Sävar-Holmöns församling jobb i Umeå

Hitta lediga jobb hos Sävar-Holmöns församling i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Umeå.

Präst

Komminister
Läs mer Nov 7
Vill du jobba i en församling med gott arbetsklimat och där det finns plats att tänka både nytt och stort tillsammans med andra? En plats där du får göra skillnad. Då ska du komma till oss i Sävar-Holmöns församling.
Församlingens vison de senaste åren har varit att ta Ett steg närmare – närmare Gud, människorna runt omkring och oss själva. Vi arbetar målmedvetet för att Svenska kyrkan ska vara relevant för människor som bor här – att det ska vara deras kyrka, inte någon annans. Vi är långt ifrån framme ännu men tillsammans med dig, dina drömmar och det du är bra på vill vi arbeta vidare för att ta nästa steg.
Tillsammans utformar vi tjänsten
Det vanliga prästarbetet med gudstjänster och kyrkliga handlingar är grunden i arbetet, men det finns ingen detaljerad arbetsbeskrivning för den här tjänsten ännu – den hoppas vi att du vill vara med och skriva. Så länge dina ideér drar åt samma håll som vår grundvision vill vi ge dig stor frihet.
Det vi vet är att det är i Sävar du kommer att ha din arbetsplats och du kommer att få ett speciellt ansvar för orten även om du har hela församlingen som arbetsområde.
Vem söker vi?
Vi tror att du delar vår dröm om att ta steget ut ur det invanda för att skapa nya former av möten och bygga livskraftiga relationer – inte minst med unga vuxna och folk som är mitt i livet. För att lyckas med det behöver du vara trygg, både som person och i din yrkesroll.
Vi tror också att du vill vara med och hitta nya sätt att fira gudstjänst för att fler ska upptäcka och känna sig hemma i den gemenskapen.
Du är någon som får andra att växa tillsammans med dig och du delar frikostigt med dig av det du är bra på samtidigt som du prestigelöst hämtar kraft och inspiration från både kollegor och församlingsbor.
En bra plats för både jobb och liv
Arbetslaget i Sävar präglas av entreprenörsanda, yrkesöverskridande samarbeten, delegerat ledarskap och en längtan att fler ska nås av evangeliet. Ingen arbetsplats är perfekt men i Sävar är det lätt att trivas.
Som första församling i Luleå stift fick vi 2019 ta emot märkningen Regnbågsnyckeln för vårt arbete för att vara en mer inkluderande kyrka där alla får plats – det är vi stolta över. Något vi också är stolta över är det fina samarbetet med andra aktörer i samhället; skolan, föreningslivet och inte minst det ekumeniska arbete som länge präglat församlingen.
Här finns en välkomnande byagemenskap, ett levande föreningsliv och närhet till naturen, både skogen och havet. Samtidigt ligger Umeå med hela sitt utbud av kultur, handel, utbildning och arbetsmarknad på bekvämt avstånd, bara drygt 10 minuter bort med bil. Det gör Sävar till ett bra val oavsett hur ditt liv och din familjesituation ser ut.
Tillträde
Enligt överenskommelse

Ansök nu

Kantor med inriktning mot barn och unga

Kantor
Läs mer Jun 9
Barnen i Sävar-Holmöns församling strax utanför Umeå letar efter en egen kantor och de nöjer sig bara med den bästa! Kan du inte få nog av glädjen som bubblar fram i mötet mellan musik och barn i alla åldrar är du kanske den som vinner deras hjärtan (det finns många vuxna här som också gärna vill höra dig spela :) ).
Alla delar av församlingens verksamhet är såklart lika viktiga ;) men mellan fyra ögon kan vi ändå vara uppriktiga och säga att inget är lika viktigt som att förmedla tro och livsglädje till barn och unga. I det arbetet är musiken ett av våra bästa verktyg och i Sävar-Holmöns församling får musiken och sången ta plats i alla våra barngrupper, inte bara i barnkörerna. När vi nu letar efter en ny kantor är det därför dig som inte kan få nog av glädjen som bubblar fram i mötet mellan barn och musik som vi söker.
Tillsammans med församlingens andra kantor delar du på det betydelsefulla arbetet med gudstjänster och kyrkliga handlingar men hälften av din tid och kanske en ännu större del av ditt engagemang vill vi att du lägger i vårt barn- och ungdomsarbete. Tillsammans med våra pedagoger vill vi att du vidareutvecklar församlingens stora barnkörer och hittar nya sätta att nå unga med både klassisk och modern musik. Utöver orgel och piano ser vi därför gärna att du spelar fler instrument och inte backar för inspelningar och digitala projekt.
För att kunna söka tjänsten måste du vara utbildad kyrkomusiker med minst kantorsutbildning.
Här i Sävar-Holmöns församling får du en arbetsplats med korta beslutsvägar där nya idéer och projekt gärna får utrymme, allt för att fler människor ska få tag ett steg närmare tro, Gud, sig själva och samhörigheten i kyrkan. Du får också många härliga arbetskamrater som både lockar dig till skratt och sporrar dig att göra ditt bästa.
Som plats att leva på erbjuder Sävar-Holmöns församling det bästa av flera världar. Här hittar du engagerad byagemenskap och närhet till naturen, både skogen och havet. Samtidigt ligger snabbväxande Umeå med hela sitt utbud av kultur, handel, utbildning och arbetsmarknad på bekvämt avstånd, bara drygt 10 minuter bort från Sävar med bil.

