbedömning.

- Erfarenheter från fältinventering är meriterande, liksom erfarenhet av olika former av marknadsvanliga GIS-program.


Erfarenheter från hela lantbruksområdet är meriterande då vi arbetar med lantbruksfastighetens samtliga delar.

Då fältarbete och kundbesök är en del av vardagen är B-körkort ett krav.

För att trivas hos oss vill vi att du kan jobba flexibelt och självständigt, men ändå vara en del i ett större sammanhang. Vi arbetar mot många befintliga kunder så som Naturvårdsverket, Trafikverket, kommuner, banker, ledningsägare och större skogsbolag. Kundrelationer är en viktig del av vardagen och det är meriterande om du trivs att jobba med relationsbyggande kundkontakter. Vi arbetar med att stärka Svefas position på marknaden, ett arbete du med entusiasm och glädje förväntas bidra i.

Du rapporterar till affärschefen för region Norr. Har du frågor är du välkommen att kontakta Matilda Hansson, Affärschef Norr, 010- 603 87 67, matilda.hansson@svefa.se

Din ansökan

Vi ser fram emot din ansökan tillsammans med CV och ett personligt brev så snart som möjligt, dock senast den 11 februari. Vi arbetar med löpande urval och naturligtvis behandlas alla ansökningar konfidentiellt.

Ansök nu

Researcher - remote sensing of forage crops

Jordbruksforskare
Läs mer Jun 9
The Department of Agricultural Research for Northern Sweden offers a position as Researcher in remote sensing of forage crops. The department specialises in applied agriculture with a holistic view, which includes both crop and animal sciences, and has a clear focus on forage-based dairy production systems. The department includes a research station, Röbäcksdalen, which is a part of SITES - Swedish Infrastructure for Ecosystem Science. SITES is a national network of experimental field stations, and offers the possibility to conduct experiments and collect data under different climatic and agricultural conditions. The research station is situated close to Umeå city centre and includes both a modern research barn with dairy cows, and excellent fields and equipment for field experiments. Umeå is an expansive city with two successful universities, SLU and Umeå University. Read more about us at www.slu.se/njv

Duties:

The researcher is expected to further develop a research programme focused on the use of remote sensing applied to forage crops in a Nordic climate. Furthermore, part of the position is to develop and quality check monitoring datasets for publication in databases, as part of the SITES activities at the department.

The research will involve analysis and modelling of forage-intensive cropping systems using approaches such as field experiments, field spectrometers, drone and satellite imagery, laboratory analyses and computer-based modelling. The candidate will have the opportunity to work on existing projects and work in close collaboration with other researchers at the department and the rest of SLU, and through national and international linkages.

The researcher is expected to prepare manuscripts for submission to peer-reviewed journals, and give presentations at conferences directed both to the scientific community and to stakeholders. The successful applicant will have the opportunity to develop their own research ideas and will contribute to novel research proposals for submission to external funders. Teaching and administrative tasks will also be part of the duties.

Qualifications:

The successful candidate should have a PhD in agronomy, remote sensing (with application to agriculture), or a related field and have conducted a post-doctoral period of at least two years. The successful applicant should have documented success in applying for research funding, and a demonstrated ability to conduct research projects, as evidenced by high quality scientific publications in international peer-reviewed journals. Essential qualifications include coding skills (preferably R and/or python), experience with remote sensing (satellite or drone imagery) and GIS software, and agricultural field research skills. Desirable qualifications include knowledge of forage crops, experience with chemometric modelling, and experience with mechanistic crop modelling (e.g. APSIM, DSSAT, STICS).

Good skills in English (both written and oral) are required and knowledge of Swedish or another Scandinavian language is a merit. Emphasis will also be placed on social skills and the ability to take initiative and to work independently. A valid driving license is a requirement.

Place of work:

Umeå

Form of employment:

Permanent employment. SLU may use probationary employment

Extent

100%

Starting date

1st of October or according to agreement.

