Rekab Entreprenad AB jobb i Umeå

Hitta lediga jobb hos Rekab Entreprenad AB i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet i Umeå.

Affärsdriven ekonomichef till Rekab Entreprenad

Ekonomichef
Läs mer Maj 17
Rekab Entreprenad grundades år 1998 och är idag ett av de ledande entreprenad- och projektutvecklingsföretagen i norra Sverige och en del av börsnoterade Wästbygg Gruppen. Vi har huvudkontor i Umeå med lokalkontor i Sundsvall, Örnsköldsvik, Skellefteå samt Luleå. 2023 omsatte bolaget 1,4 miljarder och vi är idag 230 medarbetare som tillsammans bygger och utvecklar ett starkare Norrland.
Våra kunder är främst kommuner, stat och regioner samt större fastighetsbolag och tillsammans bygger vi samhällsviktiga fastigheter längs hela den norrländska kusten, så som exempelvis skolor, sjukhus, bostäder, industrifastigheter och kommersiella byggnader. Vi tror på en växande marknad i Norrland med behov av ett hållbart samhällsbyggande.
Vår styrka är kostnadseffektiva och korta beslutsvägar där medarbetaren har möjlighet att bidra, påverka och göra sin röst hörd. Hos oss får du möjlighet att utmanas och växa.Ditt uppdrag Förutom ett helhetsansvar för vår ekonomi och koncernrapportering innebär din roll att se över vilka affärsmodeller vi arbetar med, säkerställa en hög kvalitet i våra utvecklingsprojekt, styra affärerna och ansvara för hur de ska drivas. Du har ett strategiskt fokus på en långsiktigt hållbar ekonomi som tillgodoser verksamhetens behov.
Rollen innebär att arbeta tätt tillsammans med VD och övriga i ledningsgruppen, koncernens CFO, projekt- och affärsutvecklare samt ekonomiavdelningen. Du leder och fördelar arbetet inom bolagets ekonomiavdelning bestående av två redovisningsansvariga och en löneansvarig, vilka du även har personalansvar för. Du är en del av bolagets ledningsgrupp och är även en del av koncernens ekonomiledningsgrupp med ekonomichefer från koncernens övriga dotterbolag. Tillsammans med CFO driver ni gemensamma frågor ur ett koncernperspektiv.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Ansvara för ekonomisk rapportering till Rekabs ledning samt koncernledningen och för de ekonomiska frågor som ingår i bolagets drift, styrning och ekonomiska affärsplanering.
Ansvara för och upprätta likviditetsrapporter, kvartalsrapporter, budget och prognoser tillsammans med ekonomiavdelning och koncern.
Planera och leda arbetet inom ekonomiavdelningen i Umeå. Svara för utveckling, uppdateringar av rutiner och instruktioner inom ekonomi.
Vara en brygga mellan ekonomi och den operativa verksamheten inom bolaget.
Löpande kontakter och förhandlingar med banker och andra finansinstitut.
Aktivt delta och driva frågor i våra projekt så som, bolagstransaktioner, due diligence och fastighetspaketeringar.
Tillsammans med affärsutvecklarna ta fram underlag till investerings PM som presenteras för en investeringskommitté.
Delta och driva implementeringen av koncernens nya gemensamma affärssystem UNIT4 för Rekab.