Ansök nu

Kyrkogårdsarbetare för sommarsäsongen

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Jan 12
Under perioden maj-oktober 2022 behöver vi förstärkning av fler kyrkogårdsarbetare till församlingens kyrkogårdar. Anställningarna sker löpande så lämna din ansökan redan idag.
Som säsongsanställd vaktmästare arbetar du främst med skötsel av grönytor, grusgångar och planteringar på församlingens kyrkogårdar.
Vi söker dig som är engagerad, noggrann och har förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Det är också viktigt att du är postiv och bra på att hantera stress.
Lämplig utbildning och/eller erfarenhet av trädgårds- eller kyrkogårdsarbete samt maskinvana är meriterande. Körkort med minst B-behörighet är ett krav. God fysik behövs då arbetet stundvis är fysiskt krävande.
Du kommer att ha församlingens samtliga kyrkogårdar som arbetsområde och i tjänsten kan viss arbetsledning av sommarpersonal ingå.
OMFATTNING & VARAKTIGHET
Heltid maj – oktober 2022 eller enligt överenskommelse.
ANSÖKAN
Vi genomför intervjuer löpande så skicka din ansökan så snart du kan.

Ansök nu

Vikarierande kyrko- och kyrkogårdsvaktmästare

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Jan 12
Under perioden mars – augusti 2022 behöver vi en vikarierande vaktmästare till församlingens kyrkogårdar. Möjlighet till förlängning av tjänsten finns.
Som kyrko- och kyrkogårdsvaktmästare ingår du i ett arbetslag som främst arbetar med skötseln av grönytor, grusgångar och planteringar. I tjänsten ingår även snöröjning- och halkbekämpning, markarbeten och under perioder viss arbetsledning av säsongspersonal. Tjänstgöring vid gudstjänster, begravningar, dop och vigslar kan också förekomma. Det innebär bland annat att du i förväg iordningställer lokalen samt agerar ljudtekniker.
Stationeringsorten för tjänsten är Sävar men du kommer att ha församlingens samtliga kyrkogårdar och kyrkor som arbetsområde. Helgtjänstgöring ingår.
Vi söker dig som har gymnasial alternativt eftergymnasial maskinförarutbildning eller motsvarande erfarenhet/utbildningsbevis som arbetsgivaren bedömer likvärdig. B-körkort är ett krav. God fysik behövs då arbetet stundvis är fysiskt krävande. Det är meriterande om du har erfarenhet av grönyteskötsel samt vana av kyrkogårdsarbete och gravgrävning.
Du är engagerad, ansvarstagande och har god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp. Det är också viktigt att du är positiv och bra på att hantera stress. Du behöver behärska svenska språket väl i såväl tal som skrift.
För att kunna söka tjänsten behöver du vara medlem i Svenska kyrkan.
OMFATTNING & VARAKTIGHET
Heltid 1 mars - 31 augusti 2022 eller enligt överenskommelse. Möjlighet till förlängning finns.
ANSÖKAN
Vi genomför intervjuer löpande så skicka din ansökan så snart du kan.

