Museipedagog/Museilärare jobb i Umeå

Hitta lediga jobb som Museipedagog/Museilärare i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Umeå från den arbetsgivaren.

Museivärdar / - pedagoger för intermittent anställning

Museipedagog/Museilärare
Läs mer Sep 27
Umeå universitet satsar på kreativa miljöer för studier och arbete. Hos oss finns attraktiva utbildningar, världsledande forskning och utmärkta innovations- och samverkansmöjligheter. Fler än 4 000 medarbetare och 33 000 studenter har redan valt Umeå universitet. Välj oss du också.
Bildmuseet är en kreativ arbetsplats med konst och visuell kultur som huvudsakligt ansvarsområde.

Museet bedriver en publik utställningsverksamhet och en stor del av utställningarna är egenproducerade.

Intermittent anställning innebär att du kan bli erbjuden anställning under enstaka kortvariga anställningstillfällen under en ramperiod om högst 6 månader. Anställningstillfällena tidsbegränsas med stöd av LAS 5 § 1 p.

Att stå till förfogande på detta sätt innebär att ett nytt anställningsförhållande inträder vid varje tillfälle du erbjuds och tackar ja till arbete.

Vi söker nu ett antal medarbetare som vill jobba extra enligt ovan beskriven anställningsform. Du kan bli erbjuden anställning någon eller några dagar per månad, om behov inom verksamheten uppstår.

Arbetsuppgifter
Som museivärd/-pedagog arbetar du antingen i receptionen och museishopen eller i bildverkstaden. Museivärden ansvarar för värdskapet gentemot besökare till Bildmuseet. I arbetet ingår att bemanna Bildmuseets reception och museishop, hålla guidade visningar för grupper både på svenska och engelska, svara på frågor och tillhandahålla information om utställningar och program samt ge service till museets besökare. Museivärden ansvarar även för tillsyn av pågående utställningar samt utför larm- och säkerhetsrutiner i huset. Som museipedagog arbetar du i den öppna bildverkstaden där vi erbjuder kreativ verksamhet för våra besökare – barnfamiljer, ungdomar och vuxna.  Du förväntas även kunna hålla guidade familjevisningar.

Vi söker dig som:
- Har minst två terminers högskoleutbildning med konstvetenskaplig eller konstpedagogisk inriktning eller motsvarande
- Har mycket god kunskap om och intresse för samtida konst och bildkultur
- Har erfarenhet av värdskap, hålla guidade visningar samt informations- och receptionsarbete vid en konstinstitution
- Har stor kännedom om konstnärliga tekniker, erfarenhet av arbete med barn och unga i pedagogisk verksamhet vid en konstinstitution
- Är utåtriktad med god förmåga att kommunicera och uttrycka dig i tal och skrift såväl på svenska samt engelska
- Är initiativrik, social kompetent och har servicekänsla samt mycket god samarbetsförmåga

Ansökan
Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 180912. Logga in och sök via knappen längst ner på sidan.

Din ansökan ska innehålla:
- CV
- Personligt brev
- Kontaktuppgifter till minst två referenspersoner

Ytterligare upplysningar lämnas av prefekt Katarina Pierre, 090-786 96 32, katarina.pierre@umu.se. 

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu