Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning jobb i Umeå

Hitta lediga jobb som Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning i Umeå. Välj att läsa mer om ett jobb eller gå vidare och ansök jobbet. Du kan också klicka på en arbetsgivare och se alla jobben i Umeå från den arbetsgivaren.

Skolinspektionen i Umeå söker utredare med juridisk inriktning

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 18
Skolinspektionen arbetar för en skola där alla barn och elever oavsett kön får en god kvalitet i sin utbildning, en likvärdig utbildning och kunskaper i en stimulerande och trygg miljö. Alla barn och elever ska ges möjlighet att utvecklas så långt som möjligt utifrån sina förutsättningar. Verksamheten innehåller tre grenar: tillsyn, kvalitetsgranskning samt prövning av godkännande för enskilda huvudmän. Vi finns på orterna Göteborg, Linköping, Lund, Stockholm och Umeå.

Vi söker

Vi söker dig som vill arbeta för att alla barn och elever ska få en så god utbildning som möjligt. Det är ett viktigt och utmanande arbete som ställer höga krav på dina analytiska och skriftspråkliga förmågor. Målet är en skola som präglas av trygghet och studiero och där alla

barn och elever kan nå så långt som möjligt utifrån sina egna förutsättningar. Har du den kompetens vi söker och vill vara med och förbättra den svenska skolan? Då har vi ett spännande jobb för dig.

 Vi erbjuder 

Ett kvalificerat och varierat utredningsarbete med möjlighet att kunna göra skillnad i samhället. En miljö där olika kompetenser arbetar tillsammans för att ta tillvara barns och elevers intressen. Inom organisationen finns ett stort engagemang för att bidra till ökad kvalitet i skolan och den enskilda elevens rätt. I tjänsten får du även möjlighet att delta i Skolinspektionens inspektörsutbildning. 

Arbetsuppgifter

I arbetet ingår att genomföra inspektioner inom samtliga skolformer samt fritidshem. I arbetsuppgifterna ingår planering, dokumentstudier och analyser samt besök med intervjuer och observationer i de olika verksamheterna. En central uppgift är att skriva och föredra beslut efter genomförd tillsyn samt ha en uppföljande dialog med rektorer och huvudmän. I arbetet ingår även att fungera som sakkunnig i juridiska frågor. Arbetet bedrivs huvudsakligen i team eller i projektform och innebär regelbundna resor med övernattning. Arbetet innebär också skriftliga och muntliga kontakter med politiker, chefstjänstemän, rektorer, lärare, elever och vårdnadshavare. Kontakter med myndigheter och organisationer, liksom information och besvarande av frågor till allmänheten ingår också i arbetet.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som har


• juristexamen
• aktuell erfarenhet av utredningsarbete och ärendehandläggning inom offentlig förvaltning
• mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
• körkort för personbil 

Meriterande är


• erfarenhet av skoljuridiska frågor och aktuella kunskaper om det svenska utbildningssystemet
• erfarenhet av arbete med tillsyn
• erfarenhet av utredningsarbete
• notariemeritering eller annan likvärdig erfarenhet

Som person 


• är du trygg i din yrkesroll och har god självinsikt
• är du analytisk och noggrann
• har du integritet och mycket god samarbetsförmåga
• har du mycket god förmåga att planera och strukturera arbetsprocesser
• har du lätt att möta och kommunicera med andra människor

För att trivas på Skolinspektionen ska du tycka om att arbeta i en verksamhet med högt tempo, varierade arbetsuppgifter och en arbetsmiljö där kollegor har olika kompetenser och erfarenheter. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Om tjänsten 

Anställningen är tillsvidare och omfattar heltid. Skolinspektionen tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde snarast enligt överenskommelse. Skolinspektionen värnar om att vara en arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Ansök i form av ett personligt brev (högst en A4) och bifoga CV. Klicka på ansök nedan. Dnr är 2024:3192. Sista ansökningsdag är den 9 maj. I denna rekrytering använder vi oss av arbetsprov för de som går vidare i processen.

Frågor

För upplysningar om tjänsten kontakta enhetschef Joakim Blomberg eller Eva-Lena Ölund-Brändström. För frågor om rekryteringsprocessen kontakta någon av våra HR partners Phia Wetterud eller Mary Cairns. Fackliga företrädare är , Mattias Ryd, (OFR) och Rebecka Rasmuson (SACO) nås via växeln tfn 08-586 080

Ansök nu

Vilthandläggare med inriktning mot klövvilt

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 11
Om arbetsplatsen
Med tanke på klövvilt, jaktfrågor och viltförvaltning.

Vi söker en Vilthandläggare med inriktning mot klövvilt Hos oss kännetecknas arbetsmiljön av hjälpsamhet och villkoren av livspusselvänlighet. Vår gemensamma uppgift är att skapa samhällsnytta.

Naturvårdsenheten är en stor enhet med många olika delverksamheter. I dagsläget jobbar ca 60-70 medarbetare på enheten. Arbetsgruppen för viltfrågor består av fem medarbetare som arbetar tillsammans med bland annat klövviltsförvaltning, förvaltning av stora rovdjur, skyddsjaktfrågor och projekt som berör hantering av storfåglar kopplat till skador på gröda. Vi jobbar även med problematiken kring skarv och de skador fåglarna orsakar på fiskbestånd. Denna tjänst fokuserar främst på klövviltsförvaltning men andra förekommande arbetsuppgifter såsom handläggning av skyddsjakt på andra arter än stora rovdjur är också aktuella

Som statligt anställd hos Länsstyrelsen erbjuder vi särskilda förmåner kring friskvård, föräldralön, pension etc. Läs gärna mer https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/om-oss/jobba-hos-oss.html. 

Arbetsuppgifter
I arbetsuppgifterna ingår främst arbete inom klövviltsförvaltningen såsom registrering av älgjaktsområden, planering, tilldelning och uppföljning av älgjakten, men även frågor som rör övrig viltförvaltning och skyddsjakt förekommer. Kommunikation och information är en viktig del då du kommer att möta många människor i ditt arbete och ha löpande kontakter med bl a. länets älgförvaltningsgrupper och älgskötselområden.

Även andra i arbetsgruppen förekommande arbetsuppgifter kan ingå

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

- Registrering av älgjaktsområden
- Planering inför kommande älgjaktssäsong
- Uppföljning av älgjakten
- Hantering av skyddsjaktsärenden
- Delta och leda förekommande projekt
- Leda och delta i möten med bl a markägare och jägare Hålla utbildningar och konferenser inom viltförvaltning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

- En för arbetsuppgifterna relevant högskoleutbildning inom t.ex. biologi eller andra naturvetenskapliga ämnen
- God förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt
- B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du även har:

- Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter
- Vana att arbeta med GIS och databaser.

För att trivas i rollen krävs att du har en helhetssyn kring viltfrågorna, en god samarbetsförmåga samt är strukturerad och vill jobba mot gemensamma mål och resultat. Du bör kunna ta egna initiativ när det krävs och tycka om att kommunicera internt och externt kring arbetet med viltfrågor.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning och provanställning kan komma att tillämpas. 

Om Länsstyrelsen Västerbotten

Länsstyrelsen Västerbotten är en kunskapsmyndighet. Genom helhetsperspektiv med engagemang för samverkan och den enskilda invånaren gör vi hållbar utveckling möjlig i hela länet. Vi utgår från Västerbotten och tar avstamp i allt som händer, både inom länets gränser och utanför. För oss är det lika naturligt att samarbeta med offentliga aktörer som andra statliga myndigheter, regioner och kommuner som näringsliv och civilsamhälle.



Hos oss jobbar cirka 300 medarbetare i ett 80-tal olika yrkesroller. Våra specialistkompetenser finns inom en bredd av områden som är viktiga byggstenar för att vårt samhälle ska fungera för alla invånare och för ekologisk, ekonomisk och social utveckling. Vi verkar för att ha medarbetare med kunskaper inom Sveriges minoritetsspråk och sätter därför värde på dina kunskaper i samiska, meänkieli, finska, romani chib och jiddisch.



Länsstyrelsen är regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet och du kan i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än de du anställts för.



När du skickar in din ansökan blir den en offentlig handling.



Så här behandlar vi dina personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd



Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.

Ansök nu

Biträdande projektledare inom beslutsstödsystem under 2024 (25%)

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 8
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 




Vi söker en engagerad och kompetent biträdande projektledare för ett spännande projekt med utvärdering av beslutsstödsystemet Diver Solution.

Syftet med projektet är att utifrån den förstudie som gjordes 2023 göra en utvärdering om universitetets befintliga system kan uppfylla de behov som verksamheten har. Systemet används för att stödja planering och uppföljning av universitetets verksamhet inom ekonomi, utbildning och forskning.

Projektet innefattar fem mindre pilotprojekt:

Pilot 1:  Diver – Dashboard och Measure factory
Kan en dashboard skapa den önskade verksamhetsnyttan och möta de analysbehov som identifierats? Här vill vi testa att skapa en dashboard utifrån ett institutionsperspektiv.   

Pilot 2 Diver – Power BI
Testa att koppla ihop Power BI med Diver solution. Power BI består av verktyg för att hitta och dela användbara insikter med hundratals datavisualiseringar, inbyggda AI-funktioner, enkel Excel-integration samt förbyggda och anpassade dataanslutningsprogram.

Pilot 3 Diver – Studentplanering, intäktsanalys
Testa att bygga en avancerad uppföljningsmodell för studentplanering och intäktsanalys i Diver solution.

Pilot 4 Stratsys
Testa en installation av planerings- och uppföljningsverktyget Stratsys där vi under ett par månader kan testa systemet för att se om detta skulle kunna vara ett bra system för digitalisering av verksamhetsplaner, verksamhetsberättelser och ekonomiuppföljning.

Pilot 5 Hypergene
Utvärdera universitets planerings- och uppföljningsprocess i verktyget Hypergene för att se om detta skulle kunna vara ett bra system för digitalisering av verksamhetsplaner, verksamhetsberättelser och ekonomiuppföljning.

Dina arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer att vara att tillsammans med projektledaren planera, genomföra och följa upp pilotprojekten samt skapa en struktur för att fånga verksamhetens behov.

Kravprofil

Vi söker dig som har:

- Erfarenhet av projektledning
- God kunskap om och erfarenhet av arbete med planering, uppföljning och analysarbete i exempelvis Fokus, Raindance, Primula och Ladok
- Ett stort engagemang och intresse av planerings- och uppföljningsfrågor
- God kännedom om och erfarenhet av Umeå universitetets organisation

Omfattningen på uppdraget är 25 %. Det kan antingen utföras som ett uppdrag inom ramen för befintlig anställning vid Umeå universitet (om tillämpligt och sådan finns) eller i form av en ny anställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 28 april 2024. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet kopplat till den utlysta anställningen.  

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare Vattenförvaltning

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Apr 4
Om arbetsplatsen
Med tanke på vattnets status, miljögifter och övergödning.

Vi söker dig som vill bidra i rollen som handläggare inom vattenförvaltning. Hos oss kännetecknas arbetsmiljön av hjälpsamhet och villkoren av livspusselvänlighet. Vår gemensamma uppgift är att skapa samhällsnytta.

Miljöanalys följer upp, övervakar och beskriver miljötillståndet. Detta gör vi i samverkan med länets aktörer för att få genomslag för miljöarbetet och för att få fler att genomföra de åtgärder som behövs för att Agenda 2030, miljömålen och miljökvalitetsnormerna ska uppnås. I Västerbottens län finns ett stort behov av att genomföra åtgärder i vattenmiljöer för att nå miljömålen och miljökvalitetsnormer för vatten.

Miljöanalysenheten har ca 38 medarbetare som arbetar inom verksamhetsområdena vattenförvaltning, kalkning, miljöövervakning, vattenvård och projekt, miljömål samt kommunikation.  Du kommer att ingå i en arbetsgrupp på nio personer som arbetar med vattenförvaltning enligt EU-ramdirektiv inom hav, sjöar, vattendrag, grundvatten och dricksvatten. Det kan handla om att minska belastning av näringsämnen eller miljöfarliga ämnen till sjöar, vattendrag och kustvatten, undanröja vandringshinder eller restaurera vattenmiljöer.

Som statligt anställd hos Länsstyrelsen erbjuder vi särskilda förmåner kring friskvård, föräldralön, pension etc. Läs gärna mer https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/om-oss/jobba-hos-oss.html. 

Arbetsuppgifter
Arbetet är varierande och du kommer ingå i ett erfaret team, där ni delar på arbetsuppgifterna.  Arbetet består i att kartlägga miljötillstånd, påverkan och åtgärdsbehov enligt EU:s vattendirektiv. Arbetet innebär ett fokus mot miljögifter och övergödning. I tjänsten ingår också att genomföra miljöövervakning och beskriva miljötillståndet samt samverka internt och externt. Samverkan kan handla om att vägleda, rådge och stödja externa aktörer i arbetet för en bättre vattenstatus och prioritering av resurser till de platser där vattenåtgärder ger störst effekt. En viktig uppgift är också att stödja Länsstyrelsens tillsyn av miljöfarlig verksamhet.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

- Ta fram underlag för statusklassning särskilt vad det gäller miljögifter och övergödning, föreslå åtgärder och miljökvalitetsnormer för länets vatten
- Samverka internt på Länsstyrelsen och externt med andra myndigheter, kommuner och aktörer i länet för att driva på åtgärdsarbetet för att nå god status
- Samordna delar av arbetet med åtgärdsprogram, förankra med aktörer, vattenråd och andra myndigheter
- Arbeta för bättre övervakning av miljögifter som svarar mot vattenförvaltningens behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

- Har relevant akademisk examen inom naturvetenskap med inriktning mot miljögifter och övergödning


- Har B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du även har:

- Arbetat med vattenförvaltning
- Erfarenhet av miljögifter
- Erfarenhet av övergödning.

För att du ska trivas i rollen är du serviceinriktad, välorganiserad, har lätt för att samarbeta och god förmåga att driva arbetet framåt.  Det är också viktigt att du självständigt kan prioritera och ansvara för ditt arbete. Du är flexibel och har en helhetssyn samt är öppen för förändringar i arbetsuppgifter. Vi har ett öppet arbetsklimat och värnar vår arbetsglädje och laganda. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tjänsten är ett vikariat på 1 år, med start snarast och till och med 30 maj 2025.

Om Länsstyrelsen Västerbotten

Länsstyrelsen Västerbotten är en kunskapsmyndighet. Genom helhetsperspektiv med engagemang för samverkan och den enskilda invånaren gör vi hållbar utveckling möjlig i hela länet. Vi utgår från Västerbotten och tar avstamp i allt som händer, både inom länets gränser och utanför. För oss är det lika naturligt att samarbeta med offentliga aktörer som andra statliga myndigheter, regioner och kommuner som näringsliv och civilsamhälle.



Hos oss jobbar cirka 300 medarbetare i ett 80-tal olika yrkesroller. Våra specialistkompetenser finns inom en bredd av områden som är viktiga byggstenar för att vårt samhälle ska fungera för alla invånare och för ekologisk, ekonomisk och social utveckling. Vi verkar för att ha medarbetare med kunskaper inom Sveriges minoritetsspråk och sätter därför värde på dina kunskaper i samiska, meänkieli, finska, romani chib och jiddisch.



Länsstyrelsen är regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet och du kan i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än de du anställts för.



När du skickar in din ansökan blir den en offentlig handling.



Så här behandlar vi dina personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd



Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.

Ansök nu

Handläggare, Överförmyndarenheten

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 20
Överförmyndarenheten i Umeåregionen (ÖFUR) är administrativ, beredande och verkställande organisation för överförmyndare i Umeå, Bjurholms, Nordmalings, Robertsfors, Vindelns, Vännäs och Örnsköldsviks kommun.

Enheten har kontor i både Umeå och Örnsköldsvik, och vi har ett nära samarbete både internt och med externa aktörer.

Överförmyndarenheten granskar förmyndares, gode mäns och förvaltares verksamhet med ledning av de förteckningar, årsräkningar, sluträkningar och andra handlingar och uppgifter som har lämnats in. Enheten ansvarar för rekrytering och utbildning av gode män och förvaltare samt ger information och rådgivning inom överförmyndarnas verksamhetsområde.

Nu är vi i behov av att stärka vårt team med en medarbetare till vår verksamhet!


Dina arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta för att överförmyndarverksamheten får en ökad synlighet i samhället. Vidare kommer du att ta fram rekryterings- och marknadsföringsplaner och strategier för rekrytering av nya gode män och förvaltare. Arbetet inkluderar även att praktiskt rekrytera nya gode män och förvaltare. 

Om dig
Vi söker dig som har utbildning på högskolenivå inom kommunikation, marknadsföring eller personalvetenskap, alternativt en annan utbildning som vi arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vidare har du erfarenhet av arbete med rekrytering. Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet av marknadsföring. 

För uppdraget krävs en hög grad av noggrannhet, samarbetsförmåga och administrativ kompetens. Det är också nödvändigt att kunna arbeta självständigt samt ha en god kommunikationsförmåga, både muntligt, skriftligt och inför grupper.

Vi kan erbjuda dig ett viktigt, ansvarsfullt och omväxlande arbete med mycket sociala kontakter.

I denna tjänsten är B-körkort och tillgång till egen bil ett krav. 

Välkommen med din ansökan!

Övrigt
Tjänsten avser en särskild visstidsanställning, heltid, med start 2024-04-15 eller enligt överenskommelse, till och med 2024-12-31.

Följ Umeå Kommun på Linkedin!
Om Umeå kommun
Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med över 13 000 medarbetare. Kommunen har ca 440 chefer och verksamheten är indelad i åtta förvaltningar. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring tusen medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?


Här kan du ta del av hur det är att leva och bo i Umeå: https://www.gatewayumea.se/sv/move-to-umea

Umeå kommun ingår i tre förvaltningsområden för finska, meänkieli och samiska www.umea.se/minoriteter. 

Som medarbetare hos oss i Umeå kommun kan du ta del av ett antal förmåner. Ta del av våra förmåner https://umea.se/jobbochforetagande/jobbochpraktik/kommunensomarbetsgivare/varaformaner.4.1b4d24fb1752122eb843bf.html


Säljer du annonser eller erbjuder rekryteringsstöd? Var vänlig, kontakta inte kommunen om det! Vi väljer och kontaktar själva företag vi samarbetar med.

Ansök nu

Strateg till enheten Utvecklingsstöd vid Ledningsstaben, Umeå

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 9
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Ledningsstaben inom Region Västerbotten ansvarar för och driver strategisk och övergripande kvalitetsutveckling samt är ett stöd för organisationen i genomförande av förbättringar. Staben ansvarar även för att ärendeberedning är korrekt, så att tjänstepersonsledning och politisk ledning kan fatta välgrundade och transparenta beslut.

Utvecklingsstödets uppdrag är att vara regionens centrala resurs och styrning förinförande, underhåll och utveckling av verksamhetsstyrningenmed dess innehåll samt kunna driva vissa centrala utvecklingsaktiviteter. Målsättningen med utveckling av vår ledning och styrning är bland annat att skapa en kultur där alla känner sig delaktiga och veta hur de bidrar till helheten. Arbetet ska också bidra till att skapa en gemensam bild av vart vi ska, vad som behöver göras, vem som ska göra det och vad som ska prioriteras. Enheten arbetar i nära samverkan med andra för att stärka regionens förmåga att leda, styra och utveckla verksamheten.

För att förstärka kompetensen kring kvalitetsledning och processledning inom vårt område och därmed öka den gemensamma lednings- och styrningsförmågan i regionen behöver vi rekrytera en strateg.

Vi erbjuder möjlighet till distansarbete efter överenskommelse med chef, flexibel placeringsort kan tillämpas där så är möjligt.

ARBETSUPPGIFTER
I din roll som strateg med fokus kvalitetsledning vid enheten för utvecklingsstöd, bidrar du till utveckling av kvalitetsledning och av regionens verksamhetsstyrning.

I arbetet driver du utveckling av och förvaltar regionens övergripande ledningssystem i enlighet med interna och externa krav. Du stödjer och utvecklar regionens övergripande kvalitetsarbete, driver processorientering och stödjer processutveckling. Du tar fram styrande dokument såsom policys, riktlinjer och rutiner inom området.

Huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:
• Utgöra strategiskt stöd till högsta ledningen i kvalitetsledningsfrågor och t ex samordna ledningens genomgång för regionövergripande ledningssystem
• Stödja verksamheters ledningssystemsutveckling
• Utveckla och förvalta arbetet med kvalitetsmål, indikatorer och uppföljning
• Samordna externa och interna revisioner
• Samordna delledningssystemsansvariga inom ramen för lagefterlevnad och kvalitetsmål
• Säkra övergripande risk- och konsekvensanalyser och ha överblick över och rapportera strategiska avvikelser
• Genomföra utbildningar och workshops inom kvalitetsområdet
• Delta i regional och nationell samverkan i ledningssystemsfrågor
• Leda och delta i olika utvecklingsstödjande insatser inom företrädesvis verksamhetsstyrning

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

Du ska ha erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete utifrån standard och av arbete inom en komplex organisation. Du har kunskap om ledningssystem, till exempel enligt ISO 9001, via utbildning eller erfarenhet.

Du behöver ha kunskap om Microsoft Office 365 samarbetsverktyg eller motsvarande och dokumenthantering med stöd av teknik. Du har en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är en fördel om du har erfarenhet av kvalitets-, process- och förändringsledning, verksamhetsstyrning, planering och uppföljning samt erfarenhet av verktyg såsom Stratsys eller liknande. Meriterande är om du har erfarenhet och kunskap av offentlig verksamhet såsom kommun eller region, särskilt Hälso- och sjukvård.

För att nå framgång i detta arbete behöver du vara analytisk, strategisk och tålmodig. Du har god förmåga att strukturera ditt arbete, se sammanhang och hantera komplexa problem. Du kommer ha många kontaktytor och ett nära samarbete med regionens verksamheter vilket kräver lyhördhet och en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. Vi tänker att du är en engagerad, proaktiv och samtidigt adaptiv person samt resultat- och måldriven i ditt arbete.

Tjänsteresor med övernattning förekommer i arbetet.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Forskningssamordnare med inriktning Naturvetenskap/Teknik

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 29
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 




Beskrivning
Enheten för forskningsstöd och samverkan har två inriktningar: forskningsstöd och samverkan.

Denna anställning som nu utlyses avses verka inom forskningsstöd. Enheten utgör en viktig del av det centrala forskningsstödet vid Umeå universitet och stödjer universitetets mål om att öka andelen nationella- och internationella externa forskningsmedel

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig en meningsfull och omväxlande anställning där du får möjlighet att arbeta med att utveckla och stärka forskningsstödet vid Umeå universitet.

Hos oss tar du del av och bidrar till den senaste utvecklingen inom forskningsfinansiering. Samtidigt breddar du ditt nätverk i Sverige och Europa. Arbetet präglas av spännande möten med forskare från olika vetenskapsområden.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp om tio medarbetare bestående av verksamhetsledare, EU-expert, forskningssamordnare, ekonomer och jurister vilka arbetar för att stärka våra forskares möjligheter att konkurrera om externa forskningsmedel. Vi gör detta genom att informera om forskningsfinansiering och finansiärernas krav, vara stöd i ansökningsprocessen och under projektens gång samt ge feedback för att stärka ansökningar. Detta sker via seminarier för både forskare och administratörer, information genom hemsidor och nyhetsbrev samt aktivt arbeta med forskares ansökningar.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är självgående men också kan planera, leda och genomföra projekt tillsammans med olika aktörer, något som ställer krav på din förmåga att skapa goda relationer i både interna och externa sammanhang. Du stimuleras av att skapa resultat i kunskapsintensiva miljöer och har ett proaktivt arbetssätt som ger positiva effekter på verksamhetens utveckling. Som person är du flexibel, lösningsfokuserad och engagerad.