Ansök nu

Administrativt ansvarig

Administrativ chef
Läs mer Maj 3
Är du en administrativ nycirkusartist? Nu har vi det perfekta jobbet för dig som är en naturbegåvning när det gäller att jonglera med massor olika uppgifter samtidigt som du kan se runt hörn :). Du älskar att lägga pennor i raka rader och hålla arkivet i toppskick men blir inte (hel)galen när någon annan kommer och stökar till det för dig.
Som administrativt ansvarig i församlingen spänner ditt arbetsområde över allt från begravningsfrågor via medlemärenden och vigselblanketter till ledningsstöd och samordning av ekonomi- och personalfrågor. Du är kyrkoherdens högra hand och fungerar som sekreterare i kyrkoråd, kyrkofullmäktige och utskott. Tillsammans med ledarna för församlingens olika?verksamhetsområden har du en given plats i ledningsgruppen.
Du har säkert redan förstått att det det här är ett utmanande arbete som kräver såväl noggrannhet och flexibilitet som förmågan att sätta dig in i vitt skilda frågor och arbetsuppgifter. En portion tålamod med oss som inte är lika smarta, snabba och organiserade kan du också behöva.
I gengäld kan vi lova att arbetet också bjuder på mycket arbetsglädje, fantastiska och engagerade arbetskamrater och vetskapen om att du gör skillnad.
Vi ser gärna att du har en högskoleutbildning inom till exempel personalvetenskap, ekonomi eller administration. Du bör ha minst några års erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och har du redan goda kunskaper om hur kyrkan är organiserad är det något ger dig ett stort försprång. Du har lätt för att samarbeta med andra, och är duktig på att skapa ett bra arbetsklimat omkring dig samtidigt som du får saker gjorda.
Som idédriven organisation förutsätter vi att du är medlem i och delar Svenska kyrkans värderingar.
Din ansökan med cv och löneanspråk vill vi ha senast 23 maj. För den här tjänsten genomför vi intervjuer löpande så skicka din ansökan så snart du kan.
Sävar-Holmöns församling i Umeå kommun är en levande stadsnära landsbygdsförsamling. Här finns naturen runt hörnet och stadspuls på mindre än en kvarts avstånd. Församlingen sträcker sig utmed hela Sävarådalen med kyrkor och verksamhet i Botsmark, Bullmark, Sävar, Täfteå och på Holmön. Här bor många barnfamiljer och det ideella engagemanget är stort. Församlingen har ett gott samarbete med föreningslivet och ortens övriga kyrkor. Totalt är vi drygt 20 medarbetare vilket under sommaren utökas med säsongsanställda.

Ansök nu

Säsongsanställd vaktmästare till Sävar kyrkogård

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Feb 9
Under perioden maj-oktober 2021 behöver vi förstärkning av en vaktmästare till församlingens kyrkogårdar.
Som säsongsanställd vaktmästare arbetar du med skötsel av grönytor, grusgångar och planteringar på församlingens kyrkogårdar. I tjänsten ingår också viss arbetsledning av feriearbetande ungdomar.
Vi söker dig som är engagerad, noggrann och har förmåga att arbeta självständigt. Lämplig utbildning och/eller erfarenhet av trädgårds- eller kyrkogårdsarbete är meriterande, samt maskinvana. Körkort med minst B-behörighet är ett krav. God fysik behövs då arbetet stundvis är fysiskt krävande.
Stationeringsorten för tjänsten är Sävar men du kommer att ha församlingens samtliga kyrkogårdar som arbetsområde.
MER INFORMATION
Åke Gustafsson, teamledare kyrkogård: 090-71 25 21, ake.gustafsson@svenskakyrkan.se
Mia Hahn Nilsson, fackl. företrädare Vision: 090-71 25 17
Fackl. företrädare Kommunal: 010-442 96 62
OMFATTNING & VARAKTIGHET
Heltid 3 maj - 29 oktober 2021 eller enligt överenskommelse
LÖN
Månadslön, enligt kollektivavtal

Ansök nu

Vi söker två säsongsanställda kyrkogårdsvaktmästare

Griftegårdsarbetare/Kyrkogårdsarbetare
Läs mer Jan 21

Kantor med skaparlust och musikvisioner

Kantor
Läs mer Apr 2

Kantor och körledare med musikalisk bredd

Kantor
Läs mer Okt 1

Kantor och körledare med musikalisk bredd

Kantor
Läs mer Maj 18

Musikpedagog med barn - och ungdomsfokus

Musikpedagog/Musiklärare
Läs mer Maj 18