Application

We welcome your application no later than 2022-07-07. 

Academic union representatives:

https://internt.slu.se/en/my-employment/employee-associations/kontaktpersoner-vid-rekrytering/

The Swedish University of Agricultural Sciences (SLU) is a world-class international university with research, education and environmental assessment within the sciences for sustainable life. Its principal sites are in Alnarp, Umeå and Uppsala, but activities are also conducted at research stations, experimental parks and educational establishments throughout Sweden. We bring together people who have different perspectives, but they all have one and the same goal: to create the best conditions for a sustainable, thriving and better world. 

SLU has just over 3,000 employees, 5,000 students and a turnover of SEK 3 billion. The university has invested heavily in a modern, attractive environment on its campuses.

www.slu.se

Ansök nu

Sommarjobb som trädgårdsarbetare!

Trädgårdsarbetare/Plantskolearbetare, trädgård
Läs mer Jun 29
Tänk dig ett härligt jobb där du får vara mycket utomhus i sommar. Låter inte så dumt, eller hur? Som medarbetare hos vår kunds trädgårdsrteam kommer du att få ett mångsidigt jobb med yttre skötsel, så som klippning och beskärning av buskar och ogräsrensning, till förvaltning av utemiljön i stort.

Kvaliteten i arbetet är givetvis viktig och även servicen jämtemot deras kunder, därför initieras arbetet med en inskolning. Och varje vecka är du med på en arbetsplatsträff för att gå igenom upplägg för veckan samt få utfördelat arbetsuppgifter.
Om detta låter intressant, sök då redan idag då urval sker löpande!

Tjänsten är på heltid med start 11/7 och pågår fram till 30/9. Anställningen går genom oss på Uniflex men på uppdrag ute hos vår kund.

Vem är du?
Som person trivs du bra med att arbeta både självständigt och i samarbete med ett team och du har lätt för att kommunicera både i gruppen och med kunder. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och kan strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Just noggrannheten och kvaliteten är något som kunden värderar högt då deras kunder i sin tur förväntar sig ett gott resultat av det utförda arbetet.

Du som söker jobbet som trädgårdsarbetare har:
• B-Körkort
• Grundkunskaper inom området trädgårdsförvaltning

Det är även meriterande om du har:
• Erfarenhet eller utbildning inom trädgårdsarbete
• Vana av att köra med släpvagn
• Röjsågskort är extra meriterande


Du skickar din ansökan via vår hemsida www.uniflex.se

Se till att eventuella referenser som finns namngivna i dina ansökningshandlingar har kännedom om att de finns med där och att de eventuellt kommer att bli kontaktade vid en eventuell rekryteringsprocess.

Uniflex är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering. Uniflex finns i Sverige, Norge och Finland. I Sverige är vi drygt 3 000 anställda och finns på ett 40 tal orter. Vi är medlemmar i Almega Kompetensföretagen samt Byggföretagen och har kollektivavtal med LO, Byggnads, Unionen och Akademikerförbunden. Uniflex är kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001.

På Uniflex ser vi våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi följande:

• Kollektivavtal
• Tjänstepension
• Friskvårdsbidrag och andra personalförmåner
• Försäkringar
• Marknadsmässig lön
• Karriär och utveckling

Vi söker ständigt efter nya kollegor som arbetar i enighet med våra värderingar affärsfokus, engagemang, glädje och ansvarstagande.

Ansök nu

Djurvårdare

Djurvårdare
Läs mer Jun 8
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med drygt 36 000 studenter och 4 200 anställda.  Här finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden. Umeå universitet är också platsen för den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 – en revolution inom gentekniken som tilldelats Nobelpriset i kemi.

Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur där vi gläds åt varandras framgångar.