Din profil Som person är du affärs- och resultatdriven med en god förståelse för affärer. Det är viktigt att du trivs med att arbeta såväl strategiskt som mer detaljorienterat samt att du har en god analytisk förmåga. Genom ett lyhört och engagerat ledarskap stöttar du dina medarbetare, stärker gruppen och utvecklar ett väl fungerande team. För att bli framgångsrik i vår organisation behöver du vara en lagspelare som gärna samarbetar med andra, samt att du är en god kommunikatör och har lätt att vinna förtroende.
Vi är ett entreprenörsdrivet företag varför du behöver vara nyfiken, nytänkande och gilla utmaningar.Vår företagskultur kännetecknas av ett starkt driv att vilja framåt och att ständigt utvecklas, men vi värnar också om våra anställdas trygghet på arbetet. Vi har en familjär känsla som grundas i korta beslutsvägar och tillit till varandra.
Utbildning och erfarenhetVi söker dig som är civilekonom eller motsvarande med minst 5 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete i ledande befattning. Du är van vid att hantera de arbetsuppgifter som beskrivs ovan och du har erfarenhet av att leda och fördela arbetet på en ekonomiavdelning. Din kunskapsnivå inom Excel är avancerad och du har erfarenhet från affärs- och rapporteringssystem. Vidare hanterar svenska och engelska väl i både tal som skrift.
Meriterande är om du arbetat med bolagsbildning, har goda kunskaper inom aktiebolagslagen, är van att hantera Due Diligence processer, samt erfarenhet av projektredovisning.
Övrig information
Har du frågor kring tjänsten eller rekryteringsprocessen får du gärna kontakta Emelie Wijk på emelie.wijk@rekab.se Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag: 2024-06-09. Vi tillämpar arbetspsykologiska tester, referenstagning och bakgrundskontroll i slutfasen av rekryteringsprocessen.
Tillträdesdag: enligt överenskommelse.
Tjänsten är en heltidstjänst med placering på vårt huvudkontor i Umeå.
Wästbygg Gruppen inklusive Rekab Entreprenad omfattas utav kollektivavtal mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen (Tjänstemannaavtalet) samt med Byggnads (Byggavtalet).
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Träarbetare med yrkesbevis

Träarbetare/Snickare
Läs mer Maj 17
Vi på Rekab fortsätter att växa och söker ytterligare flera träarbetare med yrkesbevis till Umeå.
Vilka är vi?
Rekab Entreprenad, en del av börsnoterade Wästbygg Gruppen, bygger och utvecklar samhällsviktiga fastigheter så som exempelvis skolor och sjukhus samt även kommersiella byggnader och bostäder längs hela den norrländska kusten.
I över 20 år har vi varit en trygg och flexibel partner för våra kunder - främst kommuner, stat och regioner samt större fastighetsbolag på och omkring de orter där vi är verksamma.
Vår styrka som arbetsgivare är korta beslutsvägar där medarbetaren har möjlighet att bidra, påverka och göra sin röst hörd. Hos oss får du chansen att utvecklas i ett av norra Sveriges största och mest drivna entreprenad- och projektutvecklingsföretag som sätter produktionen i fokus.
Vi söker dig som:
Är erfaren träbetare med yrkesbevis
Bor i, eller har för avsikt att bosätta dig i eller i närheten av Umeå
Vill jobba i ett drivet och högpresterande team med en hjälpsam kultur
Vill jobba hos en trygg och stabil arbetsgivare
Trivs med korta beslutsvägar, enkla rutiner och effektiva arbetssätt
Uppskattar förmåner så som sjukvårdsförsäkring (utan karenstid!) och konkurrenskraftiga villkor

VILL DU OCKSÅ VARA MED OCH BYGGA NORRLAND? Hos oss får du friheten att vara dig själv, våga lära av misstag och utvecklas till ditt bästa jag. Välkommen med din ansökan.
Övrig information
Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.
Tillträdesdag: Enligt överenskommelse.
Vi tillämpar referenstagning och bakgrundskontroll i slutfasen av rekryteringsprocessen.
Rekab Entreprenad omfattas utav kollektivavtal med Byggnads (Byggavtalet).

Ansök nu

Kalkylingenjör till Rekab Entreprenad

Byggnadsingenjör
Läs mer Maj 16
Vi på Rekab söker en kalkylingenjör till vår verksamhet i Umeå.
Vilka är vi?
Rekab Entreprenad, en del av börsnoterade Wästbygg Gruppen, bygger och utvecklar samhällsviktiga fastigheter så som exempelvis skolor och sjukhus samt även kommersiella byggnader och bostäder längs hela den norrländska kusten.
I över 20 år har vi varit en trygg och flexibel partner för våra kunder - främst kommuner, stat och regioner samt större fastighetsbolag på och omkring de orter där vi är verksamma.
Vår styrka som arbetsgivare är korta beslutsvägar där medarbetaren har möjlighet att bidra, påverka och göra sin röst hörd. Hos oss får du chansen att utvecklas i ett av norra Sveriges största och mest drivna entreprenad- och projektutvecklingsföretag som sätter produktionen i fokus.
Vi erbjuder dig
en nyckelroll i företaget där du kan göra stor skillnad.
möjligheten att räkna på en bred variation av spännande projekt.
att vara en del av en familjär och lärande arbetskultur där lagkänsla och samarbete står i centrum.
en trygg och stabil arbetsgivare med korta beslutsvägar, enkla rutiner och effektiva arbetssätt.
konkurrenskraftiga villkor.