Du ska ha:

- Disputerat inom relevant ämnesområde
- Förmåga att organisera och prioritera så att du kan hantera komplexa arbetsflöden även under tidspress
- Förmåga att arbeta självständigt, men samtidig har lätt för att arbeta i grupp
- Ansvarskänsla, servicekänsla, samt förmåga att skapa goda relationer med olika aktörer
- Förmåga att förmedla dina kunskaper på ett pedagogiskt sätt
- Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är meriterande om du har:

- Erfarenhet av att skriva och utvärdera externa forskningsansökningar
- Erfarenhet av att ge kvalificerat skrivstöd eller leda/koordinera ansökningsskrivande
- Erfarenhet från arbete vid andra forskningsstödjande verksamheter/Grants Office eller arbete hos forskningsfinansiärer
- Erfarenhet av tvär-/mångvetenskapligt arbetssätt
- Relevanta nätverk nationellt och internationellt

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen avser heltidsanställning tillsvidare med tillträde snarast enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

För ytterligare information är du välkommen att ta kontakt med enhetschef Hans-Olov Byqvist, tel. 090-786 53 55, e-post: hans-olov.byqvist@umu.se, eller områdeschef Agneta Plamboeck, tel. 073-211 10 00, e-post: agneta.plamboeck@umu.se

Välkommen med din ansökan senast 2024-03-28.

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare inom jordbrukarstöden

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 4
Om arbetsplatsen
Med tanke på SAM-ansökan,  jordbrukets viktiga roll och den gemensamma jordbrukspolitiken.

Vi söker dig som vill bidra i rollen som handläggare inom jordbrukarstöden på Länsstyrelsen Västerbotten. Hos oss kännetecknas arbetsmiljön av hjälpsamhet och villkoren av livspusselvänlighet. Vår gemensamma uppgift är att skapa samhällsnytta. 

Tjänsten är placerad vid enheten för landsbygd och regional utveckling. Här jobbar ett fyrtiotal personer för en positiv och hållbar utveckling av hela Västerbotten, en levande landsbygd, mera mat från Västerbotten, ett gott djurskydd, god djurhälsa, säkra livsmedel och en tryggad livsmedelsförsörjning. Genom arbetet med Interreg-programmen Norra Periferin & Arktis samt Aurora främjar vi internationella samarbeten för att bidra till hållbar utveckling i ett större europeiskt perspektiv.

Som statligt anställd hos Länsstyrelsen erbjuder vi särskilda förmåner kring friskvård, föräldralön, pension etc. Läs gärna mer https://www.lansstyrelsen.se/vasterbotten/om-oss/jobba-hos-oss.html. 

Arbetsuppgifter
Vi söker en handläggare som ska arbeta med jordbruksstöden inom EU:s strategiska plan för genomförandet av den gemensamma jordbrukspolitiken. I arbetet ingår att informera om de olika jordbrukarstöden och om det digitala ansökningsförfarandet SAM-Internet. Kommunikation är en således en viktig del av arbetet då du kommer att ha kontakt med länets lantbrukare, lantbrukskonsulter och myndigheter. Vid handläggning av stöden kommer du att ha stöd av olika IT- och GIS-system.  Arbetet genomförs i ett team bestående av andra handläggare och stödkontrollanter. Du kommer att arbeta självständigt med fortlöpande planerings- och avstämningsmöten tillsammans i teamet. Vi jobbar med ständiga förbättringar och du kommer att få medverka vid tex. uppdateringar, rutinbeskrivningar, stödjande dokument och remisser.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

- Kommunikation är en del av arbetet då du kommer att ha kontakt med länets lantbrukare, lantbrukskonsulter och myndigheter
- I arbetet ingår att informera om de olika jordbrukarstöden och om det digitala ansökningsförfarandet SAM-Internet
- Vid handläggning av stöden kommer du att ha stöd av olika IT- och GIS-system
- Arbetet genomförs i ett team bestående av andra handläggare och stödkontrollanter
- Du kommer att arbeta självständigt och ha fortlöpande planerings- och avstämningsmöten med teamet
- Vi jobbar med ständiga förbättringar och du kommer att få medverka vid tex. uppdateringar, rutinbeskrivningar, stödjande dokument och remisser.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

- Har Agronom, lantmästare, biolog- eller har annan likvärdig akademisk utbildning.

Vi ser det som meriterande om du även har:

- Kunskap om lantbruk eller av lantbruk
- Tidigare handläggarerfarenhet
- Tidigare erfarenhet av arbete inom staten och god kännedom om den statliga värdegrunden
- Goda kunskaper i olika dataprogram som ex Officepaket, Platina, Jorden, Basen, JBR.

Som person är du resultatinriktad och har en förmåga att arbeta självständigt med en stark egen drivkraft. Du har ett strukturerat arbetssätt och har förmåga att driva arbetet framåt enligt uppställd tidsplan. Du behöver vara bra på att kommunicera med människor och uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har en god samarbetsförmåga och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Arbetet ställer krav på ansvarstagande, professionalitet, noggrannhet, datorvana och effektivitet vad gäller administration.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning och provanställning kan komma att tillämpas. 

Om Länsstyrelsen Västerbotten

Länsstyrelsen Västerbotten är en kunskapsmyndighet. Genom helhetsperspektiv med engagemang för samverkan och den enskilda invånaren gör vi hållbar utveckling möjlig i hela länet. Vi utgår från Västerbotten och tar avstamp i allt som händer, både inom länets gränser och utanför. För oss är det lika naturligt att samarbeta med offentliga aktörer som andra statliga myndigheter, regioner och kommuner som näringsliv och civilsamhälle.



Hos oss jobbar cirka 300 medarbetare i ett 80-tal olika yrkesroller. Våra specialistkompetenser finns inom en bredd av områden som är viktiga byggstenar för att vårt samhälle ska fungera för alla invånare och för ekologisk, ekonomisk och social utveckling.



Länsstyrelsen är regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet och du kan i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än de du anställts för.



När du skickar in din ansökan blir den en offentlig handling.



Så här behandlar vi dina personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd



Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.

Ansök nu

Utredningsanalytiker till Umeå eller Sundsvall

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 4
Vill du bli en av oss och delta i bekämpningen av den ekonomiska brottsligheten? Vi söker nu en utredningsanalytiker till Ekobrottskammaren med placering i Umeå eller Sundsvall. Hos oss får du möjlighet att tillsammans med engagerade och kvalificerade kollegor vara med och bidra till att förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet samtidigt som du får goda möjligheter till egen utveckling.
Arbetsplats
Ekobrottsmyndigheten är en myndighet med specialister som bedriver en heltäckande brottsbekämpning genom att förebygga, upptäcka, avbryta, utreda och lagföra ekonomiska brott. Alla kompetenser och yrkesroller är samlade under samma tak och vi arbetar tillsammans för att bidra till ökad trygghet och minskad brottslighet genom att bekämpa ekonomisk kriminalitet.
På myndigheten arbetar ca 720 medarbetare med olika kompetenser såsom åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister. Vi arbetar tillsammans i fasta eller tillfälliga team.
Vårt arbete omfattar brottsförebyggande arbete, underrättelseverksamhet samt utredning och lagföring. Vi arbetar också aktivt för att återföra brottsvinster. Brottsbekämpningen förutsätter en nära och systematisk samverkan med andra myndigheter och ett välutvecklat internationellt samarbete.
Ekobrottskammaren i Umeå med enhet i Sundsvall, bedriver ekobrottsbekämpning i de fyra nordligaste länen. Förundersökningsprocessen på Ekobrottsmyndigheten bedrivs i team med kammaråklagaren som förundersökningsledare och där administratörer, poliser och utredare med specialistkunskaper inom bl.a. revision och analys ingår. Nu söker vi en utredningsanalytiker med placering i Umeå eller Sundsvall.
Arbetsuppgifter
Som utredningsanalytiker medverkar du i brottsutredningar och arbetar i team där åklagare, administratörer, poliser och andra utredare med särskild kompetens inom exempelvis revision och forensik kan ingå. I arbetsuppgifterna ingår bl.a. att:
· Bearbeta och analysera omfattande informationsmängder, främst inhämtade från olika källor i digital form, i brottsutredningar
· Kartlägga tillgångar/utföra finansiella analyser
· Strukturera information och visualisera den för att ge en bild av ett brottsupplägg, ett brottsligt tillvägagångssätt eller händelseförlopp, eller delar därav
· Upprätta analyspromemorior om iakttagelser och slutsatser i brottsutredningar och i förekommande fall avlägga vittnesmål om dessa iakttagelser och slutsatser i domstol
· Genomföra andra utredningsåtgärder vid behov
· Bidra till kunskapsspridning, metodutveckling och förbättrade arbetssätt i verksamheten
Kvalifikationer
Vi söker dig som har:
Akademisk utbildning inom ett för verksamheten relevant område eller motsvarande
Arbetslivserfarenhet inom de senaste 5 åren av att strukturera, bearbeta, analysera och presentera stora informationsmängder som arbetsgivaren bedömer relevant
Goda datorkunskaper och är en van användare av Microsoft Office-paketet, specifikt Excel
God förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift
Goda kunskaper i engelska

Det är meriterande om du utöver ovan även har:
God kunskap och erfarenhet av operativ analys
God kunskap och erfarenhet av brottsutredning
Erfarenhet av finansiell utredning i syfte att återta brottsvinster
Erfarenhet av analys- och visualiseringsprogram, t.ex. Analyst’s Notebook
Kunskap och erfarenhet av hemliga tvångsmedel

Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. Vi söker dig som är en lagspelare som tar ansvar för helheten och verksamhetens bästa. Du är ansvarstagande, engagerad och prestigelös. Du arbetar strukturerat, noggrant och effektivt samt trivs i en utvecklingsorienterad miljö. Du är även analytisk och pedagogisk. Arbetsuppgifterna ställer krav på god samarbetsförmåga och en positiv inställning till att samarbeta med olika yrkesgrupper såväl internt som externt.
För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens medarbetarpolicy, EBM-modellen.
Kontaktpersoner
Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta chefsåklagare Lotta Sundström, tfn 010-562 97 92.
Fackliga företrädare för Saco-S är John Keränen, tfn 010-562 92 23, för ST Karin Hallström Norberg, tfn 010-562 91 71 och för Polisförbundet Sofia Ask, tfn 010-563 87 10.
Information om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Funktion: Utredningsanalytiker
Arbetsort: Umeå eller Sundsvall
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse
Lön: Individuell lönesättning tillämpas
På Ekobrottsmyndigheten jobbar vi med att utveckla våra medarbetares kompetens och erbjuder därför ett varierat utbildningsprogram. Personlig hälsa värdesätts och uppmuntras och det finns goda förutsättningar för kompetensutveckling, friskvård samt en bra balans mellan arbete och privatliv.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas.
Ansök
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 18 mars 2024.
· I ditt CV och personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.
· Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Ekobrottsmyndighetens rekryteringsstöd Visma Easycruit.
Ekobrottsmyndigheten behandlar dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Läs mer om vår hantering av personuppgifter på https://www.ekobrottsmyndigheten.se/om-webbplatsen/dina-personuppgifter/.
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer EBM2024-277 via brev till adressen Hantverkargatan 15, Box 22098, 104 22 Stockholm.
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Migrationshandläggare till skanningsenheten i Umeå

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 5
På Migrationsverket är vi cirka 6 000 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!




Vi söker migrationshandläggare till skanningsenheten i Umeå.

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk miljö som präglas av mötet med människor och ett kontinuerligt lärande.

Vi erbjuder ett jobb som är viktigt på riktigt
Det händer mycket i vår omvärld och vi har därför behov av att stärka upp vår verksamhet med fler medarbetare som kan hjälpa till i de delar av verksamheten där behovet för tillfället är som störst. Vår verksamhet är stor och över tid kan det finnas behov av din kompetens även inom andra ärendeslag, utvecklingsmöjligheterna är således många. Oavsett var i verksamheten du kommer att arbeta så har du en betydelsefull roll i att bidra till genomförandet av vårt viktiga samhällsuppdrag. Ditt jobb hos oss är viktigt på riktigt.

Vad gör en migrationshandläggare?
Arbetet som handläggare på skanningsenheten innebär i huvudsak att du digitaliserar handlingar och ansökningar som inkommer till Sverige från utlandsmyndigheter och enskilda individer runt om i världen. De ansökningar och handlingar som inkommer granskas, bedöms och digitaliseras av skanningsenhetens handläggare för att sedan kunna hanteras på ett korrekt sätt av våra kollegor på olika enheter i Sverige.

Arbetet innebär att du som medarbetare har en central roll i mottagandet och fördelningen av ansökningar som inkommer till Migrationsverket. Detta arbete kräver noggrannhet och relevant kunskap så att arbetet utförs med kvalitet och god rättssäkerhet.

Vem är du?
Vi söker dig som har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Du är tydlig i din kommunikation och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Vidare är du strukturerad och självständigt kan planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt mot uppsatta mål och deadline. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig och ändra ditt synsätt och förhållningssätt vid ändrade omständigheter.

Vidare är du strukturerad och självständigt kan planera och organisera arbetet på ett effektivt sätt mot uppsatta mål och deadline. Du är flexibel och har lätt för att anpassa dig och ändra ditt synsätt och förhållningssätt vid ändrade omständigheter. Du har också förmågan att se helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Förstår din roll, men ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Du som söker har

- Akademisk utbildning om minst 120hp med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning eller annan utbildning i kombination med för rollen aktuell och relevant erfarenhet
- Aktuell kunskap inom förvaltningsrättsliga ärenden
- Erfarenhet av arbete med krav på god service och professionellt bemötande
- God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
- Goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du har

- Aktuell erfarenhet av arbete med förvaltningsrättsliga ärenden
- Handläggningsvana
- Erfarenhet av arbete med ärendehanteringssystemen Wilma, Skapa och E3

Upplysningar
Anställningsform: Särskild visstidsanställning 6 månader
Arbetstider: Kontorsarbetstider
Placering: Umeå
Tillträde: 29 mars eller enligt överenskommelse
Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Formaner-och-villkor.html.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 17 mars 2024. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

_________________________________________________________________________________________________________


Om rekryteringsprocessen
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför alla sökande och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald. Som statlig myndighet rekryterar vi efter förtjänst och skicklighet. På https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/fragor-och-svar/Hur-ser-rekryteringsprocessen-ut-for-statliga-jobb/ kan du läsa mer om vad det innebär.


Vi använder urvalsfrågor under ansökningen. Besvara dem så utförligt du kan eftersom dina svar har betydelse för om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. I vissa rekryteringar använder vi också tester för att bedöma hur väl din skicklighet stämmer överens med tjänsten du söker. Vid en eventuell intervju kan du även få svara på frågor kopplat till säkerhet.


Vill du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på sidan ”Lediga jobb och intresseanmälan” på migrationsverket.se: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb-och-intresseanmalan.html


Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi ber därför om att inte få telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Strateg till företag- och projektfinansiering, Umeå

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 1
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Vid verksamheten Företag och projektfinansiering finns idag 13 medarbetare som arbetar med beredningen av de statliga regionala tillväxtmedlen som används till olika företag- och projektstöd. Den regionala finansieringen främjar en hållbar regional utveckling och tillväxt och bidrar till insatser som stärker länets utveckling.

Verksamheten bereder ärenden om regionala företagsstöd, kommersiell service och projektmedel. Syftet med de regionala projektmedlen är att stärka lokal och regional konkurrenskraft i alla delar av länet. Företagsstöden ska hjälpa länets företag att få en långsiktig lönsamhet och tillväxt, vilket därigenom leder till samhällsnyttiga följdeffekter. För att nå hållbarhet i det regionala tillväxtarbetet arbetar vi för jämställdhet, mångfald samt minskad miljö- och klimatpåverkan.

Vi erbjuder en arbetsplats där vi aktivt arbetar med arbetsmiljöfrågor, utvecklings- och förbättringsarbete. Vi värnar om ett professionellt arbetssätt och värderar nära samarbete och ett gott värdskap högt. Vi tillämpar distansarbete där arbete kan utföras delvis på distans efter överenskommelse med chef. Flexibel placeringsort kan tillämpas där så är möjligt

ARBETSUPPGIFTER
Som strateg hos oss skapar du förutsättningar för samarbeten, ny kunskap och en stark framtid. Du kommer i rollen arbeta strategiskt såväl som operativt och ha en viktig del i utvecklingen av verksamheten.

I arbetsuppgifterna ingår att bereda ansökningar om regionala projektmedel och pröva dem utifrån regelverk, urvalskriterier och styrdokument. Du ska känna till och kunna informera om våra stöd och andra finansieringsformer, exempelvis EU-fonderna i Övre Norrland samt regionens strategier samt bistå sökanden med råd och information. Du kommer att vara föredragande inför beslutsfattande och ha kontakt med nationella, regionala och lokala aktörer inom området.

Du arbetar även med administration, ekonomisk granskning, uppföljning och utvärdering kring projektmedel. Du bör ha förmåga att både självständigt och i samarbete med andra initiera, driva och fullfölja utvecklingsarbete. Du deltar även i enhetens och förvaltningens övriga uppdrag med att stärka det regionala utvecklingsarbetet i hela länet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har en relevant utbildning från högskola eller universitet eller motsvarande förvärvade kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Vi vill att du har erfarenhet av arbete med samhälls- och näringslivsfrågor, ha kunskaper inom ekonomi och vara en van användare av digitala verktyg. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Det är meriterande om du har tidigare erfarenheter från arbete med finansiering eller projektarbete. Du bör ha kunskap om länets utmaningar och möjligheter och behov samt hållbarhetsaspekter. En fördel är även om du har kännedom om hur politiskt styrda organisationer fungerar.

Du ska ha god samarbetsförmåga, vara strukturerad, strategisk och analytisk och ha god förmåga att kommunicera och skapa goda relationer. Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Utredare Miljöbrott till Umeå

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Mar 5
Är du redo för en större uppgift? Till vårt team söker vi nu en utredare med inriktning miljöbrott som är flexibel, samarbetsvillig och självgående. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Miljöbrott, arbetsmiljöbrott samt grova jaktbrott rörande illegal rovdjursjakt hanteras på regional nivå under ledning av särskilda miljöåklagare. Den grupp som utreder de här brotten i Region Nord består för närvarande av en gruppchef, samt utredare som är placerade i Luleå, Umeå, Sundsvall och Östersund.

Miljöbrott drabbar den yttre miljön, markområden, grundvatten eller ekosystem. En del av brotten har effekter som drabbar stora grupper människor och i vissa fall även kommande generationer. De flesta miljöbrott anmäls som en följd av den kontrollverksamhet som tillsynsmyndigheterna, kommuner och länsstyrelser, bedriver.

Arbetsmiljöbrott består i huvudsak av vållande till kroppsskada samt vållande till annans död i samband med arbetsplatsolyckor. Utredningar bedrivs i nära samarbete med Arbetsmiljöverket.

De grova jaktbrott som utreds på gruppen tar sikte på illegal jakt på de stora rovdjuren; björn, varg, lo, järv och kungsörn.

I princip samtliga förundersökningar leds av åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, vilka för region Nords del är placerade i Östersund.


ARBETSUPPGIFTER
Som brottsutredare hos Miljöbrottsgruppen kommer du att utreda regionens ärenden som rör brott mot miljöbalkens bestämmelser, arbetsmiljöbrott och i förekommande fall illegal rovdjursjakt. En viktig del av arbetet består av att samverka med olika externa aktörer, med den nationella åklagarkammaren som ansvarar för de aktuella brottmålen och med andra delar av polisorganisationen. Utredningsarbetet bedrivs till stora delar självständigt, men också i team i större utredningar, och kräver hög initiativförmåga.
Du kommer också att delta i arbetet med att bereda inkomna ärenden, med avseende på tidiga förhör med vittnen, målsägande och andra, inhämtning av handlingar, samt föredragande av ärenden för förundersökningsledare.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:
• Utreda brott mot miljöbalken, arbetsmiljölagstiftningen och grova jaktbrott rörande illegal rovdjursjakt, i samarbete med övriga medarbetare på den regionala utredningsgruppen.
• Inom ramen för förundersökningar ta fram faktaunderlag för bedömning av risker och konsekvenser för miljö och människors hälsa vid olika former av miljöbrott.
• Samverka med särskilda miljöåklagare.
• Samverka med tillsynsmyndigheter och andra aktörer inom miljö- och arbetsmiljöbrottsområdet.
• I förekommande fall samverka med Länsstyrelsers naturbevakare och andra.
• Tillsammans med övriga medarbetare bidra till att utveckla polisens hantering av miljö- och arbetsmiljöbrott.

Du kommer att få introduktion och handledning i arbetsuppgifterna. På det aktuella området, erbjuds särskilda utbildningar inom miljö- och arbetsmiljöbrottsområdet. Vi är en regional enhet, och resor inom regionen och landet i övrigt förekommer.


KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Arbetslivserfarenhet av utredningsarbete
• Godkänd gymnasieexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• B-körkort
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift.

Det är meriterande om du även har:
• Utredningserfarenhet inom miljö eller arbetsmiljö eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• Erfarenhet av arbete med miljö, arbetsmiljö eller jakt
• Utbildning/kurser inom miljö eller arbetsmiljö
• Arbetslivserfarenhet från statlig verksamhet, företrädesvis Polismyndigheten eller annan brottsbekämpande myndighet/verksamhet
• Jägarexamen

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen som utredare miljöbrott bör du vara flexibel och ha en förmåga att anpassa dig vid plötsligt förekommande händelser. I rollen kan du behöva prioritera om och ändra dina planer vilket ställer krav på ett flexibelt förhållningssätt. Vi ser även att du har bra samarbetsförmåga då arbetet innebär mycket kontakt med externa såväl som interna. Arbetsgruppen är utspridd på olika orter vilket ställer ytterligare krav på samarbetsförmåga för att arbetet ska fungera. För att lyckas i rollen bör du även vara självgående och kunna ta egna initiativ. Som utredare är det mycket eget ansvar eftersom du driver dina egna ärenden och ansvarar över dem och därmed krävs det att du är självgående och initiativtagande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.


ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 10/3 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Handläggare inriktning teknisk/fysisk säkerhet till Säkerhetsavdelningen

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 21
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu säkerhetshandläggare som är engagerad och drivande i syfte att arbeta rådgivande och kravställande med inriktning på teknisk och fysisk säkerhet vid Säkerhetsavdelningen i Nord och medverkar till att ta fram analyser, säkerhetsåtgärder och säkerhetsskyddsavtal samt ser till att de efterlevs i praktiken internt och i polisregionen vid ny- eller ombyggnationer. Tillsammans med dina kollegor kommer du även att arbeta fram byggnadstekniska säkerhetsprogram och hela regionen utgör ditt arbetsområde.
Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete är en förutsättning för att Polismyndigheten ska kunna bedriva ett offensivt brottsbekämpande arbete. Placering för denna tjänst är möjlig i Umeå eller Sundsvall.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Upprätta byggnadstekniska säkerhetsprogram
Analyser och säkerhetsåtgärder kopplade till fysisk säkerhet
Säkerhetsskyddsavtal/SUA
Teletekniska säkerhetsåtgärder

Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Utbildning/erfarenhet av säkerhet inom område som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen alternativt utbildning som byggnadsingenjör eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
Mycket god datorvana & lätt för att ta till sig tekniska arbetssätt.
B-körkort för manuell växellåda då resor förekommer i arbetet.
Svenskt medborgarskap.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:
Kunskap i de lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet.
Erfarenhet av arbete inom byggnadsteknik eller teleteknik.
Erfarenhet av att arbeta i CAD.
Dokumenterad erfarenhet av säkerhetsrelaterat arbete inom teknisk/fysisk säkerhet.
Erfarenhet av att arbeta med projektering eller driftsättning av teletekniska säkerhetssystem (passersystem, larm, CCTV/kamera)
Utbildning och erfarenhet i projektledning och därmed har god kompetens inom projekt- och projekteringsledning eller erfarenhet som projektledare inom bygg eller lokalprojekt.
Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet med totalförsvarsuppdrag.

Personliga egenskaper
För att passa i rollen behöver du vara självständig med en god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån det kunna göra urval och prioriteringar. Du är noggrann med hög integritet, är trygg i dig själv och litar på din egen förmåga i att göra bedömningar, driva processer och ta egna initiativ. Har förmåga att tempoväxla för att lösa avdelningens uppdrag och att arbeta agilt.
Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du har en mycket god kommunikativ förmåga. Vidare är du en flexibel lagspelare som har lätt för att samverka med andra på ett smidigt sätt.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Beskrivning av arbetsplatsen
Polismyndigheten består av över 37 000 medarbetare och är organiserad i sju regioner och åtta avdelningar. Polisregioneran är indelade i polisområden med stödenheter såsom regional underrättelseenhet, utredningsenhet, operativ enhet samt ett regionskansli.
Säkerhetsavdelningen består i sin tur av 10 enheter för säkerhetsarbete i regionerna och de nationella avdelningarna samt ett kansli. Säkerhetsavdelningen ansvarar för Polismyndighetens verksamhetsskydd och säkerhetsskydd. Du kommer att tillhöra säkerhetsteamet i Nord som är ett glatt och trevligt gäng som samarbetar, stöttar och hjälper varandra oavsett geografisk placering vilket gör att vi samverkar digitalt i vardagen. Klimatet är prestigelöst, positivt och det är högt i tak.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel 114 14
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning sex månader.
Arbetsort: Umeå, Sundsvall
Arbetstid: Flexibel arbetstid
Tillträde: Enligt ÖK
Funktion: Handläggare
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 8 mars 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A112.371/2024 i mailets ärendemening. I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Handläggare inriktning exponering av säkerhetskänslig verksamhet/SUA

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 21
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu säkerhetshandläggare som är engagerad och drivande i syfte att arbeta rådgivande och kravställande med inriktning på exponeringen av vår säkerhetskänsliga verksamhet (tidigare benämnt SUA) vid Säkerhetsavdelningen i Nord och medverkar till att ta fram analyser, säkerhetsåtgärder och säkerhetsskyddsavtal samt ser till att de efterlevs i praktiken internt och i polisregionen. Tillsammans med dina kollegor inom fysisk säkerhet kommer du även att arbeta med ny- och ombyggnationer och hela regionen utgör ditt arbetsområde.
Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete är en förutsättning för att Polismyndigheten ska kunna bedriva ett offensivt brottsbekämpande arbete. Placering för denna tjänst är möjlig i Umeå eller Sundsvall.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Upphandlingssäkerhet/SUA
Säkerhetsskydd och riskhantering
Personalsäkerhet – förebyggande och uppföljande
Fysisk säkerhet
Representera Säkerhetsavdelningen inom polisregionen
Delta i nationella projekt inom Polismyndigheten
Utbilda och skapa förståelse för polisens säkerhetsarbete på flera olika nivåer.

Om arbetsplatsen
Polismyndigheten består av cirka 37 000 medarbetare och är organiserad i 7 regioner och 10 nationella avdelningar. Polisregioneran är indelade i polisområden med stödenheter såsom regional underrättelseenhet, utredningsenhet, operativ enhet samt ett regionkansli.
Läs mer om Säkerhetsavdelningen på polisen.se
Kvalifikationer
Detta är en möjlighet för dig som har:
Utbildning/erfarenhet av säkerhet inom område som arbetsgivaren bedömer relevant för funktionen alternativt utbildning inom upphandling/avtalshantering eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
Mycket god datorvana
B-körkort för manuell växellåda då resor förekommer i arbetet.
Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:
Kunskap i de lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet.
Dokumenterad erfarenhet av arbete med säkerhetsskyddad upphandling.
Minst 2 års erfarenhet av roll som inneburit att skriva, följa upp och/eller avsluta avtal alternativt hantera information och handlingar inom säkerhetsområdet eller motsvarande som myndigheten bedömer är relevant för tjänsten, t.ex upphandling.
Erfarenhet av arbete med uppföljning/kontroll inom statlig myndighet med totalförsvarsuppdrag.
Utbildning och erfarenhet i projektledning och därmed har god kompetens inom projekt- och projekteringsledning eller erfarenhet som projektledare inom bygg eller lokalprojekt.
Erfarenhet av ekobrott eller arbetslivskriminalitet
Erfarenhet av att hålla utbildningar eller genomföra presentationer

Personliga egenskaper
För att passa i rollen behöver du vara självständig med en god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån det kunna göra urval och prioriteringar. Du är noggrann med hög integritet, är trygg i dig själv och litar på din egen förmåga i att göra bedömningar, driva processer och ta egna initiativ. Har förmåga att tempoväxla för att lösa avdelningens uppdrag och att arbeta agilt.
Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du har en mycket god kommunikativ förmåga. Vidare är du en flexibel lagspelare som har lätt för att samverka med andra på ett smidigt sätt.
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.
Fackliga företrädare
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
SACO, nås via Polisens växel 114 14
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 010-561 66 27
ST, nås via Polisens växel 114 14
Övrig information
Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Umeå, Sundsvall
Arbetstid: Flexibel arbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse.
Funktion: Handläggare, Säkerhetsavdelningen
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 8 mars 2024. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A112.453/2024 i mailets ärendemening. I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering.
Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.
Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning
Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering
Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.
Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande
Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.
Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Utredare Miljöbrott till Umeå

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Feb 14
Är du redo för en större uppgift? Till vårt team söker vi nu en utredare med inriktning miljöbrott som är flexibel, samarbetsvillig och självgående. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Miljöbrott, arbetsmiljöbrott samt grova jaktbrott rörande illegal rovdjursjakt hanteras på regional nivå under ledning av särskilda miljöåklagare. Den grupp som utreder de här brotten i Region Nord består för närvarande av en gruppchef, samt utredare som är placerade i Luleå, Umeå, Sundsvall och Östersund.

Miljöbrott drabbar den yttre miljön, markområden, grundvatten eller ekosystem. En del av brotten har effekter som drabbar stora grupper människor och i vissa fall även kommande generationer. De flesta miljöbrott anmäls som en följd av den kontrollverksamhet som tillsynsmyndigheterna, kommuner och länsstyrelser, bedriver.

Arbetsmiljöbrott består i huvudsak av vållande till kroppsskada samt vållande till annans död i samband med arbetsplatsolyckor. Utredningar bedrivs i nära samarbete med Arbetsmiljöverket.

De grova jaktbrott som utreds på gruppen tar sikte på illegal jakt på de stora rovdjuren; björn, varg, lo, järv och kungsörn.

I princip samtliga förundersökningar leds av åklagare vid Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål, vilka för region Nords del är placerade i Östersund.

ARBETSUPPGIFTER
Som brottsutredare hos Miljöbrottsgruppen kommer du att utreda regionens ärenden som rör brott mot miljöbalkens bestämmelser, arbetsmiljöbrott och i förekommande fall illegal rovdjursjakt. En viktig del av arbetet består av att samverka med olika externa aktörer, med den nationella åklagarkammaren som ansvarar för de aktuella brottmålen och med andra delar av polisorganisationen. Utredningsarbetet bedrivs till stora delar självständigt, men också i team i större utredningar, och kräver hög initiativförmåga.
Du kommer också att delta i arbetet med att bereda inkomna ärenden, med avseende på tidiga förhör med vittnen, målsägande och andra, inhämtning av handlingar, samt föredragande av ärenden för förundersökningsledare.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:
• Utreda brott mot miljöbalken, arbetsmiljölagstiftningen och grova jaktbrott rörande illegal rovdjursjakt, i samarbete med övriga medarbetare på den regionala utredningsgruppen.
• Inom ramen för förundersökningar ta fram faktaunderlag för bedömning av risker och konsekvenser för miljö och människors hälsa vid olika former av miljöbrott.
• Samverka med särskilda miljöåklagare.
• Samverka med tillsynsmyndigheter och andra aktörer inom miljö- och arbetsmiljöbrottsområdet.
• I förekommande fall samverka med Länsstyrelsers naturbevakare och andra.
• Tillsammans med övriga medarbetare bidra till att utveckla polisens hantering av miljö- och arbetsmiljöbrott.

Du kommer att få introduktion och handledning i arbetsuppgifterna. På det aktuella området, erbjuds särskilda utbildningar inom miljö- och arbetsmiljöbrottsområdet. Vi är en regional enhet, och resor inom regionen och landet i övrigt förekommer.

KVALIFIKATIONER
Detta är en möjlighet för dig som har:
• Arbetslivserfarenhet av utredningsarbete
• Godkänd gymnasieexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
• B-körkort
• Goda kunskaper i svenska och engelska såväl i tal som i skrift.


Det är meriterande om du även har:
• Erfarenhet av arbete med miljö, arbetsmiljö eller jakt
• Utbildning/kurser inom miljö eller arbetsmiljö
• Jägarexamen

Personliga egenskaper:
För att trivas i rollen som utredare miljöbrott bör du vara flexibel och ha en förmåga att anpassa dig vid plötsligt förekommande händelser. I rollen kan du behöva prioritera om och ändra dina planer vilket ställer krav på ett flexibelt förhållningssätt. Vi ser även att du har bra samarbetsförmåga då arbetet innebär mycket kontakt med externa såväl som interna. Arbetsgruppen är utspridd på olika orter vilket ställer ytterligare krav på samarbetsförmåga för att arbetet ska fungera. För att lyckas i rollen bör du även vara självgående och kunna ta egna initiativ. Som utredare är det mycket eget ansvar eftersom du driver dina egna ärenden och ansvarar över dem och därmed krävs det att du är självgående och initiativtagande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.



ÖVRIGT
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 28/2 2024. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Underrättelsehandläggare, visstid

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jan 3
Ekobrottsmyndigheten är en myndighet med specialister som bedriver en heltäckande brottsbekämpning genom att förebygga, upptäcka, avbryta, utreda och lagföra ekonomiska brott. På myndigheten arbetar cirka 720 medarbetare med olika kompetenser såsom åklagare, poliser, ekobrottsutredare, administratörer och andra specialister. Alla kompetenser och yrkesroller är samlade under samma tak och vi arbetar tillsammans för att bidra till ökad trygghet och minskad ekonomisk brottslighet.

Vill du bli en av oss och delta i bekämpningen av den ekonomiska brottsligheten? Vi söker nu dig som vill arbeta som underrättelsehandläggare vid den polisoperativa enheten i Umeå. Hos oss får du möjlighet att tillsammans med engagerade och kvalificerade kollegor vara med och bidra till att förebygga och bekämpa ekonomisk brottslighet samtidigt som du får goda möjligheter till egen utveckling. Anställningen avser en särskild visstidsanställning om 12 månader.

Arbetsplats Vid Ekobrottsmyndigheten finns polisoperativa enheter som bedriver underrättelseverksamhet samt kvalificerat utredningsstöd i form av spaningsverksamhet och hemliga tvångsmedel. Underrättelseverksamhetens uppdrag är att utifrån inriktningar och beställningar ta fram underlag för operativa, strategiska eller brottsförebyggande åtgärder. Arbetet bedrivs till stor del i samverkan med andra myndigheter och aktörer.

Arbetsuppgifter Arbetet innebär i huvudsak att du utifrån myndighetens prioriteringar inhämtar, bearbetar, analyserar och sammanfattar information. Du kommer att arbeta med operativa underrättelser som tas fram som grund för antingen brottsförebyggande insatser, utredningsinsatser eller andra åtgärder. Arbetet innebär ett nära samarbete med såväl den egna verksamhetens personal som andra verksamheter inom myndigheten och externa samarbetspartners.

Kvalifikationer  Vi söker dig som har:

Högskolexamen inom ekonomi, statsvetenskap, kriminologi, juridik eller polisexamen eller motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
Aktuell erfarenhet av arbete i underrättelseverksamhet eller brottsutredande verksamhet eller av liknande arbetsuppgifter som arbetsgivaren bedömer relevant
Goda kunskaper i Microsoft Office-paketet
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
Det är meriterande om du utöver ovan även har:

Erfarenhet av liknande arbete inom statlig myndighet
Erfarenhet av arbete mot ekonomisk brottslighet
Erfarenhet av att skriva beslutsunderlag och rapporter
Erfarenhet av informationshantering i databaser
Erfarenhet av myndighetssamverkan
Kunskaper inom ekonomi eller juridik, t.ex. redovisning eller skatterätt förvärvad genom studier eller arbetslivserfarenhet
Personliga egenskaper
När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor. Vi söker dig som är en lagspelare som tar ansvar för helheten och verksamhetens bästa. Du är driven, kreativ och har en god analytisk förmåga. Du arbetar strukturerat i komplexa sammanhang och kan prioritera och avgränsa ditt arbete utifrån uppdraget. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har en god samarbetsförmåga och en positiv inställning till att samarbeta med olika yrkesgrupper såväl internt som externt. För att trivas i rollen behöver du ha ett högt sekretessmedvetande och ett kritiskt och sakligt förhållningssätt till ditt arbete.

För att lyckas i din roll på Ekobrottsmyndigheten så vill och kan du arbeta i enlighet med myndighetens medarbetarpolicy,  EBM-modellen .

Kontaktpersoner Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Tomas Andersson, tfn 010-562 96 59.

Fackliga företrädare för Saco-S är John Keränen, tfn 010-562 92 23, för ST Karin Hallström Norberg, tfn 010-562 91 71 och för Polisförbundet Sofia Ask, tfn 010-563 87 10.

Information om anställningen Anställningsform : Särskild visstidsanställning om 12 månader
Arbetsort : Umeå
Tillträdesdatum : Enligt överenskommelse
Lön : Individuell lönesättning tillämpas

På Ekobrottsmyndigheten jobbar vi med att höja våra medarbetares kompetens och erbjuder därför ett varierat utbildningsprogram. Personlig hälsa värdesätts och uppmuntras och det finns goda förutsättningar för kompetensutveckling, friskvård samt en bra balans mellan arbete och privatliv. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas.

Ansök
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev  senast den 17 januari. I ditt CV och personliga brev vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer EBM2023-1187 via brev till adressen: Hantverkargatan 15, Box 22098, 104 22 Stockholm.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Projektsamordnare till Enheten för polisiärt arbete

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Dec 19
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 




Projektsamordnare till Enheten för polisiärt arbete
Enheten för polisiärt arbete vid Umeå universitet söker en projektsamordnare för arbete med en pågående lokalutredning som syftar till att inrymma hela polisutbildningen på universitetets huvudcampus.

Anställningen är en visstidsanställning i 12 månader med omfattningen 40 %, med önskat startdatum 2024-02-01 eller enligt överenskommelse. 

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att leda och samordna enhetens medverkan i den pågående lokalutredning som genomförs av universitetets Lokalförsörjningsenhet (LOK) och i detta utredningsarbete vara en länk mellan Enheten för polisiärt arbete, LOK, fastighetsägare och Polismyndigheten. 

Projektsamordnaren organiserar och sammankallar arbetsgrupper, samlar in och presenterar verksamhetsbehov, och ansvarar för att utifrån dessa skapa ett lokalprogram som vägleder lokalutredningen. I rollen som enhetens projektsamordnare arbetar du nära LOK:s projektledare och representerar Enheten för polisiärt arbete genom hela utredningsprocessen. 

Arbetet genomförs i nära samverkan med enhetens ledningsgrupp och innebär breda kontaktytor både internt och externt. För ett gott arbetsresultat är lyhördhet, förmåga att samverka, självständighet och vilja att ta ansvar viktiga förutsättningar.

Kvalifikationer
Rollen som projektsamordnare ställer höga krav på verksamhetskännedom och du som söker ska ha:

- Erfarenhet av att ha arbetat som polis.
- Minst 5 års erfarenhet av undervisning på polisutbildningen vid Umeå universitet.
- Tidigare erfarenhet av utredningsarbete kopplat till polisutbildningslokaler.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla ett CV samt personligt brev där du motiverar varför du söker jobbet. Du ansöker via vårt rekryteringssystem Varbi senast 2024-01-11.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av Daniel Skog, föreståndare, 090-786 95 75 eller Tove Wedin, HR-samordnare, 090-786 75 36





Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare till deskfunktion, Gränspolissektionen, Umeå

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Dec 15
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en handläggare som är serviceinriktad, noggrann och flexibel. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisregion Nord är den största regionen sett till yta. Regionen består av de fyra nordligaste länen i Sverige och är organiserad i fyra polisområden: Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland som tillsammans är indelade i 12 lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Operativa enhetens uppdrag är att aktivt stödja lokalpolisområden, polisområden och enheter i sitt grunduppdrag. Detta görs genom att utveckla och tillhandahålla specialistförmåga som höjer den operativa effekten i arbetet med regionens problembild. Med specialistkompetens, hög service och god samverkan är operativa enheten en viktig del i det operativa och brottsbekämpande arbetet i region Nord.

Gränspolissektionen är en regional sektion inom operativa enheten i region Nord som arbetar med yttre gränskontroll, inre utlänningskontroll, arbete mot gränsöverskridande brottslighet, verkställighetsarbete och arbetsplatsinspektioner. Sektionen är indelad i fyra operativa grupper, en i varje län, samt en administrativ grupp. Gränspolisenheten har det regionala ansvaret för internationella kontakter.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som handläggare till deskunktion består arbetet bland annat av att administrera sektionens ärenden, bemanna sektionens inkorgar och desktelefon, samt biträda i det handläggningsarbete som i övrigt bedrivs vid sektionen. Inom ramen för rollen innefattas också arbete vid gränskontroll. Tjänstens huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar:

• Ansvar för gränspolissektionens desktelefon
• Administration av gränspolissektionens kanslibrevlåda/inkorg
• Regelbunden registervård av gränspolissektionens ärenden
• Fördelning av inkomna handlingar till berört ärende
• Råd & dåd-funktion; vägleda medarbetare från andra delar av polisverksamheten i frågor som rör utlänningsrätten.
• Beredning av avvisnings- och förvarsbeslut
• Föredragande för beslutsfattare
• Tjänstgöring vid regionens gränsövergångsställen

Ytterligare arbetsuppgifter kan förekomma, så som ärendehandläggning, utredningsåtgärder m.m.

Arbete under obekväm arbetstid förekommer, främst vid arbete med yttre gränskontroll. Resor i arbetet kan förekomma.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• Avslutad och godkänd gymnasieutbildning.
• Aktuell erfarenhet från statlig eller annan offentlig myndighet som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten.
• God datavana och kunskap i olika IT-system.
• Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt.
• B-körkort.


Det är meriterande om du även har:

• Kunskap gällande förvaltningsfrågor, diarieföring, allmän handling, offentlighet och sekretess som av arbetsgivaren bedöms relevant.
• Erfarenhet av utlänningsrätt.
• Erfarenhet av polisiära datorsystem.

ÖVRIGT
Arbetsort: Umeå.
Arbetstid: Veckoplanering 40h/v, främst kontorstider.
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare
Anställningens omfattning: Tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 månader

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 22 december 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Tullverket söker HTM handläggare

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 27
Vill du ha ett ansvarsfullt och intressant arbete där du har möjlighet att bidra till att skapa ett tryggt och säkert samhälle? Då är jobbet inom Tullverkets enhet IT- och teknikcentrum något för dig!

Tullverket har som uppdrag att begränsa den organiserade och storskaliga brottsligheten och förhindra den illegala införseln av narkotika- och dopingpreparat, alkohol, tobak, vapen och andra varor som hotar liv, hälsa och miljö. Tullverket ska bidra till att minska antalet kriminella nätverk som ägnar sig åt narkotika-, alkohol- eller tobakssmuggling eller ekonomisk brottslighet.

Tullverket består av fyra operativa avdelningar; kontrollavdelningen, uppbördsavdelningen, underrättelseavdelningen och tullkriminalavdelningen. Tullkriminalavdelningen ansvarar för Tullverkets brottsutredande verksamhet och teknisk inhämtning. Verksamheten arbetar inom ramen för förundersökning av brott eller åtgärder som ska leda till förundersökning av brott i syfte att lagföra huvudmän bakom brottslighet, minska lönsamheten av brottslighet samt påtagligt störa kriminella aktiviteter.

Tullverkets förundersökningsverksamhet består av ett nationellt IT- och teknikcentrum med ansvar för hemliga tvångsmedel, spaningsteknik och IT-forensik, Tullverkets laboratorium samt fyra tullkriminalenheter som ansvarar för var sitt geografiskt område, Syd, Väst, Öst och Nord. Enheterna är uppdelade i verksamhetsområden: spaning, utredning grova brott samt utredning mängdbrott.

Om tjänsten

Letar du efter ett spännande och utmanande arbete kan ITC vara en arbetsplats för dig.

Som medarbetare vid HTM-funktionen inom Tullkriminalavdelningen kommer du organisationsmässigt tillhöra IT- och teknikcentrum som leds av en nationell enhetschef. Du kommer vara placerad i Umeå men verkar även nationellt.

HTM-funktionen vid ITC utför administrativt och verkställande arbete med särskilt ansvar för att löpande stödja Tullkriminalavdelningens och underrättelseavdelningens verksamhet där hemliga tvångsmedel ingår.

Metodik och teknik inom området är i ständig förändring och du är delaktig i ett utmanande myndighetsgemensamt utvecklingsarbete.
På ITC får du möjligheten att arbeta i ett härligt team där du dagligen samarbetar med kollegor nationellt.

Arbetet ställer krav på egenskaper som noggrannhet, lyhördhet och gott omdöme då känslig information hanteras dagligen.

Tjänstgöringen inleds med intern utbildning.

Vi söker dig som har:


• Utbildning inom Tullverkets brottsbekämpning eller motsvarande kompetens som Tullverket kan bedöma som likvärdig.
• Förmåga att kunna presentera underlag skriftligt, muntligt och digitalt.
• God datorvana respektive förmåga att vilja lära sig mer.
• Svenskt körkort, klass B för personbil.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
• Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har:


• Erfarenhet av spaning, utredning och/eller analys/underrättelse.
• Erfarenhet av diarie- och arkivhantering.
• Erfarenhet av behörighetsadministration.
• Erfarenhet från arbete med hemliga tvångsmedel.

Personliga egenskaper


• Du är en lagspelare som trivs att arbeta i grupp.
• Du har en god samarbetsförmåga.
• Du är lyhörd.
• Du har uthållighet samt en förmåga att tänka långsiktigt.
• Du är noggrann.
• Du har egen drivkraft.
• Din simultanförmåga är god.
• Du har förmåga att självständigt fatta beslut.
• Du är ansvarstagande.

Som medarbetare i Tullverket är det viktigt att du är professionell och arbetar enligt vår värdegrund samt att du ser till hela Tullverket.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet!

Vi erbjuder dig

En tjänst där du kommer att vara en del i ett nationellt team.