Är du intresserad av att veta mer om Umeå universitet som arbetsplats läs mer på:https://umu.se/jobba-hos-oss/


Medicinska fakulteten är platsen för forskning och utbildning inom vetenskapsområdet medicin. Här finns 12 grundutbildningsprogram, 13 institutioner och ett 80-tal ämnesinriktningar inom forskarutbildningen.Beskrivning

UCCB söker djurvårdare för en tillsvidareanställning.

Tillträde 220901

Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifterna består huvudsakligen av rengöring av djurburar/djurrum, avelsarbete och service till forskare. Tunga lyft förekommer vid såväl djurhantering som foder- och spånhantering. Helgtjänstgöring ca var 6:e vecka ingår. I arbetet förekommer kontakt med allergiframkallande ämnenKvalifikationer

Vi söker dig som har djurvårdarutbildning från Naturbruksgymnasiet eller motsvarande. Utbildning i försöksdjursvetenskap och praktisk erfarenhet av arbete med djurexperimentell verksamhet är ett krav. Som person är du noggrann med intresse för djurvårdande arbete. Eftersom det ingår att ge stöd till forskarna så är det viktigt att du är serviceinriktad och ger ett positivt intryck. Att kunna uttrycka sig i tal och skrift på engelska är meriterande. Vissa av arbetsuppgifterna utförs tillsammans med dina kollegor medan andra uppgifter görs på egen hand, därför är det är viktigt att du har förmågan att arbeta självständigt, men samtidigt att vara social och fungera i grupp.

 

Erfarenhet av administrativa system för djurhållning är meriterande.

 


Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Skogsmästare / Jägmästare Markförhandlare

Skogsmästare
Läs mer Mar 16
Är du intresserad av skog, natur och samtidigt trivs med att arbeta nära kund? Just nu stärker vi vår kunniga enhet Skog inom division Energy & Industry till några av våra orter i norr (Östersund, Sundsvall, Örnsköldsvik, Härnösand, Umeå, Lycksele, Skellefteå, Luleå, Boden, Kiruna, Gällivare och Piteå).  

Din chef utgår från kontoret i Uppsala men du kan utgå ifrån någon av Swecos övriga kontor. 

Varför jobba hos oss?
Vår grupp består idag av 10 medarbetare och vi arbetar både enskilt samt tillsammans i uppdragen. Vi har ett tätt samarbete i en prestigelös och positiv atmosfär, vilket vi värdesätter högt. Att dela med sig av sin expertis och sina erfarenheter ser vi som en självklarhet, vilket också präglar vårt arbetssätt. Vi arbetar även aktivt tillsammans med våra kollegor inom Sweco för att erbjuda våra kunder en helhetslösning som täcker flera kompetensområden. 

Hos Sweco blir du en del av en gemenskap. I våra relationer till varandra och till våra kunder hittar vi styrkan, nyfikenheten och lösningarna att komma framåt – både i jobbet och i livet. Vi är en flexibel arbetsplats för att du ska kunna styra dina dagar i största möjliga mån, genom ansvar, frihet och stöttande kollegor. Hos oss är det viktigt att ha kul på jobbet! 

Din framtida roll
Gruppens huvudfokus är skogligt underhåll och markåtkomstfrågor inom energisektorn - främst kopplat till skogliga besiktningar, intrångsvärderingar, förhandlingar- med markägare och andra intressenter på region- och stamnätsledningar.


Dina erfarenheter
Du har en skoglig utbildning som skogsmästare, jägmästare eller liknande. Du har gärna något eller några års erfarenhet av skogsbruk eller av skogligfrågor inom infrastruktur. 

Arbetet som konsult för skogligt underhåll och markåtkomst innebär många kontakter med kunder, myndigheter och markägare varför det är viktigt att kunna skapa goda och förtroendefulla relationer med olika typer av människor. Som person är du handlingskraftig och noggrann i ditt arbete. Du har hög serviceambition samt stor samarbetsförmåga och helhetssyn samt är bra på att organisera och följa upp arbetet. För att trivas som konsult på Sweco är det viktigt att engagera sig i kundens verksamhet och ta ansvar för kundens utmaningar. 