Vi söker dig som
har erfarenhet från byggbranschen, god byggteknisk förståelse och gärna några års erfarenhet av kalkylarbete.
trivs med att hantera data, arbeta strukturerat mot tydliga deadlines, är analytiskt lagd och har en näsa för affärer.
har en relevant utbildning inom byggsektorn eller motsvarande erfarenhet.
har du dessutom goda kunskaper i LOU, entreprenadjuridik, erfarenhet av kalkylprogram så som exempelvis MAP och inköpsjuridik blir vi extra glada.

Rollen som kalkylingenjör hos Rekab
Som kalkylingenjör har du ett helhetsansvar för kalkylen från start till färdigt anbud. I dina arbetsuppgifter ingår att upprätta anbud- och budgetkalkyler och skicka ut samt följa upp förfrågningar. Du ansvarar för att uppdatera recept och priser i vårt kalkylprogram samt uppdatera kalkylmallar. Vidare är det du som lämnar över arbetsplatsen till arbetsplatsorganisationen från anbudsfasen till produktionsfasen. I din roll har du kontakt med beställare, underentreprenörer och leverantörer och du arbetar tätt ihop med andra kalkylingenjörer, arbetschefer och entreprenadingenjörer. Du rapporterar till Arbetschef i Umeå.
Övrig information
Sista ansökningsdag: 2024-06-09, då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.
Tillträdesdag: enligt överenskommelse.
Vi tillämpar referenstagning och bakgrundskontroll i slutfasen av rekryteringsprocessen.
Rekab Entreprenad omfattas utav kollektivavtal mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen (Tjänstemannaavtalet) samt med Byggnads (Byggavtalet).
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Arbetsledare till Rekab Entreprenad

Arbetsledare, husbyggnad
Läs mer Apr 10
Vi på Rekab söker fler arbetsledare till vår byggverksamhet i Umeå.
Vilka är vi?
Rekab Entreprenad, en del av börsnoterade Wästbygg Gruppen, bygger och utvecklar ett starkare och mer hållbart Norrland. Vår styrka är kostnadseffektiva och korta beslutsvägar där medarbetaren har möjlighet att bidra, påverka och göra sin röst hörd. Hos oss får du chansen att utvecklas i ett av norra Sveriges största och mest drivna entreprenad- och projektutvecklingsföretag där vi sätter produktionen i fokus.
Våra kunder är främst kommuner, stat och regioner samt större fastighetsbolag och tillsammans bygger vi samhällsviktiga fastigheter längs hela den norrländska kusten, så som exempelvis skolor, sjukhus, industrifastigheter, bostäder och kommersiella byggnader. Vi tror på ett hållbart samhällsbyggande där människor varje dag får växa och utmanas.
Vi erbjuder dig
att vara en del av en familjär och lärande arbetskultur där lagkänsla och samarbete står i centrum.
en trygg och stabil arbetsgivare med korta beslutsvägar, enkla rutiner och effektiva arbetssätt.
ett arbete som präglas av ett stort mått av frihet under ansvar och där utrymmet för egna idéer är generöst.
konkurrenskraftiga villkor.

Vi söker dig som
har flerårig erfarenhet från byggproduktion och vill ta nästa steg i din karriär som ledare, alternativt är en erfaren arbetsledare.
har en akademisk utbildning inom byggsektorn eller motsvarande erfarenhet.