Genom att jobba på Tullverket har du ett viktigt jobb där du bidrar till ett tryggt och säkert samhälle. Vi värderar trivsel och kompetensutveckling högt och vi strävar efter att du som anställd hos oss ska kunna ha en bra balans mellan arbete och fritid. Hos oss får du såväl trygga anställningsvillkor och våra förmåner omfattar bland annat friskvårdsbidrag, subventionerade läkemedel och goda semester- och pensionsvillkor.

Övrigt

Referensnummer: TV-2023-18229.

Placeringsort: Umeå.

Anställningen är en tillsvidareanställning och inleds med 6 månaders provanställning.

Tillträdesdag: Snarast.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Innan beslut om anställning kommer du att få genomgå drogtest och bakgrundskontroll. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen genomförs före anställning, då tjänsten är placerad i säkerhetsklass. Tullverket är en totalförsvarsmyndighet och vid anställning kommer du att krigsplaceras i Tullverket.

Tullverket värdesätter de kvaliteter som tillförs verksamheten genom att ha en jämn könsfördelning samt etnisk mångfald.

För mer information och ansökan

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Richard Gustavsson, enhetschef tullkriminalen, 08- 405 00 84. För frågor om rekryteringsprocessen går det bra att ringa Tullverkets PA-support, 060-67 25 85. Fackliga företrädare är för OFR-P/TULL-KUST, Ulf G Persson 040 – 661 33 21, och för SACO-S, Lena Edehag, 08-456 58 68.

Din ansökan med ett medföljande personligt brev samt CV/meritförteckning, ska ha inkommit till Tullverket senast den 17 december. Urval och intervjuer kommer att hållas efter det. Du ansöker via det elektroniska ansökningsformuläret här nedan.

Vi undanber oss all kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av platsannonser.

Tullverket är en statlig myndighet som kontrollerar flödet av varor över Sveriges gränser. Med visionen att bara godkända varor ska passera gränsen hindrar vi olagliga varor från att komma in i landet och bidrar till ett tryggare samhälle. Vi förenklar handeln med andra länder och lägger grunden till ökad tillväxt och konkurrens på lika villkor. Tullverket, som grundades 1636, har i dag cirka 2 500 anställda och leds av generaltulldirektör Charlotte Svensson.

Ansök nu

Strateg inom säkerhet vid juridik och säkerhet, Västerbotten

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 23
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Ledningsstaben inom Region Västerbotten ansvarar för att beredningen av ärenden är så korrekt att tjänstepersonsledning och politisk ledning kan fatta välgrundade och transparenta beslut. Staben driver strategisk och övergripande kvalitetsutveckling och är ett stöd för organisationen i genomförande av förbättringar.

Enheten Juridik och säkerhet är organiserad under Ledningsstaben inom regionstyrelsens förvaltning och har som uppdrag att stötta såväl regionledning som verksamheterna i regelefterlevnad samt beredskaps- och säkerhetsfrågor. Vår expertområden är juridik, allmän säkerhet, brandskydd, civil beredskap, säkerhetsskydd, informationssäkerhet, miljö- och klimat samt ägarfrågor.

Vi söker nu en säkerhetsstrateg som ska ansvarar för det allmänna säkerhetsarbetet vilket bland annat innefattar välfärdsbrottslighet, intern problematik så som stöld samt hot och våld, personsäkerhet, bevakning samt det organisatoriska brandskyddet. Vi erbjuder dig en arbetsplats där vi värnar varandras välmående, tar till vara de möjligheter ett flexibelt arbetsliv ger och är nyfikna på nya arbetssätt som digitaliseringen för med sig. Vår verksamhet är hbtq-diplomerad. Flexibel placeringsort kan tillämpas där så är möjligt

ARBETSUPPGIFTER
Som säkerhetsstrateg hos oss skapar du förutsättningar för samarbeten, ny kunskap och en stark framtid.

Den allmänna säkerhetsfunktions uppdrag inom enheten är att samordna och driva övergripande utveckling samt vara ett internt stöd till ledning och verksamheter i det systematiska säkerhets- och brandskyddsarbetet som innefattar personsäkerhet (skydd mot hot, våld och överfall), verksamhetsskydd (brottsförebyggande åtgärder) samt brandskydd (SBA, systematiskt brandskyddsarbete)

I ditt uppdrag kommer du att samordna, leda och driva den fortsatta utvecklingen av Region Västerbottens systematiska säkerhetsarbete. Du tillser att relevanta styrdokument och planer tas fram, förvaltas och utvecklas samt utvecklar arbetssätt kring revision, riskarbete samt incidenthantering. Du arbetar också tillsammans med en kollega operativt med att planerar och genomför revisioner inom ansvarsområdet, följa upp och utvärderar inträffade incidenter och identifierade risker, föreslår förebyggande och riskreducerande åtgärder, förbättringar samt genomför utbildningar. I ditt arbete ansvarar du även för att hålla ihop regionens organisatoriska brandskydd inom det systematiska brandskyddsarbetet. Du kommer även att arbeta med att krav ställa säkerhetsnivåer internt samt samverka och fungera som kontaktperson vid myndighetskontakter externt.

I rollen ingår att stödja regionens verksamheter och ledning. Ett aktuellt område som är under utveckling är arbetssätt kring välfärdsbrottslighet där du kommer att ha en drivande roll. För att kunna bedriva detta arbete krävs en aktiv omvärldsbevakning med samverkan både inom och utanför den egna organisationen.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har utbildning inom säkerhet eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har praktisk erfarenhet av säkerhetsarbetet såsom till exempel risk- och säkerhetsbedömning, preventivt arbete med fokus på verksamhetsskydd, personsäkerhet, säkerhetsanalyser eller internutredningar.

Det är meriterande om du har erfarenhet och utbildning inom systematiskt brandskyddsarbete (SBA). Det är också meriterande om du har erfarenhet av arbetat mot välfärdsbrottslighet och arbete i en politiskt styrd organisation.

Du har stor vana att fungera i en rådgivande roll, och utstrålar trygghet och stabilitet i de frågor du svarar för. Du har god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift samt behärskar arbetssätt och metoder på en digital arbetsplats, såsom att använda dig av Officepaketet och olika typer av samarbetsverktyg.

För att nå framgång i jobbet behöver du ha strategisk förmåga att se säkerhetsfrågor i ett sammanhang, vara strukturerad, driven, självgående och ha god samarbetsförmåga. Du kommer ha många kontaktytor vilket kräver en god kommunikativ och pedagogisk förmåga där du trivs med att utbilda både enskilda och grupper. Säkerhetsarbetet bedrivs inom regionens samtliga verksamhetsorter, så det är en förutsättning med B-körkort. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap

ÖVRIGT
Bifoga CV och personligt brev till din ansökan.
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Verksamhetscontroller - stöd till Universitetsdirektör

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 13
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 




Beskrivning

Universitetsförvaltningen vid Umeå universitetet består av elva förvaltningsenheter med totalt cirka 600 anställa.

Inom Universitetsförvaltningen finns en bredd av kompetenser och ansvarsområden där förvaltningsenheterna arbetar tillsammans för att stödja och främja universitetets verksamhet. Universitetsdirektören är chef för Universitetsförvaltningen och ingår även i universitetsledningen.

Vi söker nu en verksamhetscontroller som kan stödja universitetsdirektören i ledningen av Universitetsförvaltningen.  

Arbetsuppgifter

I ditt arbete kommer du ansvara för att samordna och utveckla verksamhetsplanering och uppföljning inom Universitetsförvaltningen, och ge stöd till förvaltningens chefer i dessa processer. Du kommer även arbeta med att leda utredningar och utvecklingsprojekt inom Universitetsförvaltningen, i nära samarbete med fakulteter och institutioner. I ditt uppdrag ingår också att företräda Universitetsförvaltningen i olika råd och arbetsgrupper, bidra till universitetets IT-styrning och systemförvaltning och ge stöd till förvaltningens chefer i digitalisering. 

I ditt arbete som verksamhetscontroller kommer du att bereda ärenden för beslut, hantera remisser, och administrera universitetsdirektörens ledningsgrupp. Du samordnar, universitetsdirektörens verksamhetsstöd som består av ekonomicontroller, hr-specialist och kommunikatör. Du kommer även arbeta med visst allmänt ledningsstöd. 

Arbetet som verksamhetscontroller innebär ett nära samarbete med enhetscheferna inom Universitetsförvaltningen, liksom med cheferna för fakultetskanslierna. Arbetsuppgifterna är både strategiska och operativa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen inom samhällsvetenskap, juridik eller annat för arbetsuppgifterna relevant område. Vidare ska du ha erfarenhet av verksamhetsplanering, uppföljning eller verksamhetsutveckling. Vi förutsätter att du utrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Du är analytisk och har förmåga att se vad som är bra för hela universitetets verksamhet, men också noggrann och har ett öga för detaljer. Då arbetet innebär ett nära samarbete med chefer på olika nivåer trivs du med att ge stöd och har förmågan att anpassa stödet till olika chefers förutsättningar och behov. Som person är du strukturerad, ansvarstagande, och har en god samarbetsförmåga. 

Erfarenhet av systemförvaltning och digitalisering är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid din personliga lämplighet och relevanta erfarenheter.

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast. Provanställning kan komma att tillämpas. 

Ansökan
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet 2023-12-08. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet kopplat till den utlysta anställningen.  

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Handläggare infrastruktur till planeringsavdelningen

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 10
Försvarsmakten i Umeå med Totalförsvarets skyddscentrum (SkyddC) och Umeå Garnison växer så vi behöver ytterligare infrastrukturella resurser. Befattningen som handläggare infrastruktur är därför en viktig tjänst för vår utveckling.  

Befattningen är placerad på stabsenheten och tillhör planeringsavdelningen som ansvarar för den långsiktiga verksamhetsplaneringen inklusive ekonomi, övningar, infrastruktur- och miljöfrågor vid SkyddC.  
 

Huvudsakliga arbetsuppgifter 


• Leda, samordna och handlägga frågor rörande infrastrukturbehov för SkyddC samt samordna inom Umeå Garnison 
• Stödja Garnisonsplanarbetet inom och mellan organisationsenheter i Umeå Garnison 
• Sammanhålla SkyddC och Umeå Garnison arbete med effektivt lokalnyttjande 
• Medverka vid anskaffning och avveckling av mark och lokaler 
• Utgöra SkyddC och Umeå Garnisons kontaktyta i alla typer av infrastrukturärenden gentemot Försvarsmaktens lokalplaneringsenhet, Fortifikationsverket och högre stab.  
• Stödja annan verksamhet som bedrivs inom garnisonens uppgifter 

 
KRAV 
Kvalifikationer 


• Bygg- alternativt fastighetsinriktad högskoleutbildning, annan utbildningsbakgrund eller motsvarande erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms vara likvärdig 
• Flera års arbetslivserfarenhet inom infrastrukturområdet 
• B-körkort 

Personliga egenskaper 
 
Vi söker dig som är lösningsorienterad och har god förmåga att utveckla och behålla goda kontakter och ett konstruktivt samarbete, såväl inom Försvarsmakten som med andra myndigheter och organisationer. Du ska ha en stor grad av självständighet, kunna planera och genomföra verksamhet samt trivas med att leda mindre, tillfälligt sammansatta, arbetsgrupper. Vi ser också att du är pålitlig, noggrann och kan arbeta i grupp. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

MERITERANDE  


• Erfarenhet av Försvarsmaktens infrastrukturprocess, inklusive slutet bestånd
• Erfarenhet av motsvarande arbete inom offentlig sektor
• Erfarenhet av fastighetsförvaltning 
• Goda kunskaper avseende militära och civila regler för byggnationer
• Kunskap om fysisk planering och ekonomisk uppföljning
• Kännedom om fastighetsjuridik samt arbetsmiljö – och miljölagstiftning
• Kunskap och färdighet att arbeta i GIS alternativt CAD
• Tidigare eller pågående anställning inom Försvarsmakten 

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se). 

Övrigt 
Anställningsform: Tillsvidareanställning. Försvarsmakten tillämpar sex månaders provanställning för dig som inte är anställd i myndigheten.  
Sysselsättningsgrad: Heltid  
Arbetsort: Umeå 
Civil befattning  
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse 

Upplysningar om befattningen 
 
Martin Risberg 

Fackliga företrädare 
 
SACO: Eric Uhlin Frankel 
SEKO: Mattias Jonsson 
OFR/O: Mikael Mosten 
OFR/S: Per Eriksson 

Samtliga kontaktpersoner nås via växelnummer: 090-17 55 00  

Ansökan  
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-08. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.  

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.
--------------------------------------------------------
Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Totalförsvarets skyddscentrum, SkyddC, i Umeå är Försvarsmaktens kunskapscentrum för skydd mot strålning, smitta och gift så kallade CBRN-händelser. Enheten utvecklar inte bara Försvarsmaktens förband inom området utan säkerställer också förmågan vid Försvarsmaktens övriga delar. SkyddC arbetar därför med både utbildning och utvecklingsfrågor samt ansvarar för att vidmakthålla nationell och internationell beredskap på området. Centrumets funktion är försvarsgemensam vilket innebär ett löpande samarbete med ett antal myndigheter inom vårt sakområde. Vid SkyddC arbetar drygt 140 civilt och militärt anställda. Budgeten för enheten omsluter cirka 140 miljoner kronor per år.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Ansök nu

Inspektörer till region Nord

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 23
Välkommen till jobbet som får Sverige i arbete! Här arbetar du på regeringens uppdrag för en arbetsmarknad som hjälper människor framåt. Vi frigör möjligheter så att arbetssökande hittar sysselsättning och arbetsgivare sin nästa medarbetare. För att nå målet behöver vi samarbeta, i myndigheten men också med olika externa aktörer i hela landet. Tillsammans driver vi förändring, utvecklar nya arbetssätt och skapar lösningar som gör att Sverige kan fortsätta framåt. Tillsammans får vi Sverige i arbete! Vill du bli en av oss?




Är du modig, nyfiken och har fallenhet för undersökande arbete? Då är du kanske vår nya inspektör!

Enhetens uppdrag
Enheten Uppföljning och kontroll är en del av Ekonomiavdelningen och vi ansvarar för att samordna myndighetens arbete mot felaktiga utbetalningar, välfärdsbrott och arbetslivskriminalitet.

Vi bidrar till ett riskbaserat och effektivt kontrollarbete i hela myndigheten. Enheten består av fem sektioner med drygt 90 medarbetare lokaliserade främst i Falun, Kalmar och Solna.

Beskrivning av tjänsten
Vi söker inspektörer till den nyinrättade sektionen för oannonserade kontrollbesök. Medarbetarna kommer att vara lokaliserade i team om två i Arbetsförmedlingens 6 regioner. Sektionen kommer också bemanna regionala center mot arbetslivskriminalitet (AKC).

Du kommer att utföra besök hos arbetsgivare som erhåller stöd från Arbetsförmedlingen för att upptäcka avvikelser och oegentligheter kopplade till felaktiga utbetalningar och arbetslivskriminalitet.

Då arbetet som inspektör innebär många kontakter ställer det krav på dig att kunna agera stabilt och förtroendegivande i mötet med människor med olika bakgrund. Du har erfarenhet av myndighetsutövning och är trygg i din roll då du är myndighetens ansikte utåt.

Som inspektör förväntas du arbeta såväl självständigt, som i team.

Som inspektör förväntas du arbeta såväl självständigt, som i team. Resor i tjänst med övernattning förekommer då du behöver utföra arbeten i andra regioner. Arbete kan också förekomma under obekväm arbetstid, vilket betonar vikten av flexibilitet och att kunna planera och prioritera arbetsuppgifter.

Grundläggande krav för tjänsten
- Akademisk utbildning om 180 hp/120 p enligt tidigare system, eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
- Erfarenhet av utredningsarbete, och/eller kontrollbesök och inspektioner, eller likvärdig erfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
- Körkort B
- Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Övriga meriter för tjänsten
- Erfarenhet av arbete mot felaktiga utbetalningar, bidragsbrott och bedrägerier
- Erfarenhet att återrapportera i skrift
- Erfarenhet av myndighetsutövning
- Erfarenhet att samverka med andra myndigheter

Vi söker dig som har god analytisk och undersökande förmåga. Du är prestigelös och positiv. Du kan hantera flera arbetsuppgifter parallellt, är serviceinriktad och har en god samarbetsförmåga. För att trivas i rollen behöver du tycka om att ta ett stort eget ansvar då arbetet är självständigt och leds på distans.

Utöver dessa kvalifikationer har du personlig förmåga och fallenhet att arbeta i enlighet med Arbetsförmedlingens medarbetarskap:

Medarbetare på Arbetsförmedlingen:

- Tar ansvar för sina arbetsprestationer och sitt bidrag till helheten
- Anpassar sig till förändring och oförutsedda händelser
- Tar initiativ till utveckling och bidrar till förbättring

Vårt erbjudande
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Placeringsort Umeå. Tillträde enligt överenskommelse.

Eftersom befattningen är säkerhetsskyddsklassad enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kommer du att bli föremål för registerkontroll. Det innebär bland annat att du måste vara svensk medborgare för att kunna få tjänsten.

Vi har goda förmåner, med bra semesteravtal, flextid, möjlighet till friskvård på arbetstid samt friskvårdsbidrag. Hos oss finns ett stort engagemang, alla som arbetar här vill göra en insats. Läs mer om vår organisation och vårt uppdrag på vår hemsida http://www.arbetsformedlingen.se

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-12-07. Bifoga ditt CV och ett personligt brev där du beskriver varför du söker jobbet.  När du skickar din ansökan kommer du att få svara på några urvalsfrågor.

För att du ska få en så rättvis och korrekt bedömning som möjligt är det av stor vikt att du uppger år och månad för varje anställning samt en kort beskrivning av arbetsuppgifterna. Om den informationen inte framgår har vi svårare att göra en korrekt bedömning av din kompetens och erfarenhet och du kan därför riskera att bli bortvald i urvalsprocessen.

På Arbetsförmedlingen tillämpas en evidensbaserad rekryteringsprocess. Du kan läsa mer om vår rekryteringsprocess på vår hemsida https://arbetsformedlingen.se/om-oss/jobba-hos-oss

Vi arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering. Det är viktigt för oss att all kompetens tas tillvara och vi välkomnar alla sökande. Vi ser positivt på om du har kunskaper i något av våra nationella minoritetsspråk.

Ansök nu

Projektsamordnare

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 13
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 




International Office är en av elva enheter inom Universitetsförvaltningen som arbetar med universitetsgemensamma frågor inom internationalisering.

Internationalisering bedrivs på många olika nivåer vid Umeå universitet och omfattar såväl medarbetare som studenter. Vid International Office arbetar 18 medarbetare och vi erbjuder en dynamisk arbetsplats med spännande möten med studenter, lärare och samarbetspartner från hela världen. 

I vårt uppdrag ingår ansvar för universitetets deltagande i flertalet utbytesprogram, nätverk och internationella samarbeten, studieavgiftsadministration, internationell studentrekrytering, internationell alumnverksamhet samt att stödja studenters och medarbetares mobilitet. Vi arbetar i nära samarbete med institutioner, fakulteter och andra enheter.

Den internationella studentrekryteringen vid Umeå universitet har hittills fokuserat på avgiftsbetalande studenter utanför Europa. Nu vill universitetet öka rekryteringen av studenter från Europa och har därför beviljat projektmedel i två år för detta syfte. Internationell Office söker därför en projektsamordnare för studentrekrytering med fokus Europa. Anställningen är en tillsvidareanställning som omfattar heltid med start 2024-01-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Dina arbetsuppgifter

Rollen som projektsamordnare innefattar strategiskt, samordnande och operativt ansvar för enhetens verksamhet kopplat till studentrekrytering mot Europa (EU/EES). Du ingår i ett team tillsammans med tre kommunikatörer vid International Office som arbetar med att stötta enhetens interna och externa kommunikation, marknadsföra universitetet i syfte att rekrytera internationella studenter samt samordna internationell alumnverksamhet. Som projektsamordnare ingår du i flertalet arbetsgrupper inom enheten samt även i nationella och internationella nätverk inom högre utbildning. Arbetsspråket är både svenska och engelska.

I arbetet förväntas du att identifiera, planera och genomföra evenemang och kommunikationsinsatser, marknadsföra internationella program och kurser, följa upp och utvärdera olika insatser, omvärldsbevaka och arbeta med webb och sociala kanaler. En viktig del av ditt arbetet kommer att bestå av att göra en nulägesanalys, kartlägga och analysera förutsättningar för rekryteringsarbetet samt sätta upp strategiska och operativa mål. Arbetet sker i nära samarbete med enhetens kommunikatörer och universitetets kommunikationsenhet samt  i dialog med universitetets institutioner och utbildningsprogram. I arbetet förväntas du att delta på såväl mässor i Europa som digitala evenemang och resor utanför Sverige ingår därför i tjänsten. Övriga administrativa arbetsuppgifter kan förekomma därutöver.

För att lyckas i rollen som projektsamordnare inom internationell studentrekrytering mot Europa är det viktigt att du är en kommunikativ, social, initiativtagande, strategisk och flexibel person som har ett genuint intresse av internationella frågor. Du har förmåga att snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter och driva projekt framåt. En stor del av rollen innebär att bygga och upprätthålla nätverk mellan olika interna och externa aktörer och därför är det av vikt att du är utåtriktad, inlyssnande och relationsskapande. Arbetet kräver en god pedagogisk och kommunikativ förmåga och vi ser att du kommunicerar väl både i tal och skrift på ett tydligt, inspirerande och professionellt sätt. Som person är du även initiativrik, kreativ, nytänkande och öppen för olika perspektiv.

Kvalifikationer

För att lyckas i denna tjänst krävs att du har:

- Relevant högskoleutbildning, exempelvis inom samhällsvetenskap, kommunikation, marknadsföring (alternativt annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten)
- Erfarenhet av att leda projekt
- Erfarenhet av att arbeta strategiskt med insikter, beteende och/eller analyser
- God samarbetsförmåga, verkar för goda relationer både internt och externt
- Erfarenhet av varumärkesstärkande kommunikation och marknadsföring
- Kunskap om och intresse för internationella relationer
- Mycket god förmåga att uttrycka dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift. 


Därutöver är det meriterande om du har:

- Erfarenhet av arbete med internationella målgrupper
- Erfarenhet av arbete med målgruppen 18-30 år
- Erfarenhet av arbete inom och god kunskap om offentlig förvaltning
- Vana av att moderera samtal, seminarier, utbildningar, workshops eller liknande

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

Villkor

Anställningen avser en tillsvidareanställning som omfattar heltid med start 2024-01-01 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi, och ska vara inkommen till Umeå universitet 2023-11-29.

I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet kopplat till den utlysta anställningen.  

Kontakt

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av enhetschef Ingrid Svensson, Tel: 070 - 588 10 27 e-post: ingrid.svensson@umu.se Om du har kring rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Therése Stark tel. 090-786 58 03, therese.stark@umu.se. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Forskningsledare till FoU Socialtjänst, Umeå

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 8
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

FoU Socialtjänst inrättades av länets samtliga kommuner 2018, och bedriver praktiknära forskning inom socialtjänstens område. Vi är också Västerbottens RSS-Regional stöd-och samverkansstruktur, som verkar för kunskapsstyrning inom alla kommuner i Västerbotten, samt arbetar för samverkan med nationella aktörer på området, samt samverkan gentemot Region Västerbotten, med särskilt fokus på hälso-och sjukvårdsfrågor.