Vem är du?
Vi vill att alla konsulter ska sträva efter att vara väl förankrade i elkraftsmarknaden. Hos oss får du ett stort ansvar att själv påverka dina arbetsuppgifter, din utveckling och din roll i projekten. 

Som person är du handlingskraftig och noggrann i ditt arbete. Du har en välutvecklad social kompetens samt kommunikativ och god samarbetsförmåga. Dessutom har du ett starkt eget driv och nyfikenhet. 
 
Du är intresserad av att själv utvecklas och att vara med och utveckla dina kollegor och leverera bra resultat till våra kunder - du tycker om att skapa kontakter både externt och internt. På Sweco värdesätter vi ett gott affärsmässigt förhållningssätt då våra kontaktytor bygger på samarbete och goda relationer. 

På Sweco värdesätter vi hållbarhet, öppenhet och utveckling. Vi tror att du precis som vi är nyfiken, engagerad och ansvarstagande. 

Ansökan
Annonsen kommer att ligga ute till och med den 2022-06-30. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas före sista ansökningsdatum. Vi tar inte emot ansökningar via mail, utan hänvisar samtliga ansökningar till ansökningsformuläret nedan. Vi återkopplar till samtliga sökande efter avslutad rekryteringsprocess.   

På Sweco vill vi vara en arbetsplats präglad av mångfald. Vi tror att fler perspektiv breddar vår förmåga att fortsätta nå våra mål och eftersträvar mångfald i våra rekryteringsprocesser. 

Kontakta oss
Vill du höra mer om tjänsten och hur vi jobbar i gruppen? Välkommen att kontakta Linus Forngren, 
+46702448863 eller via linus.forngren@sweco.se. 


Vill du vara med och forma framtiden?   

Då ser vi fram emot din ansökan! 


Sweco planerar och utformar framtidens hållbara samhällen och städer. Tillsammans med våra kunder utvecklar våra 18 000 arkitekter, ingenjörer och andra specialister lösningar för att hantera urbaniseringen, ta vara på digitaliseringens möjligheter och göra framtidens samhällen mer hållbara. Sweco är det ledande konsultföretaget inom teknik och arkitektur i Europa med en omsättning på cirka 22 miljarder SEK. Företaget är noterat på Nasdaq Stockholm. För ytterligare information, www.swecogroup.com.

Ansök nu

Sommarjobb som trädgårdsarbetare!

Trädgårdsarbetare/Plantskolearbetare, trädgård
Läs mer Jun 8
Tänk dig ett härligt jobb där du får vara mycket utomhus i sommar. Låter inte så dumt, eller hur? Som medarbetare hos vår kunds trädgårdsrteam kommer du att få ett mångsidigt jobb med yttre skötsel, så som klippning och beskärning av buskar och ogräsrensning, till förvaltning av utemiljön i stort.

Kvaliteten i arbetet är givetvis viktig och även servicen jämtemot deras kunder, därför initieras arbetet med en inskolning. Och varje vecka är du med på en arbetsplatsträff för att gå igenom upplägg för veckan samt få utfördelat arbetsuppgifter.
Om detta låter intressant, sök då redan idag då urval sker löpande!

Tjänsten är på heltid med start 11/7 och pågår fram till 30/9. Anställningen går genom oss på Uniflex men på uppdrag ute hos vår kund.

Vem är du?
Som person trivs du bra med att arbeta både självständigt och i samarbete med ett team och du har lätt för att kommunicera både i gruppen och med kunder. Du är noggrann, kvalitetsmedveten och kan strukturera ditt arbete på ett effektivt sätt. Just noggrannheten och kvaliteten är något som kunden värderar högt då deras kunder i sin tur förväntar sig ett gott resultat av det utförda arbetet.

Du som söker jobbet som trädgårdsarbetare har:
• B-Körkort
• Vana av att köra med släpvagn
• Grundkunskaper inom området trädgårdsförvaltning

Det är även meriterande om du har:
• Erfarenhet eller utbildning inom trädgårdsarbete
• Röjsågskort är extra meriterande


Du skickar din ansökan via vår hemsida www.uniflex.se

Se till att eventuella referenser som finns namngivna i dina ansökningshandlingar har kännedom om att de finns med där och att de eventuellt kommer att bli kontaktade vid en eventuell rekryteringsprocess.

Uniflex är ett auktoriserat bemanningsföretag som arbetar med uthyrning och rekrytering. Uniflex finns i Sverige, Norge och Finland. I Sverige är vi drygt 3 000 anställda och finns på ett 40 tal orter. Vi är medlemmar i Almega Kompetensföretagen samt Byggföretagen och har kollektivavtal med LO, Byggnads, Unionen och Akademikerförbunden. Uniflex är kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöcertifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt ISO 45001.

På Uniflex ser vi våra medarbetare som vår viktigaste tillgång och därför erbjuder vi följande:

• Kollektivavtal
• Tjänstepension
• Friskvårdsbidrag och andra personalförmåner
• Försäkringar
• Marknadsmässig lön
• Karriär och utveckling

Vi söker ständigt efter nya kollegor som arbetar i enighet med våra värderingar affärsfokus, engagemang, glädje och ansvarstagande.

Ansök nu

Fältpersonal till distrikt Södra Västerbotten

Skogsbrukare
Läs mer Maj 31
Beskrivning
Vi behöver tillfällig förstärkning under sommaren och hösten för att genomföra fältarbete.

Arbetsuppgifter
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att omfatta skadebesiktningar, inventering samt arbete inom vattenmiljöprojekt. Att bistå vid andra förekommande arbetsuppgifter på distriktet kan komma att bli aktuellt.  Arbetet kommer att genomföras både självständigt och tillsammans med andra.  Resor inom distriktet kommer att vara aktuellt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har erfarenhet av liknande arbete och kan jobba självständigt i skog och mark. Dina personliga egenskaper är av stor vikt. Du ska ha vilja och förmåga att ta ansvar för arbetsuppgifterna och på ett strukturerat sätt jobba självständigt mot uppsatta mål. Du behöver vara noggrann samt trivas med att arbeta utomhus. Du bör har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift. Du ska ha grundläggande förmåga att arbeta med IT-program (Word, Excel, Office) och förmåga att nyttja GIS/GPS i fält. 

Utbildning med inriktning av skog och natur är meriterande. Vi värdesätter relevant arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter.

Körkort för bil är ett krav.

Villkor
Tjänsten är en visstidsanställning, heltid juni till september. Omfattning 100 %.
Placering: Bjurholm eller Umeå, ange i ansökan vilken ort du föredrar. 

Om Skogsstyrelsen

Skogsstyrelsen är myndigheten för frågor om skog. Vi arbetar på medborgarnas uppdrag för att landets skogar ska vårdas och brukas så att skogen ger en uthålligt god avkastning samtidigt som biologisk mångfald bevaras. Skogsstyrelsen arbetar också med att lyfta fram skogens värden för rekreation, friluftsliv och kulturmiljöer samt att öka medvetenheten om skogens betydelse. Vårt arbete grundar sig i de statliga värderingarna och våra värdeord är objektivitet, respekt, fri åsiktsbildning, demokrati, legalitet samt effektivitet och service.


Skogsstyrelsen anser att en mångfald bland medarbetarna bidrar till att utveckla såväl verksamhet som gemenskap på arbetsplatsen. Läs gärna mer om oss på vår hemsida www.skogsstyrelsen.se

Ansök nu

Jobba praktiskt för att skapa morgondagens skogar

Trädgårdsarbetare/Plantskolearbetare, trädgård
Läs mer Maj 24
Vi söker dig med stort intresse av att jobba praktiskt med plantor i vår plantskola i Sävar, Umeå. Tillsammans bidrar vi till en viktig del av Skogforsks arbete med hållbar utveckling i skogsbruket.
Skogforsk i Sävar är en forskningsstation med brett arbetsområde inom det skogliga varför tjänsten innefattar mycket varierande och intressanta arbetsuppgifter. Det kan vara allt från plantodling, olika förökningsmetoder samt vissa praktiska forskningsuppdrag.
Vi söker dig som minst har en grundutbildning i växtodling/plantskolearbete och en passion för plantor. Eftersom vi jobbar med skogsplantor är erfarenhet av att arbeta inom skogsbruket ett plus.
Eftersom din arbetsinsats är avgörande för att ge rätt rekommendationer till skogsbruket krävs att du har ett högt kvalitetsfokus. Har du dessutom erfarenhet av plantskola får du gärna lyfta fram det i din ansökan. Du behärskar svenska språket både i tal och skrift och har B-körkort.
Låter det här som du? Då ser vi fram mot att läsa din ansökan.
OM TJÄNSTEN
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%.
Som plantskoletekniker ingår du i vår grupp Forskningsservice som arbetar med med fält-, frö- och plantskoleverksamhet. Du trivs med att arbeta både i växthus och utomhus. I Forskningsservice hjälps vi åt och man måste därför vara beredd på att få hjälpa till med andra arbetsuppgifter inom stationen. Arbetet sker i nära samarbete med erfaren personal och forskare. Tillsammans utgör vi en viktig del av det svenska skogsbruket.
SKOGFORSK LEDER HÅLLBAR UTVECKLING
Skogforsk utvecklar och kommunicerar kunskap, tjänster och produkter som bidrar till en hållbar utveckling i skogen till nytta för samhället.
Skogforsk är det svenska skogsbrukets forskningsinstitut, finansierat av skogsnäringen och staten. Vår forskning och våra experters kunskaper omkring skogen har en bredd från frö till industri inklusive natur- och viltvård, logistik, skogsträdförädling, skogsskötsel och mycket mer. Vår relation till skogsbruket och samhället skapar unika förutsättningar för att ny kunskap snabbt ska komma till användning.
Totalt är vi omkring 140 anställda. Vi tror på att mångfald är vägen till framgång och ser därför fram mot ansökningar från alla med relevant erfarenhet och utbildning.
Skogforsk finns i Uppsala (huvudkontor), i Sävar utanför Umeå och i Ekebo i norra Skåne. Denna tjänst är placerad i Sävar.
ANSÖKAN
Om du har frågor om tjänsten, kontakta Karin Strömgren, karin.stromgren@skogforsk.se. Tel: 070 - 548 79 28
Vi vill ha din ansökan senast 13 juni.
Ange "Sävar plantskola" i ämnesraden.
Ansökan skickas till Jessica Jonsson , jessica.jonsson@skogforsk.se. Tel: 090- 203 33 95
Vi utvärderar inkomna ansökningar löpande.

Ansök nu

Projektledare SUPERB

Jägmästare
Läs mer Maj 23
Länsstyrelsen - en modern kunskapsmyndighet

Länsstyrelsen i Västerbottens län är regeringens företrädare och därmed en samlande kraft i länet. "Vi gör hållbar utveckling möjlig i hela länet", lyder vår vision. Vi arbetar för en långsiktig ekonomisk, ekologisk och socialt hållbar utveckling och ett starkt näringsliv. Länsstyrelsen fungerar som länken mellan den nationella, regionala och lokala nivån och verkar i denna roll för att nationella mål får genomslag i länet och att olika samhällsintressen samordnas. En stor del av våra uppdrag utför vi i nära samverkan med länets kommuner, näringsliv, ideella sektor och medborgare.

Allt vårt arbete genomsyras av den statliga värdegrunden och dess sex grundläggande principer: demokrati, legalitet, objektivitet, fri åsiktsbildning, respekt, effektivitet och service. Vårt arbets- och förhållningssätt har dessutom tre ytterligare kännetecken som är vägledande för hur våra medarbetare förväntas ta sig an sitt uppdrag: vi ska vara samarbetsinriktade, lärande och kollegiala.

Länsstyrelsen eftersträvar att vara en modern och attraktiv arbetsgivare där det ska vara möjligt att kombinera kvalificerade och stimulerande arbetsuppgifter med en livssituation i balans. Vi vill därför utöver din lön kunna erbjuda dig bra förmåner och villkor. Vi har en flexibel syn på arbete, och ger långtgående möjligheter - där verksamheten tillåter - att kombinera arbete på kontoret med distansarbete. Länsstyrelsen har för närvarande cirka 300 medarbetare och landshövdingen är myndighetschef.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker en projektledare till ett projekt med namnet SUPERB som är ett EU-projekt med samverkan mellan 36 partners kring skogliga frågor. Projektet pågår under perioden 2022-2025 (4 år) och arbetet i vårt område (Biosfärområdet Vindelälven/Juhttattdahkka) syftar till att utveckla och testa modeller för att restaurera skogsmiljöer.

Dina arbetsuppgifter blir att leda projektet inom vårt område med att ta fram restaureringsobjekt i samverkan med andra i projektet ingående aktörer och lokala intressenter. Det handlar om att identifiera och avgränsa områden för restaureringsåtgärder, planera restaureringsåtgärder, samt beskriva områdena före och efter restaurering. Du kommer även att vara inblandad i att sammanställa vetenskaplig och praktisk kunskap om restaurering och ta fram riktlinjer/guider kring olika restaureringsmetoder.

Du kommer att vara placerad på Länsstyrelsen i Umeå, på Naturvårdsenheten som består av ett sextiotal personer som arbetar bl.a. inom områdena; jakt, fiske, rovdjursförvaltning, fjällförvaltning, rennäring, reservatsförvaltning, naturum, terrängkörning, Natura 2000, reservatsbildning och åtgärdsprogram för hotade arter. Vi är ett välutbildat gäng med stort engagemang och bra tempo.

KVALIFIKATIONER
Vi vill att du
• har en för arbetsuppgifterna relevant högskoleutbildning som exvis. biolog, jägmästare, eller liknande
• har god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt
• har god förmåga att arbeta strukturerat och hålla god ordning
• har körkort för bil.

Det är meriterande om du har
• erfarenheter av likartade arbetsuppgifter inom exempelvis större projekt, restaurering, skogsfrågor
• insikt i de regionala förhållandena i länet och särskilt inom biosfärområdet
• goda kunskaper och erfarenhet av arbete med GIS.

Vi vill att du
• är drivande och kan jobba självständigt och i grupp utifrån givna riktlinjer
• är strukturerad och har förmågan att prioritera och fokusera
• är resultatorienterad, vilket innebär att du fullföljer egna och gemensamma arbetsuppgifter och uppnår mål inom rätt tid.

Dina personliga egenskaper är viktiga.

ÖVRIGT
Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet som är fri från all diskriminering.
Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.
Observera att en tjänsteansökning är en inkommen handling och kan därmed inte behandlas konfidentiellt.
Ange ditt löneanspråk.
så här behandlar vi dina personuppgifter, www.lansstyrelsen.se/dataskydd
Då Länsstyrelsen är både regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet kan du i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än dem du anställts för inom ramen för myndighetens kris- eller krigsorganisation.

Ansök nu

Tandtekniker till Folktandvårdens Tandtekniska laboratorium, Umeå

Tandtekniker
Läs mer Maj 16
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Folktandvården Västerbotten har allmäntandvård, specialisttandvård inom alla specialiteter, medverkan i den kliniska utbildningen av tandläkare, tandhygienister, tandsköterskor och tandtekniker samt tandteknisk verksamhet. Vi ansvarar för all barntandvård och specialisttandvård samt mer än hälften av vuxentandvården. Vi erbjuder moderna och välutrustade kliniker och ligger i framkant vad gäller forskning och utveckling genom vårt nära samarbete med institutionen för odontologi, Umeå universitet. Anställda inom Folktandvården erbjuds både friskvårdsbidrag och frisktandvårdsavtal.

Nu söker vi två tandtekniker till Folktandvårdens tandtekniska laboratorium i Umeå. Vi är ett toppmodernt fullservicelaboratorium med den allra senaste tekniska utrustningen. Vi utför samtliga tandtekniska arbeten inom ortodonti, fast och avtagbar protetik. Vi har ett väl utvecklat samarbete med tandläkare inom Region Västerbotten, Tandläkarprogrammet vid Umeå Universitet samt utför även uppdrag till den privata marknaden.

Den digitala tandtekniken ökar inom vår verksamhet, det innebär digitala avtryck och caddad design. Vi levererar frästa och sintrade konstruktioner i Zirkonium och Celtra/Emax samt printade arbeten. Verksamheten är konkurrensutsatt vilket ställer höga krav på kvalité, kundbemötande och ständig utveckling. Vi erbjuder flexibel arbetstid och är stolt över våra fina lokaler och goda arbetsmiljö.

ARBETSUPPGIFTER
Som tandtekniker hos oss ger du viktig service och möjliggör insatser som påverkar andra.

Arbetet innebär i huvudsak att arbeta med Ortodonti respektive Avtagbar Protetik, men även andra arbetsuppgifter kan förekomma. Ange i din ansökan vilken av tjänsterna du söker.

Vi erbjuder ett arbete där vi satsar på den digitala tekniken och medarbetarnas utveckling för att möta våra kunders krav nu och i framtiden.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har tandteknikerexamen.

Du bör ha tidigare erfarenhet av Ortodonti eller Avtagbar Protetik. Du har hög servicekänsla, kvalitetsmedvetenhet och drivs av en vilja att utvecklas. Du är flexibel och har lätt för att samarbeta. Du har goda kunskaper i svenska, både tal och skrift.

Du har förmåga till såväl tekniskt som kreativt tänkande då utvecklingen går mot en alltmer kvalificerad tandvård med nya material och metoder. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Skogsvårdare

Skogsarbetare, plantering
Läs mer Maj 2
Vi hjälper dig in på arbetsmarknaden.

• Klarar du av att gå uppåt 2 mil om dagen i varierande terräng?
• Vill du kombinera jobb och fysisk träning?
• Är du uthållig och kan utföra likartade uppgifter under en hel sommar?
• Vill du ”slippa” ha en chef som styr och ställer?
• Vill du ha möjlighet att själv bestämma hur mycket du skall tjäna?
• Är du beredd att spendera några månader ute i skog och mark och är flyttbar?

Om du svarat JA på de flesta av dessa frågor är du den person vi söker!

Vårt samarbetsföretag Stepin Bemanning söker dig som av någon anledning varit borta, eller ej kommit in på den svenska arbetsmarknaden. Vi är inte intresserad av varför och kommer ej att önska något CV eller personligt brev i din ansökan! OM du tror dig klara av jobbet och tror på oss som bolag, då är vi beredda att ta ett samtal med dig och det finns sen mycket goda möjligheter till ett jobb.

Just i detta fall gäller det arbete med skogsplantering och vi söker personal i hela Sverige. Du kommer att hyras ut till skogsbolag och får vara beredd på ett hårt arbete och även vara öppen för att jobba en del borta från hemmet. I gengäld står vi för resor, boende och marknadsmässiga löner (som du kan påverka själv genom hårt arbete).

Sök jobbet här, vi lovar att återkoppla inom 48 timmar!

Ps

Det kan hända att vi önskar ”bygga” på dig med några utbildningar innan anställning, detta är naturligtvis kostnadsfritt. Om vi väljer ut just dig, kommer mer info ske vid ett personligt samtal!

Ds

Läs mer om företaget på www.stepinbemanning.se

Ansök nu