Rollen som arbetsledare hos Rekab
Som arbetsledare ansvarar du för att planera, leda och fördela arbetet på byggarbetsplatsen inom tilldelat ansvarsområde, i nära samarbete med platschefen. Dina arbetsuppgifter består bland annat av att upprätta rullande tidplaner, genomföra arbetsberedningar, ansvara för inköp av material och anskaffning av maskiner och hjälpmedel, upprätta egenkontroller och samordna arbetsmoment med underentreprenörer. Du sköter också viss utsättning samt säkerställer att gällande bygghandling följs. Ett annat viktigt ansvar är att medverka till att skapa trivsel och gemenskap i projektgruppen.
Övrig information
Sista ansökningsdag: 2024-05-12, då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.
Tillträdesdag: enligt överenskommelse.
Vi tillämpar referenstagning och bakgrundskontroll i slutfasen av rekryteringsprocessen.
Rekab Entreprenad omfattas utav kollektivavtal mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen (Tjänstemannaavtalet) samt med Byggnads (Byggavtalet).
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Redovisningsansvarig

Redovisningsekonom
Läs mer Aug 30
Vill du arbeta i ett ekonomiteam i en omväxlande och självständig roll med ansvar för hela redovisningsprocessen? Vi på Rekab Entreprenad söker nu en driven och erfaren redovisningsekonom som vill vara med att påverka och utveckla hela ekonomifunktionen.

Arbetsbeskrivning

Som en av två redovisningsansvariga hos oss kommer du att ansvara för det löpande redovisningsarbetet i sin helhet. Du arbetar självständigt men är en del av ett ekonomiteam bestående av fyra kompetenta och engagerade kollegor; ekonomichef, två redovisningsansvariga och en löneansvarig. I teamet hjälps vi åt och stöttar varandra och är organiserade så att flera är insatta i rutiner och arbetssätt för att kunna växla arbetsuppgifter och avlasta varandra.

Dina arbetsuppgifter innefattar ansvar för bland annat bokslutsarbete, månatliga avstämningar, moms- och skatteredovisning, projektredovisning, kundfakturering, kund- och leverantörsreskontra, attestflöden, likviditetsplanering och koncernrapportering.

I denna tjänst ges du möjlighet till ett brett och omväxlande arbete, där vi strävar efter enkla och okomplicerade rutiner och arbetssätt. Vidare innebär rollen att du få en helhetssyn över ekonomin och stora möjligheter till personlig kompetensutveckling i ett stabilt företag med korta beslutsvägar.

Din profil

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet inom redovisning och är självständig i bokslutsarbete. Vi ser gärna att du har en utbildning med ekonomisk inriktning och vana att arbeta i Excel samt större affärs/ekonomisystem. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektredovisning, men det absolut viktigaste är att du tycker om att ha roligt på jobbet!

Om Rekab

Rekab Entreprenad grundades år 1998 och är idag ett av de ledande byggföretagen i norra Sverige med en omsättning över 1 miljard. Vi har huvudkontor i Umeå med lokalkontor i Sundsvall, Örnsköldsvik, Skellefteå samt Luleå. Idag är vi en del av Wästbygg Gruppen, ett börsnoterat entreprenad- och projektutvecklingsbolag som utvecklar och bygger samhällsfastigheter, kommersiella byggnader, bostäder samt logistik- och industrianläggningar. Alltid med stort fokus på hållbarhet. I koncernen, som har 500 medarbetare, ingår Rekab Entreprenad AB, Wästbygg AB och Logistic Contractor AB. Verksamheten bedrivs på de mest expansiva marknaderna i Sverige samt inom Logistic Contractor även i Danmark, Norge och Finland.

Övrig information

Sista ansökningsdag: 2023-09-24, då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Tillträdesdag: Snarast, enligt överenskommelse.

Vi tillämpar referenstagning och bakgrundskontroll i slutfasen av rekryteringsprocessen.

Rekab Entreprenad omfattas utav kollektivavtal mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen (Tjänstemannaavtalet) samt med Byggnads (Byggavtalet).

Ansök nu

Platschef

Arbetsledare, husbyggnad
Läs mer Apr 13
Vi på Rekab växer kraftigt och söker ytterligare en platschef till vår verksamhet i Umeå. Vill du leda ett av våra effektiva byggteam med gedigen erfarenhet inom stora byggproduktioner där Du är med och gör skillnaden? Hos oss får du chansen att utvecklas i ett av norra Sveriges största och mest drivna byggföretag där vi sätter produktionen i fokus. Vi tror på ett hållbart samhällsbyggande där människor varje dag får växa och utmanas - vill du fortsätta utvecklas tillsammans med oss?