ARBETSUPPGIFTER
Som forskningsledare på FoU Socialtjänst bedriver du forskning inom områden som är relevanta för FoU Socialtjänst Västerbotten. Du ansvarar för att aktivt ansöka om forskningsanslag och verkar inom redan etablerade forskningssamarbeten som finns i dagsläget. Du medverkar också aktivt i enhetens övriga engagemang för att på så sätt kunna anpassa forskning efter behov i länets kommuner.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:
• PhD i folkhälsovetenskap eller motsvarande med inriktning mot implementering och/eller organisationsutveckling.
• Mycket goda kunskaper i kvalitativ metodologi respektive innehållsområdena
implementering, förbättringskunskap samt arbets- och organisationspsykologi.
• Erfarenhet av forskning inom offentlig vård och omsorg, med tyngdpunkt på aktionsforskning och/eller praktiknära forskning
• Direkt erfarenhet av forskning i FoU-miljö förlagd gentemot kommunal socialtjänst.
• Belagd kunskap kring RSS (Regionala stöd- och samverkansstrukturer).
• Erfarenhet av självständiga forskningsinsatser, nytänkande, aktualitet, kvalitet och originalitet inom pågående forskning rörande implementering och arbets- och organisationspsykologi.
• Särskilt meriterande med dokumentation av publicerade originalarbeten i vilka det framgår att sökande har haft en framträdande roll.
• Särskilt meriterande att ha erhållit externa forskningsbidrag som huvud- eller medsökande.
• Det krävs mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.
• Erfarenhet av att skriva vetenskapliga artiklar/rapporter och kommunicera vetenskapliga resultat till det omgivande samhället och offentliga myndigheter.
• Belagd pedagogisk skicklighet är meriterande.

För denna anställning kommer särskild hänsyn att tas till dokumenterad erfarenhet av utveckling, planering, genomförande och utvärdering av utbildning på grund- och avancerad nivå.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Erfarna utredare till IVO:s analysavdelning, Umeå

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 9
Vill du vara med och bidra till en god och säker hälso- och sjukvård och omsorg? Analysavdelningen på Inspektionen för vård och omsorg (IVO) bedriver sedan en tid ett omfattande och spännande arbete för att utveckla en mer riskbaserad och datadriven tillsyn. Vi söker nu en eller flera utredare med analyskompetens till en av enheterna på IVO:s analysavdelning. Avdelningen består av fyra enheter med uppdrag inom kvalitativ och kvantitativ analys, metodutveckling och framställning av statistik. Avdelningen är också ansvarig för IVO:s register, upplysningstjänst och tipsfunktion.

Arbetsuppgifter
I rollen som utredare kommer du att sammanställa och analysera olika informationsmängder inom ramen för myndighetens tillsynsinsatser. Du kommer att planera, strukturera, genomföra och följa upp analyser i olika projekt. Det innebär exempelvis att analysera databehov, planera analyser och datainsamlingar, konstruera enkäter, redovisa resultat samt författa rapporter. Enheten har uppdrag som innebär både kvalitativa och kvantitativa analyser inom myndighetens hela ansvarsområde vilket innefattar både hälso- och sjukvård och socialtjänst. Vi arbetar både med regeringsuppdrag och med utredningar eller tillsyner som vi själva initierat.

Enhetens arbete är teambaserat och präglas av helhetsperspektiv samtidigt som du självständigt ska kunna driva och planera olika projekt- och utvecklingsarbeten. Du kommer ingå i flera projekt samtidigt och samarbeta med olika professioner och funktioner inom myndigheten, exempelvis analytiker, statistiker, inspektörer och jurister.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:


• Masterexamen eller motsvarande inom för tjänsten relevant ämnesområde
• Minst 2 års aktuell erfarenhet av utredningsarbete inom offentlig sektor
• God metodkunskap inom kvalitativ och/eller kvantitativ analys
• Vana att självständigt hämta, hantera och bearbeta stora datamängder samt att kombinera data från olika källor
• Erfarenhet av rapportskrivande
• Mycket god förmåga att pedagogiskt förklara analyser och komplexa samband på ett lättbegripligt sätt i tal och skrift

Vi söker dig som är van att jobba självständigt och att sätta mål, samtidigt som du är en social och lyhörd person som gärna jobbar tillsammans med andra. Du är prestigelös och har förmåga att omsätta och beakta andras synpunkter och perspektiv i ditt arbete. Du är analytisk, noggrann och strukturerad samtidigt som du är lösningsinriktad och har förmåga att se till helheten.

Du behöver vara flexibel och snabbt kunna sätta dig in i nya arbetsuppgifter och ämnesområden.

Det är meriterande om du har


• Erfarenhet av att leda teambaserade utrednings- eller analysprojekt
• Kunskap om vårdens och omsorgens organisation och styrning

Vad kan IVO erbjuda dig 
IVO är en spännande kunskapsorganisation med en stimulerande arbetsmiljö och goda utvecklingsmöjligheter. Du får möjligheten att tillsammans med dina kollegor bidra till vårt viktiga arbete med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige.

IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, metoder och verktyg för att nå bästa resultat. Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald.

Anställningen är en tillsvidareanställning med en inledande sex månaders provanställning. Analysavdelningen är placerad i Stockholm, men det finns även möjlighet att arbeta från något av IVO:s kontor i Umeå och Malmö.

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 22 november 2023. Bifoga personligt brev och CV. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. För den här tjänsten kan vi komma att använda arbetsprov som ett urvalsinstrument.

Rekryteringarna till Utredare i Stockholm, Umeå och Malmö med samma diarienummer är en och samma rekrytering med placering efter överenskommelse med den som erbjuds tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

IVO bidrar till en säker vård och omsorg

Inspektionen för vård och omsorgs (IVO) uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter.

Myndigheten kännetecknas av ett stort engagemang samt en bred och djup kunskap och förståelse för hälso- och sjukvård samt omsorg i Sverige. IVO drivs av visionen om att vi har koll, att vi skapar lärande och att vi gör vården och omsorgen säkrare och bättre. Vi finns till för vård- och omsorgstagarna.

Myndigheten har drygt 780 anställda. Arbetet med tillsyn bedrivs vid sex regionala avdelningar runt om i landet. Avdelningarna för tillståndsprövning och analys är placerade i Stockholm, liksom myndighetens två övergripande avdelningar verksamhetsstöd och generaldirektörens stab.

Ansök nu

Erfaren analytiker/data scientist till IVO:s analysavdelning, Umeå

Handläggare, offentlig förvaltning/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Nov 9
Vill du vara med och bidra till en god och säker hälso- och sjukvård och omsorg? Analysavdelningen på Inspektionen för vård och omsorg (IVO) bedriver sedan en tid ett omfattande och spännande arbete för att utveckla en mer riskbaserad och datadriven tillsyn. Vi söker en eller flera analytiker/data scientist som vill vara med på denna utvecklingsresa genom att arbeta i gränslandet mellan analys, digitalisering och IT. Avdelningen består av fyra enheter med uppdrag inom kvalitativ och kvantitativ analys, metodutveckling, och framställning av statistik. Avdelningen är också ansvarig för IVO:s register, upplysningstjänst och tipsfunktion.

Arbetsuppgifter
I rollen som analytiker/data scientist kommer du att utveckla, tillämpa och sprida olika metoder för dataanalys, med målet att bidra till en mer datadriven, effektiv och enhetlig tillsyn. Datamängderna du kommer att hantera utgår från IVO:s olika register och informationskällor (både strukturerad och ostrukturerad data), såsom uppgifter om missförhållanden i vården och omsorgen, registerdata eller externa datakällor. I rollen ingår att bidra till en mer ändamålsenlig dataförsörjning och att extrahera värdet från de många datakällor som finns inom vården och omsorgen. Enhetens arbete präglas av samarbete och helhetsperspektiv samtidigt som du självständigt ska kunna driva och planera olika projekt och utvecklingsarbeten.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har:


• Masterexamen eller motsvarande inom kvantitativt område (t ex matematik, statistik, nationalekonomi, data science)
• Erfarenhet inom programmering och skriptspråk som R eller Python, samt en förståelse för arbete med ostrukturerad data
• Minst två års aktuell och för tjänsten relevant arbetslivserfarenhet
• God metodkunskap inom avancerad kvantitativ analys (t.ex. regression, NLP, ML, klustring)
• Vana att självständigt hämta, hantera och bearbeta stora datamängder samt att kombinera data från olika källor
• Mycket god förmåga att pedagogiskt förklara analyser och komplexa samband på ett lättbegripligt sätt i tal och skrift.

För att lyckas i rollen ska du ha ett starkt driv, vara trygg och prestigelös och ha lätt för att bygga goda relationer. Du är flexibel och kan snabbt sätta dig in i nya arbetsuppgifter, samt har förmågan att jämka olika perspektiv till en helhet och att arbeta systematiskt för att nå uppsatta mål. Som person är du även nyfiken och omvärldsbevakande.

 Det är meriterande om du har


• Erfarenhet av att projektleda team och analysprojekt
• Kunskap om vården- och omsorgens organisation och styrning
• Erfarenhet av Linux, Docker, att versionshantera kod (t.ex. git) samt

Vad IVO kan erbjuda dig
Vi erbjuder dig en utvecklande roll i en spännande kunskapsorganisation med en stimulerande arbetsmiljö och goda utvecklingsmöjligheter. Du får möjligheten att tillsammans med dina kollegor bidra till det viktiga arbetet med att utveckla en modern och kraftfull tillsyn i Sverige. IVO följer ständigt utvecklingen i omvärlden och uppmuntrar initiativ till egen kunskapsutveckling. Vi arbetar kontinuerligt med nya arbetssätt, metoder och verktyg för att nå bästa resultat. Vi strävar efter en sammansättning medarbetare som speglar samhällets mångfald.

Anställningen är tillsvidare med en inledande sex månaders provanställning. Tjänstetitel är analytiker. Analysavdelningen är placerad i Stockholm men det finns även möjlighet att arbeta från något av IVO:s kontor i Umeå och Örebro. 

Ansökan
Sista ansökningsdag är den 22 november 2023. Bifoga personligt brev och CV. Betyg och övriga handlingar tas med vid en eventuell intervju. För den här tjänsten kan vi komma att använda vi arbetsprov som ett urvalsinstrument.

Rekryteringarna till analytiker/data scientist i Stockholm, Umeå och Örebro med samma diarienummer är en och samma rekrytering med placering efter överenskommelse med den som erbjuds tjänsten.

Välkommen med din ansökan!

IVO bidrar till en säker vård och omsorg

Inspektionen för vård och omsorgs (IVO) uppdrag är att genom tillsyn och tillståndsprövning bidra till en vård och omsorg som är säker, har god kvalitet och bedrivs i enlighet med lagar och andra föreskrifter.

Myndigheten kännetecknas av ett stort engagemang samt en bred och djup kunskap och förståelse för hälso- och sjukvård samt omsorg i Sverige. IVO drivs av visionen om att vi har koll, att vi skapar lärande och att vi gör vården och omsorgen säkrare och bättre. Vi finns till för vård- och omsorgstagarna.

Myndigheten har drygt 780 anställda. Arbetet med tillsyn bedrivs vid sex regionala avdelningar runt om i landet. Avdelningarna för tillståndsprövning och analys är placerade i Stockholm, liksom myndighetens två övergripande avdelningar verksamhetsstöd och generaldirektörens stab.

Ansök nu

Projektassistent

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 17
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 




Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR) har till uppdrag att bygga, förvalta och tillgängliggöra demografiska och historiska databaser, bedriva forskning om demografi och åldrande samt verka för att banden mellan undervisning, forskning och infrastruktur stärks vid universitetet.

Enheten har två sektioner, varav en arbetar med infrastruktur och databaser och den andra är inriktad på forskning. Vid CEDAR finns också två av Vetenskapsrådets nationella infrastrukturer, CORS och SwedPop. Våra 56 medarbetare och 30 forskare arbetar ibland hemifrån och resten av tiden vid någon av våra enheter.

Besök gärna vår hemsida för ytterligare information: http://www.umu.se/enheten-for-demografi-och-aldrandeforskning/


Vi söker en projektassistent, med inriktning mot kodning av dödsorsaker, till CEDAR:s infrastruktursektion. 

Anställningen är en visstidsanställning på 8 månader, heltid. Tillträde sker 2024-01-08 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Umeå.

Infrastruktursektionens kärnverksamhet är att bygga och tillgängliggöra befolkningsdatabaser för forskning, samt metodutveckling för att hantera de olika delarna av processen. Databaserna baseras på de svenska kyrkböcker som från 1700-talet och ända fram till 1990-talet utgjorde grunden för den svenska folkbokföringen.

Inom den nationella infrastrukturen SwedPop samt det europeiska samarbetsprojektet SHiP bidrar CEDAR med information om bland annat dödsorsaker som inregistrerats från kyrkoböckerna.

Som projektassistent kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att bearbeta historiska dödsorsaker och tilldela dem koder. Kodsystemet följer det internationella kodsystemet ICD-10 som här modifierats och anpassats gentemot historiska källmaterial och äldre tiders uttryck för olika dödsorsaker. Du kommer också i stor utsträckning arbeta med programspråket (Structural Query Language) då all information lagras i relationsdatabaser.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som består av erfarna systemutvecklare och utredare. Inom CEDAR:s verksamhet är lagarbete och medskapande viktiga nyckelord. Vi söker därför dig som vill och kan arbeta i grupp, är självständig, men samtidigt är öppen för att fråga kollegor vid behov av hjälp och handledning. Vi lägger vikt vid att våra medarbetare arbetar systematiskt och målinriktat.

Du har:

- högskoleexamen eller motsvarande
- god förmåga att tolka och utarbeta skriftlig dokumentation på, framför allt, svenska.

Vi ser det som meriterande om du har kunskap om medicinska sjukdomar och latinska benämningar på dessa. Har du dessutom kunskap och erfarenhet av arbete med relationsdatabaser samt något av de frågespråk som används för att ändra, spara och hämta information i en databas, framför allt Structural Query Language ().

Närmare upplysningar lämnas av:
Biträdande föreståndare Mattias Sandström, 090-786 98 40, mattias.sandstrom@umu.se

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Projektassistent

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 30
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 




Enheten för demografi och åldrandeforskning (CEDAR) har till uppdrag att bygga, förvalta och tillgängliggöra demografiska och historiska databaser, bedriva forskning om demografi och åldrande samt verka för att banden mellan undervisning, forskning och infrastruktur stärks vid universitetet.

Enheten har två sektioner, varav en arbetar med infrastruktur och databaser och den andra är inriktad på forskning. Vid CEDAR finns också två av Vetenskapsrådets nationella infrastrukturer, CORS och SwedPop. Våra 56 medarbetare och 30 forskare arbetar ibland hemifrån och resten av tiden vid någon av våra enheter.

Besök gärna vår hemsida för ytterligare information: http://www.umu.se/enheten-for-demografi-och-aldrandeforskning/


Vi söker en projektassistent, med inriktning mot kodning av dödsorsaker, till CEDAR:s infrastruktursektion. 

Anställningen är en visstidsanställning på 8 månader, heltid. Tillträde sker 2024-01-08 eller enligt överenskommelse. Placeringsort är Umeå.

Infrastruktursektionens kärnverksamhet är att bygga och tillgängliggöra befolkningsdatabaser för forskning, samt metodutveckling för att hantera de olika delarna av processen. Databaserna baseras på de svenska kyrkböcker som från 1700-talet och ända fram till 1990-talet utgjorde grunden för den svenska folkbokföringen.

Inom den nationella infrastrukturen SwedPop samt det europeiska samarbetsprojektet SHiP bidrar CEDAR med information om bland annat dödsorsaker som inregistrerats från kyrkoböckerna.

Som projektassistent kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter vara att bearbeta historiska dödsorsaker och tilldela dem koder. Kodsystemet följer det internationella kodsystemet ICD-10 som här modifierats och anpassats gentemot historiska källmaterial och äldre tiders uttryck för olika dödsorsaker. Du kommer också i stor utsträckning arbeta med programspråket (Structural Query Language) då all information lagras i relationsdatabaser.

Du kommer att ingå i en arbetsgrupp som består av erfarna systemutvecklare och utredare. Inom CEDAR:s verksamhet är lagarbete och medskapande viktiga nyckelord. Vi söker därför dig som vill och kan arbeta i grupp, är självständig, men samtidigt är öppen för att fråga kollegor vid behov av hjälp och handledning. Vi lägger vikt vid att våra medarbetare arbetar systematiskt och målinriktat.

Du har:

- högskoleexamen eller motsvarande
- god förmåga att tolka och utarbeta skriftlig dokumentation på, framför allt, svenska.

Vi ser det som meriterande om du har kunskap om medicinska sjukdomar och latinska benämningar på dessa. Har du dessutom kunskap och erfarenhet av arbete med relationsdatabaser samt något av de frågespråk som används för att ändra, spara och hämta information i en databas, framför allt Structural Query Language ().

Närmare upplysningar lämnas av:
Biträdande föreståndare Mattias Sandström, 090-786 98 40, mattias.sandstrom@umu.se

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Utredare, Planeringsenheten - vikariat

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 26
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 




Beskrivning

Planeringsenheten tillhandahåller ett kvalificerat utrednings- och handläggarstöd inom områdena: utbildning, forskning, forskarutbildning, kvalitet, ekonomi, organisation, regelverk och ledningskoordination.

Verksamheten styrs i hög grad av prioriteringar och direkta uppdrag från universitetsledningen.

Vi erbjuder en omväxlande och rolig roll som utredare. På enheten finns många duktiga och trevliga medarbetare och vi hoppas att du vill bli en av oss!

Arbetsuppgifter

I din roll som utredare vid Planeringsenheten arbetar du med ärenden, beslutsunderlag, styrdokument, möteshandläggning, analyser och utredningar. Arbetsuppgifterna är mångfasetterade och varierande, vissa ärenden har korta deadlines andra är av mer omfattande karaktär. Du arbetar med frågeställningar som rör högre utbildning och forskning samt organisation och regelverk. Ytterligare arbetsuppgifter kan avse nomineringsärenden och handläggarstöd ofta i nära samarbete både inom och utom universitetet. I arbetet kan också andra frågor som är aktuella inom universitetet ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen samt relevant och aktuell erfarenhet av att självständigt arbeta med utredningar och uppdrag. Vidare har du:

- erfarenhet av att bereda ärenden och skriva underlag,
- mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska,
- arbetat med analys och presentation av kvantitativ och kvalitativ information.

Arbetet ställer stora krav på initiativtagande, omdöme och att du har en flexibilitet i ditt arbetssätt. Vidare är du självgående, strukturerad, har god samarbetsförmåga och vill alltid leverera med kvalitet.

Det är meriterande om du har goda kunskaper i engelska och har relevant arbetslivserfarenhet från offentlig sektor.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga förmågor.

Villkor

Anställningen är ett vikariat på 11 månader. Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse.

Ansökan

Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet kopplat till den utlysta anställningen.  

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vakin söker Avfallsingenjörer till Hushållsavfall

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 13
Brinner du för hållbarhet och samhällsutveckling? Vill du arbeta med förbättringar och smarta lösningar? Då kan det här vara rätt jobb för dig!
På avdelningen Hushållsavfall är vi ett team på 7 medarbetare som ansvarar för att insamla hushållsavfallet i våra ägarkommuner på ett miljö- och kostnadseffektivt sätt.

Från och med 2024 bär vi även ansvaret för insamling av förpackningar, vilket gör att vi behöver förstärka vår grupp med två avfallsingenjörer. Vi arbetar med att ständigt förbättra vår verksamhet och hitta nya lösningar för våra kunder.

Arbetsuppgifter
I rollen som avfallsingenjör hos oss kommer du att säkerställa att våra kunder har avfallstjänster som motsvarar deras behov. Avfallslämning och avfallshämtning ska kunna ske med goda förutsättningar. Du behöver planera, driva och följa upp entreprenader inom avfallshämtning och slamtömning. 

Du kommer att utföra besiktningar vid hämtställen, ta fram hämttekniska lösningar till kund samt genomföra tekniska och ekonomiska utredningar, handläggning, information och rådgivning inom sektionens ansvarsområde. 

I rollen behöver du samverka, utreda ärenden hos våra kunder och sälja in tjänster utifrån kundernas behov.

Kvalifikationer
Du har en utbildning på högskolenivå i miljö, samhällsplanering, logistik, arbetsmiljö eller annan utbildning som bedöms likvärdig. Då arbetet innebär mycket muntlig kommunikation såväl som skriftlig i svenska kräver arbetet goda kunskaper i språket. Du har även en god datorvana och körkort B.

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, eller att du tidigare har arbetat med att sälja in tjänster.

Som person arbetar du bra med andra, är lyhörd och kan anpassa din kommunikation efter situationen. Du tar ansvar över dina uppgifter, behåller fokus på rätt saker och kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar där det behövs.

Vad vi kan erbjuda dig
Vakin är en trygg och stabil arbetsplats med många förmåner och utvecklingsmöjligheter. Vi erbjuder kompetensutveckling i form av utbildningar, nätverkande och lärande i arbetet.

Vi satsar på friskvård med en hälsoinspiratör som bland annat genomför pausgympa, mindfulness och träningspass under veckan. Utöver detta har vi även friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Vi har ett arbetstidskonto med ett antal lediga timmar som kan tas ut under året. Under sommarmånaderna har vi en arbetstidsförkortning på 2,5 timme i veckan. 

Mer information om Vakin hittar du https://www.vakin.se/omvakin.4.71c1e048182ec6b2167407d.html.

Intervjuer kommer att ske löpande vilket innebär att tjänsterna kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Tveka inte att ansöka redan idag! 

Välkommen med din ansökan

Vi är Vakin

Vakin (Vatten- och Avfallskompetens i Norr AB) är ett kommunalt bolag som ägs av Umeå, Vindeln och Nordmalings kommun. Vårt uppdrag är att leverera dricksvatten, rena avloppsvatten och ta hand om hushållens avfallsresurser. För att lyckas med detta behöver vi ha en hög kompetens och samverka för en hållbar utveckling i regionen. Tillsammans bygger vi det hållbara samhället!



Vi tror att en arbetsplats som karaktäriseras av jämställdhet sätter grunden för en mer kreativ och innovativ miljö. Vi arbetar därför aktivt med att öka vår jämställdhet och ser varje individs personliga och yrkesmässiga bakgrund som en tillgång. Eftersom vi inför rekryteringsarbetet har tagit ställning till rekryteringskanaler vill vi inte att mediesäljare, rekryteringssajter och liknande kontaktar oss.

Ansök nu

BROTTSOFFERMYNDIGHETEN SÖKER HANDLÄGGARE TILL KUNSKAPSCENTRUM

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 27
Brottsoffermyndigheten är Sveriges expertmyndighet för brottsofferfrågor. Myndigheten verkar för att förbättra information och stöd för de som utsatts för brott genom att besluta om brottsskadeersättning till brottsoffer, kräva tillbaka utbetald ersättning från gärningspersoner, finansiera forskning och brottsofferinriktade projekt genom Brottsofferfonden samt genom att vara ett kunskapscentrum om brottsofferfrågor. Myndigheten finns i centrala Umeå.
Brottsoffermyndigheten är nu inne i ett expansivt skede med flera nya regeringsuppdrag och projekt. Vi söker därför ytterligare en handläggare för arbete vid myndighetens Kunskapscentrum.
Om arbetet
Vill du få möjlighet att fördjupa dig i brottsofferområdet med fokus på projekt och uppdrag med målsättningen att förbättra stöd till brottsoffer tillsammans med skickliga kollegor? Har du en akademisk examen, goda kunskaper om samhället och intresse för brottsofferarbete? Då kan vi erbjuda dig en utvecklande roll i en händelserik arbetsmiljö.
Brottsoffermyndigheten har flera pågående projekt och regeringsuppdrag och behöver därför förstärka genom ytterligare handläggare för arbete vid myndighetens Kunskapscentrum. Vi söker dig med akademisk examen inom juridik, rätts-, samhälls-, kommunikations- eller beteendevetenskap. Du är intresserad av humanjuridiska, samhälleliga och sociala frågor.
Hos oss kommer du bland annat att arbeta med eller leda regeringsuppdrag, projekt och utbildningsinsatser. I arbetet förekommer även undersökningar, utvärderingar och föreläsningar. Du kommer också att representera myndigheten i kontakter med övriga rättsväsendet och andra centrala aktörer. Arbetet innebär nära samverkan med till exempel andra statliga myndigheter och civilsamhällets organisationer. En del resor förekommer.
Myndigheten har flera pågående uppdrag av regeringen som bland annat handlar om kartläggning av samhällets stöd till brottsoffer och att genomföra informationsinsatser om brottsskadeersättning. Utöver det pågår projekt om hatbrott och myndigheten planerar för att ta fram en utbildning om brottsoffers rättigheter samt om vikten av att vittna. Arbetsuppgifterna innebär därför bland annat utvecklingsarbete och framtagande av informations- och utbildningsmaterial.
Vi söker dig som
• är utåtriktad och har god pedagogisk förmåga
• är serviceinriktad och har ett gott bemötande
• har en god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift
• har god förmåga att samverka
• har en god förståelse av rättskedjan och kunskaper om lagstiftning rörande brottsoffer
• har god förmåga att planera och organisera
• är utvecklingsorienterad, nytänkande och prestigelös
• har goda kunskaper i Officepaketet.
Arbetserfarenhet av eller kunskap om projektledning, våld i nära relationer, brottsoffers rättigheter och arbete med kommunikation, utbildning och utredning är meriterande. Detsamma gäller erfarenhet från liknande arbete vid annan myndighet eller organisation samt goda kunskaper i engelska.
Anställningen avser en tillsvidareanställning med provanställning, heltid. Tillträde snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.
Frågor om arbetet besvaras av enhetschef Ulf Hjerppe, 090-70 82 54. För facklig information kontakta Bo Eriksson, SACO, 090-70 82 14.
Välkommen med din ansökan senast den 12 november 2023 via e-post till registrator@brottsoffermyndigheten.se eller per post till Brottsoffermyndigheten, Box 470, 901 09 Umeå.
Bifoga sedvanliga ansökningshandlingar inklusive relevanta betyg och arbetsintyg samt ange dina löneanspråk. Märk din ansökan med ref.nr 12837/23. Vi läser inkomna ansökningar löpande och kan komma att kalla till intervjuer även under pågående ansökningstid.
Vi har noga valt rekryteringskanaler och avböjer därför vänligt kontakt från annons- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

BROTTSOFFERMYNDIGHETEN SÖKER UTREDARE TILL KUNSKAPSCENTRUM

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 27
Brottsoffermyndigheten är Sveriges expertmyndighet för brottsofferfrågor. Myndigheten verkar för att förbättra information och stöd för de som utsatts för brott genom att besluta om brottsskadeersättning till brottsoffer, kräva tillbaka utbetald ersättning från gärningspersoner, finansiera forskning och brottsofferinriktade projekt genom Brottsofferfonden samt genom att vara ett kunskapscentrum om brottsofferfrågor. Myndigheten finns i centrala Umeå.
Brottsoffermyndigheten är nu inne i ett expansivt skede med flera nya regeringsuppdrag och projekt. Vi söker därför ytterligare en utredare för arbete vid myndighetens Kunskapscentrum.
Om arbetet
Vill du få möjlighet att fördjupa dig i brottsofferområdet med fokus på utredningar och utvärderingar med målsättningen att förbättra stöd till brottsoffer tillsammans med skickliga kollegor? Har du en akademisk examen, goda kunskaper om samhället och intresse för brottsofferarbete? Då kan vi erbjuda dig en utvecklande roll i en händelserik arbetsmiljö.
Brottsoffermyndigheten har flera pågående projekt och regeringsuppdrag och behöver därför förstärka genom en utredare/handläggare för utredningsarbete vid myndighetens Kunskapscentrum. Vi söker dig med akademisk examen inom juridik, rätts-, samhälls- eller beteendevetenskap eller annat för arbetsuppgifterna relevant ämnesområde. Du är utvecklingsorienterad och kan arbeta självständigt med att sammanställa utredningar och rapporter.
Myndigheten har flera pågående uppdrag av regeringen som bland annat handlar om kartläggning av samhällets stöd till brottsoffer och att genomföra informationsinsatser om brottsskadeersättning. Utöver det pågår projekt om hatbrott och myndigheten planerar för att ta fram en utbildning om brottsoffers rättigheter samt om vikten av att vittna. Därutöver ska två nyligen genomförda projekt utvärderas.
I arbetet kommer du ansvara för förstudier, undersökningar, utvärderingar och kortanalyser och för att sammanställa resultat. Dessutom ger du stöd till projektledare och chefer. Det kan också bli aktuellt att representera myndigheten i kontakter med övriga rättsväsendet och andra centrala aktörer. Arbetet innebär nära samverkan med till exempel andra statliga myndigheter och civilsamhällets organisationer. En del resor förekommer.
Vi söker dig som har:
• Relevant akademisk examen
• Kunskaper i statistik och tolkning av statistiska resultat
• Mycket god förmåga att pedagogiskt och välformulerat presentera resultat och slutsatser muntligt och skriftligt på svenska och engelska
• Goda kunskaper i Office-paketet, framför allt Excel
• God samarbetsförmåga
Meriterande är:
• Högskolepoäng i statistik
• Erfarenhet av arbete med statistik eller indikatorsbaserad uppföljning
• Kunskap om kvalitativ metod
• Kunskap om det kriminalpolitiska området
• Erfarenhet från liknande arbete vid annan myndighet eller organisation
Anställningen avser en tillsvidareanställning med provanställning, heltid. Tillträde snarast. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vi eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.
Frågor om arbetet besvaras av enhetschef Ulf Hjerppe, 090-70 82 54. För facklig information kontakta Bo Eriksson, SACO, 090-70 82 14.
Välkommen med din ansökan senast den 12 november 2023 via e-post till registrator@brottsoffermyndigheten.se eller per post till Brottsoffermyndigheten, Box 470, 901 09 Umeå.
Bifoga sedvanliga ansökningshandlingar inklusive relevanta betyg och arbetsintyg samt ange dina löneanspråk. Märk din ansökan med ref.nr 12838/23. Vi läser inkomna ansökningar löpande och kan komma att kalla till intervjuer även under pågående ansökningstid.
Vi har noga valt rekryteringskanaler och avböjer därför vänligt kontakt från annons- och rekryteringsföretag.

Ansök nu

Administratör med ombudsfunktion sökes

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 11
Om arbetsplatsen
Umeå studentkår är en studentfacklig medlemsorganisation som har funnits sedan 1959 och företräder 16 000 studenter inom humaniora, samhällsvetenskap samt inom lärarhögskolan vid Umeå universitet. Organisationen företräds utåt av kårstyrelsen som leder verksamheten inklusive Umeå studentkårs kansli.
På kansliet återfinns 8 stycken hel- eller deltidsanställda personer samt 6 stycken förtroendevalda studenter som stöttar hela organisationen, från att företräda enskilda studenter, till att administrera verksamhet och ekonomi, sköta beslutsuppföljning och samordna den dagliga verksamheten.
Umeå studentkår erbjuder en variationsrik och stimulerande arbetsplats där verksamheten bygger på engagemanget från studenterna och många nya frågor och projekt växer fram varje år. I arbetet ges stort utrymme att på egen hand göra prioriteringar enligt en fastställd arbetsbeskrivning och projektplan.
Om jobbet
Lönenivå: 28 000kr/månad brutto.
Är du en god administratör och problemlösare med ett hjärta för studenters rättigheter? Vi söker en administratör med ombudsfunktion till Umeå studentkårs kansli.
Du ansvarar för genomförandet av utredningar och projekt samt beredning av beslutsunderlag och remissvar i aktuella frågor men har också ett administrativt ansvar i stiftelser knutna till studentkåren. Centralt är även ombudsstödet till studenter som under sin studietid stöter på problem i sin utbildning eller arbetsmiljö.
Ditt arbete sker utifrån Umeå studentkårs kansli där du ingår i en arbetsgrupp som består av både anställda tjänstepersoner samt förtroendevalda studenter. Arbetsplatsen har stort fokus på gemenskap och trivsel med återkommande arbetsplatsträffar, kontinuerligt arbete med tillgänglighet och arbetsmiljöinsatser, årliga konferenser och gemensamma festligheter vid större högtider.
Som person är du strukturerad, organiserad, målinriktad och erfaren med att forma ditt eget arbete utifrån givna ramar. Du har en god social förmåga, kan uttrycka dig väl i tal och skrift och har lätt för att lyssna in andra människors behov där du identifierar möjliga lösningar utifrån de problem du möter. Du har ett intresse för föreningsliv och studenträttsliga frågor och en förståelse för de utmaningar ideellt aktiva ställs inför där du har en mycket viktig, stöttande funktion. Det förekommer enstaka möten efter ordinarie kontorstider, tex vid möten förlagda på kvällen där du kompenseras genom flextid samt lönetillägg.
Grundläggande kunskaper i arbete med de vanligaste office-programmen är en förutsättning för tjänsten, du kommer även löpande få stöd från kanslichef för att förstärka dina kunskaper inom området om behov finns. Vi ser även gärna att du har erfarenheter får högskolestudier och/eller föreningsarbete men det är ej ett krav. Det är även en fördel om du har tidigare erfarenhet från arbete med de vanligaste office-programmen samt redigeringsmjukvara såsom Adobe creative suite eller motsvarande.
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Ansök nu

Kvalificerad utredare till revisionskontoret Umeå

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 2
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Som kvalificerad utredare hos oss skapar du förutsättningar för samarbeten, ny kunskap och en stark framtid. Är du intresserad av att granska och delta i utvecklingen av Region Västerbotten? I så fall kanske du är den vi söker till vårt team.

Revisorerna granskar att regionens resurser används på rätt sätt. Revisorerna granskar om styrelser och nämnder uppfyller sina mål, om styrning och uppföljning är tillräcklig och om regionens olika verksamheter fungerar bra. Revisorerna granskar också de kommunala företag som regionen äger. Arbetet på revisionskontoret leds av revisionsdirektören.

På revisionskontoret arbetar sju utredare med olika utbildningsbakgrunder. Som utredare är man sakkunnigt stöd till regionens förtroendevalda revisorer. På kontoret är arbetsklimatet öppet och prestigelöst och vi är ofta bollplank till varandra. Granskningarna genomförs självständigt eller i team. Vi samarbetar även med konsulter för att säkerställa kompetens inom specifika områden.

Som utredare hos oss är det viktigt att vara uppdaterad i olika frågor som berör regionen och granskningsarbetet. Vi deltar årligen i olika utbildningar, seminarier och konferenser för att vidareutbilda oss. Varje medarbetares behov och önskemål om kompetensutveckling och vidareutbildning diskuteras i samband med medarbetarsamtal. Hos oss har du möjlighet att vidareutbilda dig till certifierad kommunal yrkesrevisor. (www.skyrev.se).

Våra lokaler finns i regionens hus i Umeå men det finns även goda möjligheter till flexibla arbetslösningar. Hos oss får du både utmaningar och bra balans mellan arbete och fritid.

ARBETSUPPGIFTER
Som kvalificerad utredare hos oss skapar du förutsättningar för samarbeten, ny kunskap och en stark framtid.

Arbetsuppgifterna på revisionskontoret innebär till största del att initiera, planera och genomföra kvalificerade granskningar av regionens verksamheter. Metoder som vi vanligtvis använder är dokumentanalyser och intervjuer med politiker, chefer och medarbetare i regionens verksamheter.

Vi genomför också stickprov, enkäter och registeranalyser. Granskningarna sammanställer vi i rapporter. Resultatet presenteras för de förtroendevalda revisorerna. Det är viktigt att rapporterna är pedagogiska och sammanfattar iakttagelser och analyser. Vi skriver våra rapporter i klarspråk. Mottagare av rapporterna är förutom regionens förtroendevalda revisorer även politiker, chefer och medarbetare i regionen samt journalister och intresserade medborgare.

Granskningsrapporterna finns på:
https://www.regionvasterbotten.se/revision

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har :

• universitets- eller högskoleexamen. Det är meriterande om din examen är
inriktad mot samhällsvetenskap (statsvetenskap, sociologi, företagsekonomi, nationalekonomi, juridik, statistik).

• erfarenhet från kvalificerat utredningsarbete, gärna från en större offentlig organisation. Det kan vara meriterande om du har erfarenhet av verksamhetsrevision.

• Tycker om att skriva och arbeta med texter samt behärskar svenska språket väl i både tal och skrift. Det är meriterande om du kan skriva texter i klarspråk.

• Har god vana att dokumentera utredningar i rapporter. Det är meriterande om du har metodkunskap om dokumentationsstudier, intervjuer, stickprov, enkäter eller registeranalys.

• Har god analytisk förmåga samt är driven, nyfiken, noggrann och strukturerad.

• Kan arbeta självständigt och har god samarbetsförmåga när arbete utförs i team.

• Har hög integritet och god social kompetens.

• Är flexibel och tycker om att sätta dig in i nya frågeställningar och uppdrag

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Utredare inom infrastruktur

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 10
Vill du vara med och bidra till dagens och framtidens infrastruktur för medborgare och företagare i norra Sverige? Som utredare på Trafikverket får du den möjligheten.


Utredare inom infrastruktur

Arbetsuppgifter

Det händer mycket i norra Sverige i och med de stora gröna industrisatsningarna. Var med oss på den spännande resan!
Nu har du chansen att vara med och påverka samhället på lång sikt, då vi genomför utredningar i tidigt skede. Vi välkomnar dig att bli en del av vårt team där du i rollen som utredare, med stöd av chef och kollegor i våra fyra nordligaste län, självständigt kommer projektleda åtgärdsvalsstudier och utredningar. Du projektleder, genomför och deltar i uppdrag med flera involverade aktörer såsom regioner, trafikhuvudmän, kommuner samt privata aktörer. Det innebär att du företräder Trafikverket i externa kontakter och media.
Med fyrstegsprincipen som grund leder du arbetet med åtgärdsvalsstudier, vilket innebär att process- eller projektleda utredningar med syfte att ta fram förslag till åtgärder utifrån identifierade brister. Du leder och koordinerar medarbetare och andra resurser i arbetet.
I dina utredningar/projekt/åtgärdsvalsstudier ansvarar du för administration, tidsplanering, ekonomiprognoser och uppföljning, samt i vissa fall upphandling av konsulter. Du arbetar aktivt för att skapa och bibehålla goda relationer, samarbeten och goda samtalsklimat i dina arbetsgrupper, med målet att ni tillsammans ska kunna genomföra goda bedömningar inom området.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Tester kommer att skickas till de som uppfyller skallkraven under vecka 44. Digitala intervjuer är preliminärt planerade att genomföras via Skype under vecka 46-47.
Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Placeringsort är Härnösand, Luleå, Sundsvall, Umeå eller Östersund.
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som utredare så krävs det att du trivs med att leda projekt framåt och att skapa ett förtroendefullt samarbete som leder till engagemang och resultat. Det innebär att du har integritet och är bra på att planera och driva arbetet framåt samtidigt som du är duktig på att samarbeta och har förmåga att kommunicera på ett tydligt och pedagogiskt sätt med såväl interna kollegor som med externa intressenter. Viktigt är också att du har en god analytisk förmåga, ser logik och samband i komplex information eller miljö, samt löser problem ur ett helhetsperspektiv.
Vi söker dig som har:
en högskoleutbildning om minst 180 hp/120 p inom ett för tjänsten relevant område som till exempel samhällsbyggnad, trafik, fysisk planering eller samhällsplanering. Alternativt så har du annan utbildning i kombination med för tjänsten relevant erfarenhet som vi kan bedöma jämförbar
några års relevant och aktuell yrkeserfarenhet, exempelvis från projektledning, processledning, utredning, analys eller framtagning av beslutsunderlag
giltigt körkort för personbil
goda kunskaper i svenska i både tal och skrift

Det är meriterande om du:
har erfarenhet från arbete med planering, projektering eller underhåll av järnvägsanläggning och/eller väganläggning
har erfarenhet av upphandling och styrning av konsultinsatser
kan kommunicera på engelska i tal och skrift

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Klienthandläggare till verksamhetsområde Umeå, anstalten Umeå

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Okt 1
Kriminalvården växer – vi bygger nytt, bygger om och bygger till och söker nu nya medarbetare. Vårt viktigaste mål är att minska återfall i brott – att bryta den onda cirkeln. Lyckas vi med det blir samhället tryggare och säkrare för alla. Vi är den myndighet som ansvarar för anstalter, frivård, häkten och klienttransporter.

Läs mer om anstalten Umeås verksamhet på vår hemsida: https://www.kriminalvarden.se/kontakt/hitta-till-oss/verksamhet/anstalt/umea/#om

ARBETSUPPGIFTER
Under ledning av kriminalvårdsinspektören ska du som klienthandläggare ansvara för det samlade klientarbetet vilket bl.a. innebär att kvalitetssäkra, utveckla och följa upp verkställighetsplanering och kontaktmannaskap. I arbetsuppgifterna ingår att bereda och föredra klientärenden samt fatta vissa klientbeslut enligt delegation. Arbetet innebär utredning och beslutsfattande enligt fängelselagen och samverkan med andra myndigheter. I ditt uppdrag ingår att göra bedömningar utifrån gällande regelverk, riktlinjer och praxis samt att fortlöpande handleda och utbilda personal i klientprocessen.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som arbetar bra med andra människor och har lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter. Som klienthandläggare hos oss behöver du vara självgående, initiativtagande och driven. Då rollen även innefattar att handleda och utbilda övrig personal söker vi dig som är pedagogisk och kan anpassa ditt sätt att förmedla budskap. Vidare är du ansvarstagande och strukturerad vilket för oss innebär att du kan planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. För att trivas i rollen behöver du kunna behålla ditt lugn i stressiga situationer och fokusera på rätt saker.

För oss är det viktigt att du delar Kriminalvårdens grundläggande värderingar om en human människosyn, respekt för individen samt tron på människans vilja och förmåga att utvecklas. Du är även medveten om och har förståelse för hur bakgrund, kultur och grupptillhörighet påverkar dig själv och andra. Vidare förväntas du med ditt förhållningssätt bidra till att alla blir likvärdigt bemötta. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi söker dig som har:
• Universitets- eller högskoleutbildning med juridisk, samhälls- eller beteendevetenskaplig inriktning alternativt annan utbildning i kombination med erfarenhet som Kriminalvården bedömer likvärdig
• Goda kunskaper i svenska språket i såväl tal som skrift
• God datorvana

Det är meriterande om du har:
• Goda förvaltningsrättsliga kunskaper
• Erfarenhet av arbete med strafftidsberäkning och verkställighetsplan
• Kunskap om och erfarenhet av att arbeta med Kriminalvårdens klientadministrativa system
• Erfarenhet från handläggning av klientärenden i Kriminalvården
• Erfarenhet av ärendehandläggning inom offentlig förvaltning
• Godkänd kriminalvårdsutbildning
• Körkort B

ÖVRIGT
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Säkerhetskontroll kommer att föregå beslut om anställning.

Kriminalvården strävar efter en jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kriminalvården tillämpar rökfri arbetstid.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till Visma Recruit 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den kontaktperson som anges i annonsen. Vi tar inte emot ansökningar i pappersform eller per e-post.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av rekryteringsannonser. Kriminalvården har upphandlade avtal.

Ansök nu

Utredare bedrägeri i Umeå

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 18
Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en civil utredare till bedrägerigruppen i Umeå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli.

Polisregion Nord är den största regionen sett till yta. Regionen består av de fyra nordligaste länen i Sverige och är organiserad i fyra polisområden: Jämtland, Norrbotten, Västerbotten och Västernorrland som tillsammans är indelade i 12 lokalpolisområden. Vidare finns det tre regionala enheter: operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Polisområde Västerbotten är indelat i tre lokalpolisområden, en utredningssektion och ett polisområdeskansli.

Utredningssektionen är organiserad i grova brott, spaning, brott i nära relation, bedrägeri och utredningsjour. Utredningssektionen har även stationsbefäl samt jourhavande förundersökningsledning. Utredningssektionen ansvarar för kvalificerat spaningsarbete och viss hantering av hemliga tvångsmedel.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet som bedrägeriutredare innebär att både självständigt och i grupp handlägga och utreda brottslighet av ekonomisk karaktär. Brott av denna typ är i ständig förändring och ändrar snabbt format. Detta gör utredarrollen dynamisk och spännande då vi genom eget aktivt arbete och utbildningar ständigt lär oss nya sätt att nå resultat.

Mer specifikt kommer dina arbetsuppgifter bland annat bestå av att:

• Hålla förhör med målsägande, vittnen och misstänkta personer
• Hantera frihetsberövade
• Dokumentera tvångsåtgärder och begäran om olika tekniska undersökningar
• Sammanställa komplex information för presentation till bland annat åklagarmyndigheten och rätten
• Vara behjälplig för polisområdet att utifrån verksamhetens behov även driva och utreda ärenden av annan beskaffenhet och brottstyp

Som bedrägeriutredare utgör du en länk i hela den brottsutredande processen och samarbetar med andra aktörer i brottsutredningsprocessen, exempelvis analytiker och personal som arbetar med informationsinhämtning, spaning och hemliga tvångsmedel. Arbetet innebär även många externa kontakter med till exempel åklagare, juridiska ombud och företag inom och utom Sverige.

Arbetet sker under ledning av förundersökningsledare från Polismyndigheten eller Åklagarmyndigheten.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har:

• Som lägst högskoleutbildning inom relevant område exempelvis juridik, ekonomi, kriminologi eller annan samhällsvetenskaplig inriktning eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
• God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska
• Svenskt B-körkort (manuell växel)


Det är meriterande om du har:

• Erfarenhet av utredning inom offentlig verksamhet
• Erfarenhet av utredningar inom sakområdet, tex penningtvättbrott, bidragsbrott eller liknande
• Analytisk kompetens och förmåga att tolka såväl ekonomiska underlag som digital bevisning
• Erfarenhet av att hålla förhör/enskilda samtal
• Mycket goda kunskaper i Excel
• Gått utbildningen grundläggande brottsutredning för civila brottsutredare


Personliga egenskaper

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samarbetar och kommunicerar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du är självgående, och flexibel och har möjlighet till tempoväxling. För att trivas och bli framgångsrik i rollen är du strukturerad, analytisk och noggrann och har förmåga att förklara det komplexa såväl visuellt som i ord och text. Vi ser gärna att du har ett stort engagemang för dessa ärendetyper och har ett positivt förhållningssätt.

Att du har ett gott omdöme, är rätts- och säkerhetsmedveten och har en tydlig moralisk kompass är viktigt för oss. Hos oss kommer du att ställas inför utmanande situationer, din grundtrygghet är därför avgörande för att du ska trivas och må bra i rollen som anställd hos polisen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Placeringsort: Umeå

Fackliga företrädare:
Polisförbundet polisregion Nord, SEKO polisen, SACO-S region Nord, ST region Nord, samtliga nås via Polisens växel 114 14.


Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2 oktober 2023. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Polismyndighetens webbplats.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Om du fortsätter din ansökan digitalt kommer din ansökan hanteras via Polisens rekryteringsstöd Visma Recruit.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.
Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på: https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på https://polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Ansök nu

Regional beredskapssamordnare

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 8
Vill du vara med och bidra i uppbyggnaden av ett robust och säkert samhälle och samtidigt förbättra Trafikverkets beredskapsförmåga?


Regional beredskapssamordnare

Arbetsuppgifter

Vi söker nu ytterligare en kollega med möjlig placering i Umeå eller Sundsvall som vill vara med och planera Trafikverkets regionala arbete med civila beredskapsfrågor.
Trafikverket har en viktig roll för hela transportsektorns utveckling inom civil beredskap. Som beredskapssamordnare inom regionen utgör du tillsammans med dina kollegor på enheten kompetensstöd till att utveckla och bygga upp Trafikverkets civila beredskap och del i totalförsvaret.
Du kommer få möjlighet att driva egna projekt och utredningar inom området samt att arbeta med att utveckla arbetssätt inom ramen för vårt sektorsansvar för samordning av transportområdet, säkerhetsskyddsanalyser, kontinuitetshantering och delta i nationella och regionala utvecklingsuppdrag.
I tjänsten kommer du att samverka internt och externt. Exempel på aktörer är länsstyrelser, Försvarsmakten och näringsliv. Enhetens verksamhet omfattar både Trafikverkets roll som beredskapsmyndighet och som sektorsansvarig myndighet för transportsektorn.
I tjänsten ingår att utbilda och öva inom området. Det kan innebära att arbeta fram utbildnings- och övningsmaterial, planera och genomföra utbildningar och övningar för vår beredskapsorganisation.
I hela samhället pågår utveckling av den civila beredskapen. Det innebär att arbetsuppgifterna kommer innehålla en flera olika utvecklingsuppdrag där du har möjlighet att kunna påverka och vara delaktig. Tjänsten innehåller en del resor, både nationellt och regionalt.

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.
Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss!
Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.
#LI-Hybrid
Intervjuer sker via Skype, preliminärt vecka 43.
Vid eventuella frågor om tjänsten, kontakta rekryterande chef Åsa Viklund, se kontaktuppgifter nedan.

Kvalifikationer

Vem är du?
Du behöver ha god kommunikationsförmåga, vilket innebär att du förmedlar budskap på ett enkelt sätt samt är lyhörd och anpassar din kommunikation till mottagaren. Du har lätt för att samarbeta och är smidig i din samverkan med interna/externa aktörer samt arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du ser till hela organisationen och delar med dig av den information som behövs för att nå önskade resultat. Därutöver har du en god analytisk förmåga som gör att du identifierar risker och behov samt utvecklar lösningar ur ett helhetsperspektiv. En annan viktig egenskap är din förmåga att anpassa dig till nya eller ändrade förutsättningar när situationen kräver.
Vi söker dig som
har en universitets- eller högskoleutbildning om minst 180hp (120p) med inriktning mot civil beredskap, krishantering, samhällsplanering, samhällsbyggnad eller fysisk planering alternativt annan relevant utbildning i kombination med erfarenhet som bedöms likvärdig
har aktuell och relevant erfarenhet av arbete inom samhällets krishantering och/eller inom civil beredskap eller säkerhetsskydd inom offentlig verksamhet
har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
har giltigt körkort för personbil

Det är meriterande om du
har erfarenhet och kunskap om/av samspelet mellan myndigheter, andra offentliga organisationer, privata sektorn inom området
har erfarenhet av arbete inom området i transportsektorn


Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. Om det inte står något annat i annonsen vill vi att du bifogar ditt CV. Vi har slutat begära in personligt brev eftersom vi inte har med det som del av urvalsunderlaget.
Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.
På Planering skapar vi innovativa lösningar som bidrar till att nå de transportpolitiska målen, såsom klimatmålen och nollvisionen. Vi planerar Sveriges statliga infrastruktur för väg och järnväg samt långsiktigt även för sjö- och luftfart. Hos oss arbetar du nära den politiska arenan och våra samarbetspartners - men framförallt nära medborgare och näringsliv.
På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansök nu

Utredare till Planeringsenheten

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 8
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 




Beskrivning

Planeringsenheten tillhandahåller ett kvalificerat utrednings- och handläggarstöd till inom områdena: utbildning, forskning, forskarutbildning, kvalitet, ekonomi, organisation, regelverk och ledningskoordination.

Verksamheten styrs i hög grad av prioriteringar och direkta uppdrag från universitetsledningen.

Vi erbjuder en omväxlande och rolig roll som utredare. På enheten finns många duktiga och trevliga medarbetare och vi hoppas att du vill bli en av oss!

Arbetsuppgifter

I din roll som utredare vid Planeringsenheten arbetar du bland annat med beslutsunderlag, styrdokument, analyser och utredningar. Arbetsuppgifterna är mångfasetterade och varierande, vissa ärenden har korta deadlines andra är av mer omfattande karaktär. Du arbetar med frågeställningar som rör i huvudsak rör verksamhets- och ekonomistyrning och ofta i nära samarbete både inom och utom universitetet. I arbetet kan också andra frågor som är aktuella på enheten och inom universitetet ingå.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har relevant högskoleexamen och erfarenhet av att självständigt arbeta med utredningar och uppdrag. Vidare har du;

- erfarenhet av att bereda ärenden och skriva beslutsunderlag
- erfarenhet av kvalificerat analysarbete och statistiska analyser
- arbete med analys och utredningar inom ekonomiområdet 
- mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Arbetet ställer stora krav på initiativtagande, omdöme och flexibilitet. Du är självgående, strukturerad, har god samarbetsförmåga och vill alltid leverera med kvalitet.

Det är meriterande om du har goda kunskaper i engelska och har relevant arbetslivserfarenhet från offentlig sektor. Det är även meriterande om din examen har inriktning mot samhällsvetenskap gärna med inriktning inom förvaltningsfrågor eller ekonomi.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Villkor

Anställningen är en tillsvidareanställning, men provanställning på sex månader kan komma att tillämpas. Tillträde snarast möjligt eller efter överenskommelse.

Ansökan

Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet kopplat till den utlysta anställningen.  

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Utredare till Kansliet för Lärarhögskolan

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 8
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 




Beskrivning

Vid kansliet för Lärarhögskolan arbetar ca 24 medarbetare inom utbildnings- och forskningsledning, ekonomi, administration, kommunikation och studievägledning.

Lärarhögskolan vid Umeå universitet är en universitetsgemensam organisation med uppdrag att samordna, utveckla och kvalitetssäkra lärarutbildning och utbildningsvetenskap vid Umeå universitet samt att samverka med parter såväl inom som utanför universitet.

Vi söker en utredare till kansliet för Lärarhögskolan. Anställningen är en visstidsanställning på 11 månader med tillträde oktober 2023 eller enligt överenskommelse.

Arbetsuppgifter

Kansliet för Lärarhögskolan söker en kvalificerad utredare med stort intresse för och god kunskap om utbildningsrelaterade frågor inom universitet/högskola. I dina arbetsuppgifter ingår handläggning av ärenden, remisshantering, beslut, föredragning av beslut och genomförande av utredningar. Du kommer att arbeta på övergripande nivå med Lärarhögskolans samtliga utbildningar på grundnivå och avancerad nivå. 

Arbetsuppgifterna innebär både rådgivning och kommunikation till Lärarhögskolans ledning, programrådsledningar, prefekter, lärare och övrig personal inom Lärarhögskolans verksamhet samt kontakter med externa parter, vilket kräver ett kommunikativt och nätverkande arbetssätt. I arbetet ingår även att samverka med universitets övriga fakulteter och med universitetsförvaltningens medarbetare. Du har kunskap och håller dig uppdaterad då det gäller lagar, förordningar och universitetets styrdokument. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har universitetsutbildning, lägst kandidatexamen, inom för anställningen relevant ämnesområde. Du har god förståelse och kunskap för utbildning på grundnivå och avancerad nivå och dess villkor inom universitet/högskola. Vidare har du erfarenhet av självständigt utredningsarbete (erfarenhet av att bereda ärenden och skriva underlag) och goda kunskaper i förvaltningsrätt och övrigt för området relevant juridik.

Arbetet kräver att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska, men arbetet kräver även att du har god förmåga att kommunicera muntligt och skriftligt på engelska. Du har mycket god organisatorisk förmåga, goda kunskaper i Officepaketet är en självklarhet.

Du är självgående i ditt arbete samt är noggrann och ansvarsfull med stark känsla för integritet. Arbetet ställer höga krav på förmåga att samarbeta samt förmåga till ett flexibelt arbetssätt. Du är därför flexibel och har lätt att anpassa dig samt är van vid att hantera tillfälliga arbetstoppar med olika deadlines. I ditt arbete kommer du ha kontakt med bland annat studenter, institutioner och externa parter, varav det är viktigt att du är relationsskapande och tycker om att ha kontakt med många personer. Stor vikt kommer att fästas vid personlig lämplighet.

Meriterande för anställningen är erfarenhet av relevant arbete i universitets- och högskolesektorn.

Villkor

Anställningen är en visstidsanställning på 11 månader med tillträde oktober 2023 eller enligt överenskommelse.

Ansökan

Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din kompetens och erfarenhet kopplat till den utlysta anställningen.  

Välkommen med din ansökan!

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Projektledare till Comprehensive cancer center, Hälso- och sjukvårdsförvalt

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Sep 1
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Enligt Europé beating cancer plan bör alla medborgare i Europa ha tillgång till ackrediterad cancervård i form av ett Comprehensive Cancer Center (CCC). Nationellt finns en strävan att alla sjukvårdsregioner ska ha ett CCC. Regionala cancercentrum (RCC), som är regionernas kunskapsorganisation inom cancerområdet, menar att samtliga universitetssjukhus på sikt bör uppnå status som Cancer Center (CC) eller CCC.

I samband med att Region Västerbotten tilldelades det vilande värdskapet för cancer inom kunskapsstyrningen för ett antal år sedan fattades beslut om medlemskap i OECI, den europeiska organisation som reglerar ackreditering. Vid samma tillfälle beslutades att Region Västerbotten ska arbeta mot att uppnå status som ett fullvärdigt CCC. I skenet av de specifika utmaningar som finns i Norra sjukvårdsregionen med relativt sett litet befolkningsunderlag utspridd över stor yta, är ett tätt samarbete inom hela sjukvårdsregionen avgörande för möjligheten till ackreditering. Målet är ackreditering av cancervården på NUS som CCC-nav i norra sjukvårdsregionen.

Tjänsten som projektledare är placerad i Hälso- och sjukvårdsförvaltningens stab, som ingår som en del av Region Västerbottens förvaltningsövergripande verksamhet. Staben, inklusive enheterna Läkemedelscentrum , leds av en stabschef.

I staben ingår du i ett starkt team med bland annat strateger, chefsassistenter, och verksamhetsutvecklare som arbetar med hälso- och sjukvårdsfrågor. Vi prioriterar välmående och balans i livet hos våra medarbetare och erbjuder många möjligheter till kompetensutveckling.

ARBETSUPPGIFTER
Norrlands universitetssjukhus arbetar med ansökan om internationell ackreditering för att bli ett Comprehensive Cancer Centre (CCC), vilket innebär att man uppfyller europeiska kvalitetsstandarder i fråga om bemötande, prevention, diagnostik, behandling, rehabilitering, forskning, undervisning och utbildning. Projektet kräver samverkan mellan flera aktörer såsom företrädare från cancervård, forskning, universitet, RCC och sjukvårdsförvaltningar såväl regionalt som sjukvårdsregionalt. Din roll blir att leda, driva och samordna arbetet. En prioriterad uppgift är att tillsätta lämplig styrgrupp som, under din ledning, kommer att arbeta mot CCC-målet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har examen från universitet eller högskola (lägst kandidatnivå) med relevant inriktning eller motsvarande erfarenhet som bedöms likvärdig. Erfarenhet av kvalitetssäkring och analys av data samt verksamhetsutveckling är krav och erfarenhet och utbildning inom processutveckling, projektledning och dess metoder är meriterande. Av vikt är även att du har erfarenhet av att arbeta inom en politiskt styrd organisation och en god förståelse för arbete inom en stor och komplex verksamhet. Det är också värdefullt om du har erfarenhet av arbete inom sjukvården, särskilt cancersjukvården.

Du kommer ha många kontaktytor på olika nivåer och här ser du dialog och samarbete som en nödvändighet för att nå framgång. Rollen kräver att du i ditt arbete kan utgå från ett helhetsperspektiv på verksamheten och utifrån det ta beslut. Du är analytisk och noggrann och du har ett starkt driv samt ett proaktivt och lösningsfokuserat förhållningssätt. Du trivs med att arbeta självständigt och har också förmåga att lyssna in behov, engagera andra och samarbeta i team. Även om hinder uppstår längs vägen arbetar du idogt vidare tills projekt är avslutade eller resultat är uppnådda.

Din huvudsakliga placering kommer vara Umeå. Det kan förekomma resor i tjänsten.

Vi kan erbjuda dig ett intressant arbete med goda möjligheter till utveckling och att vara med och påverka.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu

Handläggare inom områdena Mänskliga rättigheter och Integration

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 3
Om arbetsplatsen
Med tanke på allt som händer, både inom länets gränser och utanför.

Vi söker dig som vill bidra i rollen som handläggare inom områdena Mänskliga rättigheter och Integration på Länsstyrelsen Västerbotten. 

Enheten för social hållbarhet arbetar för att främja människors hälsa, sociala trygghet, jämlika levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. Vi har exempelvis uppdrag som rör mänskliga rättigheter, jämställdhet, folkhälsa, integration och brottsförebyggande arbete. Vårt arbete är främst av främjande karaktär vilket innebär att stödja andra aktörer i deras arbete. Enheten har nu 16 medarbetare och kommer att växa under året.

Som statligt anställd hos Länsstyrelsen erbjuder vi särskilda förmåner kring friskvård, föräldralön, pension etc. Läs gärna mer på vår hemsida.



Arbetsuppgifter
Länsstyrelsens uppdrag är att verka för att nationell politik får genomslag i länet. Inom området mänskliga rättigheter samlas flera uppdrag som tillsammans bidrar till nationella mål på MR-området. Vi arbetar för att öka kunskapen om mänskliga rättigheter och för att förankra ett rättighetsbaserat förhållningssätt. Aktuella uppdrag förutom grunduppdraget i mänskliga rättigheter är inom funktionshinderspolitiken, personligt ombud, barns rättigheter, Agenda 2030, nationella minoriteter, medborgarskapsceremonier och demokrati.

Inom området integration har Länsstyrelsen ett antal regeringsuppdrag kopplat till målgrupperna asylsökande, ensamkommande barn och nyanlända. De handlar bland annat om att verka för beredskap och kapacitet i mottagandet av nyanlända och ensamkommande barn vilket inkluderar beslut om kommuntal och anvisningstal. Det handlar också om att stötta kommunernas genomförande av samhällsorientering, utlysa utvecklingsmedel och statsbidrag samt att ta fram lägesbilder.

Tjänsten delas mellan de två områdena Mänskliga rättigheter och Integration.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

- Ha en god bild över länets stödbehov och förutsättning för genomförandet av uppdragen
- Planera, genomföra och följa upp insatser inom området mänskliga rättigheter samt integration
- Planera, sammankalla och leda nätverk, seminarier och utbildningar
- Driva och delta i forum för dialog och erfarenhetsutbyte, såväl internt på länsstyrelsen som externt i länet
- Omvärldsbevaka, ta fram och följa upp olika underlag, handlingsplaner och strategier inom områdena mänskliga rättigheter och integration
- Medverka i länsstyrelsens strategiska arbete inom social hållbarhet
- Delta i löpande arbetsuppgifter såsom att svara på remisser, kommunicera enhetens arbete i olika forum, delta i myndighetens nätverks- och arbetsgrupper
- Löpande administration inom områdena

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

- Har en relevant akademisk utbildning med inriktning mot samhällsvetenskap, så som statsvetenskap, sociologi eller socialt arbete, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- Har erfarenhet av arbete med mänskliga rättigheter och/eller integrationsfrågor/migration på praktisk eller strategisk nivå
- Har en god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt på svenska
- Har B-körkort

Vi ser det som meriterande om du även har:

- God kunskap om Agenda 2030
- God kunskap om rättighetsbaserat arbetssätt
- God kunskap inom området nationella minoriteter
- Arbetat med att stödja kommuner, regioner eller andra organisationer i utvecklingsfrågor
- Hanterat ansökningar och redovisningar
- Erfarenhet av annat arbete inom området social hållbarhet

Du förväntas vara självgående och kunna ta egna initiativ inom ramen för de mål som är satta, arbeta nära dina kollegor som arbetar inom sakområdet mänskliga rättigheter och integration samt i samverkan med andra aktörer på nationell, regional och lokal nivå. Du är strukturerad och kan skapa och bibehålla relationer med interna och externa aktörer. Du behöver kunna leda större och mindre möten och vara bekväm med att framträda inför grupper och vara tydlig i din kommunikation. Arbetet sker i samverkan med närliggande uppdrag på Länsstyrelsen och innebär en del resor, både inom länet och nationellt.

Vi bill att du i ansökan beskriver hur du uppfyller kvalifikationerna och de meriterande kriterierna. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Villkor
Tjänsten är en tillsvidareanställning men provanställning kan eventuellt bli aktuellt.



Om Länsstyrelsen Västerbotten

Länsstyrelsen Västerbotten är en kunskapsmyndighet. Genom helhetsperspektiv med engagemang för samverkan och den enskilda invånaren gör vi hållbar utveckling möjlig i hela länet. Vi utgår från Västerbotten och tar avstamp i allt som händer, både inom länets gränser och utanför. För oss är det lika naturligt att samarbeta med offentliga aktörer som andra statliga myndigheter, regioner och kommuner som näringsliv och civilsamhälle.



Hos oss jobbar cirka 300 medarbetare i ett 80-tal olika yrkesroller. Våra specialistkompetenser finns inom en bredd av områden som är viktiga byggstenar för att vårt samhälle ska fungera för alla invånare och för ekologisk, ekonomisk och social utveckling.



Länsstyrelsen är regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet och du kan i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än de du anställts för.



När du skickar in din ansökan blir den en offentlig handling.



Så här behandlar vi dina personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd



Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.

Ansök nu

Studiestödsutredare till i Umeå

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 28
Vad gör CSN?

Vi har ett av världens mest generösa studiestöd. Tack vare denna möjlighet kan alla i Sverige studera, oavsett bakgrund. Hos oss kan du bidra med din kompetens och kunskap till samhällsnyttan och vårt viktiga uppdrag att göra studier möjligt.

Vad erbjuder vi?

Som medarbetare på CSN ska du kunna förena arbeta med fritid och ha en bra balans i livet. Vi erbjuder dig flexibla arbetstider, möjlighet till distansarbete och generösa förmåner.

CSN är i ständig utveckling och det är också alla vi som jobbar här. För att vi ska nå bästa resultat agerar och leder vi med tillit som förhållningssätt. Vi finns från Kiruna i norr till Lund i söder, med huvudkontor i Sundsvall. Vill du också bli en av oss och bidra till laget CSN? Som studiestödsutredare har du till uppgift att lösa kundens situation på bästa möjliga sätt, utifrån gällande lagar och regler. Du kommer att möta många individer med olika bakgrund och förutsättningar. Oavsett vilken kanal kunden valt att kontakta oss via har du förmåga att anpassa kommunikationen till mottagaren och som målsättning att lösa kundens hela ärende. En stor del av arbetet som studiestödsutredare innebär kontakt med våra kunder via telefonsamtal och e-post, i arbetet ingår även handläggning och utredning. Du arbetar för att varje kundmöte upplevs enkelt, jämställt och hjälpsamt. En naturlig del i ditt arbete är att guida kunden till självhjälp i våra e-tjänster.

I gruppen är du en viktig lagspelare som stöttar dina kollegor, bidrar till en god arbetsmiljö och att vi tillsammans når de effekter vi eftersträvar. Att utveckla och förbättra verksamheten är en naturlig del av arbetet. Som studiestödsutredare på CSN tar du ett aktivt ansvar för att ständigt förbättra verksamheten.

Kvalifikationer 


Vi söker dig som har;


• Relevant högskoleutbildning (minst 180 hp) eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer motsvarande. Alternativt avslutade gymnasiestudier och har aktuell samt relevant erfarenhet (minst två år) från arbete med kundservice och/eller handläggning.
• Du har mycket goda kunskaper i tal och skrift i svenska och goda kunskaper i tal och skrift i engelska.
• Vi förväntar oss också att du kan hantera Microsoft Officepaket, företrädesvis Word, Excel och Outlook. 

Meriterande är om du har relevant samt aktuell erfarenhet av kundservice eller handläggande arbetsuppgifter.

Som person är du lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har förmåga att på ett bra sätt möta olika människor på olika nivåer och behov. Du är flexibel och arbetar bra med andra, relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt och är ansvarstagande och självgående. I ditt dagliga arbete driver du dina processer framåt, ser förbättringsmöjligheter och tar ansvar för dina uppgifter. Gör korrekta avvägningar och prioriteringar. Väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visar omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vid frågor är du välkommen att kontakta någon av oss gruppchefer i Umeå

V.28
Susanne Sjögren
Gruppchef
070-2939447
susanne.sjogren@csn.se

V.29-30
Erik Olofsson
Gruppchef
072-2050953
erik.olofsson@csn.se

V.31
Lilja Johannsdottir Ronnling
Gruppchef
070-2311001
lilja.j.ronnling@csn.se

 


Önskat startdatum
15 november 2023

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-07-30


Anställningsform
Tillsvidareanställning, provanställning kan komma att tillämpas

Omfattning
Heltid

Referens
HR/2023:65

Övrigt

Handlingar i anställningsärenden hos en myndighet är allmänna handlingar som kan komma att lämnas ut på begäran. Dina personuppgifter behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Läs mer om vår rekryteringsprocess.

Vi undanber oss alla erbjudanden om rekryterings- och annonshjälp.

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansök nu

Beslutsfattare till tillståndsenheten i Umeå

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 6
På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!




Vi söker beslutsfattare till tillståndsenheten i Umeå.

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där ständiga förbättringar och mötet med människor står i fokus.

Vad gör en beslutsfattare?
En viktig del i arbetet är att med god pedagogik kompetensutveckla handläggarna i rättslig tillämpning, sakfrågor och utredningsmetodik. Målet är att handläggarna självständigt ska kunna ta beslut rätt, enkelt och snabbt.

Som beslutsfattare ger du stöd och utvecklar dina kollegor i rättslig tillämpning, sakfrågor och utredningsmetodik. Du identifierar och analyserar utvecklingsområden och tar fram förbättringsförslag. För enhetens räkning inhämtar och upprätthåller du kunskap samt bevakar standards, riktlinjer och praxis.

Du handlägger, utreder och beslutar i ärenden med stöd av lagar och förordningar. Besluten du fattar har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Du hanterar överklaganden och följer upp ärenden i samband med föredragningar för att säkerställa en hög rättslig kvalitet. I arbetsuppgifterna ingår att göra sekretessbedömningar inför att uppgifter lämnas ut samt att administrera akter och handlingar i ärenden. Du arbetar även med att vägleda och ge service till personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och till andra intressenter som har frågor av olika slag.

Vem är du?
Vi söker dig som har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du är tydlig och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagare. Du har en god samarbetsförmåga och är mån om teamkänslan, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare är du noggrann och lägger stor vikt vid att leva upp till mål och kvalitetsstandarder. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar självständigt upp ditt arbete. Du har även förmågan att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du visar omdöme under tidspress.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Du som söker har

- Akademisk utbildning om minst 120hp med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning
- Några års aktuell erfarenhet av att handlägga kvalificerade förvaltningsrättsliga ärenden
- Aktuell erfarenhet av ärendehantering enligt tillämplig lagstiftning
- Erfarenhet av handläggning av utlänningsärenden
- Erfarenhet av att förmedla kunskap inom rättslig tillämpning
- God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
- Goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du har

- Erfarenhet av arbete som beslutsfattare på Migrationsverket
- Erfarenhet av rättslig tillämpning inom EES och uppehållsstatus
- Erfarenhet av rättslig tillämpning inom anknytning, asyl, och gäststudenter
- Erfarenhet av coachande förhållningssätt

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Placering: Umeå
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Formaner-och-villkor.html.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 16 juli 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

_________________________________________________________________________________________________________


Om rekryteringsprocessen
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför alla sökande och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald. Som statlig myndighet rekryterar vi efter förtjänst och skicklighet. På https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/fragor-och-svar/Hur-ser-rekryteringsprocessen-ut-for-statliga-jobb/ kan du läsa mer om vad det innebär.


Vi använder urvalsfrågor under ansökningen. Besvara dem så utförligt du kan eftersom dina svar har betydelse för om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. I vissa rekryteringar använder vi också tester för att bedöma hur väl din skicklighet stämmer överens med tjänsten du söker. Vid en eventuell intervju kan du även få svara på frågor kopplat till säkerhet.


Vill du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på sidan ”Lediga jobb och intresseanmälan” på migrationsverket.se: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb-och-intresseanmalan.html


Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi ber därför om att inte få telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Beslutsfattare till (enhet) i (ort)

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jul 6
På Migrationsverket är vi cirka 5 800 personer som arbetar med en av vår tids stora samhällsfrågor och med uppgif­ter som rör människors liv och framtid. Vårt jobb är viktigt på riktigt!




Vi söker beslutsfattare till tillståndsenheten i Umeå.

Hos oss får du arbeta med aktuella samhällsfrågor som påverkas av vad som händer i vår omvärld. Frågor som berör och engagerar. Vi erbjuder en dynamisk arbetsmiljö där ständiga förbättringar och mötet med människor står i fokus.

Vad gör en beslutsfattare?
En viktig del i arbetet är att med god pedagogik kompetensutveckla handläggarna i rättslig tillämpning, sakfrågor och utredningsmetodik. Målet är att handläggarna självständigt ska kunna ta beslut rätt, enkelt och snabbt.

Som beslutsfattare ger du stöd och utvecklar dina kollegor i rättslig tillämpning, sakfrågor och utredningsmetodik. Du identifierar och analyserar utvecklingsområden och tar fram förbättringsförslag. För enhetens räkning inhämtar och upprätthåller du kunskap samt bevakar standards, riktlinjer och praxis.

Du handlägger, utreder och beslutar i ärenden med stöd av lagar och förordningar. Besluten du fattar har rättslig verkan för enskilda personer och påverkar deras rätt till förmåner, rättigheter och skyldigheter. Du hanterar överklaganden och följer upp ärenden i samband med föredragningar för att säkerställa en hög rättslig kvalitet. I arbetsuppgifterna ingår att göra sekretessbedömningar inför att uppgifter lämnas ut samt att administrera akter och handlingar i ärenden. Du arbetar även med att vägleda och ge service till personer som har ett ärenden hos Migrationsverket och till andra intressenter som har frågor av olika slag.

Vem är du?
Vi söker dig som har god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du är tydlig och anpassar sättet att förmedla ditt budskap till mottagare. Du har en god samarbetsförmåga och är mån om teamkänslan, är lyhörd och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Vidare är du noggrann och lägger stor vikt vid att leva upp till mål och kvalitetsstandarder. Du tar ansvar för dina uppgifter och strukturerar självständigt upp ditt arbete. Du har även förmågan att fatta snabba beslut och agera utifrån dessa, trots begränsad information eller svåra omständigheter. Du visar omdöme under tidspress.

I vårt arbete som statstjänstemän ställs även höga krav på omdöme och en hög säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Du som söker har

- Akademisk utbildning om minst 120hp med juridisk, samhällsvetenskaplig eller beteendevetenskaplig inriktning
- Några års aktuell erfarenhet av att handlägga kvalificerade förvaltningsrättsliga ärenden
- Aktuell erfarenhet av ärendehantering enligt tillämplig lagstiftning
- Erfarenhet av handläggning av utlänningsärenden
- Erfarenhet av att förmedla kunskap inom rättslig tillämpning
- God kommunikativ förmåga och uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska
- Goda kunskaper i Officepaketet

Det är meriterande om du har

- Erfarenhet av arbete som beslutsfattare på Migrationsverket
- Erfarenhet av rättslig tillämpning inom EES och uppehållsstatus
- Erfarenhet av rättslig tillämpning inom anknytning, asyl, och gäststudenter
- Erfarenhet av coachande förhållningssätt

Upplysningar
Anställningsform: Tillsvidare med provanställning
Arbetstider: Kontorsarbetstid
Placering: Umeå
Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse
Anställningsförmåner: Läs om våra anställningsförmåner https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Formaner-och-villkor.html.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast den 16 juli 2023. Vi tar emot din ansökan via vårt rekryteringssystem.

_________________________________________________________________________________________________________


Om rekryteringsprocessen
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar därför alla sökande och strävar efter en jämn könsfördelning och mångfald. Som statlig myndighet rekryterar vi efter förtjänst och skicklighet. På https://www.arbetsgivarverket.se/jobba-statligt/fragor-och-svar/Hur-ser-rekryteringsprocessen-ut-for-statliga-jobb/ kan du läsa mer om vad det innebär.


Vi använder urvalsfrågor under ansökningen. Besvara dem så utförligt du kan eftersom dina svar har betydelse för om du är kvalificerad att gå vidare i rekryteringen eller inte. I vissa rekryteringar använder vi också tester för att bedöma hur väl din skicklighet stämmer överens med tjänsten du söker. Vid en eventuell intervju kan du även få svara på frågor kopplat till säkerhet.


Vill du komma i kontakt med fackliga företrädare finns kontaktuppgifter till Saco-S, Seko och ST längst ned på sidan ”Lediga jobb och intresseanmälan” på migrationsverket.se: https://www.migrationsverket.se/Om-Migrationsverket/Jobba-hos-oss/Lediga-jobb-och-intresseanmalan.html


Migrationsverkets rekryteringar sker helt i vår egen eller upphandlade leverantörers regi. Vi ber därför om att inte få telefonsamtal och mejl från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Ansök nu

Handläggare Landsbygdsprogrammet

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Jun 9
Om arbetsplatsen
Med tanke på landsbygdsutveckling, livsmedelsproduktion och företagsutveckling.

Vi söker dig som vill bidra i rollen som handläggare landsbygdsprogrammet. 

Enheten för landsbygd och regional utveckling arbetar för en levande landsbygd med positiv och hållbar utveckling i hela Västerbotten. Enheten bidrar bland annat till genomförandet av EU:s och Sveriges jordbruks- och landsbygdspolitik genom de olika stöd som ryms inom Landsbygdsprogrammet.

Du kommer ingå i ett positivt och vänligt arbetslag där man arbetar självständigt men med kontinuerliga gemensamma avstämningsmöten.

Arbetsuppgifter
I denna tjänst kommer du främst att arbeta med handläggning av olika stöd inom den strategiska planen för EUs jordbrukspolitik. Hela Västerbottens län är vårt arbetsområde.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

- Handläggning av ansökningar, rekvisitioner och utbetalningar gällande projekt- eller investeringsstöd.
- Kontakt med stödsökande i samband med ansökningar, rekvisitioner och utbetalningar. Information till vår målgrupp om stöden.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

- Har högskoleexamen med inriktning mot ekonomi, redovisning, samhällsvetenskap, agronomi eller motsvarande.
- Har god förmåga att kommunicera på svenska i tal och skrift
- Har vana vid att använda olika administrativa system och är inte rädd för ny teknik
- Har kunskap i att använda administrativa programvaror, t ex Word, Excel och Adobe.

Vi ser det som meriterande om du även har:

- Erfarenhet av att administrera stöd inom EU-program 
- Kunskap om lantbruk och landsbygdsfrågor

Vi söker dig som är noggrann, strukturerad och kan arbeta självständigt utifrån gällande rutiner och regelverk. Du har lätt för att samarbeta och bidra till arbetsgruppens resultat. Det är också viktigt att du är serviceinriktad och hjälpsam.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Tjänsten är ett vikariat till och med 2024-01-31.

Om Länsstyrelsen Västerbotten

Länsstyrelsen Västerbotten är en kunskapsmyndighet. Genom helhetsperspektiv med engagemang för samverkan och den enskilda invånaren gör vi hållbar utveckling möjlig i hela länet. Vi utgår från Västerbotten och tar avstamp i allt som händer, både inom länets gränser och utanför. För oss är det lika naturligt att samarbeta med offentliga aktörer som andra statliga myndigheter, regioner och kommuner som näringsliv och civilsamhälle.



Hos oss jobbar cirka 300 medarbetare i ett 80-tal olika yrkesroller. Våra specialistkompetenser finns inom en bredd av områden som är viktiga byggstenar för att vårt samhälle ska fungera för alla invånare och för ekologisk, ekonomisk och social utveckling.



Länsstyrelsen är regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet och du kan i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än de du anställts för.



När du skickar in din ansökan blir den en offentlig handling.



Så här behandlar vi dina personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd



Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.

Ansök nu

Samordnare – riktat pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättning

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 31
Umeå universitet är ett av Sveriges största lärosäten med över 37 000 studenter och cirka 4 700 anställda. Vid universitetet finns en mångfald av utbildningar av hög kvalitet och världsledande forskning inom flera vetenskapsområden, och här gjordes den banbrytande upptäckten av gensaxen CRISPR-Cas9 som tilldelats Nobelpriset i kemi. Vid Umeå universitet är allt nära. Våra sammanhållna campus gör det lätt att mötas, samarbeta och utbyta kunskap, något som gynnar en dynamisk och öppen kultur.


Den samhällsomvandling och de stora gröna investeringar vi ser i norra Sverige skapar enorma möjligheter och komplexa utmaningar. För Umeå universitet handlar det om att bedriva forskning om – och mitt i – ett samhälle i omvandling. Men också om att leverera utbildningar för regioner som behöver expandera fort och hållbart. Det är helt enkelt här framtiden skapas.


Är du intresserad av att veta mer? https://www.umu.se/jobba-hos-oss/om-universitetet-som-arbetsplats/


 




Beskrivning

Studentcentrum är en av elva enheter inom Universitetsförvaltningen och är universitetets sammanhållande resurs för utbildningsadministrativa och studentstödjande processer.

På Studentcentrum arbetar 47 anställda inom fem olika verksamhetsområden; antagning, ladokgruppen, examina, studievägledning och studentstöd samt studenthälsan. 

Till verksamhetsområdet studievägledning och studentstöd söker vi nu en samordnare för riktat pedagogiskt stöd. Verksamhetsområdet har 11 anställda och erbjuder central studievägledning samt handlägger ansökningar om riktat pedagogiskt stöd för studenter med funktionsnedsättning. Vidare ingår även arbete med vissa av insatserna för studenter med funktionsnedsättning såsom mentorsverksamhet.

Arbetsuppgifter

Som samordnare kommer du tillsammans med två kollegor att arbeta med handläggning av ansökningar om riktat pedagogiskt stöd för studenter med varaktiga funktionsnedsättningar. Detta innebär att utreda samt fatta beslut eller rekommendera stödinsatser utifrån de insatser som lärosätet erbjuder. I arbetet ingår även att ansvara för vissa av stödinsatserna vilket till exempel innebär att rekrytera och handleda stödpersoner samt att samverka med mentorsverksamheten. 

Du samverkar med universitetets kontaktpersoner för studenter med funktionsnedsättning på institutioner och program samt med studievägledare, lärare och övrig personal i syfte att överbrygga funktionshinder i studiesituationen så att studenterna ges möjlighet till studier på lika villkor. Arbetet innebär även att informera studenter, personal och allmänhet om det stöd Umeå universitet kan erbjuda studenter med funktionsnedsättning. Du arbetar kontinuerligt med att utveckla verksamheten och deltar i olika nätverk både lokalt och nationellt.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk examen på minst kandidatnivå. Du har erfarenhet av arbete där samtalet används som ett viktigt verktyg samt kunskap om olika funktionsnedsättningar. Meriterande för tjänsten är erfarenhet av arbete med bedömning av stöd åt personer med funktionsnedsättning. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du har goda administrativa färdigheter och är van att arbeta strukturerat. Arbetet kräver även god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift såväl på svenska som engelska.

Som person är du lyhörd och uppskattar utmaningen att ställas inför nya frågeställningar och att arbeta lösningsfokuserat. Du har ett stort engagemang och intresse för likabehandling och tillgänglighetsfrågor och kan vara tydlig i gränsdragningen kring ditt uppdrag. Arbetet kräver en hög grad av självständighet samt gott bemötande och god samarbetsförmåga. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi erbjuder
Umeå universitet är en statlig myndighet vilket innebär att du får särskilda förmåner, generös semester och en förmånlig tjänstepension. Universitetet har ett flextidsavtal som skapar goda förutsättningar för balans mellan arbete och fritid. Läs mer på universitetets webbplats om att vara anställd hos oss https://www.umu.se/jobba-hos-oss/

Villkor
Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid från och med 2023-08-14 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan
Din ansökan skickas in via universitetets rekryteringssystem Varbi och ska vara inkommen till Umeå universitet senast 14 juni. I denna rekrytering söker du enbart med ditt CV. I ansökningsformuläret kommer du att få svara på frågor om varför du söker den utlysta anställningen samt ge information om din erfarenhet/kompetens.

Närmare upplysningar om anställningen lämnas av enhetschef Peter Hörnemalm, e-post: peter.hornemalm@umu.se eller tel: 090-786 75 60. Vid frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta HR-specialist Tatja Anundsson, 090-786 70 30.

Välkommen med din ansökan! 

Umeå universitet vill erbjuda en jämställd och jämlik miljö där öppna samtal mellan människor med olika bakgrund och perspektiv lägger grunden för lärande, skaparkraft och utveckling. Vi välkomnar därför personer med olika bakgrunder och erfarenheter att söka den aktuella anställningen.


Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Ansök nu

Vikarierande handläggare regeringsuppdrag Mäns våld mot kvinnor

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 30
Om arbetsplatsen
Med tanke på mäns våld mot kvinnor, förebyggande  och samverkan.

Vi söker dig som vill bidra i rollen som handläggare regeringsuppdrag Mäns våld mot kvinnor. 

Enheten för social hållbarhet arbetar för att främja människors hälsa, sociala trygghet, jämlika levnadsvillkor och aktiva deltagande i samhällslivet. Vi har exempelvis uppdrag som rör mänskliga rättigheter, jämställdhet, folkhälsa, integration och brottsförebyggande arbete. Vårt arbete är främst av främjande karaktär vilket innebär att stödja andra aktörer i deras arbete. Enheten har nu 16 medarbetare och kommer att växa under året.

Som statligt anställd hos Länsstyrelsen erbjuder vi särskilda förmåner kring friskvård, föräldralön, pension etc. Läs gärna mer på vår hemsida.

Arbetsuppgifter
Länsstyrelserna har uppdrag inom samtliga delmål i den nationella jämställdhetspolitiken. Vi har ett särskilt ansvar för att den nationella strategin för att förebygga och bekämpa mäns våld mot kvinnor, där universellt våldsförebyggande arbete ingår, får ett genomslag i länet. Vår roll är att stödja och skapa förutsättningar för att länet ska uppnå intentionerna i den nationella strategin.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter:

- Administrera, planera och leda nätverk, seminarier och utbildningar
- Delta i verksamhetsområdets interna och externa aktiviteter
- Att följa upp genomförda insatser
- Löpande administration inom sakområdet, såsom återrapporteringar
- Ge processtöd bland annat inom området universellt våldsförebyggande arbete och en kommun fri från våld
- Omvärldsbevakning av frågor som rör jämställdhetspolitiken generellt och mäns våld mot kvinnor specifikt.

Kvalifikationer
Vi söker dig som:

- Har relevant akademisk utbildning exempelvis med inriktning mot samhällsvetenskap så som genusvetenskap, kriminologi, sociologi eller annan erfarenhet som vi bedömer likvärdig
- Har erfarenhet av och kunskap om arbete med frågor som rör mäns våld mot kvinnor antingen från kommun, region, statlig myndighet eller tjej- och kvinnojoursrörelsen
- Har god samarbetsförmåga och är relationsskapande eftersom en stor del av ditt arbete innebär samverkan internt och externt i länet
- Är strukturerad, van att samordna, en god administratör och serviceinriktad
- Har en god förmåga att kommunicera såväl muntligt som skriftligt på svenska då information och utbildning är viktiga arbetsuppgifter
- Har B-körkort.

Vi ser det som meriterande om du även har erfarenhet eller arbetat med:

- Våldsförebyggande arbete
- Socialt arbete
- Maskulinitetsfrågor
- Stöttning till kommuner och/eller regioner i utvecklingsfrågor.

Du förväntas vara självgående och kunna ta egna initiativ inom ramen för de mål som är satta, arbeta nära dina kollegor som arbetar inom sakområdet jämställdhet och i samverkan med andra aktörer på nationell, regional och lokal nivå. En viktig egenskap är att vara kunna skapa och bibehålla relationer med interna och externa aktörer. Du är tydlig i din kommunikation och kan utföra ett strukturerat arbete. Arbetet sker i samverkan med närliggande uppdrag på Länsstyrelsen och innebär en del resor, både inom länet och nationellt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Tjänsten är ett vikariat till och med december 2024.

Om Länsstyrelsen Västerbotten

Länsstyrelsen Västerbotten är en kunskapsmyndighet. Genom helhetsperspektiv med engagemang för samverkan och den enskilda invånaren gör vi hållbar utveckling möjlig i hela länet. Vi utgår från Västerbotten och tar avstamp i allt som händer, både inom länets gränser och utanför. För oss är det lika naturligt att samarbeta med offentliga aktörer som andra statliga myndigheter, regioner och kommuner som näringsliv och civilsamhälle.



Hos oss jobbar cirka 300 medarbetare i ett 80-tal olika yrkesroller. Våra specialistkompetenser finns inom en bredd av områden som är viktiga byggstenar för att vårt samhälle ska fungera för alla invånare och för ekologisk, ekonomisk och social utveckling.



Länsstyrelsen är regional krishanterings- och totalförsvarsmyndighet och du kan i händelse av samhällskris eller krig få arbeta med andra uppgifter än de du anställts för.



När du skickar in din ansökan blir den en offentlig handling.



Så här behandlar vi dina personuppgifter: www.lansstyrelsen.se/dataskydd



Vid denna rekrytering har vi redan valt annonskanaler.

Ansök nu

Handläggare inom civil beredskap till juridik och säkerhet, Umeå

Handläggare/Utredare, offentlig förvaltning
Läs mer Maj 30
Region Västerbotten arbetar för att god hälsa och hållbar utveckling ska stärka varandra. Vi tar ansvar för en jämlik välfärd och för att forskning och innovation ger resultat.

Ledningsstaben inom Region Västerbotten ansvarar för och driver strategisk och övergripande kvalitetsutveckling samt är ett stöd för organisationen i genomförande av förbättringar. Staben ansvarar även för att ärendeberedning är korrekt, så att tjänstepersonsledning och politisk ledning kan fatta välgrundade och transparenta beslut. Enheten Juridik och säkerhet är organiserad under Ledningsstaben och har som uppdrag att stötta såväl regionledning som verksamheter i regelefterlevnad, miljö och klimat samt säkerhets- och beredskapsfrågor.

Civil beredskap är ett aktuellt område inom Region Västerbotten och är i samband med totalförsvarsplaneringen under förändring och utveckling. För att möta behovet av förändring och utveckling söker enheten en handläggare inom området civil beredskap. Arbetet tar sin utgångspunkt i bland annat överenskommelsen om regionernas arbete med krisberedskap och civilt försvar, överenskommelsen om hälso- och sjukvårdens arbete med civilt försvar, Socialstyrelsens föreskrifter och allmänna råd om katastrofmedicinsk beredskap och lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser och höjd beredskap.

Din organisatoriska placering som beredskapshandläggare kommer att vara på enheten Juridik och säkerhet i regionens Ledningsstab. Juridik och säkerhet verkar inom områdena civil beredskap, juridik, informationssäkerhet, allmän säkerhet, miljö och klimat, ledningssystem och ägarstyrning. Till vårt uppdrag hör att tillsammans arbeta för att Region Västerbotten har en god förmåga att förebygga, motstå och hantera samhällsstörningar i hela hotskalan, från fredstida olyckor till höjd beredskap och krig.

Vi erbjuder dig ett intressant och utvecklande arbete med möjlighet att bidra till regionens förmågeutveckling. Vill du, precis som vi, bidra till utveckling och vara med där demokrati händer så är detta ett uppdrag för dig. Vi jobbar aktivt och långsiktigt med hbtq-frågor och vår verksamhet är hbtq-diplomerad. Vi värnar varandras välmående och är nyfikna på nya arbetssätt och möjligheter till ett flexibelt arbetsliv som digitaliseringen för med sig.

ARBETSUPPGIFTER
Som beredskapshandläggare hos oss skapar du förutsättningar för samarbeten, ny kunskap och en stark framtid.

Du kommer att vara en del av den regionala beredskapsfunktionen som utgör navet i regionens beredskapsarbete, såväl före som under och efter en särskild händelse (kris) och ytterst i krig.

Arbetet inom gruppen bygger på prestigelöst samarbete där uppgifter fördelas och ändras beroende på samhällsutvecklingen samt externa och interna krav. I din roll stödjer du den regionala särskilda sjukvårdsledningen med uppgifter såsom att bereda underlag för bemanning, upprätthålla aktuella larmlistor, ta fram rutiner, planera och genomföra utbildningar och övningar samt vara objektspecialist för den särskilda sjukvårdsledningens tekniska stödsystem.

I din roll ingår även vissa administrativa uppgifter och frivilligsamverkan. Som en del av beredskapsfunktionen kommer du också att genomföra andra uppgifter utifrån planeringen av civilt försvar.

Tjänsteresor med övernattning ingår i arbetet. Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och kräver svenskt medborgarskap.

KVALIFIKATIONER
För det här jobbet behöver du akademisk utbildning och kunskaper om det svenska krisberedkapssystemet. Du ska ha goda användarkunskaper inom Microsoft 365 och en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska.

Det är meriterande om du har utbildning inriktning mot säkerhet, krisberedskap civilt försvar, utbildning inom hälso- och sjukvård. Även arbetslivserfarenhet inom hälso- och sjukvård, arbete med krisberedskap, civilt försvar i en region eller kommun är en fördel. Erfarenheter och kunskaper inom processledning och projektledning ses också som en fördel.

Området krisberedskap och civilt försvar är inne i ett intensivt utvecklingsskede och det ställer krav på förmågan att utvecklas med den här förändringen. Det är viktigt att du är adaptiv, proaktiv och pålitlig i ditt arbete.

ÖVRIGT
Läs mer om våra förmåner för dig som jobbar med oss på webbsidan
https://www.regionvasterbotten.se/nar-du-jobbar-hos-oss/att-vara-medarbetare

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv.

Ansök nu