Vi söker dig som:

- Har flerårig erfarenhet från byggproduktion och vill ta nästa steg i din karriär som ledare, alternativt är en erfaren platschef. Vi tror att du har en akademisk utbildning inom byggsektorn eller motsvarande erfarenhet.

- Drivs av att leda människor mot ett gemensamt mål, är duktig på att entusiasmera och att skapa god laganda. Vi ser gärna att du som person även är strukturerad, kommunikativ och trygg i ditt ledarskap.

- Trivs i en platt organisation med nära till beslut där du får möjlighet att utvecklas i din yrkeskarriär.

- Vill arbeta hos en trygg och stabil arbetsgivare med en aktuell orderstock på över 2 miljarder och där du erbjuds konkurrenskraftiga villkor.

I rollen som platschef kommer du huvudsakligen produktionsleda och ansvara för en entreprenad i taget, från planering till färdigt projekt. Du kommer mestadels arbeta med större och mer omfattande projekt då vi vanligen bygger åt kommuner, landsting/regioner och stora fastighetsägare. Du kommer ha löpande dialog och nära samarbete med framför allt våra arbetsledare, entreprenadingenjörer och arbetschefer. I rollen ingår ekonomiskt ansvar över dina projekt, kvalitetsuppföljning och arbetsmiljöansvar samt den löpande kunddialogen. Du rapporterar till Arbetschef i Umeå.

Övrig information

Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Tillträdesdag: Snarast, enligt överenskommelse.

Vi tillämpar referenstagning och bakgrundskontroll i slutfasen av rekryteringsprocessen.

Rekab Entreprenad omfattas utav kollektivavtal mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen (Tjänstemannaavtalet) samt med Byggnads (Byggavtalet).

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Platschef

Arbetsledare, husbyggnad
Läs mer Apr 13
Vi på Rekab växer kraftigt och söker ytterligare en platschef till vår verksamhet i Umeå. Vill du leda ett av våra effektiva byggteam med gedigen erfarenhet inom stora byggproduktioner där Du är med och gör skillnaden? Hos oss får du chansen att utvecklas i ett av norra Sveriges största och mest drivna byggföretag där vi sätter produktionen i fokus. Vi tror på ett hållbart samhällsbyggande där människor varje dag får växa och utmanas - vill du fortsätta utvecklas tillsammans med oss?

Vi söker dig som:

- Har flerårig erfarenhet från byggproduktion och vill ta nästa steg i din karriär som ledare, alternativt är en erfaren platschef. Vi tror att du har en akademisk utbildning inom byggsektorn eller motsvarande erfarenhet.

- Drivs av att leda människor mot ett gemensamt mål, är duktig på att entusiasmera och att skapa god laganda. Vi ser gärna att du som person även är strukturerad, kommunikativ och trygg i ditt ledarskap.

- Trivs i en platt organisation med nära till beslut där du får möjlighet att utvecklas i din yrkeskarriär.

- Vill arbeta hos en trygg och stabil arbetsgivare med en aktuell orderstock på över 2 miljarder och där du erbjuds konkurrenskraftiga villkor.

I rollen som platschef kommer du huvudsakligen produktionsleda och ansvara för en entreprenad i taget, från planering till färdigt projekt. Du kommer mestadels arbeta med större och mer omfattande projekt då vi vanligen bygger åt kommuner, landsting/regioner och stora fastighetsägare. Du kommer ha löpande dialog och nära samarbete med framför allt våra arbetsledare, entreprenadingenjörer och arbetschefer. I rollen ingår ekonomiskt ansvar över dina projekt, kvalitetsuppföljning och arbetsmiljöansvar samt den löpande kunddialogen. Du rapporterar till Arbetschef i Umeå.

Övrig information

Då urval och intervjuer sker löpande ber vi dig att skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Tillträdesdag: Snarast, enligt överenskommelse.

Vi tillämpar referenstagning och bakgrundskontroll i slutfasen av rekryteringsprocessen.

Rekab Entreprenad omfattas utav kollektivavtal mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer och Unionen (Tjänstemannaavtalet) samt med Byggnads (Byggavtalet).